Hårrätning kam


Lyxiga krullar som snabbt och enkelt passar - drömmen om varje tjej, för att i praktiken skapa en vacker frisyr måste du ägna lite tid och ansträngning. Informationen om frisörtillbehör som du kommer att lära av från den här artikeln kommer att göra det enklare för dig att skapa en bild och kommer att ge många användbara fördelar i daglig vård av ditt hår.

Hur räta ut håret

Om du är ägare till lockiga trådar, kan du göra dem raka, jämnt fallande genom att tillgripa salonplaneringsprocedurer eller att räta ut dina krullar med ett hårjärn eller en hårtork själv hemma. Den första metoden har sin fördel i ett långsiktigt resultat, men du måste överväga att ett sådant förfarande inte är billigt. I detta fall är krullarna mycket skadade, eftersom de påverkas av aggressiva föreningar som kan förändra hårets struktur.

Det är nödvändigt att klargöra att det negativa resultatet som visas på utseende och hälsa hos dina strängar kan erhållas hemma. Detta händer ofta om utrustning av dålig kvalitet används, höga uppvärmningstemperaturer och håret inte behandlas med termiskt skydd. Fördelarna med denna metod inkluderar förmågan att växla på stämningen av styling vågiga lockar eller raka strängar. Om emellertid för att förhindra frisyren att utsättas för mycket höga temperaturer och för att slutföra styling med kall luft, kommer krullarnas struktur inte att skadas.

Så att justeringen tar bara några minuter utvecklar skönhetsindustrin ständigt nya, bekvämare anordningar för individuell hårvård. Dessa enheter kombinerar egenskaperna hos en borste och hårtork eller curling. På samma sätt som en elektrisk hårborste arbetar Fast Hair Straightener. Ibland kan justering uppnås endast genom mekanisk åtgärd, till exempel med hjälp av en kam för att räta håret från Avon. Se en detaljerad beskrivning av vissa tillbehör för att göra valet av produkten du behöver.

Hår styling kam

En av de väsentliga föremålen för våra lock är kam för hår styling. Hittills finns det ett stort antal kammar av olika former, och varje version har sin egen specifika uppgift, med vilken den klarar sig bra. Hårpenselborsten ger möjlighet till en minimal tid för att få strängarna till ett vackert och avslappnat tillstånd. Från det rätta valet av borstar kommer hårkammarkammar att bero på hälsan och skönheten hos dina lockar.

Typer av kamning och korrekt användning

För att undvika problem under installationen måste du noggrant välja en kam. Med hjälp av en välvalad kam för krökningar är det möjligt att snabbt lägga sig, göra strängarna behagliga och vackra. Som ett resultat av det korrekta valet av kammen ser du ständigt överdådigt.

Det finns ett stort antal hårborstar, men för att skapa en vacker och elegant stil utan att gå hem, kommer alla sorter inte att behövas.

För att skapa vackra krullningar hemma behöver du följande typer:

 • Termobrashing;
 • bred kam;
 • för att unraveling curls;
 • rund kam för hår styling;
 • borsta med blandade borsthårar;
 • kam för hår skapande.

En bred kam kommer att vara bra för daglig användning. Den är lämplig för tjocka och flytande lockar, för medelstora och långa strängar. Med hjälp av det är det möjligt att enkelt fixa en frisyr, gömma de strängar som har blivit utslagna och allt detta i minsta möjliga tid.

När det gäller termisk omvandling är det ett verktyg för att skapa professionell styling. Värmebehandlingen är utrustad med speciella hål, som är helt andningsbara. Med ett sådant professionellt tillvägagångssätt är det möjligt att skapa styling under torkningskurvor, vilket är ganska bekvämt och sparar dyrbar kvinnlig tid. Som du vet är kvinnlig kön hela tiden inte tillräckligt med tid. För att skapa en styling med en sådan enhet är det nödvändigt att utföra följande åtgärder: För en början behöver du bara torka lite av strängarna, det är nödvändigt att göra detta med hjälp av varm luft. Efter vi tar termobrashing och placera den under krullsträngen vid foten av rötterna. Utan brådska är det nödvändigt att kamma en sträng under en varm luftflöde och därigenom producera både torkning och styling samtidigt. Så du måste gå över huvudet och göra dessa manipuleringar med alla strängar.

Kämmen för disentangling curls har mjuka, tjocka och ganska flexibla borstar. Placeringen av setae är långt borta. Användningen av denna kam är avsedd för våta eller våta strängar.

Runda borstar är 2 typer:

Småstora borstar gör en bra knäck eller kort hårklippning. Stor rund borste utformad för långa strängar för att skapa volym.

Om håret ständigt pressas och snabbt förlorar sin jämnhet, kommer en borstad borste att bli frälsning. Kombinationen av olika material för att skapa borst, ger ett utmärkt tillfälle att neutralisera lösa krusar, så att de blir släta och mjuka. För 100% av resultatet appliceras hårspray på borsten.

Hårkammen borde vara i arsenalen hos alla älskare av hårda frisyrer och frisyrer. Denna typ av kam är utformad för alla längder krullar. Med hjälp av en sådan kam skapas hår vid själva rötterna, som måste sprinklas med lack.

Tips! Välj en kam bör baseras på längd, typ av hår, samt slutresultatet.

Nyanser av korrekt lagring av hår

Varje person försöker alltid att maximera livet på sina tillbehör för att skapa styling. För att kammarna ska fungera länge behöver man se till att de lagras och används.

 1. Om ditt verktyg är tillverkat av gummi och plast, ta sedan bort dem från de heta apparaterna. Om det är från trä, ta hand om miljön i en våt natur.
 2. Var noga med att rengöra den efter applicering av kammen. Du kan också sanera, en sådan gest blir inte överflödig.
 3. Kammen ska ha en ägare. Ge inte din hårborste till andra för användning. Sådan försumlig behandling kan leda till dermatologisk störning.
 4. Liksom något föremål kan kammen också bli oanvändbar. Kontrollera det regelbundet, om fel upptäcks byt du verktyget för ett nytt hår.

Kom ihåg! Kombiner som är tillverkade av trä tolererar inte fukt. Och så snabbt komma i förfall.

Om du vill skapa vacker och elegant stil, utan att lämna ditt hem, så få de nödvändiga kammen för att skapa dem. Med hjälp av hårborstar av olika former kommer din stil att bli fantastisk, det sparar också budgeten betydligt, och du behöver inte spendera mycket på att besöka salongen. Var vacker!

Hår styling kam

Varje tjej drömmar om den perfekta frisyren för varje dag, så att människorna kring dem får intrycket att hon bara kom ut från en skönhetssalong.

Det är bra om pengarna tillåter dig att ständigt använda tjänster av en professionell frisör, men i praktiken är motsatsen ofta fallet. Och unga damer måste självständigt föra sina lockar till ett utmärkt utseende.

Lyckligtvis finns det nu många apparater som ger skönhet i hemmet. Det enklaste och mest ekonomiska sättet att skapa bra hår är att använda en kam för hår styling.

Sådana verktyg är relativt billiga (mycket billigare än dagliga besök på en skönhetssalong) och hjälper till att utföra intressanta frisyrer i stil med Hollywood-stjärnor.

Egenskaper och fördelar

När du väljer hårborstar för styling måste du följa några regler:

 1. Om håret är elastiskt och ganska tjockt, måste du välja sola borstar med hårda tänder. Ju tunnare håren, ju mjukare kammen borde vara.
 2. Ägaren till det tjocka håret ska använda kammusslor med glesa stift.
 3. Det är nödvändigt att titta på storleken på sättet att kamma krullar. För strängar som skiljer sig i stor längd bör valda massiva enheter med stor arbetsyta väljas.

Att jämföra kamar för att sätta håret med andra massageborstar kan noteras att sådana enheter har flera fördelar:

 1. De låter dig skapa en original frisyr eller stil hemma utan att tillgripa frisörernas tjänster.
 2. Hjälp räta ut urskräckliga lockar.
 3. De har massageegenskaper, tack vare vilket blod går till rötterna på håret och stimulerar tillväxten.

Det bästa alternativet när dessa produkter för hår styling kommer att vara keramiska, eller gjorda av trä eller kolfiber. Den vanliga plasten eller metallen är inte lämplig, eftersom det under påverkan av uppvärmd luft kan orsaka irreparabel skada på locken.

Professionella kammar sticker ut mot bakgrunden av den vanliga enhetens form och material från vilket de tillverkas.

De vanligaste typerna av professionella kammer:

Konkav produkt med täta tänder hjälper till att lägga till tunna och svaga hårvolymer.

En rund borste (med andra ord den kallas borstning) kan göra stora krullar eller rätta olydiga strängar. Det finns två typer:

 • med naturliga borststrumpor - hjälper vindsträngarna;
 • med en metallkropp som är tom inuti och har hål runt hela omkretsen på produktens arbetsyta - den används för att släta eller lyfta håret på rötterna i en liten rundad vinkel.

Rektangulär form (det vill säga det kallas "skovla") - detta är ett utmärkt alternativ för ägare av långa lockar.

Kam i form av en gaffel används för att skapa en hög. Hon har korta stift som växlar med långa, den här tekniken gör att du kan göra kammarprocessen enklare. Spina hjälper till att lyfta enskilda hår under justering.

Dubbelsidig pensel - har en ihålig kropp, längs hela längden som hålen är ordnad, så att luften fritt tränger igenom krullen. Å ena sidan har en sådan anordning kortare stift, vilket hjälper till att göra styling av kort hår, till exempel smäll.

Plana enheter har tjocka tänder och är ganska långt ifrån varandra. Kam används för att kamma och markera de enskilda strängarna under skapandet av frisyrer.

Skelettkam - hjälper till att lägga både ganska tunga, ha en stor volym och mycket tunt hår. Den har en platt bas och specialiserade öppningar som släpper igenom luften. En sådan anordning har en genomsnittlig styvhet och tappar placerade ganska långt från varandra. Det är acceptabelt att använda denna modell i våt eller våt krullning.

Det är bättre att köpa en uppsättning kammar, som kommer att innehålla en mängd olika modeller. Du kan experimentera med ditt hår, skapa en mängd frisyrer och välja en lämplig bild för dem.

Det finns också elektriska termoborstar. Produkter med roterande "huvud" hjälper till att torka och stila håret samtidigt. Denna enhet är perfekt för olika hårlängder.

Roterande kam kan vrida både långa och korta strängar. Många tjejer använder också den för att räta ut och sträcka strängarna. Det är perfekt för att skapa volym vid rötterna. Tänderna på sådana produkter roterar i olika riktningar, vilket undviker hårflöde. Och du kommer att skapa en utmärkt frisyr utan rädsla för dina lockar.

Termoborsten kan ofta laddas inte bara från el, utan också på batterier. Den här enheten kan ta med dig på vägen, följ den perfekta frisyren, även utanför huset.

Hur man väljer

Vad är bättre kam kamkrullar?

För att inte skada hårets struktur är det nödvändigt att noggrant välja anordningen för att kamma håret:

 • Att välja en rund kam, det är bättre att ge företräde åt naturliga borst, eftersom metallstiften skadar och förvirrar lockar. Handtaget måste vara tillverkat med gummibeläggning. I det här fallet är det mest lämpligt att använda det, eftersom det inte värmer upp under påverkan av hetluft som kommer från en hårtork. Denna enhet kommer att vara ett utmärkt alternativ för caret. Dra strängar från rot till spets, med en rundformad pensel, du kan uppnå utmärkt jämnhet och skapa den perfekta frisyren.
 • För konkava armaturer kan en mängd olika material användas: plast, trä eller metall. De är perfekta för kort hår, eftersom de tillåter dig att skapa volymen vid rötterna, lägger de kammade lockarna vackert och delar dem i strängar.
 • Det är bättre att köpa en rektangulär kam som är gjord av trä. Använda det för långt hår, det hjälper till att noggrant kamma håret, dela trånga trådar, samt spara dig från statisk elektricitet som uppstår under kamning krullar.
 • Platta kammusslor ska vara trä eller gjorda av ben med en perfekt polerad yta. Dessa produkter används för genomförande av frisyrer för korta hårklippningar.

Valet av elektriska borstar måste också kontaktas med särskild vård, med inriktning på vissa regler:

 1. Materialet från vilket enheten är tillverkad. Det är bättre att föredra modellen, med en roterande arbetsyta och tänder av keramik, metall eller kol. För metall- och kolprodukter krävs närvaron av en turmalinbeläggning, vilket kommer att lindra trådar från statisk elektricitet.
 2. Kraft - För hemmabruk är det bästa alternativet den genomsnittliga kraften, eftersom det tillåter att torka krullarna, skapa en frisyr utan att skada hårets struktur.
 3. Det är bättre att välja en produkt med ett inte mycket stort handtag, i det här fallet blir det bekvämare att hålla den och genomföra installationen.

En brakammare av god kvalitet passar inte bara för pärlor, utan även för olika längder: för både kort hår och långa krullar.

Beroende på vilken frisyr en rundformad pensel används för, är det nödvändigt att välja rätt storlek för den.

En stor ovalformad kam kan räta långt hår utan att använda ytterligare kosmetika, eftersom dess design hjälper till att dra strängarna perfekt. På grund av den symmetriska konfigurationen sker rullning och krullarna är inte sammanfogade.

Små diameterenheter kan användas för korta hårklippningar, vilket ger extra volym vid rötterna.

Kamma "nio-rad" kommer att slutföra processen att lägga håret i olika längder. Det blir ett utmärkt alternativ för en tjej som föredrar en bob frisyr. Denna enhet kommer också att bidra till att skapa ett trendigt och snyggt snett.

Hur man gör styling

För att göra högkvalitativ styling behöver du använda några tips:

 • denna procedur appliceras endast på tidigare tvättat hår;
 • För att låsen ska se ut slät och glänsande, efter att ha tvättat håret, måste det sköljas med kallt vatten;
 • kamma krullar, och även använda hårtork bättre efter en viss tid, vänta minst 15 minuter och fortsätt sedan till installationen;
 • skum och geler för bevarande av frisyrer används bäst från baksidan av huvudet, så du kommer att undvika att klistra hårets spetsar;
 • Utför denna process framför en stor spegel med bra belysning.

Det finns flera metoder för att skapa utmärkta frisyrer hemma:

 • Kall styling med en kam är den enklaste metoden, eftersom den inte skadar hårlinjestrukturen. Denna metod används för hår av olika längder. För att skapa en sådan frisyr används en stor mängd gel eller skum, liksom en produkt med vida tänder.
 • Voluminous frisyr. För att göra det behöver du en hårtork och en stor rund kam. Håret på rötterna måste räta och ligga i önskad riktning. För att skapa en volymetrisk styling måste hårtorken styras från botten uppåt.

Mest populära märken

Köpa en kam för hår styling, bör du välja beprövade varumärken:

 • Hairway - modellerna är lätta, slitstarka och pålitliga. Huvudmaterialet som används för deras produktion är plast med kolfibrer. Sådana produkter är belagda med kol för att eliminera statisk elektricitet.
 • Jaguar - producerar både billiga anordningar för kamning av lock och exklusiva analoger. De mest populära modellerna har funktionen jonisering, vilket gör att man inte bara kan torka håret utan också att återställa strukturen.
 • Hercules - borstar från detta varumärke är pålitliga, slitstarka, har en antistatisk effekt. De orsakar inte skada på hårbotten under kamning och läggning.

Hur man väljer en kam för hår styling, kan du lära av följande video.

recensioner

Genom att använda hårborstar för att skapa en naturlig nappstyling såg flickorna att deras hår blivit glatt och glänsande, utan statisk elektricitet.

Genom att använda hårborstar för att skapa en naturlig nappstyling såg flickorna att deras hår blivit glatt och glänsande, utan statisk elektricitet.

Den elektriska borsten liknade tjejer med kort hårklippning, eftersom det bidrog till att snabbt och effektivt skapa en utmärkt stil i analogi med en frisyr från salongen.

Välja en kam för styling, du behöver inte spara, stoppa ditt val på en kvalitetsprodukt från en välrenommerad tillverkare. Denna borste kommer att hålla länge, kommer inte att skada dina lockar och hjälper till att skapa den perfekta frisyren varje dag hemma.

17 typer av kamar för hår, deras egenskaper och applikation

material

Välja din favoritkam, först och främst måste du vara uppmärksam på vilket material det är gjord av. Kunskap om nackdelarna och fördelarna med var och en av dem hjälper till att dra fördel av håret, för att inte skada dem:

 1. Trä är ett naturligt material som inte elektrifierar lockar, gör dem mer silkeslösa, glänsande, förhindrar utseendet av splittrade ändar. Det behöver noggrann vård, det bryter lätt
 2. Metall - skiljer sig i ökad hållbarhet, hållbarhet. Dess huvudsakliga nackdel är att det kan skada huvudet om tänderna är för tunna, utan silikon, plast, gummitips. Det är förbjudet att använda en metallkam under torkningen av trådarna med en hårtork, eftersom detta försämrar hårets tillstånd avsevärt.
 3. Plast är ett populärt, billigt material. Lätt att rengöra, lätt. Samtidigt måste du veta att plasten är ganska ömtålig, tål inte tunga belastningar och stötar, det bryter lätt.
 4. Silikon - har en lång livslängd, enkelt att unravels lockar, används vid hårtorkning med hårtork. Bland bristerna finns det bara höga kostnader;
 5. Kol är ett konstgjort material som består av grafit och gummi. Ej elektrifierad, väl kammade dem utan att skada hårbotten. Karbon klarar tunga belastningar, det är svårt att bryta. Dyrt material;
 6. Ben är det äldsta materialet: hållbart, slitstarkt. Ofta dekorerade med en spegel, ädelstenar, ornament;
 7. Keramik, brons, silver och guld - dyra och högkvalitativa kammar. Gör strängar mjuka, glänsande, motstå uppkomsten av statisk elektricitet. Helt säkert för alla hårtyper. Kombiner av ädla metaller finns i enkla kopior.

Hjälp! Ökad fuktighet kan leda till att svamp eller mögel bildas på trädet.

Typer av hårborstar och deras användning

Typen av kam är direkt relaterad till dess syfte. Beroende på tjocklek, längd, typ av hår, måste du också uppmärksamma storleken och formen på kammen, och om det kommer att vara bekvämt för dig att använda den.

Styling Brush

 • En liten rund borste (Small Round Brush) är oumbärlig när det krulla kort hår.
 • En stor rund borste (Large Round Brush) behövs för att få stora lockar på långt hår. Det räcker att blåsa strängen på borstningen, värma den med en hårtork och försiktigt släppa den från den;
 • En rund (cylindrisk) keramikbaserad borste perfekt lockar hår längs hela sin längd och vrider spetsarna;
 • En halvcirkelborste eller nio rad har 7 eller 9 rader med tjocka tänder. Varje rad är löst i kontakt med varandra. Använd den för att vrida pansar, styling bob eller bob bob;
 • Blåsborste eller termobrashing (Vent borste) med långa, långt ifrån varandra tända kan du snabbt torka håret med en hårtork. Det behövs i det fallet när kort hår ökar volymen nära rötterna.
 • Stylerborste kombinerar funktionerna hos en kam och hårtork. Dess fördel är att krullarna inte bara torkas, men också vackert staplade;
 • Termobrashing hårtork (Blow Drying Hair Brush) är utrustad med en ihålig, blåst bas, gjord av keramik. På grund av detta är det inte nödvändigt att använda en hårtork, vilket är mycket mer traumatiska strängar.

Cylindrisk borste väljs individuellt till hårets längd. Ju längre de är desto bredare blir kammen.

Plattborste (paddelborste)

Den har en stor storlek, varför folk kallar det "skovla". Den används uteslutande för långa trådar, eftersom den har tjocka tänder som inte skadar håren, men kammar dem väl. Det har en nackdel - på grund av sin form är det svårt att rengöra.

Kam med en svans (Rattail Comb)

Denna kam, handtaget ser ut som en tunn stång, som liknar en svans. Används för att separera trådar, ta bort ojämnheter i håret, fixa styling.

En plastkam är alltid starkare än andra, elektrifierande hår.

Kamborste (Teasingborste)

Den har två till tre rader tänder gjorda av naturliga eller konstgjorda material. Motstår statisk elektricitet.

Kam kam

Den mest populära av alla typer av kammar. Det har många sorter:

 • Stora, sällsynta tänder behövs för att säkerställa att vattentrådar lossnar.
 • Tjocka kryddnejlika behövs för daglig vård av kort hår;
 • Långa, inte mycket tjocka tänder som används för lockigt hår;
 • En smal kam med ett långt tunt handtag är nödvändigt under färgning, markering, separation i strängar;
 • Ganska tunna, långa tänder med olika höjder behövs för att skapa högt tupplur;
 • Ett grovt arrangemang av tänder är lämpligt under appliceringen av masker, fördelningen av mousser, skum.

Massage (Bomb)

Bekväm borste som passar för tunt och tjockt hår. Dess namn berodde på det faktum att förutom kamning utför den funktionen att massera hårbotten, vilket stimulerar blodcirkulationen och förbättrar hårväxten. För säker användning är det rekommenderat att ha en bombad med plast- eller silikonbollar på borsten. Det händer hårt, mjukt, medium. Värdet är också annorlunda - från stor till miniatyr, som lätt viks i hälften och gömmer sig i en handväska.

Varning! Massage stimulerar produktionen av talg, så att personer som är benägen för fet hår bör använda det med försiktighet.

Natural Bristle Hairbrushes Brush

Som ett naturmaterial användes häst, grisborst. Behöver särskild dagvård. Lämplig endast för tunna, lösa lockar.

Hjälp! Tjocka, sammanfogade trådar, denna borste kommer inte att kunna kamma.

Utloppskammar

Lätt att vikas och vikas. Bekväm att bära i väskan eller fickan. Ofta kompletterad med en liten spegel.

Kam för torkning med mikrofiber (Microfiber Hair Brush)

Kammar inte bara, men torkar dem också. Detta uppnås tack vare mikrofiberbasen, som ligger mellan tänderna. För att rädda ett föremål från att det uppstod en obehaglig lukt på den, tillverkade tillverkarna små hål på borstens baksida för att torka tyget.

Combs (Comb)

Platt, liten storlek kam. Tänderna på den ligger på en eller två sidor. Den är gjord av naturliga, konstgjorda material. Det kan vara jämnt och krökt, vilket kompletterar den kvinnliga frisyren. Ibland del av en vikkniv, älskad av män.

Detangling Brush

Utrustad med borst av olika längd. Den unika egenskapen hos vissa modeller är utdragbara tänder, som lätt kan riva upp torrt, vått, kort, långt hår. Krullar blir mer lydiga, mindre fluffiga, elektrifierar inte.

Kam för hårförlängningar (Looped Bristle Brush)

Hennes tänder kommer aldrig att skada dina nya lock, eftersom de ser ut som ögonlock. Tjocka hår passerar genom dem utan att skada deras struktur.

Varning! Det rekommenderas att använda kammen på torrt hår, eftersom de blir mindre förvirrade.

Kombinerad Bristle Brush Comb

Olika tänderhöjd - En utmärkt lösning för styling av hår, vars hår har olika längd. Hon kommer att hjälpa till att släta håret, ge det noggrannhet.

Hairbrush Likriktare (Likriktare Hairbrush)

Den består av ett långt klipp, tätt omsluter strängen. För maximal effekt rekommenderas att använda den med en hårtork. Ej lämplig om krullarna är för tjocka och krullade.

Laser kam (Laser kam)

Den har en stor lista över positiva egenskaper:

 • Gör håret mjuk, silkeslen
 • Främjar snabb hårväxt
 • Skador inte skadas
 • Hanterar problemet med skallighet;
 • Eliminerar seborré.

Varning! Innan du köper en laser kam, är det nödvändigt att konsultera en läkare.

Macadamia hårborste (Macadamia comb)

Bekväm, liten storlek. Det passar bra i handen, på grund av sin form, glider inte. Borst av olika längder, vilket gör att du kan jämnt kamma krullarna till rötterna. Klarar av sin uppgift på våta och torra strängar utan att skada dem. Förhindrar håravfall, gör håret mjuk, silkeslen.

Undersökning: Vilken kam använder du oftast?

Totalt antal röster: 8. Totalt antal medlemmar: 8.

professionell

Stylister, frisörer kan inte lämna sitt arbete utan en specifik lista över kamar. Oftast är de gjorda av metall, vilket gör att du alltid kan hålla verktygen rena.

Varning! För daglig användning rekommenderas inte att köpa metallprodukter, eftersom de starkt elektrifierar håret.

I en professionell mästers arsenal måste det nödvändigtvis vara en grupp kammar med olika tänder. Särskild uppmärksamhet bör ägnas åt kammen för disentangling-strängar, vars borstar är karakteriserade av olika längder, speciell styrka och flexibilitet.

För långt hår behöver du få några massageborstar. Korta kan alltid kamma med produkter med små tänder, åsar och några typer av bråk.

En speciell volymmodell med keramisk beläggning hjälper till att återuppliva, lyfta de raffinerade, försvagade delarna. Ridding hår av statisk elektricitet, hon kommer att göra hennes hår välskötta. Straight curly hair kommer att kunna elektrisk kam för styling, med en roterande borste. Lättblåsta modeller håller strängar från överhettning under blåstorkning.

Hur man väljer en kam för hår

Beroende på hårtyp måste du vara uppmärksam på valet av en lämplig kam för dig själv:

 • För det långa behovet breda, stora borstar, brasning med täta tänder;
 • Korta kan bäst kammas med små kamar;
 • Axelhåret är borstat med halvcirkelformade brasingar;
 • Starkt lockiga lås uppsläckta med kamar med långa, sällsynta tänder;
 • Tunna, livlösa strängar kommer att få ett nytt utseende efter borstar, halvcirkelformiga hårborstar;
 • För oljig kan du använda alla typer av borstar, förutom massage och produkter med naturliga borstar.
 • För att inte skada de bräckliga locken, glöm metallet;
 • Ökat hår kommer aldrig att förstöra saker med naturliga borstar eller speciella runda tänder.

Vilken kam är bättre för att kamma ditt hår?

 1. Kvinnor bör inte använda manliga kamar, för att de aldrig kommer att kunna kamma håret.
 2. Våta strängar behöver inte röra borsten alls. Om det är ett brådskande behov att kamma dem, använd en borste med långa, sällsynta tänder.
 3. För daglig användning, köp inte metallprodukter;
 4. Vid sänggåendet, kamma ditt hår med en massage. Så du gör det friskare och mer exakt.

Så att kamma hår utan kam

I händelse av att kammen vid det mest oförutsägbara ögonblicket inte var till hands och du måste se bra ut, kommer du till räddningen:

Hur man rengör en kam från hår och smuts

En kam är ett exklusivt enskilt objekt som inte kan ges till andra. Vi får inte glömma att borsten måste rengöras med hjälp av en tandpetare eller en speciell pensel efter varje applikation.

För att rengöra kammen från smuts ska objektet tvättas minst en gång i veckan i varmt vatten med tvål eller behandlas med flytande ammoniak. Bättre att rengöra basen hjälper tandborste. Hairbrush med naturliga borstburkar som behöver vård med schampo.

Varning! Korrekt skötsel av borsten garanterar hållbarhet och tillförlitlighet. När sprickor och marker dyker upp ska objektet kasseras omedelbart.

5 bästa hårkammer

TANGLE TEEZER

Visas relativt nyligen, men lyckades redan ha glädje av frisörer och vanliga människor. Huvudfunktionen är att den inte har handtag, men på bekostnad av sin konvexa form passar den perfekt i handen utan att glida ut ur den. Kroppen är gjord av plast, och tänderna är gjorda av silikon. Passar absolut för alla hårtyper. Väl kammade trassiga trådar. Masserar hårbotten, stimulerar ny hårväxt. Bland sina brister är det bara hög kostnad.

BRAUN SATIN HAIR 7

Tre i ett: hårtork, hårborste, krusjärn. Satsen innehåller två batterier. Designad för att skapa volym. Speciell joniseringsfunktion skyddar trådar från elektrifiering och fluffning.

Moroccanoil

Universal kam för att skapa en hög. Naturliga borstar gör krullarna lydiga, mjuka, mjuka. Att korrigera den resulterande frisyren kommer att använda ett bekvämt och sofistikerat handtag.

WELLA PROFESSIONALS

Avgörande för frisyr och hår styling med en fantastisk form. Den har antistatisk effekt. Designad mer för professionell användning.

JANEKE

Ljus borste på den blåsta basen. Mjuka borstar skadar inte hårbotten, normaliserar blodcirkulationen. Det har en liten nackdel - det elektrifierar håret lite.

Vrid alltid medvetet valet av kam. Aldrig kan en produkt av kvalitetsmaterial vara billigt. Spara inte, tänk på skönheten och vård av ditt hår.

Vad är kammarna: 10 arter

Kombiner är mycket olika i form, storlek, borst och för det avsedda ändamålet: För olika hårtyper, för hår av viss längd, för hårförlängningar, för olika vårdalternativ. Låt oss försöka ta reda på vilka typer av kammar som används.

1. Hårborste (Paddle brush)

Du kan borsta ditt hår av någon längd, och för tjockt hår passar det bäst. Vanligtvis är dessa penslar kompakta, så du kan alltid få dem till hands. Om du vill släta ut en krull eller bara kamma ditt hår lite innan du går ut - den här hårborsten är till din tjänst.

2. Termobrashing (Vent borste)

Professionella kallar borstning av olika speciella kammer. I synnerhet är termobrashing en rund hårborste, på vars kropp det finns hål "för ventilation". Dessa öppningar, som låter i varm luft, låter dig både kamma och torka håret samtidigt med en hårtork, vilket gör det mer kvalitativt än med en vanlig kam. För att uppnå den bästa effekten borstar du håret med trådar, borstar från rötterna till ändarna.

3. Liten rundborste

Med hjälp av en liten rund borste är det lätt att städa upp smällen. Sådana borstar används ibland också som kamar för styling. Särskilt är den här kammen lämplig för att ta hand om ett mediumhalsslag: det räcker att vinda varje sträng av bang ovanpå den och dra upp den något, Om bandet är rakt, dra det framåt.

4. Stor rund borste

Stora runda borstar används för att skapa stora strängar och volymer. Om du använder den här kammen när du torkar, lindar hårsträngarna på den (det vill säga det här är en typisk borstning), kan du uppnå utmärkt pump med minimal kostnad.

5. Smörj pensel

Den utjämnade hårborsten är idealisk för frisyrer där du behöver noggrant övervaka varje sträng. Om du är trött på några olydiga krullar, applicera lite lack på borstens borst och kör det lätt över det olydiga håret. Användningen av denna kam för styling ger ditt hår extra glans.

6. Spärrborste

Denna pensel är bäst för våt eller våt hår. Dess mjuka, ganska tjocka, flexibla seta är långt ifrån varandra, så de klämmer fast ihop med det fina håret utan att skada dem.

7. Kam för kam (Teasingborste)

Perfekt för hår av någon längd och vilken typ som helst, kammar för kamning används som du kan gissa för att skapa kamning, vilket ger frisyren extra volym vid hårrötterna. På önskad plats vid hårets rötter måste du applicera lite lack, kamma håret uppåt med hjälp av kammen i fråga och när den önskade höjden på kammen uppnås, håll försiktigt samma kam längs håret nedåt. Först kan en sådan följd av åtgärder överraska, men resultatet är värt det!

8. Bristle Oval Brush Oval Brush

Borstar med borstar av olika längder är de bästa kammen för styling som släpper övergångarna mellan olika hårlager. För att uppnå en vintage Hollywood "jämn" resultat - igen, vi behöver en sådan borste. Och även om frisyren är helt disheveled, lägg den i ordning och använd en pensel med borstar av olika längder - det här kommer att lägga till mjukhet och främja hårets naturliga fuktighet.

9. Kam för hårförlängningar (Looped Bristle Brush)

När det gäller hårförlängningar eller peruker är det extremt viktigt att endast använda specialprodukter för att ta hand om dem. Kammen, i vilken borsten är loopade, är just för detta fall. Håret passerar genom dessa loopar smidigt och noggrant.

10. Termobrashing hårtork (Blow Drying Hair Brush)

Vår favoritkam är Conair Thermo-Shrink Hair Dryer. Med det kan du inte bara torka och kamma hår samtidigt, det blir också! - så att du kan få en otrolig effekt. Det kan enkelt användas för att torka håret och att skapa en stor fluffig frisyr.

KOSMOPOLIT

Varje frisyr har sin egen kam! Välja med proffs

Vi konsulterade professionella stylister och fick reda på vilka slags kamar du behöver!

Typer av kammar och deras tillämpning

1. Flat borste

För tjockt, tätt, men trassigt hår är det idealiskt: separerar försiktigt strängerna och låter dig kamma håret utan att skada dem och dra dem ut. Börja kamma från ändarna, gradvis stigande till rötterna.

2. Blåsborste

Faktum är att den också är platt, men med hål i "baksidan" är den idealisk för att torka håret med en hårtork, eftersom det gör det möjligt att unravela och torka dem samtidigt utan att fördröja luftflödet. Om du tidigare har applicerat mousse eller skum i håret, tillåter den blåst borsten inte att trådarna klibbar på grund av överhettning, vilket är ganska möjligt med en vanlig platt borste.

3. Liten rund pensel

Din assistent i att skapa ljusvågor eller avslappnade lockar. Särskilt denna typ av hårkam är lämplig för att bilda smällar, för att det medger att även korta hår kan hämtas.

4. Stor rund borste med naturliga borstar

Servera för hårrätning och borstning: det griper en krullning och glider över den medan du värmer upp håret med en het hårtork. Tack vare de naturliga borsten, smälter denna typ av kam dessutom hårets yta, vilket gör att den lyser.

5. Keramisk baserad rundborste

Om du vill uppnå stora lockar är det bättre att inte hitta den här penseln. Den keramiska basen kommer att värma upp under det heta luftflödet som skapas av hårtorket medan du rullar borsten inuti strängen, och den här termiska effekten gör krullarna mer resistenta.

6. Kam med en svans

För att väva tunna flätor, när det är viktigt att tydligt och jämnt fördela håret i tunna trådar, hittar du inte ett mer bekvämt alternativ. Tja, om du bär en avskjutning, kommer "svansen" att hjälpa dig att göra den perfekt jämn.

7. Borsta för en hög

Om du behöver lyfta håret på rötterna för att lägga till extra volym på frisyren är det mest lämpligt att bilda en stapel med hjälp av en smal borste med naturliga borst. Hon kommer inte att förvirra håret så mycket, så att du senare kommer att drabbas av denna midnattfluga och försöker återvända håret till sitt ursprungliga utseende.

8. Tangle Teezer

Den ideala assistenten i kampen med mattat, tunt lockigt hår. Även små barn är överens om att kamma denna underbara pensel, för att det enkelt och smärtfritt unravels även det tunnaste, fluffiga håret.

6 huvudtyper av kammar för att kamma och ta hand om lockar

En professionell mästare har ett stort antal kammar för olika ändamål: torkning, styling hår, för att skapa volym och hög. Samtidigt skiljer sig kammen i storlek, form, frekvens av tänder, borst.

Det finns inte alltid tid att besöka salongen. Ibland måste läggas på resan. Därför är det nödvändigt att förstå olika kammar.

Skeletka

Namngiven så eftersom hennes tänder är placerade på båda sidor. Och å ena sidan är de kortare och å andra sidan längre. "Skelett" är en kam för hårvolymen.

Det är väldigt bekvämt för henne att lyfta krullarna från rötterna, rikta luftströmmen till hårets hår med en hårtork. Du kan inte torka strängar med varm luft, krullar från det här snabbt torka ut och bli smutsiga.

Brashing

Det är en rund kam med hål. Brasning har olika längder och diametrar. Små diameter används vanligtvis för rätning, stor - för att skapa en våg av medellängd.

En sådan rund hår styling borste drar stora curls mycket snyggt: strängen värms upp av en hårtork och sedan kyls. Som ett resultat av styling med borstning ser håret volymen ut, men inte så smidigt som efter strykning.

Runda hårstylningskammar släpper lätt strängarna och staplar lockens ändar med en våg.

Enkel kammar och vapen med svans

Mästare använder dem när de skär hår. Kombiner används vanligtvis av män eller tjejer med korta hårklippningar. En liten kam passar bekvämt i en jackficka, i en liten handväska.

Flickor med långa krullar stöter ibland dem med dekorativa kammer, men nu är det sällsynt.

Frisörer använder kamar med svans i sitt arbete. Det här verktyget är praktiskt att anpassa hårklippningen och svanskrullarna är uppdelade i avskiljningar. Svansar från kammen som används i styling, vävning, markering.

Om vi ​​pratar om nytta är det bättre att välja en trä- eller silikonkam: de tar bort statisk elektricitet. Det är mer praktiskt att använda en kam med sällsynta tänder, så att du kan kamma curlsna försiktigt.

Massageborstar

En sådan borste är värt att ha varje kvinna: en massage är användbar för alla. Det tar bara några minuter, men borsten tar bort damm och smuts, förbättrar blodcirkulationen.

Brasning, "skelett" och penslar är kammar för hår styling med hårtork. Mästare använder var och en av dessa tillbehör beroende på hårets typ och längd, typ av styling. Var och en av kammen hjälper på sin egen väg att lägga volymen och simulera håret.

Kombinera med en borste rekommenderas att starta från baksidan av huvudet, vilket leder till pannan. Sedan också i alla riktningar. Samtidigt behöver du koppla av. Jämna och borstade trådar blir släta och glänsande.

Att göra krullningar vågigt är att applicera på borsten för stylinggel.
Du måste dock vara uppmärksam på typen av hår: om de är fet, kamma och massage med en borste är bättre att inte göra.

Kam för kam

I salongen använder mästarna olika kammar för att kamma hår. Bäst gjort med vapen. De kan kamma långt hår. Kam med små tänder används för att skapa en basvolym.

En annan kam med ett långt smalt grepp och tänder med olika höjder används för kamning. Ett sådant verktyg är lätt att dela med sig i strängar. Samtidigt är det nödvändigt att välja kamar från silikon: de elektrifierar inte så. Kombiner är lämpliga att applicera medel för att lägga - skum eller gel.

För att skapa en frisyr, använder mästare kam med naturliga hårborstar för kamning. Hårbens smala huvud gör det möjligt att kombinera hår från rötterna. Efter att hairstylen bildats kan en lack appliceras på borsten för fixering.

Denna hårborste ligger bekvämt i handen. Skillnader det från de vanliga kammen:

 1. Kammen erhålls i form av en mjuk kudde, håret är inte piskat i en boll.
 2. Efter kammade hår är det svårt att arbeta med hår: det är uppstått. Det finns inget sådant negativt resultat från borstningen.
 3. En kam för kamning är bekväm: de gör mycket mindre rörelser.
 4. En stapel gjord med en pensel ser naturligare ut och varar längre.

Tangle teaser

Nyligen är denna kam mycket populär. Det är något krökt, med plast, något rundade tänder.

Kombinera noga våt, torr, hårförlängningar. Särskilt bra för långa krullar som blir förvirrade och utdragna när de kammade.

Tangle teaser kan massera hårbotten. Lätt att hålla i ena handen.

När man kammar en teaser får håret extra volym, eftersom det väcker strängar vid rötterna.

Klassificering av kammar enligt material

Kombiner är framställda av olika material, var och en av dem passar en viss typ av hår.

 1. Trä, de är framställda av enbär, ek, körsbär, tall, björk. Bra för hårbotten och elektrifierar inte håret. Träkammen blir emellertid snabbt värdelösa. De sprickor som bildas kan röra och riva håret. Det är bäst att använda ask- eller björkkammusslor.
 2. Metal. Rekommenderas inte för daglig användning: elektrifieringshår, riva det och skada hårbotten. Men för styling, skapar frisyrer - ganska acceptabelt.
 3. Plast. Mest populära och billiga. Väl kammade, de tjänar länge, men de elektrifierar starkt håret, ibland orsakar allergiska reaktioner i form av stark klåda.
 4. Kombiner från naturliga borstar. Användbar för hår och hårbotten. De skapar dock statisk elektricitet. Det rekommenderas att borsta borsten före sprutning eller strö med ett antistatiskt medel.
 5. Carbon. De är gjorda av kol med metallbeläggning. Bekvämt att använda, behöver inte underhåll och är inte förorenat.
 6. Gummi. Används vid kamning av vått hår.

Vad man ska välja

Kombiner används i enlighet med hårtyperna och avsedda ändamål. Därför lämplig för hår:

 • hårförlängningar är bäst blandade borstprodukter;
 • för branta krullar - kam med sällsynta tänder;
 • för våtkrullar - av gummi eller gummi;
 • för den olydiga, slingrande trollkarlen;
 • för vanliga hårborstar;
 • för att lägga - "skelett", borstning;
 • för att lägga, haircuts, combing - combs.

Korrekt utvald hårborste hjälper till att ge ditt hår ett hälsosamt och välskött utseende.

Hår styling kamrar

Artikeln är för dem som har för avsikt att förstå olika typer och former av hårborstar för att välja det bästa stylingverktyget som låter dig:

 1. Titta på moderiktigt och snyggt.
 2. Gör håret så snabbt som möjligt.
 3. Lär dig att förstå syftet med kammen genom deras utseende.
 4. Ta reda på de bästa tillverkarna.

Typer av styling kamrar

Brashing

Utmärkande egenskaper:

 1. Ha en cylindrisk form.
 2. Det finns olika diametrar.
 3. Det kan vara skelett - att arbeta med en hårtork för att inte överhetta håret för mycket och därför inte skada dem. Skelettmodeller används för att öka volymen till håret.
 4. Tändernas längd från olika sidor kan vara olika för bättre styling.

Valet av borstdiameter beror på applikationen:

 1. För tunna krullar behöver en medeldiameter.
 2. För att anpassa de långa strängarna behöver du en stor diameter.
 3. Små diameter - för läggande päls av medellängd. Lite dra ner strängen och få en smidig snygg bangs.

arter:

 1. Skelettborstning. När du placerar riktningsflödet från luften från hårtorken, passerar du fritt genom kroppens många öppningar och gör det möjligt för dig att snabbt och utan hårstyling skada dig.
 2. Brasning med tänder av olika längder används om det finns strängar som är både mycket korta och långa. Kort sagt, sidan med små tänder appliceras, för de längre, respektive, den andra sidan.
 3. Bombage - ett frisörverktyg med användning av naturlig tupplur. Denna sort gör processen för att skapa frisyrer snabbare och bättre.

Vad ska vara:

 1. Om du använder en hårtork för styling, särskilt med varmluft, är det bättre att välja en skelettmodell.
 2. Bombning anses vara en bättre version av denna modell.

Hårborste

Den har en platt botten med stiften, förstärkt inte styvt på en slags kudde. Bekvämt handtag gör att du kan ändra kammarriktningen. Det kan vara med borst eller med stift.

användning:

 1. Att ge snygghet frisyr.
 2. För kamning.
 3. Den kan användas för styling med hårtork - vid tidpunkten för torkning genom att omsluta trådarna, när håret dras på avstånd med hjälp av denna kam och kör den över med en hårtork.

Vad ska vara:

 1. Inte så tungt. Att det var bekvämt att variera installationsriktningen.
 2. Bred yta
 3. Det är bättre om borstens botten inte ens är trä, utan bambu. Denna typ av verktyg blir mycket enklare.
 4. Naturliga borstar är bättre än konstgjorda borstar, mindre traumatiskt hår.
 5. Om det finns pins och de har en turmalinbeläggning, lindrar denna modell även statisk stress.
 6. Om tapparna har bollar i ändarna, så är modellen mindre traumatisk och har en större massageeffekt.
 7. För ägare av styvt hår måste du välja en modell med styva stiften.

Halvhårig hårborste

Det ser ut som en pensel, men har en krökt form.

användning:

 1. För clearing
 2. För clearance tips strängar lätt vridning.

Fin pensel för kam

utseende:

 • långsträckt form;
 • tjocka borstar;
 • handtagets närvaro

användning:

 1. Tidigare vid rötterna för att applicera hårlack.
 2. Kamma kamma håret upp till önskad höjd.
 3. Håll det försiktigt fast vid strängen.
 4. Om nödvändigt, fixa lacken.

Vad ska vara:

 • Krävs med tjocka borstar

Smal hårborste för avskiljning

Har formen av en kam

användning:

 1. För separation av frisyrer på strängar.
 2. För att skapa en vacker slät delningslinje.

Vad ska vara:

 • Måste vara mycket tunn penna.

Smal kam med långa tänder

Smal kam med ganska långa och tjocka tänder

användning:

 • För kamning av lockigt hår och lockor.

Vad ska vara:

 1. Det ska vara ett bekvämt handtag, eftersom kammade lockiga lock är inte lätt och inte snabbt.
 2. Tänderna bör ha en bred bas vid fästpunkten, för att inte bryta under drift.

Hårborste med tjocka tänder

Kam med ofta åtskilda tänder.

användning:

 1. För användning på korta frisyrer.
 2. För smidig kamning av enskilda strängar.

Vad ska vara:

 1. Materialet från vilket modellen tillverkas måste vara tillräckligt stark så att tänderna inte deformeras under användning.
 2. Tänderna måste vara smidiga, fria från defekter. När du klickar på dem med ditt finger - återgå snabbt till sin ursprungliga position.

Stor blandad borstborste

Borsta med borstar av olika höjder, det finns ett handtag.

användning:

 1. Det används för att räta håret, även utan tillhörande medel, eftersom själva formen skapar resultatet av rätning, vilket inte görs av andra modeller.
 2. Används för släta frisyrer i retrostil.

Vad ska vara:

 1. Borsten borde ha olika längder.
 2. Formen på själva verktyget är strömlinjeformat, utan uttalade hörn.

Kam för disentangling (typ "teaser")

Det har ett ergonomiskt utseende, det är bekvämt att hålla i handen, även om det inte finns ett handtag i klassisk mening. Tänderna själva är låga, flexibla, till och med gjorda av syntetmaterial.

användning:

 1. För att kamma hår, inklusive matt och jämn våt.
 2. Omhändertande hår, inte riva dem.
 3. Och elektrifierar inte.

Vad ska vara:

 1. Det är bättre om tillverkaren är känd, eftersom det finns många fakes på konsumentmarknaden.
 2. Ha en liten vikt.
 3. Har elastiska kryddnejlika.
 4. Det är bättre om det finns både plast och gummi i materialets sammansättning - för att göra det mer motståndskraftigt mot deformation under användning.

Kam för hårförlängningar

Det ser ut som en pensel, men borstarna är gjorda i form av slingor.

användning:

 • Var noga med en sådan kam. Använd inte vanliga kamar och penslar!

Vad ska vara:

 • Med exakt samma snygga ögon för noggrann vård.

Termobrashing hårtork

Ser ut som att borsta. Värmtemperaturen styrs av en brytare.

Ritar strängar som behåller volymen efter användning.

Vad ska vara:

 1. Måste vara bekvämt grepp.
 2. Effekt för hemmabruk bör vara genomsnittlig.
 3. Den rörliga delen av anordningen är företrädesvis keramisk eller metall med en turmalinbeläggning.

Elektrisk kamlikriktare

Enheten kombinerar arbetet med en hårtork och styling med en rund kam.

Samtidigt torkar och stilar hår. Bekväm för snabb styling. Och för att skapa basvolym

Vad ska vara:

 1. Måste vara bekvämt grepp.
 2. Arbetsdelen av anordningen är företrädesvis keramisk eller metall med en turmalinbeläggning.

Hur får man vackert hår från en tvättduk på huvudet?
- Hårväxt över hela ytan av huvudet på bara 1 månad;
- Den organiska kompositionen är helt hypoallergenisk;
- Applicera 1 gång per dag;
- Mer än 1 miljon nöjda köpare av män och kvinnor runt om i världen!
Läs hela historien.

De bästa tillverkarna

 • Tangle Teezer;
 • braun;
 • macadamia;
 • Salon Professional;
 • Dewal;
 • Olivia Garden;
 • ROWENTA;
 • chicco;
 • Y.S. park;
 • hercules;
 • Hairway;
 • zinger;
 • Mason Pearson;

Hur bryr man sig om kammer?

Combs måste hållas rena! Börja borsta någon av kammen med hårborttagning, intrasslad i tänderna.

Kombiner av plast och ibenholt - Tvätta var 7: e dag eller oftare i en av lösningarna:

 1. Tvål - vatten med upplöst tvål.
 2. Soda -1 matsked läsk och 25 gram tvåltvål utspädd i två liter vatten.
 3. Ättiksyra - för 1 liter vatten - 1 matsked schampo, 1 matsked vinäger.
 4. Ammoniak - för 1 liter vatten - 1 matsked schampo, 2 matskedar ammoniak.

Elektrisk - desinficera med speciella lösningar, torka med våtservetter.

Trä - Torka kammen och tänderna med hjälp av en vanlig våt torka.

Borstar ska tvättas var tredje dag i en lösning av tvålvatten och flytande ammoniak, varav endast ett par skedar behövs för 1 liter vatten.Nästa Artikel
Yrke - en frisör!