Vilken hårborste är bättre för hår?


Varje tjej som är upptagen med att ta hand om håret bör veta vilken kam som är bäst för hennes hårtyp. Kombinering är ett dagligt förfarande, så det ska vara så mildt och omtänksamt som möjligt.

Egenskaper och fördelar

Felaktigt utvald kam kommer att skada håret, riva tråden och till och med bidra till tipparnas tvärsnitt. Hon kan också elektrifiera sitt hår och göra det mer fluffigt.

Men en högkvalitativ kam, vald enligt alla regler, tvärtom, kommer att ge ditt hår rätt skötsel.

Regelbunden borstning ger blodflödet till huvudet, vilket accelererar hårväxten och gör dem hälsosammare.

Det finns flera typer av kammar. Var och en av dem har sin egen syfte och egenskaper. Det är därför som i denna flickas sortiment inte borde vara en kam, men flera modeller som utför olika funktioner.

klassisk

Den vanligaste hårborstklassformen ska vara varje tjej. Men de skiljer sig åt i materialet. Det kan vara artificiellt, naturligt eller blandat.

Det bästa alternativet är en kam med naturliga borstar. Träkammen masserar massivt huvudet. En tunn kam av denna typ hjälper också till att unravel curls, vilket gör håret snyggt och väl preparerat. Denna kam är för skrymmande att bära med dig. Men det är perfekt för att kamma dina lockar före sänggåendet.

massage

En högkvalitativ massageborste är ett annat användbart tillbehör för personlig vård. Det behövs för huvudets massage, vilket i sin tur bidrar till att öka blodcirkulationen och därmed snabbare hårväxt.

Kombinera ditt hår med en massageborste gör dig mjukare, jämnare och snyggare.

Det finns olika alternativ för sådana kamar: trä, metall eller plast. Experter rekommenderar att du väljer trä. Massage med en borste av naturmaterial kan ge maximal nytta.

crest

Under en längre tid använder skönheter tunna kammar för hårvård. Historien om sådana kammar är så gammal att utseendet på de första kammarna går tillbaka till det antika Romens tider. På den tiden var kammar gjorda av ben, men idag är modeller av trä eller plast mer populär.

Plastkammar är fortfarande oönskade att använda - de kommer bara att försvåra försvårandet av ditt hår och öka deras elektrifiering.

kompakt

En annan viktig variant är kompakta hårborstar, som du kan ta någonstans med dig. Det kan vara små borstar, kamar eller till och med multifunktionella modeller som både är en kam och en spegel. De passar lätt i en väska, så du kan alltid fixa ditt hår under dagen var du än går.

Branshing

Brasning är speciella kamar som oftast används för professionell styling. De har en cylindrisk form och ett runt hål rätt inuti väskan. Dessa borstar ska användas för styling av en hårtork. Så du får den vackraste och mest spektakulära stilen hemma. Med hjälp av borstning kan du skapa stora lockar, samt ge en speciell form till korthårigt hårhår.

Det är bäst att välja borstning med de mest naturliga borsten. I det här fallet kommer ditt hår inte att vara för tungt och elektrifierat.

Hemligheten med att borsta från en professionell frisör:

Populära material

Kombiner skiljer sig inte bara i deras utseende, men också i vilket material de är gjorda av. Låt oss titta på de tre mest populära alternativen som moderna tjejer använder i deras dagliga liv.

trä

Kombiner av trä - är i allmänhet det bästa valet för tjejer, oavsett hårtyp. Dessa borstar passar bäst för vård. De elektrifierar inte håret, men släpper det bara på det mest skonsamma sättet. Det är bäst att kombinera sådant hår efter applicering av masker eller olika stylingprodukter. Detta är motiverat av det faktum att alla dessa verktyg inte kommer in i en kemisk reaktion med de element som finns i deras sammansättning.

Vid val av material värt att uppmärksamma funktionerna hos var och en av dem. Så, björk kam hjälper till att behandla mjäll. Det ökar också effekten av masker på ditt hår. Lugna skadad hårbotten och lindra klåda, med hjälp av en ekkam.

Ett annat populärt alternativ är enbärkammen. Förutom den trevliga doften av skogen, som ger denna borste, kan dess fördel kallas förmågan att lugna och lindra stress. Men om du har problem med mjäll, bör du köpa en körsbärskam.

När du väljer träborstar är det bättre att vägra målade modeller. Ditt köp ska vara lika naturligt och därmed kvalitet.

plast

Det är bättre att vägra en kam av plast. De bryr sig inte om håret, men ökar bara sårbarheten i strängen och förstör hårets övergripande tillstånd. Kol- eller silikonborstar är mer användbara för hårets tillstånd.

De används av professionella stylister och frisörer. Använd dem dagligen är inte värt det, men de är lämpliga för vissa förfaranden - skärning, styling eller färgning. I det här fallet separerar tunna plastkammar perfekt strängarna och är lätta att rengöra.

metall

Ett annat vanligt alternativ är en metallkam. Det låter dig avlägsna även de mest dämpade lockarna. Men stylister rekommenderar att man inte använder sådana kamar till ägare av färgat hår. Faktum är att metallen kan reagera med de kemiska komponenterna i din färg, ändra hårets skugga.

Dessutom kan hårda metallkammar skada hårsträngar. Detta gäller särskilt för ägare av tunna och sköra strängar.

Vilken är bättre

Valet av kam bör matcha de individuella egenskaperna hos ditt utseende. Först och främst uppmärksamma längden. För ägare av kortklippt hår räcker det med att välja en kvalitetskam. Men om du har långa lockar borde du få två borstar - en för daglig användning, och den andra - för speciella tillfällen när du behöver en spektakulär styling.

Som en kam för daglig användning är det bäst att plocka upp en klassisk borste med naturliga borstar. Men för styling kan du välja en borstning, vilket gör att du enkelt kan stile ditt hår i önskad frisyr.

En annan viktig sak att komma ihåg är att en massageborste passar bättre för långt hår, medan ett plant hår blir mer användbart för kort hår. Tänderna längs beror också på hårets längd. Ju längre dina lockor, desto längre, bör vara tänderna på din kammussla. Detta kommer att underlätta kamningsprocessen.

Om du har torrt eller torkat hår bör borsten kompletteras med de mest mjuka och flexibla tänderna. Du kan också välja en kam med naturliga borst, vilket inte skadar håret. Om du har fet hår, så använder du bättre en trä eller kåt kam.

För tunt och rakt hår kan du välja någon massageborste. Sådana kamar skadar inte håret och förstör inte deras struktur. Samma borstar är värda att köpa och med håravfall. Om det här problemet är relevant för dig är det bättre att bara köpa en sådan mjuk kam som släpper ut krullarna utan att slita ut dem. Och på grund av att en sådan borste också masserar huvudet, ökar blodflödet till ytan, vilket innebär att håret börjar växa snabbare.

Men smutsiga och stygga krullar blir enklare att kamma kam med sällsynta tänder. Så krullarna delas in i tunna trådar, och du kommer inte att skada dem.

För tjockt hår är en bred kam med naturliga borst. Att hon ska kunna effektivt kamma strängarna, skilja dem.

En populär bloggare berättar om vilken kam som är bättre att välja:

Hur ofta förändras

Kombinationer, liksom alla personliga produkter, bör ändras över tiden. Det är värt att göra det regelbundet så snart du märker att borsten du använder börjar misslyckas.

Om du fortsätter att borsta håret med en borste av dålig kvalitet, kommer det bara att skada håret.

Dessutom bör kammen ge full dagvård. Minst en gång i veckan bör borsten tvättas. Naturligtvis kan detta göras endast om materialet tillåter. För att göra detta, användes först kokande vatten och sedan tvållösningen. Kammen som tvättades på detta sätt måste sköljas och torkas väl och lägger den på en tjock badhandduk.

Det är också värt att komma ihåg att kammen, som du använder regelbundet, inte kan överföras till någon. Använd inte en borste för två, även med släktingar, så att ditt hår alltid blir friskt och ser välskötta ut.

Men även om du sköter din hårborste ordentligt, borde den fortfarande inte tjäna dig i mer än sex månader. Även om kammen fortfarande ser bra ut, bör den ersättas med en ny varannan årstid.

Det är också värt att byta kammen om du märker minst minimal skada på den. Om spetsarna av kryddnejna spricker, så är det dags för dig att köpa en ny borste - den här kammen kommer bara att skada strängarna mer.

recensioner

Under varje typ av remsor är att välja en viss typ av kam. Detta gör det möjligt för dig att underlätta processen med att ta hand om håret och göra dina lock så välskötta som möjligt. Endast om kammen väljs korrekt kommer ett positivt resultat att märkas och kammen får god feedback från användarna.

Välja bästa hårkammen

För att ha vackert och friskt hår är det nödvändigt att ta hand om dem på ett ansvarsfullt sätt. Din arsenal av vårdprodukter bör inte bara omfatta masker, balsamer och eteriska oljor, men också flera typer av hårstylingskammar. Valet av kam beror på formen och materialet beror på hårets längd och struktur, liksom målet och resultatet som du vill uppnå efter kamning.

material

För att kammarna inte ska skämma bort håret, men för att dra nytta av henne, måste du förstå egenskaperna hos materialet från vilket de är gjorda. Vilka material används oftast för kammar och penslar?

plast

Dess fördelar är låg kostnad, hygien och förmågan att enkelt hålla det rent, och nackdelarna är elektrifieringen av håret och kammarens korta livslängd. Det minsta slaget, en lång period av drift - alla dessa faktorer lämnar sprickor på plasten som kan förvirra hår.

metall

Den största nackdelen med metallen: det kan skada hårbotten. Förutsättning: Varje metallklyftning måste ha en plast-, gummi- eller silikonpärla ovanpå. Det rekommenderas inte att använda en metallkam under hårtorkning med hårtork, eftersom metallen värmer upp under påverkan av hetluft och skadar håren.

Men metallen har sina fördelar: till exempel är metallkammar lätt att ta hand om, de är slitstarka och tjänar under lång tid.

Med naturliga borstar

För tillverkning av sådana produkter användes häst, fläskhår eller whalebone.

Fördelarna med kamar med naturliga borstar: borttagande av statisk stress, ingen reaktion med kosmetiska och vårdprodukter, hårbottenmassage, fördelning av talg längs längden på strängarna, skydd av hår från skador.

Minusar: Naturliga borsten tillåter inte att kamma tjockt hår väl, är inte lämpliga för fet hår, kännetecknas av höga priser, behöver daglig rengöring från hår och talg.

trä

Trä är ett "levande" material, så kamning från det anses särskilt användbart.

Positiva egenskaper: gör krullarna skina och silke, låt inte håret bli elektrifierat, kan användas för att kamma vått hår, inte komma i kemisk reaktion med stylingprodukter eller måla, låt inte ändarna skäras. Det är lämpligt att välja en kam av hårt trä (sandelträ, aska, björk, enbär).

Nackdelar: du behöver ständigt hålla den ren, en svamp kan bosätta sig på en träyta. De är också relativt bräckliga och kan orsaka allergiska reaktioner hos vissa.

silikon

Externt liknar silikonkammar ett kors mellan plast och gummi.

Fördelar: hygien och enkel underhåll, kan användas på vått hår, ingen statisk spänning, oskadligt avskräcker håret, har en lång livslängd, när den värms upp med hårtork när du torkar håret, avger silikon inte giftiga ämnen.

Nackdelar: jämfört med närmaste analog - en plastkam - en högre kostnad.

kol

Kol är en konstgjord legering bestående av mikrofiber av gummi och grafit. Kombiner och kamar av kol är lämpliga för alla typer av hår.

Fördelar: Antistatiska egenskaper, motståndskraft mot höga temperaturer, hög hållfasthet.

Nackdelar: relativt hög kostnad.

nylon

Nylonborste - billigare ersättningskam med naturliga borstar. Används för styling och rätning av hår.

Fördelar: lång livslängd, hygien, låg kostnad, väl drar håret, masserar hårbotten, om nylon är mjukt nog, finns det ingen fara att skada hårbotten och strängarna.

Nackdelar: Ej lämplig för att kamma tjocka krullar.

ebonit

Ebonit är ett slitstarkt svart eller brunt material som erhålls genom vulkanisering av gummi. Den har antistatiska egenskaper och används ofta för tillverkning av professionella typer av kammar.

Fördelar: De avger inte giftiga ämnen när de värms upp av hårtork, de används för färgning av hår och kemisk perm, eftersom ebonitkammar inte kommer i kontakt med kemiska ingredienser, enkel vård av kammen.

Nackdelar: hög kostnad, mjukgöring vid tvätt i varmt vatten, kan inte lämnas under solens direkta strålar, eftersom ebenholts kam kan ändra färg.

keramik

Detta är den bästa kammen, eftersom håret efter det att det inte elektrifieras, blir mjukt och smidigt.

Fördelar: många moderna modeller har joniseringsfunktionen, påskyndar och underlättar stylingsprocessen, säker enhetlig uppvärmning av den keramiska beläggningen under uttorkning, det är möjligt att köpa en keramisk kam med en turmalinbeläggning.

Nackdelar: hög kostnad, bräcklighet.

Typer av kammar

För att välja en kam för hår måste du inte bara titta på materialet från vilket det är gjort, utan även form, storlek, struktur och syfte. Följande är en lista över de vanligaste hårborstkamalternativen.

massazhka

Det är en bas med ett brett handtag, tillverkat av plast eller trä. Arbetsytan är vanligtvis rektangulär med rundade hörn eller ovala. Basen har en gummerad eller textilbeläggning på vilken tänderna är fixerade. Massagekammar kan vara gjorda av naturliga borst, plast eller metall. Tändernas längd varierar från 1 till 2 cm.

Fördelar: förbättrad blodtillförsel till hårsäckarna på grund av massageeffekten, jämn fördelning av det skyddande skiktet av naturligt fett genom håret och bra kamning.

Nackdelar: Den gradvisa ackumuleringen av damm och talgummi, för vilket massagekammen måste tvättas och desinficeras ofta.

Brashing

Den består av ett handtag som smidigt sätter sig i botten av en cylindrisk form. Basen kan vara tillverkad av trä, metall, keramik eller plast. Tänderna är gjorda av häst / fläsk, nylonborst, metall, plast med bollar i ändarna. Det finns också brasings med blandade tänder: de kombinerar naturliga borst och plasttänder.

Borstens främsta plus är deras multifunktionalitet: en ökning av basvolymen under torkning och styling, vridning av ändarna, sträckning av trådarna, hjälp vid rätning av vågigt hår.

Nackdelar: svårigheten att behålla ren, behovet av regelbunden rengöring och avlägsnande av hår, rester av talg och sedimenterat damm.

halvcirkulär

Det är en kam med en konvex bas och 7-9 rader tänder. På grund av den halvcirkelformiga basen ligger tänderna på ett avsevärt avstånd från varandra.

Fördelar: kam hjälper till att lägga korta och medelhårda hårklippningar - som en bob och en fyrkant, en halvcirkelkam som passar för att dra och vrida knölar, masserar hårbotten.

Nackdelar: om tänderna är gjorda i plast, elektriskt håret.

Fiskben

Huvudsyftet med skelettkammen är att lägga till ytterligare volym i håret. Hon fick sitt namn på grund av likheten med fiskskelettet. Det är en platt bas med hål, med plast eller silikon tänder. Används för att torka håret.

Fördelar: På grund av närvaron av hål i basen är det utmärkt luftcirkulation under torkning, lågt pris, dubbelsidig, unravels av trådarna bra, håll det bara rent.

Nackdelar: Använd inte med torrt och sprött hår.

platt

Dess andra namn är en skovel. Det är en bred rektangulär bas där klyftorna finns. En av de bästa kammen för långt hår.

Fördelar: En bred bas och täta tänder kamma väl även mycket tjockt hår, perfekt för långt hår, ger en mjuk kamning, drar inte håren.

Nackdelar: svår att rengöra, kan elektrifiera hår.

Det andra alternativet flat comb - en kam med en metallspets i slutet.

Fördelar: Kompakt, stickpinne används för noggrann separering av trådarna vid skärning eller markering.

Nackdelar: bräcklighet, trauma.

crest

Kombiner är gjorda av naturmaterial (trä, horn och ben av djur) och från konstgjorda föreningar (plast, metalllegeringar).

Fördelar: liten storlek, förmåga att använda för att klippa och trimma sektioner, hjälpa till med en jämn fördelning av masker och eteriska oljor längs hårets längd, vilket skapar bouffant.

Nackdelarna med kammusslorna är följande: brittleness (speciellt när det gäller plastprodukter), olägenheter när man kammar tjockt hår och krullar.

borste

Pensel - det perfekta valet för vård av långa lockar. Det är också lämpligt för utjämning av det färdiga håret. Det kan ha både naturliga och artificiella tänder.

Nyhet på den ryska marknaden - TangleTeezer hårborste

Det är en kam av en konvex form som passar bekvämt i handen.

Fördelar: skadar inte håret, kompakt, kan användas för alla typer av hår - både naturliga och förlängningar, medan kammen inte skadar hårbotten och hårets struktur, frånvaron av statisk spänning, och kammar försiktigt hårt sammanfogade tanglar.

Den kan användas för torrt och vått hår, ger hårets jämnhet och glans, stimulerar hårväxten genom att massera hårlök, det finns en version av TangleTeezer-kammen för barn.

Nackdelar: hög kostnad, det finns en chans att köpa en falsk.

Hårrätning kam

Kam med ett långt klipp, så att du enkelt kan fixa strängen för rätning. Tillverkare rekommenderar att du använder det när du torkar håret med en hårtork.

Fördelar: skadar inte håret, kompakt, strängen är ordentligt fastsatt och glider inte under rätningen.

Nackdelar: kortlivad effekt, vissa modeller är gjorda av lågkvalitativ plast som värmer upp under torkning med hårtork och kan till och med smälta, inte lämplig för rätning av frodiga krullar.

Specialiserade kammar

 • Infraröd. När man använder en infraröd kam, är hårsäckens näring optimerad, mjäll och oljig seborré försvinner, strängarna blir starkare och starkare, deras tillväxt förbättras, det rekommenderas att användas för håravfall. Men vi måste komma ihåg att du bör konsultera en läkare innan du använder den.
 • Ion. Kombiner med effekten av jonisering är utformade för att lindra statisk spänning, utjämna hårflingor, vilket gör krullarna smidiga.
 • Laser. Bidrar till accelerationen av deras tillväxt, kämpar med skallighet, lindrar stress, förbättrar blodcirkulationen, hjälper till att bli av med mjäll. Laserkam har kontraindikationer, så du bör rådgöra med din läkare innan du köper.
 • Med effekten av rätning (järnkam). Utåt ser det ut som ett vanligt järn, på var och en av arbetsytorna som det finns kryddnejlika. Fungerar från ett elnätverk. För att förhindra att håret splittras, applicera värmebeskydd på dem före användning.
 • Hårtork kam (termobrashing). I utseende liknar det vanligt bråk. Men i motsats till honom, när man använder termisk omvandling, behöver man inte använda en hårtork. Kammtorkarens ihåliga botten är gjord av keramik. Det har en mindre aggressiv effekt på håret jämfört med en enkel hårtork.
 • Med effekten av massage. Kammassagerare förstör inte och skadar inte hår, aktiverar vilande hårlökar, strider mot elektrifiering av håret, normaliserar talgproduktionen, hjälper till att klara huvudvärk, normaliserar trycket.

Vi väljer en kam för dig själv

Av hårtyp

 • Long. Lämplig för borstar och massage, skovlar, med 12-15 rader tjocka tänder. För att vrida spetsarna och ge frisyrvolymen i rotzonen, använd stora brasningar. Men från tunna kammar med täta tänder måste man överge, eftersom det är svårt att kamma sitt långa hår ordentligt.
 • Average. Användning av en halvcirkelformig borste borstning med medelstor diameter rekommenderas.
 • Kort. Använd tillbehör med korta tänder. För att lägga till volym, använd "fiskben" eller liten borstning.
 • Vågig. Borstning ger ditt hår ännu mer charm. Om vågorna drar dig, använd en kam-likriktare.
 • Curly. Kamma lämplig med långa och sällsynta tänder. Det rekommenderas att överge "fiskbenet" och kammen med frekventa korta tänder.
 • Raklinjer Vilken kam som helst kommer att göra.
 • Mjuk, tunn, fluffig. Borsta ditt hår och borstar för daglig användning.
 • Tjock och hård. Använd produkter med sällsynta och flexibla tänder. Kammen ska vara tillverkad av ett hårt men känsligt material: silikon, ebonit, kolmodeller kommer att göra. Från tjocka naturliga borst måste överges.
 • Sällsynta. Kamma ditt ansikte med en massage: det kan vakna sovande hårlökar. För att ge den visuella volymen lämplig "fiskben", halvcirkelformad och borstning.
 • Fatty. Det är tillrådligt att undvika överdrivet stimulering av hårbotten, för att inte öka produktionen av talg. Vi måste överge massage och kammen med en naturlig tupplur.
 • Torr, spröd. Bli av med metallkammen, byt ut den med en produkt med naturliga borstar eller silikontänder, med hjälp av en trolltunnel.
 • H aroshchennye. Kammaren med en naturlig borst eller genomsnittlig stor tänder, en borste rekommenderas.

Av ändamål

 • Kam för hår styling. En halvcirkelformad, borstning av en lämplig diameter, "fiskben".
 • För volym. Använd borstning och fiskben.
 • Ta bort elektrifieringen. Idealisk - jonisk, trä, ebonit, kolsyra.
 • För glans och polering. Det finns speciella enheter - till exempel, SplitEnder combs. Även för extra glans och polering passar en platt borste med massor av naturliga borst eller tänder.
 • För mjuk kamning. Använd en silikonborste eller TangleTeezer.
 • För hårrätning. Rekommenderat kamjärn, termobrashing. Det är bättre att vägra en borste, eftersom det inte ger tillräckligt med spänning på håret när man kammar.
 • För bouffant En tunn kam med långa, tunna och täta tänder passar. Det andra alternativet kam för kam - kam med tänder av naturliga borstar av olika längder, belägna i 2-3 rader.
 • För disentangling. Det säkraste alternativet är att använda en borste med flexibla tänder: det här kan vara en TangleTeezer eller en silikonkam. Om fläckarna är väldigt förvirrade, försök inte kamma dem med en kam med täta tänder.
 • För lockar. För att vrida krullar, använd borstning eller termobrashing.
 • Våt hår. Om du behöver kamma ditt hår omedelbart efter shampooing, använd fiskben eller TangleTeezer.

Viktiga nyanser

Att välja rätt kam är hälften av slaget. För att tjäna dig länge och inte skada håret, måste du hålla det i fungerande skick. Nedan hittar du några tips om hur du bryr dig om kammen:

 • Ta alltid bort hår som sitter fast mellan tänderna.
 • Tvätta kammen minst en gång i veckan i en mild tvållösning.
 • Förvara inte träprodukter nära radiatorer eller i rum med hög luftfuktighet.
 • Om en kam uppträder fett och damm, behandla den med peroxid eller utspätt med flytande ammoniak.
 • Ebony kamar kan inte tvättas i mycket varmt vatten, eftersom detta leder till mjukning och deformation av materialet.
 • Om det finns sprickor och tärningar på tänderna, byt ut kammen.

Att hitta rätt kam är inte en lätt uppgift. Men om du med säkerhet surfar på olika material och former av dessa hårtillbehör, kan du enkelt välja det bästa.

Så tvätta, kamma och ta hand om fet hår: en komplett guide

Oljigt hår är en riktig katastrof! De passar inte, ta med en frisyr vid det mest avgörande ögonblicket och se smutsigt ut. Vad gör du fel?

Hur man tvättar fettigt hår

Den mest idealiska lösningen för oljigt hår tvätter bara rötterna. Spetsarna är inte feta, och därför behöver de inte noggrann rengöring. Förblanda i en skålschampo med vatten med en del schampo till fyra delar vatten. Blandningen appliceras direkt på hårets rötter, snabbt sparkar och tvättar. Det som kommer att flöda genom resten av ditt hår kommer att räcka för för att rensa. Det är nödvändigt att skumma håret 2 gånger för att förbättra den helande och rengörande effekten av schampot.

Många tror också att ju fetare håret desto kallare vattnet ska vara när det tvättas. Men det här är inte helt sant. Vattnet ska vara kallt, men inte kallt. Den optimala temperaturen är 35-40 ° C.

Vilka frisyrer är lämpliga för fet hår?

Om du har naturligt fet hår måste du ge upp långa och smidiga händer. Ja, och långt hår är också oönskat. Praktiska hårklipp av kort eller medellång längd passar dig. En bra lösning skulle vara frisyrer med lockor och lockor, eftersom de låter dig gömma alltför fett hår. Om du redan har försökt att bekämpa överskott av sebaceous utsöndring, men med en vård och styling, räddade du inte situationen, då kan en kemikalie eller bioväska rädda situationen.

Hur man väljer schampo för fet hår?

Det är nödvändigt att tvätta håret eftersom det är förorenat, men rengöring bör ske med en speciell schampo avsedd för fet hår. Vid tvätt med konventionellt schampon störs hudens naturliga skyddande syramantel, talgkörtlarna försöker kompensera för denna brist och producera fett ännu intensivare.

Samtidigt bör vård av fet hår vara mjukt - ju mindre schampokummor desto bättre. Skölj håret efter schampo måste vara mycket noggrant. Experter säger att sköljtiden ska vara fem gånger såpningstiden.

Vad behöver kamma för fet hår?

Kam spelar också en mycket viktig roll i vården av fet hårtyp. Välj borstar av naturmaterial med runda tänder. För kort och medium hår på kammen bör det finnas täta tänder, glesa utformade för längre hår. Ofta behöver man inte kamma håret eftersom det dessutom stimulerar hårbotten till att producera fett.

Och ytterligare ett tips: Tvätta din kamma samtidigt som du bär i din handväska medan du tvättar håret. Denna enkla åtgärd hjälper till att hålla håret rent längre.

Kan jag blåsa mitt hår?

Varmluft är en ytterligare irritation av talgkörtlarna. Därför är den oljiga hårbotten idealisk hårklippning, där håret faller i sig utan att kräva daglig installation av en hårtork och andra apparater. Förutom det faktum att det har en positiv effekt på håret, sparar det också tid.

Om det är absolut inte lämpligt att ligga på luften, försök så att du kan blåsa håret med en diffusorfäste. Samtidigt böjer du huvudet framåt och drar av håret på rötterna med fingrarna. Detta ger dem extra volym.

Vilka örter hjälper oljigt hår?

Förutom kosmetisk vård för oljigt hår, kan dekoktioner och tinkturer av örter hjälpa dig, såväl som alkoholiska tinkturer från örter som gnids i hårbotten med en bomullspinne. Alo, agave, calendula, horsetail och japansk sophora ger den starkaste effekten. Även inom en månad kan du ta in preparat baserade på öljäst.

Förresten är massage med oljig hårbotten oönskad, eftersom den stimulerar aktiviteten hos talgkörtlarna. Det kommer emellertid inte vara överflödigt om du applicerar en mask eller ett avkropp mot rötterna på ditt hår, du kommer att massera huvudet med dina fingrar.

Comb 365buy.ru kåt (horn av den gula tjuren) - recension

Utmärkt naturligt hår kam, särskilt för fet

God dag till alla!

Jag är en sofistikerad person när det gäller hårprodukter, särskilt kamning.

Mitt hår är lägre än axlarna, tunna, benägna att fatta vid rötterna.

Jag föredrar naturlig kamning snarare än plast, med undantag av Macadamia och Tangle Teaser.

Sådana kammästare är gjorda för hand, som traditionellt används i kinesisk medicin.

Min kam är gjord av hornet av en gul tjur, storlek 20.3X6.8CM.

Pris: 750 rubel.

Kammen är gjord av mycket hög kvalitet, alla tänder är perfekt polerade (det bästa alternativet till träkammer, där tänderna inte alltid är utan chipping), medellängd.

Tillverkaren lovar att kammen hjälper till med sömnlöshet, med migrän, med håravfall, förbättrar blodcirkulationen, gör håret smidigt och glänsande, vilket eliminerar mjäll.

Jag lider inte av sömnlöshet, så jag kan inte säga någonting.

När det gäller att stoppa håravfall och bli av med mjäll, så är en kam här tydligt inte tillräckligt, du behöver ett integrerat tillvägagångssätt.

Vem skulle den här kammen passa?

Jag rekommenderar inte att kamma vått hår med denna kam. Och förstör ditt hår och kammen (förutom kort, frisyr under pojken).

Mitt hår är inte särskilt förvirrat, ganska slätt, men först går jag ett par gånger längs med en kam från Macadamia, och sedan använder jag en hornkam.

Hårglans, bli mer polerat. Ger en bra massage i hårbotten, fördelar perfekt talg genom håret. Bra för fet och kombinationshår, håret är inte tjockt. Efter flera dagars användning på kammen kan du se talg, som är mycket lätt att rengöra (du kan torka med en fuktig trasa eller svamp med tvål, torka det). Håret elektrolyserar inte, dödar inte den naturliga volymen på håret.

För torrt hår, skulle jag inte rekommendera, eftersom de är mer benägna att knyta, måste de kamma bra med en vanlig kam och sedan med en kåt kam.

Var försiktig med sådana kamar, som de kämpar på hösten.

Oljigt hår

Det finns åsikter om att fet hår inte förändras, de måste tvättas med schampo varje dag, ständigt blåsa torr, kamma ofta och korta.

I själva verket är det för dem som lider av alltför oljigt hår, dåliga råd.

Oljigt hår ändras inte

Överflödigt fett i håret uppträder på grund av överdriven aktivitet hos hårbotten i hårbotten på grund av stress, berusning, immunitetsstörningar, antibiotika eller preventivmedel, ett överflöd av feta och kryddade livsmedel etc.

Faktum är att förändrade vanor och att välja adekvata preventivmedel kan avsevärt minska hårets fettinnehåll.

Oljigt hår måste tvättas och blåsorkas varje dag.

"Hantverkarna" tvätta håret med vanligt schampo, torka håret med varmt vatten, använd en hårtork varje gång, markera eller tömma fet hår och bränna dem hela livet.

I själva verket desto mer torkar du hårbotten, desto mer motstår det, vilket ger mer fett.

Hur kommer man ut ur denna onda cirkel? - Det är inte nödvändigt att omskola din kropp och tvätta huvudet 1-2 gånger i veckan. Det räcker att byta shampoo till en mer delikat, inte orsaka aktiv motverkan - öka sebumproduktionen och fet hår. Till exempel, Kerastase Bain Clarifiant fet shampoo för långvarigt hår.

Dry shampoo kommer snabbt att uppdatera ditt hår på vägen. Det är tillräckligt att spruta det på hårets rötter, och efter några minuter borstar du ut det pulver som absorberar det överflödiga fettet.

Oljigt hår bör noggrant kammas oftare.

Om du omhändertar håret noga fördelas fett från rötterna längs hårets längd och närmar dem.

I själva verket kommer ingen hårborste att sprida fettet jämnt genom håret. Sebum fuktar inte torra hårändar. Kontinuerlig grundig kamning stimulerar talgkörtlarna, vilket ger ännu större fett. Kombinera därför ditt hår med en kam med inte mycket tjocka borstlar (bättre än tunneln) som rör minsta hårbotten.

Oljigt hår ska vara kort eller "slickat"

Faktum är att kort frisyr inte är för alla, och "slick" frisyrer från fet hår ser åtminstone osjämt ut. Glöm gels och håroljor! Med dem kommer håret att bli ännu fetare. Oljigt hår är bättre att krulla, ligger i frodiga frisyrer, fixering vid rötterna. Så de är mindre i kontakt med fet hud och stanna längre längre.

Hairbrush för fettigt hår

Masker mot fet hår

Många av problemen i samband med håret är direkt beroende av deras typ. Torra hår tenderar att dela upp, de blir tunnare, mer sårbara och oljigt hår lider av mjäll, blir snabbt smutsiga och ser väldigt slarvigt ut. Oljigt hår, varför verkar det och hur blir du av med det?

För att kunna fortsätta förbättra hårets tillstånd måste du ta reda på vilken typ de tillhör. Om du är misstänksam att håret hör till en fet typ, gör sedan ett enkelt hushållstest. - På den andra dagen efter att du har tvättat håret, tappa hårrötterna med en pappersservett och undersök den. Om feta spår imponerades på det betyder det att dina tvivel bekräftades och ditt hår verkligen lider av hög fetthalt.

Vad kan orsaka håret till det här tillståndet? Om hårets ökade fettinnehåll är medfödd kan då otillräcklig vård leda till det: vi använder ofta fel schampon, vars egenskaper är helt oförenliga med hårtypen. Med hjälp av schampo "för hela familjen" förändrar vi ämnesomsättningen i rotzonen, vilket leder till en förändring av hårtyp och tillägg av välförklarade problem: snabb salinisering av hår vid rötterna, kliande, försämring av utseende och mjäll.

Oljigt hår ser oestetiskt ut: de passar inte in i håret, har inte en uttalad färg och hälsosam glans, de är tråkiga och tunga. En liten vinkning eller färgning hjälper dem att få ett normalt utseende, men det här går inte länge. Efter ett par veckor utan behandling kommer hårets hårhet att återvända, hårets utseende blir otänkbart igen.

Hur bli av med fet hår?

För att ta hand om fet hår, finns det speciella kosmetika som syftar till att normalisera produktionen av talgssekretioner och återställa normal metabolism i rotzonen. Det finns speciella medicinska schampon för fet hår - tyvärr är inte alla alla lika bra på det här problemet. Vi måste uppleva sättet att installera schampon som verkligen "fungerar" och behandlar hår ozhirnosti. Det är också nödvändigt att välja en bra balsam eller en mask som gör att ditt hår blir frisk, väl rädd från detta problem och hemlagad hår från fet hår. Prova en mask med aloe juice, som du behöver torka i hårrötterna innan du tvättar. Varaktigheten av denna mask är ungefär en halvtimme, och du måste göra det innan du tvättar huvudet. När man talar om att tvätta håret är det värt att notera att tillståndet förvärras av frekvent tvättning, tvättning med varmt vatten. Skölj fettigt hår behöver ett avkok av salvia, nässla, kamille - de är väl torkade och ger en underbar glans.

Hur bli av med fet hår med masker?

Bra hjälp med denna sjukdom är hårmaskor med blå lera, till exempel den här: två matskedar blå lera blandas med en matsked citronsaft och ett par klyftor av hackad vitlök. Vitlök hjälper till att eliminera mjäll och svamp, eftersom det är ett utmärkt antibakteriellt medel.

En mask med kamille och protein kommer också att förbättra tillståndet av fet hår. 4 msk. skedar av torr krossad kamille, ta 50 ml kokande vatten, brygg och injicera i några timmar, sedan blandas denna gruel med vispad protein och ananos på håret i en halvtimme.

Ett annat sätt att förbättra tillståndet med fet hår är att skölja med kallt vatten. För det första bidrar det till stängning av keratinhårskalor, och för det andra förbättras mikrocirkulationen i rotområdet vilket hjälper till att normalisera sekretionsproduktionen.

För hela behandlingstiden borde du inte transporteras med fet mat, kryddig och rökt, alkohol och rökning - allt detta är mycket dåligt för håret.

Artikel utarbetad speciellt för kvinnors webbplats "Miss Lee"

De flesta kvinnor har inte kunnat effektivt lösa problemet med fet hår, även om det finns många anständiga schampon på den nuvarande marknaden för kosmetiska hårvårdsprodukter.

Som du vet växer allt hår från en liten talgkörtel som producerar en hemlighet som gör att håret blir fuktigt och skyddat mot den negativa påverkan av den yttre miljön i staden. Om det finns en störning i arbetet med sådana körtlar, produceras talgmen i överskott, och hårbotten och hårets yta är alltför fuktiga. Naturligtvis lägger håret inte en oljig glans till skönheten.

För att lösa det beskrivna problemet behöver du en viss effekt direkt på hårbotten. Särskilt effektiv och slår inte på fickversionen av folkmasken, som görs hemma. Så du kommer vara helt säker på säkerheten och den ekologiska renheten hos de använda materialen.

10 bästa masker och avkok för fet hår gör det själv

1. Herbal avkok

Kombinera torkad kamomill, kalendula, plantain och ekbark jämnt, häll blandningen med kokande vatten, låt det smälta i ungefär en timme. Skölj med avkok av tvättat hår var tredje eller fyra dagar.

Kram aloe juice (växt från 3 år) och massera deras hårrötter.

3. Ashberry från fet hår

Häll 20 g rowanbär (röd frukt) med en halv liter kokande vatten, koka på låg värme i ca 15 minuter, kyla, spänna och skölj huvudet med buljong.

4. Mask av ägg och honung

I två ägg separera äggulorna, kombinera dem med 10 g flytande honung, gnugga försiktigt i hårbotten och håll i ca 40 minuter. Du kan sätta på huvudet med en lös handduk och låt masken fungera hela natten.

5. Mask för fet hår med citronsaft

Kombinera i lika delar honung, citronsaft, äggulor, aloejuice och vitlök. Mala blandningen för att slutföra enhetlighet och applicera på huvudet i en halvtimme före din vanliga shampooing.

6. Jästmaske

10 g jäst (torr) blanda med 10 ml varmt vatten och protein av ett ägg. Vispa med en visp tills en tjock uppslamning bildar, gnid in i rötterna och håll den tills den är torr. Tvätta sedan ditt hår.

7. Äppelsvinäger för fet hår

Kombinera 50 ml äppelcidervinäger med 5 g varm flytande honung. Massage denna blandning i huvudet 15 minuter före tvätt.

8. Essentiella oljor

5 droppar lavendelolja blandad med 5 droppar mandarinolja, tillsätt 50 ml citronsaft. Applicera masken på noggrant tvättat hår. Håll i 10-15 minuter och skölj försiktigt.

9. Mask med yoghurt

Du behöver: sur mjölk i en mängd beroende på hårets längd, natron 1 tesked, som du lägger till surmjölk eller yoghurt (du kan lägga till mer salt), häll i ett visat protein (för mycket långt hår 2 3), juice 1 citron.

Blanda alla produkter till en homogen blandning. Masken gnuggar huvudsakligen i hårrötterna. Vänta 30 minuter 1 timme, skölj sedan med kallt vatten.

10. Mask från fettigt hår med lera

Om så önskas kan du lägga till 1 matsked lera och 3 matskedar vinäger till föregående mask. Om du bestämmer dig för att använda lera, notera att det är hårt applicerat och tvättat och håret måste vara våt när det appliceras. Lera har en mycket positiv effekt på håret. Förutom att hjälpa till att bli av med tät tvätt av fettigt hår, stimulerar det hårväxten.

Innan du använder något sätt är det nödvändigt att ta hänsyn till att vissa ingredienser både kan reglera talgkörtlarna och göra det mer intensivt. För att undvika sådana problem rekommenderas det att hålla fast vid proportionerna som ges i dessa recept.

Ägare av fettigt hår berättas ofta att håret inte är sämre än andra typer - bara den här typen av hår ärvs av dem, men det är för många problem med dem: de blir snabbt oljiga, fula och obehagliga för beröring, det är svårt att stile dem och tvätta måste ofta Ju oftare du tvättar fet hår, desto snabbare blir det saltat igen, och det verkar som om det är omöjligt att klara det här: vad kvinnor gör inte bara för att bli av med fett på håret - torka även håret med diskmedel eller diskmedel, vilket ytterligare förvärrar problemet och komplicera ditt liv.

I hårbotten, som i hela kroppen, finns det talgkörtlar och de producerar fett så att håret får näring och skydd - det här är normalt. Men när fett produceras för mycket, bildar det en film både på hårbotten och på håret, och det här problemet är inte så lätt att lösa, eftersom det kan ha många orsaker. Det här är inte bara ärftlighet utan också påverkan av den yttre miljön - och idag är det mer aggressivt än någonsin. felaktig vård och felaktig näring kroniska sjukdomar etc.

Det är nödvändigt att bli av med dessa orsaker, men det är inte alltid möjligt: ​​om vi kan lära oss att äta rätt, ge upp dåliga vanor och bota våra sjukdomar, är det nästan omöjligt att bli av med inflytande från ärftlighet eller miljö.

Ändå kan rätt hårvård hjälpa här också - men du måste verkligen tinker med fet hår. Ursprungligen blir det svårt att märka de positiva resultaten, men då, när håret känns bättre, behöver du bara stödja dem, som vant sig vid vissa enkla regler.

Så snart håret blir salt, rusar vi för att tvätta det, men nästa dag är det oljigt igen, vilket innebär att schampot är fel. Fonder för oljigt hår ska väljas neutrala - Tvål bör vara lite i dem och schampo vid tvättning av huvudet ska spädas med vatten och sköljas ur håret så snabbt som möjligt för att inte irritera och skada huden.

Det är bra att lägga till några eteriska oljor till schampon: salvia, lavendel eller apelsin - de är användbara för fet hår, eftersom de har antiseptiska egenskaper.

Tvätta mot fet hår

Expertsutlåtanden avviker, så du måste anpassa dig själv: vissa tror att du måste tvätta håret var tredje dag, andra - var 5: e dag.

Skölj inte hårigt hår med hårt vatten. Koka vatten om nödvändigt och följ vad som kommer att bli. Skölj håret efter tvättning med kallare vatten till vilket ättika eller citronsaft läggs till - 1 msk. per liter vatten.

Det händer att håret uppträder fet i 1-2 dagar; då är det rekommenderat att tvätta huvudet ännu mindre ofta - bara en gång i veckan, men samtidigt behandla hårbotten varannan dag, fuktar en bomullspinne i en blandning av citronsaft, alkohol och 5% borsyralösning. Alkohol och juice tillägg 1/10. Hårets fettighet från sådan behandling minskar kraftigt, eftersom syrorna rengör huden och har en sammandragande effekt.

Du kan också använda en sådan komposition: Lös upp kinin (1 g) och tannin (3 g) i ett glas vodka - du kan köpa det på apoteket. Hår efter behandling måste vara noggrant kammade, jämnt fördela blandningen över dem - så de kommer inte att slicka längre.

Kanelbark extrakt minskar inte bara fettets utsöndring, utan medför också att håret växer snabbare. Det är bättre för kvinnor med mörkt hår att gnugga det i hår och använda det som en balsam, eftersom det kan byta färg lite - håret får en ljus mörkröd nyans.

Ett starkt extrakt av kamomillkemiker, blandat 1: 1 med 70% alkohol, rensar också hår och hårbotten från smältbrunn - denna blandning gnids en timme före tvätt.

Om du använder alla dessa verktyg, behöver du inte tvätta huvudet så ofta och hårets feta innehåll kommer nödvändigtvis att minska - körtlarna slutar producera för mycket fett för aktivt.

Masker mot fet hår

Hårmaskor har alltid varit ett av de mest effektiva sättet att vårda: de är lätta att använda och kräver inte stora utgifter. Hår efter dem blir friskare och börjar lysa, och problem, inklusive ökat fett och mjäll, med regelbunden användning sakta recede.

Med ett akut problem bör masker göras upp till 3 gånger i veckan, och som profylaktisk 2 gånger i månaden är det tillräckligt. Inget behov av att hålla masken på håret längre än rekommenderat, och kan bara appliceras färskt, omedelbart efter beredningen. Efter den angivna tiden måste masken tvättas ordentligt så att komponenterna inte kvarstår på håret.

Sebum urladdning reduceras av följande masker:

 • Mask med äggula, vatten och alkohol (1 tsk varje). Det är nödvändigt att tvätta huvudet, gnugga blandningen i hårbotten, täcka med en film och en handduk och håll i 10 minuter; Tvätta sedan håret igen, som vanligt.
 • Om du regelbundet applicerar en mask med kamomill och äggvita, kommer hårets fettinnehåll att bli nära normalt, och håret blir silkes och mjuk. Torkade kamomillblommor (2 msk) brygg kokande vatten (50 ml) och låt i 3 timmar. Töm sedan infusionen, blanda den med protein, piskas i ett starkt skum och gnugga blandningen i hårbotten och håret. Håll helt tills det är torrt och skölj håret noggrant med varmt vatten och schampo.
 • Masken från vanlig svartbröd har en mycket bra effekt på fettigt hår. Du kan ta brödkorskor eller kakor (100-200 g), häll kokande vatten över dem (? Cup), stäng locket och lämna i en timme. Då ska svullet bröd knytas i en halvvätskig uppslamning och gnugga denna uppslamning i hårbotten och håret längs hela längden. Täck huvudet med en film och en handduk, och håll masken i 30 minuter. Skölj med varmt vatten utan schampo.
 • Kosmetisk lera hjälper inte bara vård av fet hud - det är bra för fet hår. Grön lera bör spädas med en blandning av ättika och vatten (1: 1) för att göra en tjock vassle, applicera på håret och håll i 10 minuter. Tvätta håret med ditt schampo.

För sköljning av fet hår efter tvätt är det bra att använda mineralvatten (1 liter), till vilket citronsaft eller ättika (1 msk) tillsätts, och essentiell olja av timjan eller rosmarin (2-3 droppar). Tja, om sköljvattnet är kallt, men häll det inte på hårbotten - skölj bara håret.

När du tvätter huvudet, var försiktig: dina handrörelser ska vara mjuka - gnugga inte huden mycket. Vatten för att tvätta fet hår bör inte vara för varmt, annars kommer talgkörtlarna att arbeta ännu mer aktivt. Torka håret med en varmtork är inte heller nödvändigt - välj ett varmt eller till och med kallt läge.

Inte alla vet att fet hår är mycket känsligt - andra typer av hår är mindre mottagliga för yttre påverkan, så försiktig och noggrann hantering kommer också att bidra till att minska håret fet.

Kammen ska väljas av naturliga borst, eller åtminstone plast, med släta och runda tänder, men inte metall. Det är nödvändigt att tvätta kammen så ofta som möjligt, och byt kuddväska också; Rör inte håret ofta med händerna, särskilt på gatan, då blir de smutsiga mycket mindre.

Du får inte gå utan hatt. På vintern är det allmänt oacceptabelt, och på sommaren lär du dig att ha på sig en vacker hatt - inte bara oljig, men också hår måste skyddas mot hårda temperaturer och direkt solljus.

Hårvård från utsidan bidrar alltid till att förbättra sitt tillstånd och utseende, men hårets hälsa, som hela kroppen, beror främst på vad de får från insidan. Om du äter vad du vill och leder en hektisk livsstil, är det osannolikt att masker och andra vårdprodukter kommer att hjälpa - det är särskilt uttalat för sådana problem som tjock seborré.

Det bör finnas tillräckligt med vitaminer och mineraler i kosten: havregryn, grönsaker, frukter, ägg, kesost och mjölkprodukter är mycket användbara.

Det är bättre att utesluta animaliska fetter från mat - naturligtvis, ett tag och sedan injicera dem i små portioner. Med oljigt hår föredras vegetabiliska oljor, men överdriver dem också. Men salta, feta och kryddiga livsmedel, konserver, kryddor och godis kan överge helt och hållet - kroppen kommer inte att förlora någonting, och hårets tillstånd börjar märkbart förbättra.

När det gäller drycker är det bättre att inte dricka svart te eller kaffe med socker, men grönt te med honung eller extrakt av örter och bär: lindens, oregano, timjan, nässla, tranbär, lingonberries, rosenkrans etc.

för kvinnotidningen InFlora.ru

Vid användning och återtryck av materialet är en aktiv länk till kvinnans online-tidskrift InFlora.ru obligatorisk.

Du måste tvätta håret när håret blir smutsigt, och inte göra det strikt en, två eller tre gånger i veckan, oavsett frisyrens tillstånd. Välj schampon, masker och balmer för fet hår, som innehåller citrus - deras extrakt hjälper till att normalisera fettmetabolism och avlägsna kåt celler. Reglerar fettkammaren, lindrar mjällens eteriska schampo, tillsätt 2 droppar teträdolja till ditt dagliga schampo strax före användning. Applicera detta schampo i håret, lämna i 5 minuter, skölj sedan med vatten som vanligt. En liten hemlighet för fettigt hår: så att håret är mindre saltat, när du sköljer kan du inte applicera en balsam på hårrötterna.

Var uppmärksam på mat, du måste konsumera mindre fettprodukter av animaliskt ursprung, justera den grundläggande metabolismen, använd vitaminerna B, E.

För att minska hårfettligheten kan du göra tinkturer och formuleringar för att gnugga i hårbotten, liksom sköljning. Dessa förfaranden kommer att ha en positiv effekt på villkoret för regelbunden användning: till exempel 2 gånger i veckan i 1 månad.

Gnugga och skölja recept för fettigt hår

1. Medel för gnidning: Firolja utspätt med alkohol 1: 2.

2. Koka 100 gram nässla i 30 minuter i en blandning av 0,5 liter vinäger och 0,5 liter vatten. Att tvätta håret med denna buljong (utan tvål) dagligen inom 10 dagar.

3. 1 msk. l. skumdryck häll två koppar kokande vatten, lämna i två timmar. Stam och använd för att skölja fet hår.

4. Det är också användbart att skölja håret med en infusion av astringent örter: kalendula, kamomill, ekbark, plantain, etc. Hår kan också sköljas med en lösning av äppelcidervinäger: 1 msk per 1 liter vatten.

5. Att torka hårbotten med färsk frukt och grönsaksjuice är ett mycket användbart och effektivt botemedel. För detta ändamål är det bäst att använda färsk citronsaft, färsk gulrot eller äppeljuice.

6. Juice från aloe löv stärker hårrötterna, förbättrar blodcirkulationen, minskar fett.

7. Art. en sked av krossade björkblad (bättre än björk-veselki) häll 100 g vodka. Insistera i en tätt sluten behållare i 5 dagar. Kompositionen torkar håret dagligen i 2 veckor. Torka hårbotten 2-3 gånger i veckan. Glöm inte att saften ska vara nyberedd och inte konserverad eller köpas i affären.

8. Buljonger för sköljning fettigt hår: 1) 3 msk. skedar av ekbark laga i 1 liter vatten i 15 minuter.

2) 5 msk. sked Hypericum häll 0,5 liter kokande vatten, insistera en halvtimme. Du kan också använda plantain, yarrow och linden blommor.

3) Röda Rowanbär, 4 msk. sked, häll kokande vatten, simma på låg värme i 10 minuter. Du kan också

Hemmagjorda masker för fet hår - friskt, tjockt och vackert hår.

Det enklaste och mest effektiva sättet att vårda är hårmaskor. De gör dem hälsosammare och skinnigare, liksom hjälp med hårproblem - oljighet, mjäll, håravfall etc. Om håret behöver behandling, görs maskerna 2-3 gånger i veckan, och för profylax 1-2 gånger om månaden är det tillräckligt. Oljiga hårmaskor används för att minska sebumsekretionen.

Viktigt: Endast en nyberedd och enhetlig mask ska appliceras på håret. Och håll det på håret bör vara den angivna tiden, så håret måste tvättas ordentligt.

Recept masker för fet hår hemma.

1. Honungsmask: Sprid 2 äggulor med 2 matskedar honung. Applicera blandningen på hårrötterna och massera hårbotten. Det är bättre att lämna masken för natten och tvätta håret på morgonen.

2. Mjölksmask: Före shampooing av fet hår kan det smutsas med vanligt kefir eller yoghurt, wrap. Och efter 15-20 minuter efter det, tvätta håret.

3. Äggmask för hår. Gnugga äggula med alkohol och vatten (1 tesked), gnugga i hårbotten efter att ha tvättat håret först. Håll maskerna i 10 minuter.

4. Rening av hårmask nr. 1. Förbered en blandning av honung, aloe och citronsaft (1 tesked), äggula och vitlöksklyfta. Blandningen gnids 30 minuter innan huvudet tvättas. Efter tvättning, skölj håret med infusion av nässla eller salvia.

5. Hemlagad mask för fet hår № 2: 1 tsk honung, 1 tsk citronsaft, 1 malet vitlöksklyfta, 1 tsk aloejuice. Alla komponenter blandas och appliceras på fuktigt rent hår. Huvudet ska isoleras med en speciell keps eller plastpåse, sedan med en varm scarf eller tjock terryhandduk. Tvätta av masken på 30-40 minuter med varmt eller lite varmt vatten utan schampo. Om du efter en mask har en lukt av vitlök, kan du skölja huvudet med vatten med tillsats av senap och sedan - återigen med rent vatten.

6. Proteinmask med kamomill för fet hår. Regelbunden användning av denna mask hjälper till att lösa problemet med överdriven fetthalt i huvudet, och gör håret mjukare, silkeslen och hälsosam.

Komponenter: 2 msk. skedar av torkade kamomillblommor, 50 ml kokande vatten, 1 äggvita. Beredning av masken: Häll kokande vatten över kamomillen och låt den infilera i 3-4 timmar, och infusionerna sedan infästas. Slå proteinet i ett starkt skum, blanda det med kamillextrakt. Den resulterande blandningen gnids i håret och hårbotten. Låt torka helt och tvätta håret med varmt vatten och schampo.

7. Jästmask för fettigt hår.

Maskrecept: 1 msk. sked av jäst, 1 timme. Sked med kokt vatten, 1 äggvitt.

Beredning och applicering: rör jästen med varmt vatten tills en uppslamning bildas. Blanda sedan denna gruel med vispad protein. Gnid blandningen i håret och hårbotten, låt den torka, skölj sedan huvudet med varmt vatten med hjälp av schampo.

8. Brödmask för fet hår. Masken har en mycket positiv effekt på hårväxten och på deras tillstånd.

Maskrecept: 100-200 g svartbröd, skorpor eller kakor av svartbröd, 0,5 koppar kokande vatten.

Beredning och applicering av masken: Häll kokande vatten över bröd eller kakor. Stäng locket och låt svälla i 1 timme. När vattnet har svalnat, måste du sprida brödet till en flytande slam. Gnugga brödet av bröd i håret och hårbotten. Wrap huvudet med plastfolie och lämna i 30 minuter. Tvätta sedan håret med varmt vatten utan schampo.

Författaren till artikeln är Rozanov, N.E.

Så här rengör du en hårborste från hår och smuts

Regelbunden vård av krullar är helt enkelt otänkbar utan en sådan enhet som en kam, och varje dag använder vi flera typer: vi behöver en platt för att stryka håret, en rund stylingborste, den lilla ligger alltid i hennes väska för att snabbt fixa håret - var och en har sitt eget syfte. Periodiskt samlas olika orenheter från fina hår, damm, sebaceous körtel sekretioner och rester av stylingprodukter på kammen, så det är nödvändigt att noggrant övervaka sin renhet. Varje modern kvinna som bryr sig om hårets skönhet borde veta hur man rengör en kam ordentligt.

Först och främst måste du ta bort hår från borst eller borst, och detta ska göras varje dag, till exempel på kvällen före sänggåendet. Dessutom, en gång varannan vecka måste du tvätta kammen noggrant, nu är det enkelt att köpa ett specialverktyg för detta i butikerna. Men du kan använda enkla folkrecept som hjälper dig hemma snabbt och enkelt lägga denna hårvårdsprodukt i ordning. Men det är nödvändigt att ta hänsyn till materialet från vilket kammen är gjord, liksom dess form, eftersom det sätt på vilket du kan rengöra en plastborste inte kan användas för träkam. Låt oss ta en närmare titt på hur man rengör en kam av varje typ.

Att beställa en plastkam

Detta material är praktiskt och praktiskt med daglig användning, det är lättast att ta hand om en sådan kam hemma. Vi måste agera så här:

 • Först måste du ta bort alla tappade hår, om tänderna är ordnade mycket ofta kan du använda en nål eller en tandpetare
 • sedan förbereda en speciell komposition för blötläggning, upplösning av ett litet schampo och 1 msk i ett handfat med varmt vatten. l. flytande ammoniak
 • vi lägger kammen i skålen och lämnar den där i 20-30 minuter, under vilken tid kommer alla partiklar av damm, smuts, fett och stylingprodukter att lagras bakom det
 • När den önskade tiden har gått tar vi kammen ur lösningen och sköljer den under rinnande vatten

Tvätta och rengör träkammen

Sådana produkter kräver ett speciellt tillvägagångssätt, som vid felaktig vård kan träet börja stratifiera och deformera. Du behöver inte tvätta träkammen under rinnande vatten eller förvara det i en tvållösning, du kan rengöra det på föroreningar enligt följande:

 • Först tar vi bort det återstående håret från tänderna.
 • Ta sedan en liten bomullspinne, blötlägg den i alkohol eller vodka
 • Torka tampongen noga med alla tänderna och basen tills plack och smuts är helt borta
 • Om det behövs kan du ta en annan provpinne och upprepa proceduren

Vi tar bort smuts från metallkammen

Vanligtvis använder vi sällan det här föremålet, men det är oumbärligt för att skapa snygg styling eller frisyr, när det är nödvändigt att välja en tunn strand eller curl. Men en sådan kam behöver också regelbunden vård, du kan rengöra den på två sätt: För det första, blöt i en tvållösning med tillsats av ammoniak, som vi gjorde med en plastprodukt och för det andra använd soda. I det andra fallet behöver du göra det här:

 • våt metallkammen med vatten
 • häll bakpulver i en kopp
 • Ta en gammal tandborste, dra den i vatten, doppa den i en skål med läsk
 • borsta väl mellan tänderna och borsta basen för att ta bort all smuts
 • skölj kammen under rinnande varmt vatten för att ta bort all läskrest

Både efter det första förfarandet och efter det andra är det nödvändigt att torka produkten väl med en hårtork eller torka en metallprodukt med en handduk, annars kommer den att täckas med rostiga fläckar och blir olämpliga för vidare användning för att kamma hår.

Vi rengör en massage kam

Det kan finnas några mindre problem med vård av massageborstar, eftersom det är ganska svårt att rengöra och tvätta dem. Vi agerar så här:

 • Vi tar bort rester från håret från tänderna, för enkelhets skyld kan du utrusta med en vanlig platt kam eller något skarpt föremål
 • Vi gör en speciell komposition, för det här häller vi i 1 liter vatten 2 msk. l. schampo och 3 msk. ättika (9%), rör om allt
 • sätt massageborsten i den resulterande lösningen och håll den i den i 5-7 minuter
 • Efter denna period avlägsna borsten och låt den torka på en handduk

Ta bort smuts från den runda borsten

För att bli av med smuts och tvätta den runda kammen måste du göra några ansträngningar:

 • Ta först en stor nål, tandpetare eller annat skarpt föremål och använd det för att avlägsna hårresterna från rullen och borständerna.
 • Häll varmt vatten i en lämplig behållare och lös i den 1 msk. l. ammoniak och samma mängd väteperoxid
 • Blöt hårborsten i den här lösningen och vänta en timme
 • efter denna period tar vi ut kammen, om inte all smuts har flyttat under denna tid kan du fortfarande gnugga den med en gammal tandborste
 • tvätta produkten i varmt vatten och torka

Combs behöver regelbunden vård, deras renlighet är en garanti för hälsa och skönhet av dina lockar.

Det finns en hel del sorter av dessa produkter: platta av metall eller plast, kammusslor av trä, massage eller runda borstar, med frekventa och sällsynta tänder, varje kräver en speciell inställning. Att veta hur man rengör kammen från smuts hemma kan du förlänga sitt livslängd avsevärt.

4 tips och regler för att välja en hårkam

Friskt och välskött hår är drömmen om varje tjej. För att uppnå detta mål är det inte svårt, förutsatt att den regelbundna och ordentliga vården av lockar. Komplexet av hälsa och skönhet är en uppsättning procedurer, där huvudrollen ges till kamning. Det är viktigt att välja rätt verktyg baserat på hårets typ och tillstånd. Fel kamma är det första steget mot bruten, spröd, torr.

Du bör kamma håret med en lämplig kam.

 • Varje typ av krullar din kam
 • Vanliga kamar: Snabb hårrätare, Tangle teezer
 • Produktionsmaterial: elektrisk, hårtork, trä
 • 4 tips som hjälper dig när du väljer en kam

I ett brett sortiment är det svårt att bestämma vilken hårkam som passar ditt hår. Varje självrespektande kvinna i arsenalen på 3-5 verktyg i den här profilen, och det här är rätt sätt. En grupp är utformad för styling, den andra - för daglig kamning, och den tredje används exklusivt av frisörer. Gör rätt val och välj lämplig kam hjälper tipsen nedan.

Varje typ av krullar din kam

Om vi ​​klassificerar verktyg för kamning kan vi skilja mellan 6 huvudkategorier:

Om flickan är ägare till ett smart, tjockt hårhår, behöver hon en kam för att borsta håret av en platt typ.

Du kan lägga till en arsenal med en klassisk borste. Varför behöver jag ett par sådana verktyg? Den första typen används för att kamma krullar under dagen och den andra för att kamma strax före sänggåendet. Om densiteten är tillräcklig, kommer alternativet av en blandad borst (artificiell och naturlig) att göra. Om volymen är medium, ska den endast användas med naturlig nap.

Kamrätare för tunna krölar

Om du är intresserad av vilken kam som är bättre för tunt hår, är svaret entydigt - bara från naturliga skogar. Helst bör det ha sällsynta kryddnejlika. De kan också kompletteras med kortare naturliga borstar. Trä har en signifikant fördel gentemot andra material - det går inte in i kemisk reaktion med kosmetika. Det betyder att det kan användas som ett verktyg för att applicera masker och balsams.

Tips! Om en antistatisk effekt behövs, är ett ekträ lämpligt, och enbär har en lugnande effekt på hårbotten.

Välja en kam för lockigt tjockt hår

Många tror att rätt kam för krusigt hår är en borste, vilket faktiskt är en missuppfattning. För sådana lockar lämplig kam med breda tänder.

En sådan form och ett arrangemang av tänder försiktigt avlägsna lockiga krullar, samtidigt som de inte skadar deras struktur och utan att minska volymen.

För länge

Curls, fallande till midjan - det här är en riktig lyx som kräver kvalitetsvård. Många tjejer konfronteras med frågan, vilket hår kammen är bättre att kamma långt hår? Här är svaret entydigt - bara massagetypen. De avlägsnar noggrant knölarna och tar bort statiska. Om håret är ganska tjockt, måste borsten vara av blandad typ.

Keramisk kam för kort hår

Det är bättre att kamma krullar av kort längd med kamar med medelfrekventa tänder. Om du behöver göra en hög, kan du ta ett verktyg med ett sällsynt arrangemang av tänder. Det är bättre om de är tillverkade av naturliga, icke-statiska material.

Hår styling kamrar

För styling frisyrer och torkning krullningar använder ofta brasings (rundkammar). Deras borst är antingen naturliga eller plastiska. Om styling behövs väljs en liten verktygsdiameter för korta krökningar. När det gäller frågan om vilka kamar som är bäst för långt hår och att skapa romantiska krullar, är det bara en stor diameter.

Det är viktigt! Använd inte hjärnor med metalltänder, de leder till en röra av hår.

Vanliga kamar: Snabb hårrätare, Tangle teezer

Efter att ha bestämt typ och längd, liksom en lämplig kam, måste du bestämma vilken form som ska välj en kam. Tillverkare erbjuder 4 typer:

 1. klassisk platt kam;
 2. borstar;
 3. rund borstning;
 4. platta kammusslor.

Hårets skönhet beror till stor del på kammen, och kamens form spelar en viktig roll. Var och en av dem har sin egen syfte, så det är värt att överväga i detalj.

Plattkammar i klassisk stil är det bästa alternativet.

Den presenterade formen av kammen är en av de vanligaste och erbjuds tjejer i mer än ett dussin år. Beroende på tillverkaren är verktygen gjorda av metall, plast, silikon. Det finns också modeller med en penna och utan den. Tänderna på en kam kan vara lika långt ifrån varandra eller halv bred, halv smal. Formen anses vara universell och lämplig för kamning.

borste

Om du inte vet vilken kam att välja för långt hår, så är detta ditt alternativ. De är utformade för daglig användning och utför en massagefunktion som har en bra effekt på blodcirkulationen och accelererar hårväxten.

När du väljer bör du vara uppmärksam på säkerheten. Det är viktigt att tänderna har silikon eller plastbollar, då kommer de inte att traumatisera huden.

Runda byxor stryker inte.

Om en tjej behöver en kam för lockigt hår för att modellera sitt hår, bör du stanna på ett medelstort verktyg med glesa tänder. Bössor är runda och halvcirkelformade.

Produktionsmaterial: elektrisk, hårtork, trä

Korrekt val av en kam för hår kan bara baseras på materialet från vilket verktyget är tillverkat. Det finns trots allt sådana verktyg som har negativ inverkan på locket.

 • Kombiner av trä

Den största fördelen med det valda materialet är dess naturlighet, en negativ inverkan på hårbotten och håret som de inte har. Denna kam är bättre för splittrade ändar, eftersom dess funktion är den mest skonsamma. Träet samlar inte statisk stress, och har också en låg vikt.

För tillverkning av sådana verktyg med stål av olika kvalitet och aluminium. Det är viktigt att tänderna inte är för skarpa.

Experter rekommenderar dem inte för daglig användning på grund av den höga statiska effekten.

Liksom i föregående fall är nivån på statisk laddningsackumulering hög, så håret kommer att elektrifieras. Av fördelarna bör noteras enkelheten i hygienprocessen och kompaktiteten.

 • Kombiner av kol och silikon

Idag är silikonhårkammen den bästa versionen av verktyget. De är lätta och svarar väl på att tvätta, elektrifierar inte hår, och får inte heller en kemisk reaktion med färgat hår. Det enda negativa är kostnaden. De är mycket dyrare än plastverktyg.

4 tips som hjälper dig när du väljer en kam

Så, under artikeln var vi bestämda vad som var den bästa kammen för hår. Och nu, som ett resultat, presenterar vi några tips som hjälper dig att göra rätt val:

 • När du köper en massage, gnugga din hand över tänderna: om de lämnar repor, detsamma kommer att hända med hårbotten. Ett sådant verktyg är bättre att inte ta;
 • Var uppmärksam på att tändernas ändar är täckta med silikon eller plastbollar;

Du borde ha några hårborstar, du måste ta hand om ditt hår perfekt.

 • Välj verktyg från trä - de är naturliga;
 • Om kammen är silikon - kontrollera styrkan, böj något.

Det rätta verktyget är nyckeln till vackert hår. Ansvarigt ta upp problemet.Nästa Artikel
Pepparinfusionstankur för hårtillväxt: hur man lagar mat själv hemma?