Hur man väljer en keramisk kam för hårrätning?


Många tjejer gillar att experimentera med sin bild. För att göra detta använder de ofta ytterligare enheter och verktyg.

Damer med rakt hår dröm om kurviga och lockiga lås, och lockigt, tvärtom - ett strikt och rakt hår. För att ge håret den önskade formen av det fina könet använder ofta en hårtork och strykning. Detta sätt att skapa den önskade bilden blir emellertid ofta orsaken till att trådarna och krullarna försvagar och ändarna börjar splittras.

Ett utmärkt alternativ till sådana traditionella metoder kan vara en keramisk hårborste för rätning av hår. Det låter dig ge krusarna exakt den form som deras värdinna önskar utan de skadliga effekterna av hög temperatur. Många tjejer som oroar sig för hårets hälsa och skönhet, föredrar denna typ av hårvårdsprodukter.

Vad är comb-likriktare?

Ett annat namn på verktyget är borstning. Den liknar den vanliga kammen, men basen är skapad i form av en cylinder med olika diameter. Borsten av olika längd är fastsatta på den, som är avsedda för rätning av hår. De kan dra krullen från roten till spetsarna.

Keramiska hår straighteners kommer i många sorter

För att välja en lämplig kam bör du vara uppmärksam på materialet från vilket det görs.

Följande mest populära instrumentalternativ utmärks:

 1. Metallisk med syntetiska borstar;
 2. Metallisk med blandade eller naturliga borstar;
 3. Trä med syntetisk stapel;
 4. Trä med naturliga borstar av hästhår eller vildsvinhår;
 5. Keramik med syntetiska, blandade eller naturliga fibrer.

Träverktyg passar bättre för att arbeta med långa lockiga lockar. Metallkammar fungerar bra med ett tufft och starkt hår.

Men den mest populära för tillfället är en keramisk hårborste för hårrätning. Det tar bort statisk elektricitet, så det är mycket bekvämt att använda den med en hårtork (hur man väljer en vägghängd hårtork - läs i en separat artikel). Kosmetologer säger att denna typ av apparat mildrar de negativa effekterna av hög temperatur.

En annan viktig punkt där olika modeller av buskar skiljer sig är cylinderns diameter. För tjejer med långa trådar och lockar passar instrument med stora trummor, och för ägare av strikta korta frisyrer är kompakta modeller perfekta.

Fördelar med keramiska likriktare kam

De mest professionella frisörerna och stylisterna använder denna typ av utrustning i sina salonger. Många recensioner av vanliga konsumenter och professionella bekräftar deras effektivitet.

De viktigaste fördelarna som säkerställde sin breda popularitet är:

 1. Tillgänglighet. Keramisk kam för effektiv hårrätning kostar omkring 500-2000 rubel. Priset beror på funktionerna i varje modell. Nu är det möjligt att köpa elektriska versioner av kamar för rätning av hår, vilket gör det ännu enklare att skapa önskad frisyr;
 2. Lätt att använda;
 3. Möjligheten att vrida spetsen av strängarna inåt eller utåt.

Subtiliteter av val keramik kam

Det finns flera viktiga kriterier att tänka på när man väljer en kam för att räta håret.

Moderna modekvinnor kan inte föreställa sig livet utan ett verktyg för att rätta håret. Det är därför det är oerhört viktigt att veta vad man ska leta efter när man köper en enhet.

Dessa aspekter inkluderar:

 • borrning;
 • De material som borsten är gjorda till. Om det inte går att köpa en helt naturlig version av instrumentet, är det värt att sluta, åtminstone, på en blandad typ av villi. Syntetfibrer försämrar utseendet på krullar och strängar, vilket gör dem tråkiga. Frisyren förlorar sin naturliga glans;
 • Tändernas frekvens och hårdhetens hårdhet. Om flickans hår är gles, är det värt att välja en kam med mjuka fibrer. I närvaro av tjockt och fluffigt hår är det bättre att föredra den mer stela borsten;
 • Prisintervall. Du kan köpa en keramisk kam för att räta håret för 5000 rubel, men för hemanvändning är det tillräckligt att köpa ett billigare alternativ.
 • Ytterligare komponenter. Det finns modeller med tillsats av turmalin på basen av enheten. Det främjar kylning och jonisering av lockar i processen att applicera hårtorken. Sådana verktyg ger en mer jämn och noggrann fördelning av varm luft i håret, i motsats till olika typer av järn.

THERMO hårrätare

Separat är det värt att stanna kvar på den här versionen av enheten, som kan användas som ett munstycke för en hårtork. Det har speciella hål mellan tänderna, genom vilken varm luft kommer in i ytan av lock och strängar. Detta verktyg kan ofta hittas i specialiserade institutioner och skönhetssalonger.

Det är mycket viktigt att välja en keramisk kam för hårrätning

Tack vare den keramiska basen förhindrar den överhettning av håret och bidrar till en effektivare hårrätning (brasiliansk blåsning berättas i en separat artikel om brasiliansk hårrätning). Frågan om att välja en eller annan typ av kam kvarstår för flickan.

Välja bästa hårkammen

För att ha vackert och friskt hår är det nödvändigt att ta hand om dem på ett ansvarsfullt sätt. Din arsenal av vårdprodukter bör inte bara omfatta masker, balsamer och eteriska oljor, men också flera typer av hårstylingskammar. Valet av kam beror på formen och materialet beror på hårets längd och struktur, liksom målet och resultatet som du vill uppnå efter kamning.

material

För att kammarna inte ska skämma bort håret, men för att dra nytta av henne, måste du förstå egenskaperna hos materialet från vilket de är gjorda. Vilka material används oftast för kammar och penslar?

plast

Dess fördelar är låg kostnad, hygien och förmågan att enkelt hålla det rent, och nackdelarna är elektrifieringen av håret och kammarens korta livslängd. Det minsta slaget, en lång period av drift - alla dessa faktorer lämnar sprickor på plasten som kan förvirra hår.

metall

Den största nackdelen med metallen: det kan skada hårbotten. Förutsättning: Varje metallklyftning måste ha en plast-, gummi- eller silikonpärla ovanpå. Det rekommenderas inte att använda en metallkam under hårtorkning med hårtork, eftersom metallen värmer upp under påverkan av hetluft och skadar håren.

Men metallen har sina fördelar: till exempel är metallkammar lätt att ta hand om, de är slitstarka och tjänar under lång tid.

Med naturliga borstar

För tillverkning av sådana produkter användes häst, fläskhår eller whalebone.

Fördelarna med kamar med naturliga borstar: borttagande av statisk stress, ingen reaktion med kosmetiska och vårdprodukter, hårbottenmassage, fördelning av talg längs längden på strängarna, skydd av hår från skador.

Minusar: Naturliga borsten tillåter inte att kamma tjockt hår väl, är inte lämpliga för fet hår, kännetecknas av höga priser, behöver daglig rengöring från hår och talg.

trä

Trä är ett "levande" material, så kamning från det anses särskilt användbart.

Positiva egenskaper: gör krullarna skina och silke, låt inte håret bli elektrifierat, kan användas för att kamma vått hår, inte komma i kemisk reaktion med stylingprodukter eller måla, låt inte ändarna skäras. Det är lämpligt att välja en kam av hårt trä (sandelträ, aska, björk, enbär).

Nackdelar: du behöver ständigt hålla den ren, en svamp kan bosätta sig på en träyta. De är också relativt bräckliga och kan orsaka allergiska reaktioner hos vissa.

silikon

Externt liknar silikonkammar ett kors mellan plast och gummi.

Fördelar: hygien och enkel underhåll, kan användas på vått hår, ingen statisk spänning, oskadligt avskräcker håret, har en lång livslängd, när den värms upp med hårtork när du torkar håret, avger silikon inte giftiga ämnen.

Nackdelar: jämfört med närmaste analog - en plastkam - en högre kostnad.

kol

Kol är en konstgjord legering bestående av mikrofiber av gummi och grafit. Kombiner och kamar av kol är lämpliga för alla typer av hår.

Fördelar: Antistatiska egenskaper, motståndskraft mot höga temperaturer, hög hållfasthet.

Nackdelar: relativt hög kostnad.

nylon

Nylonborste - billigare ersättningskam med naturliga borstar. Används för styling och rätning av hår.

Fördelar: lång livslängd, hygien, låg kostnad, väl drar håret, masserar hårbotten, om nylon är mjukt nog, finns det ingen fara att skada hårbotten och strängarna.

Nackdelar: Ej lämplig för att kamma tjocka krullar.

ebonit

Ebonit är ett slitstarkt svart eller brunt material som erhålls genom vulkanisering av gummi. Den har antistatiska egenskaper och används ofta för tillverkning av professionella typer av kammar.

Fördelar: De avger inte giftiga ämnen när de värms upp av hårtork, de används för färgning av hår och kemisk perm, eftersom ebonitkammar inte kommer i kontakt med kemiska ingredienser, enkel vård av kammen.

Nackdelar: hög kostnad, mjukgöring vid tvätt i varmt vatten, kan inte lämnas under solens direkta strålar, eftersom ebenholts kam kan ändra färg.

keramik

Detta är den bästa kammen, eftersom håret efter det att det inte elektrifieras, blir mjukt och smidigt.

Fördelar: många moderna modeller har joniseringsfunktionen, påskyndar och underlättar stylingsprocessen, säker enhetlig uppvärmning av den keramiska beläggningen under uttorkning, det är möjligt att köpa en keramisk kam med en turmalinbeläggning.

Nackdelar: hög kostnad, bräcklighet.

Typer av kammar

För att välja en kam för hår måste du inte bara titta på materialet från vilket det är gjort, utan även form, storlek, struktur och syfte. Följande är en lista över de vanligaste hårborstkamalternativen.

massazhka

Det är en bas med ett brett handtag, tillverkat av plast eller trä. Arbetsytan är vanligtvis rektangulär med rundade hörn eller ovala. Basen har en gummerad eller textilbeläggning på vilken tänderna är fixerade. Massagekammar kan vara gjorda av naturliga borst, plast eller metall. Tändernas längd varierar från 1 till 2 cm.

Fördelar: förbättrad blodtillförsel till hårsäckarna på grund av massageeffekten, jämn fördelning av det skyddande skiktet av naturligt fett genom håret och bra kamning.

Nackdelar: Den gradvisa ackumuleringen av damm och talgummi, för vilket massagekammen måste tvättas och desinficeras ofta.

Brashing

Den består av ett handtag som smidigt sätter sig i botten av en cylindrisk form. Basen kan vara tillverkad av trä, metall, keramik eller plast. Tänderna är gjorda av häst / fläsk, nylonborst, metall, plast med bollar i ändarna. Det finns också brasings med blandade tänder: de kombinerar naturliga borst och plasttänder.

Borstens främsta plus är deras multifunktionalitet: en ökning av basvolymen under torkning och styling, vridning av ändarna, sträckning av trådarna, hjälp vid rätning av vågigt hår.

Nackdelar: svårigheten att behålla ren, behovet av regelbunden rengöring och avlägsnande av hår, rester av talg och sedimenterat damm.

halvcirkulär

Det är en kam med en konvex bas och 7-9 rader tänder. På grund av den halvcirkelformiga basen ligger tänderna på ett avsevärt avstånd från varandra.

Fördelar: kam hjälper till att lägga korta och medelhårda hårklippningar - som en bob och en fyrkant, en halvcirkelkam som passar för att dra och vrida knölar, masserar hårbotten.

Nackdelar: om tänderna är gjorda i plast, elektriskt håret.

Fiskben

Huvudsyftet med skelettkammen är att lägga till ytterligare volym i håret. Hon fick sitt namn på grund av likheten med fiskskelettet. Det är en platt bas med hål, med plast eller silikon tänder. Används för att torka håret.

Fördelar: På grund av närvaron av hål i basen är det utmärkt luftcirkulation under torkning, lågt pris, dubbelsidig, unravels av trådarna bra, håll det bara rent.

Nackdelar: Använd inte med torrt och sprött hår.

platt

Dess andra namn är en skovel. Det är en bred rektangulär bas där klyftorna finns. En av de bästa kammen för långt hår.

Fördelar: En bred bas och täta tänder kamma väl även mycket tjockt hår, perfekt för långt hår, ger en mjuk kamning, drar inte håren.

Nackdelar: svår att rengöra, kan elektrifiera hår.

Det andra alternativet flat comb - en kam med en metallspets i slutet.

Fördelar: Kompakt, stickpinne används för noggrann separering av trådarna vid skärning eller markering.

Nackdelar: bräcklighet, trauma.

crest

Kombiner är gjorda av naturmaterial (trä, horn och ben av djur) och från konstgjorda föreningar (plast, metalllegeringar).

Fördelar: liten storlek, förmåga att använda för att klippa och trimma sektioner, hjälpa till med en jämn fördelning av masker och eteriska oljor längs hårets längd, vilket skapar bouffant.

Nackdelarna med kammusslorna är följande: brittleness (speciellt när det gäller plastprodukter), olägenheter när man kammar tjockt hår och krullar.

borste

Pensel - det perfekta valet för vård av långa lockar. Det är också lämpligt för utjämning av det färdiga håret. Det kan ha både naturliga och artificiella tänder.

Nyhet på den ryska marknaden - TangleTeezer hårborste

Det är en kam av en konvex form som passar bekvämt i handen.

Fördelar: skadar inte håret, kompakt, kan användas för alla typer av hår - både naturliga och förlängningar, medan kammen inte skadar hårbotten och hårets struktur, frånvaron av statisk spänning, och kammar försiktigt hårt sammanfogade tanglar.

Den kan användas för torrt och vått hår, ger hårets jämnhet och glans, stimulerar hårväxten genom att massera hårlök, det finns en version av TangleTeezer-kammen för barn.

Nackdelar: hög kostnad, det finns en chans att köpa en falsk.

Hårrätning kam

Kam med ett långt klipp, så att du enkelt kan fixa strängen för rätning. Tillverkare rekommenderar att du använder det när du torkar håret med en hårtork.

Fördelar: skadar inte håret, kompakt, strängen är ordentligt fastsatt och glider inte under rätningen.

Nackdelar: kortlivad effekt, vissa modeller är gjorda av lågkvalitativ plast som värmer upp under torkning med hårtork och kan till och med smälta, inte lämplig för rätning av frodiga krullar.

Specialiserade kammar

 • Infraröd. När man använder en infraröd kam, är hårsäckens näring optimerad, mjäll och oljig seborré försvinner, strängarna blir starkare och starkare, deras tillväxt förbättras, det rekommenderas att användas för håravfall. Men vi måste komma ihåg att du bör konsultera en läkare innan du använder den.
 • Ion. Kombiner med effekten av jonisering är utformade för att lindra statisk spänning, utjämna hårflingor, vilket gör krullarna smidiga.
 • Laser. Bidrar till accelerationen av deras tillväxt, kämpar med skallighet, lindrar stress, förbättrar blodcirkulationen, hjälper till att bli av med mjäll. Laserkam har kontraindikationer, så du bör rådgöra med din läkare innan du köper.
 • Med effekten av rätning (järnkam). Utåt ser det ut som ett vanligt järn, på var och en av arbetsytorna som det finns kryddnejlika. Fungerar från ett elnätverk. För att förhindra att håret splittras, applicera värmebeskydd på dem före användning.
 • Hårtork kam (termobrashing). I utseende liknar det vanligt bråk. Men i motsats till honom, när man använder termisk omvandling, behöver man inte använda en hårtork. Kammtorkarens ihåliga botten är gjord av keramik. Det har en mindre aggressiv effekt på håret jämfört med en enkel hårtork.
 • Med effekten av massage. Kammassagerare förstör inte och skadar inte hår, aktiverar vilande hårlökar, strider mot elektrifiering av håret, normaliserar talgproduktionen, hjälper till att klara huvudvärk, normaliserar trycket.

Vi väljer en kam för dig själv

Av hårtyp

 • Long. Lämplig för borstar och massage, skovlar, med 12-15 rader tjocka tänder. För att vrida spetsarna och ge frisyrvolymen i rotzonen, använd stora brasningar. Men från tunna kammar med täta tänder måste man överge, eftersom det är svårt att kamma sitt långa hår ordentligt.
 • Average. Användning av en halvcirkelformig borste borstning med medelstor diameter rekommenderas.
 • Kort. Använd tillbehör med korta tänder. För att lägga till volym, använd "fiskben" eller liten borstning.
 • Vågig. Borstning ger ditt hår ännu mer charm. Om vågorna drar dig, använd en kam-likriktare.
 • Curly. Kamma lämplig med långa och sällsynta tänder. Det rekommenderas att överge "fiskbenet" och kammen med frekventa korta tänder.
 • Raklinjer Vilken kam som helst kommer att göra.
 • Mjuk, tunn, fluffig. Borsta ditt hår och borstar för daglig användning.
 • Tjock och hård. Använd produkter med sällsynta och flexibla tänder. Kammen ska vara tillverkad av ett hårt men känsligt material: silikon, ebonit, kolmodeller kommer att göra. Från tjocka naturliga borst måste överges.
 • Sällsynta. Kamma ditt ansikte med en massage: det kan vakna sovande hårlökar. För att ge den visuella volymen lämplig "fiskben", halvcirkelformad och borstning.
 • Fatty. Det är tillrådligt att undvika överdrivet stimulering av hårbotten, för att inte öka produktionen av talg. Vi måste överge massage och kammen med en naturlig tupplur.
 • Torr, spröd. Bli av med metallkammen, byt ut den med en produkt med naturliga borstar eller silikontänder, med hjälp av en trolltunnel.
 • H aroshchennye. Kammaren med en naturlig borst eller genomsnittlig stor tänder, en borste rekommenderas.

Av ändamål

 • Kam för hår styling. En halvcirkelformad, borstning av en lämplig diameter, "fiskben".
 • För volym. Använd borstning och fiskben.
 • Ta bort elektrifieringen. Idealisk - jonisk, trä, ebonit, kolsyra.
 • För glans och polering. Det finns speciella enheter - till exempel, SplitEnder combs. Även för extra glans och polering passar en platt borste med massor av naturliga borst eller tänder.
 • För mjuk kamning. Använd en silikonborste eller TangleTeezer.
 • För hårrätning. Rekommenderat kamjärn, termobrashing. Det är bättre att vägra en borste, eftersom det inte ger tillräckligt med spänning på håret när man kammar.
 • För bouffant En tunn kam med långa, tunna och täta tänder passar. Det andra alternativet kam för kam - kam med tänder av naturliga borstar av olika längder, belägna i 2-3 rader.
 • För disentangling. Det säkraste alternativet är att använda en borste med flexibla tänder: det här kan vara en TangleTeezer eller en silikonkam. Om fläckarna är väldigt förvirrade, försök inte kamma dem med en kam med täta tänder.
 • För lockar. För att vrida krullar, använd borstning eller termobrashing.
 • Våt hår. Om du behöver kamma ditt hår omedelbart efter shampooing, använd fiskben eller TangleTeezer.

Viktiga nyanser

Att välja rätt kam är hälften av slaget. För att tjäna dig länge och inte skada håret, måste du hålla det i fungerande skick. Nedan hittar du några tips om hur du bryr dig om kammen:

 • Ta alltid bort hår som sitter fast mellan tänderna.
 • Tvätta kammen minst en gång i veckan i en mild tvållösning.
 • Förvara inte träprodukter nära radiatorer eller i rum med hög luftfuktighet.
 • Om en kam uppträder fett och damm, behandla den med peroxid eller utspätt med flytande ammoniak.
 • Ebony kamar kan inte tvättas i mycket varmt vatten, eftersom detta leder till mjukning och deformation av materialet.
 • Om det finns sprickor och tärningar på tänderna, byt ut kammen.

Att hitta rätt kam är inte en lätt uppgift. Men om du med säkerhet surfar på olika material och former av dessa hårtillbehör, kan du enkelt välja det bästa.

Kam för hår. Tips om hur man väljer rätt typ av hår

Varje tjej vill ha friskt och vackert hår, för det här behöver du ett ansvarsfullt sätt att vårda sig. Masker, balm och mycket olika medel för att stärka, falla ut och andra hårproblem är bra, men mycket beror på vad vi praktiskt taget inte uppmärksammar på - typen av din kam. Kammen ska väljas utifrån hårtyperna, från deras längd och många andra kriterier som du kommer att lära dig om senare.

Hårborstar är gjorda av följande material:

1. Metall

Metallkammen är mycket lätt att rengöra, bekväm, hållbar och hållbar, men den enorma bristen på metallkam är att de kan skada hårbotten hård, så när du väljer en metallkam till hår, se till att i slutet av varje tand finns en silikon- eller plastkula. Kammen från sådant material klarar idealiskt med elektrifierat hår, den här typen av kam är väl lämpad för att skapa hår och hjälper till att skilja sig från fläckigt hår. Ej lämplig för tunt och sprött hår, eftersom de bara skadar det redan sjuka håret. Använd aldrig metallkam under hårtorkning, det är väldigt hett och skadar håren, använd bara inte när det är färgat hår, eftersom metallen reagerar med kemi och därmed kan hårfärgen ändras.

2. Träd

Det perfekta utseendet på kammen, som passar alla typer av hår, skadar inte hårbotten, elektrifierar inte håret, skadar inte låsen, tar bort smuts och lackrester från håret, stratifierar inte håren men kräver särskild vård:

 • Håll dig borta från solljuset;
 • En gång i veckan, tvätta i tvålvatten, skölj med en handduk och torka (bara inte i solen!);
 • Hög luftfuktighet skadar också trädet, så du bör inte tvätta kammen mer än en gång i veckan och hålla bort den från våta ytor.

När du köper en träkam, se till att träet inte är lackerat, eftersom lacklacken kommer att blockera alla användbara egenskaper hos det naturliga materialet. Många tror att träd har egen kraft och energi som de kan överföra eller välja:

Mulberry comb - kammar hår med denna kam kan du lugna fysisk och psykisk smärta, lugnar sinnet.

Nut kam - hjälper till att känna sin integritet och tillåter inte att förvirra dig själv, kamma en sådan kam efter en hård arbetsdag, tar du omedelbart bort alla negativa ackumulerade under dagen.

Aprikoskam - lägger till femininitet, sexualitet, väcker mjukhet, flexibilitet och förmågan att njuta av livet. Det kommer att hjälpa till att bli av med sorg och längtan.

Birch comb - förbättrar hårets tillstånd och främjar snabb tillväxt, avgör negativa tankar och energipåverkan. Bra för små tjejer från 3 till 6 år.

Apple comb - leder till harmoni och lugnar nervsystemet och hjälper till att bli bekväm med världen. Även om en sådan kam är mycket svår att hitta, är den mycket väl lämpad för små barn av något kön.

Ek kam - tar bort fåfänga och aggressivitet, ger manlighet och självförtroende.

Pine comb - stimulerar hårväxt och ger dem styrka. Det hjälper till att njuta av livet.

Lime comb - ger kvinnlig energi, lugnar och lugnar, hjälper till att bli lugnare och mjukare.

Spruce Ridge - hjälper till att ta bort det onda ögat, lugna och ta bort den negativa energin som ackumuleras under dagen.

Aspen kam - väl kommer att hjälpa till med nervösa sönderfall och känslomässig oro om du kammar håret med en sådan kam om morgonen vid gryningen, tänker bara på gott.

3. Silikon

En sådan kam tar väldigt bra bort elektrifiering och delar håret perfekt i strängar, mer konstruerade för tunt, torrt, skadat och sprött hår, eftersom det inte på något sätt traumatiserar hårstrukturen, det passar väl för vått och mattat hår. Sådana hårborstar används ofta för att skapa hårklippningar, när de färgas och under kemisk perm distribuerar de färgbrunnen genom hårets längd från rot till spets. Fördelarna med sådana kamar är att de är lätta, billiga, lätta att rengöra och kräver ingen speciell vård som metall eller trä. Ett bra alternativ för att kamma hemifrån.

4. Kol

Hårborstar av detta material är lämpliga för alla typer av hår, utom torr och tunn. Fördelarna med dessa åsar är att de är resistenta mot höga temperaturer, slitstarka, billiga, kompakta, inte kräver särskild vård och är lätta att rengöra. De har också nackdelar, sådana kamar elektrifierar håret, lockar damm och smuts till håret och avger skadliga ämnen vid uppvärmning, vilket kan leda till ett tvärsnitt av hårets ändar. Rekommenderas inte för permanent användning.

5. Nylon

Denna kam är idealisk för daglig användning, som ofta används för styling och rätning av hår. Denna kam eliminerar risken att skada hårbotten, masserar det behagligt och garanterar en lång livslängd. Om håret är tjockt och hårt, kommer den här borsten att hjälpa dig att enkelt ta bort det. Fördelarna med en sådan borste är att den är billig och lätt att rengöra. Nackdelar är inte uteslutna, kam lång och tjockt hår i sig är inte särskilt bra.

6. Ebonit

Ebony kam har anti-statistiska egenskaper, och trots att kammen är tillverkad av högt bearbetat gummi, avger kammen inte skadliga ämnen vid uppvärmning med hårtork, så att du säkert kan torka håret med det. Ofta används dessa kammar vid färgning av håret eller när de är permeerade. Fördelarna med en sådan kam är att de är billiga och inte behöver särskild vård, och nackdelarna är att du inte kan hålla denna kam i solen, annars kan det rodna och det kan blekna eller ändra färg, minuserna är inte så hemska.

7. Keramik

Hårborstar av denna typ anses vara de bästa, för efter det att håret inte elektrifieras blir det jämnt och mjukt. Sådana hårborstar är huvudsakligen avsedda för termoläggning med hårtork, de kan vara av olika slag, kardborre och skelettkammar. Sådana hårborstar är dyra och du måste använda dem mycket noga, de är mycket bräckliga. På grund av den keramiska beläggningen behåller kammen värmen men överhettar inte och torkar inte håret, så styling gör en sådan kam inte skador på dig, och den höga kostnaden för borsten är berättigad.

Hårborstar är av följande typer:

1. Massage

På grund av de halvcirkelformade tipsen hjälper den klassiska massageborsten för hår inte bara till att kamma och städa ditt hår utan också läker och stimulerar tillväxten med hjälp av massage, stärker folliklarna, väcker vilande glödlampor och förhindrar hårets ändar från tvärsnitt. Du bör använda en sådan kam minst 2 gånger om dagen för att förbättra blodcirkulationen. Liksom någon annan sak har massagekammen dess nackdelar, om tänderna inte är utrustade med speciella tips, då hårbotten är skadad och håret är skadat, varför om alla dina tips föll ur borsten, kör snart för att köpa en ny. En annan massage skapar en statistisk stress som någon tjej försöker undvika medan du styler håret, ibland finns det ett obekvämt handtag eller plattform, modeller av lågklassig plast är giftiga. Mycket beror på typen och materialet hos kammen:

Syntetiska ämnen - tänderna på sådan plast deformeras snabbt och skadar hårbotten och håret själv, det rekommenderas inte att använda det vid torkning av håret, eftersom materialet är mycket giftigt vid upphettning.

Metall - det är ingen hemlighet för någon att metall negativt påverkar hårets tillstånd och kan skada hårbotten och håret, bidrar till snittets tvärsnitt.

Nylon - har en mild effekt på hårbotten och lockar sig själva.

Träet är en av de säkraste och mest miljövänliga typerna av tandtänder. Trä verkar på håret försiktigt och försiktigt, skadar inte huvudet eller locken, har antimikrobiella medel och hjälper till att lindra spänningen efter en lång hård dag.

Konstgjorda borstar - lämplig för daglig vård av vilken typ av hår som helst och för barn, masserar huvudet försiktigt, smidigt släpper ut mattade lock och ger inget obehag.

Naturliga borstar - borstar av naturliga borstar är mycket dyrare än de gjorda av artificiell, avsedd mer för huvudmassage. Moms får dessa för nyfödda, men du måste vara försiktig, med frekvent användning kan orsaka allergisk reaktion.

Låsande tänder - perfekt hjälper till att ta hand om skört och torrt hår, lämpligt för hårförlängningar eller peruker, försiktigt unravels hår, drar inte håret och klipper inte hårbotten.

2. Brasing

Rund borste med vilken du kan arbeta underverk. Basen för denna kam kan tillverkas av keramik, metall eller plast. Tänderna är oftare gjorda av borst, metall eller plast. Denna kam hjälper till med hårstyling med en hårtork, den kan användas för att öka rotvolymen, vrida ändarna och sträcka strängarna vid rätning. Nackdelen med borstning är att det är svårt att hålla det rent, det är svårt att få ut det resterande håret och kvarvarande talg, men annars är det perfekt.

3. Flat

Denna kam är mycket väl lämpad för att dra ut långt hår, drar inte ut dem, finns alltid i någon frisör och är oumbärlig för skärning, trimning av ändarna, hjälper till att skapa en effektiv frisyrning vid färgning av hår. Mjukt smälter och borstar genom tjocka krullar, men borsta inte så snäva krullar. Det finns också en variant av en sådan kam med en metalltalare i slutet, hjälper till att skapa en avskildhet för en viss frisyr och separerar trådarna vid skärning eller styling.

4. Kam

Universella och enkla modeller av vapen är gjorda av både naturliga och konstgjorda material. Det är oumbärligt för tjockt, lockigt, vågigt och långt hår. Påverkar inte hårstrukturen, släpper ut dem och rätnar ut.

5. Halvcirkelformade eller nio rader

Namnet på de nio raderna berodde på det faktum att denna typ av kam endast tillverkas med 9 rader tänder, ibland med den 7: e. Kammen är utmärkt för styling av medelstora och korta hårklippningar, masserar hårbotten och är lämplig för rätning eller vridning av strängar och smällar när den är blåstorkad. Om tänderna är gjorda av plast kan håret elektrifiera.

6. Fiskben

Det roliga namnet kom just på grund av denna pensels likhet med en fisks skelett. Skelettkammen är perfekt för att ge hårvolymen och torka håret, vilket enkelt eliminerar locket. På grund av hålen i basen under hårtorkningen säkerställs luftcirkulationen, så att håret inte torkar ut eller sönder. Det låga priset och lätthet är otvivelaktigt, men nackdelen är att du inte ska använda den med torrt och sprött hår.

7. Hårrätning kam

Hairbrush likriktare är en mycket användbar sak i arsenalen av någon tjej. Denna kam gör att du bekvämt kan hålla en hårsträng, vilket inte tillåter att den glider bort vid rätning av håret. Det rekommenderas att använda det under torkning. Fördelarna med denna kam är att den är kompakt, skadar inte låsningarna, drar inte ut dem. Som alltid finns det nackdelar: Effekten av rakt hår är inte långt, och om kammen är tillverkad av plast av låg kvalitet kan den smälta från en hårtorks heta luft och orsaka giftig skada på ditt hår, så när du köper noggrant se upp för typen av material.

8. Unraveling comb

Den här typen av kam drar perfekt ut ihop komplikationer, lämpliga för att kamma både vått och torrt hår. Tack vare kammen mjuka borstar kan den även kamma barn, hon drar inte håret, gör en massage i hårbotten och skadar inte håren. På grund av den höga efterfrågan på dessa typer av hårborstar på marknaden, kan du hitta många lågkvalitetsfel, var försiktig när du köper.

9. Rundkam för tvätt

Denna kam är utformad för att tvätta håret, trivs massivt i duschen, hjälper till att applicera masker och balm på jämnt sätt applicera dem längs hela hårets längd, lämplig för vilken hårtyper som helst och inte i längd, förtränger inte, klämmar inte och drar inte ut hår. Tack vare huvudets massage, det förbättrar blodcirkulationen, stimulerar hårväxten, kan olika modeller även användas för kroppsmassage.

Välja en kam av hårtyp:

Torrt - för sådant hår är lämplig massage med naturliga borst eller tänder med silikon tips.

Långt - det är bättre att plocka upp en massagespatel med 15 rader tänder, kamar av vilken typ som helst ska kastas bort, för om du har långt hår behöver du inte det, du kommer inte att kunna kamma det alls.

Narrowed - för sådant hår behöver du en snygg vård, därför rekommenderas att du använder en borste med naturliga borst.

Vågigt - för sådant hår är vilken typ av kam som helst, om du vill bli av med vågorna, använd borstning eller ett kamrätare.

Medium - använd en halvcirkelkam.

Sällsynt - för den här typen av hår är bättre att använda massage, massera hårbotten, det hjälper till att vakna "sovande" hårsäckar.

Kort - för sådant hår är någon typ av kam perfekt, du kan även använda kamar.

Fettig - i fråga om sådant hår är massage strängt förbjudet, eftersom det bara ökar produktionen av huvudets sebum, även borstar med naturliga borstar kommer inte att fungera.

Rak - rakt hår kan kammas med absolut någon kam.

Fluffy - stil ditt hår med borstning eller en rätningskam.

Tjocka använd kamar av metall eller trä, eller kam med hårda tänder.

Curly - att ta hand om sådant hår kam lämpar sig med långa och frekventa tänder.

Skört - använd inte metallkammar, lämplig borste med naturliga borstar.

Mjukt hår med borstning, massering passar för daglig kamning.

Kombiner för hår - vilken kam är bättre och hur man väljer den rätta?

Korrekt hårvård omfattar inte bara användningen av ett gott schampo, ett sätt att näring och fuktar håret, men också en lämplig kam för håret. Dessutom bör många viktiga nyanser observeras, med hjälp av detta vid första anblicken, ett primitivt ämne. På typerna av kammar och funktioner i deras ansökan kommer att prata vidare.

Typer av kamar för hår

Daglig kammning av strängarna är nödvändig, inte bara för att ge dem ett snyggt utseende och den nödvändiga formen, utan också för att behålla sin hälsa (på grund av effekten på hårbotten). Det är inte svårt att bli förvirrad och förvirrad i valet, för nu erbjuder tillverkarna en mängd olika typer av kammar. Vissa anordningar är lämpliga för permanent användning, andra endast för styling frisyrer, för användning vid färgning av strängar etc. Kammar kan konventionellt klassificeras i tre grupper:

När man tänker på vilket hår kammen ska välja är det viktigt att först bestämma vilka syften det krävs. Hårets struktur, längden, hälsotillståndet beaktas Var noga med att ta hänsyn till formen på den här enheten, typen av borst, material, kvalitet. Om kammen väljs felaktigt och används slarvigt kan det leda till skador och till och med förlust av hår. Kammar med mycket grova, hårda eller tuggande tänder trampar exempelvis hårbotten och hårlökar kan förstöras på grund av skador på epidermis.

Skelett hårborste

En mycket vanlig typ av hårkam är skelettkammen. Dess huvudsakliga syfte är att använda hårtork för torkning och styling. Ofta gjorde en sådan kam av plast. På grund av den speciella strukturen, närvaron av hål, hjälper det här verktyget till att snabbt torka håret med en hårtork och eliminerar risken för överhettning av hår och hud (strömmen av varm luft är jämnt spridd).

Samtidigt kammade skelettkammen strängarna väl, utan att skada dem, för tänderna är avlägsna från varandra och har avrundade tips. I vissa modeller placeras tänderna på ena sidan, i andra - på båda. I detta fall kan deras längd vara annorlunda, så att kammen används för lock av olika längder. Denna typ av kam är inte lämplig för att skapa en frisyr, men den är perfekt för att lyfta håret i rotzonen, d.v.s. för att få den basala volymen.

Denna kam är utmärkt för tjockt rakt hår och för lockiga lockar - det här är inte ett alternativ. Välja ett kamskelett, det är nödvändigt att föredra modeller med en speciell beläggning för att lindra statisk spänning. Det rekommenderas att vara uppmärksam på materialets kvalitet (om plasten avger en obehaglig lukt, släpper den ut gifter vid upphettning).

Runda hårstyling kam

Om du väljer alternativet att skapa hår hemma, rekommenderas att du uppmärksammar den runda kambrunnen. De gör ett bra jobb med styling hårklipp som bob, sida, fyrkant, kaskad. Med deras hjälp är det även möjligt att skapa vågor på håret eller räta lockiga strängar, "pacify" stygga krullar. På grund av de olika diametrarna kan du plocka upp en liten rund kam för smäll och en stor för styling långt hår.

Ofta utförs runda hårkromar med en metallbascylinder som värms upp från en hårtork och fungerar som ett strykjärn. Kontroll överhettning genomförs genom hål, genom vilka en varm luftstråle sprider sig. Dessutom finns det alternativ med basen av plast, keramik, trä. Tänderna på dessa kamar kan vara gjorda av nylon, metall, plast, naturligt ludd. Det är värt att notera att för ofta användning av borstning med en hårtork försvagar håret, särskilt tunt och färgat.

Massage hårborste

Namnet på denna typ av kam talar för sig själv - dess huvudsakliga funktion är att ge en massageffekt för huvudets yta. På grund av den mjuka gummibasen sänks kämens tänder till önskat djup och masserar huden noggrant. På grund av detta är det en förbättring av mikrocirkulationen i vävnaderna, folliklarna får fler näringsämnen för att förbättra hårets tillväxt och tillstånd. Samtidigt kamar en massageborste för håret väl och släpper lås av vilken längd som helst.

Massagekammar kan vara ovala eller rektangulära i form. De är gjorda av plast, trä, keramik. Tänderna är trä, plast, nylon, gjord av naturlig borst (hästhår, björnhöge, etc.). Om tänderna inte borstar, måste deras tips sluta med små bollar som skyddar huden och håret från skador.

Kombborsten är också användbar genom att det sprider jämnt sebum över hela längden på locken, vilket ger skydd mot hårets torra ändar. I det här fallet bör du vara försiktig med att använda en massageborste för flickor med överdriven fetthet av hår, för Problemet kan förvärras. För starkt, tjockt hår är det bästa alternativet att kamma hårdare, för tunn och torr - med mjuka, elastiska tänder. För tjejer med mycket tjockt hår rekommenderas massageborstar med flera tänder.

Trähår kam

Kombiner av trä rekommenderas för daglig användning av många experter, eftersom De är lämpliga för krullar av någon längd, struktur, typ. Det kan vara en massageborste med breda trätänder som perfekt masserar hårbotten, eller en träkamhårkam, idealisk för att kamma tjocka långa strängar. Många träslag används för sin produktion - ek, björk, tall, enbär, körsbär, äpple, päron, etc. Det antas att en sådan kam påverkar hårets tillstånd positivt, hjälper till att lindra stress, huvudvärk etc.

När man väljer en kam från trä, är det bättre att föredra modeller som inte är belagda med färg eller lack, så att det naturliga materialet visar sin fördelaktiga effekt. Man bör komma ihåg att dessa kammar är bräckliga och kortlivade, de är svåra att rengöra från förorening. Om träborsten eller kammen är mörk, har förlorat sin jämnhet, sprickor och nicks på den, måste verktyget kastas bort.

Silikonhårkam

Nyhet bland hårkamrar är ett verktyg tillverkat av en legering av silikon och plast. Dessa kamkammar glider väl längs strängarna och kammar försiktigt. Detta är särskilt viktigt för tjejer med svagt och tunt hår, inklusive vågigt. Dessutom, kiselkammen elektrifierar inte håret, är lätt att rengöra, hållbart. Denna typ av kam rekommenderas att användas vid färgning och kemisk perm, som sådant material reagerar inte med kemikalier. En annan silikon kammusslor används för att jämnt fördela längden på läggmedlet, masker.

Keramiskt hår kam

Kombiner av detta material är huvudsakligen avsedda för att krympa håret med en hårtork. Det kan vara brashingi och skelettkammar med en keramisk bas som inte överhettas och förhindrar att håret torkar ut under styling. Genom sådana verktyg är det lätt att skapa krullar eller räta krullar. Det finns också en massage-typ keramisk kam med speciella borstar som försiktigt påverkar hårbotten.

Professionella kammar för hår

Varje frisör har till sitt förfogande en hel arsenal av olika kamar med olika användningsområden och konfigurationer, varav många inte behövs för daglig användning. De kännetecknas av material av högsta kvalitet, hög ythet av ytor, glidande handtag. Vi listar några typer av kammar som används i salonger:

 • kam för hårvolymen;
 • att separera strängarna;
 • för färgning;
 • för att markera;
 • för kemisk och biovävnad;
 • för hårklippningar;
 • för vridning;
 • för rätning
 • för torkning av strängar;
 • för en hög
 • för shampooing;
 • för bildandet av vågor etc.

Vilken hårborste är bättre för hår?

Med alla olika kammar är fortfarande den mest använda för varje kvinna är ett verktyg för hemmabruk varje dag, som du snabbt kan ge ditt hår ett snyggt utseende. Vilken typ av kam som är bäst att kamma hår beror på strängarnas struktur och deras längd. Det är värt att komma ihåg att de dagligen använda hårkammen regelbundet ska rengöras och helst bytas till nya en gång per år.

Kam för hårförlängningar

Artificiellt långsträckta lås kräver speciell, försiktig vård och kamning är en mycket viktig process. Därför rekommenderar vi en mycket mjuk kamhårborste, helst med naturliga borst och alltid utan bollar på tänderna. Metall, trä, plastverktyg är kontraindicerade. Dessutom kan du använda kamar med vida tunna tänder.

Långt hår kam

Långt hår är en fråga om stolthet, men omhändertagande ger dem mycket problem för sina ägare. Den bästa hårborsten för långt hår är en bred rektangulär massageborste på en mjuk bas med naturliga tänder - av trä, tupplur. Nylonkammar är också lämpliga, särskilt om håret är tjockt och hårt, och även trä- och benkammer med långa breda tänder.

Kam för lockigt hår

För att ge curls en vacker look, är det mycket viktigt att kamma dem ordentligt, och att göra det bättre när strängarna är våta. Massage borstar i det här fallet är det bättre att helt eliminera, eftersom deras användning leder till fluffing av hår. Den bästa kammen för hår, lockigt av natur eller som ett resultat av curling, är en stor kam med sällsynta tänder, som har en antistatisk beläggning.

Kam för fint hår

Du bör definitivt tänka på frågan om hur man väljer en kam för håret ordentligt, tjejerna som har fina hår. Ofta är de torra i ändarna, sköra, det är svårt att ge form och volym. Kombiner för hår med sådana egenskaper rekommenderas med närvaron av täta fina tänder av naturmaterial, väl och försiktigt utjämna skalorna på ytan. Dessutom, var noga med att massera hårbotten med en mjuk massageborste.

Kamma för hårspärr

Från tid till annan möter många ägarna av långa och medelstora krullar problemet med trånga trådar. Om en "allvarlig" koltun bildades, bör du inte försöka avlägsna det på torrt hår. Strängen bör fuktas och appliceras på den med balsam. Den mest lämpliga kammen för vått hår som gick fel är en kam med sällsynta tänder. Dessutom produceras speciella borstar för trassigt hår med tänder av olika längder.

17 typer av kamar för hår, deras egenskaper och applikation

material

Välja din favoritkam, först och främst måste du vara uppmärksam på vilket material det är gjord av. Kunskap om nackdelarna och fördelarna med var och en av dem hjälper till att dra fördel av håret, för att inte skada dem:

 1. Trä är ett naturligt material som inte elektrifierar lockar, gör dem mer silkeslösa, glänsande, förhindrar utseendet av splittrade ändar. Det behöver noggrann vård, det bryter lätt
 2. Metall - skiljer sig i ökad hållbarhet, hållbarhet. Dess huvudsakliga nackdel är att det kan skada huvudet om tänderna är för tunna, utan silikon, plast, gummitips. Det är förbjudet att använda en metallkam under torkningen av trådarna med en hårtork, eftersom detta försämrar hårets tillstånd avsevärt.
 3. Plast är ett populärt, billigt material. Lätt att rengöra, lätt. Samtidigt måste du veta att plasten är ganska ömtålig, tål inte tunga belastningar och stötar, det bryter lätt.
 4. Silikon - har en lång livslängd, enkelt att unravels lockar, används vid hårtorkning med hårtork. Bland bristerna finns det bara höga kostnader;
 5. Kol är ett konstgjort material som består av grafit och gummi. Ej elektrifierad, väl kammade dem utan att skada hårbotten. Karbon klarar tunga belastningar, det är svårt att bryta. Dyrt material;
 6. Ben är det äldsta materialet: hållbart, slitstarkt. Ofta dekorerade med en spegel, ädelstenar, ornament;
 7. Keramik, brons, silver och guld - dyra och högkvalitativa kammar. Gör strängar mjuka, glänsande, motstå uppkomsten av statisk elektricitet. Helt säkert för alla hårtyper. Kombiner av ädla metaller finns i enkla kopior.

Hjälp! Ökad fuktighet kan leda till att svamp eller mögel bildas på trädet.

Typer av hårborstar och deras användning

Typen av kam är direkt relaterad till dess syfte. Beroende på tjocklek, längd, typ av hår, måste du också uppmärksamma storleken och formen på kammen, och om det kommer att vara bekvämt för dig att använda den.

Styling Brush

 • En liten rund borste (Small Round Brush) är oumbärlig när det krulla kort hår.
 • En stor rund borste (Large Round Brush) behövs för att få stora lockar på långt hår. Det räcker att blåsa strängen på borstningen, värma den med en hårtork och försiktigt släppa den från den;
 • En rund (cylindrisk) keramikbaserad borste perfekt lockar hår längs hela sin längd och vrider spetsarna;
 • En halvcirkelborste eller nio rad har 7 eller 9 rader med tjocka tänder. Varje rad är löst i kontakt med varandra. Använd den för att vrida pansar, styling bob eller bob bob;
 • Blåsborste eller termobrashing (Vent borste) med långa, långt ifrån varandra tända kan du snabbt torka håret med en hårtork. Det behövs i det fallet när kort hår ökar volymen nära rötterna.
 • Stylerborste kombinerar funktionerna hos en kam och hårtork. Dess fördel är att krullarna inte bara torkas, men också vackert staplade;
 • Termobrashing hårtork (Blow Drying Hair Brush) är utrustad med en ihålig, blåst bas, gjord av keramik. På grund av detta är det inte nödvändigt att använda en hårtork, vilket är mycket mer traumatiska strängar.

Cylindrisk borste väljs individuellt till hårets längd. Ju längre de är desto bredare blir kammen.

Plattborste (paddelborste)

Den har en stor storlek, varför folk kallar det "skovla". Den används uteslutande för långa trådar, eftersom den har tjocka tänder som inte skadar håren, men kammar dem väl. Det har en nackdel - på grund av sin form är det svårt att rengöra.

Kam med en svans (Rattail Comb)

Denna kam, handtaget ser ut som en tunn stång, som liknar en svans. Används för att separera trådar, ta bort ojämnheter i håret, fixa styling.

En plastkam är alltid starkare än andra, elektrifierande hår.

Kamborste (Teasingborste)

Den har två till tre rader tänder gjorda av naturliga eller konstgjorda material. Motstår statisk elektricitet.

Kam kam

Den mest populära av alla typer av kammar. Det har många sorter:

 • Stora, sällsynta tänder behövs för att säkerställa att vattentrådar lossnar.
 • Tjocka kryddnejlika behövs för daglig vård av kort hår;
 • Långa, inte mycket tjocka tänder som används för lockigt hår;
 • En smal kam med ett långt tunt handtag är nödvändigt under färgning, markering, separation i strängar;
 • Ganska tunna, långa tänder med olika höjder behövs för att skapa högt tupplur;
 • Ett grovt arrangemang av tänder är lämpligt under appliceringen av masker, fördelningen av mousser, skum.

Massage (Bomb)

Bekväm borste som passar för tunt och tjockt hår. Dess namn berodde på det faktum att förutom kamning utför den funktionen att massera hårbotten, vilket stimulerar blodcirkulationen och förbättrar hårväxten. För säker användning är det rekommenderat att ha en bombad med plast- eller silikonbollar på borsten. Det händer hårt, mjukt, medium. Värdet är också annorlunda - från stor till miniatyr, som lätt viks i hälften och gömmer sig i en handväska.

Varning! Massage stimulerar produktionen av talg, så att personer som är benägen för fet hår bör använda det med försiktighet.

Natural Bristle Hairbrushes Brush

Som ett naturmaterial användes häst, grisborst. Behöver särskild dagvård. Lämplig endast för tunna, lösa lockar.

Hjälp! Tjocka, sammanfogade trådar, denna borste kommer inte att kunna kamma.

Utloppskammar

Lätt att vikas och vikas. Bekväm att bära i väskan eller fickan. Ofta kompletterad med en liten spegel.

Kam för torkning med mikrofiber (Microfiber Hair Brush)

Kammar inte bara, men torkar dem också. Detta uppnås tack vare mikrofiberbasen, som ligger mellan tänderna. För att rädda ett föremål från att det uppstod en obehaglig lukt på den, tillverkade tillverkarna små hål på borstens baksida för att torka tyget.

Combs (Comb)

Platt, liten storlek kam. Tänderna på den ligger på en eller två sidor. Den är gjord av naturliga, konstgjorda material. Det kan vara jämnt och krökt, vilket kompletterar den kvinnliga frisyren. Ibland del av en vikkniv, älskad av män.

Detangling Brush

Utrustad med borst av olika längd. Den unika egenskapen hos vissa modeller är utdragbara tänder, som lätt kan riva upp torrt, vått, kort, långt hår. Krullar blir mer lydiga, mindre fluffiga, elektrifierar inte.

Kam för hårförlängningar (Looped Bristle Brush)

Hennes tänder kommer aldrig att skada dina nya lock, eftersom de ser ut som ögonlock. Tjocka hår passerar genom dem utan att skada deras struktur.

Varning! Det rekommenderas att använda kammen på torrt hår, eftersom de blir mindre förvirrade.

Kombinerad Bristle Brush Comb

Olika tänderhöjd - En utmärkt lösning för styling av hår, vars hår har olika längd. Hon kommer att hjälpa till att släta håret, ge det noggrannhet.

Hairbrush Likriktare (Likriktare Hairbrush)

Den består av ett långt klipp, tätt omsluter strängen. För maximal effekt rekommenderas att använda den med en hårtork. Ej lämplig om krullarna är för tjocka och krullade.

Laser kam (Laser kam)

Den har en stor lista över positiva egenskaper:

 • Gör håret mjuk, silkeslen
 • Främjar snabb hårväxt
 • Skador inte skadas
 • Hanterar problemet med skallighet;
 • Eliminerar seborré.

Varning! Innan du köper en laser kam, är det nödvändigt att konsultera en läkare.

Macadamia hårborste (Macadamia comb)

Bekväm, liten storlek. Det passar bra i handen, på grund av sin form, glider inte. Borst av olika längder, vilket gör att du kan jämnt kamma krullarna till rötterna. Klarar av sin uppgift på våta och torra strängar utan att skada dem. Förhindrar håravfall, gör håret mjuk, silkeslen.

Undersökning: Vilken kam använder du oftast?

Totalt antal röster: 8. Totalt antal medlemmar: 8.

professionell

Stylister, frisörer kan inte lämna sitt arbete utan en specifik lista över kamar. Oftast är de gjorda av metall, vilket gör att du alltid kan hålla verktygen rena.

Varning! För daglig användning rekommenderas inte att köpa metallprodukter, eftersom de starkt elektrifierar håret.

I en professionell mästers arsenal måste det nödvändigtvis vara en grupp kammar med olika tänder. Särskild uppmärksamhet bör ägnas åt kammen för disentangling-strängar, vars borstar är karakteriserade av olika längder, speciell styrka och flexibilitet.

För långt hår behöver du få några massageborstar. Korta kan alltid kamma med produkter med små tänder, åsar och några typer av bråk.

En speciell volymmodell med keramisk beläggning hjälper till att återuppliva, lyfta de raffinerade, försvagade delarna. Ridding hår av statisk elektricitet, hon kommer att göra hennes hår välskötta. Straight curly hair kommer att kunna elektrisk kam för styling, med en roterande borste. Lättblåsta modeller håller strängar från överhettning under blåstorkning.

Hur man väljer en kam för hår

Beroende på hårtyp måste du vara uppmärksam på valet av en lämplig kam för dig själv:

 • För det långa behovet breda, stora borstar, brasning med täta tänder;
 • Korta kan bäst kammas med små kamar;
 • Axelhåret är borstat med halvcirkelformade brasingar;
 • Starkt lockiga lås uppsläckta med kamar med långa, sällsynta tänder;
 • Tunna, livlösa strängar kommer att få ett nytt utseende efter borstar, halvcirkelformiga hårborstar;
 • För oljig kan du använda alla typer av borstar, förutom massage och produkter med naturliga borstar.
 • För att inte skada de bräckliga locken, glöm metallet;
 • Ökat hår kommer aldrig att förstöra saker med naturliga borstar eller speciella runda tänder.

Vilken kam är bättre för att kamma ditt hår?

 1. Kvinnor bör inte använda manliga kamar, för att de aldrig kommer att kunna kamma håret.
 2. Våta strängar behöver inte röra borsten alls. Om det är ett brådskande behov att kamma dem, använd en borste med långa, sällsynta tänder.
 3. För daglig användning, köp inte metallprodukter;
 4. Vid sänggåendet, kamma ditt hår med en massage. Så du gör det friskare och mer exakt.

Så att kamma hår utan kam

I händelse av att kammen vid det mest oförutsägbara ögonblicket inte var till hands och du måste se bra ut, kommer du till räddningen:

Hur man rengör en kam från hår och smuts

En kam är ett exklusivt enskilt objekt som inte kan ges till andra. Vi får inte glömma att borsten måste rengöras med hjälp av en tandpetare eller en speciell pensel efter varje applikation.

För att rengöra kammen från smuts ska objektet tvättas minst en gång i veckan i varmt vatten med tvål eller behandlas med flytande ammoniak. Bättre att rengöra basen hjälper tandborste. Hairbrush med naturliga borstburkar som behöver vård med schampo.

Varning! Korrekt skötsel av borsten garanterar hållbarhet och tillförlitlighet. När sprickor och marker dyker upp ska objektet kasseras omedelbart.

5 bästa hårkammer

TANGLE TEEZER

Visas relativt nyligen, men lyckades redan ha glädje av frisörer och vanliga människor. Huvudfunktionen är att den inte har handtag, men på bekostnad av sin konvexa form passar den perfekt i handen utan att glida ut ur den. Kroppen är gjord av plast, och tänderna är gjorda av silikon. Passar absolut för alla hårtyper. Väl kammade trassiga trådar. Masserar hårbotten, stimulerar ny hårväxt. Bland sina brister är det bara hög kostnad.

BRAUN SATIN HAIR 7

Tre i ett: hårtork, hårborste, krusjärn. Satsen innehåller två batterier. Designad för att skapa volym. Speciell joniseringsfunktion skyddar trådar från elektrifiering och fluffning.

Moroccanoil

Universal kam för att skapa en hög. Naturliga borstar gör krullarna lydiga, mjuka, mjuka. Att korrigera den resulterande frisyren kommer att använda ett bekvämt och sofistikerat handtag.

WELLA PROFESSIONALS

Avgörande för frisyr och hår styling med en fantastisk form. Den har antistatisk effekt. Designad mer för professionell användning.

JANEKE

Ljus borste på den blåsta basen. Mjuka borstar skadar inte hårbotten, normaliserar blodcirkulationen. Det har en liten nackdel - det elektrifierar håret lite.

Vrid alltid medvetet valet av kam. Aldrig kan en produkt av kvalitetsmaterial vara billigt. Spara inte, tänk på skönheten och vård av ditt hår.Nästa Artikel
Glans och hälsa på 5 minuter - ricinus och burdockolja för hår