Välja bästa hårkammen


För att ha vackert och friskt hår är det nödvändigt att ta hand om dem på ett ansvarsfullt sätt. Din arsenal av vårdprodukter bör inte bara omfatta masker, balsamer och eteriska oljor, men också flera typer av hårstylingskammar. Valet av kam beror på formen och materialet beror på hårets längd och struktur, liksom målet och resultatet som du vill uppnå efter kamning.

material

För att kammarna inte ska skämma bort håret, men för att dra nytta av henne, måste du förstå egenskaperna hos materialet från vilket de är gjorda. Vilka material används oftast för kammar och penslar?

plast

Dess fördelar är låg kostnad, hygien och förmågan att enkelt hålla det rent, och nackdelarna är elektrifieringen av håret och kammarens korta livslängd. Det minsta slaget, en lång period av drift - alla dessa faktorer lämnar sprickor på plasten som kan förvirra hår.

metall

Den största nackdelen med metallen: det kan skada hårbotten. Förutsättning: Varje metallklyftning måste ha en plast-, gummi- eller silikonpärla ovanpå. Det rekommenderas inte att använda en metallkam under hårtorkning med hårtork, eftersom metallen värmer upp under påverkan av hetluft och skadar håren.

Men metallen har sina fördelar: till exempel är metallkammar lätt att ta hand om, de är slitstarka och tjänar under lång tid.

Med naturliga borstar

För tillverkning av sådana produkter användes häst, fläskhår eller whalebone.

Fördelarna med kamar med naturliga borstar: borttagande av statisk stress, ingen reaktion med kosmetiska och vårdprodukter, hårbottenmassage, fördelning av talg längs längden på strängarna, skydd av hår från skador.

Minusar: Naturliga borsten tillåter inte att kamma tjockt hår väl, är inte lämpliga för fet hår, kännetecknas av höga priser, behöver daglig rengöring från hår och talg.

trä

Trä är ett "levande" material, så kamning från det anses särskilt användbart.

Positiva egenskaper: gör krullarna skina och silke, låt inte håret bli elektrifierat, kan användas för att kamma vått hår, inte komma i kemisk reaktion med stylingprodukter eller måla, låt inte ändarna skäras. Det är lämpligt att välja en kam av hårt trä (sandelträ, aska, björk, enbär).

Nackdelar: du behöver ständigt hålla den ren, en svamp kan bosätta sig på en träyta. De är också relativt bräckliga och kan orsaka allergiska reaktioner hos vissa.

silikon

Externt liknar silikonkammar ett kors mellan plast och gummi.

Fördelar: hygien och enkel underhåll, kan användas på vått hår, ingen statisk spänning, oskadligt avskräcker håret, har en lång livslängd, när den värms upp med hårtork när du torkar håret, avger silikon inte giftiga ämnen.

Nackdelar: jämfört med närmaste analog - en plastkam - en högre kostnad.

kol

Kol är en konstgjord legering bestående av mikrofiber av gummi och grafit. Kombiner och kamar av kol är lämpliga för alla typer av hår.

Fördelar: Antistatiska egenskaper, motståndskraft mot höga temperaturer, hög hållfasthet.

Nackdelar: relativt hög kostnad.

nylon

Nylonborste - billigare ersättningskam med naturliga borstar. Används för styling och rätning av hår.

Fördelar: lång livslängd, hygien, låg kostnad, väl drar håret, masserar hårbotten, om nylon är mjukt nog, finns det ingen fara att skada hårbotten och strängarna.

Nackdelar: Ej lämplig för att kamma tjocka krullar.

ebonit

Ebonit är ett slitstarkt svart eller brunt material som erhålls genom vulkanisering av gummi. Den har antistatiska egenskaper och används ofta för tillverkning av professionella typer av kammar.

Fördelar: De avger inte giftiga ämnen när de värms upp av hårtork, de används för färgning av hår och kemisk perm, eftersom ebonitkammar inte kommer i kontakt med kemiska ingredienser, enkel vård av kammen.

Nackdelar: hög kostnad, mjukgöring vid tvätt i varmt vatten, kan inte lämnas under solens direkta strålar, eftersom ebenholts kam kan ändra färg.

keramik

Detta är den bästa kammen, eftersom håret efter det att det inte elektrifieras, blir mjukt och smidigt.

Fördelar: många moderna modeller har joniseringsfunktionen, påskyndar och underlättar stylingsprocessen, säker enhetlig uppvärmning av den keramiska beläggningen under uttorkning, det är möjligt att köpa en keramisk kam med en turmalinbeläggning.

Nackdelar: hög kostnad, bräcklighet.

Typer av kammar

För att välja en kam för hår måste du inte bara titta på materialet från vilket det är gjort, utan även form, storlek, struktur och syfte. Följande är en lista över de vanligaste hårborstkamalternativen.

massazhka

Det är en bas med ett brett handtag, tillverkat av plast eller trä. Arbetsytan är vanligtvis rektangulär med rundade hörn eller ovala. Basen har en gummerad eller textilbeläggning på vilken tänderna är fixerade. Massagekammar kan vara gjorda av naturliga borst, plast eller metall. Tändernas längd varierar från 1 till 2 cm.

Fördelar: förbättrad blodtillförsel till hårsäckarna på grund av massageeffekten, jämn fördelning av det skyddande skiktet av naturligt fett genom håret och bra kamning.

Nackdelar: Den gradvisa ackumuleringen av damm och talgummi, för vilket massagekammen måste tvättas och desinficeras ofta.

Brashing

Den består av ett handtag som smidigt sätter sig i botten av en cylindrisk form. Basen kan vara tillverkad av trä, metall, keramik eller plast. Tänderna är gjorda av häst / fläsk, nylonborst, metall, plast med bollar i ändarna. Det finns också brasings med blandade tänder: de kombinerar naturliga borst och plasttänder.

Borstens främsta plus är deras multifunktionalitet: en ökning av basvolymen under torkning och styling, vridning av ändarna, sträckning av trådarna, hjälp vid rätning av vågigt hår.

Nackdelar: svårigheten att behålla ren, behovet av regelbunden rengöring och avlägsnande av hår, rester av talg och sedimenterat damm.

halvcirkulär

Det är en kam med en konvex bas och 7-9 rader tänder. På grund av den halvcirkelformiga basen ligger tänderna på ett avsevärt avstånd från varandra.

Fördelar: kam hjälper till att lägga korta och medelhårda hårklippningar - som en bob och en fyrkant, en halvcirkelkam som passar för att dra och vrida knölar, masserar hårbotten.

Nackdelar: om tänderna är gjorda i plast, elektriskt håret.

Fiskben

Huvudsyftet med skelettkammen är att lägga till ytterligare volym i håret. Hon fick sitt namn på grund av likheten med fiskskelettet. Det är en platt bas med hål, med plast eller silikon tänder. Används för att torka håret.

Fördelar: På grund av närvaron av hål i basen är det utmärkt luftcirkulation under torkning, lågt pris, dubbelsidig, unravels av trådarna bra, håll det bara rent.

Nackdelar: Använd inte med torrt och sprött hår.

platt

Dess andra namn är en skovel. Det är en bred rektangulär bas där klyftorna finns. En av de bästa kammen för långt hår.

Fördelar: En bred bas och täta tänder kamma väl även mycket tjockt hår, perfekt för långt hår, ger en mjuk kamning, drar inte håren.

Nackdelar: svår att rengöra, kan elektrifiera hår.

Det andra alternativet flat comb - en kam med en metallspets i slutet.

Fördelar: Kompakt, stickpinne används för noggrann separering av trådarna vid skärning eller markering.

Nackdelar: bräcklighet, trauma.

crest

Kombiner är gjorda av naturmaterial (trä, horn och ben av djur) och från konstgjorda föreningar (plast, metalllegeringar).

Fördelar: liten storlek, förmåga att använda för att klippa och trimma sektioner, hjälpa till med en jämn fördelning av masker och eteriska oljor längs hårets längd, vilket skapar bouffant.

Nackdelarna med kammusslorna är följande: brittleness (speciellt när det gäller plastprodukter), olägenheter när man kammar tjockt hår och krullar.

borste

Pensel - det perfekta valet för vård av långa lockar. Det är också lämpligt för utjämning av det färdiga håret. Det kan ha både naturliga och artificiella tänder.

Nyhet på den ryska marknaden - TangleTeezer hårborste

Det är en kam av en konvex form som passar bekvämt i handen.

Fördelar: skadar inte håret, kompakt, kan användas för alla typer av hår - både naturliga och förlängningar, medan kammen inte skadar hårbotten och hårets struktur, frånvaron av statisk spänning, och kammar försiktigt hårt sammanfogade tanglar.

Den kan användas för torrt och vått hår, ger hårets jämnhet och glans, stimulerar hårväxten genom att massera hårlök, det finns en version av TangleTeezer-kammen för barn.

Nackdelar: hög kostnad, det finns en chans att köpa en falsk.

Hårrätning kam

Kam med ett långt klipp, så att du enkelt kan fixa strängen för rätning. Tillverkare rekommenderar att du använder det när du torkar håret med en hårtork.

Fördelar: skadar inte håret, kompakt, strängen är ordentligt fastsatt och glider inte under rätningen.

Nackdelar: kortlivad effekt, vissa modeller är gjorda av lågkvalitativ plast som värmer upp under torkning med hårtork och kan till och med smälta, inte lämplig för rätning av frodiga krullar.

Specialiserade kammar

 • Infraröd. När man använder en infraröd kam, är hårsäckens näring optimerad, mjäll och oljig seborré försvinner, strängarna blir starkare och starkare, deras tillväxt förbättras, det rekommenderas att användas för håravfall. Men vi måste komma ihåg att du bör konsultera en läkare innan du använder den.
 • Ion. Kombiner med effekten av jonisering är utformade för att lindra statisk spänning, utjämna hårflingor, vilket gör krullarna smidiga.
 • Laser. Bidrar till accelerationen av deras tillväxt, kämpar med skallighet, lindrar stress, förbättrar blodcirkulationen, hjälper till att bli av med mjäll. Laserkam har kontraindikationer, så du bör rådgöra med din läkare innan du köper.
 • Med effekten av rätning (järnkam). Utåt ser det ut som ett vanligt järn, på var och en av arbetsytorna som det finns kryddnejlika. Fungerar från ett elnätverk. För att förhindra att håret splittras, applicera värmebeskydd på dem före användning.
 • Hårtork kam (termobrashing). I utseende liknar det vanligt bråk. Men i motsats till honom, när man använder termisk omvandling, behöver man inte använda en hårtork. Kammtorkarens ihåliga botten är gjord av keramik. Det har en mindre aggressiv effekt på håret jämfört med en enkel hårtork.
 • Med effekten av massage. Kammassagerare förstör inte och skadar inte hår, aktiverar vilande hårlökar, strider mot elektrifiering av håret, normaliserar talgproduktionen, hjälper till att klara huvudvärk, normaliserar trycket.

Vi väljer en kam för dig själv

Av hårtyp

 • Long. Lämplig för borstar och massage, skovlar, med 12-15 rader tjocka tänder. För att vrida spetsarna och ge frisyrvolymen i rotzonen, använd stora brasningar. Men från tunna kammar med täta tänder måste man överge, eftersom det är svårt att kamma sitt långa hår ordentligt.
 • Average. Användning av en halvcirkelformig borste borstning med medelstor diameter rekommenderas.
 • Kort. Använd tillbehör med korta tänder. För att lägga till volym, använd "fiskben" eller liten borstning.
 • Vågig. Borstning ger ditt hår ännu mer charm. Om vågorna drar dig, använd en kam-likriktare.
 • Curly. Kamma lämplig med långa och sällsynta tänder. Det rekommenderas att överge "fiskbenet" och kammen med frekventa korta tänder.
 • Raklinjer Vilken kam som helst kommer att göra.
 • Mjuk, tunn, fluffig. Borsta ditt hår och borstar för daglig användning.
 • Tjock och hård. Använd produkter med sällsynta och flexibla tänder. Kammen ska vara tillverkad av ett hårt men känsligt material: silikon, ebonit, kolmodeller kommer att göra. Från tjocka naturliga borst måste överges.
 • Sällsynta. Kamma ditt ansikte med en massage: det kan vakna sovande hårlökar. För att ge den visuella volymen lämplig "fiskben", halvcirkelformad och borstning.
 • Fatty. Det är tillrådligt att undvika överdrivet stimulering av hårbotten, för att inte öka produktionen av talg. Vi måste överge massage och kammen med en naturlig tupplur.
 • Torr, spröd. Bli av med metallkammen, byt ut den med en produkt med naturliga borstar eller silikontänder, med hjälp av en trolltunnel.
 • H aroshchennye. Kammaren med en naturlig borst eller genomsnittlig stor tänder, en borste rekommenderas.

Av ändamål

 • Kam för hår styling. En halvcirkelformad, borstning av en lämplig diameter, "fiskben".
 • För volym. Använd borstning och fiskben.
 • Ta bort elektrifieringen. Idealisk - jonisk, trä, ebonit, kolsyra.
 • För glans och polering. Det finns speciella enheter - till exempel, SplitEnder combs. Även för extra glans och polering passar en platt borste med massor av naturliga borst eller tänder.
 • För mjuk kamning. Använd en silikonborste eller TangleTeezer.
 • För hårrätning. Rekommenderat kamjärn, termobrashing. Det är bättre att vägra en borste, eftersom det inte ger tillräckligt med spänning på håret när man kammar.
 • För bouffant En tunn kam med långa, tunna och täta tänder passar. Det andra alternativet kam för kam - kam med tänder av naturliga borstar av olika längder, belägna i 2-3 rader.
 • För disentangling. Det säkraste alternativet är att använda en borste med flexibla tänder: det här kan vara en TangleTeezer eller en silikonkam. Om fläckarna är väldigt förvirrade, försök inte kamma dem med en kam med täta tänder.
 • För lockar. För att vrida krullar, använd borstning eller termobrashing.
 • Våt hår. Om du behöver kamma ditt hår omedelbart efter shampooing, använd fiskben eller TangleTeezer.

Viktiga nyanser

Att välja rätt kam är hälften av slaget. För att tjäna dig länge och inte skada håret, måste du hålla det i fungerande skick. Nedan hittar du några tips om hur du bryr dig om kammen:

 • Ta alltid bort hår som sitter fast mellan tänderna.
 • Tvätta kammen minst en gång i veckan i en mild tvållösning.
 • Förvara inte träprodukter nära radiatorer eller i rum med hög luftfuktighet.
 • Om en kam uppträder fett och damm, behandla den med peroxid eller utspätt med flytande ammoniak.
 • Ebony kamar kan inte tvättas i mycket varmt vatten, eftersom detta leder till mjukning och deformation av materialet.
 • Om det finns sprickor och tärningar på tänderna, byt ut kammen.

Att hitta rätt kam är inte en lätt uppgift. Men om du med säkerhet surfar på olika material och former av dessa hårtillbehör, kan du enkelt välja det bästa.

Vad är kammarna: 10 arter

Kombiner är mycket olika i form, storlek, borst och för det avsedda ändamålet: För olika hårtyper, för hår av viss längd, för hårförlängningar, för olika vårdalternativ. Låt oss försöka ta reda på vilka typer av kammar som används.

1. Hårborste (Paddle brush)

Du kan borsta ditt hår av någon längd, och för tjockt hår passar det bäst. Vanligtvis är dessa penslar kompakta, så du kan alltid få dem till hands. Om du vill släta ut en krull eller bara kamma ditt hår lite innan du går ut - den här hårborsten är till din tjänst.

2. Termobrashing (Vent borste)

Professionella kallar borstning av olika speciella kammer. I synnerhet är termobrashing en rund hårborste, på vars kropp det finns hål "för ventilation". Dessa öppningar, som låter i varm luft, låter dig både kamma och torka håret samtidigt med en hårtork, vilket gör det mer kvalitativt än med en vanlig kam. För att uppnå den bästa effekten borstar du håret med trådar, borstar från rötterna till ändarna.

3. Liten rundborste

Med hjälp av en liten rund borste är det lätt att städa upp smällen. Sådana borstar används ibland också som kamar för styling. Särskilt är den här kammen lämplig för att ta hand om ett mediumhalsslag: det räcker att vinda varje sträng av bang ovanpå den och dra upp den något, Om bandet är rakt, dra det framåt.

4. Stor rund borste

Stora runda borstar används för att skapa stora strängar och volymer. Om du använder den här kammen när du torkar, lindar hårsträngarna på den (det vill säga det här är en typisk borstning), kan du uppnå utmärkt pump med minimal kostnad.

5. Smörj pensel

Den utjämnade hårborsten är idealisk för frisyrer där du behöver noggrant övervaka varje sträng. Om du är trött på några olydiga krullar, applicera lite lack på borstens borst och kör det lätt över det olydiga håret. Användningen av denna kam för styling ger ditt hår extra glans.

6. Spärrborste

Denna pensel är bäst för våt eller våt hår. Dess mjuka, ganska tjocka, flexibla seta är långt ifrån varandra, så de klämmer fast ihop med det fina håret utan att skada dem.

7. Kam för kam (Teasingborste)

Perfekt för hår av någon längd och vilken typ som helst, kammar för kamning används som du kan gissa för att skapa kamning, vilket ger frisyren extra volym vid hårrötterna. På önskad plats vid hårets rötter måste du applicera lite lack, kamma håret uppåt med hjälp av kammen i fråga och när den önskade höjden på kammen uppnås, håll försiktigt samma kam längs håret nedåt. Först kan en sådan följd av åtgärder överraska, men resultatet är värt det!

8. Bristle Oval Brush Oval Brush

Borstar med borstar av olika längder är de bästa kammen för styling som släpper övergångarna mellan olika hårlager. För att uppnå en vintage Hollywood "jämn" resultat - igen, vi behöver en sådan borste. Och även om frisyren är helt disheveled, lägg den i ordning och använd en pensel med borstar av olika längder - det här kommer att lägga till mjukhet och främja hårets naturliga fuktighet.

9. Kam för hårförlängningar (Looped Bristle Brush)

När det gäller hårförlängningar eller peruker är det extremt viktigt att endast använda specialprodukter för att ta hand om dem. Kammen, i vilken borsten är loopade, är just för detta fall. Håret passerar genom dessa loopar smidigt och noggrant.

10. Termobrashing hårtork (Blow Drying Hair Brush)

Vår favoritkam är Conair Thermo-Shrink Hair Dryer. Med det kan du inte bara torka och kamma hår samtidigt, det blir också! - så att du kan få en otrolig effekt. Det kan enkelt användas för att torka håret och att skapa en stor fluffig frisyr.

Typer av kammar

Den lyxiga glans och sunda styrkan hos våra lås beror på korrekt näring och systematisk kvalitetsvård. En välvalad kam, som också är nödvändig för normal torkning med hårtork, för likformig färgning, för twirling curls, och för snygg avton styling och för noggrann disentangling av våta eller fluffiga strängar, och till och med banal morgonborstning. Dessutom behöver typen av kam för varje enskild typ av vård en speciell. Att lära sig att förstå all sin mångfald och välja rätt typ, längd och tjocklek på håret är inte så svårt. Och den bästa prompten här är kammen, eller snarare, dess utseende.

Typer och tillämpning

Alla typer av kammar kan klassificeras enligt tre parametrar: material, form och funktionalitet. Även om det finns originala exemplar - liten kam för ögonbryn och minihårning för ögonfransar, eleganta kamar för mustasch och skägg och kammusslor med mustasch för utdragbart hår, mjuka massage för att strida hårbotten och mjuka penslar för spädbarn. Och kammen är den tionde saken. Huvuddelen är dess utmärkta kvalitet och överensstämmelse med syftet.

material

Högkvalitativa träkammer identifieras enkelt med ett smidigt handtag utan chipping och sprickbildning och en trevlig arom. De luktar inte lack, inte lim eller gummerad grund för kammen, men träet från vilket de tillverkas: sandelträ, körsbär, aska, enbär, bok, tall, ek, bambu, persika eller björk. Tänderna är vanligtvis också gjorda av trä eller naturlig borstning (till exempel häst eller vildsvin), vilket är mycket effektivt vid upplösning av medellångt hår och är idealiskt för tunt och sprött, men kamning tjock och tjock är inte längre möjlig och för långa krullar passar inte Och ändå är kammarna av trä älskade av många för estetik, tillförlitlighet, miljövänlighet, liksom för det faktum att de inte elektrifierar strängar alls. De används emellertid inte i frisörsalonger, eftersom det är omöjligt att hantera dem enligt sanitära normer.

Metallkammar är slitstarka, praktiska och absolut inte elektrifierade. Bra för korta hårklippningar, dela håret i strängar och unraveling långa krullar. Tunnning är lämplig för trimning av smällar, bearbetning av bitar och tunna tjocka trådar. Kombinationer av metall som är lämpliga för frisör, eftersom utsatt för noggrann bearbetning och mycket funktionell. Men med den otrevliga användningen av sina skarpa tänder är det möjligt att förstöra hårets struktur och skada hårbotten eftersom de är kontraindicerade för att kamma tunna, färgade och skadade lockar.

Plastkammar är vanligtvis de mest spröda och mycket mottagliga för statisk effekt, även om de är lätta att använda och sköta, föremål för sanitetsbehandling, lämpliga för vilken längd och tjocklek håret är och som är ganska rimliga. Deras design och färg är slående diversitet. Dessutom är plastformade kamar i form av en kniv eller en fjäril och tjejens favoritborstar med en spegel eller kompakt vikmassage, som är som en hedgehog "med nålar inuti", oftast gjorda av plast.

Silikonkammar är inte föremål för statisk skada, skada hårbotten och hårstrukturen. Efter att ha kammade dem glitter strängarna och flyter försiktigt. Silikonkammar är inte rädda för kemiska reagens, eftersom de används i salonger för att hjälpa till med att snurra hår på curlers för kemisk krökning, liksom för att fördela färger, masker och skum längs strängarna. Silikonkammar är förmodligen det billigaste av alla.

Kokbaserade kammar är vanligtvis skyddade av keramisk beläggning, behöver inte vård, lång behåller utmärkt kvalitet och snyggt utseende. Vid frisättning används kol- och keramikkammer under färgning eller blåstorkning (de är inte rädda för kemikalier och värme) och graderade eller mycket korta hårklippningar (glidande genom håret lätt och smidigt), liksom för att separera och kamma strängar (utan statisk effekt).

Horn- och benkamper har varit kända sedan faraoernas tid och är fortfarande med rätta anses vara den vackraste, hållbara och funktionella. En dekorerad med en filigran prydnad och komplett med spegel och smycken är inte bara ett bekvämt och praktiskt tillbehör, men också en önskad dekoration för de mest krävande kvinnorna, och en utsökt samling. Förresten, handtaget, basen för borsten och tänderna skärs ut från benens och benens horn.

Dessutom är tänder för kammen gjorda av ebenholts (för att eliminera den statiska effekten), från kol (för att göra håret skint, mjukt och silkeslöst utan användning av kosmetiska produkter), från silikon (för kamning av lock), nylon (för försvagade och tunna trådar) och naturliga borststammar (för lätt avskärmning av tunt fluffigt och sprött hår och mättnad av deras kreatin). Bland de nya produkterna finns silikontänder, som är interspersed med mikrofiber i form av mjuka antenner (för att absorbera fukt från vått hår).

Och för finsmakare av den vackra och unika, målade keramik, smidad brons och gjutna silver- och guldkammar och kammar har länge uppfunnits. De som är gjorda av ädla metaller är ofta i en enda kopia och dekorerad med mindre ädelstenar, ädelstenar eller monogram av ägaren.

Form och syfte

Varje frisör väljer för arbete hela arsenalen av snygga olika professionella hårborstar. De har alltid ett tydligt syfte och är ganska dyra, eftersom de är gjorda av förstklassigt material med bekväma släta handtag och så mjuka ytor som möjligt. Även om det i vardagen används mer än hälften av dem inte.

För att självständigt välja de som behövs för daglig användning, styling, stapel eller krökning, krävs inte en detaljerad beskrivning av alla någonsin skapade versioner av kammarverktyg. Det är nog att förstå vilken form av kam för vad som är tänkt.

Kammen är en platt kam av liten storlek med täta eller sällsynta tänder på en eller två sidor. Från naturliga (trä, ben, horn och skal av djur) eller konstgjorda material (legeringar av metaller, plast). Med ett avlångt handtag, eller i form av en lång smal svans, eller helt utan den. Den kan vara hårdförtunning eller mjuk för färgning, liksom utmatningsdelen av en vikkam i form av en kniv eller en boomerang, älskad av män. I form av en kam är det något krökt och är ofta en prydnad av en kvinnlig frisyr.

Comb-comb - en av de äldsta och fortfarande relevanta. Det är oersättligt att klippa, trimma skärningar, skapa bouffants och jämn applicering av färger, oljor, masker och stylingprodukter. Bra för att kamma hår med medellängd och kort, med sällsynta tänder som perfekt kammar och utjämnar tjock och lång, men för snäva krullningar obekväma. Ofta kam - mjukt och tunt hår, sällsynt - tjockt och tufft. Med en stickpinne i slutet med antingen ett smalt trident eller gaffelformat handtag - för att arbeta med förlängningshårfästen, dela in i strängar och avskiljning.

Massage (Bomb) - en kam med ett långt handtag och en bred bas för "dynorna" med en textil eller gummerad beläggning, tätt eller löst prickad med tänder av trä, metall, plast eller silikon. Tandens standardlängd är -1 eller 2 centimeter. Basen för dem är rektangulär med rundade kanter eller ovala, såväl som stora, små, vikande och kombinerade. Det skiljer sig i grad av elasticitet - mjukt, medium, hårt.

Bra gammal anti-stress massage är i nästan alla hem. Hennes namn antyder tydligt det sanna ändamålet. Det ger alltid glädje av den trevliga processen att stimulera blodcirkulationen under en mild, massorande hud, unraveling, läckra kamning, noggrann utjämning och strålande polering av strängar av alla längder, tjocklek och struktur. En nackdel - tillsammans med salighet och goosebumps, fördelar det jämnt sebum till håret och till sig själv, vilket innebär att de kommer att behöva tvättas oftare, och massageerna kommer också att desinficeras.

Kamborste skiljer sig från den vanliga massagen genom närvaro av naturliga (häst-, fläsk- eller vildsvin) eller syntetiska borstar, som tjockt och försiktigt ersätter de sällsynta och hårda tänderna.

En borste, som namnet antyder, är bra vid kamning och utjämning av strängar. Det kräver samma noggrann vård som en massage. Den är lämplig för tunna raka och lättförvirrade strängar, men det är helt olämpligt för tjocka, styva och lockiga sådana. Borstarna till även den vildaste grisen i världen kommer inte att kamma dem.

Basen av en skelettkam med ett långt halvcirkelformat handtag är gjord i form av en platt eller tapet-konvex bas med ojämna eller identiska hål i den och med täta borstar eller sällsynta spikar av olika längder som är fästa på ena eller båda sidorna, mellan vilken varmluft som cirkulerar fritt från hårtorken. Hon fick sitt smeknamn "fiskben" på grund av sin likhet med fiskens ruggade ryggrad. Det kallas också som blåst termobrashing.

Bra för torkning och skapande av volymen vid rötterna samt för noggranna disentangling lockar. Ej lämplig för sofistikerad styling, vilket kräver noggrann bearbetning och polering med järn eller dragning med tang. Men för en snabb och något slarvig - bara en gudstjänst. När det gäller att kamma korta hårklippningar eller lockiga lockar av medellängd.

En halvcirkelkam, eller nio rad, heter så på grund av sin halvcirkelform, där långa tjocka tänder är fastsatta i 7 eller 9 rader belägna på ett avsevärt avstånd från varandra.

Halvcirkelformad kam lättdragbar eller vriden smäll och passar lätt i korta och medelhårda hårklippningar (bob och bob). Lämpligt ligger i handen, men det elektrifierar starkt strängar från plasttänder. Och om tänderna är också metall och det finns inga bollar i ändarna, så klarar de väsentligt på huden.

En tunnkam (smal borstning) ser ut som en lång rund plastpinne, varav hälften är ett handtag och den andra ser ut som en igelkott på grund av fästa tänder eller tufts av borst. Den snygga konstruktionen av tänder med skyddande bollar i ändarna och en ihålig bas med många hål för bättre luftcirkulation möjliggör tunnkammen att överhettas för mycket och inte skada huden och håret.

En tunnkam är idealisk för curling curls och skapar en imponerande volym i början av hårväxten, men det är inte alltid bekvämt för daglig användning (långa trådar klamrar sig och blir förvirrade). Med en liten diameter är det oumbärligt för att vrida tunna, snäva krullar på medellång hår och modellering. Om det under en ljusstråle av en hårtork är knäskruven skruvas på en sådan kam och en liten dragning, medan den svagt lyftas uppåt, blir den fluffig, och om du drar framåt och något nedåt blir det en rak linje.

Den cylindriska kammen (borstning) liknar en tunnel en, endast mycket större än dess diameter. Perfekt uppvärmd keramik och metallbaser med tunt stål, syntetiska eller kombinerade tänder är bra för curling curls längs hela längden. Och naturliga borsthårar skapar mirakulöst basal volym och vrider ändarna av trådarna in eller ut.

Diametern på den cylindriska kammen matchas med hårets längd - desto kortare är den, desto smalare borstar och strängare krullarna. Borstets täthet - till hårets struktur: ju tjockare de är, desto mindre behöver de tänder och vice versa. Lyxiga stora vågor och märkbar volym hjälper till att skapa borstning med stor diameter. Det räcker att vinda strängarna snyggt, torka det med en hårtork, släpp det försiktigt av kammen och borsta huvudet ett par gånger - och lejonets frodiga man är redo.

Men sådana vackra brister har i alla avseenden en stor nackdel - de är inte lätta att hålla rena (speciellt metall). Resterna av hud och fett, såväl som förlorat hår och sedimenterat damm skruvas av sina fina borstar med stor svårighet även under stort vattentryck.

Kombinationskam är universell, nödvändig för alla som har hår. De bästa inkarnationerna är gjorda av kol eller silikon.

Den dubbelsidiga blåstrågen med växlande frekventa och sparsamma styva spikar med säkerhetsbollar i ändarna är utmärkt både i daglig kamning och i varm eller kall styling.

Kombinationskriterier

Det finns flera typer av kammar, som alla har sitt eget funktionella syfte. Många är helt enkelt skadliga för daglig användning. Låt oss försöka lista ut vilken typ av kam som är bäst för hår.

SNABB ARTIKEL NAVIGATION

Materialklassificering

VIKTIGT ATT VET! Ett medel för att stärka och växa hår som används av stjärnor av showbranschen Läs mer >>>

 • Wood.
 • Silikon.
 • Plast.
 • Med naturliga borstar.
 • Carbon.
 • Med konstgjorda borstar.
 • Metal.

För att förstå skadan och nyttan, låt oss ta en närmare titt på kammartyperna.

Träborstar

Vid produktion av träborstar med olika träslag. Man tror att de har en annan effekt på hårbotten. Vilka raser är träborstar gjorda av? Detta är:

En kam som tillverkats av ett kvalitetsmaterial kan identifieras genom utseende och lukt. Det är uppenbart att det måste ha lukten av trädet från vilken den är gjord. Visuellt borde en högkvalitativ borste inte ha sprickor och chipping.

Lång användning av en träborste eller kammussla rekommenderas inte. För det första förlorar det snabbt sina fördelaktiga egenskaper på grund av frekvent kontakt med huden och locken. För det andra kommer det att uppstå skador som kommer att förstöra håret eller dra dem. Sådana borstar kombineras med vilket hår som helst och är utmärkt för daglig användning.

När du väljer en träborste, bör preferensen ges mer blygsamt, snarare än lackat och glänsande. I de första användbara egenskaperna kommer det att bli många gånger mer.

silikon

Kan användas varje dag utan att skada hårets och hårbotten. De är inte statiska, håret efter att ha kammat smidigt flödande. Ofta används de i salonger för perm.

plast

Det billigaste alternativet av alla slag. Men detta kan inte betraktas som en fördel i jämförelse med de nackdelar som de har. Plastkammar är mycket statiska, efter den första strokena lockar de hår. Hårda tänder, även när de sakta kammar, skadar hårbotten. Den enda bekvämligheten när du använder dem är lätthet, det räcker att tvätta dem under rinnande vatten.

Naturliga borstar

Tillverkare i produktion använder fläsk eller hästborst. De är mjukaste och därför endast lämpliga för fint hår. Deras regelbundna användning kommer att ge håret glans och silke, och den skapade stilen kommer att hålla formen under lång tid. Tjockt hår är inte en sådan borste.

Denna typ av borstar är mest idealiska för hår på grund av närvaron av kreatin i dem och för huden på grund av deras massageffekt.

Kolfiber

Tillverkad av två material: ramen består av kol och beläggningen är keramisk. Deras bekvämlighet består i absolut vård från vård. De är inte förorenade och behåller de bästa egenskaperna även vid frekvent användning. Den kan användas med:

 • Färgning (reagerar inte på färgämnen).
 • Hårklippning (smidigt glider längs strängarna).
 • Skapa en fluff (håret elektrifierar inte).
 • Distribution av strängar vid styling (det är lämpligt att skilja hår).

Silikonkammar skadar inte hårets struktur, men får inte skada dem, men får inte användas.

Konstgjorda borstar

På utseende liknar det en naturlig borste, men dess komponent är ett konstgjort material. Slutsatsen är tydlig att det inte kommer att få någon fördel, och det är mindre bekvämt att använda den än hennes naturliga släkting. Att välja mellan två praktiskt taget liknande hårborstar är bättre att använda naturliga.

metall

Denna typ är lämplig för att skapa hår styling, bra att kamma hår. Även långvarig engångsanvändning elektrifierar inte håret. Det är lämpligt att dela krullarna med metalltänder i strängar och göra jämn avskiljning.

Men varje dag rekommenderas denna typ av kam inte. Det kan bryta håret, skada huden och metallkammen sönder håret i ändarna utan att spruta.

Redaktionskommitté

Om du vill förbättra ditt hårs tillstånd, bör du särskilt sköta skampon som du använder.

En skrämmande figur - i 97% av schampon av kända varumärken är ämnen som förgiftar kroppen. Huvudkomponenterna, på grund av vilka alla problem på etiketterna är betecknade som natriumlaurylsulfat, natriumlauretsulfat, kokosulfat. Dessa kemikalier förstör krullarnas struktur, håret blir skört, förlorar sin elasticitet och styrka, färgen bleknar. Men det värsta är att dessa saker kommer in i levern, hjärtat, lungorna, ackumuleras i organen och kan orsaka cancer.

Vi rekommenderar dig att överge användningen av medel i vilka dessa ämnen är belägna. Nyligen utförde experter från vår redaktionsteam en analys av sulfatfria schampon, där första plats togs av medel från företaget Mulsan Cosmetic. Den enda tillverkaren av naturliga kosmetika. Alla produkter tillverkas under strikta kvalitetsstyrnings- och certifieringssystem.

Vi rekommenderar att du besöker den officiella webbutiken mulsan.ru. Om du tvivlar på din kosmetiks naturlighet, kontrollera utgångsdatumet, det ska inte överstiga ett års lagringsutrymme.

Klassificering av kammar efter form och typ

Specialiserade butiker erbjuder ett urval av olika former och storlekar av kammar. Att välja från en sådan sort är ganska svårt, utan att veta deras syfte. Var och en har sina egna egenskaper, och om en är idealisk för enkel kamning, är den andra helt olämplig för detta, men det kommer att göra bra med utsökt styling.

Så, kamens form:

 • Massage.
 • Brasning (cylindrisk).
 • Fiskben
 • Halvcirkelformad.
 • Kam.
 • Skeletal.
 • Kombinationskam.

Hur gäller var och en av dessa typer av kammer, låt oss ta en närmare titt.

Massageborstar

Mest populär bland tjejer. De är bekväma att kamma, mjuk bas sänker tänderna till önskat djup, vilket gör kamningen behaglig med en massageffekt. Härifrån fick de sitt namn. Vid samma borstar förbättrar blodcirkulationen och främjar snabb hårväxt.

Deras enda funktionella användning är daglig kamning.

Brashing

Denna art är väldigt varierad. Många såg förmodligen rund kam med olika diametrar, naturliga borstar eller silikon (plast) tänder i butikerna. De är endast avsedda för läggning, rätning och volym. För olika typer av lockar väljer de sina borstar (naturliga eller konstgjorda). Slutresultatet av läggning beror på kammens volym. På små diameter bröstning är det bättre att göra små lockar. Och den bästa hårborsten för hårrätning är en borste med stor diameter. De mellanliggande storlekarna på borstningen baseras på längd och styvhet.

Fiskben

Idealt skapar volymen direkt vid rötterna. Den bekväma strukturen tillåter inte det torra flödet av torken att brinna huden och skada dess tillstånd. Luften passerar genom hålen och kommer nästan inte på huden. Den sällsynta anordningen av tänderna fångar jämnt håret nära rötterna och ger bättre volym.

halvcirkulär

I likhet med föregående formulär skapas hårprydnad. Denna typ av kam är speciellt utformad för korta hårklippningar. Om det korta håret kommer ut från kammen "fiskben" kommer det att falla ut och inte hålla sin form, då kommer halvcirkeln att göra ett utmärkt jobb med den här uppgiften. Ofta placerade tunna tänder och en mer rundad bas håller bättre kort hår.

crest

Den äldsta typen kamar är fortfarande relevant. Det är särskilt bekvämt när man kammar långt hår. Bara de kan uppnå jämnhet, jämn kamning och brist på knölar. Täta tänder används bäst för tunna öron och är därför sällsynta för tjockare och hårdare. Kammar också bekvämt, gör det lugnt, men bara tunt hår.

skelett

Något mellan en massageborste och en fiskkamm. Samtidigt skapar det två effekter: massage med mjuka borstar eller plasttänder på ena sidan och volymetrisk styling på grund av deras sällsynta läge. Särskilt relevant är den bilaterala skelettkammen. På ena sidan har hon borst, bra för kort hår och på andra starka tänder för medellånga krullar.

kombinerade

Universal kam. Detta måste vara i din arsenal. Dess struktur är ovanlig: hälften består av täta tänder, hälften av de sällsynta. Följaktligen kan den kombinerade kammen användas både för enkel kamning varje dag och för styling (kallt och varmt).

När du köper bör du vara uppmärksam på tänderna. De ska inte vara skarpa för att inte skada huden. Du bör också vara uppmärksam på materialet. Det är bättre att ta silikon eller kol.

Obligatorisk hårvård

Från vilket material det gjordes borde du definitivt ta hand om det regelbundet. Med tiden ackumuleras damm och mikrober på ytan, vilket förhindrar att hårbotten förnyas. Det har funnits fall av krökning av krullarna till följd av bristen på vård för kammen varje dag. Du kan tvätta penslarna under rinnande varmt vatten med tillsats av schampo eller torka med våtservetter. Allt beror på materialet.

Vilken kam att välja för din katt

Kombiner är olika. Så annorlunda att den oinitierade kattägarens ögon går upp - vad ska man välja? Och du måste välja vad som passar din katt. Skillnaden är i längden på kappan och närvaron / frånvaron av underbeläggningen. Dessutom finns det universalkammar och hårborstar för enskilda delar av kroppen.

Universal kammar

Kam med sällsynta tänder:

Lämplig för ull av någon längd, utom mycket kort. Hon unravels mattorna och filtullen, kammar katten under tvätten. Se till att tänderna är väl fixerade och har trubbiga ändar.

Kam med medelstora tänder:

Också universellt verktyg

Liten kam:

Fickresor alternativ. Det är omöjligt för henne att kamma en katt, men det är bekvämt att kamma fast "istappar" bakom öronen, efter att ha pulveriserat dem med pulver.

Massage Mitten:

Det är ensidigt och tvåsidigt - med utskjutningar av olika "kaliber". Vanterna kamar inte ull, de drar hår, redo att falla ut. Mycket hjälpsam under smältningen.

Massage kudde med handtag - gummi slicker:

Om du har en liten hand, blir det obekvämt att använda en mitten. Kudde på handtaget - ett verktyg med samma egenskaper. Gummiutsprången kommer i olika höjder och former - välj längden på kattens päls.

För korthårskatter

Kamma med fina tänder:

För kort och tunn ull. Med hjälp kan du söka efter loppor och kamma ut torkad smuts. Lämplig för kamning av enskilda delar av kroppen.

Kam med tjocka tänder som står tätt:

Bäst för katter med kort hår. Titta på tändernas tillstånd: Om de vrider, börjar de riva ur ullen!

Kombiner för långhåriga och halvhåriga katter

Kam med roterande tänder:

För katter med frodigt långt hår. Det glider lätt över pälsen och hjälper till att unravel mattorna.

Kam med tänder av olika längder:

För långt hår med tjock underrock och tät awn. Bra läggning ull.

Skakar med fasta eller roterande tänder:

För den långa fluffiga ullen. Roterande tänder går framåt och bakåt, vilket gör att du kan röra kattens hud utan onödigt tryck och spetsarna är snyggt rundade. Det anses vara den mest "icke-våldsamma" kammen.

Borsta på gummi med metalltänder:

För massage, kamma "suspensioner" och byxor för långhåriga katter. Det är viktigt att tänderna är trubbiga eller har bollar i ändarna. Bollarna täcker trådens tunna kanter när de raderas - det är dags att byta borste.

Naturlig borste på en gummiplatta:

Passar till någon ull, men främst - för kragen, "suspension" och byxor av långhåriga katter. Ett bra sätt att "kamma" en fluffig svans är att kamma genom ullen med en pensel i en cirkelriktning, från basen till spetsen.

Naturlig borstborste med nylon:

Nylon ger styvhet mot borsten, och denna borste kan kamma ullen djupare än vanlig borste. Lämplig för kamning av torrt pulverschampo.

Slicker, hon slicker:

Det mest brutala verktyget för katter. Kom ihåg att puhokers böjda tänder har en strängt begränsad användning: höja ullen på kragen, byxan och svansen. Ständigt kan det inte användas, eftersom det drar ut underplagget, men kamar inte genom ullen och ju mer så tärningar. För korthårig är inte lämplig - skarpa tänder skada huden. Välj om möjligt en puhoderka med trubbiga eller bollskyddade tänder.

Dematters:

För olika längder av ull finns det olika längder på tänderbladet. Med en frässkärare måste du kamma ullen på stiftets plats och peka på knivarna.

Combs

Den senaste uppfinningen av den engelska stylisten, som skiljer sig från andra borstar med olika längder av borstar av en viss storlek, ordnade i en specifik ordning, vilket gör det lätt att kamma vått, trassigt och skadat hår.

fördelar:
Kan användas på både vått och torrt hår.
Till skillnad från den vanliga kammen, varifrån man ska börja kamma är nödvändigt från ändarna, kan denna borste användas från hårrötter till ändar.
Kammar perfekt, matt, krusigt hår, och förhindrar också avsnitten av hårets tips.
Sträcker inte vått hår.
Lämplig för alla typer av hår: rak, vågig, afro-hår, förlängningar, barnhår och jämn peruker.

Prova en lätt, hållbar och slitstark kam för bambuhår. Bambu är kanske det ekologiska materialet i jämförelse med annat trä, på 4 år växer det upp till 20 meter, ett vanligt träd behöver från 25 till 60 år för att nå samma höjd. Dessutom är bambu 15% starkare än lönn och en tredje ljusare än ek. Bambu produkter har en antibakteriell effekt och sväller inte när de utsätts för fukt!

Storleken på kamskammen av bambu: längd 17x5 cm.
Ingredienser: bambu trä.

Denna kam är gjord av persika trä, vilka phytoncides förhindrar mjäll och splittrade ändar. Den har en uttalad ovanlig lukt. Lätt att använda!

Material: persika trä.
Storlek: 17 cm.

Kam med en metallsvans med fina tänder

Kam med små tänder och metall svans, längd - 21,7 cm.

Hercules hårborstar skiljer sig från hållbarhet, tillförlitlighet och utmärkta antistatiska egenskaper, eftersom de är gjorda av ebonit, erhållna av högkvalitativt gummi.
Vid kammarens sista skede genomgår tänderna på insidan en speciell behandling, vilket gör att de blir släta och inte skadar håret när de kammar.

Vårt företag levererar över hela Ryssland och grannländerna

Vi erbjuder endast de produkter som vi är säkra på.

Alla produkter som presenteras i Beauty Prestige, har certifierats!

Om du hittar en produkt till ett bättre pris, låt oss veta och vi kommer att ge det tillbaka billigare!

Kamma med vågiga tänder för vad

Typer av kammar

Livet hos en modern person är omöjligt utan en kam, som följer med honom i sin dagliga verksamhet, resor, affärsresor, utflykter till evenemang. Det här enkla objektet hjälper ditt hår att se välskötta och skapa frisyrer som liknar konstverk.

Trots det stora antalet kammar i displayen kan de delas in i fyra kategorier enligt form och storlek, samt syfte:

 • Den traditionella och mest populära kamborsten kallas "bombazh" eller, som vanligare, "massage". Dess form kan vara annorlunda, men oftast är den en rektangulär eller oval bas under tänderna på en mjuk kudde och ett långt handtag. Denna typ är universell, eftersom den passar alla strukturer, tjocklek och längd på håret. Borsten är utformad inte bara för kamning och lossning utan också för huvudmassage, vilket har en positiv effekt på blodcirkulationen och fördelning av talg över hela längden.

På grund av effekterna av påverkan blir håret glänsande

 • Mini massage hårborste - en populär Tangle teezer, som inte har något handtag. På grund av den lilla storleken och möjligheten att stänga tänderna blir sådan en bekväm att bära i påsen. Inkluderat i denna typ är hårkammar av den typ som är lutad för hårförlängningar. De kännetecknas av närvaron av ögonlock, vilket gör att nötklyftorna inte klamrar sig på kapslarna och lätt glider längs strängarna.
 • Praktisk och bekväm förvaring även i små påsar är utsläppskammar. De omvandlas från en liten viktsform till en hel produkt eller en pensel med en spegel.
 • Platta borstar är främst avsedda att kamma krullar och utjämna dem, men inte skapa styling. De gör det bra med disentangling utan att skada håret.
 • Den senaste nyheten i skönhetsvärlden - en kam för torkning med mikrofiber. Hon masserar inte bara huvudet med tänder utan drar också ut fukt med en vävnadsdel. För ytterligare torkning kamar på det finns särskilda hål.
 • Populär skelett, blåst eller tunnelkam. Hennes tänder är brett ifrån varandra, och närvaron av slitsar i basen gör det möjligt att skapa varmluftscirkulation vid styling med hårtork. Med denna kam kan du enkelt lägga kort eller medelstort hår, samtidigt som du ger dem volymen vid rötterna.
 • En annan typ av kam är rund borstning. Tack vare materialet från vilket de är gjorda, är hela borsten väl uppvärmd, vilket gör att du kan göra läggningen med volymen vid rötterna, raka krullar. Eftersom denna modell skapar vridna tips kallas det ofta en hårborste-curler. Brasning, tillsammans med tunnelkammar, är populära professionella frisyrer.
 • De eviga underarterna av hårborstar är kammar som har använts i många århundraden. Bäst av allt är de lämpliga för kort hår och är oumbärliga för hårklippningar, eftersom deras enklaste design gör att du kan låsa locken hårt.

Kombiner på långa handtag hjälper till att enkelt separera trådarna från varandra och skapa avsked.

I denna kam möjliggör olika tänder. Ju närmare de är till varandra ligger, desto bekvämare är kammen för att skapa en hög. En annan fördel med en sådan modell är att det låter dig kamma ut lösa strängar när du skapar svansar.

 • Comb-tail är en kam med ett långt tunt handtag. Det är lämpligt för att avlägsna oegentligheter, dela i tunna trådar, vävning, styling.

Det finns kombinerade kammar, som innehåller egenskaper hos flera arter. Till exempel är en massagekam vanligt för att skapa bouffants. Denna kam har en tunn design och mjuka naturliga borstar. En annan kombinerad modell är en kam, som har frekventa tänder i en halv och sällsynta tänder i den andra.

Kombinerade modeller inkluderar även gallringskammar. De är en förenklad professionell rakhyvel för att tunna hårvolymen.

Det finns ett stort antal material som gör kam. Så det finns plast, trä, gummi, ebonit, metall och keramik.

Var och en av dem har sina egna specifika egenskaper, fördelar och ibland nackdelar:

 • Metallkammar, till exempel aluminium, rekommenderar inte användning av icke-professionella, som om de hanteras felaktigt, kan de skada hårbotten med sin styvhet. Detta material värms upp snabbt när det exponeras för en hårtork, vilket gör det obekvämt att använda och kan skada håret. Metall används oftast i separata delar, till exempel i form av svansar, eftersom det separerar trådarna väl.
 • Träkamnar är gjorda av aska, körsbär, bok, ek, tall, persika och bambu, sandelträ, enbär och björk är särskilt populära. Förutom det faktum att det är ett naturligt, ljuvligt luktande material, är det inte elektrifierat trä. Med tiden uppstår sprickor sprickor, speciellt om de har en löst konsistens, som en tall. En sådan defekt skadar hårstrukturen och kan riva ut dem.

För att förlänga tjänsten bör kammen inte fuktas och hållas vid värmare.

 • Plastkammar är de mest populära och vanliga. De är billiga, slitstarka och resistenta mot temperaturchocker. Plast klarar sig bra med huvudfunktionen - kammar, men ibland elektrifierar den håret starkt.
 • Distribuerade gummi-, gummi- och silikonkammar. De används för att kamma vått hår, inte skada dem och hårbotten, och elektrifiera inte. Kol- och keramikprodukter glider lätt i håret, separerar trådarna och utsätts inte för kemikalier, så de används oftast av proffs i salonger.
 • Förutom de vanliga materialen finns det ofta mer sällsynt, elegant och dyrt. Du kan hitta ebonitkammar, brons, guld, silver med inlägg av ametist och andra ädelstenar. Kombiner från hornet och benen, som användes under de egyptiska faraonernas tider, har extern skönhet och trevlig jämnhet.

Kombiner med naturliga borst från häst, fläsk, vildsvin, kombinerad ull är i stor efterfrågan. Dessa material skadar inte håret, men de elektrifierar kraftigt, så de rekommenderas att lätt fuktas eller behandlas med antistatiska.

De mest praktiska kammarna är kolfiber med keramisk beläggning, eftersom de inte kräver särskild vård och är inte förorenade. De mest användbara är trä, och traumatisk - metall. Men om tänderna har små bollar på spetsarna, så är det en sådan produkt som är mest lämplig, oavsett basmaterial.

Combs ska delas inte bara enligt syftet, formen, storleken och typen av borst, men också enligt den typ av hår som var och en av dem är avsedd för. Korrekt utvald produkt hjälper dig enkelt och utan skada att hantera även den störaste chocken. Och omvänt kommer en olämplig kam inte bara att vara ineffektiv, men kan också skada hårets struktur.

Den mest mångsidiga är en bred massage kam, eftersom den är lämplig för hår av någon tjocklek, längd och struktur.

För tunn och skört, liksom torrt hår, benäget för förvirring, rekommenderas att man använder en kam med naturliga borst. Men de är inte lämpliga för lockigt eftersom det inte bara kommer att kamma, men förvirra krullar. Naturliga borsthårar är lämpliga för att ta bort håret i medellängd.

För att ge volymen till kort hår, bör man använda skelettkammar och spån och för vanliga kamning - platta kammusslor och borstar. När man väljer en borstning bör man komma ihåg att ju längre håret desto större diameter behövs.

För tunt hår är en hög densitet av borstburkar nödvändig, och för tjock, tvärtom, sällsynt.

Krokigt hår ser spektakulärt ut, som riktiga vågor, men de är väldigt stygga och spröda. För lockiga, snäva krökningar, platta kammar och borstar med tänder som är placerade långt ifrån varandra, som Tangle Teezer, passar bäst. För mjuk och fluffig passande massage kam.

Kammar med sällsynta tänder klarar också tjocka, hårda i strukturhår. Modeller med täta tänder - med mjuka och tunna. I allmänhet är de bra för ett långt hår, såväl som en massagekam. För tjockt hår bör du titta på de kombinerade modellerna med olika tänder, kammar, platta styva bomber.

Till en viss typ av hår rekommenderas att välja material. Till exempel är silikon och ebonit med antistatisk effekt lämpliga för lockigt hår. Dessutom kommer silikon och kol att ge mjukhet, glans och silkighet. Försvagat, skört hår rekommenderade naturliga borstar, nylon. Plast är lämpligt för mycket korta frisyrer, igelkottar och högkvalitativt trä för lossning.

Materialet måste vara hårdare än tjockare hår. De mest solida är ben, porslin, metall och mjukt gummi, plast, silikon.

Naturliga material rekommenderas oftare än artificiella, men när du väljer en sådan kam bör du ta hänsyn till din kropps särdrag. En allergisk reaktion kan uppstå på naturliga borstar, silver och andra metaller.

När det gäller styling är dessa eller andra kamar lämpligare för olika ändamål. Runda kammar av nylon kommer att räta ut vågigt och lockigt hår och bara för att anpassa den raka passformen till produkten med naturliga borst. Lush curls kan skapas med stor volym brashing, och liten diameter hjälper till att ge den basala volymen.

Kombiner med svansar och kamar med långa glesa tänder hjälper till att separera strängarna. Och för att jämnt applicera gel eller mousse på dem, är det bäst att använda en plast platt kam.

Följande video kommer att berätta hur du väljer rätt hårkam:

Det är viktigt att inte bara välja en lämplig kam, men också att använda den ordentligt:

 • Långkammar kamning rekommenderas, vilket har en positiv effekt på hår och hårbotten. Det ska vara enkelt att bearbeta ungefär tio minuter om dagen, morgon och kväll. Samtidigt rekommenderas det ofta inte att göra detta, eftersom det leder till snabb förorening. Om håret har en tendens att vara fet, bör kamningen vara försiktig, utan att röra på hårbotten, så att talgkörtlarna inte börjar sitt arbete.
 • Experter rekommenderar inte att kamma rått hår för att inte skada deras struktur. Nyligen är det dock fler och fler produkter avsedda för torkning. Till exempel en kam med mikrofiber. Du kan inte kamma håret, som bearbetas genom stark fixering: geler, mousser och lack. Först måste du tvätta och torka dem, och därefter utsätta dem för effekterna av kammer.
 • Ägare av kort hår till axeln är vanligtvis inte hotade med krusning, så de kan kamma håret från rötterna till ändarna. Så att mattorna inte bildar, är det tillräckligt att skära det regrowna håret i tid. Det viktigaste är att inte skada hårbotten med hårda kammar.
 • Långt och lockigt hår tenderar att vara förvirrad. Kombination bör börja från tipsen till rötterna, dra inte eller riva nudlarna, men försiktigt lossa fingrarna och kammen. När trassiga områden är kvar kan du använda en pensel. Efter förflyttning rekommenderas kammen att hålla håret med handen så att talg är jämnt fördelad.
 • Det är viktigt att ta hand om kammen, så att den varar längre och, viktigast av allt, ger den önskade effekten på håret. Ibland tycker folk att det ibland räcker att städa borsten från håret, men det är inte så. Till att börja med måste de avlägsnas efter varje kamning, till exempel med en nål, tandpetare eller speciella borstar.
 • Eftersom kammen har att göra med hår, hårbotten och dess keratinösa partiklar, talg, bör du följa hygienreglerna. Håret möter också damm och smuts varje dag, och allt detta förblir i borsten, vilket ger en gynnsam miljö för mikrober. Det är bäst att bara använda egna saker, inte låna ut det till andra och inte ta någon annans.
 • Glöm inte att tvätta hårborsten minst en gång i veckan. Dessutom, om håret är fet, ska det tvättas dagligen. Om produkten har naturliga borst ska proceduren utföras med schampo.
 • Om det är skadat är kammen bättre att byta omedelbart, eftersom det kan skada håret eller hårbotten. I allmänhet rekommenderas att byta kamar en gång per år.

Kombiner för hår

Sedan kavlanens tid har människor försökt att ta hand om sig själva och få sitt utseende så långt det är möjligt. Så det här håret blir inte trassigt och har alltid rengjorts noggrant, hårborstar har alltid använts. Låt oss mer i detalj se vilka typer av kammar som finns och är gjorda av.

Kam kallas ett personligt föremål som hjälper till att ta hand om hår och hud på huvudet. Kammen har inte bara en skrymmande och avskräckande effekt utan masserar även hårbotten, stimulerar hårsäckarna och aktiverar tillväxten av nytt hår.

Ursprungligen var den första kammen en kam med många tänder, som användes för att inte bara avskräcka håret utan också skapa och upprätthålla frisyrer. Exempel på sådan användning av kammen kan ofta hittas i traditionella spanska bilder.

Ursprungen till de allra första kammarna går tillbaka till Paleolithic-perioden och kan spåras i många förhistoriska kulturer. Det är anmärkningsvärt att i Paleolithic för tillverkning av hushållsartiklar användes improviserade medel, så kammarna var gjorda av skal och platta stenar.

Förvånansvärt, i länderna i forntida Europa och nomadkulturer, användes kamar som inventarier som används i begravnings- och begravningsförlopp. Dessa kammar gjordes av djurben och hade ett lite dyster utseende.

Egyptiska vapen såg väldigt vackert ut och hade funktioner av zoomorphic ornament i stil med förhistorisk egyptisk kultur. För tillverkning av sådana produkter inblandade inte bara stenar och ben, utan även trä, liksom horn hos stora djur.

Kammar sorterar ganska mycket och var och en har sin egen avsikt.

Till exempel är en kamskopa en rektangulär produkt på handtaget. Denna typ är lämplig för enkel kamning och hårrätning hårtork.

Ett ovanligt alternativ - kam-headband är lämpligt för att skapa frisyrer med flytande hår. Denna art sätts på i riktning från pannan och fixeras på parietalområdet. Perfekt för att skapa frisyrer med både rakt och lockigt hår.

Comb-fork är en tvåsidig version av produkten, med ena änden en kam med fina tänder och å andra sidan - fem långa tunna tänder som liknar en gaffel. Denna typ är utmärkt för att skapa dekorativa partitioner och separera små strängar.

En kam med sällsynta tänder, som är en produkt med en rad brett tänder, som ligger ganska långt från varandra, blir oumbärlig för tjejer med tjockt lockigt hår. Hon separerar perfekt krullarna utan att orsaka dem skador.

Sorten med breda tänder är lämplig för kamning och rakt, rakt hår. Produkten är också användbar för att dela hår i många små strängar, liksom för att skapa ljusa frisyrer, såsom en hästs svans eller flätad vävning.

Produkter med vågiga tänder, vare sig det är en kam eller en massagemodell, ser väldigt roligt ut och orsakar ibland många tvister och tvivel. De som aldrig har använt det, tror att det inte kan kamma genom håret bra, men de som har provat produkten vet att sorten är utmärkt för tjockt långt hår.

Nyligen har en hel del hype stigit runt den populära kammen utan handtag, vilket är bekvämt för palmformen, så det glider inte ut och faller inte. Produkterna är utrustade med ett stort antal små, ganska mjuka tänder, som inte bara sakta kam, utan också raka håret.

En tunn kam med en lång skarp ände är en oumbärlig sak för att skapa de mest otroliga frisyrerna. Med den här typen kan du göra dekorativa partiklar, och små korta tänder hjälper till att skapa den mest otroliga bouffanten.

Magnetisk kam - uppfinningen är inte knepig men populär i många år. Operationsprincipen ligger i det faktum att inuti produkten finns två starka magneter som har en speciell effekt på metalltänder, som vid kamning gör håret mer lättsamt, lindra lätt mental utmattning och litet huvudvärk.

Vissa produkter är dekorerad med mångfärgade tänder. Detta påverkar inte på något sätt deras funktionalitet, utan tjänar endast som sådan en slags dekoration. Dessa kamar är särskilt populära bland tjejer i tonåren och småbarn.

Mycket bekväm och användbar kompakt dubbelkam, som är en vikande produkt av de två halvorna. En halv har tänder, och å andra sidan är en spegel fäst, vilket är mycket bekvämt - du kan enkelt rätta smink och hår med hjälp av samma föremål.

Ett klipp med ett klipp, som är en tunn produkt med en rad tänder, har ett klip från andra änden. Dessa sorter används ofta i frisör, lämplig för jämn frisyr och styling hårstrykning.

Den nyutvecklade kinesiska trenden är en mikrofiberprodukt som är perfekt för torkning och rätning av hår. Tyghårar ligger mellan metalltänderna. De bidrar till att absorbera fukt och släta ut stygga hårvågar.

Förutom praktiska och dekorativa kammer finns det många funktionella typer, utrustade med några ytterligare funktioner. Låt oss mer ingående överväga var och en av sorterna och studera de funktioner som de är begåvade med:

 • Bladtypen används aktivt av både hem frisörer och salongmästare. Modellen är lämplig för filetering av hår, men du bör vara försiktig och inte använda produkten själv, på grund av oerfarenhet kan det orsaka irreparabel hårskada.
 • En mycket bra idé, lämplig för justering, kam-likriktare. Produkten fungerar på nätet, några av dem räta håret genom att värma tänderna, medan andras verkan beror på effekten av joner på hårstrukturen.

Men det är värt att vara försiktig med uppvärmningsutseendet, eftersom skrupelfria tillverkare sparar på material och den heta ytan på tänderna kan negativt påverka hårstrukturen, bränna dem, vilket påtagligt påverkar deras hälsa och utseende.

 • Kam för polering av hår är ganska en typ av maskin än en vanlig modell av hårborstar. Funktionsprincipen bygger på det faktum att produkten skär torrt, livlösa tips som har skurits, vilket gör håret smidigare och glänsande.
 • Den antistatiska modellen är en riktig hitta för tjejer med fluffigt styggt och alltför tunt hår. När kammar tänderna har en speciell effekt och håret blir mindre fluffigt, elektrifieras inte och mycket mindre förvirrad.
 • Otroligt trend - smart modell. Företaget L'Oreal och Nokia har utvecklat en fantastisk, ovanlig uppfinning som kombinerar många funktioner: kamning av hår, mikrofonfunktioner, conductometrisk sensor, mätning av hårfuktighet och justering av hur de kammas, samt ett gyroskop och accelerometer.
 • Med ovanlig färgning i hemmet kan du behöva en lämplig kam. Till exempel designad för ombretekniken är produkten en krökt modell med flera rader tänder: lång, tunn längs konturen och kort, tjock i mitten.

Numera är modetrender fulla av de mest otroliga idéerna, även när det gäller enkla kammer.

Många ovanliga produkter överraska inte bara deras attraktivitet, men ibland till och med absurditet, medan de återstår i topp popularitet:

 • En dubbelkam i form av djurens skalle ser ganska intressant ut och är till och med väldigt funktionell. Produkten kompletteras med en speciell ställning, som det ser ut som en historisk upptäckt - en fossils ben.
 • Bland ovanliga modeller är särskild uppmärksamhet åt kammen i form av glass, som inte bara är intressant men också visuellt utsökt. Varje tjej kommer vara glad med en sådan produkt!
 • Bland andra kammade produkter är poleringsmodeller och likriktare med joniserade tänder nu på topp i popularitet. De hjälper till att snabbt skapa en frisyr och ordna olyckliga lockar ordentligt.

Ibland beror dess form och kompaktitet på kamens form och storlek. Således kommer en stor modell att vara bra endast för hemmabruk, eftersom det inte går att bära det med dig i en handväska - det tar upp för mycket utrymme.

Produkter med långa handtag är bra eftersom de är bekväma att hålla i sina händer och också lagras i ett speciellt utformat stativ. Oftast har dessa sorter en kvadratisk, rektangulär eller oval form som inte påverkar kammarprocessen.

Små kamar är bra för att resa och för att bära dem dagligen. Kompakta produkter är lämpliga även för de minsta handväskorna, och produkter från Tangle Teezer-serien är perfekta att resa - de tar inte mycket utrymme i en resväska, men kommer att ge fullständig hårvård.

Rundkamrar, gjorda i form av en cylinder, är utrustade med små, snygga tänder, vilket garanterar maximal separation av strängarna. Denna produkt används för hår styling, vilket ger effekten av ljusvågor eller snygga krullar.

Tunna produkter har ofta formen av en långsträckt rektangel, även om de är utrustade med handtag. Vissa kammusslor ser också ut, även om det finns modeller - undantag, vars övre del är dekorerad med carvings eller har halva ovala konturer.

Materialet från vilket produkten tillverkas spelar en viktig roll i dess funktionalitet. Låt oss överväga mer vad kammarna från det här materialet eller det här materialet är bra för, vilken effekt de har på håret och vilka egenskaper de har.

Sandelträkammen, tillverkad av sandelträ. Produkten har en jämn, jämn blank yta. Tänderna är noggrant polerade och har avrundade ändar, så håret klibbar inte och hårbotten är inte skadad.

Massage sorter är inte gjorda av detta material, valet är begränsat till endast tunna modeller med handtag och kammusslor, men detta är inte alls en försummelse, eftersom även sådana alternativ är perfekta för hårvård.

Bland fördelarna är materialets oändliga arom, som har en lugnande effekt. Det är anmärkningsvärt att efter kammar håret också få ljusa noter av sandelträ doft, hålla dem ett tag.

Dessutom, när kammar håret inte elektrifieras, väl disentangled, och själva produkten är lätt rengöras från smuts.

Gummikammar anses vara professionella, vilket inte är förvånande, eftersom det är detta material som är bäst för professionell hårvård. Produkterna har en motsvarande uppblåst kostnad, men som praktiken visar är det värt det.

Dessa produktvarianter används i salongvård, speciellt om du behöver kamma vått hår. Faktum är att det här materialet hjälper till att undvika skada på håret, eftersom det inte klamrar och inte elektrifierar dem.

För tillverkning av gummimodeller är ebonit involverad, tack vare vilken produkten är försedd med antistatiska egenskaper. Dessutom är det mycket slitstarkt och lämpar sig bra för tvätt och sterilisering.

Det är anmärkningsvärt att en gummekamma inte görs i form av en massage, men endast i tunna modeller och i form av kammusslor, som i fallet med en sandelträprodukt.

När det gäller gummikamrarna kan du säga samma sak som om gummi. Om produkten är tillverkad av tätt material i överensstämmelse med alla nödvändiga standarder, visar det sig att det är svårt och tungt att kamma och dra håret utan att riva ut det.

Det bör noteras att en gummimodell jämfört med gummi har en mycket lägre kostnad än på grund av ökad efterfrågan.

Tillverkningen av kammarprodukter från turmalin är en relativt ny teknik och är inte helt utforskad. Materialet i sig är ett naturligt mineral innehållande en stor mängd bor.

Kombiner av detta material är praktiska, slitstarka och funktionella, så de passar till många tjejer med olika hårtyper.

När man väljer en kamma produkt, bör man inte fokusera på sin färg, eftersom denna aspekt spelar praktiskt taget ingen roll. Hue spelar en roll, bara om du noggrant följer mode och håller dig vid det nuvarande färgschemat:

 • Tangle Teezer Golden Comb är den nuvarande trenden för både föregående och nuvarande säsong. Produkten har en svart bas och gyllene topp som ser elegant och harmonisk ut.
 • Grön modell - ett mycket vanligt alternativ bland kammusslor. Det är svårt att förklara varför denna nyans är så populär, men sedan Sovjetunionens tider har gröna produkter varit i stor efterfrågan och framgång.
 • I den professionella frisörindustrin används svart kam exklusivt. Faktum är att de ser mest uthållna och neutrala, och det är alltid klart av dem om produkten behöver städas eller bytas.

Vissa modeller är gjorda i varma färger - olika nyanser av bruna används, och vissa har kallare nyanser - från grå till kall citron. I de flesta fall är hårborstens nyans vald slumpmässigt eller baserat på personliga preferenser.

Att välja rätt kam kan inte vara så enkelt som det kan tyckas vid första anblicken. Det är omöjligt att låta det här viktiga ögonblicket gå, för en viss typ av hår behöver en lämplig modell som ger hårvård, snarare än att skada dem:

 • Om du har lockigt lockigt hår, i vilket fall som helst, sluta inte ditt val på en fin kam med fina tänder. En sådan kam kommer inte att kamma håret, utan tvärtom kommer att förvirra dem ännu mer. Lämpliga massageborstar med metalltänder och kammusslor med vågigt.
 • Tjejer med problem med håravfall, liksom med gles och ömtåligt hår, bör noga välja en kamprodukt för att inte öka håravfallet, men för att minimera det så mycket som möjligt. Lämpliga gummimodeller, samt produkter med små mjuka tänder som har en massageffekt på hårbotten.

Unga damer med tjockt rakt hår behöver en stark, kraftig hårborste med antistatisk effekt. Lämpliga träsmassamodeller, produkter med vågiga tänder, samt alternativ med starka metalltänder och ett pålitligt handtag.

I allmänhet bör man, när man väljer en sådan produkt, ta hänsyn till personliga behov och strukturen hos sitt eget hår. Detta är viktigt, eftersom fel kamskam orsakar skada på samma sätt som fel vård eller brist på det.

Experters åsikt om hur man väljer rätt hårkam finns i följande video:

Det räcker inte bara att välja en kam, du måste ordentligt kamma håret för att undvika att skada det.

Tänk på hur man gör det korrekt och vilken typ av kamar som passar bäst för daglig användning:

 1. Först och främst kan du inte dra ihop trassiga ändar, det leder till brittlen och förlust av en stor mängd hår. Om tipsen är trassliga, för att kamma dem måste du samla dem i svansen och hålla dem vid basen, försiktigt urkryssa dem. Det är bäst att använda en tunn kam med stora tänder.
 2. För hår med hög fetthalt är det bättre att inte använda träkam, eftersom smutsiga spår kan förbli på tänderna, som därefter kommer att fördelas längs hela längden, vilket medför snabb förorening.
 3. Det är nödvändigt att kamma håret i riktning från toppen till ändarna, utjämna och hålla dem. Om du har ett mycket tjockt hårhår ska du kamma det, uppdelat i flera delar.

Skötsel av kammen anses av många vara frivillig och de föredrar endast att rengöra produkterna från ackumulerat hår, men starkare åtgärder behövs för att avlägsna smuts och bakterier. Låt oss mer ingående överväga vilken typ av vård som är lämplig för en viss typ av kammar, samt när det kommer att bli nödvändigt att byta produkt till en ny:

 1. Det mest praktiska och lätta att rengöra materialet är plast. Det enklaste sättet att rengöra kan kallas tvättning i en tvållösning med förkylningskam. Därefter borde du använda en borste med en lång tupplur och försiktigt gnugga den mellan tänderna på kammen.
 2. Att tvätta en kam från ett träd är mycket svårare, eftersom denna modell är mer lustfull och behöver mer känslig lämning. Det är bättre att undvika överdriven användning av vatten, men om du verkligen var tvungen att blötlägga produkten måste du torka det ordentligt efter det.
 3. För att eliminera den starka smutsen på kammen med en borstbunke, använd citronsyralösning, det kommer också att ha en desinfektionseffekt och lindra produkten från bakterier. Efter rengöring måste du torka produkten med ett material som absorberar fuktbrunn.
 4. Kammarna är enklaste att rengöra, eftersom de bara har en rad tänder, men du måste tinker med massagekammar. För bekvämligheten kan du använda den gamla tandborsten som hjälper till att avlägsna inte bara smuts utan även fast hår.

Men förr eller senare måste någon produkt bytas ut med en ny, oavsett hur noggrann de är omhändertagna. Det rekommenderas att byta kammen en gång varannan och två till två år, eftersom tänderna på ansiktet torkas av och håret börjar bli elektrifierat från att skrapa.

kam

Hairbrush - den vanligaste saken som vi använder, vårdas av håret. Vi använder, men vi tänker inte alltid på det - gör vi valet genom att bara köpa en sådan modell? Men det visar sig att detta är mycket viktigt för det tillstånd där vårt hår kommer att vara.

Det finns ett stort antal kammar, vissa rekommenderas att användas under hårstyling, andra rekommenderas för färgning, och tredje kan kammas med daglig vård.

Hairbrush massera hårbotten och kamma strängarna, det borde vara för alla. Kvinnlig skönhet är 100% beroende av lockets tillstånd. Om de ser friska och vackert ut, så kommer kvinnan att se vacker ut. Och för detta behöver vi inte bara kosmetiska produkter för hårvård, men också en väl vald kam.

En hårborste är en sak som vi behöver varje dag, och om vi väljer det rätt, kommer det inga problem med håret.

Vissa tjejer kan göra med en modellkam, medan andra behöver en hel uppsättning av dessa tillbehör. När du väljer en kam bör du alltid vara uppmärksam på dess elektriska ledningsförmåga, det vill säga du bör välja en antistatisk kam. Man bör komma ihåg att den antistatiska kammen inte är lämplig för de personer som lider av någon hudsjukdom på huvudet.

Bland andra typer av hårborstar är kammar med syntetiska tänder med olika längder avsedda för enkel kamning. Som regel är det mjukt, tack vare vilket håret är kammade och inte "kämpat". Det är bättre att välja en kam utan handtag - denna modell anses vara säkrare för strängarna.

Tangle Teaser-modellen är en modern typ av kam, idealisk för kamning av vågigt, lockigt och orubbligt hår, såväl som de vars struktur är för tunn.

Folk använde sådana modeller i antiken. En ås finns det många arter, och var och en är utformad för ett visst ändamål.

Även den enklaste frisyren kommer att bli elegantare om den är dekorerad med en kam.

En ås med sällsynta men stora tänder är bekvämt att kamma våta lockar. Således kan de försiktigt rasta upp och inte skadas.

Modellen av kammen med breda tänder kommer inte att haka i håret, och är därför lämplig för att kamma långa krökta eller vågiga krökar.

För lockiga ringlets är en smal kam också lämplig, med ganska långa och medelstora tjocka tänder.

Om kammen har tjocka tänder, kommer det att vara bekvämt att kamma kort hår, göra en slät frisyr och kamma håret i separata strängar. Denna kam används för kamning av löss, även den minsta niten kan kamma ut med hjälp.

En kam med mångfärgade tänder har ett sådant attraktivt och ovanligt utseende att stämningen kommer att stiga även om gatan är dyster och mulet. Sådana tänder har en speciell form, krökt, och detta är gjort så att det mattade håret är lätt att kamma. Sådan hårborste kommer att klara av vilken typ av hår som helst på "perfekt".

Det är bekvämt att köpa sådana smycken i butikerna på nätet, speciellt eftersom det för att påskynda sökprocessen ges sortering: efter namn, efter pris, efter popularitet, efter nyhet etc.

Kanske är massagekammen den vanligaste modellen som de flesta använder. Det är mycket bekvämt att använda dem, och de kan köpas för personer med vilken typ av hår som helst. I det fall då tänderna på botten av massageborsten (med andra ord spaden) inte är av naturligt ursprung, borde de sluta i små bollar så att hårbotten skulle förbli intakt.

Dessutom, om borstborsten är stor, kommer talgen jämnt fördelad på håret, vilket på grund av detta inte kommer att bli för snabbt förorenat. Det bör emellertid komma ihåg att tjocka och starka krullar behöver hårda borstar och tunna respektive mjuka.

Styling processen innebär en viss typ av kam. Dessutom kan de vara olika i utseende och ha ett annat syfte.

Dra funktion under installationen är ett av alternativen. I detta fall används en hårtork - strängarna dras av med en kam och torkas samtidigt med en hårtork.

Det finns en nivelleringsborste runt form.

Således skapas ganska stora lockar eller krulligt hår är inriktat. Hela processen är som följer: strängen är sår på en borste och behandlad med en hårtork. Krullar visar sig vara mjuka, och om du håller borsten på ena sidan av strängen, och hårtorken på den andra och gradvis sträcker kammen längs krullen, kommer den till och med ut.

Bilateral modell används i styling, som skapare av hårvolymen. Det fungerar också som en stor hjälpar hårtork. Det finns modeller med tänder bara på ena sidan, och det finns - på båda. Tillsammans med längden är tänderna på sidorna olika, så att strängar av olika längd kan läggas.

En professionell frisör kommer bara att kunna skapa en vacker frisyr endast om han har i sitt arsenal ett antal specialdesignade tillbehör, bara några av dem:

 1. Skärning kam med ett blad, som används vid arbete med tunt hår. Detta attribut liknar rakhyveln, som sätts in mellan plastplattor med små tänder. Vid en professionell frisör kan ett tillbehör vara i flera former och ha tänder av olika tjocklek.
 2. Speciellt hårborstmunstycke för polering av trådar. För anpassning trimmas de med en maskin som har ett munstycke. Så här försvinner problemen med brutna ändar och orubbliga krullar. Resultatet är släta, välskötta lockar. Hot haircut med sax kommer bara att ha en effekt i en kort stund, och en polermaskin, om du ordentligt bryr dig om ditt hår, hjälper ditt hår att vara rakt under mycket längre tid. Som regel görs polering en gång var sjätte månad - det är precis den tid som utjämningseffekten upprätthålls.
 3. För de fallen när endast den nedre delen av håret är färgad, är en ombre kam idealisk. Färgen appliceras först på den och sedan med en hårborste på håret.
 4. Frisörer använder kammen "gaffel" för att göra styling utan att använda en hårtork. Det hjälper till att avlägsna håret, kamma det och ge den eller den riktningen till strängarna.
 5. Fyllning av hår sker med användning av vissa föremål. För att göra detta finns det speciella saxar med en metallkam på ena sidan, på vilka tänder det finns små skåror, på grund av vilka håren är avskurna. Dessutom, för samma ändamål, har varje frisör en speciell gallringskam.

I kammarvärlden, liksom i något annat kosmetikområde, är det från tid till annan nya saker. Idag är dessa underbara kamhårar till salu, annars kan du inte berätta, och de är både handgjorda och massproducerade av tillverkare - nu kan kammen inte bara kamma hår, men också stärka det, göra det mer glänsande och vackert. Och det finns modeller som klarar av knutar, även utan att skada nästan ett enda hår. Här är några exempel:

Det ser ut som en vanlig massage kam, men det fungerar från tvåfingers batterier och det verkar som om det har otroligt intelligens. Det låter åtminstone konstigt, men det är, kammen är verkligen smart. Den magiska tekniken i Iontec hjälper henne med detta, tack vare vilken du kan släta ut krusiga krullar och sätta dem utan problem.

Detta tillbehör kan försiktigt, du kan även försiktigt kamma dina lockar, inte "dra" dem, vilket är särskilt viktigt för ägare av fluffigt och lockigt hår. Antistatisk effekt eliminerar elektrifieringen av din frisyr i framtiden.

Turmalin kam är en annan nyhet i tillverkningen som används energi multifunktionella högteknologiska nanopowder. Det utstrålar läckande vågor för människor, de så kallade "livsvågorna". Kroppens mikrocirkulation förbättras, dess återhämtningsprocess stimuleras på mobilnivån.

Den ultravioletta hårborsten är analog av en ultraviolett lampa med vilken psoriasis behandlas. Ett sådant attribut är det mest avancerade och effektiva sättet att bota denna sjukdom i hårbotten, medan du är hemma. Tack vare den nya utvecklingen faller ultravioletta strålar omedelbart på huden och inte på håret.

Snygg magnetisk kam. Tillbehöret utmärks av kompaktitet och bekvämlighet, det behandlar noga hälsan och skönheten hos dina lockar, ökar livets ton och bidrar till ditt utmärkta humör hela dagen.

Recensioner av läkare om laser kam ensam och säga att detta verkligen är en ny unik utveckling som kan hjälpa till med håravfall och göra dem tjockare och starkare.

Det finns en så genial uppfinning som en kam, där vanliga plasttänder växlar med mikrofiber. Med den här kammen torkar du inte bara håret utan också sätter på det.

Ett populärt företag från Slovakien började skapa en samling luxuösa ädelmetallkammar, som kan användas som vanliga hårborstar. Nu, i strävan efter det oklanderliga hårets utseende, kan du undvika att köpa inte bara dyra schampo eller balm. Tack vare utvecklarna av företaget "Tomas Veres" har världens dyraste hårborste från Pantheon-samlingen dykt upp på marknaden.

Den här gyllene modellen är gjord i form av en kam som har 32 tänder. Kammens längd är 12 cm och dess bredd är 3,5 cm. Kamman är förpackad i en struds läderväska av italienska mästare, och allt detta nöje kostar 9 566 US-dollar eller 9 000 euro.

Men guldkammar är vanligtvis inte gjorda av guld, oftast används för andra material:

När vi väljer hårborste är huvudaspekten hur bra borsten är. De dyraste och samtidigt högsta kvalitetsprodukterna inkluderar naturliga fläskborstar. Den naturliga kompositionen kommer aldrig att skada krullarna och skadar inte huvudets hud. Borsthantering klarar av urskillning av hår och kommer inte att elektrifiera dem. Men priset på en sådan produkt kommer att vara mycket högre än för en plastkomponent.

Naturligt material är det bästa som kammen kan göras av. Trätillbehöret kommer att ge ditt hår utmärkt försiktighet. Inga kosmetiska produkter kommer inte att reagera med trädet, så kammen av bok eller björk är perfekt för att applicera denna eller den här kompositionen på håret och inte oroa sig för den oväntade reaktionen.

Kamma från björk kan aktivera näringskomponenterna och hjälpa till i kampen mot mjäll, men kam från bok kommer att vara mer hållbar.

Ek kam - antistatisk, enbär har antistatisk effekt, och sandelträ kammer och normaliserar sömnen. Men alla dessa egenskaper har bara naturligt trä, och om det är lackerat, kommer det ingen fördel.

Köpa en kam med plastborste, kolla på det: du måste hålla den med borstar på baksidan av handen, om det inte finns några repor, så kan du göra ett köp. En plastprodukt är en snabbrengöring, och det är förståeligt eftersom det här materialet anses vara det mest hygieniska. Ett sådant tillbehör är alltid lätthet, komfort och enkelhet.

En sådan kam är bekväm att använda på vägen, på semester - skada från kort användning av det kommer inte. Men som daglig vård är plast inte lämpligt på grund av att håret från henne elektrifieras.

Kolvkronor är intressanta nyheter, som gledade professionella varumärken. Sammansättningen av detta material kolfiber och keramisk sprutning. Det här är en ganska hållbar beläggning, så föremålet för hårvård kommer att pågå under lång tid, det vill säga att tänderna inte kommer att täckas av mikroskador som kan skada hårets struktur. Kolbeläggning elektrifierar inte krökningar.

Detta är en annan nyhet av vår dag. De så kallade silikonhårborstarna är faktiskt en legering av silikon och plast. Dessa är produkter av grädde, som regel färger som inte elektrifierar ett hårhår, vilket också bekräftas av inskriften graverade på dem - "antistatisk".

Nylonkammen kommer att vara lämplig för alla typer av hår - både tunna korta och täta lockiga. Det är ännu bättre än naturlig borst, det kammar håret så försiktigt och noggrant. Det rekommenderas när krullarna är lösa eller skadade.

Massivt gummi har en fantastisk egenskap för att göra krullarna strålande och tar bort en statisk laddning från deras yta. Dessutom kan gummikammen på grund av den noggranna åtgärden kamma håret när de tvättas, när huvudets yta och krullarna blir de mest utsatta.

Det är väldigt bekvämt att göra en metallprodukt med täta tänder, samt splittra hår i strängar. De avrundade tänderna hjälper till att avlägsna håret och metallet tar bort den statiska laddningen, men det här tillbehöret är inte lämpligt för daglig användning. Detta beror på det faktum att du inte kan ringa så känslig vård - håret är sönder och hårbotten är repad.

Gummi och gummikamper kan också användas för att städa upp håret direkt efter tvätt. Även om frisörens rekommendation, bör vått hår i princip inte kammas. Det enda undantaget är lockigt hår, vilket är lättare att varsamt kamma våt, eftersom torr är vanligtvis problematisk, speciellt om krullarna är långa.

Kombinationer av ben (detta kan till exempel vara ett horns horn) är ett utmärkt alternativ till träprodukter.

Köpa en kam, var uppmärksam på dessa användbara rekommendationer. I rankningen av de bästa materialen - silikon och gummerade produkter. Sådant material kommer inte att glida ur din hand när du arbetar med en hårtork.

Basen för tänder eller borst är också en viktig komponent. Om gummibasis måste du kontrollera om den är ordentligt fast och inte sönder på kanterna.

En modell med en gummibas är inte bra att glida över locken, och med en plast slår den med ström, så täta textiler är det bästa alternativet.

Oavsett vilket material kammen är gjord av måste den ha rätt form, dvs de skarpa kanterna måste vara frånvarande. De är vanligtvis avrundade, polerade eller polerade. Den bästa samlingen i den meningen är skärmade modeller, och det spelar ingen roll om de är gjorda av plast eller annat material, det viktigaste är att det inte finns någon söm på tänderna.

En sådan förbindelseledning med dåligt bearbetade tänder kan skada hårstrukturen och mikroskopisk skada på huvudets hud.

För en massage, välj en plastborste, för att stryka håret - naturliga borst, kammen är bäst gummi eller gummi, och metallprodukter ska överges helt.

Att bry sig om vågigt hår, välj sällsynta tänder, så att krullarna inte är trassliga och som ett resultat kan du kamma utan förlust.

Du bör inte särskilt spara på ett sådant tillbehör som en kam, eftersom du kommer att använda den dagligen, så välj alltid en kvalitetsprodukt som noggrant ska kamma dina lockar och inte elektrifiera dem.

Det sätt på vilket du kan kamma lockar beror på deras längd. Om du har en genomsnittlig längd, välj posen av ett inverterat huvud när du sitter eller står, med huvudet hängande och kammade ditt hår, från baksidan av huvudet. Gradvis, förflyttning till ändarna är hela huvudet kammade.

Denna metod ger blodflödet i hårbotten och förstärker hårsäckarna. Denna procedur rekommenderas för de som har hår började falla märkbart.

Korta strängar kammade det enklaste sättet - från rötterna till ändarna, från tid till annan, utjämnar håret med handen.

Det svåraste för tjejer med långa lockar, för att de inte kan undvika det faktum att de då och då kommer att förväxlas. I det här fallet rekommenderas att sänka huvudet ner och samla allt hår i ena handen, pressa dem i mitten. Det första steget är att kamma hårets tips, använda sällsynta tänder och sedan en pensel för massage.

Då ska håret släppas och börja utföra samma manipulationer, bara nu med huvudets övre del. Försiktighet bör vidtas för att välja en sådan position för att kamma de kvinnor som lider av högt blodtryck.

Det rekommenderas att tvätta ebenholts kam, som kan hittas ganska ofta i vardagen, i varmt, tvålvatten, men inte varmt. Ebonit kan mjuka från en hög temperatur, få en matt grå nyans och förlora sin form - det vill säga att tillbehöret helt enkelt blir oanvändbart.

Om du har en ny hårborste och en ny kam, kommer borsten att bli smutsig mycket mer än kammen, eftersom den har tjocka borstar. Därför tvättas borsten mycket oftare, kam - varannan eller tre dagar. Först görs en tvållösning och sedan tillsättes ammoniak i en hastighet av 1 liter 2 msk. sked. Hairbrush kan tvättas med en pensel utformad för händer. Men först måste det rengöras av det återstående håret.

Att lagra kammen på byrået är ett bra alternativ, men en kompakt hylla av spegeln passar, där du kan lägga andra kosmetiska tillbehör tillsammans med kammen.

Engångshårborstar (till exempel på hotell) rekommenderas inte att lagras under lång tid, de kastas helt enkelt efter två eller tre dagars användning. Men nu är det inte din nya hemgjorda kam som du regelbundet och ordentligt bryr dig om, och det tjänar dig troget och enkelt, glider över krullarna, inte bråttom att kasta bort det, för att det klarar av sitt ansvar. När det gäller kammen gjord av naturmaterial bör det ändras var sjätte månad eller ett år.

Hur man väljer en kam kan du lära av följande video.

Träkam

Även i avlägsna historiska tider, sköt alla tjejer och kvinnor sina bälteslängder med kammar av naturligt trä. Nu använder majoriteten av befolkningen plastkammer för detta ändamål. Men vissa frisörer rekommenderar att de uppmärksammar sina förfäders erfarenhet och återvänder till användningen av miljövänliga träkammer. När allt kommer omkring är vårt hårs hälsa beroende av vilken kam som vi använder.

Kombiner av trä har sina fördelar och nackdelar, det finns säkert fler fördelar, och de bör nämnas först. Träkam:

 • orsakar inte allergiska reaktioner
 • skadar inte hårbotten
 • ökar mikrocirkulationen i hårfollikeln;
 • Kammar försiktigt även vått hår;
 • har en bra antistatisk effekt;
 • förhindrar sammanfogning av strängar;
 • Lämplig för vård av skört hår.
 • glattar keratinhårskalorna;
 • är ett utmärkt förebyggande av splittrade ändar;
 • ger håret en naturlig glans och jämnhet;
 • förhindrar tidig saltning av krullar;
 • fördelar skyddande talg från topp till spets;
 • perfekt för att applicera olika hårvårdsprodukter;
 • förhindrar uppkomsten av huvudvärk.

När det gäller minusarna, kan du först och främst sätta brännligheten i en träkam. Detta beror på att träet snabbt absorberas av fukt, varefter det deformeras och kan till och med bli täckt med sprickor. Naturligtvis kommer en sådan produkt inte att användas för att undvika skador på hud och hårbotten.

Krulligt och lockigt hår är inte alltid lätt att kamma med en kam av trä, det kan enkelt förvirra dem, speciellt om det har täta tänder. I detta fall kommer alla fördelar med naturmaterial för människor att minskas till noll. Och kanske den sista minusen är högre, jämfört med plast, kostnaden för sådana produkter.

Det finns många typer av träkammer som skiljer sig åt i utseendet, och framförallt bör du fokusera på det avsedda syftet med det framtida förvärvet. Tänk på huvudtyperna av kammar av trä:

 • universell kam (används för att disentangle tipsen av långt hår och skapa den perfekta avskiljningen);
 • sällsynt kam (lämplig för tunt, skadat och vått hår);
 • frekvent kam (släpper främmande hår och hjälper till med skapandet av bouffant);
 • kam för färgning (skapad för applicering av masker och hårfärger);
 • massage kam med trä tänder (ökar blodcirkulationen, stimulerar tillväxten av lockar);
 • massageborste med trähandtag och borstar av naturfibrer (underlättar vård för skört hår);
 • halvcirkelborste med trähandtag (oumbärlig för styling av hårtorkar)
 • borsta med en träbas och borst på ytan av cylindern (effektiv för att ge volymen till krullarna).

Förutom den traditionella formen av kammen kan träkam vara skelett ("fiskben"), halvcirkulär, cylindrisk. Borstar med trähandtag och tänder av trä eller naturliga borst är ovala, runda eller rektangulära med rundade kanter. I allt större utsträckning finns runda formkammar utan handtag. Ju hårdare, tjockare och längre håret, desto mer voluminösa träkammen borde vara.

Flickor och unga tjejer med tunt hår är bättre att köpa små kompakta hårborstar. Lyckligtvis finns valet både i form och storlek av träkammer.

De typer av trä från vilka kammen görs skiljer sig åt i deras egenskaper och grad av påverkan på kroppen. Tänk dem mer i detalj:

 • De mest populära och populära kammen är gjorda av björk. Sådana produkter främjar hårväxt och nivå mjällproblem. Bland annat kommer detta tillbehör att bli av med tunga tankar och upplevelser.
 • Ekkammen har en utmärkt antistatisk effekt. Med regelbunden användning kommer denna kam att göra ditt hår starkare och mjukare, samt hjälp i kampen mot mjäll. Denna kam är också bra för att applicera masker till hår. Det antas att ek förbättrar hjärnans funktion;
 • aska stimulerar hårväxten, accelererar tillväxten av friskt hår och bidrar till den snabba förnyelsen av hårbottenceller;
 • bambukam förbättrar hårets övergripande tillstånd och bambu kan läka små skador och sår.
 • Produkter av persika trä är förebyggande av torr mjäll och splittrade ändar. Dessutom kommer denna kam att återge strängarna i sin naturliga glans.
 • sandelträkammen gör krullarna smidiga och glänsande, lugna kliande hårbotten, förutom att sandelträ kan normalisera sömnen.
 • enbärprodukter kommer att bidra till att minska de negativa effekterna av stress och lugna det splittrade nervsystemet.
 • furu har en underbar arom och kan ge en uppgift om glädje för hela dagen.

En kam av högkvalitativt trä kan definieras inte bara genom sitt utseende utan också av dess arom. Det borde ha en diskret behaglig lukt av trädet från vilken det producerades.

Det är nödvändigt att välja en träkam, med fokus på dess utseende. På kvalitetsprodukter ska det inte vara sprickor, chipping, gräv och skarpa hörn. Ytan på tillbehöret bör inte ha lack och lackbeläggning, men det ska vara smidigt och behagligt att ta på. När du köper är det värt att skaka tänder för att kontrollera deras styrka, liksom att hålla en kam över känslig hud på armbågen - provet bör inte orsaka obehag och irritation.

Perfekt också när man väljer att fokusera på vilken hår som finns. Om dina hår är tunna och svaga, bör du vara uppmärksam på träkammen med breda tänder, eftersom alltför ofta tänder kan skada håret under vård. En lång och hård frisyr kräver en träkam med naturliga borstar. Krokiga eller lockiga lås passar kam med enstaka breda tänder, annars finns det en fara för starkt intrasslade vågiga lockar.

Trähårpenslar är lämpliga för sällsynta hår, eftersom de kommer att intensifiera blodkörningen till hårbotten och därigenom främja tillväxten av tjockt avundsvärt hår. Små tjejer kommer säkert att uppskatta en miniatyrkam tillverkad av mjukt björk eller ek.

Använd en träkam ska vara densamma som alla andra - noggrant och med glädje. Försök att inte missbruka kamning av fuktigt och fuktigt hår, för att inte orsaka dem mekaniska skador. Kort hår ska borstaras från topp till botten och långa krullar - från botten till toppen, med korta oskarpa rörelser, med en liten strand i handen.

Om du har torrt och tunt hår, som är benägen för ackumulering av statisk elektricitet, kan du före kammning fukta dina handflator och smidigt sätta håret. De kan också använda en sprayflaska.

Regler för vård av trävaror är ganska enkla. För att förhindra sprickbildning bör kammen vara borta från direkt solljus och värmeanordningar. Överdriven fukt är också skadlig för träprodukter, så badrummet är inte det bästa stället för en träkam. Det är optimalt att hålla ett sådant tillbehör vid rumstemperatur.

Det är nödvändigt att tvätta kammar från trä inte mer än en gång i veckan, men minst en gång i månaden, i ljummet tvålvatten, torka sedan av med en mjuk handduk. Efter varje användning måste du rengöra tänderna från de kammade fasta håren, du kan använda en tandpetare. Vid oljigt hår rekommenderas att torka tänderna med en fuktig trasa eller alkohollösning.

Det är nödvändigt att byta träkam var tredje månad vid frekvent användning och var sjätte månad för sällsynt bruk.

Alla nyanser av att städa en träkam i nästa video.

Träkamnar är älskade av tillverkare, både utländska och inhemska. Bland de ryska varumärkena är den mest kända "Från Sibirien med kärlek". Produkterna i detta företag, gjord av Altaibjörk, mycket god kvalitet, förutom med fina priser. Dessutom vill jag lyfta fram det låga marknadssegmentet på marknaden, till exempel Clarette, Hercules och Kaizer.

Från billiga Kinas fabrik kan du uppmärksamma Vortex träkammer. Professionella frisörer kommer säkert uppskatta borstarna på träbasen av varumärkena Dewal och Marlies Moller. Bland varumärkena med dyra träkammer skulle jag vilja nämna Rocky Mountain och EQLEF.

Få av köparna av träkammer förblir olyckliga eller likgiltiga för denna typ av produkt. Som regel lägger den första träkammen grunden för framtida insamling av en rad trätillbehör. Det beror på att kammar av trä är trevliga att hålla i sina händer, de luktar vackert och bryr sig noga om sina hår.

Särskilt älskade träkammer till ägare av tunna och starkt elektrifierande hår. Och damer med långt tjockt hår föredrar breda träborstar med naturliga borstar. Omsorg för vågiga lockar underlättar träkammer med sällsynta breda tänder.

Endast kunder som har försummat de elementära reglerna för vård av trätillbehör noterar tendensen hos träkammer till sprickbildning och deformation från fukt.Nästa Artikel
Oljigt hår: orsaker och metoder för kamp