Välja bästa hårkammen


För att ha vackert och friskt hår är det nödvändigt att ta hand om dem på ett ansvarsfullt sätt. Din arsenal av vårdprodukter bör inte bara omfatta masker, balsamer och eteriska oljor, men också flera typer av hårstylingskammar. Valet av kam beror på formen och materialet beror på hårets längd och struktur, liksom målet och resultatet som du vill uppnå efter kamning.

material

För att kammarna inte ska skämma bort håret, men för att dra nytta av henne, måste du förstå egenskaperna hos materialet från vilket de är gjorda. Vilka material används oftast för kammar och penslar?

plast

Dess fördelar är låg kostnad, hygien och förmågan att enkelt hålla det rent, och nackdelarna är elektrifieringen av håret och kammarens korta livslängd. Det minsta slaget, en lång period av drift - alla dessa faktorer lämnar sprickor på plasten som kan förvirra hår.

metall

Den största nackdelen med metallen: det kan skada hårbotten. Förutsättning: Varje metallklyftning måste ha en plast-, gummi- eller silikonpärla ovanpå. Det rekommenderas inte att använda en metallkam under hårtorkning med hårtork, eftersom metallen värmer upp under påverkan av hetluft och skadar håren.

Men metallen har sina fördelar: till exempel är metallkammar lätt att ta hand om, de är slitstarka och tjänar under lång tid.

Med naturliga borstar

För tillverkning av sådana produkter användes häst, fläskhår eller whalebone.

Fördelarna med kamar med naturliga borstar: borttagande av statisk stress, ingen reaktion med kosmetiska och vårdprodukter, hårbottenmassage, fördelning av talg längs längden på strängarna, skydd av hår från skador.

Minusar: Naturliga borsten tillåter inte att kamma tjockt hår väl, är inte lämpliga för fet hår, kännetecknas av höga priser, behöver daglig rengöring från hår och talg.

trä

Trä är ett "levande" material, så kamning från det anses särskilt användbart.

Positiva egenskaper: gör krullarna skina och silke, låt inte håret bli elektrifierat, kan användas för att kamma vått hår, inte komma i kemisk reaktion med stylingprodukter eller måla, låt inte ändarna skäras. Det är lämpligt att välja en kam av hårt trä (sandelträ, aska, björk, enbär).

Nackdelar: du behöver ständigt hålla den ren, en svamp kan bosätta sig på en träyta. De är också relativt bräckliga och kan orsaka allergiska reaktioner hos vissa.

silikon

Externt liknar silikonkammar ett kors mellan plast och gummi.

Fördelar: hygien och enkel underhåll, kan användas på vått hår, ingen statisk spänning, oskadligt avskräcker håret, har en lång livslängd, när den värms upp med hårtork när du torkar håret, avger silikon inte giftiga ämnen.

Nackdelar: jämfört med närmaste analog - en plastkam - en högre kostnad.

kol

Kol är en konstgjord legering bestående av mikrofiber av gummi och grafit. Kombiner och kamar av kol är lämpliga för alla typer av hår.

Fördelar: Antistatiska egenskaper, motståndskraft mot höga temperaturer, hög hållfasthet.

Nackdelar: relativt hög kostnad.

nylon

Nylonborste - billigare ersättningskam med naturliga borstar. Används för styling och rätning av hår.

Fördelar: lång livslängd, hygien, låg kostnad, väl drar håret, masserar hårbotten, om nylon är mjukt nog, finns det ingen fara att skada hårbotten och strängarna.

Nackdelar: Ej lämplig för att kamma tjocka krullar.

ebonit

Ebonit är ett slitstarkt svart eller brunt material som erhålls genom vulkanisering av gummi. Den har antistatiska egenskaper och används ofta för tillverkning av professionella typer av kammar.

Fördelar: De avger inte giftiga ämnen när de värms upp av hårtork, de används för färgning av hår och kemisk perm, eftersom ebonitkammar inte kommer i kontakt med kemiska ingredienser, enkel vård av kammen.

Nackdelar: hög kostnad, mjukgöring vid tvätt i varmt vatten, kan inte lämnas under solens direkta strålar, eftersom ebenholts kam kan ändra färg.

keramik

Detta är den bästa kammen, eftersom håret efter det att det inte elektrifieras, blir mjukt och smidigt.

Fördelar: många moderna modeller har joniseringsfunktionen, påskyndar och underlättar stylingsprocessen, säker enhetlig uppvärmning av den keramiska beläggningen under uttorkning, det är möjligt att köpa en keramisk kam med en turmalinbeläggning.

Nackdelar: hög kostnad, bräcklighet.

Typer av kammar

För att välja en kam för hår måste du inte bara titta på materialet från vilket det är gjort, utan även form, storlek, struktur och syfte. Följande är en lista över de vanligaste hårborstkamalternativen.

massazhka

Det är en bas med ett brett handtag, tillverkat av plast eller trä. Arbetsytan är vanligtvis rektangulär med rundade hörn eller ovala. Basen har en gummerad eller textilbeläggning på vilken tänderna är fixerade. Massagekammar kan vara gjorda av naturliga borst, plast eller metall. Tändernas längd varierar från 1 till 2 cm.

Fördelar: förbättrad blodtillförsel till hårsäckarna på grund av massageeffekten, jämn fördelning av det skyddande skiktet av naturligt fett genom håret och bra kamning.

Nackdelar: Den gradvisa ackumuleringen av damm och talgummi, för vilket massagekammen måste tvättas och desinficeras ofta.

Brashing

Den består av ett handtag som smidigt sätter sig i botten av en cylindrisk form. Basen kan vara tillverkad av trä, metall, keramik eller plast. Tänderna är gjorda av häst / fläsk, nylonborst, metall, plast med bollar i ändarna. Det finns också brasings med blandade tänder: de kombinerar naturliga borst och plasttänder.

Borstens främsta plus är deras multifunktionalitet: en ökning av basvolymen under torkning och styling, vridning av ändarna, sträckning av trådarna, hjälp vid rätning av vågigt hår.

Nackdelar: svårigheten att behålla ren, behovet av regelbunden rengöring och avlägsnande av hår, rester av talg och sedimenterat damm.

halvcirkulär

Det är en kam med en konvex bas och 7-9 rader tänder. På grund av den halvcirkelformiga basen ligger tänderna på ett avsevärt avstånd från varandra.

Fördelar: kam hjälper till att lägga korta och medelhårda hårklippningar - som en bob och en fyrkant, en halvcirkelkam som passar för att dra och vrida knölar, masserar hårbotten.

Nackdelar: om tänderna är gjorda i plast, elektriskt håret.

Fiskben

Huvudsyftet med skelettkammen är att lägga till ytterligare volym i håret. Hon fick sitt namn på grund av likheten med fiskskelettet. Det är en platt bas med hål, med plast eller silikon tänder. Används för att torka håret.

Fördelar: På grund av närvaron av hål i basen är det utmärkt luftcirkulation under torkning, lågt pris, dubbelsidig, unravels av trådarna bra, håll det bara rent.

Nackdelar: Använd inte med torrt och sprött hår.

platt

Dess andra namn är en skovel. Det är en bred rektangulär bas där klyftorna finns. En av de bästa kammen för långt hår.

Fördelar: En bred bas och täta tänder kamma väl även mycket tjockt hår, perfekt för långt hår, ger en mjuk kamning, drar inte håren.

Nackdelar: svår att rengöra, kan elektrifiera hår.

Det andra alternativet flat comb - en kam med en metallspets i slutet.

Fördelar: Kompakt, stickpinne används för noggrann separering av trådarna vid skärning eller markering.

Nackdelar: bräcklighet, trauma.

crest

Kombiner är gjorda av naturmaterial (trä, horn och ben av djur) och från konstgjorda föreningar (plast, metalllegeringar).

Fördelar: liten storlek, förmåga att använda för att klippa och trimma sektioner, hjälpa till med en jämn fördelning av masker och eteriska oljor längs hårets längd, vilket skapar bouffant.

Nackdelarna med kammusslorna är följande: brittleness (speciellt när det gäller plastprodukter), olägenheter när man kammar tjockt hår och krullar.

borste

Pensel - det perfekta valet för vård av långa lockar. Det är också lämpligt för utjämning av det färdiga håret. Det kan ha både naturliga och artificiella tänder.

Nyhet på den ryska marknaden - TangleTeezer hårborste

Det är en kam av en konvex form som passar bekvämt i handen.

Fördelar: skadar inte håret, kompakt, kan användas för alla typer av hår - både naturliga och förlängningar, medan kammen inte skadar hårbotten och hårets struktur, frånvaron av statisk spänning, och kammar försiktigt hårt sammanfogade tanglar.

Den kan användas för torrt och vått hår, ger hårets jämnhet och glans, stimulerar hårväxten genom att massera hårlök, det finns en version av TangleTeezer-kammen för barn.

Nackdelar: hög kostnad, det finns en chans att köpa en falsk.

Hårrätning kam

Kam med ett långt klipp, så att du enkelt kan fixa strängen för rätning. Tillverkare rekommenderar att du använder det när du torkar håret med en hårtork.

Fördelar: skadar inte håret, kompakt, strängen är ordentligt fastsatt och glider inte under rätningen.

Nackdelar: kortlivad effekt, vissa modeller är gjorda av lågkvalitativ plast som värmer upp under torkning med hårtork och kan till och med smälta, inte lämplig för rätning av frodiga krullar.

Specialiserade kammar

 • Infraröd. När man använder en infraröd kam, är hårsäckens näring optimerad, mjäll och oljig seborré försvinner, strängarna blir starkare och starkare, deras tillväxt förbättras, det rekommenderas att användas för håravfall. Men vi måste komma ihåg att du bör konsultera en läkare innan du använder den.
 • Ion. Kombiner med effekten av jonisering är utformade för att lindra statisk spänning, utjämna hårflingor, vilket gör krullarna smidiga.
 • Laser. Bidrar till accelerationen av deras tillväxt, kämpar med skallighet, lindrar stress, förbättrar blodcirkulationen, hjälper till att bli av med mjäll. Laserkam har kontraindikationer, så du bör rådgöra med din läkare innan du köper.
 • Med effekten av rätning (järnkam). Utåt ser det ut som ett vanligt järn, på var och en av arbetsytorna som det finns kryddnejlika. Fungerar från ett elnätverk. För att förhindra att håret splittras, applicera värmebeskydd på dem före användning.
 • Hårtork kam (termobrashing). I utseende liknar det vanligt bråk. Men i motsats till honom, när man använder termisk omvandling, behöver man inte använda en hårtork. Kammtorkarens ihåliga botten är gjord av keramik. Det har en mindre aggressiv effekt på håret jämfört med en enkel hårtork.
 • Med effekten av massage. Kammassagerare förstör inte och skadar inte hår, aktiverar vilande hårlökar, strider mot elektrifiering av håret, normaliserar talgproduktionen, hjälper till att klara huvudvärk, normaliserar trycket.

Vi väljer en kam för dig själv

Av hårtyp

 • Long. Lämplig för borstar och massage, skovlar, med 12-15 rader tjocka tänder. För att vrida spetsarna och ge frisyrvolymen i rotzonen, använd stora brasningar. Men från tunna kammar med täta tänder måste man överge, eftersom det är svårt att kamma sitt långa hår ordentligt.
 • Average. Användning av en halvcirkelformig borste borstning med medelstor diameter rekommenderas.
 • Kort. Använd tillbehör med korta tänder. För att lägga till volym, använd "fiskben" eller liten borstning.
 • Vågig. Borstning ger ditt hår ännu mer charm. Om vågorna drar dig, använd en kam-likriktare.
 • Curly. Kamma lämplig med långa och sällsynta tänder. Det rekommenderas att överge "fiskbenet" och kammen med frekventa korta tänder.
 • Raklinjer Vilken kam som helst kommer att göra.
 • Mjuk, tunn, fluffig. Borsta ditt hår och borstar för daglig användning.
 • Tjock och hård. Använd produkter med sällsynta och flexibla tänder. Kammen ska vara tillverkad av ett hårt men känsligt material: silikon, ebonit, kolmodeller kommer att göra. Från tjocka naturliga borst måste överges.
 • Sällsynta. Kamma ditt ansikte med en massage: det kan vakna sovande hårlökar. För att ge den visuella volymen lämplig "fiskben", halvcirkelformad och borstning.
 • Fatty. Det är tillrådligt att undvika överdrivet stimulering av hårbotten, för att inte öka produktionen av talg. Vi måste överge massage och kammen med en naturlig tupplur.
 • Torr, spröd. Bli av med metallkammen, byt ut den med en produkt med naturliga borstar eller silikontänder, med hjälp av en trolltunnel.
 • H aroshchennye. Kammaren med en naturlig borst eller genomsnittlig stor tänder, en borste rekommenderas.

Av ändamål

 • Kam för hår styling. En halvcirkelformad, borstning av en lämplig diameter, "fiskben".
 • För volym. Använd borstning och fiskben.
 • Ta bort elektrifieringen. Idealisk - jonisk, trä, ebonit, kolsyra.
 • För glans och polering. Det finns speciella enheter - till exempel, SplitEnder combs. Även för extra glans och polering passar en platt borste med massor av naturliga borst eller tänder.
 • För mjuk kamning. Använd en silikonborste eller TangleTeezer.
 • För hårrätning. Rekommenderat kamjärn, termobrashing. Det är bättre att vägra en borste, eftersom det inte ger tillräckligt med spänning på håret när man kammar.
 • För bouffant En tunn kam med långa, tunna och täta tänder passar. Det andra alternativet kam för kam - kam med tänder av naturliga borstar av olika längder, belägna i 2-3 rader.
 • För disentangling. Det säkraste alternativet är att använda en borste med flexibla tänder: det här kan vara en TangleTeezer eller en silikonkam. Om fläckarna är väldigt förvirrade, försök inte kamma dem med en kam med täta tänder.
 • För lockar. För att vrida krullar, använd borstning eller termobrashing.
 • Våt hår. Om du behöver kamma ditt hår omedelbart efter shampooing, använd fiskben eller TangleTeezer.

Viktiga nyanser

Att välja rätt kam är hälften av slaget. För att tjäna dig länge och inte skada håret, måste du hålla det i fungerande skick. Nedan hittar du några tips om hur du bryr dig om kammen:

 • Ta alltid bort hår som sitter fast mellan tänderna.
 • Tvätta kammen minst en gång i veckan i en mild tvållösning.
 • Förvara inte träprodukter nära radiatorer eller i rum med hög luftfuktighet.
 • Om en kam uppträder fett och damm, behandla den med peroxid eller utspätt med flytande ammoniak.
 • Ebony kamar kan inte tvättas i mycket varmt vatten, eftersom detta leder till mjukning och deformation av materialet.
 • Om det finns sprickor och tärningar på tänderna, byt ut kammen.

Att hitta rätt kam är inte en lätt uppgift. Men om du med säkerhet surfar på olika material och former av dessa hårtillbehör, kan du enkelt välja det bästa.

Vilken hårborste är bättre för hår?

Varje tjej som är upptagen med att ta hand om håret bör veta vilken kam som är bäst för hennes hårtyp. Kombinering är ett dagligt förfarande, så det ska vara så mildt och omtänksamt som möjligt.

Egenskaper och fördelar

Felaktigt utvald kam kommer att skada håret, riva tråden och till och med bidra till tipparnas tvärsnitt. Hon kan också elektrifiera sitt hår och göra det mer fluffigt.

Men en högkvalitativ kam, vald enligt alla regler, tvärtom, kommer att ge ditt hår rätt skötsel.

Regelbunden borstning ger blodflödet till huvudet, vilket accelererar hårväxten och gör dem hälsosammare.

Det finns flera typer av kammar. Var och en av dem har sin egen syfte och egenskaper. Det är därför som i denna flickas sortiment inte borde vara en kam, men flera modeller som utför olika funktioner.

klassisk

Den vanligaste hårborstklassformen ska vara varje tjej. Men de skiljer sig åt i materialet. Det kan vara artificiellt, naturligt eller blandat.

Det bästa alternativet är en kam med naturliga borstar. Träkammen masserar massivt huvudet. En tunn kam av denna typ hjälper också till att unravel curls, vilket gör håret snyggt och väl preparerat. Denna kam är för skrymmande att bära med dig. Men det är perfekt för att kamma dina lockar före sänggåendet.

massage

En högkvalitativ massageborste är ett annat användbart tillbehör för personlig vård. Det behövs för huvudets massage, vilket i sin tur bidrar till att öka blodcirkulationen och därmed snabbare hårväxt.

Kombinera ditt hår med en massageborste gör dig mjukare, jämnare och snyggare.

Det finns olika alternativ för sådana kamar: trä, metall eller plast. Experter rekommenderar att du väljer trä. Massage med en borste av naturmaterial kan ge maximal nytta.

crest

Under en längre tid använder skönheter tunna kammar för hårvård. Historien om sådana kammar är så gammal att utseendet på de första kammarna går tillbaka till det antika Romens tider. På den tiden var kammar gjorda av ben, men idag är modeller av trä eller plast mer populär.

Plastkammar är fortfarande oönskade att använda - de kommer bara att försvåra försvårandet av ditt hår och öka deras elektrifiering.

kompakt

En annan viktig variant är kompakta hårborstar, som du kan ta någonstans med dig. Det kan vara små borstar, kamar eller till och med multifunktionella modeller som både är en kam och en spegel. De passar lätt i en väska, så du kan alltid fixa ditt hår under dagen var du än går.

Branshing

Brasning är speciella kamar som oftast används för professionell styling. De har en cylindrisk form och ett runt hål rätt inuti väskan. Dessa borstar ska användas för styling av en hårtork. Så du får den vackraste och mest spektakulära stilen hemma. Med hjälp av borstning kan du skapa stora lockar, samt ge en speciell form till korthårigt hårhår.

Det är bäst att välja borstning med de mest naturliga borsten. I det här fallet kommer ditt hår inte att vara för tungt och elektrifierat.

Hemligheten med att borsta från en professionell frisör:

Populära material

Kombiner skiljer sig inte bara i deras utseende, men också i vilket material de är gjorda av. Låt oss titta på de tre mest populära alternativen som moderna tjejer använder i deras dagliga liv.

trä

Kombiner av trä - är i allmänhet det bästa valet för tjejer, oavsett hårtyp. Dessa borstar passar bäst för vård. De elektrifierar inte håret, men släpper det bara på det mest skonsamma sättet. Det är bäst att kombinera sådant hår efter applicering av masker eller olika stylingprodukter. Detta är motiverat av det faktum att alla dessa verktyg inte kommer in i en kemisk reaktion med de element som finns i deras sammansättning.

Vid val av material värt att uppmärksamma funktionerna hos var och en av dem. Så, björk kam hjälper till att behandla mjäll. Det ökar också effekten av masker på ditt hår. Lugna skadad hårbotten och lindra klåda, med hjälp av en ekkam.

Ett annat populärt alternativ är enbärkammen. Förutom den trevliga doften av skogen, som ger denna borste, kan dess fördel kallas förmågan att lugna och lindra stress. Men om du har problem med mjäll, bör du köpa en körsbärskam.

När du väljer träborstar är det bättre att vägra målade modeller. Ditt köp ska vara lika naturligt och därmed kvalitet.

plast

Det är bättre att vägra en kam av plast. De bryr sig inte om håret, men ökar bara sårbarheten i strängen och förstör hårets övergripande tillstånd. Kol- eller silikonborstar är mer användbara för hårets tillstånd.

De används av professionella stylister och frisörer. Använd dem dagligen är inte värt det, men de är lämpliga för vissa förfaranden - skärning, styling eller färgning. I det här fallet separerar tunna plastkammar perfekt strängarna och är lätta att rengöra.

metall

Ett annat vanligt alternativ är en metallkam. Det låter dig avlägsna även de mest dämpade lockarna. Men stylister rekommenderar att man inte använder sådana kamar till ägare av färgat hår. Faktum är att metallen kan reagera med de kemiska komponenterna i din färg, ändra hårets skugga.

Dessutom kan hårda metallkammar skada hårsträngar. Detta gäller särskilt för ägare av tunna och sköra strängar.

Vilken är bättre

Valet av kam bör matcha de individuella egenskaperna hos ditt utseende. Först och främst uppmärksamma längden. För ägare av kortklippt hår räcker det med att välja en kvalitetskam. Men om du har långa lockar borde du få två borstar - en för daglig användning, och den andra - för speciella tillfällen när du behöver en spektakulär styling.

Som en kam för daglig användning är det bäst att plocka upp en klassisk borste med naturliga borstar. Men för styling kan du välja en borstning, vilket gör att du enkelt kan stile ditt hår i önskad frisyr.

En annan viktig sak att komma ihåg är att en massageborste passar bättre för långt hår, medan ett plant hår blir mer användbart för kort hår. Tänderna längs beror också på hårets längd. Ju längre dina lockor, desto längre, bör vara tänderna på din kammussla. Detta kommer att underlätta kamningsprocessen.

Om du har torrt eller torkat hår bör borsten kompletteras med de mest mjuka och flexibla tänderna. Du kan också välja en kam med naturliga borst, vilket inte skadar håret. Om du har fet hår, så använder du bättre en trä eller kåt kam.

För tunt och rakt hår kan du välja någon massageborste. Sådana kamar skadar inte håret och förstör inte deras struktur. Samma borstar är värda att köpa och med håravfall. Om det här problemet är relevant för dig är det bättre att bara köpa en sådan mjuk kam som släpper ut krullarna utan att slita ut dem. Och på grund av att en sådan borste också masserar huvudet, ökar blodflödet till ytan, vilket innebär att håret börjar växa snabbare.

Men smutsiga och stygga krullar blir enklare att kamma kam med sällsynta tänder. Så krullarna delas in i tunna trådar, och du kommer inte att skada dem.

För tjockt hår är en bred kam med naturliga borst. Att hon ska kunna effektivt kamma strängarna, skilja dem.

En populär bloggare berättar om vilken kam som är bättre att välja:

Hur ofta förändras

Kombinationer, liksom alla personliga produkter, bör ändras över tiden. Det är värt att göra det regelbundet så snart du märker att borsten du använder börjar misslyckas.

Om du fortsätter att borsta håret med en borste av dålig kvalitet, kommer det bara att skada håret.

Dessutom bör kammen ge full dagvård. Minst en gång i veckan bör borsten tvättas. Naturligtvis kan detta göras endast om materialet tillåter. För att göra detta, användes först kokande vatten och sedan tvållösningen. Kammen som tvättades på detta sätt måste sköljas och torkas väl och lägger den på en tjock badhandduk.

Det är också värt att komma ihåg att kammen, som du använder regelbundet, inte kan överföras till någon. Använd inte en borste för två, även med släktingar, så att ditt hår alltid blir friskt och ser välskötta ut.

Men även om du sköter din hårborste ordentligt, borde den fortfarande inte tjäna dig i mer än sex månader. Även om kammen fortfarande ser bra ut, bör den ersättas med en ny varannan årstid.

Det är också värt att byta kammen om du märker minst minimal skada på den. Om spetsarna av kryddnejna spricker, så är det dags för dig att köpa en ny borste - den här kammen kommer bara att skada strängarna mer.

recensioner

Under varje typ av remsor är att välja en viss typ av kam. Detta gör det möjligt för dig att underlätta processen med att ta hand om håret och göra dina lock så välskötta som möjligt. Endast om kammen väljs korrekt kommer ett positivt resultat att märkas och kammen får god feedback från användarna.

Vilken hårborste är bättre för hår?

Reklamsslagord i reklam för dyra hårprodukter lovar att ditt hår kommer att bli blank och silkeslen. Det är synd att sådana PR-åtgärder inte utförs vid försäljning av vanliga hårborstar. Ett kompetent val på en hårborste är ett enkelt sätt, som alla geniala, att läka håret.

Vad ska det vara?

Specialister kan läsa en hel föreläsning om effekten av en kam, inte bara på håret utan också på hårbotten. Och detta är inte en överdrift: krullarna kan drabbas av ett felaktigt utvalt tillbehör, inte mindre än vid frekvent färgning eller användning av stylingprodukter.

Många tror att det i första hand handlar om material som används vid tillverkningen. Men inte så enkelt: det viktigaste sloganet, som ska vägledas vid köp, är nästan receptbelagt - "gör ingen skada". Det är möjligt att skada inte bara diskonterad kam, som utan hänsyn till mjuk kamning utan hänsynslöst kommer att riva ut håret, det handlar också om syftet med tillbehöret, liksom typen av hår.

Den penseln, som blir "perfekt paret" för en korthårig tjej, är absolut inte lämplig för ägaren av stygga krullar. Och kvinnor som vill hitta ett alternativ att skapa en spektakulär styling, går bara olika sätt med dem som letar efter den enklaste modellen för kamning på natten.

För att ta hänsyn till alla ovanstående faktorer är det värt att utarbeta om var och en av dem.

Bäst för kamning

När det gäller kammar, som är utformade för att utföra sin direkta funktion - att städa upp håret - är uppställningen inte oändligt stor. De viktigaste skillnaderna gäller kanske bara material och former, men det är fortfarande möjligt att klassificera dem.

Kammarens topp, som kommer att vrida flitigt hår i snygga krullar, innefattar:

 • Massageborste. Det verkar som om det inte finns något alternativ lättare och bättre, eftersom modellen kombinerar två funktioner samtidigt - masserar hårbotten, vilket positivt påverkar hårväxten och förstås kammar.
 • Borsta för att ta ur håret. Namnet talar för sig själv - den här modellen passar perfekt även med vått hår och hjälper i situationer när det är nödvändigt att hantera mattor. Hemligheten finns i borsten, som kännetecknas av ökad flexibilitet.
 • Pilgrimsmussla. Denna typ är lämplig för ägare av kort hår. Variationer massa - och metall, och plast och trä. Det är sant att preferensen ges till den senare: metallet skadar håret för mycket, och plasten elektrifierar dem.
 • Kam för hårförlängningar. Ägare av hår, frodiga inte från naturen, bör du titta på de tillbehören, vars borst är invecklade loopar. Tack vare dem, kan du lägga i ordning påfallna lockar, utan rädsla för att riva hela strängen.
 • Kam med naturliga borstar. Det finns gott om bonusar för en sådan pensel: ingen statisk elektricitet i håret, mjuk massage i huden, ingen skada vid hantering av tungt sammanfogade trådar. Stoppskylten är bara för de som har hår som är benägna att fett.

Top styling

Kammarna som finns i arsenalen hos professionella frisörer är oproportionerligt mer. Det är inte nödvändigt att samla hela samlingen för att skapa attraktiva bilder, det räcker bara för att bestämma vilken styling som ska göras oftast.

Om du behöver ge ditt hår en daglig form, då bäst passar borstning. Med det och en hårtork kan du göra nästan alla styling: räta lockar, skapa lockar, lägga tips eller lägg till volym. Kammar är som regel gjorda av naturliga borst, så du behöver inte oroa dig för att bibehålla friskt hår.

Det kommer emellertid vara nödvändigt att anpassa sig till branding - inte alla kan omedelbart få önskat resultat.

Om du behöver ta hand om hårklipp av medellängd eller kvadrat, är det värt att stanna på en halvcirkelkam. På den utskjutande basen finns det långa tänder, med hjälp av vilket håret är helt ritat eller helt enkelt tar en mycket snyggare form.

Dessutom har högkvalitativa kammar av denna typ en massagepåverkan på huden.

Om du behöver ge pompkrullar, så är det en oumbärlig sak att vara en skelettkam. Ett annat namn är fiskben. Oftast används den omedelbart efter shampooing, under hårtorkningen, när du måste se till att håret ligger "rätt". Vanligtvis, efter applicering kan du säkert somna - inte en enda kudde kan förstöra effekten.

Den enda nackdelen med modellen är att den inte kategoriskt är lämplig för hår som är svagt och benäget för torrhet, eftersom det finns en risk istället för lyxig styling för att se livlösa strängar på huvudet.

Om du behöver lägga pärlor, måste du vara uppmärksam på den lilla runda borsten. Det är ganska enkelt att hantera och ta hand om, så även en nybörjare kan klara av installationen.

Välja ett material

Kanske är det viktigaste valet att bestämma materialet.

Träkammer

Experter rekommenderar att du uppmärksammar trämodeller som är så användbara för huden. Om du dyker upp i ämnet och förstår exakt vilken typ av trä som hjälper till att eliminera specifika hårproblem, kommer resultatet att överträffa förväntningarna. Så, de som är bekanta med problemet med mjäll, bör leta efter en körsbär eller björkborste. Om du snabbt vill växa en lyxig man - björk, som bidrar till att hårväxten accelererar och anses vara det bästa för att applicera balm.

Med alla obestridliga fördelar har träkammen inte minus men nyanser. Oavsett hur attraktivt det ljusa färgade tillbehöret kan tyckas är det bättre att överge det till förmån för omaintat trä. Du måste också vara uppmärksam på behandlingen - det borde vara perfekt. Annars kommer kammen snabbt att bli värdelös och absorberar allt från talg till hårspray.

Plastkammer

Plastborstar är också mycket populära. Det finns flera anledningar till detta:

 • Formen och färgerna för varje smak;
 • Relativt låg kostnad;
 • Ett brett sortiment som låter dig hitta en kompakt version som passar in i den minsta handväskan.
 • Dessutom fanns det modeller med speciell impregnering, vilket förvandlar det vanliga förfarandet till en riktig borstning.

Det enda, men allvarliga klagomålet för användarna om plastkammar - elektrifierat hår efter kamning. Plast och hår är dåligt kompatibla, men idag finns det borstar som inte orsakar en sådan effekt.

Metallkammar

Kombiner av metall har hög hållfasthet och slitstyrka, och behöver inte heller särskild vård. Men att använda det hela tiden rekommenderas inte - metallet är för grovt i förhållande till det mjuka kvinnliga håret, såväl som hårbotten.

Det är kategoriskt inte lämpligt för kvinnor med färgat hår och de som letar efter en pensel för styling.

Silikonkammar

Silikonkammar står ifrån varandra, som säkert får positioner på den moderna marknaden. Till skillnad från deras plastkomponenter har de en antistatisk effekt och har därför ingen negativ inverkan på håret.

Ofta brukar de användas jämnt och försiktigt med vitaminformler eller närande balm, men silikon är också lämplig för daglig användning. Det är hans borst som anses vara mest flexibla.

Nylonkammar

Nylonborstar anses vara ett bra alternativ för varje dag och är också lämpliga för att skapa frisyrer hemma för alla kvinnor - ett undantag är krullarnas ägare. Till skillnad från kam med naturliga borst har nylontillbehör ett överkomligt pris, men de förlorar inte mycket kvalitet.

De behandlas inte bara noggrant med hud och hår, men anses också vara mycket slitstarka.

Professionella kammar

Om vi ​​pratar om professionella hårborstar (underförstådda modeller som används av stylister-frisörer), är mästarnas förtroende förtjänat av keramik, kol och ebonit. En av dessa modeller har ett ganska högt pris, men uppfyller de högsta kraven: elektrifierar inte håret, avger inte gifter under påverkan av hetluft. Den keramiska borsten kan också jonisera håret, och ebonit är oumbärligt för färgning eller kemisk perm.

Vi väljer efter hårtyper

Rak hår perfekt kammat med en pensel med naturliga borst och lockigt - silikon. I det första fallet är endast kvaliteten på det inköpta tillbehöret viktigt (det är värt att undersöka varumärkena och produkterna noggrant), och i andra hand är nyckelrollen viktig. Curly curl kräver noggrann hantering, och silikon kammar strängen utan att skada den. Plus, efter att förfarandet med att kamma krullarna inte kommer att bli en formlös boet, men kommer att krulla vackert.

Kammusslor med sällsynta tänder passar också tjejer med vågigt hår.

För problem hår finns det separata rekommendationer:

 • Med ökad produktion av talg är att tillgripa användningen av träkammer, vilket ger den rätt skötsel (daglig tvätt).
 • För tunt och svagt hår är en naturlig borste också lämplig, vilket kommer att massera huvudet, förbättra blodflödet och hjälpa till med snabb tillväxt.
 • Samma råd gäller när håret faller ut.
 • Men utsatt för torrt hår visar de mest skonsamma borsten, elastiska, som silikon.

Nyanserna av valet

Mängden ersätter inte kvalitet, men det är viktigt att klargöra - om en tjej brukar långa krullar, måste du välja två modeller samtidigt. Den som är avsedd för regelbunden kamning, och den som kommer att vara ett hjälpverktyg för att skapa styling.

Men ägare av djärva korta hårklippningar kan inte oroa sig för numret - en kvalitetskam är nog. Var bara uppmärksam på längden på tänderna. Ju kortare håret är desto kortare bör längden vara.

Det är oundvikligt att säga att under shoppingturen bör du inte titta på tvivelaktiga butiker? Precis som du inte behöver sträva efter atomrabatter: borstar med en naturlig borst eller gjord av naturmaterial kan inte vara billiga per definition. Detta gäller även för bråkning: ett högkvalitativt tillbehör kan kosta en snygg summa, men kommer att hålla länge och kommer inte att skada låsen. Och när det gäller kamhårtorkare eller alla tekniskt utrustade borstar borde du lita på de kända varumärkena - de kommer inte att släppa dig ner.

På hur man gör rätt val av kam för hår, berätta följande video:

recensioner

Trots inkonsekvensen av recensionerna är det rättvisa könet enhälligt i en sak: den perfekta kammen kan endast hittas av försök och fel. Några hade tur med, till exempel en frisör, som kunde ge råd om det bästa tillbehöret, och någon var van att använda en viss modell av ett visst varumärke. Det här är en typ av bekräftelse att valet av borsten ska startas, inte från att studera produkterna, utan från att studera ditt eget hår.

Många köper kammar i butiker som iHerb, och styrs av recensionerna kvar där. Detta tillvägagångssätt är alltid välkommet, eftersom du kan uppskatta både fördelarna och nackdelarna med varje modell.

Perfekt hårborste: vilken produkt är bättre för hår och hårbotten

Varje kvinna drömmar om lyxigt, attraktivt hår. Krokarnas hälsa beror inte bara på kroppens tillstånd, karaktärsegenskaperna utan också på kammen. Korrekt utvald produkt hjälper till att göra krullarna skina och hårbotten - frisk. Universal kam, som är lika bra för alla, existerar inte. Varje typ av sådana produkter utför sina funktioner. Så, hur man väljer en kam?

Urvalskriterier

Val av lämpliga produkter för vård av krullar bör anpassas efter de enskilda egenskaperna: typen av hårbotten och håret. En annan viktig indikator är det material från vilket åsarna är gjorda, tändernas utformning och andra egenskaper.

Tjejer som försöker ge sitt eget hår med maximal vård bör välja rätt uppsättning av flera produkter.

Till exempel, för lockigt hår kommer kam hår med sällsynta tänder att vara ett perfekt alternativ. I närvaro av delade ändar bör preferenser ges till modeller gjorda av naturmaterial. Metallvarianter orsakar stark elektrifiering, skada hårbotten, skada strängarna.

Varianter av produkter

Idag finns det fyra typer av kam på marknaden, som skiljer sig åt i form, funktion och konstruktion.

 • Massageborste. Redan från namnet blir det klart att välja en sådan modell är inte bara att separera strängarna, utan också att göra en full massage på huden på huvudet. Det hjälper till att normalisera blodcirkulationen, berika cellerna med syre och näringsämnen. Optimering av metaboliska processer leder till förstärkning av follikeln. Massager är gjorda av olika material. Den bästa modellen kommer att vara utrustad med tänder med tips, avrundade eller skyddade av speciella kepsar. Produkter med vassa tänder bör kasseras eftersom de kan skada huden på allvar.
 • Pensel-styling oval. Lämplig för kamning av krökningar innan vila. Modellen avlägsnar försiktigt de minsta smutspartiklarna, rester av stylingprodukter. Mjuka tänder släpper försiktigt vågorna i varje hår. Det mest försiktiga förfarandet för separering av strängar utförs med en borste, utrustad med borsthår av naturmaterial. Vilken kam är bättre att kamma långt hår? För tjocka trådar är att välja en modell med tänder av olika längder.
 • Rund hårborste eller borstning. Produkten har en cylindrisk form och ett hål i mitten. Används för att skapa lockiga lockar. Strängar lindas på en liknande produkt och fixeras sedan med en hårtork. Dessutom kan den användas för att räta ut håret utan användning av strykjärn.
 • Combs. Tunna modeller kan användas för färgning och hår styling. Metallprodukter är lämpliga när man skapar avskiljningar, trådar, silikon - för högkvalitativ separation av trådarna vid applicering av färgämnen. En kamma av trä anses säkrare, så den kan användas varje dag, inklusive för oskärligt hår. Curls kommer att skyddas mot elektrifiering och aggressivt inflytande.

material

Att välja en kam, högkvalitativ och användbar för hår, är en dröm för varje kvinna. Ett av de viktigaste urvalskriterierna är typ av material. Idag tillverkas produkter av trä, horn, nylon, metall etc. Vilken hårborste är bättre för hår?

 • Wood. Modeller gjorda av detta naturmaterial är säkrast för lock. Produkterna tillhandahåller inte bara kvalitetsvård för strängarna utan även hårbotten. Juniper lugnar och ger färsk doft av tallnålar. Kombinera med björkkam är en bra metod för att bekämpa mjäll.
 • Plast. Fördelarna med sådana modeller för hår är mycket tveksamma. Plasthårborstar är emellertid utbrett på grund av låg kostnad, användbarhet, användarvänlighet.
 • Rog. Det är ett säkert material som inte orsakar brittleness och hårskador. Den enda nackdelen med produkterna är närheten av tänderna. Horn kam för långt hår är inte särskilt bekvämt, särskilt om trådarna är tjocka.
 • Silikon. Faktum är att produkterna är gjorda av ren silikon, men av legering med plast. De har en antistatisk effekt, lätt att använda, lätt att rengöra. Lämplig för jämn fördelning av vårdprodukter, samt för att separera lockigt hår. Varje krökt kröna delas noga in i strängar.
 • Nylon. Det klarar sig bra med olika hårtyper, oavsett längd. Borsten på en sådan modell är väldigt mjuka. Delikat vård är särskilt viktigt för tunt hår med skador.
 • Ebonit. Materialet är ett hårt gummi. Hårborstar, gjorda av ebonit, har en antistatisk effekt, ger hårglans och snyggt utseende. Produkter delar försiktigt delar, utan att skada dem.
 • Metal. Experter rekommenderar att man bara använder metallmodeller för att forma frisyren. För daglig användning är de inte lämpliga.

Det är värt att notera att metallkammar ibland kan vara farliga för hår. Om krullarna försvagas och skadas kan kamming väsentligt förvärra situationen.

Det är förbjudet att använda dem för kvinnor som färgar håret, eftersom metallen, som reagerar med färgämnen, kan ändra sin färg.

Det är som regel inte möjligt att förutse konsekvenserna av förändringar.

Valet av kamhårtyp

Efter att ha blivit bekant med material- och hårborstmodellerna är det värt att korrelera denna viktiga information med de enskilda egenskaperna hos håret: typ, längd.

 • Hur man väljer en kam för tjockt långt hår? Den bästa passformen med traditionella borstar är plattform. På kvällen måste separationen av strängarna utföras av en annan modell - med naturliga borst av olika längder.
 • Korta strängar kommer att se attraktiva i alla situationer om du använder en väl vald kam med sällsynta tänder för att kamma dem. Trähårborstar tar bort statisk stress, skyddar mot skador.
 • Det är bättre att kamma håret med en fin struktur med träprodukter eller med mjuka borstar. Naturliga modeller är säkra för strängarna, har en positiv effekt på blodcirkulationen i hårbotten.
 • Kam för lockigt hår ska vara naturligt, med sällsynta tänder. Detta skyddar dem från överdriven pump och elektrifiering. Curls kommer att krulla vackert om du använder borstning med en kort borste för styling.

Användbara rekommendationer

Innan du väljer en kam för hår, bör du studera råd från experter.

 • Var uppmärksam på materialet från vilket handtaget görs. Silikon- eller gummerade versioner anses vara de bästa eftersom de inte släpper ut i händerna.
 • En bra kam bör inte ha skarpa kanter. Avrundade, mycket polerade kanter är vad du behöver för att ordentligt ta hand om dina strängar.
 • Det perfekta alternativet skulle vara att ha flera hårborstar: en "massage" av plast, en kam av mjuka material, en utjämningsmodell gjord av naturliga borstar.

Korrekt kam för hår är grunden till fullständig vård av krullar. Dessa rekommendationer hjälper representanter för det fria könet att välja lämpliga produkter för en rad olika ändamål.

Vilken kam är bättre. Hur man väljer en kam

Valet av hårborstar spelar en viktig roll i hårets hälsa och skönhet. Hårborstar och hårborstar rastar och kamar inte bara håret utan har också en massageeffekt på hårbotten, vilket stimulerar blodtillförseln till hårbotten och hårrötterna, vilket i sin tur har en positiv effekt på hårväxten. Hårborstar avlägsna gatstoft, statisk elektricitet, kom inte i kontakt med användbara ämnen vid applicering av en mask för hår, hårborstar från naturligt lint tillfoga glans till hår.

Det är därför valet av kam bör närma sig med stor flitighet och uppmärksamhet.

Hur man väljer en kam?

Det finns flera kriterier för att välja en kam för hår - typen av hår, hårbotten, det material från vilket kammen är gjord, de uppgifter som tilldelats den. Kam bör inte ha skarpa kanter, tänderna ska vara avrundade, polerade, polerade, eftersom skarpa kanter riva lätt och bryta håret och kan skada hårbotten.

Vilken kam att välja

De som bryr sig om håret borde säkert ha en uppsättning flera hårborstar avsedda för olika hårvårdsuppgifter. Kombiner med glesa tänder kommer att vara lämpliga för lockigt och tjockt hår. Träkammen är lämpliga för tunt och sprött hår, och för hår med delade ändar, välj hårborstar med naturliga borst. Metallhårborstar kan kraftigt elektrifiera, bryta håret och skada hårbotten.

Vilken kam är bättre?

Det finns följande typer av hårborstar för hår: trä, metall, plast, keramik, ben. Inte så länge sedan fanns en ny klass av kam-silikon (en legering av plast och silikon). Dessa hårborstar elektrifierar inte håret, de är lätta att tvätta. Silikonkammar är vanligen krämfärgade och har en antistatisk gravyr.

Trähårborstar

En träkam med glesa tänder är idealisk för kamning av vått hår, eftersom det gör ont håret mindre än andra, fördelar jämnt masken genom håret och är utmärkt för att kamma långt hår längs hela längden.

Trä massage borstar är lämpliga för nästan alla, men sådana kamar är att föredra för tunt och sprött hår.

Hårborstar från björk förbättrar näringsämnenas funktion. Ek - har en antistatisk effekt. Juniper hårborstar lindra stress. Men för att träkammen ska fullt ut avslöja dess användbara egenskaper ska den inte vara lackerad.

Men det finns också minus-lackade trähårborstar. Dessa kamar absorberar talg och smuts, varför träet ska poleras ordentligt. Särskilt uppskattade träkammer, klippt för hand, vad ska vara motsvarande märke på förpackningen.

Borstar med naturliga borstar

Att köpa en pensel från en naturlig borste, är det nödvändigt att vara uppmärksam på vilket material handtaget i denna hårborste är gjord av. Det är bättre om det är gummerat eller silikon grepp (det ger bekväm användning och glider inte ur dina händer under hårtorkning).

Borstar med naturliga borstar

Det viktigaste kriteriet för valet av sådan kam är borst. Helst bör det vara naturligt (hög vildsvin). Det är mycket lätt att avgöra om det är naturligt eller konstgjort - när den naturliga högen uppvärms av en hårtork börjar den avge en falsk lukt. Naturliga borsta hårborstar är dyrare än vanliga plasthårborstar, men värt det. Detta är de mest skonsamma hårborstarna för ditt hår. De skadar inte håret, skadar inte hårbotten, rinner håret väl utan att elektrifiera det.

Om du av en eller annan anledning valde en kam av plastburst, är det viktigt att hålla en sådan pensel i handflatan för att försäkra dig om att den inte kliar på huden och inte skadar håret. Om inte, kan du säkert köpa en sådan kam, men kom ihåg att detta borst misslyckas snabbare och faller.

Det är att föredra att köpa någon hårborste i specialaffärer för frisörer för att undvika förfalskningar. I sådana butiker finns det ett säkerhetscertifikat för varje varuförsändelse som, om så önskas, kan kontrolleras.

Ytterligare fördelar med naturlig borstkam:
- Utmärkt massage hårbotten
- ge hår glans och jämnhet
- förebyggande av splittrade ändar
- jämnt fördela talg över hela längden på håret, vilket är bra för torrt och normalt hår, men tyvärr inte det bästa sättet kommer att påverka fettigt hår. Håret ser inte snyggt ut och mer tjockt än vanligt.

Smala naturhårpenslar är inte utbytbara för att skapa hårklippningar och smidigt kamma håret i svansen.

Nackdelar med naturliga borstar:
- Med en pensel från en naturlig borste är det problematiskt att kamma tjockt, lockigt och förvirrat hår. Sådana hår kommer att kombineras optimalt med naturliga borstborstar med plasttänder - de kommer att kamma håret och få det att skina;
- Som nämnts ovan är sådana borstar inte lämpliga för fet hår, eftersom de distribuerar talg till alla hår, vilket ger en inte snygg look till ditt hår. Men du kan inte röra hårrötterna med sådana penslar, vilket gör att ditt hår lyser;
- Naturliga borsthårborstar kräver ofta egenvård. De måste tvättas minst en gång i veckan.
- priset på naturliga borsthårkam är mycket högre än andra hårborstar.

Hårborstar för lockigt hår

Hårborstar för lockigt hår

Lyckliga ägare av lockar kan bara inte klara sig med en kam med mycket sällsynta tänder för att enkelt och enkelt kamma dina lockar. Störa inte sådant hår och massageborste. Denna kam är idealisk för kvälls användning. Den rätta massageborsten i ändarna av varje tand har en boll som inte repa hårbotten och ger en utmärkt massage. Det ökar blodcirkulationen i hårbotten, förbättrar ditt hårs näring och tillväxt. Särskilt denna procedur är användbar före sänggåendet. Men missbruk inte sådana förfaranden till representanter för den vackra hälften av mänskligheten som har fet hår.

För styling en rund kam är bättre, ju längre ditt hår, desto mer voluminöst borstar borde vara. Det är mer bekvämt att kamma och utforma långt hår, vilket förhindrar att det blir trasslat.

Hur man kammar håret

Hur man kamma hår

Några hemligheter om att kamma hår:
- I inget fall kan vått hår kammas, eftersom vått hår när det är kammat ut sträcker sig kraftigt, strukturen störs, flingor exfolieras och håret börjar splittras (läs på vår hemsida hur man förhindrar hårsektion).
- Håret måste torkas med en handduk eller en hårtork, men det bästa alternativet för att torka håret är rumstemperatur. När håret torkas, hårtorkas och bryts, när det gnuggar håret med en handduk, börjar hårets ändar dela upp sig.
- börja kamma håret bättre från ändarna, flytta smidigt till hårrötterna. Så de är bättre och snabbare kammade utan bildandet av trassliga klumpar.
- Häftiga hårbollar ska inte försökas avlägsnas om och om igen, efter en fläckig hårborste. Hår igen, bryta och dela i detta ögonblick. Det är bättre att försöka avlägsna hårets första händer och hjälpa sedan kammen.

slutsats

Öka inte hårets hårda och smala gummiband. Detta leder till en stark sammandragning av håret, vilket skadar hårfollikeln och börjar falla ut. Det är bättre att använda mjuka och breda hårband. Användningen av metallbågar påverkar inte heller hälsan hos håret och det är bättre att vägra dem.

Välj rätt kammar som passar ditt hår och låt ditt hår utstråla hälsa och glans, glädje dig och de där omkring dig med sin skönhet!Nästa Artikel
10 sätt att göra håret att inte skjuta efter tvätt