Kam med naturliga borstar


Valet av en kam är en viktig och ansvarsfull händelse trots sin tydliga enkelhet och banalitet. Det mest praktiska och effektiva verktyget för att kamma hår är en massageborste. Förutom det faktum att hon effektivt sårar håret, blir hon mer hälsosamt, starkt och smidigt.

Hur gör man rätt val?

Mjuk, hård eller kombinerad borste ger en högkvalitativ massage i hårbotten, vilket ökar hårföremålets kraft. Dessutom fördelar verktyget noggrant och jämnt fördelning av talg över hela längden av locken, vilket garanterar deras skydd och näring. Ofta föredrar kvinnor plastburstar - de är billiga, effektiva och kräsna i sin omsorg. Vi rekommenderar dock att du väljer hårborstar gjorda av naturlig vildsvin.

Naturligt borstade massagekamper är naturligtvis mer lustiga i vård och underhåll. Denna nyans är dock mer än kompenseras av hur effektiv och användbar deras vanliga användning är. Eftersom naturliga kammer är mest liknade i håret, skadar de inte honom och ger honom utmärkt vård.

Den mest populära när det gäller produktionen av penslar idag är fläsk eller björnhöge. Detta material är tillgängligt och relativt lågt pris, så nästan alla tillhängare av naturliga penslar köper den.

Det finns dock andra material från vilka dessa verktyg är gjorda.

 • Whale mustache. Betraktas som ett av de dyraste materialen. Det är ett utmärkt alternativ för ägare av poröst och lockigt hår. Se försiktigt efter lockiga lås, släpper och normaliserar sin struktur, unravels tunna lås utan skador.
 • Tagel. En kam med sådana borst är idealisk för dem som har raka och tunga krullar. Med hjälp kan du ge dem en naturlig glans och silkighet, göra dem mer lättsam, "smula", smidig styling (inklusive den som betyder perm);
 • Blandad hög I sådana borstar och kamar kombineras konstgjord och naturlig hög. I princip är ett sådant verktyg lämpligt för alla typer av krullar, men det kan inte vara lika effektivt som en kam med rent naturliga borst. Detta alternativ tillämpas bäst på dem som har en normal (kombinerad) typ och struktur av hår.

Glöm inte att varje frisörsverktyg måste sköts ordentligt. Och naturligtvis måste kammen tvättas. Till exempel bör en pensel borste tvättas med en rengöring minst en gång i veckan. Om du inte är redo att ta hand om dina hårborstar så noga är det bättre att köpa ett enklare verktyg. Till exempel en plastborste. Om du är rädd för ökad elektrifiering, använd helt enkelt ett antistatiskt medel.

Fördelarna med att kamma från naturmaterial

Trichologists rekommenderar enhälligt att föredra kvalitetsverktyg för daglig vård. Du kommer att bli förvånad, men torkning, brittleness och det generella otillfredsställande tillståndet hos håret framkallas inte av kemisk eller termisk skada. Självklart påverkar de att krullarna är extremt destruktiva, men om du inte missbrukar dem och omedelbart återställer krullarna efter negativa influenser kommer det inte att hända något hemskt och katastrofalt.

Ganska olika saker med mekanisk skada. Du ger dem håret nästan varje dag, speciellt om du felaktigt kamar ditt hår eller använder andra kvalitetsverktyg.

Tjejens favoritborste av naturmaterial är trä. Det har många värdefulla egenskaper för hår och hårbotten. Det är sant att det inte är lätt att ta hand om, eftersom trä är ett ganska sårbart råmaterial. Det är nödvändigt att lämna ett sådant verktyg på en plats med hög luftfuktighet, eftersom det kommer att förlora dess egenskaper och kan till och med deformeras. Träkammen kan antingen vara en rund eller platt borste eller en kam.

Med en träkam med en naturlig borste ger du dig själv:

 1. Accelererande hårväxt. Massagen som tillhandahålls till hårbotten av dessa instrument ökar blodcirkulationen kring lökarna, tack vare vilken de väcker och ökar sin aktivitet. Curls växer inte bara snabbare, men också mycket tjockare, vilket garanterar den naturliga hårvolymen;
 2. Vårdkrullar. Sebum, som avskiljs av specifika körtlar i huvudets dermis, är utformad för att närma dina krokar över hela längden. Men bara under förutsättning att du regelbundet fördelar den längs längden med hjälp av en högkvalitativ kam. Det är en borste med naturliga borst som hjälper till att uppnå detta resultat snabbare och bättre än dess artificiella "motståndare". Eftersom naturligt fett sprider sig längs hela längden på krullarna, skyddar det dem på ett tillförlitligt sätt från skadliga effekter under dagen. Även denna effekt säkerställer eliminering av överskott av fett vid rötterna och torrheten på spetsarna;
 3. Snygga frisyrer. Det är naturliga borstar som är utformade för att separera varje hår, unraveling curls efter att ha sovit eller under svåra förhållanden. Samtidigt kan du, oavsett om du har mycket tunt hår, som är benägen att röra sig, inte oroa dig för deras skador vid kamning. Med en naturlig hög är han helt utesluten. Vi rekommenderar dock fortfarande att du använder specialverktyg för att underlätta kammande lockar för att skydda dem mot mekanisk skada.

Naturliga borstar på vakt för ditt hårs hälsa

Dessutom borsten, som är tillverkad av naturlig borst, kan "urladda" ditt hår efter elektrifiering. Om du går in i kategorin tjejer som regelbundet stöter på ett sådant problem, bör du sluta använda metall- och plastverktyg helt, eftersom de bara intensifierar och provar elektrifiering av håret. Om du krular elektrifiering på grund av syntetisk kläder rekommenderar vi att du dessutom använder en antistatisk spray.

Den runda hårborsten med en naturlig borste kan användas inte bara för att kamma, men också för att lägga av hårtorken. Om du är en fläkt av jämnhet och volym "i en flaska", kommer detta verktyg att bli en riktig måste för dig. Med den kan du skapa den perfekta volymetriska stilen utan att skada krullarna.

Ditt hår kommer inte bara att vara vackert och snyggt, men också ganska hälsosamt. Runda hårborstar är det bästa valet för dem som uppskattar inte bara den visuella effekten utan också strävar efter att bevara hårets hälsa med sin attraktionskraft.

Kombiner för hår med naturliga borst har viktiga fördelar jämfört med artificiella motsvarigheter. Till skillnad från det andra bryr de sig verkligen om håret, och ger inte bara henne en primitiv kamning.

De flesta moderna frisörer föredrar en sådan verktygslåda, tack vare vilken deras kunder är helt och fullt nöjda med tjänsten.

Fördelar med hårborstar med naturliga borstar:

 • De ger håret en naturlig glans, mjukhet och elasticitet;
 • De provocerar inte en kemisk attack på dina lockar (syntetiska molekyler kan reagera med kemisk sammansättning av vård och rengöringsmedel och därigenom öka kemiens destruktiva effekt).
 • De sörjer försiktigt och försiktigt hårbotten utan att skrapa eller skada ytan.
 • De har flexibla och fjädrande setae som inte skadar, inte förkrossa eller skada hårets cortex längs hela längden;
 • De kan användas säkert även på våta och våta lockar, utan att äventyra deras integritet och inte splittra vågar, som vanliga kamrar.
 • De tillhandahåller lämpligt förebyggande av tippsektionen;
 • De är mycket effektiva när det gäller att ta bort håret.

Trots att sådana borstar och kamar har en ganska hög kostnad på grund av den höga kostnaden för råmaterial från vilka de tillverkas, är deras pris fullt ut motiverat av användningen av ansökan.

Natural Hair Combs

Hairbrush - ett tillbehör som är nödvändigt för någon tjej. Utan hennes hjälp kan du inte skapa en vacker frisyr. Och om du vill ha friskt hår, kan du få hjälp av naturliga hårkamper, som, förutom hårdnande hår, kan massera huvudets hud, ta bort smuts och fördela talg.

Naturliga kamgar för trähår

Kritiska kontraindikationer för användning av naturlig hårborste existerar inte. Trätillbehör rekommenderas att användas för ägare av fint hår.

Naturkammet av trä har sina egna egenskaper:

 • Förbättrar blodcirkulationen på grund av mild massage i hårbotten;
 • Distribuerar hudutsöndringen jämnt över varje kröning, vilket har en fördelaktig effekt på skydd av hår från yttre faktorer.
 • Neutraliserar statisk elektricitet
 • Det ger håret en naturlig glans.
 • Gipoallerenna;
 • Försiktigt unravels varje sträng utan att dra ut håret.

Om du inte bryr dig om tillbehöret blir det snabbt värdelöst. Träet kan snabbt absorbera smuts och talg, så du bör föredra bra polerade eller lackerade modeller. Lackerade träkammar förlorar emellertid de flesta av deras fördelaktiga egenskaper.

Naturliga borsthårborstar

Det finns flera funktioner som kamar med naturliga borstar. Dessa inkluderar: effekten av massage, mild upplösning, mjukning och glansning. Det finns flera typer av borstar som används för att göra hårborstar med naturliga borst.

Fläskstubbe

Borsten hos en vildsvin används oftast för att skapa naturliga hårborstar, eftersom den har maximal styvhet, men samtidigt böjer den på grund av ett litet tryck. Sådana borstar hanterar helt med tunt och skadat hår. Tjockt, tjockt eller lockigt hår är ganska svårt att komma med fläskborst. Dessa kamar anses vara det perfekta vardagliga tillbehöret för personer med kort hår.

Blandade borstar

Hårborstar, vars tänder är gjorda av konstgjorda material och djurborst, är lämpliga för alla typer av hår. En sådan tandem av material gör att du kan kombinera två användbara egenskaper: neutralisering av statisk elektricitet och upplösning av något hår. Högkvalitativ huvudmassage genom en blandad borst är emellertid omöjlig, eftersom sannolikheten för hudskada är hög. Dessutom stör konstgjorda insatser jämn fördelning av talgkörtlar.

tagel

Hästhår är väldigt mjuk, så det används sällan i sin rena form. Ofta stärks tunna hårstänger med hjälp av konstgjorda material. Kam med naturliga hästhårborst tar lätt bort statisk elektricitet och skadar inte hår och hårbotten. Hårborstar med naturliga borstar utan insatser är lämpliga för ägare av svagt och tunt hår.

valbarder

Whalebone för att skapa tillbehör och möbler som används under lång tid. Valet av fördelen med detta naturmaterial föll på grund av sin skönhet och speciella styrka. En kam av en hård hornplatta har alla egenskaper hos en kam för hår. Den naturliga utsöndringen av talgkörtlarna med whalebone fördelas jämnt och inte sämre än vid användning av fläskborst. Denna naturliga hårborste, vars recensioner är extremt positiva, passar bäst för skötsel av tjockt och lockigt hår.

Kam med naturliga borstar

Kombination är ett viktigt förfarande, vilket ofta är ytligt och ouppmärksamt. Och trots allt blir korrekt kamning en garanti för en hälsosam hårbotten och hår, naturlig glans och jämnhet.

En kam med naturliga borstar är ett utmärkt alternativ för daglig vård.

Fördel och skada

Till överraskning för många uppnås många av de negativa effekterna av hår inte bara på grund av de många torrningarna med hårtorkar, miljön, felaktiga kosmetiska produkter och bristen på användning av masker. En av de främsta orsakerna till ohälsosamt hår ligger i en banalkam, som vi använder varje dag flera gånger.

Billiga plastmodeller elektrifierar och förkrossar lockar.

Situationen är annorlunda med naturliga borstborstar. Fördelarna här är uppenbara:

 • acceleration av tillväxt på grund av den massageffekt som hårfolliklarna utövar och jämn fördelning av talg från rot till spets;
 • försiktig avskärmning av hår, separera dem från varandra. Det är med denna kam det är möjligt att uppnå effekten av "hårdhet" i håret, och därför att lägga nyhet i ditt hår.
 • förmåga att lindra statisk stress
 • olika penselhögar syftar till att stryka skalor, vilket ger naturlig jämnhet och glans.
 • elastiska och elastiska borstar traumatiserar inte ens trassig hår;
 • möjlig användning för vått och fuktigt hår;
 • split ends prevention.

Men inte bara fördelarna åtföljer användningen av en naturlig kam. Så håret är benäget för fett, det kan vara skadligt när man kamma från rötterna. Överdriven fett här täcker krullarna helt och gör dem osjälka även efter tvätt. Det finns dock en väg ut i denna situation. Det räcker att kamma håret och återgå från rötterna för ett stycke.

Dessutom kan snabb kontaminering av krullarna observeras med normal hårstruktur. Faktum är att den naturliga icke-lackerade träbasen snabbt absorberar smuts och fett, vilket ger bort det när man kammar rent hår.

Billiga plastmodeller elektrifierar och förkrossar lockar.

I övrigt kan sådana anordningar inte skada, men vissa nackdelar bör anges:

 • Naturliga borstburkar kan inte kamma lockigt och mycket tjockt hår;
 • Kombinerade borststammar från naturliga och konstgjorda borstar uppfyller inte alla angivna fördelaktiga egenskaper;
 • relativt högt pris;
 • kort livslängd, för att efter träning börjar träbotten att spricka och deformeras, vilket leder till skador på krullarnas struktur.

Modeller med naturliga borst har många sorter. Så, en av de mest populära för styling är runda kammer, med namnet "borstning".

Bönor är indelade i:

 • konventionella hårborstar;
 • termorascheski;
 • hair-borstning.

Kamma med naturliga borstar - fördelarna och nackdelarna

Konsumenternas efterfrågan på kosmetika och tillbehör till hårvård ökar ständigt. Att se vacker idag är en av de goda tonreglerna. Och välskötta lockar - en integrerad del av bilden, speciellt för kvinnor. Därför har hon vanligtvis en hel arsenal av hårborstar, hårnålar, klämmor, hårkrullare och andra sådana nödvändiga saker hemma.

Men om hårnålens kvalitet inte påverkar hårets tillstånd, beror det mycket på kammen. Och erfarna yrkesverksamma rekommenderar att du uppmärksammar kammar med borst från vildsvin eller hästhår. Detta gäller särskilt för dem som vill odla ett långt hårhår.

Olika sortiment

Det är redan svårt för en modern konsument att överraska med någonting. Men tillverkare försöker fortsätta att göra det. Och sortimentet av kammar från naturmaterial expanderar ständigt.

På senare tid har naturliga och högteknologiska material i allt högre grad kombinerats, vilket gör det möjligt att uppnå ökad styrka och funktionalitet av produkter.

Typer av kammar

I professionella butiker är valet av kamar det största. Det finns mindre chans att köpa en falsk än på marknaden eller i nätbutiker (såvida det inte handlar om tillverkarens eller dess representanters officiella webbplatser).

Här är de typer av borstkammar som vanligtvis finns i intervallet:

 • Massageborste med trä eller plasthandtag. Den kan vara rund, kvadratisk eller oval med naturliga eller kombinerade borstar. Bekväm att ta hand om medium och långt hår.
 • Borste för borstning av cylindrisk form av olika diametrar, med eller utan skär i huset. Används för styling, skapar vågor och understryker strukturen hos rivna och kaskade hårklippningar.
 • En tunn borste, där borstarna är placerade i 3-4 plana rader, hänvisar mer till professionell tillbehör. Men nu använder många människor hemma - det är bekvämt att kamma och riva hår. Denna borste kan också perfekt polera håret.

Borstens längd, tjocklek och styvhet kan variera kraftigt bland tillverkarna. Men det här är bra - så du kan välja det lämpligaste alternativet för ditt hår. Ett foto av kammar med beskrivningar som är lätta att hitta på webbplatser för professionella frisörer hjälper dig att orientera dig.

Typer av stubbe

Det kan finnas tre typer av naturliga borst i kammen, som alla har sina egna fördelar:

 • Fläsk - måttligt hård och den billigaste. Den används av de flesta tillverkare av kammar och är lämplig för alla typer av hår.
 • Hästhår är mjukare än svarta borstar och polerar håret bättre. Perfekt för vård av skadat och mycket tunt hår, men kortlivat.
 • Whale mustache - väldigt styva borstar som bara är lämpliga för perfekt hälsosamt och ganska tjockt hår. Ofta köpas sådana kamar av ägarna av mörkt lockigt hår, vilket är svårt att kamma igenom väl.

Kamkammar är väldigt bekväma, där naturliga fläskborstar angränsar till längre plast. Plast rakes hår, och naturligt smälter och polerar dem.

Viktiga fördelar

En bra kam med naturliga borstar är mycket dyrare än vanlig plast. Men denna investering är motiverad - det ger verkligen den mest känsliga och högkvalitativa vården av hår.

Dess obestridliga fördelar är följande:

 • Borsten är helt giftfria. I billiga (och inte mycket) plast finns det ofta skadliga kemiska föreningar som, när de kommer i kontakt med huden, kan irritera huden eller komma in i blodomloppet och ackumuleras i kroppen.
 • Allergier, även i mycket känsliga människor, till naturmaterial är mycket mindre vanliga än för artificiella. De är mer mänskliga vänliga.
 • Måttliga styva borstar behåller sin elasticitet, så när kamma inte riva eller bryta hår. Lämplig för svagt och skadat hår.
 • En naturlig borsthårborste ger massor av massage, medan du inte klipper det alls. Det förbättrar huvudcirkulationen och påskyndar hårväxten.
 • Hon polerar perfekt håret, vilket ger det glans, jämförbart med effekten av salongskärmning.
 • Tjocka täta borstar fördelar jämnt talg över hela längden av håret, vilket ger en tunn skyddsfilm som skyddar mot uttorkning och yttre skador.
 • Borsten skadar inte ens de känsliga tipsen, som ofta splittras och brutits vid användning av vanliga hårda hårborstar.
 • Det låter dig kamma håret mycket smidigt när du behöver samla dem i en hästsvans eller sätta dem i en strikt frisyr.

En snabb kam kan enkelt demonteras med en fin kam med borst. Det är oumbärligt när det är nödvändigt att bilda en perfekt avskiljning - den måste vara lite strösad med lack och kammas på båda sidor med en smal borste.

Bristle brister

Men med alla sina fördelar är penslar med naturliga borstar inte lämpliga för alla. De är definitivt inte lämpliga för allergiker som har en individuell intolerans mot pälsen av djur. En sådan allergi uppenbarar sig vanligen omedelbart, så det är tillräckligt att hålla borsten på handleden flera gånger för att ta reda på om det är farligt för dig.

Det blir obehagligt att använda sådana borstar till ägare av coola små lockar. Borsten är oförmögna att kamma dem kvalitativt, speciellt eftersom lockigt hår ofta är mycket tjockt och tufft. Men du kan försöka välja kombinationskammen.

Vissa tjejer klagar på att håret börjar bli mycket elektrifierat efter att ha använt en kam med en borste. Men många experiment som utförts i vetenskapliga laboratorier avslöjade inte en direkt samband mellan den och statisk elektricitet. Mest sannolikt är detta en individuell egenskap hos håret.

En annan betydande nackdel för många är det relativt höga priset på kamar gjorda av naturmaterial. Den dyraste är den keramiska rundborste som används av professionella. Hon är inte rädd för fukt, hållbar och lätt att använda.

För hemmet kan du välja ett billigare alternativ, förutom att använda en naturlig hårborste i mer än ett år utan hygien.

Vårdregler

Hårborste med naturliga borstar kräver mer noggrann vård än plast. Och om det inte rengörs flitigt och regelbundet, blir det en gynnsam miljö för reproduktion av patogena mikroorganismer och svampar, vilket kan prova mjäll och olika hudsjukdomar i huvudet.

Så här handlar du om sådana kamar:

 • Håll dig borta från fukt och använd endast för att kamma torrt hår.
 • en gång i 3-4 dagar borde du definitivt rengöra borsten från damm och fast hår med en vanlig plastkam med fina tänder;
 • 3-4 gånger i månaden, skölj borstarna noggrant i en tvållösning, samtidigt som du försöker förhindra att vatten kommer på dynan eller trädelarna i kammen;
 • Efter tvättning kan du inte torka borsten med en hårtork. Du bör lägga kammen på en torr trasa med borsten och låt den torka helt naturligt.
 • Naturliga borsten behandlas inte med alkohol eller antibakteriella lösningar.
 • Försök inte borsta håret med så mycket lak eller gel med sådana borstar - du måste först tvätta eller kamma dem med en plastborste.

Kom ihåg att naturliga kammen bör ändras oftare. Även med god omsorg kan den tjäna från sex månader till ett år. Då måste det vara hänsynslöst kastat bort och bortskämda med ett nytt förvärv.

Natural Hair Combs

Hårets skönhet och hälsa beror på kvaliteten på vården för dem. Valet av vårdprodukter, regelbundna besök på frisören är inte alla saker som påverkar hårets tillstånd.


Valet av kam är också viktigt - dess roll i att säkerställa hälsa och skönhet är enorm.

Hur hårborstar påverkar hårhälsan

När vi tar en kam i våra händer vill vi rasa vårt hår för att ge vårt hår en snygg look. Men om vi reflekterar, vilka andra användbara egenskaper bär i sig en vanlig kam?

Användbara egenskaper:

 1. Kammen är en utmärkt massage för huden, förfarandet förbättrar blodcirkulationen och hjälper håret att växa bättre och huden förnyas snabbare.
 2. Hairbrush fördelar jämnt sebum genom håret, vilket skyddar håret mot skadliga effekter under dagen, eliminerar torra ändar, feta rötter,
 3. Hairbrush "tömmer" håret (tar bort statisk elektricitet), så att håret snubblar mindre och inte trycker på.

Om de helande effekterna av konjakmaske på håret finns här. Underbart hår är riktigt!

Vilka är fördelarna med naturliga hårborstar?

Pros combing från naturliga material:

 • ge håret en naturlig glans
 • ge inte kemiska effekter på hår och hud, eftersom de inte innehåller några giftiga ämnen som kan reagera med vårdprodukter.
 • Böjliga borsthår av naturligt hår bryts inte eller drar inte håret.
 • Naturliga hårborstar massera noga i hårbotten och klistra inte på det;
 • förhindra utseendet av splittrade ändar.

Video: Trichologists uppfattning om naturliga hårborstar

Till vem kammar från en naturlig borstning, och till vem - inte, hur man ser efter naturliga kammer och många andra saker.

Vad är naturliga hårborstar

Naturliga hårborstar kan delas upp efter typ av material.

Träkammer

Kombiner av trä - ett bra alternativ för ägare av ömtåligt torrt hår.

Sådana kammar med sällsynta tänder - de gör ett utmärkt jobb med vått hår, de hjälper till att jämnt applicera masker.

Och för tjejer med långt tjockt hår skapas hårborstar med träborst.

Kostnaden för att kamma naturligt trä - från 200 rubel.

Typer av trä som används vid tillverkning av:

 1. Sandelträ: sandelträkammar lugnar och hjälper till att normalisera sömnen;
 2. Ask: Kam från ask hjälper celler att uppdateras, accelererar hårväxten;
 3. Juniper: Enbärkam har en positiv effekt på nervsystemet, vilket minskar effekterna av stress på kroppen.
 4. Bok: Berömd för sin förmåga att eliminera mjäll, förbättra hårväxten och lugna;
 5. Björk: Sådana kammar har en positiv effekt på näringsämnenes aktivitet - de absorberas mer effektivt.
 6. Bambu: accelererar läkning av skador, gör sömnen lugnare
 7. Bok: har utmärkta antistatiska egenskaper;
 8. Persikaträd: förhindrar splittrade ändar och mjäll;
 9. Pine: lugnar nervsystemet, har antibakteriella egenskaper.

Annars kommer talg och andra ämnen, inklusive smuts, att absorberas i den.

Kombiner med naturliga borstar

Dessa kamar är en kontroversiell hårvårdstillbehörsgrupp.

Faktum är att borstkammar inte är lämpliga för alla, dessutom är deras priskategori mycket högre än deras plastkomponenter. Men det faktum att de är helt säkra på hud och hår motiverar priset. Dessutom är översynen av hårborstar med naturliga borstar i de flesta fall positiva.

Det är möjligt att köpa en hårborste med en naturlig borst till priset från 500 rubel och över.

Borsttyper:

 1. Grisborstar: Vildsvinborstar är den mest populära typen av hår som används i kamning.
 2. Blandade borstar: i en sådan kam kombineras naturliga och konstgjorda borstar;
 3. Hästhår: Denna hårborste med naturlig höger polerar perfekt håret, de förvärvar en mycket vacker glans.
 4. Whalebone: whalebone stiften är ett alternativ för tjockt och lockigt hår, de tillåter dig att ta bort håret utan skador.

Det finns en väg ut - köp hårborstar i bra butiker och bara beprövade varumärken.

Dessa märken inkluderar:

 1. Mason Pearson;
 2. Dewal Professional;
 3. HairWay;
 4. Hercules.

Det finns kammar med naturliga borst och deras nackdelar:

 • Priset på naturlig kamning är betydligt högre än för artificiella
 • deras användning för fettigt hår rekommenderas inte: fett från rötterna med hjälp av naturlig borst sprids över hela håret;
 • vissa användare klagar över ökad elektrifiering av håret och har ännu inte fastställts - det här är en enskild funktion eller resultatet av interaktion med naturliga borsthårar;
 • Det är bättre för ägare av lockigt, fluffigt hår att uppmärksamma en blandad typ av kam - när naturliga och konstgjorda borstar används samtidigt.
 • Vildkammar måste tvättas minst en gång i veckan.

Horn eller benhårborstar

Dessa kamar används sällan i vår tid, men det är också ett naturmaterial.

Oftast kan du hitta dekorativa kammusslor och hårnålar, eftersom kammen av sådant material kan skrapa huden.

Kostnaden för vissa exemplar är ganska runda, vilket gör dem ännu mer otillgängliga.

Tourmaline combs

Turmalin hårborstar är kända som läkande.

De förbättrar hjärncirkulationen, förbättrar minnet, lindrar spänningen.

Köparna hävdar att de kan förbättra hårets tillstånd avsevärt och förhindra utseendet av grått hår.

Kostnad - från 150 rubel.

Silver kam

Silverhärborstar presenteras ofta som en souvenir.

Men det här är inte bara en vacker och värdefull sak, utan också en mycket kraftfull vårdprodukt.

Dessa kammusslor hjälper till att snabbt läka sår på huvudet, rensa huden, behandla akne under håret, påskynda ämnesomsättningen, öka hårväxten.

Kostnad - från 3000 rubel.

Nackdelar med naturlig kamma

Hårborstar av naturmaterial har många fördelar. Men är det allt molntfritt, eller finns det några nackdelar? Nackdelar kan representeras av följande punkter:

 • Kostnaden för naturlig kamning är ganska hög. Artificiella analoger är mycket billigare.
 • Det kan finnas allergiska reaktioner mot naturliga ingredienser: vissa typer av borst, trä.
 • Naturliga hårborstar kräver noggrann vård, eftersom de är snabbare än artificiell ackumulera smuts och partiklar av talg.
 • Med tiden kan naturliga material spricka och delaminera, och ojämna ytor kan skada håret.

Hur man väljer en kam

För tunt, försvagat och sprött hår är träkammaralternativ lämpliga, styva borstar kan skada sådant hår.

Om håret är långt, hårt, så naturliga borsten - vad du behöver. Ju längre håret desto större diameter borde vara vid kammen.

Ägare av lockigt hår bör vara uppmärksamma på den blandade typen av borst, eftersom alla naturliga borstar bara kan krossa håret.

Valet av avståndet mellan tänderna på kammen och kammen beror på hårets tjocklek, emellertid omvänd proportionellt.

Vilken naturlig hårborste att köpa för rätning och torkning av hår

Kam med naturliga borstar är idealiska för torkning av hår. Borsten hjälper till att räta ut nagelbandet, vilket skyddar mot de skadliga effekterna av hetluft.

Om du behöver räta håret ofta, så hjälper kam med en blandad borsthår. Denna borste tar bort statisk elektricitet och passar alla typer av hår.

En idealisk variant av en sådan borste är en kombination av björnborst och nylonborst i den. "Boar" släpper håret och "nylon" drar.

För terapeutiska ändamål lämplig turmalin, silverkammar.

Med hjälp av trähårborstar med glesa tänder kan du göra aromskalning.

Vad ska man göra om håret växer långsamt, läs här. Produkter "Guld silke" - ett bevisat verktyg för att påskynda tillväxten.

Också hjälpa dig att växa lyxiga lockar snabbare hjälper nikotinsyra: http://lokoni.com/uhod/sredstva/profi/nikotinovaya-kislota-dlya-rosta-volos.html. Det förbättrar avsevärt hårets kvalitet.

Hur man bryr sig om naturliga hårborstar

Vårdreglerna är mycket enkla men verkligen viktiga för kammen och för att bibehålla friskt hår:

 • Det är nödvändigt att tvätta hårborstar minst en gång i veckan. Och om håret snabbt blir fet, då kan du tvätta det varje dag.
 • Rengör hårborste från lös hår efter varje användning. Ibland är det lättare att göra med en annan kam eller något lämpligt tillgängligt verktyg.

Video: hur man tvättar kammar

Visuellt hjälpmedel för vård av hårborstar hemma.

Konsumentrecensioner:

Lena, 24, Ufa: Av någon anledning har jag inte bestämt mig länge för att köpa en naturlig hårborste så länge att jag helt förstörde mitt långa hår. Jag gick och köpte två naturliga hårborstar, som nu har blivit oumbärliga inom hårvård. Jag ångrar inte pengarna alls - de har redan betalat för sig med gott och vackert hår länge!

Anait, 30 år gammal, Moskva: Jag, som många, ständigt led av valet av schampo, balm och fästade inte på min kam. Och när jag köpte den enklaste träborsten och min värld vände upp och ner. Jag köpte en kam med hästhår och nu lyser mitt hår, jag har glömt splittringarna, mitt hår är inte längre sönder och elektrifierar inte.

Marina, 21, Ekaterinburg: Jag använder en ek och borstborste. Mitt hår är alltid glänsande, mjukt och lättsamt. Jag vill rekommendera alla tjejer att byta till naturliga penslar. Låt resultatet inte synas omedelbart, men med tiden börjar du förstå - det är inget viktigare än en väl vald kam.

Naturliga hårborstar är ett viktigt steg mot friskt hår. Och på hälsa, som du vet, rädda inte!

Kombiner med naturliga borstar

Hemligheten med vackert hår ligger i rätt vård. Idag finns det ett stort antal olika tillverkare som erbjuder högkvalitativa kosmetika för unga damer att bry sig om vilken typ av hår som helst. Men i denna mängd användbara verktyg glömmer vi ofta en så enkel sak som en kam. En ordentligt vald pensel i skickliga händer kan fungera underverk.

Fördel och skada

Naturliga bristade kamar är bra för daglig användning och har många fördelar:

 • De flesta modeller passar lätt i en handväska, så du kan alltid ha till hands ett verktyg för hårvård.
 • Lös liknande kammar och problemet med trassigt hår. Naturliga borstar separerar enkelt håren från varandra utan att orsaka dem någon skada. Experter och erfarna frisörer hävdar att en sådan enhet kan skapa en fantastisk effekt av snyggt "smuligt" hår.
 • I kammarprocessen utlöser dessa verktyg inte aktiveringen av statisk stress, vilket har en skadlig effekt på hårbotten. Detta problem är särskilt relevant på vintern och demisäsongen när olika hattar används. Efter borttagningen står håret ofta på slutet och för tjockt.

Villi i naturliga borstar släpper hårvågorna, vilket väcker sin naturliga jämnhet och glans.

 • Naturliga borstar är elastiska, så inte bara håret, utan också hårbotten kommer inte att leda till att kamma.

En sådan anordning kan användas även på vått eller mattat hår.

Under förhållandena med en galen rytm i livet förlorar hårsträngar ofta sin attraktionskraft och hälsa. Detta beror på konstant torkning med hårtork, liksom effekterna av olika kosmetika. Stor hårskada och vanlig hårborste kan göra, vilket vi vana att använda regelbundet.

De flesta enheter aktiverar statisk elektricitet, vilket provar olika sjukdomar i hårbotten. På grund av den konstanta elektrifieringen av hårstrukturen över tiden förstörs och krullarna själva dräneras.

Modeller med naturliga borst har inte dessa nackdelar. De har en underbar massageffekt i kammarprocessen. Det är mycket användbart inte bara för hårbotten, men också för hårsäckarna.

Med hjälp av en sådan sak fördelas talg jämnt från rot till spets.

Men kam med naturliga borst har ett antal nackdelar:

 • Till exempel, med hjälp är det inte rekommenderat att ta hand om hår som är benägna att fett. När du klipper av rötterna riskerar du att sprida talg längs hela längden av trådarna. En sådan obehaglig effekt kan uppstå även efter att huvudet har tvättats.
 • Sådana anordningar kan orsaka snabb förorening av håret. Detta kan hända inte bara med fett, men också med vanliga strängar. Denna nackdel beror på det faktum att handtaget av oavslutat trä väldigt enkelt absorberar smuts och fett, överför dem i processen att skrapa håret.
 • Det rekommenderas inte att kontakta billiga plastmodeller, eftersom de snabbt förvirrar håret och elektrifierar det.
 • Naturliga borstar kommer inte att klara av lockiga eller för tjocka krullar.
 • Med tiden misslyckas träarmarna. De är föremål för sprickbildning och deformation. Sådana defekter kan leda till deformation av hårstrukturen.

Typer och form

Det finns flera sorter av kamar med naturliga borstar. Tänk dem i detalj.

Kamborstning

En av de mest populära modellerna är hårborsteborstning. Oftast används en sådan enhet för att skapa vacker styling.

Den har en rund form och har flera sorter:

 • I butikerna kan du möta de klassiska kammen, värme och hårtork.
 • Långt hår mer lämplig borste stor diameter och kortare.
 • För ett val av enskilda hårsträngar bör du vända dig till en liten rund kam.
 • Klassiska byxor är utformade för att skapa spektakulär styling i kombination med en hårtork.
 • Termobåtar utmärks av deras bekvämlighet, eftersom uppvärmning sker längs hela kammen.

Många damer behandlas idag med fenbrusning. Från dem kommer en ström av varm och varm luft. Dessa små saker hjälper fashionistas att snabbt och enkelt skapa vackra ensembler på sina huvuden.

Kam för kam

En mycket bekväm kam är för kamning med naturliga borst. Med det här verktyget kan du skapa ett vackert högt hår. Hårets fluffighet beror på effekten av flexibla borstar, som inte traumatiserar hårlinjen och dess struktur.

I slutet av att skapa en frisyr som kam kan du helt enkelt kamma. Det kommer inte att fluffa och elektrifiera håret.

Packmodellerna är utrustade med en smal kropp och en spetsig plastspets. De är ganska lämpliga för bildandet av smidig styling, till exempel hästsvans.

Vilket hår kam att välja

Korrekt vald kam spelar en stor roll för att behålla hårets skönhet och hälsa. Det här verktyget fixar inte bara ditt hår utan masserar även hårbotten, stimulerar blodcirkulationen och förbättrar därmed dess näring.

Kvinnligt tillbehör har många "fördelar": det elektrifierar inte håret, tar bort ackumulerad smuts. Vid användning av hårmaskor reagerar kammaterialet inte med de applicerade näringsämnena.

Genom att välja detta kvinnors tillbehör måste närmar sig mycket noga med kunskap om dess egenskaper och egenskaper. Därför erbjuder HeirFace dig några tips om hur du väljer rätt hårborste och vilken som är bäst att använda.

Kombinationstips

Det finns många punkter som måste observeras och blir oumbärliga för kvinnors toalettartiklar. De viktigaste är hårets struktur (tjock, tunn, lockig, etc.), typen av hårbotten, materialkam, användningsändamål.

 1. Ett viktigt villkor när man väljer en kam är bristen på skarpa kanter. Så att håret inte rinner och inte går sönder när man kammar, bör tillbehörets tänder försiktigt poleras. Annars kan det skada hårbotten.
 2. Kombinera bättre att välja i specialaffärer. Det här låter dig köpa ett kvalitetshårvård verktyg. Varje sats åtföljs av ett dokument som bekräftar varornas säkerhet. När det gäller säljaren kan alla köpare bekanta sig med honom.
 3. För ägare av lockigt och tjockt hår är det bättre att välja en kam med sällsynta tänder. Det hjälper till att snabbt städa ditt hår.
 4. Det är bättre för ägare av tunt och svagt hår att köpa trätillbehör.
 5. Split ends kräver särskild vård, så för att kamma är det bättre att köpa ett tillbehör med naturliga borst.
 6. Det är oönskade att något hår använder metallkam. På grund av det aggressiva materialet elektrifierar de håret och bryter dess struktur, förutom att skrapa hårbotten.

Typer av kam

Beroende på materialet som användes vid tillverkning av kam, finns det metall, plast, trä, ben och keramik. Silikonhårborstar - uppfinningen under senare år. I de flesta fall har de en krämfärg och de har inskriptionen "antistatisk". Dessa kammar elektrifierar inte håret. Detta tillbehör är lätt att använda - det är lätt att rengöra det av smuts.

Träkammer för hår

Träkamnar skiljer sig åt i design och syfte. Våt hårpass träkam med sällsynta tänder. Det ger bättre vård än andra och sparar hår från skador. Perfekt för svagt och tunt - en massageborste. Även om hon kan ta hand om henne kan han använda representanter för alla typer av hår.

Beroende på vilken typ av trä som används vid tillverkningen kan en träkam ha olika effekter på håret:

 • stärkande vårdprodukter ger kam av björk;
 • Äkta hårborstar har antistatisk effekt på håret;
 • enbär hjälper till att lindra stress.

Men träslaget är inte det viktigaste villkoret för användbarheten av en träkam. För full effekt är det nödvändigt att kammen var lackerad. Icke-lackerade trätillbehör har en stor minus - de samlar smuts och hudutsöndringar.

Trähårborstar, gjorda inte från fabriken, är av stort värde. Om denna metod för tillverkning av varor på förpackningen finns en etikett. Vilken träkam som helst kan användas för att applicera masken. När du använder den ligger verktyget platt. Och för att unraveling håret blir det helt enkelt oumbärligt.

Massage kam

För lockigt hår är det bättre att välja en massageborste. Kvalitetskonstruktionen av en sådan borste har en boll på spetsen av spetsen. Det masserar hårbotten och skapar inte repor. Denna effekt förbättrar hårväxten (förresten, använd effektiva maskbehandlingar för snabb hårväxt) genom att förbättra hårbottenäringen.

Massageborste är väl lämpad för kvällsanvändning, speciellt före sänggåendet. För oljig hårvård, använd inte denna kam för ofta.

Naturliga borsthårborstar

När man köper en borste med naturliga borstar bör man vara uppmärksam på handtaget, nämligen det material som det är gjort från. Det bästa alternativet skulle vara ett silikonhandtag eller gummi. Kam med ett sådant handtag är lätt att hålla i handen medan du torkar håret med en hårtork.

Borstkvaliteten är huvudkriteriet vid val av en sådan kam. Det bästa alternativet om det kommer från naturlig hög med vildsvin. Kontrollera att ursprung är inte svårt: När du använder en hårtork kommer du att känna den brinnande lukten som kommer från borsten.

Naturligtvis måste du betala mer för en sådan kam än för liknande tillbehör, men ett sådant köp är motiverat. När du använder en kam med en naturlig borst kommer håret att vara i säkerhet, ska hårbotten vara intakt. Borsten ska försiktigt demontera håret utan att elektrifiera dem.

Andra positiva fakta om kamning med naturliga borstar:

 • det masserar hårbotten
 • Efter att ha använt det kommer håret att vara smidigt och glänsande;
 • med regelbunden användning finns det mindre chans att dela slutar;
 • Vid kamning sker en jämn fördelning av talg i hela håret.

Den sista punkten är värt att tänka på när man tar hand om torrt och oljigt hår. Tyvärr kommer det feta håret att se oskadat efter att ha använt en kam med naturliga borst.

För kam och slät kammad svans är en smal borste gjord av naturlig nap lämplig.

Nackdelar som kammar med naturliga borstar

 1. En sådan kam är svår att fixa tjockt, lockigt och trassigt hår. Det perfekta alternativet skulle vara en borste med naturliga borst och plasttänder. Hon kommer noggrant att kamma håret och ge dem extra glans.
 2. Redan nämnde de negativa effekterna av naturliga borstar på fet hår. När den används kommer talg att fördelas över hela längden av håret, och de kommer att se fula ut. Vägen ut ur denna situation är inte att kamma rötterna, och detta kommer att göra dem mer lysande.
 3. Hårborstar med naturliga borstar kräver noggrant underhåll. Rengöring av smuts en gång var sjunde dag är minimikravet för vård.
 4. Sådana hårborstar, jämfört med andra tillbehör, har ett högre pris.
 5. Om du bestämmer dig för att köpa en kam med plastburstar, är det lämpligt att hålla den på utsidan av handflatan. Detta kommer att se till att borsten inte kliar på huden, vilket betyder att det kommer att hålla håret intakt.
 6. Det är viktigt att komma ihåg att plastborstar är mindre slitstarka och faller ut snabbare.

Hårvård regler

 • Det är förbjudet att kamma vått hår. När kamningen stör hårets struktur sträcker den sig. Flakor av hår flakar och splittrade ändar visas (om det finns sådana problem rekommenderar vi att du använder masker för jämnhet och glans, vilket inte är svårt att förbereda hemma).
 • Efter tvätt av håret behöver du inte torka eller torka med en handduk. Hårtorken torkar håret, och efter att ha torkat med en handduk kan delade ändar uppträda. Det perfekta alternativet är att våta håret med en mjuk handduk och torka dem vid rumstemperatur.
 • Det är bättre att kamma håret från spetsarna och gradvis flytta till rötterna. Denna riktning kommer att förhindra utslag av klumpar.
 • Det blir bättre att förstöra det hårda håret först med händerna och sedan med en kam Om klumpen endast demonteras med hjälp av en kam, kan detta leda till hårbrott och deras sektion.
 • Använd inte smala och täta elastiska band. Sådana tillbehör starkt hår. Detta leder till skador på hårsäckarna och håravfall. För att bevara håret är det bättre att köpa tillbehör från mjuka tyger med ett brett elastiskt band.
 • Från metall hårnålar bör överges helt och hållet.
 • När du styler hår finns det en regel: ju längre håret desto större behöver du använda en kam. Med det här verktyget kommer du att undvika att smitta håret, och du kommer att vara bekvämare att kamma och sedan ligga.

Välj hårborstar som passar din hårtyp, eftersom de förtjänar att skina med hälsa och glädja alla med sin skönhet!

Urval och vård av kam från naturmaterial

Från det rätta valet av verktyg för att kamma håret - borstar eller kamar i viss utsträckning beror på hårets hälsa. Verktygssatsen hjälper till att kamma och unravela trådarna, massera huvudets dermis, ta bort damm från krullytan och jämnt fördela talg över hela ytan på huvudet.

En kammare av naturmaterial - trä eller naturlig borste tillåter inte bildandet av statisk elektricitet, ger krullarna en vacker glans. Låt oss prata om den sista formen i mer detalj: ta reda på vad som utgör en hårborste med naturliga borstar, hur man väljer det och hur man ordentligt bryr sig om en sådan kam.

Skillnader mellan konventionella borstar och penslar gjorda av naturmaterial

Huvudskillnaden mellan borstar utrustade med borst och borstar med syntetiskt material är faktiskt i materialets egenskaper. Naturliga material skadar inte och rinner håret, orsakar inte statisk elektricitet.

Dessutom är en kam av naturlig borst, överraskande mjuk, vilket gör det möjligt att använda verktyget på hårets huvud med ökad finhet eller bräcklighet i strängarna.

Visuellt är det ibland svårt att skilja naturmaterial från konstgjorda material, särskilt eftersom det finns högkvalitativa förfalskningar i butikerna, men du kan fortfarande utföra ett enkelt test: ta en kam och dra ut flera ludd från den.

Sätt elden mot villi med tändstickor eller en tändare och om du känner en obehaglig lukt medan materialet brinner och villusen själv blir till en liten boll kan du med säkerhet säga att högen är av syntetisk natur.

Tips för att välja rätt verktyg från naturmaterial

Behöver veta hur man väljer en kam med naturliga borstar korrekt. Då köper du ett mycket användbart hårvård verktyg. Vissa damer tror felaktigt att det är tillräckligt att köpa den dyraste och märkesvariga versionen, och sedan kommer kammen att vara av hög kvalitet och kommer helst att passa på lockor. Det här är inte så: det är dags att komma ihåg att varumärket inte ger en garanti för kvalitet och att verktyget är 100% lämpligt för ditt hår, du måste noggrant studera materialet och andra funktioner i verktyget.

Kammarbasen kan tillverkas av följande material:

 • Fläskborst. Oftast talar vi om borsten är inte ett husdjur, utan en vildsvin. En sådan hack kännetecknas av märkbar styvhet, men det är lätt att luta det, bara trycka högen med fingerfliken. Denna kam kommer att vara bekväm att kamma tunna och splittrade slingor, ett hår som inte skiljer sig från special densitet. I dagliga hårvård kan ägarna använda korta och ultralätta hårklippningar. En liknande massageborste för curls eller tjocka krullar kommer definitivt inte att fungera - den här typen av kam kommer inte att kamma denna typ av hår. Men du kan säkert köpa denna typ av verktyg om du kommer att använda den uteslutande för att applicera och distribuera aromatiska oljor på ytan av strängarna;
 • Blandad version. Blandad stapel innebär att tillverkaren kombinerar två material vid tillverkningen av kammarbasen: naturlig hög och artificiell stapel. En sådan borste kommer att ha två huvudsakliga fördelar: det kommer anmärkningsvärt att avlägsna effekten av statisk elektricitet, såväl som kammade strängarna. Men det finns också nackdelar: om du med ett sådant verktyg du vill massera ditt huvud kan du klia av den känsliga dermis av huvudet med konstgjorda fibrer, och dessutom kommer kammen dåligt att fördela talg längs strängarnas längd. Denna typ av verktyg är lämplig för alla typer av hår;
 • Fantastisk mjukhet skiljer produkter med hästhår. På grund av denna mjukhet förstärks detta material ofta med andra typer av stapelinsatser. Produktfördelar: Med en bekväm hårborstekam med naturliga hästhårborstar, garanteras att du inte skadar hårets eller hårbotten. Efter att ha kammat, krullarna förvärvar ljushet och en vacker uttalad glans, splittrade ändar och hårbuntar bildas inte, den statiska effekten försvinner. För hårdomshushållning är en pensel med hästhår endast lämplig för ägare av glesa hår eller små barn, vars hår är mjukt.

En separat kategori av verktyg är kam whalebone.

Whalebone är namnet på en speciell typ av kåt plåt, vars inre sida delades upp i många separata setae. Verktyget är ganska svårt, väl kammade även de tjockaste trådarna, fördelar perfekt längs talgens huvud. Lämplig för ägare av voluminöst hår och frodiga krullar, för att klara av kammande täta och hårda krullar.

Fördelar och nackdelar med att använda verktyg från naturmaterial

Fördelarna med produkter med naturlig hög innefattar följande egenskaper:

 • Med dagliga kammar ger naturliga kammusslor hårbotten med en fullvärdig massage, och därför är blodcirkulationen utmärkt i huvudets dermis, hårsäckarna får ilt och näringsämnen i sin helhet.
 • Kombinationer av naturliga material kammar perfekt ut även de mest invecklade trådarna och skadar inte eller skadar håren samtidigt. Det är på grund av dessa egenskaper att yrkesverksamma använder naturliga borsta hårborstar för att skapa kamning. Om syntetiska kammar används för att skapa en fleece, är den inte så frodig, den faller snabbt.
 • Användningen av denna typ av verktyg gör håret mjukare, mer lydigt, ger håret en trevlig hälsosam glans. Men produkterna har nackdelar. Vi listar de viktigaste nackdelarna med kammusslor:
 • Ej lämplig för vård av tjockt och hårdt hår, eftersom de inte kan kamma igenom till slutet av strängarna med de beskrivna egenskaperna. Med hårdets hårdhet och hårdhet kan naturliga hårborstar användas för massage av huvudet och aromaförfarandena.
 • Är dyrare än syntetiska motsvarigheter.

Dessutom kräver instrumentet regelbunden och särskild vård.

Naturliga Kammusslingstips

Ett naturligt högverktyg behöver daglig vård. Hur bryr du om din favoritkam gjord av naturliga borstar?

En sådan kam bör rengöras dagligen från kluster av hår och avlägsna damm från dem. Du kan manuellt rengöra stapeln manuellt: hår är valda, och damm från högens yta är borstat med en mjuk tygduk.

Men det är känt att naturliga borstburkar över tiden kan bli igensatta med överskott av talg, och därför måste kammuslingen behöva djuprengöring. Så här rengör du hemkammen från naturliga borstar, vi ger nedan detaljerade instruktioner.

Skriv in en ren behållare med varmt vatten, tillsätt en liten bordsvinäger där och sätt din kammussling i lösningen. Låt det ligga i lösningen i 10 minuter - så ackumulerad talg kommer att exfolieras från villiens yta och kammusslan kommer att desinficeras.

Ta sedan en liten svamp, sätt ett litet vanligt schampo på ytan och tvätta försiktigt borstet på verktyget. Skölj i rent vatten och låt instrumentet torka.

Lycka till med ditt val och trevlig kamning!Nästa Artikel
Åtgärd och fördelar med salt för hår