Betygsätt de bästa schamponerna från naturliga ingredienser


Varje flicka drömmer om att ha vackert, friskt hår, men inte alla kan skryta med det. Saken är att förutom genetiska faktorer, hälsa och miljö påverkar kosmetiken vi använder håret. I strävan efter effektivitet lägger många tillverkare till kemiska element som är skadliga för hårets hälsa, och som ett resultat slöta, spröda hår. Modet för organisk kosmetika gav upphov till skapandet av linjer av naturliga schampon för hår, vad är det och hur skiljer de sig från det vanliga sättet?

Egenskaper av naturläkemedel

Organiska schampon skiljer sig huvudsakligen från kompositionen. Det saknar tillsatser som sulfater, silikoner och parabener. Det är dessa föreningar i de första tiderna ger ett synligt resultat, mjukna håret, ge det glans. Någon gång efter appliceringen orsakar dessa samma element dullhet, brittleness och torrt hår.

Produkter med naturlig komposition inkluderar:

 • Tvättbasis, och vanligtvis är det sparsamma föreningar: naturliga betainer eller monoglycerider av fettsyror.
 • Estrar av naturliga oljor.
 • Citronsyra, bensoesyra eller sorbinsyra.

Det är lätt att skilja sådana kosmetika, shampooet kommer inte ha rikligt skum eller behaglig doft, lukten kommer att vara naturlig, inga dofter. Detsamma gäller för vätskans färg, en genomskinlig eller matt vit grå färg.

certifiering

Du bör alltid vara uppmärksam på produktens utseende, men det är också nödvändigt att läsa etiketten, så du är säker på att du har köpt bra varor. Ekologiska kosmetika måste uppfylla vissa krav, etablera sina stora företag som specialiserar sig på certifiering och specialisering av varor. Om du hittar någon av följande förkortningar på etiketterna kan du vara säker på produktens kvalitet.

 • BDIH;
 • Cosmebio;
 • ECOCERT;
 • ICEA;
 • NSF;
 • Vegan Society4;
 • USDA (NOP);
 • NaTrue;
 • OASIS;
 • Naturproduktföreningen;
 • COSMOS STANDART;
 • Jordföreningar.

Tips! Om du inte kommer ihåg alla certifikat kan du helt enkelt uppmärksamma kompositionen, den ska inte innehålla SLS, DMDN Hydantion, PEG- och Ceteareth, Fragrance.

Även i studien av kompositionen är värt att uppmärksamma komponentföljden, det beror på mängden substans som tillsätts till schampot. Shampoos från naturliga ingredienser i första hand bör ha växtbaserade extrakt och eteriska oljor.

Fördelar och nackdelar med organiska

Även den bästa produkten kan ha sina styrkor och svagheter, känna till dem, du förstår vad du kan lita på att använda den. Naturhårschampon har följande fördelar:

 1. Skadlöshet, organisk komposition har inte bara en negativ effekt på håret utan är också säkert för organismen som helhet.
 2. Shampoo är lämpliga för daglig tvättning av huvudet, så det är inte nödvändigt att vara rädd för ett tillstånd av hud och hår.
 3. Användningen av naturkosmetik gör det möjligt för dig att behålla naturens ekologi, eftersom alla komponenter för den odlas i rena områden, utan användning av kemiska gödningsmedel.

Bland minuserna av ekologiska produkter kan endast identifieras - en mindre kosmetisk effekt jämfört med konventionella produkter. Det bör också komma ihåg att på grund av frånvaron av aggressiva tensider har sådana schampon högre konsumtion.

Förresten, vet du att schampo kan göras hemma! 25 populära recept i den här artikeln.

Översikt över populära märken

Den ständigt växande konkurrensen tvingar tillverkarna att lansera nya produktlinjer, göra fler och fler märken som skulle tillfredsställa alla grupper av kunder. Faktum är att du kan hitta schampo enligt din "ficka", och för att underlätta det kommer vi att presentera en bedömning av naturliga schampon.

Det är en ledande tillverkare av världsberömda naturkosmetika. Företaget producerar inte bara hårprodukter utan även produkter för kropp och ansikte. I shampoosnivån kan du hitta en normaliserande produkt, anti-mjäll, stärkande komposition. Kunder noterar att schampon av detta märke kan användas utan att använda balsam. Den genomsnittliga kostnaden för en flaska är 1000-1100 rubel för 414 ml.

Amerikanska varumärket, vars produkter är certifierade USDA och NSF. Ett särdrag hos linjen är att de skummer väl, vilket inte observeras i andra naturliga schampon. Beroende på hårtyp kan du välja en produkt med teolja, hallon, druvor, äpplen och ingefära, mango och kokosnöt. Priset är också överkomligt - 490 rubel för 237 ml. Den enda nackdelen med varumärket är att det är svårt att hitta det på hyllorna, men det är allmänt representerat på onlinemarknaderna.

Linje av kosmetika, säljs endast i butiker. Märket är känt för sina fasta schampon, med ett ganska högt pris på 1150 rubel, en burk mat håller i genomsnitt 3 månader. Här kan du välja en produkt för alla typer av hår, eftersom linjen är ganska olika. Separat värt att notera schampo "Curly" för obotligt och lockigt hår.

Om detta betyg är för dyrt eller otillgängligt för dig, så presenterar vi en lista över massmarknadsmärken.

Tips som hjälper dig att välja ett bra och harmlöst hårschampo:

Det bästa av billigt

De bästa schamponerna behöver inte vara dyra och säljs endast i specialaffärer. Örtteor och vanliga produkter används ofta i naturkosmetik, så de kan vara ganska billiga.

Natura Siberica är ett ryskt företag som tilldelades ett certifikat från den brittiska föreningen i ICEA och den tyska federala föreningen BDIH. Råvaror för företaget växer på speciella gårdar i Sibirien och Altai, på Sakhalin och Kamchatka. Företaget har flera linjer för olika grupper av kunder. Budgeten "Natura Kamchatka" kostar bara 100 rubel, medan du kan välja ett schampo för näring, förstärkning, glans eller pomp. Lite dyrare kommer att kosta produkterna från linjerna "Tuva Siberica" ​​och "Flora Siberica". Deras pris kommer att vara 350-450 rubel. Shampoo säljs i de flesta kosmetiska butiker, liksom i tillverkarens webbutik.

Detta är inte bara en tillverkare, men ett helt lag kämpar för ekologi på planeten. Företaget är stolt över att ha över 20 års erfarenhet av att samla olika länder i världen för att skapa en naturlig, unik produkt. I linjen hittar du produkter som närmar, fuktar, ger mjukhet och silkighet, gör håret tjockt eller påskyndar tillväxten. Förutom den vanliga shampooformen "Planeta Organica" produceras en tjock tvål för håret, vilket är den mest ekonomiska formen av konsumtion av medel. Priset på en flaska varierar från 100 till 300 rubel.

Märkes kosmetika, baserat på växtens fördelaktiga egenskaper. Shampoos berikas med vitaminer och mineraloljor, återställer vattenbalansen i håret och hårbotten, ger glans och glans. Dessutom erbjuder företaget torra schampon, balsam och hårmask. Den genomsnittliga kostnaden för en 300 ml flaska är 260 rubel.

Indiska kosmetika med naturlig sammansättning. Inledningsvis var företaget engagerad i produktionen av växtbaserade läkemedel, men bestämde sig snart för att tillämpa sin erfarenhet inom kosmetikområdet. Shampoos av detta märke har en annan inverkan på håret, valt utifrån deras typ. Priset på en flaska börjar från 120 rubel, du kan lägga till vård med luftkonditionering eller en mask av samma serie.

Trots beskrivningarna av de mest populära märkena är det inte alltid lätt att välja, eftersom allting alltid ser mycket bättre ut än i praktiken. Det är därför vi föreslår att du bekantar med recensionerna av kunder som redan har provat naturliga schampon.

Kundens uppfattning

Övning är ett otvetydigt sätt att välja den perfekta sminken, men hur mycket du behöver testa för att bilda en åsikt om varje tillverkare. Förenkla uppgiften kommer att hjälpa recensioner av dem som redan har provat organiska schampon.

Hallå Min bekanta med organisk kosmetika började med Planeta Organic People-schampo "Healthy Shine". Det innehåller doftande mint extrakt, kanel och vit ingefära. Jag var tydligt nöjd med komponenterna, eftersom hoppet blinkade att ingefära med kanel också skulle påskynda hårväxten. Jag kan inte svara för den här indikatorn så länge, eftersom jag använder produkten bara en månad, men det är tydligt noterat: håret har verkligen blivit mer glänsande, det finns volym, håret är mjukt och lätt att kamma, myntet lugnar lugnt hårbotten. Nästa upp är andra produkter av detta märke.

Jag måste säga att det är svårt att överraska mig med schampo, men vad jag ville skriva en recension gällde produkten "Lush" - Ocean. Jag rådde av hans konsulter i affären. Min uppgift var att bli av med fettinnehållet vid rötterna medan du inte överdriver de redan torra ändarna. Så, "Lush" klarade sin uppgift perfekt. Jag kan lugnt inte tvätta mitt hår i två dagar, medan mitt hår blir mer voluminöst och lite tätare, för mig är det viktigt eftersom de skjuter i naturen från mig. Priset, naturligtvis, biter då, med tanke på att det finns tillräckligt många burkar i tre månader, kan du gå sönder.

Min bekantskap med naturkosmetik började med varumärket "Green Mom". Efter flera fläckar började håret falla ut, då bestämde jag mig för att prova Phyto-regenereringsschampo med tang. Jag läste att det inte är värt att vänta på en stor kosmetisk effekt från naturkosmetik, men resultatet blev tillfredsställande för mig. Håret håller sig rent länge, lätt att passa, efter två veckors användning ser det ännu lite friskare ut. I familjen använder hela kvinnliga hälften detta verktyg, och alla är glada.

Som ägare av naturligt lockigt hår vet jag först och främst att det är svårt att klara dem och inte varje schampo kan klara det. Oavsiktligt snubblat på ett verktyg under det söta namnet "Curly" från företaget "Lush". Som en del av angiven kokosnöt och vanilj, som bör fuktas håret och ge elasticitetskräm. Åtgärden klarade uppgiften för 5+. Håret lyser, lockar vackert staplade, men det var en bra bonus för mig, det är en beständig arom, den är kvar på håret i 2-3 dagar. Utmärkt kosmetika, värt pengarna.

Hon är bekant med organisk kosmetika av märket "Natura Siberika". Jag blev intresserad av denna tillverkare efter att ha sett de olika sätten för deras varumärke i affären. Försökte och geler och schampo och balm. Alla är väldigt glada. För hår använde jag först den billigaste Kamchatka-linjen. "Havtornguld" var en gudstjänst för mig, håret är mjukt, väl tvättat, och det här gäller 120 rubel. Därefter köpte hon också havtornshampo som heter "Maximum Volume" och igen 5 poäng. Håret är tjockt, vackert, passar bra. Generellt är för mig det här märket i första hand.

Vet du hur man väljer rätt hårschampo? Titta på videon:

Växtbaserade schampo: Köp eller laga hemma hemma?

Vilken typ av hårkosmetik är bättre - professionell med högteknologiska komponenter eller organiska, innehållande bara naturliga ingredienser, du kan argumentera länge. Båda typerna av medel har sina anhängare. Men många kvinnor letar efter växtbaserade schampo på hyllorna i butikerna. Är det verkligen användbart eller är det bättre att laga det hemma på napara och buljonger? Låt oss räkna ut det.

Fördelar och nackdelar

Växtens helande egenskaper är kända och används under traditionell medicin och kosmetologi under lång tid. Våra avlägsna förfäder tvättade huvudet med aska, äggulor och sköljdes med örttekoko. Och håret var bara underbart. Men då var ekologin bättre och de åt exklusivt naturliga produkter.

Nyligen ökar intresset för organisk kosmetika snabbt. Människor är trötta på överflöd av kemi, många har utvecklat allergiska reaktioner mot det. Dessutom har naturliga schampon vissa fördelar:

 1. De är helt säkra för kroppen och innehåller inte aggressiva kemiska komponenter.
 2. Perfekt för daglig tvättning av huvudet, samtidigt som du förbättrar hår och hud.
 3. Köpet av sådana schampon förbättrar miljön, eftersom det utvecklar produktion, för vilket det är nödvändigt att expandera plantagen av användbara växter.

Så varför använder alla inte en sådan underbar produkt? Huvudskälet är att det har låga tvättmedel.

Om aggressiva tensider löser upp fett även i kallt vatten, så är organiska schampon inte kapabla. På grund av detta är konsumtionen mycket högre och priset är vanligtvis högre än på motparter från mediesegmentet.

Korrekt komposition

Inte varje växtbaserad schampo kan kallas organisk. Ett internationellt intyg kan endast erhållas genom vilket:

 • tvättbas på naturliga betain- eller monoglyceridsyror;
 • Dekoktioner av medicinska örter;
 • naturliga och / eller eteriska oljor;
 • växtextrakt och extrakt
 • som konserveringssyra: citronsyra, sorbinsyra eller bensoesyra.

Allt, inget överflödigt i en sådan produkt borde inte vara. Och hållbarheten vid rumstemperatur är högst 12 månader.

Även i butiker kan du ofta hitta billiga schampon med naturliga örter. Till exempel "Clean Line" eller "Farmor Agafya's Recipes." De är mer användbara än vanliga kemikalier, men de kan inte kallas naturliga, eftersom de innehåller konserveringsmedel, färgämnen, sulfater och sulfider. Även om innehållet i växtbaserade dekoktioner kan nå upp till 30%.

Shampoo action

Växtbaserade naturliga schampon är bra för alla. Men särskilt tunn, skadad, försvagad och utsatt för håravfall behöver dem. Sådana produkter tvingas ofta köpa allergier med känslig hud och intolerans mot aggressiva kemikalier.

Med regelbunden användning förbättrar de avsevärt hårets tillstånd:

 • de smälter snabbt
 • bli mjuk och smidig
 • skadad struktur återställs;
 • hud klåda och mjäll försvinna
 • stärker håraxeln;
 • läckra tips
 • rötter närs och stärks
 • tillväxten stimuleras
 • lipidbalansen återställs;
 • den normala aktiviteten hos talgkörtlarna;
 • En vacker hälsosam glans framträder.

Intressant nog känns det lite obehag under de första två veckorna efter användning av sulfatfria organiska schampon. Huvudet känns illa tvättat, mjäll kan uppstå. Således rensas huden från kemiska rester och uppdateras. Men i slutet av månaden är det lätt att märka bra resultat, som bara ökar med tiden.

Bästa verktygen

Urvalet av organiska örtschampo är ganska stort. De kan köpas i kosmetiska stormarknader, fitoaptekah eller ekobutiker. Men vissa föredrar att göra sitt eget favoritschampo hemma. Dessutom är det inte så svårt att göra detta.

Herbal Shampoos

Det bästa schamponet för alla. Ändå är de första platserna i konsumentbetyg oftast upptagna av sådana märken:

 1. "Mirolada-Keeper." Med en unik sammansättning av de gamla ryska recepten. Den innehåller: cedersaft; avkok av havre, kamomill, humle, nässla, quinoa, malurt senap, olivolja, cederträ och kokosnötoljor, aska och etersammansättning. Förresten, det här är en av de få organiska schamponerna med utmärkta tvättmedel. Dess enda nackdel är ett ganska högt pris.
 2. Indisk schampo "Amla-Bringaradzh", baserat på extrakt av amla, shiakai bönor och braggarad. Det säljs i ayurvediska butiker, glattar håret perfekt och kan även återställa det skadade keratinskiktet. Kompositionen innehåller också lanolin och glycerin, mjukgörande och fuktgivande hår. Priset är ganska rimligt, men kostnaden är ganska stor.
 3. Shampoos "Healing Herbs" från "Nafis Cosmetics". Det här är en hel rad tvättmedel på växtdekok med kalendula, burdock, nässla, kamille etc. Trevligt nöjd med det låga priset på den här linjen - regelbunden användning av sådana schampon finns absolut för alla. Men de innehåller sulfater och parabener och är inte helt naturliga. Men väl tvättat jämnt långt hår.
 4. Herbal Shampoo från "Chocolatto". Innehåller dekoktioner av tvålmut, maskros, nässla, bärbär, linfrön, kalamusrot. Fuktar hår och behandlar hårbottenaloextraktet. Kompositionen innehåller också lecitin, kaliumsalter, extrakt av timjan, havtorn, hallon, en kombination av eteriska oljor. Utmärkt tvättar och lugnar irriterad hårbotten. Men för att tvätta ditt långa hår, måste du tvätta det flera gånger.
 5. Thai shampoo "Jinda". Tillverkaren annonserar det som ett effektivt botemedel mot håravfall. Faktum är att innehållet av växtextrakt i den är högt, men det innehåller ytaktiva ämnen och sulfater, därför är detta schampo inte särskilt lämpligt för frekvent användning. Även om den är välskött, har en behaglig örtämne och överdriver inte håret. Förlusten saktar verkligen ner och ytterligare volym visas.
 6. Shampoo "Aloe Vera och Macadamia" från "Naturas Gate". Sammansättningen av många användbara organiska ämnen: extrakt av aloe, nässla och violett, glycerin, panthenol, jojobaolja och macadamia. Tvättningseffekten ger en naturlig alkali. Innehåller organiska ytaktiva ämnen och kan irritera tunn och mycket känslig hud. Sköljer huvudet, håret efter att det är ljust, lydigt, smälter inte.
 7. "Tikenin shampoo" från "Madre Labs". Ganska dyrt verktyg med en mycket rik komposition. Den innehåller extrakt och extrakt från mer än 20 växter, inklusive: aloe, lavendel, sötorange, pelargon, quinoa, äpple, lin, patchouli och mycket mer. Innehåller organiska ytaktiva ämnen och syntetisk balsam. Ger ett gott skum, ökar visuellt hårets tjocklek, gör dem smidiga och fina.

Listan fortsätter. Men för att hämta ditt idealiska schampo är det troligt att det kommer att vara nödvändigt med ett experimentellt sätt.

Hår organiskt material reagerar väldigt individuellt och kompositionen, som är perfekt för en vän, kan absolut inte passa dig. Lyckligtvis erbjuder många märken samplers. Detta är lämpligt, med tanke på den ganska höga kostnaden för naturliga schampon.

Folk recept

För att göra naturliga växtbaserade schampon hemma måste du först få en naturlig tvättbas. Det säkraste alternativet - Castilian tvål, som är gjord på basis av olivolja. Det säljs på nätet och i naturkosmetikaffärer. Vid köp, var noga med att kontrollera slutdatum och kvalitetscertifikat.

Därefter måste du hämta ytterligare ingredienser och komma till jobbet:

 • Uppfriskande. Castilsåp späds i halva med vatten och mint-eterisk olja tillsätts till det med en hastighet av 3-5 droppar per 100 ml schampo.
 • Näringsrik. Du kommer att behöva blanda en tesked honung, två kapslar AEVIT och tre matskedar vatten och Castilian tvål.
 • Lugnande. Ett halvt glas Castilian tvål och vatten, 15 droppar kamillealkoholtinktur och 10 - St John's wort extrakt.
 • För tillväxt. I basen av vatten och Castilian såpe (tre matskedar) tillför kanel och pepparktur med tejord. Verktyget används inte på den skadade hårbotten.
 • Therapy. 100 ml vatten och Castilian tvål, en tesked propolis alkohol tinktur, två - av naturlig flytande honung, 5 droppar rosmarin och lavendel oljor.

Du kan också försöka komma med ett recept själv och laga det hemma. Dessutom kan mängden reduceras genom att hålla förhållandet mellan ingredienser.

Om det finns tvivel om den individuella toleransen för ytterligare komponenter, är det bättre att göra ett allergitest före första användning av schampon.

Sammanfattning

Enligt de flesta kvinnor ger regelbunden användning av naturliga växtbaserade schamponar utmärkt resultat. Håret återställs snabbt, börjar växa snabbt, volymen ökar och en lyxig glöd visas.

Men för att överleva övergången från konventionella schampon till organisk ört kan vara svårt. Vi måste vara tålmodiga. Om du verkligen vill förbättra ditt hår och hårbotten, då måste du med några obehagliga stunder: dullness, hudskalning, snabb saltning, etc. acceptera. De försvinner vanligtvis under andra eller tredje veckan.

Naturliga schampon

Varje representant för det fina könet tenderar att betona hårets naturliga skönhet, och schampo är ett medel för den första vården av lockar. För närvarande är kosmetikmarknaden representerad av ett brett utbud av vårdprodukter, bland vilka naturprodukter upptar de ledande positionerna. Produkter som består av naturliga komponenter upptar en särskild plats bland konkurrenterna. Trots allt hjälper schampo från naturliga ingredienser till att bibehålla ett hälsosamt utseende på hårstrukturen, liksom att bli av med det obehagliga problemet med mjäll utan att orsaka skada.

Användbara egenskaper

De flesta schampon som säljs på hyllor av butiker, kännetecknas av närvaron av sulfater, parabener, silikoner, vilket minskar deras positiva effekt. Kvinnor som verkligen bryr sig om håret är medvetna om fördelarna med hemlagad kosmetika. Skillnaderna mellan metoderna för rengöringsaffär och hemberedningar är följande:

 • Naturliga ingredienser avlägsnar försiktigt föroreningar. Mikropartiklar lockar molekyler av talg, smuts, hudpartiklar, de bildade föreningarna tvättas bort med vatten utan att orsaka skada på strukturen.
 • Kemiska föreningar är ganska aggressiva. De förstör smutspartiklar som verkar mycket intensivt. Surfaktanter bryter ner talg, dammpartiklar, men skadar samtidigt hårets strukturella delar, vilket gör att de lätt kan tränga in i skadliga faktorer.

Schampon som är förberedda hemma är de mest ofarliga, eftersom de har sådana fördelaktiga egenskaper som:

 • näring och hydratisering
 • struktur restaurering;
 • bli av med mjäll;
 • normalisering av talgkörtlarna;
 • avlägsnande av irritation, inflammation, klåda;
 • Stärka håret från rot till spets;
 • stimulera tillväxten av nya hårsäckar;
 • obstruktion av strängfall
 • upprätthålla hudens naturliga pH-balans
 • ger glans.

Hushållsrengörare tar bort smuts, försiktigt bryr sig om epidermis och lockar, vilket hjälper till att bevara skönhet och hälsa hos håret.

Kompositionens egenskaper

Till skillnad från hemlagade schampon ger inköpsprodukter en negativ hårbottenreaktion. Nästan varje kvinna har åtminstone en gång i sitt liv mött en situation när, efter tvättning av håret, det fanns en obehaglig känsla i form av klåda eller brännande. På grund av att håret torkar bildas mjäll och det finns en känsla av täthet i huden.

Denna kroppsreaktion härrör från aggressiva effekter av sulfater som finns i de flesta ytaktiva ämnena. Surfaktant är ett ytaktivt ämne som tjänar specifikt för att spola olika typer av förorening. De ytaktiva mikropartiklarna klamrar sig samtidigt till fett- och vattenmolekylerna, så att föroreningarna tvättas bort. Tyvärr orsakar dessa ämnen, förutom användningen, oftast synlig skada på epidermisens skyddshämmare och stör dess struktur.

Alla ytaktiva ämnen är uppdelade i flera typer:

 • Anjoniska. Form riklig skum, har utmärkt löslig förmåga och kännetecknas av låg kostnad. De är de mest aggressiva för mänsklig hud.
 • Katjoniska. De har förmågan att eliminera bakterier, deras tvättmedel är ganska svag, men de kan orsaka irritation. Vanligtvis används som tillsats för att ge håret antistatiskt.
 • Amfotera. De anses vara högsta kvalitet, eftersom föroreningen tvättas så bra som möjligt utan att skada huden. Deras kostnad är mycket dyrare i förhållande till de andra ytaktiva ämnena.
 • Nonjoniskt. Skum är dåliga, så de används parallellt med anjoniska, dessutom har de låg förmåga att irritera dermis. Tillagt för att ge mjukhet och silkighet till strängarna.

Organiska sulfatfria schampon påverkar huden försiktigt. I vissa fall kommer effekten av rikliga suds att bli mindre jämfört med vanliga schampon, men de kommer att bli mycket mer fördelaktiga.

För personer med känslig hud, benägen att inflammation, irritation och allergiska reaktioner, kan användningen av naturligt schampo, som lätt tvättas bort med vatten utan någon speciell ansträngning, vara en idealisk lösning.

Den naturliga styrkan hos naturliga ingredienser ger ett friskt och välskött utseende till varje hår, vilket berikar det med användbara vitaminer och mineraler. Skyddsfunktionen i huden ökar när den utsätts för ett komplex av spårämnen, såsom kosmetika. Obehag i samband med håravfall kommer att gå vid vägen, och hårväxten blir mer intensiv.

Skador, torrt hår kommer snabbt att återhämta sig, och naturliga ämnen kommer att bidra till att bevara färgen på de färgade trådarna. Hår efter keratinlaminering kommer inte att förlora sin form, eftersom mjuka ingredienser inte reagerar med keratin. Efter byte av vanligt schampo på organiska märkbara förändringar i utseendet av hår. Håret blir lydigt, får hälsosam glans och styrka, och lyser också som efter dyra salongprocedurer.

Naturliga schampon, som är baserade på örter och eteriska oljor, innehåller inte skadliga sulfater och bryr sig om hårets hälsa. Dessutom innefattar kompositionen sådana mjuka tensider som:

 • Mononatriumglutamat I schampon är denna komponent enbart fördelaktig för hårbotten och hårstrukturen. Det ingår i de flesta naturliga kosmetiska produkter och är speciellt tillsatt för bildning av skum, liksom för att underlätta förfarandet för kamning.
 • Glykosider. Används för att skapa skum som emulgator och balsam. Det släpper perfekt håret, vilket underlättar styling och fuktar epidermis. Dessa ämnen är organiska, så de används aktivt i kosmetika för spädbarn, på grund av att de inte har några biverkningar.
 • -Taurater. Produkter av naturliga oljor. De har en konditioneringseffekt, skonsam skumning och hanterar helt föroreningar.
 • Isetionater. Organiska ämnen som skapar ett krämigt skum och har en sparsam effekt på huden.

Styrkan hos naturkomponenterna, som finns i oljor, extrakt och växtekstrakter, spelar en lika viktig roll för att ge en djup terapeutisk effekt på huden och locken.

Vad ska man leta efter när man väljer

För att köpa högkvalitativa schampo av naturligt ursprung bör du noggrant uppmärksamma följande egenskaper:

 1. Packning. Plastbehållaren bör stängas tätt. Utländsk lukt eller annan skada är inte tillåten. Det ideala förpackningsmaterialet är glas, vilket är ganska sällsynt på grund av den höga kostnaden. Färgen är bättre att välja mörk, vilket förhindrar att solljuset tränger in, vilket kan förstöra skampans kvalitet.
 2. Driftstiden. Naturliga ämnen kännetecknas av en kort hållbarhet, så perioden från tankens öppning till slutet av hållbarheten sträcker sig från 2-4 månader. Ett schampo i en sluten behållare gäller 1 år. Om tillverkaren anger hållbarheten från tillverkningsdatum och lovar en hållbarhet på 2-3 år, bör du inte köpa sådana produkter.
 3. Komposition. Komponenterna som utgör naturligt schampo är vanligtvis skrivna i små och latinska bokstäver. Försiktighet bör tas till denna punkt. Komponenterna listade i början av listan har en högre koncentration än de sista, det vill säga om de eteriska oljorna är i början, så är produkten verkligen naturlig.
 4. Skyddande membran Närvaron av en film som hindrar inandning av skadliga ämnen med luft är ett viktigt inslag i urvalsprocessen.
 5. Förmågan att skumma. Om hårprodukten är naturlig, är dess förmåga att skumma inte tydligt uttryckt. Vid bildandet av rikligt skum är det värt att tänka på sannolikheten för tillverkarens löften om den organiska kompositionen. Aggressiva ytaktiva medel erhållna genom raffinering av petroleumprodukter kan ackumuleras i människokroppen, vilket leder till irreversibla förändringar på gennivå.
 6. Konsistens. För produkter baserade på naturliga komponenter är en ljus och transparent struktur karakteristisk, medan en krämig, tvärtom karakteriserar närvaron av skadliga ytaktiva ämnen i kompositionen.
 7. Arom och färg. En obehaglig skarp lukt är det första tecknet på frånvaron av naturliga oljor och extrakt i kompositionen, och den rika färgen indikerar närvaron av skadliga färgämnen i schampot.

Efter shampooing med organiskt schampo borde varje representant för den vackra artikeln inte känna sådana obehagliga känslor som torrhet, brännande eller irritation. Huden ska vara så fuktig som möjligt och fylld med användbara element. Detta bidrar till utseendet på vacker glans på håret och de ser riktigt friska ut.

Top Marks Rating

Ett stort antal varumärken är representerade på marknaden för kosmetiska produkter som producerar produkter utan sulfater. Dessa inkluderar ryska, polska, indiska, amerikanska och andra märken som är bra för daglig användning.

Popularitetsbetyg består av följande naturliga schampon:

 • Ekologiskt kök. Har håret elastiskt, starkt och väldigt vackert. Närvaron av kelp i algerna säkerställer korrekt vård och maximal effekt från applikationen.
 • Organiskt liv. Den arganolja som finns i oljan återställer perfekt den skadade strukturen och skyddar håret från ytterligare skador av ogynnsamma faktorer.
 • Ekologisk Tai "Frangipani". Återställer snabbt skadad hårstruktur. De blir släta, mjuka och fuktade.
 • Konstant Delight. Professionellt utvalda komponenter försiktigt bryr sig om ditt hår, ge dem vitalitet och naturlig skönhet.
 • Naturalium. Rengör håret och hårbotten noggrant från föroreningar, vilket effektivt eliminerar mjäll och fyller håret med en trevlig arom.
 • "Krim Rose". Det glattar varje hår, fyller det med styrka och oförskämd skönhet, och en delikat örtdräkt ger friskhet hela dagen.
 • Aubrey Organics. Naturliga extrakt, naturliga oljor och proteiner återställer håret och märkbart förbättrar sitt tillstånd efter första användningen.
 • Caudali. Den består av användbara oljor, vete och jojoba-extrakt, som eliminerar torrhet och fyller hår med användbara ämnen.
 • Logona. Frånvaron av sulfater och silikoner i den ger hårelasticitet, silkighet och attraktivitet.

Hur man gör shampoo med egna händer

Recept självtillverkning av naturliga schampon för hår av olika typer

Handgjorda schampon rengör inte bara håret och hårbotten, de ger också en försiktig omsorg för locken, vilket gör dem friska och silke. Eftersom det inte finns några kemiska komponenter i sådana kosmetika som är tillverkade hemma borde du inte oroa dig för hårets tillstånd - de kommer alltid att se starka och välskötta.

Förutom noggrann tvättning av hår och hårbotten, kan tvätt vara användbart för andra ändamål. Med hjälp av schampo kan du förbättra hårfärgen, anpassa den till fet eller torr hud, stärka håret eller bota mjäll. Eftersom allt du behöver lägga till i detta kan läggas till schampo, i den här artikeln hittar du en lista med medicinska örter som också används för hår. Alla säljs i ett apotek, så att de kan bryggas och läggas till basen av schampot, vars recept ges nedan. Således skapar du ditt eget hårschampo, får du en produkt som är utformad för en viss typ och hårfärg och kan tillgodose behoven hos varje familjemedlem. Dessutom, när man utför procedur nummer fyra, kan basen för schampo väl ersätta det vanliga hårschampot.

Hur man gör shampoo hemma för olika hårtyper beskrivs i detalj i den här artikeln.

Hur man gör en bas av örter för schampo med egna händer

Innan du gör ett hemlagat schampo måste du göra en bas.

Basen för schampon, gjord för hand, innefattar:

 • 1/2 liter rent vatten
 • Alla örter att välja mellan
 • 1 bar naturlig Castilian tvål

För att förbereda grunderna i hemlagad hårschampo för detta recept måste du välja gräset som passar din hårtyp från den som presenteras nedan. Förbered infusionen med en tesked av varje valda ört per kopp kokande vatten. Koka upp, stäng av värmen och låt gräset stå i ca 6 timmar. Avlägsna infusionen, kläm ut gräset och kassera, och värm upp den återstående vätskan igen.

Ta sedan en annan panna, häll ett glas vatten i det och koka. Använd en rivare eller en kniv för att hugga upp en bar med Castilian-tvål och täck de resulterande tvålspånen i kokande vatten. Rör om lösningen för att göra shampoo med egna händer tills tvålflisen i kokande vatten är helt upplösta.

Ständigt omrörning, det är nödvändigt att häll 2 msk Castilian tvål upplöst i vatten i ett varmt urtextrakt och fortsätt att rör om tills lösningen är helt homogen. Vid behov späd det med rent vatten. Avlägsnas från värme och låt svalna. Häll i en liten burk eller flaska. Skaka väl före användning.

Den återstående lösningen av Castilian tvål för schamponberedning hemma kan hällas för förvaring i en annan behållare och användas vid behov.

Följande är listade medicinska örter, från vilka du kan göra en infusion och lägga upp det som en grund för ett terapeutiskt schampo. Bordet kommer att ge de allmänna egenskaperna hos dessa örter, samt ange vilka hårtyper de är mest lämpade för. Du kan ta flera örtberedningar på en gång och kolla vilka som du gillar bäst och bäst. Det är lämpligt att förbereda flera schampon på en gång så att de kan alterneras beroende på hårtypen. Om ditt hår är oljigt måste du byta preparat och ta ett schampo för normalt hår varannan dag, eller ditt hår blir helt avfettat, torrt och sprött.

Om håret är torrt måste schampon också bytas och varannan dag tvätta håret med en förberedelse för normalt hår. Detta kommer inte att låta ditt hår zazhirnitsya för mycket, så att fettet inte täpper hårsäckens mun och inte skadar ditt hår av misstag. Om håret är normalt behöver du alternativa förberedelser för normalt, fet och torrt hår. Detta kommer att bidra till att upprätthålla ett normalt pH, det vill säga normal hudsyra.

Tabell "Örter för naturliga schampon gjorda för hand":

Naturliga schampon: 5 recept för friskt hår

Naturliga schampon: min topp 5

I ungefär fyra år har jag inte använt sulfatschampon och letar efter ett alternativ till de vanliga hårvårdsprodukterna. I dagens artikel, bara det mesta! Jag testade flera alternativ, och idag berättar jag om resultaten och intryck. Och jag har något att dela med.

Alla ovanstående alternativ är mycket bra schampo, jag talar om dem under siffrorna, men det här är inte ett betyg, men bara för visuell bekvämlighet. Välj den mest attraktiva eller prova allt.

1. äggula.

Så - den verkliga mormors verktyg visar sig vara otroligt coolt. Om du inte har ideologiska förutsägelser om ägg, använd gärna ojämnheten för att tvätta håret. Min mormor brukade bada huvudet med äggulor även när de vanliga schamponerna uppträdde på marknaden, och hennes hår var helt enkelt fantastiskt. Under lång tid hade hon en lång, lång flätan under midjan och hon skar bort sig i en ganska gammal ålder, eftersom det blev svårt för henne att bära sådan rikedom.

Fördelen med denna metod är att använda den så enkelt som vanligt schampo! Det är bara påförd, du kan omedelbart spola. Allt är snabbt och enkelt.

Hår från sådan tvättning efter en kort tid blir tjockare, starkare, glans. Den enda viktiga punkten: Det är bättre att använda hemlagade ägg, butiken tvättas också, men håret efter dem kan tvärtom bli dimmer och tunnare. I allmänhet måste vi försöka.

Hur man lagar mat: Separera äggulan från albumen, vispa den med en visp (eller gaffel) tills den är jämn och tillsätt lite varmt kokt vatten. Allt, applicera på vått eller torrt hår, tvätta av och sedan allt som du brukade.

2. Rågmjöl.

En annan känsla och fantasi för mig! Det här verktyget är, precis som det föregående, otroligt lätt att förbereda och använda: det är berett omedelbart innan huvudet tvättas och appliceras och tvättas omedelbart.

En viktig punkt: Det är bättre att använda finmalt rågmjöl, eller sikt det genom en sikt från stora partiklar som är ganska svåra att tvätta bort långt hår. Men i princip, när håret är torrt, är mjölpartiklarna väl "borttagna" när de kamma. För resten gillar jag verkligen det här alternativet för enkelhet, snabbhet, billighet.

Omedelbart efter håret blir håret tjockt och väldigt starkt! De lyser och ser väldigt friska ut. Och med tiden aktiverar rågschampo hårväxten, så de blir mer, de är tjocka, mjuka, fina och vackra. Och råg "schampo" ger hårvolymen.

Hur man lagar mat: långt hår kommer att behöva cirka 2 matskedar utan en skiva med rågmjöl. Blanda mjöl med varmt vatten (60-70 grader) i en bekväm kopp eller skål tills fullständig homogenitet. Det finns så mycket vatten att göra en tjock uppslamning. Vi blandar med en visp eller gaffel i 2-3 minuter, tills massan börjar lysa och en vit blomma visas på toppen - det här är tvåldelen som kommer att tvätta håret. Förvånansvärt är det naturligtvis inget känt skum från denna "schampo", men du kommer att känna på dina händer när du lägger det på ditt hår, känslan av tvål som kommer från tvål och andra tvättmedel. Du kan applicera direkt på torrt hår, bara på rötterna, skölj av om en minut. Du kan lämna som en mask i 5-7 minuter, medan mjölet fortfarande är våt på håret (om det är längre blir det svårt att tvätta).

3. Triphala.

Med det mest kända ayurvediska pulvret. Det är också lämpligt för att tvätta huvudet.

Det coolaste resultatet av triphala är accelerationen av hårtillväxt: i bara 3-4 applikationer ser du hur nytt hår började växa i dig "fluff". Naturligtvis är hårets glans och styrka också fäst.

Det är bäst att använda trifala finmalt och använda som en mask och håller lite tid på håret. Effekten blir märkbar och trevlig. För fall på "på väg ut" är det troligen bättre att använda andra schampon, eftersom det är svårt att samla hår i ett hår efter triphala. Och för att använda den med viss frekvens, säg en gång i veckan, bara för den positiva effekten.

Hur man lagar mat: två matskedar med en kulle trifall kasta varmt kokt vatten, för att få en homogen tjock massa, insistera 10-15 minuter. Applicera sedan på torrt eller vått hår och håll kvar från 15 minuter till 2 timmar. Tvätta som vanligt, det visar sig lätt.

4. Örter och örtblandningar.

En mängd olika örter är bra för att tvätta håret! Huvuddelen av dem är mylnäyanka, vår, inhemska tillväxt och den indiska frukten shikakai. Överraskande, i Moskva-butikerna är shikakai mycket lättare att hitta än roten till soapwort. Men de har samma effekt - båda verktygen har använts för att bilda tvålslamor sedan mycket gamla tider. Om du blandar det filtrerade avkoket av soapwort eller shikakai blir det ett ganska tätt skum, nästan som en vanlig schampo. Dessa växter är lämpliga för användning i sig, utan tillskott. Jag lägger ofta till lite shikakai (ca 1/2 matsked) för att rågmjöl och håll 30 minuter på mitt hår. Jag gillar verkligen det här alternativet. Dessutom är det billigare än om du bara använder shikakai

Det är bättre att använda växtbaserade formuleringar som en mask, lämnar den på håret i minst 30 minuter, eller i ett par timmar. Deras verkan kommer att bestämmas av egenskaperna hos en viss ört eller frukt.

Till exempel, istället för schampo, kan du använda följande kombinationer:

kullrot + kamille + limefrukt + kalendula + ingefära rot

tvålrot + björkpinnar + kalamusrot + hallonblad + senapspulver

lakritsrot + nässla (för mörkt hår) + hoppkeglar + ingefärarot

Du själv kan samla växtbaserade kompositioner, med hänsyn till dina hårdhets särdrag. Eventuellt växtbaserade pulver för att tvätta huvudet ska bestå av tre delar:

1. Tvätt, "soapy": burdock rot, soapwort rot, lakritsrot, shikakai - välj en sak.

2. Komponenter som förbättrar hårbotten och håret: Nässla, Quinoa, Hoppkeglar, Blomkål, Björkblad (för oljigt hår), Hallonblad, Björkknoppar, St John's wort (reglerar sebaceous körtlar, endast lämplig för fet hår -4 komponent.

3. Komponenter som förbättrar blodcirkulationen: Gingerrot, senapspulver - något en eller båda, efter eget gottfinnande.

Det är bra att lägga till rågmjöl till någon av kompositionerna.

Hur man lagar mat: Shikakay eller soapworm kan användas på två sätt:

Häll sedan 2 msk pulver med varmt kokt vatten (60-70 grader), rör om tills det är lätt, låt det brygga i ca 20 minuter och applicera på torrt hår, lämna i 30 minuter, skölj med varmt vatten.

som tvålslakor: Häll 2 msk tvålpulver eller ett glas kokande vatten, koka, ta av värme och låt stå under locket i 20 minuter. Städa buljongen, slå med en mixer tills ett vitt skum bildas. Vi använder detta skum som schampo och sätter på vått hår. Förresten kan sådant avkok användas för framtiden eller på vägen, häll det i en flaska så att det fortfarande finns utrymme kvar i det. Därefter, om nödvändigt, skaka flaskan i 5-7 minuter tills den skumar och tvätta mitt huvud med det. Förvaras i kylskåp i högst 7 dagar.

Örtpulver för att tvätta håret: Alla ingredienser måste finmales i pulver. Vi tar en matsked av var och en av dina valda växter (ingefärapulver 1/2 matsked) + valfritt ett par matskedar rågmjöl. Lägg till blandningen varmt kokt vatten (60-70 grader), så att konsistensen inte är för tjock gräddfil. Låt det brygga i 20 minuter, applicera på torrt eller vått hår, lämna i 30 minuter eller mer, tvätta av med varmt vatten. Vi glädjer oss vackert, lydigt hår.

5. Lera.

Clay - en unik produkt som är lämplig för hudvård och för oral administrering att rengöra kroppen, och nu också för håret. Välj den typ av lera som du gillar bäst / bäst passform: blå, vit, svart. Om du har möjlighet att ta med lera från någonstans (från Bulgarien, till exempel, eller från Krim, från ryska sjöar), använd den. Men apoteket är också lämpligt.

Lera är bra för att det inte bara rensar hårbotten, utan ger också näring till hårrötterna. Som ett resultat kommer håret att vara mjukt, skonsamt, starkt och "hårigt". Lera kan behandla hår efter solen, till exempel. Eller andra influenser, såsom en hårtork, hårjärn etc. Det är sant att det är också bra att använda oljor, som jag nämnde i föregående artikel, länken till vilken det finns i början.

Hur man lagar mat: För lång hår, ta två matskedar av lera utan en kulle, sätt varmt varmt vatten så mycket att du får en tjock vassle. Applicera på torrt eller vått hår, lämna i 15 minuter och tvätta sedan med vatten.

Naturliga schampon gör det själv

Kosmetika för hårhygien annonseras dagligen av välkända kosmetiska företag. Löfte om mirakulöst bortskaffande av mjäll och skört hår förblir bara löften. I reklamklämmor om schampon används egenskaperna hos Photoshop, den grafiska "omvandlingen" av håret efter inköpta schampon.

Efter långvarig användning av industriella schampon förlorar håret sin glans, hårbotten blir torr och mjäll förekommer.

OBS: Alla tillverkare av industriell kosmetika lägger till konserveringsmedel och sulfater i schamponet, vilket garanterar långvarigt förvaring av produkter på affärshyllor.

Under 18 och 1900-talet använde damerna örtinfusioner för att tvätta lockar. Rengöringsmedel hade inte skumliknande egenskaper, det hygieniska förfarandet orsakade mycket problem på grund av processens komplexitet.

I vår tid för beredning av schampo hemma med hjälp av en tvålbas. Du kan köpa den på apotek, specialiserade marknader. I undantagsfall, som en grund för hemlagad hårkosmetik, kan du ta barnschampo utan tillsatser.

Användbara kvaliteter av naturliga hemlagade schampon

 1. Naturliga sulfatfria schampon innehåller inte konserveringsmedel, kemiska tillsatser.
 2. Användning av färsk mat, oljor, extrakt.
 3. Efter att ha tillämpat hemmagjorda hårkosmetika blir curls frisk och silkeslen.
 4. Permanent skydd mot negativa miljöfaktorer.
 5. Naturliga växtingredienser verkar på hår som antioxidanter.
 6. Förbättra hårets struktur, lökapparat, accelerera hårväxten.
 7. Att skapa schampon kräver att det själv kräver minimal ekonomiskt avfall.

Behöver håret vitamintillskott?

Vitamin tillskott kan läggas till ditt eget hemlagade schampo. Varför behövs de?

 • Retinolacetat

Vitamingrupp "A" i flytande form kan köpas hos någon apotekskiosk. Det läggs till i schamponet för att förbättra de hårda rotsystemets trofiska funktioner, förbättra blodcirkulationen, näring, hårväxt.

 • Askorbinsyra

Gynnsamt påverkar hårstrukturen. Stärker folliklar, förhindrar håravfall.

 • Vitaminer av grupp "B"

Tiamin, riboflavin, pyridoxin - de viktigaste komponenterna i sammansättningen av naturligt schampo. Med deras hjälp uppdateras cellerna i hårbotten regelbundet, regenerering av lampans byggceller uppträder. Under påverkan av vitaminer i grupp "B" har håret en hälsosam glans.

Det normaliserar hormonbalansen. Vitamin "E" reglerar förnyelseprocessen på cellnivå, vilket bidrar till att sakta ner åldrandet.

I apotekets form kan vitaminkomplexet tillsättas oberoende av något naturligt hemlagat schampo.

Inköpta schampon: Vad är fångsten?

I anteckningen av inköpta kosmetika för hårhygien indikeras det kvantitativa förhållandet av ingredienserna som ingår i kompositionen. Efter att ha utfört en kemisk analys av flera typer av industriella schampon visade sig: Sammansättningen är inte sant. Herbal ingredienser, vitamintillskott är i den sista raden av schampokompositionen.

Huvudfunktionen hos köpta tvättmedel är borttagning av smuts. Kompositionen innehåller skadliga kemiska föreningar. Ytaktiva substanser (ytaktiva ämnen) avlägsnar rester av fett som produceras av körtlar, ger schampo med riklig skumning.

Negativa kvaliteter av inköpta produkter:

 • Frekventa allergiska reaktioner mot de närvarande kemiska komponenterna.
 • Industriella schampon påverkar talgkörtlarna, som med långvarig användning orsakar torr hud, mjäll och tunna hår.
 • Silikon som en del av köpta tvättmedel täcker hår med en fet film. På grund av detta stör de naturliga näringsfunktionerna, krullarna har en oljig glans, strängarna ser orubbliga ut.

Shampoo klassificering

Innan du förbereder schamponet är det nödvändigt att bestämma vilken typ av hår för vilken produkten kommer att tillverkas. Missbildningen av diskmedel med typen av hårbotten kommer inte att ge maximal effekt, tvärtom kommer det att förvärra hårets hälsa.

Ett bra hemlagad schampo innehåller växtbaserade extrakt, vitamintillskott i form av naturliga juice, naturliga ingredienser som inte innehåller kemiska föreningar.

Förbered ett hemlagat naturligt schampo är enkelt. För detta ändamål tas tvålkomponenten ut som en bas, ingredienser från tredje part läggs till: livsmedelsprodukter, vitaminkomplex, aromatiserad olja.

Tvålbas för schampo ska förvaras i en separat behållare från den färdiga produkten. Om nödvändigt hälls en viss mängd bas i en separat maträtt, tillsätt tillhörande ingredienser. Håll redo shampoo under lång tid rekommenderas inte.

Hårda schampon för hår gör det själv

Under det 21: a århundradet gjorde kosmetologer ett genombrott i skapandet av universella hygienprodukter för att tvätta hår. I sammansättningen av fasta schampon finns det inga flytande, konserveringsmedel, kemiska tillsatser.

För att förbereda ett fast schampo behöver du:

 • Glycerolja
 • Tvålbas
 • Herbal Extracts
 • Smaksatta oljor

Matlagningsteknik

Först framställs växtdekoket:

 1. Herb (apotek version) - 30 g
 2. Vatten - 100 ml

Placera urtete i en emaljskål, häll hett vätska. Skapa en termisk "kudde". Avkoket är klart på 60 minuter.

Herbal samling placerad i en behållare, häll kokande vatten. Häll vatten i pannan, sätt på elden. När vattnet kokar, lägg en behållare med gräs ovanpå pannan. Klar buljong avlägsnas från vattenbadet om tjugo minuter. Basen för schampo smältes med förfarandet som beskrivits ovan. Blanda det färdiga avkoket med örter med en uppvärmd tvålbas. Tillsätt glycerolja i rätt mängd. Sammanfattningsvis: att ge shampoo en aromatisk doft - eteriska oljor. Häll den resulterande massan i en separat behållare. Efter 30 minuter sätts shampooet i ett kallt utrymme tills det är helt härdat.

Positiva egenskaper hos fasta schampon

 1. Innehåller bara naturliga ingredienser.
 2. Fuktar hårbotten.
 3. Stärker metaboliska processer på cellulär nivå.
 4. Ekonomiskt.
 5. Hög koncentration av näringsämnen.
 6. Bärbara medel för hårhygien (det är bekvämt vid långa resor).
 7. Den har antistatisk effekt.
 8. Lätt att använda: Fuktar huvudet med vatten, applicerar schampo.

Hur man gör en tvålbas hemma

 1. Olivolja - 0,4 liter
 2. Kokosolja - 0,4 L
 3. Veteolja - 0,1 l
 4. Castor - 0,1 L
 5. Renat vatten - 0,37 l
 6. Alkali - 0,15 L
 7. Orange olja - 10 droppar

Varning: var noga med att följa proceduren!

 • Häll rent vatten i disken, häll alkali. Följ den fullständiga upplösningen av den alkaliska produkten.
 • Kyl lösningen.
 • Smält alla oljekomponenter i en separat emaljerad behållare. Kall till alkalisk temperatur (högst 37 ° C).
 • Rör om alla tillgängliga produkter tillsammans till en tjock konsistens.
 • Häll den resulterande massan i de förberedda silikonbehållarna.
 • Toppformar täcker med cellofan, skapa ett termiskt "bad". Lämna shampoo tills det stelnar vid rumstemperatur.
 • Om 24 timmar är fast schampo redo att användas.

Hemlagad torr schampo

För beredning av torra schampon användes ris, havregryn eller majsmjöl. Som ytterligare ingredienser används adsorberande ämnen, aromatiska oljor.

Torra schampon har många fördelar:

 • Ta försiktigt bort korneas grovda celler.
 • Effektivt använd i händelse av brist på vatten;
 • Högkvalitativ användning för korta hårklippningar.

Rekommenderas inte för torrt hår.

Hur man använder

Torrmassa gnuggar i hårbotten. Applicera resten av torrschampot på krökorna. Efter att fet fett absorberas i mjölkens konsistens i produkten, kamma håret med en träkam. Skaka av det återstående schamponet med en torr handduk.

Matlagningsteknik

 • "Quick"

Ingredienser blandas. Applicera på huden. Efter fem minuter, applicera en kam för att ta bort eventuellt kvarvarande pulver.

 1. Kornmjöl - 50 g
 2. Kanelpulver - 60 g
 3. Orange olja - 3 droppar
 4. Mandarinolja - 3 droppar

Split krullar i flera separata strängar. Använd en borste för att färglägga hår, applicera en massa i hårets rotszon, efter separationerna. Hela längden på krullkompositionen appliceras ej. Tio minuter senare, använd dina fingrar för att göra några cirkulära massagebevegelser. Ta bort resterande pulver med en kam.

Schampo recept

 • "Mustard"
 1. Senap - 30 g
 2. Vatten - 2 l

Torka senapspulver i varmvätska. Skölj krullar med en lösning för att eliminera överskott av talgkörtlar.

Utformad som ett näringsämne för att förbättra strukturen hos hår, näring, glanskrullar.

 1. Eventuellt tvättmedel för hår - 30 ml
 2. Kycklingötter - 2 stycken
 3. Gelatinpulver - 30 g

Ingredienser placeras i en glasbehållare, vispa med en vispa tills den är jämn. Applicera schampo på strängarna med massagerörelser. Tvätta av under rinnande vatten efter tjugo minuter.

 • "Mjäll"
 1. Samling av skum - 30 g
 2. Vatten - 0,5 l

Förbered infusion av skumgummi: Häll upp samlingen i en behållare med varmt vatten. Tansy låt det brygga i ett par timmar under värmen "kudden. Skölj oljiga hårsträngar med schampo varannan dag i 30 dagar.

 • "Whey shampoo"
 1. Serum - 0,1 L
 2. Sur mjölk - 0,1 liter
 3. Kefir - 0,1 L
 4. Bordsvinäger 9% - 30 ml

För att skydda håret mot negativa faktorer (väderförhållanden, exponering för höga temperaturer), applicera en jäst mjölkprodukt från listan för att krulla och gnugga in i strängens rotszon. Täck huvudet med cellofan, ha på sig en stickad hatt. Skölj krullarna med ättikvatten i fyrtio minuter.

Det andra alternativet: späd ut eventuell jäst mjölk med kokande vatten i ett förhållande 1: 1. Det resulterande massglasset hår. Exponeringstid: 10 minuter.

 • "Brödschampo"
 1. Brunt bröd - 150 g
 2. Vatten - 50 ml

Krossa bröd i en keramisk maträtt. Tillsätt kokande vatten, blanda. Stamma den resulterande massan genom ostklaven. Kompositionen appliceras på locken och hårbotten. Procedurstiden är femton minuter. Kombinera ditt hår med en träkam med glesa höga tänder efter en viss tid. Tvätta vattnet med varmt vatten. Skölj krullarna med en svag ättiklösning.

För oljigt hår

 • "Medicinsk schampo från granatäppleskal"
 1. Färsk granatäppleskal - 1 stycke
 2. Vatten - 1l

Förbered granatäppledekok: sätt finhackad skal av frukten i en emaljskål, häll vätska. Efter kokning, lämna blandningen på spisen i ytterligare femton minuter. Täckbehållare med avkok med en handduk i 1 timme. Stam.

Helande avkok för oljigt hår bereds för varje mottagning. Shampoo ditt hår 2 gånger i veckan. Kurs: 16 procedurer.

 • "Recept från Kina"
 1. Ärtor (eller ärtmjöl) - 60 g
 2. Vatten - 100 ml

För att förbereda schamponet behöver du jordnötter eller mjöl från samma produkt. Häll mjöl i en termos, häll varm vätska. Låt svälla i 8 timmar. Gnid lås och hårbotten med den resulterande massan. Efter fyrtio minuter, tvätta trådarna som vanligt.

 • "Kamferhampo"
 1. Kamferolja - 10 ml
 2. Kycklingblomma - 1 stycke
 3. Vatten - 60 ml

Separera kycklingblomman försiktigt från albumen, placera den i kamferolja. Blanda allt. Tillsätt vatten till den resulterande balsam. Shampoo skum på huvudet. Exponeringstid: 10 minuter.

För torrt hår

 • "Äggula schampo på moonshine"
 1. Moonshine - 30 ml
 2. Kycklingolja - 2 stycken
 3. Vatten - 60 ml
 4. Flytande ammoniak - 10 ml

Innan du förbereder schamponet, späd moonshinen med vatten i ett förhållande 1: 1. Tillsätt till alkoholhaltiga lösningar. Rör om. Tillsätt ammoniak till blandningen. Späd massan med kokt vatten.

Det andra alternativet: Blanda äggulorna med vodka (1/4 kopp). Torka schampo med en liten mängd vätska. Skummande schampo på trådarna i fem minuter.

 • "Herbal Apple Cider Vinegar Shampoo"

Gelatinpulver - 30 mg

Gelatinpulver placerad i en glasbehållare, häll kallt vatten. Blanda noggrant med en visp tills det är smidigt. Lämna i trettio minuter. I den resulterande kompositionen tillsätt de återstående ingredienserna. Rör om. Shampoo skum krullar. För att uppnå maximal effekt, följ exponeringstiden - 15 minuter.Nästa Artikel
Gelatin hårsmaskar och folklaminering