Travianchiki gör det själv. Master klass


För att avsevärt bredda barnets horisonter och utvecklas i det, kommer en känsla av ansvar att hjälpa till att kombinera naturliga leksaker med egna händer.

Denna hack kommer att vara en levande handbok om naturen hemma, i dagis och i skolan.

Squabs, eller, som de kallas också, eko-man, har nyligen förlorat sin popularitet. För första gången uppträdde de i sovjetiska tider och dekorerade många kök.

Vad är ett gräs

En travyanchik är en liten tygfigur i form av en liten man eller ett djur, där, efter vattning, en liten logg växer ut ur gräset. Regelbundet vattning av ditt "husdjur" kan få ett riktigt grönt område i huset som inte kräver särskild vård.

Färdiga örter finns i sortimentet av många butiker, men det är mycket intressant att bjuda in barn att göra det för hand. För att skapa eko-man måste du förbereda följande material:

 • grund för travyanchik;
 • gräsfrön;
 • nål och tråd;
 • sågspån;
 • tallrik eller panna.

Som utgångspunkt kan du använda alla tillgängliga material - en gammal socka, gasbind, brett bandage eller nylonstrumpor. Gräsfrön bör väljas utifrån sina egna preferenser. Så, till exempel, om du vill göra ett gräs som kommer att glädja ögat med gröna i flera år, kan du köpa frön av flerårigt gräsmatta gräs.

Om det finns husdjur är det möjligt för dem att fylla gräset i en speciell ört i en gräsbevuxen kruka.

Denna delikatess kommer att vädja till katter, hundar, marsvin och även papegojor. Frön av sådant gräs säljs i husdjursaffärer.

Om du inte kan hitta gräsfröna kan du somna i gräsgräs - råg, vete, havre eller korn. Preliminärt är det önskvärt att sortera kornen från skal och strån.

Sågspån kan köpas hos alla djuraffärer - de kommer att fungera som huvudfyllare för leksaken. För att skapa en person behöver du bara en handfull sågspån, du bör överväga detta när du köper.

Om så önskas, i butikerna för handarbete kan du köpa ögon och andra detaljer som kommer att återuppliva miljömannen.

Steg för steg instruktioner för att göra gräs

1. Strumpor eller strumpor ska skäras med sax på ett sådant sätt att man får en liten ärm upp till 10-15 cm lång. Om gasväv eller bandage används, måste de sys för att bilda en liknande hylsa. Omedelbart måste du klippa några tunna ränder materia - de kommer att vara användbara som strängar. De starkaste banden kommer från nylonbyxor.

2. Ena änden av strumpan bör vara bunden med den tidigare förberedda slipsen. Därefter måste arbetsstycket vändas inuti för att göra en slags väska knuten inuti.

3. Om gräset kommer att vara en vertikalt placerad leksak, bör du först och främst fylla fröna i botten av påsen och efter sågspån. Det viktigaste att frön var i övre delen av hantverket.

Om gräset placeras horisontellt (till exempel kan du göra en igelkott eller en sköldpadda), bör du först sätta sågspån i påsen och häll sedan fröna på ena sidan, vilket kommer att vara högst upp. Det är lämpligt att fördyka frön i 5-6 timmar.

4. Sågspån bör vara lite fuktad - så de är bättre täppta och formar formen väl. Efter fyllning är toppkanten också fast bundet. Det är väldigt viktigt att göra starka knutar - så att innehållet inte kommer ut i framtiden.

5. I det här skedet måste du slå på fantasin och komma på ett gräsbevuxet utseende. Så, beroende på fröens läge, kan du göra en igelkott, en groda, en tigerung, en björn, en hund eller en larv.

För att göra huvudet, benen eller segmenten av kroppen måste du fästa en fylld påse på ett visst ställe.

Idéer för kreativitet kan hämtas från andras arbete eller uppfinna något eget, inte nödvändigtvis att skapa ett existerande djur, det kan visa sig vara en främling eller någon form av mirakel Yudo.

Med hjälp av banden kan du inte bara forma huvudet utan även näsan, öronen, hornet eller svansen.

I processen att skapa leksak från tid till annan bör det kontrolleras för stabilitet.

6. För att gräset ska kunna komma till liv måste det limmas i ögon och mun. Som ett peephole kan du använda båda ämnena från butiker för kreativitet, liksom de vanligaste knapparna. Också kan ögonen vara gjorda av kartong eller filt, skär en ljus oval för ögat och mörkt för eleven.

7. Det är möjligt att lägga till en hantverksstyrka, om du målar ytan med akrylfärger. Gouache och akvarell är inte lämpliga för detta, eftersom de är mycket smutsiga händer och tvättas bort efter ingången av vatten. Akryl är resistent mot vatten, och leksaken kommer att förbli vacker under lång tid.

8. I sista skedet är det nödvändigt att mätta gräset grundligt med vatten. För att gräset ska spira, måste leksaken hållas i en behållare med vatten i minst 2-3 timmar. Tja, om vattnet är något värmt.

Om du planerar att skapa flera herbalister kan du göra ett litet experiment. Så, en siffra behöver blötläggas med rent vatten och den andra med en vattenhaltig lösning av ett växttillväxtstimulerande medel. Då är det fortfarande med barnet att observera gräsens tillväxt på hantverk och dra till lämpliga slutsatser.

Växtskydd

Den färdiga leksaken måste installeras på en tallrik eller ett specialfack - detta är nödvändigt så att det inte strömmar ner på omgivande föremål men hålls kvar i stativet. Därefter måste en eko sätta sig på ett ljust ställe (till exempel en fönsterbrädan eller en balkong) och vänta på det ögonblick då de första spirorna kommer fram från den.

Periodiskt måste du övervaka tygets fuktighet, omsluta gräset. Från tid till annan är det nödvändigt att fukta det med vatten från en vattenburk eller från en sprayflaska. Barn kommer gärna att ta hand om sitt nya husdjur och titta på resultatet av sitt arbete.

De första grässtrålarna kommer att dyka upp på leksaksytan inom 2 dagar.

Om barnets ålder och uthållighet tillåter, kan en dagbok med observationer göras Så, i en anteckningsbok eller ett vanligt ark, är det nödvändigt att rita fälten på bordet och notera tre gånger om dagen hur stalker växer. När gräset växer, kan barnet också ta bilder av hans hantverk.

När gräset växer kraftigt och börjar förfallna i olika riktningar, är det möjligt att locka barnet genom att klippa gräset. Saxar eller bara händer måste ta bort skottens spetsar och lämna upp till 2/3 av deras längd. Så du kan experimentera med olika typer av hårklipp - halvlådan, mohawk och allt som fantasi tillåter.

Att dela gräset i två delar och knyta varje båge, du kan göra en gräs-flicka. Förresten har en hårklippning en positiv effekt på leksaken - borttagningen av långa stjälkar ger gräset ny styrka, och med tiden kommer gräsets utseende bara att förbättras.

Om det finns husdjur i huset, kan de göra "hårskärning" på egen hand - denna ört är mycket användbar för dem, den innehåller mycket vitaminer som är otillgängliga för djur som bor i en lägenhet.

Om du måste lämna gräset en i flera dagar, för att förhindra att den torkar ut, ska du leka i en plastpåse efter vattning. Det kommer att bidra till att minska förångningen och spara värdefull fukt.

Bubblor ger dig och ditt barn en obeskrivlig känsla. Att göra tvålbubblor med händerna är väldigt enkelt. Vill du veta hur? Läs vår artikel!

Vad är ett gräs och hur man gör det

En liten tyg-souvenirleksak som innehåller sågspån och frön kallas travyanchik. Det utförs i form av ett djur eller en liten man. Med regelbunden vattning på huvudet växer "hår" eller "ull" av gräset.

Travianchiki, eller, som de kallas, eko-leksaker, kan avsevärt bredda barnens horisonter. De kan vara inblandade i processen att skapa och ta hand om mirakeldjuren. Detta kommer att hjälpa barnen att bli mer ansvarsfull och omtänksam.

Och hur intressant det är att observera utseendet och tillväxten av de första gröna spridhåren!

Du kan köpa en sådan souvenir i butiken. Men hur mycket mer intressant att göra det med egna händer, och till och med koppla barnen! Och det är ganska enkelt. Det viktigaste är att ha önskan och nödvändiga material.

Hur man gör det själv

För att skapa en eko-leksak måste du samla in de nödvändiga materialen:

 • Basis - i sin kvalitet kan du använda en socka eller en nylonstrumpor;
 • Grasfrön väljs i enlighet med personliga önskemål. Detta kan vara ett enda eller flerårigt gräsmatta. Om det finns djur i huset, kan du köpa en speciell ört som katter, hundar eller papegojor skulle äta senare. Också lämplig spannmål - vete, havre, korn eller råg
 • Nål och tråd;
 • Sågspån - några handfuls. Du kan köpa dem på djuraffären;
 • Plåt eller panna.

Med alla nödvändiga material kan du börja gräset:

 1. Strumpan eller strumpan är skuren så att en ärm är 10-15 cm lång. Från resten är flera smala remsor skurna för att användas som slipsar.
 2. En ände av hylsan är tätt bunden med en beredd tygremsa. Då vänds produkten så att knuten är inuti;
 3. Gräsfrö hälls i botten, och sågsåggen hälls, vilken bör vara lite fuktad med en sprayflaska. I den våta formen är de lättare att rama, och de är enklare att bilda. Detta skapar en apans huvud;
 4. När "huvudet" är tätt packat, separeras små bollar av sågspån på sidorna och binds med strängar, plattas lite ut. Så här kommer öron ut;
 5. En näsa är formad framför: på samma sätt som öronen;
 6. Lite mer sågspån läggs till huvudet så att det är tätt fyllt. Då samlas gräsens botten upp med en nål med en tråd i en cirkel, väl spänd. Hålet sys upp så att sågspånen inte vaknar ut. En apa med öron och en näsa är klar! Om så önskas kan andra delar av kroppen dessutom tillverkas med hjälp av strängar: kroppen (bandaged around the neck), svansen, benen. I kreativitetsprocessen bör du regelbundet kontrollera din skapelse för hållbarhet.
 7. Efter att kroppen har bildats är över, ska apen "återupplivas". För detta gör man med hjälp av akrylfärger målar gräset i brunt och mage, inuti öronen och munstycket i gult. Akryl är resistent mot vatten, så att apan under lång tid kommer att hålla ett vackert utseende;
 8. När färgen är torr - det är dags att börja utforma ansiktet. Munnen och ögonen kan dras. Ett annat alternativ är att skära dem av papp eller filt och lima dem med superlim. Som ett öga kan du använda de vanliga knapparna. Och du kan drömma upp och komma med någonting original;
 9. Det sista steget är att mätta gräset med vattenbrunn. För att göra detta ska leksaken vara helt nedsänkt i varmt vatten i minst 2-3 timmar.

Växtskydd

För att gräset ska kunna växa stort och grönt, måste du ta hand om leksaken.

Valet av plats. En fuktbelastad leksak bör placeras på en tallrik eller bricka. Det är nödvändigt att vattnet som flyter från det finns kvar på brickan och faller inte på de omgivande föremålen. Sedan sätts gräset på en ljus plats. Detta kan vara en fönsterbrädan eller sängbord nära fönstret.

Det är viktigt att värmeanordningarna inte fungerar nära varandra, annars kommer det att torka gräs snabbt ut. De första skotten ska visas inom 2-3 dagar.

Vattning. Vatten gräset ska vara dagligt, fördela vatten jämnt i hela leksaken. "Badning" ska ske en gång i veckan - apen faller helt ner i rumstemperaturvattnet i 10-15 minuter.

Om inomhusluften är torr, ska det underbara sprayet sprutas dagligen med en sprutflaska, vilket skyddar det mot uttorkning. Om gräset har torkat på grund av att leksaken glömdes att vattnas, kan du släppa gräset i 30-60 minuter i en behållare med vatten vid rumstemperatur. Denna procedur kommer att återuppliva aben.

Frisyr. Efter 2 veckor, när gräshöjden når 8-10 cm, kan du göra det första klippet. Speciellt barn älskar att drömma och sminka olika hårklipp. Om det är för kort spelar det ingen roll. Efter 2-3 veckor kommer håret igen att bli långt!

Att dela gräset på huvudet i två delar och bundet upp var och en av dem med en båge, du kan göra en gräspinna. För ett underbart djur kommer en haircut bara att gynna - växten får ny styrka och dess utseende förbättras.

För att undervisa barnobservationen och uthållighet kan du göra en dagbok. På ett enkelt papper eller i en anteckningsbok måste du rita ett bord och notera hur mycket stjälkarna växte på en dag. Det är möjligt att när gräset växer, fotograferar barn sina underbara leksaker.

Travyanchik kommer att glädja ögat med sitt ovanliga utseende i ca 6 månader. Då kan det skäras och bytas ut med nya frön.

Travyanchik idealisk för att undervisa ett barn att ta hand om inomhusväxter. Han är väldigt opretentiös och växer snabbt. Och hans roliga, roliga utseende kommer att lätta humöret under en lång tid och ge många positiva känslor!

Det är intressant att veta vilka växter som är bäst placerade i plantskolan? Läs här!

Hur man gör en docka med växande gräs på huvudet? (foto inuti)

Jag brukade köpa i min stad men de säljer inte längre dem
Hur man gör en sådan docka?

P. Med gräset har jag

Att göra en sådan leksak själv. du behöver strumpor, frön (som havre eller hirs), bra mark, tillbehör (ögon, mun, etc.) eller du kan skära ut ögonen själv och ta en viss tid och fantasi.

Nästa: Vi lägger strumpet på glaset där marken med fröna hälls (fröen ska naturligtvis vara på toppen, annars kommer håren att växa från, ja du förstår :)), skaka försiktigt innehållet i glaset i kroppen, binda strömen till knuten - tätt bundet), dekorera med ögon, båg, näsa, mun, etc.

Det viktigaste - glöm inte att sätta "bun" i en kruka, till exempel en tallrik. och sedan - en fråga om tid: regelbunden vattning, en bra ljus plats och snart har denna geezer ett elegant hårhår. I detalj.

Huvud med gräs istället för hår (Grass Head)

Här är vad vi behöver: - gamla nylonstrumpor eller pantyhose; - gräsfrön - sågspån eller någon slags jord för växter (du kan använda vanlig svart jord); - ett glas yoghurt - alla slags detaljer för dekoration: bitar av tyg, färgat papper mm - Vattentätt lim.

Steg 1. Klipp en 20 cm nylonstrumpor (du behöver en bit med en socka). Huvud med gräs istället för hår
Steg 2. Sträck strumpan på toppen av en kopp och sätt 2 tsk gräsfrö in i den. Huvud med gräs istället för hår
Steg 3. Häll jorden. I storlek ska pungen visa sig med en tennisboll. Huvud med gräs istället för hår
Steg 4. Slå en knut på toppen, du behöver inte trimma det översta slutet. Huvud med gräs istället för hår
Steg 5. Du kan göra en näsa eller öron genom att dra en liten strumpa och vrida den. Dra näsens botten med en sträng eller ett litet gummiband. Huvud med gräs istället för hår
Steg 6. Lägg till detaljer på huvudet. Använd bitar av tyg eller en markör för att göra din mun, lim dina ögon med vattentätt lim, gör en kostym till din docka av färgat papper. Huvud med gräs istället för hår
Steg 7. Nu är det dags att göra håret, eller hellre göra det så att de började växa. Fuktar påsen väl i vatten för att fukta jorden. Fyll en halv yoghurtkopp med vatten och lägg huvudet på toppen av koppen så att slutet som vi inte klippte i steg 3 ligger i vattnet. Sätt din skapelse på ett ställe med tillräckligt med solljus. Se till att toppen av huvudet är vått och regelbundet vattna det med en liten mängd vatten. Gräset kommer att börja gro i ungefär en vecka. Hela huvudet kommer att vara täckt med hår på ungefär en månad.

Gräs växer ur huvudet

Drömdröm växer ut ur ditt huvud dröm, varför dröm i en dröm Gräs växer ut ur ditt huvud? För att välja en dröminterpretation, skriv in ett nyckelord från din dröm till sökformuläret eller klicka på initialbokstaven för bilden som karaktäriserar drömmen (om du vill få en online tolkning av drömmar per brev gratis alfabetiskt).

Nu kan du ta reda på vad det innebär att se i en dröm. Gräset växer ut ur ditt huvud genom att läsa under de fria tolkningarna av drömmar från Solens Husets bästa online drömböcker!

Dröm Tolkning - Gräs

Att drömma om gräs - det kan kopplas till det förflutna, med hopp om återfödelse, med ånger eller avstående.

Att drömma, som gräset går genom betongen, till det uthålliga hoppet som kommer att gå i uppfyllelse.

Att se en man som kryper på knäna och söker efter något i gräset - du är för nyfiken och det kommer att leda till mycket besvär.

Att se en person som går igenom gräset i en dröm och det bleknar precis framför dig - det finns en självisk person i din miljö som gör livet svårt för alla och du är särskilt ärlig och är inte rädd för att berätta sanningen.

Att beundra gräsens glitter och känna att den är silkeslen att röra vid - trötthet och lust att förändra situationen. till minnena.

Spåret är övervuxet med gräs - ett möte med en gammal bekant; tidigare uppståndelse; ändra hur du ser på livet.

Se graven övervuxen med gräs - till problem med föräldrar, ledande familjemedlemmar.

Att klippa gräset - till vinst, rikedom, krångel.

Att mata djuret med gräs - sökandet efter en pålitlig vän, en önskan att vinna en god människors förtroende. till en förklaring av kärlek, uppriktigt samtal.

Samla medicinska örter - pussel över ett ständigt problem, leta efter en okonventionell lösning.

Dröm Tolkning - Gräs

Grönt, saftigt gräs är ett tecken på välbefinnande, nöjen och höga förhoppningar.

Gräs riva i en dröm - ett tecken på nöd eller rädsla. Att gå på mjukt grönt gräs i en dröm är ett tecken på kärlek, salighet, hälsa, lugn. Men om du i en dröm hindrar gräset från att gå, klämmer fast till benen, så är det ett tecken på att du väntar på oväntade hinder i affärer, och du kommer inte omedelbart att gissa vem som riggade den.

Den klippta, men fortfarande inte rengjorda, gräset i en dröm varnar dig om olyckan i ditt hem eller i dina älskade hus.

Att klippa gräs i en dröm är en förskuggning av sjukdomen. Torkat gräs i en dröm - en symbol för det faktum att du inte kunde uppnå det önskade på grund av svaghet i anda eller sjukdom. Efter en sådan dröm kan du sätta stopp för något företag. Förälskad visar en sådan dröm att deras önskan att gifta sig med sina älskade inte kommer att uppfyllas. De som vill bli rika, förutser en sådan dröm en besvikelse.

Om medicinska örter Se tolkningen: greener, växt, medicin, båge, fält.

Dröm Tolkning - Gräs

Om du drar i en dröm, lägg dig ner, sitta på grönt, frodigt gräs, så förverkar du din framgång och framgång i affärer, på jobbet. Det betyder att under din fötter kommer den "marken" som inte kan skakas, det som du har gjort fram till den tiden, tjäna som grunden för att säkerställa ditt välbefinnande i framtiden. Om gräset i din dröm har blivit gult, torkat, visat, kommer du att möta problem i affärs- eller hälsoproblem. Ju mer utrymme du ser är fyllt av visat gräs, desto mer allvarligt och farligt är det som du väntar på. Om du sover i en dröm, trampa ner, trampa ner gräset, eller följ det, det torkar upp, då måste du ompröva ditt liv, dina handlingar. Kanske har du inte rätt, vilket kan leda till oönskade resultat.

Om du ser några medicinska örter (mint, Johannesört, kolvfot eller något annat) i din dröm, när du vaknar, försök att koncentrera dig och kom ihåg gott om gräset, om det är obekant eller hur det kallas. Förmodligen är din kropp sjuk eller försvagad, och om du börjar använda ett avkok av denna ört, kommer du att skyddas mot allvarlig sjukdom.

Förresten, Alexander den Store, i nästa militära kampanj, blev hans bästa vän Ptolemy sjuk. Makedonska hade en stark vänskap med de sjuka sedan barndomen, så han var i tjänst vid patientens säng under flera dagar och nätter. Och en dag, när den trötta kungen somnade, såg en sköldpadda till honom och pekade på de helande örterna. Makedonska övervägde noggrant det, kom ihåg. Och nästa morgon gick Alexander den Store till den angivna platsen och fann denna ört, med hjälp av vilken han botade Ptolemy.

Dröm Tolkning - Gräs

Att gå på dugg gräs och vätta dina fötter innebär att söka kärlek och andlig fred. Wallow i det tjocka gräset - till ett säkert och sorglöst liv. För att se nyss klippt gräs och andas in i parfymdoften - i verkligheten blir du så överväldigad med saker som du ens måste skjuta upp din semester.

Gömmer sig i det höga gräset - kärlek kommer att blossa upp med en ny kraft, att leta efter en älskare i den - för ett snabbt bröllop. Samla medicinska örter - det framgångsrika resultatet av en allvarlig sjukdom. Weed ogräs - bli av med den irriterande suitoren. Bränn torrt gräs - till olyckan.

Dröm Tolkning - Gräs

Grönt, saftigt gräs i en dröm - hälsa, lycka till i affärer.

För romantiska naturer är en sådan dröm lycka och sann vänskap.

Torrt, gult gräs - en sjukdom, sorg.

Men om du i en dröm ser du torra medicinska örter - återhämtning.

Särskilt god sömn: Husets gård är täckt av färsk smaragdgräs. En sådan dröm lovar fred, ro och glädje i din familj. En sådan vacker bild: ett mysigt rent hus, framför en gård är en riktig gräsmatta. Och på gården. Låt oss upprepa detta med en patter: "Det finns gräs på gården och ved på gräset". En gång till Tydligare. Nu är det bra!

Dröm Tolkning - Gräs

Dröm Tolkning - Gräs

Grönt saftigt gräs i en dröm: ett tecken på lugn, ro och god hälsa.

Men om gräset verkar för högt eller växer där det inte följer: En sådan dröm varnar för att din överdriven lugn och tillfredsställelse kan påverka dina affärer illa.

om gräs växer direkt på ditt husets golv: det hotar ditt välbefinnande.

Torrt gräs: ett tecken på sorg. Kanske ser du på ditt liv för pessimistiskt.

Se torra gräsfläckar på grön gräsmatta: förskuggar tillfälligt obehag.

Dröm Tolkning - Gräs

Grönt, saftigt gräs - en symbol för alla de bästa.

En sådan dröm lovar hälsa och lycka, kärlek och hopp, rikedom och framgång i affärer.

Att gå mellan höga gräs - till hinder och svårigheter.

Att klippa gräset - till sorg.

För att se torrt, visat gräs, torkas (pluckas eller klippas) - till sjukdomen och alla slags problem.

Medicinsk örter drömmer om sjukdomar och misslyckanden.

Kan innebära ett krisläge för hälsa eller angelägenheter.

Allting måste förändras i denna eller den riktningen i livet.

Dröm Tolkning - Gräs. äng

Gräs symboliserar vital energi, hälsa.

Grönt gräs - hälsa, framgång, inspiration.

Torrt, brunt gräs - hårt misslyckat arbete, en sjukdom.

Färskt grönt gräs - livsenergi, tillväxten av nya egenskaper, ömsesidig kärlek.

Dröm Tolkning - Gräs

Frodig vegetation, gräs och träd - förskuggar välståndet i familjen.

Gräs växer i rummen - huset kommer snart bli tomt.

Gräs växer framför porten - du kommer att utnämnas till länsstyrelsen, guvernören.

Gräs växer på fältet - förskuggar materialförstärkning.

Souvenir gräs

En rolig och ovanlig souvenir kallas en travyanchik, från fickan vars ljusa gräsmatta gräset gör sin väg och bildar ett slags hår. För att gräset ska bli sött måste du ordna den korrekta vården för gräsleksaket och skapa alla förutsättningar för den normala tillväxten av vegetationen.

Gräshoppare eller miljöinvånare, miljövänner, miljövänner (foto) är leksaker som traditionellt är gjorda av trasa fyllda med sågspån och frön av gräsmatta. Om en sådan leksak regelbundet vattnas och befrukas kommer fröna i sågspån snabbt att spira och leksaken kommer att ha ett fint grönt hår. Ecolebook kan vara en utmärkt dekoration för ett barns rum och en gåva till ett nyfiken barn.

Hur man odlar gräs

Innan du väljer ett specifikt ställe för ekodrivenare i plantskolan, bör växtleksakten blötläggas i vatten så att fröna dolda i det sväller, får rätt mängd fukt och förbereder sig för en aktiv spridningsprocess. Leksaken kan blötläggas i alla behållare som du vill förfylla med vatten vid rumstemperatur. Blötlägg gräset:

 • Ecojivchik behöver helt nedsänkas och stöttas något där, så att leksaken är helt genomvattnad med vatten och slutar att flyta till ytan.
 • Gräs leksaken bör vara i vattnet i minst 45 minuter.

Om du är engagerad i växande ekologispelare under den kalla årstiden - är det bättre att göra ett litet växthus för en leksak. Växthuset är enkelt byggt från det vanliga paketet. Gräset själv placeras på en tallrik, och plattan placeras i väskan, och själva väskan är bunden på toppen. Sätt växthuset till någon värmekälla (till exempel till batteriet) och gräset kommer att spira i 1-2 dagar. Så fort du ser plantorna, ta leksaken ur påsen och placera den på fönstret.

Det är bäst att växa ecolydic på vindrutan, på vilken solens strålar faller. Leksaken kan dock placeras på hyllan och på sängbordet - det viktigaste är att platsen ska vara väl upplyst. Placera inte växtleksanpassar bredvid värmare och batterier, på grund av överdriven värme, kommer ömma blad av gräs att torka ut.

Hur bryr du sig om en gräsleksak?

Miljömålare behöver dagligen vattna, vilket nödvändigtvis måste vara enhetligt. En gång om 7 dagar, ordna ett gräsbevuxet badrum. För detta är en souvenir nedsänkt i varmt vatten i ungefär en kvart i timmen. Om det inte finns tillräckligt med luftfuktighet i rummet, spraya gräset med vatten regelbundet.

Travyanchikov kan och borde klippas, vilket gör roliga lilla män en mängd frisyrer. Det första klippet är dock önskvärt att producera endast 14 dagar efter de första skotten på leksakets överdel. Bli inte avskräckt, om hårklippningen blir misslyckad, kommer du att kunna upprepa experimentet med att skapa en frisyr för miljön på några veckor.

Om gräset av någon anledning inte groddar, kan du ha köpt en leksak med frön av låg kvalitet eller utgått. För att undvika ett sådant missförstånd - när du köper en souvenir, se noga på tillverkningsdatumet. Herbalists hållbarhetstid är högst 2 år.

Om din ecozhivchik började torka, kommer en extra simning att hjälpa till. Denna procedur hjälper vanligtvis att återuppliva gräset och uppnå aktiv tillväxt av grönt hår. Låt oss avsluta historien om en rolig leksak med en intressant video om hur man gör ett gräs med egna händer.

Travyanchik eller leksak med gräs hår

Är ditt barn inte bekant med örter? Då är vintern dags att studera naturen och skapa ett verkligt mirakel på ett barns fönster. Jag ska berätta för dig hur man gör ett gräs med egna händer. Det är väldigt enkelt. Du behöver lite yakt, lite tålamod och omsorg, och miraklet är klart.

Vem är ett gräsmark?

En travianchik är en leksak vars frisyr framträder över tiden som levande grönt gräs. Självklart kan du köpa en sådan rolig vän i butiken, då kommer barnet bara att titta på hur gräset växer, men... Det är mycket intressant att skapa vårt vårmirakel med egna händer med barnet. Och samtidigt förklara hela utseendet på huvudet på ett gräsbevuxet grönt hårhår.

Hur man gör ett gräs med egna händer

Du kan göra en travyanchikleksak i bilden av det färdiga köpta leksaken, då behöver du:

 • en bit nylonstrumpor,
 • substrat (sågspån),
 • gräsfrön
 • vattentank.
 • Ja, behöver fortfarande detaljer för dekoration: knappar för ögon, örhängen, horn, etc.

Klipp ut den önskade mängden nylon (25 cm ska vara tillräckligt). Slå en knut och fyll i strumpan med substratet. Du kan använda torv, sågspån, jord för plantor.

Formulera den nödvändiga siffran från strumpbyxan med midjemetoden (åtgärden är väldigt lik prestanda hos strumpudockor). I travyanchika förekommer näsa, öron, haka.

Därefter fyller du den övre delen (där håret ska växa) med gräsfrön. Tänk på att om du häller frön slarvigt, då kommer gröna att groa på näsan och framför leksaken.

Slå fast strödet. Vid viljan är det möjligt att måla en travyanchik med akrylfärger.

Ditt gräs är klart! Det återstår att hitta honom en djup skål med vatten eller en bricka.
Sätt leksaken i facket och om barnet inte glömmer att vattna gräset, så kommer leksaken i två veckor att ha ett frostigt grönt hår.

Travianchik från en tom plastleksak eller äggskal

Den andra versionen av att göra travyanchik enklare. En gammal plast eller gummi leksak krävs. Det här kan vara en lockig flaska baby shampoo eller en gammal gummi leksak squeaker, och även ett substrat och gräsfrön.

Klipp upp den övre delen av plastämnet (leksaker, flaskor), där hårgräs kommer att växa. Förresten, i gummitillbehör finns det redan ett hål genom vilket överskott av fukt kommer att tas bort.

Häll jorden i leksaken och på toppen av gräsmattan gräs. Barnet vattnar leksaken och snart växer håret på gräset. När gräset har vuxit tillräckligt, kommer barnet att kunna försöka sig som frisör och klippa håret med håret.

Du kan göra mycket lite gräs, istället för strumpor eller plast vanliga skal från ägg.

Om möjligt kan du utföra sådana roliga leksaker med barn i dagis eller i grundskolan i en teknologisk lektion. Ett trick - om gräset kommer att vara i ett mörkt ställe, så blir hans hår grått.

Jag hoppas att du får ett underbart gräs med egna händer.

Jag rekommenderar dig en ny intressant video som kan vara mycket användbar i dina hobbyer!

Hur man gör ett gräs med egna händer? (En liten man med ett gräshuvud)

Travyanchik är en leksak vars verkliga gräs växer ut ur ditt huvud.

För att Travyanchik ska kunna växa gräsigt "hår" måste de vattnas.

Och efter att Travyanchiks hår växer ut, kan du göra roliga frisyrer eller till och med haircuts ut ur dem.

Att göra en liten man med gräs istället för hår med egna händer är väldigt enkelt och snabbt.

Men har du någonsin undrat hur det skulle vara användbart för ditt barn att göra gräs med egna händer? Idag ser barn så lite av naturen, ibland utan att ens veta att växter behöver jord, ljus och vatten. Här är en utmärkt anledning att lära ett barn att ta hand om sin egen "gräsmatta".

För att göra ett gräs med egna händer behöver du:

Gamla nylonstrumpor
3 elastiska band eller trådar
Bomullskulor (sågspån) eller mark
En handfull vete eller gräsfrö
Koppstativ
Toy ögon
lim

Vi börjar göra Travianchik:

1. En nylonstrumpning nära låret (eller en avskuren del av pantyhosen) är fylld med vete eller gräsfrö, och sedan med jord- eller bomullsbollar (sågspån).
För bekvämligheten av arbetet lägger du mitten av strumpan i koppen och lägger kanterna på kanten. Häll vete (2-3 teskedar) och slipade (eller bomullsbollar), och vika sedan kanten, bilda en boll och binda botten med en gänga eller ett gummiband och lämnar svansen uncut.

2. Forma ansiktet och näsan, vrid lätt och fäst näsan med ett gummiband eller en gänga. Gör sedan samma med öronen.

3. Ögon och mun, du kan köpa färdiga eller göra knappar och tyg.

4. Blöt bollen med vatten, sätt den i ett glasstativ på en solig plats på fönstret, du måste lägga till vatten varje dag så att nylonstången alltid finns i vattnet. Vattna inte från ovan! Och inom 7 dagar kommer du att se gräsmattor.

Gräsodlarens liv är ungefär tre månader, men under den här tiden kommer det att ge dig och dina barn mycket roligt!

Växande gräs från huvudet

Nästan varje hus har blommor. Hemmafruar titta på dem, vatten, spray, mata. Barn, titta på sina älskade mammor, vill också ta hand om växterna. Det är uppenbart att något allvarligt, till exempel violer, gummiplanter, och ännu mer så orkidéer, är läskigt att ta hand om barn. Växten som din baby ska bry sig om bör inte vara lustig, snabbväxande, eftersom barnen inte gillar att vänta länge och se original. Om ditt barn länge har bett dig att anförtro honom med vård av en växthus, ge honom
Grow-A-Head DIY växande gräshuvuddocka.

Detta är inte bara en houseplant, utan en utvecklande leksak. Nästa.Nästa Artikel
Seborré och sår i hårbotten hos en vuxen och ett barn