Ett barn kliar huvudet, men inga löss: vad man ska göra och hur man ska behandla


Det finns en åsikt att om ett barn har kliande huvud, då måste det vara löss. Denna attack inträffar idag, barn är inte lika ofta som tidigare. Redan uppfunnit och bra droger och förebyggande metoder som fungerar. En mans lus, nits, löss kommer någonsin att besegras. Förutom människokroppen finns det ingen livsmiljö för denna typ av parasit. Symbios är omöjligt. Fördelarna med denna plåga är få. Men droger som kommer att hjälpa om några dagar har ännu inte uppfunnits. Det är bara föräldrar och barn att komma överens med situationen och en forskare att fortsätta arbeta hårt för att söka en lösning. När det gäller andra sjukdomar är situationen inte tröstande. Problem, tyvärr, efter segern över lössen kommer inte att minska. Barnets huvud kan klia av många anledningar, vilket inte är överflödigt att förstå.

Så, om ett barn kliar på huvudet och inget huvudlöss, vad betyder det? Att kontakta en specialist i god tid - det är viktigt. Moms och pappor är väl medvetna om denna regel, eftersom vissa sjukdomar är mycket smittsamma. Samtidigt klipper huvudet ibland av skäl som är svåra att tillskriva kategorin allvarlig. Vad ska förväntas, gå till doktorn?

ringorm

Ibland är en sjukdom som undergräver hälsan ringorm. Allvarlig klåda är ett av symptomen. Sjukdomen är smittsam. Du måste förbereda dig på sjukhuset. Om en sådan parasit, som en lus, inte stör, kan en annan parasit, en svamp, störa. Det är en svamp mikroorganismer som orsakar ringorm. Det påverkar huden, ändrar sin struktur. Immunsystemet växer starkare genom åren, särskilt sårbart i barndomen. Därför överlever ringmask lätt i kroppen hos barn i åldrarna 4 till 14 år, fortskrider snabbt. Vissa former överförs från person till person, andra från husdjur.

Fara är överallt, och det enda sättet att skydda dig är att stärka immunförsvaret. Hälsa mikroflora i huden är ett effektivt skydd.

Naturligtvis kan man inte undvika direktkontakt med svampinfektionen. Men om immunsystemet är i gott skick blir det lättare att återhämta sig och återhämta sig.

En noggrann diagnos kan endast göras av en läkare efter noggrann forskning. Detta kan vara dermatofytos, ringorm och microsporia. Deras symtom är samma:

 • De drabbade områdena är runda, kliande
 • Först är det en liten rodnad, sedan skalning;
 • hårlinjen på dessa ställen är gallring - håret bryter helt enkelt.

Efter att ha hittat liknande symptom på barnets hårbotten, bör man omedelbart söka hjälp från en specialist. Ju tidigare behandling börjar, desto bättre. Kampen blir lättare, ingen kommer att lida.

Demodekoz - den möjliga orsaken till klåda

När ett barn har kliande huvud är det troligt att fästet är skyldigt. I synnerhet är det ganska ofta fall av parasitering av en akneferrit. Vanligtvis kan spår av hennes vistelse ses i nacken, öron, i ögonlocken, på ansiktet. Detta är en smittsam sjukdom. Sjuk, igen, kan inte undvikas. En ficka sänds genom direktkontakt med bäraren, en infekterad person. Det tränger lätt in i vävnaden om hudens immunspärr försämras. De är mindre benägna att bli smittade om immunsystemet är bra.

Med vilka tecken kan du bestämma att det här är demodikos? Vem har aldrig mött fästingar i mitt liv? Få människor på planeten Jorden. Fästingar är en irriterande del av biosfären. Vad ska man göra med det? Det är omöjligt att flytta till en annan planet. I den närmaste framtiden kanske situationen förändras. Under tiden har detta inte hänt, du måste komma till stånd med faktum: fästingar av olika arter har slagit och kommer fortsätta att slå människor, varmblodiga djur. Av dem har endast vissa arter immunitet och det är partiellt.

När det gäller demodikos, försök att bota sjukdomen på vanliga sätt, bekant för varje vuxen borde inte vara. Detta kommer bara att försvaga immunsystemet - störa hudens naturliga mikroflora. Behöver konsultera en läkare. Han kommer att bestämma att parasiten har angripit barnet, kommer att hämta droger som kan hjälpa till.

Först verkar situationen, som alltid vid fästing av fästingar, oförståelig. Varför huvudet börjar klia är svårt att bestämma. Men klåda är ett tydligt tecken på att något är fel. Närvaron av parasiten blir snart uppenbar. Sjukdomen ser ut så här:

 • hud på vissa ställen kliar
 • snart rödhet, ål förefaller
 • hår från folliklar faller ut;
 • det övre skiktet börjar skola av snabbt och peeling förekommer i slagområdet;
 • i vissa fall finns det ont i ögonen.

Skalad yta ökar inte i storlek - nya visas med karakteristiska tecken på deformation. Att kamma dem rekommenderas inte, vilket är svårt för barn. Föräldrar kommer att behöva följa utförandet av läkarens order.

Barnet kan vara allergiskt

En allergisk reaktion är ett komplex av olika symptom, från en kall till skabb. Det kan antas att orsaken till obsessiva känslor ligger exakt i kroppens allergiska reaktion på någonting. Vad är en allergi? Detta är ett modifierat immunsvar. Kroppen tar en stimulans för allvarligt, behandlar den negativt, även om det inte verkar finnas någon anledning till det. Medicin är känd för mycket allvarliga typer av allergier, som sannolikt blir dödliga, tyvärr. Skraphuvud är inte det värsta symptomet. Det är sant att det inte finns någon anledning att blunda för honom heller. Vårdlös inställning till barnets hälsa är oacceptabelt. Vad kan föräldrar göra i den här situationen? Kontakta bara en läkare. Vad kan en läkare? Sjukhuset borde inte vara rädd.

Hittills är orsakerna till allergi inte fullt kända, forskningen pågår. Samtidigt finns det botemedel mot det. De kan inte bota, men symptomen eliminerar snabbt. Därför är det värt att snarast möjligt kontakta en läkare - detta kommer att minska nivån på moralspänningen i barnet. Den psykogena faktorn spelar ingen roll. Allergi utvecklas oavsett hur barnet behandlar henne. Ett repande huvud kan vara en tillfällig reaktion på en mat som äts, blommande växter eller någon annan irriterande. Vad exakt är källan till problemet? Läkaren kommer att ge svaret efter en grundlig diagnos och testning.

Personlig hygien

I vissa situationer uppstår problem med hårbotten på grund av att shampooet inte passar eller på grund av att barnet inte tvättar huvudet tillräckligt ofta. Personlig hygien är en färdighet som ingår i socialiseringen och måste bemästras. Processen är föremål för naturlagar, beror på nervsystemets egenskaper. Vuxna under ganska lång tid måste övervaka efterlevnaden av reglerna för personlig hygien. Barnets kropp ska vara fullt formad, bli starkare.

Kosmetika, skapad speciellt för barn, låter dig anpassa sig till det 21-talets verklighet smidigt, gradvis. De tvättar effektivt smutsen effektivt. Men det är smuts som orsakar inflammation i folliklarna och klåda ibland. Föräldrar bör vara uppmärksamma på denna uppgift - shampooing, badning. Standardfrasen "barn, tvätta händerna" räcker inte. I början av livsstilen är ett hot mot hälsan smuts, en omogen immunitet. Tyvärr finns det lite gemensamt mellan det döda havet och den dammiga luften. Det är nödvändigt att ändra för att barnet växte upp friska, glada, stod upp.

Metabolisk störning

En ganska allvarlig felfunktion i kroppen är en metabolisk störning. Dess huvudsakliga symptom är överviktig. Det verkar om metabolismen är för långsam. I detta fall blir tillståndsbetingad patogen mikroflora av huden ofta patogen. Svettkörtlarna och talgkörtlarna tvingas arbeta snabbare, de är lite snabbare bildade än i ett barn som inte är benägna att köra i kroppen. Som ett resultat av denna obalans känns avitaminos. Jag vill äta ännu mer, men detta förvärrar bara situationen. Bildandet av inre organ är ojämnt. Försvagad immunitet är ett av problemen. Potten är ett lämpligt medium för tillväxt av patogena mikroorganismer.

Irritation får barnet att ständigt skrapa huvudet och andra delar av kroppen, där svett tenderar att stå ut i större utsträckning. Den enda lösningen är att rationalisera näring. För att påskynda metaboliska processer tillåter kosten, baserat på produkter med lågt glykemiskt index. De är rika på vitaminer, samtidigt som de innehåller få så kallade långsamma kolhydrater. Idag anses det glykemiska indexet vara den vetenskapliga upptäckten som förändrade historiens gång. Kanske är det.

För snabb metabolism är mindre vanligt. Det är mindre ofta följt av ett sådant obehagligt symptom som ett kliande huvud. Accelererad metabolism är inte associerad med patologi, även om det kan indikera ett problem i de inre organens arbete. Om ett barn har en god aptit betyder det inte att hälsa är okej.

Barnets huvud kliar

En klåda på ett barns huvud är inte livshotande, men kan irritera honom tills problemet är löst. Det finns flera anledningar till att ett barn kan skrapa huvudet. Två av de vanligaste är eksem och huvudlöss.

skäl

Eksem avser ett antal hudsjukdomar som orsakar irritation, rodnad och klåda. Enligt ChildHealth utvecklar ungefär 1 av 10 barn detta tillstånd.

Andra orsaker till att ett barn repor huvudet är huvudlöss (pedikulos) eller ringorm.

Pedikulos kan orsaka inflammation och klåda i hårbotten. Det kan ta flera veckor för ett barn med löss att börja klia, beroende på hur känslig huden är. Löss är mycket smittsam och sprids lätt från person till person, särskilt i skolor där barn är mycket nära varandra.

Ringorm är en svampinfektion som oftast finns på hårbotten. Dess manifestation är som en röd ring eller en grupp ringar med ett tydligt centrum. Denna infektion orsakar barnet kliar.

Eczema Ringworm Pediculosis (Lice)

Tecken på

Tecken på att en baby kan få eksem uppträder vanligtvis innan han är 3 månader gammal och nästan alltid innan han är fem år gammal. Symtom inkluderar torrhet, klåda, rodnad och små stötar på kinderna, pannan eller hårbotten. Utsläppen kan spridas till andra delar av kroppen.

Löss kan ses genom att undersöka barnets huvud. Nits (lössägg), innan de kläcker, ser ut som små gula eller bruna prickar. Vuxna löss är gråvit eller brun och inte större än sesamfrön.

Ringorm kan börja som runda, rödaktiga, akneliknande sår, och sedan bli scaly, scaly eller crusted, vilket orsakar kliande hårbotten. Det kan också orsaka svullnad, rodnad och sprött hår.

komplikationer

Detta problem är inte livshotande och den underliggande orsaken behandlas lätt. Komplikationer kan uppstå när ett barn kamar huden till blod, vilket kan leda till bakteriell infektion. Därför är det viktigt att undvika att skrapa huden och täcka eventuella öppna sår som kan ha bildats.

behandling

För behandling av eksem används kortikosteroidsalvor ofta. Enligt KidsHealth, mer än hälften av barn med eksem, kommer det att fortsätta i tonåren. Och bara ett fåtal människor kommer att vara i vuxenlivet.

Behandling av löss innefattar användning av ett speciellt schampo eller lotion för att döda lössen. Du ska inte använda medicinsk shampoo för barn under två år. Du kommer att behöva ta bort nits och löss manuellt. Du bör också tvätta alla sängkläder och kläder, dammsugare och möbler och suga hårvårdsprodukter och verktyg i alkohol.

Behandling av ringorm i huvudet innebär att du tar recept på orala läkemedel.

förebyggande

Enligt barnhälsa tror forskare att eksem är en ärftlig sjukdom; Därför kan du inte hjälpa ett barn att undvika det.

Som förebyggande åtgärd för de flesta infektioner som orsakar kliande hårbotten hos barn, undviker man en-till-en kontakt med skolan eller leker med andra barn, delar hårtillbehör och borstar och håller inte nära kontakt med någon som har löss eller ringorm. zoster.

Vad ska man göra

Förutom att det är viktigt att vända sig till barnläkaren, om det finns utslag, en förändring i huden, bör du följa följande tips.

Ändra badproceduren

Ibland kan ett barn börja skrapa huvudet från irritation medan man badar. Tvätta håret varje dag eller använda varmt vatten kan orsaka irritation. Dr Jim Sears säger att du måste tvätta barnets huvud ungefär en gång i veckan, och att ett frekventare förfarande kan torka hårbotten och orsaka att det kliar sig. Om ett barns hår blir smutsigt, tvätta det med varmt vatten förut.

Shampoo förändring

Många schampon har hårda kemiska ingredienser som kan torka hårbotten, även de som är avsedda för barn. Om barnet lider av kliande hårbotten, kan föräldrar försöka byta shampoo till de som är speciellt konstruerade för känslig hud. American Academy of Dermatology rekommenderar att man väljer schampo som inte innehåller dofter och andra tillsatser. Föräldrar ska leta efter en produkt som är speciellt utformad för barn, eftersom de har mer känslig hud än vuxna, och vissa schampon och tvål kan irritera henne.

Omsorg

Föräldrar kan hjälpa till att minimera hårbottenirritation genom att använda mild hårvård. I stället för att torka håret med en handduk eller använda en hårtork, måste du lätt suga den med en handduk eller låt den lufttorka. Du kan schemalägga lite inaktivt spel eller historia efter ett bad för att låta håret torka före sängen. Att använda en mjuk borste kan också vara mer godartad än plast eller hård.

befuktning

Om hårbotten är irriterad kan en bra fuktkräm hjälpa till att lugna och lindra klåda. Olivolja och babyolja är ett bra botemedel mot barn, eftersom de är naturliga och inte irriterar huden. Om det finns scabs eller scabs i hårbotten, kan föräldrarna gnugga lite olja i dessa områden för att mildra dem. Oljan ska tvättas fullständigt med schampo efter några minuter, eller det kan orsaka utslag.

Barnet kliar på huvudet

Samråd med en neurolog

Hej! Hjälp tack. Ett barn från tre månader skrattar huvudet tills blod säger läkare att de inte ser någonting. Vid 11 månader föll barnet, började gråta, och som om inget kunde andas, kopplade han i några sekunder. Tre dagar senare faller samma sak men inte. Vi gick till sjukhuset, diagnostiserade en episodrom, sa att att skrapa huvudet betydde något som oroade sig och det var allt. Skal Depakine 100-1months. Vi anlände till en andra inspektion, sa inga ändringar, och Depakin tillsattes i 2 månader. Och på frågan varför kliar det sitt huvud och barnet gråter medan man gör det, letar efter löss. Jag är chockad. Vad ska man göra Hur man hjälper barnet. Och kammar i samband med denna sjukdom, eller är det något bättre än det? Snälla berätta för mig! Patientålder: 12 månader

Baby kliar huvudet vad han ska göra

Ett barn kliar huvudet, men inga löss: vad man ska göra och hur man ska behandla

Det finns en åsikt att om ett barn har kliande huvud, då måste det vara löss. Denna attack inträffar idag, barn är inte lika ofta som tidigare. Redan uppfunnit och bra droger och förebyggande metoder som fungerar. En mans lus, nits, löss kommer någonsin att besegras. Förutom människokroppen finns det ingen livsmiljö för denna typ av parasit. Symbios är omöjligt. Fördelarna med denna plåga är få. Men droger som kommer att hjälpa om några dagar har ännu inte uppfunnits. Det är bara föräldrar och barn att komma överens med situationen och en forskare att fortsätta arbeta hårt för att söka en lösning. När det gäller andra sjukdomar är situationen inte tröstande. Problem, tyvärr, efter segern över lössen kommer inte att minska. Barnets huvud kan klia av många anledningar, vilket inte är överflödigt att förstå.

Så, om ett barn kliar på huvudet och inget huvudlöss, vad betyder det? Att kontakta en specialist i god tid - det är viktigt. Moms och pappor är väl medvetna om denna regel, eftersom vissa sjukdomar är mycket smittsamma. Samtidigt klipper huvudet ibland av skäl som är svåra att tillskriva kategorin allvarlig. Vad ska förväntas, gå till doktorn?

Ibland är en sjukdom som undergräver hälsan ringorm. Allvarlig klåda är ett av symptomen. Sjukdomen är smittsam. Du måste förbereda dig på sjukhuset. Om en sådan parasit, som en lus, inte stör, kan en annan parasit, en svamp, störa. Det är en svamp mikroorganismer som orsakar ringorm. Det påverkar huden, ändrar sin struktur. Immunsystemet växer starkare genom åren, särskilt sårbart i barndomen. Därför överlever ringmask lätt i kroppen hos barn i åldrarna 4 till 14 år, fortskrider snabbt. Vissa former överförs från person till person, andra från husdjur.

Fara är överallt, och det enda sättet att skydda dig är att stärka immunförsvaret. Hälsa mikroflora i huden är ett effektivt skydd.

Naturligtvis kan man inte undvika direktkontakt med svampinfektionen. Men om immunsystemet är i gott skick blir det lättare att återhämta sig och återhämta sig.

En noggrann diagnos kan endast göras av en läkare efter noggrann forskning. Detta kan vara dermatofytos, ringorm och microsporia. Deras symtom är samma:

 • De drabbade områdena är runda, kliande
 • Först är det en liten rodnad, sedan skalning;
 • hårlinjen på dessa ställen är gallring - håret bryter helt enkelt.

Efter att ha hittat liknande symptom på barnets hårbotten, bör man omedelbart söka hjälp från en specialist. Ju tidigare behandling börjar, desto bättre. Kampen blir lättare, ingen kommer att lida.

När ett barn har kliande huvud är det troligt att fästet är skyldigt. I synnerhet är det ganska ofta fall av parasitering av en akneferrit. Vanligtvis kan spår av hennes vistelse ses i nacken, öron, i ögonlocken, på ansiktet. Detta är en smittsam sjukdom. Sjuk, igen, kan inte undvikas. En ficka sänds genom direktkontakt med bäraren, en infekterad person. Det tränger lätt in i vävnaden om hudens immunspärr försämras. De är mindre benägna att bli smittade om immunsystemet är bra.

Med vilka tecken kan du bestämma att det här är demodikos? Vem har aldrig mött fästingar i mitt liv? Få människor på planeten Jorden. Fästingar är en irriterande del av biosfären. Vad ska man göra med det? Det är omöjligt att flytta till en annan planet. I den närmaste framtiden kanske situationen förändras. Under tiden har detta inte hänt, du måste komma till stånd med faktum: fästingar av olika arter har slagit och kommer fortsätta att slå människor, varmblodiga djur. Av dem har endast vissa arter immunitet och det är partiellt.

När det gäller demodikos, försök att bota sjukdomen på vanliga sätt, bekant för varje vuxen borde inte vara. Detta kommer bara att försvaga immunsystemet - störa hudens naturliga mikroflora. Behöver konsultera en läkare. Han kommer att bestämma att parasiten har angripit barnet, kommer att hämta droger som kan hjälpa till.

Först verkar situationen, som alltid vid fästing av fästingar, oförståelig. Varför huvudet börjar klia är svårt att bestämma. Men klåda är ett tydligt tecken på att något är fel. Närvaron av parasiten blir snart uppenbar. Sjukdomen ser ut så här:

 • hud på vissa ställen kliar
 • snart rödhet, ål förefaller
 • hår från folliklar faller ut;
 • det övre skiktet börjar skola av snabbt och peeling förekommer i slagområdet;
 • i vissa fall finns det ont i ögonen.

Skalad yta ökar inte i storlek - nya visas med karakteristiska tecken på deformation. Att kamma dem rekommenderas inte, vilket är svårt för barn. Föräldrar kommer att behöva följa utförandet av läkarens order.

En allergisk reaktion är ett komplex av olika symptom, från en kall till skabb. Det kan antas att orsaken till obsessiva känslor ligger exakt i kroppens allergiska reaktion på någonting. Vad är en allergi? Detta är ett modifierat immunsvar. Kroppen tar en stimulans för allvarligt, behandlar den negativt, även om det inte verkar finnas någon anledning till det. Medicin är känd för mycket allvarliga typer av allergier, som sannolikt blir dödliga, tyvärr. Skraphuvud är inte det värsta symptomet. Det är sant att det inte finns någon anledning att blunda för honom heller. Vårdlös inställning till barnets hälsa är oacceptabelt. Vad kan föräldrar göra i den här situationen? Kontakta bara en läkare. Vad kan en läkare? Sjukhuset borde inte vara rädd.

Hittills är orsakerna till allergi inte fullt kända, forskningen pågår. Samtidigt finns det botemedel mot det. De kan inte bota, men symptomen eliminerar snabbt. Därför är det värt att snarast möjligt kontakta en läkare - detta kommer att minska nivån på moralspänningen i barnet. Den psykogena faktorn spelar ingen roll. Allergi utvecklas oavsett hur barnet behandlar henne. Ett repande huvud kan vara en tillfällig reaktion på en mat som äts, blommande växter eller någon annan irriterande. Vad exakt är källan till problemet? Läkaren kommer att ge svaret efter en grundlig diagnos och testning.

I vissa situationer uppstår problem med hårbotten på grund av att shampooet inte passar eller på grund av att barnet inte tvättar huvudet tillräckligt ofta. Personlig hygien är en färdighet som ingår i socialiseringen och måste bemästras. Processen är föremål för naturlagar, beror på nervsystemets egenskaper. Vuxna under ganska lång tid måste övervaka efterlevnaden av reglerna för personlig hygien. Barnets kropp ska vara fullt formad, bli starkare.

Kosmetika, skapad speciellt för barn, låter dig anpassa sig till det 21-talets verklighet smidigt, gradvis. De tvättar effektivt smutsen effektivt. Men det är smuts som orsakar inflammation i folliklarna och klåda ibland. Föräldrar bör vara uppmärksamma på denna uppgift - shampooing, badning. Standardfrasen "barn, tvätta händerna" räcker inte. I början av livsstilen är ett hot mot hälsan smuts, en omogen immunitet. Tyvärr finns det lite gemensamt mellan det döda havet och den dammiga luften. Det är nödvändigt att ändra för att barnet växte upp friska, glada, stod upp.

En ganska allvarlig felfunktion i kroppen är en metabolisk störning. Dess huvudsakliga symptom är överviktig. Det verkar om metabolismen är för långsam. I detta fall blir tillståndsbetingad patogen mikroflora av huden ofta patogen. Svettkörtlarna och talgkörtlarna tvingas arbeta snabbare, de är lite snabbare bildade än i ett barn som inte är benägna att köra i kroppen. Som ett resultat av denna obalans känns avitaminos. Jag vill äta ännu mer, men detta förvärrar bara situationen. Bildandet av inre organ är ojämnt. Försvagad immunitet är ett av problemen. Potten är ett lämpligt medium för tillväxt av patogena mikroorganismer.

Irritation får barnet att ständigt skrapa huvudet och andra delar av kroppen, där svett tenderar att stå ut i större utsträckning. Den enda lösningen är att rationalisera näring. För att påskynda metaboliska processer tillåter kosten, baserat på produkter med lågt glykemiskt index. De är rika på vitaminer, samtidigt som de innehåller få så kallade långsamma kolhydrater. Idag anses det glykemiska indexet vara den vetenskapliga upptäckten som förändrade historiens gång. Kanske är det.

För snabb metabolism är mindre vanligt. Det är mindre ofta följt av ett sådant obehagligt symptom som ett kliande huvud. Accelererad metabolism är inte associerad med patologi, även om det kan indikera ett problem i de inre organens arbete. Om ett barn har en god aptit betyder det inte att hälsa är okej.

Eventuella avvikelser i barns hälsa påverkar deras beteende direkt. Till exempel, om ett barn ständigt repor på huvudet, bör uppmärksamma föräldrar definitivt tänka på orsakerna.

Det är troligt att barnet bara undrade, förbryllat eller bortfört av tecknet. I det här fallet kan hans rörelser vara omedvetna och ofrivilliga. Det kan dock finnas många alternativ, och inte alla är så ofarliga. Hur man förstår varför ett barn repor på huvudet och vad som behöver göras i det här fallet?

Skälen som tvingar barnet att regelbundet borsta huden under håret, kan vara massa. Här är bara några av dem:

 1. Dålig hårvård, dålig hygien.
 2. Använd schampo som inte är lämplig för hårtypen.
 3. Allergiska reaktioner på schampo ingredienser eller mat.
 4. Svampskador i hårbotten.
 5. Pediculosis.
 6. Vitaminbrist, brist på mineraler och näringsämnen.
 7. Stress.
 8. Fel på de inre organen.
 9. Brott mot hudens lipidmetabolism.
 10. Fästingar.
 11. Beteendeproblem.

Det finns andra skäl, av vilka vi kommer att diskutera mer detaljerat nedan.

En av de mest oskyldiga situationer där ett barn klipper huvudet, är ett brott mot reglerna för personlig hygien. Det betyder inte att ditt barn är smutsigt. Även med vanliga vattenprocedurer kan barnet helt enkelt inte kunna tvätta shampoo tillräckligt bra eller inte för att tvätta smutsen mycket noggrant.

Denna situation kan orsaka inflammation i hårsäckarna, vilket uppenbaras av en märkbar kli. Det händer också att barnet helt enkelt inte passar schampo. Det visar sig en ond cirkel: ju mer mamma tvättar barnets huvud, desto mer kliar det.

Behandling i detta fall kommer att vara mycket enkelt. Det räcker bara att byta shampoo, tvätta håret regelbundet och se till att barnet sköljer håret ordentligt.

En annan vanlig orsak till att ett barn klipper huvudet kan vara välkänt löss. Tyvärr är pedikulär en mycket smittsam sjukdom. Det räcker bara att spela tillsammans med patienten i samma sandlåda eller sitta vid samma skrivbord.

Långt borta är de dagar då oönskade "gäster" bortskaffades med fotogen eller stinkande dammtvål. Moderna droger är lättillgängliga, lätta att använda och luktar bra. Bland de populära kan man kalla "Par Plus", "Pedikulen" eller "Nittifor." Endast 1-2 behandlingar och löss lämnar ditt barns huvud.

Men samtidigt är det viktigt att bearbeta huvuden till alla familjemedlemmar, koka och stryk alla sängkläder och kläder på båda sidor.

Om ett litet barn repar huvudet i en dröm kan det vara en manifestation av rickets. Vid brist på vitamin D hos barn är det ökad svettning. Saltig svett irriterar känslig hud och barnet börjar omedvetet krypa på huvudet på kudden.

För att utesluta sjukdomsutvecklingen bör barnet snabbt visa barnet till barnläkaren. Han kommer att ge alla nödvändiga rekommendationer.

När ett barn reporar huvudet bakom öronen, kan det finnas en allergisk reaktion på någon produkt. Samtidigt kommer rodnad eller utslag inte nödvändigtvis att observeras. Hårbotten är mycket tätare än på andra delar av kroppen, så hudutslag här kan dyka upp senare.

För att åtgärda problemet, försök hitta källan. Tror du att du kanske har köpt ett nytt schampo eller tvättmedel? Gav du ditt barn nya matar? Behandlade du någon sjukdom med ovanliga mediciner?

Så snart orsaken är etablerad, eliminera effekten av allergenet och efter ett tag kommer situationen att förbättras.

Ibland rinner ett barn på huvudet och försöker bara uppmärksamma sig själv. Och i vissa fall blir det en dålig vana. Barnet klipper omedvetet toppen av huvudet, utan att ens märka det.

Mycket värre är fallet när "klåda" är en följd av neuros. Titta på barnet noggrant. Du kanske märker andra symtom:

 • förändrade vanor;
 • vägran att äta
 • deprimerad stämning;
 • problem med uttal
 • förändringar i beteende
 • frekventa huvudvärk utan någon uppenbar anledning
 • sömnstörningar.

Om du hittar något så här är det bäst att konsultera en psykolog. En bra specialist hjälper till att prata med barnet och ta reda på orsaken till mental ångest.

Om ett barn ofta repor på huvudet har han kanske psoriasis. De första manifestationerna av denna sjukdom uppträder ofta på baksidan av huvudet. Utåt kan det se ut som en liten hudskalning. Med tiden blir husking mer märkbar, irritation uppstår och en ganska svår klåda. Röda fläckar kan också förekomma på knä och armbågar.

Tyvärr har forskare inte helt räknat ut vad som orsakar uppkomsten av denna sjukdom och hur man behandlar den. Psoriasis är inte en smittsam sjukdom. Men det är inte möjligt att bota det helt. Läkaren kommer att ordinera läkemedel som förbättrar hudens tillstånd, kommer att avgifta kroppen. I svåra situationer, behandling med kortikosteroider.

Detta är ett ganska allvarligt misslyckande i barnets kropp. Oftast är en nedgång i ämnesomsättningen resultatet av en stillasittande livsstil och ätstörningar. Överdriven vikt gör att svett- och talgkörtlarna fungerar i ökat läge. Ökad svettning väcker reproduktion av villkorligt patogen mikroflora och orsakar irritation i huden.

Ofta börjar huvudet aktivt kliar under puberteten. Detta beror på den snabba produktionen av hormoner och en kraftig ökning av hårbotten i fettinnehållet. Det bästa sättet är att visa barnet för endokrinologen och rationalisera kosten.

Orsaken till hård klåda i hårbotten kan vara seborrheisk dermatit eller välkänd mjäll. Särskilt ofta påverkar denna sjukdom ungdomar. Detta är en av pubertets manifestationer.

Föräldrar måste förstå att mjäll inte försvinner av sig själv. Mest sannolikt kommer reklamerade schampon inte heller att hjälpa. De tar bort bara toppen av isberget, den dolda orsaken till sjukdomen förblir oförklarad.

Behandling av mjäll är inte bara användningen av terapeutiska schampon. Läkaren justerar maten, utser immunmodulatorer och rekommenderar verkligen solbad. Om sjukdomen är ett resultat av stress, är det möjligt att ordinera antidepressiva medel eller lugnande medel.

Det här är en annan av de sjukdomar där barnet repor på huvudet. Detta kan orsakas av Demodex-mitten eller järnacne. Sjukdomen är smittsam och nära kontakt med patienten är bättre att begränsa. Infektionen infekterar oftast dem vars immunitet är dålig.

I det här fallet kan endast en läkare välja rätt behandling. Symtom kan vara:

 • För det första visar klåda sig på vissa ställen;
 • ål förekommer, hudrödor;
 • hår faller ut;
 • på platser med största skada, svår avskalning
 • kan börja skada ögonen.

Intressant växer det kliande området inte. Bara fram nya med samma tecken, hårbotten är bokstavligen täckt med fläckar. Det är väldigt viktigt att inte låta barnet kamma på fickorna och följ noggrant läkarens anvisningar.

Om ett barn klipper huvudet vid 2 års ålder och ingen uppenbar anledning finns, kan han sova på en kudde av syntetiskt material. Om så är fallet, ersätt bara sängkläderna.

Om ett barn är ständigt i kontakt med syntetiska ämnen, kan han få problem med lipidmetabolism i hårbotten. Barnets huvud svettar hela tiden, och håren tvärtom torkar upp, elektrifierar och splittras.

I det här fallet kan läkaren ordinera ett vitaminmineralkomplex, råda dig att ersätta kudden och kuddväska med naturliga, välj hårfukta.

Om ett litet barn reporar hela tiden på huvudet, är det troligt att han kommunicerar nära med gårdskatten. Sjukdomen i det här fallet framkallar en ganska farlig svamp. Det tar snabbt rot i kroppen av små barn och människor som lider av immunitetsstörningar. Så om barnet repor huvudet, undersök det noggrant. Symtom är mycket vältalande:

 • de drabbade områdena kliar mycket, har rundade konturer
 • håret tinerar, bryter eller faller ut helt och hållet;
 • det finns rodnad och signifikant skalning.

Om du hittar bala fläckar på huvudet på ett barn, är det nödvändigt att brådskande springa till en hudläkare. Själv kommer sjukdomen bara inte att fungera. Dessutom kan resten av familjen bli sjuk.

Svampsjukdomar hos barn är mycket vanligare än hos vuxna. Detta beror på det faktum att babys talgkörtlar ännu inte kan producera syror som stör verkningen av svampen i huden. Ja, och med sjuka djur, kommunicerar barn mer.

För att barnet ska sluta störa sitt huvud hela tiden, är det nödvändigt att eliminera orsaken så snart som möjligt för att bota befintliga sjukdomar. Men även efter att situationen har återgått till normala, bör regelbundet förebyggande av hudskador utföras. Dessutom är det inte så svårt att göra detta:

 • Barnets huvud ska tvättas regelbundet och mycket noggrant.
 • Det är nödvändigt att välja de sparsamma tvättmedel som motsvarar hans ålder och typ av hår.
 • Vid tvättning är det viktigt att endast använda speciella barns produkter.
 • Det är nödvändigt att borsta bara håret med sin egen kam, medan det är mycket viktigt att få din efterfrågan till vårdgivare.
 • Det är viktigt att tvätta och stryka barnsängar, handdukar och hattar regelbundet.
 • Det är nödvändigt att se till att barnets huvud kommer i kontakt endast med naturliga material.
 • Under promenader måste du ständigt övervaka barnet och sluta försöka spela med sjuka djur.

Att förebyggande åtgärder kan också omfatta en balanserad diet, ta multivitaminpreparat, vanlig solbad. Och om du hittar problem, borde du inte låta situationen ta sin kurs. Tydligt samråd med en specialist hjälper till att förbättra situationen och undvika ytterligare problem.

En klåda på ett barns huvud är inte livshotande, men kan irritera honom tills problemet är löst. Det finns flera anledningar till att ett barn kan skrapa huvudet. Två av de vanligaste är eksem och huvudlöss.

Eksem avser ett antal hudsjukdomar som orsakar irritation, rodnad och klåda. Enligt ChildHealth utvecklar ungefär 1 av 10 barn detta tillstånd.

Andra orsaker till att ett barn repor huvudet är huvudlöss (pedikulos) eller ringorm.

Pedikulos kan orsaka inflammation och klåda i hårbotten. Det kan ta flera veckor för ett barn med löss att börja klia, beroende på hur känslig huden är. Löss är mycket smittsam och sprids lätt från person till person, särskilt i skolor där barn är mycket nära varandra.

Ringorm är en svampinfektion som oftast finns på hårbotten. Dess manifestation är som en röd ring eller en grupp ringar med ett tydligt centrum. Denna infektion orsakar barnet kliar.

Eczema Ringworm Pediculosis (Lice)

Tecken på att en baby kan få eksem uppträder vanligtvis innan han är 3 månader gammal och nästan alltid innan han är fem år gammal. Symtom inkluderar torrhet, klåda, rodnad och små stötar på kinderna, pannan eller hårbotten. Utsläppen kan spridas till andra delar av kroppen.

Löss kan ses genom att undersöka barnets huvud. Nits (lössägg), innan de kläcker, ser ut som små gula eller bruna prickar. Vuxna löss är gråvit eller brun och inte större än sesamfrön.

Ringorm kan börja som runda, rödaktiga, akneliknande sår, och sedan bli scaly, scaly eller crusted, vilket orsakar kliande hårbotten. Det kan också orsaka svullnad, rodnad och sprött hår.

Detta problem är inte livshotande och den underliggande orsaken behandlas lätt. Komplikationer kan uppstå när ett barn kamar huden till blod, vilket kan leda till bakteriell infektion. Därför är det viktigt att undvika att skrapa huden och täcka eventuella öppna sår som kan ha bildats.

För behandling av eksem används kortikosteroidsalvor ofta. Enligt KidsHealth, mer än hälften av barn med eksem, kommer det att fortsätta i tonåren. Och bara ett fåtal människor kommer att vara i vuxenlivet.

Behandling av löss innefattar användning av ett speciellt schampo eller lotion för att döda lössen. Du ska inte använda medicinsk shampoo för barn under två år. Du kommer att behöva ta bort nits och löss manuellt. Du bör också tvätta alla sängkläder och kläder, dammsugare och möbler och suga hårvårdsprodukter och verktyg i alkohol.

Behandling av ringorm i huvudet innebär att du tar recept på orala läkemedel.

Enligt barnhälsa tror forskare att eksem är en ärftlig sjukdom; Därför kan du inte hjälpa ett barn att undvika det.

Som förebyggande åtgärd för de flesta infektioner som orsakar kliande hårbotten hos barn, undviker man en-till-en kontakt med skolan eller leker med andra barn, delar hårtillbehör och borstar och håller inte nära kontakt med någon som har löss eller ringorm. zoster.

Förutom att det är viktigt att vända sig till barnläkaren, om det finns utslag, en förändring i huden, bör du följa följande tips.

Ibland kan ett barn börja skrapa huvudet från irritation medan man badar. Tvätta håret varje dag eller använda varmt vatten kan orsaka irritation. Dr Jim Sears säger att du måste tvätta barnets huvud ungefär en gång i veckan, och att ett frekventare förfarande kan torka hårbotten och orsaka att det kliar sig. Om ett barns hår blir smutsigt, tvätta det med varmt vatten förut.

Många schampon har hårda kemiska ingredienser som kan torka hårbotten, även de som är avsedda för barn. Om barnet lider av kliande hårbotten, kan föräldrar försöka byta shampoo till de som är speciellt konstruerade för känslig hud. American Academy of Dermatology rekommenderar att man väljer schampo som inte innehåller dofter och andra tillsatser. Föräldrar ska leta efter en produkt som är speciellt utformad för barn, eftersom de har mer känslig hud än vuxna, och vissa schampon och tvål kan irritera henne.

Föräldrar kan hjälpa till att minimera hårbottenirritation genom att använda mild hårvård. I stället för att torka håret med en handduk eller använda en hårtork, måste du lätt suga den med en handduk eller låt den lufttorka. Du kan schemalägga lite inaktivt spel eller historia efter ett bad för att låta håret torka före sängen. Att använda en mjuk borste kan också vara mer godartad än plast eller hård.

Om hårbotten är irriterad kan en bra fuktkräm hjälpa till att lugna och lindra klåda. Olivolja och babyolja är ett bra botemedel mot barn, eftersom de är naturliga och inte irriterar huden. Om det finns scabs eller scabs i hårbotten, kan föräldrarna gnugga lite olja i dessa områden för att mildra dem. Oljan ska tvättas fullständigt med schampo efter några minuter, eller det kan orsaka utslag.

Kliarig baby: Baby kliar och föräldrar är väldigt upprörd! Hur kan du ta bort klåda i ett barn och ta reda på orsaken

Klåda i huden eller i olika delar av kroppen är ett speciellt fysiologiskt tillstånd som orsakar en oemotståndlig önskan att gnida eller repa det irriterade området.

Det förekommer främst hos barn, eftersom det är en klinisk manifestation av många sjukdomar. I vissa fall, åtföljd av förändring i hud eller hudutslag.

Klåda barn: En klinisk definition av problemet

En kliande kropp i ett barn definieras som en specifik reaktion av huden mot inre störningar i kroppen eller yttre irritationsmedel. Mekanismen för utveckling av denna reaktion är baserad på signaler som härrör från nervändarna belägna i epidermis.

Under påverkan av yttre faktorer irriteras nervreceptorerna och ger en signal till hjärnan. Här bildas en omvänd signal, vilket orsakar (vid nivån av reflexen) en omedveten önskan att klia på det irriterade området. Vid exponering för inre stimuli finns en aktivering och frisättning i blodet av en speciell substans - histamin, som anses vara medlare av klåda.

Hudklyvning i kroppen i ett barn hänvisar till fysiologiska förhållanden som inte utgör en fara för livet, men orsakar obehag, orsakar lidande, stör sömn. Beroende på orsakerna kan det vara permanent eller paroxysmal, förvärras på kvällen och på natten.

Ett kliande barn kan ha:

• lokal karaktär, det vill säga täcka små lokaliserade områden av huden;

• generaliserad och täcka hela kroppen på huden

Kliarig baby: möjliga orsaker

Klåda är den vanligaste sjukdomen bland barn. Orsakerna till detta fenomen är ganska många, villkorligt kan de delas in i flera kategorier:

• orsakad av exponering för yttre faktorer

• på grund av inre sjukdomar och patologiska störningar

• som följd av bristande överensstämmelse med grundläggande hygienregler.

De vanligaste orsakerna till att söka behandling är följande.

Allergiska reaktioner

Den främsta platsen är ockuperad av kränkningar av den allergiska naturen. Dessa inkluderar atopisk och allergisk dermatit, urtikaria. Förutom hudens kliar i ett barn, åtföljs de av ödem, hyperemi i huden, peeling och hudutslag på huden. Orsakerna till dessa manifestationer kan vara allergier mot mat, tvättmedel (tvättmedel, tvål), hushålls damm, djurhår, pollen, syntetiska kläder, blöjor, samt kosmetiska produkter för barns hudvård. Orsaken till detta tillstånd kan också vara insektsbett.

Mentala eller neurologiska orsaker

I processen med tillväxt och utveckling kan ett barn uppleva psykos, neuros och neurosliknande tillstånd som framkallar förekomst av vissa sjukdomar. Bland dem diagnostiseras atopisk dermatit ofta. När dessa patologiska störningar i huden förblir rena, observeras patologiska förändringar, däribland karaktäristisk svullnad och hyperemi, men klåda är påträngande och i ett stressfullt tillstånd ökar det bara. Detta uppmuntrar barnet att ständigt borsta huden tills sår och jämnt blod uppträder.

Infektionssjukdomar

Barns infektionssjukdomar: mässling, kycklingpox åtföljs av karaktäristiska utslag och outhärdlig klåda i kroppen hos ett barn. Detta beror på spridningen av viruset i kroppen, vilket irriterar nervreceptorerna som ligger på ytan av epidermis. Klåda är en konstant smärtsam natur, provar lusten att klia och ökar barnets lidande. Experter rekommenderar emellertid inte att kamma utslaget, eftersom det kan orsaka lilla ärr - Uppin, och dessutom kan det öka sannolikheten för en ny infektion.

Parasitiska infektioner

Ofta är orsaken till klåda infektioner orsakade av parasiter som sätter sig på ett barns hud. De utvecklar kraftfull vital aktivitet, de växer kraftigt, matar på blod när de biter genom hudens ytskikt. Sådana parasiter är löss, loppor, sängbuggar, skabbmider. Den senare gnider passagerna under huden och skadar nervändarna. I det här fallet har barnet en klåda lokaliserad och manifesteras på platserna för parasiterna.

Dyspeptiska störningar

Dispergeringsstörningar bidrar till utsöndringen av matsmältningsenzymer, tillsammans med fekala massor. Att komma på huden i anusen börjar de agera, vilket irriterar dess yta och orsakar hyperemi, svullnad och klåda hos ett barn. Periodiskt, särskilt efter tarmrörelsen blir det oacceptabelt, orsakar ångest och lidande, stör sömn.

mykoser

Klåda i ett barn kan orsaka svampskador i huden (dermatofytos, scab, ringorm). Olika typer av svampar som faller på huden kan påverka hela ytan av kroppen, såväl som dess enskilda delar: hårbotten, benen, speciellt fotens hud. Förutom klåda är symtomen på sjukdomen: hyperemi i huden, hudsköljning eller hudavfall, håravfall.

Korrekt bedömning av klåda är en svår uppgift, eftersom det kräver en grundlig undersökning av barnet.

Dess syfte är att identifiera orsakerna till detta tillstånd och differentiera med njurar, lever, blod, endokrina system, helminthiasis.

Diagnos av klåda hos ett barn är omfattande och inkluderar följande aktiviteter:

• detaljerad historia

Medicinsk terapi innebär strikt överensstämmelse med de tillhörande läkarnas rekommendationer:

• respekt för barnets personliga hygien

• förändring av kost i kostens riktning;

• uteslutning av produkter som orsakar allergier

Experter hjälper till att eliminera det obehagliga symptomet: allergist, psykolog, neuropatolog, specialist på smittsamma sjukdomar. Om klåda inte är en manifestation av en infektionssjukdom, regleras barn som regel för behandling med antihistamin, hormonella, sedativa, massage, i vissa fall terapeutisk sömn, akupunktur, magnetisk terapi, UHF.

Klåda i barnets anus: diagnos och behandling

Ett kliande barn i anuset är ett smärtsamt fenomen som åtföljs av en obehaglig brännande känsla och stickningar och orsakar en oemotståndlig önskan att klia på det irriterade området.

Experter identifierar:

• primär anal klåda, vilket är ett självständigt fenomen som uppstår med otillräcklig hygienvård

• sekundär anal klåda, vilket är ett symptom på en sjukdom.

Som praktiken visar orsakerna till primär klåda i barnets anus svampinfektioner, dermatit, otillräcklig eller överdriven hygien, obekväma kläder (varma eller trånga), användning av grovt toalettpapper eller en hård tvättduk.

Manifestationer av sekundär klåda är: analfissurer, hemorrojder, förstoppning, diarré, rektalinflammation, diabetes mellitus. En vanlig orsak till klåda är enterobiosis, en parasitisk skada som orsakas av pinworms eller rundormer. Deras habitat anses vara tarmarna, men de lägger ägg i anusens veck, vilket orsakar klåda i barnet, särskilt på natten.

Att genomföra en omfattande diagnos av klåda i anuset i ett barnassistentlaboratorium och instrumentstudier.

• Laboratorieanalys av urin och blod för allmän analys, glukosinnehåll.

• Analys av avföring för sådd för att identifiera parasiter, ägg, cystor, orsaker till diarré.

• Mikroskopi och hudskrapning.

• Extern undersökning. Gör det möjligt för dig att identifiera sprickor, vårtor, hemorrojder och andra patologier.

• Rektalt fingerundersökning. Det låter dig definiera funktionaliteten hos analsfinktern, vars brott leder ofta till inkontinens av avföring - orsakar klåda.

• Anoskopi, mindre ofta - rektomanoskopi. Ger dig möjlighet att identifiera interna hemorrojder, polyper etc.

Huvudhändelsen i den komplexa behandlingen är föreskriven noggrann hygien i analområdet.

Behandlingen av klåda i anus hos ett barn beror på orsaken och formen av sjukdomen, och för primär anal klåda rekommenderas att använda:

• lotion med smärtstillande medel;

• svampdödande salvor och krämer;

• ljus mot hemorrojder

• anti-maskar.

De effektiva metoderna för behandling av klåda i barnets anus innefattar traditionell medicin, som består av naturliga ingredienser. Dessa örtdekok, infusioner, som används som lotioner, komprimerar och dricker också.

Temperatur och klåda hos ett barn: diagnos och behandling

Många sjukdomar hos barn förutom klåda kännetecknas av andra symptom, som feber och utslag. Och de kan vara tecken på allvarliga sjukdomar som utgör ett verkligt hot mot barnets kropps hälsa. Temperatur och klåda av barnet, samt feber, aptitlöshet, halsont är ett symptom på många infektionssjukdomar.

Infektiös erytem. Orsaken är parvovirus B19, som överförs av luftburna droppar. Symtom är utslag, huvudvärk, hosta, låg temperatur och klåda hos ett barn som är utbredd i hela kroppen.

Plötsligt utslag (roseola). Orsaksmedlet är herpesvirus typ 6. Det påverkar barn från 10 månader till 2 år, överfört av luftburna droppar. Symptom på sjukdomen kan vara svullna ögonlock, rinnande näsa, rodnad i halsen, svullna lymfkörtlar, hög feber och klåda i ett barn, vilket åtföljs av utslag av utslag i form av rosa fläckar.

Vattkoppor. En vanlig infektionssjukdom, vars orsakssamband anses vara varicella zoster. Symtom ligner tecken på ARVI, som senare kompletteras med huvudvärk, smärta i buken, karaktäristiska utslag som följer med feber och klåda i ett barn.

Infektiös mononukleos. Det orsakande medlet är Epstein-Barr-virus, som tillhör gruppen herpesvirus. Kännetecknas av en ökning av lymfkörtlar, mjälte och lever. Senare kompletteras symtomen med feber, plack på tonsillerna, ett karakteristiskt utslag, som ofta åtföljs av klåda.

Mässling. En vanlig sjukdom som orsakas av mässlingviruset, som fortskrider i tre steg. Karakteristiska tecken betraktas som rinnande näsa, torr hosta, ögonrödhet. Vid nästa steg framträder ett utslag, det finns feber och klåda i barnet. Efter sjukdomen förblir en liten skurning vid utslaget, som försvinner efter en vecka.

Röda hund. Akut sjukdom som enkelt utvecklas hos barn, men orsakar allvarliga konsekvenser för fostret i livmodern hos en smittad kvinna. Liksom mässling fortsätter den i tre steg, men symtomen är något annorlunda än tecknen på mässling. Temperaturen är fortsatt låg, men lymfkörtlarna ökar. Ljusrosa utslag åtföljs av klåda av barnet.

Diagnos innefattar en omfattande studie, och behandlingen beror på arten av sjukdomen, orsaken till dess förekomst, barnets allvar och ålder.

Ett utslag utan klåda hos ett barn: diagnos och behandling

Men inte alltid barns patologier åtföljs av feber. Det finns flera kategorier av sjukdomar, ett symptom som är utslag utan klåda hos ett barn.

Dessa inkluderar:

• sjukdomar i blodbildande organ och blodkärl;

• Dålig hygien för barnet.

För att bestämma ursprunget för utslaget, föreskriver läkaren laboratorietester:

• blodprov för allergitest

• KLA och blodbiokemi

• Histologisk undersökning av prover av drabbade vävnader.

Som terapeutiska åtgärder föreskrev antihistaminläkemedel, antibiotika, användning av hormonella och kortikosteroidläkemedel.

För att få en snabb effekt av behandlingen rekommenderas lokal behandling med folkmedicin.Nästa Artikel
Masker för split och sprött hår, de bästa recepten