Masker för täthet och hårväxt hemma


Vilken tjej drömmer inte om lyxiga lockar som inte bara är långa, men också friska och tjocka. Tja, om naturen gav dig en sådan gåva från födseln, men hur är det med dem som inte är nöjda med sitt hår (och enligt statistiken är det mer än 70% av kvinnorna)? Kan hemmamaskar för densitet och tillväxt påverka tillväxten eller livslängden hos håret? Många som har upplevt, säg JA!

Mask för täthet med ägg

Den vackraste saken i sådana masker är att huvudkomponenten alltid står till hands, vilket betyder att det inte blir svårt att göra dem.

Burdock Recept

Den första masken för hårdensitet hemma har följande sammansättning:

 • äggula
 • matsal bardag båt;
 • 1 tesked honung;
 • 1 tesked brandy.

Komponenterna måste blandas för att få en homogen massa. Sedan gnugga blandningen väl in i hårrötterna. Det som återstår kan appliceras längs hela längden. För att förbättra effekten av masken på huvudet måste du sätta på en väska cellofan och sedan linda håret i en handduk. Efter en timme kan masken tvättas med shampoo.

Recept med kefir

Den andra hemgjorda hårväxtmaskan är väldigt lätt att förbereda, du behöver:

 • en tesked kakao;
 • hela ägget;
 • en halv kopp kefir.

Alla komponenter måste återigen förflyttas noggrant och sprida sig sedan på hårrötterna. I den här masken finns det ett litet knep: efter det att det första skiktet har hårdnat, lägg en annan, upprepa ett par gånger och sätt sedan på en plastpåse och linda huvudet med en handduk.

Användningen av denna mask i tre månader, tre gånger i veckan, kommer att bidra till en signifikant förbättring av hårets tillstånd.

Flickor bästa vänner är... oljor

I praktiken har det visat sig att de bästa hjälparna i kampen för vackert, långt och tjockt hår är oljor, såsom kokosnöt, ricinus och burdock. De väcker inte bara vilande hårsäckar, utan förbättrar även blodcirkulationen i huvudets hud.

Citronsaft recept

Detta magiska maskrecept förutsätter att du har följande ingredienser hemma:

 • kock och ricinolja (2 msk);
 • citronsaft (4 tsk).

Efter att ha gjort ett vattenbad är det nödvändigt att värma de redan blandade oljorna på det och tillsätt sedan citronsaft till blandningen. Sedan försiktigt, genom massage, täcka håret med en blandning, skölj med schampo.

Alkoholmask

Denna mask bidrar inte bara till en ökning av hårdensiteten, utan också läker hårbotten själv. För hennes behov:

 • 2 matskedar alkohol;
 • 2 matskedar ricinolja.

Dessa komponenter ska blandas till en homogen massa och appliceras två gånger i veckan till hårets rötter, genom att gnugga den, håll masken i en halvtimme, skölj sedan med vatten med ättika och citronsaft. Per liter vatten måste du använda en matsked vinäger och juice av en halv citron.

Det enklaste alternativet är att använda burdockolja (2 msk. L.), som uppvärms i ett vattenbad. Det är nödvändigt att gnugga in i huvudets hud, applicera del, sprida sig över hela längden. Därefter måste du bära en plastpåse på håret för att spara värme, linda huvudet med en handduk. Vi håller en mask inom en timme och sedan tvättar vi med shampoo.

Livet verkade älskling

Honungsmaskar för att påskynda hårväxten är inte lämpliga för de som är allergiska mot huvudkomponenten. Var noga med att göra ett armbandstest.

Pumpa smör recept

För honung-oljemaskan behöver du:

 • 20 gram honung;
 • ett ägg;
 • 5 gram pumpaolja;
 • 5 gram mandel.

Alla komponenter måste blandas tills massan blir homogen och sprids sedan på hårrötterna. Underhåll masken i 1-2 timmar och tvätta sedan med shampoo.

Jästmaske

Ett annat mycket enkelt recept, vars ingredienser är säker på att vara till hands vid varje värdinna. För att göra denna honungsjästmask:

 • 2 tsk jäst
 • 100 gram mjölk;
 • 3 tsk honung.

Denna blandning ska infunderas i ungefär en timme på en varm plats, varefter den kan appliceras genom intensiv gnidning i hårrötterna. Blandningen bor på håret i 1 timme, då måste den avlägsnas med ättiksyra lösning.

Citronmask

Mask för accelererad hårväxt med honung och citron är också mycket lätt att förbereda och kräver inte mycket ansträngning. Här kommer vi till undsättning:

Alla komponenter måste blandas i samma proportioner, fördelade på ett sådant sätt att masken applicerades längs hela längden. För en bättre termisk effekt måste huvudet vikas in med en handduk. Efter en halvtimme ska masken tvättas av utan att använda schampo.

Bröd runt huvudet

Inte konstigt att våra förfäder trodde envis i brödets kraft. Denna produkt öppnades dock från en helt ny sida när det blev känt att det också bidrar till att förbättra hårets hälsa.

Recept med lök

Brödmask för hårtillväxt hemma bereds enkelt:

 • 100 gram svart bröd;
 • lökjuice 10g.

Det är nödvändigt att hälla svart bröd med vatten (en halv kopp). Låt brödet och vattnet stå under en tid, varefter lökjuice. Masken ska blandas väl och sprida sedan den resulterande blandningen över hela längden av håret. För att uppnå bästa effekten måste du sätta på huvudet med en handduk. Det är nödvändigt att stå emot masken i 30 minuter, och skölj sedan endast med rent vatten utan att använda schampo.

Kefir mask

Kefir och bröd är inte bara en god kombination, utan också användbar för hår. För matlagning behöver du:

 • 200 gram svart bröd;
 • en matsked ricinolja;
 • en halv kopp kefir.

Alla komponenter måste blandas, och hela massan appliceras på vått hår. Efter en halvtimme måste masken tvättas med shampoo.

Inte tillräckligt med peppar

En av de mest effektiva tillväxtmaskerna är masker med tillsats av peppartinktur, som lätt kan köpas på något apotek i staden. Maskens väsen ligger i det faktum att peppar, som fungerar som irriterande, förbättrar blodtillförseln till hårsäckarna.

Gör det själv

Det enklaste receptet. Du behöver:

Vi tar en ren behållare, fyll den med 1/4 peppar och tillsätt 1/2 vodka (alkohol ska spädas ut med vatten) och sätta på ett mörkt ställe i 2 veckor.

Då filtrerar vi och gnider i hårbotten (applicera inte på håret!) En gång i veckan. Du kan lägga till lite svart bröd till receptet.

Mask med Cognac

En annan effektiv mask för ökad hårväxt. inkluderar:

 • 20 gram cognac;
 • 10 gram peppartinktur;
 • 20 gram burdockolja;
 • citronsaft;
 • 1 äggula;
 • 1 matsked honung.

Blanda allt och intensivt gnugga i hårbotten med massagebevegelser. För att förbättra den positiva effekten kan du lägga en handduk runt huvudet. Det är nödvändigt att stå emot masken i 1 timme, och kom ihåg att tvätta den med shampoo.


Det finns många fler intressanta recept för masker som kan förberedas hemma. Vi väntar på feedback och kommentarer om din erfarenhet av hemlagade recept. Är det arbete eller slöseri med tid?

Masker för hårdensitet: 13 hemlagade recept

Hemmet kosmetologi har en ledande ställning inom ansiktsvård, naglar och, naturligtvis, hår. Många tjejer vill inte spendera sina hårda intjänade pengar för att besöka dyra skönhetssalonger. Detta är inte förvånande, eftersom det är möjligt att göra en hög tjock och frodig med dina egna ansträngningar. Detta hjälper hårmaskens riktning. De lyfter inte bara strängarna på rötterna, utan ger även näring för folliklarna, kämpar med tvärsnitt och torrhet.

Det rekommenderas att utföra proceduren tre gånger i veckan, och det är viktigt att följa instruktionerna tydligt. Kursen är 20-30 sessioner.

Honung och salt

 1. Värme i ett vattenbad 60 gr. naturlig blomma honung. Häll bergsaltet tills massan börjar likna pasta.
 2. Mörkhåriga skönheter rekommenderas att hälla i 40 ml. bra brandy för att markera skuggan. Blondiner bör lägga 35-40 ml. vodka för att stärka håret vid rötterna.
 3. Efter de färdiga manipulationerna ska masken fördelas på rena och något fuktiga strängar. Särskild uppmärksamhet ägnas åt hårbotten, massage den i 7-10 minuter.
 4. Gör ett uppvärmningslock av polyeten och handdukar, dra in verktyget i 20 minuter, inte längre. Tvätta av kompositionen med kallt vatten, skölj strängarna med ett avkok av rosmarin och salvia (50:50 andel).

Äggula och burdockolja

 • Sprid fyra kycklingäggor med rörsocker (60 gr.). Få ett tjockt skum, häll sedan 45 gram. Kockolja (kan ersättas med ricinolja).
 • Tillsätt en tesked tjock honung och 3 knippar med het paprikor. Tvätta håret, låt det torka naturligt. Separera håret med avskiljningen.
 • Applicera nu en komposition på varje del av hårbotten, gnugga den med en svamp eller fingertopp. Massage epidermis i 7 minuter och dra sedan fast trådarna med ett gummiband.
 • Sätt på ett uppvärmningslock av klädfilm och varmt tyg (handduken måste värmas upp med ett strykjärn eller vänster på radiatorer).
 • Masken hålls i ungefär en halvtimme, kanske längre om det inte finns någon brännande känsla. För att uppnå ett utmärkt resultat krävs 13-16 procedurer med ett intervall på 3 dagar.
 • Linfröolja och senapspulver

  1. Blanda 55 ml. varmt vatten med 40 gram. senapspulver, häll 50 ml. linfröolja. Du kan ersätta den sista ingrediensen med ricinolja, mandelolja eller solrosolja.
  2. Skölj håret, var noga med att applicera en balsam. Tvätta inte av det. Nu på de våta strängarna fuktade med luftkonditionering börjar du fördela verktyget.
  3. Var uppmärksam på hårbotten och hårlängden till mitten. Försök att inte röra ändarna, för att inte utsätta dem för torrhet.
  4. Det är önskvärt att linda huvudet av plast med polyeten, och ångeffekten ökar resultatet med 30%. Efter 20 minuters exponering, ta av produkten med varmt vatten och schampo.
  5. Balm måste appliceras före masken, så att oljan senare är lättare att tvätta bort. Om du försummade denna regel, tvätta huvudet med ett avkok av örter efter avslutad manipulering.

  Kefir och kakaopulver

  1. För att förbereda masken behöver du hemlagad eller köpt fettkaka. Sur mjölk är också lämplig. Börja med ingredienserna vid dina fingertoppar.
  2. Anslut 65 gr. jäst mjölkprodukt med 30 gr. kakaopulver, tillsätt 20 ml. tea tree oil. Värm masken i en mikrovågsugn till en acceptabel temperatur.
  3. Förbered ditt hår i förväg. De måste tvättas, torkas och kammade. Separera hela håret med partitionerna, fördela den beredda produkten över var och en av dem.
  4. Gnugga föreningen i rotzonen, efter att massagen sätter på ett uppvärmningslock. Eftersom masken inte innehåller aggressiva komponenter kan den hållas i 1-2 timmar.
  5. När alla manipuleringar slutar sköljas med varmt vatten. För att göra det tjockt, skölja locken med medicinskt extrakt, växterna väljas efter eget gottfinnande (nässla, ginseng, yarrow, etc.).

  Cognac och olivolja

  1. Värm 180 ml. brandy i mikrovågsugnen, häll 125 gr. olivolja och 45 ml. citronsaft. Eventuellt kan du lägga till 2 kycklingäggor, men då måste blandningen kylas till en temperatur på 40 grader.
  2. Efter blandning av ingredienserna fördela masken över den kammade skaftet. Det är inte nödvändigt att röra ändarna, cognac kan torka dem. Var bara uppmärksam på rotområdet.
  3. Gnugga masken intensivt, du måste påskynda blodcirkulationen i hårbotten och väcka vilande folliklar. Efter 40 minuter får verktyget tvättas.

  Socker och kanel

  1. Sätt de tre kycklingäggen i kylskåpet, om en halvtimme, ta bort och separera endast äggulorna. Proteiner behövs inte, använd dem som huvudkomponent i ansiktsmasker.
  2. Slå äggulor med en mixer, tillsätt 10 gr. hackad kanel och 45 gr. socker (helst sockerrör). Häll 5 gr. torr senap, värm kompositionen till 35 grader.
  3. Skölj strängarna och bläddra dem med en handduk. Smörj hela området på rötterna med hårbalsam. Så du skyddar din hårbotten från senapsirritation.
  4. Applicera masken med ett tjockt lager, massage i 5 minuter. Lämna sedan agenten i en tredjedel av en timme, avlägsna den med vatten med tillsats av ättiklösning (det finns 30 ml produkt per liter).

  Nettle och kaffe

  1. Masken är avsedd för ägare av mörkt hår, eftersom det har funktionen av färgningsträngar. Koka 60 ml. stark espresso, lägg till 30 gr. bergsalt (grovt).
  2. Häll 3 c. krossade näsblad, tillsätt 45 ml. ricinolja. Börja applicera blandningen. Kram krullarna, skopa massan på borsten och fördela delarna.
  3. Dessutom värm ditt hår med en plastpåse eller duschlock. Håll kompositionen i 40 minuter, efter denna period tvätta håret med schampo och skölj krullar med infusion av ryggraden.

  Dimexid och Citronsaft

  1. Dimexid säljs i ett apotek. Drogen är väl beprövad, det gör folliklarna vakna, kämpar med håravfall, förbättrar blodflödet till huvudet.
  2. Ta 15 ml. Blanda, häll det 20 ml. citronsaft och 45 gr. olivolja. Tillsätt 1 ml. Vitamin E och Vitamin A. Rör om massan.
  3. Värm hårbotten med en hårtork i 2-3 minuter. Sätt masken i mikrovågsugnen i 30 sekunder. Detta måste göras för att eliminera temperaturskillnaden.
  4. Börja nu distribuera kompositionen på delarna med en pensel för färgning. Gnugga produkten noga så att den tränger in i hårbotten.
  5. Använd en duschlock eller gör ett lock på plastfilm. Håll verktyget 50-60 minuter, skölj sedan med schampo och balsam.
  6. Dimexid anses vara en effektiv komposition, för att uppnå resultatet måste 7-10 procedurer utföras. Intervallet mellan sessionerna får inte överstiga 3 dagar.

  Jäst och honung

  1. Anslut 130 ml. koumiss eller yoghurt från 50 gr. bakersjäst, tillåta kompositionen att nå inom 1 timme. När den angivna perioden slutar, häll i 55 gr. flytande honung.
  2. För ytterligare stimulering av hårväxten, tillsätt 1 ml. vitamin F1 eller E. Du kan också hälla 15 ml. ricinolja Tvätta håret, lätt torrt.
  3. Efter manipulation av kompositionen fördelas över hårbotten och hårlängden till mitten. Det rekommenderas att sluta ändarna med oliv-, mandel- eller burdockolja.
  4. Masken är åldrig i 1,5 timmar under en filmhuvud. Dessutom måste huvudet vara inslaget med en handduk. Efter den tilldelade tiden, tvätta av kompositionen med vatten med mycket schampo.

  Chili peppar och ägg

  1. Masken stimulerar blodflödet till hårbotten, gör lökarna vakna. På grund av detta uppnår chocken den nödvändiga tjockleken, efter en månads användning uppträder en märkbar fluff på huvudet.
  2. Ta tre äggulor, kyla dem och vispa sedan med en mixer. Lägg till 7 gr. chili peppar och 55 ml. Olivolja (ricinolja kan ersättas).
  3. Innan du applicerar produkten, skölj håret och torka det på ett naturligt sätt. Fördela den vanliga balsammen i basalzonen och gör sedan en mask.
  4. Produkten måste hållas under filmen och en varm handduk. Massan tvättas av efter 30 minuter. Om du känner en stark brännande känsla, ta bort verktyget innan.

  Avokado och nikotinsyra

  1. Koka några mogna avokado frukter. Skal av varje skal, ta bort benet. Skaka massan eller hoppa genom en köttkvarn, mixer.
  2. Flytta puréen till gasväskan, pressa saften. Gör detsamma med moroten, kombinera med den tidigare vätskan. Tillsätt 30 ml. äppelcidervinäger och 1 ml. nikotinsyra.
  3. Applicera masken endast för att rengöra och lite fuktiga trådar. Prioritering är att fördela kompositionen i hårbotten och sedan intensivt gnugga in i rötterna.
  4. Efter applicering, blötlägg i 35-50 minuter. Ta bort först med en enkel sköljning, sedan med en balsam och schampo (inte vice versa!). Masker med nikotinsyra bör göras varannan dag.

  Yoghurt och vit lera

 • Ta 110-120 gr. yoghurt utan tillsatser tjock konsistens. Lägg till en sådan mängd kosmetisk vit lera tills du får en pastaformig massa.
 • Stänk 20 gr. krossad havreklid och 15 ml. ricinolja. Häll i 1 ampull av vitamin B3 och A. Knead mycket, det borde vara homogent.
 • Gör en mask, förkamrat hår. Gnugga i hårbotten och lämna i 35 minuter. Värm inte spärrhatten, ler behöver luft.
 • Efter en angiven tid, tvätta håret på vanligt sätt, fukta med en balsam. Nästa session hålls om 3 dagar.
 • Olivolja och chili

  1. Värm i ett vattenbad 80 ml. olivolja. Koka aldrig produkten i koka, annars kommer det att förlora sin helande kraft. Om bubblor visas ska du ta bort kompositionen från elden.
  2. Sikt 15 gr. varm peppar, sätt in den i kompositionen i små portioner. Rör, var noga med att utesluta klumpar. Om så önskas kan du lägga till 10 ml. kakao eller kokosnötolja.
  3. Kyl kompositionen till ett acceptabelt märke så att det inte bränner huvudets hud. Skrapa masken med fingertopparna och gnugga i cirkulära rörelser i rötterna.
  4. Efter 25-30 minuter fortsätt till avlägsnandet. Tvätta av massan med varmt vatten med tillsats av schampo och balsam. Du bör inte utföra proceduren med chili mer än 1 gång i veckan, leta efter alternativ.

  Förbered en produkt baserad på nikotinsyra, castorca, varmrött peppar, kakaopulver. Försumma inte naturliga oljor, de anses vara grunden för grunden i hårvård. Alla hemmetoder är utformade för flera ändamål.

  Hemmasker för täthet och skönhet av hår - de bästa recepten

  Sådana problem som uttorkning, torrhet, brist på volym gör inte tjusningen av flickan lika mycket som ett sparsamt hår. Masker för täthet kokta hemma hjälper till att göra håret tjockt. Naturligtvis kommer folkrecept inte att öka mängden hår på huvudet, eftersom densiteten är enbart en genetisk faktor. Men sådana hårprodukter fungerar bra mot att falla ut, vilket innebär att de slutar spruta och väcka vilande lökar, vilket utlöser en snabb tillväxt, vilket innebär att håret blir tjockare. Förutom restaurering av täthet gör hemmagjorda recept tunnare hår tjockare, återställer skadade ändar, förlivade färgade trådar.

  Tips och regler för användning av masker

  Hemmagjord mask för hårdensitet är gjord av färska och naturliga produkter. Folkmaskar är som regel förberedda med händerna på en gång, med långvarig lagring, förlorar de bara sina egenskaper.

  Beroende på ingredienserna har effektiva masker enskilda egenskaper i beredningen:

  1. När den används i receptet av gelatin, förtypas den med vatten i proportionerna 1: 3, där de tar 1 del av gelatingranuler och 3 delar vätska. Efter svullnad, det är ungefär en kvart i timmen smälter gelatinet, vilket inte låter det koka, och det är redan blandat med huvudmassan.
  2. Om en oljemask bereds för att öka hårets tjocklek, rekommenderas att värma alla oljor, förutom estrar, till en bekväm temperatur, koka inte;
  3. Jästmasker framställs på nästan samma sätt som gelatin, i en separat behållare hälls torr jäst med vatten (kefir, örttekoko) och får stå i minst 20 minuter så att de kommer upp och sedan blandas med huvudmassan;
  4. Innan du använder någon mask för att öka hårdets densitet är det viktigt att bekanta dig med de kontraindikationer som är tillgängliga för det och att testa för allergier. I närvaro av intolerans är det värt att använda en annan terapeutisk förening för att inte skada dig själv.
  5. Mask kokad hemma utsmält huvudsakligen på ett rent huvud. Det är värt att börja applicera från rötterna, gå gradvis ner till ändarna.
  6. Så att hårbehandlingen är effektiv, är huvudet inslaget med värme efter behandling med blandningen. Först sätter de på en plastpåse eller ett duschlock, och på toppen täcker de den med en handduk eller ett näsduk.
  7. Exponeringstiden på minst 40 minuter, om så önskas, kan du lämna för natten;
  8. Recept för hårtäthet bör användas i en kurs av 10 procedurer, efter en paus.

  Video: Hur man gör hår tjockare hemma

  Hemmagjorda masker för hårdensitet

  De bästa maskerna för densitet är de som du har förberett dig själv. De utför nödvändig hårvård baserat på dina behov. I grund och botten hjälper de till att eliminera hårets sällsynthet, göra curvaceous curls, används ofta för snabb tillväxt. Kakaobaserade oljeformuleringar, till exempel, ökar pumpen.

  Viktig redaktionell rådgivning

  Om du vill förbättra ditt hårs tillstånd, bör du särskilt sköta skampon som du använder. En skrämmande figur - i 97% av schampon av kända varumärken är ämnen som förgiftar kroppen. Huvudkomponenterna, på grund av vilka alla problem på etiketterna är betecknade som natriumlaurylsulfat, natriumlauretsulfat, kokosulfat. Dessa kemikalier förstör krullarnas struktur, håret blir skört, förlorar sin elasticitet och styrka, färgen bleknar. Men det värsta är att dessa saker kommer in i levern, hjärtat, lungorna, ackumuleras i organen och kan orsaka cancer. Vi rekommenderar dig att överge användningen av medel i vilka dessa ämnen är belägna. Nyligen utförde experter från vår redaktionsteam en analys av sulfatfria schampon, där första plats togs av medel från företaget Mulsan Cosmetic. Den enda tillverkaren av naturliga kosmetika. Alla produkter tillverkas under strikta kvalitetsstyrnings- och certifieringssystem. Vi rekommenderar att du besöker den officiella webbutiken mulsan.ru. Om du tvivlar på din kosmetiks naturlighet, kontrollera utgångsdatumet, det ska inte överstiga ett års lagringsutrymme.

  Mask för densitet och tillväxt

  Resultat: Kompositionen med eteriska oljor används för accelererad tillväxt, hår av någon nyans.

  komponenter:

  • 7 droppar ylang-ylang extrakt;
  • 7 droppar tea tree;
  • 2 msk. l. tjockt kaffe
  • 30 ml kamilleavkokning.
  Beredning och appliceringsmetod:

  Matlagning kamomill, insistera, filtrera. Vi kombinerar alla ingredienser, låt det brygga i en kvart i timmen. Den färdiga gruelen appliceras först på hårbotten och fördelas sedan längs strängarnas längd. Skölj på i minst 50 minuter, skölj sedan noggrant.

  Mask för densitet och mot förlust

  Resultat: frukter används ofta vid behandling av hår, till exempel citrus hjälper till att tona pärlorna genom att stoppa håravfall, brandy kommer att förbättra återväxten och i allmänhet kommer detta recept märkbart att öka tjockleken.

  komponenter:

  • 4 msk. sked brandy;
  • 1 orange;
  • 2 ägg.
  Beredning och appliceringsmetod:

  Slå ägg i skum, citrusfrukter med skal. Blanda, tillsätt alkohol, applicera. Vi lägger på en duschlock och en frottéhandduk, vänta i 35-40 minuter, tvätta väl.

  Mask för densitet och volym

  Resultat: En effektiv produkt av honung för densitet, tack vare sina många komponenter, närmar, återställer och gör luftkronor.

  komponenter:

  • 3 msk. l. örter:
  • för röd calendula;
  • för blondiner - kamomill;
  • för mörkhårig - Hypericum;
  • 40 ml honung.
  Beredning och appliceringsmetod:

  Vi brygger rätt gräs, enligt anvisningarna på förpackningen. Klar buljongblandning med biprodukter. Tja, vi blöt huvudet och strängarna i den resulterande lösningen. Vi sätter ihop filmen. Efter 45 minuter, tvätta ut.

  Mask för täthet och förstärkning

  Resultat: Som du vet kan en senapsmaske hjälpa till att falla ut och för tillväxt och löser också problemet med hårets noggrannhet.

  komponenter:

  • 3 msk. l. senapspulver;
  • äggula;
  • 30 ml vatten;
  • 40 ml olivolja.
  Beredning och appliceringsmetod:

  Olivolja är något värmd, blandad med slagen äggula. Blanda senap och vatten separat, kombinera med basen. Blandningen fördelas över huvudet, från rötterna och ned till ändarna. Exponeringsperioden under huven är från en kvart till en timme, allt beror på graden av bränning.

  Mask för förtjockning och förtjockning

  Resultatet: En enkel mask som avsevärt ökar hårkrullets tjocklek.

  komponenter:

  • 4 msk. l. sojaprotein;
  • 3 msk. l. pulveriserat socker;
  • vatten eller avkok.
  Beredning och appliceringsmetod:

  Proteinet späds med vätska till tillståndet av tjock grädde, blanda pulver. Applicera grus på fuktiga strängar och rötter. Rulla upp med polyeten i 45 minuter. Sköljde väl.

  Mask för täthet och glans

  Resultat: Få människor vet om användning av tomater i kosmetologer, men här är ett klart exempel, en hårmask. Det kommer att hjälpa till att återvända till glansglansen. Endast mogna tomater behövs. Ett godtyckligt antal tomater, beroende på hårets längd, tre små rivare eller slipa i en mixer. Vi täcker hela huvudet och strängarna med färdig juice. Skölj noga efter 30 minuter.

  För fint hår

  Resultat: lägger sken och volym till håret.

  komponenter:

  • 50 gr. honung;
  • 250 gr. konjak;
  • 1 msk. grovkornigt salt.
  Beredning och appliceringsmetod:

  Produkterna blandas, placeras i en glasburk, tätt stängd, insisterar 14 dagar. Den färdiga lösningen appliceras på hårbotten och längs krullarnas längd bär vi under filmen i en timme. Tvätta av på vanligt sätt.

  För oljigt hår

  Resultat: Ricinolja närmer sig, ger sken, ger tjocklek, rensar talgmen.

  Komponenter, 50 ml oljor:

  • kardborre;
  • castor;
  • och 1/2 citron.
  Beredning och appliceringsmetod:

  Förbered en varm bas, kombinera med citrusjuice. Vi bearbetar torra rena strängar i längd, massera dem. Ta bort det varma locket efter 45 minuter, ta av blandningen.

  För torrt hår

  Resultat: En utmärkt fuktkräm av torkade krusar - en mask av oljor. Blanda med burdock olja näring, fyller med vitaminer, återställer densitet.

  Komponenter, på 20 gr. oljor:

  • kokosnöt;
  • mandlar;
  • kardborre;
  • och 5 droppar rosmarin.
  Beredning och appliceringsmetod:

  Basoljor blanda, värme, droppeter. Vi behandlar hela huvudet med den resulterande blandningen, vikla den i en timme. Bra med schampo tvätta bort.

  Superdensitet - receptet från oljor

  Resultatet: En blandning av kokosolja närmar sig och reparerar skadade trådar.

  Komponenter på 35 gr. olja:

  • jojobaolja;
  • kokosnöt;
  • 1 tsk. konjak;
  • 1/4 citron
  • 5 droppar mynt extrakt.
  Beredning och appliceringsmetod:

  Vi gör en oljelösning, värme, berika med eter och brandy. Med den resulterande föreningen smörjer vi först kronans topp och fördelar sedan kammen längs längden. Vi bär en timme under huven, tvätta våra huvuden noggrant.

  Från ägget

  Resultat: En äggmask är en utmärkt lösning som ger volym, glans och densitet till frisyren.

  komponenter:

  • ett par ägg;
  • 200 gram vatten.
  Beredning och appliceringsmetod:

  Slå ägg, blanda med vatten, blanda noggrant. Den resulterande lösningen sköljs med ett huvud eller försiktigt appliceras på varje sträng separat. Vi värmer i 60 minuter.

  Video recept: Äggsmask för hårdensitet hemma

  Från honung

  Resultat: lägger till tjocklek, aktiverar aktiv tillväxt.

  komponenter:

  • 120 ml vodka;
  • 40 gr. honung;
  • 1 msk. l. havsalt.
  Beredning och appliceringsmetod:

  Alla produkter är knådade, stängda i en burk, 14 dagar i ett mörkt kallt utrymme insisterar. Efter en tid applicerar vi lösningen med massagerörelser, värmer upp värmen. Vänta på en timme, tvätta av.

  Från senap

  Resultat: i ett företag med äggula, slutar det att falla ut, ökar återväxtens hastighet och gör krökorna tjocka och starka.

  komponenter:

  • 40 gr. senapspulver;
  • 50 gr. vatten;
  • 1 msk. l. socker;
  • äggula.
  Beredning och appliceringsmetod:

  Senap utspädd med varm vätska, blanda med socker och äggula. Vi bearbetar hela huvudet och trådarna, viks i plast och en handduk i minst en kvart i timmen. Vi tar bort.

  Från Dimexidum

  Resultat: ökar tjockleken, ger sken, närmar sig vitaminer, startar processen med snabb tillväxt.

  komponenter:

  • 2 tsk. vitamin: retinol och tokoferol;
  • 1 msk. l. citronsaft;
  • 50 gr. kardborre;
  • 1 tsk. Dimexidum.
  Beredning och appliceringsmetod:

  Vi värmer upp basoljan, kombinera den med en vitamincocktail, juice och dimexid. Vi smeder under en film i 55 minuter.

  Med jäst

  Resultat: förbättrar densiteten genom att stoppa alopeci och förbättra tillväxten, ger sken.

  komponenter:

  • äggula;
  • 1 msk. l. jäst;
  • 50 gram mandelolja;

  20 ml avkokning av:

  1. Nässla löv för mörkt hår;
  2. Kamille för blondin;
  3. Marigold för redheads.
  Beredning och appliceringsmetod:

  Matlagningsdekok enligt instruktionerna från förpackningen. Fyll dem med jäst, lämna till jäsning. Mandelolja kombinerar med slagen yolk, jäst och processhår från råtta till spets. Vi bär under en keps 55 minuter.

  Från bröd

  Resultat: Bröd recept stoppar skallighet, gör hår tjockare.

  komponenter:

  • 50 gr. rågkrumb;
  • ½ l kefir.
  Beredning och appliceringsmetod:

  Crumb blötläggt med jäst mjölkprodukt, låt stå i 30 minuter för att slutföra svullnad. Mash i gröt gaffel, lägg på kronan, resten i längd. Klä upp varm hatt i en timme, tvätta av.

  Med kefir

  Resultat: En blandning av lera och mjölkprodukt förbättrar hudens tillstånd.

  komponenter:

  • 1 msk. jäst mjölkprodukt
  • 2 tsk. lera någon;
  • 2 bitar svart bröd.
  Beredning och appliceringsmetod:

  Bröd är blött i en sur mjölkprodukt, vi krossar det med lera, vi knådar det i mush. Applicera vid rötterna och i längd, efter 45 minuter, tvätta av.

  Kockolja

  Resultat: återvänder glans och densitet, förbättrar tillväxten av strängar, närmar huden.

  komponenter:

  • äggula;
  • 40 gr. kardborre;
  • 2 tsk. konjak;
  • 30 ml honung;
  • 2 tsk. aloe juice
  Beredning och appliceringsmetod:

  Värm oljan, kombinera den med resten av produkterna, bearbeta kronan och hela längden på trådarna. Klä duschdunken och handduken i 1,5 timmar. Tvättade på vanligt sätt.

  Med gelatin

  Resultat: Tjocknar håraxeln, vilket gör håret mer tjockt och tjockare.

  komponenter:

  • 3 delar vätska;
  • 1 del gelatin;
  • 2 tsk. ricinolja;
  • 2 tsk. kardborre.
  Beredning och appliceringsmetod:

  Späd gelatin med vatten i de proportioner som anges tidigare i artikeln, tillsätt oljor, applicera det på huvudet och strängarna jämnt. Rulla på filmen och en handduk i en timme. Vi tvättar bort.

  Med konjak

  Resultat: Cognacföreningar stärker rötterna, förhindrar förlust.

  komponenter:

  • 200 ml cognac;
  • äggula;
  • citron;
  • 5 msk. l. oliv.
  Beredning och appliceringsmetod:

  Vi blandar allt, bearbetar trådarna, lägger på en varm keps i 50 minuter. Skölj med schampo vatten.

  Med peppar

  Resultat: förbättrar blodflödet, ger näring av folliklarna, aktiverar tillväxt, ökar volymen och lyser.

  komponenter:

  • ett par äggulor;
  • 1 msk. l. röd pepparjord.
  Beredning och appliceringsmetod:

  Slå på äggulorna, häll peppar i dem, knäda väl. Vi bearbetar kronan och locken, lindar den med film och en näsduk. Efter 40 minuter tvätta av kompositionen, med en stark brinnande känsla kan vara tidigare för att undvika brännskador.

  Med båge

  Resultat: lökmask har alltid varit känd för sin positiva effekt på håret. Eliminerar alopeci, förbättrar tillväxt, lägger till glans.

  Komponenter, 1 msk. l.:

  • majonnäs;
  • lökjuice;
  • honung;
  • olivolja.
  Beredning och appliceringsmetod:

  Från glödlampan får vi färsk juice, kombinera med resten av komponenterna. Den resulterande kompositionen gnids in i huden, resten fördelas genom tillväxt. Dribba huvudet i en timme. Tvätta av, för att eliminera obehagligt doft av lök, kan du skölja huvudet med vatten med lavendel eterisk olja eller någon annan.

  Video recept: De bästa hemlagade maskerna för hårdensitet

  Recensioner om användningen av populära recept

  Regelbundet använder en mask för hår benägen för fett, helt nöjd med resultatet. Sebaceous körtlar började arbeta mer måttligt, håret är mer lydigt, glittrande och i volym blev det mer.

  Veronica, 30 år gammal

  Jag använder honungs- och äggmasker och växlar dem. Jag är helt nöjd med resultaten, strängarna har blivit tjockare, frisyren skiner och blir mer voluminös och växer snabbare.

  Slutligen lyckades jag med mina hårproblem! Fanns ett sätt att återställa, stärka och växa hår. Jag har använt det redan i 3 veckor, resultatet är där, och det är fantastiskt. Läs mer >>>

  Hemmasker för densitet och snabb hårväxt

  Hemmagjorda masker för hårdensitet är ett utmärkt verktyg. Ju äldre en person blir, desto mindre blir hans hår, när det börjar falla. För att förhindra håravfall och göra håret tjockare kan du använda specialverktyg för att stärka och odla dem. Och det finns ett annat mycket effektivt sätt - hemlagade masker. Masker för hårdensitet kokas hemma kan stimulera tillväxten av nytt hår, samt stärka rötterna av befintligt hår. Det handlar om dessa masker och kommer att diskuteras i den här artikeln.

  De mest effektiva delarna av masker för hårdensitet är burdock, ricinus och kokosoljor, örtdekok, jäst, lök och vitlök. Närvaron av dessa produkter i hemmet maskerar verkligen håret, accelererar blodcirkulationen i hårbotten och stimulerar hårväxten.

  Hemmasker för täthet och snabb hårväxt - MASK APPLICATION TECHNOLOGY

  Av stor betydelse är rätt teknik att applicera en mask för hårets tjocklek.

  1. Tio minuter före proceduren rekommenderas att massera hårbotten med intensiva rörelser. Under applikationen bör du också göra en massage, bara lättare i cirkulära rörelser.
  2. Rehabiliteringskursen innehåller arton till tjugo procedurer som ska utföras 1-2 gånger i veckan. Då är det viktigt att ge ditt hår vila i ungefär två eller tre månader och genomföra en behandling och återhämtning.
  3. Var noga med att testa den beredda kompositionen för en mask för förekomst av allergiska reaktioner.
  4. Overexposure masker borde inte vara i hopp om att du kommer att få mer effekt. Detta kommer att leda till att huden blir beroende av de aktiva ingredienserna som används, och i slutändan upphör de att ge ett positivt resultat.

  HEAD MASSAGE

  Det finns en variant av låg densitet, när en del av dina hårsäckar bara "sover". För att väcka dem, gör en vanlig huvudmassage.

  Aktiverande blodcirkulation ger alltid positiva resultat - efter några veckor kommer du att märka en elastisk volym på huvudet.

  1. Massage kan göras med fingrar, knackar på huvudet, masserar huden i cirkulära rörelser och drar lite hårsträng vid strängen.
  2. Passar även för detta ändamål massageborste med en stel borste och avrundade ändar (men överdriv inte det).
  3. Saltmassage, som kan utföras med regelbundet grovt salt efter tvättning av huvudet (kräver extra sköljning).
  4. Det finns specialutrustning till salu: Murashka massager (det kallas också "Magic Fingers", "Antistress" etc.) och andra gillar det.

  Hemmasker för täthet och snabb hårväxt - MASS KLASSIFICERING

  Masker för att förbättra tillväxten och öka hårets tjocklek är uppdelade i:

  • näringsrika - stärker utbudet av hårsäckar med näringsämnen
  • stimulerande - irriterar hårbotten och accelererar hårväxten.

  NUTRITIONAL MASK

  Sammansättningen av näringsmassorna innehåller huvudsakligen vegetabiliska oljor. Det bästa resultatet är att man använder burk, olivolja och ricinoljor. Det är nog att göra oljemaskar 1 gång i 7-9 dagar för att få ett utmärkt resultat. Men sådana masker tvättas bort väldigt illa.

  Näringsrika masker är också förberedda med ägg, kosmetisk lera, kefir, yoghurt, honung, bananer, svartbröd och jäst.

  STIMULERANDE MASKER

  Stimulerande masker kokas oftast med senap, peppar och lök. De är mycket effektiva, men det är väldigt svårt att bli av med lök lukten, och peppar binder när det kommer i dina ögon. Även alla dessa masker orsakar bränning av huvudet. Den bästa effekten har en senapsmask.

  Hemmasker för täthet och snabb hårväxt - HEMRESERVER

  KEFIR-BREAD MASK MED Henna FÖR ALLA HÅRTYPER

  Action.
  Det ger hårvolymen, visuellt gör den tjockare, återvänder glans, gör den mjuk och smidig.

  Ingredienser.
  Kefir - 200 ml.
  Henna - 1 tsk.
  Rågbröd - två bitar av smulor.

  Beredning.
  I henna lägg till kefir och bröd. Blandningen lämnas stå i fem minuter och appliceras sedan på hårbotten och hela längden av förvasket och torkat hår. Mask håller i en halvtimme under filmen och en handduk. Skölj med varmt vatten med äppelcidervinäger (per liter vatten 1 tsk. Vinäger). För att undvika förändring av hårfärg rekommenderas blondiner att göra denna mask utan att lägga till henna.

  OLJE-LEMON MASK FÖR OLJEHÅR

  Action.
  Gör hår tjockare, närmar, rensar, ger sken.

  Ingredienser.
  Kockolja - 2 msk. l.
  Castorolja - 2 msk. l.
  Citronsaft - 4 tsk.

  Beredning.
  Blanda oljor, värm i ett vattenbad, ta bort och tillsätt citronsaft. Applicera på rent och torrt hår, massera hårbotten. Mask att hålla under filmen och en handduk i en halvtimme, och tvätta sedan med schampo.

  HONESALT MASK MED MÄRKE FÖR ALLA HÅRTYPER

  Action.
  Masken gör håret tjockare, glänsande.

  Ingredienser.
  Cognac eller vodka - 0,75 kopp.
  Flytande honung - 1 msk. l.
  Havssalt -1 msk. l.

  Beredning.
  Kombinera alla ingredienser och insistera på omslag på en mörk och sval plats i fjorton dagar. Den resulterande kompositionen appliceras med långsamma massrörelser i hårbotten. Blötlägg masken under filmen och en varm handduk i en timme. Förfarandet är gjort på otvättat hår. Tvätta av masken med varmt vatten med en mild schampo.

  GUL MASK MED PEPPER FÖR ALLA HÅRTYPER

  Action.
  Masken ökar blodcirkulationen i hårbotten, stimulerar tillväxten, ger hårdensiteten, lyser, förbättrar deras utseende och tillstånd avsevärt.

  Ingredienser.
  Äggulor - 2 st. (med medelhårslängd kan mängden ökas eller minskas).
  Redpepparpulver eller tinktur - 1 msk. l.

  Beredning.
  Komponenter för att ansluta och gnida i hårbotten. Vik upp filmens topp och linda en varm handduk. Tvätta av kompositionen efter fyrtiofem minuter med ett mildt schampo (du kan ta barnet). Om masken är stark, skölj den oavsiktligt bort. Nästa gång, ta lite mindre peppar eller använd senap.

  MUTTON OCH HERBAL MASK

  effekt
  Denna mask stimulerar hårväxten och dekorerar, det är bra för alla typer.

  ingredienser
  Torkat blad av mint - 1 liter
  Torkad rosmarin, basilika och salvia - på 1: a århundradet l.
  Äppelvinäger - 1 kopp
  Eteriska oljor av mint och lavendel - 3 droppar

  beredning
  1 msk varje ört behöver pundas och blandas. Häll 1 glas äppelcidervinäger, tillsätt 1-2 droppar mintolja och 2-3 - lavendel. Infusera blandningen på en mörk plats i en glasbehållare i ca 2 veckor.

  Strained infusion i mängden 2 msk. utspätt i 200 ml vatten och gnidts in i huden. Förfarandet görs bäst på kvällen för att lämna masken för att påverka natten.

  Det rekommenderas att upprepa en gång i veckan.

  MASK AV DIN HNS

  effekt
  Det är gjort elementärt och har en mycket fördelaktig effekt på håret.

  ingredienser
  Henna iranska eller färglösa - 1 pack

  Användning av
  Vi köper Henna. För brunhåriga kvinnor och brunetter - iranska vanliga; för blondiner eller de som inte vill byta skugga till kastanj, - färglös. Följ anvisningarna på förpackningen och applicera den på håret.

  Henna förtjockar håret och omsluter det, så frisyren ser tjock och frodig ut, särskilt efter flera sessioner.

  KEFIR EGG MASK MED COCOA

  effekt
  Denna mask är utmärkt för att öka hårdets densitet och är perfekt för vilken typ som helst.

  ingredienser
  kefir - 1/2 kopp
  ägg - 1 st
  kakao - 1/2 tsk

  beredning
  Blanda alla ingredienser noggrant och applicera på hårrötter. Efter några minuter, när det första lagret av masken torkar lite ut, applicera ett annat lager. Denna procedur måste upprepas flera gånger och sedan sätta på huvudet cellofan och en varm handduk. Du kan tvätta av masken efter 25 minuter. Samtidigt behöver du använda ett mildt schampo. När du tvätter håret kan du skölja dem med avkok av nässla. Denna mask ska göras 3 gånger i veckan. Om du applicerar det i tre månader blir ditt hår mycket tjockare.

  MÄLK OCH ALMOND MASK

  effekt
  Denna mask kommer att främja en mer intensiv tillväxt av ditt hår.

  ingredienser
  Mandel - 1/2 kopp
  Mjölk 1 kopp

  beredning
  För att förbereda denna mask ska finmalda mandlar blandas med mjölk tills konsumtionen av sur grädde nås. När masken är klar, applicera den på ditt hår och lämna det där i ett par timmar.

  NIPPER MASK FÖR HÅRVÄXT

  effekt
  Denna mask stimulerar perfekt hårväxt genom att förbättra blodcirkulationen.

  ingredienser
  Kockolja - 1: a
  Äggula - 1 st
  Cognac - 1chl
  Flytande honung - 1chl

  beredning
  Alla dessa komponenter måste blandas noggrant och gnidas in i hårrötterna. Den återstående blandningen kan jämnt fördelas över hela längden av håret. För att effekten av masken kommer snabbare, värm huvudet med cellofan och en varm handduk. Efter 1 timme kan masken tvättas av med schampo.

  EGG-LEMON MASK MED COGNAC OCH OLIVOLJE FÖR ALLA HÅRTYPER

  Action.
  Stimulerar hårväxten, ger dem tjocklek och glans, ger näring till huden och hårroten.

  Ingredienser.
  Olivolja - 4 msk. l.
  Cognac - 200 ml.
  Äggula - 1 st.
  Citronsaft är ett medium citron.

  Beredning.
  Komponenterna blandas i en homogen blandning och gnuggar i hårbotten, resterna fördelas genom håret. Härifrån, som vanligt, linda med en omslag och linda med en handduk. Efter fyrtio minuter, tvätta av masken. Om nödvändigt, använd schampo två gånger.

  ÄGG OCH OLJHÅRMASKIN

  Action.
  Det närmar sig, ger glans, gör håret tjockare och mer voluminöst.

  Ingredienser.
  Kockolja - 2 msk. l.
  Flytande honung - 1 tsk.
  Cognac - 1 tsk.
  Äggula - 1 st.

  Cooking.
  Värm oljan och tillsätt de övriga ingredienserna. Att applicera struktur på huden, gnugga i rötterna, och sedan på hela längden av håret, var uppmärksam på tips. Sammansättning att hålla sig under filmen och en handduk och en halv timme. Tvätta håret med schampo efter en viss tid.

  HÅRMASKIN MED DIMEXID

  Action.
  Stimulerar tillväxten, ökar tjockleken, lägger till glans, vitaminer och återställer metabola processer i hårbotten.

  Ingredienser.
  Kockolja - 2 msk. l.
  Oljelösning av vitamin E - 2 tsk.
  Oljelösning av vitamin A - 2 tsk.
  Citronsaft - 1 tsk.
  Dimexidumlösning - 1 tsk.

  Beredning.
  Kockolja värms upp i ett vattenbad. Tillsätt vitaminer, citronsaft till varm olja, blanda upp allt och injicera Dimexidum-lösningen. Mask med Dimexide håller sig under filmen och en handduk i en timme, skölj sedan med schampo.

  EGG-HERBAL MASK FÖR HÅRDENSITET

  Action.
  Beroende på vilken typ av hår vi väljer rätt gräs: För lätta - Kamille, för mörka - Nässla eller St John's wort, för röda - Calendula. Masken ger volymen och densiteten i håret, rengör huden, ger jämnhet och glans.

  Ingredienser.
  Avkok lämplig för ditt hårhår - 2 msk. l.
  Äggula - 1 st.

  Beredning.
  Först måste du förbereda ett avkok, receptet är vanligtvis listat på lådan. Om inte, då: 2 msk. l. örter häll kokande vatten, håll på ett vattenbad i tio minuter, ta bort och insistera på att kyla, dränera. Infusion kombinerad med äggula och applicera på hårbotten och hela längden på rent och torrt hår, linda med en film och en handduk. Efter fyrtio minuter, tvätta av masken med rinnande varmt vatten.

  HONESALTMASK FÖR HÅRSTYRNING

  effekt
  Hemmagjorda masker för hårdets densitet, som innehåller salt, hjälper till att stärka hårsäckar, vilket innebär att ditt hår inte kommer att falla ut.

  ingredienser
  Grovt salt - 1 kopp
  Cognac - 1 glas
  Honung - 1 kopp

  beredning
  Alla dessa komponenter måste blandas och läggas i 2 veckor på en mörk plats. Då måste du sätta en mask på hårrötterna, värma huvudet och behåll masken i 1 timme. Skölj av denna mask utan att använda schampo. Det blir tillräckligt varmt vatten.

  Honey and Herbal Mask för hårdhet

  Action.
  Beroende på hårtyp, välj lämpligt gräs: för ljuskamomill, för mörkskinn eller Johannesjurs, för rödkalendula. Masken ger volymen och densiteten i håret, rengör huden, ger jämnhet och glans.

  Ingredienser.
  Avkok lämplig för ditt hårhår - 2 msk. l.
  Flytande honung - 1 msk. l.

  Beredning.
  Först måste du förbereda ett avkok, receptet är vanligtvis listat på lådan. Om inte, då: 2 msk. l. örter häll kokande vatten, håll på ett vattenbad i tio minuter, ta bort och insistera på att kyla, dränera. Kombinera infusionen med honung och applicera i hårbotten och hela längden på rent och torrt hår, linda med folie och en handduk. Efter fyrtio minuter, tvätta av masken med varmt vatten.

  YEAST MASK FÖR ALLA HÅRTYPER

  Action.
  Gör hår tjockare, näring, ger glans. Beroende på hårtyp, välj lämpligt gräs: för ljuskamomill, för mörkskinn eller Johannesjurs, för rödkalendula.

  Ingredienser.
  Bakersjäst - 1 msk. l.
  Avkok lämplig för ditt hårhår - 2 msk. l.
  Äggula - 1 st.
  Kock (eller mandel) olja - 2 msk. l.

  Beredning.
  Först måste du förbereda ett avkok, receptet är vanligtvis listat på lådan. Om inte, då: 2 msk. l. örter häll kokande vatten, håll på ett vattenbad i tio minuter, ta bort och insistera på att kyla, dränera. I infusionen tillsätt hackad jäst och vispadgöss. Blanda allt och lämna på en varm plats i fyrtio minuter. Lägg sedan till olja i kompositionen. Applicera med massrörelser i hårbotten och sprida sig över hela längden på håret. Skydda med plastfolie och linda med en handduk. Efter fyrtio minuter, skölj huvudet med varmt vatten, om nödvändigt, använd schampo. Som en balsam är det effektivt att använda färdig växtbaserad avkok.

  OLJA-ALCOHOL MASK FÖR VÄXT OCH DENSITET AV HAIR

  Action.
  Stärker, läker hårbotten, gör den tjockare.

  Ingredienser.
  Castorolja - 2 msk. l.
  Alkohol - 2 msk. l.

  Beredning.
  Anslut komponenterna, gnugga blandningen i rötterna två gånger i veckan. Håll i 30 minuter och tvätta håret med schampo. Skölj med varmt vatten, sura med citronsaft och ättika (per liter vatten - saften av en halv citron och en matsked vinäger).

  Oljemask med viktiga oljor för alla hårtyper

  Action.
  Stärka håret, desinficera hårbotten, ge glans, gör det tjockt och lättsamt. För densitetspreferensen bör ges till eteriska oljor av mint, lavendel, rosmarin, salvia, basilika.

  Ingredienser.
  Jojobaolja (eller burdock, castor) - 2 msk. l.
  Mint eterisk olja - 3 droppar.
  Lavendel eterisk olja - 5 droppar.

  Beredning.
  Jojobaolja värms och kombineras med eteriska oljor. Gnid kompositionen i rötterna och sprid över hela längden av håret med hjälp av en träkam. Från ovan är det möjligt att bära ett duschlock för bekvämlighet. Tvätta av masken med schampo om en timme.

  NUT MASK FÖR ALLA HÅRTYPER

  Action.
  Det ger tjocklek och glans till hår, renar, stimulerar tillväxten av nytt hår, vars folliklar är i vila.

  Ingredienser.
  Tallötter - 1 handfull.
  Några varmt vatten.

  Beredning.
  Krossa nötterna med en pestle i en mush, i färd med att lägga lite vatten. När du får gröt, lägg den i ugnen, värmd till 150 grader, i en halvtimme. Det borde finnas en massa som liknar mjölk. Denna mjölk bör dagligen gnidas in i rötterna och hårbotten. Behandlingsförloppet är två månader. Då samma paus, och igen kursen.

  ALMAN MASK FÖR ALLA HÅRTYPER

  Action.
  Stimulerar hårsäckar och hårväxt, ger volym och densitet.

  Ingredienser.
  Skalad mandel - en handfull.
  Varmt vatten (vissa).

  Beredning.
  Nötter pund i mush, lägga vatten till processen. En krämig massa bör bildas. Att applicera strukturen på håret och att hålla en timme. Skölj med rinnande vatten.

  För att öka effektiviteten hos masken för densiteten av hårbaserade oljor (kardborre, ricinus, mandel, jojoba), kan du lägga till tre droppar essentiell oljecedar.

  FÖRSTÄLLNINGSMASKIN MED MAYONESIS

  effekt
  På grund av innehållet av majonnäsägg och vegetabilisk olja. Denna mask kommer perfekt näring och stärker håret, samtidigt som det ger tjocklek och pomp.

  ingredienser
  Majonnäs -1 msk
  Fettolja (kan vara vilken som helst: oliv, persika, grönsak, mandel, etc.) - 1 tsk.
  Ägg - 1 st

  beredning
  Alla ingredienser blandas grundligt. Applicera den resulterande massan på hårrötterna, om blandningen förblir, fördela sedan över hela längden. Håll i 2 timmar.

  STIMULERA VÄXTEN BOTTOM HAIR MASK

  effekt
  Främjar hårväxt lök mask.

  ingredienser
  Lök - 2 st
  Morötter - 1 st
  Fettolja (olivolja, ricinus, burdock) - 1 msk

  beredning
  Saften av två lökar blandade med saft av en morot, tillsätt en sked olja (oliv, ricin, burdock). Håll minst en timme.

  Hemmasker för täthet och snabb hårväxt - DUSTING INSIDE

  För hårets densitet och tillväxt är det inte alltid tillräckligt bara kosmetiska förfaranden - de kan ge en tillfällig effekt. Trots allt, om kroppen inte tar emot näringsämnen från var att dra sitt hår?

  Användbara hårprodukter:

  1. Proteiner - kött, fisk, ägg, mejeriprodukter. De är en slags "byggstenar" för hårväxt.
  2. Fetter som ingår i nötter och frön, liksom i oljor av vegetabiliskt ursprung (solros, olivolja, majs, etc.). De är väldigt viktiga för bildandet av nya hårsäckar, vilket är anledningen till att de som är på en fettfattig diet ofta förlorar håret kraftigt.
  3. Vitaminprodukter - alla grönsaker och frukter (helst utan värmebehandling).

  Vet: om du verkligen behöver överraska alla med ditt hårs glans - du kan uppnå detta, men inte på en dag eller en vecka, utan på minst 2 månader.  Nästa Artikel
  Recenserad av "Ana-Stasia" på Hair Mask Homemade Recipes Regenerating