Hemlagad hårlaminering med gelatin - recept och recensioner


De flesta flickor uppfattar laminering som ett salongförfarande. Men i själva verket kan det framgångsrikt upprepas hemma, med hjälp av billiga och tillgängliga i varje köksprodukt.

Lamination är en utmärkt, låg kostnad, både i pengar och i tid, ett alternativ till salongvård. Blandningen som är gjord av denna produkt, bildar en skyddande film på locken, hjälper till att återställa sin inre struktur, öka volymen, öka tillväxten och lägga till glans. Detta beror på det faktum att gelatin spelar rollen som en slags försvararbyggare. Hydrolyseras med kollagen - ett protein som härstammar från djurens senor, det återupplivar skadade, gamla celler och "unga" hjälper till att snabbt nå ytan av epidermis, vilket stärker folliklarna, vaknar vilande lökar, löser problemet med att skalla hårbotten och jämna ut texturen hos varje håraxel.

Kompositionen är också känd för innehållet i många viktiga aminosyror:

 • glycin som fuktar och mjukar håret
 • alanin, som reglerar metabolism och ökar immunstyrkan
 • hydroxiprolin, prolin, ansvarig för bindevävnadens hälsosamma funktion;
 • asparaginsyra, som är involverad i olika biosyntesprocesser och skyddar trådarna från skadliga effekter av yttre faktorer (sol, vind, hårdvatten, färg, järn / hårtork).

Blandningens helande effekt kan inte påverka det gynnsamma sättet på hårets skick och utseende. Enligt användarens återkoppling, även efter en session, blir krullarna tjockare, mjukare, fjädrande och starkare. Deras naturliga glans förbättras upprepade gånger, och magnetiseringen av strängarna och effekten av "maskros" reduceras till maximalt. Frågan om splittrade ändar, gallring av stången, överdriven avvisning av cellerna i det övre skiktet i hårbotten på grund av användningen av gelatin löses också ganska snabbt.

Om hur ofta man kan göra laminering hemma, är experter överens: proceduren behöver inte göras dagligen, 1-2 sessioner är tillräckligt per vecka. För ett perfekt resultat är gelatin för krullarna bättre att applicera i 2 månader, eftersom dess terapeutiska och omsorgseffekt är kumulativ.

Vilken gelatin ska du använda?

Kosmetologer och stylister rekommenderar att man köper pulver, eftersom det i den här formen löser sig snabbare utan att bilda klumpar. Andra former av produktfrisättning - granuler och plattor - experter, tvärtom, rekommenderar inte att du använder. I det här fallet är det inte helt upplöst, det sitter fast i disken, händerna, vilket komplicerar förfarandet hemma.

Det är lika viktigt när man väljer att vara uppmärksam på hållbarheten. Idealt sett bör det inte vara mer än ett år från tillverkningsdatumet, eftersom den inaktiva gelatinösa kompositionen förlorar alla dess fördelaktiga egenskaper och inte har den önskade effekten.

Hur man förbereder hår för laminering?

Att gelatinmaskan handlade, innan håret appliceras, är hårbotten och krullarna väl rengjorda av smuts. För att göra detta rekommenderas att använda speciella rengöringsschampon. De kommer inte bara effektivt att eliminera döda celler, greasiness och andra brister, men också öka permermabiliteten hos epidermis och hår, bättre fixa blandningen på deras yta.

Också före proceduren är det viktigt att gå igenom ett sådant förberedelsestad som näring och hydratisering. Det är mest lämpligt att göra detta genom att använda lämplig mask: krullarna kommer att få alla nödvändigaste elementen, och filmen som omsluter varje kärna efter laminering kommer att förlänga sina fördelar under en längre tid.

På frågan applicera gelatin på rent hår eller smutsigt, svaret är uppenbart - endast på väl rengjorda och beredda strängar. Om vi ​​försummar sådana enkla förhållanden blir det ingen önskad glans, problem med förlust, skada och skalning löses inte.

Vilket recept är bättre att använda?

Om tiden är kort och jag verkligen vill vara vacker, rekommenderar experter att använda det klassiska alternativet. Enligt testamenten ser håret så skinnigt ut, hälsosamt och välskämt, att det verkar som om förfarandet utfördes inte hemma, men i det bästa estetiska centret. Dessutom särskiljs receptet av innehållet i ett minimum av komponenter, deras allmänna tillgänglighet och enkelhet både för beredning och användning.

För klassisk laminering behöver du:

 • 1 stor sked gelatin;
 • 3 stora skedar vatten
 • 1 eller 2 (beroende på längden på locken) Art. l. schampo, balsam, balsam eller annat vårdmedel som kommer att fungera som bas och ansvarar för en mer bekväm applikation.

Du måste börja laga mat med vattenuppvärmning - upp till ca 40 ° C. Häll sedan gelatin i det och vänta på att det sväller. Typiskt tar denna process 10-15 minuter om produkten köptes i pulverform, och lite mer tid behövs när man hanterar granuler och plattor. Därefter placeras den svullna kompositionen i ett vattenbad och vid uppnående av en likformig konsistens tillsätts schampo eller en annan bas till den.

Efter blandning av ingredienserna anses masken vara klar. Applicera det på våta lockor efter att ha torkat huvudet, från rötterna (indragna med 1-2 cm) och flyttning till spetsarna. Över, som i fallet med någon annan mask, sätts en polyetylenlock på, förberedd på egen hand ur en påse eller speciellt köpt för liknande behov, liksom en turban från en handduk. Det är fortfarande att värma huvudet med en hårtork (minst 10 minuter) och håll kompositionen i ungefär en halvtimme. Gelatinösa maskor tvättas av på samma sätt som vanligt. Hårtorkat på vanligt sätt.

Andra lamineringsrecept bör användas om det inte bara är nödvändigt att förbättra krökets tillstånd och utseende för ett tag, men att göra dem vackra för evigt genom att påverka orsaken till brister. Till exempel:

1. Om håret är för torrt, hjälper en mask berikad med vegetabiliska oljor och ättika. Börja förbereda den med utspädning av gelatin med vatten och behåll den traditionella andelen - 1: 3. Sedan är 1 tesked äpple / druvätäger och några droppar burdock (ricinus, persika eller mandel) ansluten till massan. Applicera kompositionen och isoleringen ska vara densamma som för klassiska receptet. Exponeringstiden är 30 minuter.

2. Om krullarna snabbt blir smutsiga och saltade, görs hemlaminering bäst enligt följande schema. I ett vattenbad, varma frisk citronfrisjuice och lösa upp gelatin i den. Ingredienserna bör tas på grundval av förhållandet 4: 1 (till exempel 4 matskedar citronsaft kommer att kräva 1 matsked pulver). Lägg sedan till 1 äggula och balsam på masken - hälften eller en hel matsked (beroende på hårets tjocklek och längd). Efter att ha fördelat massan över huvudets yta är det nödvändigt att vara så här i minst en halvtimme, och tvätta sedan allt.

3. Om krullarna har blivit tråkiga och livslösa, rekommenderar experter att man använder sig av det här verktyget. Denna livsmedelsprodukt skall hällas inte med vatten utan med örtavkok: kamomill - blonda skönheter, nässlor - brunetter. Andelen förblir 1: 3, exponeringstiden är 30 minuter. Eventuellt kan du lägga till lite mer älskling.

4. Om håret är mycket skadat efter färgning, rätning / krökning, torkning med hårtork, kommer en mask med apotek vitaminer att vara perfekt för dig. För att göra det måste du först värma mjölken och späd gelatin i den, allt i samma klassiska 3: 1-förhållande. Därefter ansluts förköpta vitaminer A och E i flytande form. Applicera masken ska vara på rötterna och hela längden på strängarna, med en exponering på 40-50 minuter. Enligt användarrecensioner är detta recept utmärkt för att accelerera hårsaxens tillväxt.

5. Om det inte finns någon önskad volym kan laminering hemma göras så här. Basprodukten blandas i torr form med färglös henna och pulveriserad senap. Komponenterna tas i samma proportioner, till exempel för den genomsnittliga längden på lockar - 1 tesked. Sedan tillsätts rårål och vatten till kompositionen - 2-3 matskedar. För att processen ska lyckas måste alla ingredienser värmas upp i ett vattenbad. Därefter kan blandningen appliceras och åldras, vilket anges i det klassiska receptet.

Vad annat rekommenderas att ta hänsyn till när stylister hårlaminering gelatin?

 • Lös aldrig upp det genast med varmt vatten: Uppvärmningen ska vara gradvis, så att produkten inte förlorar alla dess fördelaktiga egenskaper.
 • får värmas istället för ett vattenbad i mikrovågsugnen;
 • mask receptet är alltid valt baserat på hårets typ och egenskaper;
 • förhållandet mellan ingredienser måste observeras helt, annars kommer hemlamineringen inte att ge önskad effekt, och ansökan kommer att vara extremt obekvämt: den kan sprida sig eller tvärtom är det svårt att fördela krullarna;
 • Om proportionen avseende användningen av gelatin och vatten inte anges, bör det traditionella alternativet vara 1: 3.

Feedback från våra läsare

"Jag brukade bara göra laminering i salonger. Men när jag lärde mig att proceduren kan upprepas ensam hemma, och även med hjälp av billig gelatin, bestämde jag mig för att prova det (vilket är nej, men ändå spara pengar). Jag hittade rätt recept på Internet, gjorde en mask över den, satte den på och väntade efter behov. Mitt hår har inte förändrats sämre än i estetiska centret. "

Yana, Nizhny Novgorod.

"Jag gjorde laminering på egen hand på 2 sätt - på basis av gelatin och utan det. I det första fallet tog hon den klassiska metoden för idén: spädde produkten med vatten i ett förhållande mellan 1 och 3 och tillsatte ett par matskedar av en shoppinghalsmask till den. Resultatet träffade alla mina förväntningar! Det andra alternativet var svårare när det gäller matlagning. Vi var tvungna att blanda banan, honung, kokosnöt och mjölk, och till och med så att konsistensen inte var väldigt flytande. Men eftersom jag inte respekterade proportionerna som anges i receptet kom inget bra av det. Så laminering utan gelatin är extremt svårt, obekvämt och ineffektivt. "

"Mitt favorithemlamineringsrecept är när man behöver blanda gelatin med varm mjölk (förhållandet mellan ingredienserna är traditionellt - 1: 3) och vitaminerna A och E, som säljs i kapslar på något apotek. Det är ett nöje att sätta en sådan mask på: kompositionen bokstavligen gömmer sig under händerna, och doften härstammar från den, jag är glad. "

"Efter att ha sett mer än ett foto före och efter laminering och efter att ha läst många laudatoriska recensioner kom jag till slutsatsen att förfarandet är ganska effektivt och borde säkert tillgripas. Till att börja med valde jag en enkel mask: gelatin + vatten (1 till 3 förhållande) + schampo eller sköljning. Resultatet bedövas omedelbart, krullarna började skina, efter att ha lämnat salongen släpade de ut, blev mer fukta och mjuka till beröring. Det här är det bästa jag har provat. "

"Igår gjorde jag den första gelatinösa lamineringen, vilken skönhet kom ut! Om jag hade vetat om den här metoden tidigare skulle jag definitivt ha använt det, men jag gick inte och spenderade pengar i olika butiker. Tjejer, var inte rädd för att utföra proceduren hemma, att tillämpa kompositionen är väldigt bekvämt, om naturligtvis att följa alla proportioner. "

Sveta, Moskva regionen.

"Eftersom det inte finns några dåliga recensioner om laminering på Internet på forumet, ville jag också prova den här metoden. Gelatin köpte den vanligaste, i pulver, löstes med vatten och upphettades. Efter tillsats av äppelcidervinäger och mandelolja. Detta maskrecept var perfekt för min blöt-torra och hårfärg. Nu tar jag det med jämna mellanrum, när jag känner att krullarna igen började ge upp sig, torka upp och tunna. "

Lamination av hår hemma med hjälp av gelatin (recept)

Ja, du hörde rätt. Idag kommer vi att erbjuda dig ett recept på laminering av hår hemma med gelatin.
Denna metod för hår restaurering är lämplig för dem som har hårt skadat hår, ändarna är splittrade, håret har förlorat en hälsosam glans och blir torr, som halm. Då kommer gelatinhårlaminering hemma att vara till nytta för dig. Även för ägare av tunt och glest hår, kommer en sådan lamineringsprocedur hemma att orsaka den mest synliga effekten av hårvolymen.

Fördelen med gelatin över lamineringsaffärer är att den innehåller kollagenprotein (naturlig) som täcker alla dina hår med en skyddande film. Därför kommer ditt hår att bli hälsosamt, tjockare efter ett sådant förfarande. Gelatin brinner och fukerar håret. Bara räkna inte med en fantastisk effekt första gången. För synliga förändringar behöver du minst 3 procedurer. Det är lämpligt att hålla dem när du är van att tvätta håret. Det vill säga om du tvättar håret tre gånger i veckan, kan du göra lamineringen med gelatin tre gånger i rad. Om du tvättar håret en gång i veckan, är håråterställningsförfarandena en gång i veckan. Varje gång ditt hår kommer att ackumulera effekt, och som ett resultat får du glans, silkighet och jämnhet.

Hemmagjord laminering av hår med gelatin är inte en fiktion, men en verklighet!

En annan fördel med detta håråterställningsförfarande är att hemlagad hårlaminering med gelatin har ett litet pris i affären, du kan köpa gelatin utan stora kostnader, vilket gör det svårt för någon tjej att utföra denna procedur hemma.
Själva förfarandet för laminering med gelatin är inte särskilt komplicerat och tar ungefär en timmes tid, i princip som vanlig hårvård, till exempel en hårmask. Nedan ger vi dig recept på gelatinlaminering, där allt är måttat, hur man gör hårlaminering direkt hemma.

Hemlaminering hårgelatin (recept)

För gelatinmaskan behöver du:

 • 1 påse gelatin;
 • Kokt vatten;
 • Mask eller balsam för hår.

Hur man gör hårlaminering (hårlamineringsanvisningar):

 • 1. Koka vatten, låt det svalna något. Vi häller ut 1 msk. sked gelatin i en glasskål och häll 3 msk. skedar inte varmt vatten. Om du har tjockt eller långt hår, öka sedan proportionerna med 3 gånger, dvs tillsätt tre skedar vatten till tre matskedar gelatin (gör alltid bara 1: 3). Blanda noga med allt. Var inte rädd, om gelatin pinnar till bestick, kommer den då lätt att tvättas bort. Vi rekommenderar, efter att du har blandat allt bra, täcka skålen med gelatin med en tallrik så att den inte kyler och fryser. Ja, förresten, är denna andel avsedd för kort hår. Efter det första förfarandet måste du själv justera proportionerna av den beredda gelatinösa blandningen. Så att nästa gång du bestämmer dig för att göra hårgelatinlaminering, vet du redan hur mycket blandning som behövs för ditt hår.
 • 2. Vid den här tiden, tills gelatinet sväller, går du att tvätta håret med schampo, och applicera sedan en balsam och tvätta sedan av det. Vi torkar håret med en handduk för att avlägsna överskott av fukt, men för att hålla den lite fuktig.
 • 3. Så från det ögonblick som vi gjorde den gelatinösa mushen, ska det ta ca 15-20 minuter. Nu kontrollerar vi att vi har med gelatin. Om det inte är helt upplöst, kan du återuppvärma det även i ett vattenbad, omröming tills en homogen massa.
 • 4. Lägg sedan till din favoritmask på gelatin - en halv matsked (det är inte tillrådligt att lägga till mer, eftersom effekten kanske inte är som den borde). Konsistensen ska likna tjock gräddfil eller deg.
 • 5. Applicera gelatinblandningen på ditt våta hår. Det är tillrådligt att inte applicera på hårbotten själv, dvs hår på rötterna själva. Stå tillbaka ca 1 cm från hårrötterna. Applicera en gelatinmask mycket snabbt. Du kommer att se - det här lamineringsförfarandet kommer inte vara svårt för dig.
 • 6. Nu, när vi lägger all blandning på håret, måste du sätta en plastpåse på huvudet eller en speciell keps. Täck med en annan handduk och värm huvudet med en hårtork i 10-15 minuter. Då går vi om hushållsarbetet och vi märker inte hur 45 minuter har gått.
 • 7. Torka av den gelatinösa masken med vatten. Du kommer att se att gelatin kommer att tvätta håret utan stor svårighet, tack vare den balsam som vi lade till blandningen.

Hår efter laminering (foto)

Hur ofta gör laminering hår?

Du kan göra gelatinlamination minst en gång i veckan i två månader. Du kommer att se resultatet direkt efter den första applikationen, och då kommer effekten bara att öka.

Vi gav dig ett exempel på det enklaste receptet för laminering av hår hemma med gelatin.

Men du kan också försöka göra gelatinösa masker med effekten av laminering. Vi erbjuder dig att bestämma vilken gelatin hårmask, dess recept, passar dig. När du väljer dig ska du styra din hårtyp, färg och grad av skada. Skillnaden mellan gelatinous mask och gelatin lamination är bara i det faktum att vi också lägger till en extra komponent i masken (äggula, mjölk, örter, senap, etc.). Och grundkompositionen och beredningsprocessen är densamma som med gelatinlaminering.

Hur man gör en gelatinmask?

Processen att göra en mask är densamma som hårlaminering. Lägg bara till en annan användbar komponent.

Hur applicerar man en gelatinmask?

Masken appliceras mycket enkelt, precis som en vanlig mask. Konsistensen ska likna flytande honung. Applicera inte en mask i hårbotten, men lämna hårrödorna (2 cm) fri från gelatin, så att det inte finns någon klåda och masken tvättas lättare.

För dem som har svårt att göra hemlagad hårlaminering med gelatin med ett skriftligt recept, rekommenderar vi att du tittar på en video om hårlaminering hemma.

Lamineringsgelatin (video)

Videon visar hur man gör en gelatinmask med kycklingblommolja. Hennes detaljerade recept ges nedan.

Därefter erbjuder vi dig recept för olika typer av hårmaskor. Du behöver bara välja en mask som passar för ditt hår och förbereda det. Det är väldigt enkelt. Basen för alla recept är andelen gelatin + vätska - 1: 3.

Gelatinmask med juice

Blondiner kan tillsätta till den resulterande blandningen saften av citron, utspädd med vatten och brunetter-morotjuice. Det visar sig att 1 matsked gelatin - 3 matskedar juice. Vi lägger till juice istället för vatten och värmer den här blandningen i ett vattenbad. Och då gör vi allt som vanligt.

Kock- eller ricingelatinmask

Blanda gelatin och varmt vatten i ett förhållande av 1: 3. Lägg sedan till en halv tesked olja. Vidare, som vanligt.

Herbal gelatinmask

Brew kamilleblommor för blondiner, och nässlor för brunetter. Blanda avkoket med gelatin och tillsätt 1 msk. honung. Då är allt konsekvent, som i de tidigare recepten maskerar.

Gelatinmask för hårvolym

Vi behöver: 1 tsk. gelatin, 1 tsk. färglös henna, 1 tsk. senap, 2 msk. l. vatten, 1 äggula. Blanda väl i ett vattenbad.

Gelatinmask på mineralvatten

Vi köper i butiken vanligt icke-kolsyrade mineralvatten. Ta gelatin 1 msk. l. och tillsätt det 3 msk. l. mineralvatten. Rör om denna blandning i ett vattenbad tills gelatin är helt upplöst. Efter att gelatinmassan har svalnat, applicera den på håret. Eftersom gelatin innehåller vitamin E, måste du lägga till masken vitamin A eller ett par droppar citron med lavendelolja.

Gelatinmask med mjölk

Blanda allt i samma mängd 1: 3 gelatin och mjölk. Sätt i ett vattenbad tills gelatin är helt upplöst. Efter kylning, applicera på hår.

Gelatinmask med mandelmör

I ett förhållande av 1: 3 utspädd gelatin och vatten. Om du har torrt hår, lägg sedan till 1,5 tesked mandelolja till blandningen, 1 tsk för vanliga och 0,5 tsk mandelolja för fett. Vi sätter smält i ett vattenbad och applicerar sedan på håret. Håll denna mask i högst 30 minuter.

Ägggelatinmask för alla hårtyper

Späd gelatin och vatten i ett förhållande av 1: 3. Tillsätt sedan äggulan från kycklingen och sätt i ett vattenbad. Vidare, enligt anvisningarna.

Gelatin torr hårmask

Gelatin och vatten - 1: 3. Lägg sedan till ytterligare en tesked äppelcidervinäger och ett par droppar lavendelolja eller någon annan. Vi sätter i ett vattenbad och rör om. Följ sedan samma steg som tidigare.

Gelatin oljig hårmask

Ta 1 äggula, 4 matskedar citronsaft (kan ersättas med ättika), lägg sedan till gelatin - 1 matsked och schampo - 1 matsked. Allt detta omrörs väl, läggs i vattenbad etc.

Gelatin Shampoo Mask

Koka gräset (nässla, kamomill, burdock, etc.). Det beror helt på hårets typ och färg, vilket gräs du väljer. Lägg till 1/3 kopp avkok 3 msk. l. gelatin och din schampo. Vi lägger allt detta i ett vattenbad och rör om tills gelatin är upplöst. Applicera detta gelatinösa schampo på huvudet och låt det stå i 10 minuter. Förvara gelatin med schampo i kylskåpet i en vecka.

Hår efter gelatinösa mask ser jämna, släta, elastiska och tjockare ut.

Gelatinmask (foto efter laminering)

Hur ofta gör en gelatinös mask?

Du kan göra denna procedur för hår som gelatinlamination minst en gång i veckan. Och resultatet blir bättre, och effekten av gelatinmaskan - mer. Håret kommer att få en hälsosam utseende. Kommer att falla mindre och bryta.

Nu ska vi sammanfatta och svara på de grundläggande frågorna om hårlaminering, hur man gör det RIGHT:

 • 1. Försök att inte gnugga den gelatinösa masken i hårbotten, eftersom det kan orsaka skalning och klåda.
 • 2. När du bereder gelatinblandningen i ett vattenbad, se till att gelatin inte kokar. Han kommer omedelbart att förlora alla sina fördelaktiga egenskaper. I detta fall är det bättre att förbereda en blandning av gelatin igen.
 • 3. Försök att lösa upp gelatin fullständigt. Applicera inte blandningen med klumpar, eftersom de kommer att vara svåra att kamma med hår.
 • 4. Om ditt hår inte lyser, är effekten av laminering inte synlig även efter flera procedurer, så kanske du bör konsultera en läkare för att hitta orsaken eller sjukdomen.

Om du har några frågor, fråga dem i kommentarerna. Där hittar du svar på många frågor.

Förutom förfarandet för håråterställning med gelatin finns det också en gelatinmask som gör huden mer ungdomlig och hälsosam och kommer att lindra akne. Eller stärka naglarna med gelatin med hjälp av speciella bad mot brittleness och tillväxt. Allt detta finns i avsnittet Skönhetshemligheter.

Vi hoppas att du gillar vårt recept på laminering av hår med gelatin hemma. Nu kan du se bra ut. Om du har nya tillägg till receptet, tveka inte, och skriv din feedback i kommentarerna eller ge din receptgelatinmask.

Lamination av hår med gelatin hemma: billigt förfarande med salong effekt

Om du letar efter ett överkomligt sätt att förbättra ditt hår, bör du titta på det här alternativet, som laminering av hår med gelatin hemma. Denna procedur möjliggör avsevärt förbättring av lökarnas tillstånd på huvudet, liksom att dölja de signifikanta tecknen på deras skada. Denna procedur är ganska signifikant i salongen, så hemlaminering med användning av gelatin blir alltmer populär.

Hårfördelar

Den främsta fördelen med gelatin är närvaron av kollagen i det, vilket är ett protein som är känt för sin särdrag att bevara hela organismens naturliga skönhet. Därför tas gelatin till grund för hemlamination. Effekten uppnås genom att täcka den behandlade ytan med en skyddande film för att dölja mikroskador och annan uppenbar skada.

Fördelar och nackdelar

fördelar:

 • Resultatet av förfarandet är en ökning av hårdensitet;
 • Smoothness och extraordinär mjukhet, samt imponerande hälsosam glans.
 • Återställ delade ändar;
 • Bladen elektrifierade;
 • Absolut säkerhet. Hemlaminering tillåts även för gravida kvinnor;
 • Många besparingar jämfört med ett liknande salongförfarande.

nackdelar:

 • Underlåtenhet att följa alla steg i receptuppspelningen kan leda till obehagliga konsekvenser: överdrivenhet, alltför fetthalt och så vidare;
 • Kanske ingen effekt;
 • Perioden när håret börjar växa fett accelereras;
 • Det finns möjlighet att öka spetsens torrhet.
 • Den klassiska metoden för laminering.

Det är viktigt! Liksom någon annan produkt kan gelatinpulver vara ett allergen, så innan du börjar proceduren är det lämpligt att prova på ett litet område av huvudet. Det är bättre att applicera en liten mängd av produkten bakom örat och vänta ca 15 minuter. Om det inte finns någon rodnad och andra störande tecken kan den gelatinösa massan appliceras.

Foto före och efter

Det klassiska receptet för gelatinlaminering

Låt oss analysera hur man gör hårlaminering hemma gelatin steg för steg. Vanligtvis anges följande två metoder under denna procedur:

Alternativ 1

Ingredienser krävs:

 • 1 påse (15 gr.) Gelatinöst pulver;
 • 3 matskedar kokt vatten. Det ska inte vara kallt (produkten sväller länge) och inte varm (kan krulla). Den ideala temperaturen är rumstemperatur eller något högre;
 • en halv matsked av en lämplig mask.

Beroende på hårets längd kan ingredienserna behöva mer.

Steg för steg instruktioner:

 1. Gelningsmedlet fylls med vatten under en period av 20 minuter. Rör väl för att undvika klumpar. Och om de har bildat, är det bättre att spänna den resulterande slussen genom cheesecloth. Annars kommer de hålla fast vid håret, och du kommer inte att kunna kamma dem.
 2. Nästa steg är att lösa upp gelatinpulvret. Detta kan göras antingen i ett vattenbad eller i en mikrovågsugn.
 3. Slutligen tillsätts någon lämplig mask.
 4. Rubbningsrörelser i riktning från topp till botten, medel fördelas över hela längden. Rötterna kan inte röras.
 5. Vidare är kompositionen täckt med polyeten och en uppvärmd handduk. Exponeringstid - 40 minuter.
 6. Då behöver du bara tvätta håret och torka naturligt.

Det är viktigt! Hårtork för att torka håret omedelbart efter att proceduren inte kan vara. Annars kan effekten av viktning och förorening erhållas.

Alternativ 2

Ett annat alternativ för hemlaminering sker i två steg:

Steg 1 - Förberedelse och applicering av lamineringsschampo

För enkelhets skyld kan du omedelbart späda ett paket gelatinpulver i båda faser och fördela sedan i hälften för ytterligare beredning.

Du behöver:

 • ett halvt paket med gelatin;
 • från 6 till 8 skedar varmt vatten;
 • 50 ml baby eller organiskt schampo.

instruktioner:

 1. Lös upp huvudkomponenten i varmt vatten tills det är slät. Och lägg till schampo i ett förhållande 1: 1. Shampoo måste vara samma med gelningsmedlet, annars kan du förstöra krullarna, vilket gör dem alltför spröda.
 2. Applicera på otvättat huvud. Vi står vattnet i 40 minuter och täcker kompositionen med polyeten och en uppvärmd handduk.
 3. Vidare skummas allt och sköljs väl med varmt vatten.

Steg 2 - Maskberedning

Du behöver alla samma produkter som i första etappen, men i stället för schampo lägger vi till balsam 1: 1.

instruktioner:

 1. Applicera på vanligt sätt, undviker områden vid rötterna.
 2. På samma sätt viks vi i polyeten och sätter i en handduk. Vi står från 40 till 120 minuter.
 3. Skölj med varmt vatten.

tips

 1. Denna procedur görs bäst inte mer än en gång var tredje vecka.
 2. Hår med en tät "asiatisk" struktur är bättre att inte laminera. Men tunn och overdried - mycket rekommenderas.
 3. Särskilt bra att utföra laminering för färgat hår. Eftersom den resulterande filmen förhindrar pigmentet från utlakning. Naturligtvis bör färgning utföras före ett sådant förfarande.
 4. Det är möjligt att använda en hårtork efter laminering, men det är bättre att vägra likriktare (curling, strykning, etc.).
 5. Om det är möjligt, är det bättre att inte tvätta håret efter laminering i flera dagar.
 6. Under dagen efter proceduren är det bättre att inte dra håret i en hästsvans, bulle eller flätat.
 7. Gör masker baserade på gelatin.
 8. Eftersom dessa kosmetika liknar hemlaminering, kan de också användas för återhämtning av deras hår. När den appliceras, är kompositionen täckt med polyeten och en handduk, och efter en kryddat tid tvättas den av med schampo.

Gelatin Mask Recept

Äggsmask för alla hårtyper

Blanda en påse med gelatinpulver, äggula och ett par matskedar balsam. Låt i 30 minuter svälla och applicera på huvudet. Datum för ansökan - inte mer än en gång i veckan.

Mask för torrt hår

Blanda ett glas mjölk, en matsked gelatinpulver och samma sked honung. Ge svullnad och sätt på i 1 timme.

Mask med citron för oljigt och färgat hår

Blanda saften av halv citrus och en matsked gelatinpulver, ge svullnad, tillsätt ett par matskedar schampo och lämna i en halvtimme. Tvätta av med bara vatten.

Användbara videoklipp

Marina Grishkova talar om rätning med gelatin:

Svetlana Bozhina talar om en mask med gelatin:

Receptet på lamineringshår hemma med gelatin

Kvinnor anser att hårlaminering är ett ganska dyrt salongförfarande. Och bara några av dem vet att du kan laminera ditt hår hemma med hjälp av vanlig gelatin. Och de kvinnor som har hört talas om den här metoden tvivlar på att det fungerar. Men recept för laminering av hår med gelatin hemma ersätts framgångsrikt med salongprocedurer och är gratis. Deras förberedelse är snabbt och enkelt, och resultatet kommer att överraska dig.

Gelatin och dess egenskaper

Innan du gör hårlaminering hemma med hjälp av gelatin, är det nödvändigt att förstå dess egenskaper och hur det påverkar håret.

Salonglamination är tillämpningen av en speciell komposition på hårfärgen. Det täcker varje hår med den tunnaste osynliga filmen som förvandlar hårets allmänna utseende. På grund av detta får håret tillförlitligt skydd mot negativa yttre faktorer. Förfarandet främjar hälsosamt hår, som så småningom blir smidigt och lättsamt.

Metoden kan kallas verkligen mirakulös, eftersom den kan återställa jämnt tunna krökningar i livet. Men förfarandet som utförs i salongerna är mycket dyrt. De kvinnor som vill spara pengar och vill se charmiga samtidigt väljer hembiolaminering för sig själva. Den produkt som används för detta liknar salongprodukter för följande egenskaper:

 • Innehåller naturligt kollagen, liksom aminosyror, kostfiber, vitaminer, protein, cellulosa och jämn spårämnen.
 • Efter att alla komponenter har absorberats förbättras varje hårs struktur.
 • Hår inslaget av en film som skyddar mot påverkan av negativa miljöfaktorer. På grund av detta ser de sig mer elastiska och släta (utan splittrade ändar).
 • Den har termiskskyddande egenskaper, vilket betyder att den är lämplig för damer som aktivt använder curling tang eller hårtorkar.
 • Det gör det lättare att komma ihåg hårets form.
 • Innehåller vitamin E, näring hår och behåller fukt i den.

De flesta av de produkter som säljs i butiker och är avsedda för vård innehåller gelatin. Detta bör också vara känt.

Fördelen med gelatin är det faktum att det innehåller kollagenprotein av naturligt ursprung. Efter behandling med masker med gelatin blir håret friskt och tjockare. Men hoppet på en fantastisk omedelbar effekt är inte värt det. För att ändringarna ska kunna märkas måste minst tre förfaranden göras.

Fördelar med hemmet

Lamineringsprocessen hemma tar inte mycket tid. Allt som behövs är att förbereda och applicera en mask. Hemlagad hårprodukt, som innehåller gelatin, passar alla och har inga kontraindikationer. Gelatin eliminerar sådana problem:

 • skadade hårändar;
 • tunna krullar;
 • slöhet och brist på elasticitet.

Hembiolaminering är sämre än den som utförs i stugan bara av det faktum att dess åtgärd inte kan ses omedelbart. Medan det professionella förfarandet garanterar omedelbar effekt.

Dessutom är effekten av professionell laminering ganska lång. Effekten är synlig från 4 månader till sex månader, medan förfarandet utfört hemma måste upprepas efter 30 dagar, eftersom gelatinet snabbt tvättas bort. Men samtidigt återställer det håret och har en tendens att ackumuleras, tränger in i håren. Om du går hem ett par kurser kommer håret se vackert under ganska lång tid.

Men det gör inte utan negativa sidor. Nackdelarna är:

 • Underlåtenhet att följa alla steg i beredningen av receptet kan konfronteras med obehagliga konsekvenser, till exempel med överdriven fetthalt eller överdrivenhet.
 • Den efterlängtade effekten kan aldrig komma.
 • Håret blir fet mycket snabbare än tidigare.
 • Ofta är det ökad torrhet av hårets tips.

Liksom någon annan produkt kan gelatin vara ett allergen. Du måste prova effekten av ämnet på ett litet område av huvudet före huvudprocedurens början. Det är bäst att applicera en liten mängd gelatinmassa bakom örat och vänta ungefär en kvart i timmen. Om det inte finns någon rodnad eller andra negativa fenomen, kan du gå vidare till proceduren.

Några damer som har haft tid att uppleva effekten av laminering med gelatin, noterar att efter alla manipuleringar håret blir smutsigt snabbare, och därför måste du tvätta håret oftare. Därför, om håret är annorlunda fett, behöver du inte lägga till kompositionen av vegetabilisk olja och mjölk. De ersätts med två eller tre droppar lavendel, rosmarin eller ylang-ylang eterisk olja.

Recept för procedurer hemma

Att genomföra förfarandet för laminering av hår hemma är lätt. Tänk på recepten för denna procedur.

Klassiskt recept

Först och främst är det värt att lyfta fram det klassiska receptet för hårgelaminering. Det är väldigt enkelt. Framställningen av kompositionen tar inte mycket tid. Om du planerar att utföra periodiska procedurer är det bäst att köpa en speciell kastrull med en liten nedre diameter. Eftersom volymen av den beredda kompositionen inte är så stor, kommer den i en kastrull med stor botten att sprida sig över det och blanda, och det blir också svårt att montera masken.

Förberedelse av hemmet för lamineringshår steg för steg:

 • Ett paket gelatin med en volym av 15 g hälles i en behållare, tillsätt det till 3 matskedar kokt vatten, något avkyld och blanda väl. Täck pannan med lock och låt innehållet stå i 15-20 minuter för att svälla. Om efter det att dessa klumpar kvarstår som inte kan omröras, måste blandningen värmas upp. Det är viktigt att säkerställa att den uppvärmda masken inte kokar, eftersom gelatin omedelbart förlorar dess egenskaper och brinner.
 • I den resulterande kompositionen behöver du hälla golvet i en matsked balsam, balsam eller hårmask, som en kvinna brukar använda vid tvättning av håret. I det fallet, om massan blev flytande, måste du lägga till lite mer balm.
 • · Du måste tvätta håret med schampo och lätta det lätt med en handduk så att den blir våt.
 • Applicera masken på håret, medan det inte får falla på huvudets hud. Applicera snabbt, så att masken inte fryser i pannan. Om detta händer är det nödvändigt att värma behållaren lite igen.
 • Efter att gelatinlamineringsmasken är fördelad längs hårets längd, är det nödvändigt att vikta huvudet med polyeten. Ovanifrån värms den med en hatt eller handduk. En hårtork kommer också till räddning: de kan värma sina huvuden i 10 minuter. Detta kommer att bidra till att kompositionen tränger in i hårets porer. Men uppvärmning krävs inte.
 • Efter det är det nödvändigt att gå så här i ungefär en halvtimme och tvätta sedan kompositionen med vatten, utan att använda schampo. Tvätta inte håret med varmt vatten. För bättre effekt kan håret sköljas med utspädd citronsaft: en tesked citronsaft löses i en liter vatten.

Dessa proportioner finns för de damer som har kort hår. Om du vill laminera ett långt hår, bör antalet ingredienser ökas. Det är viktigt att komma ihåg att 1 del av den gelatinösa substansen har 3 delar av vätskan.

Detta recept på laminering med gelatin hemma har fått mest popularitet. Men det finns andra typer av recept.

Utan användning av gelatin

Experter säger att gelatin bildar en film på håret, men det tvättas snabbt ut. Därför ökar recepten utan användning av gelatin popularitet. De är gjorda på basis av honung, ägg, kokosmjölk eller kefir. Sådana komponenter med framgång kommer att ersätta gelatin.

Honungsmask. En tesked honung upphettas i ett vattenbad tills det blir flytande. Lägg sedan till ett ägg och 1 matsked ricinolja. Blandningen omröres och lämnas på en sval plats tills den tjocknar. För att göra masken mer näringsrik måste du lägga till eukalyptusolja och kalendula (0,5 matskedar).

Kefir-kompositionen. Det kommer att ta 4 matskedar kefir, ett ägg och två matskedar majonnäs. Om blandningen är vattnig, tillsätt stärkelse till den.

Vid framställning av hemlamineringsprodukter för hår hemma utan gelatin används vitaminfyllmedel för masker. För att göra detta, blanda samma proportioner av ricinus, burdock, linolja, den totala mängden av blandningen bör inte överstiga 1 msk. l. För en förbättrad effekt tillsätts en ampull av vitamin E till den resulterande kompositionen.

Afrikansk metod. Den afrikanska blandningen är gjord på basis av mjölk. Du kan ta 125 ml fet kojölk eller en halv kopp kokosnöt. Det är nödvändigt att värma upp vätskan lite för att göra det varmt och tillsätt saften av en halv kalk till den. För att mätta, häll 20 g vegetabilisk olja i blandningen. Stärkelse fungerar som ett förtjockningsmedel.

Blandningen omröres tills dess tills det finns klumpar. Den erhållna masken lämnas i en timme vid rumstemperatur. För förbättrad effekt kan du lägga till lite honung i kompositionen.

Hemligheter i india Den använder ko och kokosmjölk. Som fyllmedel används banan. Du måste hälla 1 kopp kokosnöt och en halv kopp mjölk i en mixer och tillsätt en förskivad banan, samt en sekund kopp honung. Alla ingredienser blandas tills de är enhetliga. Sedan måste blandningen filtreras genom en sikta. Den resulterande masken appliceras på obehandlat torrt hår under 2 timmar. Tvätta sedan håret och skölj. Strykjärn och hårtork kan inte användas.

Humle och linfrön. För förfarandet är det nödvändigt att göra en lösning av humle och linfrön. Hopavkok används som ett antibakteriellt och antifungalt medel. Om du sköljer håret kommer de att härda. Masken med humle appliceras på hårbotten. Den har en lugnande effekt och eliminerar mjäll.

Linfrö bidrar till normaliseringen av hårbottens metaboliska processer och skyddar också hår mot negativa yttre påverkan. För att förbereda kompositionen är det nödvändigt att ta 10 hoppkeglar och tre matskedar linfrön. Keglarna är malda med hjälp av händer, och fröna är malda med en mixer.

Därefter måste ingredienserna hällas med varmt vatten (0,5 liter) och bringa blandningen till beredskap med vattenbadet: den resulterande substansen är åldrad i en halvtimme. Därefter måste vätskan avkylas naturligt och filtreras. Skölj håret ska vara inom 5 minuter. Då ska håret torkas utan att använda en hårtork.

När tillsats till avkok 1 msk. l. Stärkelseblandningen härdar och en mask erhålles. Det måste appliceras på håret och vikas med polyeten, och sedan bära en hatt. Därefter måste du vänta en halvtimme och tvätta håret med ett mildt schampo med balsam. Stärkelse bör tillsättas till hälften av buljong, den andra halvan sköljde håret efter proceduren.

Medel med ägg. Äggula innehåller mycket näringsämnen. De mätta håret med vitaminer och mineraler. Tack vare ekorren bildar en glänsande film runt håraxeln. För att göra en mask måste du ta ett ägg, blanda det med 100 g senapspulver och 10 ml ricinus eller burdockolja. Den resulterande kompositionen appliceras på håret, åldras i en halvtimme och tvättas av med varmt vatten.

Biolaminering av hår hemma är ganska realistiskt. Ingredienser är billiga, och effekten av proceduren är fantastisk, speciellt om du upprepar det flera gånger. Så det är inte nödvändigt att kontakta salonger.

Lamineringsgelatin påverkar håret negativt. De blir riktigt feta, även om det kan vara en olycka. Salonproceduren är mycket bättre.

För split och torrt hår passar gelatinlaminering perfekt. Håret är mättat med vitalitet och blir mer hälsosamt.

Salongbehandlingar är dyra. Därför är masker med gelatin frälsning. Håret blir mer silkeslen och felfri. Särskilt som det afrikanska lamineringsreceptet.

Lamination av hårgelatin hemma. Fördelarna och skadorna, recepten och stegvisa instruktioner

Skönhetssalonger erbjuder en mängd olika behandlingar för att återvända till ett hälsosamt hår.

Laminering är fortfarande den mest populära idag. Många kvinnor föredrar ett alternativ till salongaktiviteter - gelatinlaminering av hår hemma.

Hur gelatin laminerar hår

Vegetabiliskt kollagen används i strukturen av professionella lamineringsprodukter. Huvudkomponenten av gelatin är djurkollagen. Det innehåller också proteiner och proteiner - ett byggmaterial för friskt hår och naglar.

Den vackra halvan av mänskligheten gör ett val till förmån för den naturliga sammansättningen av gelatinmasker. En mirakulös blandning täcker håret med en skyddande film. På grund av detta glättas håren, vändas från mattad till likformig och glänsande. Dessa processer skapar effekten av laminering.

Fördelar och nackdelar

Lamination av hår hemma med gelatin har båda sina fördelar och brister. Varför är det värt att bestämma om hårtransformationen på detta sätt?

 • För det första kommer de negativa effekterna av miljön och gifter som förgiftar kroppen inte att skada håret, eftersom ämnet kommer att täcka dem med en skyddande film;
 • hårlökar kommer att få ytterligare byggmaterial i form av protein, vilket säkert kommer att påverka strukturen hos skört hår.
 • Efter den första sessionen kommer curlsna att se mer briljant, slät och snyggt;
 • Sådana frisyrer kräver inte stora finansiella investeringar.

Förtydligandet av förfarandet lockar. Alla som är inställda på hemlaminering bör emellertid också bekanta sig med de negativa faktorer som kan uppstå under och efter manipuleringen:

 • Experter säger att inte alla typer av hår är känsliga för djurkollagen. Detta innebär att om en gelatinisk laminering gjorde ett mirakel med en person, kanske det inte helt enkelt tar den andra;
 • inte uteslutet faktumet av allergi mot gelatin. Innan proceduren påbörjas, rekommenderas att man sväller gelatin bakom öronen och håller i 15 minuter. Det bör inte finnas några reaktioner. Detta innebär att du kan på ett säkert sätt applicera kompositionen på håret.
 • Ägar av hår under axlarna är svåra att applicera gelatinblandningen på egen hand;
 • laminering med gelatin accelererar hårföroreningar processer;
 • Överraskande, efter flera laminationssessioner kan hårets ändar bli torra, även om de inte var tidigare;
 • Konsistensen av blandningen betraktas också som en minus. Förfarandet kan bli tortyr om gelatinkompositionen är för flytande. Men problemet är löst med hjälp av pappershanddukar, servetter och hattar.

Finns det någon skada från hemmet?

Laminering av hår med gelatinmasker i förhållandena i huset kan orsaka allvarliga skador på kvinnans frisyr. Trichologists är säkra på detta, även om komponenterna är miljövänliga och naturliga.

För det första handlar det om kvinnor med allergier. Gelatinkompositionen påverkar inte bara håret utan även hårbotten. Således kan det orsaka ganska allvarliga allergiska reaktioner.

Vissa människor har sköra hårfolliklar. Överflöd av en stor mängd näringsämnen kan leda till håravfall. För att undvika sådana situationer måste strukturen lösas upp så mycket som möjligt vatten.

En annan nackdel med laminering ligger i det faktum att gelatinmasker hemma rekommenderas för användning på redan behandlat hår. Faktum är att laminering kommer att ytterligare betona spröda och flisade krullar.

Gelatinlamineringseffektivitet

Lamination av hår med gelatin en gång kommer inte att skapa en fantastisk effekt, säger trikologer. För att resultatet var uppenbart är det värt att utföra minst 2-3 procedurer.

Men även 1 gång kommer det att räcka för att berika håret med det bästa byggmaterialet av naturligt ursprung - protein. Gelatin kommer att återuppliva den skadade strukturen hos lockar och stimulera tillväxten av hårsäckar. Det finns ingen signifikant skillnad mellan användningen av detta ämne i hemmet och en professionell blandning för avskärmning i frisörsalonger.

Gelatinlaminerande masker

Gelatinmask - ett bra alternativ till salongprocedurer, skräddarsydd för varje kvinnas individuella egenskaper. För att göra en klassisk gelatinblandning effektivare kan du blanda den med olika naturliga ingredienser.

Håravfall

Förberedelsen av kompositionen av håravfall tar inte mer än en halvtimme. De viktigaste produkterna är:

 • gelatin - 1 msk. l.
 • flytande rumstemperatur (vatten) - 3 msk. l.
 • kycklingägggula - 1 st.

Blandningen bör blandas, upphettas i ett vattenbad (koka inte), kyla och sprida sig på fuktigt hår. Låt inte stå längre än 20 minuter och ta bort den bekväma temperaturen med vatten.

En annan mirakulös komposition av masken för håravfall ligger i rågbrödets sammansättning och ser så här ut: Häll ½ kopp mejeriprodukt i ½ kopp. citron och tillsätt rugbröd. När blandningen sväller lägger vi till klar gelatin i den. Gruel måste hållas på håret under en handduk med minst 30 minuter.

näringsrik

Det mest effektiva verktyget för näringande hår från rot till spets betraktas som avkok av medicinska örter.

 • gelatin - 1 msk. l.
 • flytande rumstemperatur (vatten) - 3 msk.
 • infusion av medicinska örter;
 • honung - 1 msk.

Oliveolja anses vara en fantastisk ingrediens för närande hår. I kombination med vatten och gelatin skapar masken en fantastisk effekt.

För torrt hår

Laminering av hår med gelatinös mask med äggula i hemmet kommer inte bara att lindra håravfall, utan också lösa problemen med torra krökningar. Denna blandning ger näring till hårsäckarna och ger samtidigt glans och silke.

 • gelatin - 1 msk. l.
 • vatten vid rumstemperatur - 3 msk. l.
 • kycklingägggula - 1 st.

Ett effektivt recept för att bli av med torrt hår:

 • gelatin - 1 msk. l.
 • varmt vatten - 3 msk. l.
 • äppeläger - 1 tsk
 • lavendelolja - 1-2 droppar.

Mask med gelatin och senap hjälper till att bli av med fett och stimulera tillväxten i hårbotten. Tillsätt 1 tsk till gelatin svullet i vatten vid rumstemperatur (proportioner 1/3). mark senap frö torr. Blöt håret i komposition och håll det inte längre än 20 minuter.

För oljigt hår

Receptet rekommenderas av professionella frisörer för att minska hårfettligheten:

 • matgelatin - 1 msk. l.
 • vatten vid rumstemperatur - 3 msk. l.
 • 1 äggula;
 • citronsaft (vinäger) - 4 msk. l.
 • schampo - 1 msk.

Det antas att ägaren av en vanlig hårtyp endast krävs för att behålla dem i gott skick. För detta har experter utvecklat effektiva recept, med införlivande av ovannämnda gelatin.

Lös upp i vattengelatin att lämna tills svullnad. Ange sedan den önskade delen av schampon. Gnugga blandningen i håret, kringgå rötterna. Vik upp huvudet med en plastpåse. Blöt-torrt hår under en kort tid (ca 2 minuter). Håll masken på huvudet i ca 60 minuter.

För normalt hår

Hår utan synliga problem blir inte överflödigt för att lägga till komponenter för fuktgivande. Traditionell matgelatin måste spädas inte i vatten, men i 2 msk. avkok av örter och tillsätt 2 msk. någon form av älskling.

Det är mer effektivt för rättvisa tjejer att använda kokad kamomill, för mörkhåriga tjejer - kokt lind. Gnid blandningen i krullar hela hårväxten.

För hårvolymen

Kefir är en stor hjälpare som återvänder volymen och styrkan att krulla. Denna mejeriprodukt slingrar håret med en film som skyddar dem från negativa miljöfaktorer. För masken, ta:

 • gelatin - 1 msk. l.
 • vatten vid rumstemperatur - 3 msk. l.
 • jäst mjölkprodukt - 1 kopp;
 • ättika.

Efter applicering av blandningen är det nödvändigt att massera huvudet i 20 minuter. Därefter ska masken tvättas av med kallt vatten och ättika (1 kg per 1 liter vatten).

Hårrätning

Gelatin som ett ämne för laminering av hår i kombination med 3 msk. en varm vattenlösning och 1 tsk. schampo eller balsam, som kan räta ut den mest mattade lochmaen hemma. Tänk på att dessa är medelstora proportioner, som används för hårlängd upp till axelbladet. Efter den första händelsen blir det klart hur mycket du behöver blandningen.

Hemlamineringsproceduren

Hårförberedelse

Förfarandet för laminering med gelatin hemma är enkelt och tar inte mycket tid. Den första frågan en tjej frågar sig innan lamineringen börjar är hur man förbereder sitt hår för nästa procedur? Det är enkelt. Det är bara nödvändigt att tvätta håret med vårdprodukter och torka lite med en handduk.

Hur man lagar gelatin för laminering

 • Efter att ha bestämt maskinsammansättningen med gelatin som huvudkomponent är det nödvändigt att fortsätta till beredningen av de återstående ingredienserna;
 • steg för framställning av gelatinös lösning. Lägg 1 msk. l. gelatinkristaller i en glasskål och häll 3 msk. vatten genomsnittstemperatur. Antalet matskedar av kristaller beror på hårets längd och tjocklek. Ungefärligt förhållande 1/3;
 • då blandningen omröres, med uppmärksamhet på den enhetliga fördelningen av gelatin och vätska;
 • lämna gelatin under locket för svullnad. Vid denna tidpunkt (ca 15 minuter) kan du göra förberedelsen av håret för proceduren.

Framställning av kompositionen och dess applicering

Det finns två sätt att applicera kompositionen för laminering i hårbotten. Det enkla är det här:

 • Efter beredningsfasen lägg ½ msk i gelatin. hårregenererande medel (mask). Det är inte nödvändigt att överskrida proportionerna, eftersom effekten av laminering kan vara minimal. Konsistensen av den beredda blandningen bör i slutändan se ut som tjock kräm;
 • en platt borste för färgning av hårblandning baserad på gelatin fördelas genom håret. Avståndet från rötterna måste vara minst 2 cm.
 • Efter applicering av blandningen är håret inslaget i en plastpåse eller lock. För större effektivitet är det lämpligt att sätta på huvudet med en varm handduk och använda uppvärmning med hårtork.
 • Den totala exponeringsperioden för gelatinblandningen bör vara 45 minuter. Av dessa, spendera 15 minuter för uppvärmning med en hårtork och 30 minuter för att hålla kompositionen på huvudet.

Den andra metoden är mer tidskrävande. Emellertid kommer effekten av proceduren att vara mycket längre. Alla åtgärder är identiska med föregående metod, men det finns skillnader:

 • Efter att ha blandat blandningen måste du förbereda remsor av folie (5 * 10 cm) och ett strykjärn för rätning av hår.
 • distribuera hår på strängar;
 • sprid varje sträng med gelatinös blandning, vikla med folie och järn flera gånger.

Tvättkomposition

Experter rekommenderar att kompositionen sköljs med varmt vatten, närmare kallt. Det är inte tillrådligt att använda schampo, eftersom det kommer att tvätta bort det mesta av den gelatinösa masken.

Recept kompositioner för hemlaminering

Det finns många ingredienser som kan sättas till kompositioner för hemlamineringshår.

Med mjölk

 • mjölk (för exotiska älskare kan du ta kokosolja) - ett halvt glas;
 • olivolja - 1 msk.
 • några skivor pressad citron;
 • stärkelse -1,5 msk (det kommer att tjockna komponenterna och förbättra effekten av rättelse).

Häll citronsaft, häll stärkelsen till en jämn massa. Häll mjölk och olivolja i smörgåsar, långsamt introducera stärkelse-citronblandningen. Värm i ett vattenbad, utan att vänta på kokning, avlägsna från värme i ett tillstånd av tjock grädde.

Blandningen fördelas jämnt till rent hår. Vi lägger på en plastpåse eller keps, en varm handduk och glömmer proceduren i 1,5 timmar. Ta sedan bort kompositionen från håret med schampo.

Dessa ingredienser, särskilt kokos eller mjölk, ger håret en härlig glans. Strängar visuellt tjockare.

Med avkok av kamille

Receptet kommer att tilltala tjejer med ljus hår. Kamille ger dem sken och återvänder ljusstyrka.

 • Gelatin - 30 g.
 • avkok av kamilleblommor - 1 kopp;
 • Vinäger 9% - 1 msk. l.
 • castor, burdock olja extrakt eller retinol - 1 msk;
 • mask av någon tillverkare;
 • gräddfil eller majonnäsprodukt - 1 msk.

Det rekommenderas att motstå en blandning av ingredienser på huvudet i 40 minuter.

Med ägg

Det är möjligt att utföra hemlaminering av hår och med hjälp av kycklingägg. Proteinet som ingår i dess sammansättning kommer att skapa en skyddande film på håret. Det är dock värt att komma ihåg att proteinet torkar hårbotten.

Om det uppstår obehag efter proceduren rekommenderas att ersätta ägget med gelatin. Ägare av fet hår, det är önskvärt att utesluta från majonnäs och öka mängden yoghurt.

 • 1 st ägg;
 • majonnäs - 1 msk. l.
 • yoghurt - 1 msk. l.
 • grönsakslösolja - 1 msk. l.

Med älskling

Kolla in ett annat fantastiskt hemlaminatrecept:

 • honung - 1 timme
 • ricinolja - 1 msk. l.
 • kycklingägg
 • calendula

I den uppvärmda på ett vattenbad lägger honung resten av ingredienserna. Några droppar ringblomma gör sammansättningen mer mättad, respektive effektivare.

Med avkok av nässla

Ett intressant faktum. Starkt avkok av nässla fungerar som ett färgämne och återställer ljusstyrka och färgmättnad till mörkt hår.

 • gelatin - 1 msk. l.
 • avkok av näsblad - 1 kopp;
 • schampo - 2 tsk;

Läkning gröt kommer att vara klar efter insisterande i 30 minuter och gelatin svullnad. Den appliceras på håret, inkuberas i ca 40 minuter, avlägsnas sedan med vatten vid rumstemperatur.

Med morotsjuice

I de klassiska instruktionerna för gelatinlaminering av hår (1 matsked gelatin och 3 msk kokt vatten) kan du göra små förändringar. Till exempel, använd morotjuice istället för vatten. Den här ingrediensen underbar och fuktar håret. Brunett och brunhårad morotsjuice kommer att ge en annan överraskning, och det kommer att göra hårets nyanser ljusare och rikare.

Med senap

För att få en lamineringsmask behöver du:

 • gelatin - 1 tsk;
 • vatten vid rumstemperatur;
 • färglös henna - 1 tsk;
 • kycklingblomma - 1 st.
 • torra senapsfrön - 1 tsk.

Proceduren för beredning av masken enligt klassisk teknik: de torra ingredienserna späds ut med vatten, blandas och upphettas i ett vattenbad.

Senap tar bort fett och skapar synlig volym på håret. Återkopplingen från användningen av denna mask är endast den mest positiva.

Äppelcidervinäger

Ägare av hår benägna att feta, kommer att uppskatta masken av sådana ingredienser:

 • 1 äggula;
 • äppelcidervinäger (citronsaft), utspädd med vatten, 3-4 msk. l.
 • gelatin - 1 msk.
 • schampo av hårtyp - 1st.l.

Observera äppelcidervinäger är den perfekta ingrediensen för att markera den ljusa nyansen av hår.

Med havsalt

Havsalt som en ingrediens i hårmaskor återställer håret och börjar processen med aktiv tillväxt. Det kommer också att torka huden och bli av med fett. Verkligen löser en mirakelbehandling många problem. Så, i vilken proportion är det nödvändigt att använda havsalt som en komponent i kompositionen för hemlaminering?

Till den klassiska metoden för laminering tillsätt 10 gram. havsalt. För bästa resultat rekommenderas att man sätter ett par droppar kosmetisk olja i blandningen. Den resulterande gröt lämnar i en halvtimme för att svälla. Applicera sedan på hår enligt traditionell teknik.

Med oljor

Stärka effekten av hemlaminering och medicinska eteriska oljor. De bästa som lägger till glans och närnar hår är citron, lavendel, ylang-ylang, eukalyptus, ros, jasmin, apelsin och rosmarinolja. I den färdiga gelatinblandningen tillsätt 3 droppar av denna ingrediens.

Vegetabiliska oljor kan påverka lamineringens prestanda. Bland de många oljekstrakter som presenteras i apotek rekommenderas trichologer att välja ett val till druvfrö, argan, olivolja, mandel och kokosnötolja. ¼ tesked olja i den färdiga gelatinkompositionen kommer att skapa en otrolig effekt på håret.

Hur ofta kan jag göra hemlaminering?

Sjukvårdens frekvens bestäms beroende på hårets tillstånd. Skönhetsindustrin är överens om att sådana förfaranden bör utföras högst 1 gång om 7 dagar i 2 månader.

Förvirra inte gelatinlaminering och gelatin hårmask. Det senare rekommenderas att göra mindre ofta, eftersom det består av aktiva komponenter som kan överbelasta hårbotten.

Effektens varaktighet

Effekten av denna procedur kan variera från en månad till två månader. Varaktigheten av resultatet av gelatinlaminering av hår påverkas också av frekvensen av tvätt och användning av hårtorkar, strykjärn, krullar och olika stylingprodukter hemma.

Användningen av UV-balmer, sulfatfria schampon och professionella vårdprodukter för laminerat hår förlänger varaktigheten av den mirakulösa produkten.

Experter tror att denna typ av hemlaminering är ett bra sätt att spara budgeten.

Svar från det rättvisa könet från hemvårdsprocedurer är bara positiva. Hår efter dem ser glänsande, voluminöst och starkt ut. Var inte rädd för att experimentera och skäm bort dig själv i din egen skönhetssalong!

Videoklipp: Vi laminat hår hemma

Lamination av hår hemma gelatin. De två bästa maskerna är:

Lamination av hår hemma med gelatin enligt populära recept:Nästa Artikel
Färg för grå hår - hur man väljer, rankningen av de bästa färgerna