Hur man gör schampo från basen för schampo


Om du matar motstridiga känslor till likgiltig transportörsproduktion, så är ditt hår solidariskt med dig. Ordna dem med fördelarna med att tvätta, göra hemlagad schampo med egna händer. Att skapa en arom av kosmetiska blandningar är så spännande att det kan utvecklas till en hobby.

Vad är organisk shampoo bas?

Sammansättningen av den organiska basen innehåller ämnen som är erkända i EU-länderna villkorligt säkra för hälsa och miljö. Laurylsulfat, natriumlauretsulfat, som är irriterande och torkar i hårbotten, som traditionellt används som skumbyggare, har ersatts av en mindre harmlös laurylbetain. Organiskt baserad schampo klassificeras som icke-sulfat. Det mesta är naturliga ingredienser och vatten.

Organisk substans representeras oftare av sådana ingredienser som juice från aloe vera, frukter, förtjockningsmedel i form av ett fyllmedel från vegetabiliskt pulver, spannmålsproteiner och andra. För att förbereda det färdiga schamponet kan vegetabiliska oljor läggas till basen för närande, fuktgivande hår (upp till 1 tesked per 100 ml), eteriska oljor med din favorit arom (upp till 7 droppar per 100 ml), parfymer, färgämnen, örttextrakt, andra produkter för friskt hår (honung, äggula, brandy, vassle, lök extrakt - hårväxt aktivator etc.).

Tillsatser tillsätts med långsam omröring för att förhindra att luftbubblor bildas i schampot. Detta användbara tvättmedel för hår ska lagras i kylskåpet, eller använd konserveringsmedel, om de saknas i databasen. Sammansättningen av den organiska basen för schampo innefattar:

 • Vatten.
 • Naturliga ingredienser från 70% (organiskt pulver, juice, aminfors - spannmålsprodukter, förtvålade vegetabiliska oljor etc.).
 • Decylglykosid är ett mildt ytaktivt medel med en skummande funktion (det är ineffektivt för fet hår, men väger väl och ökar effekten av konditionering av andra ytaktiva ämnen). Irriterar inte huden, men schampo "utan tårar" med den här komponenten fungerar inte. Syntetiserad från kokosnöt, palm, majs.
 • Cocamidopropylbetain - gjord av kokosnötolja, ett mildt ytaktivt medel med skumande egenskaper.
 • Laurylbetain - vegetabiliskt derivat, amfotert ytaktivt ämne. Det förbättrar skumning, renande egenskaper, ökar säkerheten hos formuleringar på grund av bildandet av ett inre salt i en vattenlösning som neutraliserar partiklar med en positiv och negativ laddning.
 • Xantangummi - Naturligt förtjockningsmedel - Polysackarid från fermenterad glukos, sackaros. Ger en schampobaserad struktur som liknar en gel. Interfererar med förlust av komponenter i en insättning, klibbar ihop med oljedroppar. Fuktar, bildar en skyddande film.
 • Panthenol - provitamin B5, fuktar, förstärker, läker torrt, skadat hår, stimulerar celldelning av hårfollikeln - för att förbättra effekten, använd en spray för hårväxt.
 • Fenoxietanol, bensoesyra, dehydroättiksyra - antiseptika som hämmar bakteriens tillväxt, används som konserveringsmedel för schampo. Citronsyra mjukar nivån på Ph, fuktar, fortsätter att konserveras. Fenoxietanol är förbjuden för användning i ekologiska produkter i vissa europeiska länder.

Vad är en tvålbas för schampo

Denna grund används i recept för framställning av flytande tvål, det kan användas för att göra en duschgel, ett individuellt schampo av vilken färg som helst, lukt och mål effekt, badskum. Den består av ytaktiva ämnen - jäsmedel som hjälper till att rengöra från förorening. Kan innehålla sulfater. För förtjockning med vanligt ätbart salt. Om du lägger växtbaserade dekoktioner i basen för schampo, krävs konserveringsmedel. För att uppnå en homogen konsistens upphettas blandningen i ett vattenbad under konstant omröming.

Var att köpa och hur mycket det kostar

Ett brett utbud av tvål och organiska baser, konserveringsmedel, parfymdoftar, pigment för självtillverkande schampon finns på hyllorna i butiker som säljer parfymer, produkter för aromaterapi, hantverk och hobbyer - från scrapbooking till hemlagad tvåltillverkning. På hemmamarknaden är de grundläggande tillverkarna av England, Tyskland och Ryssland vanliga. I augusti 2016 var priserna på populära märken:

MagicSoap.ru Hem.

Hur man gör schampo från basen för schampo (bas av schampo) - master class

Hej vänner!
Du har fått många frågor om hur du använder basen för schampo, tillverkad i Tyskland, som säljs i butiken Magicsoap.Ru. Till skillnad från många andra shampoo baser är denna bas av schampo helt klar för användning, kräver inte utspädning med vatten eller förtjockning. Dessutom består 70% av organiska ingredienser och innehåller inte natriumlaurylsulfat, natriumlauretsulfat och parabener. Berikad med aloe vera, innehåller mjukgörare som skapar rikligt skum. Ph 4.5-5.5 Basen är extremt lätt att använda - tillsatt eteriska oljor (och eventuellt basoljor), skakad - det är allt!

Oavsett om du vill lägga till basoljor eller inte, beror du på din hårtyp och önskemål.

  • För mitt tunna, torra hår injicerade jag i schampon upp till 5% oljor.
  • För normalt hår kan du ange upp till 3% av basoljorna
  • Om du har fet hår, skriv 1-2% av basoljorna eller gör dem utan dem

Vilken hårolja är bättre att använda? Det kan vara en mängd olika oljor som är användbara för hår och hårbotten: ricinus, avokado, jojoba, senapsolja, söt mandelolja, persika, aprikos. För antibakteriell verkan och skräp kan vi rekommendera ricinolja, senapsolja, träolja och bayolja (notera att lukten av de två sista oljorna är mycket specifik). Du kan också lägga till en mängd olika eteriska oljor.

  • för torrt hår: ylang-ylang, tea tree, ros, lavendel, apelsin, kamille, mandarin
  • mjäll: eucalyptus, tea tree, lavendel, rosmarin, tea tree, grapefrukt
  • för fettigt hår: citron, citronella, tea tree, mint, eukalyptus, salvia, cederträ, bergamot, tall, kryddnejlika, pelargon, enbär
  • för att stärka och öka håret (och håravfall): rosmarin, beat, cedar, ylang-ylang, cederträ, beat, mint, koriander, cypress, etc.

Så vad gör vi? Det är ett nöje att göra shampoo med egna händer från en färdig bas! Till exempel - schampo, som jag gjorde mig själv :) Jag älskar ricinolja för alla delar av kroppen, så jag lägger den också i schampo!

Shampoo "Delightful Ylang-Ylang"

Det finns ett stort antal recept för schampon från flytande baser. Vi berättade redan om en av dem - från basen av Shampoo Base: schampo med eff. rosmarinolja. Idag erbjuder vi att göra schampo från en annan flytande bas - ORGANISK LIKVID CASTILE SOAP BASE. Denna grund är intressant genom att den är organisk. Det finns inga ytaktiva ämnen i det. Det är 100% sammansatt av komponenter av naturligt ursprung. Väl anpassad för alla typer av hår och ger rikligt skum. Men det finns en nyans som vi vill varna om. Denna grund har en ganska uttalad specifik lukt, som är kopplad till dess organiska komposition. Men vi kommer att lämna långa prefaces och fortsätta till beredningen av ett hälsosamt schampo.

 • Organisk vätskeformig Castilsåpbas, England 100 ml.
 • Basolja (plocka upp hårtyp) 1 tsk.
 • Vitamin E 3-5 cap.
 • AminoForce 3 ml.
 • Ylang Ylang till 30 cap.
 • Jordansk salt (eller kokt) för förtjockning högst 2%
 • Konserveringsmedel för tvättbara produkter dosering specificerad av tillverkaren
 • Blandningstank
 • Omrörssked
 • Burk, 100 ml 1 st.
 • Formisk alkohol (säljs i ett apotek)
 • Sprayflaska, 75 ml (för alkohol)
 • Mätskedar

Vi mäter vätskebasen. Om det inte finns något mätglas till hands, kommer mätskedar att hjälpa. Mät ut 90 ml. De återstående 10 ml lämnar för finalen, de kommer att hjälpa till att justera shampooens täthet.

Lägg nu till basoljan efter hårtyp. Om håret är oljigt bör mängden olja minskas eller helt överge sin introduktion. Denna artikel hjälper dig att välja rätt olja: Grundläggande håroljor

Rör om. Observera att blandningen förlorar sin transparens. Detta är normalt. Oljebolagsbas.

Det är svängen av "användbarhet": tillsätt vitamin E och Aminoforce. Alla noga rör om.

Lägg till eterisk olja och... du gissade det, blanda väl.

Vår schampo är nästan klar! Men dess konsistens är fortfarande för flytande jämfört med traditionella schampon. För att förtjocka vårt konstgjorda mirakel krävs salt. Något - havet eller kocken. Det är bättre om det inte är stort. Så det löser sig snabbare och vi kommer att se resultatet av sin nästan alkemiska aktivitet.
Det här ögonblicket är mycket ansvarigt. Det är nödvändigt att "fånga" den önskade dosen. Om du lägger till för lite salt förtjockas inte schamponet. Om det är för mycket, kommer schampot att vara flytande, och dessutom kommer det också att skilja... Naturligtvis kommer det att vara möjligt att använda sådant schampo, men det kommer att vara nödvändigt att skaka det kraftigt varje gång innan det appliceras.
Därför, som sappare i ett minfält, sakta och försiktigt tillsätt lite salt och blanda schamponet. Lägg till igen och mixa igen. Det har gjorts experimentellt att oftast 2 knippar salt är samma optimala ingångsnivå.

Det är vad vi gör. Om du inte är säker på att du kan använda allt schampo inom några dagar (upp till 1 vecka), rekommenderar vi dig att tillsätta ett konserveringsmedel för tvättbara produkter i den dos som rekommenderas av tillverkaren. Vi tillsatte 2 droppar konserveringsmedel Iskagard CMI.

Det var tur att förbereda en flaska för schampo. Det är nödvändigt att tvätta det i förväg med tvål och torr. Och strax före hällning av schampon, desinficera med alkohol.

Häll försiktigt shampongen i flaskan.

Sedan vi först arbetade med 90 ml bas, är flaskan inte fullt fylld.

Därför, nu, om det verkar som att schampot visade sig vara tjockt, då kan du lägga till lite mer bas direkt på flaskan. Om konsistensen passar dig, kan du gå och så.

Här är vårt schampo! Vi stänger den med lock, dekorerar flaskan och är stolta över vår nya skapelse, förutse dess fördelaktiga effekt på vårt hår.
Och vi väntar som alltid på bilder av dina mästerverk enligt våra recept i albumet: http://vk.com/album-29838444_172981796

Vi ses igen på sidorna i vår Magic Recipe Book!

Shampoo recept från tvålbas

Inlagd av: admin i hårvård 04/30/2018 0 283 Visningar

Vilka komponenter behövs för att göra ett hemlagat schampo?

Industriella tvättmedel för lock har en komplex kemisk sammansättning. De rengör håret från föroreningar, men har inte helande effekter. För att närma och stärka strängarna behöver du naturliga ingredienser, så får hemlagad schampo mer och mer popularitet.

För tillagning av hemlagat rengöringsmedel för håret måste du köpa en tvålbas. Den består av naturliga ingredienser.

Du kan laga det själv. Med egna händer bereds grunden för schampon från tvål med tillsats av destillerat vatten. Tvål på en fin rivare, uppvärmd i ett vattenbad, späd sedan med vatten. Det är lämpligt att använda glycerinsaften på grundval av tvättmedlet.

Universellt schampo för normal krullningstyp:

 • 60 ml renat vatten;
 • 60 ml tvålbas;
 • 10 ml olivolja.

Blanda alla ingredienser i den färdiga behållaren med en träspatel. Häll i en flaska, förvara på en sval plats. Detta hårschampo skummer väl. Olivolja används för att mjukna hårbotten och håret.

Detergentets sammansättning kan ändras beroende på hårtypen. Komponenterna har en annan sammansättning, liksom handlingsprincipen.

Användningen av basolja beror på typen av lock:

 • Lämplig för alla typer av druvutsäde och olivolja;
 • För torr och linor
 • För fett - mandel.

Användning av eterisk olja:

 • För normala lockar: citron, tea tree, bergamot;
 • För torra trådar: lavendel, orange, pelargon;
 • För oljigt hår: mint, bergamot, rosmarin.

Vid kombination av flera oljor bör deras egenskaper och arom övervägas.

För att göra shampoo hemma på såpbasis måste du ta:

 • 55 gram tvål;
 • 10 ml mandelolja;
 • 15 droppar eter;
 • 40 gram näsblad
 • 190 ml renat vatten.
 1. Förbereda buljongen, ta nässlorna, placera i en glasbehållare och häll över vattnet, kokas. Insistera buljong under locket stängd i 25 minuter, sedan spänna buljongen;
 2. Glycerin tvål gnugga på en fin rivare och värma på ett vattenbad, inte koka. När tvålen smält, späd den med varmt vatten, rör om tills det är löst.
 3. I den kylda tvållösningen tillsättes mandelolja och eteriska oljor;
 4. Blanda det beredda schamponet med 50 ml avspänd örtkokning, rör om till en homogen massa. Resten av avkoket kan användas för att skölja håret;
 5. Den färdiga produkten hälls i en ren flaska och förvaras på en sval plats i högst 10 dagar.

Med hjälp av ett speciellt koncentrat berikat med nödvändiga komponenter kan du eliminera hårbotten.

Hur man självständigt gör ett schampo från basen för schampo?

Mjällmedel:

 • 110 ml schampobas;
 • 5 ml mjukgörande olja;
 • 12 droppar eterisk olja;
 • 1,5 gram nettlextrakt
 • 300 ml destillerat vatten;
 • 2,5 gram salt.

Basen värms upp till ca 35 grader. Rosemary eterisk olja, ricinolja tillsätts. Rör om 8-10 minuter med en träspatel. Förbered saltlösningen. Kombinera nätkstrakt med salt och häll över med varmt vatten. Rör för att undvika sediment.

Häll den beredda saltlösningen till basen, blanda allt. Klar innebär att hälla i en flaska, lämplig för användning. Saline är ett recept på hushålls tvättmedel. Den används för schampondensitet.

För att göra shampoo från basen med egna händer måste du välja rätt ingredienser.

 • 120 ml tvålkomponent;
 • 80 ml infusionsnät;
 • 10 gram basolja;
 • 3 droppar eter.

För att förbereda tvålkomponenten hemma måste du gnugga 50 gram tvål på ett fint rivjärn, häll det med varmt vatten för att lösa upp. Tillsätt 10 gram druvfröolja och 3 droppar eterolja av te träd till den varma lösningen.

Blanda väl, tillsätt 80 ml koncentrerad infusion av nässla eller kamilleblommor. Det innebär att tvätta håret två gånger i månaden. För att uppnå en större effekt kan 30 gram senapspulver sättas till den framställda kompositionen. Det här verktyget stärker kröllarnas rötter och stimulerar deras tillväxt.

Diskmedel för ölsträngar:

 • 450 ml öl;
 • 110 ml bas;
 • 25 gram kamomill;
 • 25 gram nässla;
 • 25 gram hennapulver;
 • 25 ml peppartinktur;
 • 25 ml burdock olja.

Öl hällt i behållaren för matlagningsverktyg. Tillsätt 40 mg bas, blanda.

Värm kompositionen till ca 40 grader, tillsätt torrt näsblad, kamilleblommor, hennapulver. Ta bort från värme, insistera på 15 minuter. Värm över låg värme tills den ursprungliga temperaturen, lägg till burockolja, peppartinktur.

Avlägsna från värme, lägg till resten av basen.

För att göra tvättmedlet mer effektivt, innan du applicerar på trådarna i det måste du hammar en äggula. Shampoo, som är baserat på öl, ger näring åt håret, accelererar tillväxten av strängar.

Receptet av schampo från tvålbas med tillsats av gelatin:

 • 15 gram nässla
 • 15 gram burdock;
 • 15 gram humle;
 • 55 ml tvålprodukt
 • 5 droppar eterisk olja;
 • 20 ml burdockolja;
 • 30 gram honung;
 • 40 ml aloe juice.

För beredningen av tvättmedelskompositionen med egna händer måste du klippa av aloeblommans löv och stå i 10 dagar i

Sekvensen för beredning: Häll i en torr samling örter i en emaljskål, häll kokande vatten, lämna i 35 minuter. Stryk infusionen, tillsätt gelatin till den. Värm lite för att lösa upp gelatin.

Lägg sedan till naturlig flytande honung, kardborreolja och eterolja med teträd. Till blandningen sätt en tvålbas och aloejuice. Blanda allt grundligt, lagra i kylskåpet. Innan du tvättar huvudet, ska tvättmedlet för krullarna värmas upp till rumstemperatur.

Applicera det på vått hår, sprida sig över hela längden. Tvätta håret efter 15 minuter. Shampoo närmar sig strängarna och ger dem glans.

Tvättvål används efter schampo. Den första gången att tvätta fettet och dammet från håret med ett medel och andra gången att tvätta med tvål. För att uppnå önskat resultat bör proceduren utföras minst en gång i månaden. Viktigt: du kan inte tvätta håret med en bit tvål. Med sådan tvål bryts strukturen på krullen.

Hur man gör schampo från hushållssaft?

På en fin rivare gnid en bit tvål, häll den med varmt vatten. Rör om tills det är upplöst. Tvätta huvudet med tvåltips och massera huvudet. Tvätta tvållösningen med en sträng.

Efter tvättning av krullarna, skölj med vatten med tillsats av äppelcidervinäger, du kan också surgöra vattnet för sköljning med citron.

Mörka lockar är lätta att lätta upp några toner med hjälp av tvål. För att göra detta måste du tvätta och tvätta tvålen efter 8 minuter. För torrkrokar är tvättning med tvål kontraindicerat. Med en fet typ av trådar avlägsnar tvålen mjäll och tar bort oljig glans, samt ökar volymen till håret.

Använda recept för beredning av schampo från basen med egna händer, vi får inte glömma att de inte är föremål för långvarig lagring.

Bas för schampo: hur påverkar tvättens effektivitet?

Idag vet många om farorna med inköpta schampon, men de bestämmer sig för att göra ett naturligt hemmedel - inte allt. I själva verket är framställningen av en sådan kosmetisk produkt inte svår. Dess huvudkomponent är en bas för schampo.

Vilken man ska välja? Idag kommer vi att berätta mer om detta.

Foto - tvättmedel bas måste vara naturligt

Tvåltillverkning är en fantastisk vetenskap

Många schampon, som presenteras i ett stort utbud på hyllorna i butikerna, innehåller tensidkomponenter och kemiska föreningar som aggressivt rengör hårets yta och leder till förstörelse av naturligt smörjmedel.

Den mest populära tvättmedelskomponenten är laurylsulfat. Detta ämne tränger djupt in i krökets struktur och kränker dess yta. Trots detta lägger tillverkare av kosmetika denna komponent i sammansättningen av sina produkter, eftersom dess största fördel är det låga priset.

Men människokroppen lider starkt av verkan av olika kemiska föreningar. Det är därför många kvinnor länge övergav användningen av industriell kosmetika och bytte till ekologiska produkter.

I dag sjampo recept med egna händer från grunderna är slående i deras mångfald. Som tvättmedelskomponent kan inköpta föreningar, glycerin, tvålmuttrar samt mineraler och naturliga ämnen - shungit och tjära användas i dem.

Tvålmuttrar

Tvålens frukter de senaste åren har fått otroligt populär popularitet, inte bara i hushållet utan även i kosmetologin. De används aktivt och framgångsrikt som komponenter i många kosmetika. Och om du inte vet hur man förbereder ett schampo från en naturlig bas, köpa först den här organiska produkten först.

Soppträdets frukter - 100% ekologisk produkt

Tvålnötter leder inte till torkning av huden och förlust av naturlig glans. Dessutom särskiljas denna naturliga produkt med dess terapeutiska antibakteriella och antimikrobiella egenskaper.

Frukten är en idealisk naturlig bas. För beredning av kosmetika måste de koka i 15-20 minuter och lämna i vatten över natten. På morgonen borde vätskan dräneras och tillsättes några droppar teolja av eter. Det är nödvändigt att använda som vanligt tvättmedel för hår.

shungite

Shungite är ett speciellt mineral som används allmänt i kosmetologi och behandling av många hudsjukdomar. Shungitschampo är mycket populärt bland det rättvisare könet, för efter att ha använt det blir håret otroligt mjukt och vackert.

Dessutom har den följande funktioner:

 • Rengör huden väl
 • Den har antiinflammatorisk och bakteriedödande verkan;
 • Eliminerar olika hudproblem - mjäll och dermatit;
 • Stärker rötterna;
 • Det ger sken och volym.

Shungite är ett mineral som används aktivt vid framställning av olika kosmetiska produkter.

Dessa schampon har en tjock svart krämbas, som som en svamp absorberar all förorening. Dessutom är de miljövänliga och skadar inte krillens hälsa.

För att förbereda shampoo-mineralet bör blötläggas över natten i vatten. Den resulterande kompositionen kombineras med glycerin eller någon vätskeformig bas och eterisk eterisk olja. Den resulterande suspensionen med massagerörelser appliceras på håret, skölj sedan.

tjära

En annan stor del av naturligt schampo är tjära. Den extraheras av en särskild metod från björkbark, medan den har mirakulös helande och kosmetiska egenskaper.

Ett tjärschampo hjälper till att rengöra håret från damm, smuts och partiklar av fixativ.

Det har emellertid följande egenskaper:

 • Behandlar mjäll, seborré och dermatit;
 • Hjälper snabbt inflammation och rodnad i huden;
 • Ger hårstyrka, styrka och glans.

För att förbereda shampoo måste du använda en flytande bas. Det måste läggas till 1 msk. l. björktjära. Den resulterande kompositionen för att massera rötterna, skölj sedan med varmt vatten.

Tjära - en komponent i många kosmetika

Var uppmärksam! Det är nödvändigt att använda detta med försiktighet och efter varje tvättning av huvudet för att noga skölja håret. Tjäran är mycket svår att avlägsna från krullarnas yta, vilket ytterligare leder till limning.

Hemlagade recept

Varje modern tjej som bryr sig om hennes skönhet och hälsosamt hår kan en gång i veckan förbereda ett naturligt schampo från basen med egna händer. Det tar inte mycket tid, speciell kunskap och verktyg.

Basen kan köpas hos någon butik eller apotek. Dess sammansättning innehåller mer än 70% av organiska komponenter, vilket fördelar det fördelaktigt från kosmetiska produkter som presenteras på butikshyllor.

Basen innehåller inte aggressiva ytaktiva komponenter, och även färgämnen och konserveringsmedel. Dess färg varierar från vit till gulaktig genomskinlig. Samtidigt för att göra högkvalitativa och hälsosamma hemschampo är det bara nödvändigt att berika det med naturliga vitaminer och eteriska oljor.

Organiska ytaktiva ämnen handlar försiktigt och noggrant

Så du vill lära dig hur man gör ett schampo från en bas för ett schampo?

I det här fallet måste du följa följande instruktioner:

 • Den färdiga basen bör bringas till kroppstemperatur i ett vattenbad;
 • I den resulterande kompositionen tillsätt några droppar av någon essentiell olja;
 • Blanda lösningen, sätt in ett par teskedar koncentrerad infusion av medicinska örter;
 • Avlägsna från värmen, kyla och häll i en tidigare förberedd behållare;
 • Använd som vanligt schampo.

Tips! Välj väsentlig och vegetabilisk olja är nödvändig i enlighet med hårtyperna, bara i det här fallet kan du få det bästa resultatet. Till exempel är jojoba och avokado lämpliga för oljig hårbotten, kardborre och ricinus - för försvagat hår.

Varje recept på schampo från basen inbegriper införandet av basiska och eteriska oljor, såväl som koncentrerade växtbaserade infusioner. Men när du förbereder en sådan kosmetika behöver du veta några regler.

Örter - naturläkare

Alla eteriska oljor har en uttalad terapeutisk effekt, så var och en av dem används för att lösa ett visst problem.

Till exempel, för behandling av mjäll är perfekt:

 • eukalyptus;
 • enbär;
 • ceder;
 • lavendel;
 • bergamott;
 • rosmarin;
 • såväl som myrten.

Rengör huden smutsigt och lugna samtidigt:

 • tea tree oil;
 • söt mandel;
 • jojobaolja;
 • patchouli;
 • kokosnöt;
 • såväl som ricinolja.

Var uppmärksam! Med regelbunden användning av hemlagade kosmetiska produkter bör dessa komponenter alterneras.

 • 250 ml bas;
 • 15 gr. glycerol;
 • 2 droppar ricinolja;
 • 1 msk. l. grapefrukt eterisk olja;
 • 2 gr. pärlpigment.

Shampoo redo att hälla i en flaska med dispenser. Före varje användning måste det skakas.

Naturkosmetik innebär en plikt för skönhet och hälsa

 • 220 ml bas;
 • 22 gr. fitokeratina;
 • 15 gr. glycerol;
 • 2-3 gr. druvfröolja;
 • 2 gr. pärlpigment;
 • några droppar essentiell olja av bergamot och grapefrukt.

Den färdiga kompositionen med alla hygieniska regler under beredningen kan lagras i upp till tre månader.

Naturkosmetisk produkt "Silk Road"

Dessa recept hjälper oss att ha friska och starka krullar.

sammanfattning

Basen för schampo med egna händer kan beredas av någon kvinna med enkla komponenter. Det hjälper till att städa håret från föroreningar, samt ge dem styrka, styrka och skönhet.

Hårvård är en noggrann process.

Vill du veta mer om olika sätt att använda tvättmedel basen för schampo? Kolla sedan videon i den här artikeln.

Shampoo hemma

De fördelar som gör-det-själv-hemlagad schampo är förstås i ingredienserna. Attraktiva bubblor av schampon som säljs i köpcentra innehåller inte alltid användbara kosmetiska produkter. För att vara säker på vad vår hårrengöring består av kommer vi att göra en självhäftande schampo, naturlig i komposition.

Hur man gör shampoo gör det själv

Shampoo med egna händer kan förberedas med olika recept och råvaror. Beroende på komponenterna gör de sina egna schampon från början, med hjälp av oljor och alkali. Förbered även schamponet med egna händer med de nödvändiga ingredienserna:

 • från tvålbas
 • från baby tvål
 • från tvätttvål
 • från ytaktivt ämne
 • baserad på växtbaserade avkok

Intressant är att shampoo inte nödvändigtvis är flytande. Numera är shampoo tvål eller fast handgjord schampo återigen populär. Vi erbjuder recept på flera typer av kosmetiska produkter för att tvätta håret i den här artikeln för att räkna ut tillsammans hur man gör shampoo med egna händer.

Shampoo gör det själv från basen

Det är ett nöje att arbeta med en flytande tvålbas. Det är tillräckligt att tillsätta basoljor till det, för att berika det med eteriska oljor och det visar sig användbart naturligt schampo utifrån handarbetet.

ingredienser:

 • 100 ml - basen av Shampoo basiska organiska ingredienser
 • 1,5 ml - jojobaolja
 • 1,5 ml - ricinolja
 • 5 cap. - rosmarin eterisk olja
 • 5 cap. - Enbärolja
 • 5 cap. - eterisk olja av tall

Shampoo hemma

 1. Mät ut 100 ml flytande tvålbas.
 2. Värm basen till 30-35 grader Celsius i ett vattenbad eller i en mikrovågsugn.
 3. Mät ut önskad mängd olja och värm den också.
 4. Häll oljan i en tvålvätskebaserad bas (helst var temperaturen hos basen och oljan ungefär densamma).
 5. Vi droppar valda eteriska oljor och blandar väl eller skakar.
 6. Häll det färdiga schamponet med egna händer från basen till en torrflaska av lämplig storlek genom en tratt.
 7. Vi använder genast.

resultat:

Utvalda för shampoo-basen för 70% består av organiska komponenter. Basen anpassar sig perfekt för vård av vilken typ av hår som helst, beroende på de tillsatta komponenterna. I detta fall användes omsorgsoljor och eteriska oljor för att förhindra mjäll och främja hårväxt.

Handgjord fast shampoo

Shampoo-tvål beredas på flera sätt, varav en är baserad på natriumaktivt natriumkososulfat.

ingredienser:

 • 40 g - natriumkoksulfat (fast shampoobas)
 • 1 g - nässlextrakt
 • 1-2 kap. - kamillextrakt
 • 2 g - laurelolja
 • 5 g - rosmarin hydrolat
 • 4 cap. - keratin
 • 2 keps. - kosmetisk silikon (fenyltrimetikon)
 • 5 cap. - rosmarin eterisk olja
 • 5 cap. - essentiell olja av citrongräs

Hård schampo recept

 1. Vi mäter kokosulfat, om så önskas, kan krossas i en murbruk i små partiklar.
 2. Mät ut med en pipett och tillsätt 5 g rosmarinhydrolat, vilket har en stor effekt på hårväxten.
 3. Tillsätt 1 g nötkött extrakt, som på grund av den koncentrerade gröna färgen något färgar shampoo.
 4. Vi lägger till 1-2 droppar kamille extrakt, vilket kommer att mjukna hårbotten och förhindra mjäll.
 5. Tillsätt 2 g laurololja, perfekt för oljigt hår.
 6. Nästa steg är att introducera de aktiva ingredienserna - keratin och kosmetisk silikon (mjukna hår och lätta styling).
 7. Blanda alla ingredienser och skicka till vattenbadet.
 8. Det visar sig i form av en tjock gruel, vi lägger till 5 droppar rosmarin och citrongräs eteriska oljor.
 9. Basen fryser ganska snabbt, knådar det bra först med en pinne och sedan med handskar.
 10. Plastbasen läggs ut i en form, välpressad och sprids över hela ytan.
 11. Låt frysa i några timmar.
 12. Avlägsna från formen och låt den torka i ytterligare 24-48 timmar.

Massivt hårschampo

Torrt schampo, som har en massa användbara egenskaper, utmärkt skumning och behagligt luktande, är oumbärlig för resor och hemma. Efter användning, försök att torka resterande bit. Denna storlek av shampoo tvål varar i två månader med en genomsnittlig hårlängd.

Omsorg hård schampo gör det själv från början

ingredienser:

 • 40 g - kokosnötolja
 • 40 g - olivolja
 • 10 g - vetegroddolja
 • 10 g - ricinolja
 • 14,23 g alkalisk NaOH
 • 33 g - vatten
 • 5 cap. - Trädolja eterisk olja

Steg för steg instruktioner:

 1. Observera säkerhetsåtgärderna vid arbete med alkali. Vi förbereder alla ingredienser, tallrikar och mögel för 150 g tvål, stäng ansiktet med glasögon och andningsskydd, bär handskar på våra händer.
 2. Vi mäter isvatten i ett stort glas.
 3. Väg alkali och häll försiktigt i isvatten. Reaktionen börjar med värmeavgivning. Lämna lösningen ett tag.
 4. Värm och smält oljan.
 5. Vi mäter temperaturen hos den alkaliska lösningen och oljorna. Om temperaturen ligger i intervallet 30-37 grader Celsius introducerar vi den alkaliska lösningen i oljan genom en sikt.
 6. I en behållare med olja och alkali sänker du mixern och börjar slå tills ett spår framträder.
 7. Tillsätt teatolja och mixa.
 8. Framtida schampo hälls i formar, inslagna i papper och skickas till en varm plats för att gå igenom gelsteget.
 9. Efter 12-24 timmar, lossa mögel och lämna i ytterligare 12 timmar.
 10. Efter en bestämd tid, ta bort schampot från grunden på ett kallt sätt och lämna det för att mogna i några veckor.

Tvål sjampo med egna händer

Utmärkt tvål shampoo underbara skum, bryr sig om hårbotten och håret, ekonomiskt konsumeras. Efter varje användning torka resterande stycke.

Baby Tvål Shampoo

ingredienser:

 • 100 g - baby tvål
 • 0,5 liter destillerat vatten
 • 10 cap. - lavendel eterisk olja

Baby Tvål Sjampo Recept

 1. Gnugga barnsäpen utan tillsatser i värmebeständiga rätter och smälta i ett vattenbad.
 2. Tillsätt varmt vatten och blanda.
 3. Ta till ett önskat konsistensschampo utan att skadliga tillsatser avlägsnas från värme.
 4. Lägg i lavendelolja i shampoobasen.
 5. Häll i en vacker flaska, lämplig för volymen av schampo.
 6. Shampoo är redo att användas.

resultat:

Hemmagjorda barnsåpschampo skummar vackert, har inga skadliga ingredienser och luktar som en favorit doft.

Hemlagad hårschampo

Hemlagad schampo är en kosmetika som använder endast bekanta ingredienser. Beroende på den tillsatta basen och eteriska oljor erhålls en hemlagad schampo för fet hår och torr, för hårväxt, smuts, etc. Handgjord schampo, recensionerna är positiva. Ta gärna experimentera och välj kompositionen av det schampo som är perfekt för din hårtyp.

Handgjord fast shampoo: funktioner och recept

Fast shampoo - en nyhet på marknaden för kosmetiska produkter. Han är ofta förvirrad med tvål. Det är sant att de liknar bara konsistens. Och syftet med dessa produkter är helt annorlunda. Detta verktyg innehåller många användbara ämnen som förbättrar lås och hårbotten. Dess kostnad är ganska hög. Det beror på komplexiteten i produktionen och naturliga ingredienser. En fast handgjord shampoo som du själv gör kan hjälpa till att spara pengar.

Fördelar och nackdelar

Nästan alla våra vanliga kosmetika innehåller natriumlaurylsulfat eller natriumlauretsulfat. Dessa är raffinerade produkter som kan ackumuleras i kroppen och orsakar allvarlig sjukdom. De läggs till tvättmedel för bra skumning. Surfaktanter gör ett utmärkt arbete med förorening men skadar hälsan.

Bristen på fasta schampon av dessa aggressiva kemikalier gör dem helt säkra. För deras framställning används vanligtvis en tvålbas, natriumkososulfat (alkali) och barntvål.

Andra fördelar med denna produkt är:

 • kvalitetskontroll av ingredienser - du bestämmer vad du ska göra shampoo från;
 • inga sulfater, parabener, färgämnen, syntetiska dofter etc.;
 • Möjligheten att montera komponenter som passar din hårtyp
 • förbättrad effekt från applikationen;
 • användarvänlighet;
 • förmågan att ge staplarna en mängd olika färger och former;
 • ekonomi.

Trots alla fördelar finns det sådana produkter och vissa nackdelar. Först av allt - det kostar: ekonomisk och tillfällig. Komponenter kommer att bli dyra om du köper dem på apotek eller en välrenommerad butik. Du måste också tilldela tid att förbereda verktyget.

Denna nackdel kompenserar för den långsiktiga användningen av schampot. Medellång hår kan tvättas i en stapel i 2-4 månader.

Vid den första applikationen ser du att skummet bildas mycket mindre än vid användning av konventionella medel. Det tvättar dock strängar och hård hård schampo inte värre. Du behöver bara vänja sig till den ovanliga konsistensen.

Komponentval

För att känna dig som en riktig mästare, gör en användbar tvål, måste du veta hur man väljer komponenter. För att göra detta måste du ta reda på vilken typ av hår du har.

Grunden kan vara annorlunda. Det viktigaste är att det inte finns några kemiska komponenter i den. Men ytterligare ämnen som har hälsoeffekter bör ordnas mycket noggrant.

Förbered en bar shampoo du kan av dessa ingredienser:

 • baser (150 g);
 • medicinska örter (1-2 matskedar av torra råvaror);
 • basoljor (1 tsk.);
 • eteriska oljor (5-15 droppar).

Om så önskas kan kompositionen berikas med glycerin, silikoner, vitaminer, panthenol och andra komponenter som är användbara för håret. Köp dem bara på apotek.

foundation

Grunden är ansvarig för agens hårdhet. Hennes schampo mest. Därför måste valet göras noggrant. Det rekommenderas att köpa högkvalitativa ekologiska produkter i ett apotek. De är luktfria och färglösa.

Erkänna användbar produkt kan vara efter tillverkningsdatum och hållbarhetstid. Föredragen som har producerats nyligen. Om etiketten anger att det är tillåtet att lagra i högst ett år, är det troligtvis inga skadliga konserveringsmedel i kompositionen.

Några ersätter bas med glycerin, baby eller hushållssepa. Det är bättre att vägra de två sista alternativen. De kan innehålla aggressiva ämnen.

örter

Herbal decoction är den aktiva komponenten i schampot. Med otvetydigt val kan det väl förstöra strängarnas utseende. För att få maximal nytta av växter behöver du väl välja dem för din hårstyp.

Calendula, burdock, humle, nässla, mynta och timjan hjälper till att ta bort irriterande oljig glans. Noggrann vård för normala lockar kommer att ge salvia och kamille. Det är möjligt att dricka torra strängar med fukt, med hjälp av coltsfoot, St John's wort, oregano, lavendel, lindblommor och humlekottar.

Den mest effektiva infusionen för varje tjej kommer att vara individuell. När allt är gjort är det med hänsyn till de specifika egenskaperna hos hårbotten och håret.

oljor

Estrar och basoljor väljs också efter hårtyperna. De har en extra effekt på håret: stoppa förlusten, stärka rötterna, främja snabb tillväxt, närma folliklarna etc.

Välj komponenter, med hänsyn till tillståndet och dina behov. Om de blir för smutsiga och feta för snabbt, var uppmärksam på oljorna av tea tree, bergamot, grapefrukt, citron och cederträ.

Behöver du göra torra tips mer livliga och fjädrande? Castorolja, burdock, jasmin, apelsin, rosmarinolja, liksom rosor och druvfrö hjälper dig.

Matlagningsmetod

Gör shampoo själv hemma är ganska enkelt. För detta behöver du kvalitetskomponenter. Det är bättre att köpa dem på apotek eller i butiker som specialiserar sig på försäljning av ekologiska varor.

Tvåltillverkning kräver eldfasta behållare. Det måste vara icke-metalliskt - under oxidation kommer de aktiva substanserna att förlora fördelaktiga egenskaper. Du kan hälla den färdiga produkten i speciella silikonformar eller tvålfat.

Steg för steg matlagningsinstruktioner ser så här ut:

 1. Tillagning av örtinfusion. Om så önskas kan den bytas ut med avkodning. För att göra detta, häll gräs med kokande vatten och lämna i en halvtimme. Stam genom gasväv eller sik. Om du vill avkoka, efter att ha blandat vatten med torra råvaror, koka kompositionen i 2 minuter över låg värme. Med denna metod kan du snabbt få den nödvändiga ingrediensen för schampo, men kommer att döda många användbara komponenter av växter.
 2. Gnugga basen på en rivare, sätt den i en värmebeständig maträtt och skicka den i ett mikrovågsugn eller vattenbad, värm till en temperatur på 30-35 ° C.
 3. Utan att koka basen introducerar vi en infusion av örter och basoljor. Det är önskvärt att temperaturen hos alla komponenter är ungefär densamma. Blanda väl.
 4. Vi lägger till etrar i slutet, då de snabbt förångas.
 5. Blanda kompositionen och piska det med en visp.
 6. Häll den färdiga tvålen i formen och låt den vara helt fryst. Du kan påskynda processen genom att placera dem i frysen.
 7. Efter att ha tagit bort medel från formuläret väntar vi på fullständig härdning. Det tar ungefär 12 timmar.

Recept för fast shampoo bas

Gör ett högkvalitativt fast schampo som passar ditt hår, hemma blir lätt. Vi har samlat de mest effektiva kompositionerna som inte bara effektivt rengör hårbotten och krullarna från föroreningar, utan också läka dem.

Konsumenterna säger att med rätt urval av komponenter börjar håret bli mindre smutsigt. De blir mer smidiga, fjädrande och glänsande, upphör att falla ut.

Tänk på, med hjälp av vilka kompositioner det är möjligt att uppnå sådana resultat.

Förstärkning och skydd

Detta recept hjälper flickor att stärka rötterna och sluta håravfall. Dessutom möjliggör ett sådant fast schampo styling.

Vi tar 40 g natriumkokosulfatflis, 5 g rosmarinhydrolat, 1 g nätd extrakt, 2 droppar kamillextrakt, 2 g laurolja, 4 droppar keratin, 2 droppar kosmetisk silikon. Blanda komponenterna väl och sätt i ett vattenbad.

Efter att sammansättningen förvärvat konsistensen av tjock gruel, tillsätt 5 droppar eteriska oljor av citron och rosmarin. Rör om med en träpinne och ta sedan bort från badet. Ytterligare knåd kommer att behöva händer. Glöm inte att bära handskar.

Vi skickar plastmassa i formar och lämnar frysning i 2 timmar. Därefter avlägsnas och låt torka i 1-2 dagar.

Moisturize Dry Ends

Om håret förlorar sken och tipsen börjar exfoliate, bör du omedelbart förbereda det här verktyget. Det kommer att återställa hårstrukturen och andas in i dem.

Till att börja med smälter vi en tvålbas i ett vattenbad. Blanda i en separat skål torkade oregano och hoppkeglar, häll kokande vatten och smutsa in. Anslut innehållet i två kokkärl. Tillsätt sedan i blandningen i en halv tesked kanel och burdockolja.

Häll kompositionen i formen och låt den torka i flera timmar. Efter extraktion, ge fullständigt frysning. Det tar 24 timmar.

Sken och mjukhet

Om du är för lat för att använda balsam varje gång du tvätter håret, kommer denna lösning att vara perfekt för dig. Det släpper ut trådarna, gör dem elastiska, lätta och mjuka.

För det första skyddar vi ögon och luftvägar, vilket krävs av säkerhetsreglerna vid arbete med alkali. Mät ut 14,23 g natriumhydroxid och häll det försiktigt i ett glas isvatten. Vi lägger undan - i det kommer det att finnas en reaktion med värmeutsläpp.

Vi smälter 40 g kokosnöt och olivolja i ett vattenbad, samt 10 g ricinolja och vetekorolja. När temperaturen hos den alkaliska lösningen når 37 ° C, introducerar vi den genom en sikta i oljan. Tja kompositionen med en mixer. Till sist lägger du till 5 droppar tea tree ether.

Häll produkten i former och lämna den på ett varmt ställe under papperet för att passera gelsteget. Efter en dag, ta bort papperet och vänta 12 timmar tills shampooet härdar. Ta bort det från formen och förvara det på ett torrt ställe.

Applikationsfunktioner

Metoden att använda torra schampon skiljer sig från användningen av flytande kosmetika. Eftersom produkten är fast, bör den inte appliceras direkt på håret.

Först fuktar locken med mycket vatten. Vrid sedan baren i händerna flera gånger, som om du vill tvätta dem. Efter det att skummet bildats, applicera det på huden. Massera kompositionen över hela hårbotten och resterna - längs längden. Vänta 2-4 minuter för att komponenterna ska fungera. Skölj med rinnande vatten.

Oftast är en tvål tillräcklig för att helt avlägsna smuts och fett. Efter tvättning är det önskvärt att använda luftkonditionering.

Låt oss sammanfatta

Torrt schampo är ganska dyrt men högkvalitativ och helt säker produkt. Om du själv vill kontrollera dess sammansättning, förbereda dig själv bättre. Genom att välja ingredienser som har helande egenskaper kan du vända varje schampo till en helande session.

Experimentera med ingredienserna, välj en kvalitetsbas och njut av den metamorfos som kommer att uppstå med ditt hår.Nästa Artikel
Hur man använder salt för att påskynda hårtillväxt och för balding?