Det bästa sättet för hårväxt enligt trichologists


En kraftig avmattning i hårväxten orsakas av många faktorer: brist på vitaminer, dålig näring av rötterna, funktionsfel i endokrina systemet och matsmältningsstörningar. Emotionell överbelastning, ofta intensiv fysisk ansträngning är också en vanlig orsak. Problem orsakar och sjukdomar i hårbotten, svampar, mykoser. Vilka verktyg bidrar till att påskynda tillväxten och eliminera orsakerna till överträdelser?

Produkter innehållande vitaminer

För att fylla bristen på vitaminer hjälper de aktuella och vitamin-mineraliska komplexen för oral administrering. Särskild vikt bör läggas på produkter som innehåller vitaminerna A, B3, B7 och fettsyror.

 1. Aevit. Vitaminer i kapslar. Perfekt för att göra oljebaserade masker. Det är nog att lägga till innehållet i två kapslar till en välkänd hårmask. Utför profylaktiska procedurer - en gång i veckan, med en förvärmning av problemet - i intervaller om 3 dagar.
 2. Repevit. Förutom det komplexa komplexet av vitaminer, innehåller estrar och växtbaserade extrakt. De viktigaste komponenterna är burdock och ricinolja, rödpeppar, tea tree oil. Det är inte nödvändigt att tillsätta andra ingredienser till produkten. Applicera omedelbart i hårbotten, försiktigt och noggrant gnugga. Effekten - stärka rötterna, påskynda tillväxten, utseendet på en hälsosam glans, ökad styrka och elasticitet.
 3. Vitaminer A, B, E i kapslar. Formuleringar lämpliga för blandning med burdock och ricinoljor. Varje namngivet vitamin appliceras på samma sätt: Blanda med olja, gnugga in i rötterna.
 4. Nikotinsyra i ampuller. Förstärkningsuppgift av vitamin B3 - sätt injektioner för att förbättra prestanda och immunitet. Men utförandet av masker är också möjligt. Gnugga nikotin i huden varje dag i en vecka eller två.
 5. Biotin (vitamin B7) i pillerform. Att acceptera kurser i 2-4 veckor. Positiva effekter förutom att accelerera hårväxten: stärka naglarna, utjämna huden, förbättra matsmältningen. Det finns färdiga masker med vitamin B7, designad speciellt för hår.
 6. Panthenol (vitamin B5). Finns i flera former: i kapslar, i form av gel och spray). I vilken form som helst appliceras på hårbotten. Det är tillåtet att applicera kompositionen på håret längs hela längden. Effekter: tillväxten accelereras, fällningsvolymen minskar, en naturlig glans framträder.
 7. Nutrival. Innehåller ett komplett B-komplex.

apoteksombud

Hårrötterna levereras med näringsämnen tillsammans med blodkramning i hårbotten. Om håret inte ger tillräckligt med komponenter växer de långsammare och faller ut mer. Orsakerna är olika - försämring av blodcirkulationen, svampskador, problem med matsmältning och följaktligen absorption av näringsämnen. För att åtgärda situationen kommer läkemedlet att hjälpa till.

 1. Selentsin. Den tas in, lämplig i de svåraste situationerna, när det finns ett verkligt hot mot skallighet. Funktionen hos Selentsin: orsakar ett större flöde av blod till hårsäckarna, vilket ger dem näringsämnen i tillräcklig volym.
 2. Revalid. Det är också avsett för internt bruk, stimulerar metaboliska processer, ökar tillgången på rötter med ämnen som är nödvändiga för tillväxt.
 3. Dimexide. Används i sammansättningen av många masker, inklusive de befästa: Dimexid blandas med samma vitaminer A, B och andra. Hjälper vitaminer att snabbt nå de djupare skikten i huden, vilket garanterar maximal effektivitet i applikationen.
 4. Minoxidil. Det appliceras två gånger om dagen - på morgonen och på kvällen. Applicera på hårbotten. Snabbresultat väntar inte. En märkbar effekt uppträder efter 3 månader och mer. Mest effektiva i de tidiga stadierna av skallighet och med den vanliga långsamma tillväxten.
 5. Silokast. Det indikeras när tillväxten förvärras på grund av långvarig medicinering, med frekvent kontakt med aggressiva kemikalier. Rekommenderas för användning hos patienter med fet seborré, efter svår stress. De aktiva beståndsdelarna är klormetylsilatran och dimetylsulfoxid. Penetrerar djupt in i huden, påverkar hårsäckarna.
 6. Solkoseril. Det används oberoende och i kombination med berikade preparat framställs masker från det.
 7. Aktovegin. Läkemedlet som stimulerar blodflödet, ökar mängden näringsämnen som levereras till hårrötterna.

Preparat-biostimulyanty

Följande preparat är inte avsedda specifikt för hårvård, men är användbara och används med framgång för att påskynda tillväxten.

 1. Balsam Esvitsin. Biostimulerande komplex skapad av den berömda forskaren Stanislav Tsivinsky. När det appliceras topiskt, lindrar det mjäll, förbättrar hårväxten, skyddar mot förlust. Rekommenderas för användning tre gånger i veckan. Också tas oralt - på morgonen före frukost, 1 msk. en sked.
 2. Essentiale. Hepatoprotector, producerad i ampuller och kapslar. Appliceras också externt och inåt. Stärker hårets näring, ökar deras styrka.
 3. Rinfoltil. Medel på grundval av naturliga komponenter: mint, dvärg palm bär, ginseng. Finns i form av lotion och gel för ansiktet, hårschampo. Rengör huden från toxiner, eliminerar svamp och mjäll, stärker rötterna, minskar intensiteten av förlusten.
 4. Mamma piller. Bevisat över åren betyder lämplig för framställning av masker, sköljlösningar och inuti. Mumiye innehåller mineraler som är nödvändiga för hår, stimulerar blodcirkulationen, skyddar mot mjäll.

Folk och naturläkemedel

Listan över verktyg som kan göras från de tillgängliga ingredienserna som alltid finns tillgängliga varierar. Det allmänna kravet är att alla valda medel först kontrolleras för säkerhet och brist på intolerans.

 1. Tinkturer av Eleutherococcus och Ginseng. Applicera en efter en varje dag, alternerande. Kursen varar i 2 veckor.
 2. Tinktur av rödpeppar. I sin rena form kan det orsaka irritation, det är bättre att blanda med ricinolja och applicera kompositionen på huden. Dessutom isolera med cellofanfilm, gummikåpa. En liten stickning är en vanlig reaktion, men svår smärta kan inte tolereras.
 3. Infusioner som sköljer från burkrot, kamomill, salvia, hopp. Örter används en efter en och gör en samling. Infusionen bereds omedelbart före användning, kyls och filtreras. Skölj håret efter tvätt.
 4. Tjära produkter: schampo, tvål, ren tjära. Det är bäst att hjälpa till i kampen mot svampar, lindra inflammation, eliminera mjäll, öka utbudet av folliklar med näringsämnen.
 5. Sulsen pasta. Hanterar snabbt svampinfektioner. Pastan appliceras primärt på hårbotten efter tvättning. Tillräckligt använd en gång i veckan i tre månader. Förutom att accelerera tillväxten, kan vi förvänta oss en förbättring av hårfärg, en ökning av volymen och en ökning av mjukhet.
 6. Kosmetisk lera. Medel som eliminerar fett, skyddar mot solljus, exponering för kemiska komponenter.

Medicinsk kosmetika

De mest användbara schamponerna, som accelererar tillväxten av lockar och rekommenderade trichologer för profylaktiska och terapeutiska ändamål.

 1. Basen för komponentkompositionen är teträdeter. Ger lökar med näringsämnen. Menthol, som också ingår i schamponet, stimulerar försiktigt huden, förbättrar blodtillförseln.
 2. Behandlingskomplexet innehåller schampon och serum avsedda att stärka hårrötterna,
 3. Shampoo med en rik komposition - innehåller vitaminer och mineraler som säkerställer normal tillväxt av ordern och minskar förlusten. Anmälningskurs - 2 veckor. Att tvätta håret dagligen eller en gång om 2 dagar.
 4. Produkten är berikad med kinin. Stoppar patologiskt håravfall, stärker rötterna.
 5. Ett brett utbud av droger: schampo, lotion, ampuller.

Hyttprodukter för hemmabruk

Förberedelser som används i salonger är också lämpliga för hemmabruk. Key:

 1. Keratin. Det är bekvämare att köpa en oljebaserad upphängning. Lägg till i mask för hår. Keratin "wraps" hår, skyddar mot yttre påverkan, fyller med användbara aminosyror.
 2. Kollagen. Med brist på eget kollagen, förlorar håret skönhet och hälsa: Exfolierade, elektrifierade, synliga vågar sticker ut på dem. Introduktion av keratin från utsidan är ett sätt att hantera problem och stimulera tillväxten.
 3. Hyaluronsyra. För självtillämpning erbjuds i form av pulver, sprayer, färdiga masker. Syfte: Att behålla fukt i hårstrukturen, för att ge näringskomponenter. Ökar trådenas jämnhet.
 4. Glycerin. Du kan inte använda glycerin, inte tidigare utspätt. Lämplig för blandning med vanliga schampon, tillsatt till masker. Blandad med färsk aloejuice, flytande honung, estrar.
 5. Kosmetiskt vax. Tillsätt ca 0,5 teskedar till behandlingsmaskerna.

sammanfattning

Välj ett sätt att öka krulans tillväxt, det är nödvändigt beroende på orsakerna till problemet. Uppgiften kommer att lösas: vitaminkomplex för extern och intern användning, medicinska schampon, örtdekok, biostimulanser och droger som säljs på apotek.

Medel för snabb hårväxt

I strävan efter långt hår glömmer du ofta att "rätt" schampon och masker inte klarar av utan rätt mängd vitaminer och mineraler, en balanserad kost och skötsel av lock. Ett integrerat tillvägagångssätt - det bästa "verktyget" som hjälper dig att uppnå tillväxten av starkt och vackert hår. Enligt statistiken växer håret 1,5 cm per månad, men du kan påskynda processen. Vad du ska göra kommer du att lära av vår artikel. Vi kommer att avslöja hemligheterna för snabb hårväxt och de bästa verktygen som hjälper dig med detta.

Vad påverkar hårväxten?

För det första är den genetiska predispositionen. Hårets struktur, såväl som deras förmåga att växa, är ärvt.

Betydande anledningar är en balanserad kost, mängden viktiga vitaminer och spårämnen som härrör från mat och droger, psyko-emotionellt tillstånd, närvaro av dåliga vanor, hormoner, dålig sömn och hårvård.

Vi tror att du hittade ett par svar på frågan "Varför håret inte växer."

Dessutom behöver hår näring, förstärkning och behandling.

De bästa hårdämnena är basoljor: kardborre, ricinus, persika, ceder, linfrö, havtorn, mandel, aprikos, druvfröolja, avokadoolja och hypericum. De kan lätt hittas i alla apotek. Glöm inte de eteriska oljorna som också klarar av förstärkning av hårsäckarna: lavendel, orange, verbenaolja.

De bästa näringsämnena för hår inkluderar vetex, honung, lera, ägg och propolis.

Drick mycket vatten, träna, gå i frisk luft, få tillräckligt med sömn, i allmänhet, ta vägen för hälsosam livsstil. Och ditt hår "lever upp".

Apoteksprodukter för hårväxt

Vitamin- och mikroelementbrist leder till långsammare hårtillväxt: zink, jod, kalium, kisel, kalcium, mangan, järn, koppar, krom, selen och vitaminer från grupp B, A, E, PP. Därför är det nödvändigt att ta vitaminkomplex (Pantovigar, Phyto, Vitrum Beauty, Merz Dragee, Alfabet, Revalid) kurser som håller högst 2-3 månader efter att ha hört en läkare.

En av de bästa hårtillväxtprodukterna som finns i apoteket är nikotinsyra (vitamin PP). Det dilaterar blodkärl, accelererar blodcirkulationen, ger hårets jämnhet och glans. Varje dag i 2 veckor gnuggar 3 ampuller av läkemedlet i hårrötterna. Upprepa kursen efter pausen om 3 månader.

Ett annat populärt apotek för snabb hårväxt är Dimexide. Det förbättrar också blodcirkulationen och påskyndar processen att transportera näringsämnen till hårsäckarna. Därför används den i sammansättningen av olika masker för hår, som vi beskriver nedan.

Förringa inte värdigheten och tjärsåpen. Det bekämpar starkt långsam hårväxt, mjäll, klåda och irritation i hårbotten.

Salonbehandlingar för hårväxt

För att uppnå snabb hårväxt kommer det att hjälpa professionella förfaranden. Bland dem är:

Mesotherapy. Mikroinjektioner i hårbotten kommer att mätta hårsäckarna med de nödvändiga ämnena och aktivera dem, vilket kommer att påverka hårets längd. Rekommenderad kurs - 8-10 procedurer.

Darsonval - effekten av mikroströmmen. Det aktiverar blodcirkulationen och har en stimulerande effekt på hårsäckarna. Minimumsräntan är 2-3 månader.

Laserhårterapi är ett förfarande med en enhet som ser ut som en kam, med laserdioder inuti. En session tar 20 minuter. Lasereffekten, som når ett djup av 8 mm, utlöser återvinningsprocesser, ökar blodcirkulationen, ger näring till syre, vilket leder till tillväxten. Det rekommenderas att utföra proceduren 2 gånger i veckan. Kursens längd bestäms av en specialist.

Näring för hårväxt

Hårväxten, som vi redan har skrivit, påverkas av en ohälsosam kost (obalanserad kost, oregelbunden matintag), en otillräcklig mängd dricksvatten. Allt detta gör krökorna tunna, torra och spröda. Var därför säker på att få in din kost färsk frukt och grönsaker, kött, fisk, skaldjur, keso, ägg, nötter och torkade frukter.

Här är en provlista över vad ditt hår behöver och var hittar du allt:

 • Silica finns i paprika, betor, aprikoser, havskål, rädisor, majs och tomater.
 • Mejeriprodukter, fisk, ost (svåra sorter), ägg och fjäderfäkött är rika på svavel.
 • Du hittar magnesium i sesamfrön, bönor, datum, spenat och mandel.
 • Zink kan erhållas från tall och valnötter, körsbär, potatis, päron, äpplen, skaldjur, solrosfrön och pumpa.
 • Folsyra är rik på gröna, bönor, gröna ärtor.
 • Betakaroten finns i persilja, persimmon, krusbär, morot, tomat, blåbär, paprika, persika och vinbär.
 • Du får biotin från lever, hjärta, äggulor, mushroner, bananer, jordnötter, potatis, brunt ris.
 • Vitamin B8 är i raps, grapefrukt, soja, fiskkaviar, bönor, helkorn.
 • Vitamin B6 ser i ärter, korn, frön, bönor, pumpa och spannmål.

Hårvård

Om du vill att ditt hår ska växa snabbt måste du ordentligt ta hand om dem. Här är några tips:

 • Kamma håret flera gånger om dagen med en naturlig borstmassageborste. För större effekt kan du släppa ett par droppar lavendel eterisk olja eller varm burdock olja på en kam.
 • Skäm bort dig själv med en huvudmassage.
 • Glöm inte att göra skalningen i hårbotten en gång i veckan. 2-5 msk. gnugga salt i vått hårrots i 2-3 minuter, skölj sedan av med schampo.
 • Använd hemlagade masker 1-2 gånger i veckan i kombination med professionella produkter som innehåller sheasmör eller avokado.
 • Minska användningen av stylingprodukter och hårtork.
 • Mitt hår är varmt vatten.

Hemmagjorda hårväxtmaskor

Mask med "Dimeksidom"

Använd endast på rent hår. Det rekommenderas att göra 2 gånger i veckan.

Blanda 1 rå äggula, tillsätt 1 tsk. jojobaolja, ricinolja och Dimexidum-lösning. Applicera först till rötterna, sprid sedan över hela längden på håret.

Täck huvudet med plast och en handduk. Efter 30 minuter Tvätta det hela med schampo.

Nikotinsyramaske

Blanda 1 tsk. honung, oljelösning av vitamin E, olivolja, tillsätt rå äggula och 2 ampuller nikotinsyra. Rör om och applicera på rötterna. Efter 30 minuter Tvätta masken med silikonfritt schampo.

Senapsmask

Applicera endast på hälsosam hårbotten utan skada.

Lös upp 2 msk. torrt senapspulver i varmt vatten (1/3 kopp). Tillsätt 1 msk. socker, blanda och applicera på rötterna, lite spridning på håret. Håll i 10-15 minuter, skölj med vatten.

Mask med propolisktinktur

Applicera på torrt otvättat hår en gång i veckan.

Blanda 1 msk. vatten med alkoholisk propolisktinktur. Massage i hårbotten. Täck inte håret, efter en timme tvätta den med schampo.

Oljemask

I 3 msk. castor, burdock eller mandelolja, tillsätt 3 droppar kanel, tall, ylang-ylang eller rosmarinolja (valfritt). Blandningen upphettas något i ett vattenbad och gnuggar i hårbotten och hårrötterna. Efter 20 minuter tvätta med schampo.

De bästa hårväxtprodukterna: Effektiva droger

I den här artikeln kommer vi att överväga alla de mest populära sätten att påskynda hårtillväxten hemma och deras effektivitet. Den genomsnittliga hårtillväxten hos människor är ca 1 cm per månad och i den varma årstiden ca 1,5 cm. Nu finns det enorma pengar för att öka tillväxttakten till 3-3,5 cm per månad. Vi har valt det bästa för dig.

1. Nikotinsyra

Nikotin hjälper inte bara till att växa en lång man, men minskar också håravfall. Det är ganska enkelt och effektivt att använda. Cirka 80% av de som har provat detta läkemedel visar hårväxt på upp till 3 cm per månad. För att uppnå ett bra resultat rekommenderas det att man tillämpar en kurs på 30 dagar. Varje dag, före sänggåendet, massera med massagerörelser i hårbotten (bara i huden, inte på håret!) I en ampull. Använd inte mer än en ampull per dag för att undvika överdosering.

Förfarandet utförs bäst efter shampooing på naturligt torkat hår så att damm och sebum inte tränger in i folliklarna tillsammans med nikotin. Ett litet råd om ekonomisk tillämpning: Häll innehållet i en ampull i en liten behållare (till exempel ett lock) och applicera fingrarna i hårbotten med dela tips om att doppa fingrarna i vätskan. Ta avståndet mellan delarna på 3-4 cm och oroa dig inte för det faktum att du inte kan applicera verktyget till hela huvudet, blod kommer att göra det för dig.

Med korrekt tillämpning kommer du att känna en liten antiknande effekt. Du kan köpa nikotinsyra på något apotek till ett pris som sträcker sig från 100 till 180 rubel. för 10 ampuller

2. Castorolja

Ett och det mest populära och favoritmedlet för det fina könet. Nästan lika effektivt accelererar hårväxten, som nikotinsyra, men det har en, i ordets ordalydelse, en fet minus. Det är mycket svårt att tvätta håret, eftersom det har en tät struktur. Men även här anpassade damerna sig och började tvätta det med hår, först med tvål och sedan med schampo.

Castorolja återställer perfekt hår, förtjockar strukturen, eliminerar hårflöjhet, gör den elastisk och fjädrande. Han har inga speciella rekommendationer om användningsfrekvensen, det kan tillämpas minst varje dag, om inte latskap. Det är mest lämpligt att även applicera i partiklar genom att skriva olja i en spruta. Först fördela oljan jämnt på hårrötterna, och kamma sedan genom hela längden av en fin kam, lägg sedan håret i cellofan och linda en handduk. Håll ricinolja på huvudet ska vara minst en timme.

Den positiva effekten noteras efter den första applikationen, håret blir mjukare och tätare. Du kan köpa ricinolja på apotek eller specialaffärer för priser från 30 till 100 rubel. för bubblan.

3. Peppartinktur

Pertsovka är inte bara ett utmärkt verktyg för hårtillväxt, men eliminerar också fullständigt problemet med förlust. Redan efter den första månaden av tinkturen minskar förlusten med 50-70% och tillväxten förbättras tre gånger. Rödpeppar värmer hårbotten väl, vilket ökar blodcirkulationen, tack vare vilket hårfolliklarna är aktiverade.

Applicera peppar vodka borde vara uteslutande på rötterna, eftersom det innehåller alkohol, som torkar håret. Det rekommenderas att använda verktyget 1-2 gånger i veckan. Det finns många sätt att applicera, men här tror jag att den vanliga sprutan blir den bästa assistenten. När du sprayar vätska, stäng dina ögon och ta inte djupa andetag. Därefter sätta i håret i cellofan och linda i en handduk, håll i 1-1,5 timmar. Priset på pepparvodka börjar vid 12 rubel.

4. Brewer's yeast för hår, hud och naglar (tabletter)

En annan populär produkt för flickor, som inte bara stärker håret utan också på grund av kompositionen rik på B-vitaminer, förbättrar hud och nagels skick. Jäst tas, vanligtvis i en period av 1 till 2 månader, 3-5 tabletter med måltider.

På grund av det faktum att drogen hjälper till att eliminera toxiner från kroppen kan små utslag förekomma på huden. Men oroa dig inte, de kommer att sluta om några dagar och huden blir mer välskött och frisk. Efter en behandlingstid fördubblas tillväxten hos hår och naglar. Ett paket med dessa vitaminer kostar 100-150 rubel.

5. Perfectil

Inte alla tjejer känner till dessa mirakulösa vitaminer. De är hemligheten för många modellers skönhet och skapades ursprungligen för dem. För närvarande är Perfectil det officiella läkemedlet i många modeller, vars mottagning är obligatorisk bland manikurerade kvinnor. Dessa vitaminer återställer fullständigt hudfärg, hårhår och naglar, som verkar inifrån. De ska tas en kapsel under eller efter en måltid, inom en månad.

Ett positivt resultat från Perfectil noteras efter två veckors kontinuerlig intag. Hår och naglar börjar accelerera tillväxten, och blir också starkare och få en hälsosam utseende. Acne, inflammation och torrhet i huden. På bekostnad av detta läkemedel är inte lika överkomligt som ovanstående medel, börjar priset från 550 rubel.

6. Hästkrafter

En rad hårprodukter som bara lata människor har inte hört talas om. Men vi talar idag bara om schampo för hårväxt från detta varumärke. Här kommer recensionerna att ge mycket motsägelsefullt, eftersom det inte är för alla.

Ju sämre hårets tillstånd desto bättre är effekten av schamponet, så om du har ett ganska friskt hår, så är det här sannolikt inte för dig. Tack vare lanolin och kollagen som utgör denna produkt, kommer livslöst och skadat hår att få hälsosam glans, volym och grooming.

Också många noterar hårets förtjockning och jämnhet efter applicering. Priset är dock ganska stort för schampo och börjar från 550 rubel.

Vilket sätt att välja är upp till dig, men glöm inte bort de viktigaste källorna till skönhet, som är riktig näring och en hälsosam livsstil.

Gillade du materialet? Prenumerera på vår Yandex Zen-kanal och få nya material först och på ett bekvämt sätt!

Topp 5 hårväxtstimulerande medel

Hälsningar till alla som tittade!

Vi strävar alla efter att växa vackert och fluffigt hår. Det här är trots allt ett av huvudelementen i ett attraktivt utseende. Stora belopp spenderas hela tiden på inköp av hårtillväxtprodukter, men inte alla dyra och populära droger.
Idag bestämde jag mig för att samla in TOP-5-medel i mellanskategori. Några av dem hjälpte mig, medan andra visade sig vara tomma.

Under lång tid växer jag av mitt hår och skar dem genast till min favorit Kare.
I 5 år var mitt hår strimmigt, och det var lätt för mig att spåra hur det här betyder att hårväxten fungerar.

Fonderna varierade från värsta till bästa:

1. Lotion för att stärka håret Evalar "Expert Hair"

Lukten av lotionen är inte dålig, det orsakar inte obehagliga känslor, även om alkohol känns lite. Men det försvinner snabbt och lämnar en lätt uppfriskande doft.
Konsistensen av lotionen liknar färglöst vatten.
Tillämpad - 1 månad.
Kostnaden är 400 rubel.
Impressions: Appliceras efter shampooing på våta rötter och lätt massage. Huden började springa en lätt chill. Men han försvann lika lätt och snabbt.

Efter att lotionen absorberades lämnade inga känslor på håret: håret är rent. Lotion väger inte dem och döljer inte volymen.

Resultatet: en vinst på 1 cm standard. Förlusten minskade inte.
Jag kommer definitivt inte köpa den igen.

2. Cutrin BIO + Energen Serum Energy Lotion för kvinnor

Lukt. Från den första upptäckten finns det en lukt av alkohol, då kommer en trevlig doft på den, mycket lätt. Lukten känns bara när den appliceras, och försvinner sedan från håret.
Konsistensen liknar vatten, mycket flytande och transparent.
Tillämpad - 1 månad
Kostnad - 650-700 rubel
Visningar: Efter applicering (i rader) orsakar det inga speciella känslor. Det kan vara lite kallt. Mycket känslig. Cirka 40 minuter. Sedan försvinner dessa känslor helt och hållet.

Efter torkning är hårets rötter ljusa. Medlar på håret eller som det inte ger ut.

Resultat: ökningen är densamma - 1 centimeter. Håravfall minskar inte. Nya hår visade sig inte.
Det fungerade inte. Jag köper inte mer.

3. Energizing Hair Tonic Londa Professional

Lukten är uttalad. Sharp. Det luktar av mentol och kamfer.
Tonikens konsistens är vatten.
Tillämpad - 1 månad, upprepas regelbundet under året flera gånger.
Kostnad - 450 rubel.
Visningar: Använd verktyget varje gång efter att ha tvättat huvudet. Näsan är väldigt bekväm. Appliceras på avskiljningar och masseras sedan försiktigt i 5 minuter. Ett par minuter efter appliceringen går korshoppar över hårbotten och jag känner mig en chillande chill. Känslor från vilka jag inte släpper i 1 timme.

Efter torkning är håret lätt och volumint. Tonikan påverkade inte hårbotten i fettinnehållet.

Resultatet: En vinst på så mycket som 2 centimeter. Minskade håravfall. Tonic-aktiverade "sovande" lampor. Visas underrock.
Köp upprepas och jag kommer att upprepa mer än en gång.

4. Hår Vital Hair Lotion
Används i tandem med grädmask Hårvital För att stärka och växa hår

Lukt: Lotion. Doften är uttalad. Himozny. Det finns en stark lukt av alkohol. Med håret försvinner snabbt.
Mask. Masken luktar söt men kemisk. Bara sötma kvarstår på håret.
Konsistens: Lotionen har en konsistens av vatten, rosa färg. Vattnig.
Masken har en vit färg och en tjock konsistens. Lätt fördelad och glider över håret.
Tillämpad: 1 månad efter 1 månad
Kostnad: lotion 270 rubel, mask 250-290 rubel.
Impressioner: Lotion appliceras på tvättad, fuktig hårbotten vid avskiljningar.
Ibland appliceras varannan dag på morgonen på torra rötter.
Lotion kyler behagligt hårbotten och torkar snabbt.

Jag lägger masken på rötterna efter shampoo och masserar försiktigt. Ibland appliceras på huvudlängden av håret för att återfuktas. Jag lämnar masken för åtgärd i 10-15 minuter. Det finns inga känslor på huvudet från maskins handling.

Efter att du har använt masken och lotion håret snabbare än vanligt, bli inte fet. De såg täta ut, och rötterna var voluminösa.

Resultatet: en förstärkning på 1,5-1,7 centimeter. Något minskat utfall. Över hela hårbotten höjdes många antentok.

Och mina femtombas ledare är.

5. Komplimanger Naturalis 3 i 1 hårmask med peppar

Lukt: Trevligt. Det finns en kosmetisk doft "vanilj" och kryddig peppar. Efter tvätten är inte lukten kvar på håret.
Konsistens: Uniform. Inte tätt. Cream. Persika färg.
Tillämpad - 1 månad (flera gånger under året).
Kostnad - 250 rubel
Impressioner: Efter den vanliga tvätten av hår sätta på rötterna en lätt torkad handduk på avskiljningar. Det isolerar.
Efter 5-7 minuter började helvete flammar på huvudet, som du vant dig över tiden. Efter 40 minuter tvättas av med kallt vatten.
Används 1 gång per vecka.

Under lång tid att applicera är masken inte önskvärd. Hårbotten blir van vid och kan börja avbryta hemskt hårfall.

Resultatet: en förstärkning på 1,5-2 centimeter. Hårväxten accelereras kraftigt. En underrock visas, vilket är märkbart efter 3 veckor av användning av masken.
Jag älskar den här masken. Jag kommer att köpa det nödvändigtvis.

Och några bilder av mina krummer som jag bryr mig om och värdesätter.

Och det är allt! Allt vackert och tjockt hår!

De bästa hårväxtprodukterna: Effektiva droger - TOP-10

Kvinnans hår gav hela tiden olika experiment: färgning, hårklippningar, förlängningar, afrikanska flätor. Ja, lista bara inte. Jakt efter modetrender förr eller senare leder till förlusten av vitalitet av håret, de mattar och saktar ner tillväxten. Den genomsnittliga tillväxthastigheten för hår är bara 1 cm per månad, men du kan alltid överträffa genetiken tack vare effektiva droger som accelererar denna process till 3,5 cm per månad. De bästa hårväxtprodukterna är mycket olika, liksom deras former för frisättning. Dessa kan vara speciella schampon, vitaminkomplex, ampuller, balsamer, lotioner, oljor och andra preparat som innehåller aktiva ingredienser i kompositionen, närande krullar och stimulerar tillväxten. Tidningen "Big Rating" valde för dig de bästa och mest effektiva drogerna för att accelerera hårväxten, som finns idag.

minoxidil

Populära moderna medel för att påskynda hårväxten. "Minoxidil" avser aktuella preparat och används ofta för att behandla och förebygga kaalhet hos man och kvinna. De aktiva ingredienserna i läkemedlet stimulerar restaureringen av hårsäckar. "Minoxidil" expanderar blodkärl, levererar hårrötterna med syre, vitaminer och näringsämnen. En behandling med Minoxidil är tillräckligt för att återställa skadat hår och minska förlusten. Curls får en hälsosam look, förstärkt, ser mer voluminös och lysande. För att uppnå en optimal effekt är det nödvändigt att genomgå åtminstone en fullständig behandling, applicera drogen två gånger om dagen till hårbotten. En märkbar ökning av hårlängden blir märkbar i 3-7 månader.

hästkraft

En terapeutisk serie produkter som består av vitaminer, balm, schampo, lotion, återställa strukturen av skadat hår och aktivera tillväxten av strängar. Den maximala snabba effekten kan uppnås med hela behandlingslinjen. Lanolin och kollagen, som ingår i absolut alla förberedelser av serien, kommer att hjälpa till att återställa hälsan hos livlösa och skadade hår, ge dem förlorad styrka, glans och volym. Komponenterna av drogerna närmar sig locken från insidan och bidrar till deras snabba tillväxt. Alla medel i hästkraftsserien används utan föregående samråd med trichologen. Ett undantag är vitaminkomplexet, vilket inte rekommenderas att tas utan godkännande av en specialist. Uttrycket av biverkningar på linjen "Hästkrafter" är möjlig vid individuell intolerans mot enskilda komponenter i kosmetika eller brott mot rekommendationer för användning.

Brewer's Yeast

Denna tablettprodukt används ofta för att läka huden, naglar och hår. Brewer's yeast är särskilt oumbärlig i händelse av stark försvagning, förlust och långsam hårväxt. Vitaminerna i grupp B som ingår i beredningen, mineraler och andra användbara ämnen mättar och förstärker locken samt aktiverar deras tillväxthastighet. I genomsnitt är en kurs för att ta jäst 1-2 månader. Bryggerjäst smälter lätt och faller i kategorin säkra droger. Men eftersom de har ett antal biverkningar, rekommenderas det inte att inleda en behandlingsperiod utan föregående samråd med trichologen. Brewer's yeast hjälper till att eliminera toxiner från kroppen, vilket kan orsaka mindre hudutslag, som kommer att passera sig efter några dagar.

Rinfoltil

Den italienska medicinska linjen Rinfoltil kosmetika är avsedd att återställa hälsan och stimulera tillväxten av strängar, liksom för att förhindra skallighet och att behandla den första etappen av alopeci. Djupt penetrerande i hårstrukturen, extrakter av växtkomponenter närmar och förstärker rötterna och locken, aktiverar tillväxtprocessen. Linjen består av: ampuller och schampo för att förbättra hårtillväxten och förhindra håravfall, schampo och lotion för att stärka svagt hår och aktivera tillväxt samt ampuller för att bekämpa alopeci. Regelbunden användning av Rinfoltil kosmetika hjälper till att återställa vitaliteten till försvagade lås, stärka hårsäckar och aktivera processen med sin naturliga tillväxt. Produkterna innehåller inte aggressiva tillsatser, har en mild men varaktig effekt och kan användas varje dag.

Perfectil Trichodolic

Det bästa vitaminkomplexet för att återställa skadade lockar och påskynda hårväxten. Läkemedlet är utformat främst för personer med akuta brist på micronutrient i kroppen. Komplexet innehåller så användbara och nödvändiga för hårkomponenternas hälsa som: zink, stark, koppar och biotin. "Perfectil Trikholodzhik" hjälper till att fylla bristen på användbara spårämnen och vitaminer i kroppen, återställer strukturen hos skadat hår, stärker folliklarna och stimulerar tillväxten av krullar. Positiva förändringar kommer efter två veckors kontinuerlig mottagning. För att uppnå maximal terapeutisk effekt krävs minst en månad med regelbunden användning av Perfectil. Liksom något annat vitaminkomplex har "Perfectil" ett antal kontraindikationer och biverkningar, så det rekommenderas inte att ta det utan att en tricholog utses.

Alerana

Kosmetisk linje "Alerana" är utformad för att återställa den skadade strukturen och förbättra hårväxten. Alla produkter i linjen är icke-hormonella och består av naturliga komponenter (extrakt av örter, eteriska oljor och vegetabiliska proteiner), aminosyror och vitaminer. De aktiva ingredienserna i Alerans kosmetika tränger djupt in i krullarnas och folliklarna, stärker håren i hårsäckarna, ökar tillväxten av strängarna, ger håret ett frodigt och välvårdat utseende. Cosmetics linje består av: schampon för torrt och fettigt hår, balsam balsam, mask, serum för hårväxt, sprayer med 2% och 5% med minoxidil, vitamin mineral komplex. För att uppnå maximal effektivitet vid användning av medicinsk kosmetika "Aleran" kan du använda alla verktyg i linjen steg för steg. Applicera serumet dagligen, kombinera schampo med balsam-sköljning, mask och spray - regelbundet, om nödvändigt, vitaminer - drick bort kursen.

Peppartinktur

Universell botemedel som hjälper till att stoppa håravfall och öka tillväxten av lockar. Varmrött peppar värmer upphuvudet effektivt, vilket ökar blodcirkulationens hastighet, vilket stimulerar hårsäckens aktivitet. "Peppartinktur" avser aggressiva medel och hjälper till att snabbt återställa försvagad, utsatt för håravfall och långsamt växande hår. Produktens sammansättning omfattar: capsaicin, vitaminer A, B6 och C, fett- och eteriska oljor, magnesium, kalium, järn och alkohol. På grund av en sådan kombination av komponenter kan "Peppartinktur" inte bara återställa krullningar och främja tillväxten utan också eliminera mjäll och svampinfektioner. Redan efter en månad med att använda "Pepper tincture" minskas håravfallet med 50-70% och deras tillväxt accelereras med 3-4 gånger.

Biotin energi

"Biotin Energy" är en serie kosmetiska produkter av varumärket "Kapous Professional", som är utformat för att återställa och stärka skadade lockar samt accelerera deras tillväxt. Linjen innehåller alla nödvändiga produkter för att ta hand om strängar: förstärka schampo och serum, lotion och mask för att stimulera hårväxt, vätska för delade ändar. Den huvudsakliga aktiva ingrediensen i kosmetika - biotin - tränger in i huvudets hud, fördröjer förlustprocessen och påskyndar hårväxten. Provitamin B5, i kombination med silkesaminosyror, UV-filter, mjölkproteiner och linfröolja, återställer hårstrukturen från insidan, vilket ger dem styrka och glans, bulk och silkiness. Regelbunden användning av kosmetiska linjen "Biotin Energy" hjälper till att förbättra hårbotten, normalisera blodcirkulationen, förbättra näringsprocesserna hos rötterna och hårkrullarna, eliminerar strukturella skador på håraxeln och spröda tips.

Nikotinsyra

Nikotinsyra är ett viktigt vitamin för de metaboliska processerna hos mänskliga celler. Det är därför det ofta finns en del av schampot eller närande hårmask. Nikotinsyra stimulerar expansion av blodkärl, förbättrar blodcirkulationen, ger näring av vävnader med syre och näringsämnen, stimulerar hårväxten. En annan fördel till förmån för användningen av nikotinsyra är dess snabba effekt. De flesta noterar accelerationen av hårväxten i hälften, strax efter en månads användning. Nikotinsyra är också användbar för att förhindra håravfall. Utgivningsformen av läkemedelsampuller för injektioner och tabletter. Tabletterad nikotinsyra tas oralt enligt instruktionerna, och lösningen från ampullerna injiceras subkutant eller gnids i hårbotten. Innan du börjar ta drogen, glöm inte att bekanta dig med kontraindikationerna.

Castorolja

Traditionell medicin har länge ansett ricinolja som det mest effektiva sättet att förhindra håravfall och stimulera tillväxten. Oljan förbättrar blodcirkulationen genom att irritera huvudets hud. På grund av detta aktiveras processen för mättnad av hårsäckar med näringsämnen, vitaminer och användbara syror. Under påverkan av ricinolja växer håret snabbare, regenererar, blir tätt och elastiskt, blir tungt, torkar inte ut och delas inte. Eftersom oljan har en tjock och viskös konsistens är det svårt att applicera på håret i sin rena form. Castorolja ingår ofta i kompositionerna av olika hårmaskor baserade på: honung, lök, äggulor, brandy, vitlök etc. Castorolja är den bästa aktivatorn för hårväxt, ögonbryn och ögonfransar. Effekten av ansökan kommer snabbt, det finns inga restriktioner för användningsfrekvensen. Den enda nackdelen är att det är svårt att tvätta det från håret.

Är det möjligt att odla hår 3 cm per månad? De bästa hårväxtprodukterna

Spektakulärt utseende och lyxiga silkekrullar - saker som nästan inte kan skilja sig. Hälsosamt, snyggt hår har alltid fungerat som en dekoration för någon bild och är en indikator på sofistikering och en viss aristokrati. Långt vackert hår vittnar också för stora arbetskostnader, eftersom våra lockar är känsliga för de minsta förändringarna i väder, klimat, stressiga förhållanden, den allmänna bakgrunden till kroppens hälsa. För vissa växer curvy curls inte svårt, men om ditt hår är ganska lustigt och växer mycket långsamt, kan olika medel och tillväxtaktivatorer hjälpa till. Tänk på de mest populära, de bästa sätten för hårväxt.

Orsaker till förlust eller långsam tillväxt kan vara mycket olika - från yttre påverkan till ärftliga faktorer. Trichologisten hjälper till att bestämma den exakta orsaken och förskriva rätt behandling. För att förebygga, stärka hårrötterna och påskynda tillväxten kan du använda de mest populära kosmetikprodukterna från välkända och beprövade tillverkare.

René Furterer Forticea

Denna produktlinje av det franska kosmetikföretaget Rene Furterer innehåller schampo och medicinerade serum. Deras formler utvecklas av professionella med hänsyn till olika orsaker till håravfall - en reaktion på stressiga tillstånd eller kroniska sjukdomar. Dessa kosmetika är bäst för att öka hårväxten och mot skallighet.

Shampoo är utformad för frekvent användning, rensar effektivt håret längs hela längden, stärker rötterna. Kompositionen innehåller speciella mikrokapslar, vars skal består av extrakt av tång och innehållet i de essentiella oljorna av rosmarin, lavendel och apelsin. Resultatet av regelbunden användning är märkbar efter 2-3 veckor. Effektivitetsmedel motiverar ett ganska högt pris - 2000 rubel.

RF80-serum är en av de mest effektiva och bästa hårtillväxtprodukterna, avsedda för personer vars håravfall är förknippat med stress, graviditet, användning av läkemedel, felaktig näring etc. Serum ger näring till hårfolliklar med vitaminer, mikro och makronäringsämnen och mineraler. Produkten innehåller eteriska oljor, extrakt av medicinalväxter, metionin, panthenol. Tillverkaren garanterar återställandet av hårdensitet och ökad tillväxt. Serum gnids i hårbotten 2 gånger i veckan. För 1 kurs behöver du 2 ampuller med 12 stycken, priset är 8000 rubel.

Triphasisk serum används för kronisk håravfall (alopeci). Strukturen omfattar:

• extrakt av pfaffia och pumpa frö;

Behandlingsförloppet kräver 2 ampuller med 6000 rubler vardera.

Linje DUKRAY, Frankrike

Linjen består av terapeutiska schampon, lotioner, sprayer och vitamintillskott, som kan användas både individuellt och i kombination.

Shampoo "ANAFAZ" främjar blodflödet till hårsäckarna, stimulerar ökad hårväxt genom aktiva ingredienser:

• Komplex av vitaminer B5, B6, B8;

• tokoferolnikotinat - en nikotinsyraester som kombinerar vitaminerna E och B3, förbättrar blodets mikrocirkulation i huvudets hud;

• Extrakt av Ruscus-växten.

En 400 ml flaska kostar 1100 rubel.

Lotion "Kreastim" har en effektiv effekt vid stressig håravfall. Det innehåller de nödvändiga aminosyrorna (aspartaminsyra, lysin, tyrosin, valin), kreatin, vitamin B-komplex.

Lotion "Neoptid" är utformad för att bli av med kronisk håravfall. Detta beror på de aktiva beståndsdelarna (neuruscin, nikotinamid, biologiskt komplex GP4G), vilket förlänger hårets tillväxtfas och förhindrar kronisk förlust.

Båda lotionerna produceras i form av en spray av 30 ml, priset på 1 kurs - 3000 rubel.

Kosttillskott Anacaps tri-Activ innehåller de nödvändiga komponenterna för att förbättra hårkvaliteten: metionin, lecitin, cystin, järn, vitaminer PP, E, B6, B8, primroseolja, bivax. Kapslar är avsedda för oral administrering i 3 månader, men det är nödvändigt att trichologen bekräftar indikationen. Om kroppens vitaminbalans är normalt kan ett överskott av vitaminer ha negativa effekter på andra organ.

Dessa verktyg är professionella, ganska dyra och effektiva. Men inte mindre effektiv och har ett antal apotek. De bästa läkemedlen för hårväxt bidrar till återställandet av blodcirkulationen och ger folliklarna med väsentliga delar, utan vilket hälsosamt utseende och aktiv tillväxt av huvudet i huvudet är omöjligt.

minoxidil

Populära medel för lokal applikation, effektiv för förebyggande och behandling av skallighet hos kvinnor och män. Läkemedlet främjar expansion av blodkärl, levererar rötterna med vitaminer, näringsämnen, berikar med syre. Hår efter applicering stärker, ser frisk, strålande, voluminös.

Minoxidil är tillgängligt för långvarig användning. En märkbar effekt inträffar inte tidigare än 3 månader.

Dimexid i sammansättningen av masker för hår

Detta läkemedel har förmågan att förbättra verkan av vitaminer, att penetrera djupare in i de djupare skikten i huden, vilket ökar effektiviteten hos de medel med vilka Dimexide används. Därför är det ett oumbärligt element i alla vitaminmasker och kombineras effektivt med fettlösliga vitaminer E, A, grupp B, eftersom den i sig har en något oljig struktur.

Vegetabiliska oljor

Varm vegetabiliska oljor i form av masker eller komprimerar ger mycket effektivt hårrödorna med näring, stärker dem, förbättrar tillväxten, eliminerar torrhet och brittleness. Castorolja, burdock, linfrö, bomull - de helar hårstrukturen, är ett av de bästa sätten för tillväxt. Den enda, men väldigt signifikanta nackdelen är den stora fetthalten och maskerna, med användning av dem, är svåra att tvätta av från håret.

Om problemet med håravfall eller sakta ner hårväxten är förknippad med kroniska sjukdomar i matsmältningsorganen, nervösa eller andra hälsoproblem, då är det först och främst nödvändigt att behandla problemorganen. Annars kommer ingen av de mest potenta läkemedlen att ge önskad effekt.

Hårväxt Betyg

För att behålla hårets skönhet och påskynda tillväxten finns det en massa kosmetika. Det kan vara, liksom "coola" märken, och helt vanliga, men inte mindre effektiva droger.

Topp 3 mest effektiva kosmetika för hår:

Den bästa professionella kosmetiken som ger resultat

1. Spray för hårväxt - AdvancedHair Intensive

Denna åtgärd är spray. Åtgärden syftar främst till att förhindra håravfall, stärka dem, samt påskynda tillväxten. Den största fördelen med sprayen är närvaron av naturliga ingredienser i det: vitaminer och fettsyror kombineras effektivt med oorganiska ämnen. Om du väljer ett botemedel mot håravfall, var noga med att vara uppmärksam på den.

2. KLORANE-schampo med kinin för att stärka och stimulera hårsäckar

Utmärkt rengöringsmedel, rik på olika typer av vitamin B. Bra för rollen som en stark profylaktisk. Lika bra för alla typer av hår och hårbotten. Hårtillväxt tack vare kosmetiken i detta märke är garanterad och recensioner av konsumenter och tillverkare.

3. Lotion för håravfall med röd ginseng extrakt - Nouvelle Ultra Drops

Ampuller innehållande röd ginseng. Åtgärden syftar främst till att återuppliva "soothers" och är lämplig för personer med intensiv håravfall. Vill effektivt stoppa hårväxten - dessa kapslar hjälper dig 100%. Effektiviteten av detta läkemedel tillåter oss att prata om det inte ens som bara ett kosmetiskt, men som ett verkligt läkemedel.

Betyg professionella hår kosmetika

Trots prefixet "professionellt" kan högkvalitativa hårvårdsprodukter användas oberoende.

Professionell smink präglas framförallt av sin smala profil och rikliga tillgångar på naturliga näringsämnen som hjälper håret att återvinna förlorad hälsa. Vi har samlat i en enda lista de mest populära produkterna som har visat sin styrka på hår i flera år.

4. Konditionering Fuktgivare - DIKSON CONDTIONING CREAM

Att applicera denna krämbalsam bidrar till att hantera orubbligt och sprött hår. Krämen verkar håret längs hela längden och fyller på deformerade områdena. Gynnsam effekt på perifer blodcirkulation. Om du behöver förbättra håret något efter skada, till exempel misslyckad färgning eller missfärgning - det här är den perfekta kosmetiska.

5. Cream - hårvårdsprodukter som behöver restaurering - Wella SP Perfect Ends

Den unika formeln av detta verktyg ger ytterligare skydd för håret. Perfekt för daglig vård. Det kan appliceras både på rent fuktigt hår och när det redan har torkat ut lite.

6. Tvåfaskonditionerare - Revlon Equave Ib 2-fas Hydro Nutritive Detangling Conditioner

Utmärkt 2-fasig luftkonditionering. Handlingsprincipen: Den första fasen ger håret glans och friskhet, den andra - ger håret alla nödvändiga näringsämnen och stärker dem. Detta verktyg ger hårförlusten skönhet och skyddar mot håravfall.

7. Perfectil - PERFECTIL

Dessa är vitaminer som säljs på apotek. Effekten av ett generellt vitamin är på hår, hud, naglar och kroppen som helhet. Dessa vitaminer skapades speciellt för att återställa kvinnornas skönhet och hälsa. Dessa vitaminer använder speciellt aktivt modeller.

8. Shampoo hästkrafter för tillväxt och stärka hår

Alla hörde ganska ofta om styrkan i det här verktyget och alla recensioner ljuger inte, för det är verkligen effektivt i hårets hälsa och deras tillväxt. Shampoo hästkrafter mirakulös för mycket skadat hår. Om du bestämmer dig för att bara accelerera hårväxten och de är i din hälsosamma fas, är det här verktyget bättre att ersätta med vitaminer.

9. Hårförlust reduktion Serum - Koncept Grön Linje Hårförlust Minskar och stimulerande lotion

Konceptet med detta serum är att ge håret en helande effekt, med restaurering, men dess huvuduppgift är att städa upp hårfollikeln, vilket kommer att säkerställa hårförnyelse och tillväxt.

10. Kerastase Specifique Stimulist Care Line

Shampoo och spray gör hårvård lättare och främjar permanent hårväxt. Med denna linje kommer ditt hår att överraska tillväxt och lydnad mot ditt hår.

11. Shampoo för hårväxt - Magic Glance La Botanique Luxurious

Shampoo för hygien och återhämtning. Dess åtgärder är näring, berikning av hårsäckar med vitaminer, med denna shampoohårtillväxt blir +3,5 centimeter per månad, tillverkarens garanti.

Alla dessa professionella medel syftar till att återställa, stoppa förlust och påskynda sund hårväxt. Du kan vara säker på deras kvalitet och de möjligheter som deklarerats av tillverkaren, de jobbar verkligen!

Professionella hår kosmetika, vilken ska du använda?

För varje verktyg tilldelade instruktioner för användning, men du måste följa de allmänna reglerna:

- Plocka upp kosmetika enligt din hårtyp;

- kom ihåg om allergiska reaktioner, se noga på komponenterna i produkten;

- Om du använder vitaminer, kontakta en läkare, eftersom varje organism är speciell.Nästa Artikel
Varför håret är färgat