Kockolja - egenskaper och applikation


Artikeln berättar om bördolja, dess fördelaktiga egenskaper och tillämpning i kosmetologi. Du kommer att lära dig vilka typer av burdockolja som finns att köpa, vilket är användbart verktyg för hår, ansiktshud och naglar.

Sammansättningen och fördelaktiga egenskaper hos burdockolja

Användbara egenskaper för burdockolja på grund av sin rika kemiska sammansättning innefattar den:

 • vitaminer - A, E, C och Grupp B;
 • mineraler - järn, kalcium, krom;
 • polysackarider - inulin.

Också i kompositionen finns fettsyror - stearinsyra, palmitinsyra.

Vid applicering av burkolja på ansiktets eller hårets hud bildas en oljig film som gör det möjligt att behålla fukt. Inulinspolysackarid fungerar som en sorbent - rengör hudens och hårets yta från döda celler, ackumulerade fett och smuts.

Kockolja förbättrar blodcirkulationen och stimulerar därigenom förbättrad leverans av näringsämnen och syre till cellerna i överhöljet av epidermis.

Herbal remedy aktiverar vatten-lipidmetabolism, förbättrar lokal immunitet och accelererar regenereringsprocesser.

Typer av burdock olja

Förutom den klassiska naturliga burdockoljan, hittar du växtbaserade läkemedel med röd peppar, nässlor och vitaminer.

Med röd peppar

Kockolja med rödpeppar används för hår - för att påskynda tillväxten och stoppa förlusten.

Extraktet av rödpeppar förbättrar blodflödet till hårbotten, tack vare vilket mer näringsämnen levereras till hårrötterna.

Användbara spårämnen närmar hårsäckar, stärker dem och påskyndar hårväxten. Dessutom eliminerar verktyget effektivt mjäll.

Var försiktig när du använder denna typ av burdockolja. Låt inte hårbotten starkt brinna, annars kan du brinna och prova utvecklingen av en allergisk reaktion. För outhärdlig stingning, skölj omedelbart av bördolja.

Med nässla

Kockolja med nässlextrakt, det är tillrådligt att använda för att stärka hårrötterna, verktyget är effektivt vid behandling av skallighet och seborré.

Växtprodukten slutar håravfall, stärker hårsäckar, normaliserar produktionen av subkutan fett, accelererar hårväxten. Kockolja hjälper till vid behandling av mjäll, främjar snabb läkning av sår på huden, eliminerar klåda.

Jämfört med produkten med tillsats av peppar extrakt, det är en mildare botemedel.

Med vitaminer

Kockolja med vitaminerna A, E och B kan användas för hår och ansiktsskinn och för att stärka naglarna.

Vitamin A bidrar till snabb regenerering av celler, hjälper till att behålla fukt i dem. E-vitamin ökar blodcirkulationen, har en antioxidant och föryngrande effekt. B-vitaminer bidrar till förbättrad näring av hudceller och hårsäckar, produktion av kollagen och elastin.

Burkhårolja

Hemligheten av effektiviteten hos burkolja i behandling av hår ligger i att förbättra blodcirkulationen i hårbotten och dess rengöring från döda celler. Detta gör att fördelaktiga ämnen kan flöda fritt till hårsäckarna och närma dem.

En tillräcklig mängd vitaminer, mineraler och fettsyror ger snabb hårväxt, stärker sina rötter och återställer strukturen.

Innan du använder burkolja måste den upphettas i ett vattenbad till 35-40 grader. Så här applicerar du produkten - massera oljan i hårbotten med massörrörelser, du kan applicera produkten både på torrt och på vått hår.

Om så önskas kan du distribuera produkten över hela längden på håret. För bekväm fördelning av olja kan du använda en kam med sällsynta tänder.

Efter applicering av produkten, sätt på en plastlock och linda huvudet med en handduk. Håll masken i 1-2 timmar. Tvätta av med varmt vatten med schampo. Efter att ha applicerat burkolja är det bättre att torka håret utan hårtork.

För ögonfransar och ögonbryn

Kockolja kan användas inte bara för hårvård, men också för ögonfransar och ögonbryn. Olja stoppar förlusten av ögonfransar, vilket gör dem längre och mer volymin. Applicera ögonbryn gör dem tjockare och mer lätta.

Dagligen applicera olja av kardborre på ögonfransarna och ögonbrynen med hjälp av en gammal mascaraborste, efter tvätt och torkning. Ta bort överflödigt produkt med en bomullsplatta eller pappershandduk.

För dessa ändamål kan du använda ren burdockolja eller med tillsats av ett vitaminkomplex. Använd inte produkten med rödpeppar.

Män kan också använda burdockolja - för skägg. Komponenterna av burdock-olja stimulerar hårväxten, gör dem mer lätta och silkefulla.

Kockolja för ansikte och kropp

Ren burdockolja, liksom olja med tillsatta vitaminer, används för att ta hand om ansiktets och kroppens hud. Verktyget återställer vattenlipidbalansen i huden, behåller fukt på ytan, eliminerar torrhet, som är karakteristisk för höst-vinterperioden. Med hjälp av burdock olja är det också möjligt att eliminera torrhet i armbågar, klackar, knän.

Olja rensar huden i ansikte och kropp av döda celler, överflödigt fett och smuts. Det mjukar huden, har en antibakteriell effekt, hjälper till att eliminera akne. Med regelbunden användning av växtprodukten accelererar processerna för regenerering på mobilnivån, främjar produktionen av kollagen och elastin, det hjälper till att släta på rynkor och förbättra hudfärgen.

Kockolja rekommenderas att appliceras på ansiktets och kroppens hud 15-20 minuter innan du tar ett bad eller dusch. Eftersom produkten är baserad på basoljor kan den appliceras på huden i sin rena form. För att göra detta, använd en bomullsplatta, ta bort överskottet med en pappersservett.

Kräftolja för naglar

Användningen av burdockolja är inte begränsad till att ta hand om hår och hud i ansikte och kropp, det kan också användas för att förbättra naglarna. Den produkt som erhålls från burkrot stärker nagelplattan, accelererar nagelväxten, förhindrar utvecklingen av svampinfektioner.

Regelbunden användning av burdockolja för naglar löser problem som brittleness och delaminering. Produkten mjukar också nagelbandet.

Gnugga burkolja i nagelplattan och nagelbandet, eller gör ett bad innan den klippta manikyren.

Kockolja hemma - ett recept

Du kan laga burdockolja själv hemma. Följande recept är taget från boken K. Ippolitov "Home Parfumery" 1906 issue.

Hur man gör burdockolja

ingredienser:

 1. Kockrot - 20 g.
 2. Olivolja - 200 ml.

Hur man lagar mat: Snygg gräsmatta. Häll råolivolja. Placera ingredienserna i ett vattenbad och värma i en timme, temperaturen får inte överstiga 50 grader. Häll oljan med råmaterialet i en flaska mörkt glas, lämna i 7-8 dagar på en mörk plats.

Hur man använder: Använd burkolja för sitt avsedda ändamål. Stam före användning. Förvara på ett mörkt och torrt ställe.

Istället för olivolja kan du använda solros, mandel, rapsfrö.

Kontra

Kockolja är en naturlig produkt och har ingen kontraindikationer, eftersom den används externt. Användningen är emellertid oacceptabel i närvaro av individuell intolerans mot substanserna närvarande i kompositionen.

För att upptäcka förekomst eller frånvaro av allergier, utför ett okomplicerat test. Applicera en liten mängd produkt på armbågens yttervägg och låt den ligga i 15-20 minuter. Om det inte finns några utslag, använd gärna huden och hårvård.

Var att köpa

Du kan köpa burdockolja i apotek eller webbutik.

När du köper en örtberedning, var noga med att vara uppmärksam på hållbarhet och lagringsförhållanden.

Medelpriset på burdockolja är 35-70 rubel. Kostnaden beror på den specifika punkten och försäljningsområdet, tillverkarens märke, tillgången till ytterligare komponenter.

recensioner

Nedan finns recensioner av tjejer som använde burdockolja för ansikte, hår och naglar.

Jag blev uppmanad att använda burdockolja för att återfuka och närma huden i mitt ansikte. Efter att hon berättade för mig hur man använder produkten köpte jag kockolja med vitaminer och applicerade den dagligen före duschen. Huden har blivit mycket mjukare, förbättrad hudfärg.

Ekaterina, 31 år gammal

Jag använder burdockolja för hårbehandling, först köpte jag Mirolla varumärke, men senast gillar jag olja mer från Evalar. Efter 1 månaders applicering av masker baserade på burdockolja blev håret tjockt, mindre faller ut, glans.

Tidigare använda burdockolja för att återställa håret efter färgning, efter en märkbar effekt användes för naglar. Fingernorlar växer snabbare, det är lätt att hantera nagelbandet.

Vad är användbar bördolja

Sammansättningen av burdock olja

Sammansättningen av denna olja, som lätt kan köpas på ett apotek till ett överkomligt pris, inkluderar vitaminer i grupp B, PP, A, C, E, samt en hel uppsättning mineralämnen, allt från zink till koppar och järn. Oljan har också en speciell kvalitet: tanniner som finns i det hjälper till att bli av med ett antal hudproblem, och omättade fettsyror normaliserar sebaceous körtlars metabolism och aktivitet. Den närvarande inulin i oljan förtjänar speciellt omnämnande, eftersom man tror att denna komponent hjälper vitaminkompositionen att absorberas av huden.

Fördelarna med burdockolja

Användningsområdet för burdockolja är ganska brett. Det används i matlagning som ett dressing, vilket hjälper till att kompensera för bristen på vitaminer i kroppen. Ta olja och medicinska ändamål för att underlätta sjukdomar i mag-tarmkanalen, men dosen kan endast ställas in av en läkare. Speciellt populär bördolja i kosmetologi. Tillsammans med castor är det en del av många masker och bidrar till förstärkning och tillväxt av inte bara hår, men också ögonfransar. För att laga burockolja hemma måste du hälla ett glas solrosolja 5 msk. kockrot, insistera på dagens värme och koka i en vattenbad i en kvart i timmen med konstant omröring.

Burkhårolja

Användningen av burdockolja i hårvård har en lång historia och dess effektivitet har testats genom övning. Det ger näring till lökarna, stimulerar hårväxten, strider mot seborré, gör håret själv glänsande, vilket är särskilt märkbart på långa krullar. Lipidmetabolism i hårbotten normaliseras också och håret blir mindre fet, klåda stannar. Det kan användas inte bara som en terapeutisk, men också som ett profylaktiskt medel för vilken typ av hår som helst, men masken bör vara tillräckligt lång.

Enkla recept

Det enklaste sättet att använda de fördelaktiga egenskaperna hos burdockolja för mjäll eller som ett starkare vitaminkomplex är att gnugga det i sin rena form i huvudets rötter före varje tvätt och hålla håret i en handduk i minst en halvtimme.

Mask för att stimulera hårväxten är beredd från en blandning av aloejuice med olja i lika stora proportioner. Gnid kompositionen också innan du tvätter huvudet. Den återställande masken för hår som har förlorat sin glans består av en matsked olja, samma mängd flytande honung och äggulor. Det måste fördelas över hela längden av trådarna också i en halvtimme.

Kockolja: applicering i kosmetologi, fördelar för hår och kropp, kontraindikationer

Kockolja produceras genom att klämma från roten till en växt, såsom skägg (burk i allmänheten). Priset på produkten är mycket överkomligt, och även de som inte är vana vid att spendera pengar på kosmetika kan köpa den. För lite pengar får en person ett verkligt lagerhus med användbara ämnen som kan användas i vården av hela kroppen, ansiktet, håret, naglarna.

Högkvalitativ klyftaolja kan appliceras i ren form, applicerad på huden, dess åtgärd är så "mjuk" att den är mycket lämplig för att ta hand om nyfödda. Du kan också använda mirakelpressning hemma, kombinera med olika färdiga kosmetika (för duschar, schampon, färdiga masker, sköljningar etc.).

Applicering och egenskaper hos burdock olja

Generellt bör burdockolja användas av alla som vill behålla ungdom, hudens elasticitet eller lösa sina mindre problem. För att bekämpa dem är sådana komponenter som utgör oljan från burken:

 • tanniner;
 • mineraler;
 • vitaminer;
 • naturlig inulin;
 • syror (palmitinsyra och stearinsyra);
 • protein.

Varje substans är unik i dess egenskaper och effekter på människokroppen.

Fördelarna med burdock-komponenter

Tanniner används vid tillverkning av djurhud. Med hjälp är det möjligt att behålla hudens elasticitet och utseende i många år. Dessutom bidrar tanniner till dess "komprimering", vilket eliminerar sprickbildning, rivning, scuffing och mer. Tanninerna som ingår i burdockolja gör det möjligt för en person att ge den nödvändiga näring till huden, så att den blir ung och hälsosam under mycket längre tid än vad naturen ger.

Vitaminer - näringsämnen och "byggmaterial" celler i vilken organism som helst. De vitaminer som ingår i burdockolja tränger in direkt i huden och det övre lagret av epidermis. Detta innebär att den gynnsamma effekten börjar "direkt".

Mineraler - en energikälla, låter dig bibehålla balansen av vitaminer i kroppen. Egenskaperna hos mineralämnen är i stånd att "bevara" åldringsprocesserna, vilket leder till bevarande av hudens ungdom. Mineralerna matar också kroppen med energi, vilket är nödvändigt för normalisering av metaboliska processer.

Naturlig inulin bidrar också till normalisering av metaboliska processer, avlägsnande av skadliga ämnen från kroppen. Personer som lider av gastrointestinala sjukdomar tar inulina preparat för behandling av sjukdomar och dysfunktioner. Att komma in i det övre lagret av epidermis innehåller inulinspjällolja "djuprengöringsprocesser. Effekten av substansen är jämförbar med effektiviteten hos kemiska peeling, men till skillnad från honom är det helt säkert för huden.

Palmitinsyra som finns i burkolja utlöser naturliga processer för hudproduktion av sådana nödvändiga ämnen som elastin, glykosaminoglykaner, kollagen, hyaluronsyra. Stearinsyra tillhör kategorin fett, tar 3: e plats efter behov för den normala funktionen av människokroppen.

Protein innehåller en stor mängd protein, perfekt för människokroppen. Det är känt att proteinhaltiga läkemedel tar idrottare och "pitching" för att bygga muskler. Detta är dock inte slutet på proteinet. Detta ämne kan hjälpa musklerna att återhämta sig efter allvarliga träningspass, som handlar på mobilnivån. Med andra ord, proteiner "tvingar" cellerna att arbeta på muskelåterhämtning.

Därför är dess fördelar för huden (regenereringsprocesser) och hår (accelererad tillväxt, återställande av de splittrade ändarna). Inte undra på att burdockolja förtjänade en sådan popularitet som en del av hemlagade masker för att påskynda hårväxten och stärka splittrade ändar såväl som i ansikts- och kroppskrämer.
Som du kan se är burdockolja en riktig vitaminsyracocktail som kan närma sig, återställa hud och hår, med fördel påverkar deras tillstånd, startar metaboliska och regenererande processer.

Appliceringsbördaolja

Som nämnts ovan kan den användas i ren form och som tillsats till "butik" kosmetika. För att uppnå den bästa effekten är det lämpligt att inte vara lat och förbereda vårdprodukter med burdockolja hemma. I det här fallet kan du vara säker på produktens höga kvalitet, mätta den med nödvändiga näringsämnen med hjälp av lösningar av vitaminer, aromatiska oljor och andra tillsatser.

Kockolja används i vården av:

 • ansikte och kroppsskinn;
 • hår;
 • naglar;
 • ögonfransar;
 • ögonbryn.

Med det kan du bli av med torrheten hos vissa delar av kroppen: armbågar, klackar, knän. Ett utmärkt sätt att öka hudens elasticitet är att applicera kroppsrubbning med uppvärmd klyftaolja innan du tar ett bad. Du kan lägga till några droppar burdockolja till duschgelen, dess egenskaper gör avloppsproceduren så användbar som möjligt.

Användningen av burdock-olja klarar av att öka hårväxten. Det är nödvändigt att gnugga det i hårbotten med lätta massagebevegelser och hålla det varmt ett tag. På bara några dagar löser problemet med förlust av ögonfransar och svag panntillväxt. Det är bara nödvändigt dagligen i 2 veckor på kvällen att applicera klyftolja på cilia och / eller ögonbrynen.

Det skulle vara bra om efter epilering applicera värmd burdockolja på huden. Det blir silke och håren kommer att växa mycket långsammare (gäller endast efter epilering! För att inte förväxlas med depilering - rakning).

Burdock olja ansökan för barn

Kockolja kan användas i sin rena form, eftersom den genom sina egenskaper inte kan skada även den nyfödda huden hos nyfödda. För utslag, svettning, irritation (från blöjor), spår av gnidning, bör barnets hud behandlas med en komposition av burdockolja.

Mödrar som vill säkerställa tillväxten av lyxiga krullar i sina prinsessor bör vara fyllda med burdockolja, som används efter ett år (när barnets hår redan har skurits). Regelbunden användning av burdockolja för hud på huvudkrummerna säkerställer att håret kommer att bli friskt, glänsande, tjockt växande.

Kontraindikationer burdock olja

100% naturlig, högkvalitativ olja har inga kontraindikationer. Den enda begränsningen är inte att engagera sig. Det är inte nödvändigt att lägga en liter av produkten till allt som är möjligt. En liten mängd olja räcker för att behandla någon del av huden eller förbereda en hårmask.

Men det är värt att komma ihåg - bara en verkligt högkvalitativ produkt kan vara användbar och inte skada. Försiktigt måste du välja säljaren och produkterna som används för kosmetiska förfaranden.

Metoder för att laga burkolja

Kockolja är en av de bästa oljorna för håravfall och mjäll. Dessutom förbättrar nagelsstrukturen mjuknar den torra huden på händer och fötter, stärker och förlänger ögonfransarna. Och det används också som en naturlig botemedel mot mastopati.

Vad gör burdockolja?

Kockolja är gjord av kullarrot eller kardborre.

Kockrot

Gräva rötter (första året) på hösten (i oktober) eller i början av våren (andra året) före blommande växter. Det är väldigt enkelt att skilja det första året av plantelivet från det andra, om det inte finns någon hög stam med blommor, så betyder det att det finns en rot och detta är det första året. Rötterna befrias från marken, tvättas, skärs och stjälkarna och löven kastas bort.
Du kan laga burdockolja från färsk rot, torkad eller frusen.
I början kommer vi att överväga hur man torkar burdockrötter. Stora rötter måste skäras före torkning. Det är nödvändigt att torka i skuggan: i luftade vindar, på hyllor i lador eller under skur.
För torkning kan du använda elektriska torktumlare, välja läget för gräs och rötter, med en minsta temperatur. Med denna torkning måste rötterna skäras i tunnare plattor.

För långvarig förvaring av burdock kan rötter frysas. Före frysning, nygravad skall rötterna blötläggas i kallt vatten i 2 timmar. Därefter blir de lättare att tvätta av markens rester. Skära sedan råmaterialet och lägg på ett linne eller en bomullstyg i skuggan. När rötterna torkar upp, sätt dem i påsar av tät cellofan och lödd. Du kan använda speciella väskor för att lagra fryst mat.

Varning! Vid tillagning av burkolja från frusna råmaterial, avfrostas det naturligt. Fyll inte rötterna med kallt vatten. Skynda inte! Detta kommer att förstöra kvaliteten på den hemlagade burdockoljan som ännu inte har kokats och slösat bort tid och råmaterial.

Kockolja hemma

Kockolja med egna händer gjorda i början av tjugonde århundradet. I boken Ippolitova K. "Home Fragrances" gav 1906 ett recept för hemlagad burdockolja, som redan användes för att behandla seborré.

Receptet för burdockolja från boken "Home Perfume":

 • 20g finhackad bättre riven rot
 • Häll 200 ml olivolja
 • värma i ungefär en timme vid en temperatur som inte överstiger 50 grader. C
 • insistera 8 dagar
 • tryck sedan och filtrera.
Här är roten klippt, men det är bättre att slipa i en mixer eller köttkvarn, då blir det lättare att trycka

Därefter erbjöds aromatiserad burkolja med eteriska oljor: bergamot och nötkött eller bergamot, citron och geraniumoljor.

Användningen av eteriska oljor för smakämnen är mycket lämplig för närvarande, eftersom lukten av olja ger en specifik, inte mycket trevlig, i allmänhet lukten av burk.

Nu överväga flera sätt att laga burdockolja hemma baserat på moderna källor, de skiljer sig inte mycket från receptet från början av 1900-talet.
Kockolja - en infusion av kullrot på solros, mandel, sojabönolja eller olivolja.

Burdock Recept

1. Burdock root dry oil

 • 15 g torra burdockrötter,
 • 200 ml vatten
 • 200 ml oljaolja eller olivolja.

Förberedelsesmetod: Häll kokt vatten över torkade rötter. Insistera på 15-20 minuter i täckta och isolerade (inslagna) rätter (eller i termos). Sedan infusionsfilter med gasbindning och pressning. Tillsätt smör till kokad infusion och håll i 3 veckor på en torr, kall plats.

Den färdiga oljan ska användas i 2 månader, med längre lagring, förlorar den några av dess läkningshärdigheter.

2.Fryra olja från färska råvaror.

 • 1 del (100 g) burdock rot;
 • 3 delar (300 ml) olivolja första pressolja.

Metoden för att laga burkolja: Hak färskt rötter och häll varm olja. Insistera 2 dagar på en mörk plats. Ställ sedan på låg värme (vattenbad) i 1 timme och filtrera.
Gnid den färdiga oljan varm till hårbotten, två gånger i veckan. Det är nödvändigt att utföra 10 procedurer, det tar 5 veckor, sedan skjuta upp proceduren i 2 veckor, och upprepa sedan.

3. Ett annat recept för att göra burdockolja från färska råvaror

 • 40 g färskhackad kladdrot;
 • 100 ml mandelolja.

Metod för produktion: Hackade rötter infuserade på mandelolja i 10 dagar och koka sedan på en liten eld (vattenbad) i ca 15 minuter. Denna burdockolja förbättrar hårväxten mycket effektivt och läker trofinsår.

4. Burdock och nässel terapeutisk olja:

 • 2 msk. skedar burdock rötter hacka,
 • 2 msk. Spoon nässlad hackad,
 • 500 ml olivolja

Häll lite uppvärmd olja, stäng locket. Insistera 2 veckor på en mörk plats, filtrera sedan. Används för att behandla seborré.

Klyftsalva har samma helande egenskaper som burdockolja.

Recept för burdock salva

1. Krävs färsk rotsalva

 • burdock root och
 • smör;

Beredningsmetod:
Koka rötterna av färska tistlar i 3 timmar i vatten.
Mince eller hugga med en mixer till en mushy state. Efter kylning, blanda med smör i lika stora proportioner. Salva gnidas in i hårrötterna, linda upp och hålla en värmekompress i 2 timmar. Tvätta av med schampo flera gånger.

2. Burdocksalva av torra rötter

 • 1 del (100 g) torra rötter;
 • 2 delar (200 g) smör.

Beredningsmetod:
Punda torra rötter i pulver och blanda med smör. Blötlägga i 5 dagar i solen, ibland omrör blandningen med en träsked. Använd samma som i föregående recept.

Kockolja - och din hud, håret är vackert

Kockolja är en väldigt användbar och effektiv produkt, som erhålls genom att klämma käften från rhizomerna, eller bland människor, av burdock. Tidigare pressades det självständigt, och nu kan det här verktyget köpas på något apotek till ett överkomligt pris.

Produkten har länge använts i medicin, kosmetologi, eftersom dess sammansättning innehåller en stor mängd värdefulla ämnen. Detta är en helt naturlig lösning som inte är mycket allergiframkallande, vilket gör att den kan användas av de flesta som är allergiska mot kosmetiska produkter.

Kockolja används för att bevara hårets skönhet och tjocklek, ungdomlig hud, glans, nagelhälsa samt att stärka ögonfransar, ögonbryn. Detta är en verkligt oumbärlig produkt i vård av vår kropp.

Vad är så användbart naturmedel

Faktum är att växten från vilken denna produkt erhålls är bara en ogräs, men de förmågor den besitter är oöverträffade jämfört med kvaliteterna av andra medicinska örter. Detaljerad information om fördelarna med växten finns i artikeln "Läkemedelsegenskaper och kontraindikationer - alla subtiliteter vid användning av kullor i vår artikel."

Produkten har antiinflammatoriska, antimikrobiella, regenererande, stimulerande egenskaper, inte sämre än droger med samma effekt.

Fördelarna med produkten beror på dess innehåll:

 • Vitaminer C, PP, A, E, Grupp B - Viktiga näringsämnen som är viktiga för vår kropp.
 • Tanniner med antioxidant egenskaper, det vill säga bidrar till föryngring av kroppen.
 • Mineraler - viktiga ämnen, utan vilka enzymer, vitaminer, hormoner fungerar inte. Dessutom är de bra att bekämpa rynkor, blekande hud.
 • Palmitinsyra, nödvändig för framställning av kollagen, elastin.
 • Inulin - ett naturligt ämne som fungerar som en naturlig hårbalsam.

Kockolja används som terapeutisk och kosmetisk. Det är en effektiv och viktigast överkomlig produkt.

Vad är detta botemedel mot och hur är det tillämpligt för kosmetiska ändamål? Detta är en oumbärlig produkt för dig som vill ha tjockt, starkt och friskt hår, ögonfransar, ögonbryn. Det är mycket effektivt i kampen mot spröda, svaga, splittrande naglar.

Används både i ren form och som tillsats till kosmetiska produkter (schampo, balm, masker, krämer). I hårvård är produkten helt enkelt oersättlig, eftersom den stärker, accelererar tillväxten, förbättrar deras struktur. Du kan lära dig mycket ljusa och effektiva recept baserat på produkten från artikeln "Burdock Mask for Hair är en liten saga".

Vad används

Ansökan om viktminskning

Verktyget används för viktminskning på olika sätt. Det kan användas för extern användning eller för oral administrering.

När konsumeras inuti produkten:

 • normaliserar tarmarna;
 • tar bort toxiner
 • påskyndar ämnesomsättningen
 • är en källa till vitaminer, mineraler, fettsyror och andra ämnen som är nödvändiga för vår hälsa och ungdom.
 • reglerar vatten-saltbalans.

Det är ett diuretikum, därigenom avlägsnande av överskott av vatten och toxiner från kroppen. Det rensar tarmarna och kroppen som helhet, fungerar som laxermedel.

När den tas ut, gnugga i problemskinnet, accelererar det metaboliska processer, blodcirkulation. Kämpar man sålunda med streckmärken, "apelsinskal", bidrar till minskningen av subkutant fett.

Det är viktigt! Du måste förstå att med hjälp av olja ensam är det svårt att gå ner i vikt. Du måste följa korrekt näring, regelbunden och om möjligt intensiv träning, justera dricksdiet, sömnmönster.

Hudanvändning

Moderna kosmetika (masker, krämer, tonics) ger inte alltid resultatet som förklarades av tillverkaren. Kockrotolja kommer till räddning, vilket är en helt naturlig och effektiv produkt i kampen mot akne, rynkor, torr hud.

Alla dess komponenter är balanserade, vilket gör det möjligt att uppnå sådana effekter för ansiktets hud som:

 • föryngring;
 • fuktgivande, stridighet torrhet, irritation;
 • eliminering av fina rynkor;
 • kollagen syntes;
 • hudregenereringsprocesser accelereras, på grund av vilken inflammation avlägsnas, försvinner akne
 • förbättrar, mjukar hudfärgen;
 • huden blir mjuk och mjuk vid beröring.

Produktens huvuddrag är att skapa en tunn film på hudytan. Med den här filmen kan du spara lång tid för att skydda epidermis från torrhet, täthet.

Särskilt effektivt verktyg, om det används i form av masker för ansiktet. De är gjorda strax före användning, efter att huden har rengjorts, eftersom det garanterar maximal nytta av produkten. Kockolja i masker blandad med nässla, aloe, persilja, andra komponenter som förbättrar verktyget. Den appliceras också i ren form under 10-20 minuter och tvättas sedan av med varmt vatten.

För kroppen används produkten som en del av andra kosmetika (duschgeler, krämer, lotioner). Du kan använda den i sin rena form. Till exempel applicera produkten innan du tar ett bad, huden blir mjuk, elastisk.

Det är viktigt! Produkten har ingen stark skyddsförmåga, den bör inte användas under lång sikt i solen.

För naglar

De aktiva ingredienserna i produktens sammansättning stärker nagelplattan perfekt. Det återställer naglarna, förhindrar deras separation, aktiverar hudens metaboliska processer, främjar deras tillväxt.

Applicera produkten direkt på huden runt nageln skapar en tunn film som skyddar nagelbandet från uttorkning, skadliga ämnen i hushållskemikalier och tvål. Endast regelbunden användning kan ge ett verkligt effektivt resultat.

Mycket effektiva masker, uppvärmningsbad för naglar. Så absorberas oljan bättre i huden runt nageln, vilket ger en fantastisk effekt. Daglig gnidning av produkten i nagelbandet är också effektiv, varefter den lämnas i en timme tills den absorberas helt. Resultatet kommer inte att hålla dig väntar länge. Naglar blir starka, glänsande, resistenta mot delaminering.

För hår, ögonbryn, ögonfransar

Många känner till verktygets effektivitet i kampen mot skallighet. Det är effektivt i kampen mot mjäll, brittleness, håravfall. Produkten stärker inte bara rötterna, utan stimulerar även hårbotten, ögonfransarna och ögonbrynen.

Används i fall av:

 • mjäll, klåda, irritation i hårbotten;
 • förlust av cilia och ögonbryn;
 • långsam tillväxt av hårbotten hår, ögonfransar, ögonbryn;
 • delade ändar.

Produkten är lämplig för alla typer av hår, även om du inte har ovanstående problem är verktyget perfekt som en förebyggande åtgärd.

Medel för hår används på olika sätt. Det kan användas både på hårrötterna och på spetsarna, liksom längs hela längden. Särskilt effektiv olja fungerar om den är uppvärmd.

Huden utstrålas, de användbara komponenterna i produkten absorberas bättre. Efter att ha applicerat håret masserar du hårbotten och täcker dem med en hatt eller plastpåse, en handduk för att uppnå växthuseffekten. Det rekommenderas att tvättas efter en timme eller två, det är tillåtet att lämna masken på natten (vid allvarliga problem).

För att förbättra effekten av masken blandas huvudprodukten med andra komponenter. Till exempel, med lökjuice, ricinolja (inte sämre i action burdock), kefir, peppartinktur.

Här är några masker för att stärka och växa hår:

 • Burdock mask för hårväxt. Detta är ganska populärt med burdockolja, vilket ökar hårväxten, stärker dem. Förbered det, värm 2 matskedar av produkten på ett vattenbad för optimal temperatur för dig. Applicera sedan masken på hårbotten och hela längden på håret, speciellt på spetsarna. Håll masken i minst en timme (upp till 4 timmar).
 • Medel för laminering hemma. Masker med gelatin är bra för laminering av hår, och tillsättning av burkolja kommer att förbättra effekten av masken, eftersom verktyget absorberas i håret och läker det.

Masken är utmärkt i kampen mot splittrade ändar och livlöst torrt hår som har förlorat sin glans och skönhet. Masken kommer att kräva 1 matsked gelatin, då ska du hälla det med kallt vatten (en matsked), lämna i 5 minuter. Under denna tid sväller gelatinet.

Lägg det i ett vattenbad, tillsätt 1 matsked med burdockolja, varigenom gelatin löses under omröring. Kyl masken till optimal temperatur för dig, se till att produkten inte härdar. Dampen hår, handduk torr, applicera en mask, jämnt fördela den över hela hårets längd.

Applicera på hårbotten är inte nödvändigt. Sätt på en hatt eller plastpåse, linda en handduk, lämna i en timme, skölj med schampo.

 • Mask med jäst för håravfall. Detta verktyg fungerar bra och passar alla. Förbered det, späd 2 msk normalt jäst med uppvärmd mjölk, du kan lägga till honung (tillräckligt med tesked), rör om och sätt på en varm plats i 15-20 minuter. Lägg sedan till 1 matsked med burdockolja (om så önskas, tillsätt castorolja till den), rör om igen, sätt på hårrötterna, liksom på hela håret. Lämna denna mask i en timme.

Produkten används också för att bromsa tillväxten av ögonfransar och ögonbryn, deras frekventa förlust. Innan du applicerar det måste du rengöra ögonlocken, ögonfransar från smink. Då en onödig pensel från mascara (före det ska den rengöras noggrant från resterande färg) på ögonfransarna, ögonbrynen.

Du kan också använda en bomullsplatta eller tappduk som är nedsänkt i produkten, gnugga försiktigt sina ögonfransar och ögonbryn. Förfarandet utförs företrädesvis i en timme före sänggåendet. För att förbättra effekten tillsättes ricinolja till burkolja, liksom vitamin A, E. För det bästa resultatet appliceras medlet dagligen i en månad.

Hur man använder burkolja

Hur använder man produkten korrekt? Den används både internt och externt.

Utvändig användning är i form av applicering på hudmaskinerna som innehåller klyftaolja, användningen av produkten i sin rena form. Innan produkten används ska den värmas upp i ett vattenbad för bättre penetration av användbara komponenter i huden. Före proceduren måste huden rengöras.

Hur värmer du upp verktyget i ett vattenbad? Det bör inte värmas upp till kokande vatten och använda en mikrovågsugn. Det räcker bara att sätta en mindre behållare med olja i någon behållare med varmt vatten för att värma upp den till den optimala temperaturen för dig.

Så här applicerar du ett botemedel:

 • Förbered huden för applicering, med hjälp av ett rengöringsmedel.
 • Applicera produkten jämnt på huden.
 • Efter en viss tid (beroende på produktens omfattning), tvätta den med varmt vatten eller schampo, om det appliceras på hårbotten.
 • Om en mask har applicerats på hårbotten, är det önskvärt att skapa en växthuseffekt efter applicering med en hatt och handduk.

Hur man spädar olja med vatten Torka medlet inte med vatten. Om produktens konsistens verkade för tjock kan den spädas med andra, mindre täta oljor (till exempel eteriska oljor) och eventuellt andra flytande komponenter som är lämpliga för din mask.

Hur länge behöver du behålla verktyget? Beroende på omfattningen av dess tillämpning. Om du till exempel applicerar produkten på huden i ansiktet eller huden runt naglarna, varar det tills det absorberas i 20 minuter och tvättas sedan av med varmt vatten. På håret innebär en timme eller två och lämnas också över natten, beroende på önskad effekt. På ögonfransarna och ögonbrynen appliceras olja en timme före sänggåendet.

Hur man gör burdockolja

Hemma görs oljan från kullrotet helt enkelt, dess kvalitet beror främst på kvaliteten på de ursprungliga produkterna.

Vad består det av? Du behöver:

 • Kockrot;
 • Någon basolja.

Den mest användbara roten kommer att vara nybörjare. Den huvudsakliga oljan kan vara mandel, solros, olivolja, persika eller jojobaolja. Genom att ansluta dessa komponenter kan du själv göra oljans burdock.

Hur man lagar burdockolja:

 1. Det ska rengöras, tvättas med kullrot och passera sedan genom köttkvarn, mixer eller riven.
 2. Häll därefter den resulterande massan med 200 ml olja per 100 g av blandningen och låt den stå i 24 timmar
 3. Häll blandningen i en gryta och koka över låg värme och låt den stå i 15 minuter.
 4. Låt blandningen svalna, spänn genom en sil, häll i en behållare.

För att lagra oljan är det bättre att välja mörka glasbehållare och förvara dem i kylskåpet.

Som du kan se är det inte så svårt att förbereda ett helande verktyg med egna händer.

Applicera burkolja för ansikte, hår, ögonfransar, ögonbryn, naglar och du kommer att märka positiva förändringar på mycket kort tid. Ditt hår kommer att få glans, densitet och styrka. Ansiktets hud blir elastisk och mjuk, fina rynkor kommer att försvinna. Naglarna blir mycket starkare och inte längre exfolieras.

Vad är användningen av burdockolja och användarhemligheter

Kockolja - ett populärt och prisvärt verktyg, och viktigast av allt, naturligt. Det tjänar som grund för tillverkningen av kosmetika hemma. På grund av det rika innehållet av vitaminer, mineraler, tanniner, inulin och syror är oljan användbar för extern och intern användning.

En kort historia av burdockolja

Kockolja är gjord av utbredd burdock (burdock). När det uppfanns, är det inte exakt upprättat, som det var länge sedan.

Indokina är födelseplatsen för burdock. Verksamhetsdistriktet sträcker sig från Skandinavien till Medelhavet, som börjar på de brittiska öarna och slutar i Japan. Också kullar tas till södra och nordamerika. I Ryssland finns burk i hela den europeiska delen, i det tempererade klimatet i västra Sibirien och i södra delen av Fjärran Östern.

Växten älskar jordar rik på kväve, vilket orsakar stor ackumulering i övergivna, sopor.

Burdock avser ruderals, det vill säga ruderala växter som växer på odlingsjord i närheten av mänskliga bosättningar.

Kockolja erhålls från rötterna genom metoden för fettutvinning, det vill säga det dras på en annan vegetabilisk olja, till exempel på solros eller olivolja.

Sedan medeltiden är det känt om användningen av burdock i mat. Och idag använder Japan, Korea, Brasilien, rötterna av växter och unga stammar i matlagning.

Kocken växer i övergiven, "sopor" placerar nära människans bostad

Läkningskvaliteter för produkten i kosmetologi och medicin

Oljamin vitamin mineralskomplexet består av följande kemiska element:

 • betakaroten;
 • vitamin A;
 • B-vitaminer;
 • vitaminer D, E, F, K;
 • kalium;
 • kalcium;
 • magnesium;
 • zink;
 • jod;
 • fosfor;
 • järn.

Den viktigaste kosmetiska användningen av burk, som gav honom stor popularitet, är förmågan att stärka håret, bekämpa håravfall, mjäll och förbättra nagelförhållandet.

Kockolja hjälper till att bekämpa fina rynkor, inflammation och hudskalning. Den är idealisk som bas för rengöring, vårdande masker eller krämer. Naturlig inulin frigörs som ett resultat av fet extraktion av rötterna och absorberar toxiner från hudytan och hjälper till att eliminera sönderdelningsprodukter. Kockolja bidrar till förnyelsen av epidermis, eftersom det tar bort döda celler och stimulerar syreförsörjningen.

Kockolja används också som ett hjälpmedel i kampen mot akne, herpes, eksem och läkning av repor och nötningar.

Kockolja finns i två former: kosttillskott, kosmetisk.

Kockolja används inte bara externt utan även inuti i små portioner. På grund av närvaron av fleromättade och mättade fettsyror är det ett utmärkt fortifieringsmedel.

I synnerhet rekommenderas det för gastrointestinala sjukdomar och för profylaktiska ändamål. Inulin, som är så rik på burdockolja, är en naturlig prebiotisk, absorberas inte i övre matstrupen, stimulerar tarmarna till aktivitet. Dessutom bidrar burdockolja till att återställa mikroflora, minska koncentrationen av ammoniak i tarmen, vilket minskar risken för cancerceller. Men samtidigt måste man komma ihåg att man aldrig får värma upp det, ta 1-2 tsk. per dag.

Vad man ska leta efter när man väljer klyftaolja, lagringsreglerna

Marknaden erbjuder ett brett utbud av kosmetisk olja från burdock: i ren form, med tillsatser från medicinalväxter, med röd peppar. Sådana tillsatser förbättrar effekten på huden eller håret, men en lång lista med smaker och konserveringsmedel bör varna köparen. Maten förbrukade burkolja utan tillsatser.

När du väljer ett verktyg måste du vara uppmärksam på:

 • på kompositionen. Ju färre ingredienser som anges på etiketten, desto bättre. Burdock root extrakt bör listas först;
 • på namnet på basoljan. En pålitlig tillverkare av produkten indikerar nödvändigtvis detta. Oliver och mandeloljor är bättre i kvalitet, men sojabönor och rapsoljor är billigare men mindre användbara.
 • på förpackningen. Eftersom oljan måste förvaras på en plats skyddad mot ljus, måste flaskan eller flaskan vara ogenomskinlig eller mörk.
 • på tillverkningsdagen. Ju närmare det är till inköpsdatumet, ju fräschare och bättre produkten. Oljan har en hållbarhet, i slutet av vilken näringsämnena avdunstar. Denna period måste anges på flaskan.

Kockolja bör förvaras på en mörk plats i en tätt sluten behållare.

Oljan ska lagras enligt reglerna så att den inte förlorar sina fördelaktiga egenskaper före tidpunkten:

 • Temperaturen i rummet där produkten är lagrad bör ligga i intervallet 12-15 ° C;
 • håll inte flaskan nära en öppen flamma, spis eller mikrovågsugn;
 • förhindra inträngning av direktljus, som påverkar vilka vitaminer och antioxidanter som förstörs.
 • flaskan eller flaskan måste hållas tätt stängd, inloppet av syre utlöser oxidationsreaktioner;
 • platsen där det finns ett paket med verktyget bör vara utom räckhåll för barn.

Kontraindikationer och biverkningar

Som kosmetik för extern användning har kardolja inte kontraindikationer, förutom individuell intolerans. Före första användningen, applicera två droppar olja på armbågen eller handleden, om det inte uppstår hudutslag, hudutslag eller rodnad efter en dag, kan produkten användas.

Låt inte olja komma in i dina ögon eftersom det orsakar rivning och rodnad. Annars skölj ögonen omedelbart med rent vatten eller applicera bomullsull doppad i te.

Vid inandning av burdockolja kan biverkningar uppstå vid överdosering: illamående, diarré, kräkningar. Det är viktigt att ta 1-2 teskedar per dag. Men om du har en kronisk sjukdom, var noga med att konsultera din läkare.

Topp 4 användningar av burdock olja

Som livsmedelstillsats används burdockolja utan värmebehandling i ren form eller som salladsdressing.

Anvisningar för användning av burdockolja för hår:

 1. Tvätta håret och torka lite med en handduk.
 2. Värmeburkolja så att den absorberas bättre.
 3. Gnid produkten i hårrötterna, massera den och fördela den med hjälp av en hårborste eller med en handflata längs hela längden.
 4. Wrap huvudet med en film för att skapa en växthuseffekt, topp med en varm handduk, vänta en timme.
 5. Tvätta huvudet med ett mildt schampo, använd en balsam.
 6. Upprepa 1-2 gånger i veckan med en kurs på 10-12 procedurer, ta en paus på 14 dagar.

Kockolja används som tonik för ögonfransar och ögonbryn. För att göra detta värms det också upp till en temperatur på 40-45 ° C, och sedan med en liten borste fördelas det flera gånger genom ögonfransarnas eller ögonbryns hår. Överskott kan tas bort med en bomullspinne eller svamp. Använd 2-3 timmar före sänggåendet.

Användningen av hudvårdsprodukter är möjlig i sin rena form. För huden kommer att vara användbara masker med tillsats av burdock olja.

Video: burdock olja - hur, varför och för vad

"Burdock elixir" för medicinska ändamål

Kockolja appliceras:

 • i kampen mot furunkulos och purulenta inflammationer;
 • med utslag och klåda;
 • att bli av med mjäll
 • att mjukna huden efter solbränna;
 • för eksem
 • med problem med mag-tarmkanalen;
 • för att minska smärta i muskler och leder
 • vid behandling av gallblåsa eller njursjukdom
 • som ett tillägg i behandlingen av diabetes;
 • för att bli av med reumatism
 • i kampen mot skallighet.

Vid sjuka leder

Produkten har förmågan att återställa bruskens vävnad. Den ska användas 1-2 gånger om dagen genom att gnugga den i den drabbade leden, som sedan förpackas i ullduk. Gör det dagligen i 1-1,5 månader tills symtomen försvinner.

För att förbättra tarmarnas funktion

I människans tarm bebodd av många bakterier som bidrar till matsmältningen, absorptionen av näringsämnen, de korrekta metaboliska processerna i kroppen. I dysbakterios är störningen av skadliga och fördelaktiga bakterier störd, vilket kan leda till en nedbrytning av immun-, nerv- och hjärtsystemet och hudproblem. Prebiotiska (dvs. vår burdockolja) återställer och upprätthåller en normal miljö för att fungera för fördelaktiga bakterier.

Kockolja för tarmproblem:

 • hjälper till att förbättra aptiten
 • som en del av komplex behandling bekämpar gastrit och sår;
 • Det är ett oumbärligt hjälpmedel vid förebyggande och behandling av kronisk förstoppning och kolit;
 • stimulerar peristaltis, lindrar tarmspasm.

Med frekvent förstoppning hjälper den dagliga användningen inuti 2 teskedar med klyftaolja

Vid behandling av tarmarna och bekämpning av förstoppning appliceras burdockolja oralt på en tom mage en till två teskedar, helst på morgonen i 3 veckor. Vid 2-3 veckors raster upprepas kurser systematiskt under hela året. Gravida och ammande kvinnor bör alltid rådgöra med en läkare innan de tar in olja inuti.

Hjälp med psoriasis

Ärftlig autoimmun sjukdom - psoriasis - ger mycket problem. Det manifesterar sig i form av rodnad på huden, som så småningom börjar avta och blöda om de inte är botade i tid. Dessutom är denna sjukdom av kronisk natur med periodiska remissioner.

Oljor används i stor utsträckning vid behandling av psoriasis, för skillnad från salvor och krämer med antibiotika är inte beroendeframkallande.

En typisk manifestation är ett utslag på naglarna. Att bekämpa denna sjukdom hjälper recept baserat på burdock olja:

 1. I ett halvt glas varmt vatten, tillsätt 10 droppar burdock olja.
 2. Håll fingrarna i lösningen i minst tio minuter.

Efter regelbundet utförande av ett sådant förfarande kommer händerna på 3-4 veckor att hitta ett välskött och rent utseende.

Psoriasis påverkar ofta hårbotten, och burdockolja kommer också till räddningen. Psoriatic plaques ständigt kliar, mjäll visas, hår raser lätt. Med tillväxten av plack blir hårsäckarna tunnare, håret faller ut hela strängarna.

Receptet för burdockolja för skallighet med psoriasis är följande:

 1. Värm oljan med försiktiga massagebevegelser för att gnida i hårbotten i 10-15 minuter med en pensel eller fingrar.
 2. Använd en duschlock eller sätt upp huvudet med matfilm i 1,5 timmar.
 3. Ta bort mjukad skorpa från hårbotten med en träkam, metallkam bör inte användas.

För att bekämpa psoriasisutslag på huvudet och huden kommer det att bidra till ett annat sätt:

 1. Gör komprimerar från bitar av bomull eller skivor, noggrant blötläggning med burdockolja.
 2. Skydda med folie, lämna i 40 minuter.
 3. De mjukade tillväxterna är noga separerade.
 4. Utför proceduren regelbundet i 10-12 dagar.

Huvudregeln för psoriasis är att starta behandlingen i tid för de första tecknen. Kockolja är ett icke-hormonellt läkemedel som inte påverkar de inre organen. Stimulerar cellförnyelse, desinficerar hud efter plackavlägsnande.

Användning av burdockolja för kvinnors hälsa

Vid gynekologiska sjukdomar är burkolja oumbärlig som ett tillägg till huvudbehandlingen.

Kockolja hjälper till med följande sjukdomar:

 • uterine myome;
 • mastit;
 • tillväxten av endometrieceller i livmoderns inre skikt;
 • bildandet av cystor på äggstocken;
 • nodulär fibroma i livmodern;
 • inflammationer hos de kvinnliga könsorganen.

Vid mastopati appliceras kompresser på bröstet: en bomullspinne vätas med olja och appliceras på den plats där tumören känns. Efter en halvtimme avlägsnas, upprepas proceduren dagligen i två veckor. Det är viktigt att förstå att olja är ett hjälpmedel, det hjälper inte att bota sjukdomen helt.

Innan du använder oljan för adjuverande terapi bör du rådgöra med din läkare.

Kockolja för kompressor kan beredas av dig själv:

 1. Finmala 100 gram torkade burkstorkar.
 2. Häll med solros eller olivolja i en volym på 250 ml.
 3. Lämna på ett mörkt varmt ställe i 14-16 dagar.
 4. Stam före användning.

Vid sjukdomar och inflammationer hos de inre kvinnliga genitala organen används burkolja i form av tamponger. Tampongen måste vara nedsänkt i olja och sedan försiktigt införd i slidan över natten. Upprepa 1-2 veckor.

För människors hälsa

För män hjälper burdockolja till att göra håret tjockare, för att minska förlusten, inte bara på huvudet utan även på skägget.

Regelbunden applicering av burdockolja till skäggområdet:

 • tar bort hudens skalning
 • näring hårsäckar
 • underlättar utbrott av borst;
 • gör huden mjuk och smidig;
 • accelererar skäggets tillväxt.

För att förbättra effekten av burdockolja blandad med rödpeppar. Du kan köpa färdig olja med peppar i en flaska, och du kan förbereda dig från tillgängliga ingredienser.

Recept och metod för användning:

 1. Värm ½ kopp burdockolja i en emalj eller glasskål.
 2. Tillsätt en halv tesked röd paprika eller en tesked pepparktur.
 3. Blanda väl.
 4. Applicera blandningen på hakan, där det finns borst.
 5. En timme senare, tvätta av.
 6. Att näring och mjukna huden med en kräm.

Anti-inflammatoriska och desinfektionsegenskaper hos burdockolja bestämmer dess användning vid komplex behandling av manliga könsorgan. I synnerhet när smärtan smälter penis med olja i intervallen mellan appliceringen av medicinska salvor.

Video: odla ett skägg

Brödolja för barn

Det är kontraindicerat för barn att använda klyftaolja inuti, eftersom deras matsmältningsorgan ännu inte är helt format, det reagerar lätt på olika slags stimulering, det vill säga oljan kan provocera diarré.

Men som kosmetisk är burdockolja idealisk för ett barn. Var noga med att du före första användningen måste göra ett allergiskt test, eftersom barnets immunförsvar är mycket känsligt.

Kockolja används för att vitalisera håret, ta bort torkade skorskor från hårbotten, hos barn tar proceduren en halvtimme. För att göra detta, gnid ett varmt medel in i huden och fördela det längs längden, och linda sedan in det med en handduk.

Vid nyfödda med blötdemitit i den akuta formen visas sårets sår, som läker länge. I kampen mot dem kommer hjälp receptet:

 • göra en komprimering från en bomullsplatta fuktad i olja;
 • medan barnet sover, applicera detta komprimera på en öppen plats med ett sår;
 • Idealiskt bör lotionen vara på huden i 20 minuter för att mjukna huden;
 • Rengör försiktigt det behandlade området med en servett.

Utslag, tuttar hos spädbarn behandlas med burkolja i sin rena form, vilket medför fingertopparna och gnuggar den något.

Hjälper till att lindra irritation bada i vatten med avkok av medicinska växter och några droppar burdockolja.

På grund av bristen på kontraindikationer är burdockolja lämplig för barn från de första dagarna av livet.

Kockolja recept för kosmetiska ändamål

Det finns många receptblandningar av burdockolja med andra. Du kan lägga till den i köpta kosmetika, som schampo och kroppskräm, i förhållandet 1 tsk. på 200 ml. Därefter kan flaskan lagras högst tre månader.

Fotvård

Benen kräver särskild vård, eftersom klackarna utsätts för tung belastning. Särskilt efter vinterkylan känns hudens grovbildning.

Skyddsolja i fotvård kan appliceras på flera sätt:

 1. Tillsätt några droppar olja (10 droppar till 2 liter vatten) i ett bad med varmt vatten, håll fötterna i badet i 30-40 minuter. Vid slutet av vattenproceduren bär du mjuka strumpor.
 2. Daglig botemedel, som används för fötterna, blandas med några droppar olja betyder.
 3. Gnugga oljan i en ren form med fingrarna direkt på grovklackarna, skölj med varmt vatten efter 40-50 minuter och utföra rengöringsmanipulationer med pimpsten och applicera sedan en näringsrik grädde. Det är lämpligt att göra allt före sänggåendet.

Olja för vård av händer och naglar

Användningen av burdockolja eliminerar bräcklighet, delaminering, kan kämpa med nagelsvamp, accelererar nagelplattans tillväxt.

Nail and Cuticle Care Recept:

 1. Värm 1/4 kopp olja till 40-45 grader.
 2. Att sänka fingrarna helt, men bara naglarna i den oljiga vätskan.
 3. Vänta 10-15 minuter.
 4. Skölj försiktigt med varmt vatten.

Det kommer att vara idealiskt att genomföra proceduren innan du går och lägger dig i sängen i bomullshandskar.

Ett vanligt problem är härdningen av armbågarna. För att mildra zonen kommer oljan att appliceras i ren form i 20 minuter innan du dricker eller badar.

Att mjuka händerna i händerna och stärka naglarna kommer att hjälpa till att skrapa bördolja

Mask i kampen mot buntarna av naglar:

 1. Blanda en tsk. burdock olja och 3-4 droppar citronsaft.
 2. För att ånga ut naglar i varmt vatten, gnugga omedelbart den beredda kompositionen.
 3. Skölj inte 1-1,5 timmar, om möjligt, lämna över natten.

Nattmask för att mata nagelplattan:

 1. Till 1 tsk. burdock olja tillsätt 1 droppe essentiell olja av gran.
 2. Gnid blandningen i naglarna.
 3. Använd tunna handskar hela natten.
 1. Förbered ett kamillextrakt: 1 tesked häll 1 kopp kokande vatten.
 2. I den kylda infusionen för att ånga naglarna.
 3. Blanda 1 tsk. burk, druvolja och gräddfil, värme, applicera på naglarna.
 4. Efter 15 minuter, rengör naglarna med en bomullsplatta fuktad med kamomill.

Regelbunden gnugga av oljig vätska från burdockrötter till naglar, nagelband och torr hud i händerna i 15 minuter kommer att ha en helande effekt och förbättra utseendet.

Läppvård

Mjuk hud på läpparna utsätts ofta för miljöpåverkan, till exempel under vinterkylan. Mjuka, släta läppar, minska smärta hjälper oljig vätska från burken.

Applicera oljan direkt med fingertopparna på hela ytan av läpparna 1-3 gånger om dagen.

Olja för att bekämpa torr hud och hår

Följande recept för torrt hår är populära:

 1. Applicera burdockoljan över hela längden och på ändarna av håret, fördela den med en kam och linda den med en varm förband i 40 minuter.
 2. K 4 Art. l. Lägg till burdockolja till en droppe essentiella essenser från kamomill, ylang-ylang och bey, applicera i hårets ändar.
 3. Förbered en enkel komposition av 2 msk. l. burdockolja, och tillsätter 10 kapslar av vitamin A och E.

För torr hud:

 1. Blanda ett närande ansikte eller kroppskräm med några droppar olja innan appliceringen, applicera som vanligt.
 2. Förbered blandningen och ta 1 tsk. kardborre och kamilleoljor, smarta problemområden på morgonen och kvällen.

Kroppsvård

För kroppen är burkolja helt enkelt oumbärlig. Utvecklat många recept baserade på det, låt oss ringa några:

 • ta ett bad i en halvtimme, tillsätt 70 gram (4,5 ss) olja;
 • 10 minuter innan du går i duschen, gnugga hela kroppen med olja i ren form och utför sedan vattenförfarandet som vanligt.
 • 1/3 kopp smör från en burdock ta: 1 msk. l. jojoba och 5 droppar neroli. Varm blandningen att gnugga in i huden dagligen;
 • blanda 2 tsk. burdock och jojobaolja, 1 droppe geranium och hoppressning, 2 droppar fänkolja. Smörj bröstet med den beredda kompositionen.

Det är viktigt att komma ihåg att gravida och ammande kvinnor är förbjudna att använda eteriska oljor.

Olja av burdock för viktminskning

Inte många vet att burkolja kan hjälpa till med viktminskning. Naturligtvis måste du närma sig problemet på ett komplicerat sätt: följ en diet och gå in för motion.

Att bli av med celluliter hjälper till att massera höfterna med följande komposition: 1 msk. l. burdock olja, 1 droppe essentiella essenser av lavendel, rosmarin och eukalyptus. Upprepa en dag omedelbart efter en dusch.

Burdock wrap hjälper till att gå ner i vikt på problemområden och ta hand om huden

Det hjälper till att minska volymen omslag:

 1. 2 msk. l. malda kanel och rödpeppar blanda med 3 msk. l. burdock olja.
 2. Värm i ett vattenbad.
 3. Applicera på problemområden och linda i film i 30-40 minuter.
 4. Om det finns en brännande känsla förkortas tiden.
 5. Skölj försiktigt med vatten.

Kombinerar bantningsmassage med burdockoljebaserad doft:

 • på 3 msk. l. burdock lägg till 1 tsk. Persika och 1 msk. l. sheasmör
 • tillsätt 5 droppar essentiellt marc från citron, bergamot och grapefrukt;
 • använd ett varmt verktyg.

Användningen av burdockolja i kombination med väsentliga

Eteriska oljor är rika på biologiskt aktiva komponenter, i kombination med burdock de kompletterar varandra ökar den positiva effekten.

För att rengöra huden, hjälper anti-akne kombinationen med calendulaolja i proportionerna 1: 1. Kraftiga antiseptiska egenskaper hos calendula i kombination med desinficerande burdockolja eliminerar aktivt finnar.

Med olika utslag kommer akne och rodnad på kroppen att hjälpa recept: 5 droppar essentiellt extrakt av eukalyptus och lavendel blandad med 2,5 msk. l. burdock olja, tillsätt 10 tsk. rosevatten. Att torkas av lotion på morgonen och på kvällen.

Kompositionen hjälper till att strama huden utsträckt efter leverans eller bantning:

 • 1 msk. l. burdock olja, 2 tsk. jojobaolja, 2 droppar rosmarin och anis.
 • gnugga i 5 minuter, ta bort rester med en trasa;
 • upprepa i 14 dagar.

Öka effekten av massagen, släta huden med en blandning av burk och druvolja (1 msk vardera), 2-3 droppar tokoferol.

Regelbunden användning av en blandning av oljor kommer att göra huden frisk och elastisk, kommer att starta regenereringsprocesser på mobilnivån.

Några användbara tips

Många är bekanta med läkningskvaliteten hos burdockolja, men det finns vissa subtiliteter i dess tillämpning.

Följande tips kommer att vara till hjälp:

 • det är nödvändigt att sätta medel endast på rent hår och hud;
 • 1-2 veckors raster mellan kurser krävs
 • För att göra det lättare att tvätta oljan från håret behöver du inte suga dem, men omedelbart applicera schamponet med massörrörelser över hela längden.
 • för att tvätta burkvätskan från håret är en naturlig blandning av vispadda och äppelcidervinäger i ett förhållande av 1: 1 lämplig;
 • Eftersom orefinerad olja kan skugga blont hår, ska blondiner använda en genomskinlig eller gulaktig botemedel;
 • Ett enkelt och billigt sätt att tvätta håret efter en burdockmask är utspätt rågmjöl (5 msk) i varmt vatten till konsistensen av pannkakade deg. Våt inte huvudet! Applicera blandningen som ett schampo, lämna i några minuter, upprepa om det behövs;
 • Efter tvättning av håret, använd balsam eller skölj enligt följande: 3 liter vatten blandat med 3 msk. l. äppelcidervinäger.

Det är nödvändigt att regelbundet använda burkolja, men var noga med att ta raster mellan kurser.

recensioner

Flickor, och varför de flesta av oss försummar burkolja, föredrar olivolja, kokosnöt eller avokadoolja? Men ryska skönheter använde exakt burdock och hade en flätning i midjan! Naturligtvis förstår jag att ekologin inte är densamma i den moderna metropolen (och redan i byn), och detta påverkar utan tvekan vårt hår. Men Rysslands ryska skönhetens foto är helt enkelt imponerande och de hade inga schampon, men bara tvålrotet och från hårvårdoljor är mestadels burdock, och du kan bara drömma om utländska oljor! Jag började också på något sätt behandla burdockoljorna skönt efter att ha testat "utomlands" olivolja och avokadooljor. Men ödet konfronterade mig en gång med en burk, för jag var på en gång kvar utan oljor alls (de utomeuropeiska var på väg från nätbutiken) och jag gick till apoteket. Köpte, som de säger, vad det var. Så produceras Mirra burdockolja i Ryssland. Volymen är 100 ml. Pris 55 rubel. Producerad olja på TU. Min olja är inte bara burdock, men med tillsats av ricinolja och vitaminer A och E. Jag vill bara notera: inte alla märken med burdockoljor passade mig, kanske var de inte så naturliga (det var som att håret klättrade), men myrrolls gav oljor endast positiv effekt. Den enda nackdelen med denna olja är förpackning.

Genom en sådan bred nacke, få ut mycket olja och de kan bli smutsiga. Lukt: Smör luktar som burkolja. Jag älskar denna lukt väldigt mycket. Applicering: För alla rekommendationer (inklusive på förpackningen) ska oljan appliceras på rötterna, men jag har en fet typ av rötter och jag föredrar att inte applicera oljor i hårbotten. Jag ansöker exklusivt på längden, reträtt cm 5 från rötterna, med stor uppmärksamhet på hårets tips. Jag flätar den och går och lägger mig, nästa morgon tvättar jag oljan. Det är, jag håller oljan på håret i ca 8 timmar. Jag isolerar inte mitt huvud, jag kan inte sova i en hatt. Kudden väger inte oljan på kudden, men jag applicerar inte för mycket! Kockolja för Mirrolls hår med ricinolja och vitaminer Photo Olja tvättas av utan problem från andra gången, till exempel med detta schampo. Effekt: Olja fuktar och ger näring till håret, inklusive tipsen. Efter skärning med het sax har 2 månader gått redan, och jag observerar inte några delade ändar. Håret är livligt och elastiskt. Om oljan används regelbundet kommer den helande effekten att märkas. Skina mycket bra! Och också mindre push. Håret är slät, silkeslen och mjuk vid beröring! De växer bra, men i mitt fall, inte för att jag stimulerar hårrötterna, men för att tipsen inte slår av. Det var en gång i tiden, och tillräckligt länge för mig (som det verkade mig) växte inte håret, men de växte faktiskt (och hur) bara för att jag inte bryr sig om dem (inte fuktade) håret bröt precis på en viss längd och växte inte (eller snarare, ökade inte längden). Så flickor du mitt råd, vill ha långt hår, återfuktas och återfuktar hårlängden igen. Denna burdock för mig är en favorit av burdockoljor av andra märken, möjligen på grund av att den här flaskan inte bara är burdock utan en cocktail med ricinolja och vitaminer. Men jag kommer förstås inte att glömma olivolja, mandel- och avokadoolja och jag ska bara byta ut dessa oljor! Nu har jag 5 favorithåroljor! Rekommenderas.

Amatörkosmetik

http://irecommend.ru/content/devushki-pochemu-bolshinstvo-iz-nas-prenebregaet-repeinym-maslom-predpochitaya-olivkovoe-kok

Naturlighet är alltid mer kraftfull än artificitet Värdet: Det närmar och fuktar; främjar tillväxt gör håret tjockare. Nackdelar: Kräver en bra tvätt; Handduk måste tvättas oftare än vanligt efter olja. Oavsett hur många olika hårprodukter jag använder, glömmer jag aldrig om bördolja. Ibland tar jag pauser, naturligtvis, använder jag olika hårmaskor med andra komponenter, men då kommer jag tillbaka till denna olja ändå, för efter att ha applicerats håret blir det bättre och deras utseende förbättras. De flesta av de testade produkterna som innehåller en viss typ av olja, tycker jag om tillverkaren Mirrolla. Det producerar inte mycket stora flaskor rubel i åttio i genomsnitt (priset kan variera). Tillräckligt ett tag men säkert en naturlig produkt. Jag gnuggar alltid bördolja i hårets rötter först och fördelar den sedan längs hela längden och lämnar håret under handduken "hus" i ungefär tjugo minuter så att allt är väl absorberat. Men efter ett liknande förfarande måste jag tvätta huvudet med särskild försiktighet med schampo eller annat sätt, för annars ser håret ut oljigt.

(Brownie) Tanya

http://www.imho24.ru/recommendation/269/

Kockolja hjälper till att stärka håret. Burdock masker Jag gör regelbundet när jag ser att mitt hår börjar försämras. Oftast sker detta på våren. Jag köper burkolja i ett apotek, ibland i ren form, ibland med tillsatser. Jag gör masken enligt följande, värm oljebolaget lite och gnugga det i hårbotten, fördela det genom håret och kamma det. Sedan lägger jag på en hatt och lämnar en mask med burdockolja i tjugo till trettio minuter. Masken med burdockolja är ganska enkel. Jag tvättar mitt hår med schampo två gånger. Inget fet hår, efter att ha använt en burdock mask, har jag inte. Resultatet av att applicera masken med kardolja återställs, friskt hår som slutar falla ut. Speciellt bra bördolja påverkar rötterna i mitt hår. Oftast köper jag burdockolja av varumärket Mirrolla, med propolis, med rödpeppar, med kamomill och med medicinalväxter.

Elena Lyubimova

Sådan vid första anblicken är oattraktiv växt, som burdock, en källa till läkande ämnen för skönhet och hälsa. Kockolja hjälper till att ta hand om bleka, problemskinn, stärka hår, naglar och läker också kroppen från insidan. Regelbunden användning ger en varaktig och synlig effekt, och effektiva recept hjälper dig att vara frisk och vacker.Nästa Artikel
Kockolja