Fördelarna med burdockolja för hår


Kockolja är en av de mest kostnadseffektiva hårvårdsprodukterna. Många kvinnor vet om dess fördel och använder aktivt sina fördelar. Om det här verktyget gör dig misstänkt och verkar vara ineffektivt, kommer den här artikeln att hjälpa till att skingra all tvivel och förstå huruvida bördolja kommer att gynna dig.

Vad är det

Kockolja extraheras från kullrot genom att trycka på den. Eftersom denna anläggning inte är ovanlig är kostnaden för produkten inte heller mycket hög. Du kan köpa det på något apotek. Men, trots tillgängligheten och låga kostnader, fungerar det bra på vilken typ av hår som helst.

Kvinnor och tjejer använder det på olika sätt. Den vanligaste är användningen av olja i ren form. Men baserat på det skapar de ofta också användbara masker som hjälper till att "återuppliva" hår, även hemma.

Dessutom kan burken själv förberedas hemma. I det här fallet kommer du att vara säker på kompositionens naturlighet och att det inte finns några tillsatser där.

Som en del av läkemedelsmedlet kan du vanligtvis hitta sådana extra element som gräspressar eller andra användbara oljor. Om vi ​​pratar om örter är det vanligtvis ett extrakt av kamomill, nässla eller vetex. Kompositionen, som accelererar hårväxten, kompletteras vanligen med en infusion av hetpepa.

Kockolja är också ofta berikad med olika vitaminer, mineraler eller syror. Därför fungerar verktyget mer effektivt och ger näring till håret. Men ibland är tjejerna allergiska mot ett botemedel berikat med ytterligare element. För att undvika detta, läs noga kompositionen och köp inte ämnen som inte är helt säkra på deras användbarhet.

Särskilda funktioner

Det faktum att burdockolja är användbart för håret, känner till många kvinnor och tjejer som är förtjusta i att hitta naturliga kosmetika. Men inte alla förstår varför. För att förstå varför det verkligen hjälper, behöver du veta egenskaperna hos det här verktyget.

Först och främst accelererar denna produkt blodcirkulationen och främjar därmed hårväxten. Krullarna blir också starkare och mer strålande. Kockolja återställer nedsatt metabolism.

Därför, om du hade ett hårt problem med håravfall, kommer det här verktyget också att lösa det. Det kommer att stärka hårsäckarna om du regelbundet gnuggar en fet blandning i rötterna. För att lösa problemet med de splittrade ändarna är det nödvändigt att mata dem med olja. Det finns även en speciell oljemask för ständigt splittrade ändar.

Kockolja används inte bara för hår, men också för att ytterligare närma och stärka ögonfransar. Det appliceras helt enkelt på korta hår och lämnas så för natten. Under denna tid närmar sig oljan rötterna och stärker hårets mycket struktur, vilket är fallet med hårhöljet på huvudet. Många tjejer använder sig av den här metoden på sig, vilket gör silarna mer frodiga och tjocka, även utan förlängning.

vittnesbörd

Att använda burkolja i sin rena form eller som en del av maskerna har inte nödvändigtvis några problem. Det kan också användas för profylax genom att bara stärka ditt hår.

Men oftast används den av tjejer vars hår behöver "medicin". Det här verktyget är trots allt ett bevisat sätt att lösa problemet med håravfall och splittrade ändar. Också nog, med denna tjocka olja kan du göra håret mindre fet och snyggare.

Kockolja välbekämpar sig mot seborrhea fetttyp, liksom olika sjukdomar i epidermis - mjäll, torrhet eller svår klåda. Det mjuknar huden och fuktar den.

Efter att ha använt denna billiga hårvårdsprodukt blir håret tjockare och starkare.

Kontra

Men det finns inte bara positiva recensioner. Vissa tjejer hävdar att det här verktyget kan skada håret. Men detta gäller inte för kollisionsolja i sin rena form, utan för de olika kosmetiska kompositionerna i vilka den ingår.

Oljeblandningen kan vara skadlig. Särskilt om du använder det för ofta. Faktum är att oljan kan täppa till porer. Med tiden kan en oljig film bildas på ytan av hårbotten. Bli av med det kommer bli svårt.

För att undvika ett sådant problem bör oljan användas i små mängder, och efter applicering ska den tvättas noggrant. Ett annat bra sätt är att använda burkolja inte i sin rena form, men som en tillsats till schampo eller balsam. Ett bra sätt att läka håret är att använda masker med tillsatsen av detta näringsämne.

masker

Om du använder burkolja som är rik på användbara element som utgångspunkt, kommer du att kunna hemma för att skapa en bra hårmask som fungerar lika bra som dyra smink kosmetika. Här är några maskrecept som hjälper dig att hantera de vanligaste problemen.

För tillväxt

Att växa långa lockar är drömmen om många tjejer. För att påskynda tillväxtprocessen kan du använda en mycket enkel senapsmask. För det behöver du ingredienser som finns i vilket kök som helst: socker, torra senap, burdockolja, en äggula och vatten.

Häll 40 gram senap i en liten skål, blanda den med äggula, separerad från proteinet och tillsätt en matsked oljig blandning och två matskedar vatten. Allt detta måste värmas upp i ett vattenbad och endast då kompletteras med en nypa socker.

Som ett resultat får du en ganska tjock blandning, som du behöver gnugga i håret. Var särskilt uppmärksam på rötterna, eftersom den här masken bör ge näring åt hårsäckarna. För större effekt bör den resulterande kompositionen hållas på huvudet i fyrtio minuter. Wrap huvudet med plastfolie, och toppen - med en varm handduk. Efter fyrtio minuter, tvätta av masken.

Från att falla ut

Burdock-baserade masker hjälper också till håravfall. Två matskedar av en sådan oljebas blandad med samma mängd honung och citronsaft ger dig möjlighet att sakta ner hårförlusten. Blandningen bör användas i form av värme. Värm det tills honung löser upp och låt det svalna, för att inte brinna hårbotten av misstag.

Fördela den varma massan över rötterna och resterna - över hela längden. För effektivitet ska masken också lämnas varm (under en handduk) i minst en halvtimme. Och bättre i en timme. Då kan du tvätta bort det med din schampo.

Att stärka

Gör ditt hår tjockare och starkare hjälper dig att maskera, bestående av burdock och mandelolja, kompletterad med E-vitamin i flytande form. Alla dessa element måste helt enkelt blandas i en behållare och utan värmning appliceras över hela längden. Denna mask hålls på håret i en timme eller två, beroende på vilken typ av hår du har. Det tvättas av med enkelt varmt vatten med något schampo.

För att göra håret friskare och starkare används masken en gång i veckan i en månad.

Från splittrade ändar

Stärka tipsen och förhindra att de splittras hjälper burkolja i sin rena form. Det behöver inte kompletteras med andra komponenter - det räcker bara för att värma upp det och applicera i hårets ändar. Du kan också fördela en varm blandning över hela längden för att håret ska bli tjockare och skinnigare.

Sätt en plastlock på toppen av masken, eller vrid bara huvudet med en sorts förpackning och med en handduk ovanpå. Denna design kommer att tillåta håret att helt suga upp med användbara element. Att krulla är inte för tjocka efter att ha använt det här verktyget, det är önskvärt att tvätta det med vatten med några klämmor citronsyra.

Kockolja är mycket multifunktionell och gynnar håret från rötterna till spetsarna. Därför kan du säkert köpa detta budgetverktyg och fylla på ditt arsenal med smink kosmetika med det.

Och nu en video om fördelarna med burdock olja och funktionerna i dess användning.

Tips 1: Vad är användbart för hårbarkolja

Användbara egenskaper för burdockolja för hår

Användningsområdet för burdockolja är väldigt brett, i första hand - det är ett sårläkning och antimikrobiellt medel. För hår är det värdefullt på grund av dess sammansättning, där fettsyrorna är närvarande i överskott, liksom vitaminerna i grupperna A, E, B och C. Detta komplex kombinerat med eteriska oljor främjar hårväxten, förbättrar deras utseende, får dem att lysa.

Med hjälp av burdock olja är aktiviteten hos talgkörtlarna också reglerad, blodflödet till hårlökarna aktiveras och flavonoider och tanniner närvarande i oljelösningen irritation, kliande och hjälper till att bekämpa mjäll. Därför kan burdockolja för hår användas både som ett terapeutiskt och som ett profylaktiskt medel. Kockolja erhålls inte från burken, som det föreslås från sitt namn, men från rhizomet av denna växt, bättre känd som skägg.

Hur man applicerar burdockolja för hår

Det enklaste och mångsidiga receptet är att gnugga olja i hårbotten 30-40 minuter innan du tvättar det. Men du kan försöka och mer komplexa och användbara masker. Från torr mjäll hjälper en blandning av olja av kull och nässla, tagen i lika stora mängder. För att stimulera hårväxt blandas burdockolja med ricinolja.

En näringsrik mask för vilken hårtyp som helst kommer att vara en blandning av en matsked honung, äggula och en tesked olja. För fallande hår läggs en matsked torrröda peppar till burdockolja och denna blandning gnids i huvudets rötter i en kvart i timmen.

Masker måste göras två gånger i veckan i en månad. Då ska håret ligga i två veckor och kursen bör upprepas igen. Kockolja kan tillverkas självständigt, men det är mycket lättare att köpa det på apoteket, eftersom processen att bearbeta rötterna och att direkt få råmaterialet är ganska mödosamt.

Vad mer behöver du veta

I komplexet av procedurer med burdock-olja är sköljning av håret med avkok av kullarrot inte mindre användbart. För att göra detta är det nödvändigt att koka det med kokande vatten och hålla avkokningen i ett vattenbad, taget i ett förhållande av 1 del torrsubstans till 15 delar vatten i en kvart i timmen. Efter spänning måste den spädas med kokt vatten till en volym på 500 ml och sköljas med redan rent hår och torkas sedan med en handduk.

För perioden av burkets masker bör olja överges hårfärgning, perm eller andra procedurer, traumatiska krullningar. Det är önskvärt för den här gången att inte använda en hårtork eller tång, och sedan efter en månad kommer håret att få ett mycket hälsosammare utseende.

Kockolja - egenskaper och applikation

Artikeln berättar om bördolja, dess fördelaktiga egenskaper och tillämpning i kosmetologi. Du kommer att lära dig vilka typer av burdockolja som finns att köpa, vilket är användbart verktyg för hår, ansiktshud och naglar.

Sammansättningen och fördelaktiga egenskaper hos burdockolja

Användbara egenskaper för burdockolja på grund av sin rika kemiska sammansättning innefattar den:

 • vitaminer - A, E, C och Grupp B;
 • mineraler - järn, kalcium, krom;
 • polysackarider - inulin.

Också i kompositionen finns fettsyror - stearinsyra, palmitinsyra.

Vid applicering av burkolja på ansiktets eller hårets hud bildas en oljig film som gör det möjligt att behålla fukt. Inulinspolysackarid fungerar som en sorbent - rengör hudens och hårets yta från döda celler, ackumulerade fett och smuts.

Kockolja förbättrar blodcirkulationen och stimulerar därigenom förbättrad leverans av näringsämnen och syre till cellerna i överhöljet av epidermis.

Herbal remedy aktiverar vatten-lipidmetabolism, förbättrar lokal immunitet och accelererar regenereringsprocesser.

Typer av burdock olja

Förutom den klassiska naturliga burdockoljan, hittar du växtbaserade läkemedel med röd peppar, nässlor och vitaminer.

Med röd peppar

Kockolja med rödpeppar används för hår - för att påskynda tillväxten och stoppa förlusten.

Extraktet av rödpeppar förbättrar blodflödet till hårbotten, tack vare vilket mer näringsämnen levereras till hårrötterna.

Användbara spårämnen närmar hårsäckar, stärker dem och påskyndar hårväxten. Dessutom eliminerar verktyget effektivt mjäll.

Var försiktig när du använder denna typ av burdockolja. Låt inte hårbotten starkt brinna, annars kan du brinna och prova utvecklingen av en allergisk reaktion. För outhärdlig stingning, skölj omedelbart av bördolja.

Med nässla

Kockolja med nässlextrakt, det är tillrådligt att använda för att stärka hårrötterna, verktyget är effektivt vid behandling av skallighet och seborré.

Växtprodukten slutar håravfall, stärker hårsäckar, normaliserar produktionen av subkutan fett, accelererar hårväxten. Kockolja hjälper till vid behandling av mjäll, främjar snabb läkning av sår på huden, eliminerar klåda.

Jämfört med produkten med tillsats av peppar extrakt, det är en mildare botemedel.

Med vitaminer

Kockolja med vitaminerna A, E och B kan användas för hår och ansiktsskinn och för att stärka naglarna.

Vitamin A bidrar till snabb regenerering av celler, hjälper till att behålla fukt i dem. E-vitamin ökar blodcirkulationen, har en antioxidant och föryngrande effekt. B-vitaminer bidrar till förbättrad näring av hudceller och hårsäckar, produktion av kollagen och elastin.

Burkhårolja

Hemligheten av effektiviteten hos burkolja i behandling av hår ligger i att förbättra blodcirkulationen i hårbotten och dess rengöring från döda celler. Detta gör att fördelaktiga ämnen kan flöda fritt till hårsäckarna och närma dem.

En tillräcklig mängd vitaminer, mineraler och fettsyror ger snabb hårväxt, stärker sina rötter och återställer strukturen.

Innan du använder burkolja måste den upphettas i ett vattenbad till 35-40 grader. Så här applicerar du produkten - massera oljan i hårbotten med massörrörelser, du kan applicera produkten både på torrt och på vått hår.

Om så önskas kan du distribuera produkten över hela längden på håret. För bekväm fördelning av olja kan du använda en kam med sällsynta tänder.

Efter applicering av produkten, sätt på en plastlock och linda huvudet med en handduk. Håll masken i 1-2 timmar. Tvätta av med varmt vatten med schampo. Efter att ha applicerat burkolja är det bättre att torka håret utan hårtork.

För ögonfransar och ögonbryn

Kockolja kan användas inte bara för hårvård, men också för ögonfransar och ögonbryn. Olja stoppar förlusten av ögonfransar, vilket gör dem längre och mer volymin. Applicera ögonbryn gör dem tjockare och mer lätta.

Dagligen applicera olja av kardborre på ögonfransarna och ögonbrynen med hjälp av en gammal mascaraborste, efter tvätt och torkning. Ta bort överflödigt produkt med en bomullsplatta eller pappershandduk.

För dessa ändamål kan du använda ren burdockolja eller med tillsats av ett vitaminkomplex. Använd inte produkten med rödpeppar.

Män kan också använda burdockolja - för skägg. Komponenterna av burdock-olja stimulerar hårväxten, gör dem mer lätta och silkefulla.

Kockolja för ansikte och kropp

Ren burdockolja, liksom olja med tillsatta vitaminer, används för att ta hand om ansiktets och kroppens hud. Verktyget återställer vattenlipidbalansen i huden, behåller fukt på ytan, eliminerar torrhet, som är karakteristisk för höst-vinterperioden. Med hjälp av burdock olja är det också möjligt att eliminera torrhet i armbågar, klackar, knän.

Olja rensar huden i ansikte och kropp av döda celler, överflödigt fett och smuts. Det mjukar huden, har en antibakteriell effekt, hjälper till att eliminera akne. Med regelbunden användning av växtprodukten accelererar processerna för regenerering på mobilnivån, främjar produktionen av kollagen och elastin, det hjälper till att släta på rynkor och förbättra hudfärgen.

Kockolja rekommenderas att appliceras på ansiktets och kroppens hud 15-20 minuter innan du tar ett bad eller dusch. Eftersom produkten är baserad på basoljor kan den appliceras på huden i sin rena form. För att göra detta, använd en bomullsplatta, ta bort överskottet med en pappersservett.

Kräftolja för naglar

Användningen av burdockolja är inte begränsad till att ta hand om hår och hud i ansikte och kropp, det kan också användas för att förbättra naglarna. Den produkt som erhålls från burkrot stärker nagelplattan, accelererar nagelväxten, förhindrar utvecklingen av svampinfektioner.

Regelbunden användning av burdockolja för naglar löser problem som brittleness och delaminering. Produkten mjukar också nagelbandet.

Gnugga burkolja i nagelplattan och nagelbandet, eller gör ett bad innan den klippta manikyren.

Kockolja hemma - ett recept

Du kan laga burdockolja själv hemma. Följande recept är taget från boken K. Ippolitov "Home Parfumery" 1906 issue.

Hur man gör burdockolja

ingredienser:

 1. Kockrot - 20 g.
 2. Olivolja - 200 ml.

Hur man lagar mat: Snygg gräsmatta. Häll råolivolja. Placera ingredienserna i ett vattenbad och värma i en timme, temperaturen får inte överstiga 50 grader. Häll oljan med råmaterialet i en flaska mörkt glas, lämna i 7-8 dagar på en mörk plats.

Hur man använder: Använd burkolja för sitt avsedda ändamål. Stam före användning. Förvara på ett mörkt och torrt ställe.

Istället för olivolja kan du använda solros, mandel, rapsfrö.

Kontra

Kockolja är en naturlig produkt och har ingen kontraindikationer, eftersom den används externt. Användningen är emellertid oacceptabel i närvaro av individuell intolerans mot substanserna närvarande i kompositionen.

För att upptäcka förekomst eller frånvaro av allergier, utför ett okomplicerat test. Applicera en liten mängd produkt på armbågens yttervägg och låt den ligga i 15-20 minuter. Om det inte finns några utslag, använd gärna huden och hårvård.

Var att köpa

Du kan köpa burdockolja i apotek eller webbutik.

När du köper en örtberedning, var noga med att vara uppmärksam på hållbarhet och lagringsförhållanden.

Medelpriset på burdockolja är 35-70 rubel. Kostnaden beror på den specifika punkten och försäljningsområdet, tillverkarens märke, tillgången till ytterligare komponenter.

recensioner

Nedan finns recensioner av tjejer som använde burdockolja för ansikte, hår och naglar.

Jag blev uppmanad att använda burdockolja för att återfuka och närma huden i mitt ansikte. Efter att hon berättade för mig hur man använder produkten köpte jag kockolja med vitaminer och applicerade den dagligen före duschen. Huden har blivit mycket mjukare, förbättrad hudfärg.

Ekaterina, 31 år gammal

Jag använder burdockolja för hårbehandling, först köpte jag Mirolla varumärke, men senast gillar jag olja mer från Evalar. Efter 1 månaders applicering av masker baserade på burdockolja blev håret tjockt, mindre faller ut, glans.

Tidigare använda burdockolja för att återställa håret efter färgning, efter en märkbar effekt användes för naglar. Fingernorlar växer snabbare, det är lätt att hantera nagelbandet.

Kockolja för hår: hur man använder och väljer rätt produkt

Artikelns innehåll:

Vad gör burdockolja

Den härrör från rötterna till en oskränkt växtburk. Denna ogräs är känd för många av den prickiga kardborrebandet, vilket är dess frö. Värderbar kosmetisk produkt erhålls inte genom direkt extraktion, som de flesta vegetabiliska oljor, men genom infusion.

För dess produktion används burdock rötter. De är förkrossade och hällda med andra vegetabiliska oljor - jordnöts, mandel, olivolja. Som en följd av infusionen erhålles ett extrakt, i vilket både de fördelaktiga egenskaperna hos skägg och annan olja är koncentrerade.

Kockolja kan köpas på apoteket eller i kosmetikavdelningarna. Om så önskas kan den också tillverkas oberoende, men detta kräver tid och lämpliga råmaterial.

Till salu hittar du burdockolja med olika ytterligare ingredienser, inklusive hetpepa, nässla, horsetail, kanel, eteriska oljor.

Fördelarna med burdockolja för hår

Sammansättningen av burdockolja är rik på ämnen som gynnar håret och är nödvändiga för sin normala tillväxt. Den innehåller:

 • vitaminerna A, E, C, K, grupp B;
 • mineraler (järn, zink, krom, mangan, koppar);
 • palmitinsyra och stearinsyra;
 • inulin;
 • polysackarider;
 • tanniner.

Den naturliga inulinen i produktens sammansättning verkar som en effektiv fuktgivande och rengöringsmedel för hårbotten och håret. Det hjälper till att släta och räta lockar.

Fettsyror skyddar hår från aggressiva yttre faktorer - vind, sol, varm hårtork. Tanniner hjälper till att stärka håret.

I samband med att använda burk täcker oljan håret med den tunnaste skyddsfilmen som skyddar dem mot negativ påverkan av den yttre miljön och tillåter inte att fukt förångas. Denna film tvättas helt av med schampo efter två eller tre resor till duschen.

Med vilka hårproblem är burdockolja användbar?

Kockolja kan göra mycket. Ett märkbart resultat kan emellertid endast erhållas under förutsättning att det systematiskt används, och inte från tid till annan.

Burdock-baserade masker är användbara för:

 • klåda och irritation i hårbotten
 • mjäll;
 • försvagat hår;
 • saktar deras tillväxt
 • förlust;
 • förlust av glans och elasticitet;
 • delade ändar.

Kockolja är lämplig för alla typer av hår. Tänk på att det kan göra en fet hårbotten ännu mattare. Emellertid täcker de stora fördelarna med burdockolja för hårets hälsa mer än denna brist. Men för torrt hår är det en riktig panacea.

I avsaknad av synliga problem kan du också använda burkolja. Dess periodiska användning kommer att vara ett bra förebyggande av sannolika hårproblem.

Hur man applicerar burdockolja för hår

Det kan appliceras på håret på olika sätt. Olja används så snart spetsarna eller rötterna, och hela längden. Allt beror på hårets tillstånd. Ett av de enklaste sätten att använda det är att värma oljebolaget lite och applicera det på håret, vilket måste fuktas i förväg och blötläggas med en handduk. Detta görs med hand eller platt kam, ibland vätning i olja. Du kan använda en speciell pensel för hårfärgning. För att förbättra effekten av proceduren sätter de på en påse eller ett duschlock, och på toppen av det sätter de ett huvud med en handduk eller en varm scarf.

Kockolja och masker baserade på det rekommenderas att appliceras på rent hår. I vissa fall är det tillåtet att göra detta innan du tvätter huvudet, till exempel, använder det bara vid tipsen.

Efter appliceringen av oljan ska du massera hårbotten med fingrarna i 10-15 minuter. För enkelhets skyld kan du använda en tandborste.

Det rekommenderas att skölja oljeboljan först efter en eller två timmar. Vid betydande problem får man maskera hela natten.

Till skillnad från ricinolja tvättas klyvan väl med något schampo. Endast dess konsumtion kan öka. För att undvika effekten av fet hår kan du skölja dem med saltvatten och sedan mjuka det med balsam.

Procedurer med burdockolja rekommenderas var tredje till fyra dagar. Masken är normalt utformad i en till två månader. Det är viktigt att ta raster för att vila håret. Hyppig användning av olja kommer att göra dem tunga.

Det är inte nödvändigt att applicera för mycket olja på håret: effektiviteten i förfarandet ökar inte från dess överskott. För hår i medellängd tillräckligt med tsk av produkten.

För att ta hand om torkat hår rekommenderas det att lägga en liten mängd olja direkt i schamponet innan du tvätter håret. Det mjukt mjukar tvättmedlet märkbart.

Kockolja är inte en allergiframkallande produkt, men om du är överkänslig kan den provocera en negativ reaktion. Före användning, var inte lat för att testa för allergier. För att göra detta, lägg lite olja på huden bakom örat och vänta en halvtimme.

Hemmagjorda hårmaskor med burdockolja

I en mängd olika recept kan masker på basis av burkolja gå förlorade. Fokusera på att alltid ha ett hårproblem. Förteckningen över ytterligare ingredienser beror på detta. När hårväxten saktar ner, tillsätt senap eller rödpeppar till oljan, om den faller, nässla eller lök, och om hårbotten är torr, äggula eller honung.

För oljigt hår

Blanda 2 msk. l. uppvärmd kefir, 3 msk. l. burdock olja, 2 msk. l. persikaolja och ett par droppar lavendelolja. Sprid blandningen jämnt genom håret, vilket gör en ljus skalpmassage. En timme senare, tvätta av resterna av masken.

För hårväxt

Lägg till 3 msk. l. burdock olja 1 tsk. peppar tinktur, 3 tsk. hårbalsam och några droppar av din eteriska olja. Rör om ingredienserna och värm upp kompositionen så att den blir varm, men inte varm. Applicera masken på hårrötterna och håll i en timme. Peppartinktur aktiverar blodflödet. På grund av detta får folliklarna mer näring och som "vakna", och håret börjar växa snabbare i längden. I stället för peppertinktur kan du använda senapspulver, vilket har en liknande effekt.

För mjukt hår

Detta är en av sorterna av oljemaskor. Blanda i lika stora delar av burdock och havtornsolja. Värm blandningen och applicera på håret. Skölj efter en timme.

Hur man väljer högkvalitativ burdockolja

Apotek och butiker erbjuder ett brett urval av burdockolja. Det bästa är den som är 100% sammansatt av marmor av burdockrötter. Närvaron av växtextrakt är acceptabel, endast de bör inte ligga till grund för oljan, men fungera som hjälpkomponenter. Undvik produkten med parfymer, de har verkligen ingen användning.

Föredra bördolja i mörka flaskor. Mycket bra, när produkten fortfarande är markerad i kartongen. Det förhindrar ljusinsprutning, vilket ökar hållbarheten hos oljan.

Kockolja är populär, så det är ofta falskt. Etikett av en kvalitetsprodukt anger alltid dess sammansättning, information om tillverkaren, hållbarhet och lämpliga lagringsförhållanden. Frånvaron av dessa data är en av tecknen på falsk olja.

Vad är användningen av burdockolja och användarhemligheter

Kockolja - ett populärt och prisvärt verktyg, och viktigast av allt, naturligt. Det tjänar som grund för tillverkningen av kosmetika hemma. På grund av det rika innehållet av vitaminer, mineraler, tanniner, inulin och syror är oljan användbar för extern och intern användning.

En kort historia av burdockolja

Kockolja är gjord av utbredd burdock (burdock). När det uppfanns, är det inte exakt upprättat, som det var länge sedan.

Indokina är födelseplatsen för burdock. Verksamhetsdistriktet sträcker sig från Skandinavien till Medelhavet, som börjar på de brittiska öarna och slutar i Japan. Också kullar tas till södra och nordamerika. I Ryssland finns burk i hela den europeiska delen, i det tempererade klimatet i västra Sibirien och i södra delen av Fjärran Östern.

Växten älskar jordar rik på kväve, vilket orsakar stor ackumulering i övergivna, sopor.

Burdock avser ruderals, det vill säga ruderala växter som växer på odlingsjord i närheten av mänskliga bosättningar.

Kockolja erhålls från rötterna genom metoden för fettutvinning, det vill säga det dras på en annan vegetabilisk olja, till exempel på solros eller olivolja.

Sedan medeltiden är det känt om användningen av burdock i mat. Och idag använder Japan, Korea, Brasilien, rötterna av växter och unga stammar i matlagning.

Kocken växer i övergiven, "sopor" placerar nära människans bostad

Läkningskvaliteter för produkten i kosmetologi och medicin

Oljamin vitamin mineralskomplexet består av följande kemiska element:

 • betakaroten;
 • vitamin A;
 • B-vitaminer;
 • vitaminer D, E, F, K;
 • kalium;
 • kalcium;
 • magnesium;
 • zink;
 • jod;
 • fosfor;
 • järn.

Den viktigaste kosmetiska användningen av burk, som gav honom stor popularitet, är förmågan att stärka håret, bekämpa håravfall, mjäll och förbättra nagelförhållandet.

Kockolja hjälper till att bekämpa fina rynkor, inflammation och hudskalning. Den är idealisk som bas för rengöring, vårdande masker eller krämer. Naturlig inulin frigörs som ett resultat av fet extraktion av rötterna och absorberar toxiner från hudytan och hjälper till att eliminera sönderdelningsprodukter. Kockolja bidrar till förnyelsen av epidermis, eftersom det tar bort döda celler och stimulerar syreförsörjningen.

Kockolja används också som ett hjälpmedel i kampen mot akne, herpes, eksem och läkning av repor och nötningar.

Kockolja finns i två former: kosttillskott, kosmetisk.

Kockolja används inte bara externt utan även inuti i små portioner. På grund av närvaron av fleromättade och mättade fettsyror är det ett utmärkt fortifieringsmedel.

I synnerhet rekommenderas det för gastrointestinala sjukdomar och för profylaktiska ändamål. Inulin, som är så rik på burdockolja, är en naturlig prebiotisk, absorberas inte i övre matstrupen, stimulerar tarmarna till aktivitet. Dessutom bidrar burdockolja till att återställa mikroflora, minska koncentrationen av ammoniak i tarmen, vilket minskar risken för cancerceller. Men samtidigt måste man komma ihåg att man aldrig får värma upp det, ta 1-2 tsk. per dag.

Vad man ska leta efter när man väljer klyftaolja, lagringsreglerna

Marknaden erbjuder ett brett utbud av kosmetisk olja från burdock: i ren form, med tillsatser från medicinalväxter, med röd peppar. Sådana tillsatser förbättrar effekten på huden eller håret, men en lång lista med smaker och konserveringsmedel bör varna köparen. Maten förbrukade burkolja utan tillsatser.

När du väljer ett verktyg måste du vara uppmärksam på:

 • på kompositionen. Ju färre ingredienser som anges på etiketten, desto bättre. Burdock root extrakt bör listas först;
 • på namnet på basoljan. En pålitlig tillverkare av produkten indikerar nödvändigtvis detta. Oliver och mandeloljor är bättre i kvalitet, men sojabönor och rapsoljor är billigare men mindre användbara.
 • på förpackningen. Eftersom oljan måste förvaras på en plats skyddad mot ljus, måste flaskan eller flaskan vara ogenomskinlig eller mörk.
 • på tillverkningsdagen. Ju närmare det är till inköpsdatumet, ju fräschare och bättre produkten. Oljan har en hållbarhet, i slutet av vilken näringsämnena avdunstar. Denna period måste anges på flaskan.

Kockolja bör förvaras på en mörk plats i en tätt sluten behållare.

Oljan ska lagras enligt reglerna så att den inte förlorar sina fördelaktiga egenskaper före tidpunkten:

 • Temperaturen i rummet där produkten är lagrad bör ligga i intervallet 12-15 ° C;
 • håll inte flaskan nära en öppen flamma, spis eller mikrovågsugn;
 • förhindra inträngning av direktljus, som påverkar vilka vitaminer och antioxidanter som förstörs.
 • flaskan eller flaskan måste hållas tätt stängd, inloppet av syre utlöser oxidationsreaktioner;
 • platsen där det finns ett paket med verktyget bör vara utom räckhåll för barn.

Kontraindikationer och biverkningar

Som kosmetik för extern användning har kardolja inte kontraindikationer, förutom individuell intolerans. Före första användningen, applicera två droppar olja på armbågen eller handleden, om det inte uppstår hudutslag, hudutslag eller rodnad efter en dag, kan produkten användas.

Låt inte olja komma in i dina ögon eftersom det orsakar rivning och rodnad. Annars skölj ögonen omedelbart med rent vatten eller applicera bomullsull doppad i te.

Vid inandning av burdockolja kan biverkningar uppstå vid överdosering: illamående, diarré, kräkningar. Det är viktigt att ta 1-2 teskedar per dag. Men om du har en kronisk sjukdom, var noga med att konsultera din läkare.

Topp 4 användningar av burdock olja

Som livsmedelstillsats används burdockolja utan värmebehandling i ren form eller som salladsdressing.

Anvisningar för användning av burdockolja för hår:

 1. Tvätta håret och torka lite med en handduk.
 2. Värmeburkolja så att den absorberas bättre.
 3. Gnid produkten i hårrötterna, massera den och fördela den med hjälp av en hårborste eller med en handflata längs hela längden.
 4. Wrap huvudet med en film för att skapa en växthuseffekt, topp med en varm handduk, vänta en timme.
 5. Tvätta huvudet med ett mildt schampo, använd en balsam.
 6. Upprepa 1-2 gånger i veckan med en kurs på 10-12 procedurer, ta en paus på 14 dagar.

Kockolja används som tonik för ögonfransar och ögonbryn. För att göra detta värms det också upp till en temperatur på 40-45 ° C, och sedan med en liten borste fördelas det flera gånger genom ögonfransarnas eller ögonbryns hår. Överskott kan tas bort med en bomullspinne eller svamp. Använd 2-3 timmar före sänggåendet.

Användningen av hudvårdsprodukter är möjlig i sin rena form. För huden kommer att vara användbara masker med tillsats av burdock olja.

Video: burdock olja - hur, varför och för vad

"Burdock elixir" för medicinska ändamål

Kockolja appliceras:

 • i kampen mot furunkulos och purulenta inflammationer;
 • med utslag och klåda;
 • att bli av med mjäll
 • att mjukna huden efter solbränna;
 • för eksem
 • med problem med mag-tarmkanalen;
 • för att minska smärta i muskler och leder
 • vid behandling av gallblåsa eller njursjukdom
 • som ett tillägg i behandlingen av diabetes;
 • för att bli av med reumatism
 • i kampen mot skallighet.

Vid sjuka leder

Produkten har förmågan att återställa bruskens vävnad. Den ska användas 1-2 gånger om dagen genom att gnugga den i den drabbade leden, som sedan förpackas i ullduk. Gör det dagligen i 1-1,5 månader tills symtomen försvinner.

För att förbättra tarmarnas funktion

I människans tarm bebodd av många bakterier som bidrar till matsmältningen, absorptionen av näringsämnen, de korrekta metaboliska processerna i kroppen. I dysbakterios är störningen av skadliga och fördelaktiga bakterier störd, vilket kan leda till en nedbrytning av immun-, nerv- och hjärtsystemet och hudproblem. Prebiotiska (dvs. vår burdockolja) återställer och upprätthåller en normal miljö för att fungera för fördelaktiga bakterier.

Kockolja för tarmproblem:

 • hjälper till att förbättra aptiten
 • som en del av komplex behandling bekämpar gastrit och sår;
 • Det är ett oumbärligt hjälpmedel vid förebyggande och behandling av kronisk förstoppning och kolit;
 • stimulerar peristaltis, lindrar tarmspasm.

Med frekvent förstoppning hjälper den dagliga användningen inuti 2 teskedar med klyftaolja

Vid behandling av tarmarna och bekämpning av förstoppning appliceras burdockolja oralt på en tom mage en till två teskedar, helst på morgonen i 3 veckor. Vid 2-3 veckors raster upprepas kurser systematiskt under hela året. Gravida och ammande kvinnor bör alltid rådgöra med en läkare innan de tar in olja inuti.

Hjälp med psoriasis

Ärftlig autoimmun sjukdom - psoriasis - ger mycket problem. Det manifesterar sig i form av rodnad på huden, som så småningom börjar avta och blöda om de inte är botade i tid. Dessutom är denna sjukdom av kronisk natur med periodiska remissioner.

Oljor används i stor utsträckning vid behandling av psoriasis, för skillnad från salvor och krämer med antibiotika är inte beroendeframkallande.

En typisk manifestation är ett utslag på naglarna. Att bekämpa denna sjukdom hjälper recept baserat på burdock olja:

 1. I ett halvt glas varmt vatten, tillsätt 10 droppar burdock olja.
 2. Håll fingrarna i lösningen i minst tio minuter.

Efter regelbundet utförande av ett sådant förfarande kommer händerna på 3-4 veckor att hitta ett välskött och rent utseende.

Psoriasis påverkar ofta hårbotten, och burdockolja kommer också till räddningen. Psoriatic plaques ständigt kliar, mjäll visas, hår raser lätt. Med tillväxten av plack blir hårsäckarna tunnare, håret faller ut hela strängarna.

Receptet för burdockolja för skallighet med psoriasis är följande:

 1. Värm oljan med försiktiga massagebevegelser för att gnida i hårbotten i 10-15 minuter med en pensel eller fingrar.
 2. Använd en duschlock eller sätt upp huvudet med matfilm i 1,5 timmar.
 3. Ta bort mjukad skorpa från hårbotten med en träkam, metallkam bör inte användas.

För att bekämpa psoriasisutslag på huvudet och huden kommer det att bidra till ett annat sätt:

 1. Gör komprimerar från bitar av bomull eller skivor, noggrant blötläggning med burdockolja.
 2. Skydda med folie, lämna i 40 minuter.
 3. De mjukade tillväxterna är noga separerade.
 4. Utför proceduren regelbundet i 10-12 dagar.

Huvudregeln för psoriasis är att starta behandlingen i tid för de första tecknen. Kockolja är ett icke-hormonellt läkemedel som inte påverkar de inre organen. Stimulerar cellförnyelse, desinficerar hud efter plackavlägsnande.

Användning av burdockolja för kvinnors hälsa

Vid gynekologiska sjukdomar är burkolja oumbärlig som ett tillägg till huvudbehandlingen.

Kockolja hjälper till med följande sjukdomar:

 • uterine myome;
 • mastit;
 • tillväxten av endometrieceller i livmoderns inre skikt;
 • bildandet av cystor på äggstocken;
 • nodulär fibroma i livmodern;
 • inflammationer hos de kvinnliga könsorganen.

Vid mastopati appliceras kompresser på bröstet: en bomullspinne vätas med olja och appliceras på den plats där tumören känns. Efter en halvtimme avlägsnas, upprepas proceduren dagligen i två veckor. Det är viktigt att förstå att olja är ett hjälpmedel, det hjälper inte att bota sjukdomen helt.

Innan du använder oljan för adjuverande terapi bör du rådgöra med din läkare.

Kockolja för kompressor kan beredas av dig själv:

 1. Finmala 100 gram torkade burkstorkar.
 2. Häll med solros eller olivolja i en volym på 250 ml.
 3. Lämna på ett mörkt varmt ställe i 14-16 dagar.
 4. Stam före användning.

Vid sjukdomar och inflammationer hos de inre kvinnliga genitala organen används burkolja i form av tamponger. Tampongen måste vara nedsänkt i olja och sedan försiktigt införd i slidan över natten. Upprepa 1-2 veckor.

För människors hälsa

För män hjälper burdockolja till att göra håret tjockare, för att minska förlusten, inte bara på huvudet utan även på skägget.

Regelbunden applicering av burdockolja till skäggområdet:

 • tar bort hudens skalning
 • näring hårsäckar
 • underlättar utbrott av borst;
 • gör huden mjuk och smidig;
 • accelererar skäggets tillväxt.

För att förbättra effekten av burdockolja blandad med rödpeppar. Du kan köpa färdig olja med peppar i en flaska, och du kan förbereda dig från tillgängliga ingredienser.

Recept och metod för användning:

 1. Värm ½ kopp burdockolja i en emalj eller glasskål.
 2. Tillsätt en halv tesked röd paprika eller en tesked pepparktur.
 3. Blanda väl.
 4. Applicera blandningen på hakan, där det finns borst.
 5. En timme senare, tvätta av.
 6. Att näring och mjukna huden med en kräm.

Anti-inflammatoriska och desinfektionsegenskaper hos burdockolja bestämmer dess användning vid komplex behandling av manliga könsorgan. I synnerhet när smärtan smälter penis med olja i intervallen mellan appliceringen av medicinska salvor.

Video: odla ett skägg

Brödolja för barn

Det är kontraindicerat för barn att använda klyftaolja inuti, eftersom deras matsmältningsorgan ännu inte är helt format, det reagerar lätt på olika slags stimulering, det vill säga oljan kan provocera diarré.

Men som kosmetisk är burdockolja idealisk för ett barn. Var noga med att du före första användningen måste göra ett allergiskt test, eftersom barnets immunförsvar är mycket känsligt.

Kockolja används för att vitalisera håret, ta bort torkade skorskor från hårbotten, hos barn tar proceduren en halvtimme. För att göra detta, gnid ett varmt medel in i huden och fördela det längs längden, och linda sedan in det med en handduk.

Vid nyfödda med blötdemitit i den akuta formen visas sårets sår, som läker länge. I kampen mot dem kommer hjälp receptet:

 • göra en komprimering från en bomullsplatta fuktad i olja;
 • medan barnet sover, applicera detta komprimera på en öppen plats med ett sår;
 • Idealiskt bör lotionen vara på huden i 20 minuter för att mjukna huden;
 • Rengör försiktigt det behandlade området med en servett.

Utslag, tuttar hos spädbarn behandlas med burkolja i sin rena form, vilket medför fingertopparna och gnuggar den något.

Hjälper till att lindra irritation bada i vatten med avkok av medicinska växter och några droppar burdockolja.

På grund av bristen på kontraindikationer är burdockolja lämplig för barn från de första dagarna av livet.

Kockolja recept för kosmetiska ändamål

Det finns många receptblandningar av burdockolja med andra. Du kan lägga till den i köpta kosmetika, som schampo och kroppskräm, i förhållandet 1 tsk. på 200 ml. Därefter kan flaskan lagras högst tre månader.

Fotvård

Benen kräver särskild vård, eftersom klackarna utsätts för tung belastning. Särskilt efter vinterkylan känns hudens grovbildning.

Skyddsolja i fotvård kan appliceras på flera sätt:

 1. Tillsätt några droppar olja (10 droppar till 2 liter vatten) i ett bad med varmt vatten, håll fötterna i badet i 30-40 minuter. Vid slutet av vattenproceduren bär du mjuka strumpor.
 2. Daglig botemedel, som används för fötterna, blandas med några droppar olja betyder.
 3. Gnugga oljan i en ren form med fingrarna direkt på grovklackarna, skölj med varmt vatten efter 40-50 minuter och utföra rengöringsmanipulationer med pimpsten och applicera sedan en näringsrik grädde. Det är lämpligt att göra allt före sänggåendet.

Olja för vård av händer och naglar

Användningen av burdockolja eliminerar bräcklighet, delaminering, kan kämpa med nagelsvamp, accelererar nagelplattans tillväxt.

Nail and Cuticle Care Recept:

 1. Värm 1/4 kopp olja till 40-45 grader.
 2. Att sänka fingrarna helt, men bara naglarna i den oljiga vätskan.
 3. Vänta 10-15 minuter.
 4. Skölj försiktigt med varmt vatten.

Det kommer att vara idealiskt att genomföra proceduren innan du går och lägger dig i sängen i bomullshandskar.

Ett vanligt problem är härdningen av armbågarna. För att mildra zonen kommer oljan att appliceras i ren form i 20 minuter innan du dricker eller badar.

Att mjuka händerna i händerna och stärka naglarna kommer att hjälpa till att skrapa bördolja

Mask i kampen mot buntarna av naglar:

 1. Blanda en tsk. burdock olja och 3-4 droppar citronsaft.
 2. För att ånga ut naglar i varmt vatten, gnugga omedelbart den beredda kompositionen.
 3. Skölj inte 1-1,5 timmar, om möjligt, lämna över natten.

Nattmask för att mata nagelplattan:

 1. Till 1 tsk. burdock olja tillsätt 1 droppe essentiell olja av gran.
 2. Gnid blandningen i naglarna.
 3. Använd tunna handskar hela natten.
 1. Förbered ett kamillextrakt: 1 tesked häll 1 kopp kokande vatten.
 2. I den kylda infusionen för att ånga naglarna.
 3. Blanda 1 tsk. burk, druvolja och gräddfil, värme, applicera på naglarna.
 4. Efter 15 minuter, rengör naglarna med en bomullsplatta fuktad med kamomill.

Regelbunden gnugga av oljig vätska från burdockrötter till naglar, nagelband och torr hud i händerna i 15 minuter kommer att ha en helande effekt och förbättra utseendet.

Läppvård

Mjuk hud på läpparna utsätts ofta för miljöpåverkan, till exempel under vinterkylan. Mjuka, släta läppar, minska smärta hjälper oljig vätska från burken.

Applicera oljan direkt med fingertopparna på hela ytan av läpparna 1-3 gånger om dagen.

Olja för att bekämpa torr hud och hår

Följande recept för torrt hår är populära:

 1. Applicera burdockoljan över hela längden och på ändarna av håret, fördela den med en kam och linda den med en varm förband i 40 minuter.
 2. K 4 Art. l. Lägg till burdockolja till en droppe essentiella essenser från kamomill, ylang-ylang och bey, applicera i hårets ändar.
 3. Förbered en enkel komposition av 2 msk. l. burdockolja, och tillsätter 10 kapslar av vitamin A och E.

För torr hud:

 1. Blanda ett närande ansikte eller kroppskräm med några droppar olja innan appliceringen, applicera som vanligt.
 2. Förbered blandningen och ta 1 tsk. kardborre och kamilleoljor, smarta problemområden på morgonen och kvällen.

Kroppsvård

För kroppen är burkolja helt enkelt oumbärlig. Utvecklat många recept baserade på det, låt oss ringa några:

 • ta ett bad i en halvtimme, tillsätt 70 gram (4,5 ss) olja;
 • 10 minuter innan du går i duschen, gnugga hela kroppen med olja i ren form och utför sedan vattenförfarandet som vanligt.
 • 1/3 kopp smör från en burdock ta: 1 msk. l. jojoba och 5 droppar neroli. Varm blandningen att gnugga in i huden dagligen;
 • blanda 2 tsk. burdock och jojobaolja, 1 droppe geranium och hoppressning, 2 droppar fänkolja. Smörj bröstet med den beredda kompositionen.

Det är viktigt att komma ihåg att gravida och ammande kvinnor är förbjudna att använda eteriska oljor.

Olja av burdock för viktminskning

Inte många vet att burkolja kan hjälpa till med viktminskning. Naturligtvis måste du närma sig problemet på ett komplicerat sätt: följ en diet och gå in för motion.

Att bli av med celluliter hjälper till att massera höfterna med följande komposition: 1 msk. l. burdock olja, 1 droppe essentiella essenser av lavendel, rosmarin och eukalyptus. Upprepa en dag omedelbart efter en dusch.

Burdock wrap hjälper till att gå ner i vikt på problemområden och ta hand om huden

Det hjälper till att minska volymen omslag:

 1. 2 msk. l. malda kanel och rödpeppar blanda med 3 msk. l. burdock olja.
 2. Värm i ett vattenbad.
 3. Applicera på problemområden och linda i film i 30-40 minuter.
 4. Om det finns en brännande känsla förkortas tiden.
 5. Skölj försiktigt med vatten.

Kombinerar bantningsmassage med burdockoljebaserad doft:

 • på 3 msk. l. burdock lägg till 1 tsk. Persika och 1 msk. l. sheasmör
 • tillsätt 5 droppar essentiellt marc från citron, bergamot och grapefrukt;
 • använd ett varmt verktyg.

Användningen av burdockolja i kombination med väsentliga

Eteriska oljor är rika på biologiskt aktiva komponenter, i kombination med burdock de kompletterar varandra ökar den positiva effekten.

För att rengöra huden, hjälper anti-akne kombinationen med calendulaolja i proportionerna 1: 1. Kraftiga antiseptiska egenskaper hos calendula i kombination med desinficerande burdockolja eliminerar aktivt finnar.

Med olika utslag kommer akne och rodnad på kroppen att hjälpa recept: 5 droppar essentiellt extrakt av eukalyptus och lavendel blandad med 2,5 msk. l. burdock olja, tillsätt 10 tsk. rosevatten. Att torkas av lotion på morgonen och på kvällen.

Kompositionen hjälper till att strama huden utsträckt efter leverans eller bantning:

 • 1 msk. l. burdock olja, 2 tsk. jojobaolja, 2 droppar rosmarin och anis.
 • gnugga i 5 minuter, ta bort rester med en trasa;
 • upprepa i 14 dagar.

Öka effekten av massagen, släta huden med en blandning av burk och druvolja (1 msk vardera), 2-3 droppar tokoferol.

Regelbunden användning av en blandning av oljor kommer att göra huden frisk och elastisk, kommer att starta regenereringsprocesser på mobilnivån.

Några användbara tips

Många är bekanta med läkningskvaliteten hos burdockolja, men det finns vissa subtiliteter i dess tillämpning.

Följande tips kommer att vara till hjälp:

 • det är nödvändigt att sätta medel endast på rent hår och hud;
 • 1-2 veckors raster mellan kurser krävs
 • För att göra det lättare att tvätta oljan från håret behöver du inte suga dem, men omedelbart applicera schamponet med massörrörelser över hela längden.
 • för att tvätta burkvätskan från håret är en naturlig blandning av vispadda och äppelcidervinäger i ett förhållande av 1: 1 lämplig;
 • Eftersom orefinerad olja kan skugga blont hår, ska blondiner använda en genomskinlig eller gulaktig botemedel;
 • Ett enkelt och billigt sätt att tvätta håret efter en burdockmask är utspätt rågmjöl (5 msk) i varmt vatten till konsistensen av pannkakade deg. Våt inte huvudet! Applicera blandningen som ett schampo, lämna i några minuter, upprepa om det behövs;
 • Efter tvättning av håret, använd balsam eller skölj enligt följande: 3 liter vatten blandat med 3 msk. l. äppelcidervinäger.

Det är nödvändigt att regelbundet använda burkolja, men var noga med att ta raster mellan kurser.

recensioner

Flickor, och varför de flesta av oss försummar burkolja, föredrar olivolja, kokosnöt eller avokadoolja? Men ryska skönheter använde exakt burdock och hade en flätning i midjan! Naturligtvis förstår jag att ekologin inte är densamma i den moderna metropolen (och redan i byn), och detta påverkar utan tvekan vårt hår. Men Rysslands ryska skönhetens foto är helt enkelt imponerande och de hade inga schampon, men bara tvålrotet och från hårvårdoljor är mestadels burdock, och du kan bara drömma om utländska oljor! Jag började också på något sätt behandla burdockoljorna skönt efter att ha testat "utomlands" olivolja och avokadooljor. Men ödet konfronterade mig en gång med en burk, för jag var på en gång kvar utan oljor alls (de utomeuropeiska var på väg från nätbutiken) och jag gick till apoteket. Köpte, som de säger, vad det var. Så produceras Mirra burdockolja i Ryssland. Volymen är 100 ml. Pris 55 rubel. Producerad olja på TU. Min olja är inte bara burdock, men med tillsats av ricinolja och vitaminer A och E. Jag vill bara notera: inte alla märken med burdockoljor passade mig, kanske var de inte så naturliga (det var som att håret klättrade), men myrrolls gav oljor endast positiv effekt. Den enda nackdelen med denna olja är förpackning.

Genom en sådan bred nacke, få ut mycket olja och de kan bli smutsiga. Lukt: Smör luktar som burkolja. Jag älskar denna lukt väldigt mycket. Applicering: För alla rekommendationer (inklusive på förpackningen) ska oljan appliceras på rötterna, men jag har en fet typ av rötter och jag föredrar att inte applicera oljor i hårbotten. Jag ansöker exklusivt på längden, reträtt cm 5 från rötterna, med stor uppmärksamhet på hårets tips. Jag flätar den och går och lägger mig, nästa morgon tvättar jag oljan. Det är, jag håller oljan på håret i ca 8 timmar. Jag isolerar inte mitt huvud, jag kan inte sova i en hatt. Kudden väger inte oljan på kudden, men jag applicerar inte för mycket! Kockolja för Mirrolls hår med ricinolja och vitaminer Photo Olja tvättas av utan problem från andra gången, till exempel med detta schampo. Effekt: Olja fuktar och ger näring till håret, inklusive tipsen. Efter skärning med het sax har 2 månader gått redan, och jag observerar inte några delade ändar. Håret är livligt och elastiskt. Om oljan används regelbundet kommer den helande effekten att märkas. Skina mycket bra! Och också mindre push. Håret är slät, silkeslen och mjuk vid beröring! De växer bra, men i mitt fall, inte för att jag stimulerar hårrötterna, men för att tipsen inte slår av. Det var en gång i tiden, och tillräckligt länge för mig (som det verkade mig) växte inte håret, men de växte faktiskt (och hur) bara för att jag inte bryr sig om dem (inte fuktade) håret bröt precis på en viss längd och växte inte (eller snarare, ökade inte längden). Så flickor du mitt råd, vill ha långt hår, återfuktas och återfuktar hårlängden igen. Denna burdock för mig är en favorit av burdockoljor av andra märken, möjligen på grund av att den här flaskan inte bara är burdock utan en cocktail med ricinolja och vitaminer. Men jag kommer förstås inte att glömma olivolja, mandel- och avokadoolja och jag ska bara byta ut dessa oljor! Nu har jag 5 favorithåroljor! Rekommenderas.

Amatörkosmetik

http://irecommend.ru/content/devushki-pochemu-bolshinstvo-iz-nas-prenebregaet-repeinym-maslom-predpochitaya-olivkovoe-kok

Naturlighet är alltid mer kraftfull än artificitet Värdet: Det närmar och fuktar; främjar tillväxt gör håret tjockare. Nackdelar: Kräver en bra tvätt; Handduk måste tvättas oftare än vanligt efter olja. Oavsett hur många olika hårprodukter jag använder, glömmer jag aldrig om bördolja. Ibland tar jag pauser, naturligtvis, använder jag olika hårmaskor med andra komponenter, men då kommer jag tillbaka till denna olja ändå, för efter att ha applicerats håret blir det bättre och deras utseende förbättras. De flesta av de testade produkterna som innehåller en viss typ av olja, tycker jag om tillverkaren Mirrolla. Det producerar inte mycket stora flaskor rubel i åttio i genomsnitt (priset kan variera). Tillräckligt ett tag men säkert en naturlig produkt. Jag gnuggar alltid bördolja i hårets rötter först och fördelar den sedan längs hela längden och lämnar håret under handduken "hus" i ungefär tjugo minuter så att allt är väl absorberat. Men efter ett liknande förfarande måste jag tvätta huvudet med särskild försiktighet med schampo eller annat sätt, för annars ser håret ut oljigt.

(Brownie) Tanya

http://www.imho24.ru/recommendation/269/

Kockolja hjälper till att stärka håret. Burdock masker Jag gör regelbundet när jag ser att mitt hår börjar försämras. Oftast sker detta på våren. Jag köper burkolja i ett apotek, ibland i ren form, ibland med tillsatser. Jag gör masken enligt följande, värm oljebolaget lite och gnugga det i hårbotten, fördela det genom håret och kamma det. Sedan lägger jag på en hatt och lämnar en mask med burdockolja i tjugo till trettio minuter. Masken med burdockolja är ganska enkel. Jag tvättar mitt hår med schampo två gånger. Inget fet hår, efter att ha använt en burdock mask, har jag inte. Resultatet av att applicera masken med kardolja återställs, friskt hår som slutar falla ut. Speciellt bra bördolja påverkar rötterna i mitt hår. Oftast köper jag burdockolja av varumärket Mirrolla, med propolis, med rödpeppar, med kamomill och med medicinalväxter.

Elena Lyubimova

Sådan vid första anblicken är oattraktiv växt, som burdock, en källa till läkande ämnen för skönhet och hälsa. Kockolja hjälper till att ta hand om bleka, problemskinn, stärka hår, naglar och läker också kroppen från insidan. Regelbunden användning ger en varaktig och synlig effekt, och effektiva recept hjälper dig att vara frisk och vacker.Nästa Artikel
Effektiva recept maskerar för snabb hårväxt hemma