Burdock Hair Masks - Hemlagad Recept och recensioner


Burkhårolja erhålls från burdockrötter på grund av frigörandet av koncentratet. Detta beprövade verktyg återställer snabbt strängar, mättar med vitaminer och syror till de allra bästa tipsen. Hårvård med hjälp av naturliga ingredienser hjälper till att bekämpa håravfall och långsam tillväxt. Att skapa din egen naturliga kosmetika eller berika färdiga är det lätt att bli ägare av tjocka starka strängar.

Användningen av oljeblocket för hår

Oljens unika egenskaper har använts i århundraden. Lyxiga tjocka krullar har alltid varit den främsta dekorationen av tjejer. Används helande verktyg för att öka tillväxten och ge mjukhet och glans. Normaliserar metaboliska processer i folliklarna, ökar kapillärcirkulationen, vilket gör det möjligt för näringsämnen att mätta rotsystemet.

Användbar komposition av oljan:

 • fleromättade fettsyror;
 • tanniner;
 • ett komplex av vitaminer i grupp B, A, C, E;
 • mineralsalter;
 • eter;
 • inulin.

Läkande egenskaper för hår:

 1. Fuktgivande och näring;
 2. Återställande av blodflödet;
 3. Normalisering av processer i folliklarna;
 4. Ökad tillväxt;
 5. Lödning av nagelbandet, förhindrande av sårbarhet och porositet;
 6. För att stärka håret
 7. Alopeci behandling.

Kontraindikationer att använda:

Viktig redaktionell rådgivning

Om du vill förbättra ditt hårs tillstånd, bör du särskilt sköta skampon som du använder. En skrämmande figur - i 97% av schampon av kända varumärken är ämnen som förgiftar kroppen. Huvudkomponenterna, på grund av vilka alla problem på etiketterna är betecknade som natriumlaurylsulfat, natriumlauretsulfat, kokosulfat. Dessa kemikalier förstör krullarnas struktur, håret blir skört, förlorar sin elasticitet och styrka, färgen bleknar. Men det värsta är att dessa saker kommer in i levern, hjärtat, lungorna, ackumuleras i organen och kan orsaka cancer. Vi rekommenderar dig att överge användningen av medel i vilka dessa ämnen är belägna. Nyligen utförde experter från vår redaktionsteam en analys av sulfatfria schampon, där första plats togs av medel från företaget Mulsan Cosmetic. Den enda tillverkaren av naturliga kosmetika. Alla produkter tillverkas under strikta kvalitetsstyrnings- och certifieringssystem. Vi rekommenderar att du besöker den officiella webbutiken mulsan.ru. Om du tvivlar på din kosmetiks naturlighet, kontrollera utgångsdatumet, det ska inte överstiga ett års lagringsutrymme.

 • individuell känslighet
 • Närvaron av sår, sprickor, brännskador i hårbotten.

Du kan köpa en naturlig produkt både på apotek och på en kosmetikaffär. Priset beror på tillverkare och volym. Sortimentet kan hittas med tillsats av vitaminer, växtekstrakter, till exempel med aloe vera eller peppartinktur. Den genomsnittliga kostnaden för 100 ml - 120 p., 250 ml ca 230 p.

Metoder för applicering av olja av burdockrötter för hår

Det är möjligt att använda en växtbaserad produkt för att skapa hemmet kosmetika eller för att berika färdigställda vårdprodukter och medicinska produkter. Sluta falla ut, stärka, förbättra tillväxten och fuktpas längs hela längden lätt med egna händer utan att tillgripa dyra procedurer. Särskild uppmärksamhet bör ägnas åt trådarna efter färgning, perm och uppbyggnad, förebyggande förfaranden med läkningshämmor förhindrar förekomst av porositet och delaminering. Det rekommenderas också för behandling av torr hårbotten, klåda, irritation, mjäll.

tillsats schampo

Kan användas för behandling av mycket skadade, torra, spröda strängar med regelbunden irritation av hårbotten för att introducera burdockolja i balsam och schampo. Tre / fyra droppar per tio ml av den färdiga produkten är tillräckliga. Använd en månad efter en paus för att förebygga att du tvättar håret med ett närande schampo en gång i veckan.

Hur man använder i ren form

Applicera olja och är värd som en oberoende vårdprodukt. Gör applikationer för sömntid, gnid försiktigt in och varma. På morgonen skölj noga med schampo, skölj med vatten med citron eller äpple / vinäger. På bokstavligen spröda tips sätter du bokstavligen ett par droppar, för en jämn fördelning är det bättre att använda en träkam.

Hårbottenmassage

För att förbättra blodflödet och näringstillförseln, tillräcklig syremättnad, som påverkar alla intracellulära processer, är det värt att regelbundet massera hårbotten. Blanda ihop med olivolja eller solrosolja (fem ml vardera) och berika även med mandarin, patchouli, kalamus eller bergamot etrar, tre / fyra droppar räcker. För att utföra proceduren innan du tvättar, massera noggrant huden, efter att ha lämnat ytterligare tio / femton minuter.

Användbar video: Hur man växer tjockare hår och slutar håravfall

Hur man gör hemlagad burdockolja

Genom kosmetologin hos naturliga hem recept är det inte svårt och självständigt förbereda en värdefull vätska. Detta kommer att kräva kullarrot, du kan använda färskt, torkat eller fryst. Applicera hemlagad olja rekommenderas för massage, närande och fuktgivande masker, såväl som i baldness-behandlingskomplexet. Den rika kompositionen återställer snabbt krullarna till de allra flesta styckena, bryr sig om hårbotten.

ingredienser:

 • 100 gr. burdock root;
 • 250 ml olivolja.
Tillverkning och tillämpningsmetod:

Du kan ersätta alla orefinerade växter - solros, persika, jojoba, mandel, persika, linfrö, rapsfrö. Fina höggrotet, lägg i en flaska, häll varm olja och täta tätt. Insistera på i femton dagar, skaka regelbundet. Efter det är möjligt att berika näringsämnen balm, serum, att använda som grund för huvudets massage. För att förhindra ett snittsnitt, gnid ett par droppar på fingertopparna och sprida dem på spetsarna.

Tips och regler för användning av burdock masker

För att uppnå maximal effekt, använd burka olja är nödvändigt, enligt enkla rekommendationer:

 1. För att förbereda en mask beroende på längden på locken, indikerar recepten vanligtvis volymen för medelstora. För Rapunzel flätor kommer det att ta dubbelt så mycket och för snygga quads lite mindre, du kan inte lagra formuleringarna efter tillagning i mer än en dag, de aktiva elementen kan komma in i kemiska reaktioner.
 2. Innan du ansöker om att tvätta krökorna valfria, behöver du schamponet för att avlägsna oljeblandningen efter proceduren, tvätta av burkens olja, det kommer att visa sig från den andra tvålen. Om fixeringsmedel användes, räcker det med att skölja krullarna med varmt vatten och sedan börja bry sig.
 3. Hur mycket att behålla håret beror på deras tillstånd, procedurens genomsnittliga varaktighet är från en timme till tre. Om blandningen applicerades på rötterna, är fyrtio minuter tillräckligt med att lämna torrt, försvagat, blont hår och lämna baldhet i behandlingskomplexet för natten.
 4. Upprepa för profylakse en gång vartannat vecka, med en återhämtningsförlopp, hålls sessioner under hela månaden, och även under denna period används inga krusningsjärn, hårkrullare, hårtork eller hårda hårborstar.

Burdock hårmaskor - de bästa hemlagade recepten

Slöta spiny växt är en riktig upptäckt för skönhetens skönhet. Magisk olja är en unik naturlig produkt, en balanserad komposition som har en enorm effekt på håret. Som ett resultat kommer de att bli starka och elastiska från rötterna till själva skärningarna.

Tillväxtmask

Problemet med långsam tillväxt är förknippad med brist på livgivande ämnen på grund av näringsbrister, liksom mikrocirkulationssjukdomar. Kräftoljan för hårväxt hjälper till i lösningen, och mättar rotsystemet med de nödvändiga elementen. Att växa långa flödande strängar kan du utföra ett vårdförfarande en gång / två gånger om tio dagar.

ingredienser:

 • 15 ml av huvudbeståndsdelen;
 • 5 gr. vitlök;
 • ampull av cyanokobalamin.

Produktions- och appliceringsmetod: Blanda vitlöksgröna med burdockolja, tillsätt vitamin B 12. Gnugga i oväxta rötter i fem / sju minuter. Efter ytterligare en kvart i timmen för att bli av med den specifika lukten måste du använda schampo två / fyra gånger.

Video recept: Mask för hårväxt och näring med burdock olja, dimexid och vitaminer

Anti-dropout mask

Användbar bördolja för håravfall, särskilt under lågsäsong. Det hjälper till att stärka hela längden, förbättrar hårbotten. För profylakse användning en gång i månaden, under behandlingen kommer en kurs på tolv dagliga sessioner att krävas.

komponenter:

 • 10 ml av huvudbeståndsdelen;
 • 35 gr. färglös henna;
 • 7 droppar cedareter.

Förberedelse och användningsmetod: Blanda det ångade pulvret med oljor. Liberalt spridas på de smutsiga strängarna vid rötterna, som omsluter filmen för att lämna sig för att agera hela natten. Vid vaken skölj noggrant.

Video: Recept för torr och normal håravfall

Mask för fettigt hår

Du kan använda receptet för att stärka håret med burdockolja och problemrötter med överdriven talgutskiljning. PH-balansen hos epidermis normaliseras, alla biokemiska processer accelereras. Efter proceduren kommer den basala volymen att behaga, krullarna håller stylingen längre.

ingredienser:

 • 10 ml av huvudbeståndsdelen;
 • 15 gr. lera;
 • 15 gr. stärkelse;
 • 8 ml körsbärsjuice.

Produktion och användningsmetod: Blanda först torrpulverna, späd med vatten, sedan kan du tillsätta juice och olja. Applicera med en borste på sidan, lämna, utan omslag, i sextio / åttio minuter.

Mask för torr och spröd

Förfarandet, med effekt av laminering, låter dig skydda skadade trådar från mekaniska och termiska effekter. Stamstrukturen återställs, varje enhet är täckt med en film, alla näringsämnen och fukt återfuktar nagelbandet.

komponenter:

 • 10 ml burdock;
 • 20 gr. gelatin.

Beredning och appliceringsmetod: Lös kristallerna i varmt grönt te och tillsätt olja. Sprid på rena, våta strängar under rötterna med fem centimeter. Efter 45 minuter sköljning.

Mask för täthet och glans

Prisvärt maskrecept hjälper till att uppnå volymen glödande krullar. Naturliga ingredienser mjuknar, gör mjuk och smidig. Ger dig möjlighet att återhämta sig efter färgningsprocedurer och uppbyggnad av tresses.

komponenter:

 • 10 ml av huvudbeståndsdelen;
 • 4 äggulor;
 • 20 gr. öljäst;
 • 3 droppar bergamoteter.

Förberedelse och användningsmetod: förvärm oljan, tillsätt hamrade yolk och jästpulver, blanda allt grundligt, injicera eterledningar. Applicera på hår och håll i två / tre timmar, skölj, låt torka på egen hand.

Mask mot split ends

Med traditionella recept kan du undvika en konstant snitt av tipsen. Näringsämnen löser stratifierade flingor, förhindrar efterföljande skörhet, skyddar vid kamning.

komponenter:

 • 15 ml av huvudbeståndsdelen;
 • 5 ml druv- och veteolja;
 • 2 droppar rosa eter.

Beredning och appliceringsmetod: från en blandning av oljor för att förbereda en homogen massa blandad med doftande droppar. Värm upp lite i förväg, använd svamp för ändarna av håret, applicera det med körning. Efter fyrtiofem minuter, avlägsna överskottet med en servett.

Video recept: Mask för torra ändar av hår med aloe juice

Fläckmask

Receptet med dimexidum är effektivt för användning vid behandling av mjäll och seborré. Och accelererar också hårväxten, återställer processer i glödlamporna, påverkar blodflödet. Mask är bättre att förbereda på kvällen, så att håret torkar ut på ett naturligt sätt. Att utföra omhändertagande manipuleringar kostar två / fyra gånger i månaden.

komponenter:

 • 10 ml av huvudkomponenten;
 • 20 ml serum;
 • 2-4 ml Dimexidum.

Beredning och appliceringsmetod: Efter kombinering av hemserum, läkande olja och farmaceutisk beredning är det inte nödvändigt att förtvätta krullningar vid rötterna med en pensel. Efter att ha vilat tjugo / trettio minuter, skölj med schampo.

Kock- och ricinoljemask

Kock- och ricinolja är med rätta erkänd som det bästa sättet att falla ut. Blandningen gör att du snabbt kan fylla bristen på skönhetsdetaljer, speciellt användbar för att återställa krullarna efter en varm sommar. Kompositionen används i kurser på tio / fjorton sessioner.

ingredienser:

 • 10 ml av huvudbeståndsdelen;
 • 5 ml castorca;
 • 6 droppar vaniljester.

Tillverkning och användningsförfarande: De kombinerade komponenterna, gnugga den flytande massan, intensivt massera hårbotten. Vik filmen tätt, värm upp den med en hårtork, linda den med en handduk. Efter sextio / åttio minuter kan du spola.

Mask med kardborreolja och rödpeppar

Det har en stimulerande effekt på folliklarna burkolja med peppar. Hjälper till att stärka och påskynda tillväxten, aktiverar dormant lampor varm mask. Tjocka och glänsande strängar tackar deras glans efter den första applikationen.

ingredienser:

 • 10 ml av huvudkomponenten;
 • 5 ml peppartinktur;
 • 5 ml rapsfröolja;
 • 5 ml aloe juice.

Produktion och appliceringsmetod: kombinera ingredienserna, använd en svamp för att jämnt fördela blandningen med peppartinktur i början av tillväxten, sätt på en plastlock. Det kommer en känsla av värme, håll kompositionen i ungefär tjugo minuter, skölj sedan på vanligt sätt.

Mask med burdockolja och honung

Ett enkelt recept gör att du kan göra krullarna tjocka och glänsande, ge en silkeslen struktur, underlätta kammarprocessen. Sammansättningen har en stor effekt på folliklarna, vilket aktiverar processerna i vilande lökar. Masken har också en ljuseffekt, i ett förfarande kan du ändra färgen till en halvton.

komponenter:

 • 5 ml av huvudbeståndsdelen;
 • 25 gr. honung;
 • 10 ml citronsaft.

Förberedelse och användningsmetod: rör om honungspasta med olja och citrusjuice, behandla det jämnt, det är lämpligt att förtvätt eller fuktas. Efter fyrtiofem minuter kan du spola.

Burdock mask och ägg

För behandling av hår, mjukgöring och glans kan du använda ett beprövat verktyg. Näringsförfarandet låter dig skydda stamkutiklet från exponering för ultraviolett strålning, termiska droppar och hårda tänder kam.

komponenter:

 • 5 ml av huvudbeståndsdelen;
 • 3 ägg;
 • 5 droppar myrraeter.

Förberedelse och användningsmetod: Slå ägget med en mixer tillsammans med oljan, tillsätt doftdrålarna, fördela näringsblandningen på krullarna efter tvättning, vila i ungefär femtio minuter.

Video recept: Vitaminmask för tillväxt, densitet och återhämtning med äggula

Burdock mask med senap

Effektiv för ökad tillväxt, normalisering av metaboliska processer, samt rengöring av hårbotten. Använd inte mer än två gånger i veckan i en månad.

ingredienser:

 • 5 ml av huvudbeståndsdelen;
 • 10 gr. senapspulver;
 • 15 gr. socker.

Produktion och appliceringsmetod: Blanda senapspulver och socker, späd med vatten, tillsätt olja. Applicera på hårbotten, jämnt fördela, vänta om tio minuter. Skölj utan schampo.

Mask med burdockolja och vitaminer

Hem behandling med burdock olja med vitaminer, gör att du kan undvika förlust, är ett utmärkt alternativ till salong mesotherapy. Matningsämnen utgör bristen på livgivande ämnen för normal tillväxt.

ingredienser:

 • 15 ml av huvudkomponenten;
 • 5 ml vitamin e;
 • 5 ml vitamin A;
 • 5 ml pantotensyra.

Tillverkning och appliceringsmetod: På grundval av omröring av komplexet av vitaminer, applicera på huvudväxtzonen och ändarna efter tvätt. Varma, lämna i en halvtimme.

Burdock & Nettle Mask

Stoppar ut, lägger till tjocklek och volym. Målade lockar hjälper till att hålla glans och elasticitet.

komponenter:

 • 15 ml av huvudbeståndsdelen;
 • 20 gr. nässla.

Förberedelse och appliceringsmetod: Häll upp det helande öret och ånga med kokande vatten, efter en halvtimme, lägg till huvudkomponenten. Klar innebär att hantera hela tillväxtområdet. Att sätta på en uppvärmd turban, för att klara läkningstiden för en och en halv timme.

Video: Burdock mask med lavendel eter för skönhet och hälsa av hår

Mask med burdockolja och brandy

Effektivt används för rötter, liksom för att förbättra blodflödet, återställa biokemiska processer. Återupplivande medel kommer att förbättra tillståndet och mycket skadade trådar.

ingredienser:

 • 20 droppar av huvudkomponenten;
 • 35 ml cognac;
 • äggula.

Tillverkning och användningsmetod: piskningskomponenter för enhetlighet, för att bearbeta hela hårets huvud, hela sömnstiden.

Burdock mask med lök

Det gamla receptet gjorde det möjligt för tjejer att ta hand om långa flätor, gav glans och silke. Och idag förbättrar aktiva element mikrocirkulationen, väcker vilande folliklar.

komponenter:

 • 10 ml av huvudbeståndsdelen;
 • 10 ml linfrö;
 • lök.

Förberedelse och appliceringsmetod: ha krossat en tårgrönsak, blanda med oljor, försiktigt sprida sig över hela delen av håret, och undvik kontakt med ögonslimhinnan. Låt stå i ungefär femton minuter, om det är en brännande känsla, tvätta omedelbart. Upprepa proceduren varannan vecka.

Burdock & Cocoa Mask

För splittrade ändar rekommenderas att man applicerar en fuktkräm. Återställande av strukturen tillhandahålls lödning av den skiktade kutiklet.

ingredienser:

 • 5 ml av huvudkomponenten;
 • 20 gr. kakao;
 • 5 droppar veteolja.

Produktion och appliceringsmetod: Torka pulvret till konsistensen av gräddfil, sätt in oraffinerade oljor. Efter att ha distribuerat, avgår från rotområdet, gömma locken under duschlocken. Slutför manipuleringarna i fyrtio minuter.

Burdock Mask med jäst

Hemmagjorda masker bryr sig åt tipsen, så att du kan glömma salongbehandlingar och restaureringar. Det ger pomp och volym till tunt sparsomt hår, minskar sebaceous körtelsektionen.

ingredienser:

 • 15 ml av huvudkomponenten;
 • 20 gr. jäst;
 • 6 droppar grapefrukteter.

Produktion och appliceringsmetod: Späd jäst med varmt te, tillsätt olja och essentiella droppar. Applicera på rena våta strängar, vänta en timme. Efter att ha slutfört proceduren, låt torka på egen hand.

Mask med burdockolja och banan

Populärt recept är djupt närande, kompenserar bristen på fukt och mineraler. Användbar efter en sommarsemester blir curls glänsande och fjädrande.

ingredienser:

 • 10 ml av huvudkomponenten;
 • banan;
 • 20 ml mjölk.

Produktion och appliceringsmetod: Blanda i banan med banan med mjölk, tillsätt smör. Tvätta lockar, torrhandduk, distribuera istället för balsam, efter tjugofem minuter, kan du slutföra.

Mask med burdock olja och kefir

Det är lätt att ta hand om fettkrullar tack vare enkla medel. Håret blir lydigt, fluffig, behåll volymen och formen utan stylingverktyg.

komponenter:

 • 5 ml av huvudkomponenten;
 • 30 ml kefir;
 • 10 ml aloe juice.

Förberedelse och användningsmetod: Pipa surmjölk med smör och olja och grönsaksjuice med en mixer. Prova rena våta strängar, varma och vila i trettio / fyrtio minuter, komplett som vanligt.

Video recept: Mask med kardolja, kefir, honung och äggula hemma

Kommentarer till användningen av burdockolja

Övertygad om effektiviteten hos hårsmaskar med burdockolja på hennes man. På ett anmärkningsvärt sätt hjälper till med skaldethet, en månad lyckades man fixa problemet. Jag använder det själv, gör en massage och applicera den på ändarna, även efter omslaget ser mitt hår ut i livet.

Ofta tänder jag rötterna, jag märkte att nyligen har håret börjat tunna. Att vända sig till de populära recepten, ångrade inte. Hår efter kardborreolja, tjockt, lätt att kamma, tack med elasticitet och silkiness.

Slutligen lyckades jag med mina hårproblem! Fanns ett sätt att återställa, stärka och växa hår. Jag har använt det redan i 3 veckor, resultatet är där, och det är fantastiskt. Läs mer >>>

Mitt hår. Roux

Allt för ditt hår

Vård och hälsa

Hårbehandling med burdockolja

Traditionellt används så kallade "bas" oljor för hårvård. I varje land är de egna. I Europa och Asien växer kullar nästan överallt, vars rötter utmärks av ett rikt innehåll av vitaminer, mineraler och fettsyror. Det är av dem att burkoljan erhålls genom extraktion. Förresten, den produkt som säljs på apotek under detta namn består huvudsakligen av olivolja eller solrosolja, som roten är insisterad på, men behöver inte vara rädd: i sin rena form används inte burdockolja och säljs inte.

Även i de pre-revolutionära kvinnornas tidningar publicerades artiklar om hur man behandlar kardborreolja, metoden för tillämpning har ändrats lite sedan dess, men arsenalen av användbara kosttillskott har ökat avsevärt. Varje mask baserad på burdockolja innehåller 2 till 4 komponenter. Du behöver bara lära dig hur man kombinerar dem. Kockolja är nästan universell, och alla har olika hårproblem, och det beror på det korrekta urvalet av tillsatser hur snart du kommer att se de första resultaten.

Hur fungerar det?

I burdockrotsar innehåller, förutom mineraler (kalcium, järn, krom, koppar) och vitaminer, inulin, vilket stärker lokal immunitet, förbättrar hårbotten, förhindrar utvecklingen av svampinfektioner, stärker hårsäckar och absorberar inte minst sebum. Palmitinsyra och stearinsyra gör håret jämnare och skyddar mot miljöpåverkan.

Indikationer och kontraindikationer

 • långsamt växande hår
 • oljig seborré;
 • säsongsbetonad håravfall
 • ökade fettsträngar;
 • håravfall på grund av metaboliska störningar, stress, obalanserad näring;
 • torr hårbotten, inflammation, klåda;
 • mjäll;
 • uttömning, brott och uttorkning av håret efter färgning, blekning, förlängd sol eller värmeexponering;
 • tips sektion;
 • brist på volym och ljusstyrka.

Endast enskild intolerans kan vara ett hinder för att använda produkten. För hår är olja ofarligt, även om det ofta appliceras. Men i det här fallet kommer de inte längre att tvättas och kommer att se suddigt ut, så det är viktigt att observera moderering.

Om du har en tendens till allergier, köp kockolja utan tillsatser. "Komplicerade" masker måste kontrolleras för säkerhet innan de appliceras: ingen vet vilken ingrediens som kan orsaka rodnad eller klåda.

Urvalsfunktioner

Produkten säljs i apotek och avdelningar av kosmetika. Du måste köpa något som hälls i glas eller ogenomskinliga plastbehållare. Förutom själva burken, erbjuder tillverkarna produkten med samma namn med tillsats av växtextrakt (t.ex. nässla) eller berikad med vitaminer. Som regel står det på paketet vad det är avsett för (med peppar - för hårväxt, med kamomill - för att stärka dem). Det är lämpligt att göra ett val för en olja med tillsatser om du inte har tid och önskan att förbereda dina masker själv, eller du kommer att hantera ett specifikt problem. Dessutom är burdockolja med tillsatser mindre viskös än "ren". Av den anledningen är den bättre lämpad för ägare av fet hår och lättare att tvätta bort.

Och en sak till. Välrenad olja är nästan färglös. En dåligt rengjord produkt har en grön nyans och kan med regelbunden användning ändra tonen av blont hår, vilket är anledningen till att det inte rekommenderas för blondiner och ljusbruna tjejer.

Det är ingen mening att namnge specifika varumärken, eftersom oljor som säljs på apotek är ganska effektiva. De är vanligtvis inte faktade, eftersom råmaterial är allmänt tillgängliga och billigt.

Gör det själv

Förresten kan ett helande verktyg ske självständigt, även om processen tar tid. Här är ett av de snabbaste sätten att göra det.

150 g oliverad olivolja tas per 50 g färskhackad kullrot. Roten hälls i en flaska mörkt glas och fylls med olja uppvärmd i ett vattenbad till 40 ° C. Blandningen infunderas på en mörk sval plats i 2 dagar och upphettas därefter i 1 timme i ett vattenbad och filtreras. Den färdiga produkten kan smaksättas med några droppar av vilken eter som helst.

 • Det är bättre att värma oljan i ett vattenbad till 40 ° C, så att dess aktiva ingredienser tränger igenom håret snabbare. Du kan dock göra utan det här förfarandet, men i detta fall måste effekten vänta längre.
 • Det spelar ingen roll om trådarna är rena eller smutsiga, men de borde inte vara för våta.
 • Produkten gnids i hårrötterna, varefter hårbotten behöver lite massage. Om ditt mål är att påskynda tillväxten eller minska det oljiga håret, så kan du stanna där. I alla andra fall (till exempel med brådhet och tvärsnitt) ska krullarna delas in i strängar, och var och en av dem bör oljas med en borste eller en frekvent kam över hela längden och sedan kammade mycket noggrant.
 • Den håriga delen av huvudet är omslagen med klädesfilm, täckt med en uppvärmningskåpa eller inslaget i en handduk. Minsta exponeringstid är 30-40 minuter (till exempel för en mask med peppar) är det optimala 2 - 3 timmar. Vissa lämnar botemedlet på håret hela natten. Det är bekvämt att göra detta på helgen, eftersom på morgonen krullarna måste tvättas, och det här är inte en snabb process.
 • Vanligtvis tvättas oljan med varmt (inte varmt!) Vatten och schampo. Gör dig redo att skaka huvudet 2 eller 3 gånger. Därefter kan du använda en spray-conditioner, inte väger håret eller en ljusvätska. Det är bättre att vägra balsam.
 • Om shampoooljan inte tvättas, måste du späda 4 - 5 msk. skedar av rågmjöl med varmt vatten, slå blandningen väl och sprida den över håret, håll den i 5 eller till och med 10 minuter. Medan kompositionen fungerar kan du försiktigt massera håret och hårbotten. Då tvättas mjölgrusen i duschen och håret sköljs med surgjort vatten.

Användningsfrekvens

Om du ska behandla ditt hår själv, kom ihåg att burkolja inte kan användas dagligen, oavsett hur du snabbt vill växa en lyxig flätan eller göra ditt hår frodigt. Det är nog att applicera det 2 gånger i veckan, om trådarna är torra (missfärgade, skadade) och 1 gång om oljig. Annars blir de snabbt smutsiga och förlorar volymen. Behandlingsförloppet varar 2 till 3 månader (ibland längre), varefter en paus på 1 till 2 månader är nödvändig. För förebyggande ändamål kan sådana masker appliceras två gånger i månaden eller mindre.

Recept för uppvaknande hårlökar

Naturligtvis kan du bara gnugga en liten mängd i hårbotten två gånger i veckan, och efter några timmar, tvätta den av. Men ändå värt att prova komplexa masker - effekten blir mer uttalad.

 • Blanda 1 msk. sked peppar tinktur, 1 msk. sked lite värmt smör och äggula. Håret ska tvättas och torkas. Kompositionen gnids i hårbotten. Sedan sätts upp värmekåpan. Håll masken i ungefär en halvtimme; Om bränningen är stark kan du tvätta den av tidigare. Maskens frekvens - 1 - 2 gånger i veckan, varaktigheten av kursen - upp till sex månader.
 • Ta 2 skedar smält honung, blanda med 2 skedar förvärmd olja och 2 äggulor. Masken lägger på hårbotten och hårrötterna och isolerar huvudet med en handduk. Efter 40 minuter tvättas kompositionen av. Behandlingsförloppet är 2 månader.
 • Castor- och burdockoljor blandas i ett förhållande 1: 1, 1 äggula fylls till dem. Du kan också "berika" kompositionen med 1 del aloejuice. Blandningen appliceras huvudsakligen på hårbotten, men resterna kan fördelas över hela längden av håret. En timme senare tvättas krullarna ordentligt.
 • Kockolja, senapspulver, varmt vatten och gräddfil tas i lika stora proportioner (till exempel 1 msk sked). Ibland stör äggulan med denna mask. Senap sätts ut med vatten, varefter alla ingredienser blandas och appliceras på hårrötterna. Masken ska fungera i ungefär en halvtimme. Då måste du tvätta håret väl med schampo.

Senap och peppar i dessa recept kan ersättas med lök eller vitlökjuice, om så önskas, vilka också är utmärkta tillväxtpromotorer.

Mot fet och seborré

 • Blanda 1 msk. sked yoghurt (yoghurt) och olja, gnidde in i rötterna, isolera huvudet. Masken tvättas av i 1-2 timmar.
 • Ta 1 msk. sked olja, 1 tesked druvfröolja (det är mindre viskös och lättare att absorbera), 1 msk. en sked av grapefruktjuice och 5 droppar essentiell olja av bergamot, citron eller enbär. Blandningen appliceras i hårbotten under några timmar och tvättas sedan bort på vanligt sätt.

Att återställa krullarna och förbättra sitt utseende

 • Olja av kardborre och vetegroddar blandas i ett förhållande 1: 1, värms och appliceras på håret längs hela längden. Efter det är det nödvändigt att värma huvudet, håll masken i 3 timmar och skölj med schampo.
 • Initialt förbereda nätdekok: 2 msk. skedar av torra råvaror ta 0,5 koppar vatten, koka blandningen i 5-10 minuter och kyla något. Sedan vid 1,5 Art. skedar med buljong ta 1 msk. sked olja och 1 äggula. Masken fördelas över hela längden av håret och lämnas i 1 till 2 timmar.
 • För 1 del av kalendula-tinkturen ta 2 delar av oljan och tillsätt 1 äggula. Blandningen appliceras på krullarna från rot till spets. Du kan tvätta bort det efter några timmar.
 • Kefir och smör tas i lika stora delar och värms upp och fördelas sedan genom håret till spetsarna. Huvud omslaget med en handduk. Maskens exponeringstid - från 2 timmar. Bättre att lämna henne hela natten.
 • Kakaopulver eller smör (1 tsk) sätts till en blandning av 3 msk. skedar av förvärmd olja och 3 äggulor. Kompositionen fördelas genom håret och lämnas under en handduk i en och en halv timme. Efter det tvättas av med varmt vatten och en mild schampo sköljs håret med vatten med ättika eller citronsyra.

Var inte rädd för att experimentera med burdockolja. Det går bra med många andra naturliga produkter och kommer i alla fall att gynna ditt hår om du applicerar det minst en gång i månaden.

Hårbehandling med burdockolja

Burdock behandling är den mest prisvärda behandlingen som kan göras hemma. Olja hjälper perfekt med håravfall, löser problemet med torrhet och utmattning av hår. Låt oss lära oss hur du applicerar det ordentligt och hur du tvättar det. Många är intresserade av hur man tvättar oljan från håret utan schampo - jag kommer att svara genast att detta är omöjligt. Om du använder senap för att tvätta det efter varje mask, kommer du att förneka alla fördelarna med maskerna.

Hur man ansöker och hur man tvätta av oljemaskor

Denna fråga är särskilt relevant om håret är benäget för fett. I en sådan situation skulle jag inte råda att överdriva olja. Å andra sidan, för torrt hår, kommer en extra sked inte att skapa problem.

Så det är omöjligt att säga den exakta mängden olja, eftersom alla hår varierar i längd och densitet. Enligt min mening, med längden upp till midjan, kommer 3 matskedar att vara tillräckligt. Beräkna den önskade mängden olja är inte svår. Häll bara 2 skedar i ett litet uttag och börja applicera det på ditt hår. För att göra detta, förkamma ditt hår. Doppa händerna i oljan, kör dem genom håret. Först massage din hårbotten. Fortsätt sedan till längdansökan. För att göra detta kan du noggrant kamma allt hår med oljiga händer. Eller dela dem i små strängar och sakna var för sig.

Olja bör inte hällas på håret. Överträffa oss till någonting. Masken absorberas fortfarande, du kommer att spendera mer produkt än du behöver, och det blir svårt att tvätta det. Därför ska håret se mycket smutsigt ut efter appliceringen av oljemaskan. Kom ihåg hur hårrötterna ser ut innan du tvättar ditt hår? Det handlar också om hur hela hårets huvud ska se ut.

 1. Tvätta ditt hår så sällan som möjligt. Och ännu mer så 2 gånger om dagen (före och efter masken) - det här är för mycket (du kan störa vatten-lipidbalansen).
 2. För det andra är vått hår mycket mer ömtåligt och mottagligt för skador än torrt hår. Det är därför en grundlig massage och gnidning innebär att de är kontraindicerade.

Det är viktigt! Vissa ägare av lockigt hår älskar att applicera kokosnötolja på lite fuktigt hår. Här är det för varje sin egen!

Om du vill förbättra ditt hårs tillstånd, bör du särskilt sköta skampon som du använder. En skrämmande figur - i 97% av schampon av kända varumärken är ämnen som förgiftar kroppen. Huvudkomponenterna, på grund av vilka alla problem, på etiketterna är betecknade som natriumlaurylsulfat, natriumlauretsulfat, kokosulfat. Dessa kemikalier förstör krullarnas struktur, håret blir skört, förlorar sin elasticitet och styrka, färgen bleknar. Men det värsta är att denna smuts kommer in i levern, hjärtat, lungorna, ackumuleras i organen och kan orsaka cancer. Vi rekommenderar att du använder de medel som dessa ämnen ligger i. Nyligen utförde experter från vår redaktionsteam en analys av sulfatfria schampon, där första plats togs av medel från företaget Mulsan Cosmetic. Den enda tillverkaren av naturliga kosmetika. Alla produkter tillverkas under strikta kvalitetsstyrnings- och certifieringssystem. Vi rekommenderar att du besöker den officiella webbutiken mulsan.ru. Om du tvivlar på din kosmetiks naturlighet, kontrollera utgångsdatumet, det ska inte överstiga ett års lagringsutrymme.

En annan sak är att om håret är väldigt smutsigt (det handlar inte om hudfett, utan om mekanisk förorening: damm, avgaser osv.), Kan du släcka masken till ett lämpligare tillfälle.

Vidare kan håret, om nödvändigt, kammas något med en kam med stora sällsynta tänder. Om längden tillåter, väva håret i en fläta. Om så önskas kan huvudet vikas med klämfilm eller lämnas upptäckt. I det här fallet, som med faktumet att värma oljan eller inte, finns det inga hårda och snabba regler. Ja, bastunseffekten som skapas av filmen är användbar för effekten av masken på håret. Men enligt min mening är exponeringstiden mycket viktigare än paketet på huvudet. Att gå i flera timmar är inte bekväm för många. Som en kompromiss kan du hålla håret under filmen en timme eller två och ta bort den.

Skölj av oljemaskan med schampo. Folkrättsmedel (bröd, ägg, etc.) hellre

Låt inte dig effektivt tvätta håret. Om masken applicerades korrekt (inte överskridande), för att tvätta det, måste du applicera schampo i håret 2 gånger. Huvudskillnaden från standardproceduren för tvättning är i detta fall att fördela schamponet över hela längden av håret och inte bara på rötterna. Om du brukar, för att inte torka håret för mycket, rekommenderas det rengöringsmedel endast att appliceras på rötterna. - Efter att ha använt oljan ska hela huvudet vara lakat.

Om du gör regelbundna oljemaskar kommer du med största sannolikhet att märka att det alltid visar sig att det tvättas av håret på olika sätt. Beroende på mängden schampo kan håret vara lite tjockt, normalt, eller till och med kan en torrhet uppstå i ändarna. Därför råder jag dig att använda schampo i små portioner, försiktigt fördela det genom ditt hår och bedöma hårets renhetsgrad. Med tiden hittar du själv den optimala mängden olja och schampo för att tvätta den.

Det är upp till dig att sätta en balsam eller en industriell mask på håret efter att ha tvättat av oljan. Enligt min åsikt, om håret är smidigt att röra, lätt åtskilda med hand eller kam, kan du utan balsam. Om du vet att håret kommer att torka i alla fall, bli lite förvirrad, elektrifierad eller verkar hård, är det bättre att använda ett konditioneringsmedel. Samtidigt skulle jag rekommendera en sådan balsam eller mask som inte innehåller silikon. Med tanke på att håret matades med olja, skulle de inte ha något behov av något annat. Till exempel använder jag en mask med rosolja för detta ändamål.

Oljemaskor ger en fantastisk effekt på nästan vilket hår som helst.

För att göra detta är det viktigt att göra dem regelbundet och plocka upp "ditt" smör. Tyvärr är det omöjligt att på förhand exakt säga vilken olja som är lämplig för ditt hår. Därför måste vi försöka välja det bästa alternativet själv.

Burkhårolja

Många gamla herbalister nämner olika potioner från burdockens rötter, mer känd som burdock. Infusion av kullarrot sköljdes med hår och gnuggades med bördolja i hårbotten för att skydda håret från att falla ut för att påskynda tillväxten. Kokt smör, som insisterar på roten av kuller i solros eller, som de säger i den gamla medicinska handboken, provencalsk olivolja.

Populariteten av detta gamla recept är bra för denna dag. Nu är vi inte engagerade i hushållsolja från burdockrot. Vi köper burkolja för hår i kosmetiska butiker, oftare - på apotek. Sortimentet är brett, priserna är rimliga.

Dessutom är oljan nu gjord med extrakt av olika växter: kamille, nässla, växtädel, kalendula, succession. Lägg till det jojobaolja och tea tree, propolis. Vad gör det möjligt att expandera ett användbart sortiment av dess påverkan på håret.

Den helande egenskaper hos burdock olja

Kockolja är en extremt värdefull naturlig produkt. Den innehåller en optimal uppsättning vitaminer, syror och mineralsalter, tanniner, proteiner, eteriska oljor. Inklusive speciell bardanolja, som har en komplex kemisk sammansättning.

Vid kullarrot finns en naturlig kolhydratinulin - en bra fuktgivande och mjukgörande för hårbotten. Det ger jämnhet och glans till håret, vilket gör det livligt och lättsamt. Inte konstigt att plantan inulin ingår i många balsam, balm och hårschampo.

Kockolja förhindrar tidig baldhet, lindrar klåda och torrhet, tar bort peeling och mjäll (med seborré), rengör hårsäckar från giftiga ämnen. Det ger näring till hårbotten, förbättrar hårstrukturen och påverkar deras tillväxt aktivt.

Kockolja stimulerar blodcirkulationen, förbättrar ämnesomsättningen i hårbotten. Därför är det ett mycket effektivt sätt att stärka håret och minska förlusten. Normen är förlusten på högst 100 hår per dag.

Långt, tjockt och vackert hår är en kvinnas stolthet.

Men när de blir tråkiga, sköra, tunna och förlora sin attraktionskraft - var inte panik. Använd burdockolja - ett utmärkt och pålitligt sätt att återställa håret.

Hur applicerar burdockolja för hår?

Tvätta håret med varmt vatten innan du skakar burkolja i hårbotten. Torka dem noggrant med en handduk. Värm oljan något. Gnid det i hårbotten i riktning mot templen, pannan och nacken till toppen av huvudet.

Gör denna procedur långsamt, med ljusmassagerande rörelser, som delar håret i avskiljningar. Det tar 15-20 minuter.

Torka sedan försiktigt med olja varje sträng över hela längden av håret. Wrap håret med plastfolie. Binda en handduk I en sådan värmande turban absorberar huden och håret alla de värdefulla komponenterna av burdockolja mer intensivt.

En timme senare, skölj håret noggrant med ett mildt schampo och varmt vatten, skölj med balsam.

För terapeutiska ändamål görs gnidning av burdockolja två gånger i veckan. Behandlingsförloppet är en och en halv till två månader. För att behålla hårets hälsa och skönhet är det tillräckligt att göra denna procedur en gång vartannat vecka. Och så blir ditt hår mjuk, silkeslen, naturlig glans.

Hur man tvätta av bördolja

Det är vanligtvis rekommenderat att bara tvätta håret med vanligt schampo, vilket gör det två gånger i rad. Men de som redan har använt den här metoden att stärka håret vet att efter att ha kolljtsolja är håret inte alltid möjligt att tvätta sig bra. Speciellt om oljan applicerades på torrt hår.

I det här fallet kan du prova följande metod: Torka 4 matskedar rågmjöl med varmt vatten så att konsistensen av blandningen ser ut som deg för pannkakor, slå bra. Applicera blandningen i håret, gnugga och skumma, lämna i 7 minuter. Skölj sedan håret med vatten, återigen massera väl, och slutligen tvätta mjölet som har absorberat den återstående oljan.

Om du har tvättat av burdockolja med schampo, så var noga med att sätta på ditt hår en favoritbalsam. Du kan också skölja håret med örttekoko. Detta kommer att göra kamningen enklare. Om rågmjölmetoden användes, rekommenderas äppelvinägerlösning som sköljning (en matsked per liter vatten). Så vi ska göra håret skina och kan lätt kamma dem.

Applicera den beskrivna metoden kan vara två gånger i veckan. Du kommer inte att se de första resultaten omedelbart, men oljan kommer att börja "fungera" för framtiden. Även om ditt hår inte är i beklagligt tillstånd, kan det här förfarandet utföras för att förebygga ett par gånger om månaden.

Hårmaskar

Naturligtvis är den direkta indikationen för användning av burdockolja - torr, spröd, livlös hår. Men ägarna av fett typ hår problem nog.

Och det är bara burdockolja som kan hjälpa till i sitt beslut, trots det faktum att metoden att behandla fet hår med en oljig botemedel vid första anblicken kan orsaka kontroverser. Ja, du måste vara tålmodig och ta hand om ditt hår intensivare, men resultatet är värt det.

Grovt börjar skalpen att få näring "från utsidan" - från burdockolja, och därför minskar behovet av att utveckla sitt "skydd". Så masken för hår, burkolja i vilken är huvudkomponenten, kan framgångsrikt användas av de som har fet hårstyp.

Mask för fettigt hår

 • 1 bord. sked av burdock olja
 • 1 tesked druvfröolja
 • 1 bord. sked av grapefruktjuice
 • 10 droppar citron eterisk olja

Blanda och applicera på hår, som nämnts ovan.

Mask för torrt hår

Blanda en till en bördolja och vetexsolja. Värm lite i ett vattenbad och ansök om tre timmar.

Burdock och Castor Hair Oil

Oftast används burdockolja för behandling och återställande av hår med andra, inte mindre fördelaktiga för hårhår, ricinolja. Liksom burdock matar ricinusolja för hår hårbotten, hårrötterna, förhindrar håravfall och aktiverar hårväxt.

Recept: Blanda 1 msk burdock och ricinolja, tillsätt en matsked aloe juice. Smörj en äggula i skum och blanda med en blandning av oljor och aloe juice. Applicera masken och håll den i ungefär en timme och tvätta sedan.

Mask med burdockolja för mjäll och delade hårändar

 • 2 äggulor
 • 1 bord. honungssked
 • 3 bord. skedar av burdock olja

Du måste behålla en sådan mask i en halvtimme och använda den minst en gång i veckan.

Var kan man köpa burdockolja för hår

Idag är burkolja lätt att hitta - både i apoteket och i kosmetikaffärer. I det senare fallet kan du ganska ofta hitta hårprodukter med burdockolja - schampon och balsam. Jag rekommenderar fortfarande att använda burk speciellt, eftersom det i detta fall kommer effekten att bli effektivare än om du använder burdockolja precis som en del av en del fabriksbalsam.

Förresten är oljan annorlunda. Normal burdockolja är tjock och mycket koncentrerad. Samtidigt är det idag möjligt att köpa mer "anpassad" för användning bara för hår motsvarigheter. Denna olja är lättare i konsistens, men innehåller alla nödvändiga näringsämnen. I allmänhet vad kan jag säga - du måste försöka hitta det lämpliga alternativet för dig själv.

Köptips Vad ska man leta efter när man köper bollolja

Jag rekommenderar starkt att du alltid läser kompositionen på etiketten på en flaska burdockolja. Det är

Det ska vara huvudkomponenten och anges i början. Också uppmärksamma graden av rening av burdockolja. Om vätskan är grön, det vill säga oljan har genomgått minimal rengöring, då är det bättre att inte använda det för blondiner - du kan oavsiktligt färga håret. För dem som har ljus hårfärg är det värt att leta efter en mycket raffinerad klyftaolja - det blir mer transparent och lättare.

Recensioner om användningen av burdock olja

Jag har använt oljor i mer än tre år, mitt hår har blivit märkbart friskare och mjukare. Men sedan, oväntat, sprang jag i problemet med torrhet efter en oljemask (även efter min favoritkokosnöt), även om jag inte kunde tro att det kunde vara så förut.

Samtidigt märkte jag att när jag applicerade olja på natten efter att ha gått till poolen, när mitt hår fortfarande var lite fuktigt var allt bra. Så jag bestämde mig nu om att applicera olja på lite fuktigt hår och inte på torrt, även om jag aldrig hade gjort det i princip tidigare, och argumenterade för det med fysiska lagar om växelverkan mellan oljor med vatten och var säker på att oljan i detta fall inte skulle tränga in i håret.

Men allt visade sig bra - håret är mättat och mjukt vid beröring igen. Ett försök - du bör inte blöta håret och omedelbart applicera olja på dem - så det är svårt att masken är hård att fördela genom håret, som om det är kvar på ytan.

Det är nödvändigt att blötlägga längden väl, klä den med en handduk och låt håret torka naturligt i några timmar - då hårets yta kommer att torka och den nödvändiga små mängden fukt kommer att förbli inuti, dvs. Vid beröring blir håret nästan torrt. I detta fall kommer oljan att appliceras utan problem och ger näring åt håret.

11/29/2012 kl 9:51

Kockolja är säkert det mest effektiva sättet att återställa och stärka håret. Det är dock ganska svårt att tvätta håret. Därför är det enligt min åsikt bättre att föredra hårprodukter som är gjorda på basis av burdockolja eller innehålla den. Effekten blir densamma, men det blir mycket lättare att rensa håret i den terapeutiska kompositionen.

01/18/2013 kl. 10:50

Ofta hörde bra recensioner om burdock olja, men hon använde inte. Min man är mycket orolig för mjäll, försöker slåss med sulsena. Men jag undrar hur mycket effektiv mot mjäll är burdockolja?

08.28.2013 kl. 10:59

Försökte använda burkolja för hår i sin rena form, det är mycket dåligt tvättat, du måste tvätta huvudet med schampo minst ett par gånger. Det är bäst att använda flera oljor i lika stora proportioner och tillsätt äggula till dem, då blir effekten bättre, och det är mycket lättare att tvätta av den här masken.

05/17/2014 kl. 13:07

Tidigare, under sköljningen av huvudet föll håret i strimlor. En gång blandad burkolja, olivolja och äggulor sätta på ett otvättat huvud i en timme och.....om ett mirakel! När tvätten av masken föll håret mycket mindre.

06.20.2014 kl. 15:46

Kockolja fungerar bra på vilket hår som helst. Det måste emellertid tvättas noggrant för att undvika effekten av ett smutsigt huvud.

07/06/2014 kl. 21:24

Kockolja är förmodligen den mest populära håroljan. Jag lägger den på otvättat hår och håller det i 3 timmar (ibland lämnar jag det för natten). Hårsmyckat, mättat, ser välskötta. Kockolja accelererade också min hårväxt och hjälpte mot mjäll.

07/22/2014 kl. 11:41

Ofta använder jag burdockolja som en hälsovård för hår. Det enda du behöver är tålamod före denna procedur. det är svårt att tvätta bort.

Hur man använder skäggolja för hår och förbereda masker baserade på det

Användningen av burdockolja för hår är en gammal och beprövad metod för behandling och kosmetisk vård. Det användes av våra mammor, farmödrar och mormor. Detta verktyg är mest effektivt för håravfall, intensiv skallighet. Det appliceras för att återställa hårsäckar, normalisera sebaceous körtlar.

Kockolja är inget annat än oljeprementet av en stor kullrot. Inget behov av att beskriva denna växt. Det är välkänt för alla från barndomen, som plantain eller kamille. Kock extrakt har ett antal fördelaktiga egenskaper - baktericid, antitumor, antiinflammatorisk, koleretisk, diuretikum, diaphoretic, antisvamp, sårläkning. Det är också effektivt vid behandling av hår. Läs mer om kullans helande egenskaper i vår andra artikel.

Läkemedelsegenskaper för olja och användningsmetoder

Det är viktigt att veta hur man korrekt applicerar bördolja till hår. Men lika viktigt är rätt hårvård. Det är också nödvändigt att ta reda på de sanna orsakerna till deras skada och förlust.

Helande åtgärd

Användbara egenskaper hos olja förklaras av den kemiska sammansättningen av burdock root:

 • proteiner;
 • många organiska syror;
 • tanniner;
 • glykosider;
 • antifungala ämnen;
 • fetter;
 • vitamin C;
 • eterisk olja;
 • spårämnen.
 • Vad är särskilt användbar bördolja för hår? Inulin i dess komposition bidrar till god absorption av kalcium, förstärkning, hårväxt. Dessutom verkar inulin som ett avgiftningsmedel. Det rengör blodet, lymf, lever, tarmar från toxiner, toxiner, förbättrar immunsystemet.
 • Hur påverkar bördolja håret? Verktyget påverkar blodcirkulationen, stärker den och normaliserar också ämnesomsättningen i huden. Detta leder till bra näring av hårsäckarna, vilket innebär en förbättring av hårets struktur, deras övergripande hälsosamma tillstånd. Det rekommenderas också att ta oralt, då kommer det att rengöra hela kroppen, vilket avsevärt förbättrar ståndarnas tillstånd.

Behandling och vård

Behandlingen av hår med bördolja rekommenderas för att börja med ett samråd med en tricholog och diagnos. Det är viktigt att identifiera orsaken till brittleness, torrhet, trötthet, förlust och andra obehagliga symptom. Återigen orsaken är 50% av en lyckad återhämtning. Vilka symtom och sjukdomar föreskriver detta verktyg?

 • Kockolja för håravfall. I herbalister presenteras detta läkemedel som första hjälpmedel för håravfall och skallighet. Det är viktigt att applicera oljan korrekt och regelbundet för att få den önskade helande effekten. Dessutom, detta verktyg accelererar hårväxten, ger en tjock, hälsosam glans på grund av naturlig inulin.
 • Kockolja för mjäll och seborré. Läkemedlet lindrar torrhet och flaking av huden. Det kan också hjälpa till med förbättrad eller omvänt minskad salivation (fet och torr seborré), normaliserar arbetet med sebaceous hårsäckar. Hjälper med dermatit i hårbotten, som provoceras av svampar och mikrober.
 • För oljigt hår. Det nämndes att verktyget normaliserar metaboliska processer och arbetet i talgkörtlarna, vilket positivt påverkar hårsäckarna. Medel som eliminerar oljig glans. Det noteras att efter en behandling med masker samt regelbunden användning av schampo med detta verktyg, växer håret inte så snabbt som fett.
 • Skadad struktur. Orsaken till ohälsosamt hår är ofta förknippat med felaktig skötsel och "skönhetsvängning" - ofta torkning med en varmtork, vinkning, färgning med färger av dålig kvalitet, klor i vatten, missbruk av kemiska skum, geler, lacker. Burdock återställer strukturen av skadat hår - skört, matt, med splittrade ändar, utbränd.

Om behandling av hår med örtberedningar, inklusive klyfta, inte förbättras krävs en omfattande undersökning. Problemet med håravfall och dåligt tillstånd kan trots allt vara hormonavbrott och hopp (inklusive under graviditet), autoimmuna, bakteriella, svampinfektioner, medicinering, konstant stress och neuroser.

Användningsvillkor för läkemedlet

För att uppnå en beständig terapeutisk effekt är det viktigt att veta hur man applicerar burdockolja på håret, sköljning. Det är också viktigt att bibehålla masktiden och behandlingsförloppet.

 • Hur borstar du ditt hår med burdockolja? Det rekommenderas att applicera produkten på tvättat, lätt torkat hår. Före proceduren upphettas oljan (lägg en flaska i en kopp varmt vatten). Först gnids produkten i rötterna i 10 minuter, sprida den försiktigt över alla strängar och längder. I slutet av proceduren kan du kamma håret med en liten kam.
 • Hur mycket för att behålla masken? Procedurens varaktighet kan vara från 15 till 60 minuter. För att förbättra den terapeutiska effekten kan du bota huvudet med en torr handduk eller näsduk.
 • Behandlingsregim Vi rekommenderar att du använder produkten 2 gånger i veckan. Den tillåtna kursen i en behandlingsperiod är 12 gånger i rad, det vill säga 6 veckor. Med svår hårskada, intensiv skallighet - du kan hålla 15 sessioner. Det är nödvändigt att ta en paus i 2 veckor, varefter kursen kan upprepas.
 • Hur tvättar man burkolja från håret? Tvätta av med vanlig schampo för daglig användning. De skumar huvudet 2 gånger, skakar försiktigt skummet i huden och strängar med massagebevegelser. Tvätta noggrant, måttligt med varmt vatten. Du kan använda luftkonditionering efter tvätt. För att maskas väl tvättas, rekommenderas att shamponen appliceras på torrt hår.

Efter flera procedurer kan du se resultatet: Strängarna blir silkesmyckiga, trevliga att röra vid, hälsosam utseende.

Eventuella biverkningar

Kan denna åtgärd skada? Ja det kan det. Det är viktigt att överväga några punkter.

 • Kvaliteten på produkten. Idag på marknaden ett stort antal tillverkare av denna produkt. Men inte alla kan lita på. När allt kommer omkring är inte bara kardborrextraktet självt viktigt, utan också kvaliteten på oljebasen som den insisterar på. Basbasen måste vara av hög kvalitet! Använd ofta tekniska oljor, som starkt täpper till porerna. Därför finns det så att motsatt effekt uppnås under behandling - håret faller ur bördolja.
 • Moderation. Rekommendera inte att använda verktyget mer än 2 gånger i veckan. Det är också viktigt att ta en paus i behandlingen. Överdriven masker kan leda till ökat fettinnehåll, och detta kommer att leda till en tråkig, ohälsosam och orubblig slags strängar.

Användningen av burdockolja hemma

Vad är användningen av det här verktyget hemma? Hur lagar du det själv? Vad kan jag välja i apotek och butiker?

Farmaceutiska preparat och vård kosmetika

I farmakologi och kosmetologi är läkemedlet extremt populärt. Den kan köpas i sin rena form. Det läggs också till i olika kosmetiska och hygienprodukter - schampon, geler, balm, masker.

 • Ren olja. Bruksanvisningen visar att produkten är avsedd att återställa strukturen hos skadat hår - torrt, skört, tunnat, med splittrade ändar. Det används också ofta för att behandla och förhindra skallighet och mjäll. Formutsläpp - flaskor på 50, 100, 150 ml. Metod för applicering av burdockolja för hårväxt: verktyget upphettas och gnids in i rötterna.
 • Kombinerade droger. Du kan köpa droger med tillsats av eteriska oljor av citron och kanel, kamomill, nässla, rödpeppar, vitamintillskott och andra komponenter.
 • Schampo. Det finns många kommersiella namn på den här produkten och ett stort antal inhemska och utländska tillverkare. Kockschampo mot håravfall är effektiv för långvarig användning. Det kan tillsättas: tillväxtpromotorer, ceramider, vitaminer, proteiner. Shampoo kan köpas inte bara i ett apotek, utan även i butiker.
 • Balmer, masker, geler. Dessa vårdprodukter är i stor efterfrågan. Dessa produkter är terapeutiska medel, de tillämpas kurser. Några av dem syftar till att stärka, andra - för att stimulera tillväxten. Ofta producerar en kombination av hårvårdsprodukter.
 • Maskbalsam "Burdock". Feedback på denna produkt är mestadels positiv. Masken innehåller användbara extrakt av humle och kullrot. Kvinnor som använde produktnoten: Efter regelbunden användning skiner strängarna, blir mjuka och ljusa. Producerat en hel serie produkter för hår som kallas "Burdock". Den innehåller: gel, olja för vård av ögonfransar, varm mask-kompress, burdock-pepper mask, serum för skallighet, schampo.

Hur man lagar mat själv

Användningen av burdockolja för hemlagad hår är inte mindre. Det är lämpligt att ta olivolja som bas. Kockrot kan förberedas oberoende eller köpas på ett apotek. Frisk och torr rot kan användas.

 1. Ta 1 msk. sked krossad rot.
 2. Lägg till 5 msk. l. olja.
 3. Insistera 14 dagar.
 4. Stam.

Kockolja används på samma sätt som en apoteksprodukt. Tillåt 12 procedurer i 6 veckor, varefter du måste ta en paus i 10-14 dagar.

Maskrecept

Du kan köpa färdiga burkhårsmaskar. Men du kan också laga dem själv genom att lägga till olika ingredienser. Användbar för håret under lång tid anses vara sådana medicinska örter:

 • calamus rhizom;
 • calendula;
 • hoppkeglar;
 • nässlor;
 • pilbark
 • ljung;
 • geranium;
 • havre;
 • St John's wort;
 • lin;
 • salvia;
 • en följd;
 • oregano;
 • björkknoppar och löv.

Från dessa örter kan du förbereda avkok och infusioner, tillsätt burdockolja till dem - som ett resultat erhålls effektiva naturliga masker. Använd också ett antal andra fördelaktiga ingredienser - honung, citronsaft, äggula, flytande vitamin E och A, chili peppar, bryggerjäst, brandy.

Vitaminiserad mask av burdockolja

 1. Ta på 2 tsk. olivolja och jojoba.
 2. Tillsätt 4 tsk. burdock olja.
 3. Tillsätt 2 droppar vitamin A och E.
 4. Rör omedelbart.

Det appliceras i form av värme. Väl återställer skadade, torkade efter krullning och frekventa färgningsträngar. Vätskeformiga vitaminer A och E kan köpas på apoteket.

Kockolja med nässla

 1. Förbered ett svalt avkok av 2 msk. l. nässla och glas kokande vatten.
 2. Insistera på 15 minuter.
 3. I en varm avkok, lägg till 2 msk. l. olja.
 4. Rör omedelbart.

Kombinationen av de terapeutiska egenskaperna hos burdock och nässla - ger en bra terapeutisk effekt. Blandningen appliceras i ungefär en halvtimme, tvättas med varmt vatten. Denna mask eliminerar bräcklighet och torrhet, ger näring till hårsäckarna. Nettle innehåller vitaminer A, C, B, en rik komplex av mineraler och organiska syror. Läs mer om nässlor för hår i vår andra artikel.

Kockolja med rödpeppar

 1. Ta 1 msk. l. oljor och tinkturer av rödpeppar.
 2. Tillsätt 1 äggula.
 3. Rör om.

Denna mask kallas "het". Detta är ett effektivt botemedel mot håravfall. Peppar "värmer upp", stimulerar blodcirkulationen, vilket har en positiv effekt på rötterna, hårbotten. Det kan appliceras i 1 timme, och tvätta sedan håret noggrant. Det är nödvändigt att komma ihåg om säkerhetsåtgärder: en mask med peppar ska inte falla i ögonen och slemhinnorna.

Hur man använder burkolja för hår? Det är viktigt att tillämpa kursen, för att undvika biverkningar. Verktyget kan användas ensamt, gnugga i hårbotten. Det läggs också ofta till schampon, närande, befästa hårdmaskor. De kan köpas på apoteket eller förberedas hemma.Nästa Artikel
kocakpaca.ru