Ett enkelt recept på skönhetshår: hur man gör burdockolja hemma


Kockolja - ett bra naturmedel för skönheten i hår, naglar och hud, det fuktar, mjukar, närmar och skyddar. Om du inte litar på varukvaliteten på hyllorna i butikerna är det värt att räkna ut hur man gör burdockolja hemma.

Artikelns innehåll:

Gör burdockolja - processen är väldigt enkel och kräver ingen speciell teknik. Kvaliteten på den färdiga produktens produkt beror främst på kvaliteten på de ursprungliga ingredienserna.

För produktion av olja behöver du:

Det största antalet näringsämnen innehåller rötterna för unga, ettåriga burdock. Det är bäst att samla rötterna på våren eller i början av hösten. Som basolja rekommenderas att man använder mandelolja, men den kan ersättas med olivolja, solros, jojoba eller aprikos.

Skala och skölj burdocks rhizom och kapa sedan i en mixer, köttkvarn eller riv på ett fint rivjärn.

Häll gruelen med olja i förhållandet 200 ml per 100 g krossade rötter och låt den brygga i 24 timmar.

Efter en dag häll smöret i en gryta, lägg till en simma över låg värme tills du kokar och koka i 15 minuter.

Kyl, spänna och häll i glasbehållare.

Som ett råmaterial kan du inte bara använda rötterna utan också färska bladblad. Hur man gör burdockolja från grönska? Receptet är väldigt enkelt.

Skölj färskhackade burkblad och hugga dem i en mixer.

Häll hackade löv med vegetabilisk olja: olivolja, solros, mandel i förhållandet 1 kopp per 100 g grön massa.

Låt blandningen stå i 1-2 dagar, kläm sedan, koka i 20-25 minuter på låg värme, spänning och häll i glasflaskor.

Hemmagjord bördolja kan appliceras i hårets ändar för att minska deras ömhet och torrhet. lägg till masker och balm. Oljeapplikationer för hår hjälper till att återställa sin glans och elasticitet, normalisera hårbotten i hårbotten och förbättra hårsäckens näring.

Det används också för att påskynda tillväxten av ögonfransar: för att göra detta, applicera olja varje natt på ögonfransarna med en ren borste. Några droppar av de läkemedel som läggs till i krämen för händer, kropp eller ansikte kommer att förbättra sina närande och fuktgivande egenskaper, lindra känslan av täthet och flaking.

Hur man gör burdockolja hemma?

Kockolja erhålls från käftrot eller kardborre, som det också kallas. Produkten är extremt populär och finns i alla apotek eller kosmetiska stormarknader.

Men mycket mer värdefull olja, tillagad med egna händer. Du kommer att vara 100% säker på dess naturlighet, plus en sådan produkt innehåller mer användbara komponenter.

Erforderliga ingredienser

För att göra burdockolja hemma behöver du kullarrot och oljebaserad bas.

När det gäller rot kan det vara torrt eller friskt. Den underjordiska delen av växten, samlad från april till maj och från augusti till november, är lämplig för tillverkning av en oljig vätska. Det är i de månader då växten inte blommar och alla användbara ämnen är koncentrerade i roten.

Använd stora köttiga rötter med en tjocklek av 3 till 5 cm. Det är viktigt att samla dem från en ung växt, eftersom den är mer saftig och mättad med värdefulla element, till skillnad från tvååringar.

Att urskilja den unga växten från det gamla, fokusera på ryggraden. Unga djur har inte dem alls.

Om du planerar att förbereda produkten från färsk rot, vet du att den ska användas omedelbart efter insamling. Det rekommenderas inte att hålla det länge.

När du har samlat in råvarorna, förbered dem för matlagning:

 • ta ryggraden och välj den köttiga delen av den;
 • ta bort löv och skott;
 • Skölj roten grundligt med en pensel med en pensel för att avlägsna mark och andra föroreningar.
 • låt det torka;
 • skära ruttna, tainted delar.

Torr rot lagras under lång tid men skördas i förväg. För att torka burken ordentligt, ta det rengjorda, beredda råmaterialet, skära det i flera delar i längdriktningen, sprida det på en fråga som är väl andningsbar. Du kan hänga rötterna.

Torka råvarorna på en torr och varm plats nära batteriet eller ugnen. Eller placera den direkt i en ugn uppvärmd till 45 °. Det är också tillåtet att använda elektriska torktumlare. Om roten torkas ordentligt kommer den lätt att bryta. Denna produkt har en lätt behaglig doft och smaken är lite söt. Förvara den i 2 till 3 år i en torr, tätt sluten behållare.

Men om du fortfarande föredrar att använda färsk rot när som helst, frys det. För att göra det, vika de krossade råvarorna i hermetiskt tillslutna påsar och placera dem i frysen. Rötter måste gå igenom alla steg av rengöring.

Avfrostning av en sådan produkt bör vara en naturlig metod, inte översvämning. Detta kommer att förhindra förstörelse av viktiga delar.

Olivolja, solros, sesam, mandel och andra kosmetiska oljor används som en oljebaserad bas.

När det gäller produktionen använder den mineralolja. Detta är en oljeprodukt, men det är ofarligt för kroppen. Bland de fördelaktiga egenskaperna skiljer man dermahydrering. Det bär inte andra värdefulla egenskaper i sig, till skillnad från naturliga oljor.

Matlagning recept

Att göra burdockolja hemma är inte en stor sak.

Recept nummer 1

För beredning av burdockolja behöver du en torr rot och olja till din smak i ett förhållande av 1: 2:

 • roten är krossad till en storlek av 5 mm;
 • i en glasbehållare hälls den krossade rotan med olja;
 • tätt stängt och insistera på en mörk plats i 2 veckor, skaka det något varje dag;
 • Efter det att verktyget är utloppet måste det dräneras.

Recept nummer 2

Från färsk rot:

 • 3 msk. l. hackad rot häll 1 kopp smör
 • Blanda noggrant och insistera dag;
 • koka sedan i 30 minuter över låg värme;
 • kyla och påfrestning.

Det bör noteras att ju längre blandningen infunderas, desto mer användbara komponenter ger roten till oljan.

Recept nummer 3

Förutom de viktigaste ingredienserna, för att få skörd och använda ytterligare komponenter:

 • torkad burkrot - 200 g;
 • olja för basen - 200 ml;
 • eterisk olja (kryddnejlika, bergamot) - 2-3 droppar.

Häll roten och häll oljan. Håll i ett vattenbad i 50 minuter och lägg sedan på ett mörkt ställe i 8 dagar. Stam före användning.

Recept nummer 4

Burdock löv är också lämpliga för att ta emot skägg. För att göra detta krossas de noggrant, helst med en mixer och fylld med olja: 100 g löv krävs för 200 ml vätska. Blandning insisterar 2 dagar. Efterpressa och koka i 25 minuter på låg värme. Filtrera ut

Häll den färdiga oljan i en glasburk med ett tätt lock. Förvara det på en sval och mörk plats för högst ett år. En indikator på en produkt av dålig kvalitet är luktförändringen och bitterhetens utseende.

Ett annat recept på matlagning av kockolja, se nedan.

Användbara egenskaper

Oljens effektivitet tillhandahålls av dess sammansättning. Den består av många vitaminer: A, E, C, PP. Av de organiska syrorna är oljesyra, linolsyra, ricinoleinsyra, palmitinsyra och stearinsyror närvarande. Mineraler representeras av järn, zink och mangan. Och burdockolja innehåller flavanoider, inulin och proteinföreningar.

En sådan rik näringskomposition gör att produkten kan visa en mängd olika helande egenskaper. Först av allt används burdockolja för att återställa håret.

Det stärker hårsäckarna och förhindrar håravfall. Stärker blodcirkulationen i inflytningszonen och intensifierar hårväxten. Dessutom återställer hårstrukturen, främjar syntesen av epidermala celler. Välnjuter och fuktar krullar.

På grund av denna effekt kan oljan klara av många problem. Det ökar hårets tjocklek, hjälper till att bli av med de splittrade ändarna. Gör mer lydigt lockigt hår och ger dem rätt riktning.

Den oljiga produkten förhindrar för tidigt utseende grå hår, eliminerar mjäll och skyddar mot skallighet. Perfekt återställer håret efter exponering för färg, värmeskador, vind och saltvatten.

Oljan används för att aktivera tillväxten av ögonfransar. Lägger produkten på kosmetika för händer, ansikte och kropp, det kommer att fukta huden noggrant och lindra torrhet och flak.

Metoder för att laga burkolja

Kockolja är en av de bästa oljorna för håravfall och mjäll. Dessutom förbättrar nagelsstrukturen mjuknar den torra huden på händer och fötter, stärker och förlänger ögonfransarna. Och det används också som en naturlig botemedel mot mastopati.

Vad gör burdockolja?

Kockolja är gjord av kullarrot eller kardborre.

Kockrot

Gräva rötter (första året) på hösten (i oktober) eller i början av våren (andra året) före blommande växter. Det är väldigt enkelt att skilja det första året av plantelivet från det andra, om det inte finns någon hög stam med blommor, så betyder det att det finns en rot och detta är det första året. Rötterna befrias från marken, tvättas, skärs och stjälkarna och löven kastas bort.
Du kan laga burdockolja från färsk rot, torkad eller frusen.
I början kommer vi att överväga hur man torkar burdockrötter. Stora rötter måste skäras före torkning. Det är nödvändigt att torka i skuggan: i luftade vindar, på hyllor i lador eller under skur.
För torkning kan du använda elektriska torktumlare, välja läget för gräs och rötter, med en minsta temperatur. Med denna torkning måste rötterna skäras i tunnare plattor.

För långvarig förvaring av burdock kan rötter frysas. Före frysning, nygravad skall rötterna blötläggas i kallt vatten i 2 timmar. Därefter blir de lättare att tvätta av markens rester. Skära sedan råmaterialet och lägg på ett linne eller en bomullstyg i skuggan. När rötterna torkar upp, sätt dem i påsar av tät cellofan och lödd. Du kan använda speciella väskor för att lagra fryst mat.

Varning! Vid tillagning av burkolja från frusna råmaterial, avfrostas det naturligt. Fyll inte rötterna med kallt vatten. Skynda inte! Detta kommer att förstöra kvaliteten på den hemlagade burdockoljan som ännu inte har kokats och slösat bort tid och råmaterial.

Kockolja hemma

Kockolja med egna händer gjorda i början av tjugonde århundradet. I boken Ippolitova K. "Home Fragrances" gav 1906 ett recept för hemlagad burdockolja, som redan användes för att behandla seborré.

Receptet för burdockolja från boken "Home Perfume":

 • 20g finhackad bättre riven rot
 • Häll 200 ml olivolja
 • värma i ungefär en timme vid en temperatur som inte överstiger 50 grader. C
 • insistera 8 dagar
 • tryck sedan och filtrera.
Här är roten klippt, men det är bättre att slipa i en mixer eller köttkvarn, då blir det lättare att trycka

Därefter erbjöds aromatiserad burkolja med eteriska oljor: bergamot och nötkött eller bergamot, citron och geraniumoljor.

Användningen av eteriska oljor för smakämnen är mycket lämplig för närvarande, eftersom lukten av olja ger en specifik, inte mycket trevlig, i allmänhet lukten av burk.

Nu överväga flera sätt att laga burdockolja hemma baserat på moderna källor, de skiljer sig inte mycket från receptet från början av 1900-talet.
Kockolja - en infusion av kullrot på solros, mandel, sojabönolja eller olivolja.

Burdock Recept

1. Burdock root dry oil

 • 15 g torra burdockrötter,
 • 200 ml vatten
 • 200 ml oljaolja eller olivolja.

Förberedelsesmetod: Häll kokt vatten över torkade rötter. Insistera på 15-20 minuter i täckta och isolerade (inslagna) rätter (eller i termos). Sedan infusionsfilter med gasbindning och pressning. Tillsätt smör till kokad infusion och håll i 3 veckor på en torr, kall plats.

Den färdiga oljan ska användas i 2 månader, med längre lagring, förlorar den några av dess läkningshärdigheter.

2.Fryra olja från färska råvaror.

 • 1 del (100 g) burdock rot;
 • 3 delar (300 ml) olivolja första pressolja.

Metoden för att laga burkolja: Hak färskt rötter och häll varm olja. Insistera 2 dagar på en mörk plats. Ställ sedan på låg värme (vattenbad) i 1 timme och filtrera.
Gnid den färdiga oljan varm till hårbotten, två gånger i veckan. Det är nödvändigt att utföra 10 procedurer, det tar 5 veckor, sedan skjuta upp proceduren i 2 veckor, och upprepa sedan.

3. Ett annat recept för att göra burdockolja från färska råvaror

 • 40 g färskhackad kladdrot;
 • 100 ml mandelolja.

Metod för produktion: Hackade rötter infuserade på mandelolja i 10 dagar och koka sedan på en liten eld (vattenbad) i ca 15 minuter. Denna burdockolja förbättrar hårväxten mycket effektivt och läker trofinsår.

4. Burdock och nässel terapeutisk olja:

 • 2 msk. skedar burdock rötter hacka,
 • 2 msk. Spoon nässlad hackad,
 • 500 ml olivolja

Häll lite uppvärmd olja, stäng locket. Insistera 2 veckor på en mörk plats, filtrera sedan. Används för att behandla seborré.

Klyftsalva har samma helande egenskaper som burdockolja.

Recept för burdock salva

1. Krävs färsk rotsalva

 • burdock root och
 • smör;

Beredningsmetod:
Koka rötterna av färska tistlar i 3 timmar i vatten.
Mince eller hugga med en mixer till en mushy state. Efter kylning, blanda med smör i lika stora proportioner. Salva gnidas in i hårrötterna, linda upp och hålla en värmekompress i 2 timmar. Tvätta av med schampo flera gånger.

2. Burdocksalva av torra rötter

 • 1 del (100 g) torra rötter;
 • 2 delar (200 g) smör.

Beredningsmetod:
Punda torra rötter i pulver och blanda med smör. Blötlägga i 5 dagar i solen, ibland omrör blandningen med en träsked. Använd samma som i föregående recept.

Kockolja

För många år sedan köpte jag en burdock på ett apotek och tog hem hemma. Min dotter frågade: "Kockolja kläms från prickles som ser ut som en gammal man oskad skägg?" Jag skrattade och kom ihåg den burden, en tvåårig örtväxt med en köttig tjock rot (med en längd på 1,5 meter) har olika namn : burdock, lapushnik, farfar, burdock, mejsel och till och med farfar. Vet du vilken klyftaolja är? Vad består det av? Vad är dess användning och var används den? Jag vill berätta om det idag.

Kockolja är en naturlig produkt, innehåller inulin (naturlig polysackarid), karoten, askorbinsyra, garvning och bittera ämnen, eteriska oljor, mineraler, flavonoider, slem, organiska syror.

Vad gör burdockolja?

Kockolja är inte gjord av burkens frukt, som min dotter föreslog, men från rötterna.

Vid massproduktion används rötterna från det första och andra året av en växts liv, även om jag föredrar att skörda rötterna på en växt av det första levnadsåret, är de ett värdefullt medicinskt råmaterial. Att skilja dem från det andra årets rötter är inte svårt. När jag skördar växter (september-oktober eller våren april i början av återväxten), utesluter jag växter med ett tjockt torrt rör (det här är en torkad stam som framträder under det andra året av växtens liv). Sedan släpper jag roten från markdelen, små rötter, tvättar den i kallt vatten, skäller det från barken och skär det i bitar 10-15 cm långt. Torka på vinden eller under en baldakin. Jag håller dem i lådor i ett torrt rum, jag kommer att underteckna datumet för upphandlingen, eftersom detta råmaterial lagras inte mer än 5 år. Jag använder de tillgängliga råvarorna för matlagning av kardborreolja. Jag föredrar min olja, med tanke på att det verkligen är en naturlig, säker produkt.

Hur man gör burdockolja själv?

Ett sådant verktyg kan enkelt tillverkas hemma. Det finns olika sätt att laga burdockolja.

Metod ett (från färskt burdockrötter)

Ta 100 gram krossade rötter kardborre (kan vägas på en elektronisk balans, om någon hemma) och 200 av vegetabilisk olja av ditt val (oliv, mandel, solros, även). Blanda allt och låt stå i 24 timmar. Rör sedan ständigt (så att oljan inte brinner), koka över låg värme i 15 minuter. Kyl blandningen, stammen, häll i en glasfat, förvara i kylskåpet.

För terapeutiska ändamål är det att föredra att använda färsk burka, men det finns en tidsbegränsning här. Färsk burdockrötter skördas endast i april, september och oktober. Du kan lagra dem under en tid på kylskåpet, men det löser inte problemet.

Det här är där den andra metoden (med torr burdockrot) hjälper.

Ta 5 matskedar av torkade och pulveriserade burdockrötter och häll 0,5 liter av någon vegetabilisk olja (jämn solros) i en glasbehållare. Låt stå på en varm plats i 21 dagar. Och alla lite redo att användas. (oljan kan inte filtrera).

Den tredje vägen (universal - kan tillverkas av fräscha och torra burdockrötter)

Ta en keramisk kruka, sätt burdockrötter där (2 matskedar färska eller 1 matsked torkad) och häll dem med 250 gram olivolja. Lägg en vanlig deg på potten och lägg den i 3 till 4 timmar i en varm ugn (upp till 60 grader). Sedan är spänningen och oljan klar.

Kom ihåg att burkolja, kokad hemma, lagras inte mer än 2 månader, då går dess medicinska egenskaper bort.

Appliceringsbördaolja

Kockolja används ofta för kosmetiska ändamål. Det ingår i sammansättningen av schampon, som ett skummedel i sammansättningen av bad, som ett förstärknings- och rengöringsmedel.

Används för att läka sår.

Det är ett effektivt hemmedel för naglar, hud, ögonfransar och hår.

Men jag kommer att berätta om det i följande publikationer. Se dina vänner.

Tips 1: Hur man gör burdockolja

 • fräsch eller torkad kockrot, vegetabilisk olja (olivolja, mandel, solros).

Applicering av burdockolja: värm lite och applicera på hår, kamma igenom med en borste och låt i några timmar, skölj sedan med en mild schampo. Återhämtningskurs - minst 10 förfaranden.

Dessutom är burdockolja effektiv i sköra naglar. Det är nödvändigt att applicera burkolja på nagelplattan och nagelplattan, förånga dem med ett varmt bad. Sådana förfaranden måste göras inom en månad.

Kockolja hjälper till med peeling av huden, det är mycket noga med ögonbryn och ögonfransar. Masker från denna olja kommer att minska fina rynkor och spara från torrhet.

 • IHC Clinic
 • hur man gör burdock olja

Tips 2: Hur man tvättar burdockolja från håret

Kockolja - och din hud, håret är vackert

Kockolja är en väldigt användbar och effektiv produkt, som erhålls genom att klämma käften från rhizomerna, eller bland människor, av burdock. Tidigare pressades det självständigt, och nu kan det här verktyget köpas på något apotek till ett överkomligt pris.

Produkten har länge använts i medicin, kosmetologi, eftersom dess sammansättning innehåller en stor mängd värdefulla ämnen. Detta är en helt naturlig lösning som inte är mycket allergiframkallande, vilket gör att den kan användas av de flesta som är allergiska mot kosmetiska produkter.

Kockolja används för att bevara hårets skönhet och tjocklek, ungdomlig hud, glans, nagelhälsa samt att stärka ögonfransar, ögonbryn. Detta är en verkligt oumbärlig produkt i vård av vår kropp.

Vad är så användbart naturmedel

Faktum är att växten från vilken denna produkt erhålls är bara en ogräs, men de förmågor den besitter är oöverträffade jämfört med kvaliteterna av andra medicinska örter. Detaljerad information om fördelarna med växten finns i artikeln "Läkemedelsegenskaper och kontraindikationer - alla subtiliteter vid användning av kullor i vår artikel."

Produkten har antiinflammatoriska, antimikrobiella, regenererande, stimulerande egenskaper, inte sämre än droger med samma effekt.

Fördelarna med produkten beror på dess innehåll:

 • Vitaminer C, PP, A, E, Grupp B - Viktiga näringsämnen som är viktiga för vår kropp.
 • Tanniner med antioxidant egenskaper, det vill säga bidrar till föryngring av kroppen.
 • Mineraler - viktiga ämnen, utan vilka enzymer, vitaminer, hormoner fungerar inte. Dessutom är de bra att bekämpa rynkor, blekande hud.
 • Palmitinsyra, nödvändig för framställning av kollagen, elastin.
 • Inulin - ett naturligt ämne som fungerar som en naturlig hårbalsam.

Kockolja används som terapeutisk och kosmetisk. Det är en effektiv och viktigast överkomlig produkt.

Vad är detta botemedel mot och hur är det tillämpligt för kosmetiska ändamål? Detta är en oumbärlig produkt för dig som vill ha tjockt, starkt och friskt hår, ögonfransar, ögonbryn. Det är mycket effektivt i kampen mot spröda, svaga, splittrande naglar.

Används både i ren form och som tillsats till kosmetiska produkter (schampo, balm, masker, krämer). I hårvård är produkten helt enkelt oersättlig, eftersom den stärker, accelererar tillväxten, förbättrar deras struktur. Du kan lära dig mycket ljusa och effektiva recept baserat på produkten från artikeln "Burdock Mask for Hair är en liten saga".

Vad används

Ansökan om viktminskning

Verktyget används för viktminskning på olika sätt. Det kan användas för extern användning eller för oral administrering.

När konsumeras inuti produkten:

 • normaliserar tarmarna;
 • tar bort toxiner
 • påskyndar ämnesomsättningen
 • är en källa till vitaminer, mineraler, fettsyror och andra ämnen som är nödvändiga för vår hälsa och ungdom.
 • reglerar vatten-saltbalans.

Det är ett diuretikum, därigenom avlägsnande av överskott av vatten och toxiner från kroppen. Det rensar tarmarna och kroppen som helhet, fungerar som laxermedel.

När den tas ut, gnugga i problemskinnet, accelererar det metaboliska processer, blodcirkulation. Kämpar man sålunda med streckmärken, "apelsinskal", bidrar till minskningen av subkutant fett.

Det är viktigt! Du måste förstå att med hjälp av olja ensam är det svårt att gå ner i vikt. Du måste följa korrekt näring, regelbunden och om möjligt intensiv träning, justera dricksdiet, sömnmönster.

Hudanvändning

Moderna kosmetika (masker, krämer, tonics) ger inte alltid resultatet som förklarades av tillverkaren. Kockrotolja kommer till räddning, vilket är en helt naturlig och effektiv produkt i kampen mot akne, rynkor, torr hud.

Alla dess komponenter är balanserade, vilket gör det möjligt att uppnå sådana effekter för ansiktets hud som:

 • föryngring;
 • fuktgivande, stridighet torrhet, irritation;
 • eliminering av fina rynkor;
 • kollagen syntes;
 • hudregenereringsprocesser accelereras, på grund av vilken inflammation avlägsnas, försvinner akne
 • förbättrar, mjukar hudfärgen;
 • huden blir mjuk och mjuk vid beröring.

Produktens huvuddrag är att skapa en tunn film på hudytan. Med den här filmen kan du spara lång tid för att skydda epidermis från torrhet, täthet.

Särskilt effektivt verktyg, om det används i form av masker för ansiktet. De är gjorda strax före användning, efter att huden har rengjorts, eftersom det garanterar maximal nytta av produkten. Kockolja i masker blandad med nässla, aloe, persilja, andra komponenter som förbättrar verktyget. Den appliceras också i ren form under 10-20 minuter och tvättas sedan av med varmt vatten.

För kroppen används produkten som en del av andra kosmetika (duschgeler, krämer, lotioner). Du kan använda den i sin rena form. Till exempel applicera produkten innan du tar ett bad, huden blir mjuk, elastisk.

Det är viktigt! Produkten har ingen stark skyddsförmåga, den bör inte användas under lång sikt i solen.

För naglar

De aktiva ingredienserna i produktens sammansättning stärker nagelplattan perfekt. Det återställer naglarna, förhindrar deras separation, aktiverar hudens metaboliska processer, främjar deras tillväxt.

Applicera produkten direkt på huden runt nageln skapar en tunn film som skyddar nagelbandet från uttorkning, skadliga ämnen i hushållskemikalier och tvål. Endast regelbunden användning kan ge ett verkligt effektivt resultat.

Mycket effektiva masker, uppvärmningsbad för naglar. Så absorberas oljan bättre i huden runt nageln, vilket ger en fantastisk effekt. Daglig gnidning av produkten i nagelbandet är också effektiv, varefter den lämnas i en timme tills den absorberas helt. Resultatet kommer inte att hålla dig väntar länge. Naglar blir starka, glänsande, resistenta mot delaminering.

För hår, ögonbryn, ögonfransar

Många känner till verktygets effektivitet i kampen mot skallighet. Det är effektivt i kampen mot mjäll, brittleness, håravfall. Produkten stärker inte bara rötterna, utan stimulerar även hårbotten, ögonfransarna och ögonbrynen.

Används i fall av:

 • mjäll, klåda, irritation i hårbotten;
 • förlust av cilia och ögonbryn;
 • långsam tillväxt av hårbotten hår, ögonfransar, ögonbryn;
 • delade ändar.

Produkten är lämplig för alla typer av hår, även om du inte har ovanstående problem är verktyget perfekt som en förebyggande åtgärd.

Medel för hår används på olika sätt. Det kan användas både på hårrötterna och på spetsarna, liksom längs hela längden. Särskilt effektiv olja fungerar om den är uppvärmd.

Huden utstrålas, de användbara komponenterna i produkten absorberas bättre. Efter att ha applicerat håret masserar du hårbotten och täcker dem med en hatt eller plastpåse, en handduk för att uppnå växthuseffekten. Det rekommenderas att tvättas efter en timme eller två, det är tillåtet att lämna masken på natten (vid allvarliga problem).

För att förbättra effekten av masken blandas huvudprodukten med andra komponenter. Till exempel, med lökjuice, ricinolja (inte sämre i action burdock), kefir, peppartinktur.

Här är några masker för att stärka och växa hår:

 • Burdock mask för hårväxt. Detta är ganska populärt med burdockolja, vilket ökar hårväxten, stärker dem. Förbered det, värm 2 matskedar av produkten på ett vattenbad för optimal temperatur för dig. Applicera sedan masken på hårbotten och hela längden på håret, speciellt på spetsarna. Håll masken i minst en timme (upp till 4 timmar).
 • Medel för laminering hemma. Masker med gelatin är bra för laminering av hår, och tillsättning av burkolja kommer att förbättra effekten av masken, eftersom verktyget absorberas i håret och läker det.

Masken är utmärkt i kampen mot splittrade ändar och livlöst torrt hår som har förlorat sin glans och skönhet. Masken kommer att kräva 1 matsked gelatin, då ska du hälla det med kallt vatten (en matsked), lämna i 5 minuter. Under denna tid sväller gelatinet.

Lägg det i ett vattenbad, tillsätt 1 matsked med burdockolja, varigenom gelatin löses under omröring. Kyl masken till optimal temperatur för dig, se till att produkten inte härdar. Dampen hår, handduk torr, applicera en mask, jämnt fördela den över hela hårets längd.

Applicera på hårbotten är inte nödvändigt. Sätt på en hatt eller plastpåse, linda en handduk, lämna i en timme, skölj med schampo.

 • Mask med jäst för håravfall. Detta verktyg fungerar bra och passar alla. Förbered det, späd 2 msk normalt jäst med uppvärmd mjölk, du kan lägga till honung (tillräckligt med tesked), rör om och sätt på en varm plats i 15-20 minuter. Lägg sedan till 1 matsked med burdockolja (om så önskas, tillsätt castorolja till den), rör om igen, sätt på hårrötterna, liksom på hela håret. Lämna denna mask i en timme.

Produkten används också för att bromsa tillväxten av ögonfransar och ögonbryn, deras frekventa förlust. Innan du applicerar det måste du rengöra ögonlocken, ögonfransar från smink. Då en onödig pensel från mascara (före det ska den rengöras noggrant från resterande färg) på ögonfransarna, ögonbrynen.

Du kan också använda en bomullsplatta eller tappduk som är nedsänkt i produkten, gnugga försiktigt sina ögonfransar och ögonbryn. Förfarandet utförs företrädesvis i en timme före sänggåendet. För att förbättra effekten tillsättes ricinolja till burkolja, liksom vitamin A, E. För det bästa resultatet appliceras medlet dagligen i en månad.

Hur man använder burkolja

Hur använder man produkten korrekt? Den används både internt och externt.

Utvändig användning är i form av applicering på hudmaskinerna som innehåller klyftaolja, användningen av produkten i sin rena form. Innan produkten används ska den värmas upp i ett vattenbad för bättre penetration av användbara komponenter i huden. Före proceduren måste huden rengöras.

Hur värmer du upp verktyget i ett vattenbad? Det bör inte värmas upp till kokande vatten och använda en mikrovågsugn. Det räcker bara att sätta en mindre behållare med olja i någon behållare med varmt vatten för att värma upp den till den optimala temperaturen för dig.

Så här applicerar du ett botemedel:

 • Förbered huden för applicering, med hjälp av ett rengöringsmedel.
 • Applicera produkten jämnt på huden.
 • Efter en viss tid (beroende på produktens omfattning), tvätta den med varmt vatten eller schampo, om det appliceras på hårbotten.
 • Om en mask har applicerats på hårbotten, är det önskvärt att skapa en växthuseffekt efter applicering med en hatt och handduk.

Hur man spädar olja med vatten Torka medlet inte med vatten. Om produktens konsistens verkade för tjock kan den spädas med andra, mindre täta oljor (till exempel eteriska oljor) och eventuellt andra flytande komponenter som är lämpliga för din mask.

Hur länge behöver du behålla verktyget? Beroende på omfattningen av dess tillämpning. Om du till exempel applicerar produkten på huden i ansiktet eller huden runt naglarna, varar det tills det absorberas i 20 minuter och tvättas sedan av med varmt vatten. På håret innebär en timme eller två och lämnas också över natten, beroende på önskad effekt. På ögonfransarna och ögonbrynen appliceras olja en timme före sänggåendet.

Hur man gör burdockolja

Hemma görs oljan från kullrotet helt enkelt, dess kvalitet beror främst på kvaliteten på de ursprungliga produkterna.

Vad består det av? Du behöver:

 • Kockrot;
 • Någon basolja.

Den mest användbara roten kommer att vara nybörjare. Den huvudsakliga oljan kan vara mandel, solros, olivolja, persika eller jojobaolja. Genom att ansluta dessa komponenter kan du själv göra oljans burdock.

Hur man lagar burdockolja:

 1. Det ska rengöras, tvättas med kullrot och passera sedan genom köttkvarn, mixer eller riven.
 2. Häll därefter den resulterande massan med 200 ml olja per 100 g av blandningen och låt den stå i 24 timmar
 3. Häll blandningen i en gryta och koka över låg värme och låt den stå i 15 minuter.
 4. Låt blandningen svalna, spänn genom en sil, häll i en behållare.

För att lagra oljan är det bättre att välja mörka glasbehållare och förvara dem i kylskåpet.

Som du kan se är det inte så svårt att förbereda ett helande verktyg med egna händer.

Applicera burkolja för ansikte, hår, ögonfransar, ögonbryn, naglar och du kommer att märka positiva förändringar på mycket kort tid. Ditt hår kommer att få glans, densitet och styrka. Ansiktets hud blir elastisk och mjuk, fina rynkor kommer att försvinna. Naglarna blir mycket starkare och inte längre exfolieras.

Medicinska växter burdock root - review

Hur man gör burdockolja hemma. Kräftinfusion är lätt. FOTOinstruktioner inuti. Hur mycket är det och varför gör jag det här och berättar

Hej alla)

Köket i mitt huvud sover inte, och törst efter det bästa avtar inte. Därför idag en ny fotoupprapport, den här gången är temat:

"Hur man lagar burdockolja med egna händer"

Naturligtvis, utan återkallarens skyldige kan inte göra, det här är den välkända kladdrotten

En infusion är en tinktur av örter i olja.

Macerath är en tinktur av blommor

Extrakt (olja) - Använda frön eller bark

Varför gör jag det här och varför ett sådant problem? Vet du vad den mest populära Mirolla burdocken är för? Hur många inte letade efter, det finns ingen information. Tillverkaren skriver bara att det är ett naturligt oljeutdrag.

Tror du att det kostar 30 rubel? Som jämförelse kostar spiken på Spivak 83 rubel och ärligt talar vad det gör på basis av solrosolja, enligt min mening den billigaste oljan! Därför misstänker jag att Mirolla är gjord på mineral, som klämmer i ansiktets och huvudets porer, skapar en film. Dessutom var jag alltid förvirrad av sin färg, nästan genomskinlig.

Det var därför jag bestämde mig för att ta initiativet i egna händer och göra det kvalitativt, precis som för mig själv). Jag behövde ett burkpaket, vilket av någon anledning inte kan köpas på alla apotek och basoljan är basen. Det rekommenderas att ta ett stabilt, till exempel mandel, kokosnöt, jojoba. För detta ändamål köpte jag högkvalitativ oliverad olivolja, valde nyligen importerade

Dessutom beslutade att lägga till nässla, ingen förbjuder att blanda dina favoritredienser.

Även för "matlagningen" behöver förpackning (vilket är ofarligt), mörker och värme. Det är vinter ute, vilket innebär att varje hus har en radiator

Tja, händer i händer, vi knådar) Du frågar varför jag tar en torr rot och inte frisk? Det är lättare och hjälper till att undvika skador på infusionen.

Ja, jag har en glasburk. Jag stänger den tätt, lägg en tjock trasa på toppen för att skydda den från ljus och sätta den på batteriet. Varje dag måste du skaka blandningen. Vänta länge, jag värmdes i 3-4 veckor

Den färdiga oljan är mörkare, det luktar tydligt av örter, och viktigare är det 100% naturligt. Till kostnad mer än köpt. Det återstår att filtrera det och du kan använda

Så här har jag inflytning, det är också ett macerat, det är en oljeinfusion, det är burdockolja))

Men jag vill fortsätta ämnet lite och beskriva mina känslor om att använda ett avkok av burdock root, eftersom den här anläggningen har ett brett användningsområde.

Om såren ska jag inte tala, för vem det gör ont och så de vet hur man ska behandla. Jag handlar om skönhet)) Avkok hjälper mycket av håravfall. Jag sköljde håret i 3 veckor. Resultatet är glans, kopplat med torklängd. Håret blir hårdare, samma effekt uppmärksammas när man använder ett avkok av ekbark, var därför försiktig med detta. Om du ser att miraklet inte händer, tortera inte ditt huvud

Och allt om huvudet. kardborre hjälper till att bli av med mjäll.

Kockolja hur gör det

Hår har länge ansetts vara den bästa dekorationen av en kvinna. Långt hår hade även en magisk effekt. Ur religiös synvinkel är hår en integrerad del av en kvinna, som är ett tecken på hennes renhet och oskuld. Därför förnekar vissa religioner till och med att håret skärs. Hur man bryr sig om dem, hur man gör dem vackrare, lysande och lyxiga. Alla dessa frågor gäller idag inte en kvinna.

Särskilt akut fråga för stadsbor. När allt hår, som huden, absorberar allt smuts och damm i stadslivet. Dessutom har hårets tillstånd den mest direkta effekten av stress, näring av en kvinna, användningen av kosmetika, trötthet. På grund av den negativa inverkan av alla dessa faktorer börjar håret sitta, falla ut, förlora den vanliga glansen, bli tunn och stygg. Därför introducerade även skönhetssalonger speciella spa-behandlingar för hår. Men om det inte finns någon möjlighet att regelbundet besöka en skönhetssalong, kan du enkelt ge ditt hår rätt skötsel och hemma. Hur man gör det?

Miracle burdock oil

Våra mormor och mormor var inte medvetna om sådana hår- och hårbottenprodukter som är kända för moderna tjejer. De visste inte vad shampoo, balsam, masker är. Hur rengjorde de sedan sitt hår av damm och smuts? Och varför alla hade samma långa och tjocka hår? Allt detta beror på att de endast använde naturens gåvor. Huvuddelen i det kosmetiska arsenalet var naturliga botemedel. De använde olika rötter, lövverk och grenar av olika växter. Några av deras recept har kommit ner till oss. Ett av dessa mirakulösa naturliga ämnen är burdockolja.

Denna olja erhålls från rötterna till den mest nondescripta växtburken, härifrån och dess namn - burdock. Ja, det är obehagligt när hans spines håller sig till saker eller djurhår. Men denna växt är värd respekt på grund av den mirakulösa effekten efter att ha använt infusionen av sin rot.

Oljans sammansättning

Moderna forskare och kosmetologer kunde inte ta vårt ord för farmödrarna. Därför bestämde de sig för att undersöka detta ämne och ta reda på varför det har en så positiv effekt på vårt hår, vilket ger dem hälsa och skönhet. Under testerna konstaterades att det finns alla de mest användbara vitaminerna, som vi ofta tar i piller. Dessa är vitaminerna A, E, C, Grupp B. I denna olja finns järn, zink, vanadin, tenn, strontium, mangan, koppar etc. Det finns redan färdiga eteriska oljor, polysackarider. Alla dessa innehåller burdockoljor har endast läkningshärdigheter. Så, våra mormor hade rätt, använder den nästan överallt för helande ändamål.

Kockolja innehåller stora mängder näringsämnen

Indikationer för användning

Med tanke på burkolja som terapeutisk substans behöver vi veta när det är möjligt och nödvändigt att applicera det på hår och hur det är värt att göra. Låt oss först bestämma vad som helst allra oljeproblem bör tillgripas först och främst. Användningen av olja visas uteslutande i följande fall:

 • om du har torr hårbotten och jämn klåda (om klåda inte orsakas av parasiter)
 • med stark håravfall (detta observeras med brist på vitaminer, harmonisk misslyckande etc.);
 • mjäll;
 • om du har svagt och skadat hår
 • när hårets ändar delade upp, 4
 • om håret har förlorat sin naturliga glans
 • med frekvent användning av färger, hårtorkar, strykjärn, krullning, etc.;
 • efter perm.

Alla dessa indikatorer och faktorer är den främsta orsaken till användningen av burdockolja. Men även om du inte ser några problem med håret, kommer användningen av denna olja 1-2 gånger i månaden att vara ett utmärkt förebyggande av problem och skadar inte ditt hår. Det kommer bara att behålla sin hälsosamma och naturliga glans längre.

Hur olja påverkar håret

Att effekten är extremt positiv och återställande är förståelig. Men varför alldeles samma effekt observeras. Faktum är att burkolja återställer metabolismen och blodflödet i huvudets hud. Ibland är det överträdelsen av dessa processer som är den enda orsaken till förlust, slöhet och splittrade ändar. Det är nödvändigt att använda masker med burdockolja i minst en månad regelbundet. Experter säger att det sanna resultatet kan ses först efter 15 behandlingar med denna olja. Tillåtet högst 1 procedur per vecka. Men det beror helt på vilken typ av hår och vilken typ av problem som oljan var förskriven till.

Oljan återställer naturlig glans till håret, stärker glödlamporna och gör håret friskt. Hår efter att sådana masker blir lydiga och smidiga. En utmärkt effekt observeras också på mekaniskt skadat hår: efter hårtork, perm och färgning.

Hur man ansöker

I vilka fall är det värt att använda burdockolja, vi har övervägt. Men hur ofta kan detta göras? Hur man applicerar olja på håret? Det är möjligt att applicera olja i ren form, och det är möjligt att blanda med andra användbara ämnen: senap, ägg, kefir etc. För närvarande finns det många masker med införandet av burdockolja. Ingredienserna som bör tillsättas till oljan beror på vilken typ av hår du har och problemets art med dem. Frekvensen av användning av masker beror på samma faktorer.

Applicera olja i form av värme. Det vill säga det bör värmas upp till människokroppstemperaturen. Detta kan göras genom att hälla det i en behållare eller genom att placera en flaska olja under en ström av varmt vatten. Oljetemperaturen är viktig för att få mer effekt och ett positivt resultat snabbare. Men överhett inte oljan. Du bör inte ha smärta eller brännande när du applicerar den.

Tvätta håret med schampo innan du applicerar oljan och torka dem med en handduk. Olja fördelas jämnt över hela ytan av huvudet, som hårfärg. Applicera olja för hand eller med en frisörsborste eller bomullsplatta. Samtidigt med appliceringen av olja är det nödvändigt att massera hårbotten. Massage med olja fortsätter i 15 minuter. Efter appliceringen av oljan borde du skapa en bastuffekt för ditt hår. För att göra detta borde du ha på dig en väska och linda huvudet med en handduk eller en varm scarf ovanpå. Detta görs för att uppnå önskad effekt. Maskens varaktighet beror på problemet. Varaktigheten kan variera från 30 minuter till 2 timmar. En maske görs, som vi sagt, inte mer än en gång i veckan under en månad. Då kan du ta en paus i 3 veckor och upprepa proceduren.

Observera och missa inte uppmärksamheten och det faktum att oljekomponenterna kan orsaka allergier. För att utesluta ett ögonblick, innan du applicerar, var noga med att testa för allergier, som med hårfärg: Applicera olja på ett litet område av huden på handleden och vänta 30 minuter.

Hur man tvättar en mask med kardborreolja

När du har på dig en mask på huvudet under en viss tid måste du naturligtvis tvätta den. Masken med burdockolja tvättas av, liksom alla andra, med varmt vatten och schampo. Efter att du kan använda balsammen. Det är önskvärt att både schampo och balsam är med örter. Detta hjälper till att konsolidera resultatet. Masken tvättas av med en stor ström av vatten. Men ibland saknas ett tillvägagångssätt. Om håret förblir fet, kan proceduren upprepas. Utmärkt råd för bättre sköljning av burdockolja från håret, för att undvika effekten av fettigt hår, kan du applicera tungt saltat vatten och sedan mjuka håret med en balsam. Du kan också lägga till smörskålen. Först av allt. Detta är ett annat näringsämne för ditt hår. För det andra är denna kombination lättare att tvätta håret än ren olja.

Kockolja - gör recept. Hur man gör burdockolja?

Våra farfar mormor visste också att det inte fanns någon hårprodukt bättre än en burdock. Och trots att han ser obehaglig ut och kan få många problem, om blommorna kommer in i hans hår, har ingen försummat dem och skördat både löv och rhizomer för framtida bruk. Och hur man gör skäggolja visste alla kvinnorna som följde hårets skönhet. Det hjälper till med burdock och ögonfransar vid behandling av dermatit.

Burdock, eller burdock, förmodligen den mest kända växten i Ryssland - vem har inte uttalat ett par unflatteringfraser i sin adress, drar knappt prickles ur hans hår! Under tiden är det mer användbart för plantans hår, kanske inte i våra breddgrader. Den är gjord av den burdockolja, mild och väldigt näringsrik, allmänt använd i kosmetologi.

Kockolja klarar många problem i samband med håret: det kan bota seborré, stoppa håravfall, normalisera produktionen av talgkänsliga sekret. Det är faktiskt det enda biologiskt aktiva ämnet i ett så brett spektrum av verkan på grund av det höga innehållet av tanniner, vitaminer, syror och proteiner. Det är deras styrka som kan förstärka hårsäckar, återställa hårstruktur, därför läggs extrakt och burdockolja till olika hårvårdsprodukter: schampon, balsam, masker, balsam och lotioner.

Kockolja - gör recept

Kockolja kan köpas på nästan alla apotek, men hemlagningsmetoden garanterar frånvaron av syntetiska tillsatser och allergiska reaktioner.

Det finns flera hemlagade recept, här är de enklaste:

 1. hacka färska lövblad (100 g) och häll ett glas olivolja eller flytande paraffin,
 2. insistera på en dag, påfrestning,
 3. pressa och simma i ungefär femton minuter.

Kockolja - tillverkningsrecept kan skilja sig något från varandra: för tre matskedar finhackad färskrot ta ett glas olivolja eller raffinerad vegetabilisk olja, blandas i en mörkfärgad glasbehållare och infunderas i ungefär en dag. Då värms vi över låg värme i ungefär en halvtimme (koka upp), filtrera och kyla - oljan för masker är klar.

Hur man gör kollisionsolja på ett kallt sätt?

Detta recept är lite mer komplicerat.

 • Det är nödvändigt att förbereda ett burdockblad för framtiden, torka det i ett ventilerat rum utan damm och direkt solljus, ta 100 g och slipa dem i en murbruk.
 • Häll 100 ml solrosolja (luktfri), infusera i tre veckor, skaka regelbundet.
 • Därefter är oljan klar för användning, du kan spänna, och du kan lämna den.

Applicera som en mask, applicera på hårbotten och kamma genom håret, lämna den i tre timmar och tvätta den med schampo. Kursen mot seborré tar ungefär en månad av procedurer som upprepas varannan dag.

För att laga burkolja kan du ta någon vegetabilisk olja, men mandel, vaselin och oliv är bäst lämpade. Dessutom kan den fantastiska effekten som burdockolja har på håret, förbättra hudfärgen, lugna klåda och peeling av huden, varsamt bry sig om ögonfransar och ögonbryn.

För olika hudsjukdomar kan du göra dagliga torkar med burdockolja och smörj ögonfransar och ögonbryn på natten för att förhindra förlust och god tillväxt. Och masker med burdockolja mot hudvård hjälper till att eliminera fina rynkor och torr hud.

Kockolja är ett riktigt lagerhus med användbara ämnen, så det måste vara på din fåfängsbord!

Kockolja - egenskaper och applikation

Artikeln berättar om bördolja, dess fördelaktiga egenskaper och tillämpning i kosmetologi. Du kommer att lära dig vilka typer av burdockolja som finns att köpa, vilket är användbart verktyg för hår, ansiktshud och naglar.

Sammansättningen och fördelaktiga egenskaper hos burdockolja

Användbara egenskaper för burdockolja på grund av sin rika kemiska sammansättning innefattar den:

 • vitaminer - A, E, C och Grupp B;
 • mineraler - järn, kalcium, krom;
 • polysackarider - inulin.

Också i kompositionen finns fettsyror - stearinsyra, palmitinsyra.

Vid applicering av burkolja på ansiktets eller hårets hud bildas en oljig film som gör det möjligt att behålla fukt. Inulinspolysackarid fungerar som en sorbent - rengör hudens och hårets yta från döda celler, ackumulerade fett och smuts.

Kockolja förbättrar blodcirkulationen och stimulerar därigenom förbättrad leverans av näringsämnen och syre till cellerna i överhöljet av epidermis.

Herbal remedy aktiverar vatten-lipidmetabolism, förbättrar lokal immunitet och accelererar regenereringsprocesser.

Typer av burdock olja

Förutom den klassiska naturliga burdockoljan, hittar du växtbaserade läkemedel med röd peppar, nässlor och vitaminer.

Med röd peppar

Kockolja med rödpeppar används för hår - för att påskynda tillväxten och stoppa förlusten.

Extraktet av rödpeppar förbättrar blodflödet till hårbotten, tack vare vilket mer näringsämnen levereras till hårrötterna.

Användbara spårämnen närmar hårsäckar, stärker dem och påskyndar hårväxten. Dessutom eliminerar verktyget effektivt mjäll.

Var försiktig när du använder denna typ av burdockolja. Låt inte hårbotten starkt brinna, annars kan du brinna och prova utvecklingen av en allergisk reaktion. För outhärdlig stingning, skölj omedelbart av bördolja.

Med nässla

Kockolja med nässlextrakt, det är tillrådligt att använda för att stärka hårrötterna, verktyget är effektivt vid behandling av skallighet och seborré.

Växtprodukten slutar håravfall, stärker hårsäckar, normaliserar produktionen av subkutan fett, accelererar hårväxten. Kockolja hjälper till vid behandling av mjäll, främjar snabb läkning av sår på huden, eliminerar klåda.

Jämfört med produkten med tillsats av peppar extrakt, det är en mildare botemedel.

Med vitaminer

Kockolja med vitaminerna A, E och B kan användas för hår och ansiktsskinn och för att stärka naglarna.

Vitamin A bidrar till snabb regenerering av celler, hjälper till att behålla fukt i dem. E-vitamin ökar blodcirkulationen, har en antioxidant och föryngrande effekt. B-vitaminer bidrar till förbättrad näring av hudceller och hårsäckar, produktion av kollagen och elastin.

Burkhårolja

Hemligheten av effektiviteten hos burkolja i behandling av hår ligger i att förbättra blodcirkulationen i hårbotten och dess rengöring från döda celler. Detta gör att fördelaktiga ämnen kan flöda fritt till hårsäckarna och närma dem.

En tillräcklig mängd vitaminer, mineraler och fettsyror ger snabb hårväxt, stärker sina rötter och återställer strukturen.

Innan du använder burkolja måste den upphettas i ett vattenbad till 35-40 grader. Så här applicerar du produkten - massera oljan i hårbotten med massörrörelser, du kan applicera produkten både på torrt och på vått hår.

Om så önskas kan du distribuera produkten över hela längden på håret. För bekväm fördelning av olja kan du använda en kam med sällsynta tänder.

Efter applicering av produkten, sätt på en plastlock och linda huvudet med en handduk. Håll masken i 1-2 timmar. Tvätta av med varmt vatten med schampo. Efter att ha applicerat burkolja är det bättre att torka håret utan hårtork.

För ögonfransar och ögonbryn

Kockolja kan användas inte bara för hårvård, men också för ögonfransar och ögonbryn. Olja stoppar förlusten av ögonfransar, vilket gör dem längre och mer volymin. Applicera ögonbryn gör dem tjockare och mer lätta.

Dagligen applicera olja av kardborre på ögonfransarna och ögonbrynen med hjälp av en gammal mascaraborste, efter tvätt och torkning. Ta bort överflödigt produkt med en bomullsplatta eller pappershandduk.

För dessa ändamål kan du använda ren burdockolja eller med tillsats av ett vitaminkomplex. Använd inte produkten med rödpeppar.

Män kan också använda burdockolja - för skägg. Komponenterna av burdock-olja stimulerar hårväxten, gör dem mer lätta och silkefulla.

Kockolja för ansikte och kropp

Ren burdockolja, liksom olja med tillsatta vitaminer, används för att ta hand om ansiktets och kroppens hud. Verktyget återställer vattenlipidbalansen i huden, behåller fukt på ytan, eliminerar torrhet, som är karakteristisk för höst-vinterperioden. Med hjälp av burdock olja är det också möjligt att eliminera torrhet i armbågar, klackar, knän.

Olja rensar huden i ansikte och kropp av döda celler, överflödigt fett och smuts. Det mjukar huden, har en antibakteriell effekt, hjälper till att eliminera akne. Med regelbunden användning av växtprodukten accelererar processerna för regenerering på mobilnivån, främjar produktionen av kollagen och elastin, det hjälper till att släta på rynkor och förbättra hudfärgen.

Kockolja rekommenderas att appliceras på ansiktets och kroppens hud 15-20 minuter innan du tar ett bad eller dusch. Eftersom produkten är baserad på basoljor kan den appliceras på huden i sin rena form. För att göra detta, använd en bomullsplatta, ta bort överskottet med en pappersservett.

Kräftolja för naglar

Användningen av burdockolja är inte begränsad till att ta hand om hår och hud i ansikte och kropp, det kan också användas för att förbättra naglarna. Den produkt som erhålls från burkrot stärker nagelplattan, accelererar nagelväxten, förhindrar utvecklingen av svampinfektioner.

Regelbunden användning av burdockolja för naglar löser problem som brittleness och delaminering. Produkten mjukar också nagelbandet.

Gnugga burkolja i nagelplattan och nagelbandet, eller gör ett bad innan den klippta manikyren.

Kockolja hemma - ett recept

Du kan laga burdockolja själv hemma. Följande recept är taget från boken K. Ippolitov "Home Parfumery" 1906 issue.

Hur man gör burdockolja

ingredienser:

 1. Kockrot - 20 g.
 2. Olivolja - 200 ml.

Hur man lagar mat: Snygg gräsmatta. Häll råolivolja. Placera ingredienserna i ett vattenbad och värma i en timme, temperaturen får inte överstiga 50 grader. Häll oljan med råmaterialet i en flaska mörkt glas, lämna i 7-8 dagar på en mörk plats.

Hur man använder: Använd burkolja för sitt avsedda ändamål. Stam före användning. Förvara på ett mörkt och torrt ställe.

Istället för olivolja kan du använda solros, mandel, rapsfrö.

Kontra

Kockolja är en naturlig produkt och har ingen kontraindikationer, eftersom den används externt. Användningen är emellertid oacceptabel i närvaro av individuell intolerans mot substanserna närvarande i kompositionen.

För att upptäcka förekomst eller frånvaro av allergier, utför ett okomplicerat test. Applicera en liten mängd produkt på armbågens yttervägg och låt den ligga i 15-20 minuter. Om det inte finns några utslag, använd gärna huden och hårvård.

Var att köpa

Du kan köpa burdockolja i apotek eller webbutik.

När du köper en örtberedning, var noga med att vara uppmärksam på hållbarhet och lagringsförhållanden.

Medelpriset på burdockolja är 35-70 rubel. Kostnaden beror på den specifika punkten och försäljningsområdet, tillverkarens märke, tillgången till ytterligare komponenter.

recensioner

Nedan finns recensioner av tjejer som använde burdockolja för ansikte, hår och naglar.

Jag blev uppmanad att använda burdockolja för att återfuka och närma huden i mitt ansikte. Efter att hon berättade för mig hur man använder produkten köpte jag kockolja med vitaminer och applicerade den dagligen före duschen. Huden har blivit mycket mjukare, förbättrad hudfärg.

Ekaterina, 31 år gammal

Jag använder burdockolja för hårbehandling, först köpte jag Mirolla varumärke, men senast gillar jag olja mer från Evalar. Efter 1 månaders applicering av masker baserade på burdockolja blev håret tjockt, mindre faller ut, glans.

Tidigare använda burdockolja för att återställa håret efter färgning, efter en märkbar effekt användes för naglar. Fingernorlar växer snabbare, det är lätt att hantera nagelbandet.Nästa Artikel
Vi väljer ett folkmedel för delade hårändar: betyget på de bästa recepten