Tips 1: Hur man gör burdockolja


Kockolja - ett bra naturmedel för skönheten i hår, naglar och hud, det fuktar, mjukar, närmar och skyddar. Om du inte litar på varukvaliteten på hyllorna i butikerna är det värt att räkna ut hur man gör burdockolja hemma.

Artikelns innehåll:

Gör burdockolja - processen är väldigt enkel och kräver ingen speciell teknik. Kvaliteten på den färdiga produktens produkt beror främst på kvaliteten på de ursprungliga ingredienserna.

För produktion av olja behöver du:

Det största antalet näringsämnen innehåller rötterna för unga, ettåriga burdock. Det är bäst att samla rötterna på våren eller i början av hösten. Som basolja rekommenderas att man använder mandelolja, men den kan ersättas med olivolja, solros, jojoba eller aprikos.

Skala och skölj burdocks rhizom och kapa sedan i en mixer, köttkvarn eller riv på ett fint rivjärn.

Häll gruelen med olja i förhållandet 200 ml per 100 g krossade rötter och låt den brygga i 24 timmar.

Efter en dag häll smöret i en gryta, lägg till en simma över låg värme tills du kokar och koka i 15 minuter.

Kyl, spänna och häll i glasbehållare.

Som ett råmaterial kan du inte bara använda rötterna utan också färska bladblad. Hur man gör burdockolja från grönska? Receptet är väldigt enkelt.

Skölj färskhackade burkblad och hugga dem i en mixer.

Häll hackade löv med vegetabilisk olja: olivolja, solros, mandel i förhållandet 1 kopp per 100 g grön massa.

Låt blandningen stå i 1-2 dagar, kläm sedan, koka i 20-25 minuter på låg värme, spänning och häll i glasflaskor.

Hemmagjord bördolja kan appliceras i hårets ändar för att minska deras ömhet och torrhet. lägg till masker och balm. Oljeapplikationer för hår hjälper till att återställa sin glans och elasticitet, normalisera hårbotten i hårbotten och förbättra hårsäckens näring.

Det används också för att påskynda tillväxten av ögonfransar: för att göra detta, applicera olja varje natt på ögonfransarna med en ren borste. Några droppar av de läkemedel som läggs till i krämen för händer, kropp eller ansikte kommer att förbättra sina närande och fuktgivande egenskaper, lindra känslan av täthet och flaking.

Hur man gör burdockolja hemma?

Kockolja erhålls från käftrot eller kardborre, som det också kallas. Produkten är extremt populär och finns i alla apotek eller kosmetiska stormarknader.

Men mycket mer värdefull olja, tillagad med egna händer. Du kommer att vara 100% säker på dess naturlighet, plus en sådan produkt innehåller mer användbara komponenter.

Erforderliga ingredienser

För att göra burdockolja hemma behöver du kullarrot och oljebaserad bas.

När det gäller rot kan det vara torrt eller friskt. Den underjordiska delen av växten, samlad från april till maj och från augusti till november, är lämplig för tillverkning av en oljig vätska. Det är i de månader då växten inte blommar och alla användbara ämnen är koncentrerade i roten.

Använd stora köttiga rötter med en tjocklek av 3 till 5 cm. Det är viktigt att samla dem från en ung växt, eftersom den är mer saftig och mättad med värdefulla element, till skillnad från tvååringar.

Att urskilja den unga växten från det gamla, fokusera på ryggraden. Unga djur har inte dem alls.

Om du planerar att förbereda produkten från färsk rot, vet du att den ska användas omedelbart efter insamling. Det rekommenderas inte att hålla det länge.

När du har samlat in råvarorna, förbered dem för matlagning:

 • ta ryggraden och välj den köttiga delen av den;
 • ta bort löv och skott;
 • Skölj roten grundligt med en pensel med en pensel för att avlägsna mark och andra föroreningar.
 • låt det torka;
 • skära ruttna, tainted delar.

Torr rot lagras under lång tid men skördas i förväg. För att torka burken ordentligt, ta det rengjorda, beredda råmaterialet, skära det i flera delar i längdriktningen, sprida det på en fråga som är väl andningsbar. Du kan hänga rötterna.

Torka råvarorna på en torr och varm plats nära batteriet eller ugnen. Eller placera den direkt i en ugn uppvärmd till 45 °. Det är också tillåtet att använda elektriska torktumlare. Om roten torkas ordentligt kommer den lätt att bryta. Denna produkt har en lätt behaglig doft och smaken är lite söt. Förvara den i 2 till 3 år i en torr, tätt sluten behållare.

Men om du fortfarande föredrar att använda färsk rot när som helst, frys det. För att göra det, vika de krossade råvarorna i hermetiskt tillslutna påsar och placera dem i frysen. Rötter måste gå igenom alla steg av rengöring.

Avfrostning av en sådan produkt bör vara en naturlig metod, inte översvämning. Detta kommer att förhindra förstörelse av viktiga delar.

Olivolja, solros, sesam, mandel och andra kosmetiska oljor används som en oljebaserad bas.

När det gäller produktionen använder den mineralolja. Detta är en oljeprodukt, men det är ofarligt för kroppen. Bland de fördelaktiga egenskaperna skiljer man dermahydrering. Det bär inte andra värdefulla egenskaper i sig, till skillnad från naturliga oljor.

Matlagning recept

Att göra burdockolja hemma är inte en stor sak.

Recept nummer 1

För beredning av burdockolja behöver du en torr rot och olja till din smak i ett förhållande av 1: 2:

 • roten är krossad till en storlek av 5 mm;
 • i en glasbehållare hälls den krossade rotan med olja;
 • tätt stängt och insistera på en mörk plats i 2 veckor, skaka det något varje dag;
 • Efter det att verktyget är utloppet måste det dräneras.

Recept nummer 2

Från färsk rot:

 • 3 msk. l. hackad rot häll 1 kopp smör
 • Blanda noggrant och insistera dag;
 • koka sedan i 30 minuter över låg värme;
 • kyla och påfrestning.

Det bör noteras att ju längre blandningen infunderas, desto mer användbara komponenter ger roten till oljan.

Recept nummer 3

Förutom de viktigaste ingredienserna, för att få skörd och använda ytterligare komponenter:

 • torkad burkrot - 200 g;
 • olja för basen - 200 ml;
 • eterisk olja (kryddnejlika, bergamot) - 2-3 droppar.

Häll roten och häll oljan. Håll i ett vattenbad i 50 minuter och lägg sedan på ett mörkt ställe i 8 dagar. Stam före användning.

Recept nummer 4

Burdock löv är också lämpliga för att ta emot skägg. För att göra detta krossas de noggrant, helst med en mixer och fylld med olja: 100 g löv krävs för 200 ml vätska. Blandning insisterar 2 dagar. Efterpressa och koka i 25 minuter på låg värme. Filtrera ut

Häll den färdiga oljan i en glasburk med ett tätt lock. Förvara det på en sval och mörk plats för högst ett år. En indikator på en produkt av dålig kvalitet är luktförändringen och bitterhetens utseende.

Ett annat recept på matlagning av kockolja, se nedan.

Användbara egenskaper

Oljens effektivitet tillhandahålls av dess sammansättning. Den består av många vitaminer: A, E, C, PP. Av de organiska syrorna är oljesyra, linolsyra, ricinoleinsyra, palmitinsyra och stearinsyror närvarande. Mineraler representeras av järn, zink och mangan. Och burdockolja innehåller flavanoider, inulin och proteinföreningar.

En sådan rik näringskomposition gör att produkten kan visa en mängd olika helande egenskaper. Först av allt används burdockolja för att återställa håret.

Det stärker hårsäckarna och förhindrar håravfall. Stärker blodcirkulationen i inflytningszonen och intensifierar hårväxten. Dessutom återställer hårstrukturen, främjar syntesen av epidermala celler. Välnjuter och fuktar krullar.

På grund av denna effekt kan oljan klara av många problem. Det ökar hårets tjocklek, hjälper till att bli av med de splittrade ändarna. Gör mer lydigt lockigt hår och ger dem rätt riktning.

Den oljiga produkten förhindrar för tidigt utseende grå hår, eliminerar mjäll och skyddar mot skallighet. Perfekt återställer håret efter exponering för färg, värmeskador, vind och saltvatten.

Oljan används för att aktivera tillväxten av ögonfransar. Lägger produkten på kosmetika för händer, ansikte och kropp, det kommer att fukta huden noggrant och lindra torrhet och flak.

Metoder för att laga burkolja

Kockolja är en av de bästa oljorna för håravfall och mjäll. Dessutom förbättrar nagelsstrukturen mjuknar den torra huden på händer och fötter, stärker och förlänger ögonfransarna. Och det används också som en naturlig botemedel mot mastopati.

Vad gör burdockolja?

Kockolja är gjord av kullarrot eller kardborre.

Kockrot

Gräva rötter (första året) på hösten (i oktober) eller i början av våren (andra året) före blommande växter. Det är väldigt enkelt att skilja det första året av plantelivet från det andra, om det inte finns någon hög stam med blommor, så betyder det att det finns en rot och detta är det första året. Rötterna befrias från marken, tvättas, skärs och stjälkarna och löven kastas bort.
Du kan laga burdockolja från färsk rot, torkad eller frusen.
I början kommer vi att överväga hur man torkar burdockrötter. Stora rötter måste skäras före torkning. Det är nödvändigt att torka i skuggan: i luftade vindar, på hyllor i lador eller under skur.
För torkning kan du använda elektriska torktumlare, välja läget för gräs och rötter, med en minsta temperatur. Med denna torkning måste rötterna skäras i tunnare plattor.

För långvarig förvaring av burdock kan rötter frysas. Före frysning, nygravad skall rötterna blötläggas i kallt vatten i 2 timmar. Därefter blir de lättare att tvätta av markens rester. Skära sedan råmaterialet och lägg på ett linne eller en bomullstyg i skuggan. När rötterna torkar upp, sätt dem i påsar av tät cellofan och lödd. Du kan använda speciella väskor för att lagra fryst mat.

Varning! Vid tillagning av burkolja från frusna råmaterial, avfrostas det naturligt. Fyll inte rötterna med kallt vatten. Skynda inte! Detta kommer att förstöra kvaliteten på den hemlagade burdockoljan som ännu inte har kokats och slösat bort tid och råmaterial.

Kockolja hemma

Kockolja med egna händer gjorda i början av tjugonde århundradet. I boken Ippolitova K. "Home Fragrances" gav 1906 ett recept för hemlagad burdockolja, som redan användes för att behandla seborré.

Receptet för burdockolja från boken "Home Perfume":

 • 20g finhackad bättre riven rot
 • Häll 200 ml olivolja
 • värma i ungefär en timme vid en temperatur som inte överstiger 50 grader. C
 • insistera 8 dagar
 • tryck sedan och filtrera.
Här är roten klippt, men det är bättre att slipa i en mixer eller köttkvarn, då blir det lättare att trycka

Därefter erbjöds aromatiserad burkolja med eteriska oljor: bergamot och nötkött eller bergamot, citron och geraniumoljor.

Användningen av eteriska oljor för smakämnen är mycket lämplig för närvarande, eftersom lukten av olja ger en specifik, inte mycket trevlig, i allmänhet lukten av burk.

Nu överväga flera sätt att laga burdockolja hemma baserat på moderna källor, de skiljer sig inte mycket från receptet från början av 1900-talet.
Kockolja - en infusion av kullrot på solros, mandel, sojabönolja eller olivolja.

Burdock Recept

1. Burdock root dry oil

 • 15 g torra burdockrötter,
 • 200 ml vatten
 • 200 ml oljaolja eller olivolja.

Förberedelsesmetod: Häll kokt vatten över torkade rötter. Insistera på 15-20 minuter i täckta och isolerade (inslagna) rätter (eller i termos). Sedan infusionsfilter med gasbindning och pressning. Tillsätt smör till kokad infusion och håll i 3 veckor på en torr, kall plats.

Den färdiga oljan ska användas i 2 månader, med längre lagring, förlorar den några av dess läkningshärdigheter.

2.Fryra olja från färska råvaror.

 • 1 del (100 g) burdock rot;
 • 3 delar (300 ml) olivolja första pressolja.

Metoden för att laga burkolja: Hak färskt rötter och häll varm olja. Insistera 2 dagar på en mörk plats. Ställ sedan på låg värme (vattenbad) i 1 timme och filtrera.
Gnid den färdiga oljan varm till hårbotten, två gånger i veckan. Det är nödvändigt att utföra 10 procedurer, det tar 5 veckor, sedan skjuta upp proceduren i 2 veckor, och upprepa sedan.

3. Ett annat recept för att göra burdockolja från färska råvaror

 • 40 g färskhackad kladdrot;
 • 100 ml mandelolja.

Metod för produktion: Hackade rötter infuserade på mandelolja i 10 dagar och koka sedan på en liten eld (vattenbad) i ca 15 minuter. Denna burdockolja förbättrar hårväxten mycket effektivt och läker trofinsår.

4. Burdock och nässel terapeutisk olja:

 • 2 msk. skedar burdock rötter hacka,
 • 2 msk. Spoon nässlad hackad,
 • 500 ml olivolja

Häll lite uppvärmd olja, stäng locket. Insistera 2 veckor på en mörk plats, filtrera sedan. Används för att behandla seborré.

Klyftsalva har samma helande egenskaper som burdockolja.

Recept för burdock salva

1. Krävs färsk rotsalva

 • burdock root och
 • smör;

Beredningsmetod:
Koka rötterna av färska tistlar i 3 timmar i vatten.
Mince eller hugga med en mixer till en mushy state. Efter kylning, blanda med smör i lika stora proportioner. Salva gnidas in i hårrötterna, linda upp och hålla en värmekompress i 2 timmar. Tvätta av med schampo flera gånger.

2. Burdocksalva av torra rötter

 • 1 del (100 g) torra rötter;
 • 2 delar (200 g) smör.

Beredningsmetod:
Punda torra rötter i pulver och blanda med smör. Blötlägga i 5 dagar i solen, ibland omrör blandningen med en träsked. Använd samma som i föregående recept.

Älskling jag

Kvinnors nöjesplats

 • huvud
 • Diverse öppen barnmeny
  • citat
  • humor
  • Ord och ord
  • hus
  • rekreation
  • arbete
  • kändisar
 • Skönhet öppen barnmeny
  • kosmetologi
  • Kroppsvård
  • Maskrecept
  • Hårvård
  • Makeup hemligheter
  • Plastikkirurgi
 • Mode öppen barnmeny
  • skor
  • kläder
  • tillbehör
 • Hälsa öppen barnmeny
  • sjukdom
  • viktminskning
  • Pro massage
  • gynekologi
  • Cellulitbehandling
  • Folkmedicin
 • Kärlek och relationer öppna barnmenyn
  • förbindelse
  • bröllop
  • relationer
 • Kör öppna barnmenyn
  • dieter
  • Ät rätt
  • Recept öppen barnmeny
   • Bs
   • soppor
   • Andra kurser
   • sallader
   • såser
   • snacks
   • desserter
   • bakning
   • drycker
   • rullar
 • Barn öppen barnmeny
  • Tips för mammor
  • Graviditet och förlossning
  • Utbildning och utveckling
 • Needlework öppen barnmeny
  • Gåvor
  • enstyck
 • horoskop
 • Dröm tolkning
 • tester
 • nyheter

Kontrollpanelen

Senaste kommentarer

 • Iztemnoti att skriva Vad hände med ansikte och figur av Anna Khilkevich: foto före och efter plast
 • Ksenia252525 att skriva Åh, det gör ont: 8 obehagliga men mycket effektiva skönhetsprocedurer
 • Adelina registrerar 11 skäl till varför skilsmässa är bättre än ett misslyckat äktenskap
 • ntchezhidova att spela in Hur man tar bort rynkor på pannan snabbt och effektivt. De bästa sätten att bekämpa rynkor på pannan hemma
 • Lady på menyn på avlastningsdagen på bananer med mjölk, kefir. Kvinna tidningen

Om kvinnors webbplats Sweetheart I

Denna resurs är skapad för tjejer och kvinnor. Här hittar du intressanta och informativa artiklar om olika ämnen. Varje publikation innehåller bilder och videomaterial.

Kvinnans webbplats "Mitt kära själv" är en portal som består av sådana populära avsnitt som: nyheter, horoskop, drömbok, tester, skönhet, hälsa, kärlek och relationer, barn, mat, mode, hantverk och andra.

Vår kvinnors portal ger besökarna den optimism och skönhet som kan glädja smaken av någon kvinna. Recepten av kulinariska rätter gör att du inte släpper mannen och håller ett bra, ljust förhållande.

Kvinna tidningen, online-upplagan av "My Sweetheart" uppdateras dagligen med relevanta artiklar om olika ämnen. Med oss ​​kan du lära dig om de många sjukdomar och traditionella läkemedel som kan bota dem. Alla slags recept masker som kan stödja ungdomar länge.

Kockolja - gör recept. Hur man gör burdockolja?

Våra farfar mormor visste också att det inte fanns någon hårprodukt bättre än en burdock. Och trots att han ser obehaglig ut och kan få många problem, om blommorna kommer in i hans hår, har ingen försummat dem och skördat både löv och rhizomer för framtida bruk. Och hur man gör skäggolja visste alla kvinnorna som följde hårets skönhet. Det hjälper till med burdock och ögonfransar vid behandling av dermatit.

Burdock, eller burdock, förmodligen den mest kända växten i Ryssland - vem har inte uttalat ett par unflatteringfraser i sin adress, drar knappt prickles ur hans hår! Under tiden är det mer användbart för plantans hår, kanske inte i våra breddgrader. Den är gjord av den burdockolja, mild och väldigt näringsrik, allmänt använd i kosmetologi.

Kockolja klarar många problem i samband med håret: det kan bota seborré, stoppa håravfall, normalisera produktionen av talgkänsliga sekret. Det är faktiskt det enda biologiskt aktiva ämnet i ett så brett spektrum av verkan på grund av det höga innehållet av tanniner, vitaminer, syror och proteiner. Det är deras styrka som kan förstärka hårsäckar, återställa hårstruktur, därför läggs extrakt och burdockolja till olika hårvårdsprodukter: schampon, balsam, masker, balsam och lotioner.

Kockolja - gör recept

Kockolja kan köpas på nästan alla apotek, men hemlagningsmetoden garanterar frånvaron av syntetiska tillsatser och allergiska reaktioner.

Det finns flera hemlagade recept, här är de enklaste:

 • hacka färska lövblad (100 g) och häll ett glas olivolja eller flytande paraffin,
 • insistera på en dag, påfrestning,
 • pressa och simma i ungefär femton minuter.

Applicera som en mask för att förbättra hårets tillstånd.

Kockolja - tillverkningsrecept kan skilja sig något från varandra: för tre matskedar finhackad färskrot ta ett glas olivolja eller raffinerad vegetabilisk olja, blandas i en mörkfärgad glasbehållare och infunderas i ungefär en dag. Då värms vi över låg värme i ungefär en halvtimme (koka upp), filtrera och kyla - oljan för masker är klar.

Hur man gör kollisionsolja på ett kallt sätt?

Detta recept är lite mer komplicerat.

 • Det är nödvändigt att förbereda ett burdockblad för framtiden, torka det i ett ventilerat rum utan damm och direkt solljus, ta 100 g och slipa dem i en murbruk.
 • Häll 100 ml solrosolja (luktfri), infusera i tre veckor, skaka regelbundet.
 • Därefter är oljan klar för användning, du kan spänna, och du kan lämna den.

Applicera som en mask, applicera på hårbotten och kamma genom håret, lämna den i tre timmar och tvätta den med schampo. Kursen mot seborré tar ungefär en månad av procedurer som upprepas varannan dag.

För att laga burkolja kan du ta någon vegetabilisk olja, men mandel, vaselin och oliv är bäst lämpade. Dessutom kan den fantastiska effekten som burdockolja har på håret, förbättra hudfärgen, lugna klåda och peeling av huden, varsamt bry sig om ögonfransar och ögonbryn.

För olika hudsjukdomar kan du göra dagliga torkar med burdockolja och smörj ögonfransar och ögonbryn på natten för att förhindra förlust och god tillväxt. Och masker med burdockolja mot hudvård hjälper till att eliminera fina rynkor och torr hud.

Kockolja är ett riktigt lagerhus med användbara ämnen, så det måste vara på din fåfängsbord!

Kockolja för hår: hur man gör det hemma och lagras ordentligt?

Naturen är generös med presenter, varav de flesta är tillgängliga för alla, och ligger rätt under deras fötter. Vanlig och ogräsliknande burk är vanligt överallt, dess läkning och kosmetiska egenskaper upptäcktes många århundraden sedan. En flaska burdockolja, gjord med egna händer, var varje kvinna som bryr sig om hennes utseende och skönhet i hennes hår.

Recept för burdockoljepreparat har överlevt till denna dag, de lärde sig hur man gör det industriellt och sätter det i massförsäljning.

Vad är bättre: ett köp eller en improviserad?

Hemma, traditionellt används för basen av olivolja, sesam eller solrosolja, som själva är kosmetiska. I industriell produktion utgör mineraloljor, det vill säga raffinerade petroleumprodukter, ofta grunden.

Mineraloljor är inte skadliga, de går igenom många reningsfaser och fuktar huden väl, men det är här deras fördelar slutar. I raffinerade produkter finns det varken antioxidanter eller lugnande komponenter, som är rikligt förekommande i vegetabiliska oljor, men de är billiga, har ingen färg och lukt och lagras under en lång tid, som de är älskade av kosmetiska industrin.

Hur man lagar mat med egna händer?

Gör burdockolja för hår med egna händer hemma, det är lätt och för detta behöver du bara två ingredienser - kullocksrot och vegetabilisk oljebaserad. För kosmetiska ändamål skördas roten från slutet av april till början av maj, liksom från augusti till november, under dessa månader den högsta koncentrationen av näringsämnen i den. En blommande växt är inte lämplig, eftersom alla dess styrkor går till blommande, och inget värdefullt förblir i rhizomen.

Den önskade rottjockleken är 3-5 cm, lämplig både fräsch och torkad, men kom ihåg att färska inte förvaras under lång tid, det ska användas omedelbart, på monteringsdagen, eller skärs i längsgående remsor och torkas.

Hemlagad kardolja framställs genom tre metoder:

 • traditionell infusionsmetod;
 • uttrycklig metod;
 • infusionsmetod.

Alla dessa metoder är bra, och vid utgången ger de ett underbart stärkande och regenererande medel för hår.

Traditionell metod

För att göra burdockolja behöver du en del av en torr burka och två delar av någon vegetabilisk olja, men helst olivolja eller mandelolja.

 1. Hacka roten, men inte till krummarnas tillstånd, men i stycken 5-7 mm i storlek.
 2. Sätt i en glasburk och häll olja vid rumstemperatur.
 3. Täta behållaren tätt och förvara i mörk plats i 14 dagar.
 4. Skaka några minuter varje dag.
 5. Efter att medlet infunderat, pressas genom gasbindningen i tre skikt.

Extraktionsmetoden i två veckor i basoljan från växten passerar alla aktiva substanser, och i kombination med de användbara komponenterna i basen ger det mest terapeutiska resultatet.
För små partiklar av roten kommer att göra extraktet molnt och kommer att fälla ut till botten av kärlet.

Express metod

Denna metod är mycket snabbare än den traditionella, för produktion av klyftolja tar bara 24 timmar. Komponenterna är desamma, liksom deras proportioner. Hur man gör?

 1. Blanda varm bas med strimlad rot.
 2. Lämna en dag på en mörk plats.
 3. Efter uppvärmning i ett vattenbad i en halvtimme, omrör kontinuerligt.
 4. Stamma och häll den resulterande burdockoljan i en glasbehållare.

Olja som sålunda infunderas erhålls genom mindre mättad med läkande substanser från burdockrot.

infusion

Infusionsmetoden är den mest krävande av alla tre och kräver daglig intervention i extraktionsprocessen.

 1. Oljedränna rötter lämnas i två veckor i mörkret.
 2. Varje dag i 14 dagar värms blandningen i en kvart i varmvatten.
 3. Efter uppvärmning trycker du tio gånger försiktigt.
 4. Efter utgångsdatumet, filtrera och stäng för förvaring.

Produktförvaring

Det viktigaste i lagret är att skydda oljan från luft, ljus och värme. Därför bör hemlagad kardolja lagras i en noggrant stängd, mörk glasbehållare på en kall plats. Om dessa villkor är uppfyllda, kommer verktyget att behålla sina medicinska egenskaper under lång tid och kommer inte att fizzle. Hållbarhet från tre månader till ett år, tills en viss lukt uppträder.

Kockolja är fortfarande den mest effektiva, och därför den mest populära folkmetoden för att återställa problematiskt hår. Dess enda nackdel är behandlingen, liksom alla naturliga preparat, det arbetar långsamt men säkert och ger ett långsiktigt resultat.

Användbar video

Därefter en visuell video med ett exempel på matlagning av burkolja hemma:

Medicinska växter burdock root - review

Hur man gör burdockolja hemma. Kräftinfusion är lätt. FOTOinstruktioner inuti. Hur mycket är det och varför gör jag det här och berättar

Hej alla)

Köket i mitt huvud sover inte, och törst efter det bästa avtar inte. Därför idag en ny fotoupprapport, den här gången är temat:

"Hur man lagar burdockolja med egna händer"

Naturligtvis, utan återkallarens skyldige kan inte göra, det här är den välkända kladdrotten

En infusion är en tinktur av örter i olja.

Macerath är en tinktur av blommor

Extrakt (olja) - Använda frön eller bark

Varför gör jag det här och varför ett sådant problem? Vet du vad den mest populära Mirolla burdocken är för? Hur många inte letade efter, det finns ingen information. Tillverkaren skriver bara att det är ett naturligt oljeutdrag.

Tror du att det kostar 30 rubel? Som jämförelse kostar spiken på Spivak 83 rubel och ärligt talar vad det gör på basis av solrosolja, enligt min mening den billigaste oljan! Därför misstänker jag att Mirolla är gjord på mineral, som klämmer i ansiktets och huvudets porer, skapar en film. Dessutom var jag alltid förvirrad av sin färg, nästan genomskinlig.

Det var därför jag bestämde mig för att ta initiativet i egna händer och göra det kvalitativt, precis som för mig själv). Jag behövde ett burkpaket, vilket av någon anledning inte kan köpas på alla apotek och basoljan är basen. Det rekommenderas att ta ett stabilt, till exempel mandel, kokosnöt, jojoba. För detta ändamål köpte jag högkvalitativ oliverad olivolja, valde nyligen importerade

Dessutom beslutade att lägga till nässla, ingen förbjuder att blanda dina favoritredienser.

Även för "matlagningen" behöver förpackning (vilket är ofarligt), mörker och värme. Det är vinter ute, vilket innebär att varje hus har en radiator

Tja, händer i händer, vi knådar) Du frågar varför jag tar en torr rot och inte frisk? Det är lättare och hjälper till att undvika skador på infusionen.

Ja, jag har en glasburk. Jag stänger den tätt, lägg en tjock trasa på toppen för att skydda den från ljus och sätta den på batteriet. Varje dag måste du skaka blandningen. Vänta länge, jag värmdes i 3-4 veckor

Den färdiga oljan är mörkare, det luktar tydligt av örter, och viktigare är det 100% naturligt. Till kostnad mer än köpt. Det återstår att filtrera det och du kan använda

Så här har jag inflytning, det är också ett macerat, det är en oljeinfusion, det är burdockolja))

Men jag vill fortsätta ämnet lite och beskriva mina känslor om att använda ett avkok av burdock root, eftersom den här anläggningen har ett brett användningsområde.

Om såren ska jag inte tala, för vem det gör ont och så de vet hur man ska behandla. Jag handlar om skönhet)) Avkok hjälper mycket av håravfall. Jag sköljde håret i 3 veckor. Resultatet är glans, kopplat med torklängd. Håret blir hårdare, samma effekt uppmärksammas när man använder ett avkok av ekbark, var därför försiktig med detta. Om du ser att miraklet inte händer, tortera inte ditt huvud

Och allt om huvudet. kardborre hjälper till att bli av med mjäll.

Kockolja

För många år sedan köpte jag en burdock på ett apotek och tog hem hemma. Min dotter frågade: "Kockolja kläms från prickles som ser ut som en gammal man oskad skägg?" Jag skrattade och kom ihåg den burden, en tvåårig örtväxt med en köttig tjock rot (med en längd på 1,5 meter) har olika namn : burdock, lapushnik, farfar, burdock, mejsel och till och med farfar. Vet du vilken klyftaolja är? Vad består det av? Vad är dess användning och var används den? Jag vill berätta om det idag.

Kockolja är en naturlig produkt, innehåller inulin (naturlig polysackarid), karoten, askorbinsyra, garvning och bittera ämnen, eteriska oljor, mineraler, flavonoider, slem, organiska syror.

Vad gör burdockolja?

Kockolja är inte gjord av burkens frukt, som min dotter föreslog, men från rötterna.

Vid massproduktion används rötterna från det första och andra året av en växts liv, även om jag föredrar att skörda rötterna på en växt av det första levnadsåret, är de ett värdefullt medicinskt råmaterial. Att skilja dem från det andra årets rötter är inte svårt. När jag skördar växter (september-oktober eller våren april i början av återväxten), utesluter jag växter med ett tjockt torrt rör (det här är en torkad stam som framträder under det andra året av växtens liv). Sedan släpper jag roten från markdelen, små rötter, tvättar den i kallt vatten, skäller det från barken och skär det i bitar 10-15 cm långt. Torka på vinden eller under en baldakin. Jag håller dem i lådor i ett torrt rum, jag kommer att underteckna datumet för upphandlingen, eftersom detta råmaterial lagras inte mer än 5 år. Jag använder de tillgängliga råvarorna för matlagning av kardborreolja. Jag föredrar min olja, med tanke på att det verkligen är en naturlig, säker produkt.

Hur man gör burdockolja själv?

Ett sådant verktyg kan enkelt tillverkas hemma. Det finns olika sätt att laga burdockolja.

Metod ett (från färskt burdockrötter)

Ta 100 gram krossade rötter kardborre (kan vägas på en elektronisk balans, om någon hemma) och 200 av vegetabilisk olja av ditt val (oliv, mandel, solros, även). Blanda allt och låt stå i 24 timmar. Rör sedan ständigt (så att oljan inte brinner), koka över låg värme i 15 minuter. Kyl blandningen, stammen, häll i en glasfat, förvara i kylskåpet.

För terapeutiska ändamål är det att föredra att använda färsk burka, men det finns en tidsbegränsning här. Färsk burdockrötter skördas endast i april, september och oktober. Du kan lagra dem under en tid på kylskåpet, men det löser inte problemet.

Det här är där den andra metoden (med torr burdockrot) hjälper.

Ta 5 matskedar av torkade och pulveriserade burdockrötter och häll 0,5 liter av någon vegetabilisk olja (jämn solros) i en glasbehållare. Låt stå på en varm plats i 21 dagar. Och alla lite redo att användas. (oljan kan inte filtrera).

Den tredje vägen (universal - kan tillverkas av fräscha och torra burdockrötter)

Ta en keramisk kruka, sätt burdockrötter där (2 matskedar färska eller 1 matsked torkad) och häll dem med 250 gram olivolja. Lägg en vanlig deg på potten och lägg den i 3 till 4 timmar i en varm ugn (upp till 60 grader). Sedan är spänningen och oljan klar.

Kom ihåg att burkolja, kokad hemma, lagras inte mer än 2 månader, då går dess medicinska egenskaper bort.

Appliceringsbördaolja

Kockolja används ofta för kosmetiska ändamål. Det ingår i sammansättningen av schampon, som ett skummedel i sammansättningen av bad, som ett förstärknings- och rengöringsmedel.

Används för att läka sår.

Det är ett effektivt hemmedel för naglar, hud, ögonfransar och hår.

Men jag kommer att berätta om det i följande publikationer. Se dina vänner.

Burdock Hair Oil: Ansökan, Hemmasker Recept

Burkhårolja är en riktig gåva för ditt hår från dig. Det är inte bara "en av oljorna", på grund av det höga innehållet av vitaminer, proteiner och viktiga spårämnen, det ger inte bara näring och stärker håret från rötterna till ändarna utan eliminerar även mjäll och torrhet i hårbotten, förbättrar blodcirkulationen, främjar tillväxt och återställande av skadat hår. Och de här helande egenskaperna hos burkolja har länge varit kända, den användes också av våra mormor och uppskattas i modern kosmetologi.

Hur man använder burkolja för hår? Mest effektivt i form av masker delar vi recepten! Masker kan appliceras som i ren form, gnugga varm burkolja i håret - från hårbotten till ändarna av håret, och flersidiga masker kan användas, förstärka och komplettera helbredningsegenskaperna hos burdockolja.

Kockolja hemma

Kockolja är en avkok eller tinktur av burdock på en annan olja, oftast olivolja. Och även om det verkar som att det är svårt att göra det hemma, är det bättre att fortfarande köpa färdiga i ett apotek. Kockolja från apoteket kommer att rengöras väl av föroreningar, lättare att tvätta håret och huden, färga inte håret och "fett" dem inte. När du väljer en olja, var uppmärksam på sin färg, speciellt om du har blont hår - bra burdock olja är klar eller något gulaktig olja, olja med en mörk nyans kan tona håret något.

Hur man applicerar burdockolja för hår

Det enklaste sättet att använda burdockolja för hår är en mask av ren olja, utan att lägga till andra komponenter. Det kommer att ge ditt hår ett glänsande hälsosamt utseende, göra det mer rakt och smuligt, förbättrar hårväxten.

Receptet är väldigt enkelt:

"Ta klar burdockolja, du kan köpa den på nästan alla apotek, värma upp till 36-38 grader (kroppstemperatur, det borde inte vara varmt vid beröring, knappast känt) i ett vattenbad och applicera på hår och hårbotten med lätta massageförflyttningar. För en enhetlig applicering på håret och avlägsna överflödig olja är det lämpligt att använda en kam. Därefter lägger du på duschen och sätter på huvudet med en handduk för att hålla dig varm. Så burdock mask kommer att bli snabbare och bättre absorberas i håret och hårbotten och kommer att ge en större effekt. Utför proceduren från en till tre timmar, efter att du har tvättat rester av burdockolja från ditt hår med ditt favoritschampo. Klart!

Repeterande burdock mask kan vara 1-2 gånger i veckan, om du har fet hår från naturen, då en gång i veckan är tillräckligt kan du göra två procedurer för torrt hår.

Burkhårolja hemma

Masken kommer att behöva varm burdockolja och andra komponenter som kompletterar de redan rika näringsegenskaperna hos denna naturliga produkt - burdockolja, som är en riktig källa till näringsämnen för ditt hår.

Att göra en mask av burdockolja hemma är inte svårt, här är några populära recept.

Mask med burdockolja och ägg (äggula)

Denna förstärkande, närande mask passar bäst för torrt och normalt hår, det fuktar håret väl, ger det glans och styrka och förbättrar hårväxten.

För masken behöver vi honung, ägg och burdockolja.

Ta 2 matskedar av varm burkaolja och äggula av ett ägg, blanda försiktigt till en homogen komposition. Den resulterande masken ska inte vara kall! Ibland läggs lite (tesked) honung i denna mask för att förbättra näringsegenskaperna, men en mask med ett ägg och en burdockolja ger en bra effekt utan det.

Den resulterande masken gnids i hårbotten med massagerörelser, och hårets längd behandlas med enkel varm burkaolja. Klä cellofantlocket och linda det med en handduk. Vi håller masken med burkolja och ägg på huvudet i en timme till tre, tvättas sedan med schampo för din hårtyp.

Burdock mask med peppar

Kockolja och pepparmaskar närmar hårbotten och hårsäckarna, stimulerar hårväxt och förhindrar håravfall. Bra masker för hårväxt.

Burdock mask med peppar och ägg

Vi behöver burdockolja och alkoholtinktur av bittra paprika, båda komponenterna kan köpas på apoteket.

Vi tar lika stora andelar av burdockolja och peppartinktur (1 matsked) och blanda dem jämnt, sätt sedan lite slagen äggula och rör om till homogen. Masken ska vara varm, om nödvändigt, värma den i ett vattenbad. Masken appliceras på hårbotten och smutsas försiktigt, en timme senare tvättas det med varmt vatten eller schampo, om det behövs.

Kock- och ricinoljemask med peppar

Ta en matsked med burdock, ricinolja och peppartinktur och blanda tills det är smidigt. Värm till kroppstemperatur och applicera på hårbotten i en timme. Efter proceduren, tvätta av med varmt vatten.

Mask med senap och burdock olja

Denna mask är väl lämpad för fet och normalt hår, vilket eliminerar ökat fett, stärker och accelererar hårväxten.

För en mask av burdockolja och senap behöver vi 2 matskedar smör, äggula och 2 tsk socker. Dessa ingredienser blandas grundligt ihop och lägger 2 msk. skedar av varmt vatten (inte kokande vatten!). Värm masken till kroppstemperatur.

Vi applicerar masken jämnt på håret, med en kam eller en speciell pensel, lägg på en plasthatt och linda den i en handduk. Håll masken i 30-60 minuter och skölj med varmt vatten.

LiveInternetLiveInternet

-Tags

-kategorier

 • konst (540)
 • Konstnärer, fotografer (153)
 • Biograf (82)
 • musik (57)
 • Litteratur (24)
 • Bisser, stenar (22)
 • Handgjorda (8)
 • Hälsa (310)
 • Skönhet (52)
 • Näring, rengöring (49)
 • Historia (246)
 • Ryssland (92)
 • Politik (61)
 • dator (242)
 • utbildningsprogram (174)
 • vinst (34)
 • Humor (223)
 • Den okända (222)
 • Resa (169)
 • Reser i Italien (12)
 • Reser i Ryssland (5)
 • Resor i Spanien (2)
 • Resor runt Röda havet (1)
 • recept (115)
 • photoshop (100)
 • bilder (87)
 • För barnbarn (70)
 • naturen (51)
 • Lär dig främmande språk (45)
 • Italienska (15)
 • Engelska (4)
 • Arkitektur, skulptur (44)
 • St. Petersburg (22)
 • Trädgård (35)
 • Intressant (34)
 • Inrikes frågor (24)

-musik

-

-Sök via dagbok

-Prenumerera via e-post

-statistik

Hur man lagar burdockolja hemma

Kockolja - en unik naturlig produkt som används för att behandla håravfall, mjäll, tillväxt av ögonfransar och naglar. Receptet för matlagning av klyftaolja i hemmet finns i den här artikeln.

Kockolja innehåller en otrolig mängd ämnen som är fördelaktiga för vår hud, naglar och hår, så de flesta kosmetikstillverkare har länge uppskattat burdockolja. Många professionella hudkrämer, balm och hårmaskor från kända märken innehåller burdockolja.

Men vid inköp av burk är olja inte så mycket. Det är lättare och effektivare att använda burkolja för kosmetiska och medicinska ändamål i sin rena form.

Du kan köpa burdockolja på något apotek, men du kan också göra burdockolja hemma från burdockrötter!

Visste du att burdock eller burdock är en och samma anläggning. Även om det som vi brukade kalla skörd, ser lite annorlunda ut än burdock. Och saken är den där burken eller på annat sätt - en burdock, bor i 2 år. Under det första året växer det breda, stora löv. Samtidigt föredrar de skuggiga platserna längs vägarna. Och bara under andra levetiden i vår burk kommer blomställen att dyka upp, och sedan runda fröskalor, som levereras med små krokar-kardborreband. Dessa runda spikiga bollar vi sliter ut ur vårt husdjurs hår eller ut ur vårt hår, om du slumpmässigt måste röra dem i skogen.

Hur man gör burdockolja hemma
För att laga burkolja hemma behöver vi burdockrötter under det första året av livet. Det är under denna period att rötterna innehåller det största antalet aktiva ingredienser.

Metoden är enkel - i början av våren eller hösten, gräva ut roten till en årlig burdock. Tvätta och rengör det och hugg så fint (kan vara i en mixer). 70-100 g hackad rot häll 200 g mandelolja (du kan använda olivolja, solros och jämn petroleumjelly), men det klassiska receptet är mandelolja. Låt det stå i 24 timmar. Häll sedan allt i en kastrull, koka upp, minska värmen till minimum och koka blandningen i ytterligare 15 minuter. Den färdiga oljan ska kylas och filtreras sedan genom ostklaven. Töm i glasflaska och förvara i kylskåp.

Med denna olja, gnugga håret rötter 1-2 gånger i veckan. För att göra oljan lättare att applicera på håret, värm den först i ett vattenbad. Håll kollisionsolja på håret i minst 30 minuter, eller ännu bättre - i flera timmar. Det är bättre att värma håret med en plasthatt och en handduk.Nästa Artikel
Naturalis hårmask med pepparrecensioner