Hur man applicerar burdockolja på håret


Många moderna kvinnor är intresserade av frågan om hur man applicerar bördolja på håret, eftersom det gör det möjligt för dem att återställa skadad hårstruktur. Som ett resultat av aggressiv påverkan och frekvent färgning, förlorar curls sin skönhet och styrka. Kockolja är det mest kraftfulla och effektiva verktyget som kan andas nytt liv, även i döda strängar.

Användbara egenskaper

Sammansättningen av burdockolja innehåller vitaminerna B, E, C, A, liksom element som krom, koppar, kalcium och järn. Oljens struktur är ganska lätt, så verktyget lämnar inte oljiga märken och absorberas snabbt i hudens yta. Kockrotolja mjukar och fuktar krullarna bra. Regelbunden användning av detta verktyg gör det möjligt för håret att återställa ett hälsosamt utseende.

Olja hjälper till att eliminera torrhet och klåda, och har också antibakteriella egenskaper mot svamp. Läkemedlet används effektivt i kampen mot håravfall. En del av läkemedelssubstanserna närmar sig glödlamporna och stärker håret i hålet. Dessutom väcker olja även sovande folliklar och ökar hårets styrka och tjocklek.

Vilket hår ska applicera kardborreolja?

Många av det fina könet är intresserade av vilket hår som ska applicera klyftolja.

Experter rekommenderar att man applicerar olja på fuktiga krullar. Många hävdar emellertid att burkolja kan appliceras på torrt eller vått hår lika effektivt. Före detta bör den nödvändiga mängden burdockolja värmas upp. För bekväm applicering kan du använda en platt kam eller en tandborste. Därefter fördelas kompositionen jämnt över hela längden av håret.

För maximal effekt rekommenderas att du lägger ett plastlock på huvudet och lindar en handduk

Det finns ingen allmänt accepterad regel om hur mycket att applicera burdockolja på hår. Experter rekommenderar emellertid att tvätta kompositionen tidigast en timme efter appliceringen.

Hur man tvättar

Eventuella blandningar baserade på burdock ska sköljas med varmt rinnande vatten. Håret tvättas två gånger med schampo, och i slutstadiet används hårbalsam. En enda spola är vanligtvis inte tillräckligt för effektiv tvättning av hårbotten.

Som ett resultat får användningen av kardborreolja krullar en otrolig glans och fantastisk jämnhet. Håret slutar elektrifiera och trycka. Oljan har en omslagande effekt, så strängarna stiger lite raka från rötterna. Detta ger en stor mängd hår och ett spektakulärt utseende.

Särskild uppmärksamhet bör ägnas åt burdockmaskerna under vinterperioden, eftersom håret lider av temperaturfall och övertorkad luft i uppvärmda rum vid denna tidpunkt.

Det är användbart att använda olja till ägare av hård, obotlig och lockig hår. Regelbunden användning av masken från burken gör att håret blir mjuk och smidigare.

Kockolja återställer effektivt krullarna efter aggressiv exponering för solen, hårtork, saltvatten etc. Dessutom stimulerar de aktiva komponenterna i detta verktyg produktionen av melanin, vilket ger skydd mot förekomsten av tidigt grått hår. Dessa egenskaper hos burdockolja hjälper till att avslöja hårets rikedom och sanna skönhet.

Kockolja appliceras korrekt på torrt eller vått hår.

Experter rekommenderar att man köper burdockolja i apotek, och inte i butiker. Om du värmer upp oljan i ett vattenbad kommer effektiviteten av detta verktyg att öka betydligt, och resultatet blir synligt efter det första förfarandet. Under förfarandet är det bättre att klä i gamla kläder, vilket inte är synd att bli smutsig. Applicera burdock olja kan vara en bomullspinne, svamp, tandborste etc. Före proceduren är det nödvändigt att klart definiera målet.

Om en kvinna vill öka hårväxten och bli av med mjäll, bör du gnugga kompositionen i rötterna. I det fallet, om det finns behov av att eliminera torra ändar, bör du bara fukta ändarna av håret. Du kan få en fullständig helande effekt av att applicera en mask längs hela längden av håret. Samtidigt rekommenderas det att fuktar hårets ändar rikligt. För att uppnå maximala resultat behöver du bastu effekt. Detta öppnar oljens flingor och tränger in i näringsämnena i huvudets hud. Experter rekommenderar att masken hålls i högst 3 timmar, eftersom en lång procedur gör det svårt att tvätta av masken.

Håret bör tvättas noggrant, annars kommer det att se osjämt ut. För effektiv tvätt kan du skumma i en kopp schampo och en liten mängd vatten. Sedan appliceras den erhållna blandningen på håret och tvättas. Tvättningsproceduren bör upprepas minst 2 gånger, varje gång skummet håret noggrant. I slutet av tvätten kan du applicera hårbalsam med balsam. När trådarna har torkat kan du känna effekten av maskens effekter. De kommer att få otroligt jämnhet och mjukhet.

Rapunzel Tips - Burdock Hair Oil

Mitt hår är tjockt och glänsande, mjukt och lättsamt, långt och silkesligt, och viktigast av allt behöver jag inte göra något för det. De är av natur!

Hej kära läsare! Jag tror att få kvinnor kan säga så om deras hår. Och inte många av oss kan sjunga en sång om hur de gillar sitt hår, som i den här videon:

Jag har länge varit övertygad om att ju mer de annonserar på ett visst sätt, desto mindre fördel ger det. Och ibland kan dyra kosmetiska procedurer ersättas med billiga men inte mindre effektiva traditionella metoder. Ju enklare desto bättre. Detta måste dock ske klokt.

Burkhårolja är "nageln" i dagens artikel. Alla kvinnor drömmer om tjockt och lyxigt hår som kommer att blända med glans och förtrolla med skönhet.

Och trots överflöd av olika vårdprodukter påverkar faktorer som negativt, tyvärr mer och mer:

 • ultraviolett,
 • plötsliga temperaturförändringar
 • dålig näring
 • kvaliteten på mat och vatten i sig har försämrats
 • trötthet,
 • mycket hårt vatten
 • de skadliga effekterna av hårfärg,
 • termisk skada under installationen,
 • mekanisk skada vid kamning

Detta är vad som omedelbart kom ihåg, jag tror att denna lista fortfarande kan fortsättas under lång tid. Och vårt hår blir värre och sämre, och frisyrer är mer blygsamma.

Vad ska man göra? Finns det någon form av lösning, som verkligen hjälper till att återställa hårglans, skönhet och förhindra håravfall?

Jag vet ett mycket bra verktyg som jag använder mig själv, och jag är säker på att många andra använder det. Denna burdockolja.


Det säljs både i apotek och i kosmetiska butiker, men som regel är det mycket dyrare i butikerna. Denna olja accelererar tillväxten, stärker och gör håret smidigare, hanterbart och glänsande. Det förbättrar också hårbotten.

Var dock tålamod, du kan inte direkt se effekten. För att uppnå det bästa resultatet i allt, både i idrott, arbete på sig och i hårvård, krävs regelbundenhet. Gör det en regel en eller två gånger i veckan för att göra masker med burdockolja, och hårets tillstånd kommer att förbättras avsevärt. Kontrollerad!

Hur man gör en mask

Någon gnuggar det bara i hårets rötter, och någon lägger till olika komponenter:

 • Olja kan appliceras på torrt eller vått hår. Man tror att fuktigt absorbera näringsämnen bättre.
 • Före appliceringen är det lämpligt att värma upp det lite i ett vattenbad för att förbättra de helande egenskaperna. Men du behöver inte överhettas, vissa tycker att du inte ska värma i mikrovågsugnen heller, men ibland gör jag det.
 • Applicera den på hårets rötter och hårbotten, och då bara till ändarna, om de är torra. Du kan inte distribuera hela längden, men jag gör det.
 • Applicera inte för mycket olja, du kan även använda en bomullspinne för att ta bort överskott.
 • För bästa effekten behöver du bära ett duschlock och linda upp en handduk ovanpå. Eller ha en gammal varm hatt. Värmeeffekten kommer kraftigt att öka den fördelaktiga effekten.
 • Masken ska hållas i minst fyrtio minuter (brinnande masker mindre), och helst en timme eller mer.

Därefter måste du arbeta lite och tvätta av. Det blir inte så lätt. Jag tvätta mitt huvud med schampo 2 gånger. Annars, även om det verkar som om oljan spolas, kanske håret inte ser bra ut, lite fet, som om du inte tvättade dem i en vecka.

P.S. för dem som inte gillar att läsa)

Även om du är fast besluten att göra det på allvar, bör du inte fortsätta att maska ​​i mer än ett halvt år. Ta en paus minst ett par månader, och du kan fortsätta.

Hit Parade Recept

Och vi bjuder in den första till scenen - min personliga erfarenhet - jag gillar inte komplexitet. Allt har provats, och brödsmulor i flera dagar drogs ur håret och ägget, tvättades med varmt vatten, kokt i håret.

Nu stör jag inte, jag gnuggar bara olja på rötterna. Snabb och effektiv. Jag gillar det verkligen.

Men för dem som älskar mer komplicerade, några av de mest populära maskerna. På scenen stiger:

Det vanliga alternativet

En av de mest populära: kombinera burdock och ricinolja i proportionerna 2: 1. Allt är enkelt och enkelt, snabbt och bekvämt för lata människor!

Med eteriska oljor mot sprött hår

Vi blandar och blandar noga med burkolja med eteriska oljor: jojoba och arganer, fyra till fem droppar var och en för två matskedar med burdockolja. Uppvärmd blandning appliceras på huvudet, massörrörelser. Lämna en och en halv till två. Tvätta sedan av.

Vitamin Cocktail

I burdockolja, lägg till vitaminer att välja mellan, eller i ett komplex: B1, B2, B6, A,, och blanda väl. B-vitaminer säljs i apotek i ampuller, men innan du lägger dem i masken rekommenderar jag starkt att du läser anvisningarna och läser artiklarna på Internet.

Blandat komplex

Om vår skrapa inte innehåller några tillsatser, kan du blanda olika oljor och tinkturer för att förbättra effekten:

 • vetegroddolja (i proportionerna 1: 1),
 • tinktur av röda paprika,
 • druvfröolja

Du kan skapa egna recept. Kom ihåg att basoljor blandar 1: 1, och eteriska oljor tillsätts baserat på proportioner: 3-5 droppar per matsked av basolja.

Honungsmask för håravfall

Burdock med honungsmix i proportioner 1: 1, tillsätt två äggulor. Applicera masken på hårrötterna.

Citrusassistenter

Om ditt hår är oljigt kan du torka det lite genom att tillsätta citronsaft (eller andra citrusfrukter), kefir eller äggvita (inte äggula till vår burdock!).

Vad kan man förvänta sig av burken?

Kockolja innehåller vitamin A, E, B, C, mineraler, tearinovuyu och palminovuyusyror, liksom inulin - ett ämne som anses vara en naturlig naturlig hårbalsam. Detta är fallet när billig betyder inte dåligt.

Du kan se försäljningen av kombinationen av burdockolja med nässla eller rödpeppar - vilket också inte är dåligt. Detta är de mest populära folkmedicinska lösningarna för tillväxt och förstärkning av hår hemma.

Det tar två eller tre veckor. Du kommer märka att:

 • utfallet har märkbart minskat,
 • håret började växa snabbare
 • har blivit mer voluminösa och glänsande,
 • nya döden uppstod, ökad densitet,
 • torr hårbotten mjäll försvinner,
 • skadad hårstruktur återställs,
 • tipsen är mjukare,
 • håret upphör att vara skört och få vitalitet,
 • säsongsbetonad vitaminbrist Du är inte längre rädd.

Särskild uppmärksamhet

Observera att kardolja har en kort livslängd. Vi är vana vid längre perioder av lagring och användning, och vi märker kanske inte detta. Och försenad produkt kommer inte att medföra fördelar.

Det är också bättre att köpa det i en mörk behållare och förvara på en sval, torr plats.

Det är väldigt viktigt att veta att burdockrötter normalt insisterar på olivolja, mandel, sesam eller, i extrema fall, någon annan vegetabilisk olja. Läs noggrant kompositionen, och se till att det inte finns något som helst inte mineral kosmetisk olja. Annars kan en sådan mask inte bara, men också skada. Jag visste inte det här förut! Och du?

Jag hoppas att du gillade den här artikeln, jag försökte göra det så användbart som möjligt. Ämnet är seriöst och spännande! Dela det i det sociala. nätverk, ge fördelar till människor!

P.S. Glöm inte att köpa en flaska burdockolja och din man!

Prenumerera på uppdateringar, och glöm inte att kolla in i min butik.

Berätta i kommentarerna hur du bryr dig om ditt hår, vilka metoder du tycker är bäst. Vilka upptäckter har gjorts, och vad kan du rekommendera. Den mest aktiva kommentaren kommer att få en present! Är möjligt. Det blir du.

Jag säger adjö till dig, Se dig i en ny artikel.

Klicka på "Like" och få bara de bästa inläggen på Facebook ↓

Instruktioner för användning av burdockolja för att håret faller ut

Inte alltid naturen presenterar en kvinna med tjockt, hälsosamt, glänsande hår, som naturligtvis drömmar varje kvinna i det rättvisa könet. Men tack vare moderna vårdprodukter för lockar kan du göra ditt hår frodigt, glänsande och välskött hemma med hjälp av naturliga vegetabiliska oljor.

Bland andra oljor avsedda för behandling och återställande av hår är en av de mest populära burdocken, eftersom den länge varit känd för sin förmåga att stärka strängar, stoppa förlusten och påskynda tillväxten.

Även i antiken såg kvinnor att efter att ha använt kullarrot eller på annat sätt burdock, som de brukade kalla det bland folket, växer curlsna snabbt, blir starka och friska. Idag är denna enkla och allestädes närvarande växt också mycket användbar för kosmetiska ändamål, läggs till olika hårvårdsprodukter och läggs även till hemlagade masker.

Kockolja erhållen genom att införa kullrot på någon naturlig fet olja, till exempel olivolja, solros, mandel, aprikos och andra, är i speciell efterfrågan.

Med denna produkt kan du lösa sådana hårproblem som förlust, mjäll, skador på grund av aggressiv extern exponering och frekvent färgning, snitt, torrhet eller fet hud i hårbotten, brittleness.

Så smutsar burkolja på håret mot deras förlust

Applicera burdockolja för hår kan vara i ren form, eller i en blandning med andra vegetabiliska och eteriska oljor. Kommer att få en bra effekt och några droppar av det, läggs till en enda del av schampo eller balsam när du tvätter huvudet. Doseringsanordningar bör vara beroende av krökans längd. Till exempel, om strängarna är axellängd, behöver du 2-3 msk. sked. Om under axlarna - från 5 till 7 msk. skedar. Beroende på tjockleken på volymen ökar eller minskar. Det är nödvändigt att smarta håret med kardborreolja jämnt längs hela längden, med hjälp av en kamkam för att separera dem i strängar.

Använd denna produkt är också användbar för hårbottenmassage. Denna procedur hjälper till att stärka rötterna, eliminera mjäll, läka sår på huden. Huvudet masseras med fingertopparna i 10 minuter. Därefter håller du oljan i 1,5 timmar, svepte huvudet med en handduk. Massage närmar sig folliklarna med näringsämnen, aktiverar sitt arbete, förbättrar blodcirkulationen, ger näring med syre. I instruktionerna för användning av burdockolja för hår rekommenderas att göra denna massage 2-3 gånger i veckan i en månad. Som ett resultat kommer krullarna att förvärva en naturlig glans, bli stark, stark, hälsosam. Efter ytterligare 2 månaders användning blir håret tjockare och längre med 4-5 cm.

Det är självklart att det idag finns ett stort antal masker för vård av hår, vars huvudkomponent är detta värdefulla läkemedel. Populariteten av burdockolja ligger i det faktum att den passar alla typer av hår och hårbotten. Dessutom är det, till skillnad från andra naturliga örtberedningar, mycket billigare, vilket gör det tillgängligt för alla.

När du använder den bör du komma ihåg att du måste applicera burkolja på torrt eller fuktigt hår, vilket gör det möjligt att absorbera produkten och ge bättre resultat än när det appliceras på våta krusningar. Ofta, när det appliceras, uppstår frågan: är det bättre att applicera burkolja på smutsigt eller rent hår? Och i själva verket, och i ett annat fall, kommer effekten att vara densamma, så hårets renhet spelar ingen roll.

Tvätta av burk med shampoohår

En annan fördel med denna produkt är användarvänlighet. Det räcker att gnugga det i rötterna, sprida sig över hela längden av trådarna och lämna i 1 timme under en handduk eller en plastlock. Skölj därefter noggrant med schampo. Genom att utföra denna procedur 2 gånger i veckan i en månad kan du förbättra hårets tillstånd, accelerera tillväxten, eliminera fullständigt mjäll. För att oljan ska ge maximal effekt bör den värmas upp i ett vattenbad före användning.

Som tidigare nämnts är burdockolja lämplig för alla typer av hår, viktigast av allt att välja de andra komponenterna korrekt vid framställning av näringsämnen eller terapeutisk komposition.

För torr typ krull passform mask av 2 msk. skedar av denna produkt, 2 äggulor, 1 tsk apelsinolja och 1 tsk kalendula tinktur. Komponenterna blandas noggrant för att erhålla en homogen massa och appliceras sedan på trådarna. Lämna på i 1 timme, tvätta av med schampo. Orange kan ersättas med kamille, rosmarin eller vete.

Kockolja för torrt, vått eller smutsigt hår?

Kockolja på torrt, skadat hår samt med delade ändar är bättre att applicera i kombination med mandel, jojoba eller druvfrö (3 msk burdock och 1 tesked av andra typer av oljor). En sådan komposition kommer att "återuppliva" livlösa, tråkiga lockar, ge dem glans, göra dem starka och fjädrande. Masken görs i 1-2 månader 2-3 gånger i veckan. Under denna period kommer håret märkbart att förändras.

Kockolja på hår som är benägen för fett bör appliceras i en liten mängd, och efter applicering ska den vara väl tvättad med schampo, annars kan krökorna vara feta.

För denna typ av hårmask rekommenderas, bestående av 2 msk. skedar av detta verktyg, 1 äggula, 2 tsk mosterdpulver, 1 tsk av avokadoolja. Applicera i 30 minuter, skölj sedan grundligt med varmt vatten och schampo. Mask att göra 1 gång per vecka. Denna blandning kommer att eliminera alltför mycket fett, påskynda hårväxten, ge dem mjukhet.

Normaliserar talgkörtlarna, stärker rötterna, återställer skönheten och hälsan hos håret: 1 msk. sked burdock olja, 1 tsk sheasmör, 2 msk. skedar av apelsinmassa eller grapefrukt. Dessa komponenter är väl blandade och appliceras på våta lockar. Håll i 20 minuter.

Kockolja mot håravfall, liksom att stimulera deras tillväxt används i kombination med honung, äggula, lökjuice. Alla komponenter tas i lika stora mängder.

För detta ändamål är denna mask lämplig. Förbered ett avkok av torra krossade näsblad, låt det brygga i 12 timmar. I ett halvt glas buljong tillsätt 3 msk. skedar av burdock olja och äggula. Masken appliceras 1 gång per vecka, håll 40 minuter. Köttfärs kan ersättas med rödpeppar (1 msk. Sked). Denna blandning kommer att göra lockar starkare, eliminera mjäll och klåda.

Kockolja för håravfall används och i ren form. För att uppnå det önskade resultatet bör emellertid vara ett förloppsförlopp. Behandlingstiden kan vara 1 månad eller mer. Det viktigaste är att gnugga denna botemedel i hårbotten regelbundet varannan dag. För mer effekt wrap hår med en handduk. Sällsynt matning av krullar (1-2 gånger i veckan) ger ett resultat i 1,5-2 månader.

Skölj av burk med hår är inte så lätt, eftersom denna oljiga vätska ofta inte tvättas av första gången, även när du använder ett schampo. För detta ändamål rekommenderas att göra följande blandning: i 3 msk. skedsmjöl tillsätt en liten mängd varmt vatten för att erhålla en flytande uppslamning. Applicera blandningen på lock, skum lite, lämna i 5 minuter, skölj. Därefter tvättar du håret med schampo igen.

Tvätta effektivt oljan och lätta hårets kamma med ett avkok av nässla, kamille och kalendula, och tillsätt en cidervinägerlösning i ett förhållande på 1 msk för att göra håret glans och silke. sked på 1 liter vatten.

Burdock går bra med olika eteriska oljor, som väljs ut beroende på användningsform. Så, för att lägga till sken på håret, blandas den med rosmarin, apelsin, patchouli eller ylang-ylangolja. För tillväxt - med ricin eller vildrosa. För att stärka - lavendel, ricinus, kamille, grapefrukt. Att eliminera fett - med apelsinolja, tea tree eller rosehip. Från mjäll - med ricinus, druvfrö, tea tree och wheat germ.

Det är också användbart att använda detta näringsämne för tillväxt av ögonfransar, eftersom det tack vare sin värdefulla komposition stimulerar hårsäckar, stärker ögonfransar och accelererar tillväxten. Efter 1,5 månader efter vanlig användning blir ögonfransarna tjockare. Applicera det ska inte ligga i ögonfransarna, utan bara på ytan, annars kan verktyget komma in i ögonen och orsaka irritation. Det är bekvämt att använda en ren borste från använt mascara.

Hur man använder burkolja för att behandla hår av vilken typ som helst, maskera recept i hemmet

Kockolja är ett oljextrakt av burdockrot eller burdock. Den innehåller vegetabiliskt protein, fettoljor, estrar, tanniner och inulin och naturliga antibiotika. Produkten används för att behandla försvagade, splittrade ändar för att förhindra håravfall och öka tillväxten.

Instruktioner för användning

Hur man använder skäggolja för hår för att växa vackert hår eller återställa skadat hår med det?

Läkemedlet i vården rekommenderas att användas i form av kosmetiska masker eller kosmetiska outplånliga medel.

För proceduren med burdock kommer olja att kräva:

 • varmvattentank som vattenbad;
 • borste för att applicera kosmetiska produkter (du kan ta en tandborste med mjuka borstar);
 • glas eller keramisk blandningskål;
 • polyeten eller duschlock;
 • bomulls sjal;
 • handduk eller varm halsduk.

På vilken man ska applicera - torr eller våt

Burdock masker appliceras på lite fuktigt hår, efter att ha tvättats ut med schampo. Det är lämpligt att värma medlet före användning till en temperatur på 40-45 grader, men inte högre.

För att öka tillväxten och förhindra förlust av drogen varje dag, på morgonen gnidade de i rötterna av torrt hår, inte tvättas av. För att göra detta hälls en liten mängd olja i handflatan, gnugga fingrarna i den andra handen in i rötterna och massera noggrant.

Hur man använder verktyget för burdock

Därefter kommer vi att berätta för dig hur du smutsar ut burkolja på håret. Kockolja och masker baserade på den börjar alltid appliceras från rötterna och gnuggar produkten i hårbotten.

Undantaget är appliqués för slutet av split ends. Det är önskvärt att göra detta med en borste som är speciellt avsatt för detta ändamål, vilket förbättrar massageffekten för att aktivera blodcirkulationen.

Håret appliceras på håret med handflatan längs hela längden. För att uppnå önskad effekt kan du göra det två gånger, med ett intervall på 10 minuter.

Då är huvudet viklat med polyeten, och på toppen med en varm scarf eller handduk.

Hur mycket att behålla och kan jag lämna för natten

Procedurens varaktighet med ren burdockolja är minst en timme.

För att förbättra effekten av proceduren är det bättre att förlänga tiden till 3 timmar.

Om du lämnar botemedlet i huvudet i mer än 3 timmar eller över natten, är det nödvändigt att överge omslaget med polyeten, ersätta det med en bomullsduk för att undvika utvecklingen av växthuseffekten som skadar folliklarna.

Om du täcker ditt huvud på natten med en varm scarf eller handduk är det inte värt det.

Hår kan vara användbart, men huvudets kärl kommer att vara emot det, hämnas på morgonen huvudvärk.

Hur ofta ska man ansöka

Den optimala frekvensen av applicering av masker med burdockolja - en gång i veckan. Behandlingsförloppet är 10 procedurer. Då måste du ta en paus i sex veckor för att undvika att du lägger på verktyget och att slappna av håret från det.

Användningsmetoder

Kockolja kan användas både i ren form och i kombination med andra komponenter med stark biologisk aktivitet och näringsegenskaper, till exempel:

 • essentiella och kosmetiska oljor;
 • röd peppar extrakt;
 • senapspulver;
 • honung;
 • äggula;
 • kefir och andra användbara ingredienser.

Kombinationer av ingredienser för masker är beroende av önskat resultat.

recept

Med rätt kombination av burdockolja med andra ämnen kan du lösa de flesta problemen med vilken typ av hår som helst.

Från att falla ut

Erforderliga komponenter:

 • burkolja (huvudbeståndsdel) - 15 ml;
 • mörk honung - 20 g;
 • lökjuice - 10-15 droppar;
 • äggula.

Beredningsförfarande:

 1. Huvudingrediensen blandas med äggula, gnugga, för att erhålla en vit färg;
 2. lägg till den resulterande majonnäs honung och lökjuice;
 3. blandad.

Resultat: förlusten slutar efter fyra procedurer, men antalet sessioner måste ökas till 10.

Vi erbjuder dig en video receptmask för håravfall:

För att påskynda tillväxten

Många är intresserade av frågan - hur kan man snabbt växa hår med kardolja, är det möjligt? Därefter uppmanar vi dig att bekanta dig med ett intressant recept som hjälper dig att lyckas med den här frågan.

Erforderliga komponenter:

 • huvudoljaingrediens - 10 ml;
 • tinktur av rödpeppar (kan köpas på apoteket) - 5 ml.

Efter noggrann blandning, gnugga bara blandningen i rötterna, undvik kontakt med ögonen och huden.

Exponeringstiden är 30 minuter

Resultatet blir märkbart först efter en hel kurs, det vill säga tio sessioner.

Här hittar du ett annat recept på hårväxtmaskar:

mjäll

För torr hårbotten i detta fall behöver du följande komponenter:

 • huvudbeståndsdel - 20 ml;
 • tinktur av kalendula (säljs på apotek) - 5 ml;
 • äggula - 2 st.

När du lagar matar du först blandningarna med burkberedningen och lägg sedan till tinkturen. Blandningen gnids först i rötterna och fuktas sedan med hela sitt hår, lägger på det och håller det på huvudet i minst 2 timmar.

I den vanliga typen av äggula kan inte lägga till. Vid fetstil rekommenderas följande komposition:

 • shea och burdock oljor - 10 ml vardera;
 • propolis tinktur - 10 droppar;
 • grapefruktjuice - 10 ml.

Resultatet blir märkbart efter den andra sessionen. Mjäll försvinner, hårbotten lugnar ner.

För skadad

Använd i så fall blandningen av huvudoljaingrediensen med vitaminerna A och E. För 15 ml burkberedning ta:

 • 10 droppar retinol (vitamin A);
 • 10 droppar tokoferol (vitamin E).
 • 10 ml cognac eller vodka läggs till fettrötterna.

Efter blandning appliceras komponenterna på vanligt sätt. Procedurens varaktighet är 3 timmar.

Resultat: Efter den första sessionen börjar krullarna att se och skina bättre. Efter 10 procedurer kommer håret att få en hälsosam utseende, det blir lättare att packa.

För delade ändar

Spaltiga ändar kan enkelt dyppas i en uppvärmd kladdpreparat, upprepa det två gånger med en paus på en halvtimme.

För att förbättra effekten kan du blanda olivolja och burdockoljor i lika stora proportioner, och tillsätta blandningen fettlösliga vitaminerna A och E (liknande det föregående receptet).

Efter mättnad av de splittrade ändarna med näringsämnen är det önskvärt att vikla dem med bomullstyg och lämna över natten.

Resultatet: En fet blandning närmar sig håret med väsentliga ämnen, vilket ger en "polerande" effekt.

Så här återställer du delade hårändar med burdockolja och aloejuice, du lär dig genom att titta på den här videon:

För generell förstärkning

För att förbättra det allmänna tillståndet kan en mask tillverkas av följande komponenter:

 • huvud ingrediens - 15 ml;
 • propolis tinktur - 5 ml;
 • Castorolja - 5 ml.

Efter blandning, applicera på rent, fuktigt hår i en timme. Propolis revitaliserar håret, rensar hårbotten i döda celler och castorca i kombination med burdock näring, främjar hydratisering och förstärkning.

Om så önskas kan propolis-extraktet ersättas med eter-koncentrerade medel (5 droppar):

 • patchouli - för att stärka rötterna;
 • ylang-ylang, ceder - för glans och volym.

Att ljusna

Med hjälp av en mask baserad på kardborre och ricinolja kan du lätta krullarna med två eller tre toner med sin veckovisa repetition. För detta behöver du:

 • ricinolja och kardborreolja - 15 ml;
 • lätt honung - 20 g;
 • Kefir - ¼ Art.

Om hårets typ är fet, sätt sedan till 10 ml vodka eller brandy i blandningen.

Håll masken på huvudet rekommenderas i tre timmar. Efter tvättning, skölj håret med avkok av horsetail.

För målade

Efter kemisk färgning blir låsen utan ordentlig vård livlös, spröd, färgen på färgämnet börjar blekna.

För att förhindra att detta händer måste du göra masker med följande komposition en gång i veckan:

 • huvudbeståndsdel - 30 ml;
 • äggula - 2 st.
 • någon honung - 10 g;
 • Cognac - 10 ml.

Beredningsförfarande:

 1. äggulorna är malda med burdock;
 2. blandad med honung tills slät
 3. lägg till brandy.

Den kosmetiska blandningen hålls på huvudet i 30 till 40 minuter.

Resultatet: bevarande av önskad färg och livlig, vacker hårstruktur.

I den här videon kommer du att lära dig om det är möjligt att stärka och återställa skadade lockar med burdockolja, samt hur man applicerar detta mirakelhjälpmedel till ditt hår:

Hur snabbt och ordentligt tvättas

En mask som är baserad på ren burkolja, liksom kompositioner utan äggula, tvättas av med vanligt schampo med varmt vatten. Om kompositionen av den kosmetiska blandningen är äggula, tvättas masken i två steg:

 1. vid första kallt vatten med schampo för att undvika att vika äggvita vid hög temperatur;
 2. värm sedan med samma tvättmedel.

Följande video om hur man applicerar olja så att den lätt tvättas av:

Försiktighetsåtgärder, kontraindikationer

Inte ett enda fall av individuell intolerans eller allergier registrerades för burdockolja. Men dessa obehagliga fenomen kan orsaka ingredienserna i maskerna. Av denna anledning måste du före ett förfarande göra ett allergitest.

Sessioner rekommenderas inte när:

 • hög temperatur och feber;
 • Förekomsten av dermatologiska sjukdomar i hårbotten;
 • öppna sår och skär.

Med stor omsorg bör man göra oljeväxling med högt blodtryck och epilepsi. Deras varaktighet i detta fall bör inte överstiga 20 minuter.

När man ska förvänta sig en effekt

Resultatet av sessioner som syftar till att stimulera hårsäckarna och förbättra hårbotten kommer att märkas först efter att ha genomgått en fullständig behandling. Ägare av en kort frisyr på en månad får dock märka en märkbar längdökning.

Effekten av förfaranden som syftar till att förbättra håret blir märkbar efter det andra förfarandet.

Se vilka resultat som kan uppnås - foto före och efter applicering av burkolja för hår:

Behandlingsförloppet består av 10 masker som behöver göras varje 7-10 dagar. Då behöver du en paus i sex veckor för att undvika att bli van vid drogen.

Vi erbjuder intressant och användbar information om komposition, egenskaper och tillämpning av burdockolja:

Kockolja - ett medel testat av tiden. Med det kan du påskynda hårväxten, förbättra hårets tillstånd, bli av med mjäll, etc. Det viktigaste med detta är att välja rätt ingredienser och att respektera de exakta proportionerna när du förbereder masken.

Kockolja för torrt eller vått hår

Att veta hur man korrekt applicerar närande olja i håret, såväl som att välja den korrekt på strukturen och tillståndet hos strängarna, kan du uppnå fantastiska resultat.

Den rika vitaminkompositionen och ett brett utbud av kosmetiska oljor gör att de kan användas som ett kraftfullt reduktionsmedel för lösa strängar av någon struktur och längd.

Användarvillkor

Applicera olja hemma

Men experter är överens: innan du applicerar kosmetiska oljor är det nödvändigt att värma upp till + 40 grader och säkert i ett vattenbad - så att deras doftande väsen kommer att öppnas helt, blir det bättre absorberat i hår, rötter och hud och kommer att visa alla dess fördelaktiga egenskaper så mycket som möjligt.

Om det är nödvändigt att förankra rötterna eller på de målade krullarna, ska masken inte gnidas hårt och svårt att hålla i för länge.

Användbara egenskaper

Med hjälp av vegetabiliska oljor är det möjligt att förstärka inte bara krökningar utan även naglar samt eliminera kosmetiska defekter i ansiktets, händer och kroppens hud och behandla även vissa dermatologiska sjukdomar.

Egenskaper av vegetabiliska oljor

Eteriska oljor skiljer sig från vegetabiliska oljor med högre koncentration och lägre fettinnehåll. Rent applicerad på rötterna och deras hår är omöjligt - du måste blanda några droppar med vegetabiliska eller syntetiska kosmetiska oljor eller med färdiga balm, schampo eller masker. Annars skadar otroligt mättade eterföreningar den sköra hårstruktur och känslig hud.

Eteriska oljor - för hårstyrka

Vad är burdockolja bra för hår?

Den kemiska sammansättningen av burdockolja gör den extremt användbar för vård av hår eftersom det innehåller följande:

 • Komplexet av vitaminer - det låter dig behålla en neutral syra-basbalans i hårbotten;
 • Tanniner och mineralsalter är väsentliga för att näring och bibehålla frisk hårbotten och hår.
 • Proteiner - hjälper till att återställa mikroskador på hårstrukturen;
 • Stearin- och palmitinsyror - optimal näring för hårsäckarna, förhindrar för tidig döning av lökar;
 • Naturlig inulin - nödvändig för aktiv metabolism, förlänger hårlampans livslängd.

Som praktiken visar att regelbunden användning av burdock-olja gör det möjligt att uppnå följande resultat:

 • Torrt hår fuktas, blir elastiskt, glänsande;
 • Skadade och uppdelade strängar slutar skära, mikroskador är fyllda med protein och håret ser hälsosamt ut;
 • Friskt hår växer aktivt, så det här hemmet är van vid att växa hår;
 • Olja och massage kan effektivt avlägsna torr mjäll. Oljan tränger djupt in i lagren av döda celler, så att den döda epidermisen mjuknar och avlägsnas helt enkelt från hårbotten med hjälp av mjuka massrörelser, vilket inte kan uppnås genom att bara tvätta håret.
 • Oljemaskor gör det möjligt att inte använda balsammen efter tvätt med schampo - låsen är elastiska, väl fuktade, skyddade mot utseendet av splittrade ändar. Oljeprofilen skyddar håret aktivt mot de skadliga effekterna av extrema temperaturer - detta är särskilt viktigt på vintern när håret lider av frost och torr inomhusluft.

Baserat på dessa data kan det hävdas att en sådan olja är den bästa produkten för hemvård för torrt hår. Varför är så många tjejer besvikna på honom?

Vanliga misstag vid användning av kardborreolja

 1. Försummelse av ansökningsregler. Före användning måste oljan värmas till ca 40 ° C - detta är nödvändigt för följande ändamål: Flytbarheten hos en ganska tjock olja ökar, vilket gör att den kan appliceras på håret med ett tunnare lager. Detta påverkar inte effektiviteten hos oljemaskan, men det blir mycket lättare att tvätta bort det. Varm olja styr aktivt sina komponenter till cellerna i huden och håret, så att oljan inte bara värms försiktigt utan även förses med ett värmebad efter applicering på håret.
 2. Massage. Till att börja med applicerar vi oljan på hårbotten - det är nödvändigt att gnugga den i huden med cirkulär snygging och rörelser - detta medför upphettning av huden och aktivering av mikrocirkulationen i epidermis - celler och bulbceller får ökad mängd syre och vitaminer tillsammans med blodet. Då måste håret kamma - så oljan från rötterna är jämnt fördelad över hela längden av håret i ett tunt skikt. Om det finns ett problem med splittrade ändar eller de är mycket torra, måste du dessutom använda lite olja på spetsarna. Du behöver inte använda verktyget till hela längden på håret med ett tjockt lager - det ökar inte maskins effektivitet, men skapar bara problem när det tvättas bort. I allmänhet, när du ansöker ekonomiskt för ett förfarande, behöver du 1-2 matskedar. organ. Det är ingen mening att förtvätta håret eller bara våta ditt hår - det är mycket lättare att applicera en mask till torra strängar, särskilt eftersom vått hår kan skadas, särskilt om de är mycket långa.
 3. Vad kan appliceras olja? För att distribuera produkten i hårbotten med ett mycket tunt skikt kan du använda en kam, vattna tänderna på tänderna med ett uppvärmt medel, liksom fingrar, en pensel för att applicera färg. Det enklaste och snabbaste sättet är att använda en sprutpistol - du måste hälla upp den uppvärmda oljan i sprutpistolen från vilken hårprodukt som helst och spruta den på avskiljning - så oljekonsumtionen blir den mest ekonomiska utan att påverka effektiviteten av procedurerna.
 4. Utdrag. Åsikter om varaktigheten av exponering av oljemaskor på Internet är uppdelade - åsikterna skiljer sig: någon rekommenderar att man inte överskrider exponeringstiden på en timme. Vissa råder att lämna en mask för natten. I den här frågan kan du hålla fast vid det gyllene medelvärdet, varierande tiden oljan är i strängarna från 1 till 3 timmar beroende på tillgänglig tid;
 5. Hur man tvätta av burdock olja Det bör genast sägas att masken inte tvättas av med varmt men med varmt vatten. Varmt vatten aktiverar talgkörtlarna, så att håret börjar aktivt bli fet och se inaktuellt i 2 dagar. Om oljan från håret ännu inte är helt tvättad, kommer utseendet på jämnt torrt hår att lämna mycket att önska. Ett tunt lager olja utan problem tvättas av med schampo i 2 gånger. Om det finns en halv burk remedier på huvudet, så kan du använda äggulan för att städa håret - det neutraliserar fettet och efter att gnugga detta ämne i håret blir det mycket lättare att tvätta bort de oljiga resterna. Dessutom, om du till en början lägger äggula till oljan, tvättas en sådan blandning utan att delta i schampo - i så fall kan du tvätta håret innan du applicerar masken och applicera den på vått hår. Vissa försöker tvätta av oljan med tvål - ett högt alkaliinnehåll torkar ut håret och resultatet av en sådan mask kommer helt enkelt inte att vara;
 6. Hur länge går oljemaskers kurs? Kockolja, som alla andra naturläkemedel, är inte beroendeframkallande, så det kan användas som förebyggande åtgärd varje vecka. Men det borde komma ihåg att det här verktyget tränger in i hårets inre skikt och ackumuleras i det - det är därför efter oljeprocessen att krullarna blir tyngre och mörkare. För att inte överolja ditt hår är det värt att ta en paus var 2-3 månader, saknar 3-4 masker. Om detta inte är gjort kommer håren att vara mättade med olja och kommer att bli mycket snabbt fett, vilket gör håret osjämt.
 7. Fallgropar. Trots sin effektivitet är inte burdockolja i sådan efterfrågan som det kan vara. Faktum är att det är nästan omöjligt att färga hår som impregnerats med ett sådant verktyg - resultatet är oförutsägbart. För att färgen ska ligga platt och matcha den förväntade nyansen på håret, efter oljekursen, ska 4-6 månader passera. Eftersom den stora delen av det rättvisa könet använder hårfärg är oljemaskar mest populära bland unga tjejer som har råd med naturlig hårfärg.

Fördel och användbara egenskaper, åtgärd

Oljan som erhålls som en följd av bearbetning av kullrot (burdock) är inte sämre i dess egenskaper och effektivitet gentemot exotiska utomeuropeiska produkter, till exempel argan eller kokosnöt.

Den användbara sammansättningen av produkten av bearbetning av burdock är imponerande:

Är det inte konstigt att den kompetenta tillämpningen av det här verktyget gör att du kan ge ett lyxigt utseende till något hår och lösa flera problem på en gång?

Dessutom påverkar ansiktet hela längden på håret, återställer sin hälsosamma struktur.

Den fördelaktiga effekten av burdockolja för håråterställning i bilden före och efter användning:

Oavsett om kastaolja verkligen hjälper till tillväxt och håravfall, hur mycket kan och bör hållas på huvudet - låt oss se längre.

Indikationer för användning, påverkan på strängarnas tillstånd

Vi kommer att förstå hur burkolja påverkar håret, undersöker indikationerna för dess användning:

Periodisk applikation ger möjlighet att helt återställa ditt hår.

Verktyget hjälper till mot håravfall! I genomsnitt, efter 1,5-2 månaders regelbundna procedurer, minskar intensiteten av utfällningen och deras struktur förbättras avsevärt.

Curls ser friskare och mer strålande ut, och problemet med torr hårbotten och allvarlig seborrhea är helt löst.

Ett sådant resultat kan dock endast förväntas från en riktigt kompetent vård med hjälp av en högkvalitativ naturprodukt.

Hur man använder

Det finns flera alternativ:

Den mest universella vårdplanen som passar ägarna av hår av vilken typ som helst är som följer.

Efter tvättning gnidas klyftaolja uppvärmd i ett vattenbad i hårbotten i 15 minuter. För att underlätta proceduren kan krökarna delas in i enskilda strängar med hjälp av en kam.

Efter avslutad oljemassage på huvudet kan verktyget fördelas över hela längden på krullarna, med särskild hänsyn till torra och spröda tips.

En speciell polyetenlock är sliten på huvudet. Ovanifrån är det lämpligt att bära en varm hatt eller handduk för att sätta på huvudet.
Oljepåverkans exponeringstid är från 1 timme.

Maskrecept med extra ingredienser

Ett lite mer komplicerat oljepackningsrecept innebär användning av en blandning av bas och eteriska oljor.

För varje 2 msk. Basen tas av 2-3 droppar av den väsentliga substansen.

Beroende på vilken effekt du vill uppnå från behandlingarna kan ytterligare ingredienser användas.

För att påskynda tillväxten

För att förbereda en mask för att förbättra hårväxten baserat på burdockolja, 2 msk. Uppvärmd till 40 ° C betyder blandning med en av de föreslagna ingredienserna:

Hur länge behöver du hålla kollisionsolja på håret? Alla de föreslagna recepten är mycket effektiva, men de kan orsaka brännskador på den känsliga hårbotten.

Av denna anledning bör maskens varaktighet inte överstiga 45 minuter, och du bör inte heller bära ett uppvärmningslock när du applicerar produkten.

Hur man använder skäggolja för hår: hur mycket man ska applicera, hur man gnider det i huvudet, gör en mask med användning mot att falla ut och för tjockt hår - berätta för videon:

Kompositioner för återhämtning

Hur man behandlar hår med klyftaolja - användningsmetoden för behandling är enkel, alla samma 2 msk. uppvärmda medel blandat med:

Sådana recept är mindre traumatiska för hårbotten, så maskenas längd kan förlängas upp till 2 timmar med hjälp av ett uppvärmningslock.

Hur man använder burkolja för hårväxt, användning av håravfall, berätta för videon:

Hur man ansöker på krullar och tvättar

Oftast är problem med användningen av oljeluckor och masker associerade med komplexiteten i deras applicering och sköljning.

För att underlätta tvätt av hår kan du inte bara använda vanliga schampon, utan även rågmjöl.

För detta 5 ssk. mjöl är tillräckligt för att lösa upp med varmt vatten till ett tillstånd av tjock grädde, blanda noggrant och applicera direkt på oljemaskan.

Efter att ha fördelat rågblandningen över hela ytan på krullarna, vänta i 10 minuter och tvätta noggrant med varmt vatten. För att göra håret rent, brukar en tvätt vara tillräckligt, men om det behövs kan du dessutom använda schampo.

För att underlätta kamning efter proceduren, använd vatten med någon ättika, citronsaft eller yoghurt för att tvätta.

Vilket är bättre att välja priser på apoteket

När du väljer ett lämpligt verktyg bör du i första hand vara uppmärksam på utseende och komposition.

Tillverkare kan erbjuda både en produkt i ren form och med tillsats av medicinska örter eller heta paprika. Sådana verktyg kommer att bidra till att förbättra effektiviteten i kosmetiska förfaranden.

Närvaron av konserveringsmedel, smaker och andra kemiska tillsatser är emellertid osannolikt att göra innehållet i flaskan mer användbart.

Apotekolja kan skilja sig åt i reningsgraden. Naturåterfinerad produkt har en rikare lukt och en grön nyans.

Ägare av ljuskronor passar inte ett sådant verktyg: en oljekomposition kan ge en oväntad toning effekt.

Av den anledningen är det ibland bättre att välja en mindre användbar, raffinerad olja utan uttalad färg och lukt.

Priset på produkter varierar väsentligt beroende på den specifika tillverkaren.

Av de varumärken som representeras på marknaden har produkterna Elavar, Dobryi Aptekar, CARE Derma och Green Doctor de mest positiva recensionerna.

Skada, kontraindikationer och eventuella biverkningar

En hushållsbehandling med burkolja kan inte vara möjlig på grund av vissa faktorer.

Oftast klagomål om komplexiteten av utlakning av oljekompositionen: ofta efter en mask eller wrap, tvättas huvudet 3-4 gånger.

Svårigheter vid användning kan uppstå med individuell intolerans av burken, vilket är extremt sällsynt.

Inte alltid glad och produktens sammansättning. Kockolja kan inte endast erhållas från själva växten. I produktionsprocessen insisterar burdockrötter på klar bas, oftast solros eller mineralolja.

För att undvika detta är det värt att köpa produkter av tillförlitliga varumärken eller göra verktyget själv.

Hur man applicerar burdockolja på håret av alla regler

Varje kvinna drömmar om vackert, silkeslen, frodigt och lyxigt hår. Rikt hår är inte bara den främsta kvinnliga dekorationen, utan också en indikator på hälsa, både fysiskt och emotionellt. Vid den minsta störningen kan håret ändra sin struktur, bli matt och i värsta fall börja falla ut.

Alla vet att att använda burkolja kan uppnå bra resultat, eftersom det här är ett av de mest användbara verktygen för att förbättra huvudets och hårets hälsa. Hur man applicerar burdockolja på håret för att stärka rötterna och öka tillväxten? Efter enkla regler kan du uppnå ett utmärkt resultat utan att ägna mycket ansträngning och inte spendera stora pengar på salongprocedurer och dyra vårdlinjer.

Användbar komposition av burdockolja

Det har länge varit känt om de helande egenskaperna hos burdockolja. På råd av mormor, använde våra mödrar och farmödrar denna folkmedicin, vilket är en naturlig och billig produkt. När den används korrekt, stimulerar oljan hårväxten, det har en positiv effekt på deras struktur, glödlampa och hårbotten.

Sammansättningen av burdock olja omfattar:

 • vitaminer: B, A, C, E, PP;
 • flavonoider;
 • mineralämnen: brom, vanadin, järn, mangan, tenn, koppar, zink, etc.;
 • eteriska oljor;
 • inulin av naturligt ursprung
 • syra;
 • tanniner;
 • protein och andra ingredienser.

Kockolja för att stärka glödlamporna

Med hjälp av burdock olja förbättras blodcirkulationen och metabolism i huden återställs, den närmar sig, penetrerar hårstrukturen, stärker och förbättrar deras tillstånd. Om den används på de snittiga ändarna, förseglad med ett platt järn, kan du bli av med detta problem utan att använda sax.

Korrekt hårvård med kardborreolja

För hårvård kan du använda burkolja både i ren form och som huvudkomponent, vilket är en del av användbara hårmaskor.

För att maximera effekten av oljeanvändning bör man följa de grundläggande principerna och reglerna:

 • Innan du börjar med att skrapa burkolja i håret, bör du tvätta håret med schampo - håret ska vara rent längs hela längden. Torka lite med en handduk. Applicera förvärmt smör i ett vattenbad, applicera på rötterna och gnid in med snyggt massagerande rörelser. För fördelning över hela längden måste du ta en kam med brett tänder, våt det i olja och gå igenom håret flera gånger, du kan hjälpa till med dina händer. Därefter måste du bära en plastlock eller påse och täcka över den med en handduk eller en varm hatt. Lämna på i 1 timme, tvätta håret med schampo, helst 2 gånger, använd eventuellt en balsam.
 • Det är bättre att upprepa denna procedur minst två gånger i veckan i 1-2 månader. För att inte ha hårvikt efter en sådan kurs bör du ta en paus i 2-3 veckor, då kan du upprepa proceduren.
 • Du kan applicera det på torrt hår. Varje dag appliceras några droppar olja, som värms genom att gnugga handflatorna, lätt på spetsarna, varigenom de splittrade ändarna förseglas. Det kan och bör inte ens tvättas av. Men var noga med att dra sig tillbaka från rötterna, annars kommer effekten av ett smutsigt huvud inte att ta lång tid.

Recept hår maskerar med burdock olja

För bästa resultat kan det blandas med olika ingredienser: äggula, senap, peppartin, jäst, lök, brandy, honung eller svartbröd. Dessa masker är lämpliga för alla typer av hår, men använd dem inte för ofta för de som i naturen har fet hår.

För hårväxt

För att förbättra hårväxten kan du förbereda en användbar mask hemma. Ta 30 g honung, 30 ml färsk citronsaft, 30 ml burkolja. Alla komponenter måste blandas, värma sedan allt i ett vattenbad tills honungen är upplöst, tillsätt sedan 2 äggulor. Blanda noggrant och applicera på huvudet, börja med att gnugga in i rötterna, sprid sedan över hela längden av håret. Sätt på en plastlock och täck med en handduk ovanpå. Lämna på i 1,5 timmar, skölj sedan med schampo. Det är nog att upprepa denna procedur en gång i veckan i 1 månad.

Firming mask

För att stärka hårlampan kan du göra en mask med kakao. Ta 2 äggulor, piska den med en gaffel, sätt 15 g kakao till ägget, blanda allt och tillsätt 45 ml burdockolja till denna blandning. Den resulterande kompositionen bör gnidas med massagerörelser i hårbotten. Efter maskindistributionen behöver du också bära en plastlock och täcka med en handduk. Håll masken i minst 1 timme, skölj sedan med schampo. För utmärkta resultat ska du göra en mask 2 gånger i veckan i 1 månad.

För torr hårbotten

För torr hårbotten, förbered en mask baserat på kalendula: 30 ml burdockolja blandad med 15 g kalendula och två äggulor. Sprid blandningen på rötterna och hårbotten, använd resten på allt hår, lägg en plastpåse eller hatt på toppen, täck med en varm trasa och låt den ligga i 1 timme. Skölj sedan med schampo.

För fet hårbotten

För oljig hårbotten kan du göra en mask med grapefrukt. Du måste ta 15 ml burkolja, 15 ml sheasmör, tillsätt 10 droppar apelsinolja och 30 ml frisk grapefruktjuice. Alla noggrant blandade och applicerade på håret, var uppmärksam på rötterna. Lämna i en halvtimme, bli inte borttagen, och tvätta av när tiden går ut. Om det lämnas längre, kan masken torka ut hud och hår.

Hur man väljer en bra bördolja

I specialaffärer och apotek finns ett stort urval av denna enkla och så mirakulösa olja, men effektiviteten i ansökan beror på dess kvalitet. Det är bättre att välja en produkt från inhemsk produktion, och var noga med att vara uppmärksam på tillverkningsdatum och hållbarhetstid.

Om du vill kan du göra det själv, du behöver bara hitta färsk burdockrot, hugga den och få en ny produkt under hög temperatur. Men när man använder den här metoden, kommer de flesta användbara oljorna att förångas, det är bättre att köpa den färdiga produkten, förutom kostar det bara pennies.Nästa Artikel
Var kommer löss från en person, hur kan de bli smittade