Hur man väljer högkvalitativ burdockolja?


I moderna butiker ett stort urval av en mängd olika burdock olja. Många köpare dyker upp när man tittar på all denna sort. Att välja en riktigt högkvalitativ bördolja och inte överbetala för överskott, du behöver veta några regler.

1. En kompetent tillverkare häller alltid olja i antingen mörka glasbehållare eller ogenomskinliga plastflaskor. Från inköp av pengar i andra behållare är det bättre att omedelbart vägra.

2. På flaskan med burdockolja ska en etikett med all nödvändig information anbringas - om tillverkaren, utgångsdatum, produktens sammansättning, dess egenskaper och användningsregler.

3. Sammansättningen måste först ange den använda oljan (till exempel sojabönor eller solros), liksom burdock (burdock) rötter. I vissa fall föreskrivs det omedelbart oljaxtrakt av burdockrot. Ytterligare användbara ingredienser kan också inkluderas: kamille, hästsegel eller rött paprikaxtrakt och många andra. Det viktigaste är att det inte finns några färgämnen och smaker.

4. Real burdock olja har en naturlig ört lukt utan några dofter. Det är ganska tjockt och visköst.

5. Det är bäst att köpa ett sådant verktyg i ett apotek, och inte i en vanlig stormarknad eller kosmetisk butik.

Kockolja - egenskaper och applikation

Artikeln berättar om bördolja, dess fördelaktiga egenskaper och tillämpning i kosmetologi. Du kommer att lära dig vilka typer av burdockolja som finns att köpa, vilket är användbart verktyg för hår, ansiktshud och naglar.

Sammansättningen och fördelaktiga egenskaper hos burdockolja

Användbara egenskaper för burdockolja på grund av sin rika kemiska sammansättning innefattar den:

 • vitaminer - A, E, C och Grupp B;
 • mineraler - järn, kalcium, krom;
 • polysackarider - inulin.

Också i kompositionen finns fettsyror - stearinsyra, palmitinsyra.

Vid applicering av burkolja på ansiktets eller hårets hud bildas en oljig film som gör det möjligt att behålla fukt. Inulinspolysackarid fungerar som en sorbent - rengör hudens och hårets yta från döda celler, ackumulerade fett och smuts.

Kockolja förbättrar blodcirkulationen och stimulerar därigenom förbättrad leverans av näringsämnen och syre till cellerna i överhöljet av epidermis.

Herbal remedy aktiverar vatten-lipidmetabolism, förbättrar lokal immunitet och accelererar regenereringsprocesser.

Typer av burdock olja

Förutom den klassiska naturliga burdockoljan, hittar du växtbaserade läkemedel med röd peppar, nässlor och vitaminer.

Med röd peppar

Kockolja med rödpeppar används för hår - för att påskynda tillväxten och stoppa förlusten.

Extraktet av rödpeppar förbättrar blodflödet till hårbotten, tack vare vilket mer näringsämnen levereras till hårrötterna.

Användbara spårämnen närmar hårsäckar, stärker dem och påskyndar hårväxten. Dessutom eliminerar verktyget effektivt mjäll.

Var försiktig när du använder denna typ av burdockolja. Låt inte hårbotten starkt brinna, annars kan du brinna och prova utvecklingen av en allergisk reaktion. För outhärdlig stingning, skölj omedelbart av bördolja.

Med nässla

Kockolja med nässlextrakt, det är tillrådligt att använda för att stärka hårrötterna, verktyget är effektivt vid behandling av skallighet och seborré.

Växtprodukten slutar håravfall, stärker hårsäckar, normaliserar produktionen av subkutan fett, accelererar hårväxten. Kockolja hjälper till vid behandling av mjäll, främjar snabb läkning av sår på huden, eliminerar klåda.

Jämfört med produkten med tillsats av peppar extrakt, det är en mildare botemedel.

Med vitaminer

Kockolja med vitaminerna A, E och B kan användas för hår och ansiktsskinn och för att stärka naglarna.

Vitamin A bidrar till snabb regenerering av celler, hjälper till att behålla fukt i dem. E-vitamin ökar blodcirkulationen, har en antioxidant och föryngrande effekt. B-vitaminer bidrar till förbättrad näring av hudceller och hårsäckar, produktion av kollagen och elastin.

Burkhårolja

Hemligheten av effektiviteten hos burkolja i behandling av hår ligger i att förbättra blodcirkulationen i hårbotten och dess rengöring från döda celler. Detta gör att fördelaktiga ämnen kan flöda fritt till hårsäckarna och närma dem.

En tillräcklig mängd vitaminer, mineraler och fettsyror ger snabb hårväxt, stärker sina rötter och återställer strukturen.

Innan du använder burkolja måste den upphettas i ett vattenbad till 35-40 grader. Så här applicerar du produkten - massera oljan i hårbotten med massörrörelser, du kan applicera produkten både på torrt och på vått hår.

Om så önskas kan du distribuera produkten över hela längden på håret. För bekväm fördelning av olja kan du använda en kam med sällsynta tänder.

Efter applicering av produkten, sätt på en plastlock och linda huvudet med en handduk. Håll masken i 1-2 timmar. Tvätta av med varmt vatten med schampo. Efter att ha applicerat burkolja är det bättre att torka håret utan hårtork.

För ögonfransar och ögonbryn

Kockolja kan användas inte bara för hårvård, men också för ögonfransar och ögonbryn. Olja stoppar förlusten av ögonfransar, vilket gör dem längre och mer volymin. Applicera ögonbryn gör dem tjockare och mer lätta.

Dagligen applicera olja av kardborre på ögonfransarna och ögonbrynen med hjälp av en gammal mascaraborste, efter tvätt och torkning. Ta bort överflödigt produkt med en bomullsplatta eller pappershandduk.

För dessa ändamål kan du använda ren burdockolja eller med tillsats av ett vitaminkomplex. Använd inte produkten med rödpeppar.

Män kan också använda burdockolja - för skägg. Komponenterna av burdock-olja stimulerar hårväxten, gör dem mer lätta och silkefulla.

Kockolja för ansikte och kropp

Ren burdockolja, liksom olja med tillsatta vitaminer, används för att ta hand om ansiktets och kroppens hud. Verktyget återställer vattenlipidbalansen i huden, behåller fukt på ytan, eliminerar torrhet, som är karakteristisk för höst-vinterperioden. Med hjälp av burdock olja är det också möjligt att eliminera torrhet i armbågar, klackar, knän.

Olja rensar huden i ansikte och kropp av döda celler, överflödigt fett och smuts. Det mjukar huden, har en antibakteriell effekt, hjälper till att eliminera akne. Med regelbunden användning av växtprodukten accelererar processerna för regenerering på mobilnivån, främjar produktionen av kollagen och elastin, det hjälper till att släta på rynkor och förbättra hudfärgen.

Kockolja rekommenderas att appliceras på ansiktets och kroppens hud 15-20 minuter innan du tar ett bad eller dusch. Eftersom produkten är baserad på basoljor kan den appliceras på huden i sin rena form. För att göra detta, använd en bomullsplatta, ta bort överskottet med en pappersservett.

Kräftolja för naglar

Användningen av burdockolja är inte begränsad till att ta hand om hår och hud i ansikte och kropp, det kan också användas för att förbättra naglarna. Den produkt som erhålls från burkrot stärker nagelplattan, accelererar nagelväxten, förhindrar utvecklingen av svampinfektioner.

Regelbunden användning av burdockolja för naglar löser problem som brittleness och delaminering. Produkten mjukar också nagelbandet.

Gnugga burkolja i nagelplattan och nagelbandet, eller gör ett bad innan den klippta manikyren.

Kockolja hemma - ett recept

Du kan laga burdockolja själv hemma. Följande recept är taget från boken K. Ippolitov "Home Parfumery" 1906 issue.

Hur man gör burdockolja

ingredienser:

 1. Kockrot - 20 g.
 2. Olivolja - 200 ml.

Hur man lagar mat: Snygg gräsmatta. Häll råolivolja. Placera ingredienserna i ett vattenbad och värma i en timme, temperaturen får inte överstiga 50 grader. Häll oljan med råmaterialet i en flaska mörkt glas, lämna i 7-8 dagar på en mörk plats.

Hur man använder: Använd burkolja för sitt avsedda ändamål. Stam före användning. Förvara på ett mörkt och torrt ställe.

Istället för olivolja kan du använda solros, mandel, rapsfrö.

Kontra

Kockolja är en naturlig produkt och har ingen kontraindikationer, eftersom den används externt. Användningen är emellertid oacceptabel i närvaro av individuell intolerans mot substanserna närvarande i kompositionen.

För att upptäcka förekomst eller frånvaro av allergier, utför ett okomplicerat test. Applicera en liten mängd produkt på armbågens yttervägg och låt den ligga i 15-20 minuter. Om det inte finns några utslag, använd gärna huden och hårvård.

Var att köpa

Du kan köpa burdockolja i apotek eller webbutik.

När du köper en örtberedning, var noga med att vara uppmärksam på hållbarhet och lagringsförhållanden.

Medelpriset på burdockolja är 35-70 rubel. Kostnaden beror på den specifika punkten och försäljningsområdet, tillverkarens märke, tillgången till ytterligare komponenter.

recensioner

Nedan finns recensioner av tjejer som använde burdockolja för ansikte, hår och naglar.

Jag blev uppmanad att använda burdockolja för att återfuka och närma huden i mitt ansikte. Efter att hon berättade för mig hur man använder produkten köpte jag kockolja med vitaminer och applicerade den dagligen före duschen. Huden har blivit mycket mjukare, förbättrad hudfärg.

Ekaterina, 31 år gammal

Jag använder burdockolja för hårbehandling, först köpte jag Mirolla varumärke, men senast gillar jag olja mer från Evalar. Efter 1 månaders applicering av masker baserade på burdockolja blev håret tjockt, mindre faller ut, glans.

Tidigare använda burdockolja för att återställa håret efter färgning, efter en märkbar effekt användes för naglar. Fingernorlar växer snabbare, det är lätt att hantera nagelbandet.

beauty.ua

Kockolja har en massa användbara ämnen som kommer att vara till nytta för skönheten i ditt hår och hud. I den här artikeln kommer vi att berätta varför du borde prova detta verktyg och vad är dess unika.

Ett vanligt mirakel: Under århundraden med lågmolekylära och cellulära kosmetika, förlorar alla nya upptäckter och tekniker som verkar nästan overkliga, några bra gamla medel, enkla som världen och kända under många århundraden, inte deras relevans. En av dem - mormors skönhetsrecept - burdockolja. Den är så elementär och tillgänglig, vidarebefordrad i kommunerna från kvinnorna från en generation till nästa.

Vad är användningen av burdockolja?

Naturlig burdockolja - bara en vitaminbomb! Det innehåller stora mängder vitaminer A, B, C och E, spårämnen kalcium, järn, koppar, krom, tanniner, stearin- och palmitinsyror, naturligt inulin.

En sådan generös komposition har en positiv effekt på människans vävnader - ökar hudens skyddande funktion, förbättrar lipidmetabolism och lokal immunitet. Så burkolja kan väl användas för att ta hand om huden i ansiktet, nacken, dekolleten och till och med känslig ögonlock. Den kan användas som ett självständigt verktyg, eller i en blandning med grädden. I folkmedicin används denna olja, som produceras från burkrot, för att läka sår, behandla akne och eksem.

Och skäggsolja för hår är hundra procent slagen av vård! Förmodligen inte en enda åtgärd har fått så många positiva recensioner. Dess fördelar - användarvänlighet, lågt pris och omedelbart resultat. Från högkvalitativ naturlig burdockolja (läs kompositionen, smidd och utspädd) håret blir starkare och tjockare.

Kockolja för hårväxt - nummer ett verktyg! Det stannar inte bara förlusten utan aktiverar också tillväxten av vilande hårsäckar. Och dessutom, med antimikrobiell verkan, läker man samtidigt hårbotten, lindrar mjäll och klåda.

Hur man använder burkolja för hår?

Applicera ren olja mot rötterna med massörrörelser. Lämna på håret i ett par timmar eller hela natten. Skölj sedan noggrant med schampo. Ren olja kan lätt smörja hår, så du bör inte göra en sådan mask före något viktigt möte.

Kockolja med rödpeppar att applicera på hår. Olja med denna tillsats säljs färdigt på apoteket. Dessutom är verktyget lätt att göra hemma genom att blanda tinktur av rödpeppar med burdockolja 1 till 1. Varför är burdockolja med rödpeppar populär? Eftersom peppar orsakar blodkörning i hårbotten, förbättrar oljans prestanda. Men det här verktyget är inte för alla. Efter att du har applicerat produkten, kolla på ditt hår: Om de blir tråkiga passar produkten inte dig.

Burdock masker. Det finns en hel del av dem: med eteriska oljor, äggula, riven lök eller honung. Masker appliceras på håret med massörrörelser från rötterna och längs hela längden på håret. För att förbättra den terapeutiska effekten kan du bota håret med en plastpåse och en handduk.

Det är bättre att tvätta av masker med burdockolja med schampo för fet hår, och vid sköljning tillsätt vinäger eller citronsaft till vatten.

Du kan köpa burdockolja eller färdiga masker och tonics i någon apotek eller kosmetisk butik. Det finns en sådan lycka från 20 UAH (för en liten flaska ren olja) och till oändligheten (vissa uppsättningar oljor och masker är väldigt dyra).

Och om tidigare kockolja placerades som en exklusivt kvinnlig produkt, har nu klyftolja för ett skägg dykt upp på marknaden. Så om du vill skämma bort din man - köp honom ett sådant verktyg. Tja, glöm inte bort dig själv. Silky håret!

Naturlig burdockolja

Hur man gör burdockolja.

mest hemma? En sådan fråga ställs av personer som inte litar på den inköpta produkten. För mycket på senare tid finns negativa recensioner om den burdockolja som köpts i handelsnät.

 • Vissa i recensionerna skriver att efter behandling observeras ingen förbättring,
 • Andra klagar på utseendet på överflödigt fettigt hår.
 • Och priset på produkten är annorlunda, så ingredienserna i tillverkningen använder olika kvaliteter.

Det finns naturligtvis människor som oljan inte hjälper till i sin speciella situation.

För att skingra tvivel om medicinska kvaliteter, gör din egen burdockolja med egna händer. Att göra dig själv börda är ganska enkelt. Nedan beskrivs de två huvudmetoderna för att laga olja. För att börja försiktigt välj kompositionen av läkemedlet. Det mest idealiska alternativet är att gräva på den ekologiskt rena platsen för kullans rötter, och med hjälp av en press, tryck hemlagad olja från kärnorna av nötter, frön eller linfrön.

Kockolja hemma recept.

I apoteket köper vi i de flesta fall torkade rötter och i snabbköpet inte raffinerad vegetabilisk olja i enlighet med dess ekonomiska kapacitet. Det bästa anses av valnötter eller pinjenötter. Men den mest populära är levande olivolja, även om många i södra Ryssland använder oroad solrosolja. Nu kommer vi till den första metoden - het.

Varm metod för att få burdockolja.

Blanda 3 st / l av rot (torr rot) av burdock med 250 ml. utvald olja. Håll dagen på en varm plats. Sedan, i ett vattenbad värms vi upp till kokpunkten och koka i 30 minuter.

Kyla, spänna, häll i glasburk. Allt kan användas.

Kall metod att få burdock olja.

Det används oftast i praktiken.

Blanda i en glasburk 0,5 liter. oljor med 150g hackad rå rot. Kapslingskåpa med lock och wrap med en trasa från ljuset.
Vi lägger på en varm plats, om radiatorerna arbetar, så är det möjligt på dem.
Således framställs oljan månad. Det rekommenderas att du blandar blandningen minst en gång var tredje dag - helst en gång om dagen.

Lite råd.

För att förbättra terapeutisk effekt av burdockolja kan du lägga till 50 gram. i några proportioner eller ensamma - kamomillblommor lämnar nässlor. Några estetiker lägger till en tesked pollen (en biodlingsprodukt).

Burkhårolja

Numera är hårvårdsprodukter gjorda enligt populära recept mycket populära. Ledande i den meningen, oljan för hårets skägg. Våra farfar mormor kände till fördelarna, men även idag upplever många människor detta botemedel i sina egna lås.

Det största värdet för burdockolja i hela växten, som också kallas burk på annat sätt, är dess rötter. Denna olja kan köpas på apotek och i kosmetiska avdelningar i butikerna, och du kan laga mat själv hemma.

egenskaper

Garvningskomponenter som ingår i burken, tillåter oss att ordentligt ta hand om sina lockor, tillhandahålla nödvändig näring och som ett resultat kommer de att se friska och vackra ut.

Närvaron av vitaminer i produkten är vad som påverkar näringen av cellerna i vilken organism som helst och dess "byggmaterial". Vitaminer som är rik på burdockolja kan ha en positiv effekt på mänskligt hår. Och mineraler är en energikälla och hjälper till att bevara balansen av vitaminer i kroppen.

Mineraler har sådana egenskaper som har fördröjd effekt på åldrandet, tack vare vilken hårbotten förblir ung. Dessutom är mineraler ansvariga för att mata kroppen med den energi som krävs för att de metaboliska processerna ska normaliseras.

Effekten som inulin har på kroppen säkerställer också det normala tillståndet för den metaboliska processen och reningen av kroppen från skadliga ämnen.

Fördelar och nackdelar

Fördelarna med att använda burdockolja för hår inkluderar ett antal egenskaper:

 • håret blir glänsande;
 • få ljusstyrka;
 • normal hårighet;
 • håret blir frodig och silkeslen
 • inte längre delas
 • komma till ett normalt tillstånd efter misslyckad "kemi";
 • hårrötter får näringsämnen och vitaminer.

Om du regelbundet använder burk, blir kammar hår mycket lättare, och detta är ett utmärkt val för tjejer som inte vill dela med långt hår. Det enda problemet som uppstår vid användning av kardborreolja är att det inte är så lätt att tvätta det.

struktur

I verktyget, framställt av burk, innehåller eterisk olja, många vitaminer, mättade fettsyror. Det innehåller också inulin, vilket förbättrar mikrofloran och accelererar växlingsprocesserna.

På grund av dessa egenskaper, med hjälp av burdock olja är det möjligt att behandla torr hud seborré, psoriasis, eksem. Detta verktyg kommer att hjälpa till med håravfall på grund av metaboliska störningar eller på grund av utarmning av graviditet och förlossning. Kockolja är också en utmärkt behandling för mjäll.

Dessutom kan allt som består av burkolja, normalisera metaboliska processer och blodcirkulation.

Vad är bättre: kardborre eller havtorn

Havtorn har länge varit känt för sin helande egenskaper i vården av tillståndet av hud, hår och naglar. Dess bär innehåller en stor mängd polymättade syror och vitaminer. Det bästa sättet att laga havtornolja anses vara hemma, som det mest miljövänliga.

Användning av havtorn för hårbehandling är lämplig för personer som föredrar självständiga förfaranden - säkert och med minimala kostnader. Precis som burdockolja har havtorn en regenererande och helande effekt. Produkten återfuktar och kan ha en antiinflammatorisk effekt på epidermis och på glödlampan, stimulerar hårväxt och regenereringsprocesser.

Båda typerna av olja kan köpas, men det kan göras hemma - det kommer i alla fall att hjälpa till med många problem: det kommer att lindra skallighet, torrhet, splittrade ändar, mjäll och en hel rad problem, på grund av vilka frisyren inte ser perfekt ut. Närvaron av B-vitaminer, karotenoider, E-vitamin och den antibakteriella komponenten orsakar en signifikant terapeutisk effekt av havtornsolja. Burdock olja noterar hur bra påskyndar hårväxten, om havtorns recensioner, som en näringsrik och ger hår silke. Burdock har använts i århundraden som ett naturligt sätt för hårvård och håravfall. Det tar bort irritation från hårbotten och kan förbättra sitt tillstånd som helhet.

Havtornet har länge varit känt som en växt som kan läka av många sjukdomar, och det skiljer sig både i både intern och extern användning.

Det är otvetydigt att säga vilken olja som är bättre, det kommer inte att fungera, eftersom resultatet är detsamma i båda fallen och håret, om det behandlas från tid till annan med burdock eller havtornsolja, nödvändigtvis ökar densitet, glans och styrka.

Hållbarhet

Hållbarhet när man köper burdockolja är av stor betydelse. Detta är inte fallet när du behöver glädjas i aktierna om produktens hållbarhet slutar snart.

Det här är en olja, och det kan bli rancid från tid till annan, och det händer många gånger snabbare om det lagras felaktigt - i solen och i värmen. Dessutom är allt som är användbart i kompositionen av burdockolja vid slutet av hållbarheten upphör att vara sådan, det kommer inte längre att ha några helande egenskaper.

Tja, om oljan är förpackad i ett ogenomskinligt glas eller någon form av mörk polymer - detta kommer förlänga hållbarheten.

Enligt reglerna för lagring av burdockolja bör temperaturen inte överstiga 25C och det ska vara ett mörkt rum. Om alla lagringsförhållanden är uppfyllda kan burkolja lagras i upp till 2 år.

Hur man väljer

När du köper bördolja, notera vad som listas i dess sammansättning. Det är bättre att ha färre komponenter, och kullrot skulle leda listan. Dessutom bör etiketten innehålla information om namnet på oljan som användes för att införa roten. Om du har en väldigt högkvalitativ produkt i dina händer, så kommer det att anges antingen olivolja eller mandelolja. Produkten infunderad med rapsfrö eller sojabönolja kommer att vara mycket mindre användbar och effektiv.

Om vi ​​pratar om industriproduktionen av olja från burdock, så läggs det oftast komponenter som kan förbättra den terapeutiska effekten. Dessa inkluderar ett antal vitaminpreparat, pepprextrakt och några andra ingredienser. Sådana tillsatser orsakar emellertid en högre kostnad för burdockolja. Produkten i färgstark förpackning kommer också att bli dyrare. Det mest budgetalternativ är givetvis hemproduktion.

Om produkten som säljs i affären är av hög kvalitet och naturlig, så kommer det att uppstå en transparent, tunn olja med en subtil trevlig lukt eller utan den. En sådan produkt blir lätt att tvätta av och kommer inte att fylla hårbotten. Bara här ser du det redan hemma, och i försäljningen av förpackningar är det som regel inte transparent. Den bästa lösningen för att säkerställa att ditt val alltid är framgångsrikt är inköp av burdockolja från beprövade varumärken.

Hur man ansöker hemma

Om du ska använda ren burdockolja och inte maskera med den som en av komponenterna, lägg upp en kam, som har ganska täta tänder, en duschlock, en varm handduk och glöm inte shampooen och oljan själv, då blir effekten starkare).

Applicera produkten på vått hår (före tvätt eller efter) - till själva rötterna, och sedan sprida det jämnt över håret till spetsarna. Efter det rekommenderas att försiktigt massera hårbotten i några minuter, fuktar sedan hårbørsten i olja och kamar genom hela håret igen. Nu behöver du bära ett duschlock och sätta en varm handduk på huvudet.

Kockolja - den bästa oljan för hår. Hur man gör en mask. recensioner

Vad är användbar bördolja för hår

Naturlig burdock olja förvånar med sina mirakulösa egenskaper. Detta är inte förvånande, eftersom produkten endast innehåller komponenter av naturligt ursprung: burkockoljaxtrakt, vitaminer, mineraler, ämnen som är användbara för hårväxt, konditionering inulin etc.

Som kosmetik används burdockolja för att motverka olika problem med hår, ögonfransar, ögonbryn, hårbotten och kropp.

Oljan har näringsrika egenskaper, stärker och läker hårets struktur, förhindrar håravfall, strider mot klåda och mjäll, aktiverar folliklarna, väcker nya glödlampor och klarar dessutom seborré.

Var kan man köpa burdockolja för hår

En naturlig produkt av burdock kan köpas på apoteket, vilket nätverk av kosmetiska butiker, olika hypermarknader och beställas online.

Var uppmärksam! Medlet från burkrot är producerat i mat och kosmetisk form.

Den första är lämplig för daglig användning som tillsats i mat; den andra används för att lösa problem i samband med hårbotten, liksom problem med hårbotten och kroppen.

Kockolja för hår, priset i ett apotek (Ryssland, Ukraina, Vitryssland)

Olika länder har bildat sin egen prispolitik för denna terapeutiska produkt. Det beror på kvaliteten på burdock olja, dess sammansättning, varumärkesigenkänning, liksom förpackningens användbarhet.

Om vi ​​pratar om Ryssland, då kostar det i en apotek en naturlig burkolja från 50 år. för 100 ml. Det finns exemplar med olika tillsatser: rödpeppar, ricinolja, nässla, vitaminer A och E, kamomill, en sträng, etc. För dem börjar kostnaden från 60 p. för 100 ml.

Ett stort urval av alternativ för burdockolja presenteras i ukrainska apotek. I sortimentet finns olja, både i naturlig form och med tillsats av olika ingredienser. Till exempel, röd paprika och kryddnejlika, nässla, med tea tree extrakt, propolis och till och med keratin. Pris varierar från 21 till 352 UAH. per 100 ml av denna produkt.

I Vitryssland presenteras kardolja ofta i sin naturliga form. Ibland finns det en variant med tillsats av nässlextrakt, ricinolja, medicinalväxter, kottar, etc. Priset på apoteket varierar från 1,65 till 3 p. för 100 ml.

Burdock Hair Oil - Hur man köper en kvalitetsprodukt

När du väljer bördolja ska du först och främst vara uppmärksam på produktens sammansättning. Företräde bör ges till produkten, där listan över inkommande ingredienser är liten och oljextraktet kommer först.

Dessutom ska etiketten innehålla: en beskrivning av produkten, dess produktionsmetod, egenskaper, användningsmetod, sammansättning, data om tillverkaren av produkten, lagringsförhållanden och hållbarhetstid.

Viktigt att veta! Kockolja försämras snabbt, speciellt om den lagras i ljuset.

I det här fallet börjar det förlora sin helande egenskaper, så köp en produkt som gjordes inte så länge sedan. Var noga med att välja verktyget i en ogenomskinlig flaska, mörk färg - detta säkerställer dess säkerhet samt full överensstämmelse med hållbarheten.

Hur man använder skäggolja för hår

I de flesta fall rekommenderas att applicera burdock innan du tvättar håret på torrt hår. Det är viktigt att inte göra ett misstag i mängden gnidad olja. På sparsamt hår kräver längden på axlarna endast 1 tsk. vegetabilisk komposition. Använd oljan i ren form, häll det inte direkt på krullarna.

Läkemedelslösningen bör försiktigt gnidas först i hårrötterna, först efter det ska de försiktigt fördelas utmed deras längd. Håll någon mask av kullarrot på håret ska vara minst 20-30 minuter.

I de flesta recept rekommenderar experter dig att isolera lösningen som appliceras på ditt huvud genom att ha på sig en speciell keps eller en vanlig plastpåse, samt värma ditt huvud med något värme, till exempel en handduk. Vidare rekommenderas i denna form att stanna från en timme till två.

Samtidigt är det tillåtet att hålla den isolerade kompositionen på huvudet i flera timmar. Detta gör att oljan absorberar mer och fungerar med stor effekt.

Kockolja har en ganska hög fetthalt, så det kan vara lätt att tvätta bort.

Här är det värt att lyssna på några enkla rekommendationer:

 • överdriv inte det med hur mycket pengar som tillämpas på håret;
 • Om du håller oljan på håret i flera timmar, blir det lättare att tvätta bort. Sedan dess kommer burdock att tränga in i hårstrukturen så mycket som möjligt, och att ta bort resterna kommer inte att vara svårt.
 • ganska lätt tvättas oljan med vanlig schampo;
 • Det är bättre att inte våta strängerna innan du applicerar rengöringen för håret.
 • om nödvändigt kan schampo återanvändas.

Hårmask med burdockolja. recept

Recept för hårmaskor med hjälp av kardborreolja, det finns många. Var och en av dem är utformad för att lösa vissa problem: långsam tillväxt, håravfall, splittrade ändar, mjäll etc.

Experter rekommenderar ett individuellt tillvägagångssätt vid valet av behandling med en burdock, med hänsyn till det problem som uppstått, liksom typen av ditt hår.

Så, överväga några av de mest kända sätten.

Kockolja och äggulor

Läkemedlet bereds enligt följande: 2 äggulor från kycklingägg tas, 2-3 droppar burkolja läggs till dem, blandningen blandas noga till en homogen konsistens.

Resultatet är en massa som liknar lera. Det måste noggrant appliceras på otvättat hår. Först hela längden på strängarna, sedan på rötterna. Den terapeutiska kompositionen bör hållas i ca 15 minuter, med att tidigare ha förpackat huvudet med polyeten. Efter den tilldelade tiden tvättas allt med varmt vatten med lämplig schampo och balsam.

Detta recept hjälper perfekt till att klara av håravfall.

Kockolja och rödpeppar

Masken baserad på burdockolja och rödpeppar är ett mycket praktiskt alternativ, eftersom ett sådant läkemedel säljs i ett färdigt format och till ett överkomligt pris.

Men du kan göra en burdock och peppermask utan någon speciell ansträngning. För att göra detta måste du ta och blanda 1: 1 tinktur av röd paprika och burdockrotolja. Båda levereras på apotek utan receptbelagda läkare. Denna mask gör att du kan kämpa bra med de första tecknen på skallighet.

Var försiktig! Kockolja i kombination med rödpeppar ger en stark och effektiv reaktion.

Ibland kan denna blandning orsaka allergier. Dessutom tillåter du inte att det faller i ögat genom att applicera en mask. Om detta händer ska du skölja det drabbade området under en stark ström av vatten.

Kockolja med nettlextrakt

Om krullarna blivit tråkiga, livlösa, har tappat glans, slutat växa eller falla ut, försöker du med all säkerhet att kasta olja med njurkomponenter. Detta fantastiska verktyg är slående i sin otroliga förmåga att återställa och stärka hårstrukturen.

Verktyget fungerar mest effektivt på rena strängar.

Efter tvättning måste de torkas (naturligt), och behandlingskompositionen upphettas något i ett vattenbad. Därefter masseras den varma blandningen först i hårets rötter, och försiktigt fördela den återstående oljan över hela längden på locken.

Rubbing den terapeutiska kompositionen av kull och nässla, skynda inte, ge ditt hår bra att mata på användbara ämnen och naturliga vitaminer. Efter massagen, lämna produkten i ungefär en timme efter att ha vridit huvudet med något uppvärmning. Efter den tilldelade tiden tvättas kompositionen rikligt med användning av ett mildt schampo.

Kockolja, honung, ägg

För nästa mask behöver du: burdock oil - 3 msk. l., honung - 1 msk. l., ägg - 2 st. (Äggula). I en grunt skål, kombinera alla ingredienser, först slår yolksna. Sätt sedan blandningen i ett vattenbad, något uppvärmt.

Den färdiga masken ska appliceras på allt hår och hålla i ungefär en timme efter att ha på sig en plastlock. Efter applicering av den terapeutiska kompositionen är håret väl soppat med schampo och sköljt med rinnande vatten vid en bekväm temperatur.

Masken i dessa tre komponenter ger håret hälsa, ger styrka, glans, skönhet, mätta krullarna med näringsämnen och oljor av naturligt ursprung.

Kock och kamille

Ibland innehåller kompositionen av burkolja ytterligare komponenter. Det är oftast skink från alla slags växter. Till exempel tusenskönor.

Läkemedel som innehåller extraktet av denna blomma är utmärkt för att rensa och återställa huden, eftersom det är berikat med azulen, en biologiskt aktiv substans som klarar sig väl av kroppens allergiska reaktion.

En mask av burdockolja med kamomill görs så här: först måste du värma upp det lite och applicera det bara på naturligt torkat, rent hår. Vidare, i ca 15 minuter måste skalpningen masseras, under gnidning i ett terapeutiskt medel. Sedan fördelas denna kvarvarande olja genom håret.

Här kan du tillgripa kammen - det kommer att visa sig vara jämnare. Lämna kompositionen i ungefär en och en halv timme, huvudet viklar inte någonting. Så det är möjligt att skada håret, minska effekten av proceduren. Efter avslutad behandling, skölj huvudet väl med varmt vatten med lämplig schampo och balsam.

Var uppmärksam! Eftersom klyftaolja med kamille har antiallergiska egenskaper rekommenderar trichologer att den används för personer med känslig hud.

Kockolja och senap

Burdock masker, som inkluderar senap, gör det mycket bra att aktivera hårväxten. För att förbereda ett sådant botemedel måste du ta: 2 msk. l. senap (nödvändigtvis torr) och samma mängd naturlig burdockolja. Därefter späd blandningen med varmt vatten, tillsätt det 2 msk. l. Rör noggrant tills den är jämn. Om du vill uppnå ett bättre resultat kan du lägga till en äggula.

Den resulterande blandningen gnids endast i hårbotten.

De distribuerar inte håret på egen hand, eftersom senapspulveret torkar dem starkt. Wrap huvudet i plast, täcka med en handduk och vänta från 15 minuter till en timme. Skölj sedan väl med schampo under varmt vatten.

Senapsmaskar är ett starkt medel, så när du ansöker dem måste du följa vissa regler:

 • Innan du använder verktyget bör du testa dig själv för en allergisk reaktion.

För att göra detta, applicera en liten mängd av den beredda blandningen på handen från insidan. Om det brinner måttligt, kan du fortsätta att använda produkten. Med en outhärdlig brinnande känsla gör vi mindre koncentration;

 • Undvik senap i ögonen;
 • masker, som inkluderar senap, bör fördelas på det "smutsiga" håret;
 • Om krullarna är olika torrhet, bör kompositionerna med senapspulver inte användas. Det dränerar märkbart håret, dehydrerar huden på huvudet.

Kock och Henna

Henna - en universell botemedel! På grund av sitt naturliga ursprung är detta pulver perfekt för alla typer av hår, och tillsammans med burdock-olja fungerar det underverk. Accelererar tillväxt, bekämpar mjäll, ger curls en naturlig glans, silkiness, gör dem attraktiva och friska.

För masken av dessa medel kommer att krävas 2 msk. l. Henna hällde 1/2 kopp varmt vatten. Därefter insistera en medicinsk blandning i 10-12 minuter, tillsätt 2 msk. l. burdock olja. Välrört, applicera kompositionen på huvudet och hela hårets längd, linda in.

Hela proceduren tar cirka 30-35 minuter. Det rekommenderas att utföra sådana manipuleringar minst två gånger i veckan. Masken avlägsnas vanligtvis med rent vatten med örtdekok. Om komponenterna på håret fortfarande är kvar, är det inte förbjudet att skölja dem igen. Det är möjligt redan med användning av schampo eller äggulan av ett vanligt ägg.

Viktigt att veta! För sådana förfaranden är färglös henna bättre lämpad. Hon tona inte krullningar.

Kockolja och kefir

Dessa unika i dess egenskaper betyder att du kan växa friskt och långt hår på kortast möjliga tid.

För att få en mask, späd 1 msk. l. burdock olja i en halv kopp yoghurt. Låt det stå. Vid vilje får man lägga till 1 äggula eller några vitaminer för hår. Detta kommer att förbättra resultatet.

Blandningen blandas noggrant och fördelas jämnt över huvudet från rötterna till spetsarna. Vi håller drogen i 2 timmar, skölj sedan med varmt vatten. Vid behov ska huvudet tvättas igen med hjälp av schampo.

I denna mask måste du följa matlagningsanvisningarna, behålla rätt tid för användningen samt användningsordningen.

Castor eller burdock olja - vilket är bättre för hår

Det är omöjligt att ge ett entydigt svar på frågan "Vilken olja är bättre?".

Det finns minst två skäl till detta:

 • Båda botemedel har en fördelaktig effekt på håraxlarna. De ger dem sken, silkiness, näring, förbättrar tillväxten, läker och stärker;
 • Mycket beror på de enskilda egenskaperna hos strukturen och egenskaperna hos varje persons hår. För någon är den bästa hjälpen i kampen för vackert hår burkolja, medan en annan kommer att välja ricinolja, eftersom han har märkt att det gör det möjligt för honom att uppnå ett bättre resultat.

Därför har valet av den bästa produkten ett strikt individuellt tillvägagångssätt.

Är det möjligt att lämna burdockolja för hår på natten

Det är möjligt, och det här verktyget kommer bara att gynna, så lämna masken på hela natten är inte förbjuden. Särskilt användbart för dem som har torrt hår i sin struktur. Ju längre käftrodolja som håller hårsträngarna, desto bättre och mer märkbar blir skillnaden "före" och "efter".

Hur påverkar burken olja på håret, effekten av exponering: före och efter

Kockolja på ett överraskande sätt påverkar både krullarna själva och huvudets hud.

 • Efter appliceringen blir håret förvandlat, blir lydigt, mjuk, slät.
 • På grund av det faktum att förstärkning av hårstrukturens väggar uppstår från insidan, har de en hälsosam glans, silkiness.
 • Olja anmärkningsvärt lindrar dem av brott, slöhet, splittrade ändar.
 • Det har en positiv effekt efter att ha använt hårfärgning och stylingprodukter, liksom elektriska apparater (hårtork, krulljärn, rätare, etc.).
 • Oljextrakt av burdock ger näring krullarna och hårbotten med vitaminer, naturliga ingredienser, protein.
 • Om vi ​​pratar om dess helande egenskaper, bör det noteras att det helt eliminerar mjäll, skyddar perfekt klåda och seborré, förhindrar håravfall.
 • Accelererande blodcirkulation, förbättrade metaboliska processer, har en positiv effekt på talgkörtlarna och väcker också nya folliklar, vilket bidrar till hårdets täthet och aktiva tillväxt.

Ett intressant faktum! Det är känt att burdock minskar risken för utseende av grå hår, inklusive tidigt. Det skapar ett skydd som skyddar det mänskliga håret från omvärldens negativa inverkan.

Kockolja för hår, hur lång tid att använda

På grund av dess positiva egenskaper är burdockolja idealisk för förebyggande och behandling av hårstruktur. För profylaktiska ändamål ska det användas 2-3 gånger om månaden.

Om lockar kräver mer omsorgsfullt tillvägagångssätt, är det nödvändigt att tillgripa masker med burdock root extrakt 3 gånger i veckan i 2 månader i rad. Efter en kort paus, 40-45 dagar, kan kursen upprepas.

Användbar video om ämnet

Kockolja: hur? Varför? Vad för? Titta på en intressant video:

Hårmask hemma med kardolja, honung, äggula, lök. Titta på videoklippet:

Kockolja är en universal hårvårdsprodukt. Det kan vara din bästa assistent på vägen till vackra och friska lockar. Huvuddelen - var inte lat, utför alla procedurer i enlighet med instruktionerna och hårets skönhet tar inte lång tid.

Kockolja - Tips och tricks webbplats

Moderna kvinnor föredrar att använda märkesmedicinsk kosmetika för hår. Men den obestridda favorit bland de naturkosmetiska terapeutiska ämnena i början av seklet var den nu glömda burdockoljan.

På hyllorna av butiker som säljer sådana produkter och på apotek presenteras ett stort sortiment av balm, krämer, masker och gnidhår för någon grad av skada. Absolut orättvist billig och effektiv naturlig burdockolja passar inte in i den. De egenskaper som det har varit så uppskattat för tidigare är välkända för professionella kosmetologer och herbalister som rekommenderar att man använder burkolja till några av sina kunder även nu. Det märks att komprimera och gnugga med det hjälper patienter med torr seborré att bli av med mjäll, förhindra håravfall efter ett framgångsrikt genomfört perm, återvända friskt utseende till överdriven hår efter färgning, tona hårbotten och stimulera hårväxt, inklusive ögonbryn och ögonfransar.

I motsats till konventionell visdom är inte klyftolja kramad från kardborrfrön - kardborre är en produkt, men ett oljetrakt, tinktur på rötterna på denna växt. På fabriken hälls finhackat och torkat organiskt råmaterial med ricinolja och insisterade i speciella behållare i ungefär en månad. Därefter filtreras det erhållna extraktet försiktigt och hälls i små glasflaskor. Eftersom det är inte lätt att köpa färdig kardborreolja, försök att göra det själv.

På hösten, när lövskogen kommer att grilla, gräva upp utanför staden, bort från vägarna och industrianläggningarna, miljövänliga rötter. Borsta dem i rinnande vatten. Skaka sedan med en ren handduk, finhacka och torka. Bäst av allt - i en lätt öppen ugn uppvärmd till 50-70 grader.

I den 1-liters burken sköljd med drickningslos, häll de redan nedkylda rötterna på axlarna och häll dem med ricinolja som köpts på ett apotek. Sätt sedan burken i en kruka med kallt vatten och sätt det i brand. När vattnet kokar, stäng av värmen. Efter 30 minuter tar du bort burken ur vattnet, torkar den och tätar den med en plastlock.

Vik sedan burken med mörkt, ogenomskinligt papper och placera på en mörk, torr plats. Förvärmning accelererar mättnaden av huven, så häll innehållet i en liter burk genom en trefaldig vikten i en ny behållare - en 250 gram burk efter två veckor. Det är hur mycket ljusgul bördolja du borde ha. För att hålla det i två månader har de läkningstrenderna alltid stängt burken med ett plastlock och håller bara på kylskåpets bottenhylla.

Om du är sjuk i torr seboré och vill bli av med mjäll, prova en gång i veckan istället för den vanliga tvätten av hår med ett schampo för att komprimera. Till att börja med blanda i 20 icke-metalliska rätter 20 g burkolja, 20 g olivolja och 10 g schampo. Blandningen appliceras på obehandlat hår och inom två minuter kammas det över huvudet i olika riktningar. Lägg sedan en polyeten duschlock på huvudet, binda en handduk över toppen för att värma den. Skölj håret med varmt vatten i 30 minuter och låt det torka naturligt. Vanligen, efter den första komprimeringen, sköljer hårbotten mindre och håret lyser.

För att förhindra håravfall och torkning, använd en ersättande tvätttorka med samma frekvens och samma scenario. Använd en helt annan blandning: 1 tsk. burdock olja, samma mängd honung, saft av en liten lök och 10 g av en närande schampo för torrt hår.

För att stimulera hårväxt, inklusive ögonbryn och ögonfransar, och ge dem en hälsosam glans, applicera en liten mängd ren burdockolja regelbundet efter tvätt eller efter kompress. Hår före detta förfarande, var noga med att torka.

Kockolja - som en naturlig komponent i modern kosmetologi

Modern kosmetologi och medicin främjar aktivt användningen av naturliga ingredienser. En av dessa är burdockolja.

Burdock - en växt som används allmänt för kosmetiska och medicinska ändamål. Som regel används den i kampen mot sjukdomar i hårbotten och för återhämtning av krullar. Specialister som arbetar inom kosmetikindustrin rekommenderar att du använder den inte i sin rena form, men i kombination med andra lika användbara ingredienser, som kamomill, nässla, ricinolja, vetegroddar och peppartinktur.

Användningen av burdock när den används i kosmetologi

Enligt experter är sammansättningen av den här otänkbara växten överraskande rik, den innefattar:

 • proteiner;
 • fettsyror;
 • vitaminerna C, E, PP och A;
 • mangan;
 • zink;
 • järn.

Dessutom innehåller den inulin - en mycket värdefull substans som främjar läkning av rötterna.

Den färdiga produkten är en infusion eller ett avkok från växtens rot, som folket har kallat burdock. Infused ingrediens på persika eller olivolja.

Kostnaden är ganska låg, så du kommer inte köpa den på ditt närmaste apotek.

Omedelbart vill jag svalna de älskare som vill vilja förbereda denna produkt hemma: trots att alla ingredienser är naturliga, används inga kemikalier i den brända koncentratproduktionstekniken, men du bör inte försöka utan lämplig yrkeskunskap och erfarenhet gör denna produkt hemma.

I händelse av kränkning av förberedelsekniken kan du få viktat koncentrat. Det är mycket snabbare och mer korrekt att köpa det på apoteket. Men välj ett verktyg, kom ihåg graden av rening av produkten. Den optimala kompositionen är en klar vätska med en gulaktig kant. Om du märkte att koncentratet har en grön nyans rekommenderar vi att du inte använder den, eftersom du kan täcka håret genom att täcka håret med en mask. Detta gäller särskilt för blondiner och brunhåriga kvinnor. Läkemedlet rengörs vanligtvis, och när spolning inte väger ner och inte gör håret oljigt.

Användningen av denna produkt har länge varit känd, men den har inte förlorat sin relevans idag. Speciellt kan växtens helande effekt ha på dina lockar. Om du regelbundet tillämpar recept på hår med klyftaolja hemma, så snart kapillärblodflödet i hårbotten kommer att förbättras, kommer fettbalansen att normaliseras, metabolism kommer att återställas. Allt detta kommer inte att sänka inverkan på förstärkning av strängar och deras tillväxt.

Även bördolja behandlas för håravfall. En hetmask med hårkrok, vars effekt är avsedd att leverera rötterna med näringsämnen, hjälper till att lösa detta problem. Penetrerar djupt in i strukturen i huden, kladd eliminerar klåda och torr hud, samtidigt som man kämpar med mjällens manifestationer. Om du systematiskt gör en mask för hår med kardborreolja, blir locken mer välskötta, släta och glänsande.

Experter rekommenderar att du använder dessa recept för personer med olika hudtyper, med undantag för fet hår. I sådana fall kan indikationer för användning endast vara fall av håravfall eller alopeci.

Om du emellertid av någon anledning behöver göra en mask av burdock, rekommenderar vi att du försvagar dess lipid effekt med druvfrökoncentrat. Dessa produkter måste blandas i lika stora proportioner och appliceras längs hela längden. Att berika kompositionen av en sådan massa kan vara med hjälp av eteriska oljor. På en sked av bas är det tillräckligt med ett par droppar eter.

Lösa problem med hårbotten och skarpa strängar

Kock kan lösa flera problem. Om du har problem med spröda hår, rekommendera experter att använda burdock pressad med tillsats av kamille, vetex i samma proportioner.

Dessutom kläms från burdockens rötter, ylang-ylang och bey hjälper också till att ta hand om försvagat hår, i regel är det bara fem droppar av en av dessa ingredienser tillräckliga.

Det är möjligt att återställa hårkolonnens struktur genom att lägga propolis, senap, peppartinktur och jämnlök till basen.

Om din frisyr har förlorat sin tidigare glans och densitet, kommer nätutdrag att hjälpa till att återställa ett elegant utseende till lock. Ingredienser för detta tas i lika stora proportioner. Blanda tre matskedar med värmd burkkoncentrat med rå äggulor, tillsätt en sked full av kakao och vitaminer E och A. De kan också köpas på apotek. Applicera blandningen över hela längden av trådarna - resultatet kommer inte ta lång tid. Redan efter sköljning kommer du att känna att krullarnas struktur har blivit jämnare och starkare.

Experter föreslår att man använder E-vitamin i enklare recept. Det är nog att använda oljekoncentratet direkt, ett par droppar av dessa vitaminer, och det kommer inte att finnas några spår av strängarna och slöhet i strängarna. Ditt hår kommer att se lyxigt, friskt, tjockt och glänsande.

För att öka tillväxten av hårsäckar, rekommenderar experter att använda röda heta paprika. I denna komposition har masken en aktiv effekt på hårsäckarna, vilket ökar blodflödet till rötterna. Ämnen som finns i stora mängder i rödpeppar, har en förbättrad effekt på hårbotten, penetrerar nödvändiga spårämnen, vitaminer och syror. Att förbereda en sådan hårmask med äggula och burdockolja tar inte mer än femton minuter.

Så, du behöver burdock olja, äggula, citronsaft och en tesked med röd paprika. För bättre penetration av ämnen i de övre skikten av huden rekommenderas det att värma blandningen något. Temperaturen på den förvärmda massan bör vara 38 grader Celsius. Applicera sedan blandningen och vänta några minuter. Det kan tvättas av på vanligt sätt, med hjälp av schampo och balsam.

En utmärkt helande och helande effekt har en hårmask med ägg, honung och burdockolja. Förbereda denna blandning är lätt: du behöver ett ägg - en äggula, honung - en tesked och en burdockolja direkt i masochka. Du kan lägga till lite citronsyra.

Blanda varm honung, juice och oljekoncentrat, värm blandningen och rör om tills den är jämn. När massan har svalnat lite tillsätt äggulan och rör om igen. Applicera olja på håret och tvätta av efter en timme.

Det är nödvändigt att speciellt notera denna mask för hår från äggula, honung och kardborre pressade - faktum är att näringsämnena i dessa produkter, tränger in i hårroten, återupptar hudens regenereringsprocesser, återställer den naturliga styrkan och glansen av dina lockar. Hot mask ger det bästa resultatet, eftersom vid uppvärmning blir komplexa kemiska processer utlöst. För att uppnå det bästa resultatet kan du också täcka huvudet med en handduk eller film.

Den resulterande termoeffekten kommer att ha en gynnsam effekt på dina curls välbefinnande.

Vad du behöver veta när spola burdock

Om du först såg dessa recept av masker och provade en av dem, så borde du veta att det är ganska svårt att tvätta bort burken. För att fullständigt tvätta av gluten måste du använda shampoo och balm flera gånger. Vi rekommenderar dock att du är tålmodig och försöker bli av med överflödigt fett på vanligt sätt, utan att använda speciella lotioner för avfettning. Annars kommer hela effekten av masken att försvinna, och ansträngningarna kommer att vara förgäves.

Denna växt är oattraktiv i utseende, men en verklig riktig skatt är dold bakom ett bleknat utseende. Burdock är en unik växt med en stor mängd vitaminer och fördelaktiga spårämnen. Tillämpningsområdet för denna växt är extremt bred.

I den här artikeln har vi delat med dig om användningen av skägg för hårvård, men burkolja kommer med kompositionen av många kosmetika, och om du gillar den här komponenten kan du använda den för att göra ansiktsmasker, applicera på kroppen, avfalla området.

Tanniner, inulin och protein, som finns i stora mängder i burken, främjar läkning och föryngring av huden.Nästa Artikel
Hur man väljer ett lämpligt anti-mjäll i apotek