Kockolja


Kockolja tillsammans med ricinolja tillhör de mest undervärderade oljorna, som ofta uppfattas som föråldrade. Samtidigt är det verkligen unikt i sina egenskaper inom hårvård och förmåga att fungera som en phytoaktivator. Trots det faktum att växten från vilken den extraheras är väsentligen en ogräs, kan oljan i sig skryta av oersättliga egenskaper som inte är lika bland de mer populära och sällsynta växtbaserna. Prisvärd och billig, den har förvärvat status av extremt högspecialiserade medel. Användningen av kullarolja är en av de mest begränsade inom aromaterapi.

Vad ska man leta efter när man köper olja

Du kan köpa burdockolja inte bara i butiker som specialiserar sig på aromaterapi: såväl som relaterad till statusen för ricinolja, distribueras den oftast i apotek. Det är där att valet av ren kardolja, såväl som berikad med olika naturliga extrakt, som förstärker dess egenskaper, är den mest representativa.

Dessutom finns allt oftare på hyllorna i skönhetsbutiker och avdelningar som en högspecialiserad naturlig hårvårdsprodukt.

När du köper olja, var noga med att kolla all tillgänglig information: märkning, sammansättning och mottagningsmetod.

märkning

Kockolja på våra hyllor kan också dyka upp under namnet roddolja, vilket är en komplett och lika synonym.

Bland de främmande namnen är burdockolja vanligast, men burkockoljaxtraktet och den kortare buroljan är ganska acceptabla.

Latinmärkning av plantens namn - arctium lappa.

Idag är burdockoljor med aktiva tillsatser mycket populära - växtextrakt som har en fördelaktig effekt på hårets tillstånd - med njur, rödpeppar, keratin, ceramider, propolis, ginkgo biloba.

Växt- och produktionsområden

Kockolja extraheras från burkets rhizomer - en irriterande ogräs, känd för sina torrkorgar med frön i form av en boll som klamrar sig på kläder och djurpäls. Herbaceous stauder med stora löv av hjärtformade former och rundade blomställningar anses vara en av de mest irriterande trädgårdarna.

Denna växt inom en tempererad zon har spridit sig över nästan hela norra halvklotet. Burdockrötter används aktivt av traditionell och officiell medicin, och olja minas i Asien och Europa.

Valet av tillverkaren av oljan från börsen spelar ingen stor roll för effektiviteten av terapin: basen av lokala producenter, billigare, kommer inte att ge produkter från elit aromaterapi företag.

förvanskning

Denna olja, på grund av sin ovanliga sammansättning för baser, tillgång till material och ganska stort utbyte av produkten, är mycket sällan smidd och det låga priset gör denna process meningslös.

Men kvalitetsvariationen är ganska signifikant: beroende på olje- eller kemikalieanalogen, med vilken extraktionen sker, förändras produktens sammansättning och egenskaper vid utgången. Det är därför det är bättre att välja burdockoljor, tillverkare av vilka inte döljer information om oljemidlet och tillsatser i kompositionen.

Förfarande för erhållande

Kockolja produceras uteslutande genom extraktion med oljetransportörer.

Ofta hälls den så kallade mineraloljan i produktion av burdockrötter, men idag börjar de aktivt introducera koldioxidutvinningsteknik som möjliggör att fler näringsämnen bevaras. Båda metoderna är acceptabla, kvaliteten på oljan som produceras genom exponering för koldioxid, ibland ännu högre än med den klassiska metoden.

Andra basoljor för burkutvinning används mindre och mindre idag, men det här är produkten av högsta kvalitet.

Extraktionsmetoden påverkar också lagringsperioderna: oljor i mineralbaser och erhållna genom destillation med koldioxid lagras bättre än produkter som extraheras med den dyrare extraktionsmetoden i rena baser.

För att få oljan att använda endast roten av kardborre.

egenskaper hos

struktur

Sammansättningen av burdockolja kallas unik, främst beroende på innehållet i naturlig inulin, kompletterat med närvaron av protein, stigmasterol, sitosterol, tanniner, mineralsalter och vitaminer.

Fettsyrasammansättningen representeras huvudsakligen av stearin- och palmitinsyror.

På grund av kombinationen av de aktiva komponenterna är burdockolja en fytoaktivator som stimulerar metabolism, blodcirkulation, hårväxt och regenerering på cellulär nivå.

Textur, färg och smak

De yttre egenskaperna hos oljan från burdockrötterna är inte för pretentiösa: en blekgul färg tenderar att blekna över tiden.

Arom diskret, svag, mest av allt lik lukten av solrosolja, något obehaglig, återstår ofta på håret. När man kombinerar burdockolja med aktiva tillsatser motsvarar lukten oftast den senare, mer behaglig och stark arom.

Oljens konsistens är viskös, tjock och uttalad fet, i kosmetiska blandningar är den mer flytande.

Hudbeteende

När den appliceras på huden skapar den inte bara en synlig, utan snarare en tjock oljig film, som i det grovda eller skadade området spelar rollen som aktivt skydd. Det fungerar som en aktiv komponent på mobilnivån, förbättrar vävnadsstrukturen och återställer det effektivt, stimulerar blodcirkulationen, metabolism och förnyelse.

En signifikant nackdel med oljan är densiteten av dess oljiga film, vilket kommer att kräva noggrann tvättning av oljan från håret och hårbotten.

Läkemedelsegenskaper

Hälsningsegenskaperna hos burdockolja är praktiskt taget inte uttryckta.

På grund av densiteten hos den skyddande film som skapas av den och stimuleringen av effektiv cellulär återhämtning är det lämpligt att använda den för behandling av hudsjukdomar, kroniska sår och eksem, eller kåt, grov hud på fötterna, armbågar.

Oljens uppvärmning och penetrerande egenskaper, dess förmåga att behålla de aktiva substanserna i en fet film under lång tid kan effektivt användas vid behandling av ischias.

Applicera den på den lokala normaliserande massagen för mastopati.

Kosmetiska egenskaper

Spektrumet av de faktiska kosmetologiska egenskaperna hos oljan bör innefatta en rengörande, profylaktisk effekt på huden på grund av cellulär restaurering och sammandragande effekt. Vanligtvis används burdockolja som bas för salvor och lotioner eller används före vattenprocesser som oljeskrubba.

Den viktigaste egenskapen hos oljan, som bestämmer det extremt smala huvudområdet för appliceringen, är den regenerativstimulerande effekten på håret och hårbotten. Förstärkning av lokal blodcirkulation och tillhandahållande av cellulär näring och regenerering, återställer den lokal metabolism, eliminerar torr hårbotten.

Kockrotolja regenererar hårstrukturen och förstärker hårsäckar, accelererar tillväxten och återställer skönhet och hårstyrka. Vid långvarig användning stannar hastigheten på håravfall (efter det första förfarandet observeras motsatt effekt, men över tiden passerar den och den positiva effekten blir tydligare), eliminerar delade tips, synlig skada, förhindrar bräcklighet.

Fördelaktigt påverkar hårbotten, det återvänder hälsa, låter dig glömma klåda och mjäll.

Kockolja används också för skötsel av nagelplattor: det aktiva nivåer på ytan, återställer strukturen och främjar tillväxt och sund utveckling av naglar.

Applikationsfunktioner

Denna olja har inga kontraindikationer att använda, förutom de vanliga begränsningarna för obligatorisk identifiering av individuell intolerans.

Lagras i två år, under förutsättning att tillverkarens rekommendationer om temperatur och ljus i lagringsplatsen följs fullständigt.

Eftersom denna olja är ganska specifik i konsistens, används den inte som kosmetisk tillsats eller för att förbättra kosmetika, men används endast i ren form för att lösa allvarliga problem.

Rekommenderade metoder för applicering av burdockolja:

 • att mjuka och återställa de härdade områdena i huden, mild rengöring och förebyggande av åldersrelaterade förändringar, gnugga dem i ren form med aktiva massagerörelser innan du tar bad eller dusch;
 • För att eliminera hudskador, manifestationer av dermatologiska sjukdomar används gamla sår i ren form i oljeprogram.
 • med ren mastopati för att smörja huden i smärtsamma områden;
 • För oljemaskor gnids oljan uppvärmd på vattenbadet i hårbotten och fördelas över hela längden av torrt eller vått (men inte vått) hår. Procedurer som varar 1 timme utförs två gånger i veckan i 5-6 veckor med en tvåveckorsavbrott mellan kurser;
 • i anti-aging ansiktsmassage efter proceduren lämnas oljan på huden i 15 minuter och tvättas sedan av med varmt vatten.

Gillade du artikeln?

Spara din länk genom att klicka på din favorit sociala nätverksknapp:

Kockolja - egenskaper och applikation

Artikeln berättar om bördolja, dess fördelaktiga egenskaper och tillämpning i kosmetologi. Du kommer att lära dig vilka typer av burdockolja som finns att köpa, vilket är användbart verktyg för hår, ansiktshud och naglar.

Sammansättningen och fördelaktiga egenskaper hos burdockolja

Användbara egenskaper för burdockolja på grund av sin rika kemiska sammansättning innefattar den:

 • vitaminer - A, E, C och Grupp B;
 • mineraler - järn, kalcium, krom;
 • polysackarider - inulin.

Också i kompositionen finns fettsyror - stearinsyra, palmitinsyra.

Vid applicering av burkolja på ansiktets eller hårets hud bildas en oljig film som gör det möjligt att behålla fukt. Inulinspolysackarid fungerar som en sorbent - rengör hudens och hårets yta från döda celler, ackumulerade fett och smuts.

Kockolja förbättrar blodcirkulationen och stimulerar därigenom förbättrad leverans av näringsämnen och syre till cellerna i överhöljet av epidermis.

Herbal remedy aktiverar vatten-lipidmetabolism, förbättrar lokal immunitet och accelererar regenereringsprocesser.

Typer av burdock olja

Förutom den klassiska naturliga burdockoljan, hittar du växtbaserade läkemedel med röd peppar, nässlor och vitaminer.

Med röd peppar

Kockolja med rödpeppar används för hår - för att påskynda tillväxten och stoppa förlusten.

Extraktet av rödpeppar förbättrar blodflödet till hårbotten, tack vare vilket mer näringsämnen levereras till hårrötterna.

Användbara spårämnen närmar hårsäckar, stärker dem och påskyndar hårväxten. Dessutom eliminerar verktyget effektivt mjäll.

Var försiktig när du använder denna typ av burdockolja. Låt inte hårbotten starkt brinna, annars kan du brinna och prova utvecklingen av en allergisk reaktion. För outhärdlig stingning, skölj omedelbart av bördolja.

Med nässla

Kockolja med nässlextrakt, det är tillrådligt att använda för att stärka hårrötterna, verktyget är effektivt vid behandling av skallighet och seborré.

Växtprodukten slutar håravfall, stärker hårsäckar, normaliserar produktionen av subkutan fett, accelererar hårväxten. Kockolja hjälper till vid behandling av mjäll, främjar snabb läkning av sår på huden, eliminerar klåda.

Jämfört med produkten med tillsats av peppar extrakt, det är en mildare botemedel.

Med vitaminer

Kockolja med vitaminerna A, E och B kan användas för hår och ansiktsskinn och för att stärka naglarna.

Vitamin A bidrar till snabb regenerering av celler, hjälper till att behålla fukt i dem. E-vitamin ökar blodcirkulationen, har en antioxidant och föryngrande effekt. B-vitaminer bidrar till förbättrad näring av hudceller och hårsäckar, produktion av kollagen och elastin.

Burkhårolja

Hemligheten av effektiviteten hos burkolja i behandling av hår ligger i att förbättra blodcirkulationen i hårbotten och dess rengöring från döda celler. Detta gör att fördelaktiga ämnen kan flöda fritt till hårsäckarna och närma dem.

En tillräcklig mängd vitaminer, mineraler och fettsyror ger snabb hårväxt, stärker sina rötter och återställer strukturen.

Innan du använder burkolja måste den upphettas i ett vattenbad till 35-40 grader. Så här applicerar du produkten - massera oljan i hårbotten med massörrörelser, du kan applicera produkten både på torrt och på vått hår.

Om så önskas kan du distribuera produkten över hela längden på håret. För bekväm fördelning av olja kan du använda en kam med sällsynta tänder.

Efter applicering av produkten, sätt på en plastlock och linda huvudet med en handduk. Håll masken i 1-2 timmar. Tvätta av med varmt vatten med schampo. Efter att ha applicerat burkolja är det bättre att torka håret utan hårtork.

För ögonfransar och ögonbryn

Kockolja kan användas inte bara för hårvård, men också för ögonfransar och ögonbryn. Olja stoppar förlusten av ögonfransar, vilket gör dem längre och mer volymin. Applicera ögonbryn gör dem tjockare och mer lätta.

Dagligen applicera olja av kardborre på ögonfransarna och ögonbrynen med hjälp av en gammal mascaraborste, efter tvätt och torkning. Ta bort överflödigt produkt med en bomullsplatta eller pappershandduk.

För dessa ändamål kan du använda ren burdockolja eller med tillsats av ett vitaminkomplex. Använd inte produkten med rödpeppar.

Män kan också använda burdockolja - för skägg. Komponenterna av burdock-olja stimulerar hårväxten, gör dem mer lätta och silkefulla.

Kockolja för ansikte och kropp

Ren burdockolja, liksom olja med tillsatta vitaminer, används för att ta hand om ansiktets och kroppens hud. Verktyget återställer vattenlipidbalansen i huden, behåller fukt på ytan, eliminerar torrhet, som är karakteristisk för höst-vinterperioden. Med hjälp av burdock olja är det också möjligt att eliminera torrhet i armbågar, klackar, knän.

Olja rensar huden i ansikte och kropp av döda celler, överflödigt fett och smuts. Det mjukar huden, har en antibakteriell effekt, hjälper till att eliminera akne. Med regelbunden användning av växtprodukten accelererar processerna för regenerering på mobilnivån, främjar produktionen av kollagen och elastin, det hjälper till att släta på rynkor och förbättra hudfärgen.

Kockolja rekommenderas att appliceras på ansiktets och kroppens hud 15-20 minuter innan du tar ett bad eller dusch. Eftersom produkten är baserad på basoljor kan den appliceras på huden i sin rena form. För att göra detta, använd en bomullsplatta, ta bort överskottet med en pappersservett.

Kräftolja för naglar

Användningen av burdockolja är inte begränsad till att ta hand om hår och hud i ansikte och kropp, det kan också användas för att förbättra naglarna. Den produkt som erhålls från burkrot stärker nagelplattan, accelererar nagelväxten, förhindrar utvecklingen av svampinfektioner.

Regelbunden användning av burdockolja för naglar löser problem som brittleness och delaminering. Produkten mjukar också nagelbandet.

Gnugga burkolja i nagelplattan och nagelbandet, eller gör ett bad innan den klippta manikyren.

Kockolja hemma - ett recept

Du kan laga burdockolja själv hemma. Följande recept är taget från boken K. Ippolitov "Home Parfumery" 1906 issue.

Hur man gör burdockolja

ingredienser:

 1. Kockrot - 20 g.
 2. Olivolja - 200 ml.

Hur man lagar mat: Snygg gräsmatta. Häll råolivolja. Placera ingredienserna i ett vattenbad och värma i en timme, temperaturen får inte överstiga 50 grader. Häll oljan med råmaterialet i en flaska mörkt glas, lämna i 7-8 dagar på en mörk plats.

Hur man använder: Använd burkolja för sitt avsedda ändamål. Stam före användning. Förvara på ett mörkt och torrt ställe.

Istället för olivolja kan du använda solros, mandel, rapsfrö.

Kontra

Kockolja är en naturlig produkt och har ingen kontraindikationer, eftersom den används externt. Användningen är emellertid oacceptabel i närvaro av individuell intolerans mot substanserna närvarande i kompositionen.

För att upptäcka förekomst eller frånvaro av allergier, utför ett okomplicerat test. Applicera en liten mängd produkt på armbågens yttervägg och låt den ligga i 15-20 minuter. Om det inte finns några utslag, använd gärna huden och hårvård.

Var att köpa

Du kan köpa burdockolja i apotek eller webbutik.

När du köper en örtberedning, var noga med att vara uppmärksam på hållbarhet och lagringsförhållanden.

Medelpriset på burdockolja är 35-70 rubel. Kostnaden beror på den specifika punkten och försäljningsområdet, tillverkarens märke, tillgången till ytterligare komponenter.

recensioner

Nedan finns recensioner av tjejer som använde burdockolja för ansikte, hår och naglar.

Jag blev uppmanad att använda burdockolja för att återfuka och närma huden i mitt ansikte. Efter att hon berättade för mig hur man använder produkten köpte jag kockolja med vitaminer och applicerade den dagligen före duschen. Huden har blivit mycket mjukare, förbättrad hudfärg.

Ekaterina, 31 år gammal

Jag använder burdockolja för hårbehandling, först köpte jag Mirolla varumärke, men senast gillar jag olja mer från Evalar. Efter 1 månaders applicering av masker baserade på burdockolja blev håret tjockt, mindre faller ut, glans.

Tidigare använda burdockolja för att återställa håret efter färgning, efter en märkbar effekt användes för naglar. Fingernorlar växer snabbare, det är lätt att hantera nagelbandet.

"Burdock oil - beneficial egenskaper, metoder för användning och kontraindikationer"

3 kommentarer

En av de bästa lösningarna för svag, utsatt för håravfall, är burdockolja. Det förhindrar överdriven håravfall, stärker sina rötter och främjar tillväxt, förhindrar utseende av mjäll, återställer naturlig glans och vitalitet till lock.

Denna produkt erhålls från burkrot med oljaxtraktionsmetod. Med andra ord, de råmaterial från vilka det produceras, insisterar på naturlig vegetabilisk olja (vanligtvis oliv eller söt mandel). Den resulterande produkten är en klar gulaktig vätska med en viskös tjock konsistens och subtil karaktäristisk arom.

Användbara egenskaper och tillämpningar av burdock olja

Kockolja förhindrar håravfall, stimulerar tillväxten, stärker hårsäckar. I kompositionen av oljeblandningar, masker och omsorgsmedel ger den en närande, mjukgörande och fuktgivande effekt.

Förutom att bekämpa håravfall används denna produkt framgångsrikt för förstärkning och tillväxt av ögonfransar, såväl som för nagelvård. Här är recepten av masker till hår och verktyg för ögonfransar och naglar, som kan förberedas oberoende:

1. Firmaskärm för alla hårtyper:

 • klyftolja - 2 matskedar;
 • flytande honung - 2 matskedar;
 • Cognac - 1 tsk;
 • äggula - 1 stycke.

Användningen av det här verktyget kommer att returnera strängar elasticitet, naturlig glans och hälsosamt utseende. Det kommer att stärka hårrötterna, göra krullarna starkare, livfulla och elastiska.

2. Mask för försvagat hår utsatt för förlust:

 • burdock olja - 1,5 matskedar;
 • äggula - 1 stycke;
 • flytande honung - 1 matsked
 • citronsaft - 1 matsked
 • Vitamin B12 - 1 ampull.

Detta verktyg ger näring och fuktar håret, förhindrar förlust och förbättrar strukturen, mättar med vitaminer och mikrodelar, stärker hårsäckar. Citronsaft har en ljuseffekt på locken.

3. Oljig mjällblandning:

 • klyftolja - 2 matskedar;
 • kokosolja - 2 matskedar;
 • olivolja - 1 matsked
 • te träd eterisk olja - 3 droppar.

Denna blandning mjukar och närmar hårbotten, stärker hårrötterna, eliminerar mjäll. Tea Tree Oil är välkänd för dess antibakteriella och antiinflammatoriska egenskaper. Det är särskilt effektivt vid vård av hår som är benägen för fett, eftersom det normaliserar talgkörtlarna och lindrar hudens irritation.

4. Vitaminblandning med burdockolja för att stärka och växa ögonfransar:

 • 1 tesked linfröolja. Välstärker ögonfransarna och gör dem elastiska.
 • 1 tesked druvfröolja. Främjar tillväxten av ögonfransar, ger dem elasticitet och fuktar.
 • 1 tsk burdock olja. Det är ett oumbärligt verktyg för förlust av ögonfransar.
 • 0,5 tsk havtorn olja. Den mest värdefulla källan till aminosyror, vitaminer och fettsyror.
 • 1 droppe flytande vitamin A. Det har antiinflammatoriska och anti-aging egenskaper.
 • 1 droppe flytande vitamin E. Det är en kraftfull antioxidant.

Detta verktyg fuktar perfekt ögonfransarna, vilket gör dem frodiga, långa och elastiska. Det stärker ciliarylökarna och förhindrar överdriven förlust av ögonfransar. Dessutom hjälper det också att klara sig i ögonlockens svullnad och mörka cirklar under ögonen.

Det ska appliceras dagligen på kvällen efter sminkborttagning, en kurs i 3-4 veckor. Applicera oljeblandningen ska vara både på tillväxtzonen och längs hela ögonfransarna. Vanligtvis är det kvar hela natten, och på morgonen, innan du applicerar smink, avlägsnas det med vanliga tvättmedel.

5. Kockolja är perfekt för daglig nagelvård. Det bör appliceras på naglarna och nagelbandet med massörrörelser. Den används vanligtvis i kombination med andra naturliga oljor: oliv-, mandel-, avokado- eller aprikoskärnor. En sådan blandning förstärker inte bara nagelplattan, förhindrar separation och ger en hälsosam glans, men mjukar också nagelbandet och hjälper till att läka upp mikrotrauma och burrs.

Hur man väljer en bra bördolja?

Genom att köpa en naturlig produkt avsedd för hår hoppas vi med regelbunden användning få det förväntade resultatet. Och för detta måste du välja ett kvalitetsverktyg som perfekt klarar av uppgifterna. Vad du behöver vara uppmärksam när du köper:

 1. Packning. Produkten måste förpackas i mörkfärgade glasflaskor. Ofta säljs produkten i plastbehållare speciellt avsedda för förvaring av kosmetiska produkter. Om du inte är säker på att fettsyrorna inte reagerar med plasten under lagring, är det dock bättre att hälla det i en behållare av mörkt glas med en tätt skruvad lock.
 2. Konsistens och utseende. En bra bördolja är en tjock gulaktig vätska med en liten lukt och en viskös konsistens som bildar en tjock film på huden.
 3. Hållbarhet. Produkten, som framställs på basis av naturlig vegetabilisk olja, har en begränsad hållbarhetstid. Den bör lagras i enlighet med ljus- och temperaturförhållandena, som regel, på en torr, kall plats.
 4. Komposition. Var uppmärksam på vilken produkt som används för att producera denna produkt. Naturliga växtoljor som insisterar kardborre rötter för att få en bra kardborre extrakt, rik på essentiella fettsyror, vitaminer, spårämnen, aminosyror och andra biologiskt aktiva substanser, som är väsentliga för hud och hår. De har närande, stärkande, fuktgivande, antioxidant och andra fördelaktiga egenskaper. Dock räcker kardborren ofta inte med naturliga, men på mineralolja som erhålls från olja. Även om denna produkt är godkänd för användning vid tillverkning av kosmetika, passerar flerstegs rening från föroreningar, inte oxidera och härsknar, till skillnad från naturliga oljor, fundera på om mycket god vilja genom sådana medel jämfört med de naturliga gåvor av naturen.

Hemgjorda burdockolja

Om du vill vara säker på kvaliteten på den produkt som ska användas för att stärka hår, naglar och ögonfransar, kan du göra burdockolja hemma från burdockrötter och naturlig vegetabilisk olja.

För att förbereda denna produkt behöver du unga, årliga rötter av burdock, som grävas ut i slutet av hösten eller på våren. Du kan också använda torkade rötter som säljs i ett apotek. Det finns flera sätt att göra burdockolja:

 1. Färska burdockrötter rengjorda från marken, tvättas, torkas och finhackas eller rivas. Ta 20 gram av den resulterande massan och häll den 200 ml olja i en glasbehållare. Blandningen av komponenter upphettas i en timme till en temperatur som inte överstiger 50 grader, och kyls sedan, insistera 8 dagar på ett kallt mörkt ställe, pressa och filtrera.
 2. Hakad färsk burka och naturlig olja tas i ett förhållande av 1: 3, blandas och infunderas i två dagar på en mörk, kall plats. Blandningen placeras därefter i ett vattenbad och upphettas över låg värme i en timme, kyls sedan och filtreras.
 3. Två matskedar av torkade burdockrötter placeras i en glasbehållare, hälls 150 ml naturlig olja och sätts på ett kallt mörkt ställe i 7 dagar. Under denna tid ska behållaren med oljeblandningen skakas dagligen. På den åttonde dagen placeras den i ett vattenbad och upphettas i 10-15 minuter, utan kokning. Därefter sval, filtrera och lagra på ett kallt mörkt ställe.
 4. Fem matskedar av torkad burdock roteras i pulver, häll 500 ml olja och lägg i en varm mörk plats. Denna produkt ska infunderas i 21 dagar, varefter den är klar för användning.

För framställning av detta verktyg är lämplig naturlig olja med en lätt konsistens: mandel-, oliv- eller aprikoskärnor. Välj en naturlig produkt, tillverkad av kallpressning, som passar din hudtyp och passar dig i sina fördelaktiga egenskaper. Du kan använda solrosolja, men i det här fallet kommer den färdiga produkten att bli mycket svårare att tvätta håret.

Kontraindikationer, försiktighetsåtgärder och användningsregler

Innan du använder burkolja, se till att det inte finns någon allergisk reaktion. För att göra detta måste en liten mängd av produkten, som innehåller denna produkt, appliceras på det känsliga hudområdet (handled eller armbåge). Att ha övertygat om frånvaron av rodnad, brännande, klåda och andra reaktioner i huden, kan du säkert använda en kosmetisk.

Kockolja är en tung, tjock produkt som har en komedogen effekt. Eftersom det bildar en tät film på håret och hårbotten, kan användningen i sin rena form orsaka täppt porer och bildandet av komedoner. Det är därför inte rekommenderat att använda det outspädd.

Före användning upphettas den till kroppstemperatur och utspädes med lättare oljor eller införlivas i kompositionen av kosmetiska hårprodukter i följande förhållande:

 • serum och balms - upp till 10%;
 • schampon - 5-10%;
 • balsam och masker - 3-5%.

Applicera produkten på att rengöra, torka eller något fuktigt hår med lätta massagerande rörelser, gnugga i hårbotten och sprida sig över hela längden av trådarna. Lägg på ovanpå en polyetenhatt och täck med en handduk. Maskerna med burdockolja hålls på håret i 30 till 60 minuter, varefter de tvättas av med varmt vatten med en schampo, som ofta måste skumas 2-3 gånger.

Masker appliceras på friskt hår som profylaktisk en gång var 7-10 dagar. För terapeutiska ändamål, för svag hår benägna att håravfall, gör de 1-2 gånger i veckan kurser under månaden, varefter du behöver för att göra en paus under samma period och vid behov, repetera kursen.

Kockolja: applicering i kosmetologi, fördelar för hår och kropp, kontraindikationer

Kockolja produceras genom att klämma från roten till en växt, såsom skägg (burk i allmänheten). Priset på produkten är mycket överkomligt, och även de som inte är vana vid att spendera pengar på kosmetika kan köpa den. För lite pengar får en person ett verkligt lagerhus med användbara ämnen som kan användas i vården av hela kroppen, ansiktet, håret, naglarna.

Högkvalitativ klyftaolja kan appliceras i ren form, applicerad på huden, dess åtgärd är så "mjuk" att den är mycket lämplig för att ta hand om nyfödda. Du kan också använda mirakelpressning hemma, kombinera med olika färdiga kosmetika (för duschar, schampon, färdiga masker, sköljningar etc.).

Applicering och egenskaper hos burdock olja

Generellt bör burdockolja användas av alla som vill behålla ungdom, hudens elasticitet eller lösa sina mindre problem. För att bekämpa dem är sådana komponenter som utgör oljan från burken:

 • tanniner;
 • mineraler;
 • vitaminer;
 • naturlig inulin;
 • syror (palmitinsyra och stearinsyra);
 • protein.

Varje substans är unik i dess egenskaper och effekter på människokroppen.

Fördelarna med burdock-komponenter

Tanniner används vid tillverkning av djurhud. Med hjälp är det möjligt att behålla hudens elasticitet och utseende i många år. Dessutom bidrar tanniner till dess "komprimering", vilket eliminerar sprickbildning, rivning, scuffing och mer. Tanninerna som ingår i burdockolja gör det möjligt för en person att ge den nödvändiga näring till huden, så att den blir ung och hälsosam under mycket längre tid än vad naturen ger.

Vitaminer - näringsämnen och "byggmaterial" celler i vilken organism som helst. De vitaminer som ingår i burdockolja tränger in direkt i huden och det övre lagret av epidermis. Detta innebär att den gynnsamma effekten börjar "direkt".

Mineraler - en energikälla, låter dig bibehålla balansen av vitaminer i kroppen. Egenskaperna hos mineralämnen är i stånd att "bevara" åldringsprocesserna, vilket leder till bevarande av hudens ungdom. Mineralerna matar också kroppen med energi, vilket är nödvändigt för normalisering av metaboliska processer.

Naturlig inulin bidrar också till normalisering av metaboliska processer, avlägsnande av skadliga ämnen från kroppen. Personer som lider av gastrointestinala sjukdomar tar inulina preparat för behandling av sjukdomar och dysfunktioner. Att komma in i det övre lagret av epidermis innehåller inulinspjällolja "djuprengöringsprocesser. Effekten av substansen är jämförbar med effektiviteten hos kemiska peeling, men till skillnad från honom är det helt säkert för huden.

Palmitinsyra som finns i burkolja utlöser naturliga processer för hudproduktion av sådana nödvändiga ämnen som elastin, glykosaminoglykaner, kollagen, hyaluronsyra. Stearinsyra tillhör kategorin fett, tar 3: e plats efter behov för den normala funktionen av människokroppen.

Protein innehåller en stor mängd protein, perfekt för människokroppen. Det är känt att proteinhaltiga läkemedel tar idrottare och "pitching" för att bygga muskler. Detta är dock inte slutet på proteinet. Detta ämne kan hjälpa musklerna att återhämta sig efter allvarliga träningspass, som handlar på mobilnivån. Med andra ord, proteiner "tvingar" cellerna att arbeta på muskelåterhämtning.

Därför är dess fördelar för huden (regenereringsprocesser) och hår (accelererad tillväxt, återställande av de splittrade ändarna). Inte undra på att burdockolja förtjänade en sådan popularitet som en del av hemlagade masker för att påskynda hårväxten och stärka splittrade ändar såväl som i ansikts- och kroppskrämer.
Som du kan se är burdockolja en riktig vitaminsyracocktail som kan närma sig, återställa hud och hår, med fördel påverkar deras tillstånd, startar metaboliska och regenererande processer.

Appliceringsbördaolja

Som nämnts ovan kan den användas i ren form och som tillsats till "butik" kosmetika. För att uppnå den bästa effekten är det lämpligt att inte vara lat och förbereda vårdprodukter med burdockolja hemma. I det här fallet kan du vara säker på produktens höga kvalitet, mätta den med nödvändiga näringsämnen med hjälp av lösningar av vitaminer, aromatiska oljor och andra tillsatser.

Kockolja används i vården av:

 • ansikte och kroppsskinn;
 • hår;
 • naglar;
 • ögonfransar;
 • ögonbryn.

Med det kan du bli av med torrheten hos vissa delar av kroppen: armbågar, klackar, knän. Ett utmärkt sätt att öka hudens elasticitet är att applicera kroppsrubbning med uppvärmd klyftaolja innan du tar ett bad. Du kan lägga till några droppar burdockolja till duschgelen, dess egenskaper gör avloppsproceduren så användbar som möjligt.

Användningen av burdock-olja klarar av att öka hårväxten. Det är nödvändigt att gnugga det i hårbotten med lätta massagebevegelser och hålla det varmt ett tag. På bara några dagar löser problemet med förlust av ögonfransar och svag panntillväxt. Det är bara nödvändigt dagligen i 2 veckor på kvällen att applicera klyftolja på cilia och / eller ögonbrynen.

Det skulle vara bra om efter epilering applicera värmd burdockolja på huden. Det blir silke och håren kommer att växa mycket långsammare (gäller endast efter epilering! För att inte förväxlas med depilering - rakning).

Burdock olja ansökan för barn

Kockolja kan användas i sin rena form, eftersom den genom sina egenskaper inte kan skada även den nyfödda huden hos nyfödda. För utslag, svettning, irritation (från blöjor), spår av gnidning, bör barnets hud behandlas med en komposition av burdockolja.

Mödrar som vill säkerställa tillväxten av lyxiga krullar i sina prinsessor bör vara fyllda med burdockolja, som används efter ett år (när barnets hår redan har skurits). Regelbunden användning av burdockolja för hud på huvudkrummerna säkerställer att håret kommer att bli friskt, glänsande, tjockt växande.

Kontraindikationer burdock olja

100% naturlig, högkvalitativ olja har inga kontraindikationer. Den enda begränsningen är inte att engagera sig. Det är inte nödvändigt att lägga en liter av produkten till allt som är möjligt. En liten mängd olja räcker för att behandla någon del av huden eller förbereda en hårmask.

Men det är värt att komma ihåg - bara en verkligt högkvalitativ produkt kan vara användbar och inte skada. Försiktigt måste du välja säljaren och produkterna som används för kosmetiska förfaranden.

Burdock eterisk olja

Burdock (burdock) är en källa till eteriska oljor, som används från oändlig tid i medicinsk praxis. I grund och botten används roten, sällan - löv och frukt. Den essentiella oljan i sig tillverkas genom ångdestillation eller spinning.

Den kemiska sammansättningen av burdock olja:
- antioxidanter
- upp till 50% polysackarider
fettsyror
- garvningskomponenter
- fytosteroler;
- vitaminerna A, E, C, B;
- Salter baserade på koppar, zink, tenn och andra metaller.
bitterhet
- polyacetylenkomplex

Burdock eterisk olja blandas vanligen med basoljor: olivolja, solros, mandel och andra. Valet av oljebasen beror på ytterligare användning: antingen inom medicinsk och kosmetisk område, eller för behandling och förebyggande av vissa sjukdomar.

Medicinska egenskaper hos burdock olja:
- antimikrobiell, antiinflammatorisk och regenererande effekt
- ökar aptiten och återställer styrka
- används för att förebygga mastopati
- bidrar till behandling av gastrit och sår
- används som antispasmodisk för intestinal motilitet
- främjar återtagandet av galla
- hjälper till med dysbakteri
- oumbärlig för att förebygga kolit och förstoppning
- har indikationer vid behandling av cancer

Terapeutisk och kosmetisk användning av burdock eterisk olja:
- hög effektivitet vid behandling av dermatologiska sjukdomar
- har goda sårläkningsförmåga
- eliminerar rynkor, gör den gamla huden mer elastisk;
- stärker ögonbrynen och ögonfransarna
hjälper till att eliminera hårdhetens torrhet
- mjukar och tar bort klåda, irritation
- eliminerar mjäll
- regenererar hår, ger det ljusstyrka och förhindrar stratifiering
- normaliserar utsöndringen av sebaceous sekret i hårbotten
- gör nagelsnickan mjukare
- återställer och förstärker naglarna, tillåter dem inte att exfoliera, ger en hälsosam glans
- Bidrar till mjukgöring av kåta platser på knä och armbågar.

Metoder för applicering av burdock eterisk olja: internt och externt.

Internt bruk:
- föreskrivna för leversjukdomar: 2-3 gånger om dagen, 1 tsk i en halvtimme före måltiderna,
- Under kemoterapeutiska förfaranden, 1 matsked före frukost, lunch och middag under hela behandlingsperioden.
- personer som är mottagliga för cancer, rekommenderas att ta burkolja i månadsintervall under hela året som ett medel för förebyggande åtgärder,

För att undvika oönskade effekter, kontakta din läkare.

Extern användning innefattar:
- Varma bad för naglar: Fingerna i fingrarna sjunker i 5-12 minuter, sedan smutsas oljan i naglarna;
- behandling av armbågar, knän och fötter: innan du tar ett bad, keratinösa hudområden i armbågar och knän gnids med olja;
- behandling av ögonbryn och cilia: ögonlocken och ögonbrynen oljas dagligen, vilket ger näring och förbättrar deras tillväxt
- Användning av en mask för hårets huvud: Maskan är placerad på torrt hår, oljan gnids i hårrotsarna, täckt med en plastpåse och inslagna med en handduk, lämnas i 60 minuter, sköljdes sedan noggrant;
- utjämna rynkor genom att pålägga applikationer: blötlägga bomullsplattor och smörj de önskade platserna, vänta 15 minuter, då oljan tvättas av med varmt vatten;

I alla fall upphettas klyfjolja till kroppstemperatur för effektivare förfaranden.

Burdock eterisk olja är en oumbärlig komponent för många områden av medicin och kosmetologi. När du börjar använda det kommer du att bli av med hårproblem, förbättra nagelkvaliteten, bli av med rynkor och härdad hud, samt korrigera aptiten och stärka din kropp i allmänhet.

Vad är användningen av burdockolja och användarhemligheter

Kockolja - ett populärt och prisvärt verktyg, och viktigast av allt, naturligt. Det tjänar som grund för tillverkningen av kosmetika hemma. På grund av det rika innehållet av vitaminer, mineraler, tanniner, inulin och syror är oljan användbar för extern och intern användning.

En kort historia av burdockolja

Kockolja är gjord av utbredd burdock (burdock). När det uppfanns, är det inte exakt upprättat, som det var länge sedan.

Indokina är födelseplatsen för burdock. Verksamhetsdistriktet sträcker sig från Skandinavien till Medelhavet, som börjar på de brittiska öarna och slutar i Japan. Också kullar tas till södra och nordamerika. I Ryssland finns burk i hela den europeiska delen, i det tempererade klimatet i västra Sibirien och i södra delen av Fjärran Östern.

Växten älskar jordar rik på kväve, vilket orsakar stor ackumulering i övergivna, sopor.

Burdock avser ruderals, det vill säga ruderala växter som växer på odlingsjord i närheten av mänskliga bosättningar.

Kockolja erhålls från rötterna genom metoden för fettutvinning, det vill säga det dras på en annan vegetabilisk olja, till exempel på solros eller olivolja.

Sedan medeltiden är det känt om användningen av burdock i mat. Och idag använder Japan, Korea, Brasilien, rötterna av växter och unga stammar i matlagning.

Kocken växer i övergiven, "sopor" placerar nära människans bostad

Läkningskvaliteter för produkten i kosmetologi och medicin

Oljamin vitamin mineralskomplexet består av följande kemiska element:

 • betakaroten;
 • vitamin A;
 • B-vitaminer;
 • vitaminer D, E, F, K;
 • kalium;
 • kalcium;
 • magnesium;
 • zink;
 • jod;
 • fosfor;
 • järn.

Den viktigaste kosmetiska användningen av burk, som gav honom stor popularitet, är förmågan att stärka håret, bekämpa håravfall, mjäll och förbättra nagelförhållandet.

Kockolja hjälper till att bekämpa fina rynkor, inflammation och hudskalning. Den är idealisk som bas för rengöring, vårdande masker eller krämer. Naturlig inulin frigörs som ett resultat av fet extraktion av rötterna och absorberar toxiner från hudytan och hjälper till att eliminera sönderdelningsprodukter. Kockolja bidrar till förnyelsen av epidermis, eftersom det tar bort döda celler och stimulerar syreförsörjningen.

Kockolja används också som ett hjälpmedel i kampen mot akne, herpes, eksem och läkning av repor och nötningar.

Kockolja finns i två former: kosttillskott, kosmetisk.

Kockolja används inte bara externt utan även inuti i små portioner. På grund av närvaron av fleromättade och mättade fettsyror är det ett utmärkt fortifieringsmedel.

I synnerhet rekommenderas det för gastrointestinala sjukdomar och för profylaktiska ändamål. Inulin, som är så rik på burdockolja, är en naturlig prebiotisk, absorberas inte i övre matstrupen, stimulerar tarmarna till aktivitet. Dessutom bidrar burdockolja till att återställa mikroflora, minska koncentrationen av ammoniak i tarmen, vilket minskar risken för cancerceller. Men samtidigt måste man komma ihåg att man aldrig får värma upp det, ta 1-2 tsk. per dag.

Vad man ska leta efter när man väljer klyftaolja, lagringsreglerna

Marknaden erbjuder ett brett utbud av kosmetisk olja från burdock: i ren form, med tillsatser från medicinalväxter, med röd peppar. Sådana tillsatser förbättrar effekten på huden eller håret, men en lång lista med smaker och konserveringsmedel bör varna köparen. Maten förbrukade burkolja utan tillsatser.

När du väljer ett verktyg måste du vara uppmärksam på:

 • på kompositionen. Ju färre ingredienser som anges på etiketten, desto bättre. Burdock root extrakt bör listas först;
 • på namnet på basoljan. En pålitlig tillverkare av produkten indikerar nödvändigtvis detta. Oliver och mandeloljor är bättre i kvalitet, men sojabönor och rapsoljor är billigare men mindre användbara.
 • på förpackningen. Eftersom oljan måste förvaras på en plats skyddad mot ljus, måste flaskan eller flaskan vara ogenomskinlig eller mörk.
 • på tillverkningsdagen. Ju närmare det är till inköpsdatumet, ju fräschare och bättre produkten. Oljan har en hållbarhet, i slutet av vilken näringsämnena avdunstar. Denna period måste anges på flaskan.

Kockolja bör förvaras på en mörk plats i en tätt sluten behållare.

Oljan ska lagras enligt reglerna så att den inte förlorar sina fördelaktiga egenskaper före tidpunkten:

 • Temperaturen i rummet där produkten är lagrad bör ligga i intervallet 12-15 ° C;
 • håll inte flaskan nära en öppen flamma, spis eller mikrovågsugn;
 • förhindra inträngning av direktljus, som påverkar vilka vitaminer och antioxidanter som förstörs.
 • flaskan eller flaskan måste hållas tätt stängd, inloppet av syre utlöser oxidationsreaktioner;
 • platsen där det finns ett paket med verktyget bör vara utom räckhåll för barn.

Kontraindikationer och biverkningar

Som kosmetik för extern användning har kardolja inte kontraindikationer, förutom individuell intolerans. Före första användningen, applicera två droppar olja på armbågen eller handleden, om det inte uppstår hudutslag, hudutslag eller rodnad efter en dag, kan produkten användas.

Låt inte olja komma in i dina ögon eftersom det orsakar rivning och rodnad. Annars skölj ögonen omedelbart med rent vatten eller applicera bomullsull doppad i te.

Vid inandning av burdockolja kan biverkningar uppstå vid överdosering: illamående, diarré, kräkningar. Det är viktigt att ta 1-2 teskedar per dag. Men om du har en kronisk sjukdom, var noga med att konsultera din läkare.

Topp 4 användningar av burdock olja

Som livsmedelstillsats används burdockolja utan värmebehandling i ren form eller som salladsdressing.

Anvisningar för användning av burdockolja för hår:

 1. Tvätta håret och torka lite med en handduk.
 2. Värmeburkolja så att den absorberas bättre.
 3. Gnid produkten i hårrötterna, massera den och fördela den med hjälp av en hårborste eller med en handflata längs hela längden.
 4. Wrap huvudet med en film för att skapa en växthuseffekt, topp med en varm handduk, vänta en timme.
 5. Tvätta huvudet med ett mildt schampo, använd en balsam.
 6. Upprepa 1-2 gånger i veckan med en kurs på 10-12 procedurer, ta en paus på 14 dagar.

Kockolja används som tonik för ögonfransar och ögonbryn. För att göra detta värms det också upp till en temperatur på 40-45 ° C, och sedan med en liten borste fördelas det flera gånger genom ögonfransarnas eller ögonbryns hår. Överskott kan tas bort med en bomullspinne eller svamp. Använd 2-3 timmar före sänggåendet.

Användningen av hudvårdsprodukter är möjlig i sin rena form. För huden kommer att vara användbara masker med tillsats av burdock olja.

Video: burdock olja - hur, varför och för vad

"Burdock elixir" för medicinska ändamål

Kockolja appliceras:

 • i kampen mot furunkulos och purulenta inflammationer;
 • med utslag och klåda;
 • att bli av med mjäll
 • att mjukna huden efter solbränna;
 • för eksem
 • med problem med mag-tarmkanalen;
 • för att minska smärta i muskler och leder
 • vid behandling av gallblåsa eller njursjukdom
 • som ett tillägg i behandlingen av diabetes;
 • för att bli av med reumatism
 • i kampen mot skallighet.

Vid sjuka leder

Produkten har förmågan att återställa bruskens vävnad. Den ska användas 1-2 gånger om dagen genom att gnugga den i den drabbade leden, som sedan förpackas i ullduk. Gör det dagligen i 1-1,5 månader tills symtomen försvinner.

För att förbättra tarmarnas funktion

I människans tarm bebodd av många bakterier som bidrar till matsmältningen, absorptionen av näringsämnen, de korrekta metaboliska processerna i kroppen. I dysbakterios är störningen av skadliga och fördelaktiga bakterier störd, vilket kan leda till en nedbrytning av immun-, nerv- och hjärtsystemet och hudproblem. Prebiotiska (dvs. vår burdockolja) återställer och upprätthåller en normal miljö för att fungera för fördelaktiga bakterier.

Kockolja för tarmproblem:

 • hjälper till att förbättra aptiten
 • som en del av komplex behandling bekämpar gastrit och sår;
 • Det är ett oumbärligt hjälpmedel vid förebyggande och behandling av kronisk förstoppning och kolit;
 • stimulerar peristaltis, lindrar tarmspasm.

Med frekvent förstoppning hjälper den dagliga användningen inuti 2 teskedar med klyftaolja

Vid behandling av tarmarna och bekämpning av förstoppning appliceras burdockolja oralt på en tom mage en till två teskedar, helst på morgonen i 3 veckor. Vid 2-3 veckors raster upprepas kurser systematiskt under hela året. Gravida och ammande kvinnor bör alltid rådgöra med en läkare innan de tar in olja inuti.

Hjälp med psoriasis

Ärftlig autoimmun sjukdom - psoriasis - ger mycket problem. Det manifesterar sig i form av rodnad på huden, som så småningom börjar avta och blöda om de inte är botade i tid. Dessutom är denna sjukdom av kronisk natur med periodiska remissioner.

Oljor används i stor utsträckning vid behandling av psoriasis, för skillnad från salvor och krämer med antibiotika är inte beroendeframkallande.

En typisk manifestation är ett utslag på naglarna. Att bekämpa denna sjukdom hjälper recept baserat på burdock olja:

 1. I ett halvt glas varmt vatten, tillsätt 10 droppar burdock olja.
 2. Håll fingrarna i lösningen i minst tio minuter.

Efter regelbundet utförande av ett sådant förfarande kommer händerna på 3-4 veckor att hitta ett välskött och rent utseende.

Psoriasis påverkar ofta hårbotten, och burdockolja kommer också till räddningen. Psoriatic plaques ständigt kliar, mjäll visas, hår raser lätt. Med tillväxten av plack blir hårsäckarna tunnare, håret faller ut hela strängarna.

Receptet för burdockolja för skallighet med psoriasis är följande:

 1. Värm oljan med försiktiga massagebevegelser för att gnida i hårbotten i 10-15 minuter med en pensel eller fingrar.
 2. Använd en duschlock eller sätt upp huvudet med matfilm i 1,5 timmar.
 3. Ta bort mjukad skorpa från hårbotten med en träkam, metallkam bör inte användas.

För att bekämpa psoriasisutslag på huvudet och huden kommer det att bidra till ett annat sätt:

 1. Gör komprimerar från bitar av bomull eller skivor, noggrant blötläggning med burdockolja.
 2. Skydda med folie, lämna i 40 minuter.
 3. De mjukade tillväxterna är noga separerade.
 4. Utför proceduren regelbundet i 10-12 dagar.

Huvudregeln för psoriasis är att starta behandlingen i tid för de första tecknen. Kockolja är ett icke-hormonellt läkemedel som inte påverkar de inre organen. Stimulerar cellförnyelse, desinficerar hud efter plackavlägsnande.

Användning av burdockolja för kvinnors hälsa

Vid gynekologiska sjukdomar är burkolja oumbärlig som ett tillägg till huvudbehandlingen.

Kockolja hjälper till med följande sjukdomar:

 • uterine myome;
 • mastit;
 • tillväxten av endometrieceller i livmoderns inre skikt;
 • bildandet av cystor på äggstocken;
 • nodulär fibroma i livmodern;
 • inflammationer hos de kvinnliga könsorganen.

Vid mastopati appliceras kompresser på bröstet: en bomullspinne vätas med olja och appliceras på den plats där tumören känns. Efter en halvtimme avlägsnas, upprepas proceduren dagligen i två veckor. Det är viktigt att förstå att olja är ett hjälpmedel, det hjälper inte att bota sjukdomen helt.

Innan du använder oljan för adjuverande terapi bör du rådgöra med din läkare.

Kockolja för kompressor kan beredas av dig själv:

 1. Finmala 100 gram torkade burkstorkar.
 2. Häll med solros eller olivolja i en volym på 250 ml.
 3. Lämna på ett mörkt varmt ställe i 14-16 dagar.
 4. Stam före användning.

Vid sjukdomar och inflammationer hos de inre kvinnliga genitala organen används burkolja i form av tamponger. Tampongen måste vara nedsänkt i olja och sedan försiktigt införd i slidan över natten. Upprepa 1-2 veckor.

För människors hälsa

För män hjälper burdockolja till att göra håret tjockare, för att minska förlusten, inte bara på huvudet utan även på skägget.

Regelbunden applicering av burdockolja till skäggområdet:

 • tar bort hudens skalning
 • näring hårsäckar
 • underlättar utbrott av borst;
 • gör huden mjuk och smidig;
 • accelererar skäggets tillväxt.

För att förbättra effekten av burdockolja blandad med rödpeppar. Du kan köpa färdig olja med peppar i en flaska, och du kan förbereda dig från tillgängliga ingredienser.

Recept och metod för användning:

 1. Värm ½ kopp burdockolja i en emalj eller glasskål.
 2. Tillsätt en halv tesked röd paprika eller en tesked pepparktur.
 3. Blanda väl.
 4. Applicera blandningen på hakan, där det finns borst.
 5. En timme senare, tvätta av.
 6. Att näring och mjukna huden med en kräm.

Anti-inflammatoriska och desinfektionsegenskaper hos burdockolja bestämmer dess användning vid komplex behandling av manliga könsorgan. I synnerhet när smärtan smälter penis med olja i intervallen mellan appliceringen av medicinska salvor.

Video: odla ett skägg

Brödolja för barn

Det är kontraindicerat för barn att använda klyftaolja inuti, eftersom deras matsmältningsorgan ännu inte är helt format, det reagerar lätt på olika slags stimulering, det vill säga oljan kan provocera diarré.

Men som kosmetisk är burdockolja idealisk för ett barn. Var noga med att du före första användningen måste göra ett allergiskt test, eftersom barnets immunförsvar är mycket känsligt.

Kockolja används för att vitalisera håret, ta bort torkade skorskor från hårbotten, hos barn tar proceduren en halvtimme. För att göra detta, gnid ett varmt medel in i huden och fördela det längs längden, och linda sedan in det med en handduk.

Vid nyfödda med blötdemitit i den akuta formen visas sårets sår, som läker länge. I kampen mot dem kommer hjälp receptet:

 • göra en komprimering från en bomullsplatta fuktad i olja;
 • medan barnet sover, applicera detta komprimera på en öppen plats med ett sår;
 • Idealiskt bör lotionen vara på huden i 20 minuter för att mjukna huden;
 • Rengör försiktigt det behandlade området med en servett.

Utslag, tuttar hos spädbarn behandlas med burkolja i sin rena form, vilket medför fingertopparna och gnuggar den något.

Hjälper till att lindra irritation bada i vatten med avkok av medicinska växter och några droppar burdockolja.

På grund av bristen på kontraindikationer är burdockolja lämplig för barn från de första dagarna av livet.

Kockolja recept för kosmetiska ändamål

Det finns många receptblandningar av burdockolja med andra. Du kan lägga till den i köpta kosmetika, som schampo och kroppskräm, i förhållandet 1 tsk. på 200 ml. Därefter kan flaskan lagras högst tre månader.

Fotvård

Benen kräver särskild vård, eftersom klackarna utsätts för tung belastning. Särskilt efter vinterkylan känns hudens grovbildning.

Skyddsolja i fotvård kan appliceras på flera sätt:

 1. Tillsätt några droppar olja (10 droppar till 2 liter vatten) i ett bad med varmt vatten, håll fötterna i badet i 30-40 minuter. Vid slutet av vattenproceduren bär du mjuka strumpor.
 2. Daglig botemedel, som används för fötterna, blandas med några droppar olja betyder.
 3. Gnugga oljan i en ren form med fingrarna direkt på grovklackarna, skölj med varmt vatten efter 40-50 minuter och utföra rengöringsmanipulationer med pimpsten och applicera sedan en näringsrik grädde. Det är lämpligt att göra allt före sänggåendet.

Olja för vård av händer och naglar

Användningen av burdockolja eliminerar bräcklighet, delaminering, kan kämpa med nagelsvamp, accelererar nagelplattans tillväxt.

Nail and Cuticle Care Recept:

 1. Värm 1/4 kopp olja till 40-45 grader.
 2. Att sänka fingrarna helt, men bara naglarna i den oljiga vätskan.
 3. Vänta 10-15 minuter.
 4. Skölj försiktigt med varmt vatten.

Det kommer att vara idealiskt att genomföra proceduren innan du går och lägger dig i sängen i bomullshandskar.

Ett vanligt problem är härdningen av armbågarna. För att mildra zonen kommer oljan att appliceras i ren form i 20 minuter innan du dricker eller badar.

Att mjuka händerna i händerna och stärka naglarna kommer att hjälpa till att skrapa bördolja

Mask i kampen mot buntarna av naglar:

 1. Blanda en tsk. burdock olja och 3-4 droppar citronsaft.
 2. För att ånga ut naglar i varmt vatten, gnugga omedelbart den beredda kompositionen.
 3. Skölj inte 1-1,5 timmar, om möjligt, lämna över natten.

Nattmask för att mata nagelplattan:

 1. Till 1 tsk. burdock olja tillsätt 1 droppe essentiell olja av gran.
 2. Gnid blandningen i naglarna.
 3. Använd tunna handskar hela natten.
 1. Förbered ett kamillextrakt: 1 tesked häll 1 kopp kokande vatten.
 2. I den kylda infusionen för att ånga naglarna.
 3. Blanda 1 tsk. burk, druvolja och gräddfil, värme, applicera på naglarna.
 4. Efter 15 minuter, rengör naglarna med en bomullsplatta fuktad med kamomill.

Regelbunden gnugga av oljig vätska från burdockrötter till naglar, nagelband och torr hud i händerna i 15 minuter kommer att ha en helande effekt och förbättra utseendet.

Läppvård

Mjuk hud på läpparna utsätts ofta för miljöpåverkan, till exempel under vinterkylan. Mjuka, släta läppar, minska smärta hjälper oljig vätska från burken.

Applicera oljan direkt med fingertopparna på hela ytan av läpparna 1-3 gånger om dagen.

Olja för att bekämpa torr hud och hår

Följande recept för torrt hår är populära:

 1. Applicera burdockoljan över hela längden och på ändarna av håret, fördela den med en kam och linda den med en varm förband i 40 minuter.
 2. K 4 Art. l. Lägg till burdockolja till en droppe essentiella essenser från kamomill, ylang-ylang och bey, applicera i hårets ändar.
 3. Förbered en enkel komposition av 2 msk. l. burdockolja, och tillsätter 10 kapslar av vitamin A och E.

För torr hud:

 1. Blanda ett närande ansikte eller kroppskräm med några droppar olja innan appliceringen, applicera som vanligt.
 2. Förbered blandningen och ta 1 tsk. kardborre och kamilleoljor, smarta problemområden på morgonen och kvällen.

Kroppsvård

För kroppen är burkolja helt enkelt oumbärlig. Utvecklat många recept baserade på det, låt oss ringa några:

 • ta ett bad i en halvtimme, tillsätt 70 gram (4,5 ss) olja;
 • 10 minuter innan du går i duschen, gnugga hela kroppen med olja i ren form och utför sedan vattenförfarandet som vanligt.
 • 1/3 kopp smör från en burdock ta: 1 msk. l. jojoba och 5 droppar neroli. Varm blandningen att gnugga in i huden dagligen;
 • blanda 2 tsk. burdock och jojobaolja, 1 droppe geranium och hoppressning, 2 droppar fänkolja. Smörj bröstet med den beredda kompositionen.

Det är viktigt att komma ihåg att gravida och ammande kvinnor är förbjudna att använda eteriska oljor.

Olja av burdock för viktminskning

Inte många vet att burkolja kan hjälpa till med viktminskning. Naturligtvis måste du närma sig problemet på ett komplicerat sätt: följ en diet och gå in för motion.

Att bli av med celluliter hjälper till att massera höfterna med följande komposition: 1 msk. l. burdock olja, 1 droppe essentiella essenser av lavendel, rosmarin och eukalyptus. Upprepa en dag omedelbart efter en dusch.

Burdock wrap hjälper till att gå ner i vikt på problemområden och ta hand om huden

Det hjälper till att minska volymen omslag:

 1. 2 msk. l. malda kanel och rödpeppar blanda med 3 msk. l. burdock olja.
 2. Värm i ett vattenbad.
 3. Applicera på problemområden och linda i film i 30-40 minuter.
 4. Om det finns en brännande känsla förkortas tiden.
 5. Skölj försiktigt med vatten.

Kombinerar bantningsmassage med burdockoljebaserad doft:

 • på 3 msk. l. burdock lägg till 1 tsk. Persika och 1 msk. l. sheasmör
 • tillsätt 5 droppar essentiellt marc från citron, bergamot och grapefrukt;
 • använd ett varmt verktyg.

Användningen av burdockolja i kombination med väsentliga

Eteriska oljor är rika på biologiskt aktiva komponenter, i kombination med burdock de kompletterar varandra ökar den positiva effekten.

För att rengöra huden, hjälper anti-akne kombinationen med calendulaolja i proportionerna 1: 1. Kraftiga antiseptiska egenskaper hos calendula i kombination med desinficerande burdockolja eliminerar aktivt finnar.

Med olika utslag kommer akne och rodnad på kroppen att hjälpa recept: 5 droppar essentiellt extrakt av eukalyptus och lavendel blandad med 2,5 msk. l. burdock olja, tillsätt 10 tsk. rosevatten. Att torkas av lotion på morgonen och på kvällen.

Kompositionen hjälper till att strama huden utsträckt efter leverans eller bantning:

 • 1 msk. l. burdock olja, 2 tsk. jojobaolja, 2 droppar rosmarin och anis.
 • gnugga i 5 minuter, ta bort rester med en trasa;
 • upprepa i 14 dagar.

Öka effekten av massagen, släta huden med en blandning av burk och druvolja (1 msk vardera), 2-3 droppar tokoferol.

Regelbunden användning av en blandning av oljor kommer att göra huden frisk och elastisk, kommer att starta regenereringsprocesser på mobilnivån.

Några användbara tips

Många är bekanta med läkningskvaliteten hos burdockolja, men det finns vissa subtiliteter i dess tillämpning.

Följande tips kommer att vara till hjälp:

 • det är nödvändigt att sätta medel endast på rent hår och hud;
 • 1-2 veckors raster mellan kurser krävs
 • För att göra det lättare att tvätta oljan från håret behöver du inte suga dem, men omedelbart applicera schamponet med massörrörelser över hela längden.
 • för att tvätta burkvätskan från håret är en naturlig blandning av vispadda och äppelcidervinäger i ett förhållande av 1: 1 lämplig;
 • Eftersom orefinerad olja kan skugga blont hår, ska blondiner använda en genomskinlig eller gulaktig botemedel;
 • Ett enkelt och billigt sätt att tvätta håret efter en burdockmask är utspätt rågmjöl (5 msk) i varmt vatten till konsistensen av pannkakade deg. Våt inte huvudet! Applicera blandningen som ett schampo, lämna i några minuter, upprepa om det behövs;
 • Efter tvättning av håret, använd balsam eller skölj enligt följande: 3 liter vatten blandat med 3 msk. l. äppelcidervinäger.

Det är nödvändigt att regelbundet använda burkolja, men var noga med att ta raster mellan kurser.

recensioner

Flickor, och varför de flesta av oss försummar burkolja, föredrar olivolja, kokosnöt eller avokadoolja? Men ryska skönheter använde exakt burdock och hade en flätning i midjan! Naturligtvis förstår jag att ekologin inte är densamma i den moderna metropolen (och redan i byn), och detta påverkar utan tvekan vårt hår. Men Rysslands ryska skönhetens foto är helt enkelt imponerande och de hade inga schampon, men bara tvålrotet och från hårvårdoljor är mestadels burdock, och du kan bara drömma om utländska oljor! Jag började också på något sätt behandla burdockoljorna skönt efter att ha testat "utomlands" olivolja och avokadooljor. Men ödet konfronterade mig en gång med en burk, för jag var på en gång kvar utan oljor alls (de utomeuropeiska var på väg från nätbutiken) och jag gick till apoteket. Köpte, som de säger, vad det var. Så produceras Mirra burdockolja i Ryssland. Volymen är 100 ml. Pris 55 rubel. Producerad olja på TU. Min olja är inte bara burdock, men med tillsats av ricinolja och vitaminer A och E. Jag vill bara notera: inte alla märken med burdockoljor passade mig, kanske var de inte så naturliga (det var som att håret klättrade), men myrrolls gav oljor endast positiv effekt. Den enda nackdelen med denna olja är förpackning.

Genom en sådan bred nacke, få ut mycket olja och de kan bli smutsiga. Lukt: Smör luktar som burkolja. Jag älskar denna lukt väldigt mycket. Applicering: För alla rekommendationer (inklusive på förpackningen) ska oljan appliceras på rötterna, men jag har en fet typ av rötter och jag föredrar att inte applicera oljor i hårbotten. Jag ansöker exklusivt på längden, reträtt cm 5 från rötterna, med stor uppmärksamhet på hårets tips. Jag flätar den och går och lägger mig, nästa morgon tvättar jag oljan. Det är, jag håller oljan på håret i ca 8 timmar. Jag isolerar inte mitt huvud, jag kan inte sova i en hatt. Kudden väger inte oljan på kudden, men jag applicerar inte för mycket! Kockolja för Mirrolls hår med ricinolja och vitaminer Photo Olja tvättas av utan problem från andra gången, till exempel med detta schampo. Effekt: Olja fuktar och ger näring till håret, inklusive tipsen. Efter skärning med het sax har 2 månader gått redan, och jag observerar inte några delade ändar. Håret är livligt och elastiskt. Om oljan används regelbundet kommer den helande effekten att märkas. Skina mycket bra! Och också mindre push. Håret är slät, silkeslen och mjuk vid beröring! De växer bra, men i mitt fall, inte för att jag stimulerar hårrötterna, men för att tipsen inte slår av. Det var en gång i tiden, och tillräckligt länge för mig (som det verkade mig) växte inte håret, men de växte faktiskt (och hur) bara för att jag inte bryr sig om dem (inte fuktade) håret bröt precis på en viss längd och växte inte (eller snarare, ökade inte längden). Så flickor du mitt råd, vill ha långt hår, återfuktas och återfuktar hårlängden igen. Denna burdock för mig är en favorit av burdockoljor av andra märken, möjligen på grund av att den här flaskan inte bara är burdock utan en cocktail med ricinolja och vitaminer. Men jag kommer förstås inte att glömma olivolja, mandel- och avokadoolja och jag ska bara byta ut dessa oljor! Nu har jag 5 favorithåroljor! Rekommenderas.

Amatörkosmetik

http://irecommend.ru/content/devushki-pochemu-bolshinstvo-iz-nas-prenebregaet-repeinym-maslom-predpochitaya-olivkovoe-kok

Naturlighet är alltid mer kraftfull än artificitet Värdet: Det närmar och fuktar; främjar tillväxt gör håret tjockare. Nackdelar: Kräver en bra tvätt; Handduk måste tvättas oftare än vanligt efter olja. Oavsett hur många olika hårprodukter jag använder, glömmer jag aldrig om bördolja. Ibland tar jag pauser, naturligtvis, använder jag olika hårmaskor med andra komponenter, men då kommer jag tillbaka till denna olja ändå, för efter att ha applicerats håret blir det bättre och deras utseende förbättras. De flesta av de testade produkterna som innehåller en viss typ av olja, tycker jag om tillverkaren Mirrolla. Det producerar inte mycket stora flaskor rubel i åttio i genomsnitt (priset kan variera). Tillräckligt ett tag men säkert en naturlig produkt. Jag gnuggar alltid bördolja i hårets rötter först och fördelar den sedan längs hela längden och lämnar håret under handduken "hus" i ungefär tjugo minuter så att allt är väl absorberat. Men efter ett liknande förfarande måste jag tvätta huvudet med särskild försiktighet med schampo eller annat sätt, för annars ser håret ut oljigt.

(Brownie) Tanya

http://www.imho24.ru/recommendation/269/

Kockolja hjälper till att stärka håret. Burdock masker Jag gör regelbundet när jag ser att mitt hår börjar försämras. Oftast sker detta på våren. Jag köper burkolja i ett apotek, ibland i ren form, ibland med tillsatser. Jag gör masken enligt följande, värm oljebolaget lite och gnugga det i hårbotten, fördela det genom håret och kamma det. Sedan lägger jag på en hatt och lämnar en mask med burdockolja i tjugo till trettio minuter. Masken med burdockolja är ganska enkel. Jag tvättar mitt hår med schampo två gånger. Inget fet hår, efter att ha använt en burdock mask, har jag inte. Resultatet av att applicera masken med kardolja återställs, friskt hår som slutar falla ut. Speciellt bra bördolja påverkar rötterna i mitt hår. Oftast köper jag burdockolja av varumärket Mirrolla, med propolis, med rödpeppar, med kamomill och med medicinalväxter.

Elena Lyubimova

Sådan vid första anblicken är oattraktiv växt, som burdock, en källa till läkande ämnen för skönhet och hälsa. Kockolja hjälper till att ta hand om bleka, problemskinn, stärka hår, naglar och läker också kroppen från insidan. Regelbunden användning ger en varaktig och synlig effekt, och effektiva recept hjälper dig att vara frisk och vacker.Nästa Artikel
Bay blad för hår