Vilken hårborste är bättre för hår?


Varje tjej som är upptagen med att ta hand om håret bör veta vilken kam som är bäst för hennes hårtyp. Kombinering är ett dagligt förfarande, så det ska vara så mildt och omtänksamt som möjligt.

Egenskaper och fördelar

Felaktigt utvald kam kommer att skada håret, riva tråden och till och med bidra till tipparnas tvärsnitt. Hon kan också elektrifiera sitt hår och göra det mer fluffigt.

Men en högkvalitativ kam, vald enligt alla regler, tvärtom, kommer att ge ditt hår rätt skötsel.

Regelbunden borstning ger blodflödet till huvudet, vilket accelererar hårväxten och gör dem hälsosammare.

Det finns flera typer av kammar. Var och en av dem har sin egen syfte och egenskaper. Det är därför som i denna flickas sortiment inte borde vara en kam, men flera modeller som utför olika funktioner.

klassisk

Den vanligaste hårborstklassformen ska vara varje tjej. Men de skiljer sig åt i materialet. Det kan vara artificiellt, naturligt eller blandat.

Det bästa alternativet är en kam med naturliga borstar. Träkammen masserar massivt huvudet. En tunn kam av denna typ hjälper också till att unravel curls, vilket gör håret snyggt och väl preparerat. Denna kam är för skrymmande att bära med dig. Men det är perfekt för att kamma dina lockar före sänggåendet.

massage

En högkvalitativ massageborste är ett annat användbart tillbehör för personlig vård. Det behövs för huvudets massage, vilket i sin tur bidrar till att öka blodcirkulationen och därmed snabbare hårväxt.

Kombinera ditt hår med en massageborste gör dig mjukare, jämnare och snyggare.

Det finns olika alternativ för sådana kamar: trä, metall eller plast. Experter rekommenderar att du väljer trä. Massage med en borste av naturmaterial kan ge maximal nytta.

crest

Under en längre tid använder skönheter tunna kammar för hårvård. Historien om sådana kammar är så gammal att utseendet på de första kammarna går tillbaka till det antika Romens tider. På den tiden var kammar gjorda av ben, men idag är modeller av trä eller plast mer populär.

Plastkammar är fortfarande oönskade att använda - de kommer bara att försvåra försvårandet av ditt hår och öka deras elektrifiering.

kompakt

En annan viktig variant är kompakta hårborstar, som du kan ta någonstans med dig. Det kan vara små borstar, kamar eller till och med multifunktionella modeller som både är en kam och en spegel. De passar lätt i en väska, så du kan alltid fixa ditt hår under dagen var du än går.

Branshing

Brasning är speciella kamar som oftast används för professionell styling. De har en cylindrisk form och ett runt hål rätt inuti väskan. Dessa borstar ska användas för styling av en hårtork. Så du får den vackraste och mest spektakulära stilen hemma. Med hjälp av borstning kan du skapa stora lockar, samt ge en speciell form till korthårigt hårhår.

Det är bäst att välja borstning med de mest naturliga borsten. I det här fallet kommer ditt hår inte att vara för tungt och elektrifierat.

Hemligheten med att borsta från en professionell frisör:

Populära material

Kombiner skiljer sig inte bara i deras utseende, men också i vilket material de är gjorda av. Låt oss titta på de tre mest populära alternativen som moderna tjejer använder i deras dagliga liv.

trä

Kombiner av trä - är i allmänhet det bästa valet för tjejer, oavsett hårtyp. Dessa borstar passar bäst för vård. De elektrifierar inte håret, men släpper det bara på det mest skonsamma sättet. Det är bäst att kombinera sådant hår efter applicering av masker eller olika stylingprodukter. Detta är motiverat av det faktum att alla dessa verktyg inte kommer in i en kemisk reaktion med de element som finns i deras sammansättning.

Vid val av material värt att uppmärksamma funktionerna hos var och en av dem. Så, björk kam hjälper till att behandla mjäll. Det ökar också effekten av masker på ditt hår. Lugna skadad hårbotten och lindra klåda, med hjälp av en ekkam.

Ett annat populärt alternativ är enbärkammen. Förutom den trevliga doften av skogen, som ger denna borste, kan dess fördel kallas förmågan att lugna och lindra stress. Men om du har problem med mjäll, bör du köpa en körsbärskam.

När du väljer träborstar är det bättre att vägra målade modeller. Ditt köp ska vara lika naturligt och därmed kvalitet.

plast

Det är bättre att vägra en kam av plast. De bryr sig inte om håret, men ökar bara sårbarheten i strängen och förstör hårets övergripande tillstånd. Kol- eller silikonborstar är mer användbara för hårets tillstånd.

De används av professionella stylister och frisörer. Använd dem dagligen är inte värt det, men de är lämpliga för vissa förfaranden - skärning, styling eller färgning. I det här fallet separerar tunna plastkammar perfekt strängarna och är lätta att rengöra.

metall

Ett annat vanligt alternativ är en metallkam. Det låter dig avlägsna även de mest dämpade lockarna. Men stylister rekommenderar att man inte använder sådana kamar till ägare av färgat hår. Faktum är att metallen kan reagera med de kemiska komponenterna i din färg, ändra hårets skugga.

Dessutom kan hårda metallkammar skada hårsträngar. Detta gäller särskilt för ägare av tunna och sköra strängar.

Vilken är bättre

Valet av kam bör matcha de individuella egenskaperna hos ditt utseende. Först och främst uppmärksamma längden. För ägare av kortklippt hår räcker det med att välja en kvalitetskam. Men om du har långa lockar borde du få två borstar - en för daglig användning, och den andra - för speciella tillfällen när du behöver en spektakulär styling.

Som en kam för daglig användning är det bäst att plocka upp en klassisk borste med naturliga borstar. Men för styling kan du välja en borstning, vilket gör att du enkelt kan stile ditt hår i önskad frisyr.

En annan viktig sak att komma ihåg är att en massageborste passar bättre för långt hår, medan ett plant hår blir mer användbart för kort hår. Tänderna längs beror också på hårets längd. Ju längre dina lockor, desto längre, bör vara tänderna på din kammussla. Detta kommer att underlätta kamningsprocessen.

Om du har torrt eller torkat hår bör borsten kompletteras med de mest mjuka och flexibla tänderna. Du kan också välja en kam med naturliga borst, vilket inte skadar håret. Om du har fet hår, så använder du bättre en trä eller kåt kam.

För tunt och rakt hår kan du välja någon massageborste. Sådana kamar skadar inte håret och förstör inte deras struktur. Samma borstar är värda att köpa och med håravfall. Om det här problemet är relevant för dig är det bättre att bara köpa en sådan mjuk kam som släpper ut krullarna utan att slita ut dem. Och på grund av att en sådan borste också masserar huvudet, ökar blodflödet till ytan, vilket innebär att håret börjar växa snabbare.

Men smutsiga och stygga krullar blir enklare att kamma kam med sällsynta tänder. Så krullarna delas in i tunna trådar, och du kommer inte att skada dem.

För tjockt hår är en bred kam med naturliga borst. Att hon ska kunna effektivt kamma strängarna, skilja dem.

En populär bloggare berättar om vilken kam som är bättre att välja:

Hur ofta förändras

Kombinationer, liksom alla personliga produkter, bör ändras över tiden. Det är värt att göra det regelbundet så snart du märker att borsten du använder börjar misslyckas.

Om du fortsätter att borsta håret med en borste av dålig kvalitet, kommer det bara att skada håret.

Dessutom bör kammen ge full dagvård. Minst en gång i veckan bör borsten tvättas. Naturligtvis kan detta göras endast om materialet tillåter. För att göra detta, användes först kokande vatten och sedan tvållösningen. Kammen som tvättades på detta sätt måste sköljas och torkas väl och lägger den på en tjock badhandduk.

Det är också värt att komma ihåg att kammen, som du använder regelbundet, inte kan överföras till någon. Använd inte en borste för två, även med släktingar, så att ditt hår alltid blir friskt och ser välskötta ut.

Men även om du sköter din hårborste ordentligt, borde den fortfarande inte tjäna dig i mer än sex månader. Även om kammen fortfarande ser bra ut, bör den ersättas med en ny varannan årstid.

Det är också värt att byta kammen om du märker minst minimal skada på den. Om spetsarna av kryddnejna spricker, så är det dags för dig att köpa en ny borste - den här kammen kommer bara att skada strängarna mer.

recensioner

Under varje typ av remsor är att välja en viss typ av kam. Detta gör det möjligt för dig att underlätta processen med att ta hand om håret och göra dina lock så välskötta som möjligt. Endast om kammen väljs korrekt kommer ett positivt resultat att märkas och kammen får god feedback från användarna.

Välja bästa hårkammen

För att ha vackert och friskt hår är det nödvändigt att ta hand om dem på ett ansvarsfullt sätt. Din arsenal av vårdprodukter bör inte bara omfatta masker, balsamer och eteriska oljor, men också flera typer av hårstylingskammar. Valet av kam beror på formen och materialet beror på hårets längd och struktur, liksom målet och resultatet som du vill uppnå efter kamning.

material

För att kammarna inte ska skämma bort håret, men för att dra nytta av henne, måste du förstå egenskaperna hos materialet från vilket de är gjorda. Vilka material används oftast för kammar och penslar?

plast

Dess fördelar är låg kostnad, hygien och förmågan att enkelt hålla det rent, och nackdelarna är elektrifieringen av håret och kammarens korta livslängd. Det minsta slaget, en lång period av drift - alla dessa faktorer lämnar sprickor på plasten som kan förvirra hår.

metall

Den största nackdelen med metallen: det kan skada hårbotten. Förutsättning: Varje metallklyftning måste ha en plast-, gummi- eller silikonpärla ovanpå. Det rekommenderas inte att använda en metallkam under hårtorkning med hårtork, eftersom metallen värmer upp under påverkan av hetluft och skadar håren.

Men metallen har sina fördelar: till exempel är metallkammar lätt att ta hand om, de är slitstarka och tjänar under lång tid.

Med naturliga borstar

För tillverkning av sådana produkter användes häst, fläskhår eller whalebone.

Fördelarna med kamar med naturliga borstar: borttagande av statisk stress, ingen reaktion med kosmetiska och vårdprodukter, hårbottenmassage, fördelning av talg längs längden på strängarna, skydd av hår från skador.

Minusar: Naturliga borsten tillåter inte att kamma tjockt hår väl, är inte lämpliga för fet hår, kännetecknas av höga priser, behöver daglig rengöring från hår och talg.

trä

Trä är ett "levande" material, så kamning från det anses särskilt användbart.

Positiva egenskaper: gör krullarna skina och silke, låt inte håret bli elektrifierat, kan användas för att kamma vått hår, inte komma i kemisk reaktion med stylingprodukter eller måla, låt inte ändarna skäras. Det är lämpligt att välja en kam av hårt trä (sandelträ, aska, björk, enbär).

Nackdelar: du behöver ständigt hålla den ren, en svamp kan bosätta sig på en träyta. De är också relativt bräckliga och kan orsaka allergiska reaktioner hos vissa.

silikon

Externt liknar silikonkammar ett kors mellan plast och gummi.

Fördelar: hygien och enkel underhåll, kan användas på vått hår, ingen statisk spänning, oskadligt avskräcker håret, har en lång livslängd, när den värms upp med hårtork när du torkar håret, avger silikon inte giftiga ämnen.

Nackdelar: jämfört med närmaste analog - en plastkam - en högre kostnad.

kol

Kol är en konstgjord legering bestående av mikrofiber av gummi och grafit. Kombiner och kamar av kol är lämpliga för alla typer av hår.

Fördelar: Antistatiska egenskaper, motståndskraft mot höga temperaturer, hög hållfasthet.

Nackdelar: relativt hög kostnad.

nylon

Nylonborste - billigare ersättningskam med naturliga borstar. Används för styling och rätning av hår.

Fördelar: lång livslängd, hygien, låg kostnad, väl drar håret, masserar hårbotten, om nylon är mjukt nog, finns det ingen fara att skada hårbotten och strängarna.

Nackdelar: Ej lämplig för att kamma tjocka krullar.

ebonit

Ebonit är ett slitstarkt svart eller brunt material som erhålls genom vulkanisering av gummi. Den har antistatiska egenskaper och används ofta för tillverkning av professionella typer av kammar.

Fördelar: De avger inte giftiga ämnen när de värms upp av hårtork, de används för färgning av hår och kemisk perm, eftersom ebonitkammar inte kommer i kontakt med kemiska ingredienser, enkel vård av kammen.

Nackdelar: hög kostnad, mjukgöring vid tvätt i varmt vatten, kan inte lämnas under solens direkta strålar, eftersom ebenholts kam kan ändra färg.

keramik

Detta är den bästa kammen, eftersom håret efter det att det inte elektrifieras, blir mjukt och smidigt.

Fördelar: många moderna modeller har joniseringsfunktionen, påskyndar och underlättar stylingsprocessen, säker enhetlig uppvärmning av den keramiska beläggningen under uttorkning, det är möjligt att köpa en keramisk kam med en turmalinbeläggning.

Nackdelar: hög kostnad, bräcklighet.

Typer av kammar

För att välja en kam för hår måste du inte bara titta på materialet från vilket det är gjort, utan även form, storlek, struktur och syfte. Följande är en lista över de vanligaste hårborstkamalternativen.

massazhka

Det är en bas med ett brett handtag, tillverkat av plast eller trä. Arbetsytan är vanligtvis rektangulär med rundade hörn eller ovala. Basen har en gummerad eller textilbeläggning på vilken tänderna är fixerade. Massagekammar kan vara gjorda av naturliga borst, plast eller metall. Tändernas längd varierar från 1 till 2 cm.

Fördelar: förbättrad blodtillförsel till hårsäckarna på grund av massageeffekten, jämn fördelning av det skyddande skiktet av naturligt fett genom håret och bra kamning.

Nackdelar: Den gradvisa ackumuleringen av damm och talgummi, för vilket massagekammen måste tvättas och desinficeras ofta.

Brashing

Den består av ett handtag som smidigt sätter sig i botten av en cylindrisk form. Basen kan vara tillverkad av trä, metall, keramik eller plast. Tänderna är gjorda av häst / fläsk, nylonborst, metall, plast med bollar i ändarna. Det finns också brasings med blandade tänder: de kombinerar naturliga borst och plasttänder.

Borstens främsta plus är deras multifunktionalitet: en ökning av basvolymen under torkning och styling, vridning av ändarna, sträckning av trådarna, hjälp vid rätning av vågigt hår.

Nackdelar: svårigheten att behålla ren, behovet av regelbunden rengöring och avlägsnande av hår, rester av talg och sedimenterat damm.

halvcirkulär

Det är en kam med en konvex bas och 7-9 rader tänder. På grund av den halvcirkelformiga basen ligger tänderna på ett avsevärt avstånd från varandra.

Fördelar: kam hjälper till att lägga korta och medelhårda hårklippningar - som en bob och en fyrkant, en halvcirkelkam som passar för att dra och vrida knölar, masserar hårbotten.

Nackdelar: om tänderna är gjorda i plast, elektriskt håret.

Fiskben

Huvudsyftet med skelettkammen är att lägga till ytterligare volym i håret. Hon fick sitt namn på grund av likheten med fiskskelettet. Det är en platt bas med hål, med plast eller silikon tänder. Används för att torka håret.

Fördelar: På grund av närvaron av hål i basen är det utmärkt luftcirkulation under torkning, lågt pris, dubbelsidig, unravels av trådarna bra, håll det bara rent.

Nackdelar: Använd inte med torrt och sprött hår.

platt

Dess andra namn är en skovel. Det är en bred rektangulär bas där klyftorna finns. En av de bästa kammen för långt hår.

Fördelar: En bred bas och täta tänder kamma väl även mycket tjockt hår, perfekt för långt hår, ger en mjuk kamning, drar inte håren.

Nackdelar: svår att rengöra, kan elektrifiera hår.

Det andra alternativet flat comb - en kam med en metallspets i slutet.

Fördelar: Kompakt, stickpinne används för noggrann separering av trådarna vid skärning eller markering.

Nackdelar: bräcklighet, trauma.

crest

Kombiner är gjorda av naturmaterial (trä, horn och ben av djur) och från konstgjorda föreningar (plast, metalllegeringar).

Fördelar: liten storlek, förmåga att använda för att klippa och trimma sektioner, hjälpa till med en jämn fördelning av masker och eteriska oljor längs hårets längd, vilket skapar bouffant.

Nackdelarna med kammusslorna är följande: brittleness (speciellt när det gäller plastprodukter), olägenheter när man kammar tjockt hår och krullar.

borste

Pensel - det perfekta valet för vård av långa lockar. Det är också lämpligt för utjämning av det färdiga håret. Det kan ha både naturliga och artificiella tänder.

Nyhet på den ryska marknaden - TangleTeezer hårborste

Det är en kam av en konvex form som passar bekvämt i handen.

Fördelar: skadar inte håret, kompakt, kan användas för alla typer av hår - både naturliga och förlängningar, medan kammen inte skadar hårbotten och hårets struktur, frånvaron av statisk spänning, och kammar försiktigt hårt sammanfogade tanglar.

Den kan användas för torrt och vått hår, ger hårets jämnhet och glans, stimulerar hårväxten genom att massera hårlök, det finns en version av TangleTeezer-kammen för barn.

Nackdelar: hög kostnad, det finns en chans att köpa en falsk.

Hårrätning kam

Kam med ett långt klipp, så att du enkelt kan fixa strängen för rätning. Tillverkare rekommenderar att du använder det när du torkar håret med en hårtork.

Fördelar: skadar inte håret, kompakt, strängen är ordentligt fastsatt och glider inte under rätningen.

Nackdelar: kortlivad effekt, vissa modeller är gjorda av lågkvalitativ plast som värmer upp under torkning med hårtork och kan till och med smälta, inte lämplig för rätning av frodiga krullar.

Specialiserade kammar

 • Infraröd. När man använder en infraröd kam, är hårsäckens näring optimerad, mjäll och oljig seborré försvinner, strängarna blir starkare och starkare, deras tillväxt förbättras, det rekommenderas att användas för håravfall. Men vi måste komma ihåg att du bör konsultera en läkare innan du använder den.
 • Ion. Kombiner med effekten av jonisering är utformade för att lindra statisk spänning, utjämna hårflingor, vilket gör krullarna smidiga.
 • Laser. Bidrar till accelerationen av deras tillväxt, kämpar med skallighet, lindrar stress, förbättrar blodcirkulationen, hjälper till att bli av med mjäll. Laserkam har kontraindikationer, så du bör rådgöra med din läkare innan du köper.
 • Med effekten av rätning (järnkam). Utåt ser det ut som ett vanligt järn, på var och en av arbetsytorna som det finns kryddnejlika. Fungerar från ett elnätverk. För att förhindra att håret splittras, applicera värmebeskydd på dem före användning.
 • Hårtork kam (termobrashing). I utseende liknar det vanligt bråk. Men i motsats till honom, när man använder termisk omvandling, behöver man inte använda en hårtork. Kammtorkarens ihåliga botten är gjord av keramik. Det har en mindre aggressiv effekt på håret jämfört med en enkel hårtork.
 • Med effekten av massage. Kammassagerare förstör inte och skadar inte hår, aktiverar vilande hårlökar, strider mot elektrifiering av håret, normaliserar talgproduktionen, hjälper till att klara huvudvärk, normaliserar trycket.

Vi väljer en kam för dig själv

Av hårtyp

 • Long. Lämplig för borstar och massage, skovlar, med 12-15 rader tjocka tänder. För att vrida spetsarna och ge frisyrvolymen i rotzonen, använd stora brasningar. Men från tunna kammar med täta tänder måste man överge, eftersom det är svårt att kamma sitt långa hår ordentligt.
 • Average. Användning av en halvcirkelformig borste borstning med medelstor diameter rekommenderas.
 • Kort. Använd tillbehör med korta tänder. För att lägga till volym, använd "fiskben" eller liten borstning.
 • Vågig. Borstning ger ditt hår ännu mer charm. Om vågorna drar dig, använd en kam-likriktare.
 • Curly. Kamma lämplig med långa och sällsynta tänder. Det rekommenderas att överge "fiskbenet" och kammen med frekventa korta tänder.
 • Raklinjer Vilken kam som helst kommer att göra.
 • Mjuk, tunn, fluffig. Borsta ditt hår och borstar för daglig användning.
 • Tjock och hård. Använd produkter med sällsynta och flexibla tänder. Kammen ska vara tillverkad av ett hårt men känsligt material: silikon, ebonit, kolmodeller kommer att göra. Från tjocka naturliga borst måste överges.
 • Sällsynta. Kamma ditt ansikte med en massage: det kan vakna sovande hårlökar. För att ge den visuella volymen lämplig "fiskben", halvcirkelformad och borstning.
 • Fatty. Det är tillrådligt att undvika överdrivet stimulering av hårbotten, för att inte öka produktionen av talg. Vi måste överge massage och kammen med en naturlig tupplur.
 • Torr, spröd. Bli av med metallkammen, byt ut den med en produkt med naturliga borstar eller silikontänder, med hjälp av en trolltunnel.
 • H aroshchennye. Kammaren med en naturlig borst eller genomsnittlig stor tänder, en borste rekommenderas.

Av ändamål

 • Kam för hår styling. En halvcirkelformad, borstning av en lämplig diameter, "fiskben".
 • För volym. Använd borstning och fiskben.
 • Ta bort elektrifieringen. Idealisk - jonisk, trä, ebonit, kolsyra.
 • För glans och polering. Det finns speciella enheter - till exempel, SplitEnder combs. Även för extra glans och polering passar en platt borste med massor av naturliga borst eller tänder.
 • För mjuk kamning. Använd en silikonborste eller TangleTeezer.
 • För hårrätning. Rekommenderat kamjärn, termobrashing. Det är bättre att vägra en borste, eftersom det inte ger tillräckligt med spänning på håret när man kammar.
 • För bouffant En tunn kam med långa, tunna och täta tänder passar. Det andra alternativet kam för kam - kam med tänder av naturliga borstar av olika längder, belägna i 2-3 rader.
 • För disentangling. Det säkraste alternativet är att använda en borste med flexibla tänder: det här kan vara en TangleTeezer eller en silikonkam. Om fläckarna är väldigt förvirrade, försök inte kamma dem med en kam med täta tänder.
 • För lockar. För att vrida krullar, använd borstning eller termobrashing.
 • Våt hår. Om du behöver kamma ditt hår omedelbart efter shampooing, använd fiskben eller TangleTeezer.

Viktiga nyanser

Att välja rätt kam är hälften av slaget. För att tjäna dig länge och inte skada håret, måste du hålla det i fungerande skick. Nedan hittar du några tips om hur du bryr dig om kammen:

 • Ta alltid bort hår som sitter fast mellan tänderna.
 • Tvätta kammen minst en gång i veckan i en mild tvållösning.
 • Förvara inte träprodukter nära radiatorer eller i rum med hög luftfuktighet.
 • Om en kam uppträder fett och damm, behandla den med peroxid eller utspätt med flytande ammoniak.
 • Ebony kamar kan inte tvättas i mycket varmt vatten, eftersom detta leder till mjukning och deformation av materialet.
 • Om det finns sprickor och tärningar på tänderna, byt ut kammen.

Att hitta rätt kam är inte en lätt uppgift. Men om du med säkerhet surfar på olika material och former av dessa hårtillbehör, kan du enkelt välja det bästa.

Hairbrush Fix Price (Fix Price) Kreativa levande idéer (Stylish Stuff) - recension

Kammen från Fix Price avskräckte alla önskemål om att köpa Tangle Teezer! + PHOTO HAIR före och efter | FÖRDELAR AV Gummikamrering

Jag ska berätta hur denna kam beter sig på olika hår, som kommer att bli kär i henne, och vem kommer att kasta ut det. Och jag ska visa dig hur hon kammade mycket trassigt hår.

SHOPPING

Efter att ha inkommit för att köpa den legendariska kam Tangle Teezer (Tangle Teaser), hittade den till ett attraktivt pris i Avon-katalogerna (de har ett grandiöst samarbete), snubblade jag plötsligt på en liknande kam vid Fix Price. Jag brukade veta att det finns sådana människor där, men vid det fixpriset går jag till - det var inte överlåtat alls och här är du ett mirakel!

Jag köpte inte det, inte ens för att vägra att köpa originalet, men bara för att förstå om det skulle vara bekvämt för mig att använda en kam av denna form!

Kammen presenteras i flera färgkombinationer, jag valde de mest "flickvänliga" av de tillgängliga. Jag gillar denna färgskål!

PRIS 45 rubel i butiken Fix Price.

FÖRDELAR AV RUBBERFINALER

 • De kan kamma vått hår
 • De unravel bra hår tips.
 • Perfekt för aromaterapi, för absorbera inte oljor och tvätta lätt
 • Servera längre
 • Ta hand om denna kam för lätt

KRAV PÅ FULFILLMENT

Det finns ett litet mellanrum mellan plastens lock och gummi "munstycket" där hår kan fastna och skadas.

Gummi "fingrar" har gräs som kan skada håret.

HÅRBARA

Mitt hår: långt, sprött, kräver en bra kamning Jag kamar alltid mitt våta hår efter tvätt, annars kommer jag inte bara att rasa den.

Så på mitt hår kam visade sig "so-so" på mager C-graden! Det är bekvämt för henne att kamma ändarna, men det är helt obekvämt att kamma längden och ännu mer så att håret rötter. Jag känner inte någon hårbottenmassage.

Inte dålig kam visade sig på barnets torra mattade hår, kammade det på 4 ku, förmodligen för att barnet satt och jag skrattade på mitt hår, så det är lättare att smidigt kamma långt hår. Hår före - kammade inte 4 dagar O_o

4 tips och regler för att välja en hårkam

Friskt och välskött hår är drömmen om varje tjej. För att uppnå detta mål är det inte svårt, förutsatt att den regelbundna och ordentliga vården av lockar. Komplexet av hälsa och skönhet är en uppsättning procedurer, där huvudrollen ges till kamning. Det är viktigt att välja rätt verktyg baserat på hårets typ och tillstånd. Fel kamma är det första steget mot bruten, spröd, torr.

I ett brett sortiment är det svårt att bestämma vilken hårkam som passar ditt hår. Varje självrespektande kvinna i arsenalen på 3-5 verktyg i den här profilen, och det här är rätt sätt. En grupp är utformad för styling, den andra - för daglig kamning, och den tredje används exklusivt av frisörer. Gör rätt val och välj lämplig kam hjälper tipsen nedan.

Varje typ av krullar din kam

Om vi ​​klassificerar verktyg för kamning kan vi skilja mellan 6 huvudkategorier:

Om flickan är ägare till ett smart, tjockt hårhår, behöver hon en kam för att borsta håret av en platt typ.

Du kan lägga till en arsenal med en klassisk borste. Varför behöver jag ett par sådana verktyg? Den första typen används för att kamma krullar under dagen och den andra för att kamma strax före sänggåendet. Om densiteten är tillräcklig, kommer alternativet av en blandad borst (artificiell och naturlig) att göra. Om volymen är medium, ska den endast användas med naturlig nap.

Kamrätare för tunna krölar

Om du är intresserad av vilken kam som är bättre för tunt hår, är svaret entydigt - bara från naturliga skogar. Helst bör det ha sällsynta kryddnejlika. De kan också kompletteras med kortare naturliga borstar. Trä har en signifikant fördel gentemot andra material - det går inte in i kemisk reaktion med kosmetika. Det betyder att det kan användas som ett verktyg för att applicera masker och balsams.

Tips! Om en antistatisk effekt behövs, är ett ekträ lämpligt, och enbär har en lugnande effekt på hårbotten.

Välja en kam för lockigt tjockt hår

Många tror att rätt kam för krusigt hår är en borste, vilket faktiskt är en missuppfattning. För sådana lockar lämplig kam med breda tänder.

En sådan form och ett arrangemang av tänder försiktigt avlägsna lockiga krullar, samtidigt som de inte skadar deras struktur och utan att minska volymen.

För länge

Curls, fallande till midjan - det här är en riktig lyx som kräver kvalitetsvård. Många tjejer konfronteras med frågan, vilket hår kammen är bättre att kamma långt hår? Här är svaret entydigt - bara massagetypen. De avlägsnar noggrant knölarna och tar bort statiska. Om håret är ganska tjockt, måste borsten vara av blandad typ.

Keramisk kam för kort hår

Det är bättre att kamma krullar av kort längd med kamar med medelfrekventa tänder. Om du behöver göra en hög, kan du ta ett verktyg med ett sällsynt arrangemang av tänder. Det är bättre om de är tillverkade av naturliga, icke-statiska material.

Hår styling kamrar

För styling frisyrer och torkning krullningar använder ofta brasings (rundkammar). Deras borst är antingen naturliga eller plastiska. Om styling behövs väljs en liten verktygsdiameter för korta krökningar. När det gäller frågan om vilka kamar som är bäst för långt hår och att skapa romantiska krullar, är det bara en stor diameter.

Det är viktigt! Använd inte hjärnor med metalltänder, de leder till en röra av hår.

Vanliga kamar: Snabb hårrätare, Tangle teezer

Efter att ha bestämt typ och längd, liksom en lämplig kam, måste du bestämma vilken form som ska välj en kam. Tillverkare erbjuder 4 typer:

 1. klassisk platt kam;
 2. borstar;
 3. rund borstning;
 4. platta kammusslor.

Hårets skönhet beror till stor del på kammen, och kamens form spelar en viktig roll. Var och en av dem har sin egen syfte, så det är värt att överväga i detalj.

Plattkammar i klassisk stil är det bästa alternativet.

Den presenterade formen av kammen är en av de vanligaste och erbjuds tjejer i mer än ett dussin år. Beroende på tillverkaren är verktygen gjorda av metall, plast, silikon. Det finns också modeller med en penna och utan den. Tänderna på en kam kan vara lika långt ifrån varandra eller halv bred, halv smal. Formen anses vara universell och lämplig för kamning.

borste

Om du inte vet vilken kam att välja för långt hår, så är detta ditt alternativ. De är utformade för daglig användning och utför en massagefunktion som har en bra effekt på blodcirkulationen och accelererar hårväxten.

När du väljer bör du vara uppmärksam på säkerheten. Det är viktigt att tänderna har silikon eller plastbollar, då kommer de inte att traumatisera huden.

Runda byxor stryker inte.

Om en tjej behöver en kam för lockigt hår för att modellera sitt hår, bör du stanna på ett medelstort verktyg med glesa tänder. Bössor är runda och halvcirkelformade.

Produktionsmaterial: elektrisk, hårtork, trä

Korrekt val av en kam för hår kan bara baseras på materialet från vilket verktyget är tillverkat. Det finns trots allt sådana verktyg som har negativ inverkan på locket.

 • Kombiner av trä

Den största fördelen med det valda materialet är dess naturlighet, en negativ inverkan på hårbotten och håret som de inte har. Denna kam är bättre för splittrade ändar, eftersom dess funktion är den mest skonsamma. Träet samlar inte statisk stress, och har också en låg vikt.

För tillverkning av sådana verktyg med stål av olika kvalitet och aluminium. Det är viktigt att tänderna inte är för skarpa.

Experter rekommenderar dem inte för daglig användning på grund av den höga statiska effekten.

Liksom i föregående fall är nivån på statisk laddningsackumulering hög, så håret kommer att elektrifieras. Av fördelarna bör noteras enkelheten i hygienprocessen och kompaktiteten.

 • Kombiner av kol och silikon

Idag är silikonhårkammen den bästa versionen av verktyget. De är lätta och svarar väl på att tvätta, elektrifierar inte hår, och får inte heller en kemisk reaktion med färgat hår. Det enda negativa är kostnaden. De är mycket dyrare än plastverktyg.

4 tips som hjälper dig när du väljer en kam

Så, under artikeln var vi bestämda vad som var den bästa kammen för hår. Och nu, som ett resultat, presenterar vi några tips som hjälper dig att göra rätt val:

 • När du köper en massage, gnugga din hand över tänderna: om de lämnar repor, detsamma kommer att hända med hårbotten. Ett sådant verktyg är bättre att inte ta;
 • Var uppmärksam på att tändernas ändar är täckta med silikon eller plastbollar;

Vilket hår kam är bättre

En kam är en vanlig sak, en av de oumbärliga hjälparna till hårvård. Utan det kan vi inte göra en dag, men inte betala tillräckligt med uppmärksamhet åt hennes val. Och trots allt förgäves! Från kammen beror på ditt hårs utseende och hälsa. Felaktig vald kam kan bidra till brittleness, tvärsnitt av hår och till och med deras förlust. Låt oss äntligen räkna ut hur man väljer ett sådant viktigt hushållsobjekt.

Testa hur man väljer en kam

Typer av kammaterial och användningen av deras olika modeller

För att förstå vilken kam som bäst passar din hårtyp måste du förstå varianterna av dess modeller. Moderna tillverkare erbjuder många typer av kammar, de skiljer sig från formen, materialet från vilket den är gjord och för det avsedda ändamålet.

Enligt materialet

I grund och botten är produkter för kamning och styling hår gjorda av trä, metall, plast, silikon, kol, ibland från ben och sköldpaddeskal. Det är omöjligt att tydligt identifiera vilket material som är bättre för vård av hår. Var och en av dem har fördelar och nackdelar. Tänk på modellen av de mest populära materialen.

Träkammer

Produkter som tillverkas av naturmaterial utmärks av deras harmlöshet, såväl som helande egenskaper. Till exempel reducerar en enskenkam stress, och björk hjälper till att bli av med mjäll. Köpa en sådan kam, var uppmärksam på jämnheten på ytan. I närvaro av den minsta chipping och chipping kan en sådan produkt riva håret. Det är också viktigt att veta att träkammer kräver mer rengöring, men de är lämpliga för att applicera behandlingsmasker på håret, eftersom de inte kommer in i kemisk reaktion med ingredienserna.

Metallkammar

Materialet är hållbart, bidrar till avlägsnande av statisk elektricitet, men rekommenderas inte för färgat hår. En metallkam kan orsaka skört hår, ibland en dålig kvalitetsprodukt tårar hår eller repor hårbotten. Denna borste rekommenderas inte för daglig användning.
Tips! När du väljer en kam, springa tänderna längs palmens hud, om produkten reporar din hand, uppträder den på samma sätt med huvudets hud. Se till att tipsen är täckta med speciella skyddande silikonbollar.

Plast- och silikonkammar

Plastprodukter är inte nyckfulla, de är lätta att rengöra, och deras yta är mindre känslig för deformation och chipping. Det här är en stor fördel för håret, förutsatt att du väljer en kvalitetsmodell (det finns vanliga fall att köpa kamar från giftig och bräcklig plast). Silikonkammar har antistatisk effekt, tvätta väl. De används ofta i färgning av hår, eftersom materialet inte går in i en kemisk reaktion med färgämnet.

Kombiner med naturliga borstar

En dyrare, men säker för hår alternativ - kam med naturliga borst. För att skapa ett ämne för vård av hår, applicera borsten av vildsvin, hästhår och whalebone. En sådan produkt riva inte håret och bidrar inte till deras tvärsnitt, men du får inte använda den för kvinnor med fet hårbotten, eftersom håret blir tjockt över hela längden. Denna typ av kam bör tvättas minst en gång i veckan, och det antas också att den naturliga kammen elektrifierar håret starkt. För flickor med lockigt hår är det bättre att välja en annan typ av kam eller föredra en blandad borste (naturliga och konstgjorda borstar kombineras). En annan nackdel med att kamma med naturliga borst är den karakteristiska lukten när den upphettas eller tvättas. Fördelarna med produkten är: säkerhet, respekt för håret, vilket gör det smidigt och glänsande.

I form

Skillnaden i form av penslar uppträdde i samband med de olika användningsformerna. Det finns kamar för daglig användning, för användning i salonger och frisör för professionell styling, samt för färgning av hår och applicering av masker.

crest

Detta är en platt kam med tänder av varierande tjocklek. Kam med sällsynta tänder som är lämpliga för kvinnor som inte kan avstå från att skrapa våta strängar. Kammarens stora och sällsynta tänder kommer också att vara en stor hjälp vid att ta hand om lockigt hår. Kombiner med tänder som är tätt lämpade för separering av avskiljning eller basalbunke.

Massageborste

Det är vanligtvis en bred, rund eller fyrkantig kam med handtag och många tänder, skyddade av gummi eller plastbollar i ändarna. Denna borste är idealisk för långt och tjockt hår. Det masserar perfekt hårbotten, vilket hjälper till att stimulera hårväxten och lindra huvudvärk.

Det är viktigt! Om du är ägare till fettkrokarna, passar massageborsten inte dig, eftersom hårbottenmassagen provar en stor produktion av talg.

Kombiner för styling

Dessa produkter är utformade för enkel styling. Så till exempel kamborstning, har en cylindrisk form med tätt placerade tänder och med en tomrum i mitten. Brasning är mycket bekvämt när du lägger en hårtork, eftersom luftflödet passerar bra genom det. Den har nylon, naturlig borst eller metallborst. Kammet "fiskben" har samma egenskaper som borstning, men tänderna på en sådan produkt ligger mindre ofta. Gaffelkam - en produkt som kombinerar en kam på ena sidan och två tandade gafflar å andra sidan. Oftast används i frisör för styling bangs, avsked och skilsmässa för bouffant.

Välja en kam för hår styling
 • För styling med en luftfuktare, välj rund eller rektangulär borstning, för kall styling, platt kam.
 • Korrekt vald kam för styling ska vara tillverkad av trä, kolfiber eller keramik eftersom dessa material kommer att hålla längre om de uppvärms ofta. Använd inte plast eller metallborstning.
 • Välj en naturlig borstborste för att räta krullarna, eftersom dessa borstar bäst fånga håret.
 • Storleken på borstningen ska motsvara hårets längd. Ju längre håret desto större borstningens skaft är.
 • Handtagets borstning spelar ingen roll, det viktigaste som var bekvämt att använda produkten. Det är värt att uppmärksamma materialet från vilket borsthandtaget görs. Det gummerade greppet är mindre benäget att glida i handen.

De mest populära modellerna av hårlinjer: Hairway ION Ceramic, Olivia Garden, Dewal.

Hairbrush likriktare

Inte så länge blev Fast Hair Straightener Hairbrush Hair straightener mycket populär. Detta är en elektrisk hårrätningsanordning i form av en kam. Straightener kammar samtidigt och ger perfekt jämnhet till strängarna. En sådan rätare, till skillnad från styler, skadar inte håret eftersom det är tillverkat av högkvalitativa material, och dess turmalinbeläggning förhindrar överdriven hår. Kamlikriktaren har funktionen hårjonisering, från vilken strängarna förvärvar sken och hälsosamt utseende. Fast Hair Straightener straightener sparar tid på styling, som med denna process tar det inte mer än 15 minuter. Styler har skyddande bollar på ändarna av tänderna som en massageborste. Rätaren smälter inte bara håret utan bidrar också till bättre blodcirkulation på grund av hårbottenmassage. Enheten har en LCD-skärm för temperaturkontroll. Likriktaren är mycket lätt att använda, och närvaron av en tråd som vrider 360 grader ökar bekvämligheten av användningen. En sådan enhet har redan förvärvats av miljontals användare som lämnar mest positiva recensioner om det. Läs recensioner och läs mer om att välja en kamrätare här.

Vilken kam att välja för ett barn

Mammor undrar ofta hur man väljer en kam för barnet, eftersom tunt och mjukt barnhår kräver mer noggrann vård, och den vanliga kammen passar inte dem. För barn skulle det perfekta alternativet vara en trollpenselborste. Detta är en innovativ ergonomisk kam med tänder av olika längder. Det smälter ont håret, och har en speciell original design som är mycket attraktiv för barn. Många mumier har glömt problemet med att kamma och deras barns lurar tack vare den unika Tangle Teezer borsten.

Vilken kam är lämplig för nyfödda?

Låt ditt barn ha mycket lite hår på huvudet, han behöver fortfarande en kam. Ofta försvinner de tunna håren hos nyfödda i mattor, en speciell kam för spädbarn hjälper till att kamma de mjuka strängarna utan problem, och det kommer att eliminera de bildade skorporna i hårbotten, vilka läkare rekommenderar att ta av varje dag före badning. Kombiner för spädbarn är gjorda med naturliga och syntetiska borst, men det måste vara mjukt vid beröring.

När du väljer en kam för en nyfödd, föredra kammar av kända märken. Företagen bryr sig om sitt rykte, så de producerar kvalitetsprodukter. Borsten av sådana produkter behandlas hygieniskt, de bryr sig noggrant om den delikata hårbotten.

Vi föreslår att uppmärksamma sådana märken - Chicco, Luvable Friends, Canpol Babies.

Välja den perfekta kammen för lockigt hår

Ägare av lockigt hår passar bäst med stor kam med sällsynta tänder, eller en blandad typ av kam med naturliga borst. Också för lockigt hår är den väl lämpade ergonomiska kammen. Det utrullar perfekt håret, förhindrar deras tvärsnitt och sårbarhet. Vissa modeller hjälper även räta krullar.

Vilken kam är bättre för att kamma förlängningarna?

Det är viktigt att kamma ut de utökade locken bra, eftersom deras utseende beror på det. Var särskilt uppmärksam på valet av en kam för töjbart hår, eftersom en felaktigt vald kam kommer att upphäva alla ansträngningar hos befälhavaren, och långa, smarta trådar kan tunna ut. För att undvika håravfall, rekommenderas att använda naturliga borsthårborstar som är minst traumatiska för hår. Men ledaren bland hårborstar för hårförlängningar har blivit den populära mirakelborsten Tangle Teezer. För närvarande har inget bättre än en tangl-teaser för stämda strängar uppfunnits. Hon kammar mycket noga hår, användarna lämnar positiva recensioner om användningen. För utdragbart hår är Tangle Teezer Salon Elite bäst lämpad.
De mest populära hårborstmodellerna för hårförlängningar: Tangle Teezer, Macadamia, KAIZER.

Välj en kam för långt och kort hår

Långt hår - ägarens stolthet. Korrekt vård för scytes har stor inverkan på deras utseende och hälsa. Valet av produkter för att kamma långt hår varje dag bör baseras på samma principer som valet av en kam för någon annan hårtyper:

 1. Eliminering av materialets toxicitet och brådhet, för att verifiera produktens livslängd.
 2. Undersök produkten för chipping och chipping, för att inte prova brittleness och håravfall.
 3. Val av lämplig storlek och modell för kam för enkel styling.

Om allt är klart med de första två punkterna, vilken storlek och modell av en kam behövs för långt hår? För långt hår är det bättre att använda en kam med tjocka tänder. Väl lämpade massageborstar med naturliga borstar. Man tror att storleken på borstens arbetsyta bör bero på längden på strängarna. Ju längre håret, den proportionellt bredare kammen ska vara. För kort eller tunt hår, välj kamar med glesa tänder. Också perfekt kam med naturliga borstar.

Kombiner för hår - vilken kam är bättre och hur man väljer den rätta?

Korrekt hårvård omfattar inte bara användningen av ett gott schampo, ett sätt att näring och fuktar håret, men också en lämplig kam för håret. Dessutom bör många viktiga nyanser observeras, med hjälp av detta vid första anblicken, ett primitivt ämne. På typerna av kammar och funktioner i deras ansökan kommer att prata vidare.

Typer av kamar för hår

Daglig kammning av strängarna är nödvändig, inte bara för att ge dem ett snyggt utseende och den nödvändiga formen, utan också för att behålla sin hälsa (på grund av effekten på hårbotten). Det är inte svårt att bli förvirrad och förvirrad i valet, för nu erbjuder tillverkarna en mängd olika typer av kammar. Vissa anordningar är lämpliga för permanent användning, andra endast för styling frisyrer, för användning vid färgning av strängar etc. Kammar kan konventionellt klassificeras i tre grupper:

När man tänker på vilket hår kammen ska välja är det viktigt att först bestämma vilka syften det krävs. Hårets struktur, längden, hälsotillståndet beaktas Var noga med att ta hänsyn till formen på den här enheten, typen av borst, material, kvalitet. Om kammen väljs felaktigt och används slarvigt kan det leda till skador och till och med förlust av hår. Kammar med mycket grova, hårda eller tuggande tänder trampar exempelvis hårbotten och hårlökar kan förstöras på grund av skador på epidermis.

Skelett hårborste

En mycket vanlig typ av hårkam är skelettkammen. Dess huvudsakliga syfte är att använda hårtork för torkning och styling. Ofta gjorde en sådan kam av plast. På grund av den speciella strukturen, närvaron av hål, hjälper det här verktyget till att snabbt torka håret med en hårtork och eliminerar risken för överhettning av hår och hud (strömmen av varm luft är jämnt spridd).

Samtidigt kammade skelettkammen strängarna väl, utan att skada dem, för tänderna är avlägsna från varandra och har avrundade tips. I vissa modeller placeras tänderna på ena sidan, i andra - på båda. I detta fall kan deras längd vara annorlunda, så att kammen används för lock av olika längder. Denna typ av kam är inte lämplig för att skapa en frisyr, men den är perfekt för att lyfta håret i rotzonen, d.v.s. för att få den basala volymen.

Denna kam är utmärkt för tjockt rakt hår och för lockiga lockar - det här är inte ett alternativ. Välja ett kamskelett, det är nödvändigt att föredra modeller med en speciell beläggning för att lindra statisk spänning. Det rekommenderas att vara uppmärksam på materialets kvalitet (om plasten avger en obehaglig lukt, släpper den ut gifter vid upphettning).

Runda hårstyling kam

Om du väljer alternativet att skapa hår hemma, rekommenderas att du uppmärksammar den runda kambrunnen. De gör ett bra jobb med styling hårklipp som bob, sida, fyrkant, kaskad. Med deras hjälp är det även möjligt att skapa vågor på håret eller räta lockiga strängar, "pacify" stygga krullar. På grund av de olika diametrarna kan du plocka upp en liten rund kam för smäll och en stor för styling långt hår.

Ofta utförs runda hårkromar med en metallbascylinder som värms upp från en hårtork och fungerar som ett strykjärn. Kontroll överhettning genomförs genom hål, genom vilka en varm luftstråle sprider sig. Dessutom finns det alternativ med basen av plast, keramik, trä. Tänderna på dessa kamar kan vara gjorda av nylon, metall, plast, naturligt ludd. Det är värt att notera att för ofta användning av borstning med en hårtork försvagar håret, särskilt tunt och färgat.

Massage hårborste

Namnet på denna typ av kam talar för sig själv - dess huvudsakliga funktion är att ge en massageffekt för huvudets yta. På grund av den mjuka gummibasen sänks kämens tänder till önskat djup och masserar huden noggrant. På grund av detta är det en förbättring av mikrocirkulationen i vävnaderna, folliklarna får fler näringsämnen för att förbättra hårets tillväxt och tillstånd. Samtidigt kamar en massageborste för håret väl och släpper lås av vilken längd som helst.

Massagekammar kan vara ovala eller rektangulära i form. De är gjorda av plast, trä, keramik. Tänderna är trä, plast, nylon, gjord av naturlig borst (hästhår, björnhöge, etc.). Om tänderna inte borstar, måste deras tips sluta med små bollar som skyddar huden och håret från skador.

Kombborsten är också användbar genom att det sprider jämnt sebum över hela längden på locken, vilket ger skydd mot hårets torra ändar. I det här fallet bör du vara försiktig med att använda en massageborste för flickor med överdriven fetthet av hår, för Problemet kan förvärras. För starkt, tjockt hår är det bästa alternativet att kamma hårdare, för tunn och torr - med mjuka, elastiska tänder. För tjejer med mycket tjockt hår rekommenderas massageborstar med flera tänder.

Trähår kam

Kombiner av trä rekommenderas för daglig användning av många experter, eftersom De är lämpliga för krullar av någon längd, struktur, typ. Det kan vara en massageborste med breda trätänder som perfekt masserar hårbotten, eller en träkamhårkam, idealisk för att kamma tjocka långa strängar. Många träslag används för sin produktion - ek, björk, tall, enbär, körsbär, äpple, päron, etc. Det antas att en sådan kam påverkar hårets tillstånd positivt, hjälper till att lindra stress, huvudvärk etc.

När man väljer en kam från trä, är det bättre att föredra modeller som inte är belagda med färg eller lack, så att det naturliga materialet visar sin fördelaktiga effekt. Man bör komma ihåg att dessa kammar är bräckliga och kortlivade, de är svåra att rengöra från förorening. Om träborsten eller kammen är mörk, har förlorat sin jämnhet, sprickor och nicks på den, måste verktyget kastas bort.

Silikonhårkam

Nyhet bland hårkamrar är ett verktyg tillverkat av en legering av silikon och plast. Dessa kamkammar glider väl längs strängarna och kammar försiktigt. Detta är särskilt viktigt för tjejer med svagt och tunt hår, inklusive vågigt. Dessutom, kiselkammen elektrifierar inte håret, är lätt att rengöra, hållbart. Denna typ av kam rekommenderas att användas vid färgning och kemisk perm, som sådant material reagerar inte med kemikalier. En annan silikon kammusslor används för att jämnt fördela längden på läggmedlet, masker.

Keramiskt hår kam

Kombiner av detta material är huvudsakligen avsedda för att krympa håret med en hårtork. Det kan vara brashingi och skelettkammar med en keramisk bas som inte överhettas och förhindrar att håret torkar ut under styling. Genom sådana verktyg är det lätt att skapa krullar eller räta krullar. Det finns också en massage-typ keramisk kam med speciella borstar som försiktigt påverkar hårbotten.

Professionella kammar för hår

Varje frisör har till sitt förfogande en hel arsenal av olika kamar med olika användningsområden och konfigurationer, varav många inte behövs för daglig användning. De kännetecknas av material av högsta kvalitet, hög ythet av ytor, glidande handtag. Vi listar några typer av kammar som används i salonger:

 • kam för hårvolymen;
 • att separera strängarna;
 • för färgning;
 • för att markera;
 • för kemisk och biovävnad;
 • för hårklippningar;
 • för vridning;
 • för rätning
 • för torkning av strängar;
 • för en hög
 • för shampooing;
 • för bildandet av vågor etc.

Vilken hårborste är bättre för hår?

Med alla olika kammar är fortfarande den mest använda för varje kvinna är ett verktyg för hemmabruk varje dag, som du snabbt kan ge ditt hår ett snyggt utseende. Vilken typ av kam som är bäst att kamma hår beror på strängarnas struktur och deras längd. Det är värt att komma ihåg att de dagligen använda hårkammen regelbundet ska rengöras och helst bytas till nya en gång per år.

Kam för hårförlängningar

Artificiellt långsträckta lås kräver speciell, försiktig vård och kamning är en mycket viktig process. Därför rekommenderar vi en mycket mjuk kamhårborste, helst med naturliga borst och alltid utan bollar på tänderna. Metall, trä, plastverktyg är kontraindicerade. Dessutom kan du använda kamar med vida tunna tänder.

Långt hår kam

Långt hår är en fråga om stolthet, men omhändertagande ger dem mycket problem för sina ägare. Den bästa hårborsten för långt hår är en bred rektangulär massageborste på en mjuk bas med naturliga tänder - av trä, tupplur. Nylonkammar är också lämpliga, särskilt om håret är tjockt och hårt, och även trä- och benkammer med långa breda tänder.

Kam för lockigt hår

För att ge curls en vacker look, är det mycket viktigt att kamma dem ordentligt, och att göra det bättre när strängarna är våta. Massage borstar i det här fallet är det bättre att helt eliminera, eftersom deras användning leder till fluffing av hår. Den bästa kammen för hår, lockigt av natur eller som ett resultat av curling, är en stor kam med sällsynta tänder, som har en antistatisk beläggning.

Kam för fint hår

Du bör definitivt tänka på frågan om hur man väljer en kam för håret ordentligt, tjejerna som har fina hår. Ofta är de torra i ändarna, sköra, det är svårt att ge form och volym. Kombiner för hår med sådana egenskaper rekommenderas med närvaron av täta fina tänder av naturmaterial, väl och försiktigt utjämna skalorna på ytan. Dessutom, var noga med att massera hårbotten med en mjuk massageborste.

Kamma för hårspärr

Från tid till annan möter många ägarna av långa och medelstora krullar problemet med trånga trådar. Om en "allvarlig" koltun bildades, bör du inte försöka avlägsna det på torrt hår. Strängen bör fuktas och appliceras på den med balsam. Den mest lämpliga kammen för vått hår som gick fel är en kam med sällsynta tänder. Dessutom produceras speciella borstar för trassigt hår med tänder av olika längder.Nästa Artikel
Vilken färg att måla över den gula efter att ha blivit håret?