Henna RoColor Färgad henna, naturlig skönhet


Naturliga pigment för hår: henna och basma har använts i många århundraden, vilket ger kvinnor önskad attraktionskraft och förtroende för sin skönhet.
Med ankomsten av kemiska föreningar minskade efterfrågan på dem gradvis, eftersom en sådan bred palett av möjliga nyanser inte kunde lämna likgiltiga fashionistas. Naturfärg kan också skryta med hårfärg, som i sin palett endast har 6 nyanser. Men ofta negativ påverkan på håret upphäver försök att dekorera sitt utseende.

Användningen av naturlig henna i detta har en stor fördel, eftersom en sådan effekt också ger behandling för hårets struktur. För att inte begränsa valet av paletten kan du prova naturliga recept för att använda henna för att få olika nyanser av trendig chokladfärg.
Hur man gör det med maximal nytta för ditt hår kommer berätta för vår artikel.

Användningen av henna för hår

Uttalandet att henna har en positiv effekt på hårets struktur är obestridlig, men få människor undrar exakt hur denna effekt uppstår.

Färgpigment i kompositionen tränger djupt in i kärnan och lockar inte bara locken utåt.

Det är därför det är så svårt att ta fram den karakteristiska rödaktiga egenskapen hos denna färg. Förutom djup exponering innehåller sammansättningen av iranska hennapulveret fördelaktiga substanser som har en fördelaktig effekt på hårets hälsa.

Användbara egenskaper hos henna för hår:

 • Det tonar hårbotten och hjälper till att bli av med mjäll och hudsjukdomar av olika ursprung.
 • Stärkar håret, så färglös henna är en vanlig ingrediens för hemlagade masker.
 • Stimulerar den snabba tillväxten av lockar, näring hårfollikeln och hårbotten.
 • Hjälper reparera hårskador efter kemisk färgning eller krökning.
 • Förstärker håret från insidan, vilket gör det tjockare och starkare.

Iranska henna kan användas inte bara för att läka hår. På grund av den aktiva ingrediensens unika sammansättning är den användbar för huden, så du kan hitta hemlagade recept för att föryngra ansiktet och nacken. De välkända "temporära" tatueringarna utförs också med hjälp av denna ingrediens, men i detta fall är kvaliteten och koncentrationen av pigmentet i råmaterialet av stor betydelse.

Möjligheterna för henna för färgning av hår är inte begränsade till skapandet av kopparfärgat eller ljust rött hår. Tack vare de extra ingredienserna kan du göra ett utmärkt verktyg för färgning av hår i de nu populära chokladtonerna.

Betygsätt de bästa nagellackoljorna här.

Hur man målar korrekt

Av stor betydelse är vidhäftningen till alla stadier av färgning av håret. Denna process har framgångsrikt behärskats av många kvinnor, och detta används för hemmetoder.
Det finns emellertid vissa nyanser som direkt påverkar resultatet. Iransk henna säljs som ett torrt pulver med en karakteristisk grönaktig färg och för att ge färgen en lämplig konsistens, är det nog att späda blandningen med vatten. Denna process för att skapa ett pigment slutar, men det är lika viktigt och korrekt applicera det på håret.
För detta är det nödvändigt att studera höjdpunkterna i en lyckad färgning. Tal på detta i informationen nedan.

Viktiga nyanser av självfärgning:

  • Använd alltid endast färska ingredienser, och blandningen bör inte förberedas för framtida användning. För en enda del kan du behöva från en till fyra påsar av henna, beroende på längden på locken.
  • Naturligt eller blekt blont hår är svårare att måla det i en mörk färg. När du använder henna i ren form, kommer de att få en uttalad "orange" nyans, och om du överdriver den med basma - den karakteristiska blåen.
 • Den korrekta konsistensen för henna är svår att bestämma korrekt. Vanligtvis är det en ganska tjock våt som håller sig bra på håret. Det är nödvändigt att ånga upp hennapulveret med kokande vatten och insistera sedan åtminstone 10-15 minuter. När blandningen förvärvar en träsk grön färg kan den användas säkert.
 • I stället för vatten kan du använda örtte, bryggt kaffe och starkt te. Vissa recept ger detta som en ytterligare aktiv ingrediens.
 • Exponeringstiden för sådan färg från 30 minuter till två timmar, beroende på önskat resultat. För komfort kan du använda en polyeten duschlock och handduk av tillräcklig storlek.
 • Det är nödvändigt att applicera färgen från rot till spets, först och främst bearbeta det ockipitala området.
 • Med frekvent användning kan henna torka hår, vilket är viktigt för ägare av lämplig typ av trådar att veta.
 • Efter färgning kan man inte använda shampoo och balm i tre dagar, så att pigmentet är väl "greppat".
 • Det är nödvändigt att tvätta av färgen med varmt vatten utan att använda schampo.

Den stora fördelen med naturlig henna är inte bara en terapeutisk effekt.

Prisvärd och möjligheten att använda under graviditet och amning samt bra målning av grått hår - det här är utan tvekan trumpar av detta alternativ.

Förutom traditionell henna kan du också välja sin nyansversion. Användningen av färdiga blandningar är väldigt bekväm, särskilt eftersom det brett utbudet ger dig möjlighet att välja en nyans för varje smak.

Titta på videon om nyanser av den berömda Henna

Färgpalett

Nu till salu finns inte bara traditionell förpackning med iranska henna. Tack vare modern teknik har pigmentens effekt ett brett spektrum av möjliga färger.

Om man köper en färdig blandning är det nödvändigt att beräkna resultatet, som för vanlig färg. Det bör noteras att det blir mycket svårare att tvätta av pigmentet från håret.

Vanligtvis varar en färgning ungefär tre veckor, varefter proceduren upprepas. Om du planerar en perm eller färgning med konventionella formuleringar är det nödvändigt att ta hänsyn till att minimitiden efter hennafärgningsproceduren är två månader. Det är efter en sådan period att färgerna delvis försvinner från hårfollikeln.

Försummelse av denna enkla regel kan vara dyr: resultatet av färgning blir lite förutsägbart, även den ökända grön.

Du kan köpa följande alternativ för naturlig färg:

Som framgår av den föreslagna listan är sortimentet av sådana färger ganska brett. Förutom uttryckliga toner finns tystare färger. Dessutom är färglös henna väldigt populär.

I denna blandning avlägsnas pigmentet helt och påverkar inte hårfärgen.

Detta bevarar alla de fördelaktiga egenskaperna hos den naturliga ingrediensen, som ofta används i hemmet kosmetiska och medicinska masker.

Att färga håret i din favoritskugga är inte nödvändigt för att köpa den färdiga blandningen. Använda olika proportioner av naturliga pigment och andra ingredienser kan du göra en lämplig färg hemma. Så här gör du det, proportioner och viktiga tips - senare i vår artikel.

Måler grå hår och får en rik brun färg

Chokladfärgsteknik

Moderna modekvinnor har uppskattat möjligheten att ge håret den chokladfärg som efterfrågas nu. Tack vare våra recept kan du göra denna färg själv, med bara naturliga ingredienser.

För chokladpaletten används inte bara henna i sin rena form, det är bäst att lägga till basma i vissa proportioner.

Hur man gör det korrekt beskrivs nedan.

Chokladfärgningsmöjligheter:

 • Henna och basma tar lika stora proportioner, och i stället för vattenanvändning starkt bryggt kaffe. I stället för kaffe kan du använda pre-bryggt svart te. Den resulterande färgen kan beskrivas som "mjölkchoklad" i den vanliga paletten av färger.
 • För att ge en skugga mer djup kan innehållet i basma ökas. "Bitter choklad", erhållen av sådan färgning, ser inte värre än liknande nyanser.
 • Naturlig mörk-chokladfärg erhålls om du tar tre delar av henna en till ena marken nötkött och rött vin. Det är inte önskvärt att få vinet att koka, bara värma upp det. För att inte bryta mot tekniken kan du förbryta pulvret med en liten mängd kokande vatten och därefter använda ett varmt vin.
 • Om du gör Henna med en stark lösning av valnötskal, kan du också få en utmärkt chokladfärg. På ljusare hår är det bättre att inte riskera och lägga till basma till kompositionen.


Med våra recept kan du få en ganska bred palett av möjliga omvandlingar. Beroende på din naturliga hårfärg kan du variera önskad effekt.

För mörkare toner är det nödvändigt att öka koncentrationen av basma i kompositionen. För att ytterligare förbättra håret under proceduren kan du använda ett starkt avkok av burdock, calendula eller kamille istället för vatten för att späda pulvret. Naturligt kaffe och starkt te främjar också friskt hår, och honung och kryddor kommer att stimulera hårsaxens tillväxt.

Henna och Basma färgning - Regler och nyanser från Vse Be Good

Vad mer kan du få nyanser

Förutom ovanstående chokladpalett hjälper användningen av henna att måla håret i andra färger.
Naturligtvis, med henna, är det lättast att få koppar och röda toner.

För att göra detta kan du helt enkelt använda hennapulveret som är berett enligt receptet, eller du kan använda våra recept och skuggigt skugga ditt hår.

Förutom den kosmetiska effekten bidrar den också till att stärka och läka håret.

Recept för färgning av hår med henna:

 • En ljus rödaktig tinge kommer att visa sig när du använder henna i sin rena form, men för att göra det mer uttryckligt och glänsande kan du lägga till blandningen av torrt ingefärapulver (ungefär 1 del till tre delar av henna). Insistera på blandningen ska vara högst 10 minuter, annars blir resultatet mörkare än väntat.
 • Denna krydda kan också ersättas med en speciell blandning: lika delar av gurkmeja, ingefära och kanel. För att göra färgen mer intensiv kan du hälla pulvret med starkt te.
 • Ljus kopparfärg kan erhållas genom användning av följande blandning. För detta måste 4 delar Henna tas 2 delar flytande honung och enjordklyftor. Resultatet är direkt beroende av den ursprungliga hårfärgen.
 • Naturlig kastanjfärg är också lätt att komma hemma. För detta är det nödvändigt att blanda lika proportioner av henna och basma. Om en mörkare ton behövs ökar mängden basma proportionellt.

Älskare av färgerna på kopparpaletten kommer att likna receptet, när lika proportioner basma och henna bryggs med en stark buljong av lökskal. I detta fall får håret en uttalad röd nyans.

 • Genom att tillsätta en sur ingrediens till blandningen, kan du förvänta dig en ljusare nyans. I denna kvalitet är kefir, citronsaft och avkok av avundsjuka perfekta.
 • Ett ovanligt sätt att få en rödaktig nyans för mörkt hår är att använda henna och kakaopulver i lika stora proportioner.
 • Färgen av ädelbrons erhålls om du spädar henna i ett förhållande 2: 1 med basma.
 • Svarta toner erhålls med Basmas övervägande i kompositionen. För att göra detta kan du använda ovanstående recept, men summan av Basmy fördubblades till tre gånger.


Naturligt henna är ett utmärkt alternativ till kemisk färgning. Det är billigt och skadar inte håret samtidigt som det stärker och återställer strukturen.
Den felaktiga åsikten att tack vare höna kan du bara få röda och koppartoner, kommer det att lösas helt efter att du har använt våra recept.

Vi rekommenderar att du läser: om fördelar och nackdelar med lamineringsfransar i den här artikeln, hur länge lamineras vi här.

Tack vare de extra ingredienserna och tillsatsen av ett annat pigment av vegetabiliskt ursprung - Basma, kan du uppnå en attraktiv chokladfärg och dess lika läckra variationer.
Proportioner och användbara tips om användningen av sådana blandningar finns i informationen i vår artikel.

Hur man uppnår en viss nyans med henna

Naturlig henna för hår - en hälsokälla och vacker färg. För att få många sidiga nyanser, kan du lägga till basma till mixen, men det finns också färgad henna, vars palett har, från tillverkaren, 7 eller fler färger. Du kan också kontrollera resultatet genom att lägga till vissa komponenter i blandningen för färgning, eller helt enkelt för att behandla håret utan att ändra tonen, vilket hjälper färglös henna.

Henna färgade: typer och användningsområden

Lawson växtpulver, i allmänhet, färgämnen krullar med koppar nyanser i intervallet av den ursprungliga färgen, oavsett region där råmaterial för framställning av färg samlades. Men indiska tillverkare, i synnerhet de mest kända varumärkena Lash och Aasha, bestämde sig för att underlätta arbetet hos kvinnor som försökte använda försök och fel för att diversifiera verkan av färgning. Med hjälp av olika naturliga tillsatser har Henna färgämne berikats, produktsortimentet presenteras från ljusa gyllene nyanser till blått svart. Resultatet var en tonad henna, som du kan, om än inte dramatiskt, men ändå ändå ganska märkbart ändra bilden. Låt oss döma mer i detalj på de grundläggande nyanserna.

Svart henna blir en genom att lägga indigo (eller basma). Omedelbart noterar vi att svart henna för hår är osannolikt att ge omedelbara resultat, särskilt för manen av ljusbruna eller vete toner. Som vittnesmål berättar brukar håret bli en djup mörk kastanjfärg, och för att erhålla önskad svart behöver man upprepad användning och upprepning från flera sessioner.

Brun henna är resultatet av att kombinera rött och svart henna. Gurkmeja, malet kaffe, indigo kan också blandas med Lawson-pulver. Som ett resultat blir håret en vacker kastanjfärg eller vänder sig till mörk choklad. Brun henna kan spädas med tillsats av kamomill, teblad eller kaffe, vilket kommer att möjliggöra en ljusare eller mörkare ton.

Röd henna - det här är faktiskt hackad lawson, där citronsaft kan tillsättas för att förbättra kopparfärgen (om du köper Henna i briketter). Om rött henna i produktionsstadiet berikas med sockerbetor så visar det sig att pulverfärgen "mahogny" eller "burgund" är.

Vit henna är en kemisk substans som används för att lätta håret. Det är uppenbart att äkta henna inte luktar här, eftersom det inte kan avlägsna strängar av pigment, vanligtvis spelar starka kemiska föreningar sin roll. Det här verktyget kan verkligen bli lättare, men krullarna kan märkbart bortskämma, men det är perfekt för att ta bort kroppshår. Produktens formel innehåller valnötpartitioner (mer exakt, askan), majs eller rismjöl, ytterligare "vitaminer". I allmänhet är vit henna en produkt som är skadlig för håret.

Färglös henna, som används för att återställa skadat hår eller för att behålla ett friskt hår.

Henna från indiska tillverkaren Lush är den mest populära bland kvinnor över hela världen. Inhemska företag saknar inte heller, och erbjuder ett ganska brett sortiment av färgade henna: "Rokolor" och "Phytocosmetic" producerar högkvalitativa och billiga produkter.

Vi behandlar hårfärgat henna

Färglös henna är en produkt som är gjord av lagsoniums stammar, de har ingen färgverkan. Läs recensioner av frisörer, du börjar verkligen tro på de mirakel som färglösa henna för håret kan. Indikationerna för användning av färglös henna är följande faktorer:

 • torrt och bräckligt hår;
 • överdriven fetthet av rotzonen
 • mjäll och seborré
 • ingen glans, tråkig frisyr;
 • håravfall.

I princip har hennafärgat samma egenskaper som färglös, men det målar manen ändå, men det är inte vad alla vill ha. Den måttliga användningen av färglöst pulver gör varje hår starkare, mer fjädrande, skyddad mot yttre påverkan. Hårbotten är fuktad, hårväxten från "vilande" folliklar aktiveras, metabolism accelereras. Färglös henna ger en märkbar volym, stärker rötterna och hjälper till att påskynda tillväxten av friskt hår.

Ett mycket bra pris på ett apotek gör det här verktyget tillgängligt för alla plånböcker. Det är sant att vissa källor hävdar att det färglösa hönahåret kommer att få och dra nytta av och skada. Obehagliga ögonblick kan hända om du köper en produkt av dålig kvalitet eller ignorerar de villkor som beskrivs av anvisningarna. Du bör inte heller använda färglös eller tonad henna för ofta: detta kan orsaka motsatt effekt, det vill säga torka krullarna. Kom ihåg att färglös henna inte ska appliceras mer än två gånger i månaden med normalt hår och med en torr typ - ännu mindre ofta.

Förresten, färglös henna för hår är ett bra komplement till masker, här är några recept:

 1. Mask för skadade tråkiga, lösa lockar. I färglös henna tillsätt 2 msk. Granatäpplejuice och äggula, blanda, fördela i rena strängar och gå upp till en timme, skölj med vatten. Medel ger väl näring till håret och ger det glans.
 2. Oljigt hår kan uppfriskas så här: färglös henna späds med vatten, honung (1 tsk) och lite citronsaft läggs till den. Vi applicerar pasta på en våt man, vi håller ungefär en halvtimme, vi tvättar utan schampo.
 3. För att fukta de torra trådarna späd ut produkten (2 msk) 50 ml kefir, tillsätt det literalt 2-3 droppar apelsinolja, fördela på lock och tvätta av efter 30 minuter.

Den ovärderliga användningen av färglös henna är synlig i bilden, vilket visar krillens tillstånd före och efter dess användning.

Justera färgen med naturliga tillsatser

För att få en vacker nyans kan inte bara färgad henna för hår användas, vanliga produkter från apotek eller butiker kan producera önskad färg med vissa knep. Se hur lätt det är att uppnå effekten av rött, brunt eller svart henna:

 1. Skuggans ljusstyrka ges av en ingefära, som blandas med färgpulvret. Röd henna som påverkas av ingefära ökar dess färgegenskaper, gör håret till en ljus rödaktig chock (med den ursprungliga färgen inte mörkare än ljusbrun). Ungefär samma effekt på blandningen kommer att ha ett avkok av apelsin eller mandarinskal, vilket ger en apelsinglans.
 2. För att hennafärgen ska ge en rik färg av mörk koppar bör du lägga 1-2 tsk till den. nötkött och för att mildra inverkan - ett par skedar flytande honung. Beroende på önskat djup och mättnad av tonen, lämna pastan på huvudet i upp till 2 timmar.
 3. Henna röd ger en ädel ton "varm kastanj", om utspädd med avkok av ekbark, blir en mörkare nyans av henna mörkare om du lägger till lite starkt tej eller kaffe för att musha.
 4. Röd eller brun henna när man lägger rödbetor eller tranbärsjuice på locken dyker färgen "burgund". En ljusare rödaktig tinge kommer att härröra från samspelet mellan pulvret och rött vin, vilket också tillsätts till blandningen i liten mängd.
 5. Färgen på körsbären kan uppnås genom att strö pastaen med juice av mogna bärbär.
 6. Mjuka nyanser fås enligt följande: ljusgyllene - med hjälp av cikoria, gurkmeja, kamilleavkok, saffran, honung; ocher - genom att tillsätta lökskal.
 7. En lätt lättnadseffekt av hennafärg ger i kombination med vitvin, eteriska oljor av florentinsk karamell eller vanlig persilja. Du kan också späda Lawson pulver med ett avkok baserat på maskros, pepparrot, kamomillrötter.

Sammanfattningsvis vill jag vistas på några punkter:

 1. Förvänta dig inte att din ursprungliga hårfärg kommer att förändras dramatiskt, även bruna eller svarta henna verkar inom vissa gränser. Mörkningseffekten ges av vissa komponenter och avkok, men för att bli en mörkbrunhårig från ljusbrun kan det ta upp till 5 färgprocedurer.
 2. Försumma inte reglerna för användning av naturligt färgämne: även när du blir lättare än vi vill, bör tonen mellan återupptaget vara minst 2 veckor, annars kan håret bli skört, torrt. En måttlig frekvens bör också bibehållas om färglös henna används för curlterapi.
 3. Varje färgad henna binds stabilt till hårets översta lager, tack vare vilken manen blir tjockare och starkare. Men detta faktum förnekar försök att omhärda med hjälp av kemisk färg i en annan färg, särskilt ljus. Om du funderar på en sådan färgning, bör du antingen använda salan-henna-borttagningsförfarandet eller vänta några månader.
 4. Kom ihåg att den nyanserade och färglösa henna-räta krullade låsningen, så behandlingsmetoderna med användningen rekommenderas inte efter perm.

Naturen har gett oss en otroligt effektiv och lättanvänd växtbaserad botemedel. Använd det och bli ännu vackrare!

Henna hårfärgning: fördelarna och hårskadorna, recensioner och resultat

Henna är ett färgämne av naturligt ursprung. Det användes av invånarna i den antika öst. Med det färgade de håret och gjorde ritningar på kroppen som heter Mehendi.

För närvarande används henna både som dekorativt och som kosmetisk kosmetisk i maskernas sammansättning. Låt oss förstå varför Henna är så populär för hår, recensioner, fördelar och skador från användningen.

Vilka ämnen innehåller Henna

Henna är ett pulverformigt ämne härlett från en växt som heter Loveson Energy.

Henna ger vacker färg och läker hår

Skott från toppen av busken ger en ljusare färg - de används vid tillverkning av henna för mehendi. Hårfärg erhålls från de nedre bladen. Bladen skördas, torkas och krossas.

Henna innehåller många fördelaktiga ämnen, inklusive:

 • vitamin C,
 • vitamin k,
 • B-vitaminer,
 • spår av eterisk olja.

Användbara egenskaper hos henna

Som ett naturligt färgämne kan henna användas för hår. Henna sveper håret ute, gör det smidigt och skyddar mot solens negativa påverkan. I det här fallet blir håret mer frodigt, friskt, tjockt.

Skadorna på henna för hår, till skillnad från industriella färgämnen, som förändrar hårets struktur och penetrerar inuti, är minimal, vilket gör att henna kan få mycket positiv feedback.

Tanniner som finns i henna bestämmer effekten av färgning på talgkörtlarna och normaliserar deras arbete. Därför kommer henna att ge en extra trevlig effekt för ägare av fet eller torrt hår.

Filmen bildad på hårets yta, exfolierar flakskalor, förhindrar dissektion av ändarna. Henna har också en positiv effekt på hårbotten. Som ett resultat - förebyggande och bortskaffande av mjäll. Effekten är märkbar efter den första färgen.

Den negativa effekten av henna på håret

Recensioner av människor tillåter oss att prata om de obehagliga följderna av användningen av henna för håret och till och med orsaka skada på håret. Vi talar om baksidan av torkfunktionen hos henna: med sin frekventa användning förlorar håret mycket fukt, blir torr och svag.

Om du använder henna korrekt märker du bara de användbara egenskaperna.

Rusa inte från en extrem till den andra. Kom ihåg att ett överskott av henna gör håret styvt, inte elastiskt och styggt.

Varning! Människor som använder henna på färgat hår kan stöta på en oväntad nyans. I detta fall räkna inte med en likformig färg.
För blondor är användningen av henna inte visad om den inte är en färglös henna.

Vad säger trichologer om henna

Recensioner av läkare angående henna skiljer sig åt. De tror att henna för hår gör mer skada än bra. Det finns även en sådan synvinkel att henna inte stärker och läker hår, men tvärtom svagar det.

Henna färgat hår

Dessutom, enligt läkare, kan det irritera hårbotten och orsaka håravfall. Kvaliteten på henna, som tjänade som grund för en sådan slutsats, är dock inte känd.

Ett intressant faktum! Statistiskt visade sambandet mellan leukemi och dra mighendi på huden (cirka 60% av kvinnorna i Sydasien).

Efter en rad nyligen genomförda studier uttrycktes tanken om Henna-genotoxiciteten, varigenom det beslutades att inte rekommendera gravida kvinnor att använda denna naturliga färg, som alla syntetiska färgämnen (av olika skäl).

Frisörernas åsikter om henna för hår

Vissa frisörer talar negativt om hennapulver.

Experter säger att den "riktiga" hennaen har utseendet av en tvålstång och säljs exklusivt i handgjorda kosmetikaffärer.

Denna kakel innehåller kakaosmör, andra naturliga oljor, linalool. Naturligtvis, när den används i kombination med dessa komponenter, kommer den positiva effekten av henna att bli mer uttalad.

Henna för hår - recensioner

Hensyn och skador från henna ur synvinkel av vanliga människor manifesterar sig annorstädes. Moderna tjejer föredrar ofta Henna till syntetiska färger.

Färglöst hennafärgningsresultat

Av de tvetydiga effekterna av färgning noterar de att med efterföljande förtydligande är det mycket svårt att bli av med yellowness.

Men utmärkta recensioner får masker från färglösa henna. Diskussioner om populär färgning utförs även i många tidskrifter.

Vad att lägga till henna för användning till hår

Hennaens ursprungliga färg varierar från rött till brons (eftersom färgämnet inte helt täcker hårets naturliga färg). Men alla andra färger som erbjuds på marknaden erhålls genom att blanda med syntetiska färgämnen, vilket inte bidrar till användningen av denna naturliga färg.

Ett undantag är Basma, som rekommenderas att läggas till henna i ett 1: 3-förhållande för att uppnå en mer naturlig färg.

Vid masker är det tillåtet att tillsätta kakaosmör, som har en vårdande effekt.

Hur man lagar Henna

Henna hade på håret bara en fördelaktig effekt, och inte skada, du borde följa några regler och rekommendationer för att förbereda kompositionen.

Stages av Henna hårfärgning hemma

Till exempel är endast icke-metalliska rätter eller metall sådana, men med en emaljerad beläggning lämpliga för dessa ändamål. I annat fall, enligt recensioner, reagerar färgen med metallen.

Det är värt att uppmärksamma att förberedelserna för färgning måste påbörjas i förväg. För att göra detta hälls hönan med vatten för att uppnå frisättning av henatoninsyra - en färgämne.

Var uppmärksam! Mängden kemisk reaktion påverkas inte av vattnets temperatur, utan av luftens temperatur i rummet. Vid + ​​20 ° C kräver henna upp till 5-6 timmar, färg kan beredas på kvällen.

En gång vid en temperatur av + 35 ° C kommer blandningen att vara klar om ett par timmar. Som ett resultat blir det brunt (luft syre oxiderar hennatonin). Det är inte nödvändigt att brygga henna med kokande vatten - när du målar dig får du en svag fula nyans.

Färgmättnad kan påverkas genom tillsats av torrt vin, citronsaft eller äppelcidervinäger till blandningen - detta kommer att göra miljön mer sur och den resulterande färgen ljus.

Att lägga till några droppar av dina favoritoljor är tillåtet.

Ägare av fint hår rekommenderas att ta kefir istället för vatten för hennablandningen. Innan detta är det önskvärt att värma upp det. Var inte rädd för att han störde. Men för dem som inte är redo för detta finns det ett annat sätt - bara lämna det i ett par timmar utan kylskåp.

Henna Application Rules

Det är tillrådligt att tvätta håret innan du använder henna.

Henna färgning: före och efter

Färgning utförs enligt följande:

 1. Blandningen appliceras på håret (den beredda blandningen bör ha konsistens med gräddfil) och de är därefter noggrant målade över.
 2. Huvudet är isolerat.
 3. Hålltiden beror på önskat resultat. Det tar ungefär 2 timmar att färga en brunetts hår. För rättvist hår är 1,5 timmar tillräckligt.
 4. Spola över behållaren (bassängen) för att inte fläcka någonting. Vattnet i slutet ska vara färglöst. Tvätta bort henna, det är önskvärt att vägra shampoo.

Den kemiska oxidationsreaktionen, som redan nämnts tidigare, fortsätter efter färgningsproceduren, därför kommer färgen under flera dagar att bli ljusare och förvärva mättade färger. Det är tillrådligt att inte tvätta håret för de närmaste tre dagarna efter färgning.

Henna Hair Masks: Recept

Masker med henna innehåller ofta fuktgivande ingredienser som kompenserar för Hennas negativa torkningseffekt. För dem som är rädda för att torka hår, lämpliga recept som tillåter tillsättning av oljor.

Färglös henna är lämplig för att göra en mask

Alla masker appliceras på lite fuktigt hår. Huvudet är isolerat (det är bekvämare att använda en vinterhatt istället för en handduk och ett duschlock i stället för en film för detta). Tvätta masken, du måste använda schampo, men du kan ta och naturligt.

Användbar för hårbottenmasken av henna och vetex:

 1. En påse av färglös henna - 25 g.
 2. 3 msk. l. amla oljor.
 3. 1 msk. l. burdock olja.
 4. 1 tsk. druvfröolja.
 5. 1 tsk. vetegroddaroljor.

Henna måste spädas med varmt vatten, låt det brygga, tillsätt olja efter ett tag. Applicera på hår, isolera. Tvätta av på en halvtimme.

Mask mot håravfall med ostmassa:

 1. 3 msk. l. henna.
 2. 2 msk. l. citronsaft.
 3. 2 äggulor.
 4. 200-300 gram stallost.

Alla ingredienser måste blandas och appliceras på huvudet. Bär en hatt och täcka med en handduk för uppvärmning. Håll masken ska vara 30-40 minuter.

Vit Henna mask:

Den enklaste, men inte mindre effektiva, kan betraktas som en mask som består av färglös henna. För beredningen, ta vattnet i förhållandet 1: 2 eller 1: 3.

Istället för vatten är användningen av dekokationer av örter tillåten.

Kombinera Henna och vatten (örttekoko). Effekten av masken kan justeras genom tillsättning till maskoljan:

 • mot förlust - ricinus och olivolja (tillräckligt för 1 msk.);
 • för sken - mandel;
 • för mat - ricinus.

Mask av henna och kefir för större hydratisering och näringsvärde

Kefir används ofta som en bas för stärkande masker. Mycket enkelt recept, men ger utmärkt resultat tack vare dess sammansättning.

OBS! Innan du förbereder masken måste du värma kefir och lämna den i några timmar vid rumstemperatur. För torrt hår bör du välja en mer fettig kefir och för fet hår - kefir med minskat fettinnehåll.

Masken appliceras på rent eller lätt förorenat hår.

För maximal effekt måste kefir masker hållas värma huvudet med en handduk.

Ska blanda 2 msk. l. Henna och 4-5 Art. l. kefir (beror på hårets längd). Applicera, håll i en halvtimme. Det är acceptabelt att lägga till eteriska oljor eller ett par kakao skedar (för blondiner rekommenderas inte).

Som det visade sig är henna för hårrecensioner ganska motstridiga. Fördelarna och skadorna på detta färgämne, liksom resultatet av färgning beror till stor del på överensstämmelse med reglerna för förberedelse och användning.

Följande video berättar om användningen av henna:

Den här videon kommer att berätta om henna och basma hårfärgning:

Om du vill lära dig hur man gör hårmaskor med färglös henna, titta på följande video:

Färgad henna TOP-5

Hej alla! Under hårväxten efter ljusning blev jag så van vid hårklippning att jag inte tyckte synd om de återstående 10 cm tomma tipsen. Det fanns inget sätt med professionella färger, men någonstans djupt i toaletten, lådor med färgad henna låg i en snygg hög som jag beställde för två år sedan...

Efter sommaren blev huvuddelen av mitt hår rött och spetsarna av oförståliga nyanser. Jag bestämde mig för att Henna kan utjämna det här. Tja, om henna är dåligt för skadade tips, så klippa dem bara av. Det var vad som hände
Bilden till vänster: från rötterna till öronen, dess färg, under det blekta håret.
Foto till höger: efter en färgning med färgad henna.

Jag har ofta funnit i hårhistorier den uppfattningen att henna för blekt hår är det värsta som kan vara. Och hon trodde! Jag kontrollerade inte det själv, men jag trodde på andra. Men det visade sig vara i skämtet "Gillar du inte katter? Du vet bara inte hur man lagar dem. " I henna hårvård måste du ta hänsyn till det. kvalitet, tillverkare, komposition. Och då kommer inte ens med pastaberedningen och resultatet av problem att uppstå. Jag var inte alltid lycklig med kvaliteten och jag hittade inte min henna direkt.

Topp 5 färgade henna för hår enligt kriterier
- förmåga att färga hår
- Täthet och glans av hår
- Färghastighet
- stärka rötterna
- förbättra hårkvaliteten
- Ökad effekt vid långvarig användning
- komfortpasta
- pris

5 plats Phyto Cosmetics

Säljs vid varje steg för 15-40 rubel för 25 gram.

På grund av sin omnipresens är det den mest populära Henna. Jag använde det i flera år och trodde naivt att stark torrhet och till och med gallring av håret de första dagarna efter att masken är normal - "Detta är Henna!"
Och för att få en rik färg måste du färga håret flera gånger. Från första gången tar det knappt. Enligt min erfarenhet är detta den lägsta pigmenterade henna. Men utan rött. Jag har aldrig varit röd med henne. Håret var rött. Och nu förstår jag varför. Fram till en sådan röd färg brann de bara ut i solen. Henna var inte alls med den.
Senare, jämförande med andra henna, lärde jag mig att PhytoCosmetics inte förstärker hårrotsna, orsakar hårdhetens hårdhet, ger inte hårdensiteten och glansen. Det är värdelöst.

4 plats ArtKolor

Inte mindre populär och utbredd. 19 rubel för ett paket på 25 gram.

Något bättre Phyto Cosmetics som ger färg. På baksidan av förpackningen hänger tillverkaren på externa tillsatser i kompositionen.
Innehåller mer grönsaksfärgskomponenter och ämnen som är fördelaktiga för hår än vanligt iransk henna Vem beräknas det för? För dem som "bara vet inte hur man lagar katter"? Jag lärde mig ur min egen erfarenhet (det var inte uppfunnet av mig) att den längre hennapastaen dras in, ju mer pigment det ger och ju rikare hårfärgen kommer att bli. Redan kontrolleras många gånger. Det är bara det faktum att några timmar, du kan insistera bara naturlig henna.

Förutom färg gör ArtColor ingenting mer. Varken densitet eller glans. Från att falla ut i rätt tid hjälpte inte mig. Färger inte ljusa, men med fasthet. Används mer än en gång. För friskt hår. Uppnådde endast torra ändar.

3 plats Lady Henna

Finns sällan i vanliga butiker. Kan beställas online. 400 rubel per 100 gram i genomsnitt. Plus frakt (400-500 rubel till min stad).

Jag skulle inte vara uppmärksam på det om det inte var för min dröm om brunt hår. Inget färgämne, massmarknad eller prof, färgar inte mitt hår en normal brun färg. Kanske kan Henna? Ledy Henna har en anständig palett med vackra nyanser, en lockande beskrivning och många recensioner.
Eh, inte så jag föreställde mig "choklad" Inte så mörk. Faktum är att det visade sig vara något toning. Färger bra. Och till och med ger täthet. Även jag kommer inte ihåg vad som var i briljans. Skulle jag ha märkt det. Jag minns tätheten och styvheten. Jag hade inte tid att bli upprörd eftersom den svarta färgen tvättades bort. Exakt i en månad. Med färgen tvättad bort och densitet. Det finns ingen positiv effekt på hårets kvalitet.

2 plats henna "Tvålmötter"

Såg inte i försäljning i staden. Distribueras genom flera nätbutiker. På den officiella hemsidan är priset 210 rubel per 100 gram. Plus frakt.

Efter Lady Hennas misslyckande började jag leta efter den renaste Henna utan tillsatser. Det är svårt att säga om det finns något annat eller inte genom utseendet av pulvret. Men lukten är annorlunda än vad jag använde tidigare. Doften av sådan henna är väldigt lätt, inte intensiv och samtidigt, för att känna den, bör du inte lukta den, ta pulvret till näsan. Han fyller utrymmet.

Bara med "Soap Nuts" henna förstod jag äntligen vad riktigt henna är och hur användbart det är för hår!
För det första är det den högst pigmenterade hennaen. Ger snabbt pigment. Intensivt och stabilt fläckar.
Henna, vatten, olivolja 6: 12: 2. 6 timmar insisterade. 1 timme på huvudet.
För information, "Soap Nuts" är indisk henna.
För det andra förbättrar denna henna kvalitativt hårets tillstånd. Efter en mask med henna "Soap nuts" blev mitt hår tätt, glänsande, medvetet rakt. Borta är de vita prickarna. Det fanns ingen tvärsnitt (efter professionell färgning, mitt hår splittras).
För det tredje tvättas varken färg, sken eller densitet från den här hennaen från mitt hår. Resistent.
Konsistensen av pastan indikerar produktens renhet. Herbal Cosmetics och ArtColor när de blandas med vattenformiga klumpar. När du lägger korn på huvudet. Hela ryggen och axlarna som i sanden. Pasta rullar i bitar. Med henna "Soap Nuts" glömde jag snabbt om sådana problem. Pastan är homogen. Inga klumpar. Det smuler inte och rullar inte vid applicering. Väl fördelat genom håret. Och efter en timme på huvudet smälter inte och faller inte i bitar. Lukten av örtpasta, inte kaustisk.
Jag använder den här henna länge. Med pauser. Från mask till mask blir håret bättre och bättre. Ingen sektion, ingen torrhet.

1 plats Aromzon

Det är lönsamt att köpa på den officiella hemsidan genom gemensamma inköp. Beställ från € 200 gratis leverans till någon stad. Pris € 2,5 per 250 gr. Det är bara 1 euro per 100 gram. Detta är den mest prisvärda Henna.

Jag hade en egyptisk. Vid den tiden skrev jag inte recensioner, jag gjorde inte fotopulver och förpackningar. Men håret foto hittades.

I kvalitet är det nästan samma som tvålnötter. Det gör utmärkt pasta. Torkar inte håret, ger täthet och glans. Med varje ny applikation förbättras det. Medan hon inte använde några sektioner och vita punkter, blev hennes hår kammat enkelt utan sprutor och oljor. Denna henna stärkte mina rötter väl.
Jag kommer inte ihåg att hon gav en sådan rodnad som ArtColor eller "Soap Nuts". Jag bryggde henne också för alla. Och insisterade dag. Så mycket pigment som "Tvål Nötter" ger inte bort. Det målar, men inte så ljust. Från håret tvättas inte av. Färg, glans och densitet motstår stabilt hur mycket mitt huvud inte är mitt. Kanske för att jag målade henne ofta. Varannan vecka.

Låt oss sammanfatta i jämförelsetabellen, där 5 är bäst, och 1 är på något sätt.


Och kom ihåg: så att håret efter masken med henna inte är svårt, tvätta det med schampo och använd balsam på längden för att stabilisera pH efter färgning. Jag har denna ängelkunniga färghållare. Detta är en tjock och fet grädde. Han omsluter hårt efter pulverhår och gör dem lydiga igen.

Vackert och friskt hår för dig

Henna för hår och funktioner i sin ansökan

Henna för hår används länge i olika länder av kvinnor i alla åldrar. Alla är väl medvetna om hur positivt det påverkar hårets tillstånd och dessutom kan de färgas. Henna för hår har många fördelar jämfört med vanliga färger, vilket väsentligt vinner när du behöver välja det mest ofarliga sättet.

Henna för hår

Till att börja med, förstås, bör du förstå hur Henna generellt görs och var den såg ut. Detta färgämne ser ut som ett enkelt pulver och får det från Lawsonias torkade löv. Denna buske växer i länder med tropiskt klimat, det finns faktiskt många så många växter där, därför användes henna ursprungligen i tropiska länder. Förutom henna erhålls också eteriska oljor, ett industriellt färgämne, från Lawsonia.

De mest intensiva färgämnena betraktas som blad av denna växt. Unga människor går till produktionen av färg som används i tillfällig tatuering, för färgning av tyger. Av resten produceras ett medel avsedd för själva håret.

Egenskapen hos detta naturliga pulver är att med varje dess tillämpning blir effekten alltmer intensiv.

Fördelarna och skadorna på henna för hår

Naturligtvis ger henna mycket hår, men det finns också några negativa sidor på den här åtgärden. Fördelarna och nackdelarna med detta färgämne bör övervägas mer detaljerat.

De uppenbara fördelarna är produktens naturlighet, som inte innehåller några kemiska beståndsdelar, från vilka henna för hår anses vara helt säkert. Förutom det faktum att det ger håret en otroligt vacker färg, kan Henna närma dem, i motsats till den vanliga färgen för alla, som ofta torkar håret till en sådan stat att det är nödvändigt att aktivt återställa det efter en lång tid.

Henna har en positiv effekt inte bara på krullarna utan också på hårbotten själv. Särskilda garvningsmedel som ingår i det, kan reglera aktiviteten hos talgkörtlarna. Därför rekommenderas att använda ett sådant verktyg för flickor som lider av det faktum att deras hår snabbt blir fet.

På grund av sin säkerhet är henna lämplig även för gravida kvinnor, som vanligtvis är rädda för färgning med vanlig ammoniakfärg.

Henna för hår är idealiskt för kvinnor i alla åldrar, och detta är redan ett uppenbart stort plus. På grund av det faktum att håret blir mer glänsande och smidigt när det färgas av hårvågor slätas.

Nackdelarna med detta verktyg kan inte heller ignoreras. Först och främst var försiktig så måste du vara flickorna vars hår redan har färgats, eftersom ingen exakt förutspår kompositionens exakta färg och beteende när Henna används efter naturliga kemiska färger.
Tyvärr kan den här naturliga kompositionen inte måla över grå hår, vilket inte kommer att passa kvinnor i åldern.

Det händer ofta att tjejerna som använde henna, den vanliga ammoniakhårfärgen, så enkelt, som de säger, inte tas och ibland ger en grön nyans.

Henna hjälper räta krullar, så att det inte rekommenderas för dem som har perm.

Typer av henna för hår

Henna är helt annorlunda, och varje art har sina egna egenskaper. Innan du väljer en eller annan art, bör du noggrant bekanta dig med dessa funktioner.

Färglös henna

Den här hennaen för hår, som namnet antyder, har ingen nyans, det vill säga det kommer inte att fungera för att färga håret, men att använda det för deras behandling och förbättring är bara vägen. Förutom de fördelaktiga effekterna på krullarna kan en sådan naturlig komposition användas i kosmetologi, till exempel för tatueringar.

För att få henna utan färg används torkade stammar av Lawsonia. Kunniga människor påpekar att färglös henna kan hjälpa till att lösa nästan alla hårrelaterade problem, så i huset kommer det definitivt inte vara överflödigt. Och det kommer vara absolut nödvändigt för kvinnor, vars hår har förlorat sin glans, vacker färg, hälsosam utseende i allmänhet. Det här verktyget hjälper till att snabbt ta dem i ordning.

Det är också värt att notera att färglös henna kan aktivera hårsäckens tillväxt, återställa krullarna efter olika kemiska skador.

Alla vet att lamineringsförfarandet är väldigt populärt nu, men det är inte billigt alls. Men användningen av färglös henna för hår kan framgångsrikt ersätta denna procedur, medan det kostar mycket billigare, även mycket mer användbart.

Dess näringsämnen kan tränga sig djupt in i varje hårs struktur och tyngre det, det vill säga att de hjälper till att göra håret längre och de flesta kvinnor drömmer om det.

Färglös henna läggs ofta till olika fabriksgjorda hårvårdsprodukter, vilket än en gång bekräftar att det är extremt användbart. Visst, sådan henna ska inte användas för ofta, för två gånger i veckan blir det tillräckligt för att bli bra, annars kan håret torka mycket ut.

Färgad henna

Denna typ av henna passar också nästan alla hår, vilket är extremt bekvämt, men i motsats till den tidigare kan färgad henna få en vacker färg. Den är idealisk för ägare av mörkt hår. Tack vare det här verktyget kommer ditt hår att få en vacker kastanjetyp och glans. Men på ljuskrullarna finns sannolikheten för en orange nyans, som knappast någon vill få.

Färgad henna faller på olika hår på olika sätt, det kan endast förutses med testmetoden. Du måste vara redo för någonting, med tanke på att om flickvänens hår efter att ha applicerats betong henna blev vacker eldrött, betyder det inte att håret kommer att ge ett liknande resultat till en något annorlunda nyans.

Iranska henna

Egenheten hos den här typen av henna är att du kan experimentera med det mycket på jakt efter en lämplig färg. I det befintliga pulveret rekommenderas att lägga till en mängd tillsatser som kan uppnå den färg som är att föredra i ett visst fall. Således uppnås den mörkaste färgen genom att tillsätta naturligt kaffe. Ljusröd nyans erhålls i kombination med ingefära.

Mörk färg kan uppnås genom att lägga till kefir, och för att bli röd behöver du vin.

Det här håret är gjort i Iran. Många unga damer anser att det är den bästa möjliga typen av henna, vilket ger håret en naturlig färg som gör det möjligt att experimentera med nyanser.

Indiska henna

Växter odlas för denna typ av henna i Indien. Med det kan du också experimentera, du behöver bara veta vad som ska blandas med det tillgängliga pulveret för att få en viss färg. Verkligt färgschema, som kan erhållas med indiska henna, är mycket mindre än det som erhållits från iranska.

Gurkmeja hjälper till att ge ditt hår en guldglans, och betsjuice kommer att göra ditt hår färgen på mogen körsbär.

Svart henna

Denna färgkomposition hjälper till att uppnå färgen på mörk choklad, det kommer att bli mättad, lysande. Hemligheten ligger i det faktum att pulverets sammansättning är indigo.

Med hjälp av en sådan henna färgar de håret på mörk choklad, det kommer att visa sig mycket rikt och vackert, och det hela är att indigo är i sammansättningen av detta pulver.

Flytande Henna

Flytande henna för hår är väldigt lik konsistens mot grädde, det vill säga det finns ingen anledning att späda den som ett pulver, så det verkar mer bekvämt för många. Men majoriteten av kvinnorna, som försökt använda sådan henna, svor aldrig att använda den igen. Faktum är att dess sammansättning inte är lika naturlig som produktens sammansättning i pulverform, och färgen faller ofta på krullarna ojämnt, ibland är det inte det som behövs.

Henna nyanser för hår

Som noterat ovan är det möjligt att erhålla en mängd olika nyanser genom att använda färgämnen henna. För varje nyans måste du blanda hönanpulver med olika tillsatser. Det bör ytterligare klargöras med vilka tillsatser för vilken färg som behövs. Bästa start med iranska henna. Kastanjröd skugga kommer att dyka upp när du använder gurkmeja, och blondiner är bättre att tillsätta kanel till deras komposition.

För att säkerställa att håret blev svart måste du blanda pulvret med kefir eller starkt svart te. Basma och kaffe är också bra. En populär och önskvärd chokladskugga erhålls genom att lägga till matklyftor eller kakao. Brewed karkade tillåter att få en röd nyans, för detta ändamål kan du fortfarande använda rött vin.

Koppar nyanser kommer att vara mycket vacker om du lägger gurkmeja, lökskal eller kamomill till pulveret. Och för en gyllene nyans blir saffran eller citronsaft en idealisk tillsats.

För indiska henna-tillskott kommer det naturligtvis att finnas andra. De borde inte vara förvirrade. Mahaon får en vacker nyans genom att lägga till rödbeta juice till pulveret. Det är sant om du överdriver det med denna ingrediens, du får en annan, men också en vacker färg burgund.

Hur använder man henna?

Självklart, även om du använder harmlös henna för hår, bör du följa vissa regler för att få ett bra resultat.
Mängden henna som används vid färgning kan variera med hårets längd. Mestadels går från två till fem säckar med pulver. Förutom pulvret behöver du: en skål, en handduk som inte skulle vara en skam att förstöra längre, en pensel att måla över strängarna, skyddshandskar, en ganska fet grädde, bomullspuddar, en cellofanlock.

Henna, som du vet, bryggs först, medan det finns två huvudsakliga sätt att göra detta. Först kan du använda hett, men under inga omständigheter kokar vatten, och för det andra en viss sur vätska, såsom citronsaft.

För mycket kort hår är 50 gram pulver tillräckligt, för medelstort hår, 100 gram, axellängdshår, 150 gram och 250 gram i bälte, men naturligtvis kan dessa värden variera beroende på hårets densitet.

Efter att ha bestämt mängden henna kan du brygga det i en specialrätt. Färgläggning ska göras med en platt borste, det här är det bekvämaste sättet. Innan du börjar proceduren är det bättre att smita huden på håret med en fet kräm så att den inte fläckar i processen, sedan är det problematiskt att torka bort det från huden.

Vattentemperaturen för beredning av färg bör vara ca 80 grader. När det gäller dess kvantitet behövs så mycket vatten för att sluta med en slam som liknar gräddfil i konsistens, det är ganska tjock. Mushen ska kylas till ca 40 grader och proceduren kan startas. Det är viktigt att applicera lösningen på håret jämnt och försök att inte hoppa över några områden, så det är lämpligt att använda hjälp av en vän eller annan nära person, eftersom från sidan kan du alltid se bättre färgade och omaintade områden. Du borde lägga en gammal handduk på axlarna, det gör det möjligt att inte få smutsiga kläder.

Henna appliceras på håret så snabbt som möjligt tills det är helt kylt, annars kan resultatet inte vara tillräckligt mättat och den kalla blandningen är svårare att applicera.

Det är nödvändigt att göra en avskiljning från vilken gruel och lås som redan har färgats med ett tunt skikt kommer att separeras. Således måste du hantera hela huvudet.

Den tid under vilken du behöver behålla henna beror direkt på hur mycket du vill uppnå en rik nyans. Följaktligen är det längre möjligt att hålla den resulterande våldet på håret, det naturligt rikare och ljusare färgen blir. Även den ursprungliga skuggan av hår är viktigt. Exempelvis behöver rättvisa damer bara tio minuter för att göra håret rött, men brunetter måste vänta upp till fyrtio minuter, etc.

Experter rekommenderar initialt att använda henna för hår endast på en sträng för att tydligt förstå hur mycket det behöver hållas för att erhålla önskad färg.

Det är nödvändigt att tvätta Henna med varmt vatten och göra det mycket noga, så att rester av färgämnet inte förblir på håret, och därefter kan du applicera balsam på håret för att göra det mjukare och trevligare att ta på.

I princip behövs ingen särskild vård för hårfärgade på detta sätt, du kan använda de vanliga vårdprodukterna, men här bör färgning med vanlig färg undvikas.

I videon nedan kommer du att se tydliga exempel på nyanser som kan erhållas med henna och olika tillsatser.Nästa Artikel
Hur man väcker sovande hårsäckar. Åtgärdstips