Hur man får hår att skölja kamille. recept


Kamille är en unik naturlig gåva generöst utrustad med läkning egenskaper. Dess vita doftande blomställningar används ofta i medicin och kosmetologi.

Komponenterna i växten har en fördelaktig effekt på lockar, vilket gör dem smidiga, hårkompatibla och silkeslena. Kammelhår sköljningsprocedur - recensioner samlas positivt, eftersom den aromatiska avkoket förstärker glansen av strängarna, lindrar hårbotten från mjäll och förhindrar intensiv håravfall.

Näringsämnen representerar kamomillkomposition

Ett positivt svar på frågan om det är möjligt att skölja håret med kamomillexperter förklarar innehållet av kaprylsyra i den. Hon är utmärkt för att bekämpa svampar som orsakar seborré på huvudet.

Trichologists säger att kamille är det snabbaste och mest effektiva sättet att lösa detta problem.

Sitosterol - ett annat ämne som är användbart för hår. Det är känt för sina vasodilaterande egenskaper. Genom att ge syre till cellerna sänker sitosterol håravfallsprocessen och aktiverar tillväxten av nya. Ämnet ökar också hårdhetens hårdhet och dess vegetation mot effekterna av aggressiv miljö.

Tänk på andra fördelaktiga ämnen som finns i kompositionen av kamomill:

 • sesquiterpenföreningar som omsluter varje hår och skapar en lamineringseffekt. Tack vare dem sköljer håret med kamille leder till glans, jämnhet och elasticitet i håret.
 • Flavonoider - ämnen av vegetabiliskt ursprung, erkända som en kraftfull antioxidant. De skapar hårskydd mot UV-ljus och bibehåller sin naturliga färg.
 • Organiska syror som naturliga antioxidanter accelererar processerna för föryngring och regenerering i celler. De tillåter inte tidigt att dö av vävnad, men förstör den mörka pigmenteringen av trådarna, som bidrar till deras lätta.
 • Kumarin är en doftande komponent som "tätar" splittrade ändar och förbättrar strukturen hos sköra eller skadade hår.

I kompositionen av kamomill finns närvarande karoten. Detta ljusgula pigment ger kamilledekok och infusionsfärgningsegenskaper. Dess ytterligare effektivitet ligger i anpassningen av hårtexturen.

Regler för beredning och användning av kamillepreparat

Ett avkok för sköljning av kamillehår kan framställas enligt två recept:

 1. Ett par stora kamilleskedar hälls med ett glas vatten och sätter behållaren på spisen innan kompositionen kokar. Produkten kokas i ungefär en kvart i timmen, sedan kyls och filtreras. För kosmetiska förfaranden används avkoket i ren form eller utspädd med vatten.
 2. Beroende på hårets längd och densitet, ta 2 eller 3 msk. l. torr kamille och dab dem 400 ml kokande vatten. Läkemedlet infunderas i en timme och appliceras sedan på tvättade, men fortfarande våta strängar. Förfarandet föreskriver inte att tvätta håret igen - de måste matas med avkok och torkas naturligt.

Nu ska vi räkna ut hur man sköljer håret med kamomill. Vårdmetoderna är mycket enkla.

Den första regeln beskrivs av experter enligt följande. Efter vanligt tvättning av huvudet är det nödvändigt att klämma håret lite så att vatten inte flyter från det. Det är tillåtet att sakta blöta håret med en handduk, men gnugga dem är strängt förbjudet. I nästa steg hälls krullarna långsamt över locken, så att de får en viss del. Efter tömning av överskottsvätskan torkas håret utan hårtork.

Det andra sättet kamillevård sköljer håret i behållaren. För att göra detta hälls den färdiga buljongen i en behållare med rent vatten och håret nedsänktes i vätska i 5 minuter. Förfarandet kan stödjas av en ljus massage i hårbotten. Skölj avkoket från strängarna är inte nödvändigt, låt det absorberas och torka.

Hemmagjord hårvård underlättar samlingen av kamillefärgade. Om det köpta paketet fylldes med filterpåse, så ska de i skönhetsrecept användas som 1 msk. l. blomställningar. Med andra ord är innehållet i en påse lika med 1 stor sked av hackade råvaror.

Granskning av effektiva kamilleprocedurer

Några kvinnor är intresserade av hur man tar bort yellowness från håret med kamomill.

I det här fallet kommer skönheterna att behöva en extra ingrediens - glycerin. Stegen för att göra beläggningsmedlet är:

 1. torkade blommor bryggda med kokande vatten med en hastighet av 150 g råmaterial per kopp kokande vatten;
 2. 60 g glycerin hälles i den kylda naparen;
 3. kompositionen fördelas på håret och markerar 5 minuter;
 4. Förfarandet avslutas genom shampooing.

Kammelhårsköljning hjälper till att bli av med mjäll, om du förbereder det i kombination med kalendula och lavendel. Alla komponenter tas i lika delar och blandas. Sedan från samlingen av valda 2 msk. l. och häll råvaran med ett glas kokande vatten.

Efter en 20-minuters infusion filtreras läkemedlet och används varannan dag för att skölja krullarna. För att uppnå ett bra resultat rekommenderas att man utför procedurer i 3-4 veckor.

Från den oljiga seborréen sparar ren infusion av kamomillblommor. Förbered det med 1 del råvaror till 10 delar nykokt vatten. Massan insisterar 60 minuter och används för medicinska ändamål 2 - 3 sid. på en vecka. Hela kursen består av 15 rutiner.

För beredning av ljusmedel i hemmet ger kosmetologi ett sådant recept. 2 msk. l. Torkade blommor kombineras med 600 g kokande vatten och kokas på en lugn eld i ca 15 minuter. Sedyat drogen i en cool form, och applicera den efter vanlig tvätt av hår med schampo. Medel tillåter torka på det naturliga sättet.

Om du vill få en rik nyans bereddes infusionen från 8 msk. l. och 300 ml vatten. Använd den i 2 alternativ - som sköljning eller för att väta trådarna längs hela längden, följt av naturlig torkning. Om så önskas späds infusionen med citronsaft, pressas från en halv frukt, eller några skedar vegetabilisk olja. I det här fallet, efter fullständig torkning av kompositionen rekommenderas att tvätta håret ordentligt med vatten.

Använd kamillehår

Om kamilleens helande egenskaper och dess fördelaktiga effekter på kroppen har varit känd sedan urminnes tider. Det kan bland annat ha en positiv effekt på flickans hår, så det används ofta i hårvård. I den här artikeln kommer vi att bekanta sig med dess fördelar, egenskaper och olika användningsmetoder som hjälper dig att ta en ny titt på denna fantastiska blomma.

Egenskaper, fördelar och skador

Även om du inte sätter något speciellt mål, sköljer ditt hår med kamomill, gör du ditt hår friskare, det hjälper försiktigt att skydda ditt hår från de negativa faktorer som påverkar dem dagligen i den moderna metropolen.

Kamille ger desinfektion av hårbotten, lugnar olika irritationer, accelererar hårväxten, löser problemet med förlust, aktiverar hårsäckens blodtillförsel.

Det bör användas av dem som står inför täta torkningar av huvudet, eftersom växten normaliserar talgproduktionen.

Med regelbunden användning kommer du att glömma ett så obehagligt fenomen som mjäll, och håret blir smidigt och silkesamt.

Många tjejer använder växten som hårfärg eftersom det försiktigt tonar det grå håret och ljusar upp de naturliga krullarna något.

Kamille orsakar ingen kroppskada, den enda kontraindikationen är individuell intolerans, vilket är extremt sällsynt.

Kamillearter

Naturlig kamomill används i olika former, allt beror på vad du har till hands.

Oftast är olika avkroppar gjorda av torkade kamomillblommor, vilket inte är svårt att köpa på apoteket.

Eftersom det säljs i krossad form är stammen buljongen mycket svår, så de flesta föredrar att använda kamillepåsar i filter. Det skiljer sig inte på något sätt från lös, men det är mycket bekvämare att använda det.

Om du har en ny kamille, som du har samlat i skogen eller i landet, är den också lämplig för hårvårdsprocedurer. Du kan använda en del av gräset och torka resten för framtiden.

I vilken form ska du använda?

Det enklaste sättet att göra ett avkok av kamomill, vilket ger ditt hår en vacker glans och kommer att bidra till deras återhämtning och tillväxt. Du måste ta ett par matskedar av kamomill eller några filter av filter och häll dem med ett glas kokande vatten. Den resulterande vätskan måste filtreras och appliceras sedan för ändamålet. Om du vill tona håret bör koncentrationen av avkoket vara mer: Häll 100 gram blommor med ett glas kokande vatten och lämna dem i ungefär en halvtimme.

Tinktur kan beredas på två sätt:

förkylning

Ta ett glas torkade blommor och fyll det med 500 ml kallt vatten. Lämna till infusion för en dag, och sedan ansöka om shampooing.

het

Häll 2 skedar med blommor med varmt (men inte kokande!) Vatten, lämna i 2 timmar. Används för att tvätta håret i en månad, och du kommer att se en positiv effekt - ditt hår blir starkare, sår, mjäll och irritation i hårbotten kommer att försvinna.

Använd tinkturen för att tvätta håret i en månad, och du kommer att se en positiv effekt - håret blir starkare, sår, mjäll och irritation i hårbotten kommer att försvinna:

 • Mask - för det brukar användas kamille eterisk olja. Den läggs till i vilken tjock bas som helst - kefir, gräddfil, yoghurt eller färdig att köpa hårmask. Det finns ingen anledning att ta ett dyrt professionellt verktyg, en grundläggande billig produkt kommer att göra. Applicera masken på hela längden på håret innan du tvättar, förvara inte mer än några dagar i kylskåpet.
 • Chamomile Balsam är ett bra alternativ till ett köp. Det appliceras på håret efter tvättning och hjälper till att stänga hårvågorna, gör dem smidiga och silkeaktig. Blanda gruelen som erhållits efter att ha kokat buljongen med 3 matskedar honung och applicera blandningen i håret i en kvart i timmen.
 • Skölj. Häll 2 skedar blommor med 2 liter varmt vatten, lämna i ungefär en timme. Stam, lägg till några skedar citronsaft och skölj håret efter tvätt. Det är lämpligt för att lätta håret och ge det en naturlig glans.
 • Oljextrakt baserat på kamomill innehåller alla fördelaktiga egenskaper hos växter i höga koncentrationer.

Det finns två sätt att göra det:

 1. Hot. Häll en torrkamille, häll den i en behållare och täck den med basolja (oliv, mandel, etc.) i ett förhållande 1: 2. Placera behållaren i vattenbadet och gryta i 2 timmar. Ta försiktigt bort från värme och kyla helt för att inte bränna dig själv med olja! Filtrera sedan och häll i en ren behållare.
 2. Det är kallt. Ett längre sätt som sparar mer användbara komponenter. Häll den torkade kamillen i en behållare och fyll den med basolja i ett förhållande 1: 2.

Insistera på en mörk plats i ungefär två veckor, sedan belastning.

Kamille spray ska appliceras efter varje shampooing på vått rent hår innan du använder något annat sätt. Ta 250 ml kamilledekok, vilket måste göras enligt ovanstående recept. Lägg till en matsked linfröolja och några droppar väsentliga (rosmarin, salvia, ylang-ylang, aloe).

Häll i en sprayflaska och spray dagligen på håret. De kommer att starkt stärka och förvärva en levande briljans. Håll sprayen i kylskåpet, men försök att minimera hållbarheten.

Hur man lagar en avkok?

Det finns flera sätt att förbereda kamilleavkok, vilket är huvudkomponenten i många recept för hår, som vi kommer att diskutera nedan.

Den är lämplig för att tvätta dina lockar, skölja, göra masker, sprayer, balsamer, färgtoner och mycket mer:

 1. För en basavkokning, som i sin rena form lätt kommer att tända håret, ge det sken och hälsosam utseende, ta det antal kamilleblommor du behöver och fyll dem med varmt vatten med en hastighet av 1: 5. Insistera 5-10 minuter, koka sedan i en halvtimme och insistera ytterligare en halvtimme. Låt svalna, spänna och använd enligt anvisningarna.
 2. Ta 3 msk. skedkamomill och lägg den i en gasväska. Doppa den i en kastrull med 1 liter varmt vatten och koka i minst en halvtimme. Det återstår bara att kyla den resulterande buljongen.

Vad ska man kombinera?

 • Kamille med citron lyser upp håret, ger dem en naturlig glans och mjukhet. En handfull kamille häll ett glas kokande vatten och tantalizing i ett vattenbad. Kyla, tillsätt saften av halv citron och några skedar av basolja. Applicera på håret och låt masken suga väl, låt det torka ut. Om möjligt, sitta i solen för att förbättra effekten. Utför proceduren en gång i veckan i flera månader.
 • Med lövblad. Om du tar bladen på den här ädla växten, som vanligtvis uppfattas av oss som kryddor för soppen, kan du få ett vitaminbröd som har en positiv effekt på håret. Blanda 3 matskedar av kamomill och 5 laurelblad, tillsätt dem 1 matsked rosmarin. Häll en halv liter kokande vatten över den, täck med ett lock och låt det stå i två timmar, sedan spänna. Gruel ska inte kastas bort - det kan gnidas in i rötterna som en vitmask för hår.
 • Med nässla. Detta avkok är utmärkt för att skölja hår och skapa på grundval av olika masker. Förbereda det är mycket enkelt - du måste blanda 2 delar örter, häll dem med en liter vatten, sätt på elden och koka. Låt sedan buljongen släppa i ytterligare 10 minuter, låt svalna och filtrera. Dampa håret med den resulterande vätskan, det är bekvämt att göra detta med en sprayflaska. Torka sedan håret med en handduk och lämna i en halvtimme tills den är helt torr.
 • Med glycerin. Om du har skört, torrt hår, tillsätt glycerin till kamomillmasken. Den är väl lämpad för lockigt hår och lyser krullarna med 2-3 toner. Det är dock nödvändigt att använda det mycket noggrant, för att du, efter att ha hållit masken, kan torka upp håret, tvärtom. Dessutom, innan du utför proceduren, kontrollera om du är allergisk mot denna åtgärd genom att påföra den på armbögen.
 • Med henna. Henna ger i sin rena form håret en rödaktig nyans, och den "soliga blomman" lägger till guldhet åt det. För medelstort hår behöver du 3 påsar av henna och ett halvt paket kamille. Blommor måste brygga i en kastrull, i en separat behållare för att blanda henna med vatten, och bara sedan kombinera dem tillsammans. Du kan lägga till blandningen ett par droppar essentiell olja. Tack vare kamille kommer henna inte att flöda, så du kan säkert lämna hemlagad färg på håret i 2-3 timmar, varefter du måste tvätta det och inte glömma att applicera en balsam på håret i slutet.
 • Med kalendula. Masken hos dessa två växter kan användas för att accelerera hårväxten. Blanda två delar av örter, fyll i en liter kokande vatten och låt i 30 minuter. Använd som balsam.
 • Med älskling. Honung har en positiv effekt på håret, och kamomill hjälper alla dess fördelaktiga komponenter att absorberas av huden. För att förbereda en läkningsmask för honung och kamille för intensivvård behöver du 4 skedar blommor och en halv kopp varmt vatten, vilket du måste hålla i ett vattenbad i ca 20 minuter. Den färdiga blandningen måste spänna och svalna, lägg sedan till 2 matskedar honung och blanda väl. Masken måste gnidas in i rötterna, fördela återstoden av blandningen till tvättat vått hår. Lämna i en halvtimma, skölj med varmt vatten. För att få en synlig effekt måste du spendera minst sju procedurer.
 • Med burdock. En avkok av dessa örter hjälper perfekt med håravfall, hjälper till att bli av med mjäll och irritation i hårbotten. Ta krossade örter i lika stora proportioner, täck med kokande vatten, koka och koka i ytterligare 15 minuter. Vika väl med en handduk och låt den infilera tills buljongen har svalnat. Stam buljongen fuktar håret efter att ha slagit huvudet, gnugga vätskan i hårrötterna.

Ansökningsmetoder

Vi har redan övervägt olika typer av kamilleprocedurer som enkelt kan utföras hemma. En av de mest populära sköljer håret med avkok, vilket kan göras utan stor ansträngning.

Mycket mer intressant är en annan populär metod för applicering - färgning och lysande strängar, som vi kommer att lära känna bättre.

Om du vill uppnå en ljus nyans börjar du med samma avkok. Lätta strängar, han kommer att ge en gyllene nyans, blond hjälper dig att se ljusare och rädda dig från, ofta inneboende, musskugga.

Eftersom avkoksreceptet beskrivs ovan är det inte nödvändigt att upprepa det igen. Man får bara notera - om du vill ha en mer intensiv färg, ta mer kamomill, men mindre vatten, och vice versa.

Observera att en mycket stark buljong kommer att ge en skugga av koppar till ditt hår, även om håret är svart. Om du är brunhårig börjar de kasta en vacker gyllene bländning.

Det resulterande avkoket fukta håret över hela längden och låt det torka helt. Det behöver inte tvättas och det är nödvändigt att torka det på ett naturligt sätt, utan att använda en hårtork.

Naturligtvis är det nödvändigt att genomföra mer än ett förfarande, åtminstone inom en månad, för att uppnå önskat resultat. Men effekten bör märkas efter den första ansökan.

Fördelen med kamomillbuljong, att den kan användas på både ostärkt och färgat hår - du kommer fortfarande se resultatet.

Det finns andra recept för blekning av hår som har förbättrade effekter:

 • Infusion med peroxid. Häll en handfull kamomill en halv liter vodka och lämna i två veckor. Stam, tillsätt 50 ml peroxid och använd för att lätta håret.
 • Mot grått hår. Avkok i termos - för 1 del kamomill, ta 3 delar vatten och låt i 4-5 timmar. Därefter dividerar håret i strängar och vattnar det väl med den resulterande produkten, som i vanlig färgning. Därefter, linda en film, linda en handduk och håll i ca en timme.
 • Med glycerin. För att få en guldgul nyans av naturligt hår, som kommer att hålla länge på ditt hår, häll 150 g kamille 500 ml kokande vatten och lämna i flera timmar. Sedan spänna, tillsätt glycerin och tvätta huvudet med blandningen. Resultatet är inte långt framöver.

Vilken tusensköna behöver samla?

Det finns många sorter av vita blommor med ett gult centrum, men för medicinska ändamål och kosmetologi används endast kamille. För att skilja det, skära en kniv på huden - den ska vara ihålig. Detta kommer att vara det viktigaste kännetecknet för den växt du behöver.

Det är bättre att samla det i början av blomningen (i maj-juni), i slutet är det inte alls lämpligt att använda.

När du samlar, skär med saxblommor vid basen. Dra inte ut dem med roten eller riva av alla blomställen på en buske. Var noga med att lämna några av blommorna för senare reproduktion.

recensioner

Tjejerna, som provade olika kamilleprodukter på håret, pratar mycket positivt om dem.

De flesta säger att det är en naturlig och prisvärd lösning som ger en synlig effekt. Kamille är tillgänglig för alla, eftersom det finns i ett apotek bokstavligen för ett öre.

Bland bristerna kan man bara identifiera ljusstyrkan, som inte gillar brunetter. Alla andra kan använda den utan rädsla.

Alla hårmaskor baserade på olika örter anses vara mest användbara och effektiva i kosmetologi. Hur man gör en mask för hår med kamomill? Hemligheten kommer att avslöjas i detaljerade anvisningar nedan.

Kamomill för lätta och sköljning

Många växter används för kosmetiska och hälsosamma ändamål. Kamille för hår är ett naturligt sätt att lysa och läka trådar hemma. Den största fördelen med att använda en blomma är dess hypoallergena och regenererande egenskaper.

Fördelarna

Apotekskamomill är ett mycket välkänt medel i traditionell medicin. Denna växt har ett antal användbara egenskaper:

 1. Oljan (som för övrigt inte behöver brytas - den lämnar växten när den bryts) innehåller sesquiterpenoider. Dessa är naturliga ämnen som har en kraftfull regenererande effekt. Med hjälp sår, brännskador, finnar och andra problem som uppträder i hårbotten efter felaktig vård, läker mycket snabbare än i naturliga förhållanden.
 2. I blommens saft finns flavonoider. Dessa är naturliga antibakteriella föreningar som förhindrar att såren ruttnar. Det är därför det ofta används för att behandla problemhud och normalisera arbetet i talgkörtlarna.
 3. Växten hjälper till att återställa håret efter färgning eller annan kemisk exponering. Fettsyror regenerera protein, vilket är huvudkomponenten i håret, så att krullarna blir mer täta och glänsande.
 4. Kamille är en av de bästa regleringsmedlen för kombination och fet hår. Med hjälp av sin buljong, i antikens tider, uppdaterade tjejerna håret länge.
 5. Tack vare vitaminer används den också för torrt hår. Regelbunden tvätt av krullar i avkoket av växten eliminerar splittrade ändar och förlust.

Skölj avkokning

Kamilleavkok för hår används oftast hemma - det är lätt att göra och kan användas vid vilken som helst lämplig tidpunkt. För dess förberedelse måste du köpa torra blommor av växten. I apotek som säljs som förpackad produkt, och placeras i påsar. Man tror att det är bättre att använda boxad förpackning för personlig vård.

Framställning av kamomillbuljong:

För att förbereda verktyget tas två matskedar blommor i ett glas kokande vatten. Fältkamille ångas med kokande vatten och inte med varmt vatten - det här är extremt viktigt, för annars kommer avkoket inte att vara den rätta koncentrationen. Observera att det inte rekommenderas att smälta det, eftersom vid långvarig exponering förstörs fördelaktiga föreningar.

Användning:

Det är nödvändigt att skölja håret efter tvätt och därigenom använda buljong som balsam.

Detta recept kan förbättras något med folkmetoder. Då blir det mycket lättare att måla trådarna. Till exempel, tillsätt en infusion eller en lösning av en annan ört till ett klart avkok.

Linden är idealisk för lätta porösa lås och nässla eller burk för mörka. Deras färg bidrar till att normalisera pH-balansen och ger mjukhet till krullarna. Linden bryggs i proportioner 3: 1 i förhållande till vatten, infunderas i 2 timmar och kombineras med kamomill. Andra växter är beredda på samma sätt.

I denna buljong kan du också tvätta huvudet. Tack vare örterna är vattnet mjukt, perfekt lämpat för vård av melirovannyh eller blekt krullar. Du kan också lägga till burdockolja, infusion av nässla eller burdock för att stärka glödlamporna och öka tillväxten i ordern.

Video: Chamomile skölj recept

Kamille hårlättnad

Att färga kamillehår hemma - du måste vara tålamod, men deras tillstånd före och efter blixten försvårar inte bara, men det blir mycket bättre.

Det enklaste sättet för ägarna av lätt hår - ett koncentrerat avkok (där proportionerna fördubblas från originalet) hälls i en flaska med en spray. Det visar sig vara en slags ljusspray. De behöver sprinkla lockor varje gång du lämnar huset.

Ibland är kamilleavkok för hår blandat med citron - det påskyndar processen för förtydligande. Under påverkan av solens strålar förändras krökarna gradvis, och en månad senare erhålls effekten av streckade strängar. Det rekommenderas att starta en sådan färgprocess på forum på sommaren när solen är mest aktiv.

Foto - Kamille med citron

För att få samma effekt av blekta krullar på mörkt hår, måste du använda kamillextrakt, komplettera det med olika ingredienser. För att förbereda alkoholtinkturen behöver du hälla blommorna av växten med alkohol. 0,5 gram vätska tar cirka 200 gram gräs. Alla komponenter placeras i en mörk flaska och placeras i 2 veckor på en sval plats. Varje dag måste du skaka behållaren. Efter 14 dagar är tinkturen klar för användning.

För mörkt och färgat hår måste du blanda:

 • Honung - 2 matskedar;
 • Citronsaft - 3;
 • Infusion - 2.

Alla ingredienser blandas noggrant och appliceras på hela hårets längd (om du bara vill tända bara tipsen, smörj dem därför endast). Lösningen är åldrig från 1 timme till 3. I vissa fall rekommenderas det även att lämna den över natten. En sådan ljusmask är oerhört användbar för normalt och kombinerat hår, eftersom det bidrar till deras långsiktiga renhet.

Före och efter förtydligande

Kamille eterisk olja, liksom extraktet av kronblad, har också ljusare egenskaper för hår. Eter appliceras i ren form på strängarna, annars kommer det att bli en effekt av ett otvättat huvud innan du går ut. Effekten är densamma som sprayen: under påverkan av solens strålar, syrar syran något pigmentet.

Färglösa henna och kronblad lyser vackert. 150 gram av en växt du behöver hälla 300 ml vätska, tillsätt blandningen en burk glycerin (50 gram) och en påse av henna (ungefär samma). Förvara klarifieraren i minst 2 timmar.

Recensioner hävdar att om en brådskande hårlättnad krävs, kombinerar den helande kamille även med väteperoxid. Peroxid avlägsnas med hjälp av aktivt syre, inte bara ett naturligt pigment, men också en kemisk, men det kan torka ut krullar. Därför rekommenderar vi att du använder detta recept endast i nödfall.

På 3 delar av infusionen tas 2 delar peroxid. Du får en brusande vätska, som måste fördelas noggrant längs strängarna. Lös lösningen i 40 minuter. Ansökan är endast möjlig 1-2 gånger i veckan, för annars kommer krullarna att vara uttömda.

Kamille masker

Kamille används oftast för oljigt hår: sköljning normaliserar strängarnas tillstånd, och masker lugnar hårbotten och förbättrar talgkörtlarna. För att minska fettinnehållet måste du kombinera kamille och salvia i lika stora delar och häll vatten (1: 2). Den resulterande lösningen kan tillsättas till schampo eller balsam.

Om allvarlig behandling krävs är detta avkok kombinerat med protein och kokosnötolja. Applicera på hela ytan av huvudet, särskilt försiktigt gnugga in i rötterna. Håll minst 40 minuter.

För glans och färskkretsfärg kombineras mint med kamillejuice. Denna metod är lämplig för återvinning av vilken typ av hår som helst, men det mest märkbara resultatet kommer att ligga på problem. Friska blommor är finhackade och staplade i ostklaff. För att få saften behöver du klämma tyget väldigt tätt. På en sked flytande tas 5 droppar pepparmintolja. Gnidde enbart på rötterna.

För benägen att tvärsnitt, en hårmask med kamomill, som inkluderar:

 • Ägg (vit);
 • Avkok av växten;
 • Blå lera

Blomman blandas med lera i lika stora proportioner, varefter protein läggs till massan. Verktyget sprids endast på tipsen. Håll i en halvtimme.

För behandling av seborré eller mörk håravfall kombineras ekbark och kamille. Barken är förkrossad: i proportionerna 1: 2 kokas växten i 10 minuter. Blanda dem i lika delar. Samma recept används för att färga grå trådar. I detta fall är blommor en bra grund för att fixa "färg".

Mot mjäll och kliande i hårbotten hjälper St John's wort, som kombinerar med kamomill för att förhindra ökad torrhet. Calendula används också på samma sätt, men med hjälp av apelsinblommor är det mycket lättare att bli av med finnar på huvudet.

Hypericum förbinder med kamomill - 2 delar kamille och 1 hypericum. Allt är fyllt med 2 delar vatten och infunderas i flera timmar. I vätskan kan du lägga till aloe vera juice eller honung. Applicera endast på rötterna och tvätta inte i 30 minuter.

För torra och skadade lockar rekommenderas att använda glycerin. Det läggs till avkoket. På 2 matskedar tas 10 gram medel. Detta är ett utmärkt sätt att snabbt fukta sköra och splittrade ändar.

Hur man gör ett avkok av kamillehår?

Vackert, naturligt och lyxigt hår - varje kvinnas dröm. Kamilleavkokning för hår är en naturlig helare och naturlig växtfärg, som inte bara försiktigt och säkert färgar krullarna utan också återställer sin hälsa. Som ett resultat av att använda denna produkt blir trådarna silkeslen, mjuka och förvärvar en naturlig ljusskugga.

Kamomill infusioner och avkroppar perfekt regenerera hårets och hårbotten, normalisera blodcirkulationen i vävnaderna, stärka hårsäckarna. Efter en månad med regelbunden användning av kamomill för behandling och restaurering av hårsträngar blir elastisk, hållbar och verkligt lyxig.

Användbara egenskaper

Vad är kamille så användbar för hår? I världen finns det flera sorter av denna medicinska växt. Farmaceutisk kamille, doftande kamomill och romersk kamille har de vanliga läkningsproblemen. Dessa sorter har kraftfulla fuktgivande, lugnande, regenererande, antiinflammatoriska och vitare egenskaper. Kamille kan också snabbt läka sår och sprickor, klara av slutna hårändar, mätta strängar med användbara vitaminer och element.

I sammansättningen innehåller växten många olika vitaminer, naturliga färgämnen, mineraler och eteriska oljor. Regelbunden sköljning av håret med avkokning av kamomill lyser upp krullarna, gör att du kan dölja grått hår, gör strängarna mjuka och släta. Kamille förbättrar blodcirkulationen i hårbotten och normaliserar talgkörtlarna. Som ett resultat av effekten av läkning buljong mjäll och seborré försvinner.

Kamomilldekoket accelererar också hårväxten och stärker och reparerar effektivt skadade lockar. Sköljning av hårkamomilldekok, du kan glömma bort fult och smutsigt hår. Samtidigt har användningen av läkningsmedlet ingen kontraindikationer, är tillgänglig för alla personer och är lämplig för alla typer av hår.

Kamilleavkok för hårfärgning - folkrecept

Ett avkok av kamomill för lättare hår är mycket lätt att förbereda hemma. Ångad med kokande vatten, växten har en regenererande effekt på locken, regenererar hårstrukturen och stärker hårfollikeln. Detta naturliga färgämne torkar aldrig ut krullarna och ger dem bara en naturlig nyans, gör dem friska och mjuka. Det finns flera populära recept för färgning av kamomillbuljonghår:

 1. Planterna blommar i en termos med kokande vatten och infunderas i 4 timmar. Sammansättningen appliceras jämnt på torra strängar. Då måste du sätta på huvudet med cellofan och en varm handduk. Naturligt färgämne måste hållas på håret i en timme. Kamille bryggd i en termos kommer att färga krullarna i en ljus nyans och kommer att måla mycket över grå hår.
 2. 200 g färska blommor av växten krävs för att hälla 400 ml vodka. Blandad infuserad vecka. Innan färgningsproceduren brygger 100 g henna och lämnar i två timmar. Kamille- och Henna-infusioner blandas noggrant och appliceras jämnt på håret. Naturligt färgämne hålls i 2 timmar.
 3. 50 g kamomill hälls kokande vatten, blandningen infunderas i trettio minuter. Infusion är nödvändig för att filtrera och tillsätt saften av en citron. Produkten appliceras på håret och lämnas i fyrtio minuter.
 4. Torra blommor av kamomill 150 g brygg 0,5 liter kokande vatten. Buljongen lämnas i två timmar, varefter det tillsättes 40 g glycerin. Färgen appliceras på håret i en timme. Efter att ha tillämpat detta verktyg förvärvar strängar en vacker gyllene nyans.
 5. Blommor torr kamille 40 g blandad med saffran. Örter hälls 20 ml kokande vatten. Avkoket infunderas i en halvtimme, varefter den filtreras. I ett naturligt hår tillsätts färgämne saften av en citron och två droppar lavendelolja. Blötlägg färgen i håret i ungefär en halvtimme, torka sedan av färgen utan att använda schampo.
 6. 150 g torrkamille häll kokande vatten och värm i ett vattenbad. Cool och täta buljong. Tillsätt 40 g vegetabilisk olja och citronsaft. Färgen hålls på strängarna i ungefär en timme.

Kamilleavkok för sköljning av hår kan användas regelbundet efter tvättning av håret. Verktyget är väldigt lätt att förbereda hemma. Det är nog att köpa medicinska örter i ett apotek och häll sedan två pannor kokande vatten över växten. Kamilleavkok ger näring åt håret, stärker rötterna och regenererar epitelvävnad.

Du kan också använda ditt eget hemlagade kamille schampo i hårvård. För att göra detta, i något schampo vill du lägga till ett starkt avkok av kamomill. En annan version av receptet på hemlagad kamille schampo låter dig läka ditt hår och göra det mjukt och smidigt. I avkoket av kamille för detta måste du lägga till en liten mängd glycerin och hackad tvål. Ett liknande schampo lagras i en vecka.

Skölj avkokning

Ett avkok av kamille och nässla för hår är perfekt för regelbunden sköljning. Denna buljong är ett återställande och antiinflammatoriskt medel för vård av skadat hår. Nettle har en kraftfull regenererande effekt på hela hårets struktur och dess rot. Efter användningen av en sådan naturlig balsam blir håret hållbart, slutar falla ut och deras tillväxt ökar markant.

Kamillete för sköljning måste förberedas korrekt.

 1. Därför tillverkas torra blommor av en medicinalväxt med kokande vatten 1: 5.
 2. Avkoket infunderas i en halvtimme, varefter det används för sköljning av hår. Du kan också göra kamille i en termos.
 3. Om du vill få en mer intensiv nyans när du färgar kamillehår, måste du lägga till mer torra blomställningar och koka infusionen.
 4. Buljong måste insisteras.
Hur färgar kamille mörkt hår?

Kamilleavkok för mörkt hår måste förberedas med andra örter.

 • För beredning av naturligt färgämne ta nät, kamille och salvia.
 • Örter bryggs i lika delar, och insisterar sedan en halvtimme.
 • För mörkt hår är det också bra att använda en blandning av kamomill och lavendel. Örter tas i lika delar, bryggs med kokande vatten. Du kan använda termos.
 • Verktyget appliceras på torrt hår och åldras i fyrtio minuter. Detta naturliga regenererande färgämne avlägsnar fullständigt mjäll och återställer talgkörtlarna.

Från kamilleavkok kan du också förbereda en närande regenererande hårmask. För att göra detta lägger du till en liten mängd honung i växtbaserade avkok. Masken appliceras på håret och åldras i fyrtio minuter. Kamille accelererar väldigt effektivt tillväxten av vilken hårtyp som helst och återställer helt krullarnas hälsa.

Frälsning från alltför stort fet hår

Kamilleavkok är en idealisk naturlig lösning för att bekämpa alltför fett hår. Verktyget är lätt att förbereda hemma. Ett avkok av kamomill för fet hår normaliserar talgkörtlarna och produktion av talg, vilket effektivt eliminerar fet och torr mjäll. Det finns flera populära recept som hjälper till att återställa hårbotten i hårbotten:

 1. Tre matskedar blomställningar av kamille häll ett glas kokande vatten. Avkoket infunderas i en halvtimme, filtreras och appliceras därefter på gasbindning. Gasbindning sakta blöt i hårbotten. Denna starka avkok kan snabbt härda oljig seborré och eliminera fet hår. Förfarandet utföres företrädesvis dagligen.
 2. Denna applicering av kamillebuljong hjälper till att bli av med hårets oljighet: i lika delar ta nät, kamille och salvia. För blandningen behöver du två matskedar örter. Växter häll kokande vatten, insistera och filtrera. Den växtbaserade blandningen gnids i hårbotten och hårrötterna.
fördelar

Kamille - ett oumbärligt medicinskt ört i vård och behandling av skadat hår. Efter sköljning av strängarna med kamillebuljong är det inte nödvändigt att tvätta håret igen. En avkok ger näring till håret och dess rötter, försiktigt och säkert återställer hårstrukturen och hårsäckarna.

Kamilleavkok gör det möjligt för varje naturlig blondin att bli en riktig Goldilocks. Naturligt hemlagat färgämne från plantans blomställningar kommer försiktigt och noggrant att färga håret, utan att skada strukturen och utan att skada krullarna, som kemiska hårfärger gör. Med hjälp av kamomill kan du helt måla över grått hår, eliminera mjäll, dela hårändar.

Kamille innehåller organiska syror, användbara för hår, mjukgörande komponenter, kaprylsyra, som aktivt bekämpar virus och svampar. Sammansättningen av blomställningar är nödvändig för att bekämpa delade ändar av kumarin. Applicera ett avkok av kamomill daglig hårvård som rekommenderas av många kosmetologer.

Kamilleavkok berikar hårbotten i syre, har mjukgörande effekt och är därför mycket effektiv vid behandling av hård hår. Apotekskamomill är också rik på antioxidanter som förhindrar åldrande.

Kosmetologer rekommenderar att man använder kamilleavkok för alla typer av hår dagligen. Du kan applicera en naturlig sköljlösning varannan dag. Efter en månad av sådan hårvård med hjälp av kamilledekok, kan du se ett utmärkt resultat - håret kommer märkbart att förändras, bli silkes och mjuk. Kamilleavkok är ett effektivt naturmedel för fullständig återhämtning och återställande av hår, vilket är populärt bland många kvinnor.

Titta på videon: Skölj det blonda håret (kamomill, citron).

Titta på videon: Kamille för hår - ett balsamrecept

Ansökningsrecensioner

Granska №1

Jag har naturligt blont och tjockt hår. Från min ungdom målar jag dem ständigt i ljusa färger. Från kemiska färgämnen började håret förlora sin hälsa - de föll ut, blev torra och spröda. Som ett resultat var jag tvungen att överge färgerna för att inte skada mina krullar ännu mer.

Och ingen återställning av schampo och balm hjälpte mig inte. Sedan vände jag mig till de populära skönhetsrecepten, där jag hittade ett utmärkt alternativ till kemiska färger - kamille som är känd från barndomen. Växten gjorde det inte bara möjligt för mig att färga mitt hår utan att jag skadade mitt hår, men det restaurerade även helt sköra och torra strängar. Mitt hår började se likadant ut.

Svetlana, 40 år gammal - SPb

Granska nummer 2

Det har länge hämtats att kamille är ett utmärkt verktyg för att lysa blont hår. Nyligen förstörde jag allvarligt mitt hår med en perm, jag var tvungen att be om hjälp från populära recept. Jag valde att återställa sina lockar exakt infusioner och avkok av kamille.

Nästan varje dag sköljde jag håret och lade också till kamilleavkok till olika hemlagade masker för håråterställning. Resultatet blev uppenbart efter två veckor av sådan aktiv användning av kamomill.

Håret är inte längre sprött. De kemiska krullarna växte lite och jag trimmade tipsen torkade av en krull. Gradvis hade kamille sin terapeutiska effekt på trådarna - mina krullar blev mjuka, mer elastiska, styvhet och bräcklighet försvann.

Kristina, 32 år gammal - Ufa

Granska nummer 3

I många år har jag använt kamilleavkok för sköljning efter att ha tvättat mitt hår. Verktyget tippar perfekt grått hår och ger en naturlig naturlig nyans. Håret är alltid friskt, mycket mjukt och splittrar aldrig. Kamille har länge använts i folkrecept.

Jag har blont hår och jag har inte använt kemiska färgämnen för hår som förstör dem länge. Det är bättre att spendera lite tid och laga decoctions av örter, där du måste inkludera en kamomill. Jag råder alla tjejer och kvinnor som har problem med håret, försök att slutföra en återhämtningskurs med kamomill. Du kan lägga till salvia, kalendula, lavendel - det kommer inte att skada dig, men bara nytta kommer att läggas till.

Alevtina, 55 år gammal - Moskva

Granska №4

Jag är en brunett, men jag använder chamomile decoctions för att skölja håret. En gång i veckan tvättar jag mitt hår med avkok av kamomill och salvia.

Håret har en hälsosam glans, ser väldigt välplejad och attraktiv. Jag försöker undvika kemiska hårfärger för att bevara hälsan hos mitt hår.

Kammelhår sköljning: tips och recept

På grund av konstant styling kan håret bli skört, svagt och livlöst. Naturläkemedel är bäst för deras återhämtning. Effektiv sköljer avkok av kamille. Denna blomma innehåller eteriska oljor, karotenoider och mineraler. Om du förbereder en speciell sköljning kan du säkert lätta krullarna och ge dem en hälsosam glöd.

Vind, sol och regn kan påverka hårtillståndet negativt.

Kamillefavör

Apotekskamomill är idealisk för sköljning av hår, men du kan använda romerska eller luktiga sorter. Möjligheterna för denna växt verkar obegränsad, eftersom den kan:

 • lätta håret
 • stimulera deras tillväxt
 • gör grå hår mindre synligt
 • eliminera de skadliga effekterna av färgning och styling
 • minska den negativa påverkan av kranvatten
 • minska förvirring
 • ge krullarna en hälsosam glöd
 • bli av med mjäll
 • förbättra blodcirkulationen
 • rengör de feta trådarna
 • normalisera talgkörtlarna

Kamomill dekoktioner är lämpliga för alla typer av hud och hår. Sådan sköljning är säker, har inga kontraindikationer och biverkningar. Detta är praktiskt eftersom de inköpta schamponerna innehåller skadliga ämnen, de är inte lämpliga för alla.

Ofta färgning gör ont i håret, men kamomill hjälper till att återställa det.

Matlagningsfunktioner

För att få maximal nytta av kamilleavkok, måste du skölja håret ordentligt.

Det är viktigt att ta hänsyn till särdrag hos kamille sköljmedel:

Blandning av ingredienser är bäst i en keramisk skål.

Kamomill ska endast tvättas med vatten om det skrivs i receptet. Vissa sköljningar bör förbli på håret, annars fungerar de inte.

Infusionen måste filtreras innan den appliceras i hårbotten. Detta kan göras med en vanlig gasbinda servett.

Det rekommenderas att överge håret, strykning och styling, endast i detta fall kommer effekten av kamomill att vara länge.

Efter proceduren borde håret torka naturligt, du kan bara lätta dem med en handduk.

I videon demonstrerar tjejen den korrekta applikationen av en kamomillmask, i slutet av inspelningen kan du se resultatet av sköljning:

Tvätta och slåss mjäll

Kamille kan användas med schampo eller istället. I det första fallet måste du förbereda ett starkt avkok i förväg (torkade blommor fylls med kokande vatten i förhållandet 1: 1), sedan kyla det och lägga till någon schampo.

Hemlagad schampo recept

Du kan göra en helt naturlig hemlagad huvudtvätt. Beredningsmetod:

Koka 250 ml vatten.

Brew 40 gram kamomillblommor med kokande vatten.

Smörj buljongen över låg värme i 10 minuter.

Lägg till kamille 20 gram glycerin och 80 gram riven tvål. Det bör inte innehålla färgämnen och smaker.

När ämnet blir homogent kan du stänga av elden.

Innan du använder, kyla ner schampot.

Den produkt som tillverkas enligt detta recept lagras i sju dagar i kylskåpet.

Mjällmedel

Svagt kamillextrakt hjälper till att bli av med mjäll. För att förbereda det behöver du:

Förbered torkade blommor och renat vatten i proportioner på 1:10

Koka vatten, häll kamomill över kokande vatten.

Infusera blandningen i en timme, då den kan användas istället för det vanliga schampot.

Att tvätta huvudet med denna buljong ska vara 2-3 gånger i veckan i en månad.

För att framgångsrikt bekämpa mjäll bör du också läsa artikeln Hur man eliminerar mjäll i hemmet.

Herbal Conditioner Recept

Gör följande för att göra denna produkt:

Blanda i lika stora proportioner torra blommor av kamomill, kalendula och lavendel.

Häll alla växter med kokande vatten.

Blandningen kommer att införa i en halvtimme.

Avkoket kan användas tillsammans med schampo och istället för det.

Hår efter proceduren bör torka naturligt, utan att använda en hårtork.

Skölj Balm Recept

Kamille kan också användas som en balm. Det väger inte håret, gör dem inte feta, till skillnad från många kosmetiska produkter. Efter en sådan sköljning kommer krökorna att vara lätta att kamma, bli glänsande och silkeslen. För att göra en balsam krävs följande steg:

Förbered kamilleblommor, färska salvia och nässla i lika stora proportioner.

Blanda alla växter, koka en liter vatten.

Häll kokande vatten över växtbaserade blandningar, täck med lock, stäng av värmen.

Efter en halvtimme, spänna buljongen, skölj håret med denna vätska. Inget behov av att spola.

Säker färgning

Kamille hjälper till att göra brunt hår 2-3 toner ljusare. Naturligtvis kan avkakningen inte göra det möjligt att förvandla en brunhårig kvinna till en blondin i ett förfarande, men han kommer att kunna lägga en guldglans i håret. Det finns flera recept för kamillebaserade klargörare.

Gradvis försvinna naturliga blondiner från jordens yta. Men även Marilyn Monroe var målade!

Det enklaste receptet klarare

Om huset bara har kamille och vatten, och du vill lysa upp, kan du förbereda produkten i en termos. För detta behöver du:

Beredda torkade blommor och renat vatten i ett förhållande av 1: 3.

Sätt kamille i en termos, häll kokande vatten över det.

Insistera på i fyra timmar.

Håll detta verktyg på håret ska vara minst 60 minuter. Därefter måste du tvätta bort det. Strängar kommer att bli lite lättare. Vid behov kan du upprepa proceduren om 1-2 dagar.

Snabbrecept kamilleavkokning

Detta verktyg kommer att vädja till dem som inte vill spendera mycket tid på hårvård. För dess förberedelse är nog:

Förbered 50 gram färska kamilleblommor, hugga upp dem.

Koka 200 ml vatten.

Häll blommorna med kokande vatten.

Täcka blandningen med ett lock, insistera i en halvtimme.

Stam, lägg till buljongen 200 ml citronsaft.

Trots enkel förberedelse, hjälper avkokningen effektivt till att lätta krullarna. Det gör också grått hår mindre märkbart.

Infusion av blommor och vodka

Från färska blommor och vodka kan du göra en utmärkt infusion för att lätta krullarna. Detta kräver:

Ta färska blommor och vodka (kan ersättas med utspädd alkohol) i ett förhållande 1: 2.

Häll kamille "firewater".

Insistera på en vecka på en mörk torr plats.

Denna komposition kan hållas på håret inte mer än 40 minuter. Det hjälper till att snabbt lätta håret med 1-2 toner, beroende på den ursprungliga nyansen.

Huvudpersonen i filmen "Legally Blonde" visade att alla stereotyper om rättvisa skönheter är lögner

Omfattande vård

Masker kommer att hjälpa till att bli av med många problem i samband med hår. Det är inte nödvändigt att alltid använda blommor, i vissa fall är det möjligt att göra med eterisk olja. Det säljs också i apotek.

Essential Oil Mask Recept

För att förbereda är masken nödvändig:

Ta ett ägg, separera äggula från proteinet.

Slå äggula, lägg till en matsked olivolja.

I det resulterande ämnet ange 5 droppar kamille eterisk olja.

Blanda alla ingredienser tills det är smidigt.

Den resulterande blandningen gnids i hårbotten, med en borste ska den fördelas jämnt genom håret. Efter en halvtimme tvättas masken av med varmt vatten.

Receptbränningsmask med alkoholtinktur

Den brinnande masken hjälper till att bli av med överflödigt fettinnehåll i strängarna, för att stimulera deras tillväxt. För att göra det behöver du:

Blanda i en keramisk behållare med 5 gram alkoholtinktur av kamomill och varm peppar.

Tillsätt 40 gram ricinolja.

Blanda alla ingredienser noggrant.

Detta verktyg gnids i hårbotten. En timme senare tvättas den av håret. Synliga resultat visas efter 1-2 procedurer.

Receptbuljong för hårväxt

Det är möjligt att påskynda hårväxten med hjälp av växtbaserade avkok. För att göra det behöver du:

Blanda i lika stora proportioner av kamomillblommor, salvia och nässla.

Därefter måste dessa örter hälla kokande vatten och täcka behållaren med lock.

Insistera avkokningen i 20 minuter.

Denna blandning gnids i hårrötterna, det är inte nödvändigt att tvätta den. Om du upprepar proceduren varje vecka i 2-3 månader blir håret märkbart tjockare, de kommer att få en hälsosam glöd.

Kamille kan fungera underverk om det är ordentligt kokt

Olika recept är lämpliga för varje hårtyp. Flickor med fet hårbotten ska förbereda en infusion av vodka och kamomillblommor, naturliga blondiner med normalt hår kan begränsas till en svag buljong. För att se riktigt bra resultat måste du regelbundet upprepa proceduren.

Kamille för hår - recept för förlust och återhämtning

För att återställa hårets skönhet och hälsan hos huvudets hud, tillåta avkok av kamille, är sådana kompositioner en riktig hitta! Tack vare denna vård kan du bota hår från olika sjukdomar, förbättra strukturen, göra krullarna silkeslen och vacker! Våra mormor använde liknande medel, förmodligen, tack vare detta, var och en av dem hade "riktiga ryska flätor"...

Fördelarna med kamillehår

I timmar kan man prata om de medicinska egenskaperna hos kamille läkemedel, hög effektivitet, med tanke på växten som ett unikt sätt för traditionell medicin. Användningen i kosmetologin är ganska bred, tack vare sådana medel är det möjligt att ta bort irritation av huvudets hud, klåda och läka sår. Tack vare kamilledekok och masker kan du bota allvarliga patologier i hårbotten och håret. Denna effekt beror på det höga innehållet av vitaminer, näringsämnen, organiska syror.

Folkmedicin, beredda på grundval av denna unika växt, påverkar hårsäckarna och epidermis som:

 • hypoallergen;
 • antiinflammatoriska;
 • smärtstillande medel;
 • antiseptikum;
 • rätande;
 • läkning;
 • försörjningen;
 • kramplösande;
 • antiseptikum;
 • oskyddad substans av naturligt ursprung.

Bevara hår och hud från ultraviolett strålning, fuktighet, stimulera tillväxt, stärka rötterna. Samtidigt har det en positiv effekt på hela kroppen, trots lokal användning.

Var uppmärksam! Huvudskillnaden mellan kamille och andra örter är att den kan användas med vilken hårstruktur som helst.

Indikationer för användning

Med tanke på effektens omfattning, indikationer för användning av kamomillapotek efter:

 • färgning;
 • bräcklighet;
 • förlust;
 • grått hår;
 • långsam tillväxt;
 • fet hår;
 • delade ändar (överträdelse av struktur).

Lämplig lösning för att eliminera många epidermisproblem:

 • rodnad;
 • mjäll (peeling);
 • klåda;
 • påkänning;
 • bildandet av små sprickor, sår;
 • utveckling av svamppatologier.

I närvaro av sådana faktorer råder kosmetologer att använda kamillehjälpmedel för att eliminera dem. Sådana kompositioner låter dig dessutom markera lockar på flera toner.

Liksom peeling, ta bort döda hudceller. Ge hårets elasticitet, elasticitet, vacker naturlig glans. Efter sådana förfaranden kommer det inga problem med kamning, styling. Även vid frekventa vistelser under extrema förhållanden - värme, frost, sol, krullar kommer att förbli friska, frodiga, lydiga.

Chamomile Hair Recipes

Kamille används för att förbereda kosmetika för hårvård, både oberoende och kombinera med andra medicinska växter, livsmedelsprodukter (lavendel, salvia, nässla, burdock, honung, citron, brandy, propolis, ägg, gräddfil). Sådana ingredienser förbättrar endast de terapeutiska effekterna av kompositionerna, vilket ökar deras effektivitet och effektivitet. Sage för hår med tillsats av kamille, som ett antiinflammatoriskt och stärkande medel, hjälper mycket bra.

Avkok av kamomill och nässla mot håravfall

Med ålder blir många hår utarmade och börjar falla kraftigt. Det är lätt att eliminera problemet - på basis av kamomillläkemedel (2 matskedar av en torrväxt) och nässla (1 msk), planterar (1 msk) en avkok.

Häll den torra blandningen av örter med en liter kokande vatten, koka upp och låt svalna, tidigare insvept. 3 skivor rågbröd hälls över med kyld buljong. Så snart brödet sväller, är allt jordat med en bländare och applicerat på håret och gnuggar det i rötterna.

Huvudet är täckt med en plastpåse, en varm scarf. Efter en timme, tvätta av, använd inte schampo. Håret efter buljongen blir silkeslen, deras struktur återställs.

Från mjäll med tillsats av lavendel

För att eliminera avskalning av epidermis, mjäll, rekommenderas så snart ett problem uppstår, applicera en kamille mask. Vid framställning av 2 msk. l. torr kamille, 2 msk. l. torr lavendel, ångat glas kokande vatten. Kefir anses vara en extra komponent - efter kylning läggs ½ msk till buljongen. jäst mjölkprodukt. För elasticitet lägg en matsked av burdock olja.

Mask rekommenderas att gnugga in i rötterna och sätta på lockar före varje tvättning av huvudet tills fullständig eliminering av det obehagliga fenomenet. Stå ungefär en timme under paketet, en varm scarf. Sköljning med varmt vatten och schampo uteslutande den som är märkt "mjäll".

För oljigt hår

Följande tinktur gör det möjligt att minska hårets ökade fettinnehåll: de kombinerar en kopp torkade kamomillblommor med ett glas vodka eller brandy. Insistera 2 veckor, helst i kylskåp. Stam, tillsätt vatten i förhållandet 1: 1 (på den resulterande lösningen).

Applicera 2 gånger i veckan, gnugga lotion med en bomullskiva direkt in i rötterna. Spolning rekommenderas inte. Behandlingsförloppet är inte mer än 20 dagar.

Från grått hår

Med hjälp av kamomill hemma kan du helt "måla över" gråa trådar. Förbered en "cool" buljong häll ett halvt glas torrt gräs med ett glas kokande vatten. Koka i 2 minuter. Efter kylning, filtreras, appliceras på huvudet, jämnt fördelat över alla krullarna, gnuggar rötterna. Vik upp paketet för natten. På morgonen tvättas utan schampo.

För hårväxt

Ta 2 msk. l. salvia torra örter, häll ½ msk. kokande vatten. Den kylda buljongen filtreras och 10 droppar kamillealkoholtinktur tillsätts. Samma droppar peppar tinktur och 2 msk. l. ricinolja Efter gnugga, wrap, tvätta av efter en timme. I stället för peppertinktur för hårtillväxt kan du lägga till ½ tsk. rödpeppar.

Sköljning av hår med kamillextrakt

Snabbt nog kan du förbereda en tonisk vitaminkomposition, skölj håret med kamilleavkokning: ta ½ kopp torrt kamomillgräs (det rekommenderas att använda blomställningar) och ångas med en liter kokt vatten.

Under en kvart timme hålls kompositionen i ett vattenbad, filtreras, fylls upp med 2 liter varmt vatten. Används som sköljning efter shampooing. Sköljning av håret utförs för att avlägsna syntetiska rester av olika substanser som framkallar utvecklingen av patogena bakterier och mikroorganismer.

Hur tänder håret

För att lätta håret, rekommenderar skönhetsbehandlingar användningen av kompositioner avsedda för sköljning. Men efter sköljning kan krullarna inte torkas med praktiska medel (hårtork, sitta i solen). Strängar bör torka naturligt och efter kamomillkomposition sköljs de inte längre med vatten.

För att lätta oljigt hår kan du göra följande mask: brygg ½ msk. torrt gräs kamomill 0,5 liter kokande vatten, håll i 10 minuter i ett vattenbad. Tillsätt en tesked vegetabilisk olja, helst olivolja och citronsaft. Gnidde i hårbotten, applicerades på sig själva.

Ett sådant verktyg är mycket effektivt, därför om en del av strängarna förblir "obearbetad" kommer de inte att framhävas. Nackdelen med denna metod är att den inte kan användas på torrt, sprött hår på färgade lockar.

Var uppmärksam! I kosmetologi får man använda både färdiga apotekskostnader och kamomill, samlas och torkas självständigt.

Förberedelse av hårsmaskar från kamomill, citron, honung, brandy

Masken som bereds på basis av en kamille, honung, en citron, konjak kommer att bli näringsrik, befäst. Först, på vanligt sätt förbereder de kamilledekok på grundval av 2 msk. l. medicinska växter och glas kokande vatten. I den kylda kompositionen tillsätt saften av en citron, 2 msk. l. någon honung och 30 ml brandy, som kan ersättas med vodka.

Gnid kompositionen framför badet ungefär en timme före vattenbehandlingen. Wrapped up. Tvätta av. Efter flera användningar rekommenderas att man applicerar en mask inte mer än 2 gånger i veckan, håret blir silkesligt, naturligt lys kommer att dyka upp. Efter ungefär 3 veckors periodisk applicering blir strängarna tjockare, mer lydiga.

Det är viktigt! Med hjälp av medel på basis av ett kamille läkemedel är det inte nödvändigt att vänta på direktresultat. De första förbättringarna kommer inte att gå tidigare än i 3 - 4 procedurer!

Hur man gör schampo baserat på kamomill

För dem som glömmer att laga buljonger, vilka är för lat för att göra masker, är följande alternativ lämpligt - användningen av kamille schampo, som förresten kan förberedas hemma.

Brew 200 ml vatten, ca 5-6 matskedar av torra råvaror. Efter kylning filtrera och lägg till "Baby shampoo". Skaka väl före användning. Det finns också ett andra recept för matlagning, där avkoket inte är kopplat till det färdiga schampoet, men med en riven tvåltvål. Dessutom sätt 15 ml glycerin. Håll detta schampo i kylskåpet.

Användningen av olja baserad på kamillehår

Kamille eterisk olja används ofta som hårvårdsprodukt. Den unika sammansättningen av verktyget gör att du kan återställa hårstrukturen, olika sjukdomar i epidermis, vilket gör strängarna vackra, starka och friska.

Sådana kosmetika tillverkas av olika tillverkare och deras användning bör läsas på förpackningen. Vid användning av oljor är de orienterade enligt hårbotten och håret, till exempel:

 1. Normal typ. Kamilleolja kombineras i lika stor utsträckning med jojobaolja, cederträ, mandel, cypress, rosenträ eller citron (ta 10 droppar). Tillsätt en matsked olivolja, gnidade i rötterna, tvätta av efter 30 minuter;
 2. Torrt hår Anslut 10 droppar lavendelolja, 5 droppar kamilleolja, 7 droppar geranium-extrakt från 2 msk. l. mandelolja. Lätt uppvärmd, gnidas i epidermis. Vik upp, tvätta av på en timme.
  Användningen av sådana arompreparat möjliggör inte bara att förbättra hårets hårbotten, utan också låserna en läcker doft av ängväxter. Dessutom tillåter dessa masker dig att eliminera överdriven svettning av huvudet.

Hur ofta utförs rutinerna?

Snickare rekommenderar inte användning av traditionell medicin för hårvård mer än en gång i veckan. Men i ett allvarligt försummat tillstånd tillåts det att använda upp till 2 gånger eller till och med 3. Men med restaureringsprocessen reduceras användningsfrekvensen till det rekommenderade.

recensioner

Veronika 30 år. Tula

Jag köper för hår restaurering dubbelfilterpåsar med kamomill, i förpackningar med 20 stycken. Bredvid halvliter burk låda två påsar och häll kokande vatten. Jag insisterar på 25-30 minuter, bör buljongen vara av sådan temperatur för att inte bränna huvudet. Efter att ha tvättat mitt hår sköljer jag mitt hår (inklusive rötterna) med denna buljong, försiktigt kläm den in i 15-20 minuter och linda den i en handduk. En viktig punkt, håret bör torka naturligt.Nästa Artikel
Henna eller kemisk färgämne - alla fördelar och nackdelar med att färga hår med ett naturligt botemedel