Används salvia för att behandla hår


Sage - en vanlig och anspråkslös växt som har antiinflammatoriska och stramande egenskaper. Växten används för att behandla hår i form av: avkok, tinkturer, masker och sköljningar. Och hur ska vi se nedan.

Växtfördelar

Sammansättningen av salvia innehåller många näringsämnen som är nödvändiga för håret, det innehåller:

 • vitaminer - A, E, K, PP, beta-karoten;
 • mikro- eller makronäringsämnen - kalcium och kalium, järn, fosfor, zink, magnesium, natrium;
 • oljesyra och linolsyra i Omega-6-gruppen;
 • tanniner;
 • flavonoider som är ansvariga för färgningseffekten;
 • salvin är ett naturligt antibiotikum.

Sage löv används för torrt och fet hår, de har:

 • antiinflammatorisk effekt
 • anti-svampverkan - växten behandlar effektivt mjäll
 • näringsmässig och stimulerande effekt - växten används för hårväxt
 • rengöringsegenskaper - en infusion av salvia örter klarar av rester av hår kosmetika;
 • hydrering och näring
 • färgningseffekt - hjälper till att återställa glans och förbättra färgen på mörkt hår.

Hårapplikation

Medel med salvia hjälper till att förbättra hårets tillstånd och lösa ett antal problem:

 • olika typer av seborré, eller mjäll
 • håravfall och tillväxt - sköljning med salviadekok stärker rötterna;
 • spröd och tråkig färg, torrt hår - infusionen förbättrar blodcirkulationen i hårbotten, ger näringsämnen och fukt och därmed återställer hårets struktur.
 • klåda, irritation och inflammation på huden - antibakteriell och lugnande effekt läker huden och normaliserar talgkörtlarna.

Sage används också för hårfärgning. För ägare av brunt eller mörkt blont hår kommer sköljning att bidra till att bevara glans och mättnad i skuggan.

Infusioner och masker med salvia har en bra effekt på torrt hår, vilket kräver stark näring och fuktgivande. Det normaliserar vatten-fettbalansen, så det passar väl för fet hår.

När du använder produkten externt, är det bara att oroa sig för allergi. Applicera en droppe essentiell olja eller örtinfusion till din handled och vänta en halvtimme. Om det inte finns rodnad och utslag, kan du säkert använda den.

Hemlagad Sage Recept

Salvia används för hår i olika former: infusion, avkok, eterisk olja och en ingrediens i masker. Infusionen lagras inte mer än en dag och avkoket är upp till fyra dagar i kylskåpet.

Med regelbunden användning förvärvar håret en beständig lukt av salvie, för att bli av med vilken man använder lavendelolja.

Eterisk olja

Sage eterisk olja har egenskapen hos själva växten och används ofta, från mindre klåda till svår mjäll och överdriven håravfall. Att lägga till ytterligare komponenter kan förbättra en av oljans egenskaper.

Oljan används i en mängd av 3 till 4 droppar. Det läggs till 2-4 skedar av basolja - olivolja, jojoba, etc. Du kan applicera oljan över hela längden på håret eller på problemområdena: tips, rötter eller hårbotten.

En större effekt kan uppnås om du sätter på huvudet med en plastlock och en handduk. Håll inte masken med salvia på håret i mer än 40-45 minuter, skölj med schampo.

Infusion och avkok

Regelbunden sköljning med avkok av salvia kommer att stärka, förbättra hårets tillstånd och ge det glans.

Ofta används avkokningen för att färga och ge mörkt hår en jämn rik nyans och glans.

För att förbereda buljongen behöver du 1 kopp torrsalblad och en liter vatten. Sätt örten i kokande vatten i 30-60 minuter.

För att stärka och närma håret kan du göra en infusion.

Häll 5-6 matskedar torrt gräs med två koppar kokande vatten och låt det brygga i 1 timme. Avlägsna den beredda infusionen och skölj håret efter tvätt.

Salvia är ett naturligt färgämne, men för att måla grå hår måste man göra en insats. Doppa en bomullspinne i buljongen beredd enligt receptet och dra noggrant av håret. Bearbeta rötter vid behov. För att uppnå ett märkbart resultat måste proceduren upprepas varje dag i 1-2 veckor.

För lätt blont hår

Kombinationen med kamille neutraliserar färgegenskaperna och läker huvudets hud. Kamille tillåter inte att håret mörknar och läker också inflammation och förbättrar fettmetabolismen.

För kort hår är det tillräckligt att ta 1 matsked torra örter och häll 3 skedar kokande vatten. Det är mest lämpligt att filtrera infusionen så att kvarvarande torrmassa inte trängs in i strängarna. Efter att ha tillsatt 1 liter vatten till infusionen, skölj håret över tvätten 20-30 gånger, tvätta håret noggrant. I stället för vatten kan du ta utspätt äppelcidervinäger, det hjälper till att rengöra håret och hårbotten. Eddik måste spädas med vatten i ett förhållande av 1: 6.

Hårmaskar

Med oljig mjäll och intensiv håravfall

Ta 3-4 matskedar av druvfröolja, tillsätt 3 droppar salvia eterisk olja och en tesked flytande honung. Rör till en enhetlig konsistens och applicera och gnugga masken i hårrotsarna. Håll masken i upp till 40 minuter och tvätta sedan av det ordentligt.

Användningen av salvia för att stimulera hårväxten

För beredningen av masken behöver basolja, mandel eller oliv är väl lämpad. Ta cirka 2-3 skedar av någon av dem, beroende på hårets längd och tjocklek, och tillsätt 5-6 droppar muskotnötolja. Applicera blandningen i håret och sätt ihop med en handduk, tvätta masken på en halvtimme.

För vanlig huvudmassage är en mask med salviaolja (3-4 droppar) och rosmarin (3-4 droppar) till olivolja effektiv mot håravfall.

Hur man samlar och skördar gräs

På vårt lands territorium hittar du salvia 2 arter - inhemska eller vilda. Om du kommer att odla det själv, då under de första två åren efter såning kan du samla endast de nedre löven med en längd på 20 mm. Och använd sedan hela växten som helhet. Samlingen sker i två steg. Första gången är när knopparna dyker upp, under första halvåret och den andra när frukterna visas, i september.

Samla gräset i små buketter och torka i ett mörkt, torrt rum, under en baldakin eller i en torktumlare. Efter torkning är det bättre att hacka bladen och sätta dem i glasburkar, linnepåse eller kartonglådor.

Du kan köpa en färdig produkt i apoteket och kosmetiska avdelningar. Torrt gräs kostar ca 70 p. för 50 gr. och olja - 200 r. för 10 ml.

Sage är allmänt känt för sina egenskaper och har funnit bred tillämpning i kosmetologi. Genom att förbereda växten själv kan du vara säker på sin kvalitet, miljövänlighet och känna sig fri att använda den för sitt avsedda syfte.

Sage för hår - avkok för sköljning och de bästa maskerna

I det antika Grekland, var salvia ansedd som en växt av livet, och i forntida Egypten, var magiska egenskaper tillskrivna återhållfasthet och hälsa. En liten buske omsluter den förtrollande doften av alla som närmar sig den. Sage hår för årtusenden används för utstrålning och tillväxt av lockar. Salvia, som det också kallas, färgar håret i djupa, mörka toner.

Fördelarna med salvia ört för hår

 1. Stärker tillväxten och stärker glödlamporna;
 2. Återställer stamstrukturen;
 3. Löd kutiklet;
 4. Stopp håravfall och alopeci
 5. Eliminerar mjäll och irritation.

I kosmetologi började den användas på grund av närvaron av:

 • eterisk olja;
 • flavonoider;
 • alkaloider;
 • tanniner;
 • linolsyra glycerider;
 • organiska syror.

Applicering av salvia för hår

Den mirakulösa örtsalvia användes för restaurering och behandling av hår. Gynnsam effekt på hårbotten, förhindrar överdriven fett och torra rötter. Örter, olja och salviaxtrakt har en tonisk effekt på folliklarna, stärker dem och förbättrar tillväxten. Det är lätt att berika de färdiga kosmetiska produkterna med drogen, eller att skapa nya på grundval av dem.

Salviaolja

Sage eterisk olja är rik på monoterpener, sesquiterpenoler, fenoler, oxider, ketoner, koumariner. På grund av sin utmärkta sammansättning reglerar den aktivt sekretionen av körtlar, normaliserar hårbotten i hårbotten. Hjälper till att bli av med mjäll seborré, aktiverar tillväxt.

Viktig redaktionell rådgivning

Om du vill förbättra ditt hårs tillstånd, bör du särskilt sköta skampon som du använder. En skrämmande figur - i 97% av schampon av kända varumärken är ämnen som förgiftar kroppen. Huvudkomponenterna, på grund av vilka alla problem på etiketterna är betecknade som natriumlaurylsulfat, natriumlauretsulfat, kokosulfat. Dessa kemikalier förstör krullarnas struktur, håret blir skört, förlorar sin elasticitet och styrka, färgen bleknar. Men det värsta är att dessa saker kommer in i levern, hjärtat, lungorna, ackumuleras i organen och kan orsaka cancer. Vi rekommenderar dig att överge användningen av medel i vilka dessa ämnen är belägna. Nyligen utförde experter från vår redaktionsteam en analys av sulfatfria schampon, där första plats togs av medel från företaget Mulsan Cosmetic. Den enda tillverkaren av naturliga kosmetika. Alla produkter tillverkas under strikta kvalitetsstyrnings- och certifieringssystem. Vi rekommenderar att du besöker den officiella webbutiken mulsan.ru. Om du tvivlar på din kosmetiks naturlighet, kontrollera utgångsdatumet, det ska inte överstiga ett års lagringsutrymme.

Shampoos, medicinska salvor, medel för splittrade ändar är berikade. På 15 ml bas är endast 4-5 droppar av en aromatisk vätska tillräckliga. Efter att ha tvättat krullarna i rent vatten kan du lägga 6-7 droppar essentiell olja och använda den för att skölja håret och byta ut balsam.

Infusion av salvia

Resultat: tinkturen eliminerar mjäll, reducerar fettinnehållet i rotområdet och är effektivt för densitet och volym.

ingredienser:

 • 15 gr. löv;
 • 80 ml brandy / alkohol.

Förberedelse och appliceringsmetod: sätt gräset i en burk, häll högvätskevätska, insistera att skaka regelbundet i en vecka, sedan spänning, använd kurser för behandling och återvinning. Applicera nödvändigtvis blanda tinktur med oljor, du kan hålla massage eller gnugga in i rötterna och lämna över natten.

Sage decoction

Resultatet: användningen av salvia för hårväxt bidrar också till att ge glans och silke.

ingredienser:

 • 10 gr. gräs;
 • 5 gr. kamomill;
 • 700 ml vatten.

Förberedelse och appliceringssätt: Häll de torra örterna med vatten, sätt på spisen, efter kokning, lämna i ytterligare tio minuter under locket stängt. Ta bort från värme, spänning. Det är möjligt att applicera medicinsk sagebuljong som en spray för att stärka och lysa, lägga till lite älskling, du får en medicinsk fixator för hår styling.

Sköljning med salvia

Resultat: löser nagelbandet, underlättar kamning, gör krullarna lydiga, elastiska.

ingredienser:

 • 10 gr. gräs;
 • 800 ml vatten;
 • 7 droppar bergamoteter.

Förberedelse och användningsmetod: brygg gräset med kokande vatten, låt insistera i en halvtimme, stam, tillsätt citrusolja. Distribuera efter tvättning av hår. Använd kurser för färgade och skadade lockar, för krökt och orubbligt sköljning av hår med salvia regelbundet vart åtta dagar.

Sage Dyeing

Resultat: Sage hårfärgning ger djupa naturliga nyanser.

ingredienser:

 • 50 gr. salvia;
 • 600 ml vatten.

Förberedelse och appliceringssätt: Häll gräset med vatten, koka över låg värme i ungefär femtio minuter, spänna, sätt på lockar, lindad med en film för att lämna i 2 timmar. Du kan regelbundet förbättra färgen, för att tona rötterna appliceras en gång var tredje vecka.

Hemlagad recept hår maskerar med salvia

Naturläkemedel är effektiva för att återställa spröda skadade strukturer och stärka rötterna. För att öka tillväxten, lägg till glans och elasticitet är att tillämpa folk recept med en medicinalväxt.

Mask för tillväxt

Resultat: För att förbättra hårväxten, upprepa grooming sessionen fem / sju gånger i månaden.

ingredienser:

 • 10 droppar musslor sageolja;
 • 15 ml burdockolja;
 • 10 gr. nässla.

Förberedelse och användningsmetod: Häll torrt gräs i pulver, tillsätt varm vegetabilisk olja och aromolja. För att bearbeta allt radikalt område tvättar du i en timme med schampo.

Mask från att falla ut

Resultat: de hemma masker som skapas av händerna stoppar nedfallet, närmar sig utarmade lökar.

ingredienser:

 • 30 ml buljong;
 • 4 ägg;
 • 15 ml havtornsolja;
 • 35 ml brandy.

Beredning och appliceringsmetod: piska alla komponenter på en bländare, fördela på våta strängar, låt värma över natten. Vid vaken skölj med varmt vatten.

Mask att stärka

Resultat: Effektiv växtbaserad behandling mot håravfall och förstärkning längs hela tillväxtens längd.

ingredienser:

 • 40 ml infusion;
 • 15 hasselnötsmör
 • 5 droppar essentiell olja av bitter apelsin.

Förberedelse och användningsmetod: För att mata in varm valnöt och citrusolja till den färdiga läkemedelsinfusionen. Sprid på rena våta strängar, varaktigheten av masken - en halvtimme.

Mask för fettigt hår

Resultat: Släng av hårigt fet hår hemma lätt tack vare gräset.

ingredienser:

 • 15 gr. gräs;
 • 10 gr. stärkelse;
 • 15 gr. röd lera.

Förberedelse och användningsmetod: kombinera pulverna, blanda tills de är homogena, distribuera från rotområdet. Efter att ha väntat en kvarttimme kan du spola.

Mask för torrt hår

Resultat: Masken med salviaolja ger näring och fuktar till mycket tips.

ingredienser:

 • 10 droppar salvia eterisk olja;
 • 20 gr. gräddfil;
 • 35 gr. äppelsås.

Förberedelse och användningsmetod: Blanda gräddfil med fruktpasta, tillsätt eterisk olja. Sprid på torra strängar, håll i ca 50 minuter.

Mask från grått hår

Ett utmärkt botemedel mot vitt hår, och du kan också använda naturliga färgämnen (te, kaffe, linden, etc.).

ingredienser:

 • 30 gr. vårt gräs
 • 20 gr. rosmarin;
 • 500 ml vatten.

Förberedelse och appliceringsmetod: kasta örter i kokande vatten, koka inte mer än tio minuter, ta av från värme och låt i ytterligare en timme. Applicera den kylda vätskan på våtkrullar med en pensel, upprepa proceduren var 20: e minut och så vidare, lämna den ytterligare 1 timme fem gånger.

Fläckmask

Resultat: Tack vare dess bakteriedödande verkan, lindrar det avskalning och irritation.

ingredienser:

 • 5 ml infusion;
 • 25 ml persikaolja;
 • 30 gr. salt.

Beredning och appliceringsmetod: Kallinfusion blandad med salt, tillsätt stenolja. Distribuera botemedlet vid rötterna, lämna i tjugo minuter, skölj med schampo.

Mask av salvia och vit lera

Resultat: ger en lång mängd hår, normaliserar fettinnehåll, ökar densiteten.

ingredienser:

 • 11 droppar salvia eterisk olja;
 • 25 gr. vit lera.

Förberedelse och användningsmetod: Blanda kaolin med bärt te till pastaens konsistens, sätt in den medicinska vätskan. Fördela svamp på det närmaste rotområdet med rena våta strängar, lämna i en halvtimme.

Mask av salvia och ägg

Resultat: återställer skötselhemmets hårvård.

ingredienser:

 • 30 ml buljong;
 • 2 ägg;
 • 20 droppar sandelträeter.

Förberedelse och appliceringsmetod: Kyld vispa salviadekoket med ägg, trä in i trävätskan. Sprid på våta lockar efter tvätt, slutför proceduren om en timme.

Mask av salvia med ättika

Resultatet: Ett naturligt recept ska användas för att skina och underlätta kamning.

ingredienser:

 • 5 ml infusion;
 • 15 ml äppelcidervinäger;
 • 50 ml mineralvatten.

Beredning och appliceringsmetod: I mousserande vatten blandas koncentrerad infusion och fruktäger. Sprida på våta rena strängar, skölj inte.

Maske av salvia och kamille

Resultat: återställer nagelbandet, ger kamille och salvia mjukhet och lyser till blont hår.

ingredienser:

 • teskedblad;
 • en tesked kamomillblommor;
 • 3 äggulor.

Förberedelse och appliceringssätt: Häll 20 ml varmt vatten över gräset, spänn det på tjugo minuter och blanda med äggulorna. Efter rengöring av låsen, sprida sig över hela längden, linda med film och handduk, efter en timme, slutför proceduren.

Sage och Nettle Mask

Resultat: Stärka stamstrukturen, gör skuggan mer mättad salvia och nässla för mörkt hår.

ingredienser:

 • 5 gram av huvudkomponenten;
 • 5 gram nässla;
 • 15 droppar orange eterisk olja.

Beredning och appliceringsmetod: Häll kokande vatten över färska örter (150 ml), när vätskan har svalnat, tillsätt orangefärgad eter. Borsta hela längden på våta strängar, skölj inte.

Salvia och rosmarin mask

Resultat: stärka rotsystemet, förhindra förlust, lindra mjäll och seborré.

ingredienser:

 • 5 ml salviaxtrakt
 • 10 droppar rosmarin eterisk olja;
 • 20 gr. öljäst.

Förberedelse och användningsmetod: krossa jästtabletten, späd med varmt svart te, sätt in växtbaserade extrakt och doftande olja i mushen. Gnid i hårbotten i fyra minuter, tätt omslagen med plast, lämna i ytterligare en timme.

Video: Användbara egenskaper och hur man ansöker salvia hemma

Recensioner om användningen av örter för hår

Efter en resa till havet blev håret mycket torrt och sprött. Jag förbereder en närande hårmask med salvia. Började se mer hälsosam, glänsande, lätt att kamma.

Från att falla ut, använder jag fastspärrande buljonger från salviablad och nässla. Jag sköljer istället för balsam, om sängen är mer gräs får jag tonic för färgning.

Slutligen lyckades jag med mina hårproblem! Fanns ett sätt att återställa, stärka och växa hår. Jag har använt det redan i 3 veckor, resultatet är där, och det är fantastiskt. Läs mer >>>

Applicering av salvia för hår

Vackert hår för en kvinna är inte mindre viktigt än ett vackert ansikte, långa ben eller en magnifik bröst och är ett kraftfullt vapen för erövring av män. Det är därför det är så viktigt att få effektiva vårdprodukter i ditt arsenal. Sage är perfekt, eftersom det kan användas för tillväxt och motverka håravfall, och han ger dem också styrka och gör dem starkare. Den används i form av eteriska oljor, och i form av avkok för sköljning och färgning.

Essentiell olja för hårväxt

Hårets utseende beror på deras hälsa. Miljöpåverkan, användningen av olika medel och anordningar för deras installation bidrar naturligtvis inte till deras hälsa. Av dessa skäl, för att förbättra hårets utseende, är det nödvändigt att dessutom använda olika medel.

Ett av deras effektiva sätt för närvarande är att använda salvia. Dess sammansättning innehåller många användbara ämnen som bidrar till normalisering av talgkörtlarna, ger hår skönhet, styrka och elasticitet. Salvia är ett bra sätt att stoppa processen att falla ut och stimulera tillväxten av nya hårsäckar.

Överväg att använda salviaolja som ett sätt att förbättra hårväxten. Du kan använda den på olika sätt. Det enklaste alternativet är att lägga till några droppar salviaolja (3-5 droppar) till ett vanligt schampo som används varje dag. Denna mängd olja beräknas per 15 gram schampo.

Essentiell olja kan användas i sammansättningen av masker för hår. För att förbereda måste du ta 3 matskedar jojobaolja, tillsätt några droppar rosmarin och salvia. Den resulterande blandningen appliceras på krökarna jämnt längs hela längden med särskild uppmärksamhet på rötterna och lämnar i ca 40 minuter.

För att uppnå maximal effekt måste håret vikas i en handduk eller klädesfilm. Efter en sådan mask måste strängarna tvättas mycket väl med rent vatten och därefter med schampo. Du kan ansöka masken en gång i veckan. I en månad kommer resultatet att märkas.

Avkok och infusion

Avkok och salvia kommer också att hjälpa till att bli av med många hårproblem och förbättra deras struktur väsentligt (håret blir tätare, effekten av "laminering" visas). För beredning hälls torr salvia ört (2 matskedar) med varmt vatten (1,5 koppar) och infunderas i 30 minuter. Efter att buljongen har svalnat, måste den försiktigt tömmas.

Det är nödvändigt att använda det som en balsam efter att ha tvättat håret med schampo. Det är värt att notera att avkoket (infusion) av salvia endast är lämpligt för hår i mörka nyanser eftersom pigmenten i den är en naturlig mörk färgförstärkare.

Effekten av salviadekok kan förbättras genom att lägga till en samling burdock, lavendel eller kamille. Användningen av dessa örter bidrar till att förbättra verkan av salvia. Observera att kamille neutraliserar mörka pigmenter av salvie, så avkokning (infusion) av salvia med kamomill kan användas för blont hår.

Infusion av salvia kan också användas för att öka hårväxten. Att förbereda och lagra tinkturen ska finnas i en noggrant stängd glasbehållare. För dess beredning behöver du 0,5 liter vodka, som blandas med samma mängd äppelcidervinäger. Den resulterande lösningen är nödvändig för att hälla 6 matskedar salviabladen. Tinkturen avlägsnas i kylskåpet i två veckor, medan varje dag blandas grundligt. Två veckor senare är tinkturen klar.

lövverk

Sage löv används för att stärka och växa hår från tidigt i tid. Recept för deras användning en stor mängd. Du kan använda salvia bladen i form av avkok, tinkturer, hårmasker. Bladen i denna växt har ett utmärkt antimikrobiellt och antiinflammatoriskt medel, så dess användning är ett effektivt och prisvärt sätt att ta hand om håret.

Sage Hårfärgning - Hur man färgar rätt

För närvarande är den vanliga användningen av hårfärger extremt negativ för deras kvalitet. Håret blir tunt och sprött, och som ett resultat ser de inte ut friska och vackra. Ett utmärkt alternativ är måleri salvia. Vi noterar omedelbart att denna metod endast är lämplig för ägare av mörka strängar (blondiner som är bättre att använda kamille).

För att förbereda avkoket för färgning, ta 4 matskedar örter, brygg det med ett glas vatten och låt i 30 minuter infusera. När potionen har svalnat, ska de skölja håret varje dag efter att ha tvättat håret. Gradvis kommer hårfärgen att förändras och mättas med en mörkare färg.

Observera att det här verktyget från salvia är lämpligt för grå hår. Det bör tillämpas för att erhålla önskad nyans. Förutom färgning och förvärv av fantastisk färg får du friskt och tjockt hår.

Sköljning av hår med salvia

När man pratar om sköljning av hår, innebär många tjejer och kvinnor speciell kosmetika från kända tillverkare för hårvård. Få människor använder idag naturliga gåvor. Och förgäves. Herbal infusioner, dekoktioner baserade på dem är inte på något sätt sämre än färdiga produkter, och är ofta kapabla att överträffa dem. Dessutom är denna metod perfekt för människor som predikar principerna om vägran av kemiska tillsatser och komponenter i hud- och hårvårdsprodukter.

Sköljning salvia blir ett utmärkt verktyg för daglig hårvård. Som tidigare nämnts är användningen av salviadekokning ägare av bara mörkt hår för att undvika överpigmentering av hår i en mörk ton. Denna blandning är idealisk för fet hår, eftersom dess komponenter reglerar aktiviteten hos talgkörtlarna.

För att förbereda sköljningen tas 5 matskedar salvia blad och fylld med varmt vatten (en kopp). Efter kylning kan du skölja håret. Det är bättre att förbereda blandningen varje dag en ny sats.

Sage: Fördelar och användningsområden för hårvård

Hem ört kosmetika som används av många kvinnor för genomförandet av fullständig hårvård. Bland det stora antalet olika medicinska växter vill vi lyfta fram salvia, som har en mångsidig fördelaktig effekt på lockar. Vilka egenskaper har den namngivna växten, och alternativ för dess användning för vård av hår, vi överväger i dagens artikel.

Fördelarna med salvia för hår

Regelbunden användning av salviabaserade kosmetika hjälper till att bota och undvika många hud- och trichologiska sjukdomar. Läs om de fördelaktiga egenskaperna hos hemlagad salvia hårprodukter nedan:

Masker och komprimerar med salviaeter:

 • Fuktar huvudet och dermis av huvudet.
 • Nöda hårsäckar.
 • Främja behandling av mjäll.
 • Lindra irritation och inflammation i hårbotten, normalisera pH-balans.
 • Accelerera krullarnas tillväxt och eliminera deras förlust.
 • Bidrar till eliminering av problem som torrhet och brittleness.

Sage sköljning:

 • Det ger glansglans.
 • Förbättrar hårfärgen.
 • Gör lockar elastiska.
 • Ökar volymen från rötterna.
 • Hjälper färg över grå hår.
 • Det främjar behandlingen av mjäll.

Sage-tinktur:

 • Rensar huvudets dermis, rötter och hår från föroreningar.
 • Hjälper stabilisera fettkrullar.
 • Förhindrar strandfall och aktiverar tillväxten.

Efter att ha granskat alla användbara egenskaper hos salvia kan du börja tillverka hushållsprodukter baserat på den.

Sage hem rättsmedel för hår

Nedan beskriver vi de mest populära recepten för hemvårdsmedel för förbättring av hår.

masker

Kom ihåg att en varm lösning är effektivare än en kall och därför värm den beredda kompositionen och vrid huvudet med plast och en scarf innan du applicerar. Exponeringstiden för varje mask är annorlunda. Ta bort preparatet med varmt vatten och schampo tills håret är helt rengjort.

 1. En blandning av jojobaolja och estrar för förbättrad hårväxt. I 30 ml varm jojobaolja tillsätt 4 droppar salviaeter och rosmarin. Håll blandningen på strängarna på högst 2 timmar. Den beskrivna kompositionen kan appliceras enbart 1 gång per vecka.
 2. Olje-eterisk blandning för att näring och fuktar håret. Blanda 20 g kardborre och ricinolja vardera och tillsätt 2-3 droppar salvia och lavendelolja till blandningen. Lämna kompositionen i 40 minuter, använd två gånger i veckan.
 3. Grape salvia mask med gräddfil för tillväxt av strängar. I 20 g fett (idealiskt - hemlagad) gräddfil lägger vi 30 ml uppvärmd olja från druvfrön, blanda allt och tillsätt 15 droppar salviaeter. Vi håller massan i ungefär en timme, vi utför proceduren beskriven tre gånger i veckan.
 4. Mint-salvia mask med ricinolja för att eliminera klåda. I 20 g varm castorca introducerar vi 4 droppar mint och salvia estrar. Medel vi behandlar huvudets dermis och lämnar den i ungefär en halvtimme, vi utför den beskrivna proceduren två gånger i veckan.
 5. Burdock salvia mask med kamomill för behandling av klåda i huden. Torra laddningar av kamille och salvia (15 g) brygga i 0,4 liter kokande vatten. I 20 g burdockolja tillsätt 10 ml varm buljong, bearbeta endast dermis av huvudet med blandningen. Vi lämnar masken inte längre än 1 timme, vi utför proceduren två gånger i veckan.
 6. Almond salvia mask med klyfta olja och kamomilleter för normalt hår. I 20 ml burkolja matar vi 20 ml mandelolja. Värm blandningen och tillsätt 4 droppar eter från salvia och 2 droppar kamomill. Vi lämnar masken i 1 timme, använd den tre gånger i veckan.
 7. Kärnväxtsmask med en uppsättning örter för att stärka locken. Vi blandar 10 g varje av följande örter: mint, coltsfoot, nässla, salvia, tutsan, kamille. Blandningen placeras i en termos eller ett glas och bryggs med kokande vatten (0,2 liter). Efter 30 minuter häller vi 4 bitar "Borodino" bröd med varm buljong. Applicera grötmassan på rötterna och håll inte längre än 2 timmar. Vi utför proceduren två gånger i veckan.

balsam

Örtsköljningar måste förberedas 1-2 timmar innan tvätt krullar. Dessa verktyg är praktiska eftersom de inte kräver sköljning. Med örtkokning är det enkelt: skölj krullarna efter tvätt och låt dem torka.

 1. Sage sköljning. 40 g torkade löv och kvistar av salvia brygger 0,4 liter kokande vatten. Efter kylning överför infusionen det genom gasbindning och använd som balsam.
 2. Sage-burdock skölja med lavendel och kamille. Blanda 10 g torkade avgifter av lavendel, salvia, burdock och kamille. Blandningen bryggs 1,3-1,5 liter kokande vatten och insisterar i minst en halvtimme. Därefter separeras växtbaserade råmaterial från infusionen med hjälp av en fin sik eller gasväv och använd sköljningen till destinationen.
 3. Sage kamille sköljning. Häll i en 0,3 liter kokande vatten en blandning av torkade kamilleblommor och salviablad (20 g vardera). Brew ur örter i inte mer än en halvtimme, hoppa över produkten genom ostklaff och använd infusionen för sitt avsedda syfte.
 4. Sage och hoppy sköljning. Blanda 5 hoppkeglar och 20 g torkade kvistar och salviablad. Den resulterande samlingen häller 0,5 liter källvatten och spjälls i en halv timme på en liten eld. Efter kylning sänds buljongen genom ostklaven och används som avsedd.

Sage-tinktur för hårväxt

Detta verktyg ska gnidas in i rötterna tre gånger i veckan. Vi tvätta av infusionen efter 2 timmar (med torr och normal krullning) eller på morgonen (om håret är fet). Allt du behöver spendera minst 15 sessioner.

receptet. Blanda 0,5 liter äppelcidervinäger (hemlagad) och vodka. I en separat behållare kombinerar vi 5 matskedar torkade salvia löv, 5 av samma skedar av rosmarinblad och 10 skedar nybakad nässla. Vi kombinerar örter med en blandning av vodka-ättika, häll den resulterande produkten i en flaska och skicka den i 14 dagar på ett mörkt, inte fuktigt ställe. Efter vi passerar tinkturen genom gasbind eller en sik och använd den enligt anvisningarna. Det är bättre att förvara behållaren med hjälp av medel på kylskåpsdörren.

Sage-färgning

Med hjälp av salvia kan du ge ditt hår en vacker mörk nyans, liksom färg över grå hår. Recepten av färgämnebaserade salviaformuleringar anges nedan:

 1. Färgning. 1 kopp torra kvistar och salvia blad häll 1 liter vatten och simma på en liten eld i högst 1 timme (ju längre du kokar buljongen desto rikare blir hårets färg). Efter kylning, hoppa över buljongen genom gasväv eller en sikt och skölj håret 15-20 gånger med det, skölj sedan håret med ett litet tryck av kallt rinnande vatten. För att bevara färgningseffekten under lång tid, utför den beskrivna proceduren två gånger i månaden.
 2. Målar grå hår. Häll 20 g svart te och torkad salvia i en kastrull, häll blandningen av 0,4 liter vatten och rör om blandningen i ca 2 timmar över låg värme. Efter kylning sugs buljongen genom en fin sil, tillsätt 2 g alkohol till den och skölj rena strängar. Utför det förfarande som beskrivs 5 dagar i rad, vilket gör att du inte bara ska bli av med grått hår, utan också stärka hårrotsarna.

Också med hjälp av salvia kan du berika många butikskosmetika för vård av hår. Lägg till 2-3 droppar salvia eter i balsam, schampo eller balsam, och sedan kommer strängarna att växa bättre, vara elastiska, starka och starka.

Sage är en fantastisk växt som hjälper många kvinnor att förbättra sitt hår och bota dem av många sjukdomar. Försök att förbereda ett verktyg baserat på salvia, och du kan se de första positiva resultaten efter 2 veckor efter användningen.

Sage: Fördelar och användningsområden för hårvård

Hem ört kosmetika som används av många kvinnor för genomförandet av fullständig hårvård. Bland det stora antalet olika medicinska växter vill vi lyfta fram salvia, som har en mångsidig fördelaktig effekt på lockar. Vilka egenskaper har den namngivna växten, och alternativ för dess användning för vård av hår, vi överväger i dagens artikel.

Fördelarna med salvia för hår

Regelbunden användning av salviabaserade kosmetika hjälper till att bota och undvika många hud- och trichologiska sjukdomar. Läs om de fördelaktiga egenskaperna hos hemlagad salvia hårprodukter nedan:

Masker och komprimerar med salviaeter:

 • Fuktar huvudet och dermis av huvudet.
 • Nöda hårsäckar.
 • Främja behandling av mjäll.
 • Lindra irritation och inflammation i hårbotten, normalisera pH-balans.
 • Accelerera krullarnas tillväxt och eliminera deras förlust.
 • Bidrar till eliminering av problem som torrhet och brittleness.

Sage sköljning:

 • Det ger glansglans.
 • Förbättrar hårfärgen.
 • Gör lockar elastiska.
 • Ökar volymen från rötterna.
 • Hjälper färg över grå hår.
 • Det främjar behandlingen av mjäll.

Sage-tinktur:

 • Rensar huvudets dermis, rötter och hår från föroreningar.
 • Hjälper stabilisera fettkrullar.
 • Förhindrar strandfall och aktiverar tillväxten.

Efter att ha granskat alla användbara egenskaper hos salvia kan du börja tillverka hushållsprodukter baserat på den.

Sage hem rättsmedel för hår

Nedan beskriver vi de mest populära recepten för hemvårdsmedel för förbättring av hår.

masker

Kom ihåg att en varm lösning är effektivare än en kall och därför värm den beredda kompositionen och vrid huvudet med plast och en scarf innan du applicerar. Exponeringstiden för varje mask är annorlunda. Ta bort preparatet med varmt vatten och schampo tills håret är helt rengjort.

 1. En blandning av jojobaolja och estrar för förbättrad hårväxt. I 30 ml varm jojobaolja tillsätt 4 droppar salviaeter och rosmarin. Håll blandningen på strängarna på högst 2 timmar. Den beskrivna kompositionen kan appliceras enbart 1 gång per vecka.
 2. Olje-eterisk blandning för att näring och fuktar håret. Blanda 20 g kardborre och ricinolja vardera och tillsätt 2-3 droppar salvia och lavendelolja till blandningen. Lämna kompositionen i 40 minuter, använd två gånger i veckan.
 3. Grape salvia mask med gräddfil för tillväxt av strängar. I 20 g fett (idealiskt - hemlagad) gräddfil lägger vi 30 ml uppvärmd olja från druvfrön, blanda allt och tillsätt 15 droppar salviaeter. Vi håller massan i ungefär en timme, vi utför proceduren beskriven tre gånger i veckan.
 4. Mint-salvia mask med ricinolja för att eliminera klåda. I 20 g varm castorca introducerar vi 4 droppar mint och salvia estrar. Medel vi behandlar huvudets dermis och lämnar den i ungefär en halvtimme, vi utför den beskrivna proceduren två gånger i veckan.
 5. Burdock salvia mask med kamomill för behandling av klåda i huden. Torra laddningar av kamille och salvia (15 g) brygga i 0,4 liter kokande vatten. I 20 g burdockolja tillsätt 10 ml varm buljong, bearbeta endast dermis av huvudet med blandningen. Vi lämnar masken inte längre än 1 timme, vi utför proceduren två gånger i veckan.
 6. Almond salvia mask med klyfta olja och kamomilleter för normalt hår. I 20 ml burkolja matar vi 20 ml mandelolja. Värm blandningen och tillsätt 4 droppar eter från salvia och 2 droppar kamomill. Vi lämnar masken i 1 timme, använd den tre gånger i veckan.
 7. Kärnväxtsmask med en uppsättning örter för att stärka locken. Vi blandar 10 g varje av följande örter: mint, coltsfoot, nässla, salvia, tutsan, kamille. Blandningen placeras i en termos eller ett glas och bryggs med kokande vatten (0,2 liter). Efter 30 minuter häller vi 4 bitar "Borodino" bröd med varm buljong. Applicera grötmassan på rötterna och håll inte längre än 2 timmar. Vi utför proceduren två gånger i veckan.

balsam

Örtsköljningar måste förberedas 1-2 timmar innan tvätt krullar. Dessa verktyg är praktiska eftersom de inte kräver sköljning. Med örtkokning är det enkelt: skölj krullarna efter tvätt och låt dem torka.

 1. Sage sköljning. 40 g torkade löv och kvistar av salvia brygger 0,4 liter kokande vatten. Efter kylning överför infusionen det genom gasbindning och använd som balsam.
 2. Sage-burdock skölja med lavendel och kamille. Blanda 10 g torkade avgifter av lavendel, salvia, burdock och kamille. Blandningen bryggs 1,3-1,5 liter kokande vatten och insisterar i minst en halvtimme. Därefter separeras växtbaserade råmaterial från infusionen med hjälp av en fin sik eller gasväv och använd sköljningen till destinationen.
 3. Sage kamille sköljning. Häll i en 0,3 liter kokande vatten en blandning av torkade kamilleblommor och salviablad (20 g vardera). Brew ur örter i inte mer än en halvtimme, hoppa över produkten genom ostklaff och använd infusionen för sitt avsedda syfte.
 4. Sage och hoppy sköljning. Blanda 5 hoppkeglar och 20 g torkade kvistar och salviablad. Den resulterande samlingen häller 0,5 liter källvatten och spjälls i en halv timme på en liten eld. Efter kylning sänds buljongen genom ostklaven och används som avsedd.

Sage-tinktur för hårväxt

Detta verktyg ska gnidas in i rötterna tre gånger i veckan. Vi tvätta av infusionen efter 2 timmar (med torr och normal krullning) eller på morgonen (om håret är fet). Allt du behöver spendera minst 15 sessioner.

receptet. Blanda 0,5 liter äppelcidervinäger (hemlagad) och vodka. I en separat behållare kombinerar vi 5 matskedar torkade salvia löv, 5 av samma skedar av rosmarinblad och 10 skedar nybakad nässla. Vi kombinerar örter med en blandning av vodka-ättika, häll den resulterande produkten i en flaska och skicka den i 14 dagar på ett mörkt, inte fuktigt ställe. Efter vi passerar tinkturen genom gasbind eller en sik och använd den enligt anvisningarna. Det är bättre att förvara behållaren med hjälp av medel på kylskåpsdörren.

Sage-färgning

Med hjälp av salvia kan du ge ditt hår en vacker mörk nyans, liksom färg över grå hår. Recepten av färgämnebaserade salviaformuleringar anges nedan:

 1. Färgning. 1 kopp torra kvistar och salvia blad häll 1 liter vatten och simma på en liten eld i högst 1 timme (ju längre du kokar buljongen desto rikare blir hårets färg). Efter kylning, hoppa över buljongen genom gasväv eller en sikt och skölj håret 15-20 gånger med det, skölj sedan håret med ett litet tryck av kallt rinnande vatten. För att bevara färgningseffekten under lång tid, utför den beskrivna proceduren två gånger i månaden.
 2. Målar grå hår. Häll 20 g svart te och torkad salvia i en kastrull, häll blandningen av 0,4 liter vatten och rör om blandningen i ca 2 timmar över låg värme. Efter kylning sugs buljongen genom en fin sil, tillsätt 2 g alkohol till den och skölj rena strängar. Utför det förfarande som beskrivs 5 dagar i rad, vilket gör att du inte bara ska bli av med grått hår, utan också stärka hårrotsarna.

Också med hjälp av salvia kan du berika många butikskosmetika för vård av hår. Lägg till 2-3 droppar salvia eter i balsam, schampo eller balsam, och sedan kommer strängarna att växa bättre, vara elastiska, starka och starka.

Sage är en fantastisk växt som hjälper många kvinnor att förbättra sitt hår och bota dem av många sjukdomar. Försök att förbereda ett verktyg baserat på salvia, och du kan se de första positiva resultaten efter 2 veckor efter användningen.

Sage för sköljning av hår - rekommendationer och recept

Sage - en fantastisk anläggning, som har funnits på olika områden: inom medicin, kosmetologi, matlagning. Sage hår är ett utmärkt sätt att ta hand om tjejer som inte kan göra utan hårtork, en rätare, olika stylingprodukter. Det stärker håret och negerar alla negativa effekter av manipulationer med dem.

Den väsentliga oljan i denna växt har antibakteriella, antiinflammatoriska och astringerande egenskaper. Hans medicinska egenskaper är att han:

 • återfuktar;
 • flöden;
 • eliminerar mjäll
 • mjuknar inflammation och irritation i hårbotten, normaliserar pH;
 • förhindrar håravfall
 • främjar aktiveringen av deras tillväxt.

Använd i hårvård

Innan du använder salviaolja, se till att det inte provar en allergisk reaktion. Applicera en droppe essentiell olja till den tidiga regionen eller till armbågens böj och vänta ett tag. Om det inte finns några antydningar om allergier - verktyget är rätt för dig.

Beroende på hårets allmänna tillstånd kan salviaolja kombineras med andra väsentliga eller basoljor. Att bry sig om normalt hår är en blandning av muskotnötolja, kamilleolja, jojobaolja och mandelolja lämplig. För oljig hårvård kan du blanda salvia, cypress, bergamot och lavendeloljor. För torrt hår kombineras eteriska oljor av salvia och lavendel, och för torkade, salviaolja och burdockolja.

Matlagningsbuljong

Sage decoction stärker håret och främjar deras tillväxt. För att förbereda det används blad och kvistar av denna helande växt. Användningen av en blandning av salviabuljong och äppelcidervinäger tar effektivt bort rester av stylingprodukter från strängarna.

Buljong används oftast för sköljning av hår. För att göra det måste du ta växtens löv (1 tesked) och ett glas mycket varmt kokt vatten. Häll salvia med vatten och täcka med lock, så att kompositionen är infunderad. Efter infusionen har svalnat, spänna den. Sköljning av hår med salvia rekommenderas i 2-3 veckor. Löv kan bryggas antingen separat eller i kombination med andra örter. Nettle, apotekskamomill, humlekottar och andra medicinska växter kommer att göra.

Observera: Ett avkok av salviafärger hårbrunt, så blondiner kan inte använda det. Flickor med blont hår mer lämplig kamomill.

Naturlig färgning

Hårfärgning med naturläkemedel är ett utmärkt alternativ till färgning av kemiska pigment. Det kommer inte att skada hårstrukturen, kommer inte att torka dem och kommer inte att göra skört. Sage hårfärg är mycket lätt att förbereda. Du behöver en panna, 1 kopp bladets blad och 1 liter vatten. Färgstegen är som följer.

 1. Lägg gräs i en skål, täck med vatten och koka i fyrtio minuter. Ju längre köttet kokar desto rikare blir skuggan.
 2. Applicera den kylda blandningen försiktigt på håret, skölj med kallt vatten. Applicera sedan igen och tvätta (och så upp till 20 gånger).
 3. För att neutralisera den rika örtluften, använd lavendelolja till strängarna.
 4. För att bevara färg bör färgning utföras var 2-3 veckor.

Detta är en mild färgmetod, som inte bara ger ditt hår den önskade rika nyansen, utan också bevarar varje hårs skönhet och hälsa. Recensioner av denna procedur är den mest positiva - det är lätt att se, bara genom att gå till relevanta webbplatser och forum.

Sage mot grått hår

För att bli av med grått hår måste du blanda en te del av salvia och svart te. Blanda blandningen med vatten och koka över låg värme i 2 timmar. Vänta tills buljongen kyler och släpp 2 droppar etylalkohol i den. Det är nödvändigt att färga håret med denna komposition i 5-6 dagar. Strängarna kommer att mörkas, bli starkare och mer elastiska, deras tillstånd kommer att förbättras avsevärt. Det återstående avkoket kan förvaras i kylskåpet och brukade tona rötterna om det behövs.

Hårmaskar med salvia

Recept masker med salvia stor variation. Varje tjej väljer vad som passar henne bäst. Och för att inte misstas med valet, är det lämpligt att läsa recensionerna om maskerna - du kan få all nödvändig information om effekten av dem.

 • Nourishing och moisturizing
  Ta 2 matskedar ricinus och burdockolja, 2 droppar lavendelolja och 3 droppar salvia eterisk olja. Värmeväxlare och burdockolja i ett vattenbad, tillsätt essentiella oljor av salvia och lavendel till blandningen. Blandningen ska blandas ordentligt och gnid försiktigt in i hårrötterna. Wrap huvudet med plastfolie och en handduk för uppvärmningseffekt. Tvätta av efter 40 minuter med regelbunden schampo. För att uppnå maximal effekt måste du göra ett halvt dussin av sådana masker med en paus på 2 veckor. Denna metod är speciellt bra för torrt och skadat hår.
 • För tillväxt
  Användningen av den här masken accelererar inte bara tillväxten utan eliminerar också överskott av fett. Du kommer att behöva äppelcidervinäger (0,5 liter), vodka (0,5 liter), salvia gräs (7 matskedar), rosmarin (7 matskedar), nässla (15 matskedar). Alla ingredienser måste blandas i glas eller keramikbehållare och lägg i kylskåp i 2 veckor. Därefter filtreras infusionen och gnids i hårrötterna vid sänggåendet. På morgonen behöver du tvätta håret. Kom ihåg att nässla i kombination med vodka och äppelcidervinäger kan ge en brännande känsla. För att undvika detta måste bladen av nässla hugga. Det erhållna salviaxtraktet hjälper till att tona håret. Men det måste tillämpas punktvis, bara på problemområden. Och förfarandet bör utföras uteslutande på våthår - så helhetsegenskaperna hos produkten kommer att manifesteras fullt ut.

Sage hår är mycket användbart - det ger dem en hälsosam glöd, eliminerar mjäll och förhindrar att det gråa håret uppträder tidigt. Men för att uppnå det önskade resultatet måste masker göras ständigt, då kommer förstärkningen att vara maximal. Lite uthållighet och tålamod - och resultatet kommer inte ta lång tid!

Sage för hårfärgning - läkning och toning i ett verktyg

Hårfärg är ett förfarande som nästan alla kvinnor använder. Men om krullarna exponeras för färgämnesammansättningen regelbundet blir de mindre starka, spröda och börjar till och med falla ut. I sådana fall väljer wizard för klienten mer skonsamma och alternativa sätt att skapa nyanser på hårets huvud. Och de som rent nekar att använda sådana medel på sig, lämnar heller inte sina hår ommålt i allmänhet eller letar efter naturliga läkningsmetoder. En av dem är salvia, som är känd för älskare av traditionell medicin, som ett medel för färgning av kvinnors hår. Vem skulle använda salvia örter för hårfärgning och hur man förbereder det korrekt för att uppnå önskat resultat?

Sage egenskaper

Salvia officinalis (denna typ används i kosmetologi och medicin) har antimikrobiella, antiinflammatoriska, antisvamp och toniska egenskaper. I bladen är stammar och frön av växten: eterisk olja (bestående av pinen, tsineola, D-kamfer), flavonoider, tanniner, ursolsyra, oleanolsyra, vitaminer.

Älskare av naturläkemedel använder salvia för att läka repor och sår på huvudet, bekämpa mjäll, normalisera funktionen av talgkörtlarna och stärka låsen. Använd den för att färga hår i form av avkok.

Fördelarna och nackdelarna med färgning

fördelar:

 • ofarlighet jämfört med populära färgprodukter. Undantaget är plantens individuella intolerans;
 • tillgänglighet. Torkad ört är lätt att köpa på något apotek till ett överkomligt pris.
 • vårdkrullar, deras återhämtning;
 • möjligheten att måla det grå håret.

Nackdelar med färgning:

 • kortlivat resultat. Färgen tvättas snabbt av. För att hålla färgen på hårets huvud måste den skölja med avkok från tid till annan;
 • Endast lämplig för mörkt hår.

Du hittar idéer om fashionabla och vackra färgning av mörkt hår på vår hemsida.

Observera, med hjälp av salvia, kan du helt enkelt göra krullarna lite mörkare och rikare än den naturliga färgen.

Vem är lämplig färgning

Eftersom salvhårfärg ger håret en mörkare, rik nyans av befintlig hårfärg, är det bättre att använda den bara för brunhåriga kvinnor och brunetter.

Ägare av ljuskrullningar, kommer denna metod inte att fungera. Upprepad sköljning resulterar i en färg nära en djup kastanjeskugga med en sval (nästan grå) glans. En mängd olika nyanser av gräs gör det inte.

Kontra

absolut:

 • sköldkörteln dysfunktion;
 • inflammation i njurarna.

Var försiktig när:

 • lågt blodtryck;
 • laktation (gräs minskar mängden mjölk);
 • graviditet (beslutet om lämpligheten av ansökan är bättre att ta efter samråd med läkaren).

Hur man använder

För att bevara och förbättra färgegenskaperna hos salvie, skölja lockar med avkok minst två gånger i månaden. Kom ihåg också att mycket frekvent användning är oönskad, maximal - två gånger i veckan. En intensiv, daglig kurs (ca 7 dagar) är också möjlig, varefter du ska ta en paus (ungefär en månad).

Expertråd. Om du redan har färgat hår är det bättre att börja använda örter för att ge dem färg inte tidigare än 2 månader efter kemisk färgning. Annars kan du få en oväntad nyans.

Förvänta dig inte salvia att gömma grått hår. Han har egenskaper för att ge håret en nyans, och inte för att bädda in dem ett färgpigment. För att färga gråhår, använd en infusion av denna ört med te eller rosmarin. I det här fallet var förberedd för det faktum att förklädd grå hår första gången inte kommer att lyckas.

Förfarandet måste upprepas flera gånger under månaden. För att förbättra effekten kan du dagligen (inom 1-2 veckor) torka varje sträng med en bomullspudel doppad i salviabuljong. Kom ihåg att du måste applicera produkten på rena krökor, och rörelsen måste vara i riktning från rötterna till spetsarna.

Sage har en speciell lukt som kan mjukas genom att applicera lavendel eterisk olja till lås efter applicering.

Det kommer att vara bekvämt att använda buljonger och spruta dem på trådarna. För att göra detta, häll infusionen i en flaska med en sprayflaska och strö ditt hår väl. Skölj eller ej, se recepten.

Vissa källor indikerar att färgning kan utföras i en session. För att göra detta måste du göra sådana manipuleringar:

 1. Skölj rent krullar med salviadekok.
 2. Tvätta av.
 3. Skölj igen.
 4. Skölj av igen. Och så 20 gånger.

Sådan färgning bör göras inte mer än en eller två gånger i månaden.

Decoction recept

Ren avkok

Detta recept är lämpligt för ägarna av ljusbrunt hår som vill få mörka lockningar utan att skada dem.

Du behöver:

Så här lagar du och ansöker:

 1. Täck gräset med vatten och koka över låg värme.
 2. Kyl upp den resulterande buljongen naturligt.
 3. Skruva generöst i obehandlat hår.
 4. Vik en handduk och lämna i 1 timme.
 5. Skölj med varmt vatten och schampo.

En viktig punkt! Använd två gånger i veckan.

Med te

Med detta recept förvärvar håret gradvis en rik kastanjebrunt färg.

Du behöver:

 • 2-4 matskedar torr salvie och svart te;
 • 0,5 liter kokande vatten.

Så här lagar du och ansöker:

 1. Fyll gräset med kokande vatten.
 2. Täck och branta i minst en timme. Ju längre slutartiden desto rikare är färgen.
 3. Rengör krullarna skölj väl ansträngda infusioner. Spola inte.

Från samma ingredienser kan du förbereda en något annorlunda avkok, som kan förvaras i kylskåpet. För detta:

 1. Koka örterna på mycket låg värme i två timmar.
 2. Kyl den rika vätskan och släpp sedan ett par droppar etylalkohol i det.
 3. Skölj krullarna med avkokningen i 5-6 dagar. Efter det här verktyget blir det möjligt att tona växande rötter.

Med rosmarin

Du behöver:

 • 3 msk torkade örter rosmarin och salvia;
 • 1 kopp kokande vatten.

Så här lagar du och ansöker:

 1. Fyll örterna med kokande vatten, täck och låt stå tills det är helt kylt.
 2. Skölj efter varje tvätt för att erhålla önskad nyans.

Att använda salvia som hårfärg kommer givetvis inte att ge dig så imponerande resultat som andra färgämnen med kemisk sammansättning. Och effekten efter appliceringen av den mirakulösa växten kommer att vara ganska kort. Men då får du möjlighet att ge en ny (om än nära naturlig) nyans utan att håret skadas.

Dessutom behandlar du ditt hår och ger det också en hälsosam glans och silkighet. Därför väljer du salvia för färgning av lock eller inte.

Om du vill ha dramatiska förändringar i utseende, välj andra metoder, och om du vill ha naturlighet, försök att uppfriska din bild med naturliga och mer oskadliga toningmedel.

Färgning är en svår process för hår. Våra tips hjälper dig att undvika misstag och misslyckanden:Nästa Artikel
Pasta sulsena