Kamille för hår: avkok, infusion, mask, olja


Kamille - en blomma som är känd för alla sedan barndomen. Tjejer använder växten för spådom till en älskad, för att ta reda på sina känslor för sig själva. Men inte på grund av denna blomma har fått stor popularitet. Kamille används ofta som ett medel för traditionell medicin. Växten minskar smärta, accelererar vävnadsregenerering, lindrar klåda, svullnad, lindrar muskelspasmer och hjälper till att bekämpa inflammation. Recensioner av dess egenskaper är positiva.

Kamille används som ett kosmetiskt verktyg. Även flickorna från det förflutna använde växten för att lätta håret. Verktyget ger inte bara önskad färg utan hjälper också till att stärka rötterna. Blomma förhindrar inflammation. På vintern sköljer håret med kamomill vitaminbrist.

Kamille används också för framställning av hårmaskor. Hon bryr sig om håret, lugnar hårbottenirriterade kosmetika och hjälper till att bekämpa mjäll. Ett stort antal positiva recensioner av tjejer talar om effektiviteten av blandningen.

Kamille hårlättnad


Kamille för hår - ett alternativ till kemiska färgämnen. Verktyget skadar inte, så att du kan få önskad nyans. Efter att ha använt en blandning baserad på blommor, blir krullarna en gyllene färg. Kamille hårlättnad är lämplig:

Ägare med en ljus nyans kan också applicera ett avkok av kamillehår. Det kommer att ha en positiv effekt på hälsan och lätta håret 1 ton. Effekten kommer emellertid bara vara om du regelbundet tvätta håret med kamillehår. Verktyget blekar inte eller missfärgas, som det händer vid användning av kemikalier. Det ger ditt hår sin naturliga gyllene gul färg. Flickor som använde växten för att erhålla önskad nyans, notera att en avkänning av färg utspelar sig om färgen, om det fanns skarpa droppar i färgområdet.

Kamille hårlättnad kan göras på flera sätt. Skillnaderna är i blandningens sammansättning. Flickorna som använde blomman säger att den bästa effekten var:

 • kamille utan tillsats av andra ingredienser
 • kamille och citron,
 • kamille i kombination med vodka och henna
 • saffran, kamomill, lavendel och citron.

Kamilleblandningar för hårljus gör det möjligt att få en trevlig guldfärg på utmatningen. Blomman kommer inte att skada och mätta kvinnans modekrullar med nutrienter. För att förbereda en blandning för att lätta håret med kamomill kan en fashionista använda ett av recepten för sköljning som presenteras nedan.

Att studera recensioner kan vi dra slutsatsen att effekten av lättnad inte alls inträffar. Endast regelbunden användning av produkten kommer att bidra till att uppnå önskat resultat. Men författarna till recensionerna skriver att växten har en positiv effekt på hårets allmänna tillstånd.

Kamille hår sköljning

Om du regelbundet sköljer håret med kamomill, kommer flickan snart att märka det efter proceduren:

 • mjäll försvann
 • det var en hälsosam glans
 • håret började växa snabbare
 • strängar blev ljusare och inte längre förvirrade
 • krullarna blev släta.

Det finns många recept av infusioner för sköljning av hår med kamomill, men kompositionen utan tillsats av andra ingredienser anses klassisk. Analys av recensioner visade att verktyget är populärt bland tjejer. Att laga mat kräver:

 1. 2 msk. sked kamomill häll vatten och kokas.
 2. Avkoket ska infunderas i minst 1,5 timmar. Under denna period har vattnet tid att svalna och kamomill för att ge de nödvändiga näringsämnena till håret.
 3. Klar blandning krävs för att skölja rent och torrt hår. Skölj huvudet med vatten efter proceduren.

Det finns ett annat sätt att förbereda en infusion för sköljning av kamillehår. Det låter dig spara tid. Avkok kokar snabbare. Följ receptet, flickan ska:

 1. 2 msk. skedkamomill placerad i en förberedd behållare och häll ett glas kokande vatten.
 2. Buljongen måste lämna i minst 30 minuter.
 3. Kyld tusensköna kan inte användas omedelbart. Efter utgångsdatumet är det nödvändigt att lägga kamillextraktet på spisen igen och laga i ytterligare en ¼ timme.
 4. Vänta tills buljongens temperatur sjunker till rumstemperatur och skölj den med rent hår. Skölj blandningen är inte nödvändig.

Regelbunden sköljning av håret med kamomill hjälper till att stärka locken och mätta dem med näringsämnen på vintern och hösten. Metoden kan skydda flickans hårhår från många sjukdomar och hjälper till att upprätthålla en hälsosam utseende och styrka. Feedback om effekterna av växter är positiva.

Kamillebuljong för hår

Genom att studera kompositionen av dyra hårvårdsprodukter och läsa recensioner om effektivitet kan en kvinna märka att kamille ingår i många av dem. Experter inkluderar inte av misstag ett verktyg i kosmetika, som positionerar sig som en helande och restaurerande. De underbara egenskaperna hos kamomill tillåter dig att uppfylla alla löften från tillverkare.

Flickan bör inte betala för att få vackra, välskötta lockar. Hon kan självständigt förbereda ett avkok av kamomill för hår, vilket effektivt ersätter dyra kosmetika med positiv feedback. Recept som med rätta är välförtjänta populära presenteras i tabellen nedan.

Kamillehårljus - tidtestad metod

Kamille har länge använts i olika situationer. Någon undrade bara på förlovade, älskar inte kärlek, och någon fäster stor vikt vid växten och tilldelade en av huvudrollerna i läkemedels- och kosmetologivärlden. Hon är känd för sina helande egenskaper. Utan tvekan är en av de främsta fördelarna hypoallergen, den kan även ges till barn som avkok. Under lång tid visste kvinnor hur man ljöd kamillehår hemma med hjälp av infusion av blommor. En sådan metod som att lätta håret med kamomill är fortfarande populärt hos kvinnor.

Historia av

Det första omnämnandet av de underbara egenskaperna hos blomställningar går långt tillbaka till det antika Egypten. Egyptierna invigde denna blomma till solguden Amon-Ra, och det är inte förvånande, eftersom blomman verkligen ser ut som en liten sol. Läkare används i stor utsträckning avkok och infusioner för läkning av kvinnors sjukdomar och används som ett medel för hudvård. Den antika läkaren Avicennna beskrev i hans skrifter en blomma som ett antiseptiskt och diuretikum och visade senare att dess avkok kan ta bort stenar från njurarna.

I Ryssland behandlade buljonger och infusioner barnens infektioner, feber och trodde att de hade en analgetisk och koleretisk effekt. Munken i Tibet, som lärde sig om den otroliga sammansättningen av växten, började göra en föryngringskräm med tillsats av eteriska oljor.

Läkning och kosmetiska egenskaper

Oftast konsumeras denna unika blomma inuti, gör avkok eller infusion. Avkok hjälper till att minska irritation i tarmarna, lindra gastritsymptom och används ofta för magbesvär. Avkoket har en absorberande effekt och tar bort toxiner från kroppen.

Kamomillte hjälper till att lindra trötthet, lugna nervsystemet och förbättra sömnen. Te och dryck för att lindra ont i halsen med sjukdomar som SARS, influensa och ont i halsen. Infusionsblomställningar används för inandning, med inflammation i luftvägarna. Och även infusion används i konjunktivit, gnugga ögonlocken. Tinktur används för att skölja huvudet, det lugnar huden, gör håret välskötta och starka. Infusion används ofta i kampen mot mjäll.

Infusion kan torka ansiktets hud, det kommer att föryngra och ge huden en hälsosam glöd. Till den här dagen, när de badar, lägger de ett avkok av blommor till vattnet, så att sömnen blir lugnare, och ett sådant bad tar bort små inflammationer och olika utslag i den känsliga, barnsliga huden, vilket kräver mild vård och mjukvård.

Fläktar av naturliga hårvårdsprodukter har länge funnit om det är möjligt att lätta håret med en kamomill. Ett avkok av kamomill för att lätta håret kan göra skuggan lättare och utan att skada dem.

Tänk på att kamillehårfärgning får maximalt 3-4 ton eller mindre. För starkare blekning rekommenderar vi att du använder andra metoder, som Hydroperit.

Säkerhetsåtgärder

Blomman är så fantastisk för dess egenskaper att den praktiskt taget inte har några kontraindikationer. Buljong vattnade till och med barn med halssjukdomar. Men med försiktighet är det nödvändigt att söka på gravida kvinnor. Kamille innehåller hormonet östrogen, som i stora mängder kan orsaka missfall.

När den appliceras topiskt är den enda kontraindikationen individuell intolerans. Före användning, använd lite avkok på din handled och vänta. Om klåda eller irritation inte uppstår kan kompositionen användas säkert.

Kamille recept för lättare hår

För att lära sig hur kamomill lyser håret rekommenderas att man byter flera recept. Låt oss undersöka flera recept och ta reda på hur man lyser eller färgar hår med kamomill hemma:

Med citron

Detta recept som innehåller kamille och citron för att lätta håret kom till oss från Gamla Östern. Trots att de östliga tjejerna mestadels mörkhåriga glömde de aldrig om användningen av citron för kosmetiska ändamål. Citronsaft hjälper till att klargöra tack vare dess syra.

 1. 25 g blommor, häll 1 msk. hett vatten och låt sippra i 1 timme.
 2. Stam och tillsätt citronsaft halv.
 3. Applicera kompositionen i full längd och linda i en handduk, lämna i 20-30 minuter.
 4. Tvätta huvudet med ditt favoritschampo och använd balsam.

Maskreceptet är inte begränsat till kamomill och citron, du kan lägga till gurkmeja och olivolja. Ingredienserna kan kombineras och kombineras, resultatet blir utmärkt, till exempel, användningen av honung och citron för förtydligande ger ett bra resultat.

Med älskling

Många kvinnor noterar att användningen av honung att lysa i kombination med ett avkok av kamomill gav dem märkbara förändringar i hårets färg. Det verkar som att vissa enkla ingredienser, men hur mycket bra! Hon brukar inte bara ljusa håret utan ger också ett naturligt utseende och en ljus glans.

 1. 1 förpackning farmaceutisk kamille Häll 2 msk. vatten.
 2. Koka upp, täck sedan och låt stå i 30 minuter, sedan spänna.
 3. Tillsätt citronsaft och 3 matskedar honung.
 4. Applicera på ett rent huvud, lämnar i 1,5-2 timmar.
 5. Tvätta av med varmt vatten. Applicera 1 gång per vecka.

Det finns en förenklad version av masken. 25 g torkade blommor häll 100 ml vatten, koka upp och minska värmen. Efter 15 minuter avlägsnas från värme och lämnas för att svalna. Stam och tillsätt 1 tsk. honung. Sprid blandningen jämnt på rena, fuktiga lockar, täcka med lock och linda i en varm handduk. Håll i 30 minuter, skölj sedan med varmt vatten.

Med glycerin

Receptet med tillsats av glycerin är inte förgäves anses vara en av de mest älskade av kvinnor. Glycerin har omslutande egenskaper och kan fixa färgpigmentet inuti håret. På grund av denna förtydligande kommer dess effekt längre. Att göra en mask:

 1. Ta 100 gram kamille och häll 1 kopp kokande vatten.
 2. Insistera 30 minuter efter töjning och tillsätt 50 gram glycerin.
 3. Applicera blandningen jämnt på trådarna och värm med en handduk i 1 timme.
 4. Tvätta av med varmt vatten.

Med saffran

Kryddor används inte bara i matlagning, utan även i frisör, i synnerhet för att lätta skuggan. Saffron, rosmarin, gurkmeja, kanel - alla dessa kryddor hjälper till att få en mjuk gyllene eller honungsfärg.

 1. 2 msk. l. blomställningar blandas med en liten nypa saffran och häll 1 kopp varmt vatten.
 2. Efter 30 minuter spolas och tillsätt citronsaft.
 3. Applicera på rena, fuktiga krullar och skölj med kallt vatten efter 25 minuter.

Kamille hårlättnad foto före och efter

Hemlagad schampo med kamomill

I kosmetisk industri är användningen av blommor av växten ganska efterfrågan. Blomman innehåller en stor mängd vitaminer, mineraler, eteriska oljor. Det läggs ofta till schampo och anti-agingkräm. Gör shampoo med kamomill för att lätta håret kan vara hemma.

 1. 2 msk. l. blomställningar häll ett halvt glas kokande vatten.
 2. Den resulterande kompositionen slingras i en varm handduk och lämnas för att infusera i en halvtimme.
 3. Sedan spänna och tillsätt samma mängd vanligt barnschampo.

Detta schampo bör lagras högst en vecka, eftersom resultatet är direkt beroende av friskhetsperioden. Med konstant användning gör det inte svårt att vänta på dig själv - dina krullar blir blankt och lätta. Många kosmetiska företag är redo att erbjuda sin egen version av lätta hårschampo.

Tips! För att stärka och skina till håret, kan du bara använda ett avkok, sköljer huvudet med det efter varje tvätt.

tips

 • Om du bestämmer dig för att lätta upp grått hår, innan du applicerar ljussmaskorna, måste du dessutom bearbeta strängarna med fet grädde eller smör.
 • Håret kan inte tändas minst en vecka efter perm.
 • På dagen för förfarandet kan du inte besöka poolen. Reagens i vatten kan ge en oväntad och oönskad färg.
 • Om håret är skadat, behandla sedan en vecka före ljussättning med närande maskor.
 • För att använda masken med honung behöver du köpa blom, ljus honung, av god kvalitet.
 • Du borde inte vänta på fullständig förtydligande, men det är ganska möjligt att räkna med 3-4 toner ljusare. För att uppnå önskad effekt är lättare för rättvisa kvinnor, måste rött och mörkt hår göra mer rutiner.
 • Förfarandena blir mest framgångsrika om de appliceras på fuktigt hår.

Förutom kamomill finns det många folkmekanismer för hemlagad hårljus:

För dem som vill ha radikala förändringar, rekommenderar vi att man använder väteperoxid eller försöker lysa håret med läsk. Innan du tänder det tidigare målade håret, se till att bekanta dig med procedurens egenskaper, annars riskerar du att skada håret.

Användbara videoklipp

Tips om lättare hår med kamomill kan du titta på videon:

Använd kamillehår

Om kamilleens helande egenskaper och dess fördelaktiga effekter på kroppen har varit känd sedan urminnes tider. Det kan bland annat ha en positiv effekt på flickans hår, så det används ofta i hårvård. I den här artikeln kommer vi att bekanta sig med dess fördelar, egenskaper och olika användningsmetoder som hjälper dig att ta en ny titt på denna fantastiska blomma.

Egenskaper, fördelar och skador

Även om du inte sätter något speciellt mål, sköljer ditt hår med kamomill, gör du ditt hår friskare, det hjälper försiktigt att skydda ditt hår från de negativa faktorer som påverkar dem dagligen i den moderna metropolen.

Kamille ger desinfektion av hårbotten, lugnar olika irritationer, accelererar hårväxten, löser problemet med förlust, aktiverar hårsäckens blodtillförsel.

Det bör användas av dem som står inför täta torkningar av huvudet, eftersom växten normaliserar talgproduktionen.

Med regelbunden användning kommer du att glömma ett så obehagligt fenomen som mjäll, och håret blir smidigt och silkesamt.

Många tjejer använder växten som hårfärg eftersom det försiktigt tonar det grå håret och ljusar upp de naturliga krullarna något.

Kamille orsakar ingen kroppskada, den enda kontraindikationen är individuell intolerans, vilket är extremt sällsynt.

Kamillearter

Naturlig kamomill används i olika former, allt beror på vad du har till hands.

Oftast är olika avkroppar gjorda av torkade kamomillblommor, vilket inte är svårt att köpa på apoteket.

Eftersom det säljs i krossad form är stammen buljongen mycket svår, så de flesta föredrar att använda kamillepåsar i filter. Det skiljer sig inte på något sätt från lös, men det är mycket bekvämare att använda det.

Om du har en ny kamille, som du har samlat i skogen eller i landet, är den också lämplig för hårvårdsprocedurer. Du kan använda en del av gräset och torka resten för framtiden.

I vilken form ska du använda?

Det enklaste sättet att göra ett avkok av kamomill, vilket ger ditt hår en vacker glans och kommer att bidra till deras återhämtning och tillväxt. Du måste ta ett par matskedar av kamomill eller några filter av filter och häll dem med ett glas kokande vatten. Den resulterande vätskan måste filtreras och appliceras sedan för ändamålet. Om du vill tona håret bör koncentrationen av avkoket vara mer: Häll 100 gram blommor med ett glas kokande vatten och lämna dem i ungefär en halvtimme.

Tinktur kan beredas på två sätt:

förkylning

Ta ett glas torkade blommor och fyll det med 500 ml kallt vatten. Lämna till infusion för en dag, och sedan ansöka om shampooing.

het

Häll 2 skedar med blommor med varmt (men inte kokande!) Vatten, lämna i 2 timmar. Används för att tvätta håret i en månad, och du kommer att se en positiv effekt - ditt hår blir starkare, sår, mjäll och irritation i hårbotten kommer att försvinna.

Använd tinkturen för att tvätta håret i en månad, och du kommer att se en positiv effekt - håret blir starkare, sår, mjäll och irritation i hårbotten kommer att försvinna:

 • Mask - för det brukar användas kamille eterisk olja. Den läggs till i vilken tjock bas som helst - kefir, gräddfil, yoghurt eller färdig att köpa hårmask. Det finns ingen anledning att ta ett dyrt professionellt verktyg, en grundläggande billig produkt kommer att göra. Applicera masken på hela längden på håret innan du tvättar, förvara inte mer än några dagar i kylskåpet.
 • Chamomile Balsam är ett bra alternativ till ett köp. Det appliceras på håret efter tvättning och hjälper till att stänga hårvågorna, gör dem smidiga och silkeaktig. Blanda gruelen som erhållits efter att ha kokat buljongen med 3 matskedar honung och applicera blandningen i håret i en kvart i timmen.
 • Skölj. Häll 2 skedar blommor med 2 liter varmt vatten, lämna i ungefär en timme. Stam, lägg till några skedar citronsaft och skölj håret efter tvätt. Det är lämpligt för att lätta håret och ge det en naturlig glans.
 • Oljextrakt baserat på kamomill innehåller alla fördelaktiga egenskaper hos växter i höga koncentrationer.

Det finns två sätt att göra det:

 1. Hot. Häll en torrkamille, häll den i en behållare och täck den med basolja (oliv, mandel, etc.) i ett förhållande 1: 2. Placera behållaren i vattenbadet och gryta i 2 timmar. Ta försiktigt bort från värme och kyla helt för att inte bränna dig själv med olja! Filtrera sedan och häll i en ren behållare.
 2. Det är kallt. Ett längre sätt som sparar mer användbara komponenter. Häll den torkade kamillen i en behållare och fyll den med basolja i ett förhållande 1: 2.

Insistera på en mörk plats i ungefär två veckor, sedan belastning.

Kamille spray ska appliceras efter varje shampooing på vått rent hår innan du använder något annat sätt. Ta 250 ml kamilledekok, vilket måste göras enligt ovanstående recept. Lägg till en matsked linfröolja och några droppar väsentliga (rosmarin, salvia, ylang-ylang, aloe).

Häll i en sprayflaska och spray dagligen på håret. De kommer att starkt stärka och förvärva en levande briljans. Håll sprayen i kylskåpet, men försök att minimera hållbarheten.

Hur man lagar en avkok?

Det finns flera sätt att förbereda kamilleavkok, vilket är huvudkomponenten i många recept för hår, som vi kommer att diskutera nedan.

Den är lämplig för att tvätta dina lockar, skölja, göra masker, sprayer, balsamer, färgtoner och mycket mer:

 1. För en basavkokning, som i sin rena form lätt kommer att tända håret, ge det sken och hälsosam utseende, ta det antal kamilleblommor du behöver och fyll dem med varmt vatten med en hastighet av 1: 5. Insistera 5-10 minuter, koka sedan i en halvtimme och insistera ytterligare en halvtimme. Låt svalna, spänna och använd enligt anvisningarna.
 2. Ta 3 msk. skedkamomill och lägg den i en gasväska. Doppa den i en kastrull med 1 liter varmt vatten och koka i minst en halvtimme. Det återstår bara att kyla den resulterande buljongen.

Vad ska man kombinera?

 • Kamille med citron lyser upp håret, ger dem en naturlig glans och mjukhet. En handfull kamille häll ett glas kokande vatten och tantalizing i ett vattenbad. Kyla, tillsätt saften av halv citron och några skedar av basolja. Applicera på håret och låt masken suga väl, låt det torka ut. Om möjligt, sitta i solen för att förbättra effekten. Utför proceduren en gång i veckan i flera månader.
 • Med lövblad. Om du tar bladen på den här ädla växten, som vanligtvis uppfattas av oss som kryddor för soppen, kan du få ett vitaminbröd som har en positiv effekt på håret. Blanda 3 matskedar av kamomill och 5 laurelblad, tillsätt dem 1 matsked rosmarin. Häll en halv liter kokande vatten över den, täck med ett lock och låt det stå i två timmar, sedan spänna. Gruel ska inte kastas bort - det kan gnidas in i rötterna som en vitmask för hår.
 • Med nässla. Detta avkok är utmärkt för att skölja hår och skapa på grundval av olika masker. Förbereda det är mycket enkelt - du måste blanda 2 delar örter, häll dem med en liter vatten, sätt på elden och koka. Låt sedan buljongen släppa i ytterligare 10 minuter, låt svalna och filtrera. Dampa håret med den resulterande vätskan, det är bekvämt att göra detta med en sprayflaska. Torka sedan håret med en handduk och lämna i en halvtimme tills den är helt torr.
 • Med glycerin. Om du har skört, torrt hår, tillsätt glycerin till kamomillmasken. Den är väl lämpad för lockigt hår och lyser krullarna med 2-3 toner. Det är dock nödvändigt att använda det mycket noggrant, för att du, efter att ha hållit masken, kan torka upp håret, tvärtom. Dessutom, innan du utför proceduren, kontrollera om du är allergisk mot denna åtgärd genom att påföra den på armbögen.
 • Med henna. Henna ger i sin rena form håret en rödaktig nyans, och den "soliga blomman" lägger till guldhet åt det. För medelstort hår behöver du 3 påsar av henna och ett halvt paket kamille. Blommor måste brygga i en kastrull, i en separat behållare för att blanda henna med vatten, och bara sedan kombinera dem tillsammans. Du kan lägga till blandningen ett par droppar essentiell olja. Tack vare kamille kommer henna inte att flöda, så du kan säkert lämna hemlagad färg på håret i 2-3 timmar, varefter du måste tvätta det och inte glömma att applicera en balsam på håret i slutet.
 • Med kalendula. Masken hos dessa två växter kan användas för att accelerera hårväxten. Blanda två delar av örter, fyll i en liter kokande vatten och låt i 30 minuter. Använd som balsam.
 • Med älskling. Honung har en positiv effekt på håret, och kamomill hjälper alla dess fördelaktiga komponenter att absorberas av huden. För att förbereda en läkningsmask för honung och kamille för intensivvård behöver du 4 skedar blommor och en halv kopp varmt vatten, vilket du måste hålla i ett vattenbad i ca 20 minuter. Den färdiga blandningen måste spänna och svalna, lägg sedan till 2 matskedar honung och blanda väl. Masken måste gnidas in i rötterna, fördela återstoden av blandningen till tvättat vått hår. Lämna i en halvtimma, skölj med varmt vatten. För att få en synlig effekt måste du spendera minst sju procedurer.
 • Med burdock. En avkok av dessa örter hjälper perfekt med håravfall, hjälper till att bli av med mjäll och irritation i hårbotten. Ta krossade örter i lika stora proportioner, täck med kokande vatten, koka och koka i ytterligare 15 minuter. Vika väl med en handduk och låt den infilera tills buljongen har svalnat. Stam buljongen fuktar håret efter att ha slagit huvudet, gnugga vätskan i hårrötterna.

Ansökningsmetoder

Vi har redan övervägt olika typer av kamilleprocedurer som enkelt kan utföras hemma. En av de mest populära sköljer håret med avkok, vilket kan göras utan stor ansträngning.

Mycket mer intressant är en annan populär metod för applicering - färgning och lysande strängar, som vi kommer att lära känna bättre.

Om du vill uppnå en ljus nyans börjar du med samma avkok. Lätta strängar, han kommer att ge en gyllene nyans, blond hjälper dig att se ljusare och rädda dig från, ofta inneboende, musskugga.

Eftersom avkoksreceptet beskrivs ovan är det inte nödvändigt att upprepa det igen. Man får bara notera - om du vill ha en mer intensiv färg, ta mer kamomill, men mindre vatten, och vice versa.

Observera att en mycket stark buljong kommer att ge en skugga av koppar till ditt hår, även om håret är svart. Om du är brunhårig börjar de kasta en vacker gyllene bländning.

Det resulterande avkoket fukta håret över hela längden och låt det torka helt. Det behöver inte tvättas och det är nödvändigt att torka det på ett naturligt sätt, utan att använda en hårtork.

Naturligtvis är det nödvändigt att genomföra mer än ett förfarande, åtminstone inom en månad, för att uppnå önskat resultat. Men effekten bör märkas efter den första ansökan.

Fördelen med kamomillbuljong, att den kan användas på både ostärkt och färgat hår - du kommer fortfarande se resultatet.

Det finns andra recept för blekning av hår som har förbättrade effekter:

 • Infusion med peroxid. Häll en handfull kamomill en halv liter vodka och lämna i två veckor. Stam, tillsätt 50 ml peroxid och använd för att lätta håret.
 • Mot grått hår. Avkok i termos - för 1 del kamomill, ta 3 delar vatten och låt i 4-5 timmar. Därefter dividerar håret i strängar och vattnar det väl med den resulterande produkten, som i vanlig färgning. Därefter, linda en film, linda en handduk och håll i ca en timme.
 • Med glycerin. För att få en guldgul nyans av naturligt hår, som kommer att hålla länge på ditt hår, häll 150 g kamille 500 ml kokande vatten och lämna i flera timmar. Sedan spänna, tillsätt glycerin och tvätta huvudet med blandningen. Resultatet är inte långt framöver.

Vilken tusensköna behöver samla?

Det finns många sorter av vita blommor med ett gult centrum, men för medicinska ändamål och kosmetologi används endast kamille. För att skilja det, skära en kniv på huden - den ska vara ihålig. Detta kommer att vara det viktigaste kännetecknet för den växt du behöver.

Det är bättre att samla det i början av blomningen (i maj-juni), i slutet är det inte alls lämpligt att använda.

När du samlar, skär med saxblommor vid basen. Dra inte ut dem med roten eller riva av alla blomställen på en buske. Var noga med att lämna några av blommorna för senare reproduktion.

recensioner

Tjejerna, som provade olika kamilleprodukter på håret, pratar mycket positivt om dem.

De flesta säger att det är en naturlig och prisvärd lösning som ger en synlig effekt. Kamille är tillgänglig för alla, eftersom det finns i ett apotek bokstavligen för ett öre.

Bland bristerna kan man bara identifiera ljusstyrkan, som inte gillar brunetter. Alla andra kan använda den utan rädsla.

Alla hårmaskor baserade på olika örter anses vara mest användbara och effektiva i kosmetologi. Hur man gör en mask för hår med kamomill? Hemligheten kommer att avslöjas i detaljerade anvisningar nedan.

Kamille för hår - blekning, sköljning och de bästa maskerna

Någon skönhet vet att de bästa hårvårdsprodukterna är naturliga, bland annat det är värt att markera kamillefärg. Kamille för hår är väldigt användbar, dekoder från denna växt för att stärka hår användes även av våra mormor.

Fördelarna med kamillehår

Torrkamille används som råmaterial, trots sin lilla storlek, den har en unik sammansättning av medicinska ämnen, nämligen:

 • Apigenin - hjälper till att leverera hårrötterna med alla nödvändiga näringsämnen i den utsträckning som behövs;
 • Essentiell olja - har antiallergisk effekt, lindrar smärta, accelererar sårläkning, hjälper till att återställa immunitet
 • Quercetin - har antispasmodiska, anti-edeem, antiinflammatoriska och oskyddade effekter
 • Chamazulene - används ofta i kosmetika för barn och känslig hud, eftersom det mjuknar huden och har en allergivänlig effekt;
 • Umbelliferon - dilaterar blodkärl och lindrar spasmer. Kämpar svamp som orsakar mjäll
 • Luteolin - skyddar mot ultraviolett strålning;
 • Tanniner - göra starkare rötter, stimulera tillväxt
 • Polysackarider - ta bort toxiner, kolesterolföremål och tungmetaller. Hjälper att behålla vatten i håraxeln, vilket gör det starkare;
 • Organiska syror - fungera som ett antiseptiskt medel.

Dessutom innehåller sammansättningen av växternas blommor nikotin- och askorbinsyror, flavonoider, fytosteroler, karoten - som till stor del påverkar inte bara krökarna utan också hela kroppen. Den systematisk tillämpning av ett avkok av kamomill för tillverkning av masker i hemmet eller skölj shag fyller sin lyster, det är inte allt bra, vilket kan ge kamomill lockar.

Kamillehårvård ger följande resultat:

 • Curls blir mer elastiska, bryta och sällan bryta;
 • Nästan inte förvirrad och lätt att kamma
 • Huden slutar peeling och mjäll försvinner;
 • Trött på den konstanta torkningen av hårtork, strykning, perm, inflytandet av färgkompositioner hår - återställd;
 • Efter några månader med att använda kamilleinfusion, upphör krullarna att brista och börja växa snabbt.

Kamomill för lätta och sköljning

Många växter används för kosmetiska och hälsosamma ändamål. Kamille för hår är ett naturligt sätt att lysa och läka trådar hemma. Den största fördelen med att använda en blomma är dess hypoallergena och regenererande egenskaper.

Fördelarna

Apotekskamomill är ett mycket välkänt medel i traditionell medicin. Denna växt har ett antal användbara egenskaper:

 1. Oljan (som för övrigt inte behöver brytas - den lämnar växten när den bryts) innehåller sesquiterpenoider. Dessa är naturliga ämnen som har en kraftfull regenererande effekt. Med hjälp sår, brännskador, finnar och andra problem som uppträder i hårbotten efter felaktig vård, läker mycket snabbare än i naturliga förhållanden.
 2. I blommens saft finns flavonoider. Dessa är naturliga antibakteriella föreningar som förhindrar att såren ruttnar. Det är därför det ofta används för att behandla problemhud och normalisera arbetet i talgkörtlarna.
 3. Växten hjälper till att återställa håret efter färgning eller annan kemisk exponering. Fettsyror regenerera protein, vilket är huvudkomponenten i håret, så att krullarna blir mer täta och glänsande.
 4. Kamille är en av de bästa regleringsmedlen för kombination och fet hår. Med hjälp av sin buljong, i antikens tider, uppdaterade tjejerna håret länge.
 5. Tack vare vitaminer används den också för torrt hår. Regelbunden tvätt av krullar i avkoket av växten eliminerar splittrade ändar och förlust.

Skölj avkokning

Kamilleavkok för hår används oftast hemma - det är lätt att göra och kan användas vid vilken som helst lämplig tidpunkt. För dess förberedelse måste du köpa torra blommor av växten. I apotek som säljs som förpackad produkt, och placeras i påsar. Man tror att det är bättre att använda boxad förpackning för personlig vård.

Framställning av kamomillbuljong:

För att förbereda verktyget tas två matskedar blommor i ett glas kokande vatten. Fältkamille ångas med kokande vatten och inte med varmt vatten - det här är extremt viktigt, för annars kommer avkoket inte att vara den rätta koncentrationen. Observera att det inte rekommenderas att smälta det, eftersom vid långvarig exponering förstörs fördelaktiga föreningar.

Användning:

Det är nödvändigt att skölja håret efter tvätt och därigenom använda buljong som balsam.

Detta recept kan förbättras något med folkmetoder. Då blir det mycket lättare att måla trådarna. Till exempel, tillsätt en infusion eller en lösning av en annan ört till ett klart avkok.

Linden är idealisk för lätta porösa lås och nässla eller burk för mörka. Deras färg bidrar till att normalisera pH-balansen och ger mjukhet till krullarna. Linden bryggs i proportioner 3: 1 i förhållande till vatten, infunderas i 2 timmar och kombineras med kamomill. Andra växter är beredda på samma sätt.

I denna buljong kan du också tvätta huvudet. Tack vare örterna är vattnet mjukt, perfekt lämpat för vård av melirovannyh eller blekt krullar. Du kan också lägga till burdockolja, infusion av nässla eller burdock för att stärka glödlamporna och öka tillväxten i ordern.

Video: Chamomile skölj recept

Kamille hårlättnad

Att färga kamillehår hemma - du måste vara tålamod, men deras tillstånd före och efter blixten försvårar inte bara, men det blir mycket bättre.

Det enklaste sättet för ägarna av lätt hår - ett koncentrerat avkok (där proportionerna fördubblas från originalet) hälls i en flaska med en spray. Det visar sig vara en slags ljusspray. De behöver sprinkla lockor varje gång du lämnar huset.

Ibland är kamilleavkok för hår blandat med citron - det påskyndar processen för förtydligande. Under påverkan av solens strålar förändras krökarna gradvis, och en månad senare erhålls effekten av streckade strängar. Det rekommenderas att starta en sådan färgprocess på forum på sommaren när solen är mest aktiv.

Foto - Kamille med citron

För att få samma effekt av blekta krullar på mörkt hår, måste du använda kamillextrakt, komplettera det med olika ingredienser. För att förbereda alkoholtinkturen behöver du hälla blommorna av växten med alkohol. 0,5 gram vätska tar cirka 200 gram gräs. Alla komponenter placeras i en mörk flaska och placeras i 2 veckor på en sval plats. Varje dag måste du skaka behållaren. Efter 14 dagar är tinkturen klar för användning.

För mörkt och färgat hår måste du blanda:

 • Honung - 2 matskedar;
 • Citronsaft - 3;
 • Infusion - 2.

Alla ingredienser blandas noggrant och appliceras på hela hårets längd (om du bara vill tända bara tipsen, smörj dem därför endast). Lösningen är åldrig från 1 timme till 3. I vissa fall rekommenderas det även att lämna den över natten. En sådan ljusmask är oerhört användbar för normalt och kombinerat hår, eftersom det bidrar till deras långsiktiga renhet.

Före och efter förtydligande

Kamille eterisk olja, liksom extraktet av kronblad, har också ljusare egenskaper för hår. Eter appliceras i ren form på strängarna, annars kommer det att bli en effekt av ett otvättat huvud innan du går ut. Effekten är densamma som sprayen: under påverkan av solens strålar, syrar syran något pigmentet.

Färglösa henna och kronblad lyser vackert. 150 gram av en växt du behöver hälla 300 ml vätska, tillsätt blandningen en burk glycerin (50 gram) och en påse av henna (ungefär samma). Förvara klarifieraren i minst 2 timmar.

Recensioner hävdar att om en brådskande hårlättnad krävs, kombinerar den helande kamille även med väteperoxid. Peroxid avlägsnas med hjälp av aktivt syre, inte bara ett naturligt pigment, men också en kemisk, men det kan torka ut krullar. Därför rekommenderar vi att du använder detta recept endast i nödfall.

På 3 delar av infusionen tas 2 delar peroxid. Du får en brusande vätska, som måste fördelas noggrant längs strängarna. Lös lösningen i 40 minuter. Ansökan är endast möjlig 1-2 gånger i veckan, för annars kommer krullarna att vara uttömda.

Kamille masker

Kamille används oftast för oljigt hår: sköljning normaliserar strängarnas tillstånd, och masker lugnar hårbotten och förbättrar talgkörtlarna. För att minska fettinnehållet måste du kombinera kamille och salvia i lika stora delar och häll vatten (1: 2). Den resulterande lösningen kan tillsättas till schampo eller balsam.

Om allvarlig behandling krävs är detta avkok kombinerat med protein och kokosnötolja. Applicera på hela ytan av huvudet, särskilt försiktigt gnugga in i rötterna. Håll minst 40 minuter.

För glans och färskkretsfärg kombineras mint med kamillejuice. Denna metod är lämplig för återvinning av vilken typ av hår som helst, men det mest märkbara resultatet kommer att ligga på problem. Friska blommor är finhackade och staplade i ostklaff. För att få saften behöver du klämma tyget väldigt tätt. På en sked flytande tas 5 droppar pepparmintolja. Gnidde enbart på rötterna.

För benägen att tvärsnitt, en hårmask med kamomill, som inkluderar:

 • Ägg (vit);
 • Avkok av växten;
 • Blå lera

Blomman blandas med lera i lika stora proportioner, varefter protein läggs till massan. Verktyget sprids endast på tipsen. Håll i en halvtimme.

För behandling av seborré eller mörk håravfall kombineras ekbark och kamille. Barken är förkrossad: i proportionerna 1: 2 kokas växten i 10 minuter. Blanda dem i lika delar. Samma recept används för att färga grå trådar. I detta fall är blommor en bra grund för att fixa "färg".

Mot mjäll och kliande i hårbotten hjälper St John's wort, som kombinerar med kamomill för att förhindra ökad torrhet. Calendula används också på samma sätt, men med hjälp av apelsinblommor är det mycket lättare att bli av med finnar på huvudet.

Hypericum förbinder med kamomill - 2 delar kamille och 1 hypericum. Allt är fyllt med 2 delar vatten och infunderas i flera timmar. I vätskan kan du lägga till aloe vera juice eller honung. Applicera endast på rötterna och tvätta inte i 30 minuter.

För torra och skadade lockar rekommenderas att använda glycerin. Det läggs till avkoket. På 2 matskedar tas 10 gram medel. Detta är ett utmärkt sätt att snabbt fukta sköra och splittrade ändar.

Kamille blommor för hårvård - inte bara behandla, men också färg.

Jag bestämde mig för att få veta mer om vilka örter som kan användas i hårvård.

Och jag börjar med min favorit kamomill!

Vad denna växt är, vilka användbara egenskaper den har och hur kamomill används för hår och kommer att diskuteras i den här artikeln.

Från den här artikeln lär du dig:

Kamille för hår - hemligheterna för användning

Några intressanta fakta om växten.

Det finns många typer av kamomill. Men inte alla är gynnsamma för människokroppen, men bara några av dem.

En av företrädarna för denna grupp är kamille.

Det tillhör årliga örtplantor som tillhör Astrov-familjen.

Trots det förankrade vetenskapliga namnet hade denna växt i folket många andra namn.

I olika volosts och provinser kallades det på sin egen väg.

Denna omfattande information innehåller den botaniska ordboken Annenkov, som publicerades under 1800-talet.

Hon kallades på olika ställen en baddräkt, en scythe, en rodnad.

Vad är en del av kamille?

Den mest värdefulla substansen i kamomill är chamazulen.

Det har en antiinflammatorisk och lugnande effekt. Från blommorna i växten få värdefull kamilleolja.

Förutom den eteriska oljan innehåller kamille en uppsättning vitaminer, ett antal organiska syror, en stor mängd mineraliska element och ett antal naturliga färgämnen.

Användbara egenskaper hos kamillehår

Den positiva effekten av kamomill på kroppen har länge varit känd. Kamille visar mycket effektivt dess egenskaper i förhållande till håret.

Kamillehåret blir mer hälsosamt.

Detta ger bättre skydd mot de olika negativa faktorerna i miljön.

Vad är användningen av kamillehår:

 • Växten ger desinfektion av hudens epidermis.
 • Håret från appliceringen av växten blir mjukare.
 • Kamille används för hårväxt.
 • Växten bidrar till att öka blodtillförseln till hårfollikeln.
 • Kamille förhindrar bildandet av överskott av talg.
 • Det låter dig bli av med ett sådant obehagligt fenomen som mjäll.
 • Som en följd av kamomillapplikation blir håret slät och silkeslen.
 • Den har förmåga att lätt tona på gråa hår och kan lätta krullarna.
 • Hårsträngar blir glänsande och kammar hår utförs lättare.
 • Kamille kan lugna irriterad hud som är tunn.

Hur man ansöker kamille för hår?

Torrkamille kan användas för hårvård. Av det, enligt olika recept, beredas infusioner och dekoktioner.

 • Kamillextrakt för sköljning av hår

Kemelhår infusion kan beredas hemma.

1 msk torkad kamomillblommor ska hällas med 1 kopp kokande vatten och koka i ett vattenbad, koka i 15 minuter. Kall och spänning. Lägg till en infusion av 1 liter varmt vatten och skölj håret, låt det torka naturligt.

Sköljning av hår med kamomill ger dem en underbar utsikt.

Om du lägger till mer honung där får du en bra hårmask.

 • Kamilleblommor för hår i kombination med andra örter

Kamille är mycket effektiv i kombination med andra örter.

Ett bra botemedel mot håravfall och för att stärka håret är nässle och kamillehår.

Sätt i två liter vatten i en kastrull och sätt i brand. Så snart vätskan kokar, lägg till en handfull torrnål och kamille.

Därefter släckes elden och pannan är täckt med lock.

Infusionen utförs i två timmar. Detta skölj hår.

Kamillehår kan också blandas med salvia och mynta.

 • Kamille med aloe för hår

Kamille och aloe för hår skulle vara ett bra botemedel.

Denna mask kommer att vara mycket effektiv i situationer där håret är torrt och ser trött ut.

Ta en matsked infusion av nässla, kamille, ricinolja och aloe juice. Honung läggs till denna blandning i mängden två matskedar.

Det appliceras och åldras på håret i 40 minuter. Därefter görs shampooing.

En liknande procedur bör utföras varje vecka med en frekvens av 2-3 gånger. Verktyget är mycket effektivt, resultatet manifesteras snabbt.

Sådana masker kommer att fuktar håret, kommer att förbättra hårsäckens näring.

Färga blont hår med kamomill

Och med hjälp av kamomill kan du lätta håret och ge det en vacker guldfärg, vilket gör skuggan lättare.

Många kvinnor är intresserade av denna fråga och frågar hur man lyser håret med kamomill? Sådan färgning är möjlig, men endast på ljust hår.

Det finns många recept för detta.

Ett exempel är:

 • Kamille i en mängd av 150 g hälls med kokande vatten av 0,5 liter;
 • infusion utförs i ½ timme;
 • då måste infusionen filtreras
 • och applicera på hår i 30 minuter;
 • sedan spendera tvätt av fonderna.
 • Det använder varmt vatten.

Denna kamillehårfärgning bör göras varje dag för att uppnå önskad effekt.

Kamille eterisk olja för hår

Specialister från kosmetologi ger denna naturprodukt stor betydelse när det gäller hårvård.

Kamille eterisk olja innehåller alla de fördelaktiga egenskaperna hos blomman. Kamilleolja är en koncentrerad oljig natur av vätskan och kan vara en del av olika masker för hår.

Applicera kamilleolja för hår kan du uppnå tydliga fördelar:

 1. De regenerativa planprocesserna i hårfollikeln accelereras.
 2. Det finns en restaurering av hårets struktur som är skadad.
 3. Strängar av hår blir ömma, få ett briljant utseende.
 4. Förbättring av huden uppträder samtidigt med eliminering av mjäll.
 5. Huden kommer sluta peeling.
 6. Processerna i samband med inflammatoriska förändringar kommer att minska, och håret kommer att stärkas.

Du kan göra hårskrubbning, tillsätt olja till schampo och andra hårvårdsprodukter och massage din hårbotten med den.

Köp härlig ekologisk ekologisk kamilleolja här

Kontraindikationer för användning av kamillehår

Det finns inga speciella kontraindikationer för användning av kamomill, men det finns ett antal begränsningar.

Det är bättre att överge användningen av kamomill under graviditetens första trimester.

Man bör inte glömma att enskilda komponenter kan ha individuell intolerans mot kamomillens komponenter.

Använd kamillehår ordentligt och var vackert!

Med dig var Alyona Yasneva, hejdå alla!

BLI MED MIG GRUPPER I SOCIALA NÄTVERK

Ett avkok av kamille ger vitalitet och hälsosam glans till ditt hår

Kamille är en söt, känslig blomma som tar hand om ditt hår och ger den en trevlig guldfärg. Denna växt är ett naturligt färgämne som har blivit ett hälsosamt alternativ för dem som vill lätta krullarna utan att skada deras hälsa.

Men kamilleavkok för hår används inte bara som ett ljusmedel. Det kan bota försvagade och sköra strängar, lindra mjäll och läka sår i hårbotten. Denna åtgärd närmar och förstärker folliklarna, har en helande och lugnande effekt. På grund av dessa egenskaper började kamille ganska ofta införlivas i kompositionen av modern kosmetika. På basis av kamomillbuljong kan du göra hemlagad schampo, skölj, balm och olika masker.

Vad är bra avkok?

Ett avkok av kamomill ger stor nytta för hår och hårbotten. Den härdande effekten av denna åtgärd beror på närvaron av vitaminer, karotenoider, eteriska oljor, hartser och mineraler i dess sammansättning. Det passar alla, oavsett vilken typ av hår och hud som helst.

Varning! Kamilleavkok kan appliceras även med problematisk och särskilt känslig hårbotten.

Med regelbunden användning av det här verktyget lockar krullen bli silkeslen och elastisk. Och detta är inte alla dekodernas positiva egenskaper. Med det kan du:

 • minska sårbarhet
 • för att eliminera spetsavsnittet;
 • eliminera fläckning av hårbotten;
 • bli av med mjäll och förhindra att det återkommer.
 • återställa hårstruktur
 • stoppa utfallet
 • stärka glödlamporna;
 • aktivera tillväxt.

Hur bryr du dig om ditt hår?

Flera medel kan göras från torkade kamomillblommor. Vi föreslår att du överväger flera beprövade recept som hjälper till att återställa, lätta trådarna och eliminera mjäll.

Brightening sköljning

Blont hår kan ges en ljusare nyans, men för detta bör du utföra flera procedurer. Förbereda verktyget enligt följande:

 • matskedblomställningar häll 250 ml vatten;
 • koka upp innehållet
 • insistera buljong i 30 minuter, filtreras.

Det är viktigt! Mängden av produkten beror på hur tjock och lång håret är. För en kort hårklippning räcker det med att använda 250 ml vätska, och för särskilt långa krullar behöver du ungefär sju glas vatten och följaktligen sju skedar torra råvaror. Om du använder starkare avkok kan du även ge mörkt hår en kopparskugga.

I det färdiga avkoket måste du tillsätta 100 ml citronsaft och applicera på tidigare tvättat och torkat hår. Tvättmedel tvättas inte. Med ett regelbundet förfarande blir strängarna mycket ljusare. Varaktigheten av kursen beror på vilken nyans du vill ge till dina lockar.

Hemlagad schampo

Kamilleavkok kan kombineras med vanligt schampo och göra det till ett omhändertagande medel. Medicinsk schampo recept är som följer:

 • 4 matskedar torrt råmaterial häll 100 ml vatten;
 • koka, stäng locket och insistera på 40 minuter;
 • innebär att filtrera och svalna till rumstemperatur.

Men diskmedel för hår kan beredas enligt ett annat recept:

 • 4 msk blomställningar häll 500 ml vatten;
 • koka och koka i 10 minuter;
 • filtrera, kyla något;
 • Grädda 8 msk barntvål och lös upp i buljong;
 • Tillsätt 15 ml glycerin och överför schampon till en mörk plats.

Efter två veckor är verktyget helt klart för användning.

Medicinsk mask

Denna mask kommer noga att ta hand om håret, återställa strukturen och främja tillväxten. Du måste göra följande:

 • en halv kopp torra råvaror att slipa i en kaffekvarn;
 • Häll 250 ml kokande vatten och smält i 30 minuter;
 • tillsätt 5 ml citronsaft och 15 ml flytande honung och brandy till det färdiga avkoket;
 • tvätta håret, fördela produkten över hela längden och täck med en handduk.

Masken tvättas av efter 40 minuter med rinnande vatten.

mjäll

Kamilleavkok kan användas inte bara för hår, men också för att rensa hårbotten från mjäll. Receptet för det här verktyget är enligt följande:

 • i en behållare för att kombinera torkad kamomill, nässla och lavendel, bör du få ungefär tre matskedar av blandningen;
 • Häll 3 koppar vatten, koka och koka i 5 minuter;
 • filtrera och kyla buljongen.

Denna sköljning ska appliceras efter varje shampooing.

Tips! För att bli av med mjäll snabbare bör du använda kamille istället för det vanliga schampot.

För oljigt hår

Du kan göra ett avkok som hjälper till att klara av överdriven fetthet i hårbotten och ge färskhet till krullarna:

 • matsked torkade blomställningar häll 100 ml vatten;
 • koka och täcka;
 • ta bort agenten från värmen och insistera ca 20 minuter;
 • filtrera, kyla och häll 100 ml vodka.


Detta verktyg måste gnidas i hårbotten efter en dag med shampooing.

Fuktgivande balm

Följande balsam hjälper till att vitalisera torra krullar:

 • matskedblomställningar häll 100 ml vatten;
 • koka, ta bort från värme och låt i 30 minuter
 • Häll 40 ml lanolin och returnera behållaren med innehållet till elden.
 • värm vätskan, men koka inte den;
 • filtrera, kyla och tillsätt 10 ml vodka.

Förvara den resulterande balsammen ska vara i en behållare under ett tätt lock i kylskåpet. Innan den appliceras måste den värmas upp i ett vattenbad. En timme senare tvättas produkten med schampo och huvudet sköljs med kamilleavkokning.

Från grått hår

Få människor vet att med hjälp av kamomillbuljong kan du inte bara läka ditt hår, utan också "förklara" det gråa håret. Du kan förbereda produkten enligt följande recept:

 • sätt 2 msk kamomill i en kastrull och häll 125 ml vatten;
 • koka i 5 minuter;
 • insistera på 4 timmar, filtreras.

Den färdiga produkten måste appliceras på håret - från rötterna till ändarna, wrap huvudet med en handduk, efter en timme ta bort den och torka trådarna vid rumstemperatur.

Tips! Använd inte en hårtork för torkning, eftersom det kommer att torka håret hårt, varefter de också måste behandlas för brittleness.

För att stärka hårsäckarna

Om du märker att ditt hår har börjat falla ut intensivt, kommer följande åtgärd att hjälpa till här:

 • sätt 3 matskedar av torkade kamomillblommor och en matsked torkad nässla i pannan;
 • häll en halv liter kokande vatten;
 • skicka blandningen till ett vattenbad;
 • 20 minuter senare, bör buljongen filtreras och sättas in i rågbrödsmulan;
 • Blanda efter massan i en bländare efter 15 minuter och fördela den resulterande masken över hela längden av håret.

Produkten tvättas av efter 2 timmar med rinnande vatten och sköljs med kamilleavkokning.

Som du kan se är alla ovanstående recept mycket lätta att förbereda och använda. Ett avkok av kamomill med regelbunden användning hjälper till att återställa hårets skina, hälsa och välvårdade utseende.Nästa Artikel
Hur vacker hårkrullarekrullare