Salicylsalva för psoriasis


Salicylsalva för psoriasis rekommenderas av läkare som ett universellt botemedel, det är lätt att använda och har bra recensioner. Den aktiva och viktigaste delen av salvan är salicylsyra.

För första gången isolerades detta kemiska ämne genom laboratorium från pilbark av den italienska forskaren Raphael Piria. Därför heter salix, som är översatt från latin som "pil".

Kanske, från den hela kolossala listan av anti-psoriasismedel (sprayer, geler, tabletter, injektioner, kinesisk salva för psoriasis, olika krämer), upptar salicylsalva en speciell plats.

Vilken salicylsalva

Numera appliceras salicylsalva (foto 2) från olika hudskador: från akne, från svamp, från vårtor, från akne, från dermatit och förneka, samt från olika ärr och irritationer. Och det har givetvis bra recensioner och har visat sig i behandlingen av psoriasis.

På grund av salicylsyraens naturliga egenskaper skapar salicylsalva med psoriasis en antiinflammatorisk och antimikrobiell effekt, vilket har en positiv effekt på de drabbade områdena hudpsoriasis. Och den keratolytiska egenskapen hos salicylsalven hjälper till att rensa plåten av döda hudvågor, som är kraftigt sprinklade med sjuka områden i huden.

Salicylsalva för psoriasis i dess effekter liknar Frälsningsarméns avantgarde. Uppgiften med salicylsalva är att förbereda ett springbräda för viktiga droger och medicinska förfaranden. Namnlösa: Det rensar sårpunkten från scabs och hjälper till att snabbt läka blödande sprickor, vilket ger patienten allvarliga besvär.

Men det är nödvändigt att bestämma att salicylsalven inte är ensam för att fullständigt bli av med psoriasis på huvudet, men bara lindrar de allvarliga symtomen på sjukdomen i form av minskad inflammation på de drabbade hudområdena.

Instruktioner för användning av salicylsalva för psoriasis

Det verkar, sprida det och glömma det, men det behövs ett kompetent tillvägagångssätt i allt. Först och främst är det nödvändigt att konsultera en läkare som kommer att ge instruktioner för användning av salicylsalva för psoriasis.

Idag producerar läkemedelsindustrin sorter av salicylsalva, som skiljer sig åt i salicylsyrainnehållet i dem: 2 procent, 5 procent och 10 procent salicylsalva. Det finns också sextio procent pennor som används för att bekämpa vårtor.

För psoriasis är det bästa alternativet 2 procent salicylsalva (med två procent salicylsyra). Det är nödvändigt att inse att syra är sur, oavsett koncentration.

Därför är långvarig användning av salicylsalva fylld med oförutsägbara konsekvenser. I medicinsk praxis varar inte användningen av salvan mer än en månad för ytterligare två veckors vila.

I grund och botten är detta användningsområde för salicylsalva dikterat av det faktum att kroppens hud börjar vänja sig på salicylsyra och detta leder till en signifikant minskning av läkemedelseffekten och allergiska reaktioner kan inträffa. I detta fall rekommenderas att byta till Kartalin salva från psoriasis eller någon annan på fast oljebaserad basis.

Innan du applicerar salicylsalva enligt instruktionerna, måste du rengöra din själ ordentligt, med den här proceduren kan du:

 • rengör huden för personlig hygien
 • mjuka täta plack och öppna porerna i huden, vilket bidrar till en bättre absorption av salicylsalva,
 • Varma bad förbättrar blodcirkulationen i de inre skikten av epidermis, vilket förbättrar transporten av syre till de drabbade vävnaderna i huden.

Särskilt effektiv är användningen av salicylsalva för psoriasis efter badet, när huden är mycket ångad!

Standarden är utsmält på morgonen, till exempel efter att ha duschat, och sedan på kvällen vid sänggåendet.

Men den moderna personen, som leder en aktiv livsstil, morgonläkningsprocedurer kan skapa ytterligare problem. I form av bortskämda kläder och att gå ut till allmänheten med ett utsmyckat huvud eller ansikte, på något sätt inte av din hand.

Därför är det tillåtet att använda salicylsalva på kvällen, hemma.

Det rekommenderas starkt att köpa gammalt sängkläder, vilket efter kursen inte är synd att kasta bort. Salicylsalva har en mycket oljig bas och absorberas inte bara i huden utan också i underkläderna!

Om starka blödande sprickor uppträdde på de drabbade områdena i huden, beställde Gud salvan att appliceras. Mycket ofta uppstår liknande symtom på sjukdomen om psoriasis har kommit ut på handflatorna eller fötterna (klackarna).

I detta fall blandas salicylsalva med petrolatum, vilket mjukar huden mycket bra. Preliminärt är det nödvändigt att ånga plattorna i varmt vatten.

Recensioner för salicylsalva för psoriasis

 1. Används som en salva för psoriasis på huvudet, smurt i en månad. Peeling snabbt gått, så jag rekommenderar! Bara två månader senare uppträdde de igen och de måste smutsas igen. Granska Veronica S.
 2. Jag har letat efter något för att avlägsna klåda av psoriasis på mitt huvud och rådde denna salva. Jag använder sällan och rent för förebyggande ändamål. Feedback från Andrei V.
 3. Används salicylsalva (5 procent) under lång tid. Men för att säga att det kommer att direkt bota psoriasis, kan jag inte. Mest troligt bör den användas som profylaktisk, det är möjligt tillsammans med andra medel. Recension Catherine P.
 4. Denna salva, som alla salicylsyra salvor, bidrar till att stoppa hudinflammation och minska flaking. Salvan hjälpte mig, i mina händer är nästan ingenting synligt. Granskning av Igor N.

Salicylsalva under graviditet och hormoner

Innan du använder salicylsalva under graviditeten bör du alltid rådgöra med din läkare.

Sällan blandas salicylsalva 2 procent och 5 procent med hormonella medel. Effekten är fantastisk, sjukdomen minskar framför ögonen, men det är nödvändigt att sluta använda dessa droger, eftersom psoriasis uppträder med ny kraft.

Rådet - dessa droger tillämpas endast på öppna delar av kroppen (ansikte, händer) för att uppnå kosmetisk effekt och en gång om dagen och i två veckor då en paus i en vecka.

Sammanfattningsvis har salicylsalven visat sig vara den bästa lösningen för psoriasis, främst genom förebyggande åtgärder. Låt läkemedlet inte hitta några uppenbara biverkningar från användningen av salicylsalva för psoriasis, var försiktig i sin användning ändå och var noga med att konsultera en hudläkare.

De bästa salvorna och krämerna för psoriasis i hårbotten

Det händer att på grund av vissa faktorer uppträder psoriasis på håret, vilket åtföljs av bildandet av foci av död hud som liknar en paraffinfilm. Sjukdomen åtföljs av klåda och rodnad i hårbotten. Hur är det i det här fallet? Är det möjligt att behandla sjukdomen lokalt med speciella krämer och salvor för psoriasis? I detta kommer vi nu att räkna ut det och hjälpa dig att hitta den salva som passar bäst för varje enskilt fall.

Vad ska vara psoriasis salva

Naturen av psoriasis har inte studerats fullt ut av läkare. Experter kan inte komma till ett otvetydigt svar, vilket provar utvecklingen av sjukdomar.

Bland orsakerna är:

 • hormonella förändringar (särskilt i ung ålder och under graviditet);
 • autoimmuna störningar i samband med överföring av allvarliga infektionssjukdomar;
 • konstant stress och nervchocker;
 • utveckling av svamp i hårbotten;
 • kränkning av metaboliska processer;
 • genetisk predisposition;
 • ohälsosam diet, särskilt styva dieter;
 • och några andra faktorer.

Därför eliminerar den ursprungliga källan att bli av med sjukdomen för alltid. Men för att rengöra hårbotten i hårbotten, lindra inflammation eller övervinna svampen behöver du bara använda speciella geler, salvor och krämer, gnidade i hårets dermis.

Intressant att veta: Uppdelningen av vanliga celler tar 28-30 dagar. I psoriasis uppfattar immunsystemet cellerna som främmande, därför uppträder deras accelererade regenerering på bara 4-5 dagar. På grund av den starka skiktet i vissa områden, i synnerhet i hårbotten, bildas plack - vissa foci på vilka huden är mycket grov och fläckig.

Hittills, i landets apotek för att bekämpa psoriasis, finns det två alternativ för kosmetika:

 • Icke-hormonella aktiva beståndsdelar är växtextrakt, zink, salicylsyra och borsyra, svavel. Sådana verktyg är lämpliga för de som har psoriasisförändringar i hårbotten i början. På grund av sin ofarliga sammansättning är nästan alla typer av sådana kosmetika lämpliga för gravida kvinnor, ammande mödrar, småbarn och personer med svår lever- och njursjukdomar.
 • Hormonala droger. Dessa suspensioner är mycket snabbare från sina naturliga prekursorer för att lindra sjukdomen (inom några veckor). Men tyvärr kan många orsaka allergiska reaktioner, och deras resultat av kontraindikationer är imponerande.

Således är det bättre att överlåta valet av medel för lokal terapi av psoriasis till en dermatolog eller tricholog. Högspecialiserade läkare kommer att ordinera leveransen av flera tester, bestämma sjukdomsfasen och välj de bästa och effektiva drogerna, vars aktiva komponenter inte kommer att ingå i en konfrontation mellan sig och din kropp.

Kompositionen av pastan och salvor av hormonella läkemedel inkluderar triamycinolon, vars styrka syftar till att eliminera inflammation och klåda, flumetason, som bekämpar allergiska manifestationer, klobetasol, betametason och många andra komponenter i antibakteriell verkan. Tack vare kemikalier syntetiserad av kemisk industri, efter 3-4 ansökningar kommer du att märka en signifikant minskning av rodnad och komplett klåda.

I de tidiga skeden av sjukdomen, när det finns rodnad, klåda och flaking kan du dricka ett vitaminkomplex, gå på diet och ta till lugnande medel med lugnande effekt.

En viktig punkt! Om du märker bildandet av en skorpa och en ökning av antalet lesioner, använd först non-hormonal terapi och använd sedan steroidkosmetik.

Fördelar och nackdelar

Användningen av salvor som eliminerar symptomen på psoriasis:

 • bidrar till eliminering av inflammatoriska processer och etablering av hudregenerering;
 • ger en lokal effekt (till skillnad från tabletter, kommer de aggressiva komponenterna av salvorna inte i blodet, vilket minimerar påverkan på arbetet hos enskilda organ och system i kroppen).
 • eliminerar ögonkontakt och slemhinnor, eftersom krämer och salvor appliceras direkt på plack;
 • förhindrar ytterligare spridning av papper, liksom förekomsten av en allergisk reaktion;
 • är relativt billiga och lätta att använda.

Nackdelarna med krämer, geler, pasta och salvor inkluderar överdriven hud, behovet av att skölja av med vatten (annars finns det en stark oljig glans) och möjligheten till några biverkningar.

Kontra

Icke-steroida läkemedel ska användas med försiktighet, speciellt om du ofta lider av allergier. Du kan sakna det friska området på huden på handleden och låt salvan aktiveras i en halvtimme. Om klåda, urtikaria, ödem är frånvarande, kan helande suspensionen användas på de drabbade områdena av dermis.

Läs alltid anvisningarna noggrant, eftersom vissa krämer är kontraindicerade under graviditet, amning och barn upp till en viss ålder.

Hormonala salvor, som tillhör gruppen glukokortikosteroider, undertrycker produktionen av hormoner, är därför förbjudna under graviditet, menstruation och amning av barnet.

De har följande lista med negativa effekter:

 • kan producera njurstenar;
 • bilda kolesterolplaketter, förvärra den vaskulära permeabiliteten;
 • ge beroendeframkallande hud till drogen;
 • de förvärrar ett dermatologiskt problem (hudatrofi, bildning av pigmentfläckar, dermatit, etc;
 • negativt påverka immuniteten (kontraindicerat för personer med hiv och de som har haft svåra sjukdomar);
 • kan förvärra situationen i närvaro av maligna tumörer;
 • och några andra negativa manifestationer.

Det bör noteras att så snart du slutar använda steroidläkemedel kommer hormonerna att stabilisera igen.

För psoriasis är det bäst att bli testad av en hudläkare. Efter en viss undersökning kommer en kompetent specialist att föreskriva en omfattande behandlingskurs, som innehåller ett vitaminkomplex, diet, salvor och lotioner för lokal användning. Kom ihåg att vissa komponenter i medicinsk pasta kan vara inkompatibla med andra droger. Därför engagera dig inte i obehörig behandling och överlåta din hårspecialist.

Vid inandning av hormonella medel i matsmältningssystemet är det nödvändigt att framkalla kräkningar och skölj magen. Läkare rekommenderar också att du använder absorberande medel, till exempel aktivt kol.

Regler för ansökan

Tyvärr kan du inte helt återhämta sig från psoriasis med hjälp av salvor, pasta, geler, krämer, eftersom dessa läkemedel bara lindrar symtom och lindrar patientens tillstånd.

Följ dessa riktlinjer:

 1. Fukta hårbotten med varmt vatten innan du applicerar produkten. Detta gör det möjligt att eliminera talg och föroreningar, vilket säkerställer direkt kontakt med dermis med de aktiva substanserna.
 2. Läs noggrant instruktionerna, för att någon salva ska appliceras med en tjock och några med ett tunt skikt.
 3. Efter att produkten har fördelats i hårbotten, massera försiktigt suspensionen i hårbotten. När du har slutfört proceduren, var noga med att tvätta händerna eller skydda dem med cellofanhandskar.
 4. Sakta upp salva sikt, som anges av tillverkaren (som regel 20-30 minuter).
 5. Skölj av med vatten, i vissa fall behöver du en bra sköljning när du använder schampo.

Behandlingsförloppet är rent individuellt. Om dessa är icke-hormonella läkemedel ska de användas 1-2 månader innan symptomen elimineras. Starka steroidprodukter bör inte användas i mer än 7 dagar. I de flesta fall utförs proceduren två gånger om dagen (på morgonen och på kvällen).

Översikt över de mest populära verktygen

Vad är att smärta huvudet med psoriasis? Denna fråga ställs nästan varje person som vill bli av med obehagliga klåda, oestetiska områden på huvudets dermis, liksom andra komplikationer i samband med sjukdomen.

När du väljer kvalitet bör kosmetika fokusera på:

 • fungicida och antibakteriella effekter av läkemedlet;
 • förmågan att förbättra hudens mikrocirkulation och säkerställa epitelförnyelse;
 • förekomsten av komponenter som är konstruerade för att lindra inflammation
 • biverkningar, liksom din tendens till allergiska reaktioner;
 • stadium av sjukdomen (första skedet, remission eller exacerbation);
 • kostnaden för medel och dess effektivitet.

Mycket ofta förvirras psoriasis med en svampinfektion som utlöses av en mikroorganisma av släktet Candida. Spridningen av candida kan också vara förknippad med ett försvagat immunförsvar som orsakas av själva psoriasis. Därför måste du köpa komplexa salvor och krämer, som också bekämpar svampen.

Non-hormonella läkemedel

 • Cream "Dawn" på basis av floralisin förbättrar metaboliska processer på cellulär nivå, fuktar huden perfekt och läker de sprickor som bildas. Använd verktyget 2 gånger om dagen, applicera ett tunt lager på de drabbade områdena. Behandlingsförloppet - tills fullständig läkning. Kostnaden för drogen är låg, bara 100 rubel.
 • "Antipsoriaz" eller annars Ivanovsalva. Denna lösning på basis av petrolatum, fett, lin och kitin har en fungicid (antifungal) effekt på huvudets dermis. Dessutom lugnar det och läker sår perfekt och förbättrar även hudens regenerering. Behandlingsförloppet är från 10 dagar till 4 veckor. Priset på salva börjar från 850 rubel per rör på 120 ml.
 • "Kartalin". Denna härdande suspension baserad på honung och fast olja med tillsats av kamilledekok, eukalyptusblad, löv och salicylsyra har en antiinflammatorisk effekt. När du använder läkemedlet ska det inte djupt gnidas in i scaly plaques, men behöver bara appliceras två gånger om dagen på ytan med ett tunt skikt. Terapi varar 10 dagar. Priset för Kartalin varierar i intervallet 890-1000 rubel.
 • "Naftaderm". Verktyget är framställt på basis av olja, emulgerat vax och alkohol. Det har en skalning av kornade partiklar, desinficerar applikationsplatsen, eliminerar klåda och minskar rodnad. På huvudets dermis ska appliceras med ett tunt skikt. Naftaderm tömmer din plånbok för 550 rubel.

Hormonala droger

Hormonala droger kan påverka det endokrina systemet, vilket minskar produktionen av vissa hormoner. Det är möjligt att den aktiva användningen av sådana kosmetika kan leda till ett antal biverkningar. Därför rekommenderar experter att använda dessa produkter i högst 7 dagar.

Intressant att veta: Dermatologer delar upp steroider mot psoriasispapper i 4 kategorier: från de svagaste till de mest potenta. Först ordinerar läkaren en salva från 1-2 kategorier. Om den helande suspensionen inte ger den önskade effekten, tillgripa starkare droger med 3-4 grupper (till exempel celestoderm, flucinar).

 • "Candide". Det har ett brett utbud av åtgärder. Det är främst ett anti-svamp läkemedel. Visas med färglåg och eksem. Rekommenderas inte för användning under graviditet, under amning och under menstruation. Priserna för mirakelsalven börjar från 200 rubel.
 • "Belosalik". Salvan på basis av betametason och salicylsyra redan efter 2-3 veckor tas för att eliminera symptomen på psoriasis. Det tar bort inflammation, förbättrar lipidbalansen i hårbotten, eliminerar allergier. Denna produkt av inhemsk produktion kostar dig 400 rubel.
 • "Daybovet" från Danmark. Betametason är som i föregående salva nyckelkomponenten. Men paraffin och kalcipotriol sättes till huvudkomponenterna. För att eliminera inflammation är det nödvändigt att applicera behandlingen endast en gång om dagen. För ett rör av grädde i 15 gram måste du betala 1100 rubel.
 • "Prednisolon". Den har antiinflammatorisk effekt och eliminerar klåda. Sätt en krämig suspension på platsen för lokalisering av papper. Kostnaden för en 5 milliliter tuba är 100 rubel.
 • "Hydrocortisone". Nyckelkomponenten är hydrokortisonacetat. Avlägsnar inflammatorisk process, eliminerar puffiness, förhindrar vidare utveckling av psoriasispapper. Ett rör i 10 ml säljs i apotek för endast 35 rubel.
 • "Celestoderm". Läkemedlet tillhör kategorin potent, eftersom det minskar permeabiliteten hos kärl intill huvudets hud. Den aktiva substansen är betametason, som snabbt och lätt lindrar inflammation. Dessutom förhindrar verktyget allergiska manifestationer på huden. Applicera ett tunt lager på de drabbade områdena 2 gånger om dagen. Kostnaden per rör i 15 ml är 300 rubel.
 • "King of Skin". Kinesiska kosmetika baserade på ketokonazol och clobetasol avlägsnar rodnad och klåda, och har också mykotisk effekt. Bidrar till den snabbaste återhämtningen av huden. Det kostar bara 250 rubel.
 • "Flutsinar". Det hör till kategorin starka kosmetika. Den används inte mer än 2 gånger om dagen under veckan. För att förbättra behandlingsproceduren ovanpå salvan rekommenderar tillverkaren att applicera ett sterilt gasbindbandage. Medelpriset för ett rör med en kapacitet på 15 g är 240 rubel.

Anti-inflammatorisk salva

Under eftergivningsperioden eller i de första stadierna av psoriasis kan du prova andra medel som snarare eliminerar inflammatoriska processer. Dessa inkluderar:

 • svavel-salicylsalva som dödar mikrober (kostnaden för ett rör börjar från 30 rubel);
 • Vishnevsky salva, som fungerar som en utmärkt antiseptisk och förbättrar blodcirkulationen (du betalar ca 40 rubel för ett litet rör);
 • zinksalva, som kommer att torka de drabbade områdena, samt kunna lindra klåda (kostar 50 rubel)
 • klistra och salva Sulsen, normalisering av talgkörtlarna och regenerering av epidermis (kostar cirka 85-100 rubel).

Som du kan se är ett överflöd av medel i kampen mot psoriasis slående i sin skala. Nästan alla säljs på apotek över hela landet utan recept.

Home Cooking Recept

Det är inte nödvändigt att lägga ut en snygg summa för inköp av utländsk salva. Du kan använda några av ingredienserna från kategorin traditionell medicin och förbereda salvan hemma. Här är några av de mest populära och effektiva recepten:

 1. På basis av fett. Du måste blanda 100 g fett, 10 g torrmark, 30 g krossad ekbark. I den resulterande slammet, skriv in äggvita. Insistera några timmar. Behandlingsförloppet är 2 veckor. Efter varje användning, var noga med att tvätta av masken med knappt varmt vatten.
 2. Kombinera 10% syntomycin liniment med propolisktinktur i förhållandet 3 till 1. Den resulterande uppslamningen används 1 gång per dag tills symptomen på psoriasis försvinner.
 3. Dampa huvudet med varmt vatten, sprid på toppen av den finhackade löken (medfört nästan i läget). Utför en aktiv dermismassage och lindas i håret med polyeten och sedan med en handduk, låt den aktiveras på hårets huvud i 30-40 minuter. Spola massa behöver tjära tvål.

När man väljer salvor och krämer som bekämpar symptomen på psoriasis är det bäst att konsultera en hudläkare eller tricholog. I apotek i landet kan du idag köpa produkter baserade på naturliga ingredienser som praktiskt taget inte orsakar biverkningar och påverkar inte organens och systemens funktion.

Om du tänker återhämta sig snabbt måste du förvärva potenta suspensioner som snabbt kan eliminera inflammatorisk process och förbättra regenerering av huden.

Salicylsalva för psoriasis

Det finns många sätt att hantera psoriasis. I komplexet av terapeutiska åtgärder har salicylsalva för psoriasis visat sig bra. Detta verktyg är tillverkat av salicylsyra, vilket effektivt lindrar den inflammatoriska processen, desinficerar och mjukar huden.

Indikationer för användning

Anvisningarna som bifogas salvan rekommenderar att den används för behandling av följande manifestationer:

 • Utvecklingen av smittsamma processer på huden (repor, sår etc.);
 • termiska brännskador;
 • Psoriatiska manifestationer på hårbotten;
 • ekmatiska manifestationer;
 • Läkemedlet hjälper effektivt i kampen mot ichthyosis;
 • dyskeratosis;
 • användningen av salicylsalva för akne rekommenderas;
 • hyperkeratoser;
 • manifestationer av fet seborré
 • corns och calluses;
 • ökad svettning;
 • beröva, håravfall.

Kontraindikationer att använda

Läkemedlet rekommenderas inte för användning med:

 • anemi;
 • individuell känslighet för drogen;
 • magsår;
 • njursvikt.

Dessutom är kontraindikationer för utnämningen av ett läkemedel utseendet av vårtor och mol på ansiktet, liksom på könsorganen.

Instruktioner för användning

Det finns flera typer av salicylsalva, olika salicilkoncentrationer i läkemedlet (10%, 5%, 2%). Dessutom har apoteksnätverket 60% salicylpennor, som oftast används för att bli av med vårtor.

 • för psoriasis används 2% eller 1% salicylsalva på hårbotten. Ofta finns det recensioner om användningen av 10% salva, men används mycket sällan på grund av risken för ökad hudirritation på applikationsstället.
 • Instruktionen är kopplad till medicinen, enligt vilken läkemedlet ska appliceras på renade hudområden med psoriasisförändringar, men inte mer än 3 gånger under dagen. I händelse av att det finns sår på huden, rekommenderas att sätta en steril servett, som tidigare blöts med medicin, över såret. Förbandet måste bytas efter två dagar;
 • Behandlingskursens varaktighet är från 7 till 21 dagar. Användningen av salva under en längre tid är inte berättigad, eftersom salicylsyra, som är en del av salva, kan ge upphov till negativa konsekvenser. Dessutom finns sannolikheten för missbruk av läkemedlet. Detta kan leda till en gradvis minskning av den terapeutiska effekten;
 • Efter en fullständig behandling bör en 14-dagars paus ges och ytterligare behandling kan fortsättas om det finns behov. Under pausen rekommenderas att använda salva medel baserat på fast olja eller andra alternativa preparat;
 • i det fall då små blödande sår uppstod på de områden som drabbats av psoriasis blir salicylsalven en riktig frälsning för patienten, eftersom det har en bra torknings- och desinfektionseffekt, särskilt i hårbotten, i klackarna och i palmerna.
 • Man måste komma ihåg att basen av salicylsalva innehåller en fettbas, som kan fläcka kläder. Detta medför vissa olägenheter i applikationen, så vissa patienter föredrar att använda salicylsalva vid sänggåendet. Innan salvan appliceras rekommenderas det att ånga ut psoriasisplåtarna med varmt vatten. Detta förfarande mjukgör plack och öppnar hudporer för djupare penetrering av läkemedlet i vävnader.

Det är omöjligt att slutligen bota sjukdomen, men med rätt tillvägagångssätt för behandling finns möjligheten att uppnå långsiktig eftergift och en signifikant förbättring av livskvaliteten.

Biverkningar

I allmänhet är användningen av salicylsalva för dermatit och utvecklingen av psoriasis mycket sällan åtföljd av negativa konsekvenser, men i vissa fall kan det förekomma rikliga utslag, följt av svår klåda och brännande. Sådana symptom uppstår som en följd av individuell känslighet för läkemedlet eller felaktig användning.

Dessutom kan vid oavsiktlig användning av salicylsalva, illamående, kräkningar, epigastrisk smärta etc. inträffa. I det här fallet är det nödvändigt att spola magen snabbt och söka kvalificerad medicinsk hjälp.

Den genomsnittliga kostnaden för drogen beror på tillverkaren. Förpackad i 25 ml. kan kosta från 30 p. upp till 900.

Recensioner om användningen av salva

Det är möjligt att dra slutsatser om huruvida behandling med salicylsalva hjälper till med utvecklingen av psoriasis, baserat på återkopplingen från de patienter som har upplevt sin effekt på egen erfarenhet.

Man bör komma ihåg att den slutliga härdningen av psoriasis med hjälp av salicylsalva är omöjlig eftersom detta läkemedel hjälper till att minska endast de dermatologiska manifestationerna av psoriasis utan att påverka de patogena mekanismerna som framkallar sjukdomsutvecklingen.

Psoriasisbehandling med salicylsalva

Psoriasis är en obehaglig sjukdom, och olika droger används för att bekämpa det, inklusive salicylsalva. Vissa patienter hävdar att denna åtgärd är mycket effektiv, och med hjälp kan du bli av med de smärtsamma symptomen på psoriasis som åtföljer sjukdomen.

Är det möjligt att använda salicylsalva för psoriasis?

Salicylsalva kan användas för psoriasis med tillstånd av en hudläkare. Läkemedlet är mycket effektivt. Applicera huvudsakligen för att eliminera vårtor, korn, akne. Läkemedlet rekommenderas också för lav och otit.

Salicylsalva består av den aktiva komponenten - en syra, som ingår i många syntetiska medicinska preparat. Därför innehåller de flesta salvor och krämer för psoriasis detta ämne, vilket hjälper till att bekämpa obehagliga symptom.

Effektiviteten av salva för psoriasis

Salicylsalva har en antiseptisk effekt. Men detta är inte den enda fördelen med drogen. Förutom kampen mot mikrober används salvan för att eliminera inflammatoriska processer, har också keratolytisk och ketoplastisk effekt.

Salicylsalva är inte avsedd för behandling av psoriasis, utan hjälper till att rensa huden, förbättra absorptionen och förbereda den för applicering av hormonpreparat och kortikosteroidkrämer som föreskrivs av en hudläkare.

Behandlingen utförs av en kurs som varar från 7 till 20 dagar beroende på graden av sjukdomen och djupet av hudskadorna. Ibland föreskrivs en kräm som innehåller salicylsyra för profylax.

Olika typer av salva

Det finns flera sorter av drogen, som skiljer sig åt i kompositionen, med olika effekter.

salicylsyra

Salicylsalva har ett kollektivt namn. På apotek presenteras inte bara läkemedlet med samma namn, men också salicylsyrabaserad salva, som innehåller olika ytterligare komponenter. Svavelsalicylsyra och zinksalicylsalvor anses vara de mest populära vid behandling av psoriasis.

Vid applicering av salicylsyra med andra spårämnen kommer det att vara möjligt att förbättra den regenerativa och antiinflammatoriska effekten av läkemedlet.

Salicylisk zink

Läkemedlet anses vara mer pasta än salva. Det här är en tjock homogen massa som tillverkas i tonade glasburkar. Det används för psoriasis och andra sjukdomar som är förknippade med hudutslag och förekomsten av inflammatorisk process. Salicylsyra och zinkoxid är närvarande.

Salicylsyra hjälper till att eliminera inflammation, och zink är nödvändigt för att torka huden. Dessutom ingår i beredningen stärkelse och petrolatum.

Svavel-salicylsyra

Med en sådan obehaglig sjukdom som psoriasis ges ofta inte salicylsyra, men svavel-salicylsalva. Det är ett kombinationsläkemedel avsedd för utomhusbruk. Salicylsyra, vaselin och svavel ingår i dess sammansättning. Ett apotek köper svavel-salicylsalva av 2% och 5%.

Efter att patienten har använt salva på huden är det en samverkan med organiska föreningar, på grund av vilka sulfider och pentatonsyra bildas, vilka har följande effekter:

 • keratoplastisk;
 • antibakteriella;
 • keratolytiska.

Innehållet av salicylsyra i salvan bidrar till att eliminera irritation och avlägsnande av inflammatorisk process.

vittnesbörd

Salicylsalva är utformad för att bekämpa olika smittsamma processer på huden (repor, sår, etc.). Visar också användningen av läkemedlet för sådana problem:

Användningsanvisningar

En förutsättning är att följa rekommendationerna på ansökan - så det aktiva ämnet får maximal effekt på kroppen. En hudläkare rekommenderar att patienten utför vissa åtgärder för varje enskild tillvägagångssätt.

Applicering av salva utförs enligt detta schema:

 • Användningen av salicylsyra i psoriasis kräver rätt tillvägagångssätt, eftersom det bara i detta fall kommer att kunna få ett bra resultat av behandlingen. Innan du applicerar produkten på skadad hud, rengör den. Rekommenderade varma duschar, som bidrar till avkoppling av skorpor, mjukgöring av de mest täta plackarna, eliminering av hudutsöndringar och smuts. Så det är möjligt att förbereda de berörda områdena för förfarandet.
 • Efter vattenprocedurer rekommenderas det inte att omedelbart applicera kräm eller lotioner på huden. Det är bättre att välja en lösning med en antiseptisk effekt - det kommer att ge stora fördelar. Om det finns blåsor på huden, torka dem försiktigt för att undvika skador på filmen. Det är oönskat att öppna dem, det kan komplicera behandlingen.
 • Efter rengöring, gör ett lätt bandage från en ren trasa eller medicinsk gasbindning som blötläggs i drogen. Det ändras 1 gång per dag.

Behandlingsförloppet med salicylsalva varar från 1 till 3 veckor beroende på sjukdomens komplexitet. Det rekommenderas inte att fortsätta behandlingen i mer än 21 dagar för att inte möta eventuella biverkningar.

Hudberedning

Enligt instruktionerna för läkemedlet (för psoriasis) måste du ta en dusch eller bad innan du applicerar salicylsalva på huden. Vattenbehandlingar hjälper inte bara att rengöra huden, utan öppnar också porerna och mjuknar täta psoriasisplåtar, vilket gör att salven absorberas bättre. Bada med psoriasis bidrar också till att förbättra blodcirkulationen i de nedre skikten av epidermis, varigenom transporten av syre till skadade vävnader blir effektivare.

Komplexet av preliminära förfaranden inkluderar också nödvändigtvis behandling av huden med användning av antiseptiska lösningar. Innan du använder salvan och inte rengöra huden för att ta bort skorskor, flingor och nekrotisk vävnad. Om det finns blåsor på den drabbade huden, öppnas de inte, men ytan behandlas noggrant med ett antiseptiskt medel.

restriktioner

Det finns några begränsningar när det är förbjudet att använda salicylsalva. Dessa inkluderar följande punkter:

 • Salva rekommenderas inte för behandling av sjukdomen i ljumsområdet.
 • För gravida kvinnor och barn ska den dagliga dosen av läkemedlet inte överstiga 5 ml, i andra fall - högst 10 ml.
 • Det är nödvändigt att ta hänsyn till att vid användning av salicylsalva för behandling av hudsjukdomar, som åtföljs av hyperemi och inflammation, bildandet av gråtande ytliga lesioner, accelereras absorptionen av den aktiva substansen.
 • Varaktigheten av kursen ska inte överstiga 3 veckor, annars hotar det med biverkningar.
 • Salvan används noga så att den inte slår på slemhinnorna. Om detta händer är det nödvändigt att tvätta det med mycket vatten.
 • På grund av att salicylsalven direkt tränger in i huden och sedan in i blodomloppet kan det få en systemisk effekt. Av detta skäl är det oönskat att applicera medlet på stora delar av kroppen, det är nödvändigt att använda läkemedlet 2%

Är det möjligt under graviditeten?

När det gäller om det är tillåtet att använda salicylsalva under barnets barndom är detta tillåtet. Det finns ingen information om biverkningar vid användning av läkemedlet hos gravida kvinnor. Men det rekommenderas att minska den dagliga dosen i hälften. Innan du använder, var noga med att rådgöra med din läkare eller gynekolog.

Kombination med andra medel

Det är känt att med komplex behandling kommer det att vara möjligt att klara av psoriasis många gånger snabbare. Det rekommenderas inte att använda salicylsalva för att bekämpa sjukdomen. Experter rekommenderar att man kombinerar verktyget med andra läkemedel för psoriasis.

Bepanten Plus

Blandning av salicyl- och zinksalvor med Bepanten Plus anses vara lika effektiv för bekämpning av psoriasis. Komponenterna blandas i lika stora proportioner. Denna nattkräm hjälper till att ta bort den inflammatoriska processen, förbättra hudens tillstånd, bli av med obehagliga symptom.

Bepantin Plus innehåller dexpanthenol, som efter penetration i hudceller blir till pantotensyra, vilket spelar en viktig roll vid bildandet och läkning av hudskador. Ingår också i klorhexidinsammansättning - har antiseptiska egenskaper.

Krämen tvättas lätt, tack vare att det inte är fet. Efter en veckovis användning av detta läkemedel kommer förbättringar att märkas. Applicera grädden på de skadade områdena 1-2 gånger om dagen. Använd sedan som ett profylaktiskt medel, med flera gånger i veckan.

vaselin

När sprickor uppträder på de skadade områdena i huden, vilket ofta uppträder under psoriasis av fötter eller palmer, är det lämpligt att kombinera salicylsalva och petroleumjelly. Detta läkemedel hjälper till att mjuka torkad hud.

Bland salicylsalva och petrolatum i ett förhållande av 1: 2 eller 1: 4. Visar användningen av svårighetsgraden av den inflammatoriska processen. Före användning måste man förånga de keratinerade områdena i varmt vatten.

Hormonala droger

I psoriasis används salicylsalva 2% eller 5% ofta med kortikosteroider. Den kombinerade användningen av dessa läkemedel gör det möjligt att få en mer uttalad effekt än vid användning separat. Men vanligtvis är resultatet kortlivat: efter förbättring återvänder sjukdomen till att dubbla beloppet. Det är också fyllt med övergången till psoriasis till mer allvarliga former.

Det finns också färdiga produkter baserade på salicylsyra och steroidhormoner. Dessa inkluderar:

 • Belosalik, Betaderm A, Diprosalik, Betesal. Dessa preparat innehåller flera komponenter: salicylsyra och betametasondipropionat.
 • Akriderm (Gent och SC). Det finns tre komponenter i kompositionen av droger: gentamicin, betametasondipropionat, salicylsyra (det har en keratolytisk effekt). Medel rekommenderas för användning i psoriasis, känslig för kortikosteroidbehandling i sin rena form.

Droger kan användas för kortvarig användning i öppna delar av huden, när du vill få en snabb kosmetisk effekt. Applicera 1 gång per dag. Behandlingsförloppet varar 7-14 dagar, varefter du behöver ta en paus i 1 vecka.

Björk tjära

Det är särskilt effektivt att behandla hårbottenpsoriasis med salicylsalva kombinerade med ricinolja och tjära. Verktyget rekommenderas att tillämpas på de drabbade områdena före sänggåendet. Detta beror på den särskilda doften av tjära. Det är önskvärt att använda gammalt sängkläder, eftersom läkemedlet är nästan omöjligt att tvätta. På morgonen tvättar du huvudet flera gånger med hjälp av schampo - det här hjälper till att eliminera den obehagliga lukten.

Kontra

Användningen av salicylsalva för psoriasis har egna kontraindikationer. Dessa inkluderar följande:

 • allergisk reaktion på ingredienser;
 • barn under 1 år
 • njurpatologi.

Vid graviditet rekommenderas inte användning av läkemedlet med en koncentration av den aktiva substansen på mer än 1%. Salva är acceptabelt att gälla endast i fall där psoriasisskador sprids över små områden i huden.

Oönskad användning av läkemedlet inom området kirurgiska suturer, öppna sår. Applicera försiktigt salva på babyhud. Förskriva användningen av läkemedelsburkens enda specialist som tar hänsyn till patientens individuella egenskaper och svårighetsgraden av sjukdomen.

Finns det några biverkningar?

Många som har försökt behandling av psoriasis med salicylsalva, hävdar att användningen av läkemedlet sällan leder till manifestationen av biverkningar, men de kan inte uteslutas. Ibland leder behandlingen av psoriasis med salicylsalva till sådana biverkningar som förbränning eller intensifiering av utslag och klåda.

Sådana symptom kan bero på intolerans av läkemedlet eller dess långvariga användning. Sådana manifestationer kräver ett brådskande vägran att använda drogen och samråda med en specialist. Vid oavsiktlig intag av salicylsalva inuti kan det finnas allvarlig smärta i matstrupen och magen. I sådana fall undviker du magsköljning.

Pris och analoger

På apoteket kan du hitta några analoger, som inkluderar salicylsyra. Nedan är några av dem:

 • Salicylalkohol. Den har en sårläkning, keratolisk, desinficerande och exfolierande effekt. Priset är 15-20 rubel.
 • Solkokerasal. En beredning med exfoliating, desinfektion och sårläkning egenskaper. Dess kostnad är från 320 till 370 rubel.
 • Kerasal. Det har bakteriedödande, keratolytiska, sårläkning och metaboliska effekter. Det kostar 1500 rubel och mer.
 • Collomak. Det är ett lugnande och desinficerande läkemedel. Det har en regenererande och keratolisk egenskaper. Priset varierar inom 350 rubel.

recensioner

Experter talar om läkemedlet enbart positivt och rekommenderar salicylsalva som ett självständigt medel eller som en del av systemisk behandling av psoriasis. Hos 80% av 100% talar patienterna också väl om läkemedlet.

I mer än 10 år har jag lider av psoriasis och hela tiden har jag använt olika läkemedel för behandlingen, som inkluderar salicylsyra. Jag använder zink, tjära, svavelsalva. Jag gillar det faktum att de hjälper till att göra huden mjukare och också påskynda återhämtningsprocessen. Efter att ha applicerats salvan är sällan synliga spår av sjukdomen.

Kristina, 35 år gammal

Jag har redan provat en stor mängd olika verktyg, och ingen av dem hjälper bättre än salicylsalva. Dessutom kostar det ett öre i jämförelse med andra analoger. Den enda negativa punkten jag anser är att den upprepade behandlingen med detta läkemedel inte längre är densamma som den första - effektiviteten minskar. Men jag lyckades hitta en väg ut ur situationen - jag ersätter salva med andra droger, till exempel tjära.

Vladimir, 37 år gammal

Jag har alltid salicylisk salva i min ficka. Jag använder den dessutom med andra droger för psoriasis. Salvan bidrar till att snabbt minska plack och mjukna huden. Jag gillar inte vad som absorberas under lång tid - jag känner mig obekväma. Men för ett sådant pris kan du lida.

Alexander, 39 år gammal

Jag lider av psoriasis i många år. Jag hittade en utväg - alternerande salicylsalva med läkemedlet Psoril. Annars slutar salvan som huvudagent att hjälpa efter ett par kurser. Detta beror förmodligen på hudens beroende. Salva perfekt hjälper till att eliminera flaking och plack. Omedelbart mjukar huden, vilket eliminerar de obehagliga känslorna.

Salicylsalva är ett utmärkt läkemedel för komplex behandling av psoriasis. Vänta på ett snabbt resultat och eliminera alla symtom på sjukdomen ska inte vara. Drogbehandling är inte utan ansträngningar hos en person och väntar på en tid. Uppnå ett positivt resultat och stabil remission kommer att lyckas vid överensstämmelse med reglerna och rekommendationerna.

Salicylsalva för psoriasis: bruksanvisningar och kontraindikationer

Psoriasis är en obotlig hudsjukdom som uppträder som röda fläckar på kroppen.

Ett karakteristiskt särdrag hos denna sjukdom är frekventa exacerbationer. Därför söker varje person som lider av denna sjukdom ständigt efter ett magiskt medel för att eliminera utslaget.

I medicinsk praxis använder specialister en mängd olika läkemedels- och sjukgymnastikprocedurer, försöker lindra patientens tillstånd. Drogbehandling kan innefatta aktuella preparat, injicerbara lösningar, tabletter och andra medel.

Bland läkemedlen för applicering på huden särskiljer experter salicylsalva.

Drug action

Salicylsalva är ett läkemedel för extern användning, baserad på salicylsyra. Den har antiinflammatorisk, keratolytisk och antiseptisk verkan.

Användningen av salva kan förbättra tillståndet hos den drabbade huden, minska skelningen och eliminera klåda.

Huvuddragen hos salicylsalven är dess unika förmåga att öka effektiviteten hos andra droger som används vid behandling av psoriasisutslag. Ju högre koncentrationen av läkemedlet är, desto högre är dess terapeutiska egenskaper.

På grund av den aktiva substansen i salvan möjliggör användningen av produkten att snabbt eliminera hudens inflammerade områden, samt återställa det övre lagret av epidermis, rensa psoriasisfläckar från den kåt huden.

Användningen av salva för psoriasis

På apotek hittar du salicylsalva av olika koncentrationer.

I grund och botten kommer det i form av 2%, 5% och 10% medel. För att behandlingen ska kunna ge positiva resultat är det därför nödvändigt att använda en salva av en specifik koncentration.

Och för detta måste du konsultera en läkare och genomgå en fullständig undersökning. Detta låter dig se den fullständiga kliniska bilden av sjukdomen och bestämma de därtill hörande komplikationerna av sjukdomen.

Recensioner av många indikerar effektiviteten av salicylat zinksalva. Men för att självständigt bestämma drogerna som hjälper till att eliminera utslaget är det inte nödvändigt. Med denna fråga är det bäst att kontakta din läkare.

I medicinsk praxis används salicylsalva 2% oftast i kampen mot psoriasis. Eftersom starkare droger kan skada huden, försvårar patientens problem ännu mer.

Läs här hur man korrekt använder celandine mot psoriasis.

Instruktioner för användning antyder att läkemedlet måste appliceras två gånger om dagen. I det här fallet måste du först tvätta huden med varmt vatten och blotta det med en mjuk handduk. Många experter rekommenderar att du använder salva efter badet.

Det bidrar till att öka effekten av läkemedlet. Det är naturligtvis lämpligt att utföra sådana förfaranden på morgonen och kvällen.

Men vad ska man göra om ett psoriasisutslag förekommer i hårbotten. Smearing huden med ett medel, håret blir fet, vilket orsakar lite obehag i dagliga arbetande människor. Därför är det möjligt på kvällen att ta ett varmt bad, varpå använda salva för natten.

Det är också värt att notera att långvarig användning av salicylsalva är beroendeframkallande. Därför reduceras läkemedlets terapeutiska egenskaper över tiden.

I detta avseende är det bästa alternativet en salvabehandling för en månad. I vissa fall provar psoriasisutslag förekomsten av sprickor i huden.

För deras helande rekommenderar läkare att späda salicylsalva med vaselin. Detta bidrar till mjukning av psoriasisplakor och snabb återhämtning av skadade områden.

Salicylsalva används vid skador på huden på rygg, bröst, skinkor, övre och nedre extremiteter, samt hårbotten. Beroende på graden av skada och andra individuella indikatorer vid behandling av sjukdomen, föreskrivs andra hjälpmedel.

Dessutom rekommenderar experter användningen av salva med hormonella medel för extern användning. Detta ger en fantastisk effekt och låter dig permanent bli av med utslaget, förlänga perioder av eftergift.

Kontra

Trots effektiviteten av salicylsyra för behandling av psoriasis finns det vissa begränsningar för dess användning.

De vanligaste kontraindikationerna är:

 • individuell intolerans av huvudkomponenterna;
 • graviditet (om psoriasis under graviditeten, läs här) och laktationsperioden;
 • njur- och leverfel.

Dessutom rekommenderar läkare inte att använda salva på huden i ljumskområdet, på ansiktet eller smörjmolerna. Detta kan förvärra situationen och leda till negativa kroppsreaktioner.

Många människor som försöker eliminera psoriasisutslaget på egen hand använder flera droger samtidigt och tror att de på så sätt ökar den terapeutiska effekten. Men det här är en stor missuppfattning.

Läs här om du kan sola med psoriasis.

När allt kommer omkring kan bara en specialist veta om konsekvenserna av interaktionen mellan salicylsalva och andra droger. Därför är det väldigt viktigt att du rådgör med din läkare innan du använder något sätt för att bekämpa psoriasis och därmed förebygga biverkningar.

Slug Effects

Felaktig användning av salicylsalva kan orsaka negativa reaktioner i kroppen.

Dessa är främst hudeffekter, vilka inkluderar:

Samspelet mellan vissa topiska medel och salicylsalva kan bilda ganska farliga föreningar. Därför, innan du använder terapeutiska medel, är det nödvändigt att rådgöra med din läkare.

Dessutom är det värt att notera att patienterna bara kan förbättra sitt tillstånd på grundval av ett integrerat synsätt på problemet. Och för detta är det nödvändigt att eliminera alla dåliga vanor, följa en viss kost och leda en hälsosam livsstil, som uppfyller alla utnämningar av en specialist.

Från denna video lär du dig information om orsakerna till psoriasis:Nästa Artikel
Ketokonazol Shampoo (Elf, Ukraina)