Topp 5 hemma masker för torrt skadat hår


Trots det faktum att vi lever med dig under den intensiva utvecklingen av hårdmetallindustrin, med det mest varierade pris- och kvalitetssortimentet, behöver vi ibland något mer naturligt och speciellt. Och då kan du tänka på hemlagade masker, jag säger inte att du inte behöver använda inköpta hårmaskor, dessutom, efter varje tvätt lägger jag på professionella masker för hårlängd och tar bort balm och balsam helt från min vård. Helt enkelt, hemlagade masker baserade på naturliga ingredienser ger oss en mer uttalad terapeutisk effekt, inte en kosmetisk.

Recepten av några hemlagade masker skickas vidare från generation till generation.

Det bästa sättet att växa och skönhetshår läs mer.

Varför håret blir torrt och skadat

Anledningen till att hårförhållandet förvärras kan vara mycket, och det kan till och med vara flera orsaker på en gång och det är ganska svårt att beräkna dem. Konventionellt kan dessa skäl delas in i två grupper:

Interna orsaker till hårförslitning. Dessa är orsaker relaterade till kroppens interna problem, till exempel järnbristanemi, när håret blir torrt och börjar falla ut. Förutom problem med sköldkörtel, sjukdomar i mag-tarmkanalen, gynekologiska sjukdomar, hormonella störningar, cirkulationssjukdomar, kroniska sjukdomar, långvarig medicinering och oftast fel obalanserad kost.

Externa orsaker till torrt och skadat hår. Externa orsaker inkluderar felaktig hårvård, svår stress eller kronisk stress, frekvent färgning och kemisk perm, användning av hårtork, strykning, curling, felaktigt kammade hår, hårda hårklippningar, hårnålar, hårt vatten som tvättade mitt huvud.

Med de inre orsakerna till försämringen av håret är det svårare att klara av än det yttre.

Ta hand om torrt skadat hår

Hårvård börjar från vad vi äter, för det är med blod att alla nödvändiga näringsämnen som de behöver dagligen kommer till håret. Därför bör du äta en balanserad kost, äta mer säsongsbetonade grönsaker och frukter och var noga med att äta kött varje dag, det finns mycket protein i det och protein för hår är huvudbyggnadsmaterialet. Du bör också dricka mycket rent vatten, utan tillsatser, med beräkning av 30 ml vatten per kg kroppsvikt. Glöm inte fysisk aktivitet, eftersom det förbättrar blodcirkulationen, vilket i sin tur förbättrar hårnäringen. Du kan också dricka en kurs av komplexa vitaminer för hår (två gånger om året, i slutet av hösten och i början av våren).

Friskt hår börjar också med en hälsosam hårbotten. Valet av schampo spelar en mycket viktig roll här, det rekommenderas att ha flera schampon i din arsenal, en för djup hårrensning, som inte används mer än en gång varannan vecka och en för daglig användning. När håret är torrt och skadat kan du titta på de närande, regenererande och fuktgivande linjerna.

Tvätta inte allt hår med schampo, det räcker bara för att skumma rötterna, och när du sköljer schamponet från huvudet, kommer det att strömma genom håret och tvätta hårets längd.

Om håret är torrt och skadat måste du noggrant och noggrant ta hand om hårets längd. Var noga med att i din arsenal vara en bra professionell hårmask från en regenererande eller närande linje.

En gång i veckan för att göra "grundligt" mask. Du tar en bra återställande inköpsmask på vått (handdukstorkat) hår, varma med plastfolie och ett ulllock (värmepanna) och värm upp det med en hårtork, värm upp det i ca 5-8 minuter och låt det svalna i ytterligare 15 minuter. Så masken tränger igenom håret bättre och fungerar mycket bättre.

Kamma inte vått hår, men lite fuktigt och speciellt kam. Också, behöver inte kamma och röra dem ofta. Det är bättre att kamma håret innan du tvättar huvudet, så efter tvätt kommer det inte att vara så rörigt. Odelbara produkter: oljor, serum, krämer, vätskor, kristaller - är ett obligatoriskt steg i vården av torrt, skadat hår, samt värmeskydd före varje hårtork, och ännu bättre så lite som möjligt för att använda den.

Hemmasker för torrt och skadat hår

Hemmasker för torrt skadat hår är huvudsakligen baserade på naturliga basoljor, bäst av alla rekommenderade: olivolja, avokado, shea, jojoba, kokosnöt, hampa, sesam och andra. Från eteriska oljor - lavendel, orange, neroli, ylang-ylang. I hemmet ingår också honung, glycerin, äggula, farmaceutiska vitaminer i ampuller, kefir, gelatin, aloe.

När du gör hemlagade masker för torrt skadat hår ska du följa dessa riktlinjer:

 1. Hemmasker ska göras i en kurs, 10-15 procedurer, kurser kan upprepas, men du måste ta en paus i en månad.
 2. masker appliceras före tvätt av huvudet och under en period av en timme eller längre;
 3. Hushållsmaskar bör isoleras, så maskinkomponenterna är bättre;
 4. masken ska beredas omedelbart före appliceringen
 5. När du väljer oljor för hemlagad masker, se till att de är oförfinerade och kallpressade;
 6. masker för torrt skadat hår appliceras på längden av att gå tillbaka från rötterna.

Vitaminmask för skadat hår

Mask baserad på de bästa naturliga oljorna för hår, som syftar till närande och fuktgivande hår, samt farmaceutiska vitaminer och aloe juice. Vitamin A stimulerar restaureringen av hårstrukturen, gör håret starkt och elastiskt. E-vitamin främjar hårväxt och restaurering.

 • 1 tsk olivolja;
 • 1 tesked sesamolja;
 • 1 tsk jojobaolja;
 • 1 timmes sked linfröolja;
 • 1 tsk honung;
 • 1 ampull aloe extrakt;
 • 5 droppar vitamin A i olja;
 • 5 droppar vitamin E i olja;
 • 1 äggula.

Andelen oljor kan ändras beroende på hårets längd. Olja kan upphettas, tillsätt honung och äggula, och i slutet av vitaminer och aloe vera. Applicera masken på hårets längd, steg lite tillbaka från rötterna. Vi lämnar masken i 1 timme, vi kan värma upp det, och sedan tvättar vi av det med schampo och applicerar en balsam eller en mask.

Nourishing mask

Sheasmör är idealiskt för vård av skadat hår, har kraftfull mjukning, fuktgivande, antiseptisk, antiinflammatorisk och regenererande egenskaper. Och kokosolja är en av de mest populära oljorna för att ta hand om hårets längd, vilket sparade mer än ett hår.

 • 1 msk kokosnötolja;
 • 1 matsked sheasmör (shea);
 • 3-5 droppar vitamin A i olja;
 • 3-5 droppar vitamin E i olja;
 • 5-8 droppar ylang-ylang eterisk olja.

Blanda basoljor och värme i ett vattenbad, tillsätt sedan vitaminerna A och E för att värma oljor (du kan köpa dem i ett apotek och de är ganska billiga). Applicera blandningen i hårets längd och isolera. Lämna masken i 1-2 timmar och skölj väl med schampo (2-3 gånger).

Fuktgivande mask för mycket torrt hår

Masken på basis av kefir hjälper till att återställa den skadade hårstrukturen, stärka och försegla dem. Kefir bildar en slags skyddande film på håret, som blir som en sköld, motsätter sig de negativa effekterna av miljön på håret.

 • 0,5 kopp kefir;
 • 1 matsked honung;
 • 1 matsked olivolja;
 • 1-2 matskedar potatisstärkelse;
 • 3-5 droppar lavendel eterisk olja.

I den varma kefiren tillsättes resten av ingredienserna, och applicera på hela längden på håret i 30-40 minuter, varma, tvätta sedan ditt hår som vanligt.

För att bli av med lukt av kefir är det tillräckligt i slutet att skölj håret med vatten med tillsats av citronsaft eller vinäger (1-2 matskedar per liter vatten).

Återställande hårmask

Denna mask är inte särskilt lämplig för färgat hår, eftersom demiksid och oljor tvätta färgen från håret. Kokosolja tränger igenom hårstrukturen och tillåter inte schampon och andra medel att tvätta protein från dem, återställer hår och förhindrar splittrade ändar. Dimexid främjar bättre penetration av näringsämnen i tyget, det vill säga att maskingredienserna bättre tränger in i hårstrukturen och närnår det med näringsämnen.

 • 2 matskedar olivolja
 • 2 msk kokosnötolja;
 • 5-8 droppar vitamin A och E i olja (säljs i apotek);
 • 2/3 tsk dimexidum.

Det är önskvärt att värma upp masken och applicera den på hårets längd i värmen, steg tillbaka från rötterna, den kan värmas för bättre effekt. Håll masken ska vara 1-2 timmar, och tvätta sedan ditt hår som vanligt.

Recept av dessa masker hjälper till att återställa håret och behålla dem i gott skick, men med tanke på att du systematiskt och ständigt bryr dig om ditt hår och inte bara med hjälp av hemma masker.

Professionella hårmaskor

Oavsett hur skönhetsnormerna i olika kulturer förändras över tid, är det friska och välskötta håret en integrerad del av den idealiska bilden. Enligt undersökningen föredrar flertalet flickor att lämna huset i en något skrynklig blus, än det verkar offentligt med orörlig frisyr.

Vackert välparad hår - en måste-komponent av en bild av en attraktiv och framgångsrik kvinna.

Samtidigt är problemet med dåligt hårtillstånd, särskilt långsam tillväxt och håravfall, relevant för många moderna kvinnor. Curls växer bara till axlarna, och sedan barndomen har du drömt om en spott i midjan? Då är det först och främst nödvändigt att förstå orsakerna till problemet.

En viktig roll spelas av genetiska faktorer, beror på hur mycket tillväxten, typen och strukturen hos håret är. Om din mamma och mormor hade en lång, lyxig hårhår i din ungdom, kommer du troligtvis inte att ha problem med att välja frisyr. Men förutom arvsmässiga skäl finns det många andra faktorer som kan fördärva naturligt friskt hår.

Varför krullarna blir tråkiga och livlösa

Det finns många orsaker till försämringen av hårets utseende och hälsa. Vissa kan vara associerade med levnadsvillkor, med dagliga aktiviteter, andra - med hälsotillståndet. För att hitta rätt lösning för snabb tillväxt och håråterställning, är det nödvändigt att noggrant bestämma roten till ondskan.

Som regel utmärks av följande skäl:

Om du vill förbättra ditt hårs tillstånd, bör du särskilt sköta skampon som du använder. En skrämmande figur - i 97% av schampon av kända varumärken är ämnen som förgiftar kroppen. Huvudkomponenterna, på grund av vilka alla problem, på etiketterna är betecknade som natriumlaurylsulfat, natriumlauretsulfat, kokosulfat. Dessa kemikalier förstör krullarnas struktur, håret blir skört, förlorar sin elasticitet och styrka, färgen bleknar. Men det värsta är att denna smuts kommer in i levern, hjärtat, lungorna, ackumuleras i organen och kan orsaka cancer. Vi rekommenderar att du använder de medel som dessa ämnen ligger i. Nyligen utförde experter från vår redaktionsteam en analys av sulfatfria schampon, där första plats togs av medel från företaget Mulsan Cosmetic. Den enda tillverkaren av naturliga kosmetika. Alla produkter tillverkas under strikta kvalitetsstyrnings- och certifieringssystem. Vi rekommenderar att du besöker den officiella webbutiken mulsan.ru. Om du tvivlar på din kosmetiks naturlighet, kontrollera utgångsdatumet, det ska inte överstiga ett års lagringsutrymme.

 • Människans livsstil. Detta inkluderar driftsättet, närvaron eller frånvaron av en vanlig full vila, balanserad diet, närvaron eller frånvaron av dåliga vanor.

Letar du efter det bästa verktyget för hårväxt? Börja med att hitta källan till problemet.

Ofta lider våra lockor på grund av negativa fysiska och kemiska effekter, och deras utseende är en indikator på kroppens allmänna tillstånd. Därför, om du drömmer om ett lyxigt hårhår, bör du först och främst bestämma själv de grundläggande reglerna.

Hur man gör håret friskt och glänsande?

 • Följ kosten. Dieten bör balanseras, innehåller vitaminer och spårämnen (magnesium, järn, kalcium, selen, koppar). För hårväxt är det därför nödvändigt att använda gröna och gula frukter och grönsaker (särskilt bröstspiraler) och mejeriprodukter. Dessutom ger inte upp mat som är högt i protein - så att du berövar dina lockar av byggmaterial, vilket alltid leder till en försämring av deras struktur.

TOP - de bästa professionella hårmaskorna

Attraktiv frisyr modellerad på friskt och välskött hår är en av de viktigaste egenskaperna hos en lyckad kvinna. I dagens värld beror alltför mycket på

utseende, och därför är det ingen hemlighet att en vacker tjej är lättare att få jobb eller att gifta sig. Men vad ska man göra om naturen inte har belönat dig med lyxigt hår? Det viktigaste är att inte oroa dig mycket för det här, eftersom dagens professionella kosmetika kommer till vår hjälp, vilket löser många problem på detta område.

En av de mest effektiva kosmetika i denna riktning är masker för håråterställning, men ibland kan en oerfaren köpare tycka att det är mycket svårt att välja en lämplig mask bland det stora utbudet av kosmetika på hemmamarknaden.

Innan du väljer ett läkemedel för att behandla eller rekonstruera dina lås, behöver du lära dig så mycket som möjligt om maskerna för återhämtning. Vi kollade några professionella masker och identifierade de som är värda att uppmärksamma.

Topp 5 bästa hårmaskar

 1. Mask Farmavita Back Bar Cream Plus används för hembehandling.

laminering. Den innehåller naturliga oljor, keratin, aminosyror och provitaminer. Verktyget har en tjock textur av vit färg, masken är lätt att applicera och tvätta, har en mycket trevlig lukt, är idealisk för torrt och sprött hår. För att få det bästa resultatet, applicera en mask på våta lockor, sätt på ett duschlock och värm huvudet med en hårtork i 10-15 minuter, skölj sedan och njut av lyxigt och välskött hår. På grund av det optimala priskvalitetsförhållandet i vårt improviserade betyg rankas denna produkt först.

 • Firming mask Lakme används för intensiv läkning av torrt och poröst hår. Denna produkt innehåller oligoelementer, keramik och spa komponenter. Denna mask appliceras på huvudet i liten mängd, appliceras en gång i veckan och har en kumulativ långvarig effekt. Firming mask från Lakme släpper det kutikulära skiktet och normaliserar fuktbalansen, vilket förhindrar ändarna av tvärsnittet. Hon har också en minus, om håret är tunt kan masken göra dem tyngre, vilket gör håret mindre volymin.
 • Den vitaliserande Nouvelle Nutritive Mask-masken är den mest mångsidiga och integrerade

  testad av oss, lämplig för alla typer av hår och innehåller sådana grundläggande aktiva ingredienser som keratin och humle. En stor mängd förpackningar, prestanda och låg kostnad gör det väldigt populärt. Den här masken har en intressant funktion, efter att du har tvättat av det och fortsätter till den heta stylingen, kommer den omedelbart att visa sin maximala effekt. Under påverkan av värmen aktiveras näringsämnena i masken och tränger djupt in i hårstrukturen och rekonstruerar den från insidan. Den multi-aktiva masken Erayba HydraKer Keratin K 10 är en uppfinning av de spanska mästarna av frisör. Det skiljer sig från andra eftersom det inte kräver sköljning och appliceras på strängarna genom sprutning från en sprayflaska. Den innehåller keratin och arganolja, som när de tränger in i hårstrukturen gör dem lydiga, glänsande och väldigt mjuka, och en trevlig lukt ger din bild en extra charm.

  Topp 20 hårmaskor

  Vårt hår är stressat varje dag: hårtork, höga temperaturer, vind, sol, klorerat vatten; och med ankomsten av kallt väder finns det också kepsar som framkallar statisk elestricism, vilket gör att vi ser ut som maskrosor. Regelbundna masker hjälper till att bevara krillens hälsa och skönhet - bara 5 minuter om dagen blir nyckeln till mjukhet, styrka och glans i ditt hår.

  OPALIS

  Snabbt återställa håret och ge det styrka och glans kan olja L'Huile från Opalis, vars huvudkomponent är macadamia-nötolja. Den obestridliga fördelen med detta verktyg är bekvämlighet - det kan användas även på arbetsplatsen. Det viktigaste - överdriv inte det, annars kommer håret att se smutsigt ut och smutsigt.

  KYDRA

  Kydra varumärket anses vara samma expert inom hårvård som Bentley i bilar

  . Därför är det säkert att överlåta sina medel till det mest livlösa håret som har förlorat hoppet om återhämtning. Masque Richesse Intense mask med passiflora blommolja tränger in i hjärtat av håret, återställer det från insidan, som om man öppnar en andra vind.

  Kerastase

  Det franska varumärket Kerastase bestämde sig för att täcka alla områden på en gång när det gällde håråterställning, vilket gav dem skydd, glans och jämnhet. I en speciell linje innehåller Thermique tre mjölk med varumärkena Keratin, Nectar, Ciment. Dessa verktyg behöver inte tvättas, så att de inte bara närmar sig håret utan också skapar ett skyddande lager under varm styling.

  ALTERNA

  För alla älskare i sviten är Alterna Ten Perfect Blend Masque hårmask lämplig för att förnya och återställa hårstrukturen på fem minuter, samtidigt som man anpassar sig till den grad av hydratisering och näring du behöver. Som ett resultat blir håret inte överväldigt och tar så många näringsämnen som de behöver - inte mer, inte mindre.

  Nioxin

  För att få håret till liv, måste du tränga in i kärnan, vilket är vad Nioxins djupa återhämtningsmask gör. Minskar hårets skörhet, det släpper ut dem och ger lydnad och elasticitet.

  LEONOR GREYL

  Nourishing mask för alla typer av hår från Leonor Greyl, berikad med eteriska oljor, organiska syror, proteiner och fuktgivande vegetabiliska oljor, kommer inte bara att återställa håret och ge det sken och volymen, men fyller den också med en liten jasminlukt.

  SEBASTIAN PROFESSIONAL

  För att hålla håret mjukt och silkesat, behöver de noggrant näring och fuktas - till exempel med Hydra Treatment mask från Sebastian Professional, som innehåller en unik formel med aktiva ingredienser och närande aminosyror, utjämnar hårstrukturen och ger en hälsosam glans.

  JOHN FRIEDA

  Alla experimenter som kemiskt behandlat sitt hår i form av färgämnen och krullar behöver helt enkelt en mask för att återställa håret från Full Repair Line från John Frieda. Tillverkare lovar effekten av jämnhet och volym efter första användningen.

  LONDA PROFESSIONAL

  Londa Professional Color Radiance-mask skyddar färgat hår och hjälper dem att inte förlora sin glans och ljusstyrka. Passionsfrukt extrakt och apelsinskal lipider i kompositionen inte bara ta hand om håret, men också ge det en trevlig arom.

  VICHY

  Vichy-apotekets varumärke ser traditionellt på problemets rota - den här gången bokstavligen: Masken "Firming Ceramides and 3 Nourishing Oils" innehåller flera olika typer av oljor som återställer och närmar håret från rot till spets. Det är naturligtvis inte rekommenderat att sätta det på rötterna - det är bättre att dra sig tillbaka ett par centimeter och fördela masken längs längden, lämna i några minuter och skölj sedan noggrant med vatten. Upprepa denna ritual flera gånger i veckan, och ditt hår kommer tacka dig!

  LUNDENILONA

  Alla vet att under vår sömn blir vår hud förnyad och återställd efter

  dagspänning. Men det visar sig att detsamma gäller håret - deras tillstånd och utseende beror på kvaliteten och varaktigheten av en natts sömn. För att hjälpa curls att föryngra och bevara skönhet har varumärket Lundenilona släppt en hårfärg på 3 i 1 natt som innehåller hyaluronsyra, keratin, vete och sojaprotein, jojobaolja och macadamia, marina collagen och vitaminkomplex.

  SCHWARZKOPF PROFESSIONAL

  Snabbt återställ hårets naturliga elasticitet och gör det mjukt, glatt och glänsande med hjälp av BC Oil Miracle Barbary Fig Oljemask från Schwarzkopf Professional.

  Melvita

  Melvita är känt för sina naturliga ingredienser, och regenererande koncentratmask för hår med sheasmör är inget undantag. Dess tjocka krämiga textur omsluter varje hår, utjämnar ytan på locken och minskar sårbarheten med 50% efter den första applikationen.

  GARNIER

  Split ends - ett av de mest akuta problemen i samband med hår. Ambulanshjälp för splittrade ändar kan vara "Sos-restore instant mask-elixir" från Garnier, vilket återställer locken från insidan och utsidan, lödning av de hatade håren som sticker i olika riktningar.

  LR HEALTHBEAUTY

  Mask-conditioner för restaurering av skadat hår Reparation Intense från LR HealthBeauty är en av de få produkter som inte bara kan, men måste också tillämpas på rötterna. Det normaliserar talgkörtlarna och stimulerar hårväxten, vilket ger dem en hälsosam glans och styrka.

  GLISS KUR

  I arsenalen av vård för torrt, sprött och tunt hår behöver du bara ta med produkter med

  keratin och hyaluronsyra. I ett par av dessa två komponenter ger ett fantastiskt resultat, bokstavligen tillbaka håret till liv. Detta komplex finns i masken "Hyaluron + placeholder" från Gliss Kur - trots det överkomliga priset är kvaliteten på denna produkt glatt imponerande.

  Avon laboratorieforskare satte ett ambitiöst mål att lösa flera problem på en gång, och de lyckades: "Instant Recovery" hårmask förhindrar brott, släpper, fuktar, återvänder glans, mjukar upp splittrade ändar, mjukar hårstrukturen och skyddar dem mot värme.

  SYOSS

  Den 3 i 1 Cell Restoration Mask från Syoss bryr sig om hår utan att väga ner det - vilket redan är ett stort plus. Dessutom är det här verktyget multifunktionellt: masken kan användas före, under shampooing och över natten, vilket sparar budgeten betydligt och bidrar till att minska antalet burkar i badrummet.

  Återställande mask: ambulans för hår

  Yana Ilinskaya

  Skönhet och livsstil direkt från Europa (Prag, Tjeckien).

  Det finns situationer där även ett lämpligt schampo i en duett med balsam kan inte återställa hår som ser svagt och sprött ut och det släpper också för intensivt ut. I vilket fall kan det inte vara utan en näringsfull regenererande mask, hur man väljer idealet och hur man återställer håret efter färgning eller blekning? Vi finner ut tillsammans med våra experter!

  Hur förstår du att du behöver en regenererande hårmask?

  För att förstå huruvida ditt hår behöver intensiv återhämtning, räcker det med att klara ett enkelt blitzprov.

  Från listan nedan, kolla in de tecken du har.

  • Håret är svårt att kamma och ofta förvirras.
  • Nyligen har håret fallit kraftigt.
  • Hår är svårt att stila.
  • Spetsarna i håret splittras och ser livlösa ut.
  • Håret är för torrt.
  • Håret lyser inte ens efter tvätt.
  • Du torkar ofta håret med en hårtork.
  • Du räter ofta hårstrykning.
  • Du var nyligen i heta länder.
  • Du använder ofta stylingprodukter för hår styling.
  • Hår har nyligen blivit föremål för färgning eller tändning.

  Om du har noterat minst två eller tre poäng för dig själv, behöver ditt hår definitivt en bra återställningsmask som kan ta tillbaka sin tidigare lyx!

  Varför är professionella hårmaskar bättre kokta hemma?

  Du kan försöka återställa håret med hjälp av hemmet som alltid finns till hands. För många är detta det enklaste sättet att börja behandla hår just nu, utan att längta det.

  Salongexperter rekommenderar dock att man får hjälp med hår med professionella produkter - trots allt är de aktiva ingredienserna i dem redan balanserade och finns i mycket större kvantiteter än i hemgjorda masker, och komplexet av näringsämnen bekräftas till minsta detalj.

  Till exempel, istället för den populära kefirmasken, som kan förberedas hemma, är det bättre att använda Absolut Repair Lipidium mask från L'Oréal Professionnel, som är baserat på mjölksyra.

  Steg för steg instruktioner: hur man använder hårmaskar?

  Användningen av en regenererande hårmask är en sak som inte tolererar väsen, så du borde inte planera proceduren för morgonen när tiden är väldigt dyr!

  Steg för steg delar vi hemligheterna av kompetent användning av regenererande masker på håret.

  • Före tvättning, kamma noga torrt hår.
  • Tvätta håret med ditt schampo.
  • Ge överflödig fukt att dränera och tryck lite håret.
  • Applicera en återställningsmask från rot till spets.
  • Massage försiktigt hårbotten för att öka blodcirkulationen och påskynda absorptionen av näringsämnena i masken.
  • Om du tar ett bad, stick håret på övervåningen så att du inte tvätter av masken före tid.
  • Om du planerar att göra andra saker medan masken används, använd ett duschlock för att hålla håret torrt och inte för coolt.
  • För maximal intensitet kan du förbättra effekten av masken, värma den med en hårtork genom ett duschlock.
  • Lämna masken på håret i minst lika mycket tid som anges på förpackningen, och helst i ett par timmar.
  • Tvätta inte av masken med schampo: Skölj noggrant håret med vanligt varmt vatten.
  • Om möjligt, vägra den här dagen från användning av stylingprodukter, liksom strykning och hårtork - låt håret torka naturligt.

  Granskning av återställande hårmasker

  Masker för håråterställning är olika. Hur man navigerar i sin mångfald? Det är väldigt enkelt: hämta ett verktyg som syftar till att lösa ett specifikt problem, bekanta dig med användarrecensioner och lita på ett professionellt varumärke.

  Hår restaurering hemma: lättare än någonsin

  Varje tjej som vill ändra sitt utseende börjar med en förändring av frisyren. I vilka experiment behöver vi inte delta med vårt hår! Lamination, markering, carving, färgning, byggnad - en ny bild kommer att vara klar om ett par timmar! Men i tillägget till det får du sköra, torra och livlösa strängar. Självklart kan du gå i samma salong och genomgå en rad medicinska förfaranden. Och du kan lära dig hur du återställer hår hemma och gör det själv.

  Vilket hår behöver behandling?

  För att förstå om strängar behöver återställningsåtgärder måste du bekanta dig med de viktigaste symptomen på skadat hår. De ser så här ut:

  • Exfoliating tips;
  • Bräcklighet och bräcklighet;
  • Dim färg;
  • Förlust av volym;
  • Förhöjd prolapse;
  • Mycket långsam eller stuntad tillväxt.

  Om du har lyckats stöta på minst två föremål från listan, tänk på användningen av terapeutiska balm och masker.

  Experter säger att vågorna som täcker varje hår är naturligt smidiga. Men med tiden börjar de bli skadade på grund av höga temperaturer, kosmetika och miljö. Bara genom att avlägsna den irriterande faktorn och starta en tidig restaurering av hårstrukturen kan man hoppas på deras säkerhet.

  Varför är hemåterställning bättre?

  Och verkligen varför? Är det inte lättare att gå till salongen och överlåta ditt huvud till professionella? Lättare, men för det första mycket dyrare. För det andra fungerar de naturliga ingredienserna som finns i folkrecept, mycket bättre än syntetiska medel. De närmar sig strängarna med användbara vitaminer och mikrodelar, gör dem glänsande och smidiga, ger styrka och volym och accelererar också tillväxten.

  Hur bryr man sig om skadat hår?

  Returnera blommande utseende av hår är mycket svårt. För att göra detta måste du helt ändra ditt koncept av hårvård. Din uppgift är att bli av med nuvarande problem och skydda strängarna från ytterligare skador.

  För att börja, låt oss bestämma orsakerna till negativa fenomen. Detta kan vara en ohälsosam kost, en överdriven fascination med kemisk färg, frekvent stress, huvudhypotermi, användning av butiksförsörjning, fylld med kemikalier i själva locket. Nästa bör du gå vidare med kursen:

  • Introduktion till kosten av kött, frukt, mejeriprodukter och grönsaker;
  • Tillfällig avvisning av hårtorken (eller åtminstone övergången till kallt läge!), Tångar och krullare;
  • Månadsvis avklippsskär slutar;
  • Användningen av kosmetika på örter;
  • Välja schampo och balsam, fokusera på medel med ett minimum antal dofter och ytaktiva ämnen. Det finns få, men de är. Var uppmärksam på de vitryska tillverkarnas kosmetika. Den är perfekt för färgade och skadade trådar, men kostar ett öre. Också lämplig för dig betyder att du innehåller proteiner och keratin.
  • Regelbunden användning av hemåterställande masker - 2-3 gånger i veckan under månaden. De kommer billigt och smärtfritt förbättra ditt hårs tillstånd;
  • Använd kosmetika som passar din nya typ;
  • Kamma inte de våta strängarna;
  • Använd en kam av naturligt trä och stubb.

  Hemmagjorda helande masker för klarat hår

  Hår restaurering hemma är otänkbar utan användning av naturliga masker med regenererande egenskaper. Oftast är de baserade på vitamintillskott, oljor (oliv eller burdock) och aloe juice. Vi erbjuder dig de bästa recepten.

  Fuktgivande mask med aloe vera

  • Honung - 1 msk. sked;
  • Castor - 1 msk. sked;
  • Aloe juice - 1 msk. en sked.

  Hur man gör en mask:

  1. Blanda alla ingredienser.
  2. Applicera blandningen på epidermis.
  3. Distribuera den över hela längden.
  4. Vi tvättar på en halvtimme.
  5. Skölj håret med humle avkok (för mörkt hår) eller nässla (för blondiner).
  • Olivolja - 2 msk. skedar;
  • Äggula - 1 st.
  • Vitamin A - 5 kapslar;
  • Honung - 2 msk. skedar;
  • Cognac (för mörka) eller vodka (för lätta) - 1 msk. en sked.
  1. Pund äggulan med honung.
  2. Häll i vitaminer, alkohol och olja.
  3. Vi sätter på strängar.
  4. Tvätta av på en timme.
  5. Upprepa 2-3 gånger i veckan.

  En annan användbar video:

  • Citronsaft - 1 msk. sked;
  • Lökjuice - 1 msk. sked;
  • Castor - 1 msk. sked;
  • Vitlöksaft - 1 msk. en sked.
  1. Vi ansluter alla komponenter.
  2. Smörj hårmask.
  3. Tvätta av efter 20 minuter. Om lukten oroa dig inte, det neutraliseras av citron.

  Hur man återställer hår efter färgning? Använd detta enkla men effektiva recept:

  1. Mitt huvud med schampo.
  2. Applicera på strängarna varma kefir.
  3. Utför en lätt massage på huvudet.
  4. Vi värmer det med ett lock.
  5. Vi väntar på 35-40 minuter och tvättar med vatten.
  6. Upprepa en gång i veckan.

  Nyligen pratade vi om de 10 bästa maskerna med kefir, du kan läsa artikeln här.

  Banansjampo för streckade strängar

  • Banan - ½;
  • Äggula - 1 st.
  • Citronsaft - 1 msk. en sked.

  Hur man gör schampo:

  1. Skala en halv banan från huden.
  2. Klipp av det övre lagret, annars kommer det att krulla upp i klumpar.
  3. Mash frukt i potatismos.
  4. Tillsätt honung och äggulor.
  5. Använd istället för klassisk schampo och njut av utseendet på glatt och glänsande hår.

  Mer om hur man gör hemlagad schampo gör det själv, läs den här artikeln.

  Mask för näring

  • Yolks - 2 st.
  • Olivolja - 1 msk. en sked.

  Hur man gör en mask:

  1. Beat äggulor.
  2. Häll olivolja i massan.
  3. Fördela blandningen jämnt genom håret och gnugga masken i huden.
  4. Vi värmer huvudet med en keps.
  5. Tvätta av efter 20 minuter.

  Se även: 6 beprövade verktyg för återvinning

  Näringsrik rågmask för färgade strängar

  • Rågbröd - 300 gram;
  • Vatten - 1-1,5 glas.

  Hur man gör en mask:

  1. Krumble bröd i en skål och häll kokande vatten över den.
  2. Ge brygga i 3-6 timmar.
  3. Stressa överskottsvätskan.
  4. Vi lägger gruel på strängar.
  5. Utför en lätt massage på huvudet.
  6. Vi väntar på 20 minuter.
  7. Tvätta av masken med mycket rinnande vatten.

  Curative Egg Mask

  Hur man gör en mask:

  1. Slå ägg med vatten.
  2. Vi fuktar huvudet med varmt vatten och gnuggar blandningen i huden.
  3. Vi väntar på 20 minuter och tvättar i duschen.

  Öl och ägg för färgat och blekt hår

  • Ägg - 1 st.
  • Öl - 120 ml;
  • Stugaost - 70 gram.

  Hur man gör en mask:

  1. Blanda ägget med ostorna.
  2. Fyll massan med öl och vänta på att bubblor ska brista.
  3. Fördela verktyget genom hela håret.
  4. Tvätta av efter fyrtio minuter.
  5. Vi genomför två veckor på en dag.

  Mask från split ends

  Glöm inte att skära sköra och splittra ändarna i tid, annars kommer problemet att spridas vidare. Men för förebyggande kan du använda de oljespirerade vetekornen. Smörj ändarna av håret med det, gå så här i ett par timmar och skölj av med varmt vatten. Ett alternativ till olja kan vara castorca, fiskolja och vitaminer E och A.

  Den bästa masken för håråterställning

  De bästa regenererande hårmaskorna

  Vi pratar om masker med oljor och syror för tätning och närande hår efter solen.

  Mask för hår "Yoghurt" från O'Right

  Lätt och lös texturmask som kan användas som tvättbar och outplånlig vård. Perfekt för solblåst hår. Ingredienser - aloe-olja, ricinolja, keratin och B5-vitamin. Verktyget skapas enligt formeln 8-fri, med undantag för de farligaste ingredienserna, såsom ftalater, kemiska färgämnen, parabener och sulfater.

  Kevin Murphy Firming Mask

  Masken baserad på 20 aminosyror påverkar håret och hårbotten själv, närande och lugnande det. I kompositionen - fosfolipider, oljor och växtekstrakter. Till exempel, burdock olja ger sken, orkidé blomma extrakt behåller fukt, odödliga extrakt förbättrar elasticitet. Medlen gör inte håret tyngre.

  Phytomask för hår "Skönhet och kraft" från "den rena linjen"

  Det fall då budgetverktyget från massmarknaden fungerar inte värre än professionellt. I kompositionen - enkla och tydliga komponenter som extrakt av örter och vitaminer. På grund av nätet i hårets sammansättning växer det bättre över tiden. Inte utan silikon, vilket märkbart glattar håret, men gör det också tyngre om det appliceras på rötterna. Efter användning är håret lätt att stila och inte trycker på.

  Natura Siberica Firming Biomask

  Tjock men inte fet grädde maskerar håret och skapar en skyddande film. Huvudingredienserna är uranhai havtorn som växer i Fjärran Nord i svåra naturliga förhållanden, och den Sagan-Daylya alpina växten, som har en tonic och baktericid effekt. Masken mjukar håret och förhindrar deras förlust.

  Mask-sorbet från L'Occitane

  En doftande och ljus mask med en balsam konsistens närmar sig och rensar så att håret efter att ha avlägsnat kan knäcka lite. Ansvarig för mjukhet är ett komplex av fem eteriska oljor - enbär, cypress, citron, timjan och eukalyptus. Masken kan och bör appliceras på rötterna för fukt och toning.

  Nourishing Silk Protein Mask av Flor de Man

  Masken återställer hårstrukturen efter termisk verkan, färgning och solljus. Verktyget fungerar på alla nivåer, utjämning och näring av nagelbandet. De viktigaste aktiva ingredienserna är keratin och silkeproteiner. För svårt försvagat hår kan masken användas som luftkonditionering för varje tvätt.

  Elixir "Perfection Hair" från Olaplex

  Den enda hemvården som återställer disulfidbindningar i hårstrukturen och skyddar mot ytterligare skador. Använd verktyget kan vara en gång i veckan eller oftare - efter behov. Elixir från Olaplex är inte en luftkonditionering eller en mask, därför borde den tvättas av håret med hjälp av schampo och balsam.

  Regenererande Argan Mask från Honma Tokyo

  Tät krämmaske är lätt fördelad över hela hårets längd och är ekonomisk. Efter första användningen ger det ett bra resultat, kompakterar håret tack vare regenerering av arganolja och vegetabiliskt protein. Effekten är långvarig, och masken kan användas varje dag.

  Mask för djup håråterställning från Nioxin

  Koncentrerad mask, för vilken applikation du behöver lite, så bekostnaden är ekonomisk. Tätar håret efter den första applikationen, särskilt märkbar vid spetsarna. Efter torkning är håret inte tjockt, slät och polerat. I kompositionen - proteiner, mineralolja, citronsyra och mjölksyra.

  Intensiv närande mask från Lisap Milano

  Mjuk mask utan parabener, sulfater och färgämnen i kompositionen. Så tjock att innan det appliceras på håret är det bättre att fördela palmerna. Inte de vanligaste komponenterna är ansvariga för näring och återhämtning: Den japanska wakame-sjön fuktar och papyrus-extraktet stärks på grund av den stora mängden mineraler.

  Intensiv fuktgivande mask från Londa Professional

  Professionell mask till ett budgetpris är särskilt väl lämpat för ägare av lockigt eller tunt hår. Den första kommer att släta, och den andra - kommer att kondensera. Dessutom tar effekten inte mer än fem minuter.

  Intensiv Regenererande Mask från System Professional

  En seriös regenererande mask som kan appliceras på natten eller värmas upp med en hårtork eller under klimatet för att öka effekten och djupare penetration. Den släpper ut och, med regelbunden användning, ger en förlängande effekt och, viktigare, skyddar håret mot mekanisk påverkan.

  10 bästa hårmaskar

  Egenskaper i rankningen

  Från hårets skönhet beror mycket på utseendet på varje tjej. Oavsett deras längd eller färg, måste de se välskötta, vara blanka och silkeslika. För att alltid hålla krullarna i ett sådant tillstånd behöver de bara sköta sig ordentligt. Experter rekommenderar inte bara att ta seriöst valet av schampon och balm, men också att ge ytterligare stöd för hårets hälsa. Med detta menas användningen av speciella medel, bland vilka maskerna är mest populära.

  Hårmask - ett medel för intensivvård. Den innehåller en stor mängd näringsämnen, så det kräver inte daglig användning, till exempel många schampon. Masker kan variera i sammansättning, konsistens, prestanda, kostnad etc. Dessutom har de alla olika anvisningar:

  • fuktgivande torrt och sprött hår;
  • återställande av skadade lockar;
  • frigörelse från splittrade ändar;
  • slåss med förlust
  • bevarande av mättad färg av färgat hår etc.

  En viktig fördel med masker - möjligheten till professionell vård hemma. Vi har valt de bästa produkterna i olika kategorier. Alla har rekommendationer från experter eller köpare.

  De bästa maskerna för hår restaurering och tillväxt

  För fullständig vård av skadat hår kräver användningen av specialverktyg. Deras komposition bör innehålla speciella vårdkomponenter som kan öka tillväxten och förbättra hårstrukturen. Till exempel gör vissa oljor, som fyller det övre skiktskiktet, dem visuellt vackrare och lägger till glans. Moderna tillverkare har flera verkligt effektiva medel för att återställa skadat hår. Alla är representerade i vår ranking.

  3 L'Oreal Professionnel Absolut Reparation Lipidium

  Masken av det kända kosmetiska märket L'Oreal Professionnel har redan blivit kär i många tjejer. Det är utformat för att maximera återhämtningen av även det mest skadade håret. Berikat med ett unikt komplex "Lipidium", det förstärker och läker synligt varje lås. Ett stort plus betyder - bekväm användning. Det räcker att lägga en mask på vått hår och låt det stå i 3-5 minuter och skölj sedan med vatten. En sådan enkel applikationsmetod kommer särskilt att vädja till dem som har varje minut räknat. Absolut Reparation Lipidium ger lätt kamning, kämpar delade ändar, minskar brott och förhindrar faller ut. Det har också en positiv effekt på hårbotten. Volym 200 ml, tät textur.

  • den mest praktiska applikationen;
  • långsam förbrukning
  • fin salong doft;
  • enkel distribution
  • märkbar återfuktande effekt;
  • bra mjukgöring och håråterställning.
  • inte naturlig sammansättning
  • högt pris;
  • håret blir smutsigt snabbt.

  2 Macadamia DEEP REPAIR MASQUE

  En av ledarna bland medel för återhämtning är den amerikanskgjorda Macadamia-masken. Den har en unik formel som tränger in i varje krökning. Skapat speciellt för svagt, skört och torrt hår. Resultatet är inte långt framöver - det är redan synligt efter flera användningar. Djup återhämtning och rekonstruktion gör krullarna friska, välplexade och glänsande. Flickorna pratar om en märkbar återfuktning och näring, med hjälp av de positiva oljorna i kompositionen. Förpackning 100 ml nog under en längre tid. Maskens konsistens är medium med päronteckningar. En trevlig äppel smak kommer att vara en extra bonus när den används. För bästa resultat, applicera produkten på håret i 7 minuter och skölj med vatten.

  • bra komposition;
  • djup återhämtning;
  • mjukhet och glans
  • trevlig lukt;
  • fuktighetsgivande effekt
  • UV-skydd;
  • bra recensioner
  • mat.

  1 Natura Siberica SaunaSpa

  Masken hos den populära inhemska tillverkaren Natura Siberica SaunaSpa är bäst i kategorin "restaurering". Huvudskillnaden betyder - en användbar naturlig komposition. Det är helt frånvarande sulfater, parabener och andra skadliga ämnen. De aktiva beståndsdelarna här är: Vetefrönolja, som är ansvarig för att återställa hårstrukturen, ginseng-extraktet, vilket förbättrar hårbotten, solbrännsfröolja, vilket ger en otrolig glans och utstrålning, medunitsa, som har en fuktgivande effekt. Tillgänglig SaunaSpa i en burk med 370 ml avskruvande lock, som varar i ca sex månader. Maskens konsistens är optimal - det är inte för fet, så det gör inte krullarna tyngre och lämnar inte en obehaglig effekt på händerna. Applicera på vått hår, kräver sköljning efter 15 minuter. Perfekt för hemmabruk.

  • den mest naturliga kompositionen;
  • optimal kostnad;
  • märkbar hydratisering;
  • slåss utfall
  • mjukar snabbt håret;
  • bekväm användning;
  • tillräckligt länge
  • utmärkt konsistens;
  • bästa recensioner.

  De bästa hårmaskorna mot splittrade ändar

  Split ends är ett mycket vanligt problem bland tjejer. Det uppstår på grund av frekventa biverkningar med hårtork och andra apparater. Värmen förstör hårstrukturen, gör den torr och spröd. De första tecknen på skador är splittrade ändar, vilket i hög grad förstör hårets utseende. För att bekämpa detta problem finns specialverktyg tillgängliga från populära tillverkare.

  3 Saem Silk Hair Argan Intense Care Pack

  Mask för hemmabruk baserat på arganolja Saem arbetar aktivt med splittrade ändar, förhindrar åldrande av hår och stärker sin struktur som helhet. Dess viktiga funktion är skydd mot miljöens negativa effekter. Det syftar till att ge ett välkänt utseende till håret, liksom till deras återhämtning. Strukturen liknar en luftig soufflé eller yoghurt, är väldigt trevlig att ta på. Presenterade medel i form av en burk med en volym av 200 ml och har en mycket långsam flödeshastighet på grund av enkel snabb applicering. Det är nödvändigt att sätta bara i flera minuter.

  • användbara aktiva beståndsdelar;
  • optimal konsistens;
  • snabb åtgärd;
  • fuktighetsgivande effekt
  • omedelbar jämnhet.

  2 Kaaral Purify Hydra Deep Nourish Mask

  Det kända ungdoms kosmetikmärket Kaaral är en super fuktgivande mask Purify Hydra Deep Nourish Mask. Skapat speciellt för skadat, försvagat hår. Den har en unik formel baserad på kunglig gelé som bekämpar torrt och sprött hår. När du använder en gång i veckan, kommer du ett märkbart resultat efter ett tag. Curls kommer att se smidigt ut och vara otroligt mjuka för beröring. Spaltiga ändar är snabbt och effektivt förseglade.

  • slåss med splittrade ändar;
  • djup fuktgivande
  • tillräckligt länge
  • bra recensioner
  • bra kvalitet.

  1 Revlon Uniq One ​​Flower

  Följande mask från Revlon är ett exempel på ett optimalt förhållande mellan pris och kvalitet. Verktyget är gjord i form av en spray som måste appliceras på vått hår och behöver inte tvättas av. En viktig fördel med masken är närvaron av termiskt skydd. Efter applicering kan du säkert använda en enhet utan rädsla för hårskador. Revlon Uniq One ​​Flower löser flera viktiga problem på en gång: det gör kamningen enklare, kämpar för splittrade ändar, ger sken och volym, tvättar inte färg, skyddar mot höga temperaturer och förenklar styling.

  • Den mest lämpliga applikationen (spray);
  • inget behov av att spola
  • lätt kamning
  • volym;
  • bra recensioner
  • termiskt skydd
  • lysa;
  • mycket långsam förbrukning.
  • håret blir snabbt oljigt.

  De bästa professionella hårmaskorna

  Många tjejer föredrar professionella vårdprodukter. De har ett bra snabbt resultat. En annan fördel - effekten pågår länge på håret. Professionella hårmaskor är dyrare än vanligt, men de har en förbättrad komposition. Nedan är det mest effektiva sättet.

  2 Kerastase Force ARCHITECT

  Professionell mask Kerastase "Force ARCHITECT" skapades speciellt för benägen till sprött hår. Den är utformad för att maximera skyddet mot skador, samt stärka svaga krullar. Efter att ha använt denna mask ser håret ut mer välskötta och friska. Det ger otroligt glans och eliminerar torrhet. Djup fuktgivande effekt ger också jämnhet och silkighet. Den har en hög grad av skydd mot yttre irriterande faktorer. Finns i 200 ml burkar, som räcker för i genomsnitt 3 månader.

  • professionell vård hemma;
  • delade ändar;
  • återställande av skadat hår
  • förstärkning;
  • eliminering av torrhet
  • den behagliga lukten håller på håret långt.

  1 Matrix Biolage Hydrasource

  Masken av professionell kosmetisk märke Matrix är utformad för att djupt fukta håret. En viktig särskiljande egenskap hos Hydrasource är dess sammansättning. Det innehåller inte skadliga kemiska element, men fungerar på grund av sådana fördelaktiga aktiva ingredienser som aloe vera, rosmarin etc. Det ger en bländande glans till håret och gör dem smidiga och silkeslen. Verktyget har endast positiva kundrecensioner, eftersom ger ett märkbart resultat efter flera användningar. Samtidigt passar den till jämnt färgat hår och skyddar deras färg.

  • djup fuktgivande
  • bra komposition;
  • slåss med förlust
  • effektivitet;
  • professionell vård hemma;
  • långsam förbrukning.

  De bästa maskerna för färgat hår

  Färgat hår kräver alltid speciell vård. De är starkare än andra som behöver återhämtning och ordentligt skydd. För att håret ska se vackert ut och krullarna är välskötta, rekommenderar experter att du ska köpa masker speciellt för färgat hår. Nu finns det många av dem. Vi valde de bästa verktygen utifrån kundrespons.

  2 Natura Siberica Havtorn

  Natura Siberica djupåterställande mask från den berömda "Sea-buckthorn" -serien är också lämplig för färgat hår. Det är lätt att använda, även hemma. Den unika sammansättningen nöjer inte bara, fuktar och stärker, men behåller också den ursprungliga färgen efter målningen. Den täta konsistensen ger en enkel applikation, smältan smälter på håret. Efter flera applikationer kan du se ett fantastiskt resultat. Håret blir smidigt, inte förvirrat och ser väldigt snyggt ut.

  • användbar komposition;
  • trevlig struktur;
  • välsmakande lukt;
  • bra recensioner
  • optimalt pris.

  1 ESTEL Otium Blossom

  ESTEL är en unik formel speciellt för färgat hår. Blommomaskens uppgift är att behålla den ursprungliga färgen efter målningen och göra den ännu mer mättad. Masken från ESTEL syftar till att stärka strukturen, läkning och läkning av skadat hår. Kakaosmör, tillsammans med andra aktiva ingredienser, tränger in och ger maximal återhämtning. Curls ser jämna och glänsande ut efter den första applikationen. Bekämpar förlust och brittleness.

  • utmärkt skydd för färgat hår;
  • djup återhämtning;
  • fuktighetsgivande effekt
  • utmärkt mat recensioner;
  • kunder;
  • bra pris

  Hur man väljer en hårmask

  Det finns fall där en flicka köper hårvårdsprodukter från en rad av en viss tillverkare. Men det betyder inte att de kommer att vara lika användbara för henne. Till exempel kan schampo ha en positiv effekt, men masken är för tung eller vice versa för att torka håret. När du väljer ett lämpligt verktyg ska du följa följande regler:

  1. Först måste du bestämma din hårtyp. Varje verktyg är utformat för ett specifikt fall, så resultatet beror på korrekt urval av masken.
  2. Olika oljor (jojoba, argan, etc.) är väl näring och lämpar sig för frekvent användning;
  3. Tunt och försvagat hår i behov av medel, vars sammansättning är berikad med keratin;
  4. Experter rekommenderar att man får masker som löser ett specifikt problem (till exempel för tillväxt eller hydratisering). Undvik universella lösningar. de är mindre effektiva;
  5. Närvaron av växtextrakt direkt påverkar jämnheten;
  6. Var uppmärksam på kompositionen - det måste vara minst hälften av de naturliga ingredienserna;
  7. Köp endast produkter från välrenommerade tillverkare. Detta kommer att hjälpa till att undvika användning av verktyg av låg kvalitet.


 • Nästa Artikel
  Curling hår curling håret själv