Nourishing hår masker: 14 hem recept plus en klassificering av de bästa professionella produkterna


Ofta förekommer problem med hår och hårbotten som ett enda symptomkomplex av beriberi när det finns brist på fördelaktiga ämnen. Riklig förlust åtföljs av starka snitttips, tillväxten saktar ner, klåda börjar, glans och en hälsosam glöd försvinner. I sådana fall är det svårt att välja kosmetika som kunde eliminera alla dessa olyckor på en gång. Det finns dock en lösning - att använda näringsmask som kommer att bli av med den grundläggande orsaken, och därmed kommer de åtföljande svårigheterna att gå bort.

effekt

En närande mask är en kosmetisk produkt vars huvudsakliga syfte är att mätta hårbotten, folliklarna med användbara substanser (vitaminer, mikro- och makroelement, aminosyror etc.), som de saknar så mycket. Eftersom det eliminerar huvudproblemet, på grund av vilket hårets utseende försämras, efter en sådan egenartad behandling, återställs allt:

 • livlig glans och hälsosam strålkastning;
 • Fallouten stannar, eftersom rötterna stärks, tack vare ytterligare näring.
 • tillväxten aktiveras
 • fett och fett försvinna
 • eliminerar torrhet och kliande i hårbotten;
 • sluta dela tips
 • till och med torkat hår på grund av curling eller färgning kommer till liv, blir fuktgivande och regenererar tillsammans med näring.
 • läker skador.

Oftast uppstår problem just på grund av avsaknaden av vissa bioaktiva ämnen: B-vitaminbrist - huvudorsaken till förlust, brist på aminosyror - glans förloras, brist på zink - tillväxtstopp. De näringsämnen som kommer in i kroppen med mat kommer inte alltid till rötterna och hårbotten med blod, så masken för närande hår kommer att vara varmt välkommen.

Märkesklassificering

De bästa näringsmässiga maskerna finns hos de ledande tillverkarna av den moderna skönhetsindustrin. Oftast har de dessutom några andra användbara egenskaper: de återställer skador, fuktar torrt hår, aktiverar tillväxt, slutar förlust. Så du kan välja med betoning på ett visst problem som stör dig mer än andra. Som riktlinje - TOP-10 medel från olika märken.

 1. Natural Tech - regenererande. Davines (Italien). $ 29,5 (250 ml).
 2. Olioseta Oro del Marocco - med argan och linfröoljor. Barex (Italien). $ 21 (250 ml).
 3. K-Therapy Repair - för torrt hår. Lakme (Spanien). $ 16,9 (250 ml).
 4. Argabeta Classic - kräm för alla typer med vitamin E. Dikson (Italien). $ 16 (250 ml).
 5. På Care Silver Power Mask - revitaliserande silver för blekt hår. Selective (Italien). $ 15,7 (200 ml).
 6. Bio Musk Root Fresh Hair - näring för hårväxt. Biotique (Indien). $ 14,5 (250 ml).
 7. Mask Pack - närande hårmask med fuktgivande effekt. Hyssop Aqua Hair (Sydkorea). $ 7,3 (250 ml).
 8. Ubsunur Hollow Tuva - på mjölken av Tuvinian Yak och Buryat enbär. Natura Siberica (Ryssland). $ 4,4 (250 ml).
 9. Blueberry mousse - för vilken typ som helst baserat på mjölkproteiner med extrakt av vilda bär. Konceptfusion (Ryssland). $ 4,3 (250 ml).
 10. Med linolja för blekt hår. Concept Live Hair (Tyskland). $ 3,5 (400 ml).

De som vill ha salongeffekt kan försöka få de verktyg som frisörerna själva använder. Nedan är ett betyg där du hittar de bästa professionella hårmaskorna.

 1. Nutrifier Nourishing System Masque - för djup näring. Loreal Professionnel (Frankrike). $ 23,5 (250 ml).
 2. Nutri Enrich - närande mask-instant care. Wella Professionals (Tyskland). $ 15,9 (150 ml).
 3. ProYou Nutritive Treatmen - fuktgivande och närande. Revlon Professional (USA). $ 15,5 (500 ml).
 4. Naturliga blommor - för håråterställning. Selektiv Professionell (Italien). $ 13,5 (200 ml).
 5. Nourishing Moisture Masque - fuktgivande. Macadamia Professional (USA). $ 9,8 (30 ml).
 6. Numero Shea Butter Karite Mask - med sheasmör. Brelil Professional (Italien). $ 9,3 (300 ml).
 7. Keratin Royal Jelly - grädde för färgat hår. Kaaral Professional (Italien). $ 9 (60 ml).
 8. Ekologisk professionell hårvård - med phytokeratin. Bielita (Vitryssland). $ 8,2 (500 ml).
 9. Curex Classic - professionell för alla typer. Estel Professional (Ryssland). $ 6,9 (500 ml).
 10. Mjölklinje - Omstrukturering näringsmask med mjölkproteiner för skadat hår. Kapous Professional (Ryssland). $ 4,2 (200 ml).

När du väljer en professionell kosmetika för hemmabruk, kom ihåg att varumärken rekommenderar att du använder dem främst till yrkesverksamma och hantverkare. De är kraftfulla och kan kräva särskild kunskap.

Hemlagade masker

Det är inte nödvändigt att spendera pengar på märkesvariga närande masker. De är lätta att förbereda och hemma om du vet vilka ingredienser som utgör deras grund. Välj något för vilket du inte är allergisk och det är alltid till hands (trots allt måste du tillbringa en hel kurs).

Välj fettinnehållet i mejeriprodukter enligt din hårtyp. För torr behöver du den maximala procentuellt fett, för normal och kombinerad - medeltalet för sebaceous - minimumet.

 • castor;
 • från vetex
 • kardborre;
 • macadamianötter;
 • havtorn;
 • argan;
 • mandel;
 • oliv;
 • från linfrön;
 • shea;
 • kokosnöt;
 • Jojoba.

Olja rekommenderas inte att användas för oljigt hår. Innan du lägger dem i masken är det önskvärt att värma upp dem i ett vattenbad till ett varmt tillstånd.

 • unga näsblad
 • burdock root;
 • aloe massa och juice;
 • ekbark;
 • kalendula blommor;
 • växtblad
 • kamomillblommor

Från medicinalväxter är det möjligt att förbereda en vätskebas för närande masker - en infusion eller avkokning. 20-30 g råmaterial - 200 ml kokande vatten. Aloesaft och massa används fräsch.

 • kycklingägg (både hel och separat äggula);
 • levande jäst
 • vintage cognac;
 • Naturlig, mest färsk honung;
 • frukter: avokado, persikor, banan, citron;
 • bär.

Och andra komponenter:

 • kosmetisk lera;
 • eteriska oljor;
 • apotek vitaminer (i ampuller, kapslar och oljeväxter).

Det viktigaste är att veta vad som kan blandas med och i vilka proportioner. Denna information bör anges i receptet.

Regler för ansökan

För att göra näringsrika hemlagade masker effektiva, förbereda dem enligt vissa rekommendationer.

utbildning

En timme före proceduren ska du ta bort de produkter du planerar att använda från kylskåpet. Vid tidpunkten för tillagningen bör de inte vara kalla. Den ideala temperaturen är rumstemperatur. Detta gäller särskilt mjölk, ägg och brandy.

Metallrätter för blandning är inte lämpliga, eftersom det kan bidra till utvecklingen av skadliga oxider i kontakt med det bioaktiva materialet. Så förbered glas, trä eller keramik. Plasteksperter rekommenderar inte, även om det inte är lika farligt som metall.

Tvätta håret, men torka inte ut helt. En närande mask blir effektivare om du lägger dig på lite fuktigt hår.

beredning

Var försiktig med uppvärmning i en vattenbad av honung, kefir, oljor. Koka upp är inte nödvändigt. Tänk på att ägg, estrar eller vitaminer, när de blandas med heta livsmedel, förlorar sina fördelaktiga egenskaper. Så den optimala temperaturen är inte mer än 33-34 ° C.

Använd mortel för att mala torra ingredienser. För blandning - en mixer eller nedsänkningsblandare. Det viktigaste - att uppnå en homogen konsistens, utan olösta klumpar och flingor. Annars kommer de fastna i håret, de kommer vara svåra att tvätta och kamma.

Allergitest

Om den närande masken används första gången måste ett allergitest utföras. Smörj den förberedda handledsblandningen (burk eller ihålig bakom öronloben). Efter en kvarttimme avlägsna den oabsorberade återstoden med en bomullsplatta doppad i vanligt vatten. Om det inte kommer några obehagliga symptom som klåda, irritation och rodnad under dagen, kan masken användas. Det finns dock en liten nyans. Ibland för manifestationen av en negativ reaktionstid måste passera tills allergenet gradvis ackumuleras i kroppen (huden) i en farlig koncentration. Därför ger detta test inte en 100% garanti för att det inte kommer att bli några biverkningar.

infliction

För att normalisera tillståndet hos utarmat hår måste du först och främst närma dig rötterna och hårbotten med bioaktiva näringsämnen. Därför kan masken appliceras endast på dem. Detta görs genom att massera cirkulära rörelser i avskiljningar. Men näringsämnen formulerar som regel inte några aggressiva ingredienser, så inget dåligt kommer att vara om du distribuerar dem längs hela längden av håret. Undantag kan tillskrivas möjligheterna att aktivera tillväxt med en liten mängd irriterande ämnen (till exempel brandy).

Efter applicering måste du noggrant kamma. Uppvärmning är inte nödvändig, men är välkommen, eftersom temperaturökningen är en slags katalysator för biokemiska processer. För detta kan du använda en badhatt och en handduk.

Hur mycket att hålla masken på huvudet ska anges i receptet. Om cognac eller jäst är närvarande, kommer 15-20 minuter att vara tillräckligt. Olja kan lämnas i en timme eller till och med över natten, men experter rekommenderar inte det senare alternativet eftersom det inte behövs mycket tid för att absorbera ämnen i huden.

fullbordan

Tvätta av masken med varmt rinnande vatten. För att helt eliminera sina rester, använd schampo. Det är önskvärt att det inte innehåller silikon, eftersom det kan förneka all effektivitet av verktyget. Det kommer att vara särskilt svårt med oljeblandningar. För deras fullständiga eliminering måste du tvätta huvudet 2-3 gånger.

Det sista ackordet ska vara rätt sköljning. För honom i vattnet vid rumstemperatur rekommenderas att lägga till:

 • växtbaserade infusioner (se listan ovan);
 • några eteriska oljor
 • citron, inte utspädd juice;
 • äppeläger.

Och om du ursprungligen valde att skölja örter, använd dem för detta ändamål till slutet av tillämpningsperioden för närande masker.

Balmer och balsam är bättre för en tid att utesluta från medel för att lämna. Det är nödvändigt att torka håret efter sådana procedurer naturligt, utan hårtork.

Ytterligare rekommendationer

 1. Frekvens - 2 gånger i veckan.
 2. Kursen är 1,5 månader. Då är det lämpligt att ordna en paus på 1,5 månader och upprepa igen (med samma sammansättning).
 3. Den rekommenderade säsongen är sen höst, vinter, vår, när bristen på användbara ämnen i kroppen är mest akut.
 4. Så snart du börjar applicera näringsämnen, stärka din yttre handling från insidan: drick samtidigt ett multivitaminkomplex.
 5. Om det i 2-3 veckor efter användningens början inte kommer någon effekt, rekommenderas att man träffar trichologen.

Under tillämpningsperioden för sådana masker glöm inte bort rätt kost. Även om du ger supernutrition till ditt hår, medan du själv sitter på snabbmat och läsk, kan du inte vänta på effekten.

Hemlagade recept

Att göra hemlagade hårmaskar "arbete" för skönhet och hälsa, är det viktigt att välja rätt recept. Blanda inte för många ingredienser (3-4 räcker). Fokusera på en uppsättning produkter och specifika medel (vad mer, förutom mättnad med användbara ämnen, lovar de).

Blanda 100 ml varm smält honung med 2 slagna kycklingägg. Tid - en halvtimme. Stärker rötterna, stoppar förlusten.

Torka 100 g gräddfil med 50 ml mjölk eller kefir. Tid - 45 minuter Returnerar hälsosam glans, återställer skada.

Kokosolja kan smälta och appliceras på hårbotten och håret i ren form. Du kan också lägga till oljev vitaminer A och E och andra oljor (shea, argan, macadamia). Tid - 1 timme eller över natten. Huvudfunktionen är återhämtning.

Blanda 50 ml arganolja, 30 ml olivolja, tillsätt äggulor, 3 droppar esterar - salvia och lavendel. Fuktar.

Blanda och värma i ett vattenbad i en kopp, 50 ml castorca, macadamia och karit. Kyl lite, tillsätt 2 råa gulor. Tid - en halvtimme.

Blanda: 2 msk. l. olivolja, 1/2 msk. l. vetegroddarolja, 3-4 droppar kanelsyraester, 1 msk. l. Honung och 1 kapsel Aevita (vitamin E). Håll i 20 minuter.

Mash 1 mogen skalad banan för att göra puree, blanda med kefir eller yoghurt (tills halvvätska tillståndet). Kan piskas i en mixer. I vissa recept rekommenderas att lägga till 1 ägg. Tid - 20 minuter Fuktar.

30 g grönt te häll 200 ml kokande vatten. Infunder under omslaget i en halvtimme. Blanda 50 ml av den beredda infusionen med 50 g grön kosmetisk lera. Tid - 45 minuter

 • För att mata håret slutar

Skala 2 små persikor, ta bort ben, piska i en mixer. Tillsätt 50 ml mättad mjölk och 5 droppar oreganoeter i en puree. Håll tipsen i den kokta massan i minst 5 minuter. Skölj av efter 10 minuter. Eliminerar nedskärningarna.

Lös 50 g pressad jäst med varmt vatten för att bilda en krämig massa. Lämna i 15 minuter. Blanda noga, tillsätt 20 g flytande honung, 10 ml brandy brandy och 1 kycklingägg. Tid - 20 minuter

Fler masker för håravfall finns på denna sida.

Blanda 50 g hackad aloe-massa, 1 ägg, 100 ml kefir och 10 ml citronsaft utan spädning med vatten. Tid - 15 minuter

Blanda 50 ml linfröolja med 1 kycklingägg. Tillsätt 20 ml brandy och samma honung. Tid - 20 minuter

Blanda 50 ml varm burkaolja, 2 råoljor, 50 ml kamilledekok, 15 g flytande honung, 30 g mättad gräddfil. Tid - en halvtimme.

Blanda 20 g torkade kamomillblommor och unga näsblad. Häll 200 ml kokande vatten, lämna det under 15 minuter. Blötlägg i denna infusion 20 g rågbröd med en skorpa i 15 minuter. Mash det. I den resulterande ormen tillsätt 1 injektionsflaska med vitamin E.

Vilken av alla dessa hårmaskar är den mest näringsrika är upp till dig. Märket kostar mycket och "kemi" i dem finns i överflöd, men samtidigt lovar de en fantastisk och snabb effekt. Hemlagad naturlig, men med dem mer problem, och resultatet är inte alltid märkbart så ljust som vi skulle vilja. Så det är vettigt att prova olika alternativ och hitta din egen - den enda sanna och mest positiva.

Nutrition Mask Recept för alla hårtyper: Hemanvändning

Moderna kvinnor som lever i den galna rytmen av megalopoliser tenderar att ha en fantastisk utsikt överallt och alltid, och det finns ingen brist på tid för sina nära och kära. För hårvård väljer vi därför termiska enheter, stylingprodukter och andra "hjärnbarn" i skönhetsindustrin, som faktiskt är fiender av våra lockar. Som ett resultat behöver håret restaurering och näring - du kan självklart köpa färdiga kosmetika från kända märken, och du kan själv förbereda lämpliga blandningar. En näringsfull hårmask, som du själv har gjort hemma, är ett utmärkt verktyg för att återställa vårt hår, förbättra sitt utseende, och äntligen bara för att bevara krullarnas hälsa och skönhet.

Hemmask för närande hår har många användbara egenskaper:

 • mildrar aggressionen av negativa atmosfäriska och inhemska faktorer (sol, frost, vind, hårtork, krusningsjärn, etc.);
 • förhindrar att strängar faller ut;
 • närmar sig hår med väsentliga näringsämnen
 • fuktar torkade, spröda hårstänger;
 • stärker hårsäckar
 • förbättrar hårets utseende, vilket ger en naturlig glans, mjukhet och silkiness.

Tack vare dessa egenskaper är näringsmaskar ovärderliga för strängar skadade och berövade vitalitet, och är också ett utmärkt profylaktiskt medel för friska krullningar.

Applicera näringsmaskor kompetent

För att näringsblandningen skapas för håret hemma, för att vara verkligt effektivt och användbart, måste du förbereda och använda det korrekt. Vilka är de grundläggande reglerna för användning av näringsmässiga masker? Det finns inte så många av dem, men de är obligatoriska för utförande:

 • Näringsmaskan ska vara likformig och varm (inte varm och inte kall!) - så förstår du först inte att ingredienserna sitter fast i din "mane", och för det andra, påskynda processen för att penetrera näringsämnen i håraxlarna.
 • Till blandningen har inte förlorat dess fördelaktiga egenskaper, förbered det omedelbart före användning.
 • För tillämpning av hemmet "medicin" använd bomullsvattor eller kosmetiska borstar, medan du masserar hårbotten (detta kommer att stimulera hårlampan och förbättra blodflödet). Kammusla resten av massan längs strängarna.
 • Bär uppvärmningslock.
 • Strängt överensstämmer med den föreskrivna varaktigheten av proceduren - Overexponering av masken kan ha negativa konsekvenser för håret.
 • Efter att du har tagit bort kompositionen, tvätta håret noggrant, men samtidigt försiktigt.
 • Applicera regelbundet näringsmaskor - ett eller två förfaranden kommer inte att ge önskad effekt.

Överensstämmelse med dessa enkla rekommendationer kommer att ge maximal nytta för håret, och förfarandet för beredning och användning av närande mask kommer att göra det behagligt och enkelt.

Korrekt hårvård

Skönhet och hälsa hos håret - resultatet av kompetent vård för dem. I avsaknad av ordentlig daglig hårvård kommer ingen terapeutisk hårmask som används ibland att ha önskad effekt. Ta en vana:

 1. Använd shampoo, balm och balsam enligt din hårtyp.
 2. Att dölja håret på en vinter under en hatt eller huva och på sommaren att ha på sig en hatt, så att krullarna inte upplever skadorna vid höga och låga temperaturer.
 3. Minimera traumatiska faktorer. Det är uppenbart att under förutsättningarna för den moderna världen och den accelererande rytmen i livet är det svårt att helt överge hårfönstret och stylisterna, men användningen av mjuka instrument för styling är ganska verkligt. Var uppmärksam på frisörprodukterna, vars värmeelement har en turmalinbeläggning:
  • Instyler Tulip Safe Hair Curler
  • Enheten för rätning krullar Fast Hair Straightener
 4. Trima sina tips regelbundet, även om du växer hår. Tipparna är trots allt störst från gnidning mot kläder, kamning och styling. För att förbättra hårets ändar är det inte nödvändigt att gå till frisören, du kan trimma hårets millimeter hemma med en speciell enhet:
  • Enhet för att bli av med split ends Split Ender

Och kom ihåg! Det är lättare att förhindra skador på håret än senare för att kämpa över restaureringen.

Näringsrika masker betyg för svagt hår

Nourishing hårmask ger näring krullarna med fukt och användbara komponenter. Detta gör kamningen enklare, ger håret mjukhet, naturlig glans och hälsosam utseende. Men en liknande effekt uppnås med regelbunden användning.

Torrt och sprött hår är ett vanligt problem bland tjejer. De främsta orsakerna till utvecklingen är felaktig hårvård, frekvent färgning, hårtork, curling, användning av kosmetika av låg kvalitet. Allt detta har negativ påverkan på krullarnas tillstånd, som ett resultat av vilket de blir överdriven, brittleness, splittrade ändar och rökbildning uppstår. Att hantera dessa problem under kraften i en näringsmask.

Fördelarna med närande hårmaskor

De fördelaktiga egenskaperna hos en närande hårmask är följande:

 1. Strängar som har fått näring och hydrering, växer snabbare blir blankt.
 2. Curls är lätta att kamma och hålla stilering under lång tid.
 3. Håret får spegel glans och densitet.
 4. Torrhet i hårbotten går bort, tipsen slutar skära.

Populära masker

Kerasys

Masken närmar och fuktar håret och läker också huvudets dermis. Detta är ett professionellt verktyg för vård av försvagade lås. Produktionen är baserad på moringa extrakt. Det är han som omedelbart reanimates tungt skadade strängar. Efter applicering ger masken värme, vilket medför att dess komponenter penetrerar djupt in i hårrotsarna. Kompenserade också för bristen på proteiner och vitaminer i locken.

Davines SU PAK Nourishing Replenishing Mask

Maskan återställer skadat hår, vilket gör dem mjuka och silkeaktiga. Kosmetisk produkt innehåller följande komponenter:

 • arganolja - den innehåller vitaminerna A och E, som förhindrar för tidig åldrande
 • Mandelolja - fuktar håret länge, närmar sig det tack vare fettsyror.

Dr. Sante Silk Care Mask

Mask bryr sig om torrt och sprött hår. Det fyller dem med fördelaktiga ämnen som återställer dem från rot till spets.

ingredienser:

 1. Silkeproteiner och sheasmör - ger lockar glans och jämnhet.
 2. Keratin - återställer varje hår så mycket som möjligt.
 3. Vitaminkomplex och örtkollektion - fuktar och närmar krullar.

Efter den första användningen av masken blir håret mjuk, silkeslen, kamning och styling förbättras. Produktens enhetliga konsistens omsluter varje krökning, vilket ger en pålitlig skyddsfilm.

Alerana

Produkten är lämplig för att läka håret och återuppliva sin tillväxt. De aktiva ingredienserna stimulerar folliklarna att övergå till tillväxtfasen.

ingredienser:

 1. Hydrolyserad keratin - tränger djupt in i locken, fyller alla hålrum och har en utmärkt konditioneringseffekt.
 2. Silikon - håller håret smidigt.
 3. Vete proteiner närma krullar.
 4. Alfalfa extrakt.
 5. Sheasmör.
 6. Avokadoxtrakt

Nexxt

Masken matar varje hår längs hela sin längd. Det återvänder den förlorade glansen till krullarna och mättar huvudets dermis med den nödvändiga näringen. Sammansättningen innehåller ett extrakt av vit lilja, som är rik på vitaminer och antioxidanter. Tack vare dem får håret den nödvändiga hydrering, och splittrade ändar blir lösa. Hampaolja lindrar irritation och stärker hudens celler.

Vichy

Maskan är indicerad för behandling och förebyggande av torrt och skadat hår. Efter appliceringen blir låsorna välskötta, får mjukhet, glans och silkighet.

ingredienser:

 • citronsyra;
 • glutaminsyra;
 • rosolja.

Spabadet

Det är en fuktgivande och närande kosmetisk produkt som är lämplig för torrt och normalt hår. Den bygger på en unik formel, berikad med naturliga ingredienser och mineraler från Döda havet. De närmar och fuktar strängarna längs hela längden.

Kompositionen innehåller:

 1. Oliv- och avokadooljor. De tränger in i strängarnas struktur och återställer dem från insidan. Jojoba olja tätar håret och bildar en skyddande film på dem. Det förhindrar förångning av fukt och näringsämnen.
 2. Extrakt av honung och kamille har en antiseptisk effekt. Detta gör att hårbotten alltid är frisk och mjuk.
 3. Rosemaryeter innehåller garvningskomponenter som reglerar talgproduktionen.

Skönheten

Masken är lämplig för alla typer av hår. Den har en trevlig struktur, vilket gör ansökan lätt och avkopplande. Efter appliceringen blir håret mjukt, glänsande.

I rollen av aktiva ingredienser är jojobaolja och keratin. De återställer håret efter skador, närnar det och ger det en delikat doft.

Regelbunden applicering av masken ger ditt hår ett friskt och vackert utseende. Problemet med hårflöjt är borta, och kammarprocessen blir lätt och enkel.

Kensuko

Denna mask är utmärkt för torra och skadade lockar. Kompositionen innehåller rena keratin och kollagenproteiner. De skapar en regenererande effekt. Med regelbunden användning är håret mjukt, glatt och glänsande. Dessutom omsluter de aktiva komponenterna varje hår, vilket ger en osynlig film. Det tillåter inte fukt att avdunsta, och skyddar även mot UV-strålar.

Dosering och kontraindikationer

Applicera några av dessa masker till redan rena och våta krullar. Att göra detta med gnugga och lätta rörelser, fördela kompositionen från rot till spets. Vänta 5-10 minuter, skölj sedan med vatten. Använd 2 gånger i veckan. Den enda kontraindikationen att använda är individuell intolerans mot komponenterna.

En näringsfull hårmask är en riktig frälsning för kvinnor som älskar frekvent färgning, använder aktivt hårtorkar, strykjärn och curling. Sådana kosmetika är lämpliga för regelbunden användning, och i kombination med schampo och balsam med samma effekt uppnås maximal effekt.

Nourishing hårmaskor

Varje dag utsätts håret för aggressiva effekter, vilket i sin tur leder till att håret blir uttömt, de blir tunna, börjar bryta och se tråkiga ut. I denna situation kommer du att komma till hjälp av närande hårmaskor.

Hårhälsa beror direkt på flera komponenter, inklusive:

• hög temperatur (blåstork);
• dålig näring
• otillräcklig hydrering av kroppen
• överdriven användning av styling;
• Överdriven användning av kosmetika för hår.

Nära hårmaskor - vad ska man göra?

För att förbereda hårmaskor själv måste du fylla på några varor från apoteket och... ditt eget kylskåp.

1. Castorolja. Perfekt närmar, fuktar och återställer skadat hår. Tack vare oljan blir vårt hår tjockare och växer snabbare. Dessutom hjälper ricinolja till att förhindra hårtvärsnitt.

2. Citron. Denna användbara frukt lägger inte bara på håret, men påverkar också hårets struktur. Detta förklaras av det faktum att citron hjälper till att stänga hårflingorna, från vilka de blir mjukare och starkare.

3. öl. Få människor vet att öl kan ta hand om håret. Denna dryck gör dem skina, mjuka och släta. Endast naturlig öl är lämplig för hår.

4. mjölk Fuktar hår och hårbotten.

5. äggula - innehåller vitaminerna A, E, B, magnesium, kalium och andra fördelaktiga ämnen. Gommen ger hårets elasticitet och glans, återställer strukturen.

6. Arganolja. Återställer håret, minskar deras ömhet, fuktar och närmar sig.

7. Linfröolja. Det är en närande och fuktgivande komponent som har en positiv effekt på både hårbotten och håret.

8. älskling En av de bästa näringsämnena innehåller honung en stor mängd användbara ämnen som kan bota hår och hårbotten. Tack vare honungsmaskinerna blir håret starkare, håravfallet kommer att minska.

9. Olivolja. Denna ingrediens fuktar håret helt och kan även ersätta luftkonditionering. Det blir oumbärligt för bräckligt, torrt och skadat hår.

10. Kokosolja. Fungerar som en balsam som gör håret mjukt, ljust och glänsande.

11. Äppelcidervinäger. Eliminerar allt överskott av fett i hårbotten och längs hårets längd, och hjälper också till att eliminera irritation och klåda för mjäll.

Nourishing hår vallmo med ricinolja

• 2 msk. skedar av burdock olja;
• 1 msk. en sked av ricinolja;
• 1 äggula.

ansökan
Alla ingredienser blandas. Den resulterande masken måste appliceras med massagerörelser till håret, helst vått. Vika dem med en handduk och sätt på ett lock för att höja temperaturen på maskinkomponenterna, så att den tränger in i hårstrukturen. Lämna sedan masken på huvudet i minst en halvtimme. Tvätta håret noggrant med schampo. För den sista sköljningen använd vatten med citronsaft.

Näringsrik bananmask för torrt och sprött hår

Bananer är användbara frukter som kan köpas året runt. Dessa otroliga frukter av skönhet är rik på kalium, vitaminer, antioxidanter och innehåller naturliga oljor och vitamin C. Använd en hemlagad bananmask för att återfuka, stärka och förhindra håret, samtidigt som du behåller naturlig elasticitet.

kalium - förhindrar håravfall
Vitamin A - Stärker hårsäckar, och ger näring till torrt hår, stimulerar hårväxten.
Vitamin E - bidrar till hälsan hos hår och hårbotten, ger hårets elasticitet.
C-vitamin - ökar blodcirkulationen, sålunda får lökarna den nödvändiga näring och blir starkare.

ingredienser
• För en matsked kokosolja, honung och olivolja;
• 1-2 mogna bananer (beroende på hårets längd och tjocklek).

Matlagningsmetod

1. Blanda två bananer tills mashed.
2. Lägg till honung, kokos och olivolja i din blandning och blanda igen.

Metod för användning
1. Applicera en mask med ett tjockt lager i hårbotten och längden på ditt hår och låt ditt hår suga i masken i minst 20 minuter.
2. Skölj hårdrötterna och hårbotten noggrant med varmt vatten. Ta dig tid att kamma igenom och ta bort blandningen från alla delar av huvudet, det kan ta tid.
3. Du kan inte använda luftkonditionering, eftersom banan luktar mycket gott.

tips
1. Bananer för masker ska vara överfyllda för att lätt kunna omvandlas till potatismos.
2. Det är väldigt viktigt att slipa bananer under beredningen av denna mask, annars kommer de delar som finns kvar i masken att vara svåra att ta bort från håret, använd en bländare för detta ändamål.

Yoghurtnärande hårmask

Yoghurt är inte bara en användbar produkt för oral administrering, men används också för yttre skönhet. Den är rik på antioxidanter, vitaminer, kalcium och protein. Yoghurt har fuktgivande egenskaper och hjälper också till att reglera talgkörtlarna.

ingredienser
• ett halvt glas vanligt, osötat, naturligt yoghurt;
• En liten sked äppelcidervinäger och honung.

ansökan
1. Applicera en yoghurtmaske på ditt hår, sprida det från rot till spets.
2. Mask exponeringstid minst 20-30 minuter.
3. För att bli av med lukten av yoghurt kan håret tvättas med organisk fruktschampo.

tips
1. Köp bara naturlig yoghurt. Dessutom bör denna ingrediens vara utan tillsatser, socker och smaker. Du kan till och med laga yoghurt hemma. Det kommer att innehålla naturliga enzymer som är en rik källa till näringsämnen.
2. Lägg inte till mycket äppelcidervinäger, eftersom det kan ge en brännande känsla på hårbotten. Det är nog att lägga till 1 tsk.

Nourishing mask av avokado och oljor

Avokado har länge använts för kosmetiska procedurer, som har närande och fuktgivande egenskaper. Hemlagad avokado mask är idealisk för torrt och sprött hår.

ingredienser
• liten mogen avokado
• en matsked olivolja eller mandelolja;
• 2.st.l. mjölk.

Matlagningsmetod
1. Avokado måste noggrant males för att göra potatismos utan en enda klump.
2. Lägg till mjölk, smör och blanda väl.

Ansökningsmetod
1. Applicera den resulterande kompositionen på håret, från början av rötterna.
2. Täck håret med en handduk och håll masken i 30 minuter.
3. Skölj håret väl med varmt vatten om nödvändigt med tillsats av schampo.

Mask Tips
1. Välj en mycket mogen avokado, då kommer potatismos inte vara svårt.
2. Det är nödvändigt att skölja håret noggrant för att ta bort eventuella kvarvarande avokado.
3. Du kan lägga till mindre mjölk i masken för en tjockare konsistens.
4. Efter tvätt av håret är det inte nödvändigt att använda balsam, eftersom avokado har en konditioneringsegenskap.

Fuktgivande och närande jordgubbsmask

Jordgubbar är otroligt gott och friska bär. Det innehåller en otrolig mängd antioxidanter, som har en fördelaktig effekt på hårbotten och löken, så att utseendet på håret också omvandlas. En annan användbar egenskap av jordgubbar är förmågan att reglera talgkörtlarna, så jordgubbar kan hantera överdriven talgproduktion.

ingredienser
• En handfull färska jordgubbar (mängden beror på hårets längd och tjocklek).
• en matsked kokosolja och honung.

Matlagningsmetod
1. Gör jordgubbar från jordgubbar.
2. Tillsätt olja och honung till det, blanda väl.

Näringsrik mask med linolja

Nourishing mask med honung och äggula

ingredienser:
- 1 äggula;
- 1 msk. honung;
- 1 msk. olivolja.

Komponenterna är grundligt blandade, masken kan appliceras både på hårbotten och på längden. Exponeringstiden är 40 minuter.

Brödmask för närande hår

Häll några stycken rågbröd med kokande vatten eller ett avkok av örter (kamomill, nässla, lind, etc.). När bröd mjukas med en bländare, gör vi homogen vassle av bröd och applicerar det rikligt på håret i en timme. Efter en sådan mask kommer ditt hår att bli vitalitet, bli starkare och skinnigare.

Det här är bara några idéer om hur man snabbt kan förbereda en näringsfull hårmask hemma. Dessa näringsmaskar är lätta att förbereda, och effekten av användningen tar inte lång tid. Allt är i dina händer!

Reparera närande masker för skadat hår: vi gör hemma

Vacker frisyr och hälsosamt hår är en anledning till stolthet och utmärkt humör hos vart och ett av det fina könet.

Men av olika skäl kan håret förlora sin charmiga glans, styrka och volym, bli skadad, stygg och spröd.

Detta problem bekymrar tusentals kvinnor runt om i världen. Hittills kända metoder för snabb, prisvärd och effektiv korrigering av bleka frisyrer.

Vanliga symptom

Uppkomsten av hårskador kan kännetecknas av följande alarmerande symptom:

 • trådens slöhet;
 • brist på glans
 • grovhet och styvhet av krullar;
 • delade ändar;
 • svårighet att kamma
 • tendens att förväxla.
 • Orsaker till skador

  För att utesluta några negativa faktorer som påverkar hårets tillstånd, bör du överväga de viktigaste orsakerna till skadan.

  1. Effekten av kosmetiska förfaranden - regelbunden torkning med hårtork, rätningsstrykning, kemisk perm, användning av curling, färgning och blekning.
  2. Använd i vården av förfalskade produkter som är skadliga för hårets hälsa.
  3. Ett besök på en skönhetssalong med en oerfaren mästare.
  4. Ofta tvätt av hår, samt alltför intensiv kamning och torkning med en handduk.
  5. Felaktigt valt schampo som inte matchar hårtypen.
  6. Tvätta håret i varmt eller för kallt vatten, använd järnkammer, täta elastiska band och stift.
  7. Dåliga vanor - Rökning och alkohol.

  Vet du vilka fördelar användningen av vetexsolja har på ansiktet? Klicka på länken och läs om effektiviteten hos naturprodukter i kosmetologin.

  Hur man använder olivolja från rynkor runt ögonen är skrivet på denna sida.

 • Felaktig näring. Otillräckligt intag av vitaminer och mineraler med produkter, vilket inte bara påverkar det allmänna hälsotillståndet utan även hårets tillstånd.
 • Förekomsten av vissa sjukdomar hos kvinnor - hormonella och endokrina.
 • Dålig miljö situation.
 • Miljön negativa effekter - stark vind, frost eller långvarig exponering för direkt solljus, vilket orsakar överflöd av ultraviolett strålning.
 • Ärftlig faktor.
 • Frekvent stress och utmattning till följd av kränkningar av sömn och vakenhet.
 • Gestationsperiod
 • Den främsta orsaken till att hårets utseende försämras: Skador på hårsäckens struktur, vilket förhindrar flödet av användbara näringsämnen i strängarnas struktur.

  Det rekommenderas att påverka komplexet på ett komplext sätt: ta bort påverkan av negativa faktorer som orsakar försämring av hårförhållandet; Applicera närande masker för att återställa hälsan hos dina lås.

  Fördelar med näringsämnen maskerar

  En näringsfull hårmask idag finns i apotek och butiker. Men att förbereda ett botemedel mot skadat hår utan att inkludera kemiska komponenter kan vara hemma.

  Unika beprövade recept av masker för att återställa krullarna, som våra mormor fortfarande har använt, har överlevt till våra dagar.

  Fördelarna med denna återställningsmetod är:

 • tillgänglighet av komponenter
 • hög effektivitet;
 • naturligheten hos alla använda ingredienser;
 • ingen överbetalning för dyra kosmetika.
 • Det är bättre att alternera recepten av reduktionsmedel för att välja de mest lämpliga kompositionerna för ditt hår över tiden.

  Villkor för förberedelse och ansökan

  För maximal positiv effekt av komponenterna när du använder masker som är hemma, bör du följa enkla regler och rekommendationer:

  1. Alla ingredienser måste grundligt males och blandas tills de är mjuka.
  2. Du kan bara använda nyberedd mask, vilket ger ingen rester som ska lagras till nästa procedur. Alla produkter som utgör maskerna måste vara färska.
  3. Det är viktigt! Överdriv inte behandlingsmassan längre än den föreskrivna tiden som anges i receptet.
  4. Det är användbart att utföra en huvudmassage innan masken appliceras, vilket förbättrar blodcirkulationen för att förbättra effekten av de aktiva komponenterna: Börja manipulera med index och mellanfingrar i området mellan ögonbrynen, rör sig långsamt till templen, som masseras i ca 30 sekunder med cirkulära rörelser ner och i slutcirkeln. Vid slutet av massagen rekommenderas att fånga strängarna på ett avstånd av 3 cm från rötterna och dra dem kraftfullt.
  5. Näringsrika masker rekommenderas att appliceras på hela längden av håret, särskilt på rötterna.
  6. Det är nödvändigt att tvätta av kompositionen, med vatten, lämplig kroppstemperatur eller två eller tre grader högre, såväl som schampon utan särskilda tillsatser eller avkok av medicinska örter.
  7. 15 minuter efter att du har torkat av masken rekommenderas att du försiktigt masserar hårbotten igen.

  Och vad vet du om beautician recensioner om jojobaolja för ansiktet? De publiceras i materialet vars adress är dold som referens.

  Hur man gör en effektiv mask mot svarta prickar skrivs här med alla detaljer.

  Med starkt försvagning av hår rekommenderas det att utföra proceduren 2-3 gånger i veckan, för att förebygga det, räcker det med att applicera en mask 1-2 gånger om 30 dagar.

  Recept för skadat hår

  En av de viktiga förutsättningarna för användning av masker, som är tillagade hemma, är det strikta efterlevandet av alla föremål av recepten för att förhindra skador på locken.

  Sour cream mask

  För matlagning behöver du:

  • Blanda 3 matskedar av inte fet gräddfil med 2 äggulor, 2 tsk honung och 2 tsk kefir.

  Terapeutisk massa appliceras på fuktigt hår och i 40 minuter under cellofan.

  Efter tvättas av med varmt vatten.
  Ett annat recept på hur man gör kefir hårmask hemma beskrivs på en annan sida.

  Bananmask med honung

  I en, mashed till ett tillstånd av potatismos, färsk banan, måste du lägga 2 teskedar honung.

  Den resulterande massan appliceras på håret i 20 minuter och tvättas med regelbundet schampo.

  Tranbärsmask

  1 mogen banan ska rivas på ett grovt rivjärn och häll ett glasfiber tranbärsjuice.

  Till den resulterande blandningen tillsätt 3 msk gräddfil och 2 tsk gelatin och lägg i allt i ett vattenbad i 5 minuter, omröring ofta.

  Håll masken rekommenderad 15-20 minuter.

  Gelatin, en av komponenterna i botemedlet, bildar en skyddande mantel runt varje hår som är identiskt med vårt hårs struktur.

  Mask med yoghurt

  För att förbereda behöver du:

  • hacka med vitlökskniv i mängden av två tänder;
  • lägg till ett facetterat glas yoghurt, kycklingägg och färglös henna.

  Efter noggrann blandning av komponenterna kan masken appliceras på håret.

  Håll rekommenderat upp till 1 timme.

 • återställa skadat hår
 • eliminerar mjäll och returnerar förlorad volym,
 • Det är bättre att utföra proceduren i slutet av arbetsveckan, på grund av lukten av vitlök, som kvarstår under en kort tid.

  Mask med avokado

  • Olivolja i en volym av 2 matskedar - värme,
  • tillsätt upp till 20 gram pundade mandlar,
  • Blanda massan med 15 gram avokado massa.

  Applicera på håret i 40 minuter.

  Björk knoppar

  10 gram torra björkpannor häll 100 ml vodka. Läkemedlet är infunderat i 2 veckor.

  Innan användningen späds med vatten i ett förhållande på 1:10 och gnidas i hårrötterna i en timme innan du tvättar huvudet.

  Äggblomma Mask

  Förfarandet består i att applicera kycklingblomman till hela längden av håret. Mask håll i 30 minuter och tvätta av.

  Äggula är ett bevisat sätt att fukta och närma sig hår. Populärt användes denna komponent som tvättmedel.

  Mask av majonnäs

  Innan du tvättar huvudet är det användbart att smörja håret i 40 minuter med majonnäs. Dessutom till denna ingrediens, i mängden 2 matskedar, kan du lägga smält smör - 1 matsked.

  Blandad komposition appliceras på håret längs hela längden - i en halvtimme.

  Kockolja

  Förbereda oljan du behöver:

  • köpa eller gräva upp burdock rot på hösten,
  • skalla och skära,
  • häll vatten i förhållandet 10: 1.

  Du kan lägga till blandningen av vitamin A.

  Insistera bör vara i ett mörkt rum i 2 veckor.

  Verktyget gnids i hårbotten i små mängder.

  Om super reparera masker för hår är skrivet i en artikel som postas på denna adress.

  Hur man behåller vackert hår

  För att bevara hårets hälsa och skönhet måste du följa följande enkla rekommendationer:

  1. När du tvätter håret använd varmt vatten.
  2. Tvätta inte ditt hår för ofta.
  3. Torka krullarna försiktigt, med en mjuk handduk, sakta försiktiga rörelser.
  4. Kamma strängar långsamt, utan att skada dem. Perfekt kam med sällan placerade tänder.
  5. Minimera användningen av hårtork, strykning och curling.
  6. Vid varmt eller kallt väder, bära en hatt som skyddar ditt hår mot negativa väderfaktorer.
  7. Drick mer vätskor - upp till 2 liter per dag.
  8. Begränsa konsumtionen av feta, söta och alltför kryddiga livsmedel.
  9. Färg inte håret eller använd färgglada färger i färgprocessen.
  10. Applicera vitaminkomplex för att kompensera för bristen på näringsämnen i kroppen.
  11. Undvik stressiga situationer och svår utmattning.
  12. Delta i en frisör en gång i månaden för att skära delade ändar.

  Du kommer att lära dig om ett annat användbart hårmaskrecept från kakao, äggulor och olivolja genom att titta på videon.

  Masker för hårnäring - hemlagade recept och feedback på ansökan

  Friska, tjocka och lyxiga lockar behöver regelbundna rengöring. Tyvärr försvårar de aktiva ingredienserna i schamponen stammarna, vilket gör dem sköra och svaga. Det rekommenderas också att använda näringsmask för restaurering efter färgning, perm och regelbunden användning av stylingprodukter. För behandling av hår är värt att komma ihåg naturens gåvor, rik på feta och organiska syror, mineraler och vitaminer. Beroende på strängarnas tillstånd kan du välja en unik komposition som löser problemet så mycket som möjligt, återvänder elasticitet och silkighet mot krullen.

  Matlagningstips

  För att skapa hemlagade masker ska du följa dessa riktlinjer:

  • laga endast från färska produkter av hög kvalitet, räkna volymen av portioner för en enda användning.
  • kombinera i keramik eller glas, i metall kan vissa komponenter reagera;
  • för att bringa föreningarna till en homogen konsistens;
  • För varje typ av hår att välja ett individuellt recept
  • kryddor och estrar bör införas senast, inte överskrida det belopp som anges i receptet.
  • fet vegetabiliska oljor kommer bättre att avslöja deras egenskaper om de värms upp i ett vattenbad.

  Regler för användning av masker för mat

  1. Två gånger i månaden är det värt att använda aktiva föreningar med kryddor och kryddor, det är ett utmärkt förebyggande av förlust och bidrar också till att accelerera tillväxten.
  2. Beroende på tillstånd rekommenderas att justera maskenas frekvens. För normala och feta måltider rekommenderas det att upprepa den kosmetiska sessionen två gånger i månaden, för torr och missfärgad rekommenderas varje vecka.
  3. Kontraindikationer finns endast för recept som verkar på hårbotten, för att inte orsaka skada, var noga med att testa före användning.
  4. Kompositionen fungerar bättre om du sätter på huvudet med en film och värmer det med hårtork, efter att du har lagt på en hatt eller en handduk.
  5. Spola för att mildra och förbättra glans av avkok av medicinska örter - kamille, nässla, vinrör, elecampane, växtfena, lind;
  6. Oljemaskar för att ta bort naturligt / organiskt schampo eller vatten med fruktäger eller citrusjuice.

  Hemlagad recept näringsrika hårmaskor

  Att skapa hemma unika recept av naturen är lätt att lösa problemen med skadade lockar och närma håret med skönhet och hälsa. Efter rengöring med professionellt schampo, utmattning från färgning eller användning av curling blir strukturen mer spröd och porös. Du kan återställa balansen av fukt, syror, mineraler och vitaminer tack vare de magiska folkmedicinska lösningarna för näring.

  Mask för kraft och återhämtning

  Resultat: För torrt skadat hår som behöver super näring, är det värt att förbereda följande åtgärd. Det säljar nagelbandet, förhindrar tvärsnittet, gör det starkt och elastiskt.

  ingredienser:

  • 3 ekorrar;
  • 50 ml öl;
  • 10 gr. sheasmör.

  Beredning och appliceringsmetod: Kylda proteiner, slå i ca fem minuter, tillsätt skumdryck och olja. Sprid återställningsmassan på de våta strängarna, värm den. Efter två timmar kan du städa det vanliga sättet.

  5 bästa recept näringsmask för hår hemma

  Bland de vanligaste problemen i vården av hår på vintern - deras torrhet och brittleness. Detta beror på brist på hårnäring. Hemmagjorda närande hårmaskor hjälper till att enkelt eliminera detta problem. Vi pratar om de mest effektiva näringsämnena som kan göras hemma.

  Villkoret för vårt hår försämras kraftigt på vintern på grund av starka temperaturförändringar, torr inomhusluft och konstanta värmeeffekter. En närande hårmask hjälper till att återställa skadat hår, så att de kommer sluta splittras, blir skrymmande och smidigt (för mer recept av masker för jämnhet av hår, se vår hemsida). Med rätt och regelbunden användning av effekten av dem ser du efter några behandlingar! Nedan finns recept på de bästa näringsmassorna för torrt och skadat hår.

  1. Mask av havtornsolja

  Den närande havtornsmasken stärker och återställer håret och ger det också sken. Speciellt lämplig för skadat och torrt hår. För att göra en hemlagad mask, ta en naturlig havtornsolja, värm den lite i mikrovågsugnen (för att bättre tränga in i håret och applicera på ren hårbotten. Sätt på wrap och linda håret på toppen med en handduk. Efter 2 timmar, tvätta masken och tvätta håret ordentligt shampoo.Girls som har färgat hår bör vara försiktig - oljan har en orange färg.

  2. Citronoljemask

  Denna närande mask är idealisk för färgat hår. Att döma av de många recensionerna av tjejer på Internet, fungerar inte mindre effektivt än dyra masker. Förbereda denna näringsmask hemma, ta 2 tsk. citronsaft, 1 tsk ricinolja och 1 tsk burdock olja. Blanda oljorna, värm dem i ånga och tillsätt citronsaft. Applicera en varm blandning i håret och linda dem i en wrap och handduk. Tvätta av efter 1-2 timmar och tvätta håret med schampo.

  3. Kefir mask

  Kefir - de mest prisvärda hårvårdsprodukterna. Fuktgivande och närande hårmask samtidigt mjukar, fuktar, stärker och skyddar mot håravfall. Dessutom täcker kefir håret med en osynlig film, vilket skyddar dem mot inverkan av negativa faktorer. För beredning av hemlagad näringsmask från kefir behöver du 1 msk. l. flytande honung, 100 ml kefir och 1 msk. l. olivolja. Blanda alla tre ingredienserna och applicera på håret. Värm dem, och efter 40 minuter. Tvätta av masken med schampo.

  4. Mask med cognac och äggula

  Den här närande masken passar alla typer av hår - både torr och fet. Om du applicerar en mask en gång i veckan, efter en månad kommer du att märka hur ditt hår har blivit fuktat och mättat. För att förbereda en hemlagad mask, behöver du 2 äggulor, 2 msk. l. olivolja och 2 msk. l. konjak. Smaka på äggula med smöret, tillsätt brandy och borstar med hårblandningen. En timme senare, tvätta och skölj med avkok av kalk eller mynta.

  5. Honungsmask

  Naturlig honung har en positiv effekt på torrt och skadat hår. Honung för masken ska inte kandas. Blanda 2 msk. l. honung och olivolja med en rå ägg. Applicera på hår och hårbotten, wrap film och handduk och skölj efter 1-2 timmar. Honungsmaskar rekommenderas att appliceras på att rengöra håret och sköljas med örtavkok.

  Vi berättade om de bästa närande hårmaskorna som kan tillverkas hemma från naturliga ingredienser. Välj det mest lämpliga receptet för dig själv och gör en mask 1-2 gånger i veckan för att verkligen skina ditt hår!  Nästa Artikel
  Hur färgar håret med henna och basma? Foto steg guide