Fuktgivande hårmaskor: TOP 10 märken och 15 hemlagade recept


Många tror att fuktgivande hårmaskor behövs endast för dem med torr typ. I själva verket är restaureringen av vattenbalans nödvändig för alla. Om folliklarna och själva stången lider av brist på livgivande fukt kan detta störa arbetet hos de subkutana talgkörtlarna, så att tillståndet för fet hår förstärks också.

Trichologists tror att orsaken till de flesta problem med vilka patienter tar itu med dem är just bristen på vatten i cellerna. Lyckligtvis kan du snabbt och enkelt fylla det med märke och hemlagade masker.

effekt

Fuktgivande mask kan köpas i en affär eller ett apotek eller beredas hemma från naturliga ingredienser till hands. Under alla omständigheter kommer dess huvudsakliga uppgift att vara normaliseringen av vattenbalansen i cellerna i folliklarna och själva håret. Om det görs korrekt och regelbundet kan det lösa ett antal problem:

 • förhindra elektrifiering
 • gör håret mjukare och mer lättsinnigt, lätt att stila;
 • ge dem en vacker naturlig glans
 • återställa dem efter exponering för aggressiva faktorer (färgning, curling, lång vistelse under solen);
 • öka deras volym;
 • eliminera skador, behandling och brott
 • bli av med splittrade ändar;
 • bota seborré, mjäll;
 • mätt rötterna med fördelaktiga ämnen;
 • förbättra subkutana talgkörtlar
 • normalisera vattenbalansen;
 • skydda mot negativa torkningsfaktorer (ultraviolett, hög temperatur, ånga, termisk styling verktyg etc.).

Fuktgivande masker mättar inte bara lökens celler och håret själv med dyrbar fukt, men hjälper dem också att hålla dem inne så länge som möjligt. Till följd av detta förbättras tillståndet av alla typer: fettiga, på grund av normalisering av de subkutana körtlarna, slutar att lysa så mycket och torra blir mjukare och bli av med nedskärningar.

Råd från trichologer. Om kosmetika för fet hår inte hjälper, försök en gång i veckan att använda någon fuktgivande mask. Trichologists hävdar att i 80% av fallen är det brist på fukt som hindrar subkutan körtlar från att fungera normalt. Dehydrerad, de är stressade och försöker skydda hårbotten, öka produktionen av talgkänsliga sekret.

Märkesklassificering

I denna TOP-10 hittar du de bästa fuktgivande hårmaskorna från kända varumärken. Trots att de innehåller alla slags syntetiska ingredienser, är de flesta av dem utveckling av vetenskapliga laboratorier. Naturligt kan du inte kalla dem, men de hanterar mycket effektivt återställandet av vattenbalans. I rankningen hittar du mass- och premiumklassen.

 1. Viktlös hydrerande mask - för torrt tunt hår, med vitaminer och arganolja. Moroccanoil (Israel). $ 47,5.
 2. Elasticizer Extreme är en super fuktgivande mask med aloe vera och exfoliants. Philip Kingsley (Storbritannien). $ 37,1.
 3. Sea Complex 3 - för djup fuktighet, med marina extrakter. Orising (Italien). $ 28,2.
 4. ProYou Nutritive - näringsrik, med högkoncentrerad soja och vete proteiner. Revlon Professional (USA). $ 16.2.
 5. Deep Moisture Intensive Mask - intensiv, med proteiner, honung och mango. Professional. Londa Professional (Tyskland). $ 12,6.
 6. BB Cream Hidratacao - med ett aminosyrakomplex. Coiffeur (Brasilien). $ 12,4.
 7. Pure Luxury Argan Color Protect Therapy - för färgat hår, med arganolja. Rich (Ryssland). $ 12.
 8. Full Force Moisturizing Mask Aloe Extract - med aloe. Ollin (Ryssland). $ 7,8.
 9. Macadamia Kativa - med macadamia. Kativa (Peru). $ 2 (engångspåse).
 10. Gyllene hirs - för torrt och sprött hår, med hirs och jojoba. Nationella apoteket (Ryssland). $ 0,9.

Märke fuktgivande hårmaskor från vår TOP

Professionella fuktgivande masker som används av frisörer och mästare i skönhetssalonger anses vara de mest effektiva. De agerar direkt - bokstavligen efter den första applikationen förbättras hårets tillstånd markant. Därför kan du, förutom de varumärken som ingår i betyget (Revlon Professional och Londa Professional), också uppmärksamma sådana världsberömda varumärken som La'dor Professional (Korea), M-Cerade Professional (Korea), Macadamia Professional (USA) ), Loreal Professional (Frankrike), Schwarzkopf (Tyskland), Estel Professional (Ryssland), Matrix (USA).

Var uppmärksam. Trots det höga priset har Maroccanoils israeliska viktfria hydrerande mask segrat över många med sin effektivitet. Efter det blir håret omvandlat till erkännande - Skaffa glans, silkighet, bli mjuk och felfri efter första gången.

Hur man gör

Ingrediensval

Både varumärke och hemgjorda fuktgivande masker ska innehålla komponenter som återställer vattnets balans i cellerna. Dessa inkluderar:

 • fettmjölkprodukter: mjölk (3,5% eller mer), naturlig yoghurt utan färgämnen, hemlagad yoghurt, kefir (3,5% eller mer), gräddfil (20%), vassle, grädde;
 • naturlig honung köpt från apiary, och inte i affären;
 • äggula (helst från ägg från hushållens kycklingar och så färskt som möjligt);
 • vegetabiliska oljor extra jungfru;
 • vatten: värme, icke-kolsyrade mineraler, smält, rosa;
 • avkok och infusioner av alla medicinska växter
 • juice pressad från de lägre löv av aloe;
 • alla kosmetiska oljor;
 • Massan av frukt och grönsaker;
 • olja eller ampuller vitaminer;
 • några estrar: sandelträ, apelsin, palmaros, rökelse, ylang-ylang, kamomill, lavendel, myrra, rosenträ, mandarin.

Sammansättningen av fuktgivande masker ska inte vara aggressiva ingredienser som har en torkande effekt: senap, kanel, alkoholhaltiga drycker (brandy, vodka, alkohol), peppar, alger etc. Citronsaft och gelatinpulver är endast tillåtna i begränsade kvantiteter och endast i kombination med oljor. Äggvitt bör inte användas, eftersom filmen som bildas av den kommer att störa penetrationen av fukt i cellerna.

beredning

Komponenter som vanligtvis upphettas (mjölk, kefir, vassle, avkok, honung, vatten, oljor), som en del av fuktgivande masker kräver ett speciellt tillvägagångssätt. Deras temperatur bör inte överstiga 30-32 ° C: högre bidrar till avdunstning av fukt, vilket är så nödvändigt för torrt hår. Håll därför 5 minuter. på ett ångbad, till ett varmt tillstånd, smält något - och nog. Detta kommer att ge ett annat plus - en garanti för att äggulan inte kommer att curdle, och vitaminerna och eteriska oljor som inte tolererar höga temperaturer kommer inte att förlora sina läkningsproblem.

Äggula, gräddfil, yoghurt, yoghurt, aloejuice, frukt- och grönsakspuré, vitaminer och estrar ska vara vid rumstemperatur - inte varm eller kall.

Använd inte metall- och plastbehållare för matlagning - det är bättre att använda trä, glas eller keramik för detta ändamål. Blandningen kan vara en gaffel, visp eller nedsänkningsblandare. Huvuddelen är att massan är homogen och utan klumpar.

Om blandningen är flytande har du 2 val:

 1. Fuktar bara hårbotten och håret med sina tips, låt det tappa, sticka och sätt på en hatt.
 2. Lägg till det råg eller linmjöl, som kommer att fungera som ett förtjockningsmedel.

Det är mycket lättare att klara av för tjock konsistens: tillsätt någon flytande ingrediens (samma rosenvatten eller örtavkok).

Koka lika mycket som du använder på en gång. En hemlagad mask kvar i kylskåpet innan nästa procedur kommer att förlora några av dess fördelaktiga egenskaper eller försämras. Minsta - det kommer inte att bli någon effekt av det. Maximal - kan orsaka hyperemi i hårbotten och hudutslag.

Om huden behöver fuktas reagerar den på många ingredienser med en allergisk reaktion. Därför krävs teststegsmaskinerna (detta gäller varumärket och hemmet). Före första användningen ska den appliceras med ett tunt skikt på kroppens känsligaste områden. Detta kan vara en inre armbåge, en remsa av huden bakom örat eller en handled. Håll en kvarts timme, spola och spåra resultatet.

Hur lång tid divergerar åsikterna. Någon säger att en halvtimme är tillräckligt, andra råder att vänta 12 timmar eller till och med en dag. Med tanke på att några allergener har en långsam, men djup effekt, stannar du fortfarande vid det maximala intervallet - det blir säkrare. Om det inte finns någon klåda, utslag och rodnad under denna tid, applicera blandningen direkt på huvudet och håret.

Tänk samtidigt: testet ger inte 100% garanti för frånvaro av allergisk reaktion. Det minskar risken för att den uppstår. Vissa allergener börjar bara agera efter en viss tid med upprepad användning av verktyget.

infliction

Masken appliceras på rent, fuktat hår och hårbotten. Därför, före proceduren, är det bättre att skölja dem ordentligt och torka dem något.

Eftersom det är nödvändigt att fuktar hårbotten och håret appliceras masken över hela ytan. Det kräver inte intensiv gnidning i rötterna, men tipsen bör fuktas rikligt.

Därefter måste du kamma håret noga, samla hår i en bulle så att det inte bryts upp i strängar som kan fläcka dina kläder. Det sista steget är uppvärmning. Den fuktgivande masken anses vara universell eftersom den kommer att utföra sin huvudfunktion även om huvudet inte är täckt med någonting. Men för att påskynda reaktionerna kan du bära ett duschlock. Handduk och näsduk - särskilt efter eget gottfinnande.

Varaktigheten av märkesmaskerna anges i instruktionerna, hemma - nästan obegränsat. Eftersom de inte innehåller aggressiva komponenter kommer det inte att vara något att oroa sig för om du glömmer dem. Som övning visar det uttryckliga förfarandet att de kan tvättas av efter en halvtimme - det här är tillräckligt för ytlig återfuktning av rötterna och håret. Olja och vitaminblandningar, liksom kefir, kan hållas i upp till 8 timmar: oftast är de gjorda för hela natten.

tvätta

Ett av de mest avgörande stadierna när man använder fuktgivande masker. Det första problemet är kopplat till spolning av oljor, som efter sig själv lämnar en känsla av greasiness. För att förhindra detta sköljer du huvudet två gånger:

 1. Utan att väta hårbotten och håret, doppa bara händer i vattnet, applicera schampo, skum så mycket som möjligt (utan vatten kommer det att bli svårt). Tvätta av.
 2. Applicera schampo en andra gång - redan på ett vått huvud, skum, skölj.

Det andra problemet är förknippat med dofter, som ofta utgör hemmagjorda masker på håret. Detta gäller för de som innehåller äggula, castorca, yoghurt. I vanliga fall tillsätts ättika eller citronsaft till sköljvattnet, vilket ger sken och obehagliga lukt. Men samtidigt kännetecknas de av en torkningseffekt som kan negera all effektivitet av en fuktgivande mask. Därför kommer inget att lämnas utan att använda eteriska oljor (5 droppar per 500 ml vatten).

Sköljande hett vatten är inte lämpligt. Det bör vara vid rumstemperatur eller knappt varmt.

Slutstadiet

Rusa inte för att använda en hårtork efter sköljning. För att bibehålla effekten bör håret torka naturligt. För hela perioden av återhämtning (under pågående applicering av fuktgivande masker varar) försök att överge några termiska stylingverktyg - tång och strykning. Styling verktyg för rigid fixering är också bättre att inte använda.

Balsams och balsam är tillåtna, som kombineras med schampo - de bör ingå i en enda linje för att återfuka håret.

Full kurs sträcker sig från 10 till 15 masker. Deras antal, liksom användningsfrekvensen, beror på hårets initiala tillstånd. Du bör börja med 1 gång per vecka. Med dålig effektivitet kan ökas upp till 2 gånger.

Om den första valda masken inte fungerade som den borde kanske det inte passade dig helt enkelt. Det borde hitta en helt annan komposition. Om det inte finns någon mening från honom, gör en tid med en trikolog för att utesluta en sjukdom som kräver professionell behandling.

Ytterligare rekommendationer

Vad mer kan du göra för att återfuka ditt hår hemma:

 1. Öka luftfuktigheten i rum där du spenderar mycket tid.
 2. Inkludera i dietgelé, mousses, vegetabiliska fetter, samt produkter med vitamin A, som har en fuktgivande effekt på ansikte och hårets hud: kräm, havtornbär, avokado, morötter, smör, kål, ägg etc.
 3. Drick en dag minst 2 liter vatten på sommaren - 2,5.
 4. Använd hattar när som helst på året.
 5. Undvik klorerat och varmt vatten.
 6. Avvisa färgning, perm och andra aggressiva förfaranden.
 7. Besök inte vid användning av masker, bastur och bad.

Utan dessa regler kan även den mest effektiva masken bli ett slöseri med tid och pengar. Att lösa detta problem måste närmar sig omfattande.

Obs. Trichologists rekommenderar att man gör en hel kurs med fuktgivande masker två gånger om året: i april (för att förbereda sommarsäsongen) och i juli (för att skydda hår från ultraviolett strålning och andra aggressiva torkningsfaktorer). Om du regelbundet färgar eller curlerar i stugan, behöver du dessutom en annan kurs på vintern.

Hemlagade recept

Välj ett recept i enlighet med hårets ursprungliga tillstånd och det problem som behöver lösas.

 • För torrt hår

Blanda 100 ml ofiltrerad öl och 50 ml föruppvärmd extra jungfruolja.

 • För mycket torr

Fuktar hela hårbotten med upphettad ricinolja. Gör isolering. Lämna över natten.

Blanda 100 ml myntdekok, 20 ml citronsaft, vitlök potatismos (2-3 kryddnejlika), 50 ml aloejuice pressad från bottenbladet, 50 ml smält honung, 2 rå äggulor.

 • För normal

Blanda 100 ml yoghurt med 40 ml citronsaft, 50 ml örttekoko (från bark av ek, kamomill, nässla eller salvia).

 • För kombinerad

Blanda ett rått ägg, förkrossat till skum, med 50 ml extra jungfruolja och 20 ml aloejuice pressad från bottenbladet.

 • Mycket fuktgivande mask

Blanda 100 ml 20% gräddfil, 20 g smält kokosnötolja, 20 ml aloejuice pressad från bottenbladet, 1 färsk äggula.

 • För hårändar

Blanda 100 ml varm burkaolja, 1 färsk äggula, innehållet i 3-4 kapslar "Aevita".

 • För torr och tunn

Blanda 100 ml av någon uppvärmd kosmetisk eller vegetabilisk olja med 2-3 rå äggulor.

 • För skadad

Blanda 50 ml ricinolja, fiskolja, aloejuice och smält honung.

 • För målade

Häll 100 g rågbröd (med en skorpa) med ett glas kokande vatten. Efter en halvtimme, kläm ut den, tillsätt 100 ml avkokning av en av örterna till den resulterande brödbryggan: celandine, plantain, salvia eller nässla.

Blanda 100 ml 3,5% kefir med 50 ml linolja och 1 rå äggula.

Blanda 50 ml olika oljor: kokos, castor, macadamia och argan smält.

Blanda 100 ml naturlig yoghurt med 50 ml smält kokosnötolja, 20 ml honung.

 • healing

Blanda 100 ml kefir, 50 ml naturlig yoghurt, 50 ml jojoba, 2 rå äggulor, 50 ml aloejuice, 1 ampull retinolacetat (vitamin A).

Smält 15 g gelatin i varmt vatten (1 till 3 förhållande). Vänta tills det sväller. Rör om det inte finns några klumpar kvar. Blanda med 20 ml smält kokosolja, tillsätt 10 droppar oljediaminer A och E.

Fuktgivande masker är utformade, i motsats till populär tro, inte bara för torrt hår. Normalisering av vattenbalans gör att du kan lösa många problem som påverkar andra typer. Därför måste de regelbundet ingå i vårdprogram för alla.

Fuktgivande hårmask hemma

En viktig del av vård av hår är dess fuktgivande. Denna procedur omfattar inte bara köpta kosmetika för hår, men också folkrecept som har varit mycket populära nyligen. Hemmagjorda masker för fuktgivande hår med systematisk användning förbättrar det övergripande utseendet, stärker, lindrar övertorkning och eliminerar brittleness.

Dessa masker är relevanta inte bara på sommaren, när de lider av solens strålar, heta luftar och salt havsvatten på semester - allt detta torkar ut håren. En fuktgivande hårmask är nödvändig och när det är kallt ute, har ingen vid denna tid på året avbrutit varm styling, förutom regelbundet slitage på hattar, inte mindre än solen skadar frisyren. Handgjorda hemlagade masker hjälper till att eliminera torrt hår och fuktar huden, eftersom det också behöver fukt.

Tips och regler för att använda fuktgivande masker

 1. Om håret ser friskt ut, för att behålla detta tillstånd appliceras en fuktgivande och närande mask för torrt hår inte mer än 1 gång på 30 dagar. Under sommarperioden kan den ökas till två användningsområden;
 2. Om du har torra tips och skuggan har bleknat, kan du fukta krullarna hemma två gånger i veckan;
 3. Matningsblandningen appliceras över hela längden, speciellt fet i ändarna. Rötterna bör antingen undvikas helt eller smutsigt;
 4. Använd inte ständigt samma hemlagade recept. Torra krullar kommer snabbt att bli vana vid samma uppsättning produkter, och håret kommer inte längre att vara så intensivt matat.
 5. För att öka effekten rekommenderas att blandningen lämnas över natten;
 6. En naturlig fuktgivande mask appliceras omedelbart efter blandning, helst på ett nedsmutsat huvud före tvätt. Med långvarig lagring förlorar den helt enkelt sina egenskaper;
 7. Det är viktigt att vara uppmärksam på kontraindikationer vid användning av någon mask. Alla komponenter är naturliga, och om det finns en allergi mot minst en av dem, kan masken vara hälsoskadlig i allmänhet.
 8. Det rekommenderas att massera huvudet i flera minuter före användning. Detta förbättrar blodflödet till folliklarna, och förbättrar effekten av blandningen. Massan själv appliceras också med massagerörelser;
 9. Efter fördelningen av kompositionen på huvudet samlas strängarna i en bunt på toppen av huvudet, en plastpåse eller en duschlock läggs på toppen och isoleras med en hatt eller en varm halsduk;
 10. För att göra strängarna mer lydiga och att lysa, kan effektiva fuktgivande recept kompletteras med örtdekok, såsom kamomill, nässla, horsetail, salvia eller burdock;
 11. Efter användning är det rekommenderat att ta en månadsavbrott och upprepa kursen.

Hem Moisturizing Hair Mask - 19 Recept

Den bästa fuktgivande masken är oljemaskan, men det kommer inte bara att diskuteras i recept nedan. Intensiv fuktgivande mask för torrt hår kan också inkludera glycerin, gelatin, lök, ägg eller bara yolk, alla slags etrar, mejeriprodukter. Hemma är det lätt att hitta de nödvändiga produkterna och blanda lätt blandningen i några minuter, vilket gör super fuktgivande även för mycket torrt hår.

För torrt hår

Resultat: Ett enkelt hemlagat recept på torrt hår, djup näring och fuktar krullarna i längd, hjälper till mot håravfall.

ingredienser:

 • 400 ml mandelolja;
 • 150 gr. rötterna.
Beredning och appliceringsmetod:

Skölj rötterna med rent vatten, skära, blanda med olja. Lämna på ett mörkt varmt ställe i 24 timmar. Därefter koka hela massan i badet i 15 minuter, rör om hela tiden, kall, spänning. Den resulterande oljan appliceras på håret från rötterna till ändarna i 60 minuter.

Fuktgivande hårmask

Varför är fuktgivande masker för torrt hår? Efter olika procedurer som har långt ifrån en bra effekt på håret: vifta, regelbunden rätning med järn och hårtork, frekvent färgning, etc., förlorar hålet sin vitalitet, glans och volym försvinner. Beroende på typ av problem och mängden ledig tid bestämmer de sig själv vad de ska göra: gå till salongen för en cykel med dyra restaureringsprocedurer eller gör en fuktgivande mask för ditt hår hemma.

Vad gör ont för hår:

 1. Felaktig kost (i synnerhet, ta inte vitaminer för hårväxt);
 2. Dålig vård (sträcker håret med ett gummiband, kamar våta lockar, frekvent färgning);
 3. Sällsynta besök på frisörsalonger och hem frisyr
 4. Överkylning av hårbotten och håret i allmänhet.
 5. Inte tillräckligt med syre.

Ägg och henna för fuktgivande torrt hår

Fuktgivande masker baserade på naturliga ingredienser är mycket användbara för hår och hela kroppen. Många italienska tillverkare (förresten, ledande inom skönhetsindustrin) övar bara vård på grundval av naturliga komponenter, utan att lägga till någon kemi. För att göra en mask för glans och fuktgivande, ta 1 äggula, en påse vit henna och en sked honung. Alla komponenter stör, och appliceras på hår i 40 minuter. Tvätta av med varmt vatten utan schampo.

Vad är de fuktgivande maskerna för fet hår

 1. Oljigt och kombinerat hår behöver särskild vård, de kan inte behandlas med oljiga material - detta kommer att leda till extremt snabb förorening. Vi hjälper till med sur mjölk, vanligt, köpt på marknaden eller i affären. Vi värmer upp det helt enkelt på elden till 37-38 °, och fördelar det jämnt med hjälp av en kam genom håret, vi klarar en halvtimme och tvättar av det med varmt vatten.
 2. För färgat hår med ökad utsöndring av subkutant fett kommer en mask med glycerin att vara mycket användbar. Trots oljaingredienserna: ricinolja, hjälper denna metod mycket bra. Det är nödvändigt att blanda en del glycerin med en del av ättika, tillsätt lite, bringa homogenitet och lägg håret på ett kontinuerligt mellanlager. En halvtimme passerar - tvätta av med schampo.
 3. Firande och fuktgivande masker och hårföreningar är gjorda av rågbröd. På grund av det höga innehållet av näringsämnen krullar intensivt näring, deras tillväxt accelereras. Vi kommer att behöva ett par bitar av blött bröd, en tesked vinäger, en matsked med mager kaka, ett par vitlöksklyftor och lök och ett avkok av några örter som läker kroppen (du kan köpa en samling på apoteket, namnen på företagen är mycket kända). Blanda och lägg försiktigt på huvudet, täcka med en påse, insvept i en handduk, vänta 30-40 minuter. Sedan tvättas allt med schampo.
 4. För fluffigt torrt hår skulle ett effektivt alternativ vara en mask med olivolja. Du kan tillämpa detta mirakelmedel i sin rena form på huvudet, du kan tvätta huvudet med det och göra det regelbundet. Resultatet visas snart.
 5. Nourishing och moisturizing kompositioner är helt enkelt nödvändiga för hår som har utsatts för kemiska attacker - detta är räddning för blekta strängar. Det kommer att ta yoghurt, helst, helst naturligt, ett kycklingägg. Blanda med en mixer tills skumbildningen och applicera lösningen på borsten, varefter vi målar håret med det. Vänta tills absorberad (20-30 minuter), skölj med varmt vatten utan rengöringsmedel. Du kan också stärka håret före målningsprocedurer.
 6. För blont hår eller inte veta hur man lyser, bara en persilja mask kommer att vara en godsend, det kommer att betona den naturliga färgen och ge effekten av volymen. Persilja bun finhacka och koka på en lugn eld, kyla vätskan och blanda 100 gram med 2 skedar ricinolja och en vodka. Effektivare om lösningen används dagligen.
 7. Det svåraste att välja vårdprodukter för mycket skadade och torkade strängar. Det kräver antingen mycket intensiv behandling eller professionella lösningar. Brunetter kan prova varje dag att våta lockar i svart te och rum. Du kan också använda fuktgivande hårmaskor baserade på vitaminkomplex (det bästa - C, E, B1, B6, A); ampuller kan köpas på något apotek. Vi blandar Loreal rosa vatten med en ampull citrus C-vitamin och tvättar håret med vätska. Lämplig för användning varannan dag.
 8. Hemma, för att skapa effektiva verktyg som hjälper till med blekt hår, kan du mamma. Detta är en universell assistent i kampen mot fetma, utrotning av streckmärken och konsolidering av resultat i andningsövningar. En del av mumman blandas med en favoritbalsam, en sked av någon kosmetisk olja och gnidas in i rötterna, varefter vi fördelar sig längs längden, speciellt användbar för mycket torra lås. Håll i 40 minuter, tvätta av med vatten.

Fuktgivande masker och hårlaminering

I sig är detta ett utmärkt sätt att öka hårvolymen och ge krullarna styrka och glans. Visuellt förtjockade strängar ser bra ut, håret ser välskötta och snyggt ut. Men glöm inte folkmjukgörare, som förresten är flera gånger billigare än den här proceduren.

Många masker för delade ändar är baserade på växtbaserade tinkturer. Köp arnica tinktur på apoteket, blanda tre delar med två skedar kosmetisk olja (helst burdock) och ett par äggulor.

Applicera blandningen i ett jämnt lager över hela huvudet, täck med ett förpackning och vänta 30-40 minuter. Tvätta av utan schampo, använd regelbundet i en månad. För lockigt hår eller vågigt samma recept, men med tillägg av en tredje äggula.

Du kan också fuktar hårbotten och håret med vanlig senap. Vi lägger på håret en blandning av torra senap, vatten, olivolja eller burdockolja, ägg och socker. Blanda alla tills de är homogena och ta i lika delar. Blötlägga på locken tills det är lätt att tippa, torka sedan omedelbart och väl med varmt vatten.

Hur räta håret med fuktgivare? Ja, lätt! Skedkräm, vitaminkapsel för hår (ta, E) och ett ägg med honung. Slå grundligt tills ett tjockt skum bildas och applicera det på krullarna. Tvätta av efter fyrtio minuter.

Fuktgivande hårmaskor: 9 bästa recept

Livets ekologi. Skönhet: Fuktgivande är nyckeln till vackert, glänsande och friskt hår, varför fuktgivande hårmaskor har blivit en integrerad del av hårvård hemma

Fuktgivande är en pant av vackert, glänsande och friskt hår, varför fuktgivande hårmaskor har blivit en integrerad del av hårvård hemma.

Hur man gör fuktgivande hårmaskor hemma

Mycket ofta klagar kvinnor att de inte ser effekten av hemgjorda fuktgivande hårmaskor. Men om du överensstämmer med tekniken kommer en fuktgivande hårmask hemma att vara inte sämre än en liknande från en skönhetssalong.

1. Fuktgivande mask ska appliceras på rent hår, vilket skiljer hemlagad fuktgivande mask från de flesta andra som gör innan de tvättar huvudet. Tvätta håret med schampo, skölj med en handduk och torka dem något (så att de är våta, men vatten dricker inte från dem). I rent hår absorberas de fuktgivande komponenterna i masken mycket bättre.

2. Det är mycket viktigt att den hemgjorda fuktgivande masken är fördelad över hela längden av håret, från rötterna till spetsarna. Du kan för detta ändamål använda en kam med breda tänder.

3. Efter applicering av masken på huvudet är det nödvändigt att skapa värmeskydd för håret för att skydda det våta huvudet från kallt och för att skapa bekväma förhållanden för absorptionen av den fuktgivande masken. Därför lägger du omedelbart på ett duschlock eller en plastpåse, och sedan för mer värme, är det önskvärt att knyta en scarf eller handduk ovanpå.

4. Hemma innehåller fuktgivande hårmaskar längre än andra, från en halvtimme till en och en halv timme, överväga detta i ditt schema. Den exakta tiden för var och en av de hemma maskerna vi ska ge separat.

5. Tvätta bort den fuktgivande hårmasken med varmt vatten, ungefär kroppstemperatur (37 grader).

6. Det rekommenderas att använda en hemlagad fuktgivande mask som en förebyggande åtgärd en gång i veckan, för behandling - 3 gånger i veckan.

Fuktgivande mask för kefir hår

I Ryssland var traditionellt hemgjorda fuktgivande hårmaskor gjorda av jästa mjölkprodukter som perfekt närmade och fuktigt hår - det är nog att minnas vilka eleganta flätor som slaviska tjejer hade.

Du kan ta sur mjölk, klabbar, kefir och göra en utmärkt fuktgivande hårmask från någon av de presenterade alternativen. Häll ett halvt glas av produkten, lägg det i en tallrik med varmt vatten i några minuter för att värma upp det något och fördela massan över hela längden på ditt hår. Förfarandet tar 30-40 minuter, varefter masken tvättas av. Du kommer bli glatt överraskad hur effektiv den här enkla masken återfuktar håret.

Ägg fuktgivande hårmask

Människor argumenterar för vad som kom före en kyckling eller ett ägg, men det finns inget argument om effektiviteten hos en äggmask för fuktgivande hår, alla är överens med detta uttalande. Om du har torrt hår behöver du bara äggula, om oljig - bara vit och tjejer med normalt hår kan ta hela ägget. Lägg till ägget eller dess delar i förhållandet mellan ett till ett mineralvatten med gas, 5-6 droppar citron, skaka allt bra och sprida blandningen över hela längden på håret och sätt locket på i ca 20-25 minuter. Tvätta av med schampo för din hårtyp.

Fuktighetsgivande mask med yoghurt

Naturlig yoghurt är en utmärkt balanserad produkt som hjälper inte bara från insidan, men också från utsidan. Till exempel kan du skapa en kvalitet hemgjord fuktgivande hårmask från yoghurt. Du behöver ett glas naturlig yoghurt, utan socker, smakämnen och färgadditiv och en apelsin. Kram saften ut ur apelsinen, blanda den med yoghurt, lägg till 2 matskedar mjöl eller stärkelse till samma plats och blanda det igen.

Det är viktigt att du applicerar masken omedelbart efter beredningen, för att maximera effekten av fukt, sträcka den över hela längden av håret. Du kan ta av masken och tvätta håret på 20-30 minuter.

Fuktgivande hårmask med gurka

Alla vet att vatten i en gurka rymmer upp till 80 procent av sin volym, och vattnet är inte enkelt, men strukturerat. Därför är det naturligt att använda en mask med en gurka hemma för fuktgivande hår.

Det enklaste receptet är att helt enkelt skalla en ny gurka, grilla den och gnugga den resulterande vattnet i en halvtimme i rötterna och längden på håret. Men du kan diversifiera det, till exempel genom att lägga till gurka 2-3 matskedar av naturlig yoghurt utan socker, som innehåller ett stort antal användbara ämnen. Det är också möjligt att ersätta yoghurt med god gräddfil för att fukta, men utan några kemikalier är det bättre att ta hemlagad, från marknaden.

Fuktgivande hårmask med oljor

Mask med oljor är en idealisk hemgjord lösning för fuktgivande torrt hår och hår med skadade tips, eftersom oljor kan penetrera djupt i hårstrukturen och bilda en skyddande film, samtidigt som fukt hålls inuti.

Blanda i en glaskopp med 1 msk. l. Olive-, mandel- och ricinolja säljs alla i apotek. Värm sedan blandningen i ett vattenbad till kroppstemperatur, tillsätt 4 droppar eteriska oljor (ett val av lavendel, ylag-ylang, pelargon, tea tree, rosmarin). Applicera en mask på håret och håll i en och en halv timme.

Aloe Moisturizing Hair Mask

Hemmagjorda fuktgivande hårmaskor med aloe har de vackraste recensionerna bland den vackra halvan av mänskligheten - de återfuktar håret, ger förtjockning och minskar bröthet och ger inte ett splittande spets till nedstigningen. Kortfattat kan denna fuktgivande hårmask också kallas hemläkare.

Här är det viktigt att inte lägga till många komponenter till aloe för att inte störa dess arbete. Så, två matskedar av aloejuice (köp på apoteket) och samma naturliga osötade yoghurt kombineras i en glasbehållare, följ sedan de regler som vi berättade i början av artikeln. Fuktar håret med denna mask i en timme.

Fuktgivande hårmask med gelatin

Gelatin är ett enkelt och billigt sätt att återfuka ditt hår hemma, återställa glans och återställa styrka. Den används för hemlaminering, och förseglar även de skiktade hårflingorna och fyller eventuella skador.

För att förbereda denna fuktgivande mask, häll 2 msk. l. gelatin 4 msk. l. kallt vatten. Vänta tills gelatinet sväller, sätt sedan i ett vattenbad, efter att gelatinet är helt upplöst, avlägsnas från värme och låt svalna en stund. Sprid över hela längden av håret, håll i en timme och skölj.

Fuktgivande hårmask med honung och glycerin

Denna hemgjorda fuktgivande hårmask fungerar universellt - honung ger användbara näringsämnen till håret och glycerin (kan ersättas med burdockolja) stänger hårflingorna, tack vare vilken vi får en dubbel effekt.

Denna fuktgivande mask fungerar bra i alla åldrar, de mest positiva recensionerna om det. Blanda 2 msk. l. flytande honung och 1 msk. l. glycerin (säljs i apotek) och vegetabilisk olja, är kompositionen försiktigt fördelad över håret och hårbotten. Håll i 40 minuter, skölj sedan.

Fuktgivande hårmask med banan och gurka

Utmärkt resultat för torrt hår hemma visar en mask med banan och gurka. Båda dessa produkter, som du vet, innehåller fukt redan på mobilnivån, så den fuktgivande effekten av denna mask är märkbar nästan omedelbart.

Så masha en banan till en slam, skära av huden från en gurka och gnid den i en fin rivare. Kombinera båda produkterna, tillsätt två matskedar olivolja och gnid i hårbotten i en halvtimme. Skölj sedan håret under rinnande vatten, om nödvändigt kan du använda schampo. Vi rekommenderar denna fuktgivande hårmask två gånger i veckan med en paus på 3 dagar.

Vad mer, förutom masker, kan användas för att återfuka håret hemma

Om du lägger till 1 tsk. honung i din vanliga balsam-balsam, får du ett utmärkt verktyg som bibehåller fukt i ditt hår och skyddar det mot delaminering och bräcklighet.

Örtete - kamomill, kalendula, horsetail och nässla - hjälper till att återfuka håret. Häll en liter kokande vatten en blandning av de angivna örterna (1 tsk. Av varje ingrediens), insistera på 1 timme. Du kan använda sköljningen från en typ av gräs, enligt din önskan.

Följande eteriska oljor har visat att fukta ditt hår - ylang-ylang, orange, sandelträ, rosenträ, rökelse, kamomill, myrtle. Lägg till 3-5 droppar till schampon, balsams, fabrik och hemlagad fuktgivande masker, liksom bara i vattnet, som du sköljer ditt hår. publicerad av econet.ru

Det kommer att vara intressant för dig:

Super fuktgivande hårmask hemma

Representanterna för det mässa kön utsätter ofta sina lås för termiska och kemiska effekter. Olika färgning, curling, blåstorkning, användning av olika pleyk och stylers - allt detta förr eller senare påverkar hårets kvalitet. Håret blir tunnare, torrt, tråkigt och avbrott lätt.

Fuktgivande masker är utformade för att hantera dessa obehagliga konsekvenser. De levar upp tipsen och återställer locken.

Vilka masker är bättre - professionella eller hemma?

Definitivt svara på den här frågan är svår. Strukturen och typen av hår är olika för alla. En högkvalitativ mask som förvärvas i en professionell butik kan helst arbeta på en enda flickas hår och ge ett helt annat resultat på håret som liknar typ och struktur till den andra. Detsamma kan sägas om läxor.

Fördelarna med hemma masker:

 • tillgänglighet;
 • billighet;
 • Naturlig sammansättning.
 • Måste tinker lite med tillverkningen;
 • Eventuella allergier mot någon komponent, såsom honung.

Fördelarna med professionella masker:

 • Användarvänlighet;
 • Exponeringshastigheten.
 • Dyrt pris;
 • Inte den mest naturliga kompositionen.

Det är svårt att förutse vad som är rätt för ditt hår. Här är det nödvändigt att prova olika alternativ, eftersom det finns värdiga representanter bland professionella och hemlagade masker.

Det är mycket önskvärt att använda hemlagade fuktgivande hårmaskor till alla tjejer en gång i månaden för profylax, oavsett hårtyp, och ägare av torra krullar från naturen, liksom tjejer som missbrukar färg och termiska typer av styling, kommer inte att störa användningen av fuktgivande masker 1-2 gånger i veckan.

Idag kommer vi att titta på recepten på några av de bästa fuktgivande hårmaskorna hemma, som du kan göra från skrotprodukter.

Enkelheten och användarvänligheten sparar tid och pengar på att gå till salongen, och den resulterande effekten kan överträffa salongresultatet.

Masker för torra hårändar

Fuktgivande mask för ändarna av håret på basis av morotsjuice

I morotjuice finns en mängd olika vitaminer och mineraler. Dess läkning egenskaper är bra för regenerering av hårstrukturen. Detta recept livar de torra ändarna av lockar, vilket gör dem smidiga, glänsande och lätta.

 • Färskpressad morotjuice;
 • Vilken vegetabilisk olja.

Blanda ingredienserna i lika stora proportioner och massera lösningen i hårspetsarna. Blötlägg kompositionen från en halvtimme till en timme och tvätta huvudet med varmt vatten.

Baserat på färglös henna

Färglös henna är känd för sina fördelaktiga effekter på hår. Det har stärkande egenskaper, ger håret ett strålande utseende och lyser, "löser" hårtips. Detta recept är lämpligt för ägare av torra och exfolierade tips.

 • Färglös henna;
 • 2-3 tsk en flytande lösning av vitaminerna A och E;
 • 2 msk. mandelolja.

Färglös henna fylls med kokande vatten tills en tjock konsistens. Täck med något och vänta en kvart i timmen. Värm oljan lite och häll i den resulterande lösningen.

Som ett resultat bör en flytande pasta bildas, där det är nödvändigt att tillsätta vitaminer. Produkten förvaras på en mörk plats, tätt täppt. Använd en gång i veckan, håll i ändarna i 2-3 timmar.

Masker för färgat hår


Nedan är de mest effektiva maskerna för färgade och blekta krölar. De bryr sig intensivt om håret, återupplivar dem och ger dem en hälsosam utseende.

Med konjak

Cognac lägger sken och utstrålning till locken och kan till och med förbättra färgen på de färgade trådarna, medan äggulan intensivt ger näring krullarna och fuktar dem.

För att förbereda kompositionen behöver du:

 • 100 ml cognac;
 • enda äggula.

Blanda alla ingredienser och fördela blandningen i strängar. Lämna masken på huvudet i 20-30 minuter och tvätta huvudet med varmt vatten.

Nourishing mask

Detta alternativ kommer att bli en livräddare för tjejer som experimenterar med frekvent färgning. Dess komponenter närmar sig och bryr sig om håret.

 • del av en mogen banan;
 • del av mogna avokado
 • äggula.

Kombinera alla ingredienser, gnugga dem försiktigt och massera dem till jämn tråd. Vik en handduk. Håll blandningen på huvudet i ca 30 minuter och skölj med varmt vatten.

Fuktgivande mask för torrt hårtyp

Gelatinbaserad

 • 1 msk gelatin;
 • 1 msk. kokosnöt eller ricinolja;
 • 20 droppar av en blandning av vitaminerna A och E;
 • En halv kopp varmt vatten.

Blötlägg gelatin i vatten och låt det svälla helt. Värm därefter tills klumparna försvinner. Häll resten av masken i den kylda massan. Smörj allt hår. Wrap huvudet med den applicerade blandningen med plastfolie och dra upp en varm keps ovanifrån. Sitt med en mask från en halvtimme till en timme, och tvätta den av från huvudet.

Baserat på jästa mjölkprodukter

 • En halv kopp av en jäst mjölkprodukt;
 • 2 msk. olivolja;
 • 1 msk. smält honung.

Kombinera komponenterna tillsammans och borsta hela hårets längd. Wrap huvudet med den applicerade blandningen med plastfolie och dra upp en varm keps ovanifrån. Sitt med en mask från en halvtimme till en timme, och tvätta den av från huvudet.

Fuktgivande hårmask med aloe juice

 • En halv kopp gräddfil;
 • 1 msk. l. kokosnötolja;
 • 1 msk. färsk aloejuice;
 • 1 äggula.

Smält kokosoljan till ett flytande tillstånd och häll de resterande ingredienserna in i den. Massage den resulterande massan i strängar. Wrap huvudet med den applicerade blandningen med plastfolie och dra upp en varm keps ovanifrån. Sitt med en mask från en halvtimme till en timme, och tvätta den av från huvudet.

Några fler alternativ för masker:

lök

 • färsk lökjuice;
 • flytande honung;
 • någon vegetabilisk olja;
 • och ett äggs äggula.

Kombinera alla komponenterna tillsammans och massera i strängar. Sitt i 30-40 minuter med en mask på huvudet och tvätta av det.

Mycket fuktgivande oljebaserad hårmask

De mest fuktgivande och närande hårmaskorna är gjorda av oljor. Detta mättar till exempel håret med användbara ämnen och ger det glans och strålning.

 • 2 msk. olivolja;
 • 2 msk. ricinolja;
 • 10 kapslar av vitamin A;
 • 1 kapsel vitamin E;
 • en äggula
 • 2 msk. flytande honung;
 • Färsk juice av en halv citron.

Alla komponenter kombineras och smörjs.
hårlängd Wrap ett huvud med den applicerade blandningen med klämfilm och dra upp en varm hatt från ovan. Sitt med en mask i en halvtimme, och tvätta den sedan från huvudet.

Baserat på arnica-tinktur

Masken av arnica-tinktur har en aktiv fuktighetseffekt på grund av innehållet i ett stort antal biologiskt aktiva substanser. Detta alternativ hjälper till med överdriven tattered curls.

 • 3 msk. Arnica tinkturer;
 • 2 msk. någon vegetabilisk olja;
 • äggulor av två ägg.

Kombinera alla komponenter i masken och smörj hela hårets längd. Wrap huvudet med den applicerade blandningen med plastfolie och dra upp en varm keps ovanifrån. Sitt med en mask i en halvtimme, och tvätta den sedan från huvudet.

Express mask

Receptet på denna mask är enkelt, men mycket effektivt. Oljor och äggula matar torra lockor och majonnäs ökar den fuktgivande effekten.

Du behöver:
1 msk

 • olivolja;
 • ricinolja;
 • majonnäs;
 • och ett äggs äggula.

Blanda komponenter och massera blandningen i strängar. Vik huvudet i plast och varmt med varmt material. Låt det fungera i 20 minuter och skölj sedan kompositionen med schampo.

På grundval av kefir

Kefir fuktar krullarna perfekt och kämpar med deras bräcklighet på grund av innehållet av jäst, vitaminer och mjölksyrapinnar.

 • 300-500 ml kefir;
 • äggula
 • 2 msk. vegetabilisk olja.

Blanda produkterna tillsammans och fördela över hårbotten. Lämna 30-40 minuter på huvudet och tvätta sedan med varmt vatten.

Super Moisturizing Avocado Hair Mask

Avokados arbetar underverk med hår. På grund av det höga innehållet av fettsyror, ger den intensivt och fuktar strängarna, vilket ger dem perfekt jämnhet och silkighet. Masken kan återuppliva även de skjuvade låsningarna.

För att förbereda kompositionen behöver du:

 • 1 hälften av mogen avokadofrukt
 • 1 hälften av mogen banan;
 • 1 msk. l. någon vegetabilisk olja (helst oliv eller kokosnöt);
 • 1 msk. l. gräddfil eller hemlagad majonnäs.

Finkopp frukten till en ren konsistens för att underlätta ytterligare sköljning av blandningen. Lägg till de återstående komponenterna och försiktigt sprida masken över strängarna. Wrap huvudet med den applicerade blandningen i polyeten och varma med varmt material.

Mask måste hållas från en halvtimme till en timme och tvätta sedan håret med schampo och skölj.

Och här är en annan fuktgivande mask för långt hår:

Tips för att eliminera överdriven torrhet

 • Utsätt inte håret för frekvent färgning. Vänta minst 3 månader innan nästa målning;
 • Använd speciella fuktgivande schampon och sköljningar av samma serie som kompletterar varandra.
 • Efter shampooing är det nödvändigt att applicera en luftkonditionering eller en balsam, avsedd att "lödda" hårflingorna och skydda dess struktur. I samma syfte, efter tvättning, skölj dem med en svag lösning av ättika utspädd i kallt vatten;
 • Minimera användningen av hårtorkar, tang och andra värmeanordningar. Använd en hårtork, använd en kall eller varm ström av luft eller låt håret torka naturligt;
 • Skydda håret från kall, värme, stark vind och ultraviolett strålning;
 • Ät ordentligt och fullt. Den dagliga kosten som är fattig i protein och vitaminer påverkar hårets kvalitet negativt.
 • Drick det dagliga intaget av vatten. Brist på vätska i kroppen kommer också att påverka hårets tillstånd.


Perfekt slät, fuktat hår är inte en dröm, men resultatet av liten ansträngning och tålamod. Skönhetshår i dina händer. Det viktigaste är inte att vara lat och resultatet kommer inte ta lång tid!

Fuktgivande hårmask hemma

Vackra friska glänsande krökningar utan splittrade ändar är varje kvinnas dröm. Det är nästan omöjligt att uppnå en sådan effekt med köpta schampon och balsam, allt som står på etiketterna.

Fördelarna med hemlagad fuktgivande masker

 • Fuktgivande hårmask hemma hjälper till att återställa håret, fuktar dem, gör det levande och glänsande. Regelbunden användning av sådana förfaranden gör att dina lås ser inte värre ut än efter salongprocedurer, och det blir mycket billigare.
 • Utmaningen som utgörs av hemgjorda fuktgivande kompositioner är att eliminera torrhet, överdriven fraglighet och matthet. De är utformade för att göra håret från insidan bättre längs längden, minska antalet delade ändar, göra håret lydigt och enkelt passa in i någon frisyr under lång tid.
 • Hemmagjorda fuktgivande masker eliminerar överdriven torrhet och överflödig fet hud i hårbotten (om det finns ett sådant problem), stärka hårsäckarnas rötter och minska förlusten. Naturligtvis finns det speciella lotioner, masker, emulsioner för att fuktar hårbotten och längden, olika procedurer i skönhetssalonger, men hemma på badrummet, med vissa regler, är det enkelt att få ett utmärkt resultat.

Sammansättningen av fuktgivande masker

För masker med effekt av fuktgivande hår finns ett stort antal ingredienser:

 • Vegetabiliska oljor (ofta används ricinus, havtorn, burdock och olivoljor);
 • Dekoktioner, infusioner, växtbaserad hydrolat;
 • Alla mejeriprodukter (bättre lämpad yoghurt eller kefir). För att minska lukten, skölja huvudet med vatten med en liten mängd citron (lime och lime) juice (citronsyra) eller ättika.
 • Ägg (hela eller bara äggula);
 • Eteriska oljor;
 • Honung (bäst används i hårbotten något värmd);
 • Lökjuice;
 • Aloe juice;
 • Gelatin och glycerin;
 • Senap (i mycket små mängder för att stärka hårlökarna. Var noga med att lägga till jästa mjölkprodukter, äggula, oljor, för att inte överdriva hårbotten).
 • Vitaminer i ampuller

Det här är produkter som oftare används för att göra hemlagade masker till ansiktet, men inte alla. På grundval av dessa ingredienser, som kan sammanfogas för att uppnå ett optimalt resultat, kommer du att få underbara kompositioner för fuktgivande problem hår.

Grundläggande regler vid användning av fuktgivande masker

För att ha en hemlagad mask för att återfuka ditt hår och få en påtaglig effekt måste du följa vissa regler:

 • Alla produkter i masken ska vara färska, hållbarheten ska inte vara över, och hon har bara kokat. Alla produkter får inte orsaka allergiska reaktioner.
 • Det är nödvändigt att förvala en lämplig komposition för fukt. Om håret är fet, behöver du inte använda vegetabiliska oljor i hårbotten, du kan bara tipsa. För torr är det irrelevant.
 • Alla produkter för användning måste vara varma, ca 35-37 grader Celsius. Så de kommer att få en positiv effekt snabbare och bättre. Blandningen av konsistens ska se ut som gräddfil, inte ha klumpar.
 • Håret ska vara rent innan du använder den fuktgivande kompositionen, till skillnad från självgjorda blandningar med en annan effekt, lite fuktig. Oljigt hår ska tvättas med ett schampo med en neutral komposition, torrt hår får inte tvättas, men bara väl kammas med en borste med täta tänder för att avlägsna damm.
 • Blandningen bör appliceras med en kam eller hand, med särskild uppmärksamhet på de sista 10 cm håren. Dra inte dem mellan palmerna, försök att gnugga kompositionen. Detta kommer bara att skada dem igen.
 • Efter att fuktblandningen har applicerats ska huvudet vikas med cellofan och sedan med en varm handduk. En hårtork kan användas för tillfällig uppvärmning.
 • Det är nödvändigt att hålla blandningen klar för dig själv på huvudet längre än de vanliga inköpta maskerna: minst 20 minuter och helst ca en timme. Naturliga produkter i kompositionen börjar agera efter inköp av hårfuktade produkter.

Viktigt att komma ihåg

 • Tvätta av blandningen med neutral,
  utan sulfater eller baby shampoo, och använd sedan för att skölja vatten vid rumstemperatur med avkok av örter eller 2-3 matskedar. kvalitetsbord (9%) ättika per liter vatten. Sådant vatten kommer att förbättra hårets glans, stänga skalorna längs hela längden.
 • Applicera fuktighetsgivande blandning, personlig kokad hemma, ska vara en gång i veckan eller 10 dagar för fet hår eller en gång var 4: e dag för torrt hår. Som en behandling görs sådana förfaranden 2 gånger oftare;
 • Det är möjligt att göra behandlingar med den fuktgivande effekten av hemlagad mat året runt, och inte bara på sommaren. På sommaren torkar solen håret, och på vintern torr luft i lägenheter har olika stylingprodukter en skadlig effekt.

En behandling med fuktgivande behandlingar är cirka 8 veckor och 10-12 procedurer. Resultatet efter hemmet förfaranden kommer säkert att behaga. Under hela perioden är det inte nödvändigt att färga eller lätta håret, annars kommer hårförädlingsprocessen att gå väldigt långsamt eller det kommer inte att bli någon effekt alls.

Fuktgivande mask för torrt hår

Fuktgivande mask för torrt hår bör innehålla mer feta komponenter (oljor, fettmjölkprodukter). Det är bättre att göra rutinerna ofta, varje gång innan du tvättar håret.

 1. Vinäger och glycerin. Glycerin tillsammans med ättika i ungefärligt förhållande 1: 1 skaka med äggulor med 2 kycklingägg. Blanda och fördela genom hår. Håll i huvudet i ca 2 timmar, värm regelbundet med en hårtork.
 2. Banan och lökjuice. Safan från en glödlampa blandad med massan av en mogen banan, tillsätt eteriska oljor. Håll på huvudet i ungefär en timme under en varm handduk.
 3. Gräddfil och lökjuice. Kompositionen appliceras i 2 steg: Först tillsätt en blandning av aloejuice och en lök i samma proportioner, efter 20 minuter, tillsätt en blandning av flera skedar gräddfil och ett par teskedar vodka. Lämna i ytterligare en timme. Från lukten av lök kommer att spara vatten surgjord med ättika.
 4. Aloe och olja. Krama saften av ett blad av aloe blandat med vegetabilisk olja (valfritt), tillsätt lökmassa. Sprid blandningen genom håret och håll under en varm handduk i minst 40 minuter. För sköljning, ta vatten med ättika tillsatt till den.
 5. Honung och smör. Slå samma mängd olivolja och honung, tillsätt äggula och hackad vitlök som önskat. Blandningen kan lämnas under en handduk över natten.
 6. Gelatin och smör. En matsked gelatin blöt i vatten (halv glas) och låt svälla. Sedan värm lite i ett vattenbad tills klumparna helt löser upp, häll en matsked av någon olja och, om så önskas, oljelösningar av vitaminer från apoteket. Tiden för appliceringen av detta recept är 1 timme. Skölj blandningen med ett mildt schampo.

Fuktgivande masker för fet hår

En sådan hårmask, som en fuktgivande ansiktsmask hemma för oljiga hudtyper, bör innehålla mer sura mjölkprodukter. Inget behov av att lägga till olja, för att inte överbelasta håret.

 1. Rågmjöl och äggula. 100 gr. Mjölror eller rågbrödsmulor med vatten och låt svalna till en behaglig temperatur, tillsätt 2 äggolor ägg och tillsätt tillsätt en matsked med burdockolja till blandningen. Lämna under handduken i en timme, skölj med varmt vatten och använd ett lämpligt schampo. Byt ut vattnet för sköljning av infusionsbaserad nässla, kalendula.
 2. Kefir. Ta en liten mängd kefir eller yoghurt, värma upp det och applicera en kam till allt hår med en kam, håll den under en varm handduk i 1 timme. Denna enkla komposition kommer att fuktas och ge glans och lydnad mot hela längden av håret.
 3. Ägg och citron. En gaffel slagen med citronsaft. Håll blandningen under handduken i en halvtimme och värm upp det med en hårtork. Efter att ha tvättat håret med ett lämpligt schampo.
 4. Yoghurt och mjöl. Skaka en halv kopp yoghurt med en matsked råg eller havregryn. Tvätta blandningen från håret på en timme med rent, varmt vatten utan att använda ett schampo.
 5. Gurka. Kram ut gurksaften och gnid den runt hårbotten i en cirkulär rörelse. Du behöver gurkajuice kam med små tänder att dra ner från rötterna längs hela längden till spetsarna. Wrap håret i en varm handduk i ungefär en halvtimme.
 6. Kefir och äggula. Blanda äggulor från 2 ägg med ½ kopp kefir. Håll under en varm handduk i ungefär en timme och skölj med rent vatten och hoppa över schamponering.

Hemlagade recept maskerar med fuktgivande verkan

för normalt hår

 1. Gurka och banan. Blanda gurkajuice med massan av en banan. Lägg till 2 msk. olivolja. Håll blandningen på håret i 40-50 minuter. Skölj väl resterna av kompositionen med ett schampo med en neutral effekt och kamma bra, eftersom banan är svår att ta bort.
 2. Aloe och konjak. Aloe massa blandad med kefir, yoghurt eller yoghurt i ett förhållande av 1: 2 (1 del aloe och 2 delar jäst mjölkprodukt) och tillsätt 10 ml brandy. Applicera den här vätskeblandningen på hårrötterna och lämna i en timme, värm upp med hårtork.
 3. Kock och gelatin. 1st.l. torkad kullrot rotera ½ kopp varmt vatten och lämna i en halvtimme, täckt med lock. Applicera blandningen och håll den på huvudet under en varm handduk i en timme.
 4. Honung och avokado. Krossa halvan av mogen avokado med en gaffel till en slam och kombinera med en matsked god flytande honung. Värm till ett varmt tillstånd och fördela blandningen över hela håret till spetsarna och gå med huvudet täckt med en handduk i minst en halvtimme. Skölj huvudet varmt med varmt (inte varmt!) Vatten.

Masker för skadat hår

Blandningar med fuktgivande effekt för skadat hår eller andra hårbehandlingar behövs dubbelt så mycket som till och med krullar som är naturligt torra. Användningsfrekvensen är bättre att lägga till. Du kan använda något av ovanstående recept enligt typen (normalt, fet eller torrt hår), men det rekommenderas att lägga till olika lösningar av vitaminer i ampuller som köpts på apoteket. På grund av att dessa krullar återhämtar sig snabbare, blir mer hälsosamma och blir trevliga för ögat. Det finns några speciella masker:

 1. Cognac, äggula och honung. 2 msk naturlig god honung och solrosolja blandad med äggulor 2 ägg och 10 gram brandy. Det är bra att gnugga flytande gruel i hårets rötter och längs hårets längd och längs spetsarna. Gå med en mask på huvudet i ungefär en timme och skölj med lämpligt schampo.
 2. Kokosolja och äggula. Kombinera en halv kopp yoghurt med en matsked kokosolja uppvärmd till ett flytande tillstånd och en matsked av saften av ett blad aloe, tillsätt äggula från ett kycklingägg. Låt blandningen stå på huvudet under en handduk i ungefär en timme.
 3. Sur mjölk och smör Halva glas yoghurt, helst hemlagad, blanda honung och vegetabilisk olja av val. Fördela längden och lämna i en halvtimme eller 40 minuter.
 4. Endast olja och olja. Skaddat hår ska göras en enkel oljemask med vilken olja som helst. Lägg till eventuellt oljelösningar av vitaminer. Håll masken i ungefär en timme och skölj med neutralt schampo.

Alla hembehandlingar i en månad med regelbunden användning hjälper till att återställa hår vitalitet och lydnad. De kommer att vara blanka och friska i utseende och silkeslipade. Fördelarna med att använda hemmasker istället för att köpa masker är uppenbara. Du kan vara säker på vilka kvalitetsprodukter som var i sammansättningen av sin egen matlagning. Det är värt att notera kostnaden för hemma masker: köpta fuktgivare med samma effekt kommer att kosta mycket mer än den inhemska motsvarigheten. Och viktigast av allt, en professionell fuktgivande hårmask ska vara ett kvalitets- och beprövat varumärke på den kosmetiska marknaden. Tvivelaktiga medel bör inte tas, för att du bara kan skada håret.Nästa Artikel
Minoxidil för hår och skäggtillväxt