Hjälmlagda hårbalsam: 12 enkla recept


Trött på butiksbalsam, fylld med kemikalier? Ditt hår säkert också. Försök att överraska henne med hjälp av naturliga ingredienser, tillagade med egna händer. Ditt hår kommer säkert uppskatta en liknande överraskning och lyckligtvis glänsa med en hälsosam glans.

Användningen av hemgjorda hårbalsam har en stor fördel framför butiksförlängningen, men det finns en nackdel - minsta hållbarhetstid. Så var beredd att spendera några minuter strax innan du tvättar dig redo för att tillaga en hemlagad hårbalsam.

Hemlagad balms för torrt hår

Torrt hår kräver särskild vård. Balm för torrhårstyp ska återfuktas, mjukna och närma håret, samt skydda dem från de negativa effekterna av yttre faktorer. Dessutom bör de ingredienser som ingår i dess sammansättning, aktivera arbetet i talgkörtlarna i huvudet, i framtiden för att eliminera överdriven torrhet av krullarna. Hembalsamberedda enligt följande recept lyckades klara alla dessa uppgifter:

Balm baserad på honung och aloe juice. För dess förberedelse måste du ta matsked honung och färskpressad aloejuice. Lägg sedan till en tesked vitlöksaft och en äggula. Alla ingredienser blandas grundligt, och den färdiga kompositionen appliceras på håret efter schamponering.

Balsam av äppelcidervinäger och ricinolja. Vi tar en keramisk behållare, värma den bra och blanda 2 msk ricinolja i den, ett ägg och 1 tsk äppelcidervinäger. Alla ingredienser blandas och appliceras på håret medan blandningen fortfarande är varm. Efter 10 minuter tvätta håret noggrant och beundra hårets glans och mjukhet.

Balm från honung och sheasmör. Värm i ett vattenbad 1 msk sheasmör och tillsätt samma honung. Blanda tills slät och tillsätt en matsked äppelcidervinäger och en tesked emulgerande vax. Till toppen av det, lägg till ett par droppar av din favoritolja till blandningen. Applicera balsam på vått hår och tvätta det efter 3-5 minuter.

Balsams för fettigt hår gör det själv

Syftet med sådana hårbalsam är att eliminera alltför fetthalt, vilket uppstår på grund av den ökande aktiviteten hos talgkörtlarna. Därför gnidas sådana balmar vanligtvis i hårbotten och hårrötterna, så att ingredienserna verkar direkt på sebumproduktionens område.

Kefir balm. Här använder vi bara en ingrediens - kefir eller sur mjölk. Dessutom bör en sådan balsam appliceras på hårrötterna inte efter, men innan du tvätter huvudet. Efter applicering vänta 10 minuter och sopa sedan mitt huvud med schampo.

Balm från honung och aloe juice. Basen för denna balm är gjord av samma ingredienser som för torrt hår - honung och aloe juice. Men i stället för vitlöksaft, läggs i detta fall en matsked av ricinolja till dem. Honung och aloe normalisera arbetet i talgkörtlarna och förbättra blodcirkulationen i hårbotten, vilket återställer det vanliga fetiga håret.

Frukt Balsam. Den svåraste i beredningen av denna balm är att hålla från att äta dess ingredienser innan förfarandet börjar. Så vi behöver ett halvt äpple, en banan och en apelsin, samt 1 tesked kummin. Bananmos med en gaffel, hugga äpplet i en mixer och pressa saft från den orange skivan. De beredda ingredienserna blandas och appliceras på rent hår i 20 minuter. Förutom att håret efter ett sådant förfarande blir mjuk och glänsande kommer lukten från dem bara gudomlig.

Balsams för skört och skadat hår

Sådant hår behöver stark näring och skydd. Ingredienser måste påverka både rötterna och håret direkt. För att förbättra effekten rekommenderas att du lägger på en plastlock efter applicering av balsam och linda en handduk runt huvudet. För att hålla kvar 15-10 minuter och bara sedan att tvätta bort.

Balsam baserat på grapefrukt och infusionsnålar. Denna balsam ska göras dagen före den avsedda huvudtvätten. Vi tar 1 grapefrukt, mala den i en mixer och tillsätt 100 ml infusion av nålar och samma varmt vatten. Lämnar blandningen för en dag på en mörk plats, filtreras sedan och appliceras på håret efter tvättning i 15 minuter.

Ägg och honungsbalsam. Ta 1 ägg, en tsk honung och 2 teskedar olivolja. Alla blandade och applicerade på håret. Honung och ägg - universella medel i kampen mot hårets hälsa. De kan återanvända även de mest skadade lockarna.

Hemlagad balms för hårväxt

Drömmer du om långt hår, men alla vill inte växa? Först måste du se till att hårets längd inte ökar exakt på grund av den långsamma tillväxten och inte för att håret är skadat och därför splittras och brutits. Om det fortfarande är fråga om otillräcklig tillväxthastighet, så är det nödvändigt att aktivera blodcirkulationen i hårbotten. För detta ändamål kan du göra huvudmassage och använda en av de hemlagade receptbalsamerna för hårväxt.

Aloe leaf balm. Bermblad av aloe, häll en liten mängd vatten och slipa i en mixer till en homogen massa. Sedan filtrerar vi blandningen och applicerar den på håret efter att ha tvättat huvudet (i 10-15 minuter) minst 3 gånger i veckan.

Balsam av björksoppa och burdock rot. Ett halvt glas björksoppa blandat med 2 msk. skedar av avkok av burdock rot. Tillsätt ett par teskedar av brandy och blanda allt. Blandningen kan förvaras i kylskåp. För att uppnå effekten av att öka hårväxten, måste du gnugga balsam i rötterna dagligen i 10 dagar.

Balsams gör-det-själv-håravfall

Håravfall kan provoceras av många faktorer: brist på vitaminer, skador, exponering för låga eller höga temperaturer på glödlamporna etc. Därför måste du först eliminera orsaken till att håret löper från ditt huvud. Tja, och om håret tappar på grund av undernäring av hårbotten, kommer en hemlagad balm från håravfall helt att klara av sin uppgift.

Rum och lökbalsam. Ta en liten lök, slipa den i en mixer och skift den i en varm keramikbehållare. Fyll vattnet med 100 ml rom eller brandy och låt det vara på en sval plats i några timmar. Skaka blandningen före shampooing och tillsätt ett par matskedar schampo. Så vi har ett två-i-ett-verktyg. Applicera detta läkemedel på håret och tvätta av efter 5-7 minuter.

Gelatin Balsam. Lös upp i vatten 1 matsked gelatin och låt svälla. Lägg sedan till en tesked äppelcidervinäger och ett par droppar essentiell olja (alla), blanda allt. Efter tvättning applicerar vi den färdiga balmen i 7-10 minuter.

© Artikel författare: Daria Mazko

Hårbalsam hemma

Efter shampooing behöver håret extra omsorg i form av en hårbalsam. När du använder det, försvinner förvirring, olydnad och torrhet av lockor. Gradvis återställd glans och hälsosam utstrålning. De bästa sätten för strängar är de som är hemma - de är maximalt mättade med vitaminer och mineraler och består bara av naturliga ingredienser.

fördelar

Vid användning av rengöringsmedel tvättas inte bara föroreningar från håret utan också ett skyddande skikt som stöder hälsan hos lockar. Resultatet är förstörelsen av det skyddande skiktet - flakorna är öppna, vilket gör håret fräckt, svårt att röra och saknar naturlig glans. Dessutom har schampon en negativ effekt på huvudets epidermis - i avsaknad av extravård kan irritation uppstå, och mjäll intensifieras.

Balm balsam används efter shampooing för att återställa skadade områden i det övre keratinskiktet. I det här fallet blir håret mer lydigt, ser mer naturligt ut och mjukare vid beröringen.

Den naturliga sammansättningen innehåller inte parabener och skadliga förtjockningsmedel, det använder bara aromatiska oljor som inte kan skada krullarna - men tvärtom återställa dem längs hela längden. Fördelarna med hemmet balm är att de aldrig provocerar allergiska reaktioner och försiktigt påverkar epidermis och strängar. De viktigaste fördelarna med vårdprodukten:

 • intensiv näring - en stor mängd vitamintillskott används i hemkoncentrat. Eventuellt kan du välja kompositionen individuellt. Lägg till några naturliga produkter för att uppnå en viss effekt, från mjukhet till naturlig glans.
 • Frånvaron av färgämnen och parabener är den största skillnaden från köpta kosmetika. Det finns inga hårda effekter och negativa effekter av droger på huvudet och hårets epidermier.
 • fuktgivande - en speciell förening kan läka och närma hår för flera applikationer, som täcker varje hår med en film som håller förångning av fukt.
 • skydd mot miljöpåverkan - oljor som tillsätts som aktiva ingredienser kan inte bara närma sig och fuktas utan också skapa ett skyddande skikt på håret. Speciella fibrer kan också fylla skador i det övre lagret.

Funktioner att göra egna händer

Använd bara vårdande balsam, du kan inte ersätta den fulla vården av lock. Håret behöver stärkas, vitaminpåfyllning från insidan och regenerativa masker. Men för det första skyddet av hår från yttre faktorer, och deras styrmedel är bra, speciellt om det görs hemma med egna händer.

Blanda effektiv komposition för tillförsel av lockar är inte svårt. Det viktigaste - att välja ett recept som matchar typen av hår och scenen för deras skada. När du förbereder en balsam, måste du följa små regler:

 • Använd endast renat vatten - i det här fallet kommer inga tunga föroreningar och metaller som kan göra hårstrukturen hårdare. Idealisk för destillerat, smält, mineral och filtrerat vatten;
 • lägg till växtbaserade dekoktioner till kompositionen - de kan ersätta vatten. Detta är ett utmärkt sätt att ytterligare förbättra hårbotten med mineraler och vitaminer. Men med tillsats av naturliga avkok till en balsam reduceras hållbarheten till åtta åtta åtta timmar;
 • Det är nödvändigt att observera förberedelsestrinnen - värma upp, blanda huvudkomponenterna och blanda. Först uppvärms alla komponenter på ångbadet, då de feta ingredienserna byts ut och vattenkomponenterna är sammankopplade. Så snart kompositionerna är fullständigt upplösta och har fått en homogen konsistens blandas de samman;
 • Endast naturliga inklusioner bör finnas i produkten. Den kan förvaras i cirka 14 dagar med förbehåll för de grundläggande rekommendationerna - förvaring i en glasburk i en tätt sluten förpackning. Det är bäst att lämna balsmen i kylskåpet eller på ett kallt mörkt ställe. Innan du ansöker måste du värma upp det i dina handflator.

För att förlänga hållbarheten kan du använda en liten mängd konserveringsmedel. Deras innehåll bör inte överstiga 0,10%. De blandas genom att blanda vätskor till en vattenbas. Balsammen ökar betydligt, men samtidigt minskar effektiviteten.

arter

Det finns flera vårdformiga hårformler efter shampooing:

 • balsam - speciella föreningar som eliminerar statisk effekt, behåller fukt i håret och utför skyddande funktioner (mot de negativa effekterna av en hårtork, sol, vatten). Dess användning beror på kort exponering (1-2 minuter på håret) och appliceras på håret;
 • sköljning används för att ge glans till krullar, för att konsolidera effekten av schampo, för att återställa vattenbalansen i huden efter vatten. Det appliceras också obligatoriskt för färgat hår, eftersom det fixar färgen. Ger elasticitet till krullar;
 • Balsammen har en vårdande och helande komposition. Dess åtgärd är orsakad av penetrering inne i håret, på grund av vilket dess övre lager är inriktad. Den appliceras på hela längden - från rot till spets. Det är nödvändigt att motstå drogen i 15-20 minuter.

Sammansättningen av den senare omfattar i regel:

 • naturliga extrakt
 • naturliga komplex
 • mineraler och en extra uppsättning vitaminer;
 • oljor, lösliga i vatten (till exempel klämning från broccoli, som består av naturlig silikon typ);
 • Taurinsyra ger mjukhet.

herbal

Balsam baserade buljonger, juicer och infusioner gör det möjligt att stärka hårsäckarna, minska förlusten eliminera mjäll, naturlig färgton trådar. Det kan innehålla följande ingredienser:

 • aloe vera juice I detta fall tillsätts saften från växten till oljebasen. Det återställer intracellulärt arbete, aktiverar tillväxten av lockar, har en fuktgivande och närande effekt. Hjälper också till att eliminera irritation
 • castorinfusion. Kockrot måste krossas, sedan avkok, infusion eller pressa juice. Användningen av denna komponent låter dig närma håret med vitaminer, förbättrar krullarnas struktur, aktiverar regenerering av nya celler.
 • nässla - stärker rötterna, förhindrar håravfall, stimulerar blodcirkulationen i kärlen;
 • Calendula - avkok hjälper till att eliminera mjäll och andra hudsjukdomar. För beredning av balsam måste du använda torkade löv och blomställningar av växten.

Från mat

Ett av de kostnadseffektiva och effektiva metoderna för hårvård kan vara vilken matprodukt som helst. Stor popularitet och utmärkt terapeutisk effekt har:

 • honung - brukade leverera hårsäckar. Sats med vitaminer och spårämnen. Söt nektar är användbar och kan användas som bas av balsam. Det har också en tonisk effekt, eliminerar hårets svaghet och slöhet, korrigerar talgkörtlarna.
 • citronflavonoider, karotenoider som ingår i citrus, kämpar mjäll, ljusnar och till och med ut håret, eliminerar föroreningar från huden.
 • äggulan är rik på riboflavin och vitaminer från grupp B. Dess kombination med feta oljor främjar hälsosamt hår längs hela dess längd;
 • ättika - varje komposition (balsam, vin, äpple) har sina egna fördelar. I allmänhet används den för att ge briljans och ger hållbarhet mot färgade strängar;
 • gelatin är ett sant naturligt protein och kollagen. Lödhårbuntar, utjämningskalor, ger glans till lock. Men om det är felaktigt blandat i den naturliga kompositionen kan det påverka strängarna negativt.

Från kosmetika

För att förbättra kompositionen, för att öka hållbarheten kan du använda speciella komponenter. Kosmetikbaserade hembalsam kan innehålla:

 • glycerolkomponent, D-pantenol, basiska oljor och estrar - den aktiva basen;
 • naturliga förtjockningsmedel - agar-agar, gummi;
 • emulgerande ingredienser - oliviem (komponent baserad på olivolja), Dehyquart - syntetisk, ofarlig komponent (löslig i vatten);
 • konserveringsmedel - alkoholtinktur, etrar, silvercitrat;
 • komplex av mineraler - extrakt, hyaluronsyra, flytande silke.

Folk recept

När du förbereder dina egna hårvårdsprodukter måste du använda en tvålbas, som du kan köpa på en kosmetisk butik. Den har som regel en neutral balans, är allergivänlig och består bara av naturliga ingredienser.

fast

För att göra en solid balsam behöver du:

 • kakaosmör - 50 g;
 • karitolja - 12 ml;
 • kokosnötolja - 12 ml;
 • broccoliolja - 7 g;
 • Polavax - 12 g;
 • emulgeringsmedel - 7 g;
 • alkoholtinktur - 7 ml;
 • fenyltrimetikon - 4 g;
 • ylang-ylang olja, rosor och neroli.

Hårbalsam hemma

Efter shampooing blir ditt hår torrt, trassigt och styggt? Sätt på dem en närande balm. De mest användbara produkterna är de som görs hemma från prisvärda och enkla produkter. De berikar håret med vitaminer och aktiva substanser som återställer strängarnas struktur.

Hur användbart hem hårbalsam

Shampoo tar bort från huvudet inte bara smuts utan även en naturlig fet beläggning som stöder ståndarnas normala tillstånd. Som ett resultat öppnar hårskakan flakorna, och det övergripande utseendet hos håret lämnar mycket att önska: det blir snabbt trassigt, ser fluffigt och oförskämt. Hårbalsam fyller de öppna områdena, gör trådarna smidiga, lydiga, friska.

Naturliga produkter har inte i sin sammansättning kemiska konserveringsmedel, dofter och andra ämnen som kan skada håret. Hembakade balsam ger aldrig allergier. De återställer strukturen, ger tillförlitligt skydd mot negativa faktorer, förhindrar utseende av flisade tips. Men det finns också en minus: Blandningens hållbarhet är mycket liten, så du måste ofta förbereda en ny sats.

Vilken hårbalsam kan du göra själv

De flesta ingredienserna hittar du i kylskåp eller på kökshyllorna. Hemma är det lätt att göra hårbalsam från livsmedelsprodukter, krukväxter, farmaceutiska örter, kosmetika. Den resulterande blandningen kan användas som en mask: hantera rena våta strängar, håll i ett tag och skölj. Efter flera förfaranden ser du att resultatet är bättre än efter att ha använt industriprodukter.

herbal

Hemma, använd gärna avkok, tinkturer och juice av olika växter. Örter kan stärka strängarna, stoppa förlusten, lindra mjäll, ge önskad nyans. DIY hårbalsam kan innehålla sådana vegetabiliska komponenter:

 • Aloe. Tillsätt juice till hemlagad balsam. Det förbättrar hårfolliklarnas prestanda, närmar dem med näringsämnen, stimulerar tillväxten av strängar, fuktar huden, eliminerar desquamation, torrhet.
 • Kockrot Det är krossat och pressat ut juice, avkok eller infusion. Växten närmar håret med vitaminer, återställer skadad struktur, accelererar tillväxten. Som en följd av den regelbundna användningen av burdock blir strängarna skina, levande och starka.
 • Nettles. Det stärker hårrötterna mycket bra, förbättrar blodcirkulationen, stimulerar tillväxten av strängar.
 • Calendula. Bekämpar framgångsrika mjäll och alopeci. För att förbereda en balm för försvagat hår hemma, använd torkade blommor av växten.

Från mat

Utmärkt hårbalsam erhålls från den tillgängliga maten. De mest populära är:

 • Med. Pantry av vitaminer, mineraler, aktiva substanser. Denna naturliga sötma stärker strängarna, förhindrar håravfall, korrigerar villkoret för både oljigt och torrt hår.
 • Lemon. Eteriska oljor, vitaminer och andra delar av citrus eliminera mjäll, ljusa trådarna, torka hårbotten, ta bort överflödigt fett.
 • Ett ägg Kycklingblomma innehåller vitaminer E, A, D, Grupp B. Tillsammans med fettsyror, enzymer och näringsämnen, återvänder de till håret, fuktar dem, förbättrar blodcirkulationen, bekämpar mjäll.
 • Ättika. Äpple, balsam, vin, ris - alla dessa typer är lämpliga för användning hemma. Produkten neutraliserar absolut shampooets alkali, återställer glansen till glansen och garanterar färgstabilitet och jämnhet.
 • Gelatin. Det fungerar som en naturlig leverantör av kollagen: limskalor, gör håret smidigt och glänsande. En produkt kan dock ha skadlig effekt om den är felaktigt förberedd eller används ofta.

Från kosmetika

Balm för hårets skönhet hemma kan lagras i flera veckor, men för det här måste du lägga till speciella ämnen. Var inte rädd, för du kommer att använda naturkosmetik för att ta hand om strängarna. I hemmet balm ingår följande komponenter:

 • aktiva ingredienser: D-panthenol, glycerin, essentiella och basoljor, vitaminer;
 • förtjockningsmedel: agar-agar, gummi;
 • emulgeringsmedel: Olivem (emulgeringsmedel baserad på olivolja), Emulsioner (vegetabiliska sockerarter från fettalkohol, vetekli, palmolja);
 • konserveringsmedel: silvercitrat, alkohol, fenohem, eteriska oljor;
 • keratin, silkepeptider, växtekstrakter, allantoin, hyaluronsyra etc.

Hur man gör en hårbalsam hemma

Var inte rädd att lägga till hemmet åtgärda ovanstående kosmetiska ämnen, de kommer bara att förbättra balsamens egenskaper. Hållbarheten för den aktiva blandningen är ungefär en månad. Om du vill undvika tillsatser, oroa dig inte. Under sådana förhållanden är hemmet balsam dock inte länge: högst en vecka. Ett bra alternativ till alla recept är att köpa en bas för en balsam i en tvålaffär och lägga till användbara ämnen som du önskar.

Balm balsam

Om möjligt, försök att träna följande recept:

 1. Häll 1 msk. l. pektin 200 ml vatten. När pektinet sväller, tillsätt 2 droppar rosmarinolja till den. Rör kompositionen, sprida den över hela längden (förutom rotszonen). Lämna i 10 minuter. En film kommer att visas på håret, vilket kommer att underlätta kämningen av trådarna, vilket gör dem smidiga.
 2. Blanda tills slät 50 ml vatten, 20 ml castorca, 1 msk. l. äppelcidervinäger, 1 msk. l. grädde. Applicera blandningen på trådarna (rör inte rötterna), håll i 10 minuter, skölj med varmt vatten. Denna balm-conditioner för hår ger hälsa, glans, förbättrad nutrition.

För torrt hår

Blanda flytande honung och aloe juice i en keramisk skål. Andelen produkter är 1: 1. Aloplantor bör vara minst 3,5 år, då kommer fördelarna med det att vara maximala. Om håret är kort, lägg till en äggula, för långa, fler ägg behövs (2-3 stycken). Tvätta håret, torka trådarna med en handduk. Fördela försiktigt den färdiga kompositionen längs längden, inklusive rotzonen. Koppla av i 20 minuter och tvätta den hemlagade balmen med varmt vatten. Det stärker hårsäckarna och gör håret vackert.

För tillväxt

Grind 2 msk. l. kullrot, fyll dem med 250 ml kokande vatten. Täck disken med lock eller tallrik, lämna i 30-40 minuter. Efter avkänning av avkoket, fuktar håret väl med det, täcker huvudet med polyeten och med en handduk ovanpå. Ta hand om trevliga saker i 1 timme. Tvätta balsammen med varmt vatten. Förutom att käften kommer att påskynda tillväxten av strängar, kommer det också att ge dem glans, jämnhet och kommer att minska mängden talg.

För glans

Förbereda balsam för detta recept måste arbeta lite längre, men tid och pengar kostar det värt. Hemma, försök att göra det här verktyget:

 1. Lös upp 1 tsk. gelatin i 30 ml citronsaft och 20 ml vatten. Lämna ingredienserna i en halvtimme.
 2. Förbered en bas av oljor: blanda tsk. emulgerande vax, 3 tsk. mandel / persika / avokado olja. Värm blandningen i ett vattenbad tills vaxet är upplöst.
 3. Värm 40 ml vatten, sätt in basen med en tunn ström. Rör massan kontinuerligt.
 4. Blanda svullen gelatin, 10-15 droppar veteprotein, tsk. D-pantenol. I denna blandning häll oljevattenbasen. Blanda väl.
 5. I slutet, ange 20 droppar av en blandning av alla eteriska oljor. Få en lätt tjock balsam, kokt hemma. Hållbarhet - upp till 3 veckor. Förvara verktyget ska vara i kylskåpet.
 6. Applicera balsam efter varje shampooing, skölj av efter 20 minuter.

För oljigt hår

Denna typ av sträng kräver användning av speciella medel:

 • Hemma kan du bara använda en komponent - yoghurt. Efter tvättning av huvudet blötlägger det vått rent hår, tvättas av efter 20 minuter.
 • En bra balsam erhålls från ett glas citronsaft och 1 liter vatten. Skölj strängarna med denna vätska efter tvättning. Spola det är inte nödvändigt.

Hur man gör en balsam för hår hemma

Hår är en av de viktigaste dekorationerna hos varje tjej, så de behöver dagligen, noggrann och noggrann vård. Men män vill också vara stolta över sitt eleganta hår. För att vårt hår ska få ett hälsosamt, strålande utseende, för att enkelt kombinera och ge sig in i styling, är det nödvändigt att applicera speciella balm på dem efter tvättning.

Bristdagarna är länge borta när vi var tvungna att stå i rader för att få en kvalitetshårvårdsprodukt. Nu kan du köpa balm i någon kosmetisk butik. Vi föreslår dock att du förbereder dina egna naturliga balsams hemma. Så du kan välja kompositionen som passar din hårtyp.

Herbal Balsams

Örter är alltid ett bevisat och pålitligt verktyg för vårt hårs hälsa, så örtbalsam är mycket populära bland kosmetologer.

I örtbalsamar lägger du på spända decoctions eller infusioner av örter. Om så önskas kan du lägga till eteriska oljor. Observera dock att oljan omsluter huden och håret, och därför kommer de fördelaktiga spårämnena av örter inte att absorberas så intensivt. Först överväga ett sätt att förbereda sådana balm, som kan användas som en mall, ändra dess komponenter.

För att göra en balsam hemma behöver du:
• samla örter (finns på något apotek);
• vegetabilisk eller olivolja.

1 msk. Örter häll ett halvt glas olivolja eller solrosolja. Insistera på denna blandning i en maträtt av mörkt glas, på en mörk och sval plats i 2 veckor. Balsam appliceras i hårbotten och hålls i 40-60 minuter, tvättas av med varmt vatten utan schampo.

1. Balm med maskrosor

2. Balsam med kalendula

3. Balm med mint eller melissa

I kampen mot motstridigt hår, som ibland förvirras, kommer det att hjälpa till att använda mint- eller citronbalsam. Båda växterna slät hår. De blir också av med hudproblem, inklusive mjäll. Bland annat lugnar det behagliga mentolarom som härrör från håret nerverna.

4. Balsam med salvia

5. Balsam med burdock

6. Balm med nässla

7. Balsam med humle

8. Balsam med ekbark

9. Balsam med linden

10. Balsam med kamomill

Kamille är en naturlig antiseptisk och har lugnande egenskaper. Denna balsam hjälper till att bli av med klåda, irritation, akne, mjäll och hjälp i kampen mot seborré. Kamille gör håret silkeslen och glänsande, lättare att tona på trådarna. Förlängd användning av kamillefärger krullar, vilket ger dem en ljus guldglans. Men ägarna av mörka lockar bör inte missbruka dess användning.

Frukt Balsams

1. Balm "fruktblandning"

För att förbereda behöver du:
• banan;
• äpple;
• orange;
• kummin.

Blanda en banan och tillsätt äppelkött till den, blanda väl och fyll den med apelsinjuice i förhållandet 1: 1: 4. Därefter tillsätt 1 tsk till den resulterande balsammen. hackad kummin. Blandningen appliceras på renvasket hår och tvättas av i 20-25 minuter.

Banan innehåller kalcium, det finns järn i äpplet och C-vitamin i apelsin. Kummin är känd bland kosmetologer som ett effektivt sätt att bekämpa inflammatoriska utslag och överdriven separation av fett. Kombinationen av denna krydda med ovanstående frukter kommer att ge dina curls hälsa och ungdom.

2. Havtornbalsam

Havtorn är ett populärt folkmedel för restaurering av skadat hår. Denna saftiga apelsinbär ger låsen en rik glans.

För balsam behöver du bara en komponent - färskpressad havtornsjuice! Applicera det på hår, och skölj med 15-15 minuter med varmt rinnande vatten.

Ölbalsam

1. Ölbalsam för hårväxt

För balm behöver du:
• färsk öl;
Äggula.

Separera äggula från proteinet, lös det med öl och blanda. För lätt hår rekommenderas att ta en ljus öl, för mörk - mörk. Tvätta av blandningen efter 30-60 minuter.

2. Ölbalsam för torrt hår

För balm behöver du:
• färsk öl;
• Eteriska oljor.

Häll ölen i ett glas och tillsätt ett par droppar eteriska oljor. Applicera blandningen på avskiljningen, gnugga lätt in i hårbotten med lätta massagerande rörelser. Tvätta av efter 30-60 minuter.

3. Ölbalsam för håravfall

För balm behöver du:
• färsk öl;
• Lökjuice.
Blanda ett halvt glas öl med en tesked lökjuice. Applicera blandningen i håret och sätt ihop med en handduk. Skölj med varmt vatten efter en halvtimme. För att bli av med lukten av lök, lägg i några droppar doftande eterisk olja i vattnet för sköljning.

Kombinerade bredspektrumsbalmer

1. Firming Hair Balm

För att göra en stramande balm behöver du:
• 2 msk. l. ricinolja;
• 2 ägg;
• 1 msk. l. äppelcidervinäger;
• 3 msk. l. din schampo.

Alla komponenter utom schampo, noggrant vispa tills en homogen massa, och tillsätt sedan schampo. Applicera på rent fuktigt hår och linda in med plastlock. Skölj med varmt vatten efter 5 minuter. Håret blir slät, silkeslen, håller perfekt styling, faller inte ut.
Varning: lukten av råa ägg kan vara obehagligt för personer med förvärrad doft och problem med lever och gallblåsan. För att döda luktet av ägg kan du lägga ett par droppar essentiell olja till balsammen.

2. Balsam för split ends

Problemet med splittrade ändar är känt för nästan alla kvinnor. Självklart kan vanlig frisyr rädda situationen, men du kan använda en speciell balm som förhindrar utseendet av splittrade ändar.

För balm behöver du:
• 1 ägg;
• 2 tsk. olivolja;
• 1 tsk. honung;
• 3 msk. l. din schampo.

Blanda alla ingredienser och applicera en balsam på håret efter varje shampooing.

3. Mjölk mjäll balsam

För dem som inte vill tillbringa tid på att förbereda komplexa recept, erbjuder vi en mycket enkel och effektiv balm från mejeriprodukter som passar alla typer av hår.

För balm behöver du:
• kefir, surmjölk, vassle eller surmjölk.

Applicera färsk surmjölk, kefir, vassla eller yoghurt för att rengöra håret. Sprid över hela håret, sätt in en plastlock och håll i 30-60 minuter. Tvätta balsammen med varmt vatten. Efter detta förfarande blir håret silkeslen, lydigt och får en hälsosam glans. Detta är en effektiv anti-mjällmedel.

4. Balm med henna mot inflammation

Henna används i kosmetika sedan den egyptiska faraonernas tid. Till denna dag vänder kvinnor över hela världen till denna hårvårdsprodukt, eftersom Henna inte bara behandlar men också ger fantastiska strängar av röd färg till strängarna. Det finns två typer av henna - färg och färglös. I universella lösningar rekommenderas att lägga till färglös henna, som inte kommer att ändra hårets nyans.

För balm behöver du:
• färglös henna;
• varmt vatten.

Lös upp henna med varmt vatten till en jämn konsistens med gräddfil. Låt blandningen stå på en varm plats. Applicera på hår och skölj med varmt vatten efter en timme. Mängden vatten och henna beror på längden på dina lockar. Blanda inte henna i metallrätter.

5. Kaffe Balsam Scrub

Efter att ha druckit en kopp kaffe vid frukost, brådska inte för att kasta ut tjockan. Mjuk balsam med kaffegrund har en positiv effekt på hårstrukturen. Det rengör huden av skalor och fettavlagringar, vilket tar bort smuts från täppt porer. På grund av detta är huden mättad med syre, förbättrar blodcirkulationen, minskar risken för mjäll och inflammation. Allt ovanstående påverkar hårets tillväxt och övergripande tillstånd.

Varning! Det bör noteras att naturligt kaffe ökar och ökar trycket, och därför rekommenderar vi inte att du använder produkter med kaffe före sänggåendet.

För balm behöver du:
• 2 matskedar malet kaffe;
• 1 msk. l. basoljor.

Blanda tjocken med basoljan (olivolja eller solros). Applicera på en del av hårbotten och gnid i lätta rörelser i 5 minuter. Skölj håret med varmt vatten.

Tips för att skapa och använda kosmetika

schampo

-Många gillar att lägga till växtbaserade infusioner, eteriska oljor eller bärsjuice till schampo för att tvätta huvudet. Det är emellertid värt att beakta att tvättmedel i schampot delvis förhindrar penetration av fördelaktiga spårämnen.

-Lämna inte schampot på håret länge, annars kan det orsaka allergisk reaktion.

oljor

-Oljor täcker huden och håret, medan de positiva ämnena i andra komponenter inte tränger in så aktivt. Om du vill öka flödet av näringsämnen, använd andra baser istället för oljor. Du bör dock inte helt överge befästa oljor, eftersom de mjukar håret.

-Eteriska oljor är mättade koncentrat som kan orsaka brännskador och hudirritation, så använd aldrig dem i stora mängder. Lägg bara några droppar olja till andra kosmetiska komponenter.

-Applicera aldrig olja på locken själva, särskilt i stora mängder. Härav sticker håret ihop och blir orörda feta istappar. Oljor ska appliceras endast på huden.

-Gör kosmetika med innehållet i eteriska oljor, använd inte plastredskap. Inte alla vet att eteriska oljor korroderar plast. Denna funktion skrämmer ofta de okunniga, övertygande i tanken att de står inför en skadlig och onaturlig olja. I själva verket är motsatsen sant: om oljan som spilldes på plast inte orsakade dess deformation, så är det inte naturligt. Det är på grund av denna funktion hos oljorna säljs de i glas istället för plastflaskor.

Det är viktigt att komma ihåg att råa ägg går i varmt vatten, från vilka klumpar kvarstår i håret som är svåra att ta bort. Det är därför som det är nödvändigt att skölja håret med ägg som appliceras på dem endast i varmt vatten.

Som du kan se är allt som behövs för att göra håret vackert och hälsosamt, alla har till hands. Du behöver bara inte vara lat och göra självomsorg till en spännande och kreativ aktivitet. Ta hand om din hälsa och håll dig vacker.

De bästa recepten för att göra hårbalsam hemma och regler för att använda sköljmedel för att enkelt kombinera trådarna

Balsam är en kosmetisk produkt utan vilken det är svårt att föreställa sig hårvård. Efter applicering av näringskompositionen är strängar mättade med vital energi, blivit mjukare och hårkvaliteten förbättras.

Förbered en helande balm hemma. Kompositioner från naturliga ingredienser påverkar också hårsaxarna aktivt som färdiga produkter. Men frånvaron av kemiska komponenter ger mer nytta för håret.

Användbara egenskaper

Regelbunden användning av naturliga formuleringar gör underverk. Effekten på hårbotten och krullarna utvärderar positivt allt det fina könet.

Användbara egenskaper:

 • huden och strängarna får tillräckligt med näringsämnen
 • håret blir mjukare, lätt att kamma
 • det finns en aktiv fuktning av håraxlarna;
 • mjäll försvinner
 • Balsams skyddar aktivt krusar från effekterna av skadliga faktorer.
 • Strängarna blir silkeslika, en mild glans framträder;
 • När hårkniven återhämtar sig, försvinner "maskrosseffekten";
 • Hårets tillstånd efter färgning, termolaying, en perm förbättras.

Allmänna användarvillkor

Hemlagad balms är indelade i två typer:

 • engångstyp. Verktyget är bereddat omedelbart före användning, hållbarhetstid - inte mer än en dag. I kompositionen - endast naturliga ingredienser. Förbered en engångsbalsam kan även en tonåring. Komponenterna är lätta att hitta på apoteket, i trädgården eller i stormarknaden.
 • återanvändbar. Hållbarhet - från en till tre veckor till två månader. Naturliga konserveringsmedel, naturliga syror, aktiva substanser, växtextrakt, förtjockningsmedel, silkepeptider, keratin behövs. Förberedelsen av ett sådant verktyg kräver sökandet efter vissa komponenter och vissa färdigheter.

Villkor för förberedelse och användning:

 • använd endast färska ingredienser;
 • basoljor lite varma;
 • Håll hushållsartiklar i kylskåp;
 • För maximal effekt, använd näringsblandningen varannan dag eller dagligen;
 • Applicera massan på våta strängar.

Procedurens varaktighet:

 • för försvagade "utbrända" hår - från 30 till 50 minuter;
 • för att återställa strukturen av torra strängar, bearbeta fettkrullar - från 10 till 15 minuter;
 • För förebyggande, massage huden, fingrarna spred blandningen till spetsarna, skölj efter 5 minuter.

Ta reda på nyanser av proceduren keratinrätning hemma.

De ursprungliga alternativen för frisyrer med elastiska band för tjejer, titta på den här sidan.

De bästa recepten för hemlagad balms

De flesta av de föreslagna formuleringarna kan framställas om 10-20 minuter. Du hittar också recept på en mer komplex långsiktig balsam.

Många verktyg är universella, lämpliga för alla typer av hår. Vissa formuleringar rekommenderas endast för torra eller oljiga strängar.

För att påskynda hårväxten

Värm lite 2 msk. l. Vanlig castorca, tillsätt en tesked äppelcidervinäger, 2 masholjor, 2 dess. l. balsam eller sulfatfritt schampo. Applicera en homogen massa på de våta strängarna, täck den med cellofan, wrap den inte, tvätta den efter 10 minuter.

Olja - örtbalsam

Blanda 1 msk. l. kamille, björkblad, mint, nässla, nasturtiumblommor, ört St John's wort. Välj 2 msk. l. örter, häll mandel, olivolja eller ricinolja (100 ml), låt den brygga i mörkret i en vecka.

Filtrera, häll 100 ml nyberedd citronsaft. Applicera lite näringsämne för att rengöra våta strängar, täck huvudet med duschlock, tvätta av efter 50 minuter.

Honung-citron för feta trådar

I 150 ml varmt vatten lös 2 tsk. Medka, häll i en matsked citronsaft. Behandla locken med ett uppfriskande medel, skölj håret efter en tredjedel av en timme.

Åtgärd för förlust av strängar

Haka i en genomsnittlig lök i en mixer, sätt i en uppvärmd lerkruka. Häll 100 ml rom, låt stå vid rumstemperatur i 4-5 timmar. Blanda blandningen, tillsätt 4 dec. l. lämplig schampo. Behandla de våta krökarna med ett hemmedel, tvätta av efter en tredjedel av en timme.

Mot ökat fett

Anslut 100 ml varmt kokt vatten, 3 tsk. kvalitet cologne och citronsaft, lägg till en tesked glycerin. Applicera rengöringsblandningen för att rengöra, lätt torkade trådar, skölj efter 10 minuter.

Att minska talgproduktionen

Värm lite 150 ml yoghurt, fördela på strängar. Förvara föreningen i 20 minuter. Sur mjölk närmar sig, fuktar, stärker håret perfekt, minskar talgproduktionen.

För aktiv hårväxt

Ta bort skinkorna från två stora lökar, fyll i flaskan och tillsätt klyftpulver på knivens spets. Häll 250 ml god vodka, stäng locket, låt det brygga i 14 dagar utan tillgång till ljus.

Stam, lägg till 2 msk. l. ricinolja Efter tvätt, smörj håret, massera huden. Efter 5 minuter skölj med vatten. Ljuskullar kan få en blek rosa färg, håll den här stunden i åtanke.

Aktiv blandning mot håravfall

Klistra noggrant aloe-massan, pressa saften, välj 1 msk. l. Krama saften från vitlökskärlen, häll 1 tsk. vätska. Separera skinkan separat, lägg till 1 dess. l. honung, tillsätt aloejuice och vitlök.

Torka blandningen noggrant, behandla rötterna, borsta krullarna. Tvätta av den aktiva föreningen om en halvtimme. Smash vitlök buljongbuljong hjälper till att döda vitlök smak

Peach Balsam

Verktyget förbättrar tillståndet av torra trådar. I en porslinskål kombineras en matsked castorca, 3 tesked persikolja, 15 droppar citronsaft. Rör massan noggrant, efter att ha torkat huvudet, bearbeta trådarna. Skölj omedelbart av produkten efter en kvarttimme.

För behandling av splittrade ändar

I en uppvärmd keramisk maträtt kombinera pounded ägg, en tesked honung, 3 msk. l. allergivänliga schampo, 2 tsk. olivolja. Sprid en homogen komposition på trådarna, bearbeta noga hårets delade ändar. Skölj håret efter 15 minuter.

Fruktbalsam för normalt hår

Mata friska krullar med aromatisk blandning. Krossa en halv banan, 2 skivor av skalad äpple. Lägg till en fruktpuré en tesked kummin, 3 msk. l. apelsin eller mandarinjuice.

Rena, något våta krullar hanterar uppfriskande massa. Tvätta bort näringskompositionen efter en tredjedel av timmen.

Från alopeci

Häll i en kastrull 20 ml vatten, sätt 2 msk. l. hackad kockrot, 1 msk. l. nässla. Koka blandningen, sedan 10-15 minuter på elden. Efter 30 minuter filtrerar avkokningen, tillsätt 1 ampull vitamin E (oljelösning).

Behandla trådarna, gnugga vätskan i hårbotten. Täck huvudet med cellofan och en tunn handduk. Tvätta av den aktiva föreningen mot att tunna håret efter 40 minuter.

Lär dig allt om fördelarna och användningen av bukbladtinktur för hår.

Om användningen av naturlig kokosnötolja för hår är skrivet i den här artikeln.

Under länken http://jvolosy.com/uhod/articles/sekutsya-volosy.html läs om behandlingen av delade hårändar hemma.

Recept för outplånliga balsam

Naturliga ingredienser har en positiv effekt på försvagade strängar. Skriv ner några recept, använd för att återställa strukturen av torkade hår. Odelbara formuleringar är oumbärliga vid behandling av trådar efter färgning. Applicera hemhjälpmedel på håret på kvällen, tvätta av på morgonen

Vitamin för aktiv tillväxt

Anslut 250 ml kokande vatten och 2 msk. l löv av rosmarin. Låt blandningen stå i 1 timme, filtrera, häll i en flaska med vitamin E. På kvällen, applicera produkten på trådarna, på morgonen tvätta krullarna.

Fuktgivande komposition

Zaryte 100 gram linfrö i en termos (ta en halv liter vatten). En timme senare öppnar du locket, kyler datumet för vätskan, spänningen. För feta trådar, tillsätt 3 droppar rosemary, orange eller ylang-ytlang ether. Om strängerna är torra, var noga med att häll i 1 tsk. olivolja. plus luft.

Fuktkompositionen hälles i en sprayflaska. Spruta vätskan på rena, något fuktiga delar av huvudet, skölj inte till nästa tvätt.

Herbal tonic

Utmärkt blandning mot att tunna håret. Häll 3 msk i en kastrull. l. torrbladen, häll i 2 glas vatten, låt sjuda i 15 minuter. I den kylda buljongen lägger du till en efterrättsked äppelcidervinäger, plus lavendeleter (5 droppar).

På kvällen gnider du toninglösningen i rötterna. Förfarandet utförs tre gånger i veckan.

Läkningskomposition

Förbered en samling av lika delar salvia, nässla, johannesört, malurt (för blont hår, istället för nässla, ta kamille). Välj 1 msk. l. läka upp samling, häll ett glas kokande vatten, värm upp i 10 minuter.

Kall, filtrera sedan, tillsätt 10 droppar vitaminer A och E i olja. Behandla trådar på kvällen, tvätta av på morgonen.

Sammansättning av långtidslagring för torrt hår

Den aktiva kompositionen kommer säkerligen att återställa den skadade strukturen hos färgade, torkade trådar. Leta efter komponenter i professionella kosmetikaffärer, ekologiska kosmetikbutiker, i apotekskedjan.

ingredienser:

 • tunn honung - 1 tsk
 • etrar av kanel, myrra, lavendel - 5 droppar av varje typ;
 • äppeläger - 30 ml;
 • renat vatten - 50 ml;
 • sheasmör - 1 msk. l.
 • chitosan - på toppen av en kniv;
 • emulgerande vax - 1 tsk.

instruktioner:

 • Förbered en lösning av ättika och kitosan, tillsätt vatten.
 • Värm exotiskt sheasmör i ett vattenbad, tillsätt vax, rör om tills förtjockningsmedel löser upp.
 • Vatten med äppelcidervinäger och chitosan värms också upp;
 • i en skål med sheasmör och ett emulgeringsmedel häll i "ättikvatten", slog väl med en mixer;
 • Det sista steget är tillsatsen av eteriska oljor, honung;
 • slå den varma massan igen, sätt den i en torr burk, låt den svalna, sätt den i kylskåpet;
 • hållbarhetstid - 7-8 veckor;
 • Efter tvättning av håret, applicera lite hemlagad balsam, massera huden, bearbeta locken;
 • Tvätta av näringsämnet efter 5 minuter.

Tips! För en delikat arom, ersätt vanlig citrusvatten. Det är lätt att förbereda: ½ kopp färsk eller torr torkad skal med ett glas kokande vatten. I slutet av dagen är det smakade vattnet klart.

Recept på thailändsk hårbalsam i följande video:

Hårbalsam hemma

Artikelns innehåll:

 1. Matlagningsfunktioner
 2. Hur man lagar mat
 3. recept

Hår är inte bara den viktigaste dekorationen för varje kvinna, men också en indikator på den allmänna hälsan. Det är därför de behöver kvalitet och regelbunden vård. För detta ändamål används en mängd olika schampon, masker, krämer, medicinerade oljor och hårbalsam. Men ibland är det svårt att hitta det perfekta verktyget, så du kan använda recepten på folkkosmetologi och göra balsamen själv hemma, med bara naturliga ingredienser.

Funktioner för tillagningen av hemlagad hårbalsam

Tänk inte att förberedelsen av en enda kosmetisk mask eller balsam kan lösas problemet med hårvård. Dessa produkter har helt olika syften och för att erhålla perfekt slät, vackert, glänsande och friskt hår, behöver de omfattande vård, inklusive förstärkning, behandling och restaurering.

För att snabbt ge ditt hår ett välskött utseende kan moderna butikstillbehör användas, vilket inkluderar silikon. Men för näring, återställande och förstärkning av försvagat hår är det nödvändigt att använda eteriska oljor och andra naturliga balsamer och masker som bara innehåller naturliga och fördelaktiga ingredienser.

Det är väldigt enkelt att förbereda en effektiv hemlagad hårbalsam, det är nog att välja rätt recept, med hänsyn till strängarnas tillstånd och problemet. För att den resulterande produkten ska få enbart nytta måste du följa flera grundläggande regler för dess förberedelse.

För beredning av hemmet kosmetika måste du använda endast renat vatten, det är önskvärt att det kokas och filtreras. I det här fallet kommer vattenets sammansättning inte att innehålla skadliga föroreningar som är i enkelt rinnande vatten. Perfekt för destillerat, smält, drickande och mineralvatten.

För att förbättra den positiva effekten av hembalm kan den inte beredas på grundval av vatten, men använd växtbaserade dekoktioner. Det är viktigt att komma ihåg att inte bara ett avkok, utan också en kosmetisk produkt som är beredd med tillsatsen, kan förvaras i högst 48 timmar. Därför är det bäst att förbereda en liten mängd balsam så att den kan användas på en gång.

Hela processen med att göra hemlagad balsam är indelad i tre huvudfaser - ånga, vatten, blandning. Med hjälp av ångbad uppvärms emulgeringsmedlen med oljor och blandas i en separat tank. Därefter kommer vattenkomponenterna, föruppvärmda med ånga, som blandas med oljor och andra aktiva komponenter i balsammen. Alla ingredienser blandas noggrant för att säkerställa att den färdiga produkten har en homogen konsistens, varefter kompositionen lämnas ett tag, eftersom det måste svalna naturligt.

Oavsett vilken typ av recept på hemlagad hårvårdsbalsam ska väljas, måste endast naturliga ämnen ingå i sammansättningen. Som ett resultat kan slutproduktens hållbarhet inte vara längre än 14 dagar. Det är bäst att hälla balsammen i en glasbehållare, stäng locket tätt och placera i kylskåpet. Före användning hälls en liten mängd av produkten i handflatan och uppvärms något.

Vid den första förberedelsen av hårbalsam kan det uppstå små svårigheter med proportionerna vatten, vilket gör den färdiga produkten för tjock eller flytande. Innan du försöker fixa allt, måste kompositionen placeras i kylskåpet, eftersom under kylningen blir massan tätare. Om det behövs kan du ombereda balsam, göra små justeringar i proportion för att få önskad konsistens. För att blanda ingredienser är det bäst att använda en mixer.

Du kan hitta recept för hemlagade hårbalsam, som innehåller silikon. Denna komponent läggs till för att ge extra glans till strängarna, undviker hårflätning och underlättar kamning. Med tillsatsen av silikon får den färdiga balsam en mindre oljig och klibbig konsistens. För framställning av hemlagad kosmetika används silikon demikon oftast.

Vitaminer som lätt kan köpas i flytande form i ampuller i nästan alla apotek kan läggas till sammansättningen av hemlagade hårbalsam:

  Vitamin B6 - hjälper till att normalisera huvudkörtlarna i hårbotten;

E-vitamin - har en stimulerande effekt på hårväxten, påskyndar återhämtningen i hårbotten.

Vitamin A - En positiv effekt på hårets struktur, så att de blir mer elastiska, mjuka och släta.

Vitamin B5 - hjälper till att återställa försvagat och skadat hår från insidan, hjälper till att förnya hårflingor;

 • Vitamin C - förbättrar hårets motstånd mot olika negativa effekter från miljön.

 • En av de mest användbara plantorna som används i hemmet kosmetologi är aloe, vilket bidrar till att förbättra hårets övergripande tillstånd. Fruktsaftens friska juice har en stimulerande effekt på hårsäckarnas tillväxtprocess, ger dem intensiv näring och mättnad med alla nödvändiga ämnen och ger elasticitet, styrka och silke. Efter att ha använt balsams, som innehåller aloejuice, ser håret mer friskt och levande ut.

  Det är användbart att lägga till kompositionen av hemlagad hårbalsam, naturlig näsjuice. Detta ämne bidrar till en mer aktiv ökning av blodets hårsäckar, vilket har en positiv effekt på tillväxtprocessen och förhindrar förlust. Sammansättningen av näsjuice innehåller också naturligt keratin och ett stort antal andra näringsämnen, organiska syror och vitaminer.

  För framställning av balsamkonditioneringsmedel kan gelen tillsättas till produktens sammansättning. Kosmetisk guar ser ut som gul, grått eller vitt pulver och används i kosmetologi istället för naturligt förtjockningsmedel. Dess främsta fördel är den snabba lösligheten i nästan vilken vätska som helst och bildandet av en transparent tjock gel. Samtidigt har det en mjukgörande och fuktgivande effekt, har luftkonditioneringens egenskaper och är mycket ekonomiskt att använda.

  Hur man gör en hårbalsam balm?

  Huvuduppgiften för dessa kosmetika är att de måste ta bort rester av schampo, balm, balsam, masker och andra tvättkompositioner från hårets yta. Samtidigt mjuka och stärka de håret, stimulera deras tillväxt och kan utföra lätt toning av strängarna.

  Skillnaden mellan hemmet balms och sköljningar är att de syftar till ett längre och djupare arbete med hårets struktur. De används för intensiv näring och fuktning av strängarna, återställa den skadade strukturen, utjämning vågar och investeringen av repor.

  Nourishing hårbalsam: recept

  Om håret började bli mycket förvirrad och elektrifierat - det här är de första tecknen på fuktförlust. För att lösa detta problem är det tillräckligt att regelbundet använda hemlagade balsam för torrt hår, tack vare vilka trådarna blir friska och välskötta, vilket ger färgens naturliga glans och ljusstyrka. Sådana verktyg bör tillämpas minst tre gånger i veckan, med särskild uppmärksamhet åt tipsen och hårrötterna.

  Du kan använda följande recept för beredning av näringsrika hårbalsamer:

   Äggula är tagen, väl piskad med en mixer tills ett vitt skum bildas och jämnt fördelat över längden på trådarna. Efter 10-20 minuter tvättas rester av balsam med varmt vatten.

  Äggula och 1 ampull av vitamin A blandas i ett vattenbad. Den resulterande kompositionen appliceras på trådarna, efter 20 minuter tvättas av med mycket varmt vatten.

 • Du måste blanda 2 äggulor med 2 msk. l. majonnäs (max fetthalt). Den resulterande kompositionen fördelas jämt över hela längden av trådarna och efter 15-20 minuter tvättas den av med en stor mängd varmt vatten.

 • För beredning av oljebalsam, kan du använda följande recept:
  1. Hembakat smör smälts i ett vattenbad och blandas med en liten mängd tung kräm. Ingredienser tas i ett förhållande 1: 1. Den färdiga kompositionen appliceras på trådarna och fördelas jämt över hela längden och tvättas sedan med varmt vatten, som blandas med polysorbatkrem.

  2. Ansluter 2 msk. l. olivolja med 1 msk. l. färsk citronsaft. Den färdiga balmen appliceras på hela hårets längd, och efter 15-20 minuter tvättas den av med varmt vatten med tillsats av vinäger eller avfettnings-lotion.

  För att göra fruktbalsam för torr hårvård rekommenderas följande recept:
  1. Ta 1 mogen banan, 1 äggula, 10 droppar burdock eterisk olja och blanda med en mixer. Den resulterande kompositionen är jämnt fördelad över hela längden av håret, med särskild uppmärksamhet på tipsen. Efter 15-20 minuter spolas masken kvar med ljummet vatten.

  2. Avokado tas, skalas och massan males tills en jämn mos bildas. 2 msk tillagd l. hemlagad gräddfil och alla komponenter blandas grundligt. Den resulterande kompositionen fördelas jämnt över hela längden av håret och tvättas av efter 15 minuter. Denna procedur rekommenderas att göra för att ta hand om torrt och svagt hår minst 4 gånger i veckan.

  Förberedelse av hembalsam tar inte mycket tid, men tack vare deras regelbundna användning kan du genomföra en effektiv hälsokurs för svagt och skadat hår, vilket ger dem en attraktiv glans, hälsosam glöd, styrka och skönhet.

  Hur man gör en hårbalsam med egna händer, se den här videon:  Nästa Artikel
  Regler hemlagad hårklarering med olivolja