TOP - 10 Recept Hårmasker i hemmet


Vilken kvinna drömmer inte om ett tjockt och frostigt hårhår som utvecklas vackert under vindens andetag, glimmar i solen och bara sväller med hälsan? Det är bara inte den bästa ekologin, ohälsosam kost och konstant stress som orsakar skada på skönhetens och kvinnlighetens huvudattribut, vilket tvingar den vackra hälften av mänskligheten att leta efter sätt att återställa och behålla hårets skönhet.

Modern kosmetologi erbjuder många olika hårmaskor, men de är dyra, och de har också många syntetiska komponenter, allt från konserveringsmedel till emulgeringsmedel, dofter och andra skadliga ämnen. Finns det ett alternativ till sådana medel? Självklart finns det! Hårmaskar är ganska enkla att förbereda hemma. De är baserade på naturliga ingredienser, som dessutom kan hittas i vilket kök som helst. Här är de 10 bästa recepten av masker som hjälper till att stärka, förbättra tillväxten och återställa hälsan i ditt hår.

1. Näringsrik mask för hårmättnad

För att återvända håret från sin tidigare skönhet och naturlig glans, måste de få näring med vitaminer. Vitaminmask av tre oljor kommer helt att klara det här. För att förbereda detta underbara näringsämne, blanda kokosnöts-, oliv- och ricinoljor i lika stora proportioner. Blandningen bör värmas upp i en mikrovågsugn eller i ett vattenbad. För att förbättra effekten kan du lägga 3-4 droppar vitamin E i masken. Applicera en varm oljeblandning över hela hårets hår och hårbotten med lätta massagebevegelser. Därefter täcka det utsmyckade håret med folie och linda det med en handduk i 40-60 minuter. Slutför proceduren genom att tvätta håret med ditt favoritschampo. Det är nog att mata håret på ett sådant sätt 2 gånger i månaden.

2. Fuktgivande hårmask

Det är ingen hemlighet att torrt hår är en harbinger av splittrade ändar, utseende av mjäll och försvinnandet av levande glans. För att förhindra sådana beklagliga följder måste håret näringas med livskraft. För att förbereda en sådan mask, ta 9 delar havtornsolja och blanda dem med 1 del olivolja (eller vetexsolja). Den färdiga produkten bör först gnidas i hårrötterna och fördela sedan blandningen över hela längden av håret. Lämna masken i en timme, täck den med cellofan och lindra den med en varm scarf, och en timme senare slutför proceduren genom att tvätta håret med schampo. Ta hand om ditt hår på detta sätt 2 gånger i veckan, och efter 10 behandlingar kommer det inga spår av torrt hår.

3. Mask för att förbättra hårväxten med röd peppar

Kunniga människor hävdar att de bästa sätten att öka hårväxten än rödpeppar inte helt enkelt finns att hitta. Förresten, för beredning av verktyg kan användas som apotek peppar peppar och butik kryddor. Ta en tesked av detta underbara kryddor och späd det med 3-4 msk. l. flytande honung. Du kan också lägga till en liten mängd varmt vatten för att göra ett flytande konsistensmedel. Detta är nödvändigt för att spruta produkten genom håret med en sprutpistol eller en spruta utan en nål. Spraya masken på torra hårrötter, håll produkten i 30-40 minuter och skölj sedan med varmt rinnande vatten. För att starta processen med snabb hårväxt är det tillräckligt att applicera en mask en gång i veckan i 1-2 månader.

4. Gelatin hår skönhetsmask

Om du behöver återställa hårtjockleken och pompen och håret själv för att ge skönhet och naturlig glans, var uppmärksam på masken med gelatin. Det kommer inte bara att återställa skönheten i ditt hår, men också skapa effekten av laminering! Ta 3 msk. gelatin och samma mängd vatten. Så snart gelatinblandningen erhålls späds den med en slagen äggula och 3 msk. balsam. Det är mycket önskvärt att balmen var av hög kvalitet. Fördela hårets sammansättning, se till att håret rötter. Håll det på huvudet i 40 minuter. Tvätta av masken och upprepa följande procedur efter två veckor.

5. Senapsmask mot håravfall

Personer som står inför håravfall behöver ett kraftfullt verktyg som gör att du kan stärka folliklarna för att förhindra håravfallsprocessen och samtidigt stärka deras tillväxt. För beredning av läkningsmedel behöver du 1 msk. senapspulver och 3 msk. flytande honung. Blandning av båda ingredienserna, är det bara att lägga till någon kosmetisk olja av ditt val (linfrö, olivolja, etc.) i mängden 2 teskedar. Applicera en mask på hårrötterna och värm sedan håret med en plastpåse och en varm scarf. Lämna masken för att mätta hårrötterna i 15 minuter. Tvätta av masken efter det att tiden har gått. Genom att tillämpa en sådan åtgärd minst en gång i veckan i två månader kommer du att bli förvånad över resultatet.

6. Äggmask för att stärka håret

Äggula är ett av de mest användbara naturliga sätten att stärka och läka ditt hår. Förbereda en förstärkande mask hemma är inte svårt. Ta en äggula, vispa den och kombinera med 1 tsk. honung. Till denna blandning sätt 1 tsk. pulver torr henna, 1 tsk cognac, samt 1 msk. vegetabilisk olja - solros eller olivolja. Genom att blanda ingredienserna får du en riktig läkningsmask som, som i alla tidigare recept, appliceras på rötterna och hela hårlängden, sedan täckt med polyeten eller ett duschlock och en handduk. Håller masken i trettio minuter och tvättas sedan av med vatten. Mångfaldet av användningen - 2-3 gånger i månaden.

7. Kefir mask för hårvolymen

Om ditt hår inte har tillräckligt med fluffighet, notera följande mask, vilket ger volymen till ditt hår. Förbereda verktyget är väldigt enkelt: Häll ett glas kefir i en djup skål och sätt ½ kopp havregryn på samma plats. Applicera ett tjockt lager av den beredda lösningen på hela längden av håret, inte glömma att gnugga masken i rötterna och låt sedan medlet stå i 30 minuter. Det är lämpligt att linda huvudet med cellofan och en handduk under proceduren. Att ha uppehållen betyder nödvändig tid, helt enkelt skölja av en mask med hjälp av schampo. Applicera ett sätt att ge glans 1-2 gånger i veckan och en månad senare, kommer alla runt dig att avundas ditt hår!

8. Castor mask mot torrt hår

Det är inte så lätt att kämpa med torrt hår, men om du vet receptet på en megapituktiv och superfuktande komposition kommer det här problemet inte att störa dig. Ursprungligen måste du förbereda en tinktur av kalendula, för vilken 1 msk. torra kalendula blommor ska hällas 100 ml vodka i en glasbehållare och lämna produkten under locket i en vecka. Efter den tilldelade tiden filtrerar vi den färdiga tinkturen och blandar den i samma proportioner med ricinolja. Detta kommer att bli en ricinmask som måste gnidas in i hårrötterna, massera huden lätt och sprida sig längs hela längden av håret. Proceduren utförs i 30-40 minuter, under vilken tid det är önskvärt att vikla huvudet med en plasthatt och något varmt. Applicera en sådan folkmedicin på ditt huvud minst en gång i veckan och du kommer inte längre att stöta på problem med torrt hår.

9. Regenererande mask med burdock

På våren, när de flesta av oss lider av brist på vitaminer, kräver håret en fullständig återhämtning. Först måste du förbereda infusionen av burdock. För detta ändamål häller två matskedar torrbladskocka ett glas kokande vatten och väntar 20 minuter. Krummor svartbrödsmulan i mängden 100 g, 1 skummad äggula och 1 tsk i den beredda infusionen. lök, citronsaft och aloe juice. Blanda i en separat behållare 5 ml ricinolja med jojobaolja och häll sedan den oljeaktiga vätskan i den tidigare framställda blandningen. Efter att ha fördelat produkten genom håret och gnuggar det försiktigt i rötterna, sug masken i en timme, skölj sedan med vatten och skölj håret med schampo. Återställ varannan vecka.

10. Druvmask för färgade strängar

Det är också nödvändigt att ta hand om färgat hår regelbundet, eftersom effekten av hårfärger inte passerar utan spår. Med detta uppdrag klarar man bra druvmask. Skölj en halv kopp blå druvor, mash dem med en sked, lägg 1 matsked till massan. linfrön och 1 msk. honung. Applicera en mask på håret, från rot till spets, ett litet verktyg gnidas in i huvudet. Om du håller en sådan mask i 40 minuter, ska du tvätta den med behagligt varmt vatten. För att förstärka håret är det tillräckligt med 10 procedurer som utföras 1-2 gånger i veckan.

Som du kan se är restaurering och förbättring av hårväxt en enkel och helt billig uppgift, om du vet och tillämpar recepten på traditionell medicin. Förvara dem, använd om nödvändigt, och då kommer ditt hår att vara din stolthet.
Hälsa och skönhet i ditt hår!

De mest effektiva hemmet hår maskerar

Vackert, friskt och välskött hår är inte en lyx, endast tillgänglig för den valda naturen, och inte noggrant arbete, så många tror. Vård av hår är alltid trevligt sysslor, nöje och sant nöje. Glädjen i skapandet av skönhet med egna händer kan inte förlåta tid och uppmärksamhet. Masker, massage, aromaterapi och andra vårdförfaranden är en magisk ritual som någon kvinna kan på grund av sin natur. Därför kan även de mest invecklade recepten bli en magisk elixir, vars resultat blir iriserande, starkt och långt hår.

En sådan effekt är naturligtvis en fråga om övning och erfarenhet, som, som många har sett, är sonen av svåra misstag. Men favorithårets hår är inte en plats för experiment, och allt fler misstag. För att undvika dem kommer det för det första att hjälpa till att söka efter "root" av problemet och ett integrerat tillvägagångssätt, och för det andra den erfarna uppfattningen av kvinnor som redan "uppfann cykeln" och dela deras misslyckanden och segrar på Internetets breda öppna ytor.

Samlingen av de bästa hårmaskorna i denna artikel skapades på grundval av feedback om möjligheten och recepten för hemvårdsprodukter som hävdar att vara höga - de mest effektiva hårmaskorna.

Problemnummer 1. Håravfall (alopeci, alopeci)

Bland de produkter som bidrar till att stärka krullarna, stimulerar tillväxten, hjälper till att förebygga och stoppa förlust, akutolja nr 1 erkända vegetabiliska oljor (burdock, castor), mejeriprodukter, ägg och honung. Vitaminerna i grupp B (biotin, niacin) och vitamin A, C, E har också en positiv effekt på hårets tillstånd, tjocklek och styrka. Men många recensioner säger att de mest effektiva ingredienserna är irriterande för hårsäckar och hårbotten: lök, senap vitlök och rödpeppar.

De första platserna bland naturliga blandningar för håravfall är:

Lökmask med honung och äggula

 • I en behållare, kombinera en matsked lökjuice och honung, tillsätt pundad äggula och 2 msk. skedar av burdock olja.
 • Lök-honungsmassa appliceras på hårets rotszon. Om blandningen förblir - smörj alla strängar. Vik masken på huvudet med ett duschlock och en handduk i en timme.
 • Det rekommenderas att tvätta masken och lökluften i flera steg. Först avlägsna resten av blandningen med rent vatten och schampo. Blanda sedan några matskedar vatten och äppelcidervinäger (1: 1) och applicera, lämna blandningen på trådarna i fem minuter. Tvätta den sura lösningen med balsam eller babyshampo.
 • Kurs: En vecka - 1-2 gånger, designad för 2 månader.

Mask med vegetabiliska oljor

 • Mala ägget med tillsats av citronsaft, vegetabilisk olja (ricinus eller mandel eller burdock eller oliv), pepparkorn (vodka / alkohol och 0,5 tsk rödpeppar), honung. Alla ingredienser - 1 matsked.
 • Gnid blandningen i hårets botten och smörj hela längden. Värm masken på ett tag från 40 minuter till en timme. Tvätta av med baby shampoo.
 • Kurs: per vecka - 1 gång, designad för 1,5-2 månader.

Problem nummer 2. Mjölk

Mjölk är ett av de vanligaste hårproblemen. Enligt undersökningar är varje andra person utsatt för denna sjukdom. Hemmagjorda antivandsmaskar delades ner från generation till generation och sparade mer än ett huvud från "snöaska". Oftast rekommenderas andra komponenter i sådana masker att använda mejeriprodukter, samt teolja, äggulor och honung. Förutom dessa ingredienser har tjärsåp, vodka, öl och örtkonditioner bevisat sitt värde. Vinäger och lera är mindre populära, men ändå ganska effektiva.

Bland de många multicomponent anti-mjällens masker anses vara den mest effektiva:

Tea Tree Mask

 • Lös upp ett dussin droppe te-trädolja i en liten sked av förvärmd mjölk. Förbered en blandning av oljevätska och 15 g basolja (burk, olivolja eller solros). Mjölken är en måste-ha ingrediens för att inte bränna huden.
 • Oljig mask appliceras för att rengöra trådarnas rötter. Gnid långsamt, massera huden från toppen av huvudet och hårväxten i ca 15 minuter.
 • Efter massage, tvätta huvudet på vanligt sätt.
 • Kurs: En vecka - 2-3 gånger, tills mjällen försvinner.

Mask med kefir och äggula

 • En matsked varm basolja (ricinus, druv, burdock, oliv) blandad med kefir och riven äggula.
 • Applicera blandningen på ett otvättat huvud, som inte bara behandlar roten, utan också hela hårvolymen.
 • Täck huvudet med ett vattentätt lock och en handduk i 2 timmar. För att tvätta av använd shampoo.
 • Kurs: 8-10 masker i en månad.

Problem 3. Split ends

I rankningen av mycket effektiva komponenter mot hårspetssektionen fick de mest positiva recensionerna naturliga oljor och vitaminer. De regenererar inte bara den skadade strukturen utan ger också håret flexibilitet och elasticitet. Bättre än andra, ricinus, mandel, havtorn, olivolja och kokosnötolja hanterar detta problem. Populära masker för att återställa torra tips är:

 • Blanda 2-3-4 typer av ovanstående oljor. Häll blandningen i en glasflaska och använd när spetsarna behöver näring och fuktgivande.
 • En liten mängd olja för att gnugga i handflatorna och smarta våta spetsar. Skölj av oljeskakningen krävs inte, det finns ingen oljig rester.
 • Kurs: Efter behov.

Burdock & Aloe Mask

 • Olja av burdock (1 msk. L.) Rör om med fräsch aloe bladjuice (2 msk. L.).
 • Blandningen kan hantera både spetsarna och hela kretslängden, om de är överdriven. Wrap huvudet med en film och en handduk.
 • Aktiviteten av de aktiva substanserna kommer att vara 2 timmar. Olja med strängar avlägsnas med schampo.
 • Kurs: En vecka - 1-2 gånger, designad för en månad.

Problem 4. Torrt och sprött hår

De viktigaste näringsämnena som berikar håret med fettsyror, ägarna av överdriven och skört hår har bestämt äggula, färskt honung, mjölksyrakomponenter och olivolja. Dessutom finns fettkosmetiska oljor (jojoba, linfrö, havtorn, ricinus, etc.) och växtbaserade växtbaserade extrakt (nässla, björk, kalendula, Johannesjurt etc.) ofta i populära masker för torra strängar. För torrt hår är de mest effektiva:

Kefir mask med olivolja

 • 3-4 stora skedar av fet yoghurt (eller hemlagad yoghurt) blanda med en halv tesked olivolja (eller ricinus). I blandningen tillsätt saften av en halv citron.
 • Fuktgivande mask för att bearbeta rötterna, håraxlarna och spetsarna. Varm under en turban från en handduk och håll i en halvtimme.
 • Kurs: En vecka - 1-2 gånger, designad för en månad.

Nourishing mask av honung, äggula och brandy

 • Mala äggulan och blanda med en matsked honung, häll i samma mängd olivolja eller burdock och häll i en tesked naturlig brandy.
 • Applicera masken med massagerörelser på huden under håret och bearbeta hela längden, inklusive tipsen. Sträng i en bunt, täcka med plast och en scarf. Tvätta av på en halv timme med schampo.
 • Kurs: Före varje tvätt av hår, i 2-3 månader.

Problem 5. Oljigt hår

En viktig råd att kvinnor som löser problemet med feta trådar delar är att undvika stimulering av talgkörtlarna (huvudmassage, överdriven tvättning och borsta, äta feta livsmedel). Analys av recensioner visar att den första platsen bland produkterna som har blivit på "warpath" med fet hår, delat rugbröd och kefir. Effekten av deras användning hindrar dig inte att vänta på resultatet. Universell honung, citronsaft, eteriska oljor (apelsin, kalendula, salvia, eukalyptus, lavendel etc.), kosmetisk lera och senap är också kända för att bekämpa hårfettproblemet.

 • Blanda en matsked med torkade örter: nässla, kamille och lindblommor. Blandning häll kokande vatten (1 msk.) Och låt stå i minst en halvtimme.
 • I den filtrerade infusionen smula en skiva rågbröd. Att svälla brödet tar 15-20 minuter.
 • Applicera brödmassan i hårets rotdel (om det är kvar, behandla alla trådar). Värm huvudet under cellofan och en varm scarf i en timme.
 • Kurs: En vecka - 2-3 gånger, designad för en månad.

Kefir-honungsmask med orange eterisk olja

 • Häll i en halv kopp med låg fetthalt (1%) kefir en matsked flytande honung, 2 msk. skedar av enbärolja och 3-5 droppar apelsineter (citron, rosmarin).
 • Ingredienser bryts in i en homogen massa med en blender, sprid på huvudet och håret, skölj efter en halvtimme med schampo.
 • Kurs: per vecka - 2 gånger. Flera förfaranden ger ett bra resultat, och vid behov förlänger kursen för en månad.

Effektiva masker för hårväxt

Vackert hårhår - drömmen om en modern dam, för att uppnå vilket, tyvärr, kan vara mycket svårt. Men rusar inte för att försvaga eller springa till affären för kosmetika för hår! De bästa hårmaskorna hemma gör att du kan hitta en lyxig hårhår!

Gelatin - med lamineringseffekt

Det vanligaste gelatinhåret täcker en mycket tät tunnfilm. Det behåller fukt och skyddar håret mot exponering för den yttre miljön. Också i gelatin kan du hitta protein - den viktigaste komponenten för våra strands hälsa.

 • Äppelvinäger - 1 tsk
 • Gelatin - 1 msk. sked;
 • Vatten - 200 ml.
 1. Häll gelatin med kallt vatten och låt svälla i ca 10 minuter.
 2. Värm denna blandning med vattenånga.
 3. Häll i äppelcidervinäger.
 4. Rör masken tills den är jämn och applicera över hela längden.
 5. Wrap huvudet med ett paket och en varm handduk.
 6. Efter 30 minuter sköljs strängarna med kallt vatten.

För mer information om masker med effekt av laminering - läs i den här artikeln.

Kefir mask

För denna hemlagad mix behöver du bara kefir. Det bör värmas upp till rumstemperatur och fullständigt smurta strängar - från rot till spets. För att förbättra effekten, gör en lätt massage och linda håret i en cellofanpåse och handduk. Skölj med schampo efter två timmar. Sådana kefiricmedel gör att håret blir fuktigt och gör dem silkeaktiga.

För att berika receptet, blanda kefir med ricinolja (1 tesked) och 1 äggula. Ett sådant verktyg hålls i en timme.

Med burdockolja

Den bästa masken (enligt forumchanok recensioner) är väldigt prisvärd och enkel! Förvärm burkolja, gnid in i rotzonen och smörj sedan hela längden. Var noga med att linda dig i en plastpåse och näsduk och gå i 2 timmar. Tvätta sedan med schampo. Du kan också lägga till honungs- eller peppartinktur.

Mask av konjak

En av de mest effektiva lösningarna för håravfall. Genom att värma hårsäckarna gör masken bokstavligen håret växer snabbare.

 • Cognac - 1 del;
 • Kockolja - 1 del;
 • Flytande honung - 1 del;
 • Äggula - 1 stycke.
 1. Anslut alla komponenter.
 2. Applicera blandningen i ditt hår.
 3. Wrap huvudet med en påse och en handduk.
 4. Skölj efter 40 minuter.

Ett mycket populärt recept för att accelerera hårväxten.

 • Senapspulver - 1 msk. l.
 • Socker - 0,5 tsk;
 • Ägg - 1 st.
 1. Blanda socker med senap. Ju mer socker desto starkare det brinner blir. Var försiktig så att du inte brinner.
 2. Slå i ett helt ägg och blanda allt bra.
 3. Smörj epidermisammansättningen.
 4. Vik in i en plastpåse och en handduk.
 5. Så fort det börjar brinna mycket börjar du tvätta av kompositionen. Överdriv inte masken, tolerera inte med våld! Och ytterligare en sak - vattnet ska vara coolt. I hett ägg kan bara koka.

Ögonvittnen hävdar att medel med ett kycklingägg kan lägga till den vanliga tillväxten ytterligare 5 mm per månad.

 • Olivolja - 1 del;
 • Äggula - 1 stycke;
 • Socker - 1 del;
 • Vatten - 1 del;
 • Senapspulver - 1 del.
 1. Blanda alla ingredienser.
 2. Smörj blandningen med denna blandning och vänta 30 minuter.
 3. Wrap huvudet med en påse och en handduk.
 4. Tvätta strängar med schampo.

Den bästa blandningen av jäst, honung, mjölk och kefir fortsätter rankningen av de bästa maskerna.

 • Torrjäst - 2 tsk;
 • Flytande honung - 3 msk. skedar;
 • Kefir - 100 ml;
 • Mjölk - 50 gram.
 1. Häll jästen i vatten och lägg åt sidan i 40 minuter.
 2. Häll i kefir och honung.
 3. Blanda allt bra och smörj trådarna med denna massa.
 4. Wrap huvudet med en påse och en handduk.
 5. Tvätta av masken med en svag ättiklösning efter ca 40 minuter.

Vi rekommenderar även detta recept:

Perfekt för färgat hår.

 • Majonnäs - 1 msk. sked;
 • Olivolja - 1 tsk;
 • Äggula - 1 stycke.
 1. Blanda allt bra.
 2. Applicera på epidermis och hår.
 3. Wrap huvudet med en påse och en handduk.
 4. Tvätta om en halvtimme.

Fördelarna med olika lera masker har länge varit kända:

 • Vitt lera - sköra och svaga strängar;
 • Gul och grön - mjäll eller seborrhea;
 • Röd lera - irritation på huden;
 • Blå - används för att rengöra, skydda och mätta håret med syre.

Lera kan tas i pulver eller i pastaformat. Det späds med varmt vatten till konsistensen av gräddfil och appliceras på håret. Tvätta av efter 15 minuter. Upprepa två gånger i veckan.

Receptet kan vara komplicerat genom att tillsätta komponenter till leran (för 1 tsk. Av pulver eller pasta):

 • Smör - 1 tsk;
 • Äggula - 1 st.
 • Honung - 1 tsk
 • Citronsaft - 1 tsk;
 • Senapspulver - 1 tsk.
 1. Mala lera med smör.
 2. Tillsätt rå äggula och andra ingredienser.
 3. Gnid in i rotszonen och dra sedan det med allt håret.
 4. Wrap huvudet med en påse och en handduk.
 5. Tvätta av efter 2 timmar.

Effektiva hårväxtmaskor baserade på verkligt brinnande ämnen förstärker hårsäckar och väcker dem för att växa.

 • Lökjuice - 2 delar;
 • Senapspulver - 1 del;
 • Honung - 1 del;
 • Aloe juice - 1 del;
 • Vatten - 1 del;
 • Krossad vitlök - 1 del.
 1. Blanda alla ingredienser.
 2. Tillsätt lite vatten.
 3. Smear head.
 4. Wrap huvudet med ett paket och en varm handduk.
 5. Tvätta av efter 2 timmar.

Användbara tips

Om du bestämmer dig för att använda några av de bästa hemmaskerna, kom ihåg några viktiga tips.

 • Tips 1. För masker, lägg upp med färska, hemlagade produkter.
 • Tips 2. Blandningen bör vara nyberedd. Lägg det inte i kylskåpet - det blir inte bra!
 • Tips 3. Observera tydligt den tid som anges i receptet.
 • Tips 4. Glöm inte allergitestet. Om honung, tinktur av rödpeppar, ägg eller senap ingår, var noga med att testa insidan av handleden.
 • Tips 5. Gör masker regelbundet och växla mellan dem. Endast ett integrerat tillvägagångssätt kommer att ge resultat.

15 bästa hårmaskar

Vackert, hälsoskinnigt hår, som en dyrbar dekoration, kompletterar den kvinnliga bilden och gör den ännu vackrare. Det är sant att inte alla tjejer kan skryta med lyxiga krullar, donerade av naturen, men ett kompetent tillvägagångssätt och väl valda vårdprocesser gör underverk - och just nu blir det fult utseende bokstavligen tjockare framför ögonen och shimmers som kinesisk siden! Och den första assistenten i den svåra uppgiften att ta hand om dem är en mask.

Hur man väljer en bra hårmask: expertutlåtande

Louis Faria, en kandidat från frisörskolen i Paris, en stylist och chef i en av Jean Louis Davids salonger, vet allt om hans hår och tror att det viktigaste är att välja masken individuellt. Så, en bra mask för färgat och blekt hår ska vara näringsrik och förhindra att färgning försvinner. För frusigt och torrt hår ska du välja fuktgivande masker på en keratinbas, och för fettigt hår rekommenderar Louis en mask med grön lera.

Det är emellertid viktigt att inte bara köpa rätt mask, utan också att använda den på ett skickligt sätt. Till exempel, om håret är tunt, lämnas blandningen bara i några minuter, annars kommer masken att väga håret, och det blir svårt för dem att lägga till volym. Om håret är benäget för fett vid rötterna, när man applicerar en mask bör detta område undvikas. Och i alla fall bör särskild uppmärksamhet ägnas åt tipsen, eftersom det vanligtvis är den mest torkade delen av håret.

Tips från Louis Faria: För att förbättra maskins effektivitet, när dess påverkan behöver du sätta på huvudet i en uppvärmd handduk - så kommer de aktiva komponenterna i blandningen lättare att tränga in i håret och ge maximal nytta.

Och för att bestämma den bästa hårmask som kan lösa ett specifikt hårproblem, kommer vårt betyg att hjälpa dig, baserat på åsikter från professionella och recensioner av vanliga användare. Vi valde det bästa av de mest populära maskerna, allmänt representerade i försäljningen.

Hårmasker hemma

Det är möjligt att uppnå en elegant och hälsosam krämglans på ett enda sätt - att sköta regelbunden vård, inte bara med professionella produkter utan även hushållsprodukter. Oftast är det masker som kan ge strängarna allt de behöver - behandling av skadade strukturer, näring, hydratisering. De bästa hårmaskorna hemma innehåller vanligtvis de enklaste men ändå användbara artiklarna som finns i alla hem.

Den bästa masken för hårväxt baserat på brandy

Cognac - en drink som är känd inte bara för sin smak, men också för dess underbara komposition. Vissa ämnen har en underbar effekt på trådarnas rötter och aktiverar deras uppdelning, vilket omedelbart påverkar tillväxten. Den bästa masken för hårväxt är också sammansatt av lökjuice, som har en liknande effekt på folliklarna.

 1. 25 gr. burdock rötter (de bör förinstalleras lite i förväg);
 2. 125 ml vatten;
 3. 50 ml lökjuice;
 4. 30 ml konjak (krävs kvalitet).

Skölj roten på burken noggrant, hugga upp med en skarp kniv, häll över ljummet vatten och skicka en behållare av råvaror till en liten eld. Med en svag koka koka tills rotpartiklarna är mjuka. Filtrera vätskan efter fullständig kylning.

Blanda alla beredda ingredienser, sätt på strängarnas rötter. Du kan använda en spruta för detta - det är mycket bekvämt för dem att fördela vätskan i avskiljningarna. Du kan lämna masken på rötterna oberoende, men det är bättre att hålla en ljusmassage och gnugga försiktigt blandningen i huvudets hud. Skölj håret efter en timme med något tvättmedel.

De bästa maskerna för hårdensitet

Vilka hemligheter behöver du veta när du applicerar de bästa hårmaskorna? Huvudtricket - blandningen måste vara varm, under inga omständigheter svalare än rumstemperatur. En annan funktion - att använda verktyget, oavsett kompositionen, borde inte vara mer än 2 gånger i veckan.

Ingredienser oljeblandning för curls densitet:

 1. 35 ml olja från burdockrötter;
 2. 20 ml olja från ricinolja (ricinolja);
 3. 15 ml citrusjuice (lime, citron).

Blanda komponenter, gnugga in i trådarnas rötter, fördela jämnt fördelarna av massan på håret. Skölj krullarna efter en timme.

Ingredienser äggblandning:

 1. ägg (preferenser bör ges till hushållsprodukter);
 2. Ampull vitaminlösningar A, E;
 3. 3-6 ml citronsaft.

Mala ägget till vit färg, häll de kvarvarande komponenterna. Efter noggrann blandning, applicera på hårbotten, sprida sig på lock. Skölj efter 1,5 timmar.

Bästa masker för håravfall

Om du frågar kosmetologen om vad den bästa masken för håravfall kan förberedas självständigt, kan du vara säker på att han kommer att rekommendera att använda lökmedel. Det är så enkelt att du kan klara av med en fullständig brist på erfarenhet, men ändå kommer resultaten att behaga inom några veckor.

Skala en liten lök och vrid den till en mush med en rivare. Den resulterande massan sprids jämnt på hårbotten. Tvätta av efter en timme, för all del att tillsätta lite ättika till vattnet (det neutraliserar obehaglig lukt).

Ofta består de bästa hårmaskorna hemma av en produkt av biproduktion, vilket stärker folliklarna. I kombination med lökjuice ger honungen anmärkningsvärda resultat - förlusten minskas betydligt efter bara 2-3 procedurer.

 1. 30 ml juice, pressad från hackad lök;
 2. 25 ml honung (helst flytande produkt, utan sockerkorn);
 3. 35 ml olja från burdockråvaror.

Rör ingredienserna, gnugga i hårbotten med mjuka rörelser. Återstoden av blandningen kan fördelas i lockar. Skölj av om en halvtimme.

De bästa maskerna för torrt hår

Användningen av produkter som har en positiv effekt på torra strängar har en egenhet - efter proceduren måste de torka på egen hand, utan att använda en hårtork eller torktumlare. De bästa maskerna för torrt hår i dess komposition måste säkert ha en fet komponent - det är han som fuktar krullarna.

Blandning av gurka-agurk tar inte bara bort överdriven torrhet av strängarna, men ger även näring med användbara ämnen.

 1. 35 gr. kockost (nödvändigtvis hemlagad);
 2. 40 gr. gurka;
 3. 3 ml olja från råvaror oliv.

Blanda krossade gröna juicer, blanda med andra komponenter. Sprid pasta i strängar, lämna i en halvtimme.

De bästa hårmaskorna hemma innehåller ofta juice från en hemläkare - aloe. Det är bättre att trycka vätskan från bladen, som var i kylskåpet i flera dagar. 30 ml juice - ett litet äpple, med en rivare i mush.

Mässan spred sig över strängarna och försökte lägga den jämnt. Ta bort i en halvtimme. Istället för vanligt vatten kan du ta ett avkok av kamomill.

Den bästa fuktgivande hårmasken

Välja de bästa fuktgivande hårmaskorna, du bör definitivt uppmärksamma yoghurtblandningarna. Den enda regeln för användning av jäst mjölkprodukt - den bör inte innehålla socker eller aromämnen.

 1. en apelsin (tidigare kläm ut all vätska från den - det är hon som behövs för att göra beredningen)
 2. 150 ml yoghurt;
 3. 45 gr. stärkelse (kan ersättas med mjöl).

Blanda ingredienserna, lägg på lockor, och detta ska ske omedelbart efter beredningen. Även om det finns en liten blandning, ska du inte behålla det - alla användbara ämnen försvinner snabbt. Efter 20 minuter kan du tvätta trådarna. Om du har några lediga minuter kan du förtvätt för att förbereda avkolningen av växtbaserade samling, med samma delar av näsblad, mint, timjan. Vid 50 gr. Vegetabiliska råvaror kommer att behöva ungefär en liter kokande vatten.

En glycerinbaserad mask är lika användbar som en blandning av yoghurt. Dess komponenter är:

 1. 25 ml glycerin (du kan köpa på apoteket);
 2. 30 ml honung;
 3. 20 ml av vilken olja som helst.

Anslut komponenterna, applicera längs hela längden på locken. Skölj av efter 40 minuter.

Den är väl beprövad i fuktgivande trådar av banan, som i kombination med vissa komponenter kan användas som kosmetisk. Du kan förbereda blandningen om några minuter. För detta gör du en banan i en puree (en gaffel kommer till räddning här), blanda den med gurka (gnid gröna på rivaren) och 30 ml olivolja.

Efter att ha applicerat locken vänta en halvtimme och tvätta av bananprodukten. Om det behövs tillåts det att använda schampo.

Förberedelse av hårmaskor mot håravfall - den bästa kompositionen

För att uppnå ett utmärkt resultat kan proceduren utföras med långa kurser - 3 veckor med att applicera en hårmask mot håravfall och en veckors paus. Vanligtvis är efter det första kurset det efterlängtade resultatet märkbart, men det är bättre att upprepa manipuleringarna.

 1. 15 gr. pulverformad senapsfrön;
 2. 15-20 ml koncentrerat svart te;
 3. äggula
 4. 20 gr. Strösocker.

Varm teen häll senapspulver, lämna en kvart i timmen. Mala gommen med en gaffel, blanda med socker. Kombinera båda blandningarna, rör om till jämn.

Applicera blandningen på våta, tidigare tvättade strängar. Huvuddelen av massan ska fördelas jämnt över huvudets hud. Det sista steget i proceduren är uppvärmning. För att göra detta, ha på sig en hatt av polyeten, över vilken dukar en handduk eller näsduk.

Det är möjligt att tvätta strängarna endast om en timme - det är hur mycket tid som behövs för effekterna av senapsmassa. Vanligtvis tvättas produkten av anmärkningsvärt och utan hjälp av ett schampo.

Du behöver inte sträva efter att applicera alla de bästa hårmaskorna hemma på en gång - du kan helt enkelt välja flera kompositioner och alternativa deras förberedelser. Detta kommer att leda till bra resultat, även om det krävs regelbundna förfaranden för detta. Du kan lära dig mer om de enkla recepten som finns på forumet, i hårmaskens rubrik, och om du har egna knep eller hemligheter, snälla dela med läsarna.

Näringsrika masker från bröd för hårvolymen: beredning och applicering

Nutrition hår bör utföras nästan lika kompetent som kroppens näring. När allt kommer omkring ser vårt hår ut som vi bryr oss om dem. Näringsrika masker av bröd för hårvolymen -...

Hår näring hemma

Vackert hår - drömmen om en modern tjej. Kom ihåg, nyligen har våra mormor använt folkmekanismer för att ta hand om dem och kunde prata med lyxigt hårhår. Idag har det en stor effekt på håret...

Äggsmaskar för hår hemma

Skönheten hos kvinnligt hår är resultatet av ett evigt dilemma: att färgas eller inte färgas, skärs eller inte skärs, flätas eller lämnar flytande. Det finns emellertid en fråga som bara kräver ett jakande svar, och han...

Masker med lera för hår hemma

Att göra masker med lera för hår hemma är ett av de enklaste sätten att ta hand om håret. Lera masker hjälper till att ta bort oljig glans, i sin tur gör krullar...

Masker med vitaminer för hårväxt och näring

Obehagliga processer som förekommer i kroppen, lämna ett märkbart avtryck på vårt utseende. Irrationell mat, konstant stress, nervösa sammanbrott, tunga belastningar leder till förlust av betydande mängder vitaminer och näringsämnen. I...

Masker mot håravfall hemma, recept

Håravfall är ett problem för moderna tjejer. Försvagade hår under påverkan av negativa natur- och väderfaktorer förlorar sin vitalitet, vilket resulterar i deras förlust. Vad som än är trendigt betyder att du...

Kamille hår maskerar hemma

Mjuk, silkeslen och glänsande hår är drömmen om varje tjej. Men för att uppnå detta är det inte så lätt. För att håret ska vara friskt måste du ständigt övervaka dem. Och med detta...

Lätta hår med kanel hemma

Modern kosmetika erbjuder en mängd olika produkter, dramatiskt förändras nyans lockar, inte alla av dem är säkra, och ofta i ett försök att göra färgen lite ljusare, väntar en överraskning i form av riklig nederbörd. Rusa inte...

Fuktgivande hårmask med mjölk

Kvinnligt hår är ett föremål för beundran av män och ett föremål för entusiastiska åsikter av rivaler. Därför bör deras skönhet ges den nödvändiga uppmärksamheten. Fuktgivande hårmaskar med mjölk - ett bra sätt att ge strängar...

Efter graviditet faller håret ut, hur man återställer

Låt oss börja med det faktum att hårlökar känner hormonella förändringar i kroppen väldigt bra. De svarar också bra på förändringar i blodkompositionen. Såvitt du är medveten, graviditet, utfodring...

Hur bli av med grått hår, hemlagade masker

Med tiden blir grå hår styvt och styggt. De är ganska svåra att lägga, och effekten av lägger inte länge. Därför kräver grå hår konstant vård. När du frågade hur du blir av med...

Mask för hår från grädde hemma

Sour cream - ett oumbärligt verktyg i vård av utseende och särskilt hår. Gräddfil innehåller mycket fördelaktiga spårämnen och komponenter, inklusive kalium och kalcium, sådana vitaminer som retinol, biotin, fol...

Hårmaskar från svart eller rågbröd

Bröd är ett bra sätt att få ditt hår i ordning hemma. Hårmaskinsammansättningen från bröd kan variera beroende på hårtyperna och det problem som behöver lösas. Men...

Henna hårmask hemma

Henna är ett naturligt färgämne, men samtidigt är det också ett utmärkt verktyg för håråterställning, vilket förbättrar tillväxten. Dessutom kan du med Henna framgångsrikt bekämpa torr mjäll,...

Citron hårmask hemma

Citron är en utmärkt källa till vitaminer, fördelaktiga aminosyror, unika föreningar som är mycket fördelaktiga för hår. Det används ofta i kosmetologi och medicin i form av juice, extrakt, oljor. Men du behöver veta hur...

Aloe hårmask hemma

Aloe är en medicinsk växt som har funnit sin plats både i medicin och i kosmetologi. Den är rik på vitaminer och mineraler, ger näring åt hår, kämpar mot infektioner och hudutslag,...

Gelatin för hår hemma

Gelatin är ett mycket vanligt verktyg i kosmetologi. Baserat på det gör de masker för ansiktet och håret. I kompositionen av gelatin finns närvarande kollagen - en substans som kan återställa...

Kakao hårmask hemma

Kakao är en mycket användbar produkt, hårmaskor baserade på denna ingrediens hjälper till att hantera många hår och hårbotten. Andra ingredienser finns också i maskerna. Vilket...

Cognac hår maskerar hemma

Cognac är inte bara en god dryck, det är också en utmärkt kosmetisk produkt som används aktivt vid framställning av en mängd olika hårmaskor. Cognac värmer hårbotten, väcker hårsäckar,...

Senap hårmask hemma

I hemmet kosmetologi används ofta de mest ovanliga produkterna och kombinationerna, och ofta har de en effekt som inte är värre än dyra salongbehandlingar. Särskilt populär bland kvinnor som är vana vid att bry sig om curls...

Hårmaskiner med honung hemma

Honungsmaskar har länge varit kända som en underbar hårton. Honung har många helande egenskaper som perfekt hjälper inte bara till att förbättra utseendet på håret externt, men också för att verkligen mätta dem med kraft...

Hårmask med kanel hemma

Om du aldrig har gjort sådana procedurer med kanel, applicera först kompositionen på armbågens böjning. Om det inte finns allergi och obehag kan det användas för att behandla hår. Hårmasker...

Hårmask med kaffe hemma

Kaffe är en måttligt användbar produkt som är rik på många mikro- och makroelement som är fördelaktiga för hår. Hårmaskar med hemlagat kaffe kan enkelt och snabbt förberedas och...

Hårmask från majonnäs hemma

Effektiva masker för hår från majonnäs kan endast göras från en naturlig produkt. Majonnäs från affären har inte tillräckligt användbara egenskaper. Dessutom är det inte känt exakt vilka kvalitetsprodukter och...

Hårmask med röd peppar hemma

Rödpeppar är en bra tillväxtstimulans, en bra hjälpare för friskt hår. Hårmask med rödpeppar hemma kan göra håret friskt efter vintern eller påskynda tillväxten av lockar. Men...

Yeast Hårmask hemma

Jäst har en utmärkt kosmetisk effekt när det gäller hälsosamt hår. De är rika på fördelaktiga mikro- och makroelement, stimulerar perfekt hårväxt, stärker hårsäckar, hjälper till att hantera mjäll. I masker för...

Hår maskerar hemma för att stärka och växa hår

Modern kosmetologi erbjuder många förfaranden och preparat som enkelt kan korrigera vilken natur som ofta sitter på och lätt gör krullarna tjocka och silkeslena. Rusa inte till salongen och...

Hårmask med öl hemma

Masker för hår med öl - en utmärkt kosmetisk lösning som löser många problem direkt. Öl främjar tillväxt, reglerar talgkörtlarna i hårbotten, gör håret mjukt och lättsamt. Många alternativ...

Hårmask med te hemma

De positiva egenskaperna hos te har länge varit kända. Detta är en utmärkt antiseptisk, en källa till vitaminer och mineraler, kalium och många andra näringsämnen. Te tonar håret, hjälper dem att hålla sig släta, glänsande och tjocka. Dessutom...

Lök hårmask hemma

Lök - en ovärderlig assistent i kampen för hårets hälsa och skönhet. Baserat på det är en mängd terapeutiska medel och masker gjorda som kan återställa även det svagaste håret. Alternativ maskerar nog...

Hårmask med senap hemma

Senapsmaskor är bland de mest effektiva. De hjälper till att återuppliva trötta, livlösa strängar, klara av mjäll, tvinga hårsäckarna att fungera intensivt. När du använder masker behöver du...

Mask för hår med ett ägg hemma

Hårmaskor med kycklingägg i effekterna liknar effekten av håroljor. En effektiv mask för hår med ett ägg, om det görs regelbundet, kommer snabbt att ta i ordning även...

Kefir hårmask hemma

Kefir hårmaskor - ett prisvärt och effektivt verktyg som hjälper till att få försvagat hår i ordning. Kefir är rik på kalcium och protein, som det villigt delar med svagt hår. Dessutom med...

Hårmaskor med havsalt hemma

Havsalt är ett av de oumbärliga verktygen inom kosmetologi. Speciellt märkbart resultat av åtgärden efter det att det användes hårmask med havsalt hemma. Tack vare det här...

Hårmask med gelatin, laminering hemma

Lamination är ett populärt kosmetiskt förfarande för hår, under vilket ett speciellt verktyg appliceras på locken för att skydda dem mot skadliga effekter. Denna procedur kan utföras hemma, därigenom...

Gelatin hårmask hemma

Gelatinbaserade hårprodukter skapade en riktig känsla mellan kvinnor som är vana vid att ta hand om egna lås på egen hand, utan att besöka en skönhetssalong. Redan med den första proceduren kan du njuta av den underbara utsikten över din...

Hårmask med brandy hemma

Cognac är en dryck doftande med en utsökt bukett smaker, som inte bara innehåller grader, utan också många användbara ämnen. Få kvinnor vet att det kan användas i hemmet kosmetologi,...

Masker för hårväxt hemma, recept

Långt, tjockt hår - flickans sanna stolthet. Men inte allt rättvist sex kan skryta med sådan rikedom. Om det finns problem med brist på volym eller brist på längd, kan det enkelt lösas. I...

Kefir hårmask hemma

För vilken kvinna som helst är det väldigt viktigt att inte bara ha vacker men också friskt hår. Hittills finns det många olika verktyg för hårvård, och förutom de ganska...

Masker för hår, för densitet och hårväxt hemma, recept

Pride hos nästan varje kvinna är vackra krullar, strålande med hälsa och styrka, men det händer ofta att naturen är smal och inte skänker sådana strängar. Det enklaste sättet att få vad du vill är att gå...

Hårmask för håravfall och för hårväxt hemma

Chic hår - den ultimata drömmen för många kvinnor, men inte alltid ens dyrt professionella produkter kan ge önskat resultat och trådar rikligt hälls, envist vägrar att växa. Rätta situationen och bli av med...

Mask för hårtillväxt hemma, recept

Drömmen om nästan alla, utan undantag, damer - underbara, hälsofrämjande krusar, som strömmar med ett kraftfullt vattenfall helt till midjan. Om naturen förskönar några skönheter med tjockt glänsande hår, så sparar det andra...

Senapsmask för hårväxt, recept hemma

Användningen av en senapbaserad mask hjälper till att förbättra hårväxten, minska fettinnehållet och öka tjockleken. Verktyget värmer upp glödlamporna och hjälper till att "bryta igenom" nya strängar. Om en senapsmask för tillväxt valdes...

Mask med gelatin för hår hemma

Detta verktyg hud som en mask för hår med gelatin har en enorm inverkan hemma, vilket kan jämföras med de som kan uppnås efter salongen kosmetiska behandlingar laminerade...

Mustard hårmask receptet hemma

Tiden har gått länge när kvinnor tog hand om håret med hemmet, den moderna kosmetologin erbjuder ett stort urval läkemedel som klarar av problem. Trots detta blir mer och mer vackra damer till...

Hur färgar ditt hår hemma

Det enklaste sättet att ändra bilden är att byta hår, inte bara hår, men också skugga. Hemmagjorda experiment med färg slutar ofta med otillfredsställande resultat och ett bortskämd humör, och kan rätta till misstag...

Hur man tvätter håret för män och kvinnor

Shampooing är ett enkelt förfarande, men även här lyckas många människor göra misstag som senare leder till problem med håret. För att undvika överdriven torrhet eller oljighet, mjäll eller till och med...

Hur man ordentligt bryr sig om hår hemma

Snygga friska strängar - det viktigaste beviset på att håret omhändertas regelbundet och regelbundet. Tyvärr lyckas inte alla tjejer utföra alla viktiga processer utan misstag, och du måste...

Mask för torrt hår hemma

Daglig frisör, styling och användning av värmeanordningar för hår påverkar deras tillstånd negativt. Slöta, torra och orörda flätor är också resultatet av miljöpåverkade negativa effekter, dåliga vanor eller...

Gelatin hårmask hemma

De flesta kosmetiska procedurer, vars syfte är att göra locken silkeslen och hälsosam, kan utföras oberoende och använda de tillgängliga produkterna. Gelatin hårmask hemma kan fullständigt ersätta dyr laminering...

De mest effektiva hemmet hår maskerar

För att lösa olika trichologiska problem erbjuder folkkosmetologi många recept. Men mitt i all denna mångfald försöker varje kvinna att välja de mest effektiva enligt principen "minimala medel - maximal effektivitet". Självklart är det inte det enda universala läkemedlet som passar varje tjej med något hår. Men i "kökets" kosmetologi finns en sådan kategori som de bästa maskerna, positiv erfarenhet om hur många är kända för många. Vilka är de mest effektiva hårmaskorna där - läs i den här artikeln.

Fördelarna med folkmedicinska lösningar

Varför har masker gjorda hemma varit så populära i många århundraden? För att svara på denna fråga måste du ta reda på vilka fördelar folkmedicin har:

 1. Hembakade recept är helt naturliga, det vill säga miljövänliga. Och den här faktorn är, som det är känd, mycket viktigt för något hår, oavsett deras skick, typ och andra egenskaper.
 2. Naturkosmetiska kompositioner ger inte komplikationer och biverkningar.
 3. Hemmasker är helt tillgängliga och till och med billiga (vilket inte är fallet med affärsfaciliteter och salongprocedurer) - trots allt finns deras beståndsdelar i nästan varje kök eller apotek.
 4. Blandningar enligt populära recept är snabb och enkel att förbereda.
 5. Masker, tillverkade hemma, har en ganska hög effektivitet och löser många trichologiska problem (från håravfall och brist på hårväxt för att göra krullarna skina och jämnhet).
 6. Effekten av användningen av sådana blandningar är ganska stabil.

Effektiviteten hos hårmaskor

Tags

 • lösa problemet med håravfall och svag hårväxt
 • återställa skadad hårstruktur efter färgning, blekning, curling och andra liknande förfaranden;
 • stärka rötterna
 • bli av med mjäll och splittrade ändar;
 • fukt och mätta de nödvändiga matta torra, sköra strängarna;
 • normalisera sebumsekretion;
 • Ge curls glans, jämnhet, mjukhet och lydnad.

Effektiviteten av medel på en naturlig basis är obestridlig, men du måste förstå att det är mycket lättare att förhindra ett problem än att försöka lösa det senare. Det är viktigt att organisera vården ordentligt: ​​använd ett schampo som är lämpligt för din typ av krullar; skydda håret mot frost och solljus; dags att trimma tipsen, till exempel, med en Split Ender skrivmaskin-polering, för att förhindra deras sektion.

TOP recept

De föreslagna recepten för masker som används hemma för att stoppa håravfall, för deras intensiva tillväxt, för att återställa, fuktgivande och närande krullar är de enklaste och mest tillgängliga, men samtidigt mycket effektiva. Bokstavligen 1-2 månaders användning - och resultatet kommer gärna överraska dig.

Mot håravfall och för tillväxt av olika typer av hår

Med senap

 • Torr typ

Senapspulver (en msk. L.), Honung (tre msk. L.). En eventuell kosmetisk olja lämplig för den torra typen av lockar (till exempel oliv eller linfrö, två tsk.) Blandas. Applicera blandningen på rötterna och isoleras med en handduk. Tvättade av efter 15 minuter.

Senapspulver (en msk.) Späds ut till en tjock uppslamning, citronfrisjuice (en msk.) Tillsätts. Den resulterande kompositionen smörjer rötterna, och därefter sätts ett uppvärmningslock på. Exponeringstid - 15 min.

Senap är en välkänd "fiende" av alopeci och en aktiv stimulator för hårväxt, vilket också normaliserar produktion av talg.

Med peppar

 • Torr typ

Blandad tinktur av rödpeppar, fett kefir, honung (i lika delar). Blandningen gnids med lätta massagerörelser till rötterna, huvudet är isolerat. Tvättade kompositionen efter en halvtimme.

Förbereda en blandning av tinktur av rödpeppar, nonfat kefir, kosmetisk olja, lämplig fetttyp av krullar (till exempel jojoba) - två msk. l. varje komponent. Denna komposition smörjer det översta skiktet av epidermis, håret värms och produkten tvättas av på en timme.

En annan mycket populär ingrediens av masker som används hemma från håravfall och för att stimulera tillväxten av nya hår är tinktur av rödpeppar. Kompositioner med den angivna komponenten har en antiseptisk effekt på epidermis, stärker rötterna, ger tjockt hår till frisyren.

Med båge

 • Torr typ

Blandad lökgrus (tre matskedar), honung och hemlagad gräddfil (en matsked). Blandningen masserade epidermis, isolera huvudet och inkuberas i 1 timme. Tvätta av massan med en mild schampo.

Lök (150 ml) och citronsaft (50 ml) blandas, burkolja tillsätts (en halv tesked). Den resulterande kompositionen appliceras på epidermis och isoleras. Efter en halvtimme, tvättas av med mild schampo.

Rådet. För att bli av med den obehagliga löklukten, skölj håret efter att ha avlägsnat behandlingsblandningen med vatten och citronsaft eller din favoritolja.

Lök, förutom att öka tillväxten av lockar, eliminerar mjäll.

Med konjak

 • Torr typ

Blandad brandy (en msk.), Varm honung (tsk.), Pounded äggula. Blandningen appliceras på rötterna och smutsas längs strängarnas längd. Huvudet värms och produkten tvättas av på en halvtimme.

Förbereda en blandning av brandy, citronsaft (en tsk.), Varm jojobaolja (st. L.), pounded äggula. Håret bearbetas med denna blandning, sedan förpackas de och lämnas i 30 minuter.

Cognac blandningar mot alopeci och för att påskynda tillväxten av lockar - ett mjukare alternativ än senap och peppar. Men de visade sig också vara mycket bra kosmetiska produkter som används hemma för att lösa många problem med trichology - från håravfall och långsam hårväxt för att ge dem volym och glans.

Med oljor för olika hårtyper

 • Torr typ

Varmolja av kock, ricinolja, olivolja, mandel, linfrön, jojoba (20 ml av varje komponent) blandas och den resulterande kompositionen appliceras på rötterna, åldrade i 1,5 timmar. Masken tvättas av med en mild schampo.

Receptet är baserat på torra håroljor, endast citronsaft tillsätts (100 ml).

Mask för hårväxt med oljor - den mest användbara. När allt kommer omkring har oljor som har en uppstramande, återbildande, närande och fuktgivande effekt en mycket fördelaktig effekt på lockar.

För hår restaurering

Restaurering av skadat hår

 • Med oljor

Lika delar av kardborre och ricinolja (förvärmdes) blandas, citronfärsk juice (1 tsk) tillsättes och torrt och rent hår behandlas med denna blandning. Huvudet är isolerat och åldrat i en halvtimme.

Bland den slagna äggulan och castorca (en ssk) och torra strängar smutsas med det beredda mediet. Åldrat i 5 timmar.

En skiva rågbröd skärs från skorpan och blötläggs i varm mjölk (en tjock gröt ska visa sig) appliceras på vått hår, det är isolerat. Den tvättas mycket försiktigt efter en halvtimme.

Behandling av färgat hår

 • Med ägg och brandy

Piskad äggula och brandy (100 ml) blandas och håret smittas med denna produkt. Åldrat i 30 minuter.

Blender vispad banan (halv frukt), äggula, honung och citron färsk juice (en msk). Det resulterande verktyget används som vanligt schampo.

Herbal infusion bereds - krossad kamomill, nässla, celandine, oregano (1 msk.) + Kokande vatten (1 l), infusionstid - 3 timmar. Håret sköljs i den resulterande lotionen, förpackas och hålls i 1,5 timmar.

Reanimation av split ends

 • Med älskling

Blanda honung (tsk.), Någon vegetabilisk olja (två matskedar. L), slagen äggula. Den resulterande kompositionen är utsmält på ändarna av håret (det är möjligt och hela längden), isolerad med klibbfilm. Tvättade av efter en halvtimme.

I en mixer piskas massan av två mogna persikor, varm mjölk (tre matskedar) och oreganoeter (sju droppar). En blandning av utsmyckade och isolerade ändar. Exponeringstiden är 30 minuter

 • Med ricinolja och vitaminer

Blandad uppvärmd ricinolja (två msk. L.), Oljev vitaminer A, E (tre kapslar). Hårets ändar dyppas in i det här verktyget och isoleras. Sessionsvaraktighet - 2 timmar.

Näringsformuleringar för olika hårtyper

Torr typ

 • Med ricinolja

Varm ricinolja (100 ml), fruktvinäger (alla tillgängliga hemma) och glycerin (50 ml) och ett slagen ägg blandas. Denna blandning smutsas med torra, otvättade lockar, isolerade i en halvtimme. Tvätta av blandningen med en mild schampo.

Den piskade äggulan, de uppvärmda oliverna av olivolja, kokosnöt och linfrön (30 ml vardera) blandas och blandas. Blandningen hanterar hela huvudet, inslaget. Minsta exponeringstid är 2 timmar (helst hela natten). Efter avlägsnande av masken sköljs strängarna med avkok / infusion av medicinska örter.

Fett typ

 • Med citron och vitlök

Lika delar av citron- och aloejuice, varm honung och hackad vitlök blandas i en homogen massa (en kryddnejlika). Den resulterande produkten bearbetas hår, isolerad. Tvättade av med en mild schampo efter 30 minuter. För att avlägsna vitlökens "smak" sköljs håret i en växtbaserad avkok / infusion.

Råjäst (st. L.) Späds i varmt vatten (tsk.), Sätt i jäsning i 15 minuter. Ett slagen ägg läggs till och allt håret behandlas med denna blandning. Stå under isolering under 1 h.

Fuktgivande blandningar

 • Med majonnäs

De bearbetar hela hårets hår med majonnäs (den som är hemlagad - den är mycket mer användbar än affären). Efter en halvtimma, tvätta av med en mild schampo.

Rötter och strängar är utsmyckade med varm kefir (kan ersättas med yoghurt), inslagna med en handduk. Tvätta blandningen efter 45 minuter.

Blandad uppvärmd honung (Art L) och mjölk (200 ml) och den resulterande produkten appliceras på håret. Under isolering hålls en timme.

De föreslagna hårmaskorna är erkända som de bästa, eftersom de är snabba och lätta att förbereda i vanliga hemförhållanden, de består av naturliga ingredienser och har en verkligt oöverträffad effekt.



Nästa Artikel
Traditionella metoder för behandling av alopeci