Topp 10 bästa färger för att lätta håret


Du har bestämt dig för att bli blond och vill ha en elegant blond utan yellowness? Eliminera detta problem kommer att hjälpa högkvalitativ färg för att lätta håret.

Orsaker till yellowness

Experter identifierar flera orsaker för utseendet av yellowness under förtydligande:

 • Användning av icke-professionell färg av dålig kvalitet. Om du är osäker på ditt val, kontakta en erfaren färgist;
 • Brist på grundläggande kunskaper och färdigheter. Beslutar att spara pengar på att besöka en skönhetssalong, riskerar du att spendera ännu mer arbetskraft och resurser för att köpa toningbalsam och rengöringsschampo;
 • Brott mot tekniken för att förbereda färgkompositionen och korrektheten att applicera den på krullarna Genom att spola färgen förr eller senare kan du få ett oväntat resultat.
 • Graviditet, amning och menstruation. Vid denna tidpunkt i kvinnokroppen finns det olika hormonella förändringar som påverkar slutresultatet;
 • Sköljning av hår med kranvatten. Flödande vatten innehåller en stor mängd rost, salter och andra skadliga föroreningar som ger blonden en gulaktig ton;
 • Färgande hår utan föregående missfärgning. Om blondiner och ägare av ljusblonda strängar har råd med det, kan brunhåriga kvinnor och brunetter knappast göra utan ett sådant förfarande. Faktum är att mörka lockor har ett mycket motståndskraftigt naturligt pigment, vilket är nästan omöjligt att avlägsna med färg;
 • Regelbunden sköljning med örtavkokning;
 • Konfliktfärgskompositionerna. Alla vet att färgen inte kan appliceras över henna eller basma - detta kan leda inte bara till gult, men också till en grön och lila nyans;
 • Ritning av masker på basis av oljor.

Hur väljer man rätt färg för lättnad?

När du väljer den bästa klarifieraren, var noga med att överväga ett par viktiga nyanser:

1. Typ av färgämne. Ljusfärg är av flera slag:

 • Pulver - Perfekt för att ta bort resistent pigment, innehåller aggressiva ingredienser som kan leda till överdrivning av trådarna.
 • Cream - har en ganska tjock konsistens, tack vare vilket produkten är lätt att applicera och flödar inte;
 • Olja - den mest skonsamma färgen, innehåller inte ammoniak och fördelas jämnt längs hela hårets längd.

2. Sammansättning. Så att ljussättningen inte skadar ditt hårs tillstånd, sluta på godartade produkter utan ammoniak och väteperoxid. Visst kan sådana färgämnen missfärga strängarna inte mer än 2 färger, så endast ljusbruna tjejer kan använda dem. Men för mörkt hår behöver en starkare formuleringar som innehåller speciella kemiska ingredienser. Men här måste du se till att andelen av dessa ämnen inte var för hög.

Tips! För att mjuka klararen och utföra proceduren utan att håret skadas, tillsätt olja eller extrakt av växter. De har närande, stärkande och fuktgivande egenskaper, samt neutralisera den aggressiva komponenten.

Granskning av de bästa lätta färgerna

Den moderna kosmetologimarknaden erbjuder en stor mängd lättnadsfärger. Vilken är bäst? Vi erbjuder dig de 10 bästa kvalitetsprodukterna.

En av de mest populära tillverkarna, som producerar resistenta färger med en liten mängd ammoniak. Garnier paletten innehåller 8 vackra nyanser - 2 kalla och 6 varma. Bland dem är platina blonde, pärlor och kräm pärla i största efterfrågan. Den största fördelen med färgämnena för detta företag är närvaron av naturliga oljor (oliv, jojoba och vetex), vilket ger strängarna glans och silkiness.

Garnier producerar också Color Shine clarifier - utan ammoniakmedel med tranbärs-extrakt och arganolja, utformad för enkel förtydligande (inte mer än en halv ton) och neutralisering av yellowness efter användning av långlivade färgämnen.

I raden av detta märke finns det Revlonissimo NMT Super Blondes - ett super kraftfullt verktyg med en ljusare effekt, med vilken du kan ändra nyansens nyans med cirka 5 positioner samtidigt. Färgen innehåller proteiner och estrar, vilket ger elasticitet mot hårets huvud och vacker ren färg. Paletten av Revlonissimo NMT Super Blondes har flera intressanta alternativ - jordgubbar, champagne, solig blond, etc.

Denna produkt ingår också i antalet professionella. Färg Igora Royal ger dig en stabil och djup färg till ett mycket överkomligt pris. Och viktigast av allt - den resulterande nyansen sammanfaller alltid med tonen som anges på förpackningen.

Matrix Color Sync

En annan populär ljusfärg avsedd för ljus (2 färger) och mild förtydligande av lock utan en fruktansvärd yellowness. Denna komposition är lämplig för ägare av ljus eller blont hår. Färgpaletten, se den här artikeln.

Märket, som är känt över hela världen, har utvecklat ett underbart verktyg för fläktresistent Loreall Paris Casting Sunkiss Lightening Gel-färg. Det viktigaste kännetecknet för detta färgämne är fullständig beredskap för användning - du behöver inte beräkna proportionerna och blanda kompositionen i en separat behållare. Det räcker att pressa in innehållet i röret på strängarna och jämnt fördela från rot till spets. Med gelformatet kan du hålla en målningssession utan någon speciell skada på ditt hårs hälsa, eftersom det finns flera fördelaktiga ämnen i det (kamelolja, skyddskonditionerare och termoelement).

I Loreal-samlingen finns toner för ljusbrunt, ljust och även mörkt hår, så du kan enkelt välja önskad färg. Färgen förbrukas ganska ekonomiskt - en förpackning är tillräcklig för 2 färgning.

Reader tips! Paint Loreal - typer av färger, paletter och recensioner

Det är viktigt! Loreall Paris Casting Sunkiss-färg innehåller aggressiva kemikalier, så glöm inte handskar när du hanterar. Också var noga med att värma ditt huvud med ett speciellt lock - utan att det utsätts för värme, kanske verktyget inte fungerar.

Professionell färg, tack vare vilken du kan lätta ditt hår för 4-6 toner utan att ge dig en yellowness. Paletten innehåller mycket mycket vackra nyanser - silver, guld, ask, pärla, etc. Var och en av dem ger ett rent mättat resultat. Nyfiken kan Schwarzkopfffärger också användas som förebyggande åtgärd. Produktens naturliga sammansättning (vitaminer + royal gelé, innehållande biologiskt aktiva substanser) kommer inte bara att "rengöra" blondan, men kommer också att närma strängarna, stärka dem från insidan, ge dem styrka och glans.

Klargörare av detta märke gör att du kan ändra färgen med så många som 8 positioner, samtidigt som du garanterar en vacker jämn nyans utan det minsta ledetråd av en gulaktig underton. Färgen har en sparsam effekt - det inte bara målar, men bryr sig också om strängarna, skyddar dem från att torka ut, vilket ger mjukhet, ömhet och silighet. I Syoss linje finns 4 typer av media - från medium till ultra klarare.

Mycket bra medel för rysk produktion, populär bland moderna mästare. I raden av detta märke finns klargörande, färgnings- och färgningskompositioner som har en mild effekt. Med Estel Deluxe-färg blir håret mjukt och lättsamt, och effekten utan yellowness varar länge.

Bbcos White Meches Bleaching

Denna samling färgämnen är idealisk för mild och högkvalitativ ljusning av mörkt hår. Överensstämmelse med alla regler gör det möjligt att minimera de negativa effekterna av aggressiva komponenter. En annan särskiljande egenskap hos Bbcos White Meches blekning färgämnen är närvaron av en krämaktivator och ett brightenerpulver utformat för att bearbeta omkroppade rötter.

Högkvalitativ krämfärg utan skadliga ingredienser. Tyvärr är det nästan omöjligt att hitta den på den fria marknaden, men det här verktyget används ofta i salonger. Den består av 3 mycket viktiga komponenter - en vårdande lotion, blekmedel och närande serum.

Tips! Även om du lyckas köpa Goldwell Silklift-färg, försök inte använda det själv. Faktum är att eventuell avvikelse från instruktionerna och fel val av hjälpämnen kan leda till mycket obehagliga resultat.

Litteratur tips

För att skydda håret från effekten av yellowness, lyssna på råd från erfarna colorists.

Tips 1. Vanligt blekt hår med speciella balm, schampo eller mjuka färger i silver, blått, pärla och lila. Dessa lösningar är mycket koncentrerade, så de kan inte appliceras i färdig form - håret kan bli grått. Var noga med att lägga till det vanligaste schampot (proportionerna anges i instruktionerna).

Tips 2. Köp ett speciellt schampo för blekt hår - det kommer att hålla en ren, strålande ton.

Tips 3. För att säkerställa en jämn färgning av hela hårets hår, börja proceduren med håret på baksidan av huvudet och gå sedan till templen och området nära pannan. Applicera blandningen rikligt, försök inte spara. Kompositionens exponeringstid, registrera efter bearbetning av den sista krullen.

Tips 4. För att hålla blondan utan yellowness med dig under lång tid, använd endast filtrerat vatten för att tvätta. Du bör också använda sköljning från lätt surgjort vatten (1 tsk. Citronsaft för 1 vätska).

Tips 5. Förbered en upplysningsförening omedelbart före appliceringen på håret. Långvarig kontakt med luft leder till oxidation av blandningen och påverkar slutligt slutresultatet.

Tips 6. Om håret är skadat och försvagat är det absolut nödvändigt att gå igenom behandlingsbanan och skära ändarna. Bäst av allt för dessa ändamål är lämpliga regenererande och förstärkning av masker med keratin, proteiner, vitaminer, elastin, kollagen och andra användbara komponenter. Om du vill kan du använda hemgjorda produkter - baserad på kefir, honung, svartbröd, gräddfil, gelatin, etc. För att förbättra effekten, ta vitaminer för hår, naglar och hud.

Tips 7. Vid blandning av hårfärg, se till att det inte finns några klumpar i blandningen - färgen blir ojämn.

Tips 8. Innan du applicerar kompositionen på huvudet, utför ett test för allergier. För att göra detta, applicera en liten mängd färdig färg på armbågens inre vik eller på handleden. Om det inte uppträder rodnad, utslag och andra oönskade fenomen efter en kvart i timmen på det behandlade området, fortsätt proceduren.

Tips 9. Medan du simmar i poolen glöm inte att ha en speciell keps. Bleach - Blondiens främsta fiende!

Tips 10. Utför proceduren endast av proffs.

Rekommendationer om hur man korrekt ljusar håret med kemiska färgämnen:

recensioner

Sammanfattningsvis hittar vi recensioner av vanliga kvinnor som tändes med olika färger.

 • Tatyana, 35 år: "Jag drömde om att bli blondin från skolan. Och vid omkring 30 år bestämde jag mig för att det var dags att belysa denna dröm. Jag har naturligt lätt blont hår, vilket gör att du kan göra utan blekningsproceduren. För färgning valde Palette från Shvartskopf färg "platina blond". Som utlovat av tillverkaren kom färgen ut utan yellowness. Resultatet är helt enkelt utmärkt - en vacker och klar blond med platinaton. Jag målar denna färg under en längre tid - mer än 4 år. Jag var rädd att håret inte skulle bära en sådan belastning, men i detta avseende lät inte färgen ner mig. Jag rekommenderar det till alla. "
 • Margarita, 26 år: "Lyssna upp för det tredje året med färg Revlon Super Blond (färgblå blondin). Denna professionella färgämne är perfekt för färgning hemma, för jag har inga problem med att måla. Anger som galen - en skugga utan yellowness, vacker och väldigt resistent. Dessutom ger färgen extravård. Om du vill bli blondin, var god att välja det här verktyget! ".
 • Catherine, 40 år gammal: "Jag är en blondin med 20 års erfarenhet, så jag lyckades studera problemet med yellowness noggrant. De senaste åren har jag använt Estelle. Färgen är väldigt bra - håret lyser bara! Självklart lägger jag regelbundet på olika masker, men själva verktyget närmar och fuktar också. Och det sista pluset i spargrisen - tillgänglighet och ekonomi! ".
 • Sophia, 28: "Jag tyckte verkligen om Bbcos White Meches Blekning lättare färg utan ammoniak. Jag färgar bara i stugan och bara det här betyder. Resultatet är alltid utmärkt, blandningen misslyckas aldrig. Medan de flesta blondiner jag vet är ute efter remedier för yellowness, tycker jag om min rena och vackra silverblondin. Om du också vill glömma detta problem, stoppa ditt val på produkterna i det här företaget. "
 • Polina, 28 år gammal: "Under nästa blekning i salongen hade jag håret bränt, så sedan har jag bara målade mig själv. Jag valde en mjuk färg för att lätta håret från Garnier. Jag försökte både pärla och platina blond - jag gillade båda tonen. Vi är också glada att färgen inte bara skadar hårstrukturen, men stärker också rötterna (allt på grund av oljor). "

Se också: hur bli av med yellowness i hår, om det redan har dykt upp (video)

Medel för lättnad: Välj den bästa hårklararen

Vill du bli blondin, men vet inte vart du ska börja? Naturligtvis, med valet av medel för förtydligande. Klargörarens huvuduppgift är att eliminera det naturliga pigmentet (melanin). Mästare i skönhetssalongen för detta använd kompositioner med tillsats av väteperoxid, ammoniak. Sådana klarare är mycket aggressiva, så speciell kunskap om förfarandet är extremt viktigt.

Det är viktigt! Lättnadsprocessen har en robust aktionsalgoritm: Avfärgningen måste appliceras jämnt för att torka och otvättat hår, får stå under en viss tid, beroende på önskad effekt och tillverkarens rekommendationer, och skölj först med rent vatten och sedan med tillsats av schampo. Tänk på att det är omöjligt att hålla hårstrålning med aggressiva kemiska komponenter i mer än 50 minuter, annars kommer de att bli "halm" från silkeslena, mjuka krullar.

För älskare av oberoende "kreativitet" har kosmetiska företag skapat milt formuleringar för lättnad: icke-ammoniakfärger, speciella lysande schampon, krämer, masker. Med dem är chanserna att brinna ditt hår små, men du kommer inte att kunna radikalt ändra hårets färg.

Observera att det kan ta mycket tid att lätta strängarna, speciellt för ägarna av mörkt hår. Brunetter, brunhåriga kvinnor rekommenderas att först bekanta sig med fördjupningen av proceduren: Vilken typ av färg för att lätta mörkt hår: hemligheterna att välja ljusare färgämne.

Nu definierar vi hur mycket en ny bild kostar. Professionell belysning i en skönhetssalong kostar omkring 1 500 rubel. Priset på tjänsten påverkas av längden, krullarnas struktur, den ursprungliga tonen i håret. De som bestämde sig för att utföra proceduren hemma, blir blondin blir billigare, du måste spendera pengar på att köpa en bra ljusare och nödvändig utrustning (penslar, kammar, kokkärl). När du väljer färgämnen för hembehandlingar, rekommenderar vi artikeln: Brightening hårfärg: hur man väljer det bästa?

Vi har valt ut de bästa verktygen för hem och professionell belysning:

Radikala medel

Starka ammoniakfärger, pastor och pulver. Sådana medel garanterar en uttalad effekt (3-8 nivåer av förtydligande) redan efter första användningen, eftersom de påverkar krullarnas struktur genom partiklar av väteperoxid, ammoniak. Aggressiva komponenter orsakar betydande skador på strängarna i strid med färgningstekniken, så fler av sådana produkter är avsedda för professionell användning. Mer information hittar du här:

Ljusa håret hemma

Hair Brightener används i fall där ingen kardinalfärgning behövs. Verkningsprincipen för klarare är att penetrera kompositionen i rötterna. Hårvågar utsätts för färgning, skyddar dem mot externa negativa faktorer.


Komponenterna i klargöraren syftar till att förändra melanin eller dess utarmning. Melanin är ett naturligt färgpigment som ger en naturlig färg. Med användning av aggressiva kosmetika börjar skalorna spricka och torka.

Efteråt ser håret livlöst och tråkigt ut. De blir tunna och spröda, ger obehag. För att bibehålla hälsan och lätta håret ordentligt måste du använda en kvalitetsklarare.

Från ett stort utbud av färgämnen på marknaden måste du bestämma om den lämpligaste kompositionen. Risken för skada på håraxeln förblir alltid, men du måste minska den till ett minimum. De mest populära klargörarna inkluderar följande märken:

Blondea clarifier - 10: e plats

Detta klargörande medel anses vara det billigaste bland konkurrenterna. Genomsnittspriset är 30 rubel. Den är idealisk för färgning av enskilda strängar, men med full målning rekommenderas inte Blondea. Många kundrecensioner är mestadels negativa och det är därför:

 1. Färgen har en obehaglig stark lukt.
 2. Vid kontakt med hårbotten, orsakar allvarlig bränning och irritation.
 3. Håret brann helt under påverkan av aggressiva ämnen.
 4. Svår återhämtningsperiod.
 5. Tunna typer kan vara helt utarmade - en irreversibel process.

Låg kostnad är alltid attraktiv, men när det gäller hår, kan du inte spara. Vid målning av hela huvudet är blondea brightener inte lämpligt för hår. Om bara en eller några tunna trådar behöver måla, kan du använda det här verktyget, men du måste behålla sådan färg på håret i högst 15 minuter.

Efter klargöringsproceduren är det nödvändigt att skölja dagligen med en återställande balm, göra naturliga masker, använd inte hårtork och krullningstänger.

Solvex klarare - 9: e plats

I rankningen av de tio tändare, upptar Solvex den näst sista positionen, men det betyder inte att kosmetika av dålig kvalitet är. Kostnaden för ett paket är 90-100 rubel.

 • snabb förtydligande
 • långvarigt resultat
 • enkel applikation;
 • Minsta mängd skadliga komponenter.
 • stark lukt
 • brinnande hårbotten;
 • liten mängd per förpackning;
 • efter applicering på fint hår är utseendet märkbart sämre.

Efter förtydligande med Solvex blir håret torrare och otryggare, men det återställs snabbt efter några få procedurer med hjälp av en balsam. Som ett resultat förvärvar de önskad nyans.

Brightener Chantal - 8: e plats

Chantal kosmetika präglas av låg kostnad och god kvalitet. På marknaden varierar priset på clarifier "BlondVariete" från 80 till 100 ryska rubel. Företrädesvis vitnar denna remedia de strejkade trådarna och hårfärgade med hjälp av balayazh-tekniken.

Volymen av ett paket är 500 ml, så ägare av tjockt långt hår kan inte oroa dig. Strukturen "BlondVariete" innehåller komponenter som inte förstör strukturen, men du bör ta hand om en skyddande balm.

Clarifier-märket Chantal säljs utan ytterligare mjukgörare, och detta är kanske den största nackdelen. Håret måste behandlas med en balsam varje gång efter lätta, annars kommer de att bli sköra, smärtsamma.

Estel Clarifier - 7: e plats

Estel kosmetika är populär bland tjejer och mogna kvinnor. Prisförklarare - 70 rubel. Full repainting äger rum om några veckor.

Det är viktigt att komma ihåg att huvudets känsliga hud lätt skadas efter målningen, så det är lämpligt att välja de mjukaste möjliga produkterna, eller blanda klargörare med mjuka komponenter eller uthärda proceduren och först därefter behandla huden.

 1. Även mörkt hår tänds snabbt;
 2. Lätt att applicera;
 3. har inte aggressiva ämnen
 4. irriterar inte hårbotten (med sällsynta undantag);
 5. Satsen innehåller balsam och handskar.
nackdelar:
 1. Har en skarp lukt;
 2. mycket torr.

Estel clarifier kan användas regelbundet. Håret blir snabbt vant vid det, så det finns ingen anledning att leta efter ett annat färgämne.

Schwarzkopf klarare - 6: e plats

De vanligaste klargörarna för detta varumärke är SchwarzkopfPerfectMousse och Igora. Kostnaden är något högre än de andra - 200 rubel. Mousse är mycket lättare att använda hemma. Det är lätt att applicera, dränerar inte och orsakar inte irritation och klåda. Du kan välja önskade nyanser: ljusning 2, 3 eller fler toner. Var noga med att använda skyddshandskar när du använder en klarare.

När det gäller Igora-färgämnet är målningsprocessen komplicerad. Här måste du använda pulver och syre, vilket är en del av klararen. Konsekvenserna efter målning är desamma som vid användning av mousse. Huden är inte irriterad, håret är mjukt och friskt. Det enda som vid första tunna håret kan vara för torrt, men med hjälp av skyddsmaskar, återställs de.

Clarifier SYOSS - 5: e plats

Syoss är ett ganska populärt varumärke på kosmetikmarknaden. Genom att använda det på blont hår kan du uppnå det perfekta resultatet, men i fallet med kastanj och mörkare färger kan det uppstå en obehaglig gulaktig nyans. Du kan bli av med det bara med några procedurer. Bland fördelarna är:

 • sparsam effekt på hårbotten;
 • ljus skugga även på mörkt hår;
 • Närvaron av balsam i satsen;
 • trevlig lukt;
 • icke-aggressiv effekt.

Nackdelarna är:

 • Efter ett eller två förfaranden förblir en gul färgton, vilken därefter elimineras genom upprepad färgning;
 • mängden balsam är bara nog för tunt hår, tjockare behöver mer volym;
 • För långt hår måste du köpa 2 förpackningar.
 • kostnaden är över genomsnittet.

Clarifier Garnier - 4: e plats

Ett paket av Garnier Color Naturals Brightener innehåller blekkräm och pulver, utvecklarmjölk, balsam och handskar. Trots det rika beståndet av komponenter, överskrider produktens kostnad inte över 100 rubel.

Perfekt ljusar rötterna och är väl fixerade längs hela längden på håret. Perfekt för ägare av "kvadrat", men om håret är tjockt och långt, behöver du minst 2 förpackningar. Fördelarna med klararen innefattar:

 1. Trevlig, inte skarp lukt.
 2. Snabb ljusning.
 3. Brist på yellowness.
 4. Noggrann inverkan.
 5. Långvarigt resultat.
 6. Mjukt och smidigt hår efter lätta.
 1. Liten mängd i ett förpackning.
 2. Obehövliga handskar.
 3. Lång fixering av pigment på mörkt hår.

Palette Clarifier - 3: e plats

Denna kosmetiska produkt är i rankningen av de tre bästa klarifierarna. Palette Phytolynia utför en mild hårljus och samtidigt perfekt fixerad. Genomsnittspriset är 120 rubel. Färgen brinner inte håret, torkar inte eller förstör dess struktur.

Långvarig kontakt med känslig hårbotten och nacke kan orsaka liten irritation. Mjukgörande kräm efter proceduren kommer att lugna huden och återställa sitt tillstånd. Hår efter färgning blir blekt och mjukt, lätt att kamma.

"Försiktighet bör vidtas när håret är lös eller skadat, eftersom färgämnena penetrerar djupt och kan göra håret till tunna, smullande trådar."

För ägare av tjock eller medelhår hårfärg är idealisk.

Clarifier Wella - 2 plats

Hårljusmedel kan ha negativ inverkan på håret om färgen inte är korrekt vald, håret är för tunt eller skadat på olika sätt (kemisk perm, analfabeter färgning etc.).

Resten av förtydligandet är säkert, särskilt med korrekt vård efter målning. Wella lyser noggrant och lämnar inte en gulaktig nyans. En stor minus kan betraktas som en aggressiv effekt på flytande hår.

Resultatet efter färgning är fantastiskt, enligt många fotografier av kunder är det lätt att notera hur starkt och kvalitativt den vita färgen är fixad även på mörkt hår. Men det finns också fall av ökad bräcklighet av långt hår. I alla andra avseenden är Wella rättvist rankad näst i rankningen av de 10 bästa klarersna.

L'Oreal klarare - 1: a plats

Den bästa hårklararen är L'OrealPlatinum. Det är en blekpasta som innehåller de stärkande komponenterna som är nödvändiga för friskt hår. Det finns inga skarpa dofter under målningen. Huden är inte skadad och känner inte en brännande känsla när den kommer i kontakt med färgen.

Loreal clarifier har en hög kostnad - cirka 1500 rubel, men resultatet berättigar alla förväntningar. Det enda som kan orsaka missnöje, snabbtorkande färg. Under förfarandet är det nödvändigt att göra allt snabbt för att få tid att applicera hela kompositionen tills de första lagren torkar. Denna klarare bättre än andra målar i en vit ton och samtidigt förstör inte sin struktur.

1: a plats - L'Oreal

Naturliga ljusmedel för hår

Naturen kan också hjälpa till att lätta håret utan att skada strukturen. Bland de naturliga komponenterna är följande:

 • Kamilleavkok: Koka 100 g blommor i 0,5 liter vatten och kyla. Applicera kall buljong på separata lås i 40 minuter.
 • Älskling: proceduren bör utföras på natten. För varje sträng måste du lägga lite honung och lämna några timmar. Håret kommer att få en gyllene nyans.
 • Citron: Torka saften av en citron i en liter vatten och skölj med hår. Timme sola och kan förvånas av resultatet.

Vilken hårklarare är bättre? Den som säkert påverkar håret och är fastsatt i hårstängerna.

Hair Brightener - en lista över bra och säkra

Varje tjej åtminstone en gång i sitt liv tänker på att måla en blondin igen. Vi föreslår att överväga vilken hårförtätare som är bättre, vilka naturliga alternativ till professionella medel som är och hur man väljer färg för att bleka en pistol i ansiktet.

Principen om klarareens försiktighetsprincip och försiktighet

Vårt hår är ett lager av skalor som omsluter huvudkroppen av strängen. Vågar är ansvariga för att skydda håret, dess struktur och tillstånd. Under färgning eller blekning tränger färgen in i flingor, och några formuleringar i huvudstrukturen, där de antingen ändrar tillståndet av melanin (ett naturligt färgpigment) eller sänker dess mängd (så här bildar blekning).

Det bör omedelbart noteras att denna åtgärd inte kan vara ofarlig, antingen hemma eller i salongen. Huvudskälet till denna slutsats är att strängarna i vilket fall som helst torkas, gallrar och förlorar ett antal ämnen som är nödvändiga för normal tillväxt - kollagen och keratin. Detta gäller särskilt för tjejer som vill ha en mörk ton i en blond i en session. Du måste vara beredd på det faktum att du förlorar en viss procentandel av ordern.

Efter exponering för någon färgkomposition ändras hårets struktur. Det blir poröst, om det inte hjälper kroppen att återhämta sig, då kan ett sådant experiment vara belagt med, om inte alopeci, då en signifikant förlust av lockor och deras försvagning.

Tips för att använda en hårklarare:

 1. Innan du använder något färgämne på hela ytan på huvudet, utför ett experiment på ett litet område av huden. Det är nödvändigt att kontrollera sammansättningen av uppfattningen av din hud;
 2. För tidigare färgade lås, försvagad, sällsynt, måste du använda en mjuk, mild komposition;
 3. För att bleka hår behöver från 2 procedurer, rusa inte, du kan upprepa experimenten på dig själv inte mer än en gång varannan vecka.
 4. Varje verktyg har en individuell instruktion, exponeringstid, exponeringsområde. Vi måste strikt följa de regler som är markerade i den.

Video: Brightening Hair med Syoss

Märkesöversikt

För att välja vilken hårklarare som är bäst, bestämde vi oss för att göra ett betygstabell av populära produkter, recensioner på kvinnors forum, expertutlåtanden och prispolitik var ett urvalskriterium:

Topp 10 Brighteningfärger

Egenskaper i rankningen

Tjejens lust att se elegant ut leder ofta till experiment med bilden. Viktigt för det fina könet och det lyxiga håret, eftersom den nya hårklippningen eller hårfärgen kan drastiskt förändra utseendet. Nästan varje tjej, åtminstone en gång, drömde om att bli en ljus blondin. Vissa som vågade utföra idén hemma, fick en bitter upplevelse, varefter experimenten stoppades, och drömmen om att bli blondin blev bortglömd under lång tid.

Blond överraskande olika, det finns mer än 10 nyanser: från sand till platina. Utan erfarenhet av lätta hår skickas flickor ofta till Internet på jakt efter betyg av kvalitetsverktyg. Korrekt utvald brightener hjälper till att bevara hårets tidigare hälsa och deras skönhet.

Kombinationen av följande punkter bör påverka tidpunkten för statusen "bästa produkt":

 • Kvalitet (försiktigt och märkbart resultat);
 • Recensioner (positiv feedback från konsumenter);
 • Yttranden av experter (säkerhet bekräftad av laboratorieundersökningar av kompositionen);
 • Prissättningspolitik (överkomligt pris, motsvarande kvalitet).

Ofta är ljusning från mörkare toner ett problem för blekning. Det bör noteras att ljussfärger traumatiserar hårets struktur, eftersom de förstör melaninet i hårsäckarna, vilket är ansvarigt för pigmentering. Den överväldigande majoriteten av recensionerna om klarare hör till tjejer som har blivit inhemska experter på hårfärg, eftersom de lyckats prova mycket pengar.

Topp 10 bästa ljusfärger

10 Elea Professional Luxor Färg

Det bulgariska kosmetiska företaget som specialiserat sig på hårprodukter, erbjuder ett billigt blekmedel för lockar - "Professional Luxor Color". Den består av användbara och naturliga ingredienser, som levereras från Tyskland, Frankrike och Schweiz, som ger näring och skyddar håret. Färgen har blivit särskilt populär bland kvinnor som föredrar hemfärgning på grund av sin låga kostnad.

Verktyget klarar inte bara blekningsuppgiften, utan ger näring till ditt hår med användbara komponenter och torkar dem inte alls. Hår, tack vare denna produkt kommer att vara vacker, iriserande i ljuset, nyans. På internet kan du hitta många recensioner med bilder av resultaten.

9 Ollin Megapolis Blond Powder

Företaget "Ollin" håller takt med tiderna. När man skapade clarifier "Megapolis Blond Powder", använde företaget högkvalitativa komponenter, konsulterade med de bästa professionella runt om i världen. Många stylister och helt enkelt älskare har länge använt den här produkten.

"Megapolis Blond Powder" är ett kvalitetspulver för hårlättnad, som innehåller arganolja, vilket ger näring och skyddar håret från att torka ut. Färgen ger en mångfärgad glans och ljus färg och innehåller inte ammoniak, tvärtom bara mätta och användbara komponenter. Du får en underbar ljuseffekt efter första användningen, utan att skada hårstrukturen.

8 Revlon Professional Blonde Up

Revlon har ett brett utbud av produkter, eftersom företaget är specialiserat på många områden inom tillverkningen av kosmetika. För högkvalitativ hårljus, erbjuder varumärket Revlon Professional Blonde Up-pasta. Trots det låga priset är produkten inte sämre i kvalitet till det bästa sättet att lätta håret.

Med det får du ett rikt resultat och du kommer att se ljusa och mjuka krullar, helt oskadd av blekningsproceduren. Pastan förbrukas mycket ekonomiskt, vilket utan tvekan är ett plus i ögonen på ägarna av långt hår. Den här en av de bästa klargörarna har många positiva, rave recensioner.

7 Matrix Light Master

Märket ger dig möjligheten att förverkliga dina drömmar om att bli blondin och erbjuda en av de bästa ljusprodukterna på marknaden - "Matrix Light Master". Tack vare detta pulver får du en trevlig och rik hårskugga. Mycket nöjd med kvaliteten på dess tillämpning, eftersom den här processen blir väldigt enkel och snabb.

Produkten torkar inte praktiskt taget håret, vilket vanligtvis är karakteristiskt för ljusfärger och pulver. Det enda negativa är ett stort pris, men för salon-effektens skull är det självklart värt att spendera. Efter alla blekningsprocedurer, för att upprätthålla färg och återställa skadat hår, antyder varumärket att man använder egna produktionsmedel.

6 Goldwell Oxycur Platin Dust-Free Topchic

Salongmästare har litat på Goldwell Oxycur Platin Dust-Free Topchic-färg i mer än 50 år, eftersom verktyget kan ge håret en otroligt mångfacetterad glans och rik nyans. Komponenterna i produkten torkar inte ut håret, utan matar och skyddar det, för vilket Goldwell har fått utmärkelser mer än en gång och har lyckats vinna en armé av fans nu.

Appliceringen är också mycket bekväm, färgen faller jämnt och försiktigt. På grund av kompositionens speciella formel bleker produkten hård hård intensivt. På Internet ser du ett stort antal positiva recensioner om denna färg. "Goldwell Oxycur Platin Dust Free Topchic" används inte bara i utställningslokaler; Vanliga kvinnor litar också på produktens kvalitet och effektivitet.

5 C: ENKO Super Blond Plus

"С: ЕНКО" - ett varumärke som producerar högkvalitativa kosmetika för hårets skönhet. I det breda sortimentet av företaget hittar du universellt lätta pulver "Super Blond Plus", vilket gör att du kan uppnå en platina blondin utan att gulna. Verktyget kan lätta ditt hår upp till 6 eller 7 toner, vilket ger en jämn och cool färg.

Bland annat innehåller pulvret ett vitaminkomplex som närmar sig håret och skyddar det. Denna produkt kan kallas universell, eftersom den kan användas för att markera och färglägga hår. Nackdelen kan vara ganska oekonomiska utgifter för medel, men det är inte alls skrämmande på grund av det låga priset. Ett viktigt faktum är att företaget ägnar stor uppmärksamhet åt miljöskydd och använder därför naturliga och miljövänliga råvaror.

4 Kapous Bleaching Powder

"Bleaching Powder" är ett underbart pulver för att lätta håret, vilket är favorit för många tjejer. På internet kan du hitta ett stort antal positiva och entusiastiska recensioner av denna produkt. Blekmedlet används enkelt av både yrkesverksamma och amatörer. Klararen förbrukas mycket ekonomiskt, men tyvärr har kitet inte en mätsked, vilket inte är mycket bekvämt.

Ett annat plus kommer att vara ett behagligt menthol luktmedel. För att inte överdriva håret är det värt att applicera en balsam efter ljussättet. I mer än 15 år litar kvinnor på håret på den här produkten, eftersom varumärket tillverkar alla produkter som använder modern teknik och formler som lovar maximal effekt.

3 L'Oreal Blond Studio Platinum Plus

Ett av de mest kända franska företagen för framställning av dekorativa och omtänksamma kosmetika, erbjuder en pasta för intensiv blekning för 6-7 toner - "Blond Studio Platinum Plus". Produkten har ingen skarp lukt, och produkten är baserad på användbara komponenter, till exempel vit bivax, vilket släpper hela hårets yta och närmar sig det.

Tydliga instruktioner tillåter inte att du misstänker proportionerna, och de sparsamma komponenterna bryter inte hårstrukturen. Märket lyckas skapa högkvalitativa produkter tack vare samarbete med ledande makeupartister, kosmetologer och hudläkare.

2 Kallos blekningspulver

Kallos använder uteslutande professionell innovativ teknik för att skapa varje produkt. I arsenalen i det ungerska varumärket finns ett ljusspulver, som med enkla och enkla steg leder dig till en underbar kall blond. Tack vare verktyget får du en jämn och rik hårfärg.

Det används ofta i professionella salonger, men tack vare tydliga och tydligt formulerade instruktioner används clarifier i hemmet. Färgen har närande och stramande egenskaper och har en stor mängd positiva återkopplingar från fans av denna produkt.

1 Schwarzkopf Igora Vario Blond Extra Power

Schwarzkopf är ett av de mest kända företag som bryr sig om hårets skönhet och hälsa. I händelse av att en tjej är förbryllad genom valet av ett lättnadsmedel, kan varumärket erbjuda ett utmärkt verktyg som garanterar perfektion av noggrann blekning - "Schwarzkopf Igora Vario Blond Extra Power". Verktyget innehåller ett komplex av olika aminosyror, och en speciell krämig textur är lämplig för enhetlig och noggrann applikation.

Produkten har en liten nackdel: Torka håret, men detta kan åtgärdas genom att man först applicerar olja som kokosnöt i håret. Dessutom kan du på Schwarzkopfs officiella hemsida hitta och utforska olika färgämnen, hårklipp och hårvårdstips.

Hur man noggrant missfärger hår. Mjukt ljusande hår

Varje kvinna behöver en förändring i hennes liv från tid till annan. Dessa ögonblick åtföljs av en önskan att förändra sitt utseende. Ofta tappar tjejer till lätta hår. Någon efter det första försöket är fortfarande missnöjd med resultatet och återvänder till sin vanliga nyans. Andra hittar en ton som betonar sin individualitet och uppdaterar regelbundet den förvärvade färgen.

Beslutade att radikalt ändra bilden? Då kommer Estelle clarifier att hjälpa till att uppnå önskat resultat. I artikeln kommer vi att prata om de verktyg som hjälper till att uppnå önskad färg utan att det går för hårets hälsa. Det är väldigt viktigt att vara medveten om valet av klarare och tonen som passar ditt hår.

Vad blondar?

Blondation är processen genom vilket nativt pigment avlägsnas från krullarna med användning av kemiska reaktioner. På plats är det ett ljust färgämne. Den primära strukturen efter dessa åtgärder är bruten, så det är viktigt att använda de bästa ljusmedel för hår. Efter proceduren måste du använda näringsmask för färgade lockar. Först kommer de att hjälpa till att återställa skadat hår. För det andra kommer de att ge näring under en lång tid, därför kommer attraktiv glans och skugga att förbli.

Det är nödvändigt att välja en hårklarare individuellt. "Estel" är ett beprövat varumärke, så det råder ingen tvekan om produktkvaliteten, särskilt eftersom detta bekräftas av recensioner av nöjda kunder. I linjen i företaget finns flera alternativ för clarifiers för olika behov och typer av hår. Berätta sedan mer om dem.

Ljusspulver Essex Super Blond Plus

Brighteningpulver - de bästa ljusmedel för hår, som endast används i salongförhållanden. De är effektiva, men hemma är användningen av sådana medel farlig. Intensiteten regleras med oxider (3-12%). Det är bättre att inte riskera hårets hälsa och låta proffs arbeta med det.

Essex Super Blond Plus är Estelle pulver, vilket kommer att lätta krullarna med 5-6 toner. Ett fint plus med denna färgmetod är frånvaron av för mycket lukt.

För att börja färglägga, bereda blekningsblandningen. Ta oxigent från 3 till 9%. Observera proportionen - 2-3 delar oxid till 1 del av pulver. Glöm inte säkerheten. Innan du använder, försök pulvret vid förekomsten av allergiska reaktioner. Om du använder en oxygenator med 9%, se till att blandningen inte kommer i hårbotten.

Ultra Blond De Luxe Pulver

Ultra Blond De Luxe, precis som tidigare klarare, är Estelle pulver för intensiv förtydligande. Det används ofta i skönhetssalonger för blonding, även om den ursprungliga färgen är för mörk. Håret lyser upp till 7 toner. Samtidigt som man observerar teknik- och säkerhetsreglerna, kommer håret att fortsätta att vara levande och behagligt att röra vid. Förresten har den färdiga blandningen inte för hårda luktar, vilket naturligtvis gör färgprocessen mer behaglig.

För att förbereda Estelle ljusspulver måste du kombinera det med oxigent (3-12%). På en del av pulvret ska vara 2 delar oxid. Utan viss kunskap inom hårfärgning är det svårt att bestämma hur mycket syre behövs, därför rekommenderas att lita på en professionell.

Under målningen glöm inte bort säkerhetsåtgärderna. Om oxiden är över 9%, se till att den inte kommer i kontakt med huden. Var noga med att applicera ett allergitest innan du applicerar Estelle ljusspulver.

Feedbacken är positiv. Kvinnor hävdar att deras hårfärg behagligt nöjde dem, deras hår förvärvade glans och färgmättnad.

Estel Kvalitet formel - mjuk lysande gel

Estel Quality formel är en mild hårfärg. Det lyser inte bara kretsarna med 1-2 toner, men ger näring och fuktar dem. Som en del av verktyget finns de nödvändiga vitaminerna. Efter färgning, krullarna förvärva en vacker, rik färg, liksom ett behagligt utseende glans och silkiness.

Gelklararen "Estelle" är en säker variant av färgning, men du behöver fortfarande göra ett allergitest på huden, eftersom det finns möjlighet till individuell intolerans mot gelkomponenterna.

Det är värt att undersöka yttranden innan du väljer en hårklarare. Recensioner av Estel Quality formel varierar. Samtidigt kom majoriteten överens om att verktyget passar perfekt för ljusklarering.

Effektiv krämfärg Solo Super Blond Estel

Solo Super Blond är ett lysmedel säkert, inte bara för professionell användning utan även för hemmabruk. Dess effekt på lockar passerar försiktigt, utan att skada dem. På grund av den krämiga formen ger den enkel applicering och jämn fördelning över hela längden. Han kan lysa håret 5-6 toner. Samtidigt kommer grädden att hålla silke, jämnhet och mjukhet.

Endast Super Blond färg

Endast Super Blond - Estelle brightener, säker för hemanvändning. Den har en ljus krämig konsistens. Detta bidrar till en enkel och jämn fördelning av färg längs hårets längd. Sammansättningen innehåller vitaminer och element som hjälper till att skydda håret under färgning. Kompositionen är ganska mild, men fortfarande efter målning, använd en näringsintensitet - upp till 5 toner.

Hur man använder clarifiers? Säkerhetsåtgärder

Praktiskt taget gäller alla regler för förtydligande som för vanlig färgning. Under vilka omständigheter är det bättre att undvika att blonda:

 • Om du märker sår eller nötning på huvudets hud. I detta fall vänta tills fullständig läkning.
 • Vid allergi mot någon av de kosmetiska komponenterna.
 • Under menstruationscykeln. I kroppen finns det allvarliga fluktuationer i hormonnivåerna, så resultatet kan vara oväntat.
 • Vid amning eller graviditet. Kroppen är helt ombyggd, så det är omöjligt att förutsäga vad som kommer att hända vid utgången. Dessutom är det under denna period bättre att undvika överdriven exponering för kroppen.
 • Efter kemisk rätning eller krökning bör håret ta minst 2 veckor.
 • Om du har färgat ditt hår, men är olyckligt med resultatet, skyndar du inte omedelbart för att återföras till frisören. Innan nästa exponering måste du vänta minst 14 dagar.

För att färgen ska fungera korrekt, fortsätt i följande ordning:

 1. Förbered Estelle klarare (oxid + klarare).
 2. Basera på dina behov, fördela verktyget längs krullarnas längd.
 3. Lämna blandningen vid den tid som rekommenderas av tillverkaren (den skiljer sig beroende på vald färg och önskad intensitet).
 4. Skölj håret med vatten tills helt transparent färg.
 5. Dessutom tvätta håret med schampo.
 6. Foder och fukt hår med en mask eller en balsam.
 7. I vissa fall krävs ytterligare tonade för att bli av med yellowness. Använd en mängd olika tonade schampon med ett lila pigment. Kom ihåg att balsam är också effektiva.

Äntligen

Ljusspulver "Estel" är en högkvalitativ produkt. Ett kompetent tillvägagångssätt för färgning och val av produkter samt överensstämmelse med alla säkerhetsåtgärder leder dig till önskat resultat: färgen blir ljus, rik och håret kommer att förbli jämnt och silkeslitet.

Vackra lockar - det här är drömmen om varje tjej. Estel är ett varumärke som har förtroende för både yrkesverksamma och flickor som föredrar självfärgning. Kom ihåg att hårets hälsa och skönhet beror bara på dina ansträngningar och önskan att göra dig själv oöverträffad. Älska dig själv och ta hand om skönhet!

Blont hår är alltid på mode, det är inte för ingenting att kvinnor med blont hår alltid ser lite yngre ut och är mer attraktiva för manliga kön. Men här är hur man uppnår blont hår, utan att tillgripa skadliga kemikalier som finns i någon färg. Och den gula nyansen förstör ofta hela utseendet. Dessutom är det ständigt nödvändigt att tona omkroppade rötter. Ljushår hemma med folkrättsmedel är tillgänglig för varje kvinna.

Brightening hårfärg

Alla vet att frekvent färgning av håret förstör deras struktur, gör dem torra och spröda, berövar glans. Men det visar sig att det finns verktyg som låter dig färga ditt hår hemma, utan att använda färger. Sådana medel är uppdelade i naturliga och artificiella.

De naturliga och billigaste är koncentrerade citronsaft, som säljs i livsmedelsbutiker. Citronsyra är inte lämplig för detta ändamål. Detta koncentrat måste spädas med väteperoxid i ett förhållande 1: 1 och använd denna blandning varje gång innan huvudet tvättas. Masken ska lämnas i ungefär en timme.

Du kommer att behöva från 4 till 7 gånger så att håret blir en trevlig gyllene nyans. Samtidigt ser hårfärgen väldigt naturligt ut, det finns ingen yellowness, och viktigast av allt är håret efter lätta att vara mjukt och silkeslärt att röra, hälsosamt och starkt.

För mer information om lätta hår med folkmedicin, se videon:

Brightening hår utan färgämne (folkmedicin)

Den andra kända metoden att lätta håret är apotekskamomill. 100 gram gräs ska hällas med två glas vatten och kokas i 5 minuter. Sedan tillsätt 30 g glycerin till den filtrerade buljongen och applicera blandningen i 30-60 minuter före varje tvättning av huvudet. Detta recept är lämpligt för dem som naturligt har ljus, mörkblond, asfär, brun hårfärg. Denna mask kommer att lysa och uppdatera hår, stärka dem, få dem att lysa. Denna mask kan användas så länge som önskat, förtydligandet kommer att vara mycket försiktig och mild.

Ett annat naturligt recept för lätta hår utan färg kommer att glädja dig med sin enkelhet och tillgänglighet, och viktigast av allt, de fördelar som denna mask kommer att medföra. Du behöver rabarber och högkvalitativt äpple eller vinäger, som ska blandas i ett 2: 1-förhållande. Denna blandning bör kokas i ca 15 minuter, spänning och applicera på hår i ungefär 2-3 veckor före tvätt. Sedan för att behålla färgen på masken ska göras en gång i veckan.

Receptet på naturlig färg för att lätta håret

Detta recept är mer komplicerat, men också mer effektivt. Med denna färg kan du ständigt bibehålla ett hälsosamt och välskött utseende av hår, och undviker kemiska färgämnen.

Först måste du förbereda vätska, som kommer att ligga till grund för färg. Det påminner italiensk likör "Limoncello". Zest av 7 citroner häll ett glas 95% alkohol i 10 dagar. Glasbehållaren ska skakas flera gånger om dagen. Lägg sedan till ett glas vatten där 250 g socker är upplöst. Insistera ytterligare 5 dagar. Spänn blandningen, vätskan är klar.

Den andra etappen av förberedelsen. Hackad Rabarber (50g) Häll 500 ml äppelcidervinäger och koka i 15 minuter. Lägg till 50 g kamomillblommor och 20g kalendula. Koka ytterligare 5 minuter. Stryk buljongen, tillsätt 50 g honung från akacia, juice av två citroner och sprit. Den resulterande hårfärgen kan blandas med hårbalsam. Applicera blandningen i 15-20 minuter på torrt hår. Tvätta sedan ditt hår.

Alternativ hårfärgning

I slutet av artikeln kan vi erbjuda hårfärg på alternativa sätt. Så hårstrukturen förblir intakt. Tvärtom, håret stärks och näring, blir starkare.

Genom mycket mjuka färgämnen kan tillskrivas olja för att förtydliga FarmaVita. Med det kan du lätta ditt hår med så många som fyra toner. Nyanser kommer att vara varma, levande. Sammansättningen av extrakten av fänkål, mynta, nässla. 500g olja kostar cirka 1400 rubel. Huvudförhållandet är appliceringen av olja på tidigare obestämt hår.

Annan olja "Solaris", som kan lysa med 2-4 toner, priset per liter flaska är 2500 rubel. Används även endast för naturligt hår.

Men den bio-laminerande färgen Finest Pigments kan appliceras på tidigare målat hår. Det tonar och ljusar lite håret. Denna färg inramar (laminat) varje hår, vilket gör att du kan släta, skydda håret mot skadliga influenser. Hår läker, börjar skina och ser bara fantastiskt ut. Kostnaden för en 280 ml flaska är ca 2800 rubel.

Om förtydligande av hårklarerare Syoss, se nedan:

Inte bara brunetter och brunhårda kvinnor tänder håret, blondinerna själva står inte åt sidan. Ofta är tjejer överväldigade av en önskan om att göra deras naturliga pigment ljusare eller ge dem en varm eller kall ton. Den frekventa användningen av ljussmedel, även med salongvård, är dock fylld av negativa förändringar i hårstrukturen. De blir lös, tråkiga, spröda, börjar splittras. Moderna metoder för färgning kan göra processen att blonda mer mild.

Modern teknik för mild hårstrålning

För tillfället finns det flera alternativ för noggrann upplysning av det naturliga hårpigmentet. För det mesta är de lämpliga för tjejer med ljusbruna krullar och för inte för mörka brunhåriga kvinnor.

- Silkfärgning kan användas med en liten lättnad av håret i 1-2 toner, och med förbättrad blondning med ljussättning upp till 8 toner. Denna teknik är mer godartad på grund av det faktum att ammoniak, som traumerar krullarna, inte används i de använda produkterna. Det kan dock inte hävdas att denna metod är helt säker. Som med någon färgning har det en effekt på hårets struktur, vilket gör att det blir tunnare och torrare. För att neutralisera den destruktiva effekten av läkemedlet, innan den appliceras, behandlas krullarna med en läkningskomposition och mjukas därefter med en luftkonditioneringsanordning innehållande silke. Som ett resultat börjar även det initialt skadade håret se slätare och friskare ut. Silkfärgning bidrar till att klara av grått hår, och kan också ge ett yngre och mer eftergivligt utseende till ålderskrullningar. Dessutom används hypoallergena medel i denna metod, och det kan även rekommenderas till kvinnor med känslig hud.

- Ett annat alternativ för mild förtydligande är fransk uppmärksamhet. Det gör håret ljusare med 3-4 toner, därför är det endast lämpligt för blonda flickor. På brunetter och mörkbrunhåriga kvinnor kommer denna typ av belysning att vara nästan omärklig. För att klargöra krullarna med hjälp av denna metod används en mild färg som appliceras på naturliga krullningar utan förblonding. Resultatet är effekten av knappt märkbart bränt hår. De komponenter som utgör grunden för preparatet fläckar försiktigt krullarna och förstör inte deras struktur, varigenom håret förblir friskt och välskött.

Brightening hår hemma

Det mest ofarliga sättet betraktas som klargörandet av hemmet. Dessa procedurer kommer inte att ge dina lås en trendig färg, men de kommer att hålla ditt hår friskt och vackert utseende. Lättare hår kan använda masker baserade på honung och citron. Honungskomposition appliceras på håret i 8 timmar, huvudet för att spara värme omslagen med en handduk. Tvätta av masken med vatten blandat med citronsaft. Förresten hjälper sköljning av hår i vatten med tillsats av citronsaft eller ingefäradekok också att lätta upp det naturliga pigmentet.

Med någon av dessa metoder kan du göra ditt hår lättare. Varje metod har sina fördelar och nackdelar. Silkfärgning är den mest effektiva, men också dyrare proceduren. Fransk markering ändrar inte hårets färg helt, men ger dem bara vackra ljusa höjdpunkter. Förtydligande av krullningar i hemmet ger ingen hälsorisk, men resultatet är mindre uttalat.

De som vill lätta håret bör förstå att det inte finns några helt ofarliga färger och produkter. Utan att ändra strukturen är det omöjligt att göra håret lättare, och eventuella intrång i organiskt material är fylld med ett brott mot cellulära strukturer - det går inte utan spår.

Till och med ett helt naturligt, försiktigt hemhjälp torkar keratinstänger för att "döda" melanin, och de kemiska komponenterna verkar på det och invaderar djupt in i håret.

Därför är frågan när man väljer ljussättningen alltid värt det - hur man lättar håret, orsakar minimal skada, och om de lovar att lätta och stärka samtidigt, fuskar de på förhand. Tro att sådana herrar inte borde vara.

För att skydda håret så mycket som möjligt bör dess tillstånd analyseras före proceduren: kvalitet och färg. Om håret har blivit ljus eller färgat nyligen, och strängerna är torra eller spröda, bör du temperera lusten och först och främst förbättra dem med kosmetiska eller hemmetoder: masker och balm.

Det är lämpligt att förbereda sig för lätta hår i förväg i 2-3 veckor, oberoende av krullarnas kvalitet. En extra foder tillhandahålls mest effektivt av masker från vegetabiliska oljor - oliv, ricin, burdock, mandel, nässla - som appliceras på rötterna och locken.

Masker står i ungefär en timme, skölj sedan med schampo. Förhindrande kurs - 1 mask per vecka. För att förbättra verkan av de aktiva komponenterna uppfriskande oljor tillsatta till dem som aktivatorer av eteriska oljor - Ilan-ylang, rosmarin, citron, gran, ceder - 4 droppar per matsked basolja.

Om kemiska färgämnen väljs för att lätta håret, verkar fläckfärg eller blekningspulver noggrantare. Dessa verktyg kan både nyans och ljusa samtidigt, beroende på användningsmetod, men de kan inte helt förstöra melanin. Håret blir lättare i flera toner, men det är omöjligt att bli en blondin.

Den mest skonsamma och dyra hårförtydligaren vid kränkning av färgteknik kan orsaka irreversibel skada, så innan du applicerar färgen på håret bör du läsa instruktionerna.

Men det finns allmänna regler som bör följas när man använder industriell kosmetika.

 1. Färgen appliceras på det "smutsiga" håret. Efter tvättning bör minst 3-4 dagar passera;
 2. Fukta inte håret innan du målar
 3. Vid användning av väteperoxid beror koncentrationen av lösningen på densitetens täthet. Mjuka lungor - från 3 till 6%, tät elastik - upp till 8%;
 4. Om det inte fungerade i taget för att uppnå önskat resultat, upprepas proceduren efter några dagar efter samma regler.
 5. Färgstrukturen appliceras från en näbb;
 6. Täck inte huvudet med plastplast med radikal ljussättning, om effekten på hårsäckarna stärks kommer de att helt enkelt dö av och krullarna kommer att förbli i tanken där färgen tvättas bort.

Efter klar, bör den huvudsakliga skadan neutraliseras, för detta ändamål efter avfärgning strängen sköljs med surgjort vatten: 1 liter vatten - 3 matskedar av citronsaft eller äppelcidervinäger 1.

Efter 2-3 dagar måste du börja göra näringsmässiga masker.

Nuans av förtydligande

Blont hår för att lätta håret utan att håret skadas kommer att lyfta fram. Bär det bättre i salongförhållandena. Ett delvis blekt huvud "spelar" med alla färger, ser mer voluminöst ut, och eftersom strukturen inte är trasig i alla strängar finns det nästan inga problem med restaurering.

Brunetter bör också kontaktas i salongen - proceduren hemma kommer sannolikt att besvikna - krullarna blir gula eller halmfärgade, vilket ändå, utan att vända sig till en erfaren mästare, det blir omöjligt att ta bort.

Tinting regrown rötter, honung bör läggas till färgämnet.

För att lätta upp till 1-2 toner är det bättre att använda tonics eller lysande schampon - de gör mindre skada än resistenta färger med väteperoxid eller ammoniak.

För närvarande har ljusa tips kommit in i mode - den här färgen kallas ombre. Detta är ett mer mildt sätt än alla andra måttfärder - skadade ändar skäras, bevaras utseendeens estetik. För att ge den här effekten bör du kamma kretsens spetsar med en frekvent kam som ett lager av färg applicerades på. Det är lämpligt att sätta i ändarna i folie efter proceduren.

Om resultatet inte är tillfredsställande är det lätt att bli av med de färgade spetsarna, eller måla på samma sätt. Om du vill tända upp med 1 eller 2 toner, och det är synd att förstöra ditt hår, bör du komma ihåg folkens metoder.

Folkmedel för noggrann förtydligande

 • Det vanligaste sättet att lätta folkmedicin - med kamomill.

Omedelbart är resultatet omöjligt att uppnå, men om du applicerar en stark lösning av växtmaterial regelbundet, så inom 3-4 månader kan du få en ljusare ton, även mörkbrunhåriga kvinnor.

Insistera stark infusion - 4 matskedar per kopp kokande vatten, färgen ska bli mörk. Därefter filtreras vätskan, späds ut med 1-1,5 liter vatten och efter varje tvättning av huvudet suger de ett hårhår i det - ingen anledning att tvätta den av;

 • Mårhårda kvinnor kan bli spektakulära blondiner med iriserande trådar - som efter
  melirovaniya - med citronsaft. Denna primitiva klarare fördelas jämt över hela längden efter att ha tvättat huvudet och torkats under inflytande av naturlig ultraviolett - det vill säga i solen.

Citronsaft torkar hår, detta bör övervägas. Om hårets kvalitet är problematisk, bör du efter proceduren kombinera krullarna i flera dagar och släppa några droppar mandelolja på kammen i förväg.

Det visar sig att neutralisera skadlig effekt av citronsyra genom att späda saften med vatten - proportioner 1/3. I detta fall är det lämpligt att fördela produkten längs strängarna med hjälp av en sprayflaska. Naturligtvis kommer effekten att försvagas, och det kommer att bli nödvändigt att upprepa behandlingen 3-4 gånger.

 • Liknande citron verkar ljus öl.

Ta bort 2-3 toner hjälper frisk honung. Först tvättas huvudet med schampo, i vilken en del tättes en tesked bakpulver. Sedan appliceras honung längs hela längden till ett fuktigt hårhår och hålls under filmen för natten. Denna metod kommer att hjälpa mörkahåriga kvinnor att skaffa en ljusbrun färg, med brunhåriga kvinnor kommer färgar krullarna i blont honung;

 • Den säkraste förtydligandet utförs med hjälp av kefir.
 • under mycket lång tid är det nödvändigt att hålla färgkompositionen på huvudet - upp till 10 timmar;
 • chansen är att håret ska perepet i rötterna och folliklarna kommer att försvaga.

För att neutralisera de skadliga effekterna bör regelbundet polyeten avlägsnas, och strängar ska sorteras ut - detta hjälper till att kyla rötterna.

Färgrecept:

 • äggula
 • en kvart kopp kefir;
 • saft från halv citron
 • Cognac - 40 gram.

Ingredienser blandas och appliceras på vått rent hår. Tvätta av utan att använda tvättmedel med alkali.

Om det är svårt att ta bort "färg" kan du skumma en annan äggula och applicera på huvudet. Färglös henna är till salu för att lätta håret.

Detta färgämne är också naturligt, som vanligt henna, det är bara det som tillverkas inte från löven av L., men från stammarna av denna växt.

Målningsproceduren utförs som i tillämpningen av konventionell henna. Efter avlägsnande av färgämnet är det lämpligt att skölja med surgjort vatten. Du bör inte omedelbart tillämpa industrifärger, om du vill lysa upp med 1-2 toner - i det här fallet är det önskvärt att stoppa valet på folkmedicinska lösningar.

Om det beslutas att ändra bilden radikalt, kommer det inte att fungera utan färg som innehåller ammoniak eller väteperoxid. I dessa fall är det nödvändigt att utbilda sig för att bevara hårets struktur och kvalitet.

Blont hår är alltid kopplat till kvinnlighet och ömhet. Med rätt val av nyanser blond och sant kan bilden bli ljusare och fräschare. Experimentera, det är väldigt viktigt att ta hand om inte bara färgen, men också av hårets hälsa.

När du utför färgproceduren i skönhetssalongen är det viktigaste att hitta en bra mästare.
Om en tjej arbetar självständigt om att ändra sin bild ska hon kompetent välja och tillämpa en klarare.

Lysmedel används för att helt eller delvis bleka håret innan färgkompositionen appliceras.

Det är nödvändigt i fall där en tjej bestämmer sig för att göra henne krullar några toner ljusare eller ändra sin färg dramatiskt.

Det är möjligt att bearbeta clarifier både naturliga och färgade strängar.

Läkemedlets verkan baseras på avslöjandet av keratinflakor som skyddar stavarna mot yttre påverkan och förstörelsen av melanin - pigmentet som är ansvarigt för hårfärgen.

Nivån av förstörelse beror på klargörarens sammansättning och tiden för dess påverkan.

Små partiklar slits av från melanin, som avlägsnas med vatten under efterföljande schamponering. Ju mindre pigmentet kvarstår i hårstrukturen desto ljusare blir de. Om melanin fullständigt förstörs bildas tomrum i stavarna, krullarna blir vita och porösa.

Absolut harmlöst ljusmedel finns inte. Vilket blekmedel som helst skadar håret, annars skulle deras skugga inte förändras. Men det är viktigt att välja de medel som har den mest noggranna effekten.

struktur

Basämnena för klargörande medel är väteperoxid och persulfater. Väteperoxid är ansvarig för oxidationen av melanin. Reagerar med andra ämnen, det bryter ner i vatten och aktivt syre, vilket förstör det naturliga eller artificiella pigmentet. Koncentrationen av väteperoxid i preparat varierar från 3 till 12%.

Persulfater är salter som förbättrar klareringsreaktionen. Ammoniumpersulfat används mest. När det blandas med vatten eller väteperoxid frigörs ammoniak. Han öppnar det håriga hårskiktet (nagelbandet), vilket gör att resten av drogen kan tränga in i den. Ammoniak har en skarp arom och irriterande effekt på huden och slemhinnorna.

Vissa tillverkare ersätter ammoniumpersulfat med kalium- och natriumsalter eller andra alkaliska komponenter som "lossar" nagelbandet. Sådana verktyg luktar bra, men har samma skadliga effekt på håret.

Formuleringen av klargörande medel kompletteras ofta med oljor, vitaminer och andra vårdande ingredienser. De är nödvändiga för att lägga till sken på den skadade i processen med blekning, liksom återfuktar och släpper dem.

Hur man använder

Algoritmen för applicering av hårklarare beror på dess typ.
Men i alla fall måste du följa tre regler:

 • gör ett allergitest - applicera en liten mängd av produkten på huden bakom örat och vänta 30-40 minuter efter reaktionen;
 • Tvätta inte håret i 48 timmar innan du målar, så att sebaceous körtelns hemlighet skyddar integumentet från aggressiva ämnen.
 • överge proceduren om det finns sår, sår och inflammerade element i hårbotten.

Efter lättnad kräver håret särskild vård - ytterligare näring och hydratisering. Detta kommer att hjälpa masker, oljor och andra verktyg. Dessutom är det värt att minimera de termiska effekterna på dem.

Du kan justera exponeringsperioden för att måla dig själv. Någon gång efter appliceringen är det nödvändigt att skilja en liten strand från ett ogenomskinligt område, skölj det och titta på den resulterande nyansen.

På videon hur man använder clarifier

Hur man väljer

När du väljer en hårklarare, överväga följande funktioner:

nyans

Färgen visas på förpackningen, men det faktiska resultatet kan skilja sig från det som tillverkaren lovade.

Den ursprungliga nyansen påverkas av den ursprungliga tonen, närvaron av artificiella pigment i hårstrukturen, hårfunktionerna och så vidare. Naturliga krullar missfärgas snabbare och starkare än förfärgade.

Vissa klarare bara missfärger, andra - ger samtidigt skugga.

Det senare alternativet är lämpligt för tjejer med blonda krullar som vill ändra bilden lite.

Blekmedel utan tillsatser behöver brunhåriga kvinnor och brunetter.

Andra populära verktyg

Förutom ovanstående är följande hårljusprodukter alltid populära:

- krämigt verktyg som försiktigt påverkar håret, om det används tillsammans med balm.
Ljusar på 5 nivåer.

- blekmedel, samverkar med aktivatorn. Strukturen innehåller ämnen som bryr sig om håret och hårbotten. Den har en mandel smak.
Lättar för 6-8 toner.

- klarare i form av pulver, som måste kombineras med ett oxidationsmedel
Missfärgningar på 6-7 nivåer. Irriterar inte huden. Maj över torrt hår.

- Ljuskrämer, kännetecknad av mild exponering.
Tillsammans med oxidationsmedlet missfärgar 8 toner. Innehåller silkesjoner, olivolja och keratin.

- Pulver som kan missfärga 6-8 nivåer. Det är nödvändigt att kombinera med peroxan. Verktyget håller håret mjukt.

- Pulver, vilket gör krullarna lättare med 7 toner. Pulvret blandas med en oxidantkräm. Kompositionen innehåller panthenol, vilket förhindrar håravfall av hår.

Och om folkmedel för svett under armarna kan läsas

Det är inte ovanligt för en revisor när man betalar ett belopp till en anställd, frågar: är denna utbetalning av personskatt och försäkringspremier? Tar det hänsyn till skattemässiga ändamål? Beräkning.
Arbetad deltidsmånad: hur man beräknar lönNästa Artikel
Experter rekommenderar: hur man räta ut håret efter en perm hemma?