TOP 15 naturliga schampon som enkelt kan göra hemma


Idén om allt naturligt och organiskt är väldigt relevant i vår tid. Denna trend har påverkat olika områden av skönhet och vård för håret är inget undantag.

Idag försöker många människor hitta säkra alternativ för att ersätta färdiga produkter. Därför kommer vi i denna artikel att diskutera hur man gör ett schampo med egna händer hemma.

De flesta butiksrenare för hår innehåller natriumlaurylsulfat. Detta billiga och effektivt skummande ämne har utmärkta rengörings- och emulgeringsegenskaper.

Men det är inte så säkert för lockar, om du använder det för ofta. Vissa industriella schampon orsakar irritation i hårbotten och överdriven håravfall. I de flesta fall skyller vi hårt vatten eller dåliga miljöförhållanden.

Men allt blir klart så snart du börjar läsa etiketten på ditt vanliga schampo, vilket du regelbundet använder. Jag tror att många av er försökte byta till naturvård, vissa tyckte om den här metoden, andra återvände till konventionella medel.

Ingredienser för organisk schampo

Om du bestämmer dig för att skapa en naturlig rengöring, är det bäst att utforska fördelarna med varje komponent som används i receptet och lära sig om fördelarna.

Huvudkomponenterna i schampot kan vara:

 1. Äggula är en bra lotion rengöringsmedel. Den innehåller lecitin, vilket är en emulgeringsmedel. Kycklingfärg tar bort fett och smuts från krullarna. Den passar till och med smalt och smutsigt hår, återupplivar hårsäckarna och lägger täthet på locken.
 2. Kefir är det bästa tvättmedlet för torra lock och hårbotten. Det mjukar och fuktar strängarna, stärker rötterna, eliminerar mjäll och splittrade ändar. Men kan torka ut färgen på färgat hår.
 3. Mjöl. De bästa resultaten ges av råg eller ris (eller till och med en kombination av båda på en gång). Rågmjölet har ett neutralt pH, så det kan inte skada krullarna. Du kan också använda rågbröd. Andra arter är bäst att inte använda, eftersom de innehåller gluten, som håller fast vid strängarna.

Du kan använda olika typer av ler beroende på det specifika syftet:

 • Grön - den mest effektiva i vården av hår. Det här är en bra lösning för en tjock typ av krullar, liksom för att bli av med mjäll. Det rengör huden av fett och smuts, och eliminerar överdriven fettproduktion.
 • Blå - det mest populära alternativet i skötseln av huden och locken. Den är lämplig för dem som vill växa friska och långa strängar. Dessutom förhindrar det skallighet och eliminerar bräcklighet.
 • Svart är ett läkemedel som är lämpligt för torrt och tråkigt hår. Det återställer strängar och pH-nivån i hårbotten, närnar krullarna. Dessutom medför regelbunden användning av svart lera snabbare tillväxt och minskar tvärsnittet.
 • Rosa - naturlig behandling av tunt och svagt hår. Hon kan göra krullarna tjockare och starkare.
 • Röd - Lämplig för känslig hud i huvudet och oljiga trådar. Det lugnar huden, reducerar eventuella allergiska reaktioner efter målningsproceduren.
 • Vit - lägger till mer volym till svagt och gallrande hår. Dessutom återställer den tunna strukturen hos lockar, fuktar och närmar dem, stoppar förlusten.
 • Gul - har antiseptiska egenskaper. Det rensar perfekt hårbotten och minskar utseendet av mjäll.

För ytterligare komponenter lämpliga:

 1. Herbal decoctions. Örter har olika fördelar för hår. Beroende på dina behov kan du välja örter som hjälper till att lösa detta eller det här problemet med krullar.
  • För ljus: kamille och kalendula. Dessa örter ger en lättare effekt.
  • För mörk: nässla och rosmarin. De stimulerar hårsäckar och minskar håravfall, om de tillämpas permanent.
  • Broth eik bark botar mjäll och orsakar sund tillväxt av hår.
 2. Basoljor. Utmärkt näring och fuktar strängarna. Här är några exempel.
  • För torr: avokado, kokosnöt, kakao, shi.
  • För fett: hasselnöt, macadamia, argan, druvfrö.
  • För normal: olivolja, mandel, jojoba.
 3. Eteriska oljor. Stärka effekten av andra komponenter, behandla lockar och hårbotten.
  • För torr: jasmin, apelsin, sandelträ, neroli, enbär, pelargon, rosmarin.
  • För fett: eukalyptus, bergamot, tea tree, grapefrukt, citron, salvia.
  • För normal: lavendel, vanilj, beat, patchouli.
 4. Honung är en organisk antibakteriell och antifungal produkt. Han kommer att hjälpa till att bli av med problem med mjäll. Dessutom ger det mjukhet och jämnhet i håret, inte prilizyvaya.
 5. Aloe juice - ett lagerhus med användbara vitaminer och enzymer som ökar tillväxten av friskt hår. Det normaliserar pH-nivån i hårbotten, vilket kommer att ha en positiv effekt på tillväxten och bibehålla fukt.

Rekommendationer före användning

 1. Till att börja med måste du bestämma din hårtyp. Enligt honom väljer du den nödvändiga organiska produkten som passar dig.
 2. Prova hela tiden med att experimentera med olika recept tills du hittar den som ditt hår tycker mest om.
 3. Naturliga schampon kan inte skumma alls, men det betyder inte att de inte fungerar.
 4. Koka inte pengar för mycket. Eftersom hemlagad schampo inte innehåller konserveringsmedel. Det betyder att det inte kommer att lagras under lång tid.
 5. Börja använda schampo med en gång per vecka. Om resultatet passar dig, gå till två gånger. I det här skedet är det bättre att undvika att använda industriellt schampo, eftersom du måste ge din hårtid för att vänja sig på det naturliga.
 6. Var beredd på den så kallade "övergångsperioden". Att döma av de många recensionerna på Internet kan först tycka att dina strängar är för fet och smutsiga. Detta händer eftersom din hårbotten används för aggressiva tvättmedel, så det fortsätter att producera mycket smörjmedel. Till dess att det används till milda tvättmedel, kommer effekten av feta krökor att bevaras. Det kan ta en hel månad att anpassa sig till naturlig tvättning.

Ekologiska Shampoo Recept

Om du är intresserad, föreslår jag att du försöker följande alternativ för hemlagad schampo som inte är svår att förbereda dig själv.

Lera och oljor för torra krullar

Castor och olivoljor är användbara för skallighet. De har fuktgivande och stimulerande egenskaper som hjälper till att fuktar hårbotten och ge de nödvändiga näringsämnena till hårsäckarna.

Vi gör och använder!

Odla lera med en varm vätska för att få en tjock pasta. Lägg till andra ingredienser och rör om. Sammansättningen fördelas huvudsakligen på hårrötterna och masseras. Då sköljs krullarna är inte hett vatten.

Mitt svarta tehår

Denna komposition bör inte användas regelbundet, eftersom det kan torka håret avsevärt, men blandningen har en bra effekt på fet hud på huvudet.

 • lerpulver (2 msk);
 • olivolja (1 ssk);
 • kycklingblomma (1 st);
 • starkt svart te (2 matskedar).

Vi gör och använder!

Torka lerapulveret med varm ren vätska tills en krämig massa erhålls. Blanda det med andra ingredienser. Vi masserar bara schampot i hårbotten och undviker hårets längd. Låt blandningen i 5 minuter, inte mer, eftersom det inte är en mask. Tvätta sedan strängarna ordentligt med vatten. I slutändan använder vi växtbaserade dekoktioner (nässla eller ekbark).

Sminkverktyg för mörka strängar

Denna organiska botemedel är lämplig för ägare av mörkt hår. Flickor med lätta lock bör undvika att använda kaffe, eftersom det kan ge en gulaktig nyans.

Vi gör och använder!

Kombinera kaffe med senapspulver. Samtidigt använder vi inte omedelbart kaffe i påsar, bara naturliga. Torka dem med ren vätska för att få en tjock pasta. Tillsätt eter och blanda väl. Sätt blandningen på rötterna och försiktigt massage. Tvätta hemlagad schampo med vatten. Låt strängarna torka naturligt.

Rening med volym effekt

Gelatinbaserat schampo recept är ett naturligt botemedel mot tunna och skadade lockar. Det hjälper till att lägga till mer volym till svagt hår, vilket skapar en tunn film på sin yta.

Vi gör och använder!

Lös upp gelatinpulveret i varmt vatten. Låt blandningen stå ett tag (30 minuter) för att skapa önskad konsistens. Tillsätt senapspulver till gelatin. Rör om de övriga ingredienserna tills du får en jämn pasta. Gnid kompositionen i rötterna. Om så önskas, lämna den också på strängarna i 30 minuter. Skölj med ljummet vatten. Förfarandet upprepas två gånger om 7 dagar.

Rengöras med lera och mjöl

Den här versionen av shampoo är universell och passar absolut alla. Lera kommer att ta bort all smuts från hårbotten och håret, medan rågmjöl kommer att närma och fukta dem.

 • lerpulver (1 msk);
 • rågmjöl (1 msk);
 • EM-citron (2-3 k.).

Vi gör och använder!

Kombinera rågmjöl och lera tillsammans. Torka blandningen med varmt vatten för att göra en mjuk pasta. Tillsätt några droppar eter för att skapa citrus arom på locken. Fördela lera i hårbotten och varsamt massera utan att gnugga. Lämna eventuellt i 10 minuter eller skölj omedelbart med varmt vatten.

Lera och ärtmjöl för torra lockar

Ärmjöl är en effektiv behandling för håravfall och är också en stimulator för snabbare tillväxt. Gör kretsar mer lydiga och skyddar dem mot yttre aggressiva faktorer.

 • lerpulver (1 msk);
 • ärtmjöl (1 tsk);
 • EM patchouli (3-4 k.).

Vi gör och använder!

Kombinera komponenterna tillsammans och fyll dem med varmt vatten. Tillsätt så mycket vätska för att göra en tjock pasta. Sätt blandningen på rötterna. Lämna hemlagad schampo i 10 minuter. Skölj med ljummet vatten. Sammanfattningsvis sköljer håret med örtavkok vid viljan.

Nässla och lera mot skallighet

Det här schampot receptet botar håravfall. Nässle har stimulerande egenskaper och hjälper till att återställa krullarna efter alltför hög skaldethet.

 • lerpulver (1 msk);
 • olivolja (1 ssk);
 • avkok av nässla (3 matskedar).

Vi gör och använder!

Utspädd lera Tillsätt olivolja och blanda väl. Applicera blandningen på rötterna utan att gnugga. Lämna shampoo på strängar i 10 minuter. Vi blir inte av med varmt vatten.

Aloe Vera Cleanser

Detta recept är bra för torra och skadade lockar. Aloe i kombination med yoghurt och honung hjälper hårbotten och håret att förbli fuktigt vilket gör dem skina och mjuka.

Vi gör och använder!

Blanda alla ingredienser. Applicera blandningen endast på rötterna, inget behov av längden. Eventuellt lämnar blandningen på trådarna i 20 minuter. Tvätta sedan av med varmt vatten.

Shampoo recept med mjöl och kefir

Denna komposition är lämplig för blont hår. Kombinationen av kefir och honung har effekten av lättnad. Dessutom gör det håret mjukt och glänsande.

Vi gör och använder!

Ta färska kefir och späd dem med mjöl. Blanda inte för flytande. Tillsätt honung och blanda noggrant. Lägg blandningen i hårbotten och massage. Skölj med ljummet vatten. Vi sköljer strängar med örtavkok.

Hemlagad Honungshampoo

Denna struktur passar det upptorkade, rättvisa håret.

 • torkad kamille (4 ss);
 • honung (1 tsk);
 • varmt vatten (1 msk.)

Vi gör och använder!

Fyll kamille med varmt vatten. Ge brygga i en halvtimme. Skölj vätskan och blanda den med honung. Applicera blandningen på håret med massörrörelser. Skölj sedan ditt huvud med rent vatten. Upprepa proceduren två gånger om 7 dagar.

Medel på örter och mjöl

Det kommer att vara användbart att absolut alla. Stärker och läker strängar.

 • rågmjöl (3-4 msk);
 • kycklingblomma (1 st);
 • calendula decoction (1 msk);
 • kamilleavkokning (1 msk.).

Vi gör och använder!

Förbered ört avkok i förväg. För att göra detta, kombinera både örter och häll kokande vatten. Väntar på 30 minuter. Låt det svalna och filtrera vätskan. Vi blandar med andra komponenter. Applicera blandningen på lock och massage. Vi blir inte av med varmt vatten.

Gelatin för fet hår

Kompositionen hjälper till att lugna talgkörtlarna och eliminera det ökade fettinnehållet.

Vi gör och använder!

Lös upp gelatin i varmt vatten. Lägg till andra ingredienser och blanda väl. Applicera blandningen på håret med massörrörelser. Tvätta av med varmt vatten.

Universal med ägg och vodka

Ägget innehåller mycket protein, vilket gör den lämplig för alla typer av krullar. Men om du använder det för ofta kan det torka strängarna, så det är bäst att använda denna schampo en gång i veckan.

Vi gör och använder!

Blanda komponenterna ihop. Applicera blandningen på håret och massage noggrant. Tvätta av utan varmt vatten.

Havregryn för känslig hårbotten

I detta recept använder vi sodavatten i små doser. Vissa använder det som en viktig ingrediens. Gör inte det här! Det rekommenderas inte att använda natron som ett naturligt schampo, eftersom det har ett för högt pH som förstör håret.

 • havregrynflingor (2 matskedar);
 • majsstärkelse (1 msk);
 • bakpulver (0,5 tsk);
 • kamille avkok (3 msk).

Vi gör och använder!

Grind havregryn i en mixer eller använd havremjöl i stället. Blanda alla ingredienser tills du får en jämn pasta. Applicera blandningen på våta strängar med massagerande rörelser. Vi blir av med lite varmt vatten. Sköljda lockar med örttekoko.

Shampoo med citron och gurka

Citron underbart rensar fet hår. Väl avlägsnar överdriven greasiness och samtidigt gör krullarna glänsande. Gurkajuice fuktar hårbotten och lämnar strängar smidiga och fräscha.

Vi gör och använder!

Ta bort huden från citron och gurka. Lägg dem i en mixer och blanda tills en smidig pasta erhålls. Sätt den beredda blandningen på hårbotten och fördela håret på håret. Massera noga och skölj med icke-hett vatten.

Hur man använder självtillverkat verktyg

Här är några regler:

 1. Till att börja med, bara våt håret med vatten.
 2. Sätt på hemlagad schampo på rötterna.
 3. Vi gör ljus massage. Upprepa samma steg som vid användning av konventionellt schampo.
 4. Ekologiskt schampo kan lämnas i 5-10 minuter. Spola omedelbart rekommenderas inte. Naturliga ingredienser kommer att närma huden och absorbera överflödigt fett.
 5. Tvätta strängarna försiktigt under vatten. Vi ser till att alla rester av tvättmedel är helt borttagna (speciellt för mjöl och bröd).
 6. Vi använder decoctions av örter för att skölja lockar. Eller odla äppelcidervinäger (1 msk per 2 liter rent vatten).

Sammanfattningsvis skulle jag säga att trots att naturen och säkerheten hos de produkter som används i hemlagad schampo kan förberedelsen i sig ta en lång tid. En mer minus är en lång beroende. Tja, resten är bara plusser. Du bestämmer dig.

Hälsosam du shag! Vi ses snart!

Den här artikeln är värt att dela med vänner:

Gilla en blogg?
Prenumerera på nya artiklar!

Hur man gör shampoo gör det själv

Utbudet av schampon i butikerna är enormt. Men alla tillverkas i industriella förhållanden, innehåller natriumlaurylsulfat för skumning och parabener som konserveringsmedel. Därför är deras fullständiga säkerhet för hälsan ganska tveksam. Låt oss överväga mer hur man gör ett schampo med egna händer när du kan vara helt säker på naturens och harmlösheten hos dess beståndsdelar. Detta organiska schampo kan tillverkas i 2 versioner: torr eller flytande.

Typer av hemlagad schampo

Torr (fast) schampo

Fördelar: inte kräver närvaro av vatten för att rengöra håret, så oumbärlig i nödsituationer när inget vatten är absolut nödvändigt att rengöra huvudet, samt resor, tjänsteresor, resor. Den har en lång hållbarhetstid.

Nackdelar: Ej lämplig för frekvent användning. Ger inte korrekt hygien, eftersom det med konstant användning bidrar till ansamling av fett i hårrötterna, kan orsaka mjäll.

Dosering: varje torrschampo som representerar ett pulver appliceras försiktigt för att torka håret, försöker fördela det jämnt och masserade dem ett par minuter, försiktigt och noggrant kammade pulver kam med några tänder.

Viktig redaktionell rådgivning

Om du vill förbättra ditt hårs tillstånd, bör du särskilt sköta skampon som du använder. En skrämmande figur - i 96% av de populära märkena av schampo är komponenter som förgiftar kroppen. Huvudämnena, på grund av vilka alla problem, är märkta på etiketterna som natriumlaurylsulfat, natriumlauretsulfat, kokosulfat, PEG. Dessa kemiska komponenter förstör krullarnas struktur, håret blir skört, förlorar elasticitet och styrka, färgen bleknar. Men det värsta är att dessa saker kommer in i levern, hjärtat, lungorna, ackumuleras i organen och kan orsaka cancer. Vi rekommenderar att du inte använder produkterna som innehåller denna kemi. Nyligen analyserade experter från vår redaktionpersonal de sulfatfria schamponerna, där den första platsen togs av medel från företaget Mulsan Сosmetic. Den enda tillverkaren av naturliga kosmetika. Alla produkter tillverkas under strikta kvalitetsstyrnings- och certifieringssystem. Vi rekommenderar att du besöker den officiella webbutiken mulsan.ru Om du tvivlar på din kosmetiks naturlighet, kontrollera utgångsdatumet, det ska inte överstiga ett års lagringsutrymme.

Flytande schampo

Fördelar: Rengör effektivt, orsakar inte hårbotten, närmar sig, återställer, minskar håravfall och förhindrar mjäll. Behöver inte ytterligare användning av luftkonditionering och balsam. Lämplig för frekvent användning.

Nackdelar: kort hållbarhet på grund av avsaknaden av konserveringsmedel i kompositionen.

Appliceringsmetod: blandningen appliceras jämnt på fuktigt hår. Det är nödvändigt att massera i 2-3 minuter och tvätta sedan i varmt vatten.

Sammansättningen av torrt eller flytande hemlagad schampo kan vara mycket annorlunda, valet av ingredienser för beredning beror på hårets typ.

Dessutom använde våra förfäder också vissa organiska produkter för att tvätta hår, som vi kan använda som naturliga schampon:

 1. Fördelar: Påskyndar hårväxten, gör dem mjuka, glänsande.
 2. Nackdelar: Små brödsmulor kan förbli på håret även efter noggrann sköljning.

Metod för applicering: Skivad färskt rågbröd med skivad jordskorpa i skivor, häll med varmt kokt vatten och låt sätta in. Efter ungefär två timmar måste du breda brödet med händerna i en mush. Smörj håret jämnt och efter att ha stått i femton minuter, tvätta huvudet med varmt vatten.

Surmjölk, yoghurt, kefir.

 1. Fördelar: innehåller mycket användbara naturliga ämnen, skapa en tunn film på håret, som är väl skyddad mot negativa yttre påverkan.
 2. Nackdelar: Ej tillämpligt för fet hår.

Hur man använder: Hår rikligt fluff med yoghurt (det tar upp till 0,5 liter), sur mjölk eller kefir utspätt med vatten. Att byta hår med cellofan. Skölj dem ordentligt efter en halvtimme genom att tillsätta lite citronsaft till vattnet.

 1. Fördelar: Ett utmärkt botemedel mot håravfall.
 2. Nackdelar: inte för trevlig lukt.

Appliceringsmetod: Applicera ungefär ett halvt glas mörk öl på rötterna fuktade med varmt vatten, hår, låt det stå i 10-15 minuter och skölj sedan. Fuktar igen håret redan längs hela längden med färsk öl i mängden av ett halvt glas. Efter det, kamma och torka utan att använda en hårtork. Öl tvättas inte.

Torka schampo recept

Från den violetta roten:

Köpt på apotek eller skördad och torkad violett rotslip till ett pulver. Det absorberar perfekt talg, så det är bäst att använda pulvret för applicering på fet hår.

Lera och stärkelse:

Blanda de lätt torkade i ugnspotatisstärkelsen och den vita fyllarens lera i lika stora mängder.

Mandel havremjöl:

Mala i en mixer lika mycket havregryn och torkad mandel till ett pulver. Du kan köpa färdig havremjöl och mandelpulver och blanda 1: 1.

Från majsmjöl:

Blanda två matskedar: majs mjöl, majsstärkelse, bakpulver och fullkorns havregryn.

Shampoo bas

Kosmetiska butiker och apotek säljer speciella förutsättningar för att göra ekologiska schampon. Det innehåller inte konserveringsmedel och natriumlaurylfosfat, men det innehåller ytrengöringsmedel. Hemmagjorda schampon gjorda med denna bas kommer att skumma och tvätta håret väl. Om du lägger till några eteriska oljor och örtte i basen hemma kan du få olika typer av hårschampo.

 • Eteriska oljor av apelsin, ylang-ylang, pelargon, jasmin, rosemary, rosmarin är lämpliga för torrt hår; avkok av örter lavendel, kolfoot;
 • Eteriska oljor av nålar, jojoba, tea tree, apelsin, ros, bergamot, pelargon, citron är lämpliga för normalt hår; ört avkok av salvia;
 • För oljigt hår används essentiella oljor av rosmarin, mint, cederträ, citron, cypress, grapefrukt, tea tree, bergamot; mandel- eller druvfröolja; örtdekok av burdock, timjan, mynta;
 • Eteriska oljor av eukalyptus, lavendel, ylang-ylang, rosmarin, citron, timjan hjälp mot håravfall; växtbaserade dekoktioner av salvia, nässla, basilika, burdock;
 • Eteriska oljor av cypress, tea tree, eucalyptus, lavendel, cederträning mot mjäll; ricinolja; örtdekok av kamille, nässla, calendula, burdock.

Metoden för framställning av schampo från basen:

 1. Värm basen till 30 grader med vattenbad.
 2. Essentiell olja (2-3 droppar), som är optimal för den befintliga typen av hår, lägg till basen;
 3. Häll i 2-3 teskedar av örtavkok, vilket kombineras med din hårtyp;
 4. Blanda väl och svalna.
 5. Häll det resulterande schampot i en liten behållare. Kompositionen kan lagras i kylskåp i upp till tio dagar.

Växtbaserade schampo

Detta schampo kommer att lagras i pulverform under lång tid. För att tvätta sina huvuden kommer det att vara nödvändigt att späda 3 skedar med vatten till ett pasty tillstånd och smörj håret med denna komposition.

Ingredienser: lakritsrot, humle, nässla, björkknoppar, jordginger, senapspulver, rågmjöl.

Förberedelse: Torkade näsblad, björkpinnar, humlekottar och lakritsrot slipas separat i en kaffekvarn och siktas genom en sil. Var och en av dessa ingredienser ska vara 1 matsked. Blanda dem ihop, tillsätt 10 msk rågmjöl, en halv matsked jordginger och 1 matsked senapspulver. Blanda alla ingredienser väl igen för att bilda en homogen blandning. Detta växtbaserade schampo rengör perfekt håret, tvättas lätt av, har helande och återbildande egenskaper.

Äggschampo

Hemlagad schampo, som innehåller äggula, ska användas omedelbart efter beredningen. Sådana blandningar kan inte lagras. De mätta håret med näringsämnen, vilket gör dem vackra och mjuka, påverkar hårbotten väl. Äggvit används ej i formuleringarna, det måste separeras eftersom det kollapsar när det upphettas.

För normalt hår

Ingredienser: 1 äggula, 1 matsked gelatin.

Beredning: Gelatin ska fyllas med vatten och lämnas i 30-40 minuter för svullnad. Värms sedan i ett vattenbad tills det sprider sig fullständigt och spolas genom en sil. Kyld gelatin kombineras med äggula. Det resulterande schampot appliceras på håret. Tvätta av med varmt vatten i 10-15 minuter.

För torrt hår

Ingredienser: 1 äggula, 2 skedar ricinolja.

Hur man använder: Blanda äggulaen med ricinolja och tvätta håret och massera noggrant vid rötterna.

För oljigt hår

Ingredienser: 1 äggula, 50 gram brandy, 2 skedar kokt vatten.

Hur man använder: Blanda komponenterna väl, applicera blandningen i håret och låt det stå i 3-5 minuter, skölj med varmt vatten.

mjäll

Ingredienser: 2 yolks, medicinsk alkohol - en tesked, salviaolja - 5 droppar, rosenolja - 1 droppe.

Metod för beredning: Lös de eteriska oljorna i alkohol, tillsätt de slagna yolk till dem och blanda. Kompositionen bör appliceras i 5-10 minuter efter att ha blivit hårt.

För alla hårtyper

1. Ingredienser: 1 äggulla, 50 ml låg fetthalt, en halv tesked salt.
Appliceringsmetod: tillsätt piskad äggula och salt till kefir, blanda. Blanda en blöt hårblandning. Skölj noggrant efter 3-5 minuter.

2. Ingredienser: äggula, halv citronsaft, halv banan.
Förberedelse och användning: Rengör hälften av banan från huden, ta bort det översta lagret av massa, gnugga den återstående mitten genom en fin sil. Tillsätt citronsaft till banan, sedan äggula. Detta schampo kan användas hela tiden, det tvättar håret perfekt, vilket gör det friskt och mjukt.

Hur man gör shampoo gör-det-själv hemma. Recept från nässla, tvålnötter, aska, hushålls- och barntvål, ägg, kakao

Hår, som en del av kvinnlig skönhet, behöver konstant vård. Användningen av naturliga ingredienser i form av schampon gör håret hälsosammare och vackrare. Självgjord schampo hemma ger dem ett välskött utseende.

Home Shampoo Fördelar

Den största fördelen med ett hemlagat schampo är naturlighet. Dessa schampon har inte i sina kompositionparabener, silikon, konserveringsmedel, formaldehyd och ytaktiva substanser (ytaktiva ämnen). Förutom den huvudsakliga funktionen - rengöring, dessa schampon, på grund av närvaron av användbara, naturliga ingredienser, närma hårbotten och håret.

Fördelarna med naturliga schampon:

 1. De innehåller säkra ingredienser.
 2. De har en förebyggande och terapeutisk effekt.
 3. Effektivt och snabbt resultat av ansökan.
 4. Ekonomiskt jämfört med schampon av industriellt ursprung.

Hur man gör shampoo gör-det-själv hemma. Recept från nässla, tvålnötter, aska, hushålls- och barntvål, ägg, kakao

Men när du använder dem måste du följa vissa vacciner:

 1. På grund av brist på konserveringsmedel kan den maximala hållbarheten inte vara mer än en vecka, några bara några dagar. Förbered huvudsakligen före användning.
 2. Det är viktigt att observera lagringstemperaturen. Den optimala temperaturen är 2-5 grader.
 3. Allergiskt test måste göras före användning. Smörja tillbaka din hand eller armbågs rygg med en liten mängd. Här är huden mjukare, och reaktionen kommer att dyka upp i en kvart i timmen. Om klåda eller rodnad saknas är kompositionen lämplig för användning.
 4. Komponenterna ska passa håret.
 5. Om håret är mycket sköljt ut är resultatet av användningen inte synligt, ändringsmedel.

Jästschampo

Användningen av jäst som masker är känd. Jäst på grund av hemlagad schampo har fått stor användning. Det är lätt att göra det själv, eftersom det finns jäst i alla hushåll. Denna komponent löser upp fett och har en fördelaktig effekt.

För matlagning behöver du: 25 g jäst, ägg (2 st.), Honung.

 1. Rör i jästen och honungen, som degen kommer att stiga, tillsätt ägg.
 2. Sprid huvudet och håll en kvart i timmen. Om du kan lägga en plastpåse på huvudet. Detta kommer att maximera uppnåendet av ett positivt resultat.
 3. Efter applicering, mjuka, skölj med citron eller ättiksyra.

Fläckschampo med alkohol

Shampoo förbereder följande princip. Det är nödvändigt att ånga några bitar av svart brödmassa med vatten, vänta tills svullnad. Istället för vatten kan örter användas: ek, kamille, kullock.

Efter kylning tillsätt 10 ml alkohol. Du kan använda växtbaserade tinkturer på alkohol: björktinktur, tinktur av kalendula eller nässla. Den resulterande massan gnuggar hår och huvud. Håll i en halvtimme.

Kaffeshampo

Receptet för att göra kaffeshampoo är ganska enkelt. Kaffe, ägg, konjak (tinktur av ekbark tillåts) blandas. Applicera på hår och massage huvudet, linda i en plastpåse. Blötlägg i en halvtimme och skölj. Rekommenderas inte för blont hår, byt färg, ge en mörk nyans. För att mjuka är det lämpligt att skölja med citron eller ättiksyra.

Shampoo med henna i kompositionen

Färglös henna, för dem som inte vill ändra hårfärg. Hon lägger visuellt volymen. Det är nödvändigt att odla henna med kefir, örtteckkok att välja mellan. Kompositionen appliceras på huvudet och håret. Tillåt att ansöka upp till en halvtimme. Denna schampo är lämplig för oljig hårtyp, den är benägen att torka.

Hemlagad tvålbaserad schampo

För schampo måste du ta naturliga tvål, baby, glycerin eller apotek tvål blandningar. Lägg till växtbaserade extrakt och / eller oljor till tvålen. Gräset ångas och insisterar. För att förbereda basen måste du gnugga tvålen, tillsätt olja till chipsen.

Blanda infusions- och tvålflisorna, håll kvar tills tvålflaskorna löser upp. Efter att du använt det här schampot är det lämpligt att skölja huvudet med citron eller ättiksyra. Termisk användning om en vecka.

White Clay Shampoo

Hur man gör ett schampo med egna händer hemma från vit lera. Det kommer att ta en halv kopp lera och samma mängd varmt vatten, blanda för att uppnå konsistensen av gräddfil. Detta är grunden. Växtbaserade extrakt av kamille, björk och jasminblom kan användas som en vätska för att späda lera.

Det är tillåtet att tillsätta aromatiska eller eteriska oljor. Den resulterande kompositionen för att massera hårbotten. Att hålla lite tid och tvätta. För att mjuka sköljning med citron eller ättiksyra.

Soda baserad förening

På grund av dess alkaliska egenskaper tvättar läsken på ett perfekt och effektivt sätt huvudet, tar bort oljig film och ackumulerad smuts. Det är tillräckligt att medelhår för att lösa upp ett fjärdedel av ett glas i vatten. Natriumlösning bör ligga nära glaset. Till utspädning av sodapulver tillät användning av växtbaserade infusioner.

I kombination med ekinfusion, infusion av kullrot, kamilledekok, kommer denna åtgärd att utföra en närande funktion förutom rening. Splash vått hår, massera rötterna för att bli av med fett. Tvätta av. Det är lämpligt att skölja med citronvatten efter applicering.

Shampoo med senap för hårväxt

Senapschampo kan användas som hårväxtmask. Detta verktyg är lämpligt för oljig hårtyp. En tredjedel av ett glas senapspulver ska spädas i en halv liter vätska. För att späda pulvret kan du använda örtdekok av björkblad eller knoppar, kardborre, kamomill, salvia.

Tillsätt aloe juice (tillval). Massage huden och håret med en lösning. Faktumet av bränning indikerar en förbättring av blodrörelsen hos hårrötterna, respektive tillväxt stimuleras. Kan spädas till en tjock grädde, använd som en lösning. Efter applicering skölj håret med citron eller ättiksyra.

Gelatinkomposition

Detta schampo har inga restriktioner på hårtyperna. Krävs: 2st. l. snabbt löslig gelatin, örter för infusion, honung, aloe juice (tillval), oljor, tvålbas eller babyschampo. Blötlägg gräset, spänna, sätt gelatin före svullnad. Värm lite för att lösa upp. Tillsätt tvål, honung och oljor till blandningen. Skölj med citronvatten efter applicering.

Shampoo med äggula

Rör äggulan med vätskan (1: 1), smörj håret, skum och tvätta. Vätska kan ersättas med örter, men samtidigt ta hänsyn till hårets typ.

Tansy Shampoo

För detta behöver du förbereda infusion av tansy. Ta en sked blommor, ånga (1 kopp), blötlägg i ca 3 timmar. Brygg produktivt i en termos. Infusion kommer att förberedas snabbare och blir rikare. Stam och använd helst om två dagar.

Nässelschampo

På samma sätt, med andra växtbaserade schampon måste du först förbereda ett avkok: 30 g torrt gräs ångas ½ liter vätska. Insistera, dekantera och häll 100 ml ättika. Klar att använda.

Bananschampo

För att få en banansjampo måste du: rengöra banan, tillsätt ägg och citronsaft och ge homogenitet. Om så önskas, lägg till droppar kosmetiska oljor, oljiga vitaminer. Den resulterande kompositionen appliceras, slipas, hålles i ungefär en halvtimme. Tvätta och skölj med kamille eller nåldekok, beroende på hårfärgen.

Kefir schampo

Kefir, med någon procent av fett, utspätt med vatten och denna vätska för att tvätta håret. Skölj med citron eller vinägervatten. För att lägga till kefir mörkt bröd. Förberedelsen tar ungefär en timme. Blanda brödmassan med kefir, låt den göra brödet sväller. Slå massan tills den är jämn. Håll ungefär en dag, som brödet i kefirjäsning.

Rågschampo

Blöt en bit rågkrumm i vätskan. Insistera på att svälla. Det visar sig gruel, det är bättre att spänna, svårt att tvätta krummerna. Gjord med en massa smörj hår, slipa. För att hålla i 10 minuter, för att tvätta. Detta är ett sätt att bli av med mjäll.

Framställning av rågmjöl tar ungefär en halvtimme. Häll varm mjölk eller vattenlösning av örter. Låt det svälla. Stamma den resulterande massan. Få den så kallade rågmjölken (infusion). Används i denna form, men det är tillåtet att lägga till ytterligare komponenter: honung, citronsaft, aloe juice, oljevinaminer.

Applicera på fuktat hår. Idealt sett sätta på en plastpåse och håll i en halvtimme, håret kommer att absorbera näringsämnen. Kompositionen tvättas fullständigt. Efter applicering, mjuka, skölj med citron eller ättiksyra.

Jasminsjampo med honung

Huvudegenskapen: Fuktar och närnar håret. Han förbereder sig för tvål. Grate tvål (baby eller farmaceutisk tvål komposition), lägg till ett avkok av jasmin kronblad och honung. Rör tills tvålflaskorna löser upp. Applicera på ett fuktat huvud, massage och tvätta. Lagringsperiod på upp till en vecka.

Sammansättning med ricinolja

Castorolja schampo är utformad för att ge näring till torrt hår. Förbereder sig på tvålbasis. Lös upp den revade tvålen i ett avkok av örter att välja mellan, tillsätt smör och ägg. Sprida vått huvud, gnugga och tvätta.

Cognac shampoo

Cognac shampoo passar fet hår, det eliminerar den oestetiska glansen. Det är nödvändigt att blanda brandy och ägg. Komponenterna bringas till homogenitet, appliceras på ett vått huvud, gnugga och tvätta.

Sammansättning med ekbark

Ekbark, med konstant användning, hjälper till att eliminera mjäll. Krossad bark häll vätska, koka och minska en kvart i timmen. I buljongen kan du om så önskas lägga till aromatiska oljor.

Medel att ansöka om 2 månader. Det är värt att överväga att detta shampoo blonda hår ger mörka nyanser.

Sur mjölk som ett schampo

Kefir är inte den enda fermenterade mjölkkomponenten i ett schampo som kan tillverkas med egna händer i hemmet. Liksom kefir, kommer det alltid att vara sur mjölk eller yoghurt på gården.

Mjölksyra ger en skyddande film från den negativa påverkan av den yttre miljön. Mjölk appliceras på håret, gnider i hårbotten, täcker med en plastpåse. Blötlägg i en halvtimme, tvätta och skölj med citronvatten eller ättiksyra.

Tvålbuljong som schampo

Mylnyanka är en örtväxt. På grund av det enorma innehållet i roten av ämnen som kallas saponiner, har den förmågan - skum.

Du kan förbereda flera typer av schampo:

 1. En halv kopp jordrot och ett glas vätska, koka i en kvart i timmen. För att dekantera den kylda lösningen, tillsätt olja efter eget gottfinnande. Det resulterande schampot kan användas i en vecka.
 2. Jordrot, citronverbena, mint - koka, koka i en kvart i timmen. Kyl det ner.
 3. Jordrot + gräs: kamille (ljus), rosmarin (mörk), lavendel (fet), marshmallow (torr). Avkok och använd vecka.

Majsstärkelse torr schampo

Dry shampoo är en gudstjänst för dem som inte har tid att tvätta håret. Torkat stärkelsebaserat schampo kan enkelt klara av denna uppgift. Det är nödvändigt att spruta håret med torr stärkelse, piska och skaka dem, torka ut stärkelsen, om nödvändigt ta bort rester med en torrhandduk. Kamma håret med en tjock kam.

Shampoo med friska oljor

Beroende på resultatet är håret lämpligt: ​​kardborre, ricinus, salvia, ros, jojoba, etc. Det är nödvändigt att blanda sig i en homogen massa yolk, alkohol (vodka), en oljelösning av salvia och ros. Kompositionen eliminerar fläckning och klåda sensation. Gnid, noggrant promassirovav tvätt. Skölj med citron eller vinägervatten.

Ölschampo

Hemligheten med det här verktyget är enkelt. Öl fukta håret och skölj efter några minuter. Finns i kompositionen av ölkomponenterna dricker huden.

Saltschampo för djuprengöring

En effektiv och billig metod för djuprengöring är ett vanligt salt. I genomsnitt behöver du 30 g. Salt utspätt i vätska eller yoghurt. För att späda saltet kan du använda växtbaserade dekoktioner av kamomill, nässla, kalendula, björk. Fukt håret med den resulterande lösningen och massera huden. Tvätta av med vatten, återanvändning rekommenderas efter en halv månad.

Björkschampo

Det finns flera alternativ hur man gör en björksjampo gör-det-själv hemma. För baskomponenten tas björkblad eller björkknoppar. Förbered infusionen enligt standardschemat och använd det var tredje dag.

Granatäpple schampo

Verktyget är lämpligt för oljigt hår, eftersom granatäppleskalar har astringent, tannisk effekt. Erforderlig: Häll vätska (1 liter) av granatäpplen av jordskalan (20 g), koka och koka i en kvart i timmen. Du kan göra granatäpplen skorpor i en termos och lämna över natten. Cool, använd var tredje dag.

Hur och hur man gör håret attraktivt beror på det schampo som görs hemma med egna händer. Huvuddelen är att de valda komponenterna är tillämpliga på hårtyperna och ger dem ett hälsosamt och effektivt utseende.

Video om hur man gör ett gör-det-själv-schampo hemma

Hur man gör schampo hemma:

Hur man gör hemlagad schampo

De flesta av tjejerna förstod för länge sedan att naturliga hårkosmetika kan ge odds till även de mest avancerade varumärkena. Det är därför som många av de nuvarande kännetecknen för "eko" fick en skarp fråga: "Hur man gör schampo hemma?". Vi är glada att svara på det!

Naturliga schampon för torra strängar

Ägg och Vodka Shampoo

 • Vatten - 1/4 kopp;
 • Ammoniak - 1 tsk;
 • Vodka - en halv kopp
 • Yolks - 2 st.
 1. Blanda äggulor med ammoniak och vodka.
 2. Tillsätt vatten.
 3. Vi mättar vått hår med schampo och massage i minst 5 minuter.
 4. Vi tvättar bort.
 • Tansy - 1 msk. sked;
 • Vatten - 400 ml.
 1. Gräs hällde kokande vatten.
 2. Insistera ett par timmar, tsedim genom en sikta.
 3. Mitt huvud varannan dag. Kurs - 1 månad.

Citron Shampoo

 • Olja (solros eller olivolja) - 20 g;
 • Store shampoo - 1 tsk;
 • Äggula - 1 st.
 • Morotjuice - 20 gram;
 • Citronsaft - 20 gr.
 1. Vi blandar allt.
 2. Mitt huvud är denna blandning.

Äggula schampo

Detta recept är enkelt och enkelt. Ta 1-2 äggulor och gnid i våta strängar i fem minuter. Skölj med rinnande vatten.

Med tillsats av gelatin

 • Varje schampo - 1 del;
 • Gelatin - 1 del;
 • Äggula - 1 st.
 1. Blanda torrt gelatin med butikshampo och äggula.
 2. Vi bryter alla klumparna.
 3. Vi tvättar denna blandning i ca 5-10 minuter.
 • Castorolja - 1 tsk;
 • Äggula - 1 st.
 • Olivolja - 1 tsk.
 1. Vispa skinkan i en ren skål.
 2. Häll i olja.
 3. Mitt huvud är den resulterande blandningen.

Du kan berika ditt hemlagade schampo med olja (kosmetisk och väsentlig). Lämplig ros, kamille, rosmarin, jojoba, lavendel, coltsfoot, druvfröolja, jasmin, myrra, neroli.

Shampoo för strängar benägna att hög fetthalt

Granatäpple schampo

 • Vatten - 1 liter;
 • Granatäpple (krossad skal) - 3 msk. sked.
 1. Fyll på granatäpplen med vatten.
 2. Koka i 15 minuter.
 3. Mitt huvud var tredje dag. Kursen är 2 månader.

Ek bark

 • Ekbark (krossad) - 3 msk. skedar;
 • Vatten - 1 l.
 1. Fyll ekbark med vatten.
 2. Koka i ca 10 minuter.
 3. Mitt huvud Kursen är 2 månader.
 4. För profylax användning för sköljning.

Senap med vatten

 • Senapspulver - 1 msk. sked;
 • Vatten - 2 liter.
 1. Häll senapspulveret i en skål.
 2. Där häller vi varmt vatten.
 3. Mitt huvud är där.

Du kommer också att vara intresserad av den här artikeln: 8 coola senapsmaskar!

 • Vatten - 1 liter;
 • Vinäger - 0,5 liter;
 • Nettle - 100 gr.
 1. Fyll nätet med ättika och vatten.
 2. Koka i en halvtimme.
 3. Filtrera genom en sikta.
 4. Tillsätt 2-3 glas färdiga buljong i ett handfat med vatten.
 5. Mitt huvud
 • Äggula - 1 st.
 • Vatten - 2 msk. skedar;
 • Camphorolja - på toppen av en tsk.
 1. Blanda vatten med kamferolja och äggula.
 2. Mitt huvud i 7 minuter.
 3. Vi tvättar bort.

I fall av en fet och kombinerad typ kan eteriska oljor också vara användbara. Använd gärna cederträ, tall, pelargon, burdock, grapefrukt, timjan, tea tree, basilika, cypress, bergamot, calendula, apelsin, mint, ylang-ylang, citronetrar.

Se också: 4 super recept

Shampoo som är lämpliga för normal typ.

Brödschampo

 • Rågbröd - 3 stycken;
 • Vatten - om ett glas.
 1. Smula bröd i bitar.
 2. Fyll med varmt vatten.
 3. Torka av massan genom en sikt efter en kvarttimme.
 4. Mitt huvud är 10 minuter.
 5. Vi tvättar bort.

Honung och senapshampoo

 • Kefir - 1,5-2 Art. skedar;
 • Olivolja - 1 tsk;
 • Senap - 1 msk. sked;
 • Honung - 1 tsk.
 1. Vi kombinerar senap med kefir.
 2. Häll i olja och honung.
 3. Mitt huvud, vänta 10-20 minuter och tvätta av.

Baserat på vit lera

 • Vatten - 1,5-2 Art. skedar;
 • Vit lera - 2 msk. sked.
 1. Blanda leran med vatten.
 2. Mitt huvud
 3. Skölj med citronvatten.

Detta hemlagade schampo är bekant för våra mammor och mormor. Applicera någon öl till håret (ca 50 ml), massera i ungefär en kvart i timmen och skölj med vatten.

Herbal Shampoo

 • Calendula blommor - 1 del;
 • Ljus öl - 200 ml;
 • Hopkeglar - 1 del;
 • Björkblad - 1 del;
 • Kockrot (krossad) - 1 del.
 1. Blanda alla örter och burdock rot.
 2. 50 gram av kompositionen häll öl.
 3. Insistera om en timme.
 4. Filtrera genom en sikta och tvätta mitt huvud.

Torkad schampo hemlagad

För att förbereda torrt schampo hemma behöver du lite tid och en liten uppsättning ingredienser.

 • Bakpulver - 1 del;
 • Havregryn - 4 stycken.
 1. Grind havremjöl i en kaffekvarn.
 2. Blanda med bakpulver.

Ett annat effektivt recept:

 • Foderkorn - 1 del;
 • Majsstärkelse - 1 del.
 1. Vi slipar foderkorn i kaffekvarnen.
 2. Kombinera den med majsstärkelse.
 • Kosmetisk lera - 6 delar;
 • Talc - 1 del;
 • Soda - 1 del.

Och så, hur man gör:

 1. Blanda läsk med talk.
 2. Lägg till lera.
 • Kakaopulver - 2 msk. sked;
 • Mjöl (havre eller vete) - 1 msk. en sked.

1. Blanda mjöl med kakao.

 • Majsstärkelse - 2 delar;
 • Jordmandelar - 1 del;
 • Iris rot (mark) - 1 del.
 1. Mala mandlar och kola rot.
 2. Blanda alla ingredienser.

Hur man använder torr schampo?

Steg 1. Luta huvudet över badet och applicera torrt schampo på det. För bekvämligheten kan du fylla den i saltskakan med stora hål.

Steg 2. Efter 5 minuter, gnugga huvudet med en ren och torr handduk.

Steg 3. Kombinera det återstående pulvret med en tunn kammussling.

Några fler ord om naturliga schampon

Som du kan se är det ganska enkelt att göra schampo hemma. Det är bara för att få reda på några viktiga punkter.

 • Hemmagjorda schampon kan inte lagras under mycket lång tid, de försämras på bara 2-3 dagar. När det gäller bröd, ägg och gelatin shampoo är en dag tillräcklig för dem. Helst bör dessa verktyg förberedas strax innan huvudet tvättas.
 • Om du vill fylla på schampo för två eller tre procedurer framöver, var noga med att hålla den i kylskåpet och innan du applicerar på trådarna varma i ett vattenbad.
 • Naturligt schampo borde passa din hårtyp.
 • För att förstå om det här verktyget är rätt för dig måste du testa det i ca 30 dagar. Om du inte gillar effekten, använd ett annat recept.
 • Vid allergier, lämna omedelbart denna blandning.
 • Hemmagjord naturligt schampo är inte lämpligt om håret tvättas mycket dåligt och vill inte kamma.
 • Det bör också noteras att hemlagad schampo ger lite skum, eftersom de inte är relevanta ytaktiva ämnen.
 • Fuktar strängarna bra innan de appliceras.

Vi hoppas att tack vare våra recept kommer ditt hår att utstråla bara skönhet och hälsa.

Naturliga schampon gör det själv

Kosmetika för hårhygien annonseras dagligen av välkända kosmetiska företag. Löfte om mirakulöst bortskaffande av mjäll och skört hår förblir bara löften. I reklamklämmor om schampon används egenskaperna hos Photoshop, den grafiska "omvandlingen" av håret efter inköpta schampon.

Efter långvarig användning av industriella schampon förlorar håret sin glans, hårbotten blir torr och mjäll förekommer.

OBS: Alla tillverkare av industriell kosmetika lägger till konserveringsmedel och sulfater i schamponet, vilket garanterar långvarigt förvaring av produkter på affärshyllor.

Under 18 och 1900-talet använde damerna örtinfusioner för att tvätta lockar. Rengöringsmedel hade inte skumliknande egenskaper, det hygieniska förfarandet orsakade mycket problem på grund av processens komplexitet.

I vår tid för beredning av schampo hemma med hjälp av en tvålbas. Du kan köpa den på apotek, specialiserade marknader. I undantagsfall, som en grund för hemlagad hårkosmetik, kan du ta barnschampo utan tillsatser.

Användbara kvaliteter av naturliga hemlagade schampon

 1. Naturliga sulfatfria schampon innehåller inte konserveringsmedel, kemiska tillsatser.
 2. Användning av färsk mat, oljor, extrakt.
 3. Efter att ha tillämpat hemmagjorda hårkosmetika blir curls frisk och silkeslen.
 4. Permanent skydd mot negativa miljöfaktorer.
 5. Naturliga växtingredienser verkar på hår som antioxidanter.
 6. Förbättra hårets struktur, lökapparat, accelerera hårväxten.
 7. Att skapa schampon kräver att det själv kräver minimal ekonomiskt avfall.

Behöver håret vitamintillskott?

Vitamin tillskott kan läggas till ditt eget hemlagade schampo. Varför behövs de?

 • Retinolacetat

Vitamingrupp "A" i flytande form kan köpas hos någon apotekskiosk. Det läggs till i schamponet för att förbättra de hårda rotsystemets trofiska funktioner, förbättra blodcirkulationen, näring, hårväxt.

 • Askorbinsyra

Gynnsamt påverkar hårstrukturen. Stärker folliklar, förhindrar håravfall.

 • Vitaminer av grupp "B"

Tiamin, riboflavin, pyridoxin - de viktigaste komponenterna i sammansättningen av naturligt schampo. Med deras hjälp uppdateras cellerna i hårbotten regelbundet, regenerering av lampans byggceller uppträder. Under påverkan av vitaminer i grupp "B" har håret en hälsosam glans.

Det normaliserar hormonbalansen. Vitamin "E" reglerar förnyelseprocessen på cellnivå, vilket bidrar till att sakta ner åldrandet.

I apotekets form kan vitaminkomplexet tillsättas oberoende av något naturligt hemlagat schampo.

Inköpta schampon: Vad är fångsten?

I anteckningen av inköpta kosmetika för hårhygien indikeras det kvantitativa förhållandet av ingredienserna som ingår i kompositionen. Efter att ha utfört en kemisk analys av flera typer av industriella schampon visade sig: Sammansättningen är inte sant. Herbal ingredienser, vitamintillskott är i den sista raden av schampokompositionen.

Huvudfunktionen hos köpta tvättmedel är borttagning av smuts. Kompositionen innehåller skadliga kemiska föreningar. Ytaktiva substanser (ytaktiva ämnen) avlägsnar rester av fett som produceras av körtlar, ger schampo med riklig skumning.

Negativa kvaliteter av inköpta produkter:

 • Frekventa allergiska reaktioner mot de närvarande kemiska komponenterna.
 • Industriella schampon påverkar talgkörtlarna, som med långvarig användning orsakar torr hud, mjäll och tunna hår.
 • Silikon som en del av köpta tvättmedel täcker hår med en fet film. På grund av detta stör de naturliga näringsfunktionerna, krullarna har en oljig glans, strängarna ser orubbliga ut.

Shampoo klassificering

Innan du förbereder schamponet är det nödvändigt att bestämma vilken typ av hår för vilken produkten kommer att tillverkas. Missbildningen av diskmedel med typen av hårbotten kommer inte att ge maximal effekt, tvärtom kommer det att förvärra hårets hälsa.

Ett bra hemlagad schampo innehåller växtbaserade extrakt, vitamintillskott i form av naturliga juice, naturliga ingredienser som inte innehåller kemiska föreningar.

Förbered ett hemlagat naturligt schampo är enkelt. För detta ändamål tas tvålkomponenten ut som en bas, ingredienser från tredje part läggs till: livsmedelsprodukter, vitaminkomplex, aromatiserad olja.

Tvålbas för schampo ska förvaras i en separat behållare från den färdiga produkten. Om nödvändigt hälls en viss mängd bas i en separat maträtt, tillsätt tillhörande ingredienser. Håll redo shampoo under lång tid rekommenderas inte.

Hårda schampon för hår gör det själv

Under det 21: a århundradet gjorde kosmetologer ett genombrott i skapandet av universella hygienprodukter för att tvätta hår. I sammansättningen av fasta schampon finns det inga flytande, konserveringsmedel, kemiska tillsatser.

För att förbereda ett fast schampo behöver du:

 • Glycerolja
 • Tvålbas
 • Herbal Extracts
 • Smaksatta oljor

Matlagningsteknik

Först framställs växtdekoket:

 1. Herb (apotek version) - 30 g
 2. Vatten - 100 ml

Placera urtete i en emaljskål, häll hett vätska. Skapa en termisk "kudde". Avkoket är klart på 60 minuter.

Herbal samling placerad i en behållare, häll kokande vatten. Häll vatten i pannan, sätt på elden. När vattnet kokar, lägg en behållare med gräs ovanpå pannan. Klar buljong avlägsnas från vattenbadet om tjugo minuter. Basen för schampo smältes med förfarandet som beskrivits ovan. Blanda det färdiga avkoket med örter med en uppvärmd tvålbas. Tillsätt glycerolja i rätt mängd. Sammanfattningsvis: att ge shampoo en aromatisk doft - eteriska oljor. Häll den resulterande massan i en separat behållare. Efter 30 minuter sätts shampooet i ett kallt utrymme tills det är helt härdat.

Positiva egenskaper hos fasta schampon

 1. Innehåller bara naturliga ingredienser.
 2. Fuktar hårbotten.
 3. Stärker metaboliska processer på cellulär nivå.
 4. Ekonomiskt.
 5. Hög koncentration av näringsämnen.
 6. Bärbara medel för hårhygien (det är bekvämt vid långa resor).
 7. Den har antistatisk effekt.
 8. Lätt att använda: Fuktar huvudet med vatten, applicerar schampo.

Hur man gör en tvålbas hemma

 1. Olivolja - 0,4 liter
 2. Kokosolja - 0,4 L
 3. Veteolja - 0,1 l
 4. Castor - 0,1 L
 5. Renat vatten - 0,37 l
 6. Alkali - 0,15 L
 7. Orange olja - 10 droppar

Varning: var noga med att följa proceduren!

 • Häll rent vatten i disken, häll alkali. Följ den fullständiga upplösningen av den alkaliska produkten.
 • Kyl lösningen.
 • Smält alla oljekomponenter i en separat emaljerad behållare. Kall till alkalisk temperatur (högst 37 ° C).
 • Rör om alla tillgängliga produkter tillsammans till en tjock konsistens.
 • Häll den resulterande massan i de förberedda silikonbehållarna.
 • Toppformar täcker med cellofan, skapa ett termiskt "bad". Lämna shampoo tills det stelnar vid rumstemperatur.
 • Om 24 timmar är fast schampo redo att användas.

Hemlagad torr schampo

För beredning av torra schampon användes ris, havregryn eller majsmjöl. Som ytterligare ingredienser används adsorberande ämnen, aromatiska oljor.

Torra schampon har många fördelar:

 • Ta försiktigt bort korneas grovda celler.
 • Effektivt använd i händelse av brist på vatten;
 • Högkvalitativ användning för korta hårklippningar.

Rekommenderas inte för torrt hår.

Hur man använder

Torrmassa gnuggar i hårbotten. Applicera resten av torrschampot på krökorna. Efter att fet fett absorberas i mjölkens konsistens i produkten, kamma håret med en träkam. Skaka av det återstående schamponet med en torr handduk.

Matlagningsteknik

 • "Quick"

Ingredienser blandas. Applicera på huden. Efter fem minuter, applicera en kam för att ta bort eventuellt kvarvarande pulver.

 1. Kornmjöl - 50 g
 2. Kanelpulver - 60 g
 3. Orange olja - 3 droppar
 4. Mandarinolja - 3 droppar

Split krullar i flera separata strängar. Använd en borste för att färglägga hår, applicera en massa i hårets rotszon, efter separationerna. Hela längden på krullkompositionen appliceras ej. Tio minuter senare, använd dina fingrar för att göra några cirkulära massagebevegelser. Ta bort resterande pulver med en kam.

Schampo recept

 • "Mustard"
 1. Senap - 30 g
 2. Vatten - 2 l

Torka senapspulver i varmvätska. Skölj krullar med en lösning för att eliminera överskott av talgkörtlar.

Utformad som ett näringsämne för att förbättra strukturen hos hår, näring, glanskrullar.

 1. Eventuellt tvättmedel för hår - 30 ml
 2. Kycklingötter - 2 stycken
 3. Gelatinpulver - 30 g

Ingredienser placeras i en glasbehållare, vispa med en vispa tills den är jämn. Applicera schampo på strängarna med massagerörelser. Tvätta av under rinnande vatten efter tjugo minuter.

 • "Mjäll"
 1. Samling av skum - 30 g
 2. Vatten - 0,5 l

Förbered infusion av skumgummi: Häll upp samlingen i en behållare med varmt vatten. Tansy låt det brygga i ett par timmar under värmen "kudden. Skölj oljiga hårsträngar med schampo varannan dag i 30 dagar.

 • "Whey shampoo"
 1. Serum - 0,1 L
 2. Sur mjölk - 0,1 liter
 3. Kefir - 0,1 L
 4. Bordsvinäger 9% - 30 ml

För att skydda håret mot negativa faktorer (väderförhållanden, exponering för höga temperaturer), applicera en jäst mjölkprodukt från listan för att krulla och gnugga in i strängens rotszon. Täck huvudet med cellofan, ha på sig en stickad hatt. Skölj krullarna med ättikvatten i fyrtio minuter.

Det andra alternativet: späd ut eventuell jäst mjölk med kokande vatten i ett förhållande 1: 1. Det resulterande massglasset hår. Exponeringstid: 10 minuter.

 • "Brödschampo"
 1. Brunt bröd - 150 g
 2. Vatten - 50 ml

Krossa bröd i en keramisk maträtt. Tillsätt kokande vatten, blanda. Stamma den resulterande massan genom ostklaven. Kompositionen appliceras på locken och hårbotten. Procedurstiden är femton minuter. Kombinera ditt hår med en träkam med glesa höga tänder efter en viss tid. Tvätta vattnet med varmt vatten. Skölj krullarna med en svag ättiklösning.

För oljigt hår

 • "Medicinsk schampo från granatäppleskal"
 1. Färsk granatäppleskal - 1 stycke
 2. Vatten - 1l

Förbered granatäppledekok: sätt finhackad skal av frukten i en emaljskål, häll vätska. Efter kokning, lämna blandningen på spisen i ytterligare femton minuter. Täckbehållare med avkok med en handduk i 1 timme. Stam.

Helande avkok för oljigt hår bereds för varje mottagning. Shampoo ditt hår 2 gånger i veckan. Kurs: 16 procedurer.

 • "Recept från Kina"
 1. Ärtor (eller ärtmjöl) - 60 g
 2. Vatten - 100 ml

För att förbereda schamponet behöver du jordnötter eller mjöl från samma produkt. Häll mjöl i en termos, häll varm vätska. Låt svälla i 8 timmar. Gnid lås och hårbotten med den resulterande massan. Efter fyrtio minuter, tvätta trådarna som vanligt.

 • "Kamferhampo"
 1. Kamferolja - 10 ml
 2. Kycklingblomma - 1 stycke
 3. Vatten - 60 ml

Separera kycklingblomman försiktigt från albumen, placera den i kamferolja. Blanda allt. Tillsätt vatten till den resulterande balsam. Shampoo skum på huvudet. Exponeringstid: 10 minuter.

För torrt hår

 • "Äggula schampo på moonshine"
 1. Moonshine - 30 ml
 2. Kycklingolja - 2 stycken
 3. Vatten - 60 ml
 4. Flytande ammoniak - 10 ml

Innan du förbereder schamponet, späd moonshinen med vatten i ett förhållande 1: 1. Tillsätt till alkoholhaltiga lösningar. Rör om. Tillsätt ammoniak till blandningen. Späd massan med kokt vatten.

Det andra alternativet: Blanda äggulorna med vodka (1/4 kopp). Torka schampo med en liten mängd vätska. Skummande schampo på trådarna i fem minuter.

 • "Herbal Apple Cider Vinegar Shampoo"

Gelatinpulver - 30 mg

Gelatinpulver placerad i en glasbehållare, häll kallt vatten. Blanda noggrant med en visp tills det är smidigt. Lämna i trettio minuter. I den resulterande kompositionen tillsätt de återstående ingredienserna. Rör om. Shampoo skum krullar. För att uppnå maximal effekt, följ exponeringstiden - 15 minuter.Nästa Artikel
Recept för kefir- och kakaohårsmask: procedur