Vad är hår serialisering och hur fungerar det


Friskt och vackert hår är stolthet för varje kvinna, oavsett status och ålder. Moderna trender i skönhetsindustrin är sådana att den naturliga skönheten av håret anses fashionabelt och elegant. Och om tidigare modekvinnor försökte ge krullar till håret, att måla lockar i ljus extravagant färg, drömmar idag den vackra halvan av mänskligheten av jämn, slät och silkeslen hår. För att uppnå detta mål utvecklar avancerade experter inom skönhetskrullar allt fler nya verktyg och tekniker. Den moderna skönhetsindustrin står inte stilla, och mer sistnämnd har en ny teknik för förbättring av hårlinjen uppfunnits. Vad är "serialisering av hår"? Låt oss räkna ut det.

Principen för metoden

Serisering är ett förfarande för att mätta varje hår med kollagenprotein, veteproteiner och silke. Denna metod kan jämföras med keratinrätningskurvor, bara mer avancerade och effektiva.

När du utför ett sådant förfarande tränger varje av de ovanstående komponenterna djupt in i håret, fuktar det, närnar och ger håret en ljushet, mjukhet och naturlig hälsosam glöd. Men både veteproteiner och kollagenprotein tenderar att snabbt avdunsta och läcka ur hårbotten. För att uppnå det uppnådda resultatet så länge som möjligt, uppfann de avancerade sinnen i kosmetik och genomförde sericating.

Sericin är ett naturligt ämne som tätt omsluter varje hår och förhindrar sålunda silke, veteproteiner och kollagen från utlakning. I detta fall förvarar sericin inte bara sådana användbara substanser på krullarna utan ger även näring åt håret.

Varning! Användningen av sericin var ett verkligt genombrott inom hår manipulation. Det här är en effektiv innovation, som gjorde det möjligt att inte bara göra krullningar vackra, utan också tillförlitligt ta hand om dem och permanent konsolidera ett positivt resultat.

Kontra

Till skillnad från andra metoder, serikering har inga kontraindikationer, kan denna metod tillämpas även på barn, gravida kvinnor och ammande mödrar. Förfarandet innefattar användning av endast naturliga och ofarliga ingredienser. Men trots säkerheten för sådan manipulation finns det ett hot om en allergisk reaktion hos organismen hos individer med ökad individuell känslighet.

Det finns medicinska uppgifter enligt vilka personer som är benägna att allergiska reaktioner efter sericering kan kraftigt hoppa upp i nivå av immunoglobulin E. Därför är det före denna manipulation nödvändigt att utföra ett allergiskt test på huden.

Foto före och efter

Stages of

Hela proceduren i salongen tar 2-3 timmar av din tid. Det genomförs i flera steg:

 1. Befälhavaren tvättar huvudet med ett speciellt schampo, som rengör varje hår djupt och torkar håret med en hårtork.
 2. Applicerar en speciell blandning till huvudet och lämnar den i 20-40 minuter (beroende på hårstrukturen). Sedan tvättas blandningen av och håret torkas igen.
 3. Hela hårlinjen är uppdelad i strängar som räcks av järnet.
 4. Vid sista skedet sköljs krullarna och en närande mask appliceras i 15 minuter. Håret torkas igen, och du kan beundra vackra och friska raka krullar.

effektivitet

Förutom den direkta rätningen av krökt, orubbligt hår, efter sericating kommer du att kunna observera:

 • väsentligt fuktat och tätt hår;
 • fullständig försvinnande av delade ändar och förebyggande av deras återkomst;
 • återhämtning, utjämning och återställande av skadat hår
 • hårets naturliga glans och dess silkiness
 • curls blir mjukare, smidigare och mer lydig.

Var uppmärksam! Förfarandet för serialisering är inte bara skönheten i ditt hår, men dess fullständiga återhämtning och återhämtning. Dessa manipulationsspecialister trichologer satte i nivå med en helande medicinsk procedur.

Skötsel efter proceduren

Efter manipulering av serikationen bör du följa vissa tips och regler för hårvård:

 1. Det är förbjudet att tvätta håret i 1-2 dagar efter proceduren.
 2. I 3-4 dagar är det förbjudet att samla krullar i en bunt med olika elastiska band, hårnålar. Det bör också vara begränsat till att ha bågar, glasögon och andra enheter på huvudet för att skydda håret till maximalt och förhindra skadorna. Några dagar efter serialiseringen av håret måste du säkerställa fullständig vila.
 3. Upp till den första tvätten av huvudet är det strängt förbjudet att använda olika stylingprodukter.
 4. För att upprätthålla effekten av serikering så länge som möjligt är det omöjligt att använda schampon som innehåller sulfat för att tvätta håret.
 5. Det rekommenderas inte att simma i saltvatten med huvudet, saltet har en negativ effekt på håret och förstör sericin.
 6. Användning av strykning rekommenderas inte heller. Det är nödvändigt att torka håret med en hårtork eller låt det torka naturligt.
 7. Färgning kan utföras endast 7 dagar efter proceduren.

Fördelar och nackdelar

Serinering har många fördelar:

 • Använd endast naturliga ingredienser som har en fördelaktig effekt på hårbotten.
 • effekten efter att förfarandet varar i lång tid: 3-5 månader;
 • naturlig återhämtning av hår och ger det ett vackert utseende
 • att bli av med splittrade ändar, elektrifierar inte håret;
 • krullar blir lydiga, mjuka och samtidigt elastiska;
 • Sericisering förhindrar förvirring och överdriven förlust av krullningar.

Nackdelarna med denna procedur kan endast hänföras till den relativa höga seriekostnaden, oförmågan att dunka längs i havsvatten och ett noggrannare urval av tvättmedel för hår. Också nackdelarna innefattar möjligheten till allergiska reaktioner hos individer med ökad individuell känslighet för dessa eller andra substanser, även av naturligt ursprung.

Serinering är en innovativ teknik, som inte har några analoger idag. Detta är ett av de få förfarandena för hår, som inte innehåller skadliga kemiska element i sin sammansättning. Den långsiktiga effekten av läkning och rätning varar i 3-5 månader, vilket gör att du kan glömma oroliga, trassiga och försvagade lockar under lång tid.

Vid tiden för hela serikons effekt på ditt hår kommer du att kunna fullständigt bli av med de splittrade ändarna och tacka dig själv och dem omkring dig med vackert, glödande, friskt hår. Behandla dig själv med det här ofarliga och effektiva förfarandet för sericating och ditt hår kommer att se lyxigt och snyggt ut.

Användbara videoklipp

Vi gör hår serialisering med Agi Max DNA.

Botox, keratin och sericin för hår: Vad är dessa procedurer, deras fördelar och skador.

Hår sterilisering

Tja vad kan jag säga här. Hår är vår huvudsakliga dekoration. Modiga och "vetenskapligt beprövade" tekniker sover dock inte och möter saker som vårt hår inte ens drömde om. Denna artikel är varken en annons, en avslag eller en åsikt. Detta är bara information så att du blir frisk och vacker samtidigt. Ett nytt förfarande för hår - sericirovanie hår. Kostsamt och unikt.

I september 2013 hölls ett möte med stora sinnen, kallad presentationen av Skönhetsmässan 2013 i São Paulo. Uppfinnarna av den "super-nyaste" -formeln säger att håret är täckt med en förening innehållande sericin, en substans som är liknande i egenskaper och komposition till keratin. Det vill säga håret behandlas, täckt med protein, som tränger igenom håret och fyller dem, så de är rakade med 60-70%, friska. Du kan göra denna procedur för lakterande och gravida kvinnor och barn från 12 år - enligt tillämpning av skönhetssalonger, hantverkare och tillverkare av hårkänslighetsprodukter.

Egentligen ville jag förklara för dig vad det är och med vad det kan ätas, men med vilket det är omöjligt. Låt oss börja med vad som är sericin? Sericin är substansen av vilken silketråden består av cirka 3 till 4 delar. Resten av silketråden är fibroin. Det som skiljer sig från det andra är att sericin är ett vattenlösligt protein, dess mycket egendom används vid silkesutvinning, när en silktråd placeras i kokt vatten, släpps sericin i lösningen, och fibroinen förblir, som sedan används i produktionen. I själva verket är sericin ett silkeproduktionsavfall, det måste användas. Sericin bildar en klibbig massa, den är inte strukturerad i sin struktur som fibroin, så att dess struktur snabbare sammanfaller. Av detta följer att en sådan komposition i princip täcker håret och tvättas nästan omedelbart av den, i själva verket den "döda poultice". Det är bara, låt oss säga växthår för "frälsning" utan behandling och nytta. Men vi kommer inte att döma någon. Folk tjänar, tjänar och tjänar.

Skrämmande är faktiskt annorlunda. Hårsterilisering är ett mycket allergiskt förfarande.

Varför tog alla plötsligt det så att det är möjligt för både gravida och lakterande och i allmänhet allt, allt, allting. Ingen är rädd att sericin är det starkaste allergenet. Dessutom orsakar det i din immunitet, och detta är i allmänhet saken framför byn, inte ens okänd för någon, ett kraftigt hopp i produktiviteten hos immunglobuliner E. För att vara tydligt för alla finns sådana immunceller i blodet i vårt blod, det finns nästan inga sådana celler i vår kropp, och de börjar plötsligt i smittsamma sjukdomar, och här är allergener som sericin. För att vara ärlig var vi rädda, några experiment med människans immunförsvar slutar dåligt, vi behöver inte berätta för någon om cancer igen. Barn och gravida kvinnor liksom lakterande kvinnor faller omedelbart in i riskgruppen för sericating hår.

Du bör också säga att innan du skriver den här artikeln prolazili vi många, men inte ännu sådana webbplatser som talar om sericirovanie hår. Så, om du tror, ​​bygger ett dilemma. Å ena sidan är ditt hår belagt med sericin, och denna förening innehåller keratin, veteprotein (även ganska användbart protein med limegenskaper, mycket användbar in och ut på huden, håret, naglarna etc. Det används som en källa till protein och mineralämnen), olika oljor. Så, i huvudsak alla dessa komponenter, särskilt veteprotein, kommer redan att göra allt med ditt hår som du behöver och borde inte kosta så mycket. Och förfarandet är dyrt. Å andra sidan, om det verkligen finns sericin, som vi ifrågasätter, varför varnar tillverkarna inte att de behöver expertråd, begränsa grupper av personer som omvårdnad, gravid och barn efter 12 år, allergiker i slutet. Sammansättningen är mycket dyr och det är möjligt för alla, det passar inte med sunt förnuft. Vi tror att det här är en marknadsföringskamp, ​​för att utfärda det gamla och säkra, för dyrt säkert, det finns inga andra förklaringar för detta.

Och det är uppriktigt, om det här var sericin riktigt för hår med alla dess mycket användbara egenskaper, varför kostar det bara några tusen rubel, siden är inte så mycket dyr silke. Varför köper vi inte silke kläder för 3 pennies? Hår serialisering bör kosta fantastiska pengar, eftersom produkten måste betala för sig själv först.

Tja, då ditt hår försökte serialisera hår, var de skyddade från allting. De kommer att vänja sig vid den efter den första tiden, människokroppen kan och kan ombygga och anpassa sig, så det här är en "nål" som du inte kommer att slänga av, och om du skalar, kommer ditt hår att återställa sina skyddande egenskaper under en längre tid.

"Först av allt, tänk alltid, men det är upp till dig att bestämma"

Sericin för hårrecensioner

Jag hörde från mästaren, vem gör det, att håret efter det blir starkt och mycket mer bra.
I ditt fall tycker jag att det här är enskilt, eller mästaren har ingen aning om varifrån.

Jag blev uppmanad att keratin, kanske när jag tänkte upp.

liten betti, jag har mellankiktigt hår, brunhårt, jag gör en slank toning. 2 gånger gjorde keratin. höll månaden 2-3. Första gången effekten var mycket bra. Mitt hår är i allmänhet inte dåligt, men mycket splittrande. Håret blev jämnt, mycket väl kammat.

Som mästaren förklarade för mig beror allt på keratins mycket komposition. COCO CHOCO anses vara den billigaste och inte så bra kompositionen.
Jag gjorde Keratin Research Inverto. Efter det kan du tvätta huvudet nästa dag.

och den blonda flickvän gjorde som du coco. inte nöjd med effekten

så jag tror mycket beror på mastersverkets sammansättning

Reparera komplex för skadat hår Ollin Megapolis Keratin Plus - recension

Hydrolyserad KERATIN, WHITE PROTEINS, BETAIN, SERICIN. Komprimerar hår, gör dem väldigt fackliga och mjuka. Full analys av kompositionen. Ska jag köpa den?

Jag vill dela en recension av hårspray från varumärket Ollin, så vad skriver tillverkaren:

Spray för djup rekonstruktion av torrt och skadat hår. Återställ hårstrukturen från insidan och förhindrar deras bräcklighet. Skyddar hårskydd, anti-stress och anti-age effekt. Ett positivt resultat ses efter de första användningarna av produkten.

På baksidan finns information om egenskaper, komposition, tillämpningsmetod och annan viktig information.

Volym: 125 ml

Arom: Jag skulle säga att aromen är mycket rik, maskulin. Fördelen med den är att den försvinner snabbt och förblir inte på håret.

Hur det känns på håret:

Denna spray ger effekten av hårets densitet, håret är väl känt, ej elektrifierat. Du känner det på ditt hår, men utan effekten av viktning. Jag vet inte hur man förklarar detta, i allmänhet, effekten att du inte sprayar ditt hår med lite vatten.

Men de kan överdrivas, effekten kommer att limas hår, bara en sådan effekt jag såg på mitt hår från keratin märket HELSO, om de överdriver det.

Användningsmetod:

Spruta hela längden av vått handdukstorkat hår innan du torkar. Skölj inte.

För att göra detta, använd din favoritkam

Sprayen klarar av skört hår, med de mycket vita prickarna längs hårets längd. Det skyddar mot splittrade ändar, det är säkert, för de senaste 2 veckorna tänkte jag inte ens att skära flagella.

Håret är mycket mjukt, elastiskt.

Jag använder det varje morgon, på torrt hår, bokstavligen 1 tryck för att fukta tipsen, och jag kan säga att han klarar av den här uppgiften. Budget, väl fungerande spray, och varför så många negativa recensioner?

Eller tycker folk att de har köpt en spray och det är allt, du behöver inte längre ta hand om ditt hår, maskera, applicera en tvätt? Nej, naturligtvis, spray är ett av stadierna av hårvård, jag skulle säga viktiga steg. Vänligen försum inte detta, särskilt om du har långt hår eller drömmer om det, växa det.

Tja, i slutändan skulle jag vilja utarbeta sin komposition.

Aktiva ingredienser:
hydrolyserad keratin, veteproteiner, sericin, betain.

För det första har vi vatten, inte dåligt.

sedan hydrolyserat keratin, vilket är ett naturligt protein som extraheras från ull av getter eller får. Dess molekyler är specifikt kemiskt störda till mindre storlekar. Den består av aminosyror. Hydrolyserat keratin återställer skadade områden, hjälper ytan att bli platt och jämn. Det upprätthåller nivån av proteiner i den erforderliga hastigheten. För att minska den negativa påverkan på håret, på sommaren i solen och på vintern i frost.

Hydroxipropylhydrolyserad veteproteinhaltproteiner

Utmärkt sensoriska egenskaper
- glans
- Lätt kamning
- mjukhet
- skydd
- Penetration av hårproteiner i hårkutiklet
- Ökar böjning av hårstyrka
- Ger volym
- För energi, styrka och volym av hår
- Djup penetrering av proteiner i hårbarken
- Penetrerar djupt in i hårfibern
- Stärker, återställer och skyddar hår från insidan
- Minskar hårbrott med mer än 80%
- Lätt absorberad genom omedelbar bearbetning, resultatet i minuter

Seritsin-protein är en del av siden. Används för att behandla och återställa livslöst och skadat hår.

BETAINE Betaine fuktar aktivt, har en konditioneringseffekt, lindrar hudens irritation, minskar den destruktiva effekten av ytaktiva ämnen, ökar volymen och stabiliserar skummet, ökar konditionens effekter och är en bra balsam i sig, har en ytlig effekt på huden, vilket förbättrar utseendet.

Tillsatser som programmet inte har hittat:

dofter - aromatiska tillsatser till de flesta kosmetiska produkter. De innehåller upp till 1000 syntetiska substanser, vilka oftast är cancerframkallande. Ofta innehåller urin eller djur avföring. Kan orsaka huvudvärk, yrsel, allergisk hudutslag, missfärgning av huden, svår hosta och kräkningar, hudirritation. Klinisk observation visar att lukt kan påverka centrala nervsystemet och orsaka depression, irritabilitet och liknande. - se. Nitro- och polycykliska föreningar av muskus.

5-kolor-2-metyl-4-isotiazolin-3-on eller METHYLCHLOROISOTHIAZOLINONE -konserveringsmedel

HYDROXYISOHEXYL 3-CYCLOHEXENE CARBOXALDEHYDE- flytande med en behaglig blommig lukt med en aning av dalen lilja. Används i parfymkompositioner i koncentrationer upp till 20%. Det är ett ämne som kan orsaka allergiska reaktioner.

kumarin En kristallin substans med en stark, gräsmattig söt lukt, när den spädes ut, noter av hö och tobak framträder. Innehålls i tonka bönor och många eteriska oljor. Få syntetiskt. Den används i ett brett utbud av parfymkompositioner och olika dofter. Den har en fotskyddande egendom.

Sammansättningen är fortfarande inte dålig, om du inte tar hänsyn till de starka och mycket koncentrerade dofterna.

Som du kan se finns det ingen silikoner och sulfater, såväl som alkohol.

Förfallodatum efter öppning: 12 månader

Sammanfattningsvis kan jag säga att denna spray är mycket värdig och verkligen uppfyller sina direkta uppgifter, liksom:

 • återställer håret på grund av det faktum att keratinmolekyler är inbäddade i hårets skadade områden
 • håret blir elastiskt och mjukt, skört hår försvinner
 • håret blir tätare, starkt, starkt

Mitt betyg: Hard 5

Jag kommer att köpa mer, som slutet och jag kommer definitivt försöka, något annat från denna serie.

Kostnad: 393 rubel, nu har priset stigit till 440

Köpt på webbplatsen: DIREKT LÄNK

Tack så mycket för din uppmärksamhet, jag hoppas att min recension var användbar och informativ för dig.

Hårmask Hästkrafter Ultrafast mot hårförlust med hibiskus extrakt och sericin - granskning

Fortsättning av berättelsen om MULTI-MASKING MASKIN med masker från Horse Equine) Ultrafast maskera från håravfall med hibiscus-extrakt och sericin och dess användning på mitt hår, torkar naturligt över hela längden och är benägen för fett på rötterna.

 • Tillhandahålls för fri testning

HELLO, Kära läsare av min hänvisning!

I min senaste recension pratade jag om hur jag utför MULTIMASKING-proceduren för hår hemma med hjälp av hårmaskor från varumärket Horse Power. Jag sa också att det är till och med överraskande för mig att ett så modernt och populärt ord idag som MULTIMASKING jag lärde mig ganska nyligen, men jag använde denna teknik från skoltid: jag lägger en mask på hårrötterna (till exempel peppar) och den andra på full längd (t.ex. honung)

Så jag har känt MULTIMASKING under en mycket lång tid och inte så hörsäkert)

Så nu får vi se en gång till vilken typ av ett odjur en sådan multimasking är väldigt populär idag bland fashionistas:

Multimasking är en teknik för att samtidigt applicera flera typer av masker på olika områden i ansiktet och håret.

Eftersom mitt hår i basalzonen är oljigt och benäget för ökad förlust, och mycket torr och porös längs hela längden (även om du inte kan berätta från bilden, men det har alltid varit), gillar jag att applicera Ultra Firming Mask på hela huvudet. mot håravfall. Och hela längden lägger jag på en mask eller Ultra Regenerating, eller Ultra Moisturizing - de fungerar lika bra på mitt håriga hår

Idag kommer jag att berätta om masken Horse Power Ultra Förstärkning från håravfall.

Det säljs i min stad på nästan alla apotek, du kan också hitta den i onlinebutiken, och priset varierar mellan 550 och 1000 rubel, beroende på inköpsort.

Masken är ganska imponerande volym - så mycket som 1000 ml, och den producerades i Italien.

Standarddesignen för denna serie masker är en stor rundad låda med en skyddande film under locket och med en mängd information om verktyget och tillverkaren på burkens baksida.

När du öppnar locket kan du se en mask av vit färg med en mycket trevlig och känslig blommiga doft (alla masker i serien har en underbar arom, mycket mild och attraktiv).

HORSE POWER Ultra Firming Hair Mask - Ultrafast maskerad mot håravfall med hibiskus extrakt och sericin.

Maskan djupt närnar hårsäckarna, stärker håret, ökar tillväxten, skyddar håret mot håravfall och det för tidiga utseendet av grå hår. Ger hår glans och extra volym. Returnerar styrka och energi.

Hibiskus har en av de mest effektiva egenskaperna i håråterställning bland alla kända växter - det accelererar super hårväxt även från "sovande" hårfolliklar.

Detta är ett super effektivt sätt att stoppa håravfall och förhindra tidig gräning.

Sericin är en innovativ komponent som är ansvarig för att återställa hårets inre struktur och släpper ut nagelbandet. Håret får jämnhet, elasticitet och en spegelglans. Hår serialisering blir ett separat behandlingsförfarande i skönhetssalonger.

Applicera masken på fuktigt, handdukstorkat hår.

Kamma håret med en gleskam för att jämnt fördela masken över hela hårets längd och utföra en huvudmassage.

Lämna på håret i 3-5 minuter för optimal effekt, så att formeln berikad med aktiva ingredienser absorberas så mycket som möjligt i krullarna.

Skölj sedan noggrant med varmt vatten.

För ett mer intensivt resultat rekommenderas att du sätter på huvudet med en varm handduk och håller masken i 5-10 minuter. Skölj sedan med varmt vatten.

Ultrafast maskerad mot håravfall med hibiskus extrakt och sericin

förhindrar håravfall och stimulerar hårväxten

Vackert, långt, tjockt och naturligt hår - drömmen om varje tjej. Men övervakning av ditt hårs hälsa är inte en lätt och dyr uppgift. Hästkraften bröt denna stereotyp och skapade en professionell serie hårmaskor, först producerade i Italien!

Dina besparingar: Salonprocedurer, ger samma resultat som någon av de 3 italienska hårmaskorna Hästkrafter. I genomsnitt kostar 1 procedur "Lycka till håret" i salongen från 3 tusen rubel och över! För att få rätt effekt och återställa håret, bör sådana salongprocedurer utföras minst 5-6 gånger. Totalt i genomsnitt spenderar du cirka 20 tusen rubel. Vid den tiden, som för 3 professionella masker med en volym på 1000 ml, varav en är tillräcklig i 3 månader - du spenderar inte mer än 2 tusen rubel! Dessutom kan hästkraftsmasker alterneras och lösa alla problem som berör dig. Effekten är densamma, och besparingarna är anständiga!

FUNKTIONER:

 • Djupfodrar hårsäckar, förstärker dem
 • Stärker hårväxten och stimulerar vilande lökar
 • Effektiv med håravfall och för tidig graying
 • Ger hår glans och volym
 • Returnerar förlorad styrka och energi till hår.

HÖG EFFEKTIVA AKTIVA KOMPONENTER:

GIBISCUS har en av de mest effektiva egenskaperna i håråterställning bland alla kända växter - det accelererar super hårväxt även från "vilande" glödlampor.

Detta är ett super effektivt sätt att stoppa håravfall och förhindra tidig gräning.

Sericin är en innovativ komponent som är ansvarig för att återställa hårets inre struktur och släpper ut nagelbandet. Håret får jämnhet, elasticitet och en spegelglans. Hår serialisering blir ett separat behandlingsförfarande i skönhetssalonger.

Gör så här:

 1. Applicera masken på fuktigt, handdukstorkat hår.
 2. Kamma håret med en gleskam för att jämnt fördela masken över hela hårets längd och utföra en huvudmassage.
 3. Lämna på håret i 3-5 minuter för optimal effekt, så att formeln berikad med aktiva ingredienser absorberas så mycket som möjligt i krullarna.
 4. Skölj sedan noggrant med varmt vatten.
 5. För ett mer intensivt resultat rekommenderas att du sätter på huvudet med en varm handduk och håller masken i 5-10 minuter. Skölj sedan med varmt vatten.

Det rekommenderas att använda tillsammans med:

Ultra fuktgivande hårmask på aminosyror av havre bakterier och katjoniska polymerer

Ultra regenererande hårmask med druvfrö extrakt

Mirakelämne sericin, eller varför behöver jag silkesmaskokoner? (VIDEO)

Författaren: Nadezhda Usmanova

Idag är posten inte enkel, men experimentell. Jag bestämde mig för att inte vara begränsad till en text och dessutom att utfärda ett inlägg i videoformat. Om ett sådant format finner ett positivt svar från dig, kommer jag att fortsätta att göra sådana videor i framtiden.

De som gillar att läsa mer, föreslår jag att du rullar på skärmen nedan. Text med bilder börjar under videon.

En gång, idly reeling i min favorit kinesiska butik "Aliexpress", kom jag över en intressant produkt - silkesmaskokokongerna. Från beskrivningen följde det att dessa kokonger inte är avsedda att vara mer eller mindre än för vård av ansiktets hud!

Google informerade mig om att det i vissa skönhetssalonger redan finns en speciell tjänst - "Massage med silkesmaskokoner". Och det kostar från 1500 rubel.

På Aliexpress kostar kokongerna endast $ 3 per 100 stycken, så jag beställde ingen tvekan förpackningen. Och efter 3 veckor fick jag denna påse med kokonger.

Vilka effekter skulle jag förvänta mig av att använda kokonger?

Personer som säljer kokonger eller massagertjänster till kokonger begränsar inte sin fantasi och räknar upp som förväntad effekt allt de kan: peeling, fuktgivande, föryngring, UV-skydd, antibakteriell verkan, behandling av akne och pigmentfläckar etc. I allmänhet är nästa universalmedel.

För att skilja vete från köttet, klättrade jag in i min favoritdatabas av vetenskaplig litteratur PubMed, körde frågan "silkesmaskokoner", jag menar "silkesmaskokoner" och började läsa allt.

Och det var det jag lyckades ta reda på.

Silkesmasken (lat Bombyx mori) är en vacker fjäril med ett roligt ansikte som tämdes för 5000 år sedan. Och sedan dess lever bara en liten del av dessa insekter till fjärilsteget. De flesta av dem står inför en sorglig öde - att dö i en kokong i pupalstadiet till förmån för mänskligheten. Enligt uppgifterna från början av 2000-talet uppnår den årliga produktionen av silkesmaskongkokonger 1 000 000 000 kg.

Tidigare var mänskligheten bara intresserad av silketråden i kokonen. Och efter samling och hämtning av de döda popparna kokades kakorna i vatten eller i tvål, varigenom ett ämne som limmade silketråd gick in i lösningen och inte användes i framtiden.

Nu används silke "lim" alltmer, bland annat inom kosmetologi och medicin [1].

Hur fungerar silkesmaskokongen?

Cocoon består av 5 lager. Varje lager är vävt av en dubbel silkesgänga (70%), bunden med ett visst "lim" (25%). En annan 5% av kokonen står för vaxer (0,4-0,8%), kolhydrater (1,2-1,6%), pigment (0,2%) och andra. [2]

Dubbelsilktråd (silke) består av vattenolösligt proteinfibroin, vars struktur redan är väl undersökt.

När det gäller "lim", fram till nyligen var idéer om sin kemiska struktur väldigt vaga. Det var exakt känt att detta ämne är av protein natur. Han fick även namnet - sericin.

Men alla försök sa att detta inte är ett protein, men flera. Ännu undersöktes ämnet aktivt för dess aminosyrasammansättning och interaktion, både med biologiska föremål och med levande varelser, inklusive man.

Och nyligen har man, genom att använda masspektrometrianalys, funnit att sericin består av minst 286 proteiner och peptider, som varje utför en specifik funktion i en kokong [3].

En sådan sort är ganska förståelig. Om kokonen endast gav mekaniskt skydd skulle några av popparna leva till en fjäril. Cocoon behöver också skydd mot UV-strålning, från bakterier, svampar, virus, från plötsliga temperaturförändringar och andra negativa miljöfaktorer.

Hur man använder silkesmaskokoner för ansiktsvård?

För att kunna använda någon form av silkesmaskokoner är det nödvändigt att först lösa sericinen och applicera den på hudytan med massörrörelser.

Sericin löses upp i varmt vatten. Och ju varmare det är (och ännu varmare), ju bättre sericin är upplöst.

Du kan hitta olika instruktioner för blötläggning av kokoner. Någonstans föreslås det att suga dem i vatten vid 55 ° C i 5 minuter. Någonstans - i kokande vatten i en halvtimme.

Min erfarenhet av att använda kokonger föreslår att den andra metoden är effektivare. Naturligtvis, med längre blötläggning i kokande vatten, lämnar en del av den upplösta sericinen kokongen. Men om vi pratar bara en halvtimme och om du inte stör vatten under blötläggning, fortsätter mycket sericin i kokonen.

Och med en kort blöt i varmt vatten är sericin dåligt löslig. Och känslorna under hudens massage är helt olika.

Så sätt 2 kokonger i en mugg, häll kokande vatten över dem. Efter en halvtimme kyler vattnet ned.

Sätt på kokongerna på dina fingrar och massera ansiktet med cirkulära rörelser längs massagelinjerna. I salonerna görs till exempel en sådan massage i 10-15 minuter. Jag har nog i 5 minuter.

Efter massagen, låt huden torka sig själv.

Instruktionen till kokongerna säger att en kokong kan användas flera gånger. Men det gör jag helt klart inte, för med det billiga värdet av kokongerna ser jag ingen anledning att vara inblandad i att spara.

Vattnet i vilket du blötlägger kokongen kan också användas för gott. Till exempel, för sköljning av hår. Förresten, sericin hår behandling förfarandet förekommit i vissa frisörsalonger. Detta kallas "hår serialisering". Denna procedur går fram under parollen "Det är inte kontraindicerat även för gravid och omvårdnad." Men jag, som är gravid eller ammar, riskerade det fortfarande inte.

Vilka effekter bör förväntas av användningen av silkesmaskokoner i verkligheten?

Den första otvivelaktiga effekten är mekanisk avskalning av ansiktet, vilket tillhandahålls av vattenolösliga silkfibrer. Efter massagen kommer huden att bli mycket jämn.

Den andra otvivelaktiga effekten - fuktar huden. Efter massagen, när din hud är torr, kommer du att känna som om det finns en tunn film på ditt ansikte. Denna film har en hög hygroskopicitet, det vill säga förmågan att binda och hålla vatten.

Denna förmåga förklaras av det faktum att sericinproteiner innehåller ca 80% hydrofila och polära aminosyror. En tredjedel av aminosyrorna är serin, vars förmåga att behålla vatten är 50 gånger högre än glycerol [4].

Även i sericinproteiner finns en relativt stor mängd asparaginsyra, glycin, treonin, alanin. Detta innehåll av aminosyror är jämförbart med sammansättningen av den naturliga fuktighetsgivande faktorn - ett komplex av substanser i stratum corneum (inklusive fria aminosyror) som är ansvariga för graden av hydratisering [5].

Aminosyrasammansättning av sericin och fibroin Aminosyrasammansättning med naturlig fuktighetsgivande faktor

Jag lyckades hitta en artikel som beskriver resultaten av att använda en lösning av sericin som en fuktighetskräm på 6 volontärer [6]. Provtagning naturligtvis ah. Men vissa tendenser beskrivs fortfarande, så jag berättar dig mer detaljerat.

För att framställa en fuktgivande gel extraherades sericin från en kokong genom autoklavering i destillerat vatten i 30 minuter vid 105 ° C. Det erhållna extraktet koncentrerades med användning av en vakuumkoncentrator.

Studiegruppen bestod av 6 personer (3 kvinnor, 3 män) i åldrarna 22-25 år. Gelén applicerades på den inre ytan av en av underarmarna, den andra underarmen tjänade som en kontroll.

Som ett resultat av experimentet ändrades vissa egenskaper hos huden på vilken gelén applicerades. I synnerhet i huden:

-ökad aminosyrahalt hydroxiprolin (en viktig indikator på hudhälsan),

-Det elektriska motståndet i huden mot växelström (impedans) har minskat, vilket indikerar att huden har blivit mer fuktig,

-minskad transepidermala förlust av fukt.

Huden textur har också förändrats: det har blivit mjukare, antalet spår har minskat.

Hudens struktur före (vänster) och efter (höger) behandling med sericin

Sårläkningseffekt

I ett försök på råttor visade sig att en kräm innehållande 8% sericin accelererar sårläkning jämfört med samma grädde utan sericin [7].

Läkning av såret som behandlas med sericincreme. Läkning av såret som behandlas med sericinkräm

I experiment på cellkulturer, inklusive människor, visade sig att sericin vid en viss koncentration i näringsmediet har en mitogen effekt, det vill säga främjar celldelning (proliferation) [8].

Enligt publikationerna finns för närvarande en aktiv utveckling av specialmaterial från sericin som kan användas för att läka sår av olika ursprung [9].

Därför kan det antas att regelbunden massage med kokonger hjälper till att läka några sår på huden. Även om det inte är värt att värma såret direkt.

Ska vi förvänta oss en föryngrande effekt?

När de pratar om föryngringseffekten av något sätt, menar först och främst ökningen av produktionen av kollagen, manifestation av antioxidantegenskaper och bekämpning av tecken på fotografering, i synnerhet pigmentfläckar.

Och även om det i reklamtexter kan man finna höga påståenden att massagen med silkesmaskokoner bidrar till framställning av kollagen i huden, det har faktiskt ännu inte bevisats.

Jag träffade det enda experimentet om sericin och kollagen [10]. I det sattes sericin till näringsmediet i vilket musfibroblastkulturen växte. (Fibroblaster är en typ av bindvävsceller. I huden är de ansvariga för framställning av kollagen.) Efter tillsats av sericin extraherad med vissa metoder började fibroblastkulturen producera mer kollagen.

Effekten av sericin på kollagen syntes genom mus fibroblast cell kultur. Fyra av graferna motsvarar de fyra metoderna för extraktion av sericin.

Såvitt kulturen av musfibroblaster i en petriskål är jämförbar med människans hud, lämnar jag den till dig.

Antioxidantegenskaperna hos sericin och förmågan att undertrycka aktiviteten hos tyrosinas-enzymet visades också endast in vitro [11, 12]. (Tyrosinas är enzymet som katalyserar omvandlingen av tyrosin till melanin - hudpigmentet.)

Därför har den seriösa föryngrande effekten enligt min mening hittills skrivits med gafflar på vatten.

Foto åldrande förebyggande

I hårlösa möss visades att vid förbehandling av gnagare till ultraviolett strålning reducerar förbehandling av bestrålningsområdet med en alkohollösning av sericin antalet och allvarliga skador som orsakats [13].

Effekten av sericin på kollagen syntes genom mus fibroblast cell kultur. Fyra av graferna motsvarar de fyra metoderna för extraktion av sericin.

Antibakteriell verkan

Experiment visar att varken fibroin eller sericin förmår sakta ner tillväxten av E. coli E. coli på ett näringsmedium i en petriskål [14].

Emellertid är mikrobiomen av mänsklig hud (det vill säga den kvantitativa och artiska sammansättningen av mikroorganismer som lever på människans hud) långt ifrån begränsad till en Escherichia coli. Därför behövs ytterligare experiment.

Sammanfattar dagens post, jag vill säga följande.

Massera huden med silkesmaskokoner, du har all rätt att förvänta dig sköljning och fuktighet i huden. Andra effekter på människor har ännu inte bevisats av forskare.

Men på den populära resursen IRecommend för populära recensioner, hävdar många kvinnor att ansiktscocongmassage har hjälpt dem med att hantera sina ofullkomligheter. Jag har ingen anledning att inte tro på dessa kvinnor, eftersom ingen av dem främjar en viss säljare. De köpte alla kokonger i samma Aliexpress butik som mig, men från olika leverantörer.

Därför fortsätter jag att använda kokongerna. Jag känner redan exfolierande och fuktgivande effekter. Jag hoppas att finnar och brister kommer också långsamt att gå iväg.

Om du också bestämmer dig för att köpa silkworm-kokonger, kan du beställa dem här >>

Varning!

Det enda jag bara måste varna är mot allergier. Var noga med att prova kokongerna på insidan av underarmen, speciellt om din hud är utsatt för allergier.

Som ett postscript...

Ironiskt nog, när jag skrev det här inlägget fick jag ett erbjudande från bokhandeln Liters för att läsa en bok av Robert Galbraith "Silkworm". Det visade sig att bakom denna pseudonym ligger den berömda JK Rowling - författaren till den mest populära serien av böcker om Harry Potter.

Tydligen, trött på hennes pojkvänner, bestämde Joan för att skriva en brottsdetektiv roman för vuxna. Och jag måste säga att hon gjorde det bra. Så om du undrar vilken typ av detektiv som författaren av barnböcker kan skriva, kolla här >>

 1. Chen F., Porter D., Vollrath F. Struktur och fysikaliska egenskaper hos silkesmaskokoner. J R Soc Interface. 2012 7 september; 9 (74): 2299-308.
 2. Mondal M., Trivedy K., Nirmal Kumar S. Silkeproteinerna, sericin och fibroin i silkesmask, Bombyx mori Linn., - en recension. Caspian J. Env. Sci. 2007 Vol. 5 nr. 2 pp. 63-76.
 3. Zhang Y., Zhao P., Dong Z., Wang D., Guo P., Guo X., Sång Q., Zhang W., Xia Q. Jämförande analys av silikonorms kokong, Bombyx mori. PLoS One. 2015 10 april; 10 (4): e0123403.
 4. Patel RJ., Modasiya M. Sericin: Pharmaceutical Applications. IJRPBS. 2011 Vol. 2 (3)
 5. Rangi A., Jajpura L. Biopolymer Sericin: Extraction and Applications. J Textile Sci Eng 5: 188.
 6. Padamwar M.N., Pawar A.P., Daithankar A.V., Mahadik K.R. Silkesericin som fuktkräm: en in vivo-studie. J Cosmet Dermatol. 2005 dec, 4 (4): 250-7.
 7. Aramwit P., Sangcakul A. Effekterna av sericinkräm vid sårläkning hos råttor. Biosci Biotechnol Biochem. 2007 okt; 71 (10): 2473-7.
 8. Sato W., Fukumoto K., Yanagihara K., Sasaki M., Kunitomi Y., Terada S. Mitogen effekt av sericin på däggdjursceller. BMC Proc. 2011 22 november, 5 Suppl 8: P121.
 9. Aramwit P., Siritientong T., Srichana T. Potential Applications. Avfall Manag Res. 2012 mar; 30 (3): 217-24.
 10. Aramwit P., Kanokpanont S., Nakpheng T., Srichana T. via cell- och kollagenproduktion. Int J Mol Sci. 2010 20 maj, 11 (5): 2200-11.
 11. Kato N., Sato S., Yamanaka A., Yamada H., Fuwa N., Nomura M. Silkprotein, sericin, hämmar lipidperoxidering och tyrosinasaktivitet. Biosci Biotechnol Biochem. 1998 Jan; 62 (1): 145-7.
 12. Manosroi A., Boonpisuttinant K., Winitchai S., Manosroi W., Manosroi J. Bombyx mori. Pharm Biol. 2010 aug; 48 (8): 855-60.
 13. Zhaorigetu S., Yanaka N., Sasaki M., Watanabe H., Kato N. Inhibitory Effects J Photochem Photobiol B. 2003 okt 15; 71 (1-3): 11-7.
 14. Kaur J., Rajkhowa R., Afrin T., Tsuzuki T., Wang X. Fakta och myter om antibakteriella egenskaper hos siden. Biopolymerer. 2014 mars; 101 (3): 237-45.

Gilla den här artikeln?
Dela med vänner:

Behandling av skadade hårrecensioner

Vad är hår serialisering?

Om före tjejer ville göra något ovanligt och originellt ur håret, nu har en naturlig och hälsosam utseende kommit in i mode. Av den anledningen är hela modebranschen inriktad på att skapa nya tjänster för håråterställning och ge dem en levande glans. Nyligen uppträdde en ny tjänst i skönhetssalonger - hår serialisering. Låt oss se vad det är och vad är dess funktioner.

Princip för förfarandet

Serisering är ett förfarande som är mycket lika i resultat till keratinrätning, och processen är fylld med silke, veteproteiner och kollagenprotein. De sista komponenterna har en speciell effekt, genomtränger djupt in, kompositionen närmar och fuktar håret från insidan samtidigt som de ger ljus och mjukhet. Men dessa komponenter är ganska instabila, och därför för att resultatet ska hållas länge använder de sericin som omsluter alla hår i huvudet. Som ett resultat får du glatt och glänsande hår, oavsett deras ursprungliga struktur och utseende.

På grund av den nyutvecklade formeln har sericin absolut inga skadliga kemiska element i sin komposition och är därför ofarligt för kroppen. Till skillnad från andra förfaranden är det tillåtet för barn, gravida och ammande mödrar. På grund av det faktum att håret efter det är mer hälsosamt och återställt, krävde sericirovanie alltmer en medicinsk procedur.

Kostnad för service

Denna behandling slår inte hårt på plånboken. Kostnaden för denna tjänst beror således på hårets längd, såväl som den kosmetiska som används av din mästare. I genomsnitt kräver sådan behandling dig från 1200 till 3 000 rubel.

Vad får du efter

Vanligtvis, i bilden efter proceduren, kan du bara se rätning urhårigt hår. Men enligt experter, med hjälp av professionella verktyg för sericating, kommer flera fler resultat att uppnås:

 • Densitet och fuktgivande
 • Återställ delade ändar och skydda mot framväxten av nya
 • Utjämning och återupplivning av skadade lockar
 • Förnyelse av levande naturlig glans
 • Mjukare och smidigare krullar

Sericisering har praktiskt taget inga kontraindikationer och kommer därför att passa alla. Om du vill återställa dem och göra det icke-kemiskt, använd Sericin för din omvandling.

Biverkningar

Trots att serialiseringen är placerad som ett helt ofarligt förfarande har det skadliga effekter. Till exempel är dess huvudkomponent en av de starkaste allergenerna, och därför är det absolut nödvändigt att ett allergiskt test utförs före genomförandet av en sådan återhämtning.
Dessutom kan denna procedur orsaka en spik i immunoglobulin E i kroppen, vilket utlöses av sjukdomar i immunsystemet. Därför är det nödvändigt att behandla henne med försiktighet och noga tänka på om du behöver henne.

Skötsel efter restaurering

För att behandlingseffekten ska varas längre behöver ditt hår specialvård:

 1. Efter proceduren kan du inte tvätta och våta hår i 1-2 dagar
 2. I 1-3 dagar kan du inte bära tuggummi, hoops, glasögon på huvudet och andra enheter som på något sätt kan påverka deras struktur
 3. Före den första tvätten får inga extra stylingprodukter användas.
 4. För rengöring och konservering av sericin på huvudet rekommenderas inte att använda schampon, som inkluderar sulfat
 5. Det är nödvändigt att skydda huvudet från salt.
 6. Du kan sticka håret med en hårtork, du måste använda järnet så lite som möjligt.
 7. De kan målas först efter 1 vecka efter proceduren.

På grund av att håret behandlas behöver du inte upprepa serialiseringen efter några månader. Efter att ha enats om det en gång kommer du att få hälsosamt, silkesigt och starkt hår länge.

Serifiering är ett nytt förfarande inom modebranschen. Enligt resultaten av åtgärden liknar den keratinrätningen mer, men till skillnad från den senare har den en helande karaktär och innehåller inte kemiska element. Det hjälper dig att återfå en hälsosam glans och viktning av håret.

Författare: Naydenko Valentina

TOP-25 professionella masker för att återställa skadat hår

Utseendet hos en person beror till stor del på hårets tillstånd. Scruffy, livlöst hår kan orsaka psykiskt obehag bland sina ägare. En professionell mask är utformad för att behålla kvinnlig skönhet för att återställa skadat hår, vilket stärker locken. Sådana verktyg eliminerar också orsakerna till att tunna håret.

Orsaker till problemet

Läkare identifierar olika orsaker på grund av vilket hår blir tunnare, blir tråkigt och ohälsosamt. Vissa är orsakade av patologier av både inre organ och huden på huvudet. Andra orsaker är relaterade till miljöpåverkan och de medel som används för att färga krullar.

De vanligaste faktorerna som orsakar skada på hårbotten är:

 • genetisk faktor;
 • ohälsosam diet;
 • dåliga vanor
 • patologier i de nervösa och endokrina systemen;
 • sjukdomar i matsmältningskanalen;
 • allvarlig stress;
 • hormonell obalans
 • ålder;
 • skarp förändring av klimatförhållandena, temperaturskillnad.

Masker för att återställa skadat hår är endast effektiva i vissa fall. Sådana verktyg används som ett tillägg till terapi som föreskrivs vid behandling av patologier av interna organ och system. Masker är utformade för att driva krullar, eliminera mjäll. Denna kosmetika kan också eliminera effekterna av tillfälliga faktorer (stress, temperaturfluktuationer).

Effekten av ansökan

Professionella masker för att återställa skadade lockar finns i flera olika typer:

 • moisturizers;
 • återställa;
 • stödja;
 • utjämning;
 • näringsämnen.

Beroende på syftet inkluderar sådana produkter:

 • alkohol;
 • medicinerade oljor;
 • vitaminer;
 • växtekstrakter.

All information om produktens syfte och användbar egenskaper kan hittas om du noggrant undersöker kompositionen. Moderna masker som används för att reparera skadade lockar inkluderar:

 • Cetearylalkohol. Rekommenderas för personer med olydiga lockar.
 • Dimethiconol. Eliminerar strängbrytning.
 • Sojabönolja. Fuktar torra strängar, vilket gör krullarna glänsande.
 • Sheasmör. Fuktar och eliminerar skalor som uppstår på håret på grund av yttre faktorer. Sheasmör rekommenderas för frekvent användning av färgnings- eller permeermedel.
 • Panthenol. Det används för att lindra klåda. Substansen normaliserar hudens känslighet, eliminerar dysfunktionen hos talgkörtlarna.
 • Acetamid MEA. Håller vätskan inuti håret, så att den senare behåller den ursprungliga glansen.
 • Linolensyra. Förhindra torrhet genom att behålla fukt inne i locken. Acid accelererar också flödet av näringsämnen, vilket minskar halten av håravfall och minskar antalet splittrande ändar.
 • Sorbitol. Ämnet är en del av de flesta masker som används för att reparera skadat hår.
 • Hydrolyserad keratin. Det används för att öka hårets elasticitet efter lättnad.
 • Vitamin E (tokoferylacetat). Accelererar hårväxten, ökar tätheten hos lockar.
 • Cocoil Sarkosin. Ämne härrörande från vete, avsedd för behandling av tunna och spröda strängar.

Masker rekommenderas att använda, enligt bifogade instruktioner.

En viktig punkt! Några av de ingredienser som utgör dessa produkter har en negativ effekt på huden. Därför bör sådana kosmetika endast appliceras på hårbotten och undviker kontakt med dermis.

Hur man väljer

När du väljer en professionell mask bör du styra följande regler:

 1. Köp inte produkten, som består av ämnen som orsakar allergisk reaktion (i synnerhet citrus, honung).
 2. Använd hårvårdsprodukter av samma märke. Att byta tillverkare orsakar ofta mjäll och andra obehagliga konsekvenser.
 3. Masken måste matcha hårtypen. För att hitta rätt verktyg kan du kontakta en stylist eller en tricholog.

All information om maskinsammansättning och egenskaper finns på etiketten.

God kosmetika, som faktiskt återställer, ger näring till skadat hår och ger omfattande vård, är dyrt. För att inte misstas i valet rekommenderas därför att man förvärvar en sond (tester) för första gången. Effekten av en kvalitetsprodukt blir omedelbart märkbar.

TOP 25 professionella masker

Den moderna marknaden erbjuder många effektiva hårmaskor som kan användas hemma. Nedan är en lista över de bästa kosmetika som är utformade för olika typer av lock.

Nioxin

Nioxins företag producerar 6 typer kosmetiska produkter avsedda att lösa strikt specifika problem:

 • förbättrad åtgärd för att återställa hårets struktur;
 • sparsam skalpskalning;
 • accelereringen av tillväxt av krullar;
 • skydd mot torrhet och brott.

Sammansättningen av kosmetika Nioxin inkluderar:

 • pantenol;
 • koffein (ökar tillväxten);
 • Q10 (återställer arbetet med biologiska processer);
 • cystin (skyddar mot ackumulering av giftiga metaller);
 • Vittextrakt (hämmar bakteriens aktivitet);
 • nikotinsyra (stimulerar vävnadsreparation).

Nioxinmasken tränger djupt in i håraxeln och eliminerar därmed brittleness och återställer elasticiteten hos skadat hår. Beroende på typ av produkt ökar kosmetiken i detta varumärke hårvolymen, accelererar ämnesomsättningen i hårbotten, skyddar mot de negativa effekterna av ultraviolett strålning.

Rådet. För att förbättra effektiviteten av masken rekommenderas att använda schampon och balsam Nioxin.

Guams märkesnära masker används för att eliminera torrt och sprött hår. Kosmetik i denna linje gör krullarna mer voluminösa på grund av verkan av alger Undaria Pinnatifida. Komponenten stimulerar de processer som är ansvariga för produktionen av keratin.

Även i sammansättningen av Guam kosmetika är växtextrakt och oljor, som i kombination med alger skyddar håret från extern exponering och förhindrar mjäll.

Verktyget rekommenderas att inte användas mer än en gång i veckan.

Garnier

Garnier Fructis "Triple Recovery" består av oljor:

 • avokado - ger mjukhet
 • olivolja - återvänder glans
 • karit - gör håret silkeslen.

Garnier Fructis närmar sig skadat hår, eliminerar bräcklighet och förbättrar blodmikrocirkulationen i hårbotten. Med regelbundet användning av det här verktyget kan du bli av med de splittrade ändarna och göra krullarna lydiga.

För snabb återställning av skadat hår är Fructis sos restaureringsmask lämplig. Basen för denna kosmetika är kerafil och amlaolja. Båda ämnena påverkar locken från insidan och utsidan. Som ett resultat får hårets hår en hälsosam glans genom flera applikationer. Nackdelen med Sos återhämtning är den kortsiktiga effekten.

Dove "Intensive Recovery" består av hydrolyserad keratin, protein, en mängd olika silikoner och ett antal andra ingredienser. Hår efter behandling med denna mask blir mjuk och silkeslen. De splittrade ändarna försvinner också. Förutom andra billiga medel, efter att ha gett "Intensive Restoration", ger kortfristig effekt.

Indola

Varumärke Indola är utformat för att anpassa håret, vilket ger jämnhet och glans, stärker och keratinåtervinning av skadade lockar. Maskernas sammansättning innefattar:

 • mikroniserad keratin - återställer även mycket torra krullar;
 • arganolja - intensivt närmar sig håret.

Observera att indolamaskar hindrar håret från att elektrifiera på grund av att efter applicering av produkten omsluter varje hår polymerfilmen. Medel av detta märke rekommenderas för omhändertagande av lock efter färgning eller permeering.

Estel

Estel Otium Blossom är utformad för att ta hand om färgat hår. Verktyget behåller hårfärg, stärker och läker krullar. Denna effekt uppnås genom kakaosmör, som tränger djupt in i strukturen. Estelle skyddar väl håret från de negativa effekterna av färgämnen, vilket förhindrar håravfall.

Avon "Instant Recovery" är utformad för att stärka skadat hår. Verktyget eliminerar effekterna av den negativa påverkan av yttre miljö och färg. Produkter från Avon-märket gör att du kan uppnå en snabb effekt på grund av keratin och avokadoolja. Krullarna förblir silkeslen och glänsande fram till nästa tvätt.

Kapous

Kapous mask är utformad speciellt för att bli av med hög fetthalt eller överdriven hårdhet. Hög effektivitet betyder på grund av aktiviteten hos keratin och veteproteiner som utgör produkten. Masken levererar de näringsämnen som behövs för att återställa krullarna och ger ytterligare skydd. Kappan efter flera applikationer blir slät och elastisk.

Ollin

Ollin Megapolis, baserat på svart ris och hydrolyserat keratin, är avsett för torra och dehydratiserade lock. Efter förstärkning av verktyget stärker håren, vilket ger dem elasticitet och elasticitet. Ollin Megapolis rekommenderas för personer med känslig hud.

Natur Siberica

Av alla produkter från Nature Siberica-märket är havtornsmasken utmärkt, som innehåller silkeproteiner och keratin. Båda ämnena eliminerar bristen på mikronäringsämnen, ökar lockets elasticitet och skyddar håret från överhettning under läggning. Verktyget ger ett långvarigt resultat.

Charles Worthington

Tack vare Charles Worthington-masken blir håret silkeslen efter flera användningar. Detta resultat tillhandahålls av följande inkapslade oljor som utgör produkten:

De aktiva ingredienserna tränger djupt in i det skadade håret, vilket eliminerar defekter. Verktyget kan också användas för att stödja håret.

Pantene

Basen för Pantene varumärkesmasker är vitamin E och keratin, som ger näring och återställning problemkrullningar. Detta betyder att det är mest effektivt i långt hår, vilket eliminerar splittrade ändar efter flera användningar.

Vissa produkter från Pantin-linjen är sätt att eliminera mjäll och förhindra dess förekomst. Dessutom bidrar kosmetiken i detta märke till att återställa håret.

Yves Rocher

Produktionen av varumärket Yves Rocher återställer snabbt problematiska krullningar på grund av den komplicerade verkan av jojoba och karitoljor, sojaproteiner och fosfolipider, rött druvsextrakt och andra växtkomponenter. Masker återfuktar, närmar och underhåller lockar, vilket gör ljus och mörkt hår elastiskt och hållbart.

Koncept Mega-Mask

Mega-Mask kan snabbt återställa krullarna. på grund av den kombinerade verkan av arganolja och hyaluronsyra. Båda komponenterna i megamaskar förstärker håraxeln och ger näring. Verktyget rekommenderas för användning efter perm och färgning.

Nexxt

Nexxt produktlinje innehåller flera masker avsedda att näring och upprätthålla torrt och sprött hår. Fonder är rika på vitaminer och antioxidanter, så denna kosmetika kan användas för att förebygga olika sjukdomar. Efter applicering av de aktiva ingredienserna tränger djupt in i hår och hud, förstärkning av cellerna.

Orbie

Orbie Signature Moisture Masque Hair Remedy innehåller ett extrakt från roden av camphoria, vilket neutraliserar de negativa effekterna av ultraviolett strålning. Och så att krullarna inte lida av exponering för den yttre miljön, tillade tillverkaren till produkten juice av vattenmelonväxande i Kalahari-öknen. Speciellt valda komplex av ämnen skyddar håret på huvudet från att torka ut.

Kerastase

Kerastasprodukter baserade på katjoniska polymerer gör håret mjukt. Efter applicering eliminerar masken mikronäringsfel, vilket gör att även de mest problematiska krullarna återställs. De ceramider som utgör produktlinjen på varje hårs yta.

Levande bevis

Masker av detta märke har en citrus doft. Medlen eliminerar porositet, fuktar och släpper varje hår. Efter den första applikationen blir krullarna lydiga och glänsande. Living Proof återfuktar håret från rot till spets.

Phyto

Phyto produkter har utvecklats speciellt för att snabbt återfuka torra krullar. Verktyget tränger djupt in i håren, närande från insidan. För detta är ansvarig jojobaolja, som skyddar håret från den negativa påverkan av den yttre miljön.

Matrix

Matrix producerar masker baserade på naturliga ingredienser: aloe vera, rosmarin och andra. Sådana medel orsakar därför inte allergiska reaktioner och ger snabba resultat. Med Matrix-produkter är det möjligt på kort tid att göra håret silkeslen och förhindra håravfall.

DNS-masken består av burk, linfrö, cederträ, rosmarin och ricinolja, vilket stimulerar hårväxten och har en fördelaktig effekt på huvudets hud, vilket förstärker kröllarnas rötter. Verktyget innehåller också lök- och vitlöksextrakt, vilket eliminerar bristen på väsentliga spårämnen. Dnc-masken är lämplig för vilken typ av hår som helst. Efter den första användningen skapar verktyget en film som skyddar mot de negativa effekterna av den yttre miljön på varje kröning.

KeraSys

KeraSys Oriental Premium Treatment är lämplig för alla typer av hår. Denna produkt innehåller:

 • Camellia fröolja;
 • granater;
 • orkidé extrakt;
 • ginseng;
 • duoprotein.

KeraSys Oriental Premium Treatment stärker rötterna på krullarna och förhindrar håravfall. Efter flera tillämpningar avlägsnar masken torr hud och återställer sekretet hos talgkörtlarna, vilket eliminerar tecken på mjäll. Lösning för Premium ger håret en naturlig glans och styrka.

Faberlic

Faberlik varumärkesmasker förhindrar håravfall, återställer problemkrullningar hos äldre och eliminerar skador som orsakas av färgning eller kemisk perm. Beroende på syftet med produkten är amlaolja, ricinolja, keratin och andra ingredienser en del av det senare. Faberlic masker är återanvändbara.

L'Oreal

Grunden för L'Oreal Elseve "Full Recovery 5" består av Pro-Keratin och ceramider. Den första ingrediensen, som tränger djupt in i varje hår, återställer torra krullar från insidan. Keramider är ansvariga för att utjämna håret. Tack vare denna kombination av komponenter försvinner de splittrade ändarna, och håret förvärvar volymen. Elsev rekommenderas inte för personer vars krullar snabbt blir oljiga.

Koncept levande hår

Concept Live Hair är lämpligt för färgat och skadat hår. Verktyget närmar och återställer problemkrullningar på grund av verkan av arganolja och hyaluronsyra. Denna mask från konceptet orsakar inte allergiska reaktioner, eftersom det bara innehåller naturliga ingredienser. Efter den första applikationen återställer och upprätthåller verktyget vattenbalansen, vilket resulterar i att håret får en normal glans.

Ytterligare åtgärder

Oavsett typ och sammansättning av masken ger kosmetiska produkter en super effekt, men mycket kortvarig. För att hålla håret alltid vackert, för att konsolidera resultatet som erhållits med hjälp av sådana medel rekommenderas det:

 • gör huvudmassage;
 • använder regelbundet vitaminer
 • ge upp dåliga vanor
 • observera rätt näring
 • snabb behandling av sjukdomar;
 • ge kompetent vintervård - ha på sig hattar;
 • minska frekvensen av användning av hårtork, pleyok och andra liknande enheter;
 • överge perm och täta elastiska band;
 • bearbeta näringskompositionen i lösa ändar.

Rådet. Håret kräver konstant vård för sig själva. Det är viktigt med en viss frekvens att massera fingrarna i hårbotten och därigenom öka flödet av blod och näringsämnen till folliklarna.

Säkerhetsåtgärder

Hårmaskor av alla märken och typer kan orsaka biverkningar. Ofta efter användning av sådana medel uppstår en allergisk reaktion på grund av intoleransen hos en av komponenterna i produkten. Därför rekommenderas före första användningen att sätta en liten mängd mask på armen och se reaktionen. Om huden inte blir röd betyder det att verktyget kan användas för att behandla huvudet.

För att undvika negativa konsekvenser är det viktigt att följa reglerna för användning av produkten. Frekvent användning av masker för hår orsakar rodnad och klåda i hårbotten, mjäll och andra komplikationer fram till förvärring av kroniska sjukdomar.

Användbara videoklipp

6 beprövade verktyg för att återställa det "döda" håret.

Masker som definitivt kommer att spara ditt hår från Christina Wolf.

 • uträtning
 • våg
 • Bygga upp
 • färgning
 • klargörande
 • Allt för hårväxt
 • Jämför vad som är bättre
 • Botox för hår
 • screening
 • lamine

Vi dök upp i Yandex.Den, prenumerera!

Utmärkt banansmaskar - de mest intressanta recepten

Banan hårmask har en mycket positiv effekt på din hälsa: det förhindrar för tidig förlust, eliminerar tecken på hårbottenirritation, närar sig med friska mikroelement, vilket gör att de blir släta och mjuka och lätta att kombinera. Den kan kombineras med användning av färdiga. Bananmask kommer bara att förbättra effekten. Resultatet är inte långt i kommande!

Det är nödvändigt att endast använda de mest saftiga frukterna, för att från dessa frukter erhålls en optimal konsistens för applicering på huvudet, medan masken inte kommer att ge det önskade resultatet som du lägger på från orörda bananer

 1. Vilken tid på året behöver du göra dem?
 2. Hur man ansöker det?
 3. recept
 4. recensioner

Vilken tid på året behöver du göra dem?

I stort sett kan denna naturliga bananmask användas av dig när som helst eftersom det inte har några negativa konsekvenser för sig själv och är helt ofarligt för ditt hår och huvud. Men om du inte har tid att hålla ett öga på allt, är det ganska tillräckligt att använda det flera gånger på vintern och våren när de får minst vitaminer från din kost och de behöver i stor utsträckning en ambulans.

Hur man ansöker det?

Före appliceringen är det önskvärt att smala lite i hårbotten, därför kommer blodet att börja flöda mer intensivt till folliklarna och, när det appliceras, kommer resultatet att uppnås snabbare och effekten blir ljusare. För att maximalt uppnå det önskade resultatet måste du använda en sådan hårmask med en banan minst 2 eller 3 gånger i veckan. Optimalt - 5 gånger.

Bananhårmask appliceras bäst på den obehandlade pälsen. Banan mask ska fördelas över hela längden av håret, gnugga det med lätta rörelser i hårbotten; samla ett bekvämt gäng på huvudet, linda ett huvud med klädesfilm, täck toppen med en sjal.

recept

Det finns många recept, men vi har samlat in det mest effektiva för dig.

Fuktgivande och näring

Den första
 • 2 frukter;
 • 1 äggula (ägg);
 • 1 msk. l. mager gräddfil;
 • 1-3 timmar l. honung.

Alla produkter är mycket finhackade och blandade.

 1. Applicera lätta och smidiga rörelser på huvudets hud, över hela hårets längd måste du distribuera allt.
 2. Tvätta av efter 30 minuter - 1-2 timmar (det beror helt på hur mycket tid du har).
Den andra
 • 2 frukter;
 • 2 msk. l. olivolja från oliver.

Alla ingredienser är finhackade och blandade.

 1. Applicera med lätta och släta rörelser på huvudets hud, sprid över hela hårets längd.
 2. Tvätta av ett par gånger med användning av schampo efter 30 minuter - 1-2 timmar (det beror helt på hur mycket tid du har).
 3. Du behöver definitivt shampoo för spolning eftersom oljan inte kan absorberas helt.
 4. Recensionerna är fantastiska!
tredje
 • 1 frukt;
 • 2 msk. l. havregrynsmjöl;
 • 1 msk. l. burdock olja

Vad behöver du göra?

 • Haka i köttet med en mixer.
 • Blanda havremjölen separat med smör.
 • Kombinera den resulterande blandningen, blanda.
 1. Applicera på rötterna, sprid längs hela längden.
 2. Tvätta av flera gånger med schampo efter 1-2 timmar.

Unikhet i kampen mot fett

Den första
 • 2 frukter (mogna bananer);
 • 2 msk. l. citrusjuice (citron).

Alla produkter är mycket finhackade och blandade.

 1. Applicera över hela längden på håret.
 2. Stäng med klämfilm.
 3. Tvätta av flera gånger efter 20-40 minuter.
Den andra
 • 1 frukt;
 • 2 msk. l. mager mjölk;
 • 2 tsk. citronsaft.

Vad behöver du göra?

 • Mala av en banans skal. Mala massan. Blanda upp det.
 • Tillsätt citronsaft, blanda.
 1. Applicera mjölk jämnt.
 2. Toppspridning på huvudet.
 3. Tvätta av efter 20-30 minuter.

För skadat och torrt hår

Den första
 • 1 frukt;
 • 1 avokado;
 • Art. l. olivolja;
 • 1 äggula.

Alla ingredienser krossas och blandas.

 1. Sprid över hela längden av håret.
 2. Tvätta av efter 15-25 minuter.
Den andra
 • 1 frukt;
 • 2 tsk. vetekorn;
 • 2 msk. l. honung.

Alla produkter måste hackas och blandas.

 1. Sätt på huvudet.
 2. Tvätta av efter 20-30 minuter.
tredje
 • 1 frukt;
 • 2 tsk. veteoljor;
 • 2 tsk. gräddfil;
 • 4 droppar vitamin E;
 • 3 droppar smör som heter Ylang-Ylang;
 • ¼ tsk honung.

Vad behöver du göra?

 1. Alla ingredienser är finhackade och blandade.
 2. Och allt är masken klar!

Applicera på rent lock. Tvätta av efter en timme.

För hårväxt

Den första

Alla produkter finhackas och blandas.

 1. Sprid över hela längden av håret.
 2. Tvätta av efter 30 minuter.
Den andra
 • 1 banan;
 • 1 äggula
 • 1 tsk. honung;
 • ½ msk. av öl.

Vad behöver du göra?

 • Alla produkter är hackade och blandade.
 • Och allt är masken klar!
 1. Sprid över hela längden av håret.
 2. Tvätta av efter 2 timmar.

recensioner

Olga, 32, Izhevsk

Jag läste recensionerna på forumet, positivt överraskad, bara positivt! Gjorde det från en banan för mycket torrt och skadat hår, resultatet är bara fantastiskt och fantastiskt. Jag rekommenderar att prova allt. Ett annat företag och grädde för ansiktet kan göras.

Kira, 25 år gammal, Moskva

Och efter det lukter de som banan. Jag gillar det verkligen, en mycket effektiv och cool bananmask, som om den bara hade kommit från en skönhetssalong.

Kristina, 22 år gammal, Yoshkar-Ola

Jag är mycket nöjd, om inte mer. Det ger inte bara utmärkt glans på rekordtid, men gör också håret mer voluminöst. För mig är detta den viktigaste kvaliteten, särskilt eftersom det luktar mycket doftande, inte cloying, väldigt helt naturligt. Jag har använt det för den tredje månaden, jag kommer definitivt att göra det vidare.

Miroslava, 34 år, Orel

Jag bestämde mig för att prova det på råd av en vän, du vet, inte lite ledsen! Cool sak! Håret är silkeslen, glänsande, ingen klåda och mjäll. Jag rekommenderar!Nästa Artikel
Topp 10 bästa färger för att lätta håret