Apotek recept - recensioner av kosmetika


Tjejer, god eftermiddag!

Solen skiner utanför fönstret, stämningen är underbar och jag bestämde mig för att berätta om den nyhet som jag försökte - det här är en hårmask med granatäpplextrakt från märket Pharmaceutical Recipes. Jag pekade på henne för att jag älskar granaten. Särskilt dess lukt)))

Efter att ha läst paketet såg jag att masken är utformad för att "djupt närma, rengöra och fuktar hårbotten, förhindra bildandet av mjäll." Jag har inte mjäll, men för att förhindra det, bestämde jag mig för att köpa och försöka.

Den första överraskningen gav mig en användningsmetod: masken appliceras på vått hår innan du använder shampooet, det tar 10-15 minuter på håret, och först då behöver du tvätta håret med schampo.

Vatt hår, lägg en mask på hela längden av håret och väntade 15 minuter för ett mirakel)))

Efter den tid som behövdes tvättade hon håret med samma schampo med granatäpplextrakt (Apoteksföreskrifter).

Vad äntligen fick / kände:

1. Mask och schampo luktar väldigt fint granatäpple. Trevlig, knappt märkbar doft kvar på håret. Det är dåligt att datorn inte sänder lukten)))

2. Masken är måttligt tjock, väl applicerad på håret.

3. Shampoo är transparent, det skummer väl och tvättas av.

4. Efter applicering av masken och schamponet är håret mjukt, inte trassligt, smidigt vid beröringen.

Den enda MEN är tiden för ansökan - det borde vara mycket av det. Att använda dessa verktyg på morgonen, "på språng" innan arbetet är obekvämt.

Men på helgen kan du och ens behöva skämma bort dig själv och ditt hår med sådan vård.

Medicinerade schampon för skadat hår i apotek

Medicinska schampon för hår i apotek är som regel utformade för att lösa olika problem. Det finns inget universellt recept här, så innan du köper ett verktyg måste du ta reda på exakt vilken effekt kompositionen har och vilken typ av resultat som behövs.

Shampoo möte

Den vanliga åtgärden behövs bara för att städa håret från damm, smuts och överflödigt fett som ackumuleras på dem över tiden. Den terapeutiska kompositionen innehåller några ytterligare ingredienser som tillåter att lösa andra problem.

De vanligaste problemen är tre:

 • splittrade ändar - detta problem kan slå både torrt och sprött från krullarnas natur och fett. Det finns många orsaker till detta, även om de flesta är förknippade med mekanisk skada: för mycket sol, perm, frekvent styling och så vidare. Lös detta problem på olika sätt, oftast med oljor för att skydda tipsen och förhindra fuktförlust.
 • håravfall är ett flerkomponent problem. Anledningen till förlusten och gallringen av strängarna kan vara hårets försvagning - i detta fall är det nödvändigt att näring och stimulera glödlampan och långsammare tillväxt på grund av otillräcklig näring till exempel och övergången av för många hårsäckar till ett "sovläge". Olika farmaceutiska schampon löser dessa problem separat;
 • mjäll är ett symptom på ett patologiskt tillstånd, inte själva sjukdomen. Huden uppdateras ständigt, men antalet exfolierade kåtvågar från det övre skiktet av huden är i regel så liten att deras ersättning uppträder obemärkt. Med mjäll är avlossningen för snabb, och små vita vågar i sådana siffror är mycket väl synliga. Förutom det ljuva estetiska utseendet kan mjäll leda till inflammation i huden, utseendet av sår och förtida skaldethet.

Ofta, med hjälp av schampo lösa det sista problemet. Och konsistensen och syftet med detta verktyg passar bäst för behandling av hårbotten.

Split slutar schampon

Den splittrade spetsen är en bunt av håraxeln, som bryter över det övre lagrets integritet. Följaktligen förlorar håret fukt, blir torrt, skört och snabbt kollapsar. Samtidigt börjar den nyupptäckta spetsen också exfoliera, eftersom den i början inte har skydd.

Shampoo eller ett annat medel mot splittrade ändar spelar rollen som en luftfuktare för att återställa fuktbalansen. Funktionen av naturlig smörjning, som bildar ett vattentätt lager längs hårets längd, kan kompositionen inte utföra, så att även den bästa versionen av schamponet måste kombineras med oljemaskor.

Dessutom bör den terapeutiska kompositionen av denna typ innefatta de mjukaste tvättkomponenterna, annars kan skada på hårstrukturen inte stoppas. Och det betyder i sin tur att det kommer att vara svagt att skumma kompositionen, och att det kommer vara svårt att tvätta krullarna i hårt vatten.

Sammansättningen av schampo mot delade ändar bör innefatta:

 • Milda ytaktiva rengöringsmedel - sulfatfria;
 • bas och eteriska oljor - ge fuktretention i håraxeln;
 • växtextrakt - för att stärka hårfollikeln;
 • keratin, protein, silikoner och andra tillsatser som bildar ett tunt skyddande skikt på håret.

Bästa schampon

Denna typ av åtgärd är ganska möjligt att förbereda dig själv. Hemversionen, förresten, kommer också att svaga skum, men det tvättar bort smuts och damm ganska framgångsrikt. Den färdiga produkten i apotek är dock lättare att köpa, och det är ofta bekvämare att använda.

De mest populära formuleringarna inkluderar följande:

 • "Dove Hair Therapy" - ett speciellt behandlingskomplex släpper ut bristande skalor och förbättrar hårstrukturen. För större effektivitet rekommenderar tillverkaren att använda serum också. Det är värt botemedlet från 144 s. per flaska.
 • "L'Oreal Elseve" - ​​"Against Breakage" - innehåller ceramider, mjukar krullarna och hjälper till att behålla fukt. Shampoo avsedd för torrt och sprött hår. Priset på en 400 ml flaska sträcker sig från 180 till 240 p.
 • "Gliss kur Oil Nutritive" är ett alternativ för långt hår med delade ändar. Det hjälper till att stoppa separationen, men det är maktlös mot de redan existerande delarna. Köp shampoo för 175-260 p.
 • "Vichy Dercos" - krämschampo, innehåller 3 basoljor - mandel, safflor och rosenkräm, samt ceramider. Mycket användbar för skadad efter curling eller färgning av hår. Det kostar från 380 p.
 • "Salon Professional Deep Repair" - återställer elasticitet. Shampoo innehåller en placenta, denna komponent bidrar till korrekt packning av skalor. Håret blir mer elastiskt och bibehåller fukt bättre. Kostnaden varierar från 170 till 200 p.

Shampoo för att återställa krullarna

I genomsnitt förlorar en kvinna 50 till 100 hår per dag. Det beror på färgen på lockar, tunt hår och ålder. Om antalet upptäckta hår på en kam inte överstiger normen är det inget att oroa sig för.

Ytterligare faktorer - men frekvent användning av hårtork, stress, olika sjukdomar kan öka dagliga förluster avsevärt. I det här fallet är det mycket viktigt att bestämma orsaken till nedfallet.

Med mekanisk skada - styling, curling, lång vistelse i kylan eller solen, faller håret inte ut och bryts av. Samtidigt fortsätter roten och hårfollikeln fortsätter att "fungera" normalt, det vill säga tills en ny tillväxtfas börjar, kommer ett hår inte att visas och strängarna kommer att förbli sällsynta. I sjukdomar i hårfollikeln får man ofta inte tillräckligt med näring. I detta fall stannar hårväxten, och några av glödlamporna går in i "viloläge".

Följaktligen fungerar läkemedelsschampon för håråterställning på två sätt: Å ena sidan skyddar de redan skadat hår så att det varar så länge som möjligt, å andra sidan - aktiverar blodcirkulationen för att få hårsäckar att fungera mer aktivt.

Sammansättningen av schampon bör innehålla basoljor, växtekstrakter, mineralkomplex, och så vidare. Men i enlighet med målet finns det två huvudproduktgrupper:

 • Aminexyl Shampoo - ett ämne som stimulerar blodcirkulationen i hårbotten. På grund av detta blir folliklarna mer funktionella. Det här verktyget kan till och med väcka några av glödlamporna, så det rekommenderas i begynnelsen av skallighet;
 • Sulfatfritt schampo från apoteket - kompositionen innehåller endast milda tvättmedel och innehåller inte aggressiva ingredienser. Det stärker och återställer hårstrukturen.

Tips som hjälper dig att välja det bästa schamponet för skadat hår:

De bästa schamponerna för hår restaurering

Applicera dessa schampon på samma sätt som vanligt: ​​sätt en viss mängd på trådarna och gnidas med massagebevegelser. Men i detta fall får massagen mer uppmärksamhet. Urval av tillverkare ger en enorm.

 • "Kloran" - innehåller amineksil, kinin, olja med vitaminer i grupp B och trietanollamin. Den senare ingrediensen stimulerar tillväxten av lock och eliminerar alltför stort fett. Effekten uppträder efter 3 veckors användning. Genomsnittspriset är 594 p.
 • "Vichy Dercos" - innehåller också amineksil och rekommenderas mot skallighet. En stor mängd vitaminer gör att du kan förbättra hårets struktur. Du kan köpa kompositionen för 651 p.
 • "Fitoval" - innehåller amineksil, glykogen, vetepeptider. Dessutom stimulerar kompositionen hårsäckarna, det har en uttalad antiinflammatorisk effekt. Shampoo värt 397-458 p. För 200 ml.
 • Keune Derma är ett mångsidigt schampo för både män och kvinnor. Innehåller tvålrot, biotin, lysolsyra och proteiner. Denna komposition gör att du kan spara lockar och återställer hårets elasticitet. Det är värt ett botemedel från 923 till 2289 s. beroende på destinationen.
 • "Tjärschampo" från "Neva Cosmetics" - ett modernt verktyg innehåller sådana välkända ämnen som björktjära och burdockrot, och detta är den mest kraftfulla stimulansen för stimulering av hårväxt. Priset är mycket överkomligt - från 150 till 196 p.

Mjällschampo

Varje invånare på jorden står inför denna katastrof minst en gång. Utsläppen av mjäll är oftast förknippad med störningar i talgkörtlarna, men det kan också orsakas av ett sådant trivialt fenomen som den olämpliga sammansättningen av vatten eller felaktig schampo.

Det övre lagret av hud - kåt, exfoliates gradvis. Flake-exfoliering är generellt obetydlig. Under normala förhållanden tar denna typ av hudförnyelse emellertid 15-30 dagar och går obemärkt. Och vid mjäll tar processen för exfoliering bara 8 dagar. Följaktligen ackumuleras döda celler.

Mjölk är en mild form av seborrheisk dermatit. Det uppkommer antingen på grund av en metabolisk störning som leder till felfunktion hos talgkörtlarna eller på grund av en infektion orsakad av en svamp. Det finns flera typer av seborré:

 • torr mjäll - förekommer mot bakgrund av otillräckligt arbete i talgkörtlarna. Håret blir matt och sprött, mjäll bildas i stora mängder och faller bokstavligen i sömnen. På grund av den alltför snabba förnyelsen av det övre lagret och bristen på fukt är huden på huvudet ofta mycket irriterad och kliande. Utseendet av torr mjäll är associerad med aktiveringen av en av de typer av svampar som ständigt lever på människans hud. Behandling utan att bestämma den sanna orsaken till sjukdomen är omöjlig;
 • fettvätska - talgkörtlar arbetar för aktivt, strängar blir tjocka, slarviga, håller sig ihop. Samtidigt förlorar den naturliga hemligheten hos körtlarna en så viktig egenskap som sterilisering, vilket leder till bildandet av pustler i hårbotten.
 • fett seborré - sebaceous körtlar är för aktiva. Samtidigt blir huden tätare, grov, vilket gör att porerna expanderar. Porerna är igensatta med hudvågor, vilket leder till utseende av svarta hudar. Håret blir grovt och tufft, även om det inte förlorar sin förmåga att växa.

Självklart, med sådana olika orsaker till mjäll, bör sammansättningen av schampon vara olika.

Även de bästa formuleringarna kan inte vara universella. Ett gemensamt kännetecken hos ett sådant medel är emellertid en antibakteriell effekt, eftersom det är väldigt viktigt att tillhandahålla hårbotten med skyddet som tillhandahålls av sebaceous körtlars naturliga utsöndring.

Denna typ av medicinsk schampo säljs endast i apotek och används endast under behandlingen. Att använda dem som vanligt är vårdprodukt mycket oönskat.

 • "Sebozol" - avsedd för behandling av pityriasis versicolor, seborrheisk dermatit,. Innehåller ketokonazol - antisvampmedel som undertrycker aktiviteten hos jästsvampar. Sebosol efter gnidning i hårbotten bör lämnas i minst 5 minuter och sedan tvättas bort. 200 ml av produkten kostar 420-454 rubel.
 • "Vichy" - den aktiva substansen är bisabolol, en annan svampdämpare. Sjampoen har en lugnande effekt och indikeras för allvarlig klåda och irritation i hårbotten. Det är värt 200 ml av medel från 539 p.
 • "Tjära" - dess huvudsakliga ingrediens är tjära. Den har en utmärkt desinfektionsverkan. Dessutom stimulerar det blodcirkulationen och återställer sebaceous körtlar. Prisvärd pris - 78-99 r.
 • "Nizoral" - innehåller ketokonazol och imidomerer - ett antimikrobiellt medel. Det ordineras för torr seborré, eftersom den är aktiv mot dess patogen, men för mycket torrt hår är det inte önskvärt att använda det. 120 ml flaska kostar 881-948 r.
 • "Sulsen Forte" - baserat på selendisulfid, som förstör jästsvampen. Det rekommenderas för fett seborré, eftersom det delvis blockerar aktiviteten hos talgkörtlarna. Det kostar från 229 till 289 sidor.

recensioner

Recensioner av terapeutiska schampon kan mötas en mängd. Tyvärr, en hel del kvinnor som vill hitta ett lyxigt hårhår, använder hjälpmedel i de fall de inte behövs.

Jag älskar kosmetika från "Elseve", så när frågan uppstod om behandling av split ends, valde jag shampoo i samma företag. Först såg jag att han tvättar sig för mycket - jag var van vid blöta formuleringar. Krullarna efter honom är dock väldigt mjuka. Efter tvättning förbli håret rent i 3 dagar. Kockolja tvättas i 1 gång.

Svetlana 28 år gammal:

Jag har fet seborré. Läkaren föreskrev mig Nizoral. Efter applicering - i en vecka blev mjäll verkligen mindre. Men efter slutet av kursen kom allt tillbaka. Antingen för liten en kurs, eller inte så effektiv som den är målad.

Håret började falla ut efter behandling. Skrämd för att vara skallig, jag sprang till doktorn. Hon rådde mig till Klorane. Jag förväntade mig inte schampo för att återställa mitt hår. Han lyckades dock. Men, jag brukade använda det ett år med raster i en månad.

Mot mjäll använder schampo från "Vichy". Jag har torrt hår, min hud irriterar mig snabbt, så andra alternativ passar mig inte alls. Vishy är mjuk, huden efter det lugnar sig ner.

Och från mjäll och håravfall behandlas hår tjärschampo. Masker med tjära gör också regelbundet, men tjäran är för svår att tvätta. Och som en del av schampot kan det inte vara så otroligt effektivt, men det har en effekt.

Medicinsk schampo och hårbalsam i apotek är i de flesta fall terapeutiska medel och kan inte användas varje dag i ett år. Detta gäller särskilt speciella skumdämpande formuleringar, eftersom de har en stark anti-svamp effekt.

Se även: De bästa produkterna för skadat hår och delade ändar (video)

Du behöver veta: hur man gör shampoo med egna händer - 25 enkla recept

LiveInternetLiveInternet

-Tags

-kategorier

 • Vård (10697)
 • bakom ansiktet (4803)
 • hårvård (3700)
 • kroppsvård (2700)
 • händer, naglar (1205)
 • för benen (321)
 • Priskategori (9724)
 • Massmarknaden (3930)
 • Svit (2578)
 • Mellanmarknaden (1786)
 • Professionell smink (1327)
 • Apotek Kosmetika (942)
 • Inhemska kosmetika (672)
 • Nätverkskosmetik (392)
 • Organisk kosmetika (138)
 • Folkmekanismer (675)
 • Hudtyp (3083)
 • Problem (1561)
 • Kombinerad (1182)
 • Oljig (633)
 • Känslig (457)
 • Torr (291)
 • Normal (246)
 • Anti-aging remedies (61)
 • Makeup (6189)
 • Ansikte (ton, grund, korrigatorer, döljare) (2708)
 • Ögon och ögonbryn (2702)
 • Läppar (1772)
 • Makeup-tricks (397)
 • Hår (1818)
 • Frisyrer, stylingprodukter (717)
 • Hårfärger (605)
 • Hårborttagning (390)
 • Användbar information (11309)
 • Frågor (10571)
 • Butiker och priser / var att köpa (587)
 • Användbara artiklar (312)
 • Erbjudanden / Försäljning (238)
 • Online rådgivning (17)
 • Nya kosmetika och parfymer (132)
 • Solarium, garvning (805)
 • Salongbehandlingar (426)
 • Kroppens imperfektioner (433)
 • Begränsade produktrecensioner (33)
 • Aromer (988)
 • För honom (116)
 • Tillbehör / borstar (218)
 • Swatch (369)
 • Röstning för bästa produkt (44)
 • Moderatorbetyg (0)
 • Moderator (44)
 • Online Shopping (91)

-Sök via dagbok

-Prenumerera via e-post

-vänner

-statistik

Drogbutiker och hårvård.

Jag vill berätta om mina köp på apoteket. Nyligen köper jag bara farmaceutiska kemistens balsams eller de som jag gillar i kompositionen. Från butiken har de en stor skillnad och jag kollade på mitt hår. Jag vill berätta om mina pengar vård.

Jag presenterar här 5 positioner.


1) Kockolja. Inte schampo, men fortfarande:


Jag köpte många typer av burdockolja, med ricinolja och andra. Men ren burdockolja är bäst.

Denna sak är känd ALLA. Det här är en väldigt cool sak, förresten jag grävde burdockrötter på dacha. Jag bad om det, och det är synd att slösa olivolja på skörd)
Den här saken personligen lukar obehagligt för mig, men skönheten kräver ofta olfaktoriska offer. Vem använde kefir som en mask vet) Jag sitter med burkolja innan du tvättar mitt hår (2 s. Per vecka). Minut 40 eller till och med en timme, eftersom Vid tidpunkten för mina prosys, kommer någon att ta ett bad. Jag tvättar lätt, men jag personligen inte såg effekten av det, för jag använder den i ett komplex med apotekshampo. Jag gillar totaliteten av allt :)

Pris: 60 sid.
Betyg: 5

Från tillverkaren:

ESVITSIN är ett kosmetiskt och terapeutiskt och profylaktiskt medel för MULTILATERAL verkan på vattenbasis, smaklös, luktfri, innehållande en uppsättning biostimulerande medel i en koncentration nära sitt innehåll i en hälsosam person. Hormoner innehåller inte.


Från mig: Saken är ärligt, dum i sikten. Och håret och schamponet, och dricker det! Hon var rädd för att ta det. Då såg hon på apoteket och bestämde sig för att det skulle finnas något att vara.

Jag dricker det på morgonen, jag gnuggar det på kvällen i hårets rötter, jag använder det som en tonic i ansiktet. Jag lägger inte till schampo. Jag skulle vilja ha det. Jag smakar som vatten med citron. Jag håller min mun tills jag målar och jag sväljer. Tänderna blev vita, även om det var lite, men det var 2 veckor senare! Naglarna började växa snabbare och starkare. Håret blev jämnare och mjukare. Tillväxten märkte inte ännu) Täcken var jämn, det fanns små rodnader i kindbenen, de försvann. Var inte rädd för den här burken Jag ser redan resultatet.


Pris: 86 sid.
Betyg: 5


3) Himalaya shampoo med proteiner för normalt hår.

Berikad med naturliga proteiner och vitaminer i grupp E, som ger näring till rötterna och stärker håret, vilket förhindrar håravfall. Med långvarig användning främjas hårväxten. Innehåller inte tvål. Lämplig för daglig användning - påverkar inte hårets pH.

Från mig

Det smakar som citron, det kommer oavsiktligt in i min mun, men det spelar ingen roll. Mycket lite behov är på hela huvudet, det bildar ett tätt, tätt och fint skum. Mjukt och volymmässigt. Volymen hålls bra för en hel dag efter badning. Det är ännu inte helt testat.) Det är väldigt trevligt att hålla det på huvudet (2-3 minuter, som anges i instruktionerna)
Den har en behaglig citron lukt. Den håller inte håret. Jag tror inte, första gången på min hyllan. En stor plus-ekonomi. Och effekten :)


Pris: ca 170r.
Betyg: 5

4) Evinal placenta schampo för normalt hår. Min mast hej!

Hittade inte en beskrivning.

Från mig

Det är lika ekonomiskt som Himalaya, det ser mer ut som grädde, inte schampo. Mycket trevligt när det används, håller jag 5 minuter. (2-3) + Det är från trasiga ändar. Märkligt, men efter användningen blev det verkligen mindre antingen det innehåller vax eller otshelushil dem) Håret är lättsamt, lätt att kamma, inte förvirra. Briljant och silkeslen. Jag råder alla. Det här är en hel produktlinje med ett extrakt av placentan, ganska billigt och effektivt. Bara fantastisk effekt. Håret blir inte smutsigt under en lång tid, volymetrisk, slät. Har en vanilj lukt eller grädde.. bara trevlig, håller inte på håret.


Pris: För 250 ml ger vi 160 rubel.
Betyg: 5.

5) Organisk trädgårdshampoo.

Från tillverkaren (beskrivning för sprött hår):

Sjampoen är baserad på ayurvediska örter och växter specifikt för att stärka håret och ge den en tjock och naturlig volym. Den innehåller ren organisk olivolja och citron extrakt, som ger en mild och effektiv vård för tunt och svagt hår. försvagat hår.

Från mig

Oblongburk i 280 ml med en dispenser. Det är värt 26 rubel eller 28. Sannt med en massa oljor. Det kan vara jättebra. Jag köpte två för starkt och jämnt hår och för silkeslösa och vackra. Mina krullar spreds ut. Jag behöver inte ens använda en likriktare. Diskret lukt, skummig konsistens. Var inte rädd för billiga schampon :) Jag var väldigt väldigt nära. Lukt har vilken schampo som ser ut, men det är en vanlig blommig. Köpt på apoteket, säger de, säljs i Auchan.


Pris: 26-28 sid.
Betyg: 5

Shampoo apotek recept recensioner

Har någon försökt "Natures Gate" organics fruktblandning?
Detta är ett amerikansk schampo, de säger inte är dåligt, men hur naturligt är det verkligen svårt att bedöma!

Jag använde Nivea och Fruktis länge (allt för färgat hår), men det verkar som att håret användes och jag skulle byta shampoo, men vad?

Jag försökte proberna av krämer av polska kosmetika som är hypoallergena för känslig hud. FTER IREN ERIS. dvs. allt verkar vara för mig. men en sak Jag var redan så glad. men det absorberas inte. in i huden. Jo, åtminstone hade jag en väldigt dålig känsla. och det fanns ingen fuktgivande effekt.

så om jag brukade tro att apotekets kosmetika - ZE BEST - då förstår jag att det bara pumpar ut pengar... inga små. för elak kvalitet.. och för bara ett känt varumärke.
förolämpande..
du vill använda riktigt högkvalitativa kosmetika.
Och jag blev besviken i Vichy, Cloran, Aven.

Och jag, ochch, glad och schampo och balsam. och ansiktsgrädde.
Ochch kvalitetsprodukter!
för mig var det bara en gudstjänst!
Jag har använt det för ett år nu och ingen besvikelse!

Från apoteket köpte jag schampo med placenta enligt min mening, naturalkosmetiks.. från håravfall. Det är väldigt tjockt. MEN problemet är att det ska masseras i huvudet i 10 minuter!
Jag är en impulsiv person, det finns ingen tid för alltid.. ja och ärligt - mina händer faller ihop i 10 minuter för att göra en huvudmassage. Ärligt talat - jag kan inte säga någonting konkret. Eftersom parallellt ledde behandling med henna. Henna hämmar förlusten omedelbart. omedelbar effekt. Och så som en bra shampunb. Och runt Vichy går jag här alla.. Jag vet inte.

När det gäller behandling av bröd.. Och varför ska det hållas så länge? Jag vet att du kan tvätta strax efter blötläggning - efter ca 15 minuter senare. Det verkar som om jag kokar med kokt vatten, är Zleb helt enkelt kokt. Och vart kommer det då att vara meningen? och en annan fråga - hur man hanterar denna gröt i badrummet? Jag är inte en anhängare av den här metoden just för att denna gröt kan orsaka täppning..

För närvarande tittar på detta forum: inga registrerade användare och gäster: 3

De bästa medicinerad mjällschampo som kan köpas på apoteket

Varje person åtminstone en gång i sitt liv mötte sådana problem som mjäll. Smala skaliga formationer är inte bara obehagliga i utseende, men kan också bli ett allvarligare problem i hårbotten i det avancerade skedet - skallighet.

För det första, människor som inte kunde undvika denna sveda, använder sig av att använda massmarknadsprodukter.

Kosmetika av detta slag har ofta mer nackdelar än positiva aspekter, så det är bättre att använda speciella terapeutiska schampon som kan köpas på apoteket. Vi har valt, enligt vår mening, de bästa mjällschampon som säljs i apoteket. Listan presenteras nedan.

Betyg av farmaceutiska mjällschampo

Så, du gick till apoteket och förlorade i ett stort urval av droger. Det mest effektiva sättet, som oftast rekommenderas av trichologer, kommer att beskrivas nedan.

"911"

Detta rengöringsmedel har en stark exfolierande effekt.

Dessutom är det utformat för att minska populationen av multiplicerade jästsvampar, som i sin tur är faktorer i utseendet av sjukdomar i hårbotten.

Shampoo för behandling av seborré, har en mycket mjuk komposition som inte irriterar huvudets hud, rengör effektivt mjäll och andra föroreningar i patientens liv. Det har ingen skadlig effekt på håret och hårbotten.

Sammansättningen av detta terapeutiska medel är: vatten, natriumlaurylsulfat, glycerin, kokosnötoljig fettsyraamid, björktjära, citronsyra, salt, stärkelse, Kathon CG-konserveringsmedel, parfym.

Behandlingsförloppet innefattar användning av schampo två gånger i veckan i en månad. Patienter som behandlades med detta läkemedel noterade effektiviteten, förbättrade hårets utseende i kombination med ett acceptabelt pris. Inga brister observerades. Kostnaden för mjällschampo på apoteket är inte mer än 110 rubel per förpackning.

"Mikozoral"

På grund av dess aktiva substans, som är ketokonazol, normaliserar detta schampo antalet jästsvampar på huvudets hud och bekämpar effektivt produkterna av deras vitala aktivitet, som är klåda, brännande känsla, rodnad.

Förutom den aktiva substansen ingår följande extra ämnen i kompositionen "Mykozoral": renat vatten, natriumlauretsulfat, saltsyra i låg koncentration, glycerin.

Mjölksbehandling utförs enligt samma regler som ovan beskrivna schampo: Det är nödvändigt att rengöra håret och hårbotten "Myozoral" två gånger i veckan, och genomgå en månadskurs.

Även om patienterna noterade den höga effekten av detta läkemedel, men det var inte utan brister.

Priset på denna behandling är något högre än föregående schampo. Kostnaden för schampo mot mjäll i ett apotek kommer att vara 150 rubel.

"Panthenol"

Detta läkemedel innehåller i sin struktur ett sådant oumbärligt verktyg som panthenol. I processen att komma in i kroppen blir till pantenotovoy syra.

Förutom att shampoo effektivt bekämpar mjäll har det också ett antal ytterligare egenskaper, bland annat: återställande av krullarnas struktur längs hela längden, stimulera tillväxten av nya strängar, en signifikant ökning av hårvolymen, vilket ger en lugnande, fuktgivande och närande effekt.

Förutom den aktiva substansen innehåller schampot: natriumklorid, renat vatten, mjölksyra, oxypon, kokamid och smaker.

Kategorin av befolkningen som behandlas med "Panthenol" noterade sin snabba åtgärd, som uppenbarades redan efter en vecka av medicinsk behandling. Antalet vita vågar på huvudets hud har minskat avsevärt, trådarna har blivit tätare, har fått ett volymetriskt utseende.

Den enda nackdelen som noterats av användarna är det höga priset på drogen. Läkemedelsschampo för mjäll, apoteket säljer till priset av i genomsnitt ca 400 rubel. Den rekommenderade behandlingstiden är en månad. Det är lämpligt att tvätta håret med det här verktyget varannan dag.

"Seborin"

Som regel är detta läkemedel idealiskt för ägare av fet hår. Dess effektivitet "Seborin" är skyldig till dess aktiva substans, som är Climbazol. Dessutom har läkemedlet starka adjuvanser.

Till exempel är salicylsyra känd för dess antiinflammatoriska egenskaper. Allantoin har en bra fuktgivande effekt, vilket är viktigt för att bekämpa mjäll och seborré.

Dessutom är läkemedlets struktur koffein och ett stort komplex av vitaminämnen, som har en regenererande effekt på hela håret.

Sjampoen tolkas som ett medel för ett professionellt varumärke och skapas av dermatologer, vilket gör det absolut säkert att använda och reducerar utseendet av allergiska reaktioner till nästan noll.

För det mesta var recensionerna för behandling med detta läkemedel positiva. Shampoo klarade sig bra med uppgiften och hade en ytterligare positiv inverkan på lockets utseende. Men en liten del av dem som använde var fortfarande olyckliga, för att schampo inte hjälpte till att bli av med mjäll.

För att undvika besvikelse behöver du rådfråga din specialist. Dessutom visade en viss kategori av människor att läkemedlets pris var för högt. Kostnaden för schampo från seborré i apoteket är 200 rubel, vilket är ganska acceptabelt för ett professionellt varumärke.

Detta läkemedel är lämpligt för daglig användning. Det finns inga restriktioner på kursen, behandlingen fortsätter tills problemet är fullständigt utrotat.

"Bioderma"

Detta läkemedel hör till varumärket professionell kosmetika. Produktens sammansättning skiljer sig åt i att i stället för det vanliga natriumlauratsulfatet, inkluderar caprylylglykol, som i sin tur är en mer naturlig och användbar substans. Dessutom innehåller havregryn aminosyror många mineraler och fördelaktiga vitaminer för hår.

Mjölksyra, som också ingår i kompositionen, ger mjukgöring av huvudets hud och deras hydratisering. Manitol, ett derivat av fruktos, regenererar hudceller som har skadats genom exponering för ultraviolett strålning.

Även i "Bioderma" finns prebiotika av naturligt ursprung. Men som något rengöringsmedel var sammansättningen av schamponet inte utan emulgeringsmedel och konserveringsmedel. Lyckligtvis är deras koncentration i denna beredning minimal. Mjölk elimineras på grund av det högaktiva komplexet av antifungala ingredienser. Vitamin B6 förhindrar återkommande av sjukdomen.

Vid de första behandlingsstegen är det nödvändigt att använda schampo upp till 4 gånger i veckan. Behandlingsperioden är en månad. Av bristerna noterades ett ganska högt pris på 1 500 rubel.

"Libriderma"

Detta schampo har sin effektivitet för zink i dess sammansättning. Dessutom rengör det helt strängar från avfallsprodukter.

Dess prestanda har bevisats av många patienter. Efter flera användningar visar Libridder dess effekt.

Dess sammansättning innehåller inte ämnen av artificiellt ursprung. Av bristerna observerades att schamponet inte skumbas väl. Priset på cirka 400 rubel verkade högt för vissa patienter.

"Dermazol"

En bra mjällschampo. Den aktiva substansen i läkemedlet är redan bevisat i kampen mot en stor population av jäst-ketokonazol.

Långvarig användning leder till att skadliga svampar dör. I regel är behandlingsperioden 3-8 veckor. Om det inte var möjligt att avhjälpa problemet efter det att det avslutades är det nödvändigt att tillgripa en annan behandlingsmetod.

Patienterna var mycket nöjda med schamponet, men vissa utvecklade en stor förlust av strängar, missfärgning av hår och kliande känslor. Under graviditet och amning är det lämpligt att välja ett annat läkemedel!

"Biocon"

Den aktiva ingrediensen i schampo är samma ketokonazol. En ytterligare fördelaktig ingrediens är tea tree oil.

Läkemedlet har fått mindre bra recensioner än sina motsvarigheter. Patienter noterade att "Biocon" inte helt klarar av problemet, efter att behandlingen och regenerativ kursens mjäll visas igen.

Av fördelarna kan vi göra en låg kostnad, vilket är mindre än hundra rubel, en fuktgivande effekt. Hur mjällschampo ser ut, du kan titta på det lilla fotot på vänster sida.

"Nizoral"

Huvudämnet är ketokonazol. Dessutom innehåller schamponet kollagen, utformat för att stärka hårlinjens struktur, liksom imidokem, som har egenskapen att eliminera svampen. Kompositionen innehåller saltsyra, vilket kan påverka förekomsten av irritation och klåda!

Som regel fick Nizoral ett ganska stort antal bra röster, men i vissa fall återföll mjäll. En nackdel kan vara det stora priset på drogen. Medicinsk anti-mjällschampo i apoteket kostar 600 rubel per 50 ml. Behandlingsförloppet från 15 till 30 dagar.

"Ch'ing"

De aktiva ingredienserna här är zinkpyrition.

Läkande schampo för kliande och mjäll innehåller klorazol, urea, panthenol, som har respektive antimikrobiella, fuktgivande och antibakteriella effekter.

Behandlingsbehandlingstiden kommer att vara en månad.

Shampoo visade sin effektivitet, vilket noterades av ett stort antal behandlade personer. Brister har identifierats.

"Tar Tar"

Som namnet antyder är huvudämnet tjär. Komplettera läkemedelskanan och ingefära, som är kända som bra aktivatorer av hårväxt. Den härdande shampoo från seborré klarar sig perfekt, det var ingen återkommande, liksom fall av värdelöshet.

Av minuserna noterade patienterna en ganska skarp lukt som släcktes mot bakgrund av snabba behandlingsresultat.

Det har noterats av många att mjäll har minskat efter första användningen. Den önskade behandlingsförloppet är från en månad till 17 veckor.

Keto Plus

Den aktiva beståndsdelen är ketokonazol. Shampoo eliminerar effektivt manifestationen av sjukdomen, liksom klåda och irritation på grund av den antifungala effekten. Som regel visar schampo sin effektivitet vid mild seborré.

I de avancerade stadierna av läkemedlet är det inte längre att klara sig. Behandlingsperioden är en månad, ansökan utförs inte mer än två gånger i veckan.

Många patienter som har använt sig av detta verktyg noterade att läkemedlet inte är ekonomiskt.

"Friderm"

Den aktiva substansen är zink. Kämpar effektivt mjäll och dess manifestationer. Bibehåller optimal pH-balans i hårbotten.

Behandlingen utförs två gånger i veckan under de första två veckorna, då upp till två gånger över 8 veckor. Om det behövs kan du återvända till kursen.

Av fördelarna är den höga effektiviteten hos schampon noterad, av minuserna - det här är ett högt pris.

"Fitoval"

Den aktiva komponenten i detta verktyg är ciklopiroxolamin. Hjälpämne - ett utdrag av vit pil, inte bara aktivt kämpar med sken av mjäll och seborré, men normaliserar också överdriven förlust av strängar. Komplement till zinkkompositionen, som är känd för sin egendom för att bekämpa talgkörtlarna.

Klinisk forskning och empiriskt visat att "Fitoval" är det effektivaste sättet att lösa problemet. Patientrecensioner har visat att schampo visar sin effektivitet efter flera applikationer.

För att fullständigt bli av med mjäll måste du slutföra den fullständiga rekommenderade kursen, vilken är en månad. Inga brister observerades. För att terapin ska kunna ge ett kvalitativt resultat måste urvalet av medel utföras med en specialist!

Det bör komma ihåg att självmedicinering är olämplig här. Läkemedel mot mjällschampo har utan tvekan en effekt, men du bör inte fördröja med att gå till hudläkaren när de första mjällsjukdomarna uppträder.

Tjärschampo - 5 bästa tjära shampoo

Tjärschampo är ett välkänt medel för att behandla många sjukdomar i hårbotten och håret. Dess popularitet beror på dess effektivitet, prisvärdhet och användarvänlighet. Idag kan du hitta schampon från olika tillverkare, men vilka är de bästa?

Tjärschampo - vad är funktionen?

Tjära - Shampoos huvudsakliga aktiva komponent. Innehar en bakteriedödande, antiinflammatorisk och antimikrobiell effekt klarar han många hud- och hårsjukdomar.

Action tjärschampo:

 1. Eliminerar mjäll.
 2. Avlastar klåda, irritation i hårbotten.
 3. Normaliserar talgkörtlarna.
 4. Torkar utslaget på huvudet av olika ursprung.
 5. Stärker hårrötterna och kämpar med håravfall.
 6. Eliminerar löss.

Vi rekommenderar också att du läser en artikel om tjärsåp för hår.

5 bästa tjära shampoos

Sammansättningen och priset på tjärschampo beror på tillverkaren. Dessutom har inte alla medel bara positiva konsumentbetyg. Här är en översikt över de bästa produkterna med recensioner och ungefärlig kostnad.

Tjärschampo 911

Tjärschampo 911 klarar effektivt seborré, psoriasis, skalning och klåda i hårbotten. Undertrycker effekten av svampar som framkallar mjäll och försiktigt exfolierar dermis dödlager. Normaliserar talgkörtlarna. Den kan användas ensam eller i komplex terapi.

ingredienser:

 • Tjära björk
 • glycerol
 • Cato
 • Kokosolja
 • parfymer

Shampoo verkar mycket försiktigt, torkar inte huden och bevarar hårets yttre mantel. Klåda passerar efter första användning, mjäll blir mycket mindre efter 2-3 schampon. Medelpriset på en produkt är från 90 rubler till 150 ml.

Läs mer om Tar Tar 911 schampo i artikeln: Tar Tar 911 schampo som ett botemedel mot mjäll. Recensioner.

Tar Tar Shampoo Recensioner

Shampoo 911 med tjära - min kärlek! Mer än ett år kunde hon inte klara av mjäll, spenderade mycket tid och pengar, och medicinen var mycket nära - i ett apotek nära huset. Nu vet jag vad jag ska göra om problemet dyker upp igen.

Stora mjällschampo! Jag är glad! Någon tycker att lukten av tjära är otäck, men jag, tvärtom, gillar det. När du tvätter håret luktar det lite rökt, och sedan en lätt träaktig doft på håret. Lukten av naturen! Jag kan inte andas!

Shampoo 911 räddade min son! På 15 år började han hemska problem med hans hår. De blev mycket feta. Försökte en massa schampon, men situationen har inte förändrats. Huvudet verkar smutsas med svamp och inom några timmar efter tvätt. Sonen tvättade håret med schampo med tjära 911 och hela dagen var de i gott skick. Han använde schampo 1 gång om dagen och gradvis försvann problemet med hårfettighet.

Finskt tjärschampo

Finskt tjärschampo skiljer sig åt eftersom det inte innehåller tallbjörk, men talltjära. Även närvarande är bioaktiva kosttillskott, naturliga växtextrakt som stimulerar blodcirkulationen i hårbotten. Förutom att eliminera problem gör det håret rent, smuligt och silkeslen. Kan användas för daglig användning.

Finsk schampoåtgärd:

 1. Eliminerar mjäll.
 2. Har en antimikrobiell effekt.
 3. Fuktar och stärker håret.
 4. Normaliserar talgkörtlarna.
 5. Det gör kamningen enklare och stör inte håret.

Eftersom schampot inte innehåller dofter luktar det som tjära. Men efter att ha torkat håret, försvinner lukten. Den genomsnittliga kostnaden för finskt schampo från 300 rubel för 300 ml.

Recensioner Finska tjärschampo

En fantastisk lösning för mjäll. Jag använde den på min väns råd och det tog mig två veckor att glömma vilken snö som finns i mitt hår. Super! Super! Super! Jag rekommenderar!

Skal jag, tack gud, var inte och nej. Jag använder finskt schampo för att hålla rent hår längre. Jag blir snabbt fett och på jobbet måste jag gå på affärsresor i ett par dagar och jag har inte alltid möjlighet att tvätta mitt hår fullt och stila det. Med detta schampo räcker det med att jag tvättar mitt hår varje 3-4 dagar. Jag applicerar olja på spetsarna för att inte överdriva.

Shampoo, kanske inte dåligt, men efter att ha applicerat det kan jag inte göra något med hår. Tvål redan 2 gånger verkar det, och mjäll har blivit mindre. Men håret kamar inte, lägg inte. Redan används med min balsam, fortfarande inget bra. Håret blir envis, torr, bristande tips. Han passar mig definitivt inte, jag ska leta efter ett annat verktyg eller ett annat märkes shampoo.

Tjärschampo från mormor Agafi

Dermatologiska schampo från mormor Agafi är utformad för att bekämpa seborré. Trots det faktum att tvålroten är indikerad som en bas skummar skampan mycket bra, tvättar håret och rensar hårbotten perfekt. Detta förbättrar blodtillförseln till vävnaderna, normaliserar talgkörtlarna, hämmar tillväxten och reproduktionen av svampar som bildar mjäll. Tjära luktar inte, har en liten växtbaserad arom.

ingredienser:

 • Björk tjära
 • Climbazol 1%
 • Vitamin PP
 • Tvålrot

Shampoo kan användas för behandling av seborré, och dess förebyggande. Väl avlägsnar greasiness när oljig hårstyp. Kostnaden för tjärschampo från farmor Agafi från 70 rubel till 300 ml.

Recensioner Grandma Agafya tjärschampo

Catherine (Katrina), 41 år gammal

Shampoo bra, hjälper till med mjäll. Men jag tror inte att för ett sådant pris kan du köpa en produkt utan SLS. Organiska schampon på mylnyanki kan inte skumma så mycket! Tja, okej, det viktigaste som hjälper.

Alice (Alisa1212), 38 år gammal

Som en del av den angivna tjäran förväntade jag mig en specifik lukt, men inte mottagen. Doften är väldigt trevlig, ljus. Shampoo passar perfekt med mjäll, lägg en solid 5.

Larisa (Loka Kass), 25 år gammal

Torterad, jag plågade mina krullar, jagade med olika mjällmedel och ingenting hjälpte verkligen. Hon bestämde sig för tjärsåpe, gick för att köpa den och oavsiktligt snubblat på ett schampo med tjära från Agafya. Han klarade sig bra med problemet, han tvättar sitt hår bra, är generellt glad och nu beslutade tillverkaren att titta på den. Jag trodde inte att sådan kvalitet är möjlig för detta pris.

Tjärschampo Tana

Tjärschampo Tan som förklaras av tillverkaren som ett komplext homøopatiskt läkemedel, som har svampdödande effekter och lindrar inflammation från hårbotten. Verktyget är godkänt av hudläkare och rekommenderas aktivt av dem för behandling av mjäll och psoriasis. Shampoos textur är tjock, lukten av tjära. Skum väl, eftersom det innehåller sulfater.

ingredienser:

 • Björk tjära
 • Tetranil
 • Kokosolja
 • Citronsyra
 • glycerol

Action shampoo Tana:

 • Eliminerar mjäll och klåda
 • Hjälper till att hantera psoriasis
 • Förhindrar håravfall
 • Normaliserar vatten-saltbalans
 • Gör håret glänsande och starkt

Köp tjärschampo Tana kan vara från 160 rubel för 300 ml.

Tjärschampo Tana recensioner

Yana (Vredina), 39 år gammal

Tana tjära - underbar schampo! Han klarade sig bra med psoriasis, för hans något 200 rubel. Jag är mycket nöjd med resultatet!

Fantastisk kvalitet till en överkomlig kostnad, jag skulle till och med säga budgetpriset. Innan det tog hon dyra mjällskampor, hjälpte de, men efter en stund kom hon tillbaka igen. Efter applicering av solbränna shampoo med tjära har mer än sex månader gått, och mjäll har ännu inte dykt upp.

Utmärkt schampo, snabbt klara av mjäll. Används 2 gånger i veckan. Efter tvättning sprutade vått hår ut toalettvatten och lukten av tjära var borta.

Tanas shampoo hjälpte mig inte att klara av mjäll. Hon var så inspirerad av positiva recensioner, kunde inte hitta den till försäljning och beställde den via Internet. Inte uppfyllda förväntningarna.

Tjärschampo Neva kosmetika

Tjärschampo från Neva-kosmetika har antiinflammatorisk och antipruritisk verkan. Avlägsnar effektivt mjäll och överskott av talg. Var försiktig med att använda på torrt och skadat hår, eftersom du kan förvärra situationen. Brunnskum, har en lätt naturlig arom, vilket effektivt lindrar hårbotten. Recensioner av tjärschampo från Neva kosmetika är mest positiva, även om kompositionen inte är väldigt naturlig.

ingredienser:

 • Tjära björk
 • Ammoniumlaurylsulfat
 • Natriumlaurylsulfat
 • Kokosemulsifierare
 • salt
 • Cocamidopropylbetain

Du kan köpa tjärschampo från Neva kosmetika från 70 rubel för 250 ml.

Tar shampoo Neva kosmetika recensioner

Varenka, 24 år gammal

Shampoo från Neva kosmetik klass! Effektiv, billig och stor hjälp! Jag rekommenderar!

Angelina, 36 år gammal

Aldrig i mitt liv kommer jag att köpa terschampo från Neva kosmetika längre. Mitt hår föll ut och det var en hemsk kli. Jag förväntade mig inte ens något sådant, efter att ha läst positiva recensioner bestämde jag mig för att köpa det, eftersom det var en liten mjäll. Kanske någon är han lämplig, men inte för mig.

Neva Cosmetics Shampoo är ett alternativ till tjärsåp. Varken mer eller mindre. Håret är lika hårt, inte mycket väl tvättat och lukten är lämplig. Men mjäll försvinner mycket snabbt, men för detta kan du lida lite obehag! Jag är för +++

Huvudkomponenten i tjärschampo är tjära. Och han har förmåga att torka hud och hår. Därför bör ägare av skadat och torrt hår definitivt använda en fuktgivande balm eller mask. Och sedan är det vackert, friskt och starkt hår.

Läkemedelsschampo recensioner

snabba farmaceutiska mjällschampo!

Jag blev hjälpt av Concept schampo. Köpt i salongen, rådde barberaren. Verkligen hjälpte, efter ett halvt år var mjäll borta. Används schampo och balsam.

Nu är mitt huvud med en annan schampo, ugh mjäll nej)

Jag har en sådan flaska

+ Jag använder också dessa masker, de är också mycket bra

Jag hittade äntligen denna underbara schampo! Spara hår

Jag är glad för dig att du hittade vad du letade efter, och utan experiment vet vi inte vad som passar oss och vad som inte gör det.

och jag hjälpte bara burdock mask))) är också mycket mindre hår efter tvätt och kamning

Shampoo för håravfall

Och i sådana fall räddade jag alltid med färglös henna, en ganska snabb effekt. Ficka slår inte alls. Och nu bestämde hon sig för att se ut som en rödhårig, så färgad henna är bättre än någon färg, och hennes hår glände och det började smula mindre. Redan gjort färgar två gånger.

Jag köpte både schampo och Alerans hårmask, jag tyckte om det, jag började ta mer vitaminer, alla tillsammans minskade i alla fall förlusten

Sibirisk hälsa. behöver recensioner.

På vintern började hon ge sin dotter Epham7 för att stärka hennes immunitet, hon led en influensaväxa på en dag, temperatur och glömd. Nu lade jag till Omega-3 i fisk, jag klämde den i gröt, jag löser upp skalet själv))) Nästa i rad är sirapen för att stärka immuniteten, för snart trädgården)))) Jag drar Epam900 under Novomi-kyla. Det finns fortfarande många resultat på hälsa och skönhet, om du är intresserad av en personlig e-post.

Jag dricker deras "Vitaminer av skönhet" - jag gillar det))) "Healer" grädde är väldigt coolt (läker alla sår, myggbett, mjukar), skum av intimvård är bra, det finns också en cool "Root" sak - de gör inte göra! och mun skölja när tandköttet ont, och gnuggar med muskelsmärta, och han rensar blåmärkena - i allmänhet ett brett spektrum av åtgärder. och den här roten i kombination med "Zhivokost" krämbrödsprayer, sprains))). Örtte är en gudstjänst för mig. med gallstenar, hjälpte bara deras te! och drick magsaft. ps Jag är inte en distributör))))))))

Toppet är bara från allergier! Han räddade mig och son!

Jag städade med min make två gånger, och nästan alla tillskott försökte och vi är glada!

Sonen äter vitaminer, epam 11,7,1000, topp, agatbalsam.

Jag rekommenderar starkt dig att närma sig detta på rätt sätt, börjar med att rengöra kroppen och sedan allt annat!

så tjejer, även för hår masochki)

Hemmagjorda hårvårdsprodukter
(Jag är den vackraste)
Jag är den vackraste :: hårvård

- För att stärka håret och förbättra huden i hårbotten, ta 100-150 g ovalt rågbröd, smula det och täcka med kokande vatten. Tvätta huvudet med den formade brödmassan, skölj sedan med rent vatten. - Följande blandning har en positiv effekt på håret: äggula, citronsaft och några droppar brandy. En gång i veckan, gnugga denna blandning i hårbotten och håret, skölj sedan håret noga med vatten och citronsaft eller vinäger.

Du kan applicera infusioner och avkok av medicinska växter för hårvård. "Farmödrar" betyder relevant idag

- En blandning av lika delar av ekbark och lökskal har en fördelaktig effekt på hårbotten och hårstärkningen. Ett glas av blandningen hälls med en liter kokande vatten och hålls på elden i en timme.

- Blanda nässla löv i hälften med löv av löv och brygga i en liter vatten. Den resulterande avkoket gnidde i hårbotten 3 gånger i veckan.

- För torr och spröd hår användbar infusion av björkblad. En matsked björkblad hälls med ett glas kokande vatten och infunderas i 2 timmar. Efter detta infusionsfilter och gnidas i hårbotten efter tvättning.

- Du kan försöka eliminera överdriven fetthet av hår med avkok av ekbark (tre matskedar ekbark koka 15 minuter i en liter vatten). Den kylda och filtrerade avkokningen användes som vatten för tvättning. Förfarandet måste upprepas var tredje dag i flera veckor.

- En avkok av humlekottar är användbar för att stärka hårrötterna med början skallighet. En matsked hoppkottar häll ett glas kokande vatten, koka i 30 minuter och efter kylning, gnid i hårbotten.

- För friskt hår efter att du har torkat huvudet, kan du använda nässlextrakt: Häll ett glas kokande vatten med en matsked torr, strimlad nässla och lämna i en timme. Efter infusionen har svalnat, spänna den och gnid i hårbotten 1-2 gånger i veckan.

- Följande recept är också användbart: en handfull krossade torkade nässelfloror kokas i en blandning av 200 ml vatten och 200 ml ättika i 30 minuter över låg värme. Efter kylning, torka buljongen och tvätta den dagligen med huvudet utan schampo.

- För fet hårbotten och mjäll kan du använda en blandning av 10 delar alkoholisk tinktur av kalendula och 1 del ricinolja.

Jag letar efter ett problem... men som jag förstod kommer det att dra på väldigt länge, för övrigt är hormoner normala, men jag behöver flytta dem eftersom de fann en cyste av båda äggstockarna, som jag fick veta att det orsakar någon form av hormonfel i allmänhet mörk skog. + Det var fortfarande mycket stress (döden) och i en månad föll de ner (((Om detsamma, på grund av stress, kommer det döda hålet att försvinna, och de nya kommer att klättra. Det är vad jag tycker att problemet är att leta efter länge, och håret är längre! För mig, sr-in, det-även om nya skulle växa... Vi behöver åtminstone någonting att göra, och att sitta och vänta tills slutet av skallighet inte är ett alternativ (

Inte för mig den här masken. Jag gjorde inte peppar, men senap, men skillnaden är inte stor. Det var väldigt varmt, jag trodde att det inte fanns något hår eller hud på mitt huvud. Det var skrivet att med en sådan mask måste du gå ut en timme, jag var knappt nog i 15 minuter. Du vet, när det finns en eld på ditt huvud, finns det ingen plats för skönhet. Eftersom jag gjorde ett par gånger insåg jag att det inte var mitt och jag lurade inte längre på mig själv.

Skönhetsbehandlingar för hela kroppen.

Kanske har någon en jgdn överklagande till en skönhetssalong.

Att döma av rådet är läkarna mycket kvalificerade och på något sätt hembaserade

Det är väldigt intressant att veta om det finns några biverkningar.

Och hur bra är resultatet.

Klassval! Tack!

Vad du behöver köpa ett barn under de första månaderna av livet. Mycket brev, användbar artikel för gravid första baby.

Bara en otroligt genial artikel. Tack så mycket! Jag trodde att jag snart skulle bli upprörd med denna mängd information! Och då ligger allt på hyllorna. Tack! Tack!

och min man säger till mig att jag pund)) hälften av alla galna saker)) verkligen, efter min son, det finns ingen erfarenhet kvar, eller har jag glömt allt ??)))

Först kläderna för urladdning och på sjukhuset (vi har en bebis i hans) och vi ändras. Och då köps allt som terebnosti

Snabb hårväxt.

Peppar tinktur för hår är en av mina favoritmedel)) Jag använder månaden 2 gånger om året - i december och april.

Jag gör en mask som ges i det första receptet: http://vsemaski.info/nastoyka-struchkovogo-pertsa-dlya-volos Här beskrivs också vad som är effekten av peppar vodka och videon lektionen av maskberedning

Spara ditt hår

Tack, jag försöker förstås, men på något sätt är det läskigt. Jag brukar rädda mitt hår Alerana, de har en cool mask till salu. I början köpte jag det bara för att återuppliva mitt hår, men i slutändan slutade mitt hår att falla ut. Jag hoppas att de populära metoderna kommer att ha samma effekt))

Hur man växer långt hår snabbt med Viva Woman (mycket text)

Som ägare av långt hår kommer jag att säga: det enda sättet att växa hår är att inte ha en frisyr :) Jag trimmer frisören en gång var 3-4 månader. De senaste två åren använder jag Vella shampoo och spray gliss curr. Min varannan dag. Effekten av torkning reduceras till ett minimum. Jag belyser var sjätte månad. Nöjda med hårets tillstånd.

tack! intressant att bokmärke

Skönhetsmarathon Våruppvaknande.

Jag tog upp min kapitaltransformation, det första jag behöver göra är att gå ner i vikt! capitally! så hela min styrka går till sport och näring) Jag har äntligen blivit mitt hår, de är uppe till mitt svansben, men nu är jag absolut inte nöjd med dem, ändarna är splittrade och efter födseln föll den tredje delen, nu växer de och sticker ut i alla riktningar, bestämde jag mig 3 gånger i veckan gör jag masker med ägg, kladd och ricinolja och mamma, en timme under väskan och linda den med en handduk, resultatet är men inte stort, de har blivit mjukare och mer lydiga... men de senaste veckorna har jag funderat på Volymen som störde mig med långa (så länge), jag vill skära till Aliya och gör en ombre, nu väntar jag på min mans lön, jag snurrar på sin skönhet)) Idag bestämde jag mig för att försöka måla ögonfransarna, för en början bestämde jag mig för att henna med Basma, alldeles samma som något kemiskt är läskigt, jag har plötsligt blivit i ögat, men ärligt talat är resultatet mig inte alls nöjd, ja, lite mörkad men så liten som bara kan ses med intensiv visning, i allmänhet kommer ingen utom jag märka (jag vill köpa färg i två eller tre veckor och försöka måla den, men om det inte hjälper, Gå sedan till salongen för att måla och perm, din Damerna imponerade aldrig på mig, men jag vill inte bygga upp, efter en vecka börjar mina ögon falla och klia hela tiden kliar (ja, jag har på ett komplex av oljor och vitaminer för ögonfransar och ögonbryn i tre veckor, jag kom inte ihåg exakt vad På internet kommer jag bara ihåg att det finns ricinolja, kardborre och vitamin E... men jag ser inte heller några speciella resultat, jag har just blivit lite mer frodig, även om jag läste från recensioner som jag behövde en långsiktig användning för att få resultat. Jag bestämde mig för att växa mina naglar, men sedan Jag har evigt problem med dem, bara lite De växer och bryts ihop efter varandra, mycket tunna, exfolierar också, och att jag inte gjorde effekten 0, bestämde jag mig för att täcka dem med gel, eller hellre lack med gelbeläggningseffekt, och tvätta det varje vecka, gör en mask och täcka den igen då försökte jag det och naglarna började växa, och sedan satte jag allt tillbaka för att täcka dem med gel, och så småningom slog en nagel bort och jag övergav det. Det sista jag gjorde i veckan var honung senapsförpackning blev huden mjuk och trevlig, tänker på att anmäla sig till anti celluliter massage, och för viktminskning är också bra för huden) med detta avslutar jag min rapport och väntar på inlägg av tjejer som ännu inte har skrivit ut) alla goda förändringar

I slutet blev håret trimmat under karmen med förlängning, håren som avskurits runt halsen färgades, färgades med Farmavita-färgämne, i hushållsförhållanden, så småningom med ett färgämne överdriven håret och det var 6% oxid, i ett bra ögonblick i maj, rakade håren med het sax, flickan jag såg dem noga, visade sig vara en längdbrunn, en mycket kort caret med förlängning, ryggen är rak, väldigt kort och fram till hakan på strängen. Så jag gick till september, det var allt hemskt ottero och fastnade i olika riktningar, då började jag göra masker med um bay (jag beställde det för Spivak), mitt hår började växa märkbart på mina tempel, jag stod ut som antenner, jag började massera med um, aromaterapi. Och kokosolja gick in i kursen, ibland på natten. All förlängningen, jag är en syster, igen med snabba saxar och min faster gjorde mig må bättre, att ett par mer är målade i vitt, och det är allt vi ska skära väldigt kort, den matrisfria färgen köpdes omedelbart och jag blev mörkbrun :) Jag hade också en shelling bang, men hon störde mig en vecka senare, under mycket lång tid rensade jag henne med en skräck. Jag visar bilden av hur industrins hår är för tillfället, ja damn bilden är upp och ner: (skratta inte bara :)

Skillnaden i månaden och veckan lämnade förmodligen igår foto

Färgen är nästan som din redan, mitt pigment med guld slås ut ur vilken färg som helst;)

Jag gjorde laminering med en matris på en gång, på en gång var det bra, så såg mitt hår fortfarande som en mosaik, så för mig är oljemaskor mer lämpliga för mitt hår, jag gör det med kokos, burk (mindre ofta), amla, oliv, lin, havtorn, avocpda, persika, alla proportioner varierar från humör, jag lägger också till vitaminerna A och E i olja, och essentiell, mest favorit rosmarin (främja hårväxt), Bei (superhårprodukt, hår växer verkligen) citron och bergamot.

Till och med på apoteket köpte jag Esvitsin, ibland gör jag en huvudmassage med en massagerulle med prickles.

Planer för att köpa broccoliolja till tipsen, söt mandelolja, grön kaffeolja, sheasmör och kakao. (Allt detta planeras i blandningen för läppbalsam och hud från streckkännetecken, ja, jag gillar inte inköp av oljeblandningar).Nästa Artikel
Seborré och sår i hårbotten hos en vuxen och ett barn