• Torka schampo, schampo, hårbad


Shampooing är det vanligaste problemet för en sängpatient. För en noggrann och bekväm hygien rekommenderar vi att du använder en kombination av produkter: torra schampon som inte kräver sköljning med vatten (de kan användas flera gånger i rad) och tvättas på traditionellt sätt med speciella badstöd. Det växlar två sätt att hårvård att du kommer vara bekvämast att ta hand om din älskade. I en sjukhusinställning är det bättre att använda endast torr schampo.

Abena (Abena) rengöring hår och kroppslotion, 200 ml

Flytande läkemedel "Abena" i form av en lotion, används för att tvätta håret och försiktigt rengöra kroppens hud utan att använda vatten, är lämplig för daglig användning och behöver inte efterföljande sköljning.

Keps för att tvätta hår utan vatten (schampo + balsam) Abena, 1 st

Kepsen behöver inte använda vatten, det schampo som finns i kåpan behöver inte sköljas med vatten. Kepsen för shampooing innehåller schampo och balsam för snabb tvätt och hårvård. Denna produkt är idealisk att använda i speciella fall när det är svårt att tvätta huvudet i duschen eller mängden vatten är begränsat. Kepsen är lämplig i vården av sängpatienter som inte självständigt kan utföra hygieniska förfaranden.

Shampoo för hår Menalind, 500 ml, №995030

Menalind hair shampoo (Menalind) används för traditionell hårvård. Rengör noggrant även med sällsynt hårtvätt. Den innehåller panthenol och mandelolja, därför lugnar den torr och irriterad hårbotten. En flaska med en bekväm dispenser.

Abena (Abena) Luktfritt schampo för hår, 500 ml

Mjukt fuktgivande schampo "Abena" för alla typer av hår, används för att tvätta håret, lämpligt för daglig användning, det tvättas lätt utan att skada hårbotten. Består av milt rengöringsmedelskemikalier, innehåller inte färgämnen, dofter och parabener (100% allergivänlig produkt) lämplig för personer med känslig hud. Det har en bra fuktgivande effekt.

Seni Care, fuktgivande schampo, 500 ml

Fuktgivande schampo "Seni Care".
Designad för att tvätta håret och ta hand om torr, känslig hårbotten, utsatt för irritation och inflammation. Passar alla hårtyper. Den innehåller urea, som reglerar processen med naturlig exfoliering av torra epidermier, fuktar och närmar huden, vilket gör den mjukare. Förbättrar hårets tillstånd, ger dem en hälsosam utseende.

Shampoo för att tvätta hår utan vatten, Batiste 200 ml

Dry Shampoo Batiste Original (grön), gör att du kan få rent hår när du inte kan använda traditionellt schampo. Praktiskt att ta hand om sängpatienter, såväl som resor. Mycket lätt att använda.

Shampoo för att tvätta håret utan vatten, havre, 150 ml

Torrt schampo med mjölk havre gör att du kan få rent hår när du inte kan använda traditionellt schampo. Gör håret mjukt. Perfekt för vården av sängpatienter, såväl som resor. Mycket lätt att använda.

Shampoo för att tvätta hår utan vatten, nässla, 150 ml

Torrt schampo med nässlextrakt för fet hår gör att du får rent hår när du inte kan använda traditionellt schampo. Perfekt för vården av sängpatienter, såväl som resor. Mycket lätt att använda.

Bad för att tvätta håret i sängen

Obligatoriskt attribut för vård för sovande och äldre patienter - uppblåsbar badstödstöd för att tvätta huvudet i sängen. Det är väldigt bekvämt: fixar huvudet mot patienten, tar bort belastningen från axlarna. Gör det möjligt att tvätta huvudet helt och lämna andra delar av kroppen och sängkläderna torra. Badkaret är utrustat med ett hålrör genom vilket vatten avlägsnas genom en ansluten slang i en hink eller handfat.

Bad för att tvätta håret i sängen, set

Obligatoriskt attribut för vård för sovande och äldre patienter - uppblåsbar badstödstöd för att tvätta huvudet i sängen. Det är väldigt bekvämt: fixar huvudet mot patienten, tar bort belastningen från axlarna. Gör det möjligt att tvätta huvudet helt och lämna andra delar av kroppen och sängkläderna torra. Badet är utrustat med en hålränna. Satsen innehåller också en vattentank och en skyddande förkläde.

Ryggstöd med nackstöd

Tillbaka stöd är en ekonomisk lösning för att ta hand om patienter som ligger på en vanlig säng. Stödet gör att du kan justera höjden på huvudänden i ett brett område och ta patienten i en vilstol, halv sittande och sittande. Stödet rekommenderas för användning vid utfodring, hygienprocedurer.

 • Visar 1 - 11 av 11

Torra schampon och hårbad.

Liggande patienter behöver särskild hygien och vård. Detta gäller särskilt för att hålla hårbotten ren.

Med hjälp av moderna verktyg som presenteras i vårt sortiment kan detta problem lösas utan stor ansträngning.

Det finns flera typer av hårvårdsprodukter under sjukdom och för personer med funktionshinder. Konventionellt kan de delas upp i flera grupper.

1. Medel för torr hygien.

De representeras av torra schampon. Deras huvudsakliga verkningsmekanism bygger på absorptionen av fett från håret och hårbotten. Du ska helt enkelt applicera pulvret i håret, massage och kamma håret och torka med en handduk, försiktigt avlägsna pulvret. Det här är Batiste-produkter, liksom torra schampon med havre och nässlextrakt.

Mycket bekväm att använda i sjukhusets kompakta lock för att tvätta håret. De innehåller redan alla nödvändiga komponenter inuti. Allt du behöver är att sätta en sådan hatt på patientens huvud, leda flera massagerande rörelser, ta sedan av och torka huvudet med en handduk.

Denna metod avser de torra sätten att tvätta huvudet, kräver ingen extra utrustning och är väldigt bekvämt.

I vårt sortiment presenteras drömmarna av Dr. Fisher och Abena.

Också för vård av bedridden patienter finns ett kombinerat verktyg - lotion för hudvård av kroppen och huvudlinjen i Aben.

Det är utformat för att rengöra huden och håret med textilmaterial och behöver inte använda vatten. På grund av den speciella kompositionen kan den användas dagligen, utan rädsla för att orsaka allergier eller irritation i huden.

För att tvätta håret med det, applicera lotion på håret, massage det och torka sedan med en handduk.

4. Medel för att tvätta huvudet med vatten

Dessa medel kan också användas i bedridden patienter, alternerande med torra produkter. I vårt sortiment representeras de av produkterna Aben, Cenis och Menalind.

Dessa shampoo linjer är utformade speciellt för användning i bedridden patienter och har vissa skillnader från traditionella schampon. I synnerhet innehåller de inte dofter, färgämnen och parabener som orsakar allergier.

5. Hjälpmedel.

Du kan inte ignorera hjälpverktyg för hygienåtgärder. I vår butik finns uppblåsbara brickor för hår. De har massor av fördelar.

De är kompakta i transport och förvaring, lätt att blåsa upp och dessutom är de mjuka, bekväma för patienten, eftersom de har en hack under nacken, är lätta att rengöra och kan behandlas med antiseptiska lösningar.

De är användbara inte bara när du tvätta huvudet på ett vått sätt, men det kommer också att vara användbart när du använder torra schampon.

Dessutom är dessa bad utrustade med en spillväg, och du behöver inte bära den fylld i sökningen efter närmaste handfat. Det räcker att tömma vattnet genom spillgången i en substituerad hink eller handfat.

Medel för torrt tvätta hår och lotioner är inte bara lämpliga för bedridna patienter och personer med funktionshinder. De kan vara användbara och friska människor, särskilt på en lång resa och om det är omöjligt att genomföra vattenbehandlingar.

Du kan köpa torra schampon eller andra hygienprodukter för bedridna patienter och personer med funktionshinder i vår butik, genom att välja en själv enligt beskrivningen i katalogen eller genom att konsultera vår specialist.

I vårt sortiment - en nyhet till bästa pris! Absorberande blöjor av högsta kvalitet, tillverkad speciellt för kunder utan trycksår. Kvaliteten på blöjorna "Utan sängar" är inte sämre än världsberömda märken som Cenis, Molinea, Tena eller Aben.

Kära kunder! Observera att från 8 december 2014 till 11 januari 2015 inklusive i samband med posttjänstens instabila drift under denna period kommer paket från Ryska Post med kontant vid leverans inte att skickas. Alla övriga leveransmetoder, inklusive kurirleverans och kontanter vid leverans, är relevanta under den angivna tidsperioden.

I sortimentet av vår butik uppstod coloplast colaplast (Coloplast) till låga priser. Bland våra kunder är en betydande del av stomipatienter, för vilka vård inte bara är nödvändig för behandling av trycksår, men också specialiserade produkter för stomi. Specialister i vårt företag rekommenderar koloplastkatapult (Coloplast) som en av de bästa och mest pålitliga stomatvårdsprodukterna.

Hudvårdsprodukter

Hudvårdsprodukter för sängpatient

Huden skyddar kroppen mot patogener och hjälper ämnet att reglera temperaturen. Men bara klar hud! Om du regelbundet inte tvätta bort döda hudceller, svett och dammpartiklar från huden, upphör det att utföra en skyddsfunktion och blir en källa till problem.

Detta gäller särskilt för personer som är bedridden. För det första är de ständigt i ett onaturligt horisontellt läge som förvärrar blodcirkulationen. För det andra drabbas bäddar ofta av inkontinens av urin och avföring, vilket bidrar till att irritation och trycksår ​​uppträder. Därför bör patientens hygien utföras regelbundet och med hjälp av specialverktyg.

Varför fungerar inte vanligt tvål?

Huden hos bedridden patienter är känslig och som regel torr (särskilt hos äldre). Det är därför väldigt viktigt att tvätten av den bedridna patienten fortsätter så försiktigt som möjligt. Regelbunden tvål torkar huden, bryter mot syra-basbalansen och normal mikroflora. Detta påverkar stratum corneum, som utför en skyddande funktion.

Tvålskum ska sköljas ordentligt med vatten och torka sedan kroppen torr, men torkning kan orsaka obehag för patienten. Och om tvålen inte är helt tvättad bort deponeras den på huden i form av linsalter av magnesium och kalcium, vilket orsakar klåda och irritation. Därför tvättas en bäddpatient bättre med hjälp av sjukhushygien.

Speciellt utformade medel för att tvätta en sängpatient, som inte innehåller alkohol, har en neutral pH-nivå (5.5), stödjer fettbalansen i huden, mjuknar och lugnar den. Dessutom luktar kosmetika för hudvård av den bedridna patienten nästan inte och innehåller inte ämnen som kan orsaka allergier.

Vad är skillnaden mellan tvättbäddspatienter från den vanliga hygienen

Hygien hos en sängpatient består av tre steg:

 • Mjuk hudrening
 • Fuktgivande hud
 • Hudskydd och näring

Om du bara rengör huden utan att använda skyddande och fuktgivande medel, finns det stor risk för irritation, speciellt om patienten lider av inkontinens.

Eftersom det inte alltid är möjligt att bada en sängpatient i ett bad (och ibland är detta helt enkelt uteslutet), används speciella rengöringsmedel som inte kräver sköljning med vatten för hudvård.

Typer av medel för att tvätta sängpatienter

Alla hudvårdsprodukter för en sängpatient är indelade i tre stora kategorier enligt hygienstadiet:

 • Medel för rengöring av huden (skummande vantar och svampar, tvättkrämer, geler, tvättskum, rengöringsmedel, våtservetter, schampon utan vatten, kepsar för att tvätta huvudet utan vatten)
 • Hudskyddsprodukter (krämer, tonics, sprayer)
 • Medel för fuktgivande och närande hud (oljor, lotioner, krämer)

Medel för att rensa huden på sängpatienten

Skummande vantar och svampar impregneras med en rengöringsgel, som när den är fuktad med vatten piskas i skum. Vanligtvis är en mitten (svamp) tillräcklig för att tvätta en vuxen helt. Du behöver inte tvätta kroppen med vatten, bara torka med en handduk.

Tvättkrämer rengör, fuktar och skyddar huden (3 i 1). Även lämplig för känslig hud och perineal behandling.

Skum och geler för kroppsvård rensar och uppfriskar huden, lindrar irritation, neutraliserar lukt av urin och avföring, har en antibakteriell effekt, appliceras och avlägsnas med en fuktig trasa, behöver inte sköljas med vatten, fläck inte sängen.

Cleansing lotions innehåller extrakt av medicinska växter, försiktigt rengöra och fuktar huden, har en antibakteriell effekt, minskar blötsutslag. Finns i flaskor och aerosoler. Spray lotions används för att rengöra svåråtkomliga platser.

Våta våtservetter används för att rengöra patientens hud och att applicera andra produkter på huden (skum, krämer, etc.). De är gjorda av mjukt non-woven material impregnerat med läkningskomponenter. Innehåller inte alkohol, har ett neutralt pH. Finns för behandling av hela kroppen och för intim hygien.

Shampoo utan vatten är klart att använda, kräver inte sköljning och sköljning. Sjampoen appliceras helt enkelt på håret och torkas med en handduk. Även om ett litet schampo kvarstår på håret, påverkar det inte deras tillstånd och kommer inte att orsaka irritation.

Kepsar för att tvätta huvudet utan vatten är ett konditioneringsschampo 2 och 1, producerat i form av ett lock. Kepsen ska sättas på patientens huvud och masseras med lätta rörelser, avlägsnas och torkas av håret med en torrhandduk.

Hudskyddsprodukter

Skyddskräm skapar en tunn film som skyddar huden under blöjan från irriterande effekter av urin och avföring. Hjälper till att förhindra bedsores, neutraliserar lukt.

Skyddande tonic har en antiseptisk effekt, förbättrar blodcirkulationen. I regel innehåller den mentol som har en kylningseffekt. Hjälper till att förhindra bedsores.

Skyddsspray (hudskydd) är konstruerad för intensivt skydd av patientens hud under en blöja. Formar en skyddande film på huden som är aktiv i 6 timmar. Filmen tillåter inte urin och avföring att irritera huden.

Medel för fuktighet och näring av huden

Fuktighetsgivande oljor lindrar, mjuknar torr hud, skyddar den från uttorkning, minskar peeling och irritation, har en antiseptisk effekt.

Nourishing lotions är utformade för att återfuka, närma och mjuka torr, irriterad och känslig hud. Har en långvarig effekt.

Fuktgivare återvänder fukt för att torka och irritera huden, återställa elasticiteten, närma, lindra irritation, klåda och peeling, lämna inte en fet film.

Inget skum och ingen skada: Behöver du sulfatfria schampon

17 april kl 16:57

Avvisning av vissa ämnen kan vara en hyllning till mode (som hände med gluten) eller ett rimligt behov. Ordet "utan" på burkar med kosmetika kan förekomma upp till fem gånger per etikett: inga parabener, inga silikoner, inga aluminiumsalter, ingen formaldehyd och inga sulfater. Det senare inkluderar alla salter av svavelsyra, men i kosmetiska sammanhang är det vanligtvis natriumlaurylsulfat, ammoniumlaurylsulfat och natriumlauretsulfat. Med deras hjälp blir en droppe schampo till en frodig skumdump.

Sulfater är ytaktiva ämnen - ytaktiva ämnen som kan irritera huden med långvarig kontakt, men är i allmänhet säkra och hotar inte hälsan. Denna villkorliga säkerhet och blev orsaken till hård debatt om tillåtligheten av sulfater i kosmetika. Å ena sidan är SLS billigt och klarar sig väl med att rensa huden och håret av stylingrester, smuts och fett. Å andra sidan - ibland för bra. Detta påverkar den känsliga hårbotten och håret, som behöver ett skyddande skikt av talg. Man tror att det värsta är natriumlaurylsulfat, och natriumlauretsulfat är lite mjukare. Men kom ihåg skillnaden är svårare än att ge upp båda på en gång.

Sulfatfria schampon är utformade för att lösa problemen med känsliga skaltor. De är dyrare och sämre än skumning, och för fullständig rengöring kommer du sannolikt att tvätta håret två gånger. Men sådana fonder framkallar inte mjäll, torka inte och förstör inte krullets struktur på lockigt hår. Och de är inte så aggressivt tvätta ut färgen från håret. Till exempel sätts decylglukosid (decylglukosid), kokamidopropylbetain (kokamidopropylbetain) och laurylsulfobetain (kokamidopropylhydroxysultain) till dessa schampon istället för sulfater. Alla av dem - mjuka tensider som härrör från växtmaterial. Och detta är ett annat argument till deras fördel: Kokosnöt eller palmoljaderivat är mindre skadliga för miljön och kommer in i avloppet på ditt badrum.

Alina Smirnova

Hur man förstår att du behöver ett sulfatfritt schampo:

Du har känslig hårbotten (och sedan brukar du använda den).

Du har torrt eller lockigt hår.

Du har nyligen gjort färgning eller lysande.

Håret pressar, splittrar eller rör sig mer än vanligt.

Du har märkt utseendet på akne runt hårbotten eller förlorar håret i bulk.

Faktum är att överdriven rengöring, vilken vanlig SLS är benägen, berövar håret av naturligt försvar i form av talg. I normalt läge produceras det på huvudets yta och fördelas genom håret, vilket ger det glans, skyddar det mot yttre påverkan och hindrar fluffigheten. Brist på fett leder till obehagliga konsekvenser. Anhängare av sulfatfria schampon kämpar med denna milda rengöring, motståndare - betyder med innehållet i silikon.

Alexandra Sheveleva

journalist, författare till telegramkanalen "Så gå."

Sulfater är billiga ytaktiva medel som avlägsnar smuts och fett bra från hårets yta, samt från plattor och pannor (de sätts i schampon och diskmedel och tvättar kläder). Det finns inget dåligt i sulfaterna själva, de är bara inte för alla Sulfater är ganska aggressiva substanser som till exempel gör torrt eller krökt hår ännu mer torrt och disheveled. Krokigt hår behöver mer skonsam tvättning och mer fukt än rakt hår, så det här håret behöver ett sulfatfritt schampo. Ett sulfatfritt schampo kan inte tvätta bort silikoner - en populär ingrediens i balsam och stylingprodukter. Det är därför som lockiga människor bättre inte använder antingen schampon med sulfater eller balsam med silikon. Människor som byter till sulfatfria schampon gör ofta samma misstag - de glömmer att tvätta huvudet med sulfat shampoo för sista gången för att tvätta alla stylingprodukter och styling. Först efter det kan du byta till sulfatfri vård. Annars kommer håret att se smutsigt och tungt ut.

Att vänja sig på frånvaron av sulfater tar tid. Processen själv är också komplicerad. Först applicera shampoo i håret som vanligt och lägg till mer om du inser att det inte finns tillräckligt med skum. Tvätta sedan av och börja om (du kan hoppa över det här steget om håret inte når hakan). Slutligen håll produkten på håret i några minuter - det är nödvändigt för att de milda tensiderna ska fungera i sin helhet. Skölj håret väl med varmt vatten. Rester av ytaktiva ämnen, även mycket känsliga, kan irritera huden.

Shampoo "Utan vatten" 250 ml.

Leveransalternativ:

Vi accepterar onlinebetalning

Nu kan du tvätta håret på några minuter utan att använda vatten. Applicera bara shampoo i håret tills det blir våt, skum upp det och torka det med en torr handduk. Shampoo är lämplig för alla typer av hår, rengör hår och hårbotten, gör ditt hår mjukt och hanterbart.

funktioner:

Klar att använda

Kräver inte sköljning med vatten

Passar alla hårtyper

Rengör hår och hårbotten effektivt

Innehåller inte alkohol

Anvisningar för användning:

 1. Applicera schampo på håret tills det blir vått. Massage i skumschampo.
 2. Som i konventionella schampon kommer det resulterande skummet att samla förorening från hår och hårbotten. Skum med smuts stiger till hårets yta.
 3. Radera skummet som har stigit till ytan med en ren och torr handduk. Torka håret. Tvättprocessen är klar. Om det är mycket smutsigt, upprepa tvättproceduren.

Tvätta utan vatten

Tvättning utan vatten med produkter som inte kräver efterföljande sköljning är mycket bekvämt för patienter på långvariga sjukhus, liksom för personer som får behandling hemma och på sjukhus.

Fördelar med tvätt utan vatten

Tvättning utan vatten med produkter som inte kräver efterföljande sköljning är mycket bekvämt för patienter på långvariga sjukhus, liksom för personer som får behandling hemma och på sjukhus. Tvättning utan vatten med speciella produkter har betydande fördelar jämfört med konventionell tvättning med tvål och vatten.

Kolla in resultaten av självständig forskning och lär dig om fördelarna med att tvätta utan vatten. Du kan också titta på en kortfilm om erfarenheten av ett långtidshem i Nederländerna, där ett vattenfritt tvättsystem genomfördes effektivt.

Delikat, hygienisk och bekväm rengöring

Mer bekvämt och mindre tråkigt förfarande

Mjukare hudvård än tvålvatten

Hygienisk än att använda ett bassäng med vatten

En bekvämare och enklare lösning för att ta hand om patienter

Mer tid för kvalitetsvård - sparar upp till 38% av tiden när man tvättar hela kroppen

Mer bekvämt förfarande

Det är bekvämare för människor att använda tvättmedel som inte kräver sköljning, än att tvätta med tvål och vatten. [1] Till skillnad från tvål och vatten, en rengöring som inte kräver sköljning, torkar huden mindre och förhindrar även irritation och klåda. [1] Användningen av ett tvättmedel som inte kräver sköljning för att tvätta patienter med kramper, rörelsehindrad eller upplever smärta garanterar ett mindre smärtsamt förfarande. [3]

Kontakta oss

Kontakta oss för individuell rådgivning eller för att lära dig mer om våra produkter och lösningar.

procent av tiden som tvättas hela kroppen släpps för bättre vård. Vid användning av produkter som inte kräver sköljning, kan du under morgonprocedurer för att tvätta patienter på långtidssjukhusavdelningen i stället för vatten och tvål, frigöra från 2 till 4 timmar. [2]

mer bekväma kroppspositioner under patientvården. Användningen av ett medel som inte kräver sköljning med vatten minskar signifikant den tid som krävs för att förbereda och rengöra arbetsplatsen. [1, 2]

broschyrer

Läs mer om Wet Wash Glove i broschyren.

Tvätta hår utan vatten

Cap-express TENA-schampo innehåller tvättmedel som inte kräver efterföljande tvättning. Perfekt för situationer där det är svårt eller omöjligt att tvätta håret på vanligt sätt. Cap TENA express shampoo - det enkla och bekväma beslutet. Ta bara ut den ur påsen och använd den omedelbart eller värm den först i mikrovågsugnen. Sätt på locket och massera huvudet med försiktiga rörelser. Shampoo från capen TENA rensar helt hårbotten, gör håret friskt och rent och gör det också möjligt för din avdelning att känna sig bekväm under proceduren. Pålitlig och lättanvänd lösning för sjukhus och vårdhem.

Patientförtroende och komfort

Ett enkelt och bekvämt alternativ till konventionell hårtvätt.

Utan vatten och sköljning

Den perfekta lösningen för försvagade och bedridda patienter

Passar också för dem som fruktar vatten

Dermatologiskt testad och parabenfri

Avlägsnar effektivt elektroencefalogramgel, blod, jod och fett

Shampoo utan spolning

Torrhårschampo är ett enkelt och bekvämt sätt att upprätthålla personlig hygien, oavsett omständigheterna och miljön. Produkten kan inte bytas ut under långa resor, under anpassningsperioden efter operationen, vid begränsad tillgång till vatten.

Till skillnad från konventionella rengöringsmedel, som säljs i kosmetiska butiker, irriterar inte schampo utan sköljning hårbotten, orsakar inte klåda och har inga aktiva parfymer, vilket orsakar allergiska reaktioner. Produkten är avsedd för frekvent användning och är universell för alla typer av hår.

Formutgivning: Pulver i en engångslock. Enskilda produkter är märkta 2 i 1 - schampo och balsam.

Produktens sammansättning utesluter konstgjorda färger, parabener, petroleumprodukter, mineraloljor. 100% hypoallergena. Utan en uttalad lukt.

Metod för användning

Värm produkten i mikrovågsugnen till rumstemperatur.

Sätt på ett lock på ett sätt som ett duschlock, samla långt hår i en bulle på toppen av huvudet och massera ditt huvud försiktigt, arbeta genom templets zoner och bakhuvudet i 3-5 minuter.

Ta försiktigt bort och blöt med en handduk eller torka. Spolningskomposition krävs inte. Använd bara en gång!

Så här beställer du

För att köpa personliga produkter för torr och uttorkad hud, såväl som schampo utan vatten, lägg till de valda produkterna i korgen och fyll i de obligatoriska fälten. Leverans av varor sker i Moskva och Ryssland. Priset på kurertjänster ingår inte i produktionskostnaden. Pickup är tillgänglig från Moskva lager.

Varning! Vid genomförandet av självförsörjningsförbeställning för produkter av intresse krävs.

Telefon för samråd med en specialist +7 (499) 346-62-85.

beauty.ua

Tvister specialister om närvaron av sulfater i schampon dämpar inte förrän nu. Är de så skadliga, och varför behöver du byta ut din grundläggande hårvård med icke-sulfat shampoo? Vi förstår materialet.

Sulfatfritt schampo är i huvudsak samma kosmetiska produkt, men det innehåller inga konserveringsmedel eller parabener. Basen för bra sulfatfria schampon är ofta naturliga oljor, växtekstrakter och vitaminkomplex som hjälper till att skydda hår från yttre faktorer.

Yttrande dermatologer och trichologer om icke-sulfat schampon skiljer sig åt. Vissa är övertygade om att denna produkt är ett paradis för alla problem med en frisör. Andra anser att det är nonsens att permanent införa detta verktyg i hårvården. Så vem har rätt?

För det första är det viktigt att förstå vilka sulfater som är och varför de behövs i schampon. För det andra är det värt att förstå att sulfater är olika och de ämnen som finns i vissa schampon motsvarar inte alltid ämnena i andra, även om de tillhör samma grupp.

Sulfater är lite äldre än bilar. Surfaktanter, som vi tillägnar sig sulfatgruppen, började erhållas från olja nästan omedelbart efter uppfinningen av processen för dess filtrering och destillation, och sedan erhölls också bensrolatum. Sulfater började läggas till tvål, geler och schampon på grund av att de gör produkterna skummande. Och ja, vi tvättar fortfarande vårt hår med schampon, som inkluderar oljeraffineringsprodukter, även om det har visat sig att vissa sulfater försvagar den skyddande lipiden i hårbotten, irriterar den och orsakar allergier. Men nyckelordet här är några. Många märken är medvetna om detta och producerar schampon på en organisk basis, såsom tvål från kokosnötolja, etc. Förresten skumar de också.

Sulfatfria schampon hjälper till att rensa håret med hjälp av naturliga ingredienser utan att skada dem. Men inte alla sulfater är dåliga, bara "tunga". Dessa inkluderar laurylsulfatnatrium (SLS) och ammoniumlaurylsulfat (ALS). Dessa ämnen är de mest skadliga bland alla sulfater, även om de är mycket effektiva vid rengöring och avlägsnande av smuts. De samlas i hårbotten och kan orsaka allvarliga problem. Ostolsulfater är relativt ofarliga och kan förekomma i schampon för att öka deras förmåga att skumma.

Fördelar med sulfatfria schampon

 • De irriterar inte hårbotten och är hypoallergena.

Det är omöjligt att fullständigt tvätta ut "hårda" sulfater från hårbotten och krullarna, därför ersätter många märken dem med ingredienser som erhålls vid kokning av kokosnöt (Coco Glucoside, Dinatriumkokoylglutamat, Natriumkokoylglutamat). Till skillnad från sulfater tvättas dessa ingredienser lätt bort utan att förstöra hudens lipidbalans.

 • Tvätta inte färgen från håret

Sulfatpartiklar har en grov yta. De öppnar hårskärpskalorna, vilket är varför färgämnen (särskilt de utan pärlor som sitter på hårets yta) snabbt tvättas ut. Därför är sulfatfria schampon mer fördelaktiga för personer som färgar håret eller gör laminering.

 • Eliminera "dra" av håret

Detta följer av föregående stycke. Sulfater, avslöjande hårskala, bidrar till att krullarna pressas och du ser ut som en maskros. Efter tvätt med sulfatfria schampon kan du utan speciella sprayer med en anti-frizz-effekt.

 • Tvätta inte keratin

Varje mästare efter keratinrätning säger att det är värt att ersätta den vanliga hårvården med icke-sulfat shampoo. Eftersom sulfater skumar väl och tvättar verkligen alla kemikalier från hårbotten och håret, är de fienden för keratinrätning, curling och laminering av lockar. Med sulfatfria produkter kommer resultatet av dessa förfaranden att vara längre, cirka fem till sex månader.

Läs också

Oväntat: 5 skäl till varför ditt hår ser illa ut

Förteckning över bästa sulfatfria schampon

Allure har en årlig utmärkelse, inom vilken de gör listor över de bästa skönhetsverktygen. Detta tar inte hänsyn till konsumenternas önskan och kemisk analys och kliniska studier som genomförs i oberoende laboratorier. För några år sedan gjorde de en lista över de bästa icke-sulfat shamponerna. Den innehåller:

 1. Paul Mitchell Spring Loaded Detangling;
 2. Miriam Quevedo Glacial White Caviar;
 3. Moroccanoil Moisture Repair;
 4. Oribe Ultra Rich;
 5. Jean Louis David Keratinterapi.

Läs också

Vi trodde också på dem: 5 myter i hårvård

Nackdelar med sulfatfria schampon

 • Dåliga kemiska ämnen tvättar ut och tvättar inte silikon

Om du ofta använder lack, vax, geler, skum och andra hårstylingprodukter, ska du ha ett sulfatschampo hemma. De behöver tvätta håret minst en gång i veckan för att helt avlägsna silikon och andra kemiska komponenter från hårbotten. Om du inte vill använda sulfatshampo, lägg till skal och skrubber till dina hårvårdsprodukter för att mekaniskt avlägsna rester av silikon från håret och hårbotten.

 • Kan orsaka mjäll

Detta är en direkt följd av föregående stycke. Om silikonen inte tvättas, blockerar de porerna i hårbotten. Resultatet - folliklarna försvagar, huden torkar ut, mjäll bildas och mängden hår som faller ut kan öka. Ett annat plus i spargrisen är sulfat shampoo - de rensar hårbotten bättre, öppna hårvågor, så alla balm och masker som lämnar ämnen tränger djupare in. Det innebär att de aktiva ingredienserna för att bekämpa mjäll penetrerar djupare, vilket påverkar svampen. Sulphatsjampo en gång i veckan - måste ha om du har mjäll.

 • Dåligt skum

På grund av detta kan det tyckas att ditt sulfatfria schampo inte fungerar, vilket gör huden och håret rent. Du kommer att använda mer pengar, så konsumtionen av produkten kommer att öka. Det är inte ekonomiskt och inte helt fördelaktigt för hårbotten - lipidbalansen kan vara störd. För att skummet ska bli mer aktivt, fördela det sulfatfria schampot över hela längden på locken och lägg huvudet under duschen i några sekunder. Sedan aktivt "piska" håret för att rengöra dem från smuts.

 • Hår kan få fett snabbare

När man byter till icke-sulfat schampon, säger många att håret har förlorat volymen och håret blir smutsigare snabbare och förlorar glans. Detta är normalt. Först måste håret vänja sig till de mer skonsam metoderna för rening. Så det kommer att vara, tills pH-balans som förstörs av sulfater återställs. För det andra, se föregående stycke. Om ditt hår är smutsigt efter tvättning, skummade du bara skummade schampo och tvättade inte bort allt överskott av fett.

Sammanfattningsvis kan vi säga det i allt du behöver för att hålla balans. Om du byter till icke-sulfat shampooar, lägg sedan till skalpen till hårbotten, annars kommer fördelarna med att byta till en mild behandling mindre än skada.

Badande djur utan vatten

Badande djur - en viktig hygienisk händelse. Tack vare honom, rengörs hud och ull från smuts, allergener, parasiter och förlorat hår. Ren ull växer bättre, ser mer välskötta, har ingen obehaglig lukt.

Men, om det inte går att tvätta husdjuret på grund av sitt trauma, rädsla, möjligheten att få en förkylning eller bristen på varmt vatten?

I det här fallet, kom till hjälpen schampon som inte kräver sköljning. De ger effektiv rening av ull utan användning av vatten. På så sätt kan du ta med dig på vägen, använda på utställningar och upprätthålla hygienen hos fågelhundar, som inte har någonstans att tvätta. Dessutom kan schampon som inte behöver tvättas av, låta dig städa ditt husdjur utan stress, vilket är särskilt viktigt för djur som är rädda för vatten.

Användning av schampon som inte kräver sköljning, speciellt för katter. Inte alla ägare av baleen-striped vet hur viktigt det är att ta hand om renligheten hos deras husdjurs päls. I naturen rengör katterna kappan med hjälp av naturliga absorberande ämnen - sand, lera, torrt gräs, och i en stadslägenhet finns inga dessa rengöringsmedel. Men det finns stadsdamm, statisk elektricitet, konstgjorda allergener och industriella foder som förorenar ull och minskar dess kvalitet. Det visar sig att katter behöver bada. Och eftersom de flesta är rädda för vatten i panik, är användningen av schampon som inte kräver sköljning en utmärkt lösning för att upprätthålla renheten och hälsan hos ullen.

Fördelarna med sådana schampon är uppenbara, men när man väljer dessa produkter är det nödvändigt att ta hänsyn till deras säkerhet och vara uppmärksam på huruvida de ökar hud och ull.

Nya 8in1 schampon kräver inte sköljning och är så mjuka att de kan användas så ofta som nödvändigt. Formeln för dessa schampon innehåller ämnen som försiktigt rengör huden och håret, liksom vårdande ingredienser som skyddar håret mot yttre påverkan och bevarar lipidskiktet i huden.

För både katter och hundar finns 8 in1 shampoo i två versioner: som en scum och som en spray. De rengör och deodoriserar lika effektivt ullen utan att använda vatten och är ett likvärdigt alternativ till regelbundet badande.

Shampoos 8in1 sprayar nog att spruta på djurets hår och torka det med en handduk. De underlättar kamningen och förbättrar pälsens struktur, vilket gör det strålande och lättsamt.

8in1 schampon gnids i håret med massörrörelser, varefter de antingen kammade djuret eller torka det med en handduk. Skum fuktar och lugnar huden, och bryr sig också om hår och minskar statisk elektricitet.

Rening med schampo-spray och schampo-skum som både hundar och katter, eftersom de i stället för vattenprocedurer njuter av sina älskade ägares beröring, vilket stärker sambandet mellan djur och man.

Shampoos utan sköljning från 8in1 är speciellt nödvändiga för att rensa djur under sjukdomsperioden, postoperativ och postpartum, liksom för äldre hundar och katter. De hjälper till att lösa ett av de faktiska problemen med husdjursägare, som handlar noggrant och försiktigt. Kom ihåg att dina husdjur förtjänar det bästa!

Hygienprodukter för tvätt utan vatten

En av de främsta fördelarna med hygienprodukter för tvätt utan vatten är att de har en mild inverkan på huden. Denna aspekt är mycket viktig. När du använder vanlig tvål torkar epidermis och flakar bort, så det måste tvättas ordentligt.

Moderna tillverkare av hygienprodukter erbjuder ett stort utbud av tvättmedel, bland dem finns det som kan användas utan vatten. Sådana produkter är bra för att ta hand om människor som inte kan flytta sig självständigt. Sådana patienter behöver ökad uppmärksamhet och vård. Patienter som befinner sig i immobiliserat tillstånd bör tvättas regelbundet så att de inte bildar sängar. Men inte alla fall i vårdgivare har möjlighet att använda vatten för dessa ändamål. Sängkläder och kläder hos sådana patienter kan bli våta, vilket får dem obehag. I sådana situationer rekommenderas att använda hygienprodukter för tvätt utan vatten. Denna lista innehåller:

 • Skummande vantar;
 • Svampar sugna i extrakt av medicinska växter som dödar bakterier;
 • Kepsar för vattenlös hårstvätt;
 • schampon;
 • Skötselprodukter för intima områden;
 • kräm;
 • Medel för avlägsnande av biologisk lukt.

Dessa produkter hjälper till att säkerställa korrekt patientvård. Dessa verktyg är praktiska och enkla att använda. Fördelarna med deras användning noteras av både vårdgivare och patienterna själva. Torra schampon och rengöringsskum effektivt avlägsnar föroreningar, sådana verktyg används ofta på sjukhus och rehabiliteringscentrum. Sådan vård orsakar inte patienten obehag.

Shampoo utan spolning

Torrhårschampo är ett enkelt och bekvämt sätt att upprätthålla personlig hygien, oavsett omständigheterna och miljön. Produkten kan inte bytas ut under långa resor, under anpassningsperioden efter operationen, vid begränsad tillgång till vatten.

Till skillnad från konventionella rengöringsmedel, som säljs i kosmetiska butiker, irriterar inte schampo utan sköljning hårbotten, orsakar inte klåda och har inga aktiva parfymer, vilket orsakar allergiska reaktioner. Produkten är avsedd för frekvent användning och är universell för alla typer av hår.

Formutgivning: Pulver i en engångslock. Enskilda produkter är märkta 2 i 1 - schampo och balsam.

Produktens sammansättning utesluter konstgjorda färger, parabener, petroleumprodukter, mineraloljor. 100% hypoallergena. Utan en uttalad lukt.

Metod för användning

Värm produkten i mikrovågsugnen till rumstemperatur.

Sätt på ett lock på ett sätt som ett duschlock, samla långt hår i en bulle på toppen av huvudet och massera ditt huvud försiktigt, arbeta genom templets zoner och bakhuvudet i 3-5 minuter.

Ta försiktigt bort och blöt med en handduk eller torka. Spolningskomposition krävs inte. Använd bara en gång!

Så här beställer du

För att köpa personliga produkter för torr och uttorkad hud, såväl som schampo utan vatten, lägg till de valda produkterna i korgen och fyll i de obligatoriska fälten. Leverans av varor sker i Moskva och Ryssland. Priset på kurertjänster ingår inte i produktionskostnaden. Pickup är tillgänglig från Moskva lager.

Varning! Vid genomförandet av självförsörjningsförbeställning för produkter av intresse krävs.

Telefon för samråd med en specialist +7 (499) 346-62-85.Nästa Artikel
Tecken och symtom på skallighet hos män: känner igen sjukdomen