Shampoo utan sulfater, parabener och silikoner, listan


För att alltid titta på flickornas höjd, har mycket tid och ansträngning att spendera på val av lämpliga kosmetika och "vård" produkter. En extremt viktig roll spelas av valet av högkvalitativt schampo, vilket passar både hårbotten och håret, rengör dem föroreningar och tar hand om dessa områden. Studier visar att de flesta köpta schampon innehåller många kemiska medel som negativt påverkar hårets utseende och dess hälsa. Låt oss prata om huruvida det finns schampon utan sulfater och silikoner, en lista över dem utan parabener ges.

Shampoo utan silikon (lista)

Sulfater används aktivt av kosmetiska tillverkare. I schampon tvättar sådana komponenter snabbt håret och ger utmärkt skumhet. På grund av dessa ingredienser ser sådana kosmetiska kompositioner ut i volym och tjocklek. Sulfaterna torkar emellertid hårbotten och torkar håret.

Sulfatfria schampon tvättar inte av det naturliga skyddsskiktet från huvudet, tack vare vilket håret blir bättre och huden håller sig ren under lång tid. Rötter upphör att växa fett, och att torka upp tips. Sådana kosmetika torkar inte huden och orsakar inte irritation. De minimerar sannolikheten för mjäll och skallighet, mättar håret med en naturlig glans, lägger styrka åt det och minskar sårbarheten.

Med billiga sulfatfria schampon ingår en sulfatfri serie produkter. Farmor Agafis recept, icke-sulfat-shampoo Natura Siberika. Estelsulfatfria, organiska butiker och Belita-sulfatfria schampon hör också till snarare budgetformuleringar av denna typ.

Desert Essence är ett professionellt, sulfatfritt schampo, Logona-fri sulfat. Dessutom finns Aubrey Organics, Goldwell Dualsenses gröna produkter på listan. COCOCHOCO-fosfatfritt schampo, produkter från L'Oreal och Schwarzkopf-icke-sulfatserien finns också i den professionella shampoo-gruppen.

Separat är det värt att tillhandahålla barns schampo, som inte innehåller sulfater. Detta är Ja till Baby Morötter Fragrance Free Shampoo och Body Wash, liksom Avalon Organics Gentle Tear-Free Shampoo Kroppsvask. Dessutom finns Baby Bee Shampoo och Wash på denna lista.

Det är värt att notera att vissa av dessa schampon inte innehåller bara aggressiva SLS- eller SLES-sulfater. Men samtidigt kan de innehålla säkra sulfater.

Parabenfria schampon

Parabener finns i de flesta schampon. De utför funktionen av konserveringsmedel och har även antibakteriella och antifungala egenskaper. Sådana kemikalier kan tränga in i huden och när de ackumuleras i kroppen kan de provocera allergier, störa aktiviteten hos den mänskliga kroppens endokrina system och prova tillväxten av cancerceller.

Shampoo utan sulfater och parabener (lista)

Oftast består inte parabenfria schampon av sulfater. Sådana medel annonseras som helt naturliga och högkvalitativa, men de är ganska dyra. Dessa inkluderar Botanicus - med ett extrakt av ros eller lavendel. Parabener och sulfater finns inte heller i vitamin Shampoo "Bath and Beauty" och i schampo "Organics Sexy Hair". Listan innehåller också schampon "Balans", "Jojoba med vitamin B5". Varken parabener eller sulfater ingår i Dr. Dr. Hauschka - i aprikos med havtornshampo och i Aubrey organiska primula och lavendel.

Silikonfritt schampo

Silikon i sammansättningen av schampon gör håret smidigt och fluffigt. Användningen underlättar hårstyling och skyddar mot de aggressiva effekterna av solen. Men med långvarig användning försvagar schampon med silikon håret, vilket gör det ömtåligt och livlöst. Sådana medel bryter mot metaboliska processer i håret.

I försäljning kan du hitta fler budgetmedel som inte finns i dess sammansättning av silikon. Men samtidigt kan de innehålla sulfater med parabener. Sådana produkter presenteras av Schauma Silikonfree, YVES ROCHER, Syoss Restoration och styrka utan silikon, samt schweiziska O Par.

Shampoo utan silikon och parabener (lista)

Om du bestämmer dig för att få ett schampo utan silikon, var uppmärksam på Weleda, Rene Furterer, Balance Me, Lush shampoo. Dessa är ganska dyra produkter som inte innehåller sulfater och parabener. Organic Shop är en relativt billig produkt utan sulfater, parabener och silikon, formuleringar från Tiande-serien

Det bör noteras att silikoner, parabener och sulfater i sammansättningen av schampon kanske inte ser väldigt märkbar på förpackningen. Skrupelfria tillverkare döljer ofta sådana komponenter bakom ganska oskyldiga namn, förkortningar och uppsättningar av siffror. Därför borde du inte helt förlita sig på inskriptionerna på förpackningen som Parabenfri, SiliconFree eller SLS-fri etc. Det är bättre att noga studera beskrivningen av kompositionen och dechifiera vad dessa eller andra komponenter på Internet är.

Man måste komma ihåg att schampon utan kemiska tillsatser ser tydligare ut än populära formuleringar. De får inte heller vara tjocka, inte tvättas väl. De måste ofta appliceras på håret två eller tre gånger. De tvättar också knappt av lacker (särskilt med silikon), oljemaskar etc.

Dessutom kan håret, när man använder organiska schampon, förlora ett tilltalande utseende. De behöver tid för att vänja sig vid det nya vården.

Naturliga schampon utan sulfater och parabener: en lista över de bästa

Modet för sulfatfria och parabenfria schampon har redan översvämmats av många länder och därför har efterfrågan på kosmetika för naturlig hår ökat. I det här fallet talar vi om organisk kosmetika, som innehåller naturliga ingredienser, men det finns inga kända kemiska föreningar. På grund av detta kan du använda dessa produkter dagligen, utan att oroa dig för hårets tillstånd.

Samtidigt vet inte alla hur man förstår det schampo utan sulfater och parabener, och genast är det ganska svårt att välja rätt produkt. Därför, innan du köper ett schampo eller hårbalsam, är det värt att utforska information om vilka produkter som är lämpliga för vilket hår, vilka typer av hår som är bättre och vilken typ av vård de menar. Sulfatfria schampon har många fördelar, som också är värda att veta separat.

Fördelar med sulfatfria hårschampon

För att förstå att sulfatfria schampon är de bästa schamponerna från alla olika typer av kosmetika, nämner experter ett antal preferensskillnader för denna typ av hårvårdsprodukter. För att göra detta är det värt att veta separat vilka parabener och sulfater som är för att förstå hur farliga de är för hår.

 • Parabener är konserveringsmedel som läggs till kosmetika för att förlänga deras liv, eftersom de är estrarna som förhindrar utseendet av svampar.
 • Sulfater är raffinerade produkter från petroleum som gör skummen skumbild och bidrar också till maximal tvättning av hår och hårbotten, men de agerar aggressivt och kan orsaka allergiska reaktioner.

Fördelarna med icke-sulfat schampon är följande indikatorer:

 • restaurering av hårstrukturen;
 • ger enkel rätning
 • mild och skonsam rengöring av hår och hårbotten;
 • pH-nivån förblir densamma och störs inte;
 • förhindrar hårdhetens hårdhet, klåda och flaking, och framför allt bildandet av mjäll;
 • hudporer andas och glömmas inte av kemisk sammansättning;
 • Håret är levande, mjuk, glänsande och silkeslen.

Trots den här listan över värdefulla egenskaper hos naturliga schampon har de fortfarande flera nackdelar. Namnlösa: Det höga priset i jämförelse med standardmassaproducerade schampon skumar de dåligt, vilket ökar konsumtionen.

Ryska schampo utan SLS och parabener

Den första är att överväga något av de föreslagna ryska schampon utan sulfater, listan över inhemska produkter innehåller många kända varumärken. Den moderna marknaden för kosmetika för hårvård erbjuder en mängd högkvalitativa och billiga märken av organisk kosmetika, vilket väsentligt komplicerar valet av en lämplig produkt.

Mulsan Kosmetisk

En av de ledande tillverkarna av naturkosmetik, vilket visar sig bra i praktiken att ett bra icke-sulfat shampoo inte bara kan vara från utlandet. Mulsan Cosmetic använder inte GMO, sulfater och parabener i sina produkter, men ersätter dem endast med naturliga och naturliga ingredienser. Priskategori kan inte glädja ögat.

På grund av alla slags förfalskningar på kosmetikmarknaden är det bättre att köpa varor på bolagets officiella hemsida. Det är också viktigt att komma ihåg att schampon kan lagras högst 10 månader! Denna period är tillräckligt för att använda hela flaskan.

Natura Siberica

Befintliga ryska ekologiska schampon presenteras i ett stort sortiment, men den tydliga ledaren i popularitet och efterfrågan är varumärket Natura Siberica med ett minimum av syntetiska komponenter. Tonvikten i produkter från detta varumärke är gjord på växtresurser och naturklappar. Kompositionen är full av extrakt och extrakt av värdefulla örter som odlas i Fjärran Östern och Sibirien.

Alla schampon, masker, balsams och balsam från Natura Siberica har kvalitetscertifikat och internet erbjuder en stor mängd recensioner och rekommendationer från användare och experter. De mest populära schamponerna innehåller havtorn, nordliga molnbär, enbär, furuxtrakt och mycket mer, för alla typer av hår. Shampoo kan försökas i en liten volym på 200 ml eller i en flaska på 500 ml.

Mormor Agafyas recept

Ett annat ryskt varumärke är Agafyas mormor och schampon kallad "Granny Agafya's Recipes", som anses vara ett budgetalternativ för organisk kosmetika. Alla produkter är hypoallergena, föreslår en mild naturlig komposition med vegetabiliska komponenter, enzymer, syror, eteriska oljor, vitaminer och andra tillsatser av naturligt ursprung.

Shampoo är beredda enligt gamla traditionella recept, bevisat genom åren och erfarenheterna av sina förfäder. Mjuk och mild effekt ger skonsam djupvård för hårbotten och håret. Du kan välja ett schampo för vilken typ av hår som helst, eftersom varumärket erbjuder många nya produkter och en serie schampon, samt ytterligare hårvårdsprodukter. Enligt resultaten av billiga schampon lovar glänsande, silkeslen och mjukt hår.

Planeta Organica

Planeta Organica är ett team av professionella som försvarar naturens rättigheter och skyddar mot förorening. Erfarenheten i skapandet av naturkosmetik har gått för ett varumärke på 20 år, så att produkterna är erkända som en av de bästa organiska hårvårdsprodukterna. I kompositionen kan du se 100% naturliga ingredienser som tas från resurserna som naturen erbjuder.

Shampoo-linjen från Planeta Organica erbjuder ett stort urval för alla typer och strukturer av hår, men de lovar alla en sak - silkiness, kraft, hårglans. Det bör noteras att denna produkt dessutom garanterar accelerationen av hårväxten på grund av den unika formeln. Planeta Organica erbjuder separat en tjock tvål för att rensa hårbotten och håret med höga konsumtionshastigheter.

Ollin Professional

Professionell hårvård är möjlig hemma med minimal kostnad för medel, för detta kan du använda kosmetika från det ryska varumärket Ollin Professional. Kosmetika med detta varumärke är en "all inclusive" -logoomsorg, eftersom kompositionen endast omfattar utvalda importerade råvaror från alla länder och hörn av världen.

Kosmetik för hår Ollin Professional innebär mild och skonsam rengöring, restaurering, färgning, behandling, styling och till och med kemisk perm. Idag säger många stylister att Ollin Professional är ett nytt tillvägagångssätt för att skapa professionella, och allra viktigaste, naturkosmetik. Produktkvaliteten kan inte ge plats för dyra importerade ekologiska produkter, men priset kommer att vara flera gånger lägre.

Professionella schampon utan sulfater och parabener

De flesta professionella hårprodukterna är inte utan silikon, på grund av vilka salongprocedurerna är fixerade, färgen blir djup och hållbar, frisyren är fortfarande många gånger längre. Därför är de flesta kosmetika med ett "professionellt vård" märkt för sällan användning. Idag erbjuder många tillverkare av professionella hårkosmetika organiska linjer.

L'oreal Professional

Parisiskt företag för produktion av kosmetiska produkter, som går tillbaka till 1908. I dag är L'oreal-produkter kända över hela världen, de har stor efterfrågan och förtroende hos ledande experter. L'oreal Professional shampoo-tillverkare erbjuder en separat rad organiska schampon, masker och balm för mild hårvård.

Schwarzkopf Professional

Kosmetik från Schwarzkopf Professional från Tyskland har stor efterfrågan runt om i världen, eftersom tyska kosmetiska produkter är av hög kvalitet och rimliga priser. Schampon Schwarzkopf spridit sig till olika delar av världen sedan 1898 Från serien av naturliga schampon bör vara uppmärksamma på ett milt schampo Schwarzkopf Bonacure Color Freeze Sulfate-Free Shampoo för torrt och färgat hår, Schwarzkopf Essensity Color Fukt Shampoo Fuktgivande, Schwarzkopf Essensity Color Reparera schampo för att återställa.

Estel Otium

Professionell kosmetika för hår Estel Otium - en rad icke-sulfat schampon, som innehåller det minsta antalet kemiska komponenter. Det ryska företaget Estel tar en säker och stabil position i rankningen av naturliga schampon från hela världen. PROFESSIONAL OTIUM AQUA MILD erbjuds att återfuka håret, för att skydda mot yttre irriterande Estel Otium iNeo-Crystal och för att återställa hårets struktur - Curex.

Kapous Professional

Kapous Professionella schampon skyddar hårbotten och håret från de negativa effekterna av salter, dessutom rengör de försiktigt håret och är lämpliga för den kombinerade och oljeaktiga typen av trådar. En serie professionella produkter erbjuder ett urval av 3 typer schampon - mentolschampo för alla hårtyper, en keratinprodukt för färgat hår och ett koncentrerat schampo för djuprengöring.

cocochoco

Israels kosmetika har länge varit i stor efterfrågan i andra länder, inklusive Ryssland, särskilt när det gäller Cocochoco hårprodukter. Naturliga och ofarliga shampoo stylister och trichologer rekommenderar att du använder dem som har försvagat och livlöst hår, samt för försiktig rengöring efter keratinhår restaurering.

Wella elemets

Det välkända varumärket Wella idag pampar även sina vanliga kunder med en rad naturliga schampon, som inte innehåller sulfater, silikon och parabener. Linjen erbjuder ett komplex omedelbart för hårvård utan skadliga komponenter - ett schampo, en mask, en balsam och en outplånlig spray. Från Wella Elemets kan du köpa shampoo för hårförnyelse Renew Shampoo i avdelningen för miljökosmetik.


Aubrey organics

Ursprungsland - USA. Kosmetika från den amerikanska tillverkaren är perfekt inte bara för ofarlig hårvård, men ger dem också styrka och släpper dem. Shampoos egenskaper innehåller också urlakning av klor från håret. Som en del av kosmetiken finns vitaminer och mineraler som ytterligare kan förhindra bräcklighet och tvärsnitt av spetsarna. Bland kvinnor är stor efterfrågan. Den enda minus Aubrey Organics kosmetika är ganska hög kostnad. Men du kan spara på allt, men inte på din hälsa.

Vitryska sulfatfria schampon

Varje vitrysk schampo idag är förknippat med minsta innehållet i kemikalier, men det högsta förhållandet mellan kvalitet och pris. Vitryssland erbjuder ett stort sortiment där schampon presenteras separat utan sls och parabener, listan över de bästa av dem inkluderar:

 1. BelKosmex-serien "Secrets of Nature" - som en del av sådana produkter är extrakt från örter, frukter, grönsaker, biprodukter, jäst, mjölkproteiner, extrakt från vetegroddar och andra användbara komponenter. Shampoo rengör försiktigt hårbotten, näring och gör håret glänsande och livfullt.
 2. Belita-M produktlinje "Lux Keratin" - en medicinsk serie av keratinhaltiga schampon, tack vare vilka schampon återställer hårets styrka och struktur, närmar sig och återfuktar, förvandlar håret igen. Från samma tillverkare är den sulfatfria professionella ORGANISKA hårvårdschampongen av den nya generationen avsedd för hårväxt och förebyggande av håravfall. BIELITA Professionella linjeprodukter med frånvaro av parabener, silikoner och sulfater är skapade för färgat hår.
 3. VITEX-serien "Deep Hair Cleansing Course" är ett oumbärligt schampo för tråkiga och livlösa krullar som har blivit bortskämda av styling, kosmetiska stylister och värmebehandling. Rengöring av hår, schampon gör håret mottagligt för ytterligare vårdmasker och balm. Den obestridliga favorit bland icke-sulfaterade vitryska shampoos är Cashmere-serien, på grund av vilket hår blir felfilt, levande, mjukt och glänsande.

Recensioner av överförda medel i 99% av fallen är positiva. Vitryska kosmetika har en stor fördel - rimliga priser, även om kvaliteten på många av schampon inte är sämre än de främjande varumärkena.

Organisk Anti Skal Sjampo

Naturliga schampon utan sulfater och parabener från mjäll, som rensar hårbotten, lindrar inflammation och klåda, peeling och irritation i hårbotten förtjänar särskild uppmärksamhet. De aktiva ingredienserna i naturliga mjällmedel är naturresurser - tjära, salicylsyra, zink, tea tree oil, ekbark, eteriska oljor och växtbaserade extrakt.

Freederm

Freederm Professional Hair Care Products är 100% naturliga produkter som endast är avsedda för behandling av mjäll. Växtbaserade ingredienser och tillsatser hjälper inte bara att eliminera mjäll, utan också att utrota alla orsaker till dess förekomst. Linjen av icke-sulfat mjällsschampo innehåller flera typer av produkter:

 • Friderm Tar - förstör svampar och har en antiproliferativ effekt;
 • Friderm pH-balans - ett universellt botemedel mot något hår;
 • Friderma Zink är en kraftfull botemedel mot svampar och andra hudsjukdomar.

Vichy

Vichy schampo bekämpar inte så mycket med mjäll, som med orsakerna till dess förekomst. Medel i detta märke påverkar hårbotten och håret lindrigt, lindrar inflammation och irritation, skyddar håret mot negativa yttre påverkan. Kompositionen innehåller eteriska oljor, fettsyror, liksom svampdödande komponenter. Shampoo erbjuds för fet och torrt hår, liksom för känslig hårbotten.

Logona

Bland organiska mjällschampo och hårbottensjukdomar är en tredje plats ockuperad av Logona av tyskt ursprung. Sammansättningen är full av örtextrakt av enbär, ros, rosmarin, nässla, björk knoppar och andra. Den fler sammansättningen lugnar huden, minskar inflammation och associerade symtom, och hår näring och regenererar insidan. Shampoo rekommenderas för torrt hår och torr känslig hårbotten.

Shampoo för färgat hår

Det är ingen hemlighet att färgat hår behöver ytterligare näring och restaurering, därför kan inte tal om sulfatshampo alls gå. Efter exponering för färglösningar kräver torra och livlösa krullor mild och skonsam omsorg, liksom näring och fuktighet med naturliga ingredienser. För detta ändamål har experter och ledande tillverkare av märkesbaserade hårkosmetika utvecklat en separat rad ekologiska produkter för färgade lockar.

BC Color Save Shampoo

Tyska produktionen talar för sig själv, dessutom ger kompositionen värdefulla naturresurser som är användbara för färgat hår. Även schampon från BC Color Save Shampoo-serien kan användas för att rensa hår som har genomgått keratinåtervinning. Forskning bekräftar att även efter 20 hårtvätt kommer hårets färg och glans vara densamma.

Chi Ionic Färgskydd

Den unika formeln av chokladfärgskyddsschampon innebär innehållet i silverjoner som skyddar hårstrukturen från att torka ur pigmentet. Sulfatfritt schampo stärker locken, gör dem smidiga och silkeaktig, skyddar och återställer. Du kan använda detta schampo efter keratinåtervinning. Utvecklare rekommenderar att du använder detta schampo för oskärligt tunt hår.

Sulfatfritt schampo för fet hår

Oljig hårbotten kräver djup och intensiv rengöring, eftersom hårbotten har höga greasiness och täppt porer. Om icke-sulfat schampon krävs, bör de ha en speciellt förbättrad formel av växtbaserade ingredienser. Av alla befintliga produkter av detta slag kommer följande produkter att vara bäst för fet hår:

 1. Farmor Agafias recept "- budgetlinjeskampor är också efterfrågade eftersom de helt rengör oljigt hår. Du kan använda produkterna minst varje dag, och med tiden kommer problemet med hårbottenfettinnehåll att försvinna.
 2. Weleda - kosmetika från detta märke motsvarar jämnheten av organiskt material och kvalitet. Naturliga resurser i kompositionen rensar försiktigt och försiktigt hårbotten och hårstrukturen, samtidigt som de inte tvättar näringsämnena.
 3. Natura Siberica - många produkter för fet hår från detta ryska varumärke har vunnit miljontals konsumenters förtroende. Cocamidopropylbetain och laurylglukosid har blivit komponenter av schampon för fet hår, vilket rensar talg från huvudkoden, tonar upp huden och hårsäckarna och uppdaterar håret.

Det är nödvändigt att använda sådana medel enligt instruktionerna, och över tiden bör graden av hårfett och hårbotten minska. På grund av detta kan schampon tillämpas mycket mindre ofta, alternerande med andra linjaler för vård av lockar.

Naturliga schampon för torrt hår

För torrt hår kan du använda nästan varje märke av schampo som listas ovan. Men följande produkter kan betraktas som absoluta ledare i kvalitet, rekommendationer från trichologer och recensioner på Internet:

 • Avalon Organics - växtextrakt av ingefära och mango ton hårbotten, närma hårstrukturen, förbättra blodflödet i huvudet och följaktligen metaboliska processer, närma krullarna med fukt.
 • "Jojoba" Jason - huvuddelen i schampo återställer hårnålarna, skyddar dem från att torka ut, stimulerar återställandet av lipidmetabolism, tack vare vilket hår får en hälsosam glödhet och silkiness.
 • Planeta Organic är en effektiv och billig produkt för torrt hår, rikt på druvfröolja och klorofyll, vitaminer och kosttillskott.
 • Logona - organiska råvaror i kompositionen och flytande silke återställer livlösa torra krullar;
 • Lavera - rosa mjölk ger näring åt hårnålarna, ger hårstrukturen silkeslen textur och glans, C-vitamin stimulerar blodflödet, jojobaolja och avokado näring från insidan.

Särskild uppmärksamhet bör ägnas åt Yves Rocher-schampon, som också är 100% organiska kosmetiska hårvårdsprodukter. Medel som testats och testats kliniskt av experter har kvalitetscertifikat. Bedömning ekologiska schampon för torrt hår kan kompletteras med produkter från företaget Estelle, Ciez, L'Oreal, "Farmor Agafi's Recipes" och andra.

Förteckning över barnsulfatfria schampon

Sulfater och parabener är särskilt farliga för unga organismer. Sulfats förmåga att ackumuleras - påverkar barnets hud och hår negativt. Trichologists rekommenderar under de första åren av livet, och om möjligt, och ytterligare använda naturliga schampon. Och här är en lista över sulfatfria schampon för barn.

A - Derma Primalba

Ett underbart verktyg för att tvätta hår, designat för barn. Det är effektivt vid utseende av korst på barnets huvud, och hjälper väl med eliminering. Sammansättningen av schampon är ricinolja. Dess effektivitet är bekant för många med avseende på aktivering av hårväxt, liksom förstärkning av folliklarna, varigenom håret inte aktivt kommer att falla ut.

Momsvård

Effektivt verktyg för att tvätta håret. På den ryska marknaden har det visat sig bra. Vad är anledningen? Och det finns många av dem. En av dem är att detta schampo är allergivänligt, så det finns ingen allergisk rodnad, utslag och klåda i ett barn. Den består av bara naturliga ingredienser, inklusive:

 • Aloe Vera - lugnar, fuktar, närmar huden med mineraler och spårämnen.
 • Vete gräs - mätta huden med sällsynta vitaminer B1, B2, B3, B5, B6, E, C. Liksom med spårämnen fosfor, kalium, magnesium, kalcium.
 • Oliva. Antioxidanter och vitaminer A, B, C, E.

Hela uppsättningen är till ett symboliskt pris på 600 r (priset kan variera).

mustela

Ett annat icke-sulfat schampo, vilket är väl beprövat bland köpare. Mustela har alla nödvändiga certifikat och testresultat från dermatologer och trichologer. Och det är känt som ett helt säkert sätt att tvätta håret från barnets födelse. Pris från 600r (kan variera).

Baby teva

Mycket populär kosmetika för barn. Vad hon mutter så stor publik bland mödrar? Med dess sammansättning och effektiva effekter på håret och hårbotten. Vad är ingredienserna i Baby Teva?

Lavendelolja, druvfrö och ylang-ylangolja. Denna komposition gör det möjligt att skydda huden, fuktar den och tvättas ordentligt.

Andra naturliga babyshampor utan sulfater och parabener:

 • Wakodo;
 • Natura House Baby Cucciolo;
 • HiPP;
 • Bubchen;
 • babyborn;
 • Eared nannies;
 • Johnsons Baby;
 • "Vår mamma";
 • sanosan;
 • Ayur Plus;
 • Aubrey Organics.

Billiga sulfatfria schampon

Priset på sulfatfria schampon kan variera från hundratals rubel till flera tusen beroende på tillverkare och komposition. Vi har sammanställt en lista över de billigaste icke-sulfatschamponerna, och bestämde oss för att publicera det i tabellen. Detta kommer att hjälpa dig att bestämma vilket schampo som passar dig enligt priskategori, och vilket inte gör det. Det är viktigt att komma ihåg att priserna kan variera beroende på bostadsort, liksom över tiden, men värderingen till kostnaden kommer inte att förändras.

Forewarned är forearmed: lista över schampon utan sulfater, parabener och silikoner, både vanliga och professionella varumärken

Modet för att använda produkter utan parabener, sulfater och silikoner är ganska förståeligt. Ekologiskt i kosmetika kämpar verkligen med hårskador, omhändertagande, läker. Om vi ​​jämför resultaten, blir det märkbart att de positiva effekterna av schampon utan skadliga komponenter på håret och huden är många gånger större. Så, överväg vilka medel för att tvätta huvudet inte innehåller skadliga ämnen.

Kära läsare! Våra artiklar pratar om typiska sätt att lösa juridiska problem, men varje fall är unikt.

Om du vill veta hur du ska lösa exakt ditt juridiska problem - kontakta formuläret online-konsult på höger sida eller ring +7 (499) 110-27-91. Det är snabbt och gratis!

Hur man kontrollerar sulfater, parabener och silikoner?

Vi har alla hört att parabener är skadliga, men det parabenfria klistermärket säger inte i alla fall sanningen. I kompositionen ska du leta efter:

 • etyl-, metyl-, butyl-, propyl-, bensylparaben;
 • kaliumsorbat, bronopol;
 • hydroxibensoat, hydroxibensoat, parahydroxibensoat;
 • urea;
 • propagin, metagin;
 • natriumbensoat, formalin;
 • bensoesyra, triclosan;
 • klor, klorider;
 • Br.

Till de skadliga sulfaterna bör inkluderas:

Tänk på de farligaste av dem:

 • cyklopentasiloxan;
 • cetearylmetikon;
 • stearoxidimetikon;
 • stearyldimetikon;
 • dimeticonol;

Förteckning över schampon utan skadliga ämnen

Med en naturlig komposition

 1. Botanicus. Detta är en bra tjeckisk produkt som kan rensa hårbotten, lugna. Skum är svårt att få, men krullarna tvättas väl. Det finns flera linjer för olika typer av hår.

Ekologiska schampon kan användas för att tvätta krullarna varje dag.

 • Natura Siberica. Känt varumärke från Ryssland med ett minimum av syntetiska ingredienser. Unika naturliga gåvor, läkemedel extrakt från växter i Sibirien och Fjärran Östern regionen läker helt hår. Det finns kosmetika för alla typer av hår.
 • Yves Rocher. Ganska populärt varumärke. Trots den naturliga kompositionen erhålls skummet mycket enkelt.

  Strukturen av schampo är trevlig, med en delikat doft. Förbrukningen blir ekonomisk. Tillverkaren hävdar att produkten inte skadar miljön, rengör försiktigt hår och hud.

 • Hauschka. Shampoo av detta märke innehåller naturliga element och oljor. Hjälper till att återställa håret, för att normalisera hudens talgkörtlar.
 • Aubrey Organics.

  Dessa fonder har fått många certifikat av internationell standard, vilket bekräftar varans höga kvalitet. Det finns inga laurylsulfater, kemikalier, parabener och silikoner. Lämplig för ägare av känslig hud och allergier. Avalon Organics. 70% av detta organiska schampo är av naturligt ursprung.

  Det finns inga syntetiska dofter, parabener, SLS, färgämnen, tunga konserveringsmedel.

  Professionella varumärken

  Det finns också professionella varumärken vars sammansättning inte innehåller parabener och sulfater:

   MULSAN kosmetika.

  Detta är ett känt varumärke från Ryssland. Företagets produkter har den säkraste kompositionen, kosmetiken innehåller inte SLES, SLS, PEG, Cocosulfat, parabener, silikoner etc. Freederm.

  Lämplig för användning av yrkesverksamma och hemma. Det lindrar mjäll, är allergivänlig, hjälper till att bibehålla normal pH i hårbotten. Davines.

  Detta är en linje för gallringskräm som utsätts för stress från färgning och påverkan av kemi. Utmärkt tvättar håret. I kompositionen finns fytoaktiva Echinacea, många koncentrerade oljor.

  Organiska shampoo varumärken innehåller linjaler för alla hårtyper och för att bli av med olika problem. Logona.

  Denna linje har länge etablerat sig i rollen som hårprodukter som har förlorat sin glans. Som en del av det finns olika cocktails av örter, Gojibär, verbena, kaffebönor, citronbalsam etc. Biotique.

  Shampoo av detta varumärke skiljer sig i ett naturligt ursprung. Och innehållet i olika örter och bruna alger kommer att tillföra glans och glans till lock. Alterna kaviar.

  Detta är en elitprodukt med svart kaviarxtrakt och havsilke. Producerad schampo i Japan, lämplig för användning varje dag. Macadamia Natural Oil.

  Detta är det bästa valet för behandling av hår, regenerering av deras struktur. Basen för kompositionen är den dyrbara oljan av argan och macadamia. Naturliga ingredienser innehåller många aktiva ingredienser.

  För oljigt hår

  1. Kapousschampo. Linjen "Behandling".

  Rengör försiktigt från smuts, eliminera glans, justera kirtlarnas funktion. Orange extrakt hjälper till att regenerera celler, minska inflammation, minska fettproduktionen. Profilactic-serien.

  Cleanser för fettkrullar. Skapad för känslig rengöring. Normaliserar produktionen av fett, lugnar och minskar inflammation. En balanserad komposition reglerar hudkörtorns funktion, förbättrar hårets utseende. Biologisk extrakt av apelsin har många användbara ämnen. Botanicus.

  Produkter för fet hår från denna tillverkare innehåller lavendel extrakt. Yves Rocher.

  Rensande schampo för hår som är benäget för fett. Som en del av den innehåller nässla, som kan regenerera vatten-fettbalansen i huden, rensa det överskjutande fettet. Natura Siberica. Shampoo "Volym och balans."

  Bryr sig om fettigt hår utan volym. Sammansättningen av schampot många växtbaserade ingredienser. En av de viktiga ämnena är elfceder. Det hjälper shampooet att aktivt återställa krullarnas struktur, för att säkerställa deras pomp. Finns även som ett arktisk hallon-extrakt.

  För färgade lockar

  • Yves Rocher. "Skydd och glans av färgat hår."

  Den innehåller hagtorns extrakt på grund av dess otroliga antioxidantegenskaper. Denna växt kan skydda krullarna från solen, de radikaler som förstör hårets keratinkomponent. Natura Siberica. Shampoo "Skydd och Shine".

  Lämplig för skadat och färgat hår, skötselvård. Verktyget har en läcker citrus doft. Kompositionen är mättad med bivax, radioljus, dahuri sojabönekstrakt. Davines.

  Särskilda serier för hår som genomgår färgämnen inkluderar eteriska oljor och echinacea. Det är ett professionellt varumärke. BC Color Save Shampoo.

  Detta verktyg från den tyska tillverkaren ingår i listan över produkter utan skadliga komponenter för färgat hår.

  Mormor Agafyas recept

  Dessa schampon anses vara budgethypoallergena formuleringar med en anmärkningsvärd rengöringseffekt, en mild effekt på hår och hud. I kompositionen finns:

  1. vitaminkomplex;
  2. enzymer;
  3. fruktsyror;
  4. växtextrakt
  5. eteriska oljor.

  Komponenterna tränger lätt djupt in i hårstrukturen och läker det.

  Serie vitryska produkter

  • En serie av "Secrets of Nature" från varumärket BELKOSMEX.

  Produkterna är baserade på naturliga ingredienser: ett extrakt från vetexpulver, vegetabiliska och fruktextrakt, honung, bryggerjäst, proteiner.

  Förbrukning av naturligt schampo kommer att vara bra, eftersom det inte finns några kemiska skummedel. "Lux Keratin" från Belita-M.

  Denna serie kommer snart att bota håret, få det att lysa. Produkter innehåller fuktgivande och näringsämnen, inga parabener, silikoner och sulfater. "Förloppet av djupt rensning" från ViTex.

  Det är denna serie som inte innehåller skadliga komponenter. Det är speciellt skapat för djupt rengöring av hår från utfällda salter och klor. Professionell organisk hårvård.

  Denna serie innehåller bara naturliga ingredienser. Bland dem: vitaminer och oljor, växtextrakt, fytokeratiner, aminosyror, betain.

  Mjällschampo:

  1. från varumärket Freederm;
  2. i Logona lineup;
  3. Anti-mjällschampo från Natura Siberica;
  4. mjäll från Yves Rocher granatbaserade;
  5. Kapous Treatment och Profilactic-serien baserad på tea tree oil.

  Hur ser de ut på bilden?

  Den bästa och billiga huvudtvätten

  Bland de bästa märkena bör framhävas:

  • Alterna Caviar;
  • Macadamia Natural Oil;
  • Avalon Organics;
  • Logona;
  • Freederm;
  • Yves Rocher;
  • Natura Siberica;
  • Kapous;
  • Recept Mormor Agafi.

  När det gäller tillgänglighet är följande varumärken ledande:

  1. Mormor Agafyas recept - från 85 rubler per flaska 350 ml;
  2. Natura Siberica - från 110 rubel. för 280 ml;
  3. Yves Rocher - från 270 rubel för 300 ml;
  4. Kapous - från 380 rubel. för 250 ml.

  Organiska produkter utan sulfater, parabener och silikoner ger inte resistent skum. Men efter flera applikationer noteras den positiva effekten av naturliga komponenter på håret. Efter fullständig eliminering av lås av skadliga ämnen kommer de att börja skina med naturlig skönhet och hälsa.

  Fann du inte svaret på din fråga? Ta reda på hur du löser exakt ditt juridiska problem - ring nu:

  +7 (499) 110-27-91 (Moskva)
  +7 (812) 385-74-31 (St. Petersburg)

  Framtidens schampon: inga sulfater, parabener och silikoner

  Allt fler kvinnor tänker på kosmetiska produkters sammansättning innan de köpas. Orden sulfater, silikoner och parabener har länge varit allmänt hörda. Vi kommer att förstå om "djuret" är så hemskt hur det är målade och om det finns kvalitetsschampon utan dessa orenheter.

  Populariteten hos schampon utan parabener, silikon och sulfater är förståelig. Naturligt stärker naturkosmetik perfekt de skadade hårsorterna, ger dem omsorg och är lämplig för regelbunden användning. Att ha försökt en gång betyder utan skadliga komponenter, kvinnor återvänder inte till produkter med kemiska föroreningar.

  Konceptet sulfater, parabener och silikoner, deras hårskada

  Användningen av kemiska komponenter orsakar ofta mycket obehagliga konsekvenser: rodnad och klåda i huden, utseende av mjäll, ökad förlust av strängar. Håret blir skört, livlöst, torrt, snabbt fult, förlorar glans och styrka.

  De vanligaste oorganiska föroreningarna i vårdande kosmetika inkluderar:

  1. Parabener är vissa konserveringsmedel som kan bromsa tillväxten av bakterier och därmed öka hållbarheten hos schampon.
  2. Sulfater är resterande föroreningar efter bearbetning av petroleumprodukter. De rengör aggressivt, ger ett fluffigt elastiskt skum och förstör krullarnas struktur. De är den vanligaste orsaken till allergiska manifestationer.
  3. Silikoner - kemiska föreningar, vars huvudsakliga förmåga är att väga håret, vilket inte tillåter dem att räta ut. De förstöras inte av höga temperaturer och tvättas dåligt med vatten.

  Ovanstående substanser har en negativ inverkan på ytan och den inre strukturen hos trådarna:

  • öka bräckligheten;
  • ha en aggressiv komposition, tvätta bort användbara ämnen;
  • tvätta av skyddsskiktet från hårets yta;
  • torka huden;
  • tvätta färgen;
  • minska volymen;
  • bryta mot syrabasbalsmen;
  • öka risken för mjäll och skallighet
  • minska den naturliga glansen.

  Erkänna kvalitetsschampo kan vara ett antal tecken:

  • brist på ljus färg och stark kemisk lukt;
  • brist på fluffigt skum;
  • Förekomsten av specialmärken på förpackningen (Bio, Eco);
  • i kompositionen bör inte vara SLS, Cocamid DEA.

  Lyckligtvis har många inhemska och utländska företag länge sedan bytt till den naturliga sammansättningen av schampon. Tänk på det populära varumärket, baserat på klassificeringen:

  • utan parabener
  • sulfatfri;
  • utan silikon.

  Sulfatfria schampon

  Profi stil fuktgivande schampo

  Förbättrar avsevärt hårets tillstånd, upprätthåller vattenbalans, ger glans och jämnhet. Lämplig för daglig användning.

  Ingredienser: provitamin B5, vete proteiner, keratin och glycerin.

  Det har inga kontraindikationer, lämpliga för känslig hud.

  Natura Siberica

  Natura Siberica havtornshampoo för svagt och skadat hår med effekten av laminering "Nutrition and recovery"

  Ger den mest känsliga rengöringen, ger effekt av laminering, rekonstruerar krullarnas struktur.

  Strukturen innehåller följande komponenter:

  • oljor: havtorn, argan, linfrö;
  • extrakt: Arctic ros, snö centrerar, Siberian diplasium, snö gran och Arctic Raspberry;
  • vitamin N.

  Kontraindikationer: Förekomst av skadad hud.

  Insight Restructurizing Shampoo

  Insight Restructurizing Shampoo Regenererande Shampoo för skadat hår

  Återställer locket på cellskador, fyller dem med vital energi, ger näring och hydratisering.

  Kompositionen inkluderade ett oljekomplex: olivolja, arganolja och riskli.

  Kontraindikationer: tendensen till allergier.

  Paraben fri

  Love 2 mix Organic

  Kärlek 2 blanda organisk fuktgivande schampo för torrt hår

  Kompositionen har absorberat endast de bästa komponenterna:

  • pärleprotein extrakt;
  • Assai Berry Extract
  • Angelica olja.

  Det finns inga kontraindikationer.

  Dr. Sante macadamia hår

  Dr. Sante Macadamia Hair Shampoo "Restaurering och skydd" med macadamiaolja och keratin

  Lämplig för färgat, svagt och allvarligt skadat hår, skyddar mot de negativa effekterna av miljöfaktorer.

  Består av macadamiaolja, flytande keratin, kokosnötolja, hortensiaxtrakt.

  Kontraindikationer: graviditetsperioden hos kvinnor.

  Sante familj

  Sante Family Shampoo för att återställa "Ginkgo Biloba and Olive"

  Gör ditt hår välskötta, rena, lysande och hälsovårdande. Det tar bort överskott av talg, normaliserar talgkörtlarna. Lämplig för ägare av fet hår.

  ingredienser:

  • ginkgo biloba extrakt;
  • olivolja;
  • fruktoljor;
  • citronsyra;
  • glycerol.

  Kontraindikationer: Ålder upp till 6 år.

  Shampoo ska tvättas senast 5 minuter efter appliceringen.

  Silikonfri

  Planeta Organica Organic Olive

  Planeta Organica Organic Olive Shampoo för alla hårtyper

  Kompositionen innehåller många ingredienser, vars huvudsakliga betydelse är:

  • oljor: toskanska olivolja, svarta vinbärsfrön;
  • rowan extrakt.

  Kontraindikationer: Individuell intolerans av ingredienser.

  Chandi amla schampo

  Chandi Amla Shampoo Natural Indian Amla Shampoo för sprött hår och splittrade ändar

  Ger inte allergiska reaktioner: rodnad, klåda och brännande, rengör försiktigt hårets och dermisytan. Ger sken, förhindrar utseendet av splittrade ändar.

  Kompositionen är berikad med vegetabiliska oljor och ett vitaminkomplex och inkluderar:

  • amla extrakt;
  • Bringaraja Extract;
  • lavendelolja;
  • äppelaminosyror;
  • tvålmutter extrakt;
  • ylang-ylang olja;
  • vitaminerna B5 och C.

  Kontraindikationer: En tendens till manifestationen av allergier.

  Insight Energizing Shampoo

  Insight Energizing Shampoo Energy för daglig användning för hår

  Produkten upprätthåller den naturliga fettbalansen i krullarna, gör dem mjuka, lätta och silkeiga.

  Ingredienser: solrosolja, majs, persika och aprikoskärnor.

  Det har inga kontraindikationer.

  För att undvika torr hud på huvudet får man inte använda hett vatten.

  Användningen av schampo

  Ansökningsalgoritmen är densamma för alla typer av schampon och innehåller följande steg:

  1. Fukta krökarna starkare med varmt, filtrerat vatten.
  2. En liten produkt kläms ut ur flaskan på handflatan, gnid försiktigt.
  3. Att distribuera på rötter och på hela hårets yta.
  4. Massera med skum till lättskum.
  5. Tvätta av med mycket vatten.
  6. Applicera en vårdmask, balsam eller balsam, håll i ett par minuter, skölj.
  7. Torra strängar.
  8. Fortsätt med installationen.

  Antalet positiva schampon utan kemi är obegränsat. När allt kommer omkring kan de användas utan risk och rädsla för strängarnas hälsa. Du bör inte använda schampon med en aggressiv komposition och därmed förstöra skönhets- och groomingkrullarna. Det är bättre att använda beprövade säkra kosmetiska produkter, vilka till alla ovanstående är ganska överkomliga.

  Shampoo Nano Organisk sulfatfri håravfall - en recension

  Naturligt schampo utan sulfater, silikoner och parabener! Utmärkt rensar, luktar gott, förlänger hårets färskhet och överraskande var effektiv för stressig håravfall!

  Ibland finns det inte mycket trevliga stressiga situationer som påverkar inte bara det inre tillståndet, utan också hela kroppen som helhet.

  I mitt fall, på grund av en stressig situation, började mitt hår falla ut, även om det tycktes mig lugnt uppleva allt som händer.

  Och självklart med detta var det nödvändigt att göra något tills allt går tillbaka till det normala.

  Jag beställde hårprodukter från NANO ORGANISKA serien från håravfall och tittar framåt, jag vill säga att köpet var mycket framgångsrikt.

  Var noga med att skriva en recension om alla hårprodukter från denna serie, men först om shampoo.

  Så, NONO ORGANIC Sulfate Free Hair Loss Shampoo

  Beskrivning från tillverkaren

  Tja här är det klart att om schamponet är placerat från håravfall, respektive, och lovar att stärka hårsäckarna. Dessutom lovar de sken och volym.

  Stärker hårsäckar, stimulerar hårväxt, ger sken och volym.

  Egentligen är alla intressanta uppgifter listade på flaskans framsida.

  På baksidan av flaskan är målade funktionerna i detta schampo, liksom kompositionen, hållbarheten i allmänhet är allt som vanligt och vanligt.

  - ultra tvätt bas: förtvålad olja 18% (castor och kokosnöt), Decylglukosid (Mousse de sucre) 5% - den mjukaste och säkraste tensid från glukos och kokosnötolja (*), Ecocert tillåtet för användning i organiska kosmetika;
  - Sabal palm är effektiv för stressig håravfall;
  - Gotu-Cola, Arginine och Vitamin PP förbättrar blodcirkulationen i hårbotten;
  - Horsetail, burdock, hopp, nässla och vitaminer aktiva närma hårrödorna.

  Sammansättningen av schampon

  Kompositionen är naturligtvis trivsamt nöjd med dess naturlighet och frånvaron av sulfater och silikoner.

  0% sulfat, 0% silikon, 0% paraben, 0% PEG
  95% naturliga ingredienser

  Naturligtvis älskar inte alla naturliga kosmetika och silikonfria schampon, men jag gillar dem personligen och mitt hår är lämpligt.

  För att underlätta läsning kommer jag att ge kompositionen i citatet

  aqua med infusioner av Serenoa Serulata Frukt (extrakt Sabal palm), Centella asiatica (extrakt Gotu kola), Urtica dioica (nässla extrakt), åkerfräken (åkerfräken extrakt), Humulus lupulus (humle extrakt), Arctium lappa (root extrakt kardborre), kaliumkokoat Kalium ricinoleat (förtvålas kokos och ricinoljor), decylglukosid (Mousse de sucre), laktitol (prebiotiska mjölksocker), Panthenol (provitamin B5), etylestrar av linolsyra (och) linolensyra (vitamin F), mjölksyra (mjölksyra), Tokotrienol, Tocopherol (naturlig vitamin E), arginin (naturer. aminosyran arginin), citronsyra (citronsyra), bärnstenssyra (bärnstensyra), L-askorbinsyra (vi Tamin C), naturliga konserveringsmedel: Rosmarinus Officin (Rosemary) bladextraktet, Nipaguard SCE (sorbitan Caprylate, Propandiol, bensoesyra) (naturliga konserveringsmedel: rosmarin extrakt Nipagard SCE **), Parfum, retinol (vitamin A), nikotinsyra ( vitamin pp).
  (*) Enligt uppgifterna från Europeiska kommittén för ytaktiva ämnen (CESIO)
  (**) Nipaguard SCE - säkerhet och naturlighet som bekräftas av European EcoCert-intyget

  Allmän information

  Volym: 270 ml

  Pris - 295 rubel

  Shampoo är tjock, med en trevlig arom av tropiska frukter, ja, i alla fall känner jag mig så.

  ansökan

  Applicera schampo till vått hår, massage, lämna i några sekunder, skölj med vatten. Upprepa vid behov.

  Jag applicerar också detta schampo, liksom alla andra schampon, lägger jag på vått hår, skumar, tvättar med vatten.

  Shampoo skumar ganska bra, skummet är inte så mycket, men det är tätt

  Mängden på bilden är tillräckligt för min hårlängd. Shampoo tvättar perfekt hår från första gången.

  Förresten, varnar tillverkaren att schampokummor är värre än vanligt, denna inskription finns på flaskans baksida.

  Varning! Sulfatfria schamponskum är sämre än vanligt, samtidigt som det renar håret helt. Shampoos färg ger växtextrakt.

  Om mitt hår - lång, tunn, porös.

  Resultatet

  Shampoo rengör håret perfekt.

  Förlänger hårets fräschhet. Vanligtvis tvättar jag mitt huvud varannan dag, men med detta schampo är det ganska möjligt att tvätta det på två dagar.

  Den behagliga doften av exotiska frukter varar tillräckligt länge på håret, dagen är säker.

  Hårvolymen är inte förlorad.

  Det bästa sättet är att visa effekten tydligt.

  Hårfoto på morgonen (tvättades på natten och gick till sängs), efter att ha använts endast schampo.

  I det andra fotot lyckades jag fortfarande fånga håret, de lyser verkligen. Tja, det sista fotot togs med en blixt.

  Och det viktigaste är naturligtvis att med hårborttagningsmedlen från NANO ORGANISKA serien de hjälpte till att klara hårfallsproblemet, använde jag schampo, balsam och mask i tre veckor. Även märkte att nya hår började dyka upp.

  Självklart lugnade jag mig under den här tiden, men jag tror att pengarna gav en viss effekt. Allt i livet har återgått till vanligt, och som de säger allt som inte är gjort är allt till det bättre!

  Jag är glad att min bekanta med denna serie visade sig vara mer än bara roligare!

  Jag rekommenderar remedier för hårförlustserier NANO ORGANISKA och sulfatfria schampo också!

  Var alltid vacker och ta hand om dig själv från onödig stress!

  Om du är intresserad av en serie håravfall kan du vara intresserad av mina andra recensioner på denna serie. • Nästa Artikel
  Pigtails för natten eller ett sätt att skapa vackra lockar