5 barns mjällschampo - de bästa lösningarna för seborré


Om ditt barn har mjäll eller tecken på seborrheisk dermatit, så hjälper 5 barns mjällschampor att bli av med dessa sjukdomar. Alla har sina fördelar och nackdelar, är utformade för olika åldrar. Korrekt utvalt verktyg hjälper till att lindra barnet från mjäll.

Hur man väljer ett gott mjällschampo

Vid de första manifestationerna av de så kallade seborrheiska skorporna i barnet bör man köpa specialschampo. Regler för val av terapeutiska och kosmetiska produkter:

 1. Kompositionen ska vara lämplig för ålder. Det finns universala droger som är avsedda för barn och vuxna (med vissa begränsningar), och uteslutande för barns produkter. Det är extremt oönskat att tvätta huvudet till ett sex månader gammalt barn och ett barn på 8-10 år med samma schampo.
 2. Uteslut produkter som innehåller parfymer, färgämnen. Var särskilt uppmärksam på kompositionen om ditt barn har en tendens till allergier.
 3. Ta inte kosmetika som innehåller parabener, sulfater.
 4. På förpackningen av småprodukter bör det finnas en garanti från tillverkaren att läkemedlet inte klämmer ögonen.
 5. Rengöringsmedel för barnets hår ska försiktigt men effektivt rengöra hårbotten, normalisera hudens mikroflora, förhindra vidare bildning av flingor och kåt våg.

Aktiva ämnen och komponenter i kompositionen

Hantera effektivt skorpor och andra symptom på seborrheiska dermatitmedel, som innehåller följande aktiva substanser och komponenter:

 • glycerin - mjukar, fuktar den känsliga huden hos barnet, hjälper till att sluta peeling;
 • Ichthyol - läker, lugnar irriterade områden i huden;
 • zink - förstör svampen, vilket är orsaken till peeling;
 • vitaminer - näring håret och dermis, i allmänhet, förbättra deras tillstånd,
 • Salicylsyra är sällsynt, men den finns i kompositionen, den desinficerar väl, medan komponenten inte kan användas i ren form i minst ett år - det torkar ut barns hud.
 • Örteroljor, extrakt - är utformade för att ta hand om håret helt och hållet.

Om du inte vet om ditt barn är allergiskt mot en eller annan komponent, välj sedan ett barns mjällmedel med en minimal mängd ingredienser. Ofta kan även komponenter som är ofarliga vid första ögonkastet, som eteriska oljor eller örtte, orsaka allergisk reaktion hos barn.

Topp bästa baby mjällschampo

Ofta orsakar utseende av mjäll hos barn fel val av tvättmedel. Om en förändring av medel inte hjälpte till att lösa detta problem, är det nödvändigt att välja ett barnmedel för seborré. Huvudfaktorn vid val av mjällschampo är ålderskategorin, eftersom orsakerna till bildandet hos barn 3-5 år och tonåringar är olika.

Chicco 2in1 schampo

Svavelfritt mjällschampo för barn i form av Chicco skum rekommenderas från födseln, vilket anges med ett 0+ märke på förpackningen. Vete proteiner hjälper till att försiktigt rengöra, mjukna barnets hud, förhindra bildandet av nya seborrheiska korstor.

Extrakt av kamomill och hagtorn lugna, skydda mot irritation. Det kan användas för att tvätta huvudet och kroppen, eftersom det bibehåller hudens syrabasnivå under normala förhållanden (5,5 pH). Kostnaden för 200 ml är ca 170 rubel.

Mustela Bebe Baby Shampoo

En av de mest populära produkterna för att tvätta mjukt babyhår. Medel för 99% består av naturliga komponenter, helt säkra. Som en del av - fuktgivande avokadoolja, rensande klasazol, antiinflammatorisk salicylsyra, utan tvål och parabener. Shampoo skum tar försiktigt bort föroreningar, seborriska formationer och upprätthåller fukt som är naturlig för huden. Det kostar cirka 1000 rubel för 150 ml.

Barnbarn

Baby mjäll schampo Barn BABE har en bra exfolierande och antimikrobiell effekt, effektivt eliminerar skorporna i spädbarns huvud. Den innehåller salicylsyra, som reglerar talgkörtlarna, främjar hudförnyelse, kalendulaxtrakt, helande skada, balsam och andra användbara håringredienser.

Pediatrisk BABE innehåller inte parabener, färgämnen och mineraloljor. Denna skräpschampo är en allergivänlig produkt. Finns i en 200 ml ampull, vars kostnad är cirka 550 rubel.

Min älskling

Denna kosmetiska produkt för nyfödda av rysk produktion har en hypoallergen komposition. Produkten innehåller allantoin, som mjukar och fuktar huden på barnet, kamillextrakt, zink. Vissa föräldrar är förvirrade av närvaron av en tvättmedelskomponent, såsom natriumlauretsulfat.

Ofta noterar mammor den låga effektiviteten hos det anti-crusted agenten, även om tillverkaren själv betonar denna egenskap. Shampoo "Min baby" är ett annat demokratiskt pris - cirka 80 rubel per 200 ml produkt.

La Cree Shampoo

La Cree Baby Shampoo är utformad för barn med torr och känslig hud, med tecken på seborrheisk dermatit. Verktyget kan användas från födseln. Innehåller en kraftfull antiseptisk salicylsyra. Sammansättningen innehåller också jojobaolja och olivolja, som återfuktar dermis, normaliserar talgkörtlarna.

Extrakt av violett och lakrits har en lugnande och antiinflammatorisk effekt. Vete proteiner bidrar till regenerering av huden. En sådan komponent som bisabol minskar inflammation och panthenol eliminerar torrhet. Kostnaden för La Cree shampoo skum är ca 200 rubel för en 150 ml flaska.

Topp 5 remedier för seborré

Kategorier av barn från 5 till 12 år lämplig behandling med läkemedel baserade på tjära eller zink. Produktens sammansättning kan innefatta starkare tvättmedelskomponenter. Eliminera adolescent seborré ska vara produkter, som inkluderar:

 • ketokonazol;
 • svavel;
 • zink;
 • extrakt av medicinska växter.

Annars är endast en kosmetisk effekt möjlig, och inte en terapeutisk effekt. Till skillnad från vanliga barns mjällschampo har seborémediciner en längre behandlingstid och en speciell tillämpningsmetod. De har flera generella kontraindikationer:

 • individuell intolerans av en eller flera komponenter;
 • Förekomsten av öppna sår på huden;
 • Det kan finnas ytterligare kontraindikationer som anges på förpackningen.

Friederm Zink för spädbarn under 5 år

Läkemedlet "Friederm zink" används för att behandla mjäll hos barn under 5 år. Den huvudsakliga aktiva beståndsdelen är zinkpyrithion, som förstör svampen, hjälper till att exfoliera döda hudpartiklar. En 150 ml ampull kostar ca 670-700 rubel.

Det ska användas 1-2 gånger i veckan och gör det enligt följande:

 1. Fukt håret och hårbotten med lite varmt vatten.
 2. Applicera schampo jämnt, skum och skölj huvudet.
 3. Tvätta av produkten.
 4. Applicera om läkemedlet, gör ett gott skum, låt det vara i 5-7 minuter.
 5. Skölj huvudet noggrant med varmt vatten.

"T / Gel med tjära" från Neutrogena

Neutrogenas nästa goda baby T / Gel med tjärschampo finns i tre former: för mjäll, för oljigt hår, för problemskinn. Den huvudsakliga aktiva beståndsdelen är björktjära. Tack vare denna komponent har verktyget en antimykotisk, antiinflammatorisk effekt, vilket eliminerar klåda.

Shampoo tvätta huvudet 1-2 gånger i veckan. Det appliceras noggrant på vått hår, försiktigt gnidas i hårbotten i 1-2 minuter. Efter tvätten tvättas grundligt med varmt vatten. Priset för 250 ml är ca 400 rubel.

"Nizoral" för barn

Populär baby mjällschampo "Nizoral" är ett effektivt botemedel mot seborrhea och seborrheisk dermatit. Den huvudsakliga aktiva beståndsdelen är ketokonazol. Läkemedlet har antimikrobiella och antifungala effekter, hämmar aktiviteten hos mikroorganismerna patogen mikroflora. Effektiv med oljig och torr mjäll.

Rekommenderas för olika sjukdomar i hårbotten. Läkemedlet "Nizoral" appliceras på vått hår, skum och lämnar i 5 minuter. Skölj sedan noggrant med varmt rinnande vatten. Behandlingsförloppet är från 3 veckor till en och en halv månad. Användningsfrekvens - 1-2 gånger i veckan. Finns i två volymer: 60 och 120 ml, det pris som i genomsnitt varierar mellan 600 och 900 rubel.

"Soultz"

Shampoo "Sulsena" strider aktivt mot mjäll, stärker hårrötterna. Den huvudsakliga aktiva beståndsdelen är selendisulfid. Förutom det innehåller preparatet citronsyra och salicylsyra, propylenglykol, kanelalkohol, polyetylengranuler.

Syror löser sebum, främjar högkvalitativ rengöring av hårbotten och håret, och exfolierar epidermisens döda brunn. Polyetengranuler ger en mjuk peeling som gör att du kan hantera mjäll mer effektivt. Verktyget har tre typer av åtgärder:

 • keratolisk (exfolierande);
 • fungicida (hämmar aktivitet, förstör mikrobiella och svampinfektioner);
 • cystostatisk (normaliserar talgproduktionen).

Applicera läkemedlet i analogi med andra medel. Applicera på rena, våta rötter, lämna produkten på huden en stund, och tvätta sedan noggrant med vatten. Kostnaden för en 40 ml flaska är 80 rubel, för 150 ml måste du betala 300 rubel. Det är värt att notera att under detta märke kommer några fler droger - pasta och peeling.

"Sebozol" för tonåringar

Läkemedlet "Sebozol" är avsett för förebyggande och behandling av bakterie- och svamphudsskador. Den aktiva ingrediensen i schampo är ketokonazol. Finns i flaskor på 100 och 200 ml varav kostnaden varierar i intervallet 300-500 rubel. Det finns fortfarande kit som innehåller 5 doser av 5 ml terapeutisk vätska vardera. Deras pris är ca 140 rubel. Används enligt följande:

 1. Applicera produkten på vått hår.
 2. Gnid lätt i huden, låt i 5 minuter.
 3. Skölj noggrant med vatten.
 4. För terapeutiska ändamål kommer läkemedlet att appliceras 2 gånger i veckan, i profylaktisk - 1 gång.
 5. Låt inte produkten komma in i dina ögon: om det händer, skölj dem omedelbart med vatten.

Val av mjällschampo för barn

 • Av admin
 • Användbara artiklar
 • Inga kommentarer.

Problemet med mjäll förekommer inte bara hos vuxna men även hos barn. Mjölk diagnostiseras hos 10% av barnen under 3 månader. Detta beror på barnets kroppsförmåga och en hög grad av mottaglighet för olika typer av infektioner, vilket leder till en sådan sjukdom som seborisk dermatit. Mindre vanlig är mjäll orsakad av psoriasis. Även om allting vanligtvis går bort med tiden, kommer ett välvalkt botemedel att hjälpa barnet från obehagliga känslor och bota mjäll snabbare.

Folkmekanismer - den bästa lösningen att bli av med mjällens mjäll, men deras användning kan ta lite tid att ge ett resultat. Shampoo är mycket snabbare.

Också i många fall med måttliga manifestationer av mjäll är det tillräckligt att välja ett lämpligt babyshampo, vilket inte är speciellt avsett för behandling av mjäll, men kommer att kunna lindra klåda, torrhet och inflammation ganska bra.

Därför, i närvaro av mjäll hos ett barn, är det inte nödvändigt att leta efter ett schampo för barn.

Eftersom mjäll oftast är ett symptom på en svampinfektion, är det bäst att välja ett botemedel på ett apotek. Lyckligtvis idag erbjuder de flesta apotek ett brett sortiment av olika mjällprodukter för både vuxna och barn. Även om de oftast är universella schampon som inte har åldersbegränsningar i bruk. Alla mjällschampon är indelade i följande typer:

 • Antifungala - innehåller clotrimazol, zinkpyrition och andra komponenter som hindrar svampens tillväxt och reproduktion. Konstruerad för kortvarig användning endast under behandling, eftersom de är beroendeframkallande (mjäll vid avbrytande användning).
 • Peeling. De viktigaste aktiva ingredienserna är svavel och salicylsyra. Effekten uppnås på grund av den skonsam avskalning av keratinerade partiklar, liksom avlägsnande av överskott av talg, som utsöndras av hårbotten i hårbotten. Dessa schampon kan endast användas för fet hud, eftersom de annars kan orsaka försämring och en ökning av mängden mjäll.
 • Naturligt - Sakta ner bildandet av nya skalor tills deras fullständiga försvinnande, även om de inte alltid är effektiva. Oftast i kompositionen finns björk- eller talltjära och teolja.

Möjliga komponenter i kompositionen

Välja ett verktyg för ditt barn, var uppmärksam på förekomsten av sådana komponenter i kompositionen:

 • Glycerin - mjukar och fuktar huden perfekt. Om orsaken till mjäll ligger exakt i torr hud, kommer glycerin att lösa problemet.
 • Ichthyol - har utmärkta helande egenskaper. Perfekt för skadad hud.
 • Zinkpyrithion, ketokonazol, oktopyrox - antifungala komponenter.
 • Extrakt och extrakt av örter - har ett komplex av medicinska egenskaper, såsom fuktgivande, antiseptisk. De närmar hårbotten och håret, mätta med vitaminer och spårämnen.
 • Salicylsyra, svavel - har antiinflammatoriska och exfolierande egenskaper.
 • Tjära - har antiinflammatorisk och antifungal effekt.

Vad ska inte vara en del av

Naturligtvis rekommenderas förekomsten av olika sulfater (Sulfate, SLES, SLS), men dessa är de vanligaste ingredienserna för skumning och rengöring i tvättmedel och rengöringsmedel. Därför, när du väljer schampon för mjäll från apoteket, för att undvika detta kommer inte fungera. Även i barnens schampo kan de ibland hittas.

De farligare komponenterna är dioxan (1,4-dioxan), formaldehyd (formaldehyd), även om den senare normalt finns under andra namn.

Ibland finns det information om de cancerframkallande egenskaperna hos en sådan aktiv komponent i mjäll, som selendisulfid, vilket orsakade cancer hos möss under experiment. Även om Sulsena (schampo och pasta) är det mest prisvärda apotekets verktyg och samtidigt en av de starkaste som enligt resultaten av en undersökning av vår webbplats har den första platsen när det gäller användarnöjdhet är det bättre att inte riskera det och inte använda det för barn. Även om de omfattas av användningsreglerna har inga biverkningar och inga åldersgränser enligt instruktionerna.

Exempel på de mest kända medicinerade schamponerna

Naturligtvis är det bäst att omedelbart visa det hos en specialist om problemet med mjäll i ditt barn är. Ett besök hos läkaren är dock inte alltid möjligt på kortast möjliga tid, och jag vill hjälpa barnet att lindra klåda och rodnad så snart som möjligt. Därför nedan är några populära och bäst beprövade anti-mjäll behandlingar för barn.

 • Nizoral är en av de mest kända mjällbehandlingen i världen, och i de flesta fall är den mycket effektiv. Ketokonazol i kompositionen - en stark aktiv ingrediens för behandling av svampform av mjäll, men det kan köpas på något apotek utan recept från en läkare. På grund av frånvaro av åldersbegränsningar är den lämplig för barn i alla åldrar, från spädbarn till tonåringar.
 • Sebozol är en inhemsk analog av den bulgariska ovannämnda Nizoral. tack vare ketokonazol, den viktigaste aktiva ingrediensen, eliminerar det effektivt mjäll. Kliniskt beprövade inga biverkningar. Säker för användning hos barn i alla åldrar. Effekten är synlig efter de första applikationerna.
 • Friderm - detta läkemedel representeras av två typer - Zink och Tar. Valet beror på vilken typ av barns hårbotten, för fet hud, välj Friederm Zinc, för torr hud, välj Friderm Tar. Den har en relativt hög kostnad jämfört med kamrater, men det visar bra resultat på kortast möjliga tid. Rekommenderas för användning i högst en månad, för att inte överdriva barnets hårbotten.
 • T-Gel är ett mycket effektivt och välkänt schampo i världen som behandlar även de allvarligaste orsakerna till mjäll, inklusive seborrheisk dermatit och psoriasis. Men priset på dem är högre än de flesta andra. Lämplig för behandling av mjäll hos barn som inte har för känslig hud och med någon typ av hår (fet, torr, normal). Men det är bättre att börja ansöka inte tidigare än i åldern 9 till 12 år.
 • Bubchen är en serie kosmetika för mammor och spädbarn. Även om de inte har ett schampo, vilket uttryckligen säger att det är mjäll, men att döma av recensionerna av kvinnor på forumet, är det i de flesta fall en bra effekt. Detta beror främst på glycerol i kompositionen, vilket lindrar kliande hårbotten i det allra första inledningsskedet och därigenom förhindrar utseende av mjäll. Innehåller inga konserveringsmedel eller dofter och är lämplig för den mest känsliga huden.

Metod för användning

För att uppnå önskat resultat på kortast möjliga tid, såväl som för att inte skada, rekommenderas starkt att följa reglerna för att använda mjällschampo, som det är först och främst ett terapeutiskt medel. De exakta användningsvillkoren anges alltid på förpackningen eller i bifogade instruktioner. Men kan i allmänhet identifieras:

 • Applicera dessa verktyg bör vara 2-3 gånger i veckan för från 2 till 6 veckor. För att förebygga och fixera effekten kan schampot användas en gång i veckan under ytterligare 1,5-2 månader.
 • Applicera shampoo bör vara på väl fuktat hår, försiktigt skumma och lämna i 3-5 minuter. Skölj med varmt vatten och upprepa proceduren.
 • Efter att ha avslutat hela kursen, gå till ett neutralt pH-schampo. Det rekommenderas inte att välja 2in1 schampon med balsam. Det är bättre att använda dessa verktyg separat.
 • Vid de första allergiska manifestationerna ska omedelbart sluta använda läkemedlet.

De viktigaste kontraindikationerna för användning av barns mjällschampo är individuell intolerans mot komponenterna, men sådana fall är extremt sällsynta. Typiskt tolereras kompositionen väl även känslig babyhud. I princip är sådana verktyg tillåtna för användning hos barn i alla åldrar - från spädbarn till ungdomar.

Glöm inte dock möjligheten till allergisk reaktion eller irritation. Undvik därför att besöka läkaren. Det hjälper till att bestämma den exakta orsaken till mjäll och hämtar ett schampo som är särskilt lämpligt för ditt barn.

"Skön baby" mjäll

Det finns schampon från världens märken avsedda att behandla mjäll hos barn. Deras största fördel är frånvaron av en så stark irriterande reaktion på ögonen. Men sådana verktyg är praktiskt taget inte representerade på vår marknad, även om de kan beställas med leverans, till exempel på Amazon. Faktum är att för så låg popularitet finns det skäl:

 1. De är mindre effektiva, eftersom de vanligtvis är inriktade på den naturliga kompositionen. Därför, nästan med samma framgång, kan du använda några schampon som finns på vår marknad för barn eller med naturliga ingredienser.
 2. Priset är ganska högt.
 3. Faktum är att det här bara är en marknadsföringskamp, ​​eftersom endast terapeutiska schampon från ett apotek kan ge verklig behandling. Och med lätt klåda och inflammation, kommer vanliga kvalitet överkomliga schampon för barn att hjälpa till att klara av.

Förteckningen över mjällschampo för barn av kända varumärken

Även om vi inte kan hitta dem till salu, men du kan beställa dem online, till exempel på Amazon. Men priset är ganska högt, men det finns ingen mening i den.

 • Kalifornien Baby Tea Tree Lavendel schampo Body Wash - $ 15.;
 • Svavel 8 Barn Anti Skal Medicinsk Shampoo - $ 13

Barnens mjällschampo för tjejer

Vad är orsaken till mjäll hos barn?
Hudvård hos barn är en slags inflammatorisk reaktion i huden. Ett kännetecken hos sådana former observeras hos vuxna och ungdomar. Hos vuxna sprider den döda hudceller som producerar mjäll.

Barnens mjällschampo för tjejer

De exakta orsakerna till dess utveckling är fortfarande inte tydliga, men barnläkare tror att detta beror på ett överskott av olja i utsöndringen av hårbotten och håret som ett resultat av hormonella förändringar som uppstår efter födseln.

Ett annat alternativ är tillväxten av jästkim. Jäst framträder från talgkörtlarna, och hårbotten, hos vissa barn, kan reagera och orsaka inflammatoriska förändringar.
Om du behöver baby mjällschampo för tjejer, var uppmärksam på dessa schampon. Kanske är en av dem lämplig för ditt barn.

1) Populär T-Gel Baby mjällschampo. Den används för normalt, torrt eller särskilt oljigt hår, välbekämpar mjäll av medelålders barn (9-12 år gammal). Det rekommenderas att använda tillsammans med andra behandlingsmedel. Tvätta håret två gånger i veckan tills mjällen helt försvinner.

2) Användbar läkningstjälsschampo kan köpas på apoteket.

3) Ekonomiskt Styx baby shampoo med tea tree oil.

4) Friderm Zinc är ordinerat för mycket små barn som föreskrivs av en läkare.

5) Skin-cap anses vara en bra anti-mjällmedel för barn. Denna produkt finns i tre versioner - schampo, kräm eller spray. Helt hypoallergen komposition bekämpar effektivt både torr och oljig mjäll av barnet. Det finns inga kontraindikationer för drogen, eftersom det är helt hypoallergent.

6) Det finns speciella terapeutiska schampon FRIDERM. Utbudet av schampon Friderm tillåtet för användning mot mjäll hos barn. Dessa schampon har en svag lukt, tråkig färg, vilket indikerar minimihalten av olika färgämnen och kemiska tillsatser i deras sammansättning.

7) Förutom mjällschampo hos barn (tjejer och pojkar) hjälper 1% pasta eller tvål "Sulsen" bra.

Det är emellertid viktigt att komma ihåg att mjäll förekommer av någon anledning, det är bra att analysera barnets dagliga rutin och kost. Identifiera orsakerna och eliminera dess utseende blir mycket enklare.

Orsaker till mjäll hos barn

Hudvård hos barn är inte ovanligt och det observeras ofta under de första sex månaderna av livet. Många betecknar det som dermatit. I medicinsk terminologi är detta en form av dermatit, inflammation i hårbotten. Mjölk hos barn är inte ett allvarligt medicinskt problem, eftersom det i de flesta fall löser sig på egen hand. Men med antagandet av hemlagade åtgärder kan du påskynda processen.

Tvätta barnets hår två eller tre gånger i veckan, applicera olja till hårbotten och mild kamning hjälper till att bli av med mjäll hudvågar utan dröjsmål.

Symptom hos spädbarn

Dermatit eller mjäll hos barn, som är vanligt i spädbarn varierar kraftigt i svårighetsgrad. Vanligtvis utvecklas inom sex månader efter födseln. En karakteristisk egenskap är vit eller gulaktig, fläckig eller krossad exfolierad "fling" av hud på någon del av huvudet eller på hela håriga delen.

Det kan också förekomma på andra delar av kroppen, såsom ögonlocksmarginaler, yttre öron, underarmar, på baksidan av nacken. I denna position kan hårbotten bli torr och i sällsynta fall kan det orsaka klåda.

Det är viktigt att komma ihåg att mjäll hos barn inte är smittsam. Bara mjäll anger hudproblem som behöver åtgärdas. För behandling av mjäll behöver du rådgöra med din läkare och välja en av barnens schampon (kanske kräm eller tvål) för mjäll för din flicka eller pojke.

Barnens mjällschampo för tjejer

Hem rättsmedel för mjäll mjäll

Mjölk hos nyfödda kräver vanligtvis inte behandling. Först av allt passerar den på egen hand om några månader. När barnet blir ett år gammalt är nästan alla flingor borta.

En av de effektiva metoderna för att behandla denna sjukdom är att gnugga oljan i hårbotten och sedan noggrant rengöra området med en kam. Applicera någon vegetabilisk olja som kokosnötolja eller olivolja i hårbotten och låt den förbli i 10-15 minuter.

Med en mjukbristad kam separera försiktigt skalorna från hårbotten. Efter att flakflakorna tagits bort ska du shampooa med ett mildt schampo som inte innehåller skadliga kemikalier. Förutom andra barns mjällschampon för fler vuxna tjejer eller pojkar.

Använd medicin eller antimykotisk grädde behövs endast av en läkare, men det kan väl vara användbart. Innan du använder dem, kontakta en barnläkare, eftersom barnets hårbotten är mycket känslig.

[box type = "shadow"] I den här artikeln har vi försökt öppna ett ämne för dig: Baby mjällschampo för tjejer.

Vi hoppas att informationen var användbar och relevant för dig att använda den i ditt liv. Håll dig alltid på topp, tack för din uppmärksamhet, kvinnors online-magasin Ideales.ru

"Att vara perfekt är enkelt!" [/ Box]

Var försiktig och var frisk!

Därefter kan du se videoklippet på ämnet: Medel (kräm, tvål, schampo) för mjäll för barn

Ta reda på just nu om det mest användbara läkemedlet Plantex för nyfödda (instruktioner för användning). Från kolik, förstoppning, uppblåsthet, uppblåsthet och för att normalisera matsmältningen.

Topp 10 bästa mjällschampon för barn, välj det säkraste och mest tillförlitliga sättet

Hos barn är hud och hår mjukare än hos vuxna. Därför producerade pojkar och flickor en separat kosmetisk produkt. Samvetsgranna tillverkare inkluderar inte aggressiva ingredienser i sammansättningen av sådana produkter, men de fokuserar på naturliga omsorgsredienser. Vad man ska leta efter när man granskar mjällsschampon för barn i butiksfönstret, liksom hur man använder dem ordentligt, kommer att beskrivas i vår artikel.

Innehåller barns mjällschampo

Barn lider av vita flingor i deras hår av olika orsaker: på grund av fel i näring, vissa sjukdomar, låg fysisk aktivitet, dålig schampo och hårt vatten och dålig hygien. Detta gäller för barn som redan är i spädbarn.

Men vad ska man tänka uppmärksamma föräldrar som märker en slags mjäll på huvudet på deras nyfödda bebis? Var inte rädd, för det här fenomenet är ganska vanligt bland spädbarn. Formationer på huden kallas seborrheiska korst och orsakas av överhettning, allergier mot kosmetika och av någon annan anledning. Det är därför som någon baby schampo bör köpas först efter en fängslig undersökning av etiketten.

Urvalsregler

 1. Först och främst bör verktyget vara lämpligt för ditt barn efter ålder. Det finns universala droger som är godkända för vuxna och barn (med vissa begränsningar), och det finns uteslutande barnprodukter. Inte varje schampo kan tvätta huvudet på ett barn som redan är 8 eller 10 år gammal och samtidigt en årig bebis.
 2. Rengöringsmedel för barns hår ska försiktigt, men samtidigt rengöra barnets huvud effektivt, förhindra ytterligare förekomst av flingor och kåt vågor, normalisera hudens mikroflora. Köp inte produkter som innehåller aggressiva rengöringsmedel.
 3. Om barnet har en tendens till allergier, var särskilt uppmärksam på listan över ingredienser på flaskan. Eliminera schampon som har färgämnen eller parfymer.
 4. Ta inte kosmetika för hår som innehåller sulfater och parabener.
 5. Tillverkaren måste se till att läkemedlet inte klämmer ögonen.

Rådet. Läs recensioner om specifika varumärken, fråga på forumet, vilka verktyg väljer mammor och vad de styrs av.

Vad borde vara i kompositionen

Med skorporna och symtomen på seborrheisk dermatit gör följande komponenter bra:

 • glycerin - fuktar och mjukar barnens känsliga dermis, vilket hjälper till att sluta peeling
 • Ichthyol - läker huden, lugnar den om det finns irriterade områden;
 • zink - förstör svampinfektionen, som ofta provar att svälla
 • växtbaserade extrakt, oljor - ta hand om håret;
 • vitaminer - närma dermis och hår, förbättra sitt tillstånd. Även ibland finns salicylsyra i kompositionen. Det hjälper till att klara skorpor, desinficerar dermis, men i sin rena form (som en salva, alkoholtinktur) rekommenderas inte för barn som är minst ett år gammal.

Vet du om ditt barn är allergiskt mot några ingredienser? Välj en hårprodukt med en minimal uppsättning ingredienser. Ofta orsakar även örter eller eteriska oljor en oönskade reaktion av barnets kropp.

Fördelar och nackdelar

Fördelarna med barnens tvättprodukter för hår inkluderar:

 • sparsam sammansättning, ofta för det mesta naturlig;
 • snabb effekt;
 • användarvänlighet;
 • förbättring av hud och hår.

Nackdelarna med schampon för den yngre generationen är också:

 • Ofta - det höga priset i samband med användningen av naturliga ingredienser;
 • risken för att läkemedlet kommer att orsaka allergier
 • Behovet av att noga välja en produkt som bäst passar barnet.

Kontra

Om schamponet är utformat för en viss åldersgrupp, kan det innehålla en kontraindikation: individuell intolerans mot en eller flera komponenter. Kontrollera i så fall att det inte finns någon allergi.

Läkemedel, som är tillåtna att använda samtidigt för barn och vuxna, innehåller ibland ytterligare instruktioner. Läs noggrant instruktionerna för specifika läkemedel. Använd inte heller schampon om barnet har sår på huvudet, skador.

Schampoöversikt

 • Chicco. Ett 2-i-1-skumschampo rekommenderas från födseln, som anges med etiketten 0+ på flaskan. Veteproteiner mjuknar barnets känsliga hud, vilket förhindrar bildandet av seborrheskorskor. Kamomill och hagtorns extrakt skyddar huvudet från förekomsten av irritation. Produkten kan användas för att tvätta hår och kropp, eftersom det håller huden pH normalt. Pris för 0,2 liter - ca 170 rubel.
 • Mustela. En av de mest populära produkterna för mjuka barns hår. 99% består av komponenter av naturligt ursprung. Det finns en fuktgivande avokadoolja, antiinflammatorisk salicylsyra, rensande klasazol, men det finns inga parabener och tvål. Shampoo Foam tvättar försiktigt bort smuts och tar bort seborréformationer, upprätthåller hudbalansen. Mustela kostar ca 900-1000 rubel per 150 milliliter.
 • Pediatrisk Babe. Det har en peeling, antimikrobiell effekt, lindrar huvudet av spädbarn från skorpor. Innehåller salicylsyra (reglerar talgkörtlarna, främjar hudförnyelse), kalendulaxtrakt (läker skador), hårbalsam och andra komponenter. Det innehåller inte mineraloljor, färgämnen, parabener. Behandlar hypoallergena produkter. Finns i 0,2 liter flaskor. Kostnaden är cirka 550 rubel.
 • La Cree. Shampoo skum utformat för spädbarn med torr, känslig hud, där det finns tecken på seborrheisk dermatit. Kan användas från födseln. Innehåller antiseptisk salicylsyra. Oljor och oliver och jojoba återfuktar dermis, normaliserar sebaceous körtlar. Lakritsxtrakt och violer har en antiinflammatorisk, lugnande effekt. Vete proteiner bidrar till regenerering av huden. Bisabolol lindrar inflammation, panthenol eliminerar torrhet. Priset är cirka 200 rubel för en 150-milliliter flaska.
 • Min älskling Ryska kosmetiska produkt som är lämplig för nyfödda, har en hypoallergen komposition. Den innehåller zink, kamillextrakt, allantoin (mjukar, fuktar huden). Vissa användare förvirras av närvaron av natriumlauretsulfat (tvättmedel) i barns schampo. Dessutom noterar mödrar ofta ineffektiviteten av läkemedlet mot spädbarnsskorpor, även om tillverkaren betonar detta. Verktyget har ett demokratiskt pris - ca 80 rubel per 200 milliliter.
 • LIBREDERM. Läkemedlet i detta varumärke är inte särskilt utformat för barn, men har inte åldersbegränsningar. Från kontraindikationer - endast individuell intolerans mot komponenterna, och kompositionen är fri från parabener, parfymer, färgämnen. Men det är fortfarande bättre att använda dessa medel endast enligt indikationer, om barnet har mjäll (det handlar inte om seborrheiska skorpor av spädbarn, utan om problem med en äldre ålder). Libriderm Zinc rekommenderas för torr hud och schampo med tjära för fet. Kostnaden för någon är omkring 400 rubel för 0,25 liter.
 • Nizoral 2%. Det kan användas från barns ålder eftersom det nästan inte har kontraindikationer (med undantag för individuella allergiska reaktioner). Den huvudsakliga aktiva beståndsdelen är ketokonazol, som är en antifungal komponent. Minskar klåda, peeling, eliminerar vita flingor på håret. Mjukar huden och bryr sig om lock. Det kostar i genomsnitt 600 till 900 rubel, eftersom det kommer i två doser: 60 och 120 milliliter.
 • Sebozol. Sparande medel för hud och hår. Lämplig för barn från 1 år. Den aktiva ingrediensen ketokonazol förstör svampen. Sjampon reglerar talgkörtlarna, skäller skorporna, förbättrar hårstrukturen. Finns i flaskor med 0,1 och 0,2 liter. Kostnaden är cirka 300-450 rubel. Det finns också uppsättningar med 5 påsar, som var och en innehåller 5 ml medicinskt vätska (priset är cirka 140 rubel).
 • Sebopyrox 911. Designad för vuxna och barn som inte är yngre än 2 år, även om kompositionen är nästan helt kemisk. Detta inkluderar natriumlaurylsulfat. Också bland komponenterna - björktjära, glycerin och andra ingredienser. Användningen av schampo minskar aktiviteten av svampmikroflora, lindrar klåda och irritation. Det bryr sig om hår och tar bort mjäll utan att skada det yttre skiktet på huden. Pris - ca 130 rubel. I en flaska 150 ml.
 • Soultz. Under detta märke kommer några droger: vanlig schampo, samt pasta och peeling. Kostnad - från 80 rubel för 40 milliliter till 300 rubel för en 150-milliliter flaska. Den innehåller selendisulfid, som normaliserar talgkörtlarna, undertrycker skadlig mikroflora, skäller effektivt döda hudpartiklar. Kan användas enligt instruktion av en läkare om barnet drabbas av seborisk dermatit.
 • Friderma Zink. Det har inga separata rekommendationer för användning för den yngre generationen. Även om några barnläkare utser Friderm till små barn, inte bara med skorpor på huvudet, utan även med tecken på atopisk dermatit på kroppen, i form av bad. I schamponet finns inga färgämnen och parfymer. Det eliminerar de symptom som åtföljer förekomsten av mjäll, förbättrar hårstrukturen. En flaska på 150 milliliter kostar ca 670-700 rubel.

Varning! Det finns andra schampon för småbarn och tonåringar. Om paketet inte anger åldersbegränsningar, kontakta din läkare innan du köper.

Regler för ansökan

 1. För att slippa barnet från spädbarnsskorpor, mjuka huden innan du använder shampoo. Applicera kokad kladd eller annan olja till de skaliga partiklarna, du kan använda vaselin. Gör det 1-1,5 timmar innan du badar genom att göra en mild huvudmassage.
 2. Fukt ditt hår, gör lite av det rengörande läkemedlet och låt det ligga på barnets lock i 1-2 minuter.
 3. Tvätta av schampot, försiktigt blöta huvudet på barnet med en handduk och börja kamma skorporna. Använd den här kammen med naturliga borstar.
 4. Upprepa proceduren var 3-4 dagar tills du gradvis tar bort alla skalor.
 5. Om du behandlar ett barn för seborré, tvättar du den första månaden med ett speciellt schampo inte mer än 2-3 gånger i veckan, sedan 1 gång i 7 dagar i 1,5 månader.
 6. Skölj håret och huden med mjuka massagebevegelser. Håll inte i mer än 3-5 minuter.
 7. Skölj med varmt vatten, vilket kan tillsätta citronsaft (ättika ska inte tas).
 8. Använd inte schampo om barnet klagar över obehag.
 9. Se till att drogen inte kommer in i ögonen, öronen.
 10. För att undvika att skada barnets känsliga hud, tvätta händerna noga innan du tar ett bad, ta bort armband och ringar från dem.

Specifika tillverkare kan ge något olika rekommendationer om användningen av egna produkter, så läs instruktionerna.

Effekt av användning

Efter applicering av speciella barns kosmetika kommer barnets hår att bli mjukt, silkeslatt och lättsamt. Kombination kommer att vara ett trevligare förfarande. Skorporna kommer att mjukna, bli böjliga och de kan tas bort utan att ge barnet obehag.

Om du använder ett terapeutiskt läkemedel för seborré och dermatit, kommer du efter några förfaranden att märka en minskning av mängden vita flingor i ditt avkommans hår. Klåda kommer att minska, och skalorna kommer att flakas snabbare ut.

Problemet med seborrheiskorskor och mjäll hos barn orsakas ofta av faktorer som lätt elimineras: Överensstämmelse med termisk regim, korrekt näring, adekvat fysisk ansträngning och friskluft. Titta på ditt barns hygien, plocka upp sminken efter ålder, och då blir mjölken bara ett tillfälligt fenomen, vilket ett speciellt schampo hjälper till att klara av.

Användbara videoklipp

Hur bli av med mjäll.

Mjölk hos spädbarn och förskolebarn: orsaker och behandling.

De bästa baby mjällschamponerna

De bästa mjällschamponerna för barn i olika livsperioder hjälper till att klara hårbotten i hårbotten. För varje ålder av barnet finns de egna, de mest effektiva medicinska schamponerna.

Hudvårdshampo för barn i olika åldrar eliminerar effektivt symptomen på torr och fet seborré. För att uppnå en terapeutisk effekt bör du använda schampon som rekommenderas för en viss åldersgrupp av barn.

Fläck kan förekomma även hos mycket små barn. Det signalerar antingen felaktig vård av hårbotten, eller hormonella och andra förändringar i kroppen. För att bli av med mjäll behöver specialiserad, utformad för barn i olika åldrar, schampon, salvor och krämer.

Fläckschampo hos små barn (upp till 5 år)

Spädbarn under de första månaderna av livet förekommer på hårbotten seborrheic skorstor, som ofta kallas mjäll. Men det här är felaktiga slutsatser. Dessa skorpor kan inte avlägsnas med vatten. De avlägsnas försiktigt med en kam, som tidigare har mjukat någon allergivänlig olja. De förekommer endast i början av livet och är resultatet av ett antal faktorer i barnets intrauterinutveckling.

Men det kan vara ett symptom på att utveckla seborré, så du borde inte skjuta upp ett besök hos en hudläkare som bestämmer orsaken till förändringen i hårbotten.

Shampoo "Friderm zink"

För behandling av mjäll hos unga barn lämpligt läkemedel "Friderm Zinc." Detta är ett säkert verktyg som rekommenderas även för spädbarn. Den huvudsakliga aktiva beståndsdelen i detta schampo är zinkperition, som förstör svampinfektionen och främjar utsöndring av keratiniserade hudvågor. Behandling måste åtföljas av en diet med en minsta mängd söt och fet.

Shampoo tvätta barnets huvud 1-2 gånger i veckan. Gör så här:

 • fuktar hårbotten och håret med en liten mängd varmt vatten;
 • Applicera schampo och fördela det jämnt, skumma och tvätta huvudet;
 • tvätta av schampo;
 • Applicera om schampo och torka om det
 • lämna i 5-7 minuter;
 • tvätta huvudet med varmt vatten.

Shampoo med liknande effekt:

Shampoo "T / Gel med tjära" från Neutrogena

T / Gel baby shampoo kan vara av tre typer: mjäll, för fet hårvård och problem hårbotten. För behandling av mjäll hos barn rekommenderas schampo "T / Gel med tjära". Som framgår av läkemedlets namn är den viktigaste aktiva beståndsdelen i björktjära. Tack vare honom har denna kosmetika en anti-svamp, antipruritisk och antiinflammatorisk effekt.

Shampoo används för att tvätta huvudet 1-2 gånger i veckan. Applicera på vått hår och långsamt, gnidas försiktigt i huden i 1-2 minuter. Skölj sedan noggrant med varmt vatten.

Shampoo Mustela Baby Shampoo

Mustela Baby Shampoo Shampoo är ett effektivt botemedel för vård av hårbotten och hår för yngre och äldre barn. Läkemedlet är hypoallergent, orsakar inte tårar och irritation i kontakt med ögonen. Lämplig för daglig shampooing.

Som en del av Avocado Perseose-schampo, kamillextrakt, milda tvättmedel. 93% av komponenterna är naturliga, orsaka inte allergier och irritationer av känslig barns hud. Recensioner av schampo bara positivt, läkemedlet rekommenderas för användning av ryska hudläkare.

Medicinsk mjällschampo för barn 5-12 år

Hudvård hos barn 5-12 år behandlas med hjälp av schampon, krämer och salvor som föreskrivs av hudläkare.

Shampoo "Friderm tjära"

Schering-Plow shampoo ("Friderm tjär") är ett effektivt anti-mjällmedel för barn. På grund av huvudkomponenten - björktjära, hämmar läkemedlet aktiviteten av jästliknande svampar, eliminerar hårbotten i hårbotten, lindrar irritation. För att få ett positivt resultat måste du ordentligt använda schampo. Instruktionen är som följer:

 • Applicera schampo på vått hår
 • tvätta håret noggrant
 • tvätta av tvättmedel;
 • Applicera schampo igen
 • skum och lämnar i 5 minuter;
 • tvätta av schamponet.

Behandlingsförloppet är 1,5-2 månader. Terapeutiska procedurer utförs 2 gånger i veckan.

Shampoo "Fitoval"

Shampoo "Fitoval" dermatologiska bekämpar aktivt orsaken till mjäll - en svampinfektion. I sammansättningen av läkemedlet är två huvudsakliga aktiva beståndsdelar: zinkpertion och white willow extrakt. Den första hämmar svamparnas aktivitet och har en reglerande effekt på talgkörtlarna. Vitt pilutdrag ger antiinflammatorisk och fuktgivande effekt.

Det appliceras på vått hår, jämnt fördelat över huvudets yta och lämnas i 5-7 minuter. Tvätta sedan med varmt vatten och tvätta håret med något neutralt schampo.

Terapeutiska procedurer utförs 2-3 gånger i veckan i 1,5-2 månader. Om symtomen på seborré försvinner före kursens slut, byt till förebyggande av seborré och seborréisk dermatit: använd läkemedlet en gång i veckan.
https://www.instagram.com/p/BQ013JZFqo0/?tagged=%D1%84%D0%B8%D1%82%D0%BE%D0%B2%D0%B0%D0%BB

Medicinsk mjällschampo för ungdomar (12-16 år)

Hudvård hos ungdomar uppträder oftast på grund av hormonell justering av kroppen på grund av barnets mognad. För att eliminera symtomen på seboré och dermatit används medicinska schampon med ketokonazol, zinkperition, svavel, panthenol och örttextrakt.

Dermazole Shampoo

Dermazole Shampoo är ett effektivt botemedel mot seborrhea och seborrheisk dermatit. I läkemedlets sammansättning är den huvudsakliga aktiva ingrediensen ketokonazol. Shampoo har antimykotisk och antimikrobiell verkan, hämmar aktiviteten hos mikroorganismer i den patogena mikrofloran. Effektiv med torr och oljig mjäll.

Shampoo rekommenderas för olika dermatologiska sjukdomar i hårbotten, den enda kontraindikationen är individuell intolerans mot läkemedlets komponenter. "Dermazol" appliceras på hårbotten fuktad med vatten, skumbas och lämnas i 5 minuter. Därefter tvättas av under varmt rinnande vatten. Behandlingsförloppet - från 3 veckor till 1,5 månader. Användningsfrekvensen - 1-2 gånger i veckan. Om det inte förekommer några positiva resultat under månaden för att använda shampooet, rekommenderas att byta till andra medel med samma effekt:

Schampo "sebozol"

Shampoo "Sebozol" är avsett för förebyggande och behandling av svamp- och bakteriehårskador. Den aktiva substansen är ketokonazol. Läkemedlet finns i flaskor på 100 och 200 ml. Medicinsk schampo eliminerar orsaken till mjäll, orsakar långvarig eftergift. Rekommenderas för vuxna och barn från 1 år. Det har inga kontraindikationer.

Shampoo används på samma sätt som andra liknande lösningar. Applicera på vått hår, gnidas lätt i hårbotten och lämnar i 5 minuter. Tvätta sedan med vatten. För terapeutiska ändamål används läkemedlet 2 gånger i veckan, i profylaktisk - 1 gång. Låt inte denna kosmetiska komma in i ögonen. Skölj omedelbart med vatten om detta inträffar.

Schampo "sulsena"

Shampoo "Sulsena" bekämpar aktivt mjäll och stärker hårrötterna. Den viktigaste aktiva substansen i detta läkemedel är selendisulfid (selenii sulfidum). Utöver det innefattar strukturen:

 • citronsyra;
 • propylenglykol;
 • salicylsyra;
 • kanelalkohol;
 • polyetengranuler.

Syror som utgör läkemedlet löser sebum, vilket hjälper till att rensa hår och hårbotten, exfolierar döda celler i hudens stratum corneum. Polyetylengranuler ger effekten av en mjuk skalning, vilket gör att du kan hantera mjäll mer effektivt.

Shampoo har tre typer av effekter:

 • fungicida (hämmar aktivitet och förstör svamp- och mikrobiella infektioner);
 • keratolisk (exfolierande);
 • cystostatisk (normaliserar talgproduktionen).

Fläckschampo för barn - en fullständig översikt över populära och säkra produkter

Problemet med "vita flingor" vid hårets rötter blir yngre varje år.

Idag är inte bara vuxna oroliga för hur deras bild skadas på detta sätt, men barn upplever också alltmer mjäll.

Vilka är orsakerna till att det förekommer hos barn i olika åldrar och vilka schampon kan hjälpa till med det här? Vi kommer att titta på denna artikel.

Orsaker till mjäll hos barn

nyfödda

 • ofullständig anpassning av känslig hud till miljöförhållandena;
 • torrhet på grund av otillräcklig utveckling av talgkörtlarna;
 • brist på vitaminer i kosten
 • individuell intolerans mot barnschampons sammansättning;
 • kroppsreaktion mot införandet av komplementära livsmedel

Hos barn från ett år till 10 år

 • felaktig vård: för ofta eller sällsynt badande, konstant omslag och gå i en hatt med eller utan värme på locket - i kylan;
 • störningar i mag-tarmkanalen;
 • hudsjukdomar: seborrheisk dermatit, psoriasis;
 • allergisk mot mat eller vårdprodukter;
 • stress när man går in i barnslaget: dagis eller skolan;
 • störningar i talgkörtlarna;
 • störningar i immunsystemet.

Tonåringar under 16 år

 • hormonella förändringar;
 • tonårsexperiment med hårfärgning;
 • stress på grund av hög arbetsbelastning i skolan
 • effekter av alkohol, droger och rökning.

Funktioner av barns mjällschampo

Vad borde vara i kompositionen?

Hos barn är huden mer mottaglig mot aggressiva komponenter. Därför rekommenderas det huvudsakligen att överge produkter som innehåller färgämnen och parfymer samt SLS och parabener.

Högkvalitets mjällschampo bör baseras på naturliga eller medicinska ingredienser:

 • zink - kämpar mot smittsamma typer av hårbottenskador och desinficerar små sår som orsakas av torrhet.
 • Växtbaserade extrakt (burk, kamille, nässla, salvia, maskros, klöver, plantain, lakrits, nasturtium, kamille, ginseng, yarrow) - hjälp försiktigt återställa skadad hud och hår, skicka dem tillbaka;
 • olja av eukalyptus och tea tree - behagligt kyla hårbotten och bidra till förstörelsen av svampinfektioner;
 • glycerin - fuktar huden på en djup nivå och hjälper till att sluta peeling på grund av torrhet;
 • salicylsyra - främjar aktiv restaurering av epidermis;
 • tjära - reglerar produktion av talg
 • svavel desinficerar sår;
 • Ichthyol - lindrar inflammation från irriterade områden.

Indikationer och kontraindikationer

vittnesbörd

 • om mjällproblemet inte orsakas av en smittsam eller svampsjukdom
 • barnet observerades inte allergiskt mot tvättmedelskomponenter som ingår i de flesta schampon.

Kontra

 • Barn under 3 år kan tvätta håret med schampo som innehåller aktiva ingredienser mot mjäll endast efter att ha hört en hudläkare.
 • individuell intolerans av komponenter: läs noga kompositionen innan du köper pengarna;
 • blödande sår och allvarliga icke-infektiösa skador;
 • långvarig användning av apoteksprodukter (mer än 3-4 månader) är förbjudet!

Effekt av användning

 • Instant: lättare tvättning av hår, känsla av ren hårbotten utan att vidhäfta hudflingor;
 • kumulativ: medicinska ingredienser hjälper till att lösa problemet, fuktar dermis på en djup nivå och återställer ytan av epidermis.

Fördelar och nackdelar

godsaker

 • säljs i det offentliga området;
 • De flesta är universella och lämpliga för barn i alla åldrar.
 • effekten är märkbar efter första användningen;
 • lösa problemen med hög fetthalt.

cons

  • kan orsaka allergier
  • är inte det enda inslaget i behandlingen av svamp- och infektionssjukdomar, de kan endast användas i kombination;
  • dyrare än vanliga baby shampoos.

De bästa mjällmedel för barn som du kan köpa i affären

chicco

Detta shampoo-skum kan köpas för det minsta: Produkten är avsedd för åldersgrupp 0+. Innehåller i sin sammansättning veteproteiner, mjukning av epidermis och hår. Extrakt av hagtorn och kamomill lindra inflammation. Neutral surhet betyder att den kan användas för att bada från huvud till fot.

mustela

Sammansättningen av denna universella badprodukt kommer att glädja älskare av naturkosmetik: 99% är naturliga ingredienser. Bland dem är de aktiva ingredienserna avokadoolja och salicylsyra. Med detta schampo kan du säkert glömma bort torr hud.

Barnbarn

Shampoo är lämplig för allergier: det har testats för allergivänliga och innehåller en positiv effekt på problemet med seborrheiskorstkalendulaxtrakt och salicylsyra. Innehåller inte färgämnen och smaker.

La cree

Lämplig för barn med mycket torr och känslig hud. Åldersgrupp: 0+. Salicylsyra, panthenol och veteproteiner bidrar till vävnadsreparation och accelererad regenerering. Olja och olivolja och dessutom fuktar och extrakt av lakrits och violetter lugnar och tar bort rodnad.

Min älskling

Den billigaste butiksförsörjningen från seborrheic skorpor hos nyfödda. Aktiva ingredienser: zink, kamillextrakt, allantoin. Barnläkare motsätter sig användning av SLS-schampon i spädbarnsomsorg, och recensioner säger att "Min baby" inte hjälper till att lösa mjällproblemet.

LIBREDERM

LIBREDERM producerar 2 anti-mjällprodukter: för torr hud - med zink, för fet hud - med tjära. Båda alternativen har inte syntetiska oljor, parfymkompositioner och färgämnen, så även om verktyget inte är utformat för barn åldersgrupp - det kan användas säkert utan rädsla för allergiska reaktioner.

Apotekshampo för barn

Nizoral 2%

Den aktiva substansen är ketokonazol, vilket eliminerar svampinfektioner. På grund av detta reduceras hudens obehagliga klåda och vita flingers utseende. Torkar inte huden. Det kan användas vid vård av barn från födseln.

Sebopyrox 911

Designad för barn över 2 år och vuxna. Innehåller som en del av SLS. Aktiva ingredienser - björktjära och glycerin. Tjäran dödar svampinfektioner och glycerin fuktar och återställer djupt. Kan torka din hud lite.

Soultz

Sulsenprodukter har blivit en riktig legend och kan användas för att förhindra torr hud. Shampoo av det här företaget tillåter dig att öka intervallet mellan att tvätta håret på grund av egenskapen för att minska frisättningen av fett. Innehåller selendisulfid, undertryckande patogener. Det används ofta för seborrheisk dermatit och andra hudsjukdomar som rekommenderas av läkaren.

Sebozol

Designad för barn över 1 år. Den aktiva beståndsdelen är ketokonazol (liknande Nizoral 2%), men Sebozol är avsedd för mer fet hud och reglerar därför sebumsekretion.

ketokonazol

De aktiva ingredienserna - zink, timjan och ricinoljan - lindrar inflammation och klåda, fuktar håret och epidermis. Innehåller natrium Laureth Sulfate, därför rekommenderas det inte att använda för de minsta.

Friderm

Det är inte en babyprodukt, det ordineras ofta av barnläkare för behandling av seborrheiska korst och dermatit. Innehåller inte parfymkompositioner och färgämnen. Den aktiva substansen är zink.

Hur man väljer anti-mjällschampo?

Shampoo bör väljas utifrån:

 1. Barnets ålder: Produkter som innehåller natrium Laurethsulfat, dofter och färgämnen är kontraindicerade hos spädbarn.
 2. Hudtyp: För torra produkter, produkter med glycerin och oljor är mer lämpliga, för oljiga - med tjära och zink;
 3. Typ seborré om mjäll uppstått på grund av torr hud och utseendet på peeling, är det nödvändigt fuktkräm, om resultatet av svamp - farmaceutiskt preparat med en hög koncentration av aktiv beståndsdel (ketokonazol, selendisulfid).

Hur man använder medicinsk mjällschampo

  1. Innan produkten används är ett allergiskt reaktionstest obligatoriskt: om en droppe applicerad på armbögen inte orsakar irritation och rodnad kan den användas.
  2. Droger för mjällschampo använder inte mer än 3 gånger i veckan, i andra fall tvätta håret med ett vanligt neutralt schampo.
  3. Behandlingsperioden med schampo med aktiva beståndsdelar är inte mer än 3-4 månader, varefter en paus eller övergång till ett mildare medel är nödvändigt.
  4. När du tvätter huvudet är att gnugga verktyget bara i spetsarna för att undvika att torka ut håret. På rötterna måste skummet hållas i 3-4 minuter för effektivare exponering av komponenterna.
  5. Låt inte produkten komma in i barnets ögon och öron.

Var att köpa och hur mycket det kostar

Hudvårdmedel för barn finns i stormarknader, kosmetiska butiker och apotek.

Vissa schampon finns endast i onlinebutiker eller apotek under beställningen. Tabellen visar de ungefärliga priserna för produkterna från de mest populära företagen.Nästa Artikel
Användningen av masker med Dimeksidom för att stärka håret