Shampoo för torr hårbotten


Fläck, klåda, obehag - det finns problem inte bara bland ägarna av fet hårbotten. Vi förstår vad som är fel med torr hud, hur man bryr sig om det och vilka schampon att använda.

 • Tecken på torr hårbotten
 • Orsaker till torr hårbotten och mjäll
 • Hur man väljer ett schampo för torr hårbotten
 • Så tvätta håret
 • Hårberoende mot kosmetika: myt eller sanning
 • Varför är det nödvändigt att fuktar hårbotten
 • Översikt över medel

Tecken på torr hårbotten

Varning omedelbart: torr hårbotten kan förväxlas med vissa dermatologiska sjukdomar, såsom dermatit eller psoriasis. Men det är inte värt att göra en diagnos själv - det är bättre att konsultera en hudläkare.

Under tiden gör du ett möte och väntar på kön på kontoret, vi erbjuder dig att bekanta dig med tydliga tecken på hårdhet i hårbotten.

Du känner dig stram och kliande.

Hårbotten flingor och kliar, torr mjäll visas.

Fokal rodnad kan uppstå.

Efter tvättning känner du dig väldigt torr, och om aggressiva kemikalier (inklusive färgämnen) slår i hårbotten, känner du en outhärdlig brinnande känsla.

Orsaker till torr hårbotten och mjäll

Torrhet och känslighet i hårbotten kan vara både en genetisk egenskap och ett förvärvat drag. Till exempel, om huden är utsatt för torrhet, torkar och flingar det ännu mer på grund av den kalla och torra luften i rummet.

Felaktig vård, till exempel, för aggressiv schampo påverkar inte på bästa sätt. När färgning hårbotten lider mindre än håret själv, så om du behåller färgen på rötterna, förbered dig på irritation och klåda.

Torr hårbotten kan vara medfödd eller förvärvad. © iStock

Mjäll är hårdare

Vad vi vanligtvis kallar mjäll är faktiskt seborisk dermatit. Ett av symptomen är peeling, vilket också är karakteristiskt för andra sjukdomar i hårbotten (se början av denna artikel).

Skalning kan vara:

diffus (över hela huvudet).

Och form av mjäll är tre.

Torka, med små vågar.

Oljig, där huden flagnar stora vågar, och de limmas i sin tur tillsammans med flingor vid folliklarnas mun. Samtidigt producerar hårbotten mycket talg, det blir snabbt fet och kliar.

Hur man väljer ett schampo för torr hårbotten

"För känslig hårbotten, välj mjuka, sulfatfria schampon", säger Elena Eliseeva, en medicinsk expert på Vichy ", till exempel, utvecklad på basis av förtvålda kokosnötoljor (dessa ingår ofta i badprodukter). Deras inverkan är den mest känsliga. "

Kompositionen bör vara lugnande ingredienser: allantoin, bisabolol, panthenol, niacinamid. De lindrar de obehagliga symptomen på hyperreaktivitet i hårbotten - klåda, irritation, rodnad. "

Om håret har blivit torrt, svagt och sprött, är behandlingen bättre att börja från hårbotten, och de splittrade ändarna bör avgörs avgörande.

Naturligtvis är många av dessa komponenter användbara, men inte i fallet när hårbotten är irriterad. Du kan återställa och närma håret med hjälp av masker och serum.

Välj shampoo enligt läget i hårbotten © iStock

Så tvätta håret med torr hårbotten

För vissa kommer dessa tips att vara uppenbara. Men sanningen är att vi ofta tvättar mitt huvud felaktigt och provocerar problem.

Tvätta huvudet tvätta hårbotten, inte håret. Så välj ett schampo enligt hårbotten.

Skum lite i dina handflator (inte på håret) och applicera skummet i hårbotten i en cirkulär rörelse.

Oroa dig inte för ditt hår: även de längsta strängarna kommer att räcka för att rengöra skummet som flyter genom det.

Håll inte schampot på håret länge, om inte annat anges på etiketten. Det är bättre att inte rengöra hårbotten, det kommer bara att torka det. Så kom ihåg den korta regeln: skummade - tvättas bort.

Förresten, balsams och masker, om de säger "lämna i 5 minuter", måste du också hålla exakt 5 minuter, inte mer.

På grund av ökad hårdhet i hårbotten blir håret också torrt. © iStock

Hårberoende mot kosmetika: myt eller sanning

På många kvinnors webbplatser och forum hävdar man att huden eller håret kan vänja sig på verktyget, och sedan slutar det fungera. Det här är inget mer än en myt, så oroa dig inte: var tredje månad behöver du inte köpa en ny hårmask.

Logiken är annorlunda. Verkan av någon formel utvecklas enligt följande: För det första en snabb ökning av positiva förändringar, då - bara en stödjande effekt. Denna algoritm beror inte på botemedlet, efter en tid kommer ditt hår att få allt som var nödvändigt för det, och wow-effekten kommer inte att ha någon annanstans att komma ifrån.

Om du vill ha konkreta resultat alltid betyder alternativ. Torka i dag håret med ett fuktgivande schampo, varannan dag - ett schampo för tjockt hår.

Varför är det nödvändigt att fuktar hårbotten

Precis som huden i ansiktet och kroppen, kan hårbotten torka ut och bli irriterad, och detta påverkar omedelbart hårets tillstånd. Vill du inte se strängar tråkiga och dumma? Ta hand om din hårbotten som det borde.

Om din hud är reaktiv och känslig, är det meningsfullt att överge schampot till förmån för böjning (tvättning med en speciell rengöringsmedel) eller använd sulfatfria formler.

Shampoo för torr hårbotten: hur man väljer

Flytande schampo verkade mer än 90 år sedan. En torr patenterad tidigare - 1903. Innan dessa innovationer tvättade vi bara våra huvuden med naturliga medel: aska, ägg, kvass, honung, täljsten, alger och andra improviserade material. Redan 1933 framkom det första icke-alkaliska hårschampot. Det var en produkt av varumärket Schwarzkopf. Initialt användes universella schampon för alla typer av hår, och sedan utvecklades de specifikt för varje: för torr, oljig, försvagad, skadad och andra. Shampoo för torr hårbotten är utformad för att inte bara rengöra smuts, döda hudceller, fett, utan också näring och fuktar huden.

definition

Torr hårbotten kan förekomma i alla åldrar. Till detta tryck:

 • mat. Torrhet kan uppstå från en obalanserad diet. God näring är en garanti för vackert hälsosamt hår. Och vice versa;
 • dåliga vanor. Tobak och alkoholism. Men inte bara. Motvilja att bära en hatt på kalla dagar gäller också för dem;
 • hormonella störningar
 • fel vård Det betyder att schampon och andra medel inte används för den önskade hårtyperna. Och elektriska apparater (strykjärn, hårtorkar) bidrar inte alls till hårets hälsa och dess skönhet.
 • hydro. Vanan att bara göra kaffe eller te istället för att ta rent vatten kan göra en dysfunktion. Mannen är 80% flytande. Därför är det nödvändigt att fylla på reserver genom att konsumera upp till två liter vatten per dag.
 • negativ miljöpåverkan. Torr luft, värme, frost bidrar till torr hårbotten.

Vi rekommenderar också att du bekantar tjärschampo i den här artikeln.

Torr hårbotten kan identifieras med sådana tecken: huvudet börjar klia, förekomma inflammerade områden, torr seborré. Hår splittras, blir skört. Det är omöjligt att göra en frisyr - utan en stor mängd lack faller det bara ifrån varandra. Om sådana tecken började dyka upp, är det dags att uppmärksamma ditt hår. För att de ska skina igen, förvirra dem runt dem med sin hälsosamma glans och skönhet, är det nödvändigt att välja rätt schampo.

Verkningsmekanism

Uppgiften för alla typer av schampon - avlägsnande av förorening. Surfaktanter hanterar detta. De är i kosmetikens sammansättning. Men i torra derma schampon ska dessa komponenter vara skonsamma.

Hårbotten och håret ska inte bara tvättas väl. Det bör fuktas och hårsäckar ska återställas. Därför bör kompositionen vara extrakt av växter, proteiner. Liksom oljor: shea, argan, ros, mandel och andra. Ofta presenterar varumärken vitaminerna A, E i schampon. Tillverkarna gör inte utan konserveringsmedel, färgämnen, silikon.

Syrabasbalansen av torra hårschampon bör ligga i intervallet 3,5 till 4,5.

Sortimentet av schampon är stort och varierat: för alla typer av hår och till varje pris. Med en trevlig lukt och helt utan det. Och allt är efterfrågan bara för att kvinnor vill ha mångfald. Prova något annat, hoppas att håret när du tillämpar nästa mirakelmedel kommer att bli frisk, vacker, felfri. Den senare är starkt beroende av närvaron av silikon i fondens sammansättning.

1. Silikon i schampon. Tillverkare lägger till denna polymer i nästan alla typer av schampon, hårbalsam. Silikoner är inte farliga i sig själv. De bildar en film på varje hår och anpassar den. Då blir håret lydigt och de är inte rädda för några naturliga förändringar. Inklusive temperaturfall, vind. Och utåt ser håret friskt och elastiskt ut. Silikonskampor tvättar också pigment från färgat hår långsammare.

Men det finns också nackdelar med användningen av kosmetika, som innefattar en ofarlig polymer i sig. Filmen tillåter inte syre, fukt i hårbotten och håret. Och som ett resultat torkar dermis ut. Klåda och peeling.

Vissa silikoner är mycket svåra att tvätta bort. Och gradvis lagring påverkar hårets tillstånd negativt. De blir livlösa, förlorar volymen.

2. Hypoallergena schampon. För att kosmetika ska klara sig tillräckligt bra med sin tvättfunktion, tillsätts sulfater till dem. Detta gör skampon skummad, men långvarig användning av produkter som innehåller dessa komponenter leder till skört hår och torrhet. Och sedan peeling, mjäll och klåda visas. Därför sättes lätt sulfater till agenterna: sulfosuccinat, kokosulfat och andra.

För torr hårbotten är det bättre att använda schampon utan sulfater. De är hypoallergena.

3. Shampoos med amineksilom. Denna ingrediens stärker håret och bidrar till och med till restaureringen. Hur fungerar det här ämnet? Det tillåter inte kollagen att härda. Detta ökar blodcirkulationen i hårbotten och hårsäckarna stärks. Huden skäller inte av, håret faller mindre ut. Detta är en typ av stimulanser - amineksil och minoxidil.

Läs mer om schampon för håravfall i detta material.

Du bör inte använda schampo, som tillkännagav den kraftfulla effekten av två stimulanser - aminexil och minoxidil. Det kommer att bli slöseri med pengar.

Förutom huvudkomponenterna för schampo för torrt hår klassificeras de fortfarande som:

Professionella har en smal specialisering och deras åtgärder syftar till att lösa ett enda problem. Sammansättningen av medel för högkvalitativa råvaror som inte ackumuleras i håret, tvättas väl och försiktigt bryr sig om torr hårbotten. Som exempel: CUTRIN Professional Lumene (Finland).

Massmarknad. Dessa är kosmetiska produkter avsedda för ett stort antal konsumenter. Deras huvudsakliga funktion är hygienisk och därför löser de inte några problem som behövs för närvarande. Det finns inga dyra aktiva beståndsdelar i kompositionen. Dessa inkluderar shampoo linjer: Shauma, Shwarzkopf och andra.

Hur man använder

Med torr hårbotten är det viktigt att välja rätt sätt att tvätta det. Därför måste du titta på förpackningen för beteckningen att schamponet är för rätt typ av hud. Det är bättre att köpa samma sak på apoteket. Det är möjligt och i en specialbutik, men var noga med att kräva ett kvalitetscertifikat.

Grundläggande regler för användning av schampon för torr hårbotten:

 • Ägare av torrt hår är det önskvärt att tvätta huvudet inte ofta. Tillräckligt en gång i veckan eller tio dagar. Ju oftare du använder schampo, ju mer hud förlorar fukt.
 • En timme före proceduren kan du göra en mask för torrt hår.
 • Vattnet ska inte vara varmare än 37 grader;
 • Om det är tufft, så är det först nödvändigt att mjukna det genom att lägga till lite drickpulver.
 • Applicera inte schampo direkt på huvudet, men gnugga det i handflatorna.
 • Skölj noggrant skummet med rent vatten och skölj sedan med avkok av medicinska örter: salvia, nässla, kamille;
 • Du kan inte ofta använda en hårtork, eftersom varm luft ytterligare förvärrar problemet.

Läs också om den fuktgivande hårmaskan här.

Dermatologer rekommenderar regelbundet byte av schampo, eftersom epidermis används och effekten av ansökan blir lägre än väntat. Därför är det möjligt att tvätta huvudet i en månad med ett annat medel för torr hårbotten, och sedan gå till din favorit.

Vanliga modeller, varumärken och tillverkare

För torr hårbotten är det bättre att använda schampon utan aggressiva ingredienser. Såsom exempelvis, som parabener, silikoner, sulfater.

Parabenfria schampon

CHI (USA). Regenererande schampo. Ingredienser: arganolja och moringa, druv- och citronekstrakter. Och även flytande silke. Efter regelbunden användning är hårbotten fuktad och håret blir silkeslätt och smidigt.

Leonor Greyl (Frankrike). Cream shampoo blomma. Detta är en terapeutisk produkt som innehåller proteiner som bildar en skyddande film från exponering för ultravioletta strålar, vind, vatten. Kamille och salvia lugna lugnet på huden. Kollagen, näring det, skyddar och ger glans till hår. Och tång kommer att fungera som ett slags hårbalsam.

Bioearth (Italien). Fuktgivande schampo för torrt och skadat hår. Sammansättningen av naturliga ingredienser: extrakt av medicinalväxter calendula, kamomill näring hårsäckarna, fuktar och återställer skadad hud. Verktyget klarar sig väl av föroreningar, blir av med dem.

Silikonfria schampon

Leonor Gray (Frankrike). Regenererande schampo för mycket torr hårbotten. Den krämiga konsistensen av produkten närmar, fuktar och regenererar huden. Som en del av många naturliga ingredienser som uppfyller deras syfte. Amaranth och hav lavendel näring huden. Silkeproteiner mjuka och skydda hår.

Vi rekommenderar också att du bekantar dig med andra franska kosmetiska produkter genom referens.

Shu Uemura Art Of Hair (Japan). Shampoo med rengöringsoljor för torrt hår. Extraktet med bitter orange och neroliolja mjukar och bibehåller hudens hydrobalans och föryngrar den. Reglering av sekret av talgkörtlarna regleras intensivt.

Sulfatfria schampon

Natura Siberica (Estland). Shampoo "Intensiv fuktgivande." Symbiosen av taiga långfisk- och vetegroddar mättar huden och håret med fukt. Pine nut oil, havtorn och macadamia nut ger keratin produktion.

Insight (Italien). Nourishing shampoo för torrt hår. Hårfolliklarna är näring med naturliga oljor: kokosnöt, mandel, ilipa. Samtidigt regleras lipidmetabolism och fukt avdunstas inte från hudytan. Torrhet i huden försvinner, tillsammans med mjäll.

Keratin Shampoos

Kreogen (Israel). Shampoo för normalt och torrt hår. Bra rent hår från föroreningar. Huvudingrediensen - keratin berikar dem med användbara ämnen.

Dabur (UAE). Nourishing shampoo för torrt och normalt hår. Kombinationen av kosmetologiska teknologier och ayurvediska traditioner lagde grunden för produktionen av denna kosmetiska. Effektiviteten av schampot ger sådana naturliga ingredienser som olivolja och mandelolja. Aloe vera upprätthåller hudbalansen.

Wunderbar (Tyskland). Fuktgivande schampo för normalt och torrt hår. Detergentets sammansättning: Växtbaserade extrakt, keratin, vitaminer, allantoin. Allantoin är ett utmärkt antiseptiskt, mjukgörande och närande medel. Han, som skapar en osynlig film på håret, skyddar dem mot effekterna av den yttre miljön.

För att förbättra och konsolidera resultatet ska shampoo användas i kombination med samma tillverkares mask.

video

rön

För regenerering av torr hårbotten, dess hälsa och glans av hår, är det nödvändigt att välja rätt schampo. De bör vara så mättade som möjligt med naturliga ingredienser och inkludera sulfater, parabener, silikoner. Att välja rätt schampo betyder inte att håret omedelbart blir frisk och huden fuktas. Du måste tvätta håret ordentligt, så sällan som möjligt för att använda elektriska apparater, såsom strykjärn, hårtork. Shampoo behöver ändras regelbundet för att hålla epidermis från att bli van vid användning. Om du noga bryr dig om torr hårbotten, kommer snart håret igen att bli en prydnad med ett hälsosamt och välskött utseende.

Läs också om schampon för oljigt hår här.

Välj det bästa schamponet för torrt hår. Märkesöversikt

Det finns ett mönster: med torrt hår i hårbotten. De är tråkiga, livlösa, benägna att tvärsnitt och bräcklighet. De saknar näring och elasticitet. Och hårbotten i sig är ofta irriterad, kliande och eventuellt torr mjäll. Situationen förvärras av användningen av felaktiga tvättmedel. Hur man väljer ett schampo för torr hårbotten?

Kolla även vår översyn av de 10 bästa schamponerna för fet hår.

Hur man väljer ett schampo för torrt och skadat hår

Ett bra torrt hårschampo ska:

 1. Innehåller läkemedelstillskott, växtextrakt och närande oljor för att återställa skadat hår.
 1. Innehåller lanolin, lecitin, proteiner eller andra liknande ingredienser som hjälper till att behålla fukt i håret.
 1. Bestäm av mild rengöring ingredienser. Det är lämpligt att undvika produkter som innehåller aggressiva ämnen och föreningar för djup rengöring. De kommer att torka håret och prova deras bräcklighet och tvärsnitt.
 1. Att innehålla ett minimum av parfymer och färgämnen är som torr hårbotten mycket känslig och svarar inte på stimuli.
 1. Ett bra schampo för torrt hår har ett lågt pH.

5 bästa schampon för torrt hår

Med oljig hårbotten kan det vara torrt och skadat hår. Men med torr hud kan fet hår inte vara, oftast är de skadade och kräver ökad näring. Men innan du börjar behandla, måste de rengöras ordentligt. Vilket schampo för torrt hår är bäst?

Smart Shampoo Clean Line nummer 3

Shampoo Clean Line för torrt hår och hårbotten är en del av en linje som heter "Smart Tools". Bryr sig om hår och hud, närnar, fuktar och ger glans.

Trots sin kostnad är denna produkt inte sämre än många dyra verktyg.

Shampoo Clean Line:

 1. Djupt närmar sig hårsaxeln och huden.
 2. Stärker hår och hårbotten.
 3. Hjälper att klara brittleness och tvärsnitt, stramar håret.

Trots de sulfater som ingår i kompositionen innehåller schampot många extrakt av användbara växter:

 • Black Mulberry
 • mylnjanki
 • daisy
 • rölleka
 • Johannesört
 • Ekträ
 • nässlor

Konsistensen av medeltäthetsschampo, skumbrunn. Färgen är transparent, ljusgrön. Väl tvättat av håret, tvättat att pipa. Doften av mulberry, lätt och diskret, evaporerar snabbt från håret. Många positiva recensioner av schampo för torrt hår och dess popularitet bestäms till stor del av det låga priset. Det är möjligt att köpa smart schampo från Pure Line till ett pris på 70 rubel för 400 ml.

Shampoo för torrt hår Dove Hair Therapy "Nourishing care"

Shampoo Dove (Dove) för torrt hår fuktar effektivt och ger tillbaka elasticitet. Sulfater är en del, men kompenseras av ultratunna oljor, som tränger djupt in i det rengörda hårets och in i huden, och gör dem inte tyngre.

Action Dove Shampoo Foderkurs:

 1. Djup närmar sig hårbotten och håret.
 2. Smoothes hårvågor, gör dem silkeslen.
 3. Skapar inte effekten av fettigt och slätt hår.
 4. Fuktar väl över hela längden, även torra tips ser väl underhållna ut.
 5. Håret trycker inte och elektrifierar inte.

Shampoo har en krämig konsistens med en pärlande glans. Lukten är lätt, kosmetisk, håller på håret är inte så lång. Former ett rikt skum, konsumtionen är mycket ekonomisk. Håret är inte trassigt även utan att använda balsam, vilket också kommer i lineupen. Med försiktighet måste du använda ägarna av tunt hår, även om schampon inte är fet, med stark fuktighet, kan de förlora volymen. Du kan köpa schampo genom att ge "Nourishing Care" till ett pris av 110 rubel per flaska på 200 ml.

Natura Siberika "Skydd och näring"

Organiskt (naturligt) schampo från Nature Siberika "Skydd och näring" för torrt hår innehåller inte parabener och silikoner. Det innehåller i grunden extrakt av cedermjölk och rosa radioler, vilket ökar hårets vitalitet, ger näring åt hela längden och bryr sig om hårbotten.

Även i schampot Natura Siberika inkluderar:

 • Siberian barberry
 • kamomill
 • Kurim te
 • Medicinsk tvålmorm
 • Havtornsolja
 • Kockolja
 • Kokosolja

Shampoo har en trevlig diskret lukt. Transparent, något rosa i färg. Vätska nog, skumar svagt. Detta beror på bristen på sulfat, du behöver vänja dig på ekologisk kosmetika. Håret tvättas väl, blir smidigt, smuligt och silkeslen. Samtidigt är de väl fuktade, de sticker inte ut och även torra spetsar blir elastiska och välskötta. Du kan köpa skydd och näringsschampo för torrt hår till ett pris av 180 rubel per flaska på 400 ml.

Foderschampo Kerastase Bain Satin 2

Professionellt schampo för torrt och skadat hår Kerastase Bain Satin 2 är ägare till många utmärkelser och bekännelser, på förpackningen är lämpliga frimärken. Också lämplig för känslig hårbotten, hår benägna att brittleness och ökad håravfall.

Shampoo innehåller ett speciellt komplex som utvecklats av L'Oreal-företaget, vilket ger glans, elasticitet, mjukhet och hälsosam utseende till varje hår.

Också närvarande i Kerastase:

Shampoo har en ganska tjock konsistens, vit färg, ogenomskinlig. Det skummar väl och tvättar håret för första gången, eftersom det innehåller sulfater. Konsumtionen är mycket ekonomisk, bara klämma några droppar pengar är nog. Lukten är parfymerad, uttalad. Kostnaden för schampo Kerastase Bain Satin 2 från 1200 rubel för 250 ml.

Herbal Essences "Kiss of the Rain"

Herbal Essences Shampoo "Rain of Rain" - en del av komplexet för torrt och skadat hår, som också innehåller en mask och balsam. Shampoo är mycket lätt, det skumar inte mycket, men trots det tvättar det håret, även i hårt eller kallt vatten. Även utan att använda balsam, är håret lätt att kamma, slät och fuktad. Lukten av schampo är söt, som påminner om vanilj och kokosnöt.

Herbal Essences shampoo innehåller:

 • Kokosnöt extrakt
 • Orchid extrakt

Tillverkaren ersatte de skadliga sulfaterna med mer godartade tvättmedel. Och detta lägger till ytterligare ett plusschampo. Sköter omsorgsfullt till hårbotten, orsakar inte irritation även på torr och känslig. Den genomsnittliga kostnaden för schampo "kyss regnet" från 180 rubel per 400 ml.

Ett lämpligt schampo för torrt och skadat hår är mindre skadligt för dem, det är mildare i hårbotten och rensar försiktigt. Men det är bäst att använda det i kombination med närande masker, balm och skyddsmedel. Då kommer resultatet inte att ta lång tid, och håret kommer att hitta mjukhet, elasticitet och glans.

Hur man väljer ett schampo för torr hårbotten

För en tjej är vackert och snyggt hår en stolthet, men torr hårbotten kan påtagligt påverka sitt utseende, såväl som deras tillstånd från insidan. När allt kommer omkring börjar hårets skönhet med hårbotten. Låt oss göra detsamma idag med detta problem och metoder för att lösa det.

Hur gör det?

 • Effekten av detta verktyg är att komponenterna i dess sammansättning inte tillåter att förlora fukt.
 • De bidrar till att minska flakningen - sålunda elimineras klåda, som är inneboende i torr hårbotten.
 • Det viktigaste - i dessa produkter finns det olika extrakt som framgångsrikt klarar av bakterier.
 • Det finns några verktyg som, förutom alla ovanstående, hjälper håret att växa kraftigt, samt ge det fräschhet.
 • Regelbunden användning av sådana schampon bidrar till en perfekt förbättring av den fysiologiska balansen och förhindrar utveckling av irritation.
 • Sådana medel för att tvätta huvudet minskar avsevärt fettinnehållet i hårbotten.

Urvalsregler

Det är värt att ägna särskild uppmärksamhet åt valet av läkemedel för att eliminera torr hårbotten. När allt kommer omkring, om du väljer ett verktyg inte för dig själv - det kan bara förvärra problemet.

 • Om du har problem med torr hårbotten, bör du leta efter en produkt märkt "För känslig hårbotten"
 • Det verktyg du väljer bör utvecklas på grundval av avkok av olika medicinska örter, oljor och ämnen som håller fukt i håret.
 • Den valda agenten ska inte ha i sin sammansättning överskott av kemiska element - dofter och färgämnen (det irriterar den redan skadade hårbotten en gång till)
 • Hårbotten ger obehag när den är torr och kliar, varför det blir mycket bra om läkemedlet kan appliceras dagligen, det vill säga välja produkter med märket "lämpligt för daglig användning"

Översikt över populära märken

 1. Smart Shampoo Clean Line nummer 3. Men inte dyrt, men mycket effektivt. Drycker hår och hårbotten; eliminerar torrhet; klarar framgångsrikt med snittiga ändar och gör håret stramare från insidan. Innehåller en tillräcklig mängd extrakt av medicinalväxter. Det är lätt att tvätta och skölja av lätt.
 1. "Kloran". Den består av sådana växtdelar som: Kinesiska pionrötter, nasturtium-extrakt. Det har också komponenter som hjälper till att bekämpa svamp och alla användbara vitaminer för hår. Hjälper till att stoppa de inflammerade delarna av hårbotten, undertrycker seborrés symptom. Plus, det hjälper aktivt hårväxten.
 1. "Emolium". Mycket framgångsrikt återfuktar huden och håret, överraskande mjukt (så mycket att det används för barn från tre månader), det har inte dofter och färgämnen alls. Kan användas varje dag.

Har visat sig framgångsrikt bekämpa för torr hårbotten, mjäll, dermatit och lyckas klara av torr seborré.

Det finns bara en nackdel - verktyget är inte så bra att skumma, det vill säga du måste använda den två gånger.

 1. Dove Hair Therapy "Nourishing Care". Även om det har sulfater i sig, neutraliseras deras effekt av en stor koncentration av oljor som tränger djupt in i håret, och det gör dem inte tyngre.

Efter användningen blir håret lydigt och fuktigt och känslan av fethet i håret skapas inte. Ganska mycket näring dermis, respektive, och läker det. Dessutom är det ekonomiskt spenderat, det är möjligt att applicera och inte använda en balsam - håret kan lätt kamma.

 1. NATURA SIBERIKA "Skydd och kraft". Innehåller inte silikoner, är slaveri. Det har cedar mjölk extrakt och rosa radiatorer - de närmar sig håret och hjälper till att ta hand om hårbotten utan skada. Kompositionen är också nöjd med sådana naturliga komponenter som burdock, kokosnöt, havtornsolja; kamillextrakt, Siberian barberry, medicinskt såpigt, kurimt.

Produkten har en mycket lätt doft. Skumning är inte så mycket, men det är värt att veta att det här är organisk kosmetika och du behöver bara vänja dig.

 1. Herbal Essences "Kiss of the Rain". Detta verktyg kommer också att hjälpa till i kampen mot detta problem. Den innehåller kokosnöt och orkidé extrakt. Utmärkt effekt och förbättrad effekt om den används med en balm och en mask av samma linje. Detta schampo kan inte utveckla irritation även på den mest övertorkade och överkänsliga hårbotten.

Lär dig hur du väljer kosmetika för torr hud. Varför är huden runt ögonen torr? Detaljer i artikeln.

Lämplig schampo för torr hårbotten och mjäll

Om du har detta problem, lider du förmodligen av mjäll.

I det här fallet kan du hjälpa ovanstående schampon, liksom verktyg som:

 • "Regulatory" schampo för torr hårbotten och mjäll Vichy Dercos. Dess aktiva ingrediens är Cohesil, vilket väsentligt ökar vidhäftningen av epidermis till håraxeln. Termiskt vatten och salicylsyra hjälper också sammanhållningen att hantera detta problem.
 • Anti-mjällmedel Phytotechnology Clear Vita ABE. Denna lösning består av en underbar, enstaka, samling vitaminer och mineraler som kallas NUTRIUM.
 • Kerium La Roche Posay. Det är en ganska mild schampo. Effekten av denna lösning är synlig omedelbart efter att ha tvättat huvudet. Och den regelbundna användningen leder gradvis till en fullständig återställning av den fysiologiska balansen. Dessutom kan det förhindra irritation.
 • Sensi Balans L'Oreal Professional. Det mjuker och närmar sig mycket bra. Verktyget hjälper också till att hantera manifestationer av klåda, brännande känsla och mjäll och hjälper dig också att minska fettet avsevärt.
 • "Soft Cleansing" Himalaya Herbals. Den huvudsakliga formeln av schampo hjälper till att förhindra flakning och därefter bli av med klåda. Detta schampo består av olika växtekstrakter som framgångsrikt klarar av bakterier. De aktiva komponenterna i detta schampo är: senap, basilika och asiatiska centella frön. Shampoo är perfekt för människor som har för mycket ökad sensualitet i hårbotten.
 • "Moisturizing scalp care" HeadShoulders. Detta schampo innehåller sådana ingredienser som inte tillåter att förlora fukt. Som ett resultat är utseendet av mjäll helt enkelt omöjligt. Dessutom kommer denna schampo definitivt hjälpa dig att bli av med ett kliande huvud. Bonusen är att håret efter applicering av denna schampo är otroligt mjuk.

Apotekshampoo:

 • Keto plus Detta schampo har bara ett par aktiva ingredienser, vilket mycket effektivt eliminerar svampen. Det här verktyget eliminerar också skalning och skabb i hårbotten.
 • Nizoral. En mycket stark lösning för att eliminera mjäll, eftersom det verkar på grund av dess förekomst, nämligen eliminerar svampen i hårbotten. Liksom andra schampon av denna typ, lindrar avskalning och klåda. Resultatet kommer att märkas efter en kort period.
 • Soultz. Det rensar perfekt hårbotten, eliminerar mjäll, hjälper sekret från talgkörtlarna att fungera normalt och ordentligt. Det vill säga det är en komplicerad handlingsschampo för att bli av med mjäll.
 • Home Institut mot mjäll med nässla. Det kallas detta för att det innehåller 15% nettlextrakt. Detta gör det möjligt för shampooet att försiktigt och försiktigt avlasta klåda, ta bort våg och justera talgkörtlarna. Detta schampo är bra, som med ett uppenbart problem, och för de vanliga förebyggande åtgärderna mot mjäll.
 • Instant Clear från L'Oreal Professionnel. Den innehåller zinkpyrithion, proteiner och vitaminer. Dessa komponenter hjälper till vid behandling av hårrötter, eliminerar svampen, och huden manifestationer kommer så småningom att elimineras.

Video: Specialist samråd

Vad kommer att hjälpa till med seborré

Shampoos för hård seborré i hårbotten baseras på dessa aktiva ingredienser:

 • ketokonazol,
 • ciklopirox,
 • selensulfid,
 • zinkpyrition,
 • medicinsk tjära och några andra.

Endast dessa komponenter kan bekämpa svampar, inflammation och kan också vara lite torra.

Farmaceutiska produkter som innehåller dessa komponenter:

 • Nizoral,
 • Perhotal,
 • Sebazon,
 • Soultz,
 • Friederm zink,
 • Tsinkon,
 • Qeluela DS,
 • Ch'ing,
 • Friderm Tar,
 • Sebuton,
 • Algopiks,
 • Elf.

Finns utan recept och säljs exklusivt på apotek.

Se hur man gör en ansiktsskrubba för torr hud hemma. Finns det vitaminer för torra händer? Svaret är här. Vad ska vara vård av torr hud hemma? Detaljer nedan.

Rätt shampoo för känslig hårbotten

Klåda, peeling, brännande - detta är en ofullständig lista över problem som människor med ökad känslighet i hårbotten står inför. I en sådan situation kan en välvalkt hårvård, som är utformad för att möta behoven hos alltför ömt och lätt sårbar hud, hjälpa till. Nu på hyllorna av butiker erbjöds en stor mängd kosmetiska produkter, inklusive allmänt publicerade, som erbjuder att lösa detta problem. Det verkar, köpa och använda, men inte så enkelt. Innan du köper schampo för känslig hårbotten är det värt att ta reda på varför problemet uppstod specifikt, vilka komponenter som ska ingå i en riktigt fungerande produkt och endast då köpas. Annars finns det en risk, i bästa fall, att inte lösa problemet, och i värsta fall - för att ytterligare förvärra det redan beklagliga tillståndet i hårbotten.

SNABB ARTIKEL NAVIGATION

Vad är känslig hud?

VIKTIGT ATT VET! Ett medel för att stärka och växa hår som används av stjärnor av showbranschen Läs mer >>>

I huvudet signalerar hårbotten en ökad sårbarhet enligt följande: utslag och inflammationer uppträder, peeling, rodnad, klåda och brännande. På håret påverkar detta tillstånd det negativa sättet, de blir torra eller oljiga, förlorar glans, delas och faller ut. Allt detta tjänar som en tillräcklig grund för att börja välja rätt schampo.

Det finns dessa extremt obehagliga symptom som påverkas av många faktorer, av vilka de vanligaste är:

 • hormonella förändringar i kroppen (inklusive graviditet);
 • för ofta kemisk färgning;
 • olämpliga vårdprodukter;
 • Termiska effekter på håret (curling, styling curling eller strykning);
 • avitaminos, klimatförändringar, stress.

I vissa fall kan den förvärvade ökade hudens sårbarhet förväxlas med en allergisk reaktion och mjäll (peeling).

Faktum är att tecknen på dessa problem är mycket lika, men det finns tecken som skiljer dem från varandra:

 • Med ökad känslighet finns avskalning i vissa delar av huvudet: de tidsmässiga och occipitala delarna och längs hårlinjens kant hålls hudpartiklarna tätt utan att falla på kläder. Skal sprider sig över huvudet och faller på kläder.
 • Allergi är ett tillfälligt fenomen, och om du inte använder kosmetiska eller andra medel som orsakade det, kommer det att försvinna utan spår om några dagar. Om klåda, peeling och bränning inte går över en lång tid, betyder det att de inte har något att göra med allergier.

Ofta föredrar de inte att uppmärksamma symptomen på överkänslighet tills problemet från en rent kosmetisk omvandlas till en medicinsk. Detta tillstånd utan nödvändig behandling leder till bildandet av sprickor och sår, alopeci (alopeci), seborré.

Därför försöker du hjälpa till med vanliga mjällmedel eller någon annan, meningslöst och till och med skadligt. Från en sådan "hjälp" är hårbotten irriterad ännu mer, mikroskador uppstår, genom vilka bakterier går in i dermis, vilket kan leda till mycket allvarliga problem.

Den verkliga fördelen vid speciell känslighet kommer endast att medföra speciellt utformade schampon baserade på hudregenererande ämnen.

Redaktionskommitté

Om du vill förbättra ditt hårs tillstånd, bör du särskilt sköta skampon som du använder.

En skrämmande figur - i 97% av schampon av kända varumärken är ämnen som förgiftar kroppen. Huvudkomponenterna, på grund av vilka alla problem på etiketterna är betecknade som natriumlaurylsulfat, natriumlauretsulfat, kokosulfat. Dessa kemikalier förstör krullarnas struktur, håret blir skört, förlorar sin elasticitet och styrka, färgen bleknar. Men det värsta är att dessa saker kommer in i levern, hjärtat, lungorna, ackumuleras i organen och kan orsaka cancer.

Vi rekommenderar dig att överge användningen av medel i vilka dessa ämnen är belägna. Nyligen utförde experter från vår redaktionsteam en analys av sulfatfria schampon, där första plats togs av medel från företaget Mulsan Cosmetic. Den enda tillverkaren av naturliga kosmetika. Alla produkter tillverkas under strikta kvalitetsstyrnings- och certifieringssystem.

Vi rekommenderar att du besöker den officiella webbutiken mulsan.ru. Om du tvivlar på din kosmetiks naturlighet, kontrollera utgångsdatumet, det ska inte överstiga ett års lagringsutrymme.

Hur man väljer?

I det här fallet behöver du medicinska eller professionella schampon märkta "för känslig hårbotten", avsedd för daglig användning och inte innehållande överdriven kemi (dofter, färgämnen). Det är bäst om schampot är vitaktigt eller transparent, med en neutral smak eller utan den.
Läkemedel beredas endast på apotek eller trichologist. Obligatoriskt samråd med en specialist innan inköp behövs av personer som har andra relaterade problem: seborré, allergier, svår inflammation, sår eller alopeci, vanliga schampon i sådana fall är definitivt inte tillräckligt.

I skönhetssalonger kan du köpa professionella produkter för känslig hudvård. De tvättar försiktigt hår, fuktar och närnar huden. Dessutom kommer det att lindra klåda, utslag och ständig känsla av täthet, och vissa är också avsedda att behandla seborré.

Om hårbotten inte är irriterad för mycket, kan du som en tillfällig åtgärd använda schampon avsedda för spädbarn.

De är gjorda med minsta mängd kemiska tillsatser och är så neutrala som möjligt, därför kommer de att göra shampooet mer bekvämt. Men för att helt eliminera problemet med deras hjälp kommer det inte att lyckas, eftersom det inte finns några medicinska komponenter i dem.

Nödvändiga och önskvärda komponenter på rätt sätt

Köpa schampo för känslig hud, du måste vara uppmärksam på tre huvudindikatorer för kvalitet: komposition, utseende och lukt. För stark lukt, omaturlig ljus färg talar om ett stort antal dofter och färgämnen på kemisk grund, vilket bör undvikas på alla sätt, detsamma gäller för ytaktiva ämnen, sulfater, förtjockningsmedel och konserveringsmedel. Det är bra om naturliga ingredienser är närvarande i kompositionen.

Utmärkt hjälp från seborré shampoo baserat på tjäran, men de kan inte användas för ofta.

Kvaliteten på drogen kommer nödvändigtvis att innehålla följande ämnen (inte nödvändigtvis alla samtidigt, men ju mer av dem, ju bättre):

 • Istället för kemisk rengöringsmedel bör komponenter vara växtbaserade kosttillskott som hjälper till att rensa håret och hårbotten, oftast - det här är kokosnöttextrakt.
 • Panthenol, återställa och upprätthålla en normal fuktbalans,
  extrakt av pepparmynta och lavendel, lindrande irritation och klåda.
 • Ämnen som bidrar till återställandet av normal blodcirkulation och avlägsnande av dermis hudvågor av dermis som härrör från desquamation är pyroktanolamin och Ps 21.
 • Oljor och extrakt av växter mjukgöring, skyddar och lindrar klåda och inflammation: aloe vera och shea, calofillum, tea tree, jojoba, macadamia.
 • Glycerin - mjukar och regenererar huden.

Gör det själv

Om du inte hittar rätt lösning, och salongprocedurer och medicinska preparat är för dyra eller inte hjälper, kan du förbereda ett helt naturligt schampo med egna händer. Ofta är det mycket effektivt, särskilt om hårbotten är uttömd med kemiska medel och behöver näring och fuktighet. En annan fördel med hemterapi är att produkten inte får några kemikalier eller komponenter som orsakar allergisk reaktion.

Här är några av de enklaste och mest effektiva recepten:

Med kamomillapotek

Lämplig för hår av vilken typ som helst, lindra irritation och klåda, lugna och läka små sår och sprickor. Det tar ungefär 50 gram torkade kamomillblommor (2 matskedar med glid), 250 ml vatten, salviaolja, rosmarin, tea tree, cederträ, 1.h. sked av ricinolja, 50 gram flytande glycerinsaft.

 • Kamille brygga kokande vatten, linda och lämna i en halvtimme.
 • Förbered oljeblandningen, blanda två droppar (inte mer, det är bekvämt att använda en vanlig pipett) av eteriska oljor med ricinolja.
 • Blanda blandningen med tvål och kamomill, skaka väl.

Shampoo är färdig att användas omedelbart, och dess rester kan lagras i kylskåp i upp till 14 dagar, använd varannan dag.

Från rågbröd och kefir

Det närmar hårbotten, eliminerar peeling. Endast två ingredienser krävs: bröd från rågmjöl - 100 gr., Kefir med högsta fettinnehåll som du kan hitta - 100 ml.

Blöt brödet i kefir och låt det stå i två timmar vid rumstemperatur, varefter allt är väl blandat i en bländare tills det är smidigt. Förvara ett sådant schampo är inte önskvärt.

Gelatin för känslig hårbotten och torrt hår

Återställer, närmar, fuktar, lindrar obehag. Krävs: 1 msk. l. torr gelatin, 1 timme. l. naturlig äppelcidervinäger, 2 droppar jasminolja (kan ersättas med rosmarin) och salvia, 70 ml vatten.

 • Gelatin häll vatten och låt till svälla i ca 40-50 minuter.
 • Sila den svullna gelatin och blanda med ättika och oljor.

Detta schampo är inte lagrat, kräver mycket noggrann sköljning.

Red Clay Shampoo

Idealisk för behandling av känslig hårbotten, mjukar, eliminerar bränning, klåda och täthet. Obligatorisk: 2 msk. skedar av röd lera, vatten så mycket att blandningen når konsistensen av gräddfil, 2 droppar rosmarin (jasmin) och salvia. Efter användning skölj håret med surgjort vatten med citronsaft eller äppelcidervinäger.

Hemmagjorda schampon verkar på den känsliga hårbotten på det mest fördelaktiga sättet, men det finns några nyanser i användningen: För att blandningen ska fungera i full kraft borde den hållas på håret i minst ca 10 minuter, inte mindre.

Som ett resultat blir håret starkt, hårbotten blir mer hälsosam, klåda, skalning, rodnad och inflammation försvinner, vilket helt och hållet motiverar tiden att förbereda hemmet.

Rekommendationer för vård och skydd

 • Bland produkter som är avsedda att ta hand om hår bör de inte vara djupa rengöringsprodukter som innehåller syror, alkohol, zink, sulfater eller slipmedel, de är för aggressiva och kan vara mycket skadliga.
 • Det är inte önskvärt att stilla håret med apparater som värmer upp under arbetet (järn, krusjärn, hårtork vid maximal temperatur) och en kam av plast eller annat naturligt material, det är bäst att ta ett trä.
 • Lättnad eller färgning av håret med ammoniakfärgat färgämne är ett förbjudet förfarande för skadad eller för känslig hårbotten.
 • En hatt på kall vinter eller varm sommar skyddar ditt hår mot skador och miljöens skadliga effekter.
 • Vanligtvis kommer ett bra resultat från besökande skönhetssalonger, som har utvecklat hela professionella program för att återfuka och återställa huden. Rehabiliteringskomplexet innehåller vanligtvis olika masker, starka speciella preparat och till och med massage (till exempel shiatsu).
 • Om problemet inte är en dag, och lättnad, trots alla ansträngningar, inte kommer, kan bara en tricholog hjälpa, som kommer att ta reda på orsaken till problemet, föreskriva en behandling, inklusive vitaminterapi, regenereringsprocedurer, speciella medel för att tvätta håret, liksom en diet, exklusive kryddiga, feta, röka produkter, rödjuice och alkohol.

Köpa schampo för känslig hårbotten, du borde inte blint lita på recensioner på Internet eller råd från vänner och bekanta: Det som passar en person kanske inte är lämplig för en annan och bara förvärrar situationen.

Det finns bara några få allmänna rekommendationer: Innan du köper, kontrollera lukt, färg, märkning och sammansättning av schamponet, glöm inte att testa om allergier omedelbart före användning och byt inte kosmetiska ofta, särskilt om den tidigare passar dig, måste du vänja dig vid varje nytt schampo igen. Korrekt utvalt läkemedel hjälper dig att lösa problemet och återigen njuta av hårets hälsa och skönhet.

Shampoo för känslig hårbotten

På hyllorna i en hel del hårvårdsprodukter. På flaskorna finns det inskrifter som visar effekterna för normal, fet, torr och färgad, lovar att återställa skadat hår, volym och återställa strukturen hos försvagade lockar. Med detta sägs mycket lite om hårbotten, även om ditt hårs utseende kommer att bero på hennes välbefinnande.

En person med känslig hårbotten är väl medveten om att användningen av misslyckat valt schampo kan orsaka torrhet, klåda och fläckning av huden.

Det här är en väldigt obehaglig känsla och det värsta av allt kan problemet bli kroniskt.

Funktioner av medel

Vi kommer inte att prata om sådana problem som hud, eksem eller psoriasis. Även utan dessa sjukdomar kan huvudets hud vara känslig. Du kan självklart köpa skräpschampo, men det leder inte alltid till det önskade resultatet, ibland maskerar symtomen helt enkelt en stund och återkommer med hämnd.

Läs mer om medel för känslig hårbotten, du lär dig från videon.

Enligt rekommendationerna från kosmetologer och kundrecensioner, så mycket som möjligt naturliga schampon, som inte innehåller några överflödiga ingredienser, är lämpliga för problem hårbotten.

Komponenter som sulfater, bensonater, propylen och silikoner kan vara irriterande och orsaka obehag. Därför måste du välja det mest neutrala läkemedlet, djupt rengörande schampo, vilket skulle kombinera högkvaliteten hos en blandning av naturliga fuktgivande ingredienser, lugnande växtekstrakter och eteriska oljor. Effekten av ett bra schampo för känslig hårbotten bör vara så att den samtidigt tvättar håret, lämnar dem rena och glänsande och lugnar hårbotten, vilket gör det avslappnat och fuktat.

"Bonacure" av Schwarzkopf

Professionella frisörer rekommenderar ofta sina kunder att i detta fall försöka shampoo "Bonacure BC Scalp Therapy Sensitive Soothe Shampoo" från Schwarzkopf, vilket kostar cirka 600 rubel för 200 ml.

Enligt tillverkarens löfte är rengöringen av detta verktyg beror på socker, aloextrakt och specialutvalda ingredienser.

Shampoo bör lugna irriterad hud på huvudet, stärka dess naturliga skyddsfunktioner och förhindra återirritation. Parallellt är det utformat för att bevara hårets naturliga elasticitet, stödja sin inre struktur.

9 schampon för torr hårbotten

Fuktgivande och vitaliserande, med vitaminer, oljor och mineraler från Döda havet

Creamshampoo med bambuxtrakt från Leonor Greyl

Mjukt schampo är lämpligt för alla typer av hår, speciellt för de som är benägna att torka. De aktiva ingredienserna - bambuxtrakt, vitamin B och silkeproteiner - ger näring, förstärkning och upplösning av håret. Omedelbart efter tvättning blir håret slät, som efter en mask.

Moroccanoil Moisturizing Shampoo

Shampoo har en söt, igenkännbar doft, som alla Moroccanoil-produkter. Arganolja i kompositionen är väl lämpad för torrt hår och delade ändar. Shampoo är mycket koncentrerad, liksom alla andra märkesprodukter, så det måste spädas ut med vatten - ett förhållande av 1: 1 är tillräckligt. Trots det faktum att verktyget effektivt tvättar håret, gör det inte dem mattade.

Paul Mitchell fuktgivande schampo

Shampoo har en trevlig tonic och kylning effekt på grund av extrakt av mynta och lavendel. De förbättrar blodcirkulationen och bekämpar mikroorganismer som orsakar mjäll och klåda. Tillsammans med dem inkluderade kompositionen australiensisk tea tree oil, som har antiinflammatoriska och lugnande effekter.

L'Occitane Regenerating Shampoo

Mjukt och doftande schampo ingår i linjen "Aromakologiya", där alla produkter utvecklas på basis av de essentiella oljorna från växter från Provence. Shampoo är en tjock genomskinlig gel som när den blandas med vatten bildar ett rikt skum. Komplexet av lugnande och toniska oljor tillsammans med vitamin B5 fuktar hårbotten och håret själv.

Davines lugnande schampo

Huvudingrediensen i detta schampo är den fytoceutiska komponenten, erhållen från blåbär och rik på polyfenoler och sockerarter med uttalade antiinflammatoriska egenskaper. Tillsammans med den, har den essentiella oljan av patchouli en lugnande effekt på den känsliga hårbotten.

Anti-mjällschampo från Deora Cosmetics

Dead Sea mineralskampo med aktiva antiinflammatoriska och antibakteriella ingredienser, speciellt med myrtlextrakt, en av de mest effektiva i kampen mot mjäll och peeling, samt med zinkpyrition från seborré och en mängd olika fuktighetsgivande ingredienser. Ett utmärkt alternativ för samtidig fuktgivande hår och återställande av hårbotten.

Santa Maria Novella Lavendel Shampoo

Sulfatfri schampo för känslig hårbotten har en lavendel i ingredienslistan som har antiinflammatorisk och lugnande effekt. Också ingår i produkten en ingrediens som härstammar från olivolja - det släpper ut håret och tar bort statisk.

Vichy lugnande schampo

Ph-neutral shampoo, som omedelbart lugnar irriterad hud, kommer i två format med lite olika ingredienser och texturer - för normalt och fet, liksom för torrt hår. Verktyget är baserat på extremt mjuk formel utan sulfater, parabener, färgämnen och silikoner. De aktiva ingredienserna är dual-action-molekylen [SENSIRINE] och panthenol utvecklad av Vichy.

Personligt schampo från Eliokap

Detta schampo är en individuellt utvald cocktail baserad på phyto-essenser. Ampuller tillsätts till den beredda rengöringsbasen baserat på proteiner, mjölksyra och eteriska oljor. Alla essenser kan kombineras med varandra, till exempel att fuktas och mot förlust eller bara från torr hårbotten.Nästa Artikel
Vitaminer som påverkar hårväxt och hälsa