Shampoo för torra hårändar


Alla har en viss typ av hår. Den vanligaste är den blandade versionen, när håret är oljigt vid rötterna och torkar, splittras vid spetsarna. Hur man väljer ett schampo för torrt hår för att bli av med fet hårbotten, torrt hår och tvärsnitt av hår?

Kombinerade hårtyper

Kombinerade hårtyper är vanligast bland ägarna av långa och medelstora krullar. Det finns flera orsaker till utseendet på torra strängar och splittrade ändar:

 • Metaboliska störningar, hormonell obalans;
 • Felaktig kost, överflöd av alltför feta livsmedel i kosten.
 • Exponering för miljöfaktorer, till exempel torr stadsluft och hårt klorat kranvatten;
 • Brist på mineraler och vitaminer;
 • Använd hårtork, strykning och hår styling;
 • Felaktigt valt schampo.

Shampoo är det viktigaste sättet för hårvård. Huvudfunktionen är att rengöra hårbotten och håret från föroreningar. Den moderna kosmetologins industri erbjuder schampon som inte bara lyckas klara av sin huvuduppgift, utan också utföra behandling och vård av vissa typer av hår. Efter att ha applicerat många schampon, återfår håret sin naturliga glans, det blir fuktad och näring över hela längden. Men bli inte involverad i sulfat schampon, eftersom de så småningom kan förstöra håret, leda dem till trötthet och till och med förlust. Att välja rätt schampo för den kombinerade typen av hår är det bäst att kontakta en tricholog.

Shampoo för torra delade ändar

Shampoos för torra splittrade ändar bör vara naturliga, fri från skadliga kemiska tillsatser. Det finns flera alternativ som du bör vara uppmärksam på innan du köper ett hårmedel:

 • Shampoo bör inte innehålla parabener, sulfater och silikon;
 • Fondernas sammansättning måste omfatta eteriska oljor och näringsämnen.
 • Sammansättningen av schampon bör innehålla bioter eller panthenol för att återställa metabolismen och mjukna torra hårsträngar.
 • Det är värt att köpa schampo, som bara är positiva recensioner på Internet.

Vissa tjejer har ett mycket atypiskt problem - inte bara torra strängar, utan också hårrödor. Mycket ofta leder torr hårbotten till irritation och seborré, vilket då är svårt att bota. Vad kan man använda shampoo för torra hårrötter?

För att bli av med hårda rötter måste du först förstå vad problemet är. Hårrötterna och hårbotten kan vara torra med täta blekning, kemisk perm, användning av en hårtork samt felaktigt valda schampo.

Shampoo för torrt hår är lämpligt för denna typ av hår, det bör innehålla ceramider, lecitiner, vitamin B, samt växtekstrakter av kamille och eteriska oljor. På flaskan måste skrivas att verktyget underlättar kamning. Många tjejer råder en halvtimme innan du tvättar huvudet för att göra hemlagad närande hårmask. Efter att ha tvättat håret med schampo är det nödvändigt att applicera en näringsrik balsam på håret.

Shampoo för feta hårrötter

När håret är oljigt vid rötterna, kan ökad utsöndring av hårbotten dölja strängarnas nuvarande tillstånd. Håret är torrt, uttorkat och glänsande rötter talar inte om hårets hälsa. Därför bör du, förutom ett lämpligt rengöringsschampo, välja en fuktighetsgivande balsam och en närande mask av samma serie. Om en tjej har oljiga hårrötter och torra ändar, kan schamponet inte väljas med märket "för oljigt hår", det kommer bara att förvärra situationen. Det finns många specialiserade serier av naturliga schampon och hårvårdsprodukter för denna typ av hår.

För att justera hårbotten i hårbotten måste du först ändra kosten, lägga till fler grönsaker och frukter, eliminera fet och rökt, drick minst 2 liter vatten om dagen, färga inte håret och inte tillåtet. spara även i tid från effekterna av en hårtork.

Medan du tvättar håret, oljigt vid rötterna och torkar på spetsarna, bör större uppmärksamhet ägnas åt hårbotten. Rengör hårbotten och håret hela längden genom att försöka att inte tvätta hårets ändar, för att undvika exponering för tvättmedel.

Det rekommenderas att tvätta håret högst tre gånger i veckan, tvättvattnet ska vara kallt eller rumstemperatur. Om du använder varmt vatten för att tvätta håret, kan du provocera snabbare arbete i hårbotten i hårbotten.

Du bör inte tvätta håret två gånger för att undvika det hårda arbetet i hårbotten. En speciell osynlig skyddsfilm, som bildas på håret efter den första tvätten, tvättas av under den andra användningen av schampon.

Håret efter användning av tvättmedel ska sköljas ordentligt med kallt vatten. Vissa tjejer rekommenderar dig att tillsätta äppelcidervinäger till ditt hår.

Torra och delade ändar är bättre att trimma en gång i månaden i frisörsalongen.

Shampoo för fet hår och torra tips måste vara färglösa och innehålla ytaktiva medel, som vid shampooing skapar en speciell film som reglerar hårbotten i hårbotten.

För att undvika mjäll vid rötterna när du använder schampo för fet hår måste surhetsnivån på diskmedel vara neutral, annars kommer det höga alkaliinnehållet att torka ut hårbotten och hårrötterna.

Många tjejer konstaterar att håret, efter korrekt användning av ett välvalgt schampo, förblir rent längre, det finns pomp och volym från rötterna.

Vissa tjejer vägrar professionella schampon till förmån för ett hemlagat hårmedel. Var och en kan göra ett sådant schampo hemma. Du måste ta två liter vatten vid rumstemperatur och blanda dem med en matsked torr senapspulver. Efter det, skölj håret ordentligt, massera hårbotten i minst fem minuter, skölj sedan och skölj. Hårbotten blir lugnare, talgkörtlarna är anpassade, håret är mindre ofta smittat och senapsschampot hjälper till att bli av med mjäll.

11 effektiva schampon för torra ändar av hår: vi väljer den bästa produkten!

Överdriven torrhet av håret, speciellt vid tipsen, är för närvarande ett utbrett problem.

Dess främsta orsaker är ofta stressiga situationer, dålig kvalitet näring och dåliga vanor, liksom missbruk av termiska enheter, i synnerhet en hårtork, strykning och curling.

För att få håret tillbaka till det normala och ge det ett attraktivt utseende, är det nödvändigt att förse den med kompetent vård med hjälp av speciella masker, balm, oljor och schampon.

Tänk på vilka egenskaper som ska ha högkvalitativa schampon, utformade för att tillgodose behoven av denna typ.

Hur man väljer ett schampo för torrt hår?

Curls med torra och bräckliga tips behöver delikat vård, så för rengöring bör du välja mjuka schampon som inte innehåller aggressiva sulfater.

En mycket viktig roll spelas av en balanserad komposition baserad på säkra växtbaserade ingredienser.

Ett högkvalitativt och effektivt schampo som är utformat för att lösa problemet med sådant hår borde helst klara tre viktiga uppgifter - att fukta krullarna längs hela längden, mätta de ömtåliga och överdriven tipsen med värdefulla näringsämnen och fästa även fläckiga flingor.

För att inte misstas i ditt val bör du överväga flera viktiga funktioner.

 1. Tvätta grunden för detta medel måste absolut inte vara aggressiv.
 2. Det bör innehålla naturliga närande oljor - till exempel macadamia, shea, mandel eller argan.
 3. Produkten måste innehålla effektiva fuktighetsgivare - aloextrakt, glycerin eller panthenol.
 4. Sammansättningen av schampon bör inkludera keratin, liksom silke, ris eller äggprotein - dessa komponenter förstärker krullarnas struktur perfekt.
 5. Naturliga silikoner som finns i produktens sammansättning ger lås med tillförlitligt skydd mot aggressiva miljöpåverkan, underlättar kamning och styling och ger också en hälsosam glans.

Förutom sammansättningen av schampon är det också viktigt att vara uppmärksam på ph-nivån, som i detta fall bör vara låg - från 2,5 till 3,5.

Med användbara rekommendationer i behandlingen av torrt hår, läs här.

De mest pålitliga professionella verktygen

Professionella schampon används ofta i skönhetssalonger, men de är idealiska för hemmabruk - det viktigaste är att välja eget alternativ.

I sammansättningen av sådana produkter finns en högre koncentration av tvättmedel i jämförelse med massmarknaden. Dessutom är de rika på naturliga oljor, proteiner, vitaminer och andra värdefulla komponenter som har en uttalad helande och regenererande effekt.

Tänk på de mest effektiva alternativen som rekommenderas för användning med ökad torrhet av krullarnas tips.

Kerastase Bain Satin 2 Irisome Nutritive - det här är den verkliga frälsningen för torrt hår, vilket kännetecknas av hög känslighet.

Detta schampo ger en mjuk, skonsam rengöring, restaurering och djup näring av varje hår på grund av glukos, naturliga proteiner och lipider.

Efter appliceringen skyddas locken på ett tillförlitligt sätt från negativa yttre faktorer. Dessutom omvandlas de, blir färska, smidiga och välskötta.

Ungerska företaget Kallos Cosmetics erbjuder ett mildt schampo med en krämig konsistens, som är utformad för att lösa problemet med torrhet och brittleness i ändarna av lock.

Detta verktyg är rikt på B-vitaminer och aktiva växtbaserade ingredienser som förbättrar varje hårs struktur väsentligt.

Resultatet - perfekt fuktad, elastisk och glänsande lockar.

Naturlig formel Så rik schampo - intensivt fuktgivande shea schampo.

Detta professionella verktyg kompletteras med extrakt av honung och propolis, som är kända för sina utmärkta näringsegenskaper.

Som ett resultat av användningen är varje krull fullständigt uppdaterad och ger en trevlig elasticitet.

Att välja högkvalitativa apotek och massmarknadsprodukter

Apotekshampo är specialprodukter som är rika på naturliga ingredienser och ger en helande effekt. Vi rekommenderar att du uppmärksammar följande alternativ.

Lugnande schampo Vichy Dercos Ultra Lugnande torrt hår - ett effektivt verktyg som inte innehåller sulfater. Den är baserad på panthenol, glycerin och sensin, som har en underbar närande och fuktgivande effekt.

Krauterhof Nettle på grundval av växtkomponenten stimulerar effektivt cellulär metabolism, stärker hårsäckar och återställer och återfuktar överdriven tips.

Klorane Schampo med Mango Smör innehåller mangosmör, som har en gynnsam effekt på strukturen av lockar - återställer den skadade områden, och normalisera hydro lipid balans.

Strängar stärktes avsevärt och torrhet och brott av ändarna försvinner.

Bland de tillgängliga schamponerna från massmarknadskategorin hittar du också anständiga alternativ:

Gliss Kur Intensiv återvinning innehåller i sin sammansättning den tredubbla formeln av flytande keratiner, vilket bidrar till att restaurera krullarnas struktur genom att fylla sina skadade områden.

Joanna Argan Oil Hair Shampoo är ett effektivt och billigt botemedel baserat på arganolja och silkeproteiner.

Som ett resultat av användningen blir håret glänsande och elastiskt längs hela längden.

Ett annat viktigt inslag i detta schampo - skydd mot ultravioletta strålar.

Hemlagade recept

Inte mindre effektiv produkt kan beredas oberoende. Vi erbjuder de bästa recepten.

 1. Från en banan. För att förbereda detta schampo är nödvändigt skalade mogen banan blandat med uppvispat ägg äggula, sedan lägga till olja - oliv, mandel eller kardborre. Alla ingredienser rör sig tills den är jämn.
 2. Baserat på honung och olivolja. Detta verktyg kommer att kräva mild baby schampo, 4 matskedar honung och olivolja, samt 1 tesked doftande tea tree olja. Blanda alla ingredienser, använd som vanligt schampo.

Hur man använder

Om du har torra hårändar är det rekommenderat att applicera schampo två gånger i veckan i en till tre månader. Sedan, efter en månads paus, kan behandlingstiden om nödvändigt upprepas.

Vill du alltid vara vacker? Köp sedan högkvalitativ färg utan ammoniak och njut av dina lås med masker. Frisyren kommer att vara ljus, och håret kommer att behålla sin ömhet länge.

Användbar video

Hela sanningen om schampo, eller hur man väljer ett bra hårschampo:

8 bästa schampon för torrt hår

Torrt hår får otillräcklig näring och skydd, de är tråkiga, spröda, splittrade vid tipsen. Detta beror både på hårfödda egenskaper hos hårbotten (svag aktivitet hos talgkörtlarna) och som ett resultat av färgning, användning av tång och andra kosmetiska procedurer. Men vi skyndar oss att glädjas - håren som är försedda med kompetent och försiktig vård är sällan torra. Och grunden för sådan vård - naturligtvis det bästa schampot för torrt hår.

Kriterier för att välja bästa shampoo för torrt hår

Huvuduppgiften för ett torrt slags schampo är att fukta håret och hårbotten och skydda det från att torka ut. Därför kolla in det:

 • icke-aggressiv tvättbas, exempelvis på basis av glukosider (Coco Glucoside, Lauril Glucoside, etc.) och glutamater (TEA Cocoyl Glutamat, etc.);
 • fuktgivande och närande tillsatser: panthenol, glycerin, sojabönnsglycin, aloe vera-extrakt, sheasmör, macadamia, argan, mandel, etc.
 • stärkande ingredienser: keratin, silke, vete och risprotein.
 • silikoner. De skyddar inte bara håret från extern exponering utan ger också sken och lätt kamning. Men när den används i samband med en närande mask eller balsam, kan silikonen i schampot redan vara överflödig.

Experter noterar att schampon med lågt pH är bäst för torrt hår: från 2,5 till 3,5, men tyvärr tillverkare sällan visar denna egenskap på sina produkter.

Bra hårhårshampoo tillverkare

För att lösa problemen med torrt hår arbetar en hel rad skönhetsindustrin. Goda produkter finns på butikshyllan (Dove, Elseve), inom avdelningarna för professionell kosmetika (Estel, Kapous, Loreal Professionel) och apotek (Klorane, Vichy, Alerana). Priset bestämmer samtidigt inte allt: ett gott fuktgivande schampo kan köpas för 100 rubel.

Under de senaste åren har inhemska tillverkare framgångsrikt konkurrerat med utländska varumärken. Anständiga produkter för torrt hår erbjuds av Natura Siberica, Organic Shop, Planeta Organica, Love2 Mix Organic, liksom den vitryska frågan Belita-Vitex. I allmänhet rekommenderar Expert priser att när du väljer ett schampo mot torrt hår, var uppmärksam på produktens sammansättning, och inte på "främjandet" av varumärket.

Topp shampoo för torrt hår - TOP-8

"Price Expert", efter att ha undersökt kompositionerna av olika schampon för torrt hår och recensioner av dem, valde flera produkter som var värd vår uppmärksamhet.

Namn på schampo

Ungefärligt pris, gnidning.

Hur man väljer ett schampo för torrt och skadat hår?

Ägare av torra lockar har mycket bryr sig om hårvård, eftersom De bryter och splittrar, ständigt elektrifiering. Det enda pluset är att de inte behöver tvättas dagligen. Men de kräver stor omsorg.

Vårdfunktioner

För en början är det värt att se till att en kvinna i verkligheten har detta problem. Det manifesteras som ett resultat av vissa faktorer: störning av talgkörtlarna på grund av felaktig vård och näring, effekterna av yttre faktorer i form av stress, frekvent användning av hårtork, sätt att lägga, gå utan hatt i frost.

Oftast har en kvinna en kombination: feta trådar från rötterna med torra tips.

Helt torra krullar har följande egenskaper:

 • När du rengör svansen blir den tunn.
 • stark elektrifiering efter repning
 • riklig förlust, frekvent mjäll;
 • delade ändar;
 • när det skiner från rötterna är det inte synligt att lysa;
 • omöjligt läggande utan starka klämmor;
 • långt hår är rent.

Om för de flesta tecken håret kan hänföras till torr, bör de följas av korrekt vård, vilket skiljer sig från det vanliga.

Villkor för vård:

 1. Tvätta håret varje 2-3 dagar eller då det blir smutsigt. Håll en vecka otvättat huvud borde inte vara, för problemet kommer bara att förvärras. Ackumulerande partiklar av lack, damm ger upphov till problem med talgkörtlarna. Å andra sidan rekommenderar trikologer inte att tvätta så ofta som alkali i schamponet torkar håret ännu mer. Hur är det? Det finns en lösning: du måste köpa en bra schampo och använda en balsam.
 2. Det bör torkas naturligt, du kan använda en hårtork, men bara i kylflödet. Kombinering av våta lockar kan inte bara efter torkning.
 3. Var noga med att använda oljor innan du tvättar håret. Det räcker att applicera dem i 10-15 minuter, gnugga in i rötterna, täcka huvudet med en påse och handduk, skölj sedan med varmt vatten och schampo. Det är värt att göra oljemaskor varje vecka. De appliceras bara på våta strängar i 40-50 minuter, varefter de tvättas bort med speciella medel. Du kan använda kokosnöt, olivolja. Tillåt att lägga till dem i schampot.
 4. Efter tvättning använd en speciell balsam. Det är önskvärt att förvärva medel inte två i en, men separat, men av ett varumärke.
 5. Skydd från vädret - vind, stark sol, regn och frost - ska alltid vara. Undvik att ignorera hattar.
 6. Täta frisyrer, hårtorkar och strykjärn är inte för torra lockar. De behöver inte för mycket stress, eftersom hårsäckarna är svaga och deras svansar och flätor gör dem ännu mer skada.

Om så önskas kan frisyrer och styling ske, men inte oftare än en gång i veckan. När man skapar frisyrer är det önskvärt att använda träkam, vax och skum med D-panthenol, vilket ger skydd. Använd inte för borstning av massageborstar.

Granskning av de bästa vårdschamponerna

För närvarande är det inte en stor sak att köpa ett bra schampo. Valet är stort, du kan köpa det både i en kosmetisk butik och på ett apotek. Det vet inte nödvändigtvis det höga priset, det är inte en indikator på kvalitet. Du kan välja ett lämpligt alternativ även för 100-150 rubel.

De mest populära sådana välkända företag som Elseve, Loreal Professionel, Klorane, Kapous, Dove, Estel, Vichy, Alerana. Värda alternativ erbjuds och inhemska producenter - Organic Shop, Natura Siberica, produkter från det vitryska företaget Belita-Vitex är efterfrågade. I vilket fall som helst bör inte kostnaden och marknadsföringen av varumärket uppmärksammas och produktens sammansättning.

I allmänhet är enligt följande följande typer av schampon mest efterfrågade:

 1. Vichy Dercos - ger näring och återställer strukturen hos mycket torrt hår, kan köpas på apoteket, eftersom produkten anses terapeutisk. Kan appliceras dagligen. Priset börjar från 700 rubel.
 2. Professionell Estel CUREX VOLUME-schampo är lämplig för täta tvättar, återställer, ger volym och ljusstyrka, accelererar tillväxten. Kostnad - från 400 rubel.
 3. Natura Siberica innehåller inte skadliga föroreningar och silikon, skyddar och närmar sig rötterna. Priset börjar från 300 rubel.
 4. Ett billigt men effektivt alternativ - ORGANISK SHOP EGGultra - speciellt skapad för att ta hand om tunt och styggt hår. Säljs i apotekskedjan, priset är ca 140 rubel.
 5. Dove Repair Therapy är lämplig för torra och skadade trådar, vilket gör att du kan återställa dem. Priset varierar från 180 rubel beroende på affären.
 6. L'OREAL Intense Reparation speciellt för torra krullar är av hög kvalitet, skyddar mot de negativa effekterna av miljön. Det är ganska dyrt, från 600 rubel.
 7. Budgetalternativ - ShineNutrition Blesk och Nutrition från vitryska tillverkare kan köpas för 180 rubel. Hjälper försvagat hår.
 8. Det välkända företaget Clean Line erbjuder en serie schampon som fuktar och närmar hårbotten. Produkter som är tillgängliga för de flesta - priset på 80 rubel.
 9. Naturliga schampon Alloton, innehåller inte natriumlaurylsulfat, bara växtbaserade produkter med vitaminer och antioxidanter.

Urvalsregler

Det är viktigt att köpa kvalitetsschampo för vård. Först och främst bör det vara lämpligt för en viss typ av hår. Medel för torra strängar måste innehålla vissa ingredienser - oljor, fuktgivande tillsatser och mängden ytaktiva ämnen - minimeras.

Vilka komponenter ska innehålla

Om du väljer verktyget bör du noggrant läsa dess sammansättning, följande komponenter bör finnas i listan över komponenter:

 1. Rengöringsmedel, huvudsakligen sulfater:
 • Natriumlaurylsulfat;
 • TEM Laureth Sulfate;
 • Ammonium Laureth Sulfat;
 • TEA Layril Sulfate;
 • Ammoniumlaurylsulfat;
 • Natrium Lauret Sulfat.

Det är nödvändigt att uppmärksamma avsaknaden av ammonium i kompositionen, som är avsedd för vård av fet hår.

 1. Oljor (Olja) som ger skydd mot tunt och skadat hår. Till exempel, cyklometon eller dimetikon.
 2. Panthenol, glycin, bioten - återställ vattenbalansen, lugna huden och mjuka strängarna.
 3. Lecitin, vax, keratin eller propylenglykol är proteinkomponenterna som är ansvariga för att återställa hårstrukturen.
 4. Näringsrika och stramande kosttillskott. Extrakt av oljor, vitaminer.

Enligt experter, det bästa valet för torrt hår - schampo med PH upp till 3,5 enheter.

Hur ska håret fungera

Ett bra verktyg ska lösa flera problem på en gång:

 • Att rengöra hårbotten och håret från förorening
 • Återställ hårstruktur;
 • Att näring och fuktar hela längden, från rot till spets.

Efter tvättning blir håret lydigt, levande och glänsande.

Shampoo för torra ändar av hår - reglerna för valet

Vård av torra hårändar kräver avsevärda skrov. Speciellt när det gäller betydande längd eller krökning. Dessutom går detta problem i regel ihop med andra - brittlighet och tvärsnitt. Därför ställde vi oss en fråga: vilken typ av schampo för torra hårändar är bäst lämpade för kvinnor som lever i Ryska federationens klimatzon?

Tyvärr är torra hårspetsar bland ägarna av alla typer av hårbotten. Särskilda problem ger håret oljigt vid rötterna och torkar på spetsarna. Hur man hanterar sådana, och vilken typ av vårdprodukter att välja i det här fallet?

Först och främst måste du bestämma om schampo. De är olika. Du kan prova något från den professionella serien. Det viktigaste är att fokusera på typen av hårbotten (det vill säga om håret är fet på rötterna, kan du inte ta schampo för torr). Eftersom fel urval hotar allvarliga hudproblem.

När du väljer ett schampo är det lämpligt att noggrant undersöka etiketten, i synnerhet tvättmedelsammansättningen. Experter rekommenderar att man undviker sådana komponenter:

 • Aggressiva tensider - SLS, ALS (Sydium Lauryl sulfat och Ammonium Laurilsulfat). Deras plats kan tas av SLES - mindre aggressiva anjoniska tensider.
 • parabener;
 • BHT-cancerframkallande (butylat hydroxitoluen);
 • TEA, DEA med ammoniakkomponent;
 • Formaldehyd.

Välj inte heller 2 i 1 produkter (schampo + balsam). Eftersom åtgärden av dessa medel är motsatt, det vill säga när de används samtidigt motverkar de.

Tips: för mig själv gjorde jag en liten lista med schampon för torra och delade ändar och för djup näring / återhämtning.

Vårt urval av torra hårschampon

Jag hoppas att du lyckas välja bland dem som är lämpliga för dig själv:

 1. Franskt märke "Green Mama", schampo "Biolaminering";
 2. Ryska "EcoLab" för svagt och splittrande hår;
 3. American "LANZA" HairRepairProteinPlusShampoo med ett proteinkomplex;
 4. Tyska Schwarzkopf Gliss Kur "Renovering av hår" med OMEGAPLEX-tekniken;
 5. Japanska "Shiseido Tsubaki Shampoo";
 6. Ryska Kapous Professional Magic Keratin;
 7. Franska PhytoPhytokeratine Regenerating Shampoo

Alla dessa vårdprodukter har mycket bra recensioner, men ligger i olika priskategorier.

Har plockat upp schampo för torra hårspetsar, glöm inte om balm, oljor och närande maskor. Om du inte är lat för att störa dig själv - du kan göra en mask av användbara produkter: oljor, honung, ägg, avkok av örter (massuppskrifter på Internet). Även om den moderna industrin erbjuder ett stort utbud av färdiga alternativ.

Oljor och masker appliceras i torra ändar efter att ha tvättats på huvudet, lämnat för att absorbera under en tillräckligt lång tidsperiod (från 20 minuter) och tvättas sedan av med varmt vatten. Sådana förfaranden bör utföras minst 1 gång per vecka.

Om du har torra hårändringar, kommer inte schampo och andra vårdprodukter och korrigerande medel att spara med den intensiva användningen av strykjärn, tang, stylister. Därför bestämde sig en gång för att kämpa för skönhet och hälsa hos håret - minimera de yttre skadliga effekterna på dem.

Låt ditt hår bara tacka dig och du ser alltid fantastisk ut!

9 bästa schampon för torrt hår

Egenskaper i rankningen

Torrt, livlöst hår är ett problem för många tjejer. De blir så på grund av den ogynnsamma miljön, användningen av produkter av dålig kvalitet eller olika hälsoproblem. Skönhetsindustrin erbjuder många förfaranden för att återställa och stärka krullarna. Men experter rekommenderar att du börjar försöka välja rätt skötselprodukter för ditt hår, och bara sedan tillgripa olika salongtjänster.

Shampoo - vårdprodukt, utan vilken ingen kan göra. Dess huvuduppgift är att rengöra håret från smuts. Men nu är det sällsynt att hitta en produkt som endast utför den här funktionen. Oftast lägger tillverkarna speciella ingredienser som tillåter schampon att ha mycket olika effekter: återfuktar, närnar, lägger till, mättar färg, återställer struktur etc. Det finns många alternativ, men inte alla har en positiv effekt på lockar.

Endast högkvalitativa schampon som inte innehåller skadliga ingredienser kan verkligen bli av med problem med hår. Den vanligaste av dessa är torrhet och brittleness. För att bekämpa sådana obehagliga fenomen finns det ett antal specialverktyg. De kan produceras i olika länder, har olika kostnader etc. Men det finns egenskaper som är värda att ägna stor uppmärksamhet åt innan de köper:

 • Komponenterna i kompositionen måste vara ofarliga. De säkraste produkterna anses vara utan parabener, sulfater och silikoner;
 • Närvaron av oljor och andra fuktgivande tillsatser krävs;
 • Positiva kundrecensioner kommer att påpeka de mest effektiva schamponerna;
 • Ge företräde för produkter som innehåller panthenol eller bioter. De återställer vattenbalans och mjuknar strängar;
 • Köp endast produkter från pålitliga tillverkare - det här garanterar produkter av hög kvalitet.

Vi valde de bästa effektiva schamponerna enligt köpare och specialister.

De bästa billiga torra hårschamponerna

3 Elseve Luxury 6 Oljor

Den populära tillverkaren av kosmetika L`oreal är ett närande komplex av 6 oljor Elseve, speciellt konstruerat för torrt och sprött hår. De viktigaste fördelarna med verktyget - djup näring och ger otroligt glans. Kompositionen innehåller unika komponenter: lotus, solros, kamille, rosolja etc. Tack vare dem har schampon en aktiv effekt på lockar, vilket gör dem friska och vackra. Den har en genomsnittlig tjocklek och en trevlig lukt. Effekten känns redan efter den första sköljningen - håret är omedelbart mjukt, inte mattat och fuktat, som efter en mask. Volymen 250 ml räcker för en månad för daglig användning.

 • utjämningseffekt;
 • ger mjukhet och silkiness;
 • ger lätt kamning
 • oljetextur;
 • trevliga känslor efter användning;
 • bra recensioner
 • stora skum
 • lågt pris;
 • konsumeras långsamt.
 • icke-naturlig komposition;
 • efter ett tag upphör att agera.

2 GARNIER Botanisk Legendary Olive

GARNIER torrt skadat hårschampo är en ny produkt av 2017. För ett så litet intervall har verktyget redan lyckats vinna många flickars kärlek. De markerar slät hår efter användning, diskret lätt doft och bekväm applicering. Förpackningen är gjord på ett sådant sätt att schampot används till sista droppen. Skum väl, rensar snabbt föroreningar. Tillverkaren har utvecklat en speciell formel som ger sken, mjukhet och skönhet att krulla. "Legendary Olive" ger super lätt kamning efter första användningen. Konsistensen betyder mer fet, vilket är väldigt trevligt att känna vid applicering.

 • gör inte tyngre;
 • håret blir genast mjuk och silkeslen
 • stor glans;
 • tätt tätt skum;
 • bra pris;
 • mycket lätt att kamma;
 • tvättar snabbt
 • bekväm dispenser.

1 Natura Siberica Tuva

Natura Siberica Tuva shampoo är speciellt konstruerad för torrt och sprött hår. Dess sammansättning är berikad med honung, mjölk, extrakt av gran, bergsaska, karväv, etc. Deras åtgärd riktar sig till djup näring av skadat hår och ger dem ett hälsosamt utseende. Förpackning med en bekväm dispenser tillverkas, den har en volym på 400 ml, vilket är tillräckligt för flera månader av daglig användning. Shampooen skumar väl, tvättar snabbt ditt huvud och det garanterar långsam förbrukning. Den ser vit ut med en behaglig doft och tjock konsistens. Efter att ha använt produkten är krullarna mjuka för beröring och lätt att kamma.

 • bra pris;
 • konsumeras långsamt
 • rensar försiktigt håret
 • har en närande effekt
 • positiv återkoppling efter användning
 • trevlig naturlig lukt;
 • användbara ingredienser i kompositionen.

De bästa torra hårschamponerna i den genomsnittliga priskategorin

3 OLLIN Professional Megapolis

Professionell hårvård är möjlig även hemma tack vare Megapolis shampoo från OLLIN Professional. Den är gjord på basis av en unik komponent - svart risoljaxtrakt. Ger den mest försiktiga vården, för innehåller inte sulfater och parabener. Håller effekt efter keratinrätning under lång tid. Perfekt för daglig användning. Spolas snabbt även de mest förorenade krullarna, men gör dem inte tyngre. Den har antioxidantegenskaper, gör håret smidig och mjuk. Den har en aktiv regenererande effekt på hela längden.

 • innehåller inte parabener och sulfater;
 • den mest skonsamma rensningen;
 • professionell vård hemma;
 • klarar sig väl med sin uppgift;
 • välsmakande lukt;
 • känslig hydratisering
 • väger inte ner.
 • svårt att tvätta tjockt hår
 • snabbt konsumeras.

2 Londa Professional Deep Moisture

Den främsta fördelen med shampoo från Londa Professional är mycket intensiv fuktgivande. Penetrerar in i hårstrukturen, det mjukar och mjukar dem längs hela längden. Redan under spolning känner kunderna omvandlingen av sina lockar. Finns i en elegant flaska med flip-top lock och en bekväm dispenser. Den har en ganska flytande konsistens av en genomskinlig vit nyans. Bland komponenterna finns ett mango-extrakt och naturlig honung. De hjälper till att göra håret hanterbart och ger den enklaste kamma. Regelbunden användning ger utmärkt resultat - sken, hälsosamt utseende, bli av med matthet och mjukhet längs hela längden. Har positiv feedback från kunderna.

 • djup fuktgivande
 • snabb effekt;
 • Tysk kvalitet;
 • har ett bekvämt skydd
 • lätt diskret doft;
 • mjukar perfekt
 • bra recensioner.
 • många silikoner i kompositionen.

1 ESTEL Otium Unique

ESTEL företaget i många år producerar en rad professionella schampon Otium. Under den här tiden har många kunder redan lyckats älska de verktyg som inte bara klarar av olika problem, utan också är relativt billiga. En framträdande representant för linjen är Otium Unique shampoo. Det är utformat för att normalisera arbetet med talgkörtlarna i hårbotten, liksom fuktar torrt hår. Innehåller kalamavärande extrakt, vilket har en fördelaktig effekt på hudens lipidbalans. Förpackningen är utrustad med den mest praktiska dispensern, vilket inte kräver mycket tryck. Volymen är 250 ml, varar i genomsnitt 1,5 månader. Det har en kumulativ effekt från applikationer - efter en tid blir låsningarna vid rötterna mindre feta och resten av längden är mindre torr.

 • fuktgivande och mjukgör torrt hår;
 • elegant förpackning;
 • professionell vård;
 • bästa pris;
 • den mest praktiska dispensern;
 • kämpa mot fett vid rötterna.
 • inte alla tycker om lukten;
 • inte perfekt komposition.

Bästa Premium Dry Hair Shampoos

3 Kerastase Nutritive Bain Satin 2

En av företrädarna för regenereringslinjen Kerastase, Nutritive Bain Satin 2 shampoo syftar till intensiv näring av försvagade lås. Det skumar väl, har en gelkonsistens med en trevlig salonglukt. Djupt närmar och fuktar torrt sprött hår, gör dem mjuka. En viktig fördel är mycket långsam förbrukning. För att tvätta även långa lockar måste du ansöka lite pengar. Det skummar väl och rensar snabbt upp. Finns i volymer på 250 ml. Ett paket varar mer än sex månader. Lämplig för känslig hud, orsakar inte klåda och irritation. Efter några veckor med konstant användning elimineras splittrade ändar.

 • berövar inte volymen;
 • eliminerar splittrade ändar;
 • fyller med näringsämnen
 • återställer det försvagade håret;
 • återfuktar;
 • tillräckligt länge.
 • kan elektrifiera hår
 • inte lämplig för alla
 • mycket högt pris.

2 L'Oreal Professionnel Nutrifier Glycerol + Coco Oil

Linjen Nutrifier framträdde nyligen hos tillverkaren L'Oreal Professionnel. Alla medel som ingår där är utformade för intensivvård för skört och torrt hår. Nutrifier Glycerol + Coco Oil Shampoo är lämplig för daglig skadestyrning. I sina recensioner noterar kvinnliga kunder följande fördelar med produkten över de andra: det gör det inte tyngre, strukturen överensstämmer med hela längden, skyddar den från att torka ut, mjukas omedelbart, etc. Kompositionen utan silikon ger försiktig försiktighet mot försvagade lås. Samtidigt skummer den väl och rensar snabbt. Den har ett behagligt blommigt arom och optimal textur. Efter applicering finns det lätthet och jämnhet i håret, vilket också är otroligt glänsande. Efter några veckor stoppar Nutrifier utfallet och eliminerar splittrade ändar.

 • innehåller inte silikoner;
 • bryr sig helt om håret;
 • strider torrhet;
 • näringspåverkan
 • mycket trevlig arom;
 • skyddar mot torrhet;
 • bra recensioner.

1 Vichy Dercos Anti-mjäll Dry Hair

Tillverkare av professionell kosmetika Vichy utmärkt rykte bland köpare runt om i världen. Dercos torra hårschampo skapas av ett unikt recept speciellt för den mest aktiva påverkan på spröda livlösa krölar. Verktyget kan kallas terapeutiskt, eftersom det bekämpar mjäll och torr hårbotten och eliminerar också klåda. Vichy Dercos levererar professionell kvalitetsvård och skiner och skiner till skadat hår. Efter flera användningsområden blir de mjuka, silkeslen och får gradvis en hälsosam utseende. En viktig fördel med schampo - den fullständiga frånvaron av sulfater och parabener. Påverkar djupt på strukturen. Rekommenderas för användning 2-3 gånger i veckan.

 • säker sammansättning;
 • hög effektivitet;
 • bra recensioner
 • medicinska egenskaper;
 • hjälper till att återställa livslöst hår;
 • fuktar och närmar
 • ger den mest försiktiga vården.

7 bästa schampon för torrt hår

Hållare av torrt hår är mer benägna att möta ett stort antal problem. Brist på fukt orsakar skador på hårstrukturen, brott, splittringstips och förlust av glans. Sådant hår ser ofta ut tråkigt, otrevligt och livlöst. För att lösa alla dessa problem kan väl vald shampoo för torrt hår.

Efter att ha granskat vårt betyg baserat på kundrecensioner kommer du att lära dig vilka schampon i denna kategori som är värd att betraktas som bästa.

Vilket företag ska välja shampoo för torrt hår

Medel för att tvätta torkat och skadat hår finns i nästan alla märken, men enligt konsumenter presenteras de bästa produkterna inom följande varumärken:

CUTRIN Professional

Linjen av professionella hårvårdsprodukter från den finska tillverkaren Lumene. Ett kännetecken hos produkter som tillverkas under detta varumärke tar hänsyn till klimatets påverkan på krillens tillstånd.

Alla produkter är tillverkade i Finland, ett land nära väderförhållandena för Ryssland, vilket innebär att de är perfekta för våra kunder. Dessutom innehåller produkterna inte mineralolja, parabener och ämnen som orsakar allergier.

Garnier

Varumärket är medlem i den internationella kosmetikanställningen L'Oreal. Det tillhör massmarknadskategorin. Ett kännetecken för varumärket - frisläppandet av vårdande kosmetika, som kombinerar den senaste utvecklingen av forskare, naturliga ingredienser och låg kostnad.

Goldwell

Hårprodukter skapade av professionella frisörer. Produkter med samma namn på det tyska kosmetikföretaget, den officiella distributören i Ryssland är företaget av sångaren Lima Vaikule. Tillverkaren är beroende av effektiva verktyg som är utformade för att lösa olika problem i håret och hårbotten.

Chocolatte

Varumärket för det inhemska bolaget "Aromacik", som specialiserat sig på produktion av organisk kosmetika. Produkterna tillverkas på grundval av utvecklingen av den ryska vetenskapsakademins Novosibirsk-gren uteslutande av naturliga komponenter. En särskiljande egenskap av alla medel i linjen är låg kostnad.

Belita-Vitex

Produkterna från den mest berömda vitryska kosmetiska oro behöver inte introduceras. Syntes av natur och vetenskap, råmaterial av bättre kvalitet, ett omfattande komplex av egna forsknings- och testlaboratorier gör det möjligt för företaget att producera effektiva verktyg till överkomliga priser.

Kosmetika från direktförsäljningsföretaget Avon Products, allmänt känt i vårt land och i världen. Företaget erbjuder kunderna dekorativa och omtänksamma kosmetika av hög kvalitet, vilket kombinerar låg kostnad och hög effektivitet.

Toppschampon för torrt hår: utvärderingskriterier

Efter noggrann granskning av kundrecensioner har vi sammanställt en lista över de bästa schamponerna för torrt hår, med hänsyn till flera faktorer:

 • Kompositionens användbarhet - finns ingredienser bland ingredienserna som kan förbättra hår och hårbotten.
 • Tvättningskvaliteter - hur bra gör produkten sin huvuduppgift
 • Fuktighetsgivande och närande egenskaper - torrt hår som ingen annan behöver fuktmättnad;
 • Möjligheten till biverkningar i form av allergiska reaktioner eller intolerans
 • Användarvänlighet - där flaskan är schampo, om det finns en dispenser;
 • Priskategori av produkten;
 • Arom betyder.

De bästa professionella schamponerna för torrt hår

Salons kosmetika är skapad för yrkesverksamma inom skönhetsindustrin, trichologer, stylister och frisörer. Sådana verktyg präglas av hög effektivitet, kvalitet och tillgänglighet endast i specialutbud.

Sådant schampo produceras i både vanliga volymer hos den genomsnittliga köparen och i stora flaskor med en volym av 1 liter eller mer. Priskategori för denna typ av medel ligger över genomsnittet.

Cutrin Premium fuktschampo - Cutrin Premium fuktgivande schampo

Även om injektionsflaskan betyder och det indikeras att det är konstruerat för färgat hår är shampoo en fuktgivande typ, vilket betyder att den är perfekt för ägare av torrt hår.

Produktfördelar:

 • Produkten har en tjock konsistens och är ekonomiskt förbrukad;
 • har en neutral smak;
 • bildar en stor mängd skum;
 • tvättar hårt håret utan att tömma dem;
 • kompositionen innehåller hyaluronsyra - den mest effektiva av alla kända fuktgivare;
 • verktyget har ett UV-filter, förhindrar skadliga effekter av solljus, skyddar färgat hår från förlust av färg och "brinner ut";
 • kuver hår, minskar brott
 • närmar sig tipsen;
 • lämplig för känslig hårbotten;
 • injektionsflaskan med en praktisk dispenser.

nackdelar:

 • svårt att hitta i offline-butiker.

Enligt de flesta användare som har använt detta schampo har verktyget en kumulativ effekt, vilket innebär att håret ser bättre ut vid varje bruk.

Goldwell Dualsenses Rich Reparation Cream Shampoo - Goldwell Reparera Shampoo Cream för torrt och skadat hår

Verktyget är speciellt konstruerat för torrt hår, vilket kräver restaurering och näring. Tillverkad i Tyskland.

Produktfördelar:

 • Shampoo koncentrerad, har en krämig konsistens, konsumeras ekonomiskt;
 • har söt "godis" arom;
 • bildar tjockt och starkt skum;
 • det tvättas lätt av;
 • noggrant, men tvättar noga håret, lämnar ingen torrhet;
 • löser helt enkelt problemet med lätt förvirrad hår - fuktar och närnar dem
 • tappar inte hårbotten
 • schampo är innesluten i en flaska som öppnas med en finger rörelse;
 • har en dispenser.

nackdelar:

 • säljs endast i skönhetssalonger.

I de flesta av recensionerna noterar kunderna att efter skamponering krävs ingen balsam eller balsam, krullarna ser skina, mjuka och friska ut.

Bästa budget hårda schampon

Kosmetika för massförbrukning (den så kallade massmarknadskategorin) är den mest tillgängliga. Dessa medel är enklaste att köpa, de är inte bara representerade i de flesta kosmetiska butiker, utan även i stormarknader. Eftersom den här kategorin är den mest populära, är den i vårt betyg representerad av flera produkter samtidigt.

Garnier Ultra Doux Shampoo "Nutrition and Smoothness" med kakao och kokosnötoljor för torrt och orubbligt hår

fördelar:

 • verktyget har en medeltjocklek konsistens, det är enkelt fördelat och tvättat
 • schampo ger mycket skum, på grund av vilket det är ekonomiskt spenderat;
 • Som del av inga silikoner och parabener finns det naturliga oljor;
 • har en trevlig söt doft av kokosnöt och choklad, som kvarstår på håret efter användning av produkten;
 • rensar försiktigt utan att torka ut strängarna;
 • gör kamningen enklare
 • fyller den skadliga hårets porösa struktur, näring och näring
 • ger glans.

nackdelar:

 • shampoo gör håret tyngre, gör dem tätare och därför måste du tvätta huvudet oftare än vanligt;
 • i vissa fall kliande hårbotten efter användning.

Sammantaget är kundens återkoppling på denna produkt positiv. Konsumenter noterar uppfyllandet av löften från tillverkaren, en trevlig arom och låg kostnad.

Belita-Viteks Hårvård - neutralt schampo för normalt och något torrt hår

Produktfördelar:

 • volymen av en flaska i 1000 ml;
 • Närvaron av pumpdispenser;
 • det skumar väl
 • tvättar hårt håret utan att lämna torrhet;
 • normaliserar ph-hårbotten, lugnar klåda, lämpar sig för känslig hud;
 • mättar och närnar håret, medan de inte gör dem tyngre;
 • D-panthenol och veteproteiner är närvarande.

nackdelar:

 • serien är dåligt representerad i butikerna.

De flesta köpare noterar sjampens mjuk rengörande egenskaper som sin främsta fördel.

Timotei Precious Oils - Timotei Precious Oils Shampoo

Produktfördelar:

 • komposition utan färgämnen och parabener;
 • Bland de aktiva ingredienserna finns argan, kokosnöt och söt mandelolja, jasmin-extrakt;
 • trevlig söt doft;
 • flaska med dispenser;
 • schampo bildar mycket skum;
 • tvättar hårt håret, vilket gör det smidigt och fuktat
 • kräver inte användning av balsam eller balsam efter användning.

nackdelar:

 • verktyget har en ganska flytande konsistens, så förbrukar sig snabbt.

I allmänhet noterar kunderna effektiviteten hos schamponet som ett fuktgivande och närande medel för torrt och sprött hår.

Avon Advance Techniques Shampoo "BB Secret of Perfection 10-i-1"

Produktfördelar:

 • betyder försiktigt rensar håret, gör det smuligt och silkesligt;
 • gör håret mer tätt och tungt, fyller den skadade porösa strukturen;
 • ger synlig glans och jämnhet;
 • gör kamningen enklare
 • Den har en trevlig arom.

nackdelar:

 • Med tanke på hårets uppenbara kraft och viktning måste du tvätta huvudet oftare än vanligt.
 • Även om verktyget tillhör massmarknadskategorin kan det endast köpas via en företrädare för företag.

De flesta av dem som testat noterar också den vackra förpackningen av produkten, som ser dyra och snygg ut.

Bästa organiska torra hårschampo

Organiska kosmetika är vägran att använda vid framställning av skadliga kemiska föreningar, aggressiva tvättmedel baser, silikoner, parabener, färgämnen och konserveringsmedel.

Huvudingredienserna här är naturliga oljor, växtextrakt och avkok av örter. Det är anmärkningsvärt att prisnivån för inhemsk ekologisk kosmetika inte överstiger kostnaden för produkter i massmarknadskategorin.

ChocoLatte mousse för att tvätta håret "Creamy"

Produktfördelar:

 • ovanligt tjock luftkonsistens - gelmousse;
 • Den söta doften av vaniljglass;
 • endast naturlig sammansättning (vegetabilisk tvättbas, havsalt, växtekstrakter, mjölkpulver, D-pantenol, 7 oljor, propolis och vax);
 • det skumar väl
 • tvättar hårt håret;
 • lämplig för tvättning av oljeblandningar och masker, sköljt med vatten lätt;
 • fuktar hår och hårbotten.

nackdelar:

 • förbrukar sig snabbt
 • Det säljs i nätbutiker, i offline-butiker är dåligt representerade.

I allmänhet är kundernas feedback på denna produkt endast positiv. Konsumenter noterar sina omsorgskvaliteter, naturlighet och hypoallergenicitet.

Vad shampoo för torrt hår att köpa

När du väljer hårrengöring är det bäst att gå vidare med följande tips:

1. Om torrhet är det enda problemet med lockar, kan du lita på lämpligt schampo från massmarknadskategorin;

2. Om håret inte bara är torrt, utan också ett antal andra problem, bör du vara uppmärksam på effektiv professionell kosmetika eller hämta en uppsättning produkter i ekologiska märken.Nästa Artikel
Mumiyo tabletter i hårschampo: regler för användning, recensioner och effektivitet