10 huvudtyper av schampon - översikt och egenskaper


Det första schampot dök upp lite mer än 100 år sedan och tjejerna från den tiden behövde inte välja sin form eller bestämma sin hårtyp. Men tiderna har förändrats, och idag raderar hyllor med ett sortiment av verktyg. Vad är hårschampo och vad är varje sorts särdrag?

Healing Shampoos

Medicinska schampon är utformade för att behandla hår och hårbotten. Oftast är det mjäll, olika typer av seboré, versicolor, alopeci. Säljs på apotek.

Vilka åtgärder kan få rättsmedel:

 • antifungal
 • antiinflammatorisk
 • peeling
 • stärka
 • närande
 • stimulerande

Beroende på produkttyp kan det innehålla både naturliga komponenter (björktjära, svavel) och kemiska (ketokonazol, zinkpyrition). Medicin för håravfall och för behandling av alopeci kan innehålla vitaminer, växtextrakt, extrakt och ämnen som stimulerar uppkomsten av hårsäckar. Det är svårt att hitta ett sådant schampo på egen hand, så det är bäst att gå till en tricholog.

Shampoo för fet hår

Huvudproblemet med fetttypen är ökad greasyhet. Håret förlorar snabbt volymen, ser smutsigt ut och hänger orörda istappar. Shampoo för fet hår ska rengöra dem bra, ta bort överflödigt fett och normalisera sin produktion. Därför innehåller den en stor mängd tvättmedelskomponenter, oftast ganska aggressiva.

Ibland innehåller den antibakteriella ingredienser som förhindrar mjäll. I sådana produkter finns det få näringsämnen, fuktighetsgivare.

Shampoo för torrt hår

Shampoo för torrt hår - det motsatta sättet för fet hår. Den har fuktgivande, närande ingredienser. Innehåller minsta mängd tvättmedel. Uppgiften för sådana medel att noga rengöra håret från föroreningar och samtidigt fylla det med fukt. Liknande betyder mer tungt. Ofta finns det i oljens sammansättning: persika, olivolja, kokosnöt, amla. Men ledarna i moisturizing är Sheasmör och kakao.

Ägare av torrt hår bör föredra produkter där PH-nivån inte överstiger 3. Det är också bättre att välja ett schampo utan färgämnen och aggressiva tensider.

Vad mer kan vara i kompositionen:

Shampoo för normalt hår

Hans huvuduppgift är att städa håret från smuts. Det innehåller inga aktiva ingredienser med fuktgivande, närande eller avfettande effekt. Men samtidigt väljs antal och sammansättning av tvättmedelskomponenterna på ett sådant sätt att de inte överdriver håret och inte bidrar till saltningen.

Torka schampo

Med torrt hårschampo kan du snabbt uppdatera ditt hår utan att tillgripa klassisk tvätt. Oftast i form av en pulver spray för sprayning. De är gjorda på basis av talk eller stärkelse, parfymer läggs till. Lätt att använda, du måste spruta på rötterna, massage och kam. Pulvret kommer att absorbera överflödigt fett och skapa effekten av rent hår.

Kommer att spara när det inte finns tid eller en person är sjuk och kan inte tvätta sitt hår. Men du borde inte få bäras med sådan hjälp hela tiden, eftersom ackumuleringen av mikrober i hårbotten kan leda till obehagliga konsekvenser.

färgande schampo

Avser en mild färgmetod, eftersom det inte skadar håret och låter dig ändra färg eller ge mättnad och ljusstyrka till den befintliga. Kan användas som färg och appliceras tätt eller används som ett konventionellt rengöringsmedel. Du bör inte tvätta håret med schampo i duschen, det är bättre att göra det i bäckenet eller i handfatet. Var noga med att använda handskar. Trots det faktum att verktyget inte är applicerat på persistent, färgar det perfekt huden och händerna.

Mjällschampo

Förvirra inte vårdschampon med läkemedel från apoteket. Schampon som säljs i butiker klarar inte alltid mjäll och de är inte lika effektiva, men det hindrar dem inte från att vara så populära och efterfrågan.

Vad kan vara i kompositionen:

 • Björk tjära
 • Zinkpyrition
 • Extrakt och växtekstrakter

Anti-mjäll schampo är ganska grov, så du borde inte använda dem hela tiden. Speciellt om håret är torrt och skadat. Om problemet inte löser sig inom 3 veckor är det bäst att kontakta ett apotek för ett botemedel.

Shampoo och balsam 2 i 1

Samtidigt rensar håret och bryr sig om dem. Underlättar kamning, fyller med fukt och ger mjukhet. Händer för olika typer av hår. Ett bekvämt alternativ som inte kräver extra kostnader och tid. Men många kvinnor säger att individuellt fungerar verktygen mycket bättre.

Naturligt schampo utan sulfater

Naturliga sulfatfria hårschampon innehåller inte aggressiva skumrenare som moderna kvinnor är skrämmad med. De innehåller också det minsta antalet dofter, färgämnen och kemikalier. Dessa schampon rensar försiktigt håret, torka inte dem.

Perfekt för torrt hår typ och normalt, men ägarna av fett kanske inte är nöjda med dem. Eftersom mjukmedelskomponenterna inte kan rengöras noggrant med överflödig fet sekretion. Dessutom ger de flesta sulfatfria produkterna inte rikligt skum. Ekologiska schampon innehåller en stor mängd naturliga ingredienser och ett minimum av konserveringsmedel.

Shampoo för att ge volymen (för fint hår)

Detta schampo gör inte håren tjockare, men täcker dem med en grov film, på grund av vilken frisyren förvärvar ytterligare volym. Vid efterföljande tvättning tvättas beläggningen av. Du kan ofta höra uppfattningen att med regelbunden användning av medel för hårdförhållandena försämras. Faktum är att effekten uppnås på grund av polymererna som ingår i schamponet och silikonen avsatta på hårets yta. Och de har en kumulativ effekt och gör frisyr utan den volymen. Därför bör du inte använda dessa verktyg hela tiden.

Hår shampoos mycket och deras åtgärder beror på uppgiften. Därför är det viktigt att inte bara förstå medel, men också för att kunna identifiera din hårtyp och problemet korrekt. Om du inte hittar rätt vård och sortimentet av bubblor i badrummet kommer snart till affären, är det klokt att kontakta experterna.

Shampoo för alla hårtyper

En av de viktigaste patenterade komponenterna som utgör capon är det unika ABIL® Soft AF 300-komplexet, utvecklat av en tysk tillverkare som utvecklar och implementerar modern teknik inom kosmetologi. Tack vare den här mycket effektiva substansen kan du enkelt kamma både vått och torrt hår, vilket efter att ha applicerat shampooet blir mjukt och silkeslitet.

ANTIL® HS 60 är ett patenterat komplex som utvecklats av en tysk tillverkare. Ger rik skumbildning. Bibehåller en optimal fuktnivå och förhindrar torr hårbotten.

Laurylpolyglykosid är en ny komponent som används på marknaden. Laurylpolyglykosid, syntetiserad från majsekstrakt och kokosnötolja, ger ett tjockt, rikt och stabilt skum. Perfekt för känslig hud.

Aloe Vera Barbadensis främjar sund hårväxt, förbättrar sin struktur, ger volym, silkiness och glans. Det tränger djupt in i hårstrukturen, perfekt fuktgivande och återställer skadat hår och torkade ändar.

Beskrivning av schampon

Den mest "naturliga" schampon

Hur man väljer schampo

Det är mycket viktigt att välja rätt schampo. Det felaktiga valet kan trots allt leda till problem med hår och hårbotten. Tro inte på reklam eller följ exemplen på flickvänner: samma shampoo kan agera olika på olika människors hår. Efter att ha läst den här artikeln får du all nödvändig information om hur du väljer ett schampo.

Professionellt schampo

Många konsumenter hoppas kunna lösa sina hårproblem med hjälp av schampo, få professionella schampo för stora pengar. Men vad köper de verkligen? Efter att ha läst den här artikeln kommer du att lära dig vad som säljs i frisör under sken av professionella schampon, huruvida professionellt schampo borde vara dyrt, huruvida professionellt schampo kan främja hårväxt och mycket intressant information om sådana schampon.

Fast shampoo

Förutom att många kosmetiska produkter främst främjas via Internet har ganska många myter om solid schampo och mycket motstridiga uppgifter publicerats. Och vad är ännu mer intressant, försök att debunk de befintliga myterna leder till framväxten av nya...

Ekologiskt schampo

Man tror att organiska schampon, dessa schampon är i första hand mycket användbara, som inte skadar håret och hårbotten och innehåller många användbara och naturliga ingredienser. Men faktum är att begreppet "organiskt" och "naturligt" inte är identiskt.

Japanska schampon

En person söker alltid efter något nytt, en sådan önskan hjälper mänskligheten att utvecklas och gå vidare. Marknadsförare anser att denna funktion är en av de viktigaste beteendefaktorerna. Vill ha något radikalt nytt när det gäller schampo - snälla, schampo från Japan. Men situationen är faktiskt något annorlunda...

Hår Shampoo

Den eviga och sålunda orealistiska drömmen är att tvätta håret med schampo och lösa alla problem som är förknippade med dem från en matt utseende till skallighet. I synnerhet förväntar många att "närma" sitt hår med schampo. Men är det möjligt att närvara håret i princip och kan skaffa schampo för närande hår

Shampoo mot håravfall

Att stoppa håravfall genom att helt enkelt använda ett speciellt schampo är drömmen om miljontals människor som står inför detta problem. Marknadsförare vet också detta, så fler och fler olika schampon mot håravfall verkar i kombination med andra medel och separat. Ska jag köpa dem? Hitta nu...

Mjällschampo

Flodschampbehandling kan faktiskt vara effektiv. Det viktigaste är att köpa en äkta skumdämpande schampo. För att hjälpa dig i detta är denna publikation avsedd. Dessutom kommer du att lära dig hur mjäll förekommer, vad är kompositionen för medicinsk schampo och hur du ska använda ett sådant schampo för aldrig att se de ökända vita flingorna på håret och axlarna.

Hästschampo för människor

Hästar tjänar människor i mer än tusen år. Men mer och mer är fler och fler människor direkt intresserade av hästens man, eller snarare i vad det tvättas med - hästschampo. Av en eller annan anledning börjar fler och fler människor tänka att hästschampo är bättre för människor än vanligt. Helt få kvinnor har givit sig till dessa knep och är ännu mer redo att ansluta sig till antalet användare av hästschampo. Men rusar inte till slutsatser och går till djuraffären. Den här artikeln hjälper dig att förstå och göra ditt val och inte åläggas av någon.

Shampoo hår

Hur man ger volymen till håret - denna fråga ställs av miljontals kvinnor och en hel del män. Många av dem försöker lösa detta problem med hjälp av schampon för volym. Men hur handlar han? Är det säkert för hår? Kan jag använda schampo för hårvolymen regelbundet? I den här artikeln hittar du svar på dessa och många andra frågor relaterade till rätt val och kompetent användning av detta schampo.

Kosmetiska mjällschampo

Kosmetiska mjäll skampon är så kallade. Effekten av användningen av sådana mjällschampo är kosmetisk, tillfällig. Så länge du använder den. Men varför då existerar dessa schampon oftast i butikerna? Hur handlar de? Kan jag vänja mig? Är det värt att köpa sådana schampon? Och vilken typ av schampo hjälper till mjäll.

Vardags schampo

Använd schampon för varje dag människor med hår benägna att fett. Tyvärr, för många människor, brukar den frekventa användningen av schampo och daglig användning av schampo samma sak. Men är det verkligen? Hur reagerar hår och hårbotten på daglig shampooing? Vilka schampon kan egentligen användas ofta? Varför folk började tvätta håret oftare.

Typer av schampon

Nu på marknaden finns det ett brett utbud av schampo och kosmetiska dagligen kampanj kommer med fler och fler nya typer eller namn och beskrivningar av schampo för att locka människor är att deras produkter. Endast kunskap om funktionerna i hår, hårbotten och typer av schampo kan hjälpa till att välja rätt produkt som passar för varje hår.

 • schampo
 • medicinerad schampo
 • 2 i 1 schampo
 • SAS
 • kosmetika

Håret är vanligtvis uppdelat i fet, torr, normal och skadad. Dessutom anses hår inte normalt och hälsosamt om någon kemisk kemikalieförfarande har utförts (färgning, blekning, perming eller kemisk rätning). Dessutom kan håret förvärva skador som en följd av daglig termisk rätning (strykning), intensiv repning, kraftig utbrändhet i solen samt användning av aggressivt schampo.

Endast en väl vald typ av schampo och mask (balsam) hjälper till att delvis kompensera för befintlig skada och få en hälsosam utseende.

Ofta har schampon mycket liknande kompositioner (ytaktiva ämnen, konserveringsmedel, skumförstärkare, dofter), men det är skillnaderna i vård och behandlingskomponenter som skapar en mängd olika typer av schampon som finns på marknaden.

Shampoos för normalt hår

Shampoos för normalt hår

Shampoo för normalt hår är den bredaste typen av schampon, som rekommenderas för personer med hälsosamt hår. I denna kategori är alla neutrala, syrabalanserade och tekniska salongschampon. Högkvalitativa schampon i denna linje har inte ett alkaliskt pH, innehåller ett minimum av vård och en vanlig komposition av tvättmedelskomponenter. Syftet med sådana schampon är helt enkelt att tvätta håret och, om möjligt, för att bevara hårets hälsosamma utseende. Dessa schampon rekommenderas vanligtvis inte för daglig användning, på grund av deras höga hårdhet.

Ibland för marknadsföring, tillverkare för att locka konsumenterna till sina schampon fördelar separat schampon för blondiner, brunetter, redheads. I grund och botten är alla dessa typer bara ett reklamflytt som maskerar bara en vanlig serie shampoos för normalt hår. I extremt sällsynta fall, om schampon själva har någon nyans (röd, gul, brun) faller de i kategorin färgskampor. Men det här är ganska sällsynt.

Shampoo för färgat hår

Shampoos för färgad - en speciell grupp av schampon, vars syfte är att bevara kosmetisk färg på håret. De innehåller milt rengöringsmedel ytaktiva ämnen, som minimerar tvätten färgen från håret och en liten mängd omsorgsämnen.

Shampoo för skadat hår

Shampoos för skadat hår - den här typen av schampo, vars arbete är att artificiellt återställa strukturen av skadat hår och skapa utseende av friskt hår. Deras uppgift är att rengöra försiktigt skadat hår och hårbotten utan att orsaka ytterligare skador. Och fyll även lite i hålen, stryka ytan.

Fuktgivande schampon

Fuktgivande schampon (konditionsschampo) används för torrt och lockigt hår. Även i denna kategori faller schampo sommar-serien. Uppgiften att fuktar schampon som möjligt för att fylla och hjälpa till att behålla fukt i håret. Dessa schampon har en stor mängd konditioneringsmedel, så kallas de ibland konditioneringsschampon.

Healing Shampoos

Gruppen av medicinska schampon innehåller ett stort antal preparat som innehåller speciella medicinska ingredienser som löser problemen med hårbotten. Fläckschampo, fet hårschampo (shampoo för seborrebehandling), känsliga hårbottenhampor och schampon för håravfall faller i denna kategori. Ofta är det för en komplex behandling av var och en av dessa problem en serie terapeutiska medel, varav en är schampo.

Shampoo för fint hår (schampo för att ge volymen)

Shampoo för fint hår (schampo för att ge volymen) skapar en kosmetisk effekt på att öka varje hårs diameter och som en konsekvens av att öka hårvolymen. Sådana schampon innehåller ett stort antal polymerföreningar (filmbildande substanser) och silikoner som sätter sig på hårets yta och bildar en tunn, något grov film och skapar en volym. Denna film har en tillfällig karaktär, eftersom den delvis tvättas av under den efterföljande schamponeringen. Men med regelbunden användning av schampo för volymen bör du vara försiktig med den kumulativa effekten och rengöra håret med ett djupt rengöringsschampo.

Färgschampo (färgskampor)

Ottennochnye schampon

Färgschampon - det här är en ganska populär lösning för att ge färg, förbättra befintlig färg och neutralisera oönskade nyanser. Denna serie innehåller ganska populär kamouflage grå hår schampo, sällskapsdjur schampo kvinnor målade i blonde - schampo anti gulfärgning, schampo intensifierar färgen rött och brunt hår.

Ofta är det vanliga schampon för naturligt eller färgat hår med en enda funktion - närvaron av färgade pigment som ger hårfärg när du tvätter håret. Dessa schampon försämrar inte hårets kvalitet, lätta inte håret, eftersom de inte har alkaliska och oxiderande egenskaper. De ger helt enkelt eller ändrar lite skugga på håret. Den resulterande nyansen är inte stoic och tvättas ut med användning av regelbundet schampo. Den enda "men" på applicering av färgschampo är det möjligt att få en intensiv oönskade färg på mycket ljusstarkt hår. Därför bör dessa användas försiktigt schampo, eventuellt spädning med vatten - beroende på hårets porositet.

Universal 2-i-1 schampon

Universal 2-i-1 schampo är en speciell grupp av schampon som kombinerar schampo och balsam. De kräver inte längre användning av masker och balsam, eftersom de själva klarar av att shampooa och utjämna håret. Från att tvätta dessa shampoo hår glans och lätt att kamma.

Djuprengöring schampon

Djuprengöringsschampo är en speciell, övervägande salongversion av schampo. Huvuduppgiften med schampo djuprengöring - ta bort och tvätta all ackumulering av hår som bildas som ett resultat av vård och styling. Detta schampo har en mycket starka rengöringsmedel och minimalt innehåll av omsorgsämnen. Det är därför detta schampo används endast när det uppenbarligen är ackumulering på håret och inte mer än en gång varannan vecka.

Han tvättar aggressivt sitt hår och hårbotten, så han tvättar lätt den kosmetiska färgen från hans hår och kräver sedan användningen av en bra balsam. Med regelbunden användning kan det orsaka irritation och torr hud, mjäll och torrt hår. Därför rekommenderas inte starkt att använda djuprengöringsschampo som hemschampo.

Shampoos för daglig användning

Dagliga schampon är i huvudsak mjuka schampon för normalt hår som rekommenderas för daglig användning. De har vanligtvis ett surt pH-värde och icke-irriterande komposition av detergentbeståndsdelar.

Babyshampor

Babyshampo är vanligtvis milda rengöringsmedel som inte irriterar ögonen. De använder ofta de mjukaste tvättmedelskomponenterna, liksom konditioneringsmedel. Eftersom barn producerar mindre talg än vuxna, rekommenderas de inte för vuxna. Det enda undantaget är som ett schampo för daglig användning. Det bör dock komma ihåg att denna typ av schampo inte är mycket effektiv på mycket smutsigt hår, eftersom det blir svårt för honom att klara av denna uppgift.

Torka schampon (vattenfri schampo)

Torka schampo

Torka schampon (vattenlös schampo) - en ganska sällsynt position, som används i fall där det inte går att tvätta håret med vanliga medel. Torra schampon har konsistens i pulver och rengör håret utan att använda tvål och vatten. När det gäller deras sammansättning är dessa schampon en blandning av absorberande pulver och mjukt alkali. Alkali förtäver sebummet, och pulvret absorberar smutsen, resulterande tvål och rester av fett. Resterna av schampot tas bort vid kamning.

Det bör dock noteras att torra schampon sätter volymen i håret, gör det svårt att kamma och orsaka torrt hår. Eftersom alkali avslöjar skiktet av skiktet, och senare stänger de inte.

Torra schampon är svagare än vanliga schampon. Vid tvättning kräver mycket smutsigt hår ofta upprepad användning av schampo, vilket leder till en signifikant försämring av hårets kvalitet. Du bör också noggrant genomföra frisörprocedurer på hår som tvättas med torrt schampo.

Hårschampo Beskrivning

Shampoos ger ett vackert utseende och hälsosamt tillstånd mot håret och hårbotten, så de har ett stort hygieniskt, estetiskt och psykologiskt värde. De renar, närmar sig, skyddar mot de negativa faktorerna i naturen, eliminerar de inflammatoriska processerna.

Konsumtionsegenskaper hos schampon kan delas in i följande huvudgrupper:

Funktionella egenskaper som bestämmer effektiviteten hos schampon, det viktigaste för konsumenten. Dessa inkluderar:

- Tvättverkan av schampon är associerad med närvaron av ytaktiva ämnen i schampoformuleringen;

- Skina hår efter applicering av schampo. I konsumentens förståelse är renhet och hälsa av hår direkt relaterade till sin glans. (I fysisk mening är glans en reflektion av ljus från hårets yta och en jämn yta reflekterar ljuset bättre). En av de mest effektiva komponenterna i schampon som ger hår glans är silikonpolymerer, såsom dimetikon, fenyltrimetikon.

- Bra skumning. I konsumentschampon ska skummet vara rikligt, fluffigt, fint, lätt sköljt, krämigt, behagligt att ta på, ha strukturell hållfasthet för att inte spontant krypa in i dina ögon. Proteinhydrolysater och deras kondensationsprodukter, etoxylerad ricinolja, olika estrar av fettsyror och glycerin ger ett krämigt utseende till skummet. Shampoo för känslig hårbotten och många professionella verktyg för daglig användning ger ett minimum av skum eller är helt skummade.

- En bra fördelning av hår är en annan viktig egenskap hos schampo; Denna egenskap beror till stor del på schampons viskositet, eftersom för mycket flytande schampo inte längtar på håret, men förblir för tjockt där det har applicerats;

- Raskhet. Shampoo ska vara lätt att skölja bort och inte lämna en känsla av brist på vatten på håret;

- Lätt att kamma hår efter shampooing. Detta beror på schampoens konditioneringsegenskaper - något modernt schampo innehåller konditioneringsmedel, även om köparens uppmärksamhet inte är specifikt och inte fokuserad på det.

- Avlägsnande av statisk laddning, enkel montering och varning för förankring. Detta underlättas också av konditioneringsmedel.

Tillförlitligheten hos schampon för hår är i första hand förknippad med deras uthållighet och bestäms av hållbarheten, som kan vara från flera månader till 3 år. En längre hållbarhet för kosmetika bör ge uppmärksamhet åt dess sammansättning, och framför allt typ och mängd konserveringsmedel. Hushållslampans hållbarhet bestäms av regleringsdokument. Vid användning av nya konserveringsmedel av högre kvalitet ökar hållbarheten, så tillverkningen har fastställt hur man bestämmer hållbarheten hos tillverkaren, vilken är baserad på produktreceptet.

Skamposäkerheten är beroende av kompositionen, kvaliteten på de inledande komponenterna, den tekniska processen för produktion, villkoren för lagring och försäljning, förbrukningsförhållandena. Vid varje skede av livscykeln kan kosmetiska produkter förekomma vissa processer som orsakar förändringar som är farliga för människors hälsa. Därför, för att testa säkerhetsförfarandet komplexa tester. För kemiska indikatorer innefattar ett komplex av test bestämning av pH (syravärde eller alkalihalt). Alla dessa indikatorer bestämmer effekten av kosmetika på huden och håret.

Hårschampon bör inte innehålla giftiga ämnen - bly, kvicksilver och arsenik (eller deras innehåll är begränsat).

Vid tillverkning, förpackning, användning och förvaring av kosmetika kan förorenas i varierande grad av mikroorganismer, vilket kan fortsätta att utvecklas och orsaka skador på kosmetiska. Dessutom kan mikroorganismer från schampon få på människans hud och hår och orsaka purulenta och akneinflammation i huden och andra negativa fenomen. Därför testas de flesta kosmetika för mikrobiologisk säkerhet. För att undertrycka utvecklingen av mikroorganismer införs inhibitorer och konserveringsmedel i kompositionen av kosmetiska produkter.

Alla kosmetiska produkter är ett komplext multikomponentsystem, som består av fett, strukturformning, ytaktiva ämnen, emulgeringsmedel, fyllmedel, färgämnen, särskilda tillsatser (antimikrobiella, fotskyddande, antioxidanter etc.), biologiskt aktiva substanser (vitaminer, växtbaserade extrakt, kollagen), parfymer.

För att säkerställa produktionen av högkvalitativa produkter som är ofarliga för konsumenten är en grundlig bedömning av de toxikologiska egenskaperna nödvändig. Toxikologi studerar effekterna av kemikalier på djurets organism, fastställer säkra exponeringsnivåer, gör det möjligt att reglera innehållet av ingredienser i recepten på färdiga produkter. Programmet för toxikologiska studier innefattar studier av både ingredienserna i kosmetika och färdiga produkter, med beaktande av dess syfte och användningsförhållanden.

Shampoo av hårtyp

Det är lätt att bli förvirrad i överflöd av kosmetiska produkter. Välja schampon av hårtyp, du borde förstå deras sammansättning och inte sänka sig till charmen av reklam.

Historien om utseende av schampon för olika typer av hår

Flytande schampo för alla hårtyper uppträdde 1927, från det tyska företaget Schwarzkopf. Och det första pulverschampot patenterades av grundaren redan 1903. Redan då fanns det 8 typer av pulvervård, inklusive björk, kamille och ört.

Före detta tvättades huvudet med vad det än skulle vara, anpassa kompositionen till individuella behov och till hårets typ. I folkrecepten användes följande som en hemlagad schampo: aska (för ryssar, "potash"); vegetabiliska och eteriska oljor; mat (ägg, kvass, honung, koumiss, havre, kokosmjölk); växter (täljsten, akacia shikakai, alger). Senare uppträdde en bekväm tvål, men dess användning av hår såg inte bäst ut.

1933 lanserade Schwarzkopf det första alkaliska fria schampot på marknaden. I Frankrike kom Eugène Schueller, som skapade varumärket L'Oreal, till denna upptäckt 1934. Men inkomgen var inte tillfredsställande - enligt undersökningar, hade en tredjedel av fransmännen inte tvättat håret alls. Sedan var det en annons som syftade till att främja renhetskulten.

En sådan försäljningsstrategi under dessa år stöddes av amerikanska företagare. John Brack, som skapade den första formeln som är överkomlig för massorna av schampo (baserad på alkylbensensulfonater, som nu bara används i pulver), delade för första gången 1930 för första gången arten efter syfte. Visas: för oljigt hår och torrt. Och hans son Edward var allvarligt engagerad i produktfrämjande med hjälp av visuell visualiserad reklam, som har blivit en hel bransch dessa dagar.

Många olika typer av schampon efter hårtyp har sedan ökat många gånger genom kosmetologers, tekniker och marknadsförare.

Vad är skillnaden mellan schampon för olika hårtyper?

Shampoo, som alla vårdprodukter för huvudet, producerar:

Professionell serie. De är uppdelade inte av hårtyp, men av PH-nivå, sålda i stora volymer. Sammansättningen av salongschampo är kort, eftersom den tjänar ett direkt syfte (för vilket det uppfanns) - rengör hår och hårbotten. Men med varierande grad av intensitet.

För att inte förväxlas med de pseudo-professionella schampon som uppfanns av marknadsförare, som, förutom priset, skiljer sig inte från de vanliga.

För självadministration:

Massmarknad. Säljs överallt, rimligt pris.
Premium klass. "Selektiva" verktyg med hög kostnad. Ibland inte motiverat.
Medelklass. Line vård från kända märken eller kändisar.

Shampoos av varje typ är uppdelade med syfte: för fett, torr, skadad, normal, för alla typer.

Många schampon är likartade i kompositionen: 12-15% av ytaktiva substanser (ytaktiva ämnen) i dem. Cirka 10% konserveringsmedel, skumstabilisatorer, surhetsmodifierare. Olika typer av förtjockningsmedel, fuktgivare, dofter, färgämnen. Och några vårdande ingredienser som gör rengöringskompositionen "speciell".

Mot bakgrund av en sådan mängd "kemi", är det roligt att lägga ingredienser av naturligt ursprung i listan och det krävs mer konserveringsmedel. Särskilt, med tanke på att de inte kommer att få tid att agera. Trots allt, på ett minnesamt sätt, kan schampo inte hållas på huvudet i mer än en minut, förutom behandlingen i specialprogram.

Shampoo för olika hårtyper är olika i kombination med ytaktiva ämnen (andra proportioner är en annan åtgärd, även om det är skrivet). Och alla är syntetiska och om reklam lovar någonting annat, tror du inte på det.

Men var inte rädd, eftersom tvål också är ett ytaktivt medel. När det används ordentligt kommer skada inte ens från "skräckhistorierna" (och försäljningsstimulans "organiska" schampon) natriumlaurylsulfat (SLS) och dess mjukare etoxylerat derivat - natriumlauretsulfat (SLES).

Förutom de anjoniska "aggressorerna" SLS (som fortfarande är bättre att ge upp) och SLES finns det mjukare, men inte sådana skumande, anjoniska, amfotera, nonjoniska ytaktiva ämnen.

Om (fiction) tvättmedel för huvudet visade sig vara baserat på tvålrot eller andra växter med saponiner (tvättmedel), skrivs de inte i slutet av sammansättningen av kompositionen. Detta indikerar en liten procentandel i produkten. Och bör skrivas första stycket.

Förutom rengöring utför schampon kosmetiska funktioner:

De ger volymen, omslutande hår med aminosyror, proteiner, silikoner, oljor.
Fuktar, släpper vågarna, stratifierat nagelband och ger glans med silikoner och andra tillsatser (det fortsätter tills nästa tvätt).

Alla effekter är visuella och tillfälliga, inte helande.

Shampoo för fet hår

Oljigt hår är värdinna liknande i hudtyp. Ökat arbete i huvudets talgkörtlar är noterat som ett ärftligt fenomen, framträder som ett resultat av hormonavbrott, metaboliska störningar, vissa sjukdomar, problem med mag-tarmkanalen. Dessutom framkallar riklig sebumsekretion frekvent tvättning av hår.

Förorenade feta hår rekommenderade schampon med en alkalisk nivå på 6-7 PH. Men en sådan grundlig rengöring hjälper inte att bli av med problemet. Överdriven aggressivitet ökar fettproduktionen av talgkörtlarna. Och alkalier höjer nagelbandet, gör håret skört, tråkigt tömt i ändarna med frekvent användning. Det är därför som ägare av oljiga hårtyper rekommenderas att skölja håret med surgjort vatten (citronsaft eller vinäger) för att återställa pH. Balsams och balsam har samma egenskap, men de kan inte appliceras på tjocka krökar för att inte göra dem tyngre. Är det torra tips.

Om du använder aggressiva schampon hela tiden, då vid rötterna blir frisyren ännu tjockare, och ändarna blir torra och skiktiga. Välj ett högkvalitativt schampo med milda ytaktiva ämnen som tvätta sämre, men irritera hårbotten mindre. Se till att det inte innehåller fuktgivande medel, silikon, inskriptionerna "närande", "2 i 1", "för färgat hår", "för alla typer".

Tja, om schampo för fet hår innehåller följande hjälpkomponenter:

Lera (1-3%). Minska greasiness, rengör mycket försiktigt.
Upp till 10% av växtextrakt (rosmarin, enbär, johannesört, kalendula, calamus). När hormonella störningar - östrogenanaloger baserade på klöver eller soja.
Eteriska oljor för fet hår. Från 0,1 till 1%.

För oljig hårtyp kan tvättmedel appliceras två gånger. Byt varmt vatten med varmt vatten för att inte öka käftarnas produktivitet. Det är viktigt att du börjar tvätta håret mindre ofta. Helst, för snabbt oljigt hår, uppnå en paus på minst 2-3 dagar. Om du har ledig tid, prova hemlagade recept för rengöring. Det viktigaste är att behandla problemet från insidan med hjälp av en hudläkare eller trikolog, och inte med hjälp av en massmarknadsschampo, som tidigare inte har sådana egenskaper.

För smutsigt hår med mjäll är schampon berikad med ämnen med antimikrobiell verkan, zink, tjära. Men om problemet orsakas av en svamp, kommer kosmetiska schampon bara att ge en tillfällig effekt.

Denna härdande mjällschampo har en enkel komposition, men innehåller alltid ketokonazol. Efter tvättning blir håret hårt och dåligt kammade, därför föreskriver trichologer med mjäll och seborré inte bara tvättmedel utan även balsam, spray av en linje.

Shampoo för torrt hår

Hormonella faktorer, brist på vitaminer, hälsoproblem påverkar torr hud och hår. Dessutom, den felaktiga typen av krullar vård och procedurer som påverkar hårbotten och hårsaxelns struktur: färg, perm.

Torrt hår typ lämpliga schampon för färgat hår, fuktgivande, närande, för volym. De bör bestå av milda ytaktiva medel och sam-ytaktiva ämnen som inte bryter mot lipidskiktet. Även tack vare den dubbla åtgärden hjälper det till att återställa den, förutsatt att den är ordentligt tvättad.

Nödvändig närvaro av konditioneringsmedel, luftfuktare, mjukgörare och till och med silikoner:

Sparrande rengöringsmedel med co-ytaktiva ämnen. Natriumlaurylsarkosinat eller etoxylerat magnesiumlauretsulfat som används i barnens tvättmedel, kokosulfater, kokamidopropylbetain, Coco-Glicosid, sulfosuccinater. Dyrare teo-lauret och teo-laurylsulfat.
Luftfuktare: Glycin, Bioten, Panthenol. Glycerylkokoat, glyceryloleat, PEG-35, 40, 60.
Quaternium mjukgörare.
Silikoner: Amodimetikon, Tridecet-12, Dimetikon Copolyo. Hydroxipropyl, polysiloxan, cyklometikon-cetyl, cyklopentasiloxan.
Additiva oljor: beat, shea, argan, mandel, macadamia.
Vitaminer, till exempel E.
Proteiner, aminosyror, keratin.
Växtbaserade extrakt och eteriska oljor.
UF-filter.

Näringsmässigt torrt hår överbelastning med negativ effekt på frisyrens volym. Och de komponenter som ger pomp är inte alltid ofarliga.

Shampoo rekommenderas med PH 3,5-4,5. Hög surhet är inte särskilt bra för hårbotten. Det är lämpligt att tvätta torrt hår en gång i veckan med balm med balsam. Om ändarna är splittrade, blir de porösa från färgning, regelbunden användning av näringsmässiga masker eller hemkurs visas. Till exempel, med olivolja eller havregryn, sköljning örter: kardborre, rosmarin, kamomill, björk, hopp. Hopp bara för annonserade eller dyra schampon och balsam är inte värt det.

Shampoo för normal hårtyp

Normal hårtyp behagar värdinnan med en hälsosam glans, elasticitet och elasticitet, lätt att passa.

Diskmedelskompositioner för den normala krullningsformen bör inte innehålla hårda ingredienser, och överdriven tillsatser, som väger håret, bör också överges. Regelbundna schampon har en surhetsnivå på 4,5-5 PH. Neutrala, balanserade produkter för att tvätta normalt hår tar försiktigt bort smuts.

Rengör huvudet med vanliga krullar bör inte vara mer än 2 gånger i veckan, för att inte leda till torrhet eller fettighet. De får inte överbelastas med silikonoljor. Dyra solderad skiktad nagelband, ger jämnhet, glans, elasticitet för att torka skadat hår, men billiga silikoner av dålig kvalitet är källor till limfilm, på grund av vilken förorening sker snabbare. Och täta tvättar - spenderar håret av vilken typ som helst.

Genom att välja shampoo för typen hårbotten, bör man närma sig klokt: tro inte blint annonsering, gör inte det "hjärtat" berättelser om skador på ytaktiva ämnen. Shampoo är bara ett rengöringsmedel som behöver användas. Byt hår eller bota han kan inte. Om du har problem med hår, först och främst anpassa näring, intag av vitaminer och mikrodelar, se upp för allmän hälsa.

Kom ihåg att naturvård är det medel som du själv förbereder från ekologiska ingredienser och inga "växtbaserade schampon" kommer att ge ett resultat som vanliga hälsoprocesser som passar din hårtyp. Kontakta en tricholog eller en hudläkare i tid utan att vänta på seborré, alopeci, avancerade allergier. Låt dina lyxiga flätor växa till midjan!

Shampoo för torrt hår - betygsätt den bästa, detaljerade listan med en beskrivning

Torrt hår ser ut som om de behöver haircut. De är tråkiga, livlösa och hårda vid beröringen. Oftast ligger anledningen till talgkörtornas svaga aktivitet, som kan justeras väl valda schampo.

Shampoo för torrt och skadat hår

Elseve Shampoo "Komplett restaurering av split ends"

Ursprungsland: Frankrike

Den speciella formeln "LAK1000" tränger djupt in i håraxeln, fyller de strukturella hålen och ceramiderna verkar utanför, utjämnar hårvågorna och tätar de splittrade ändarna.

Pris: från 153 rubel.

Garnier Fructis "SOS Recovery med Kerafill och Amla Oil"

Ursprungsland: Frankrike

Effektiviteten hos schamponet är kliniskt beprövad: bara tre tillämpningar är tillräckliga för att eliminera skadan som förvärvats under ett år av felaktig vård och regelbunden färgning! Hemligheten ligger i det vegetabiliska proteinet Kerafill, som fyller mikroskador, återställer en hälsosam hårstruktur.

Kärsbärolja och amla återställer det lipidskyddande skiktet och förhindrar den efterföljande delen och tar bort det statiska.

Pris: från 135 rubel

Garnier "Botanisk terapi. Propolis och Royal Jelly "

Ursprungsland: Frankrike

Garnier laboratorieexperter skapade en unik form av restaurering av torkat hår, vilket kombinerar de helande egenskaperna hos propolis och royal gelé i en produkt.

Propolis omsluter varje hår, vilket ger dem mjukhet och elasticitet, och royal gelé fyller lockar med vital kraft och förhindrar sektionen.

Pris: från 219 rubel.

Planeta Organica Savon de Marseille

Tillverkningsland: Ryssland

För sköljmedelets rengöringsegenskaper möts Marseilles tvål, som endast handlar om förorening, utan att förstöra det naturliga skyddsskiktet i håret.

Havsmineraler mättar krullarna med brist på fukt, och verbena-extraktet släpper ut ojämnheten hos håraxlarna.

Pris: från 123 rubel.

Professionella schampon för torrt hår

TIGI Catwalk "Headshot Shampoo"

Tillverkningsland: England

Dogrose-extrakt, ginseng och värdefulla aminosyror återställer och vitaliserar hår som har överlevt måttljus, färgning och år av olämplig vård.

Som ett resultat av regelbunden användning uppträder en fullständig återuppbyggnad av nagelbandet och återställande av lipidbalansen i hårbotten.

Pris: från 1218 rubel.

Pantene Pro-V Intensive Recovery Shampoo

Tillverkningsland: Rumänien

Shampoo närmar sig strängarna med värdefulla mikrodelar och behåller fukt i håret. Genom regelbunden användning är det möjligt att minimera de aggressiva effekterna av miljön och hetstackning.

Hjälp! För att uppnå maximal återhämtning rekommenderar experter att använda schampo tillsammans med Pantene Pro-V "Intensive Recovery" balsam.

Pris: från 252 rubel.

Vichy "DERCOS NUTRIENTS"

Ursprungsland: Frankrike

Ingredienser av vegetabiliskt ursprung ansvarar för helande egenskaper hos schampo: pracaxiolja och Quinoa kli. Shampooet närmar sig håret och hårbotten med det saknade proteinet och återskapar den naturliga skyddsfilmen, tack vare vilken de befintliga delarna är förseglade och nya visas inte. Innehåller inte viktande silikoner och parabener.

Pris: från 838 rubel.

Kerastas "Resistance"

Ursprungsland: Frankrike

Kerastas shampoo bad är ett perfekt botemedel mot dem som vill bli av med rotsfettet, men samtidigt är det räddat att skada tungt skadad längd.

Mjukt skum tvättar idealiskt varje hår och näringsämnena kompenserar för underskottet av intercellulärt cement, stärker håret från insidan och utjämnar utsidan.

Pris: från 1377 rubel.

ESTEL PROFESSIONAL "Curex Therapy"

Tillverkningsland: Ryssland

Panthenol i sammansättningen av schamponet stärker och stramar håraxlarna, och biotin kompenserar för brist på vätska och förhindrar torkning under varm styling. Efter flera användningar blir håret märkbart mjukare och trevligare att ta på sig.

Pris: från 245 rubel.

Londa Synlig reparationsschampo

Tillverkningsland: Tyskland

Den unika formeln för de aktiva komponenterna "Radialux" tränger djupt in i håret, återställer en hälsosam struktur och jämnhet. Naturliga mandelolja och silkeproteiner gör strängarna mjukare och mer smidiga för styling.

Pris: från 431 rubel.

Shampoo för torrt hår

SCHWARZKOPF PROFESSIONAL "C Hyaluronic Moisture Kick"

Tillverkningsland: Tyskland

Lättschampo med hyaluronsyra utan silikoner och parabener rensar håret försiktigt, förhindrar uttorkning och ger ytterligare fukt.

Idealisk för livslöst, tråkigt, torrt och skadat hår. Håret blir ljust, mjukt och lättsamt utan effekten av viktning.

Pris: från 2250 rubel.

Gliss Kur "Extreme Recovery"

Ursprungsland: Tyskland.

Full återhämtning samtidigt som naturliga volymer behålls? Detta är möjligt med Extreme Recovery Shampoo från Gliss Chick. Regenereringsformeln med marina collagen tränger djupt in i varje hår, vilket gör krullarna mjukare, starkare och starkare.

Pris: från 167 rubel.

Natura Siberica "Skydd och näring"

Tillverkningsland: Ryssland

Nourishing shampoo baserat på naturliga extrakt av Rhodiola rosea och royal jelly stimulerar cellnivå förnyelse. Vitamin E absorberar i follikeln, stimulerar tillväxten av nytt, friskt hår.

Pris: från 284 rubel.

Oriflame "Vete och Kokos"

Ursprungsland: Sverige

Den behagliga krämiga texturen i schamponet omsluter försiktigt varje sträng, vilket eliminerar smuts och fuktighet. Som ett resultat av dermatologiska tester visade sig det att med regelbunden användning blir hårbotten mer mättad och håret själv är hälsosammare och mer glänsande.

Pris: från 290 rubel.

Shampoo för torrt lockigt hår

Natura Siberica "Havtorn. Intensiv fuktgivande "

Tillverkningsland: Ryssland

Rengör försiktigt håret, återställer det en hälsosam elasticitet och glans. Avlägsnar statisk, förhindrar trassling och underlättar kamning. Naturlig marockansk olja, liksom havtornsolja och organ, hjälper till att återställa det naturliga keratinskiktet, komprimera varje kärna och förhindra sårbarheten i kruset hår.

Pris: från 225 rubel.

Londa "Curl Definer Shampoo"

Ursprungsland: Tyskland.

Shampoo tvättar effektivt krullar, vilket ger dem naturlig rörlighet och fjädring. Naturliga extrakt av ingefära och olivlöv mättar hår med mikronäringsämnen och tätar fukt inuti. Varje tvättning av huvudet blir dubbelt mer behagligt på grund av ljus och tårta citrus-ingefära arom.

Pris: från 431 rubel.

Fuktgivande schampon för torrt hår

SCHWARZKOPF PROFESSIONAL "Essensity Moisture Shampoo"

Tillverkningsland: Tyskland

Creamy schampo för intensiv fuktighet av hårda och torra hårstänger. Essensen av aloe vera kommer att göra håret mjukt och hanterbart, och Panthenol förhindrar tvättning av fördelaktiga spårämnen och avdunstning av fukt.

Pris: från 455 rubel

Kracie naiv

Tillverkningsland: Japan

Ger djupt fuktgivande och närande hår från rot till spets. Ekologiskt persikaträd och rosenkransolja i kombination med aminosyror skyddar strängarna från att torka ut och återvända till naturlig glans och jämnhet.

Pris: från 737 rubel.

Medicinsk schampo för torrt hår

Vichy "Dercos" Lugnande Shampoo Care

Ursprungsland: Frankrike

Från den första applikationen blir hårbotten mer hydratiserad och näring. Dubbelverkanmolekylen SENSIRINE ökar epidermisresistensen mot de aggressiva effekterna av miljön och släpper vågorna till håraxeln.

Panthenol, i kombination med keratin, skapar en luftgenomsläpplig skyddsfilm på varje hår och aprikosolja sänker dehydratiseringsprocessen.

Pris: från 842 rubel.

ESTEL PROFESSIONAL "OTIUM AQUA"

Tillverkningsland: Ryssland

Rengör noga håret från föroreningar och fuktar håraxlarna, vilket gör den lämplig för daglig användning. Det fuktighetsgivande komplexet med betain och aminosyror True Aqua Balance hjälper till att behålla fukt i hårsaxens djupa lager.

Pris: från 495 rubel.

Shampoo för torrt och poröst hår

SCHWARZKOPF PROFESSIONAL "BC Peptide Repair Rescue"

Tillverkningsland: Tyskland

Det blev möjligt att eliminera effekterna av tre års otillbörlig vård från håret och täta hårtexturen med BC Peptide Repair Rescue Spectrum av peptider! I några få tillämpningar rekonstrueras håret, får otroligt jämnhet, naturlig glans och hälsosam utseende.

Pris: från 800 rubel

EGOMANIEN med sheasmör

Tillverkningsland: Ryssland

Poröst hår behöver noggrann rengöring och komprimering. EGOMANIA schampo med högt innehåll av lipider, fettsyror och panthenol ger den nödvändiga vård och mjukhet i håret. Aloe juice närmer hårbotten, lindrar inflammation, irritation och flaking.

Hjälp! Shampoo är lämplig för att tvätta håret efter perm och förlängning.

Pris: från 1600 rubel.

Manlig schampo för torrt hår

Ren styrka

Tillverkningsland: Ryssland

En kraftfull laddning av energi, friskhet och energi av örter för ditt hår och kropp. Ekstraktet av ek och enbär matar folliklarna med användbara mikroelement och främjar tillväxten av tjockt och friskt hår.

Pris: från 108 rubel.

Londa Care Men Hair Kroppshampo

Tillverkningsland: Tyskland

Menthol och medicinalväxter klarar perfekt håret, fuktar huden och ger en känsla av obeskrivlig friskhet och renhet. En ljuskylningseffekt lindrar klåda och irritation, vilket förhindrar mjäll.

Pris: från 431 rubel.

Shampoo för torrt hår utan sulfater

Elseve Lågschampo "Full Recovery 5"

Ursprungsland: Frankrike

Universell schampo med effekten 3 i 1: Full restaurering av skadat hår, djuprengöring och lättare kammning. Lätt krämig textur fördelas enkelt genom hår och skum. Den kemiska kompositionen innehåller inte sulfater och parabener.

Pris: från 329 rubel

Nano organiska

Tillverkningsland: Ryssland

Shampoo från "Nano Organic" är en riktig gåva av naturen för ditt hår! Kokosolja, arganolja och vitaminer i grupp B, F, A, E och C djupt närma och återfuktar de torkade trådarna. Shampoo är även lämplig för vård av känslig och allergiframkallande hårbotten eftersom det inte innehåller färgämnen, parfymer, silikoner och parabener.

Pris: från 299 rubel.

Bästa budgetschampo för torrt hår

Mormor Agafya Shampoo-närande hår

Tillverkningsland: Ryssland

Det är möjligt att återställa naturlig elasticitet av mjukhet och skina till utmattat hår med hjälp av mormor Agafis schampo! Innehåller hela komplexet av aktiva organiska komponenter:

 • Amarantholja - närmar sig hud och hår med syre på mobilnivån.
 • Tranbär fröolja - återställer hydrobalans.
 • Kväll primrosolja - mättade med organiska syror.
 • Ginseng extrakt - tonar hårsäckar.
 • Sibirisk linolja - näring med vitaminer och omega-3-fettsyror.

Pris: från 63 rubel.

Gliss Kur "Deep Recovery + Serum"

Ursprungsland: Tyskland.

Denna frälsning från det till synes oundvikliga hårklippet för hår med extrem skada. Formeln med aminoproteinserum tränger in under hårcortexen och återställer håret till liv under en vecka med aktiv användning. Curls är märkbart mjukare, mjukare och mer eftergivliga.

Pris: från 173 rubel.

Naturligt schampo för torrt hår

Mormor Agafya "näring och förstärkning"

Tillverkningsland: Ryssland

Baikal Synchronis återställer det naturliga lipidbalansen, och tvålrotet ger djupt rensning från spår av stylingprodukter, fett och svett. Med regelbunden användning blir håret smidigt, mjukt och behagligt för beröringen.

Pris: från 102 rubel.

Ren reparativ linje

Tillverkningsland: Ryssland

Shampoo från "Clean Line" består av mer än 80% av ett avkok av örter och växter. Phytokeratinmolekyler förtjockar hår och fyller på strukturella håligheter på grund av skador. Kockolja närmar sig folliklarna, lyfter håret från roten och kamillextraktet ökar frisk skinn och mjukhet i håret.

Pris: från 106 rubel.

Shampoo för färgat torrt hår

Garnier "Botanisk terapi. Tranbär och Arganolja "

Ursprungsland: Frankrike

Naturlig arganolja och tranbär fyller insidan och skyddar håret mot de aggressiva effekterna av temperaturförändringar, varm styling och vanlig färgning. Detta verktyg - en gud för älskare att ändra bilden och experimentera med hårfärg. Med varje användning blir locken mjukare, mjukare och näringligare.

Pris: från 219 rubel.

EGOMANIEN med arganolja

Tillverkningsland: Ryssland

Shampooet rensar försiktigt håret utan att torka ut färgpigmentet och fyller på den mängd fukt som förloras vid färgningstidpunkten. Vitaminerna A, F och E lindrar känslig hud och naturlig aloe vera juice främjar vävnadsregenerering.

Innehåller inte sulfater och parabener. Lämplig för tvätt av missfärgade, kemiskt krullade och hårförlängningar.

Pris: från 1600 rubel.

Shampoo för torrt och sprött hår

SCHWARZKOPF PROFESSIONAL "BC OLJE MIRACLE BARBARY FIG"

Tillverkningsland: Tyskland

Shampoo BC Oil Miracle Barbary är en lyxig vård för torrt hår hemma. Lätt, fet olja av de berberiska fikonerna eliminerar brott, vilket gör strängarna väldigt starka, utan att påverka deras ljushet och rotvolym på något sätt. Flytande keratin, som är identisk med naturligt keratin, förlänger hårsaxarnas liv, eliminerar ojämnheter, veckar och tätar sektionen längs hela längden.

Det irriterar inte och torkar upp även den känsliga hårbotten, som främjar cellulär andning.

TIGI Catwalk Havregryn Honungschampo

Tillverkningsland: England

Den mjuka formeln av schampo baserad på akacia honung och veteproteiner, tränger in under hårvågorna, förstärker och förebygger utseendet av veckningar längs längden, hakar och snittar på spetsarna. Tack vare hydrolyserat E-vitamin får krullarna en oöverträffad jämnhet och glans. Din naturliga stil ser ut som om du just återvänt från en skönhetssalong.

Med TIGI Catwalk-shampoo ser ditt hår alltid obefläckat, oavsett väder, om det torkar ut värme, märkbar luftfuktighet eller kall vind.

Pris: från 1218 rubel

Gliss Kur "Oljedrivande"

Tillverkningsland: Tyskland

Sjampoen täcker försiktigt varje hår och mättar cortex med värdefulla naturliga oljor. Redan under tvätten kommer du märka att trådarna har blivit märkbart mjukare och mer smidiga. De blir inte förvirrade eller elektrifierade vid kamning eller från kontakt med syntetiska kläder.

Pris: från 149 rubel.

Nourishing shampoo för torrt hår

SCHWARZKOPF PROFESSIONAL "BC Peptide Repair Rescue"

Tillverkningsland: Tyskland

Hår som inte får näringsämnen skiljer sig från friska i en tråkig färg, obehaglig, porös konsistens och torrhet. Eliminera effekterna av tre års otillbörlig vård (Läs mer om korrekt vård för torrt hår), vanlig färgning och hett styling med hjälp av BC Peptide Repair Rescue Shampoo! Formeln berikad med peptider kompenserar bristen på fukt i hårets djupare lager, fyller folliklarna med syre och näringsämnen och täcker varje stam med en skyddande mantel.

Varje gång håret blir jämnare, näring och levande. Det är trevligt att röra på dem, det är lätt att kamma och sätta dem i frisyrer.

Pris: från 2250 rubel.

L'Oreal Paris Elseve "Elseve, Luxury 6 oljor"

Ursprungsland: Frankrike

Koncentratet av sex naturliga oljor ger håret en lyxig omvandling, spegelglans, mjukhet och jämnhet. Trots oljekompositionen skapar schampo inte effekten av viktning och överbelastning, utan fyller endast de strukturella hålrummen i längd. Folliklarna blir starkare, och stavarna är starkare, så att med varje kamning på kammen finns det mindre och mindre hår.

Pris: från 153 rubel

Garnier Botanic Therapy "Legendary Olive"

Ursprungsland: Frankrike

I flera årtionden har experter på Garniers kosmetiska laboratorium aktivt använt de härdande egenskaperna hos örter och växter i sina produkter. Shampoo-linjen "Botanisk terapi" är en kombination av intensiv rengöring och djupmättnad av håraxlarna.

Shampoo för torrt hår "Legendary Olive" är berikat med fettsyror och antioxidanter av olivolja, genom vilken det intensivt återställer hår, utan filmens och viktningens effekt.

Som ett resultat: hälsosam, mjuk, mjuk och silkeslen till beröringsträngarna. De lyser välskötta och blir mer attraktiva dag för dag.

Farmaceutiska torra hårschampon

Kerastas "Nutritive"

Ursprungsland: Frankrike

Torrt, tjockt och tjockt hår behöver intensiv fuktgivande och mjukgöring. Kerastas "Nutritive" shampoo bad lindrar försiktigt tjockt hår från damm och smuts utan att störa balansen mellan vatten och fett. Den unika kombinationen av risxtrakt och vegetabiliska oljor "Irisome" bryr sig om integriteten hos varje hårs struktur och förhindrar för tidigt åldrande och uttömning av hår.

Pris: från 1377 rubel.

Tillverkningsland: Italien

För att omvandla ett styggt halm till ett flytande sidentyg behövs en flerstegs och intensivvård. Det första steget i hårvård är kvalitetsrensning. GUAM shampoo är en idealisk lösning för hår som behöver näring. Det innehåller inte aggressiva tvättmedelskomponenter, sulfater och parabener, så det irriterar inte ens den mest skumma och allergena hårbotten. Seaweed extrakt (ficus bubbly och laminaria) mätta strängarna med hyaluronsyra, aloe vera extrakt lugnar huden, och kroppsoljan fuktar och förseglar de öppna hårvågorna intensivt.

Pris: 1110 rubel.

Fläckschampo för torrt hår

Vichy "Dercos"

Ursprungsland: Frankrike

Shampoo "Vichy Dekros" är en intensiv fuktgivande och 100% eliminering av all synlig mjäll efter första tvätten av huvudet. Verktyget är utformat med hänsyn till ekologins inflytande och den moderna livsnytta på hårstavarnas hälsa. Effektiviteten hos schampon testas kliniskt under övervakning av hudläkare. Inte mer dullness på grund av smog, och inga rynkor i längd på grund av konstant stress. Eliminerar de första tecknen på seborré och förhindrar att det kåta lagret av huden faller.

Pris: från 1220 rubel.

Alerana

Tillverkningsland: Ryssland

Shampoo "Alerana" har en helt unik sammansättning av naturliga ingredienser. Vätska vete proteiner intensivt närma håret, återställa det med en naturlig struktur. Tea Tree Oil - förstör bakterierna och förhindrar reproduktion av seborrheiska svampar.

Organiskt nässla och kardborrextrakt förhindrar uttorkning av hårbotten och ger folliklar med tillgång till näringsämnen och syre.

Provitamin B5 omstrukturerar håraxeln, mättar den med missande fukt och stimulerar syntesen av kollagen och elastin, vilket ökar styrkan i bindningarna av kollagenfibrer inuti håret.

Shampoo absorberar försiktigt partiklarna av svett, smuts och rensar bort det keratinska skiktet i huden, vilket ökar blodcirkulationen i hårbotten.

Pris: från 378 rubel.

LAKME k.therapy Peeling Shampoo mjäll torrt hår

Tillverkningsland: Spanien

Torr hårbotten kliar ständigt och skalar bort, vilket lämnar vita mjällskalor på axlarna. Shampoo från LAKME är berikat med det unika komplexet av aktiva ämnen Octopirox, som effektivt rengör rotszonen från stratum corneum och förhindrar dess återkomst. Sandelträxtrakt normaliserar talgproduktionen, återställer vattenbalansen och har en intensiv konditioneringseffekt på trådarna.

Vid tillverkning av schampo ersattes vanligt vatten med koncentrerat glaciärvatten med mineraler och oligo-element, vilket naturligt mjuknar över övre skikten av epidermis och mättar hårsäckarna med syre.

Pris: från 1521 rubel.

CLEAR VITA ABE Intensiv fuktgivande med kaktus extrakt

Ursprungsland: Frankrike

Intensiv näringsformel "Pro Nutrium 10" tränger in i hårets tre översta lager, eliminerar den befintliga mjäll och förhindrar återutveckling av seborré. Stärker lokal immunitet och motstånd mot miljöpåverkan.

Pris: från 271 rubel.

Babyshampo för torrt hår

Natura Siberica "Från kronan till hälarna"

Tillverkningsland: Ryssland

Varje förälder vill ge barnet sitt bästa och naturliga. Gel-schampo från "Nature Siberika-Biberika" med organiskt extrakt av kalendula, yarrow och linden är en gåva av naturen för barn med känslig hårbotten och hårda hår. Mjukt skum rensar effektivt huvudet på föroreningar och svettar efter en aktiv dag utan att orsaka allergier och irritation. Hårpärlorna blir starkare, tack vare vilket håret av en litet rastlös växer tjockare.

Biberiks Natura Siberica-schampon är märkta "Inga tårar", vilket innebär att de är lämpliga för att ta hand om aktiva och rastfria bebisar som strävar efter att öppna ögonen medan de tvättar sina huvuden.

Pris: från 105 rubel.

Bubchen med kamillextrakt och veteproteiner

Tillverkningsland: Tyskland

Formeln av schampo är utformad speciellt för de små. Inga aggressiva kemikalier, parabener och dofter som torkar upp känslig hud och hår. Endast naturliga ingredienser, veteproteiner och farmaceutiskt kamillextrakt. Tunna krullar av barnet blir starkare, lättare att kamma och få en naturlig silkeslen glans. Effektivitetstest och bevisad av dermatologer.

Pris: från 329 rubel.

Weleda Calendula Shampoo Gel

Ursprungsland: Schweiz

En mild komposition, en neutral surhetsgrad och en hög koncentration av naturliga oljor i kompositionen - det här är vad mödrar över hela världen har älskat bebisschampon från Weleda. Sesam- och mandelolja hjälper till att behålla värdefull fukt i huden, samt ge de ömtåliga och känsliga håren hos barnen otrolig mjukhet och silkighet. De är lätta att kamma och stylas i frisyrer. Tack vare den ljuva lukten och formeln "utan tårar" ger hygienprocedurer barnet bara nöje. Innehåller inte syntetiska tillsatser och kemiska irriterande ämnen.

Pris: från 596 rubel.

slutsats

Välj ett kvalitetsschampo för torrt hår - inte en lätt uppgift. Produkten ska tvätta trådarna med hög kvalitet och samtidigt inte beröva dem av deras naturliga skyddande skikt och mjukhet. Var noga med att vara uppmärksam på detergentets kemiska sammansättning - i prioriterade schampon med högt innehåll av vegetabiliska oljor och organiska proteiner.Nästa Artikel
Effektiviteten hos mjuka curlers, korrekt användning, fördelarna och nackdelarna