Deep cleaning shampoo: vad är det för?


Jag försökte alla medel att bry sig, och håret beter sig sämre: bli skört, tråkigt och envis när det är stiligt? Börja med en ren skiffer, prova djupt rengöringsschampo.

Är du en das?

Den moderna tjejen stryker ständigt något: balsam, mousse, balsam, lack. Hår överbelastad, trött på överdriven "vård". Masker slutar fungera eller har motsatt effekt. Och sedan kommer schampo av djuprengöring till räddningen. Det tar bort gammal krackad silikon och andra tillsatser blandade med ett lager av damm, fett och sediment från gamla rör från hårets yta. En slags "skrubba" för hår.

När ska du använda djupt rengöringsschampo?

 • Med regelbunden användning av produkter som innehåller silikon. Balsams och masker, ta hand om ditt hår, men ibland behöver håret bara "andas". Shampoo djup rengöring tvättar bort ett lager silikon från håret, ger dem ett nytt liv med en ren skiffer.
 • Om starka förändringar i en frisyr kommer, nämligen: lamination av hår, en våg. Shampoo djuprengöring kan ta bort överflödiga mineraler och metallsalter som ingår i vattnet.
 • Vill du bli blondin? Detta schampo är oumbärligt för dig, för det minimerar risken för "grön" (koppar) och "röd" (järn) nyanser efter missfärgning. Efter endast två tillämpningar av djuprengöringsschampo reduceras kopparhalten med 77%, järn - med 44%.
 • Om du bestämmer dig för att ändra färgtonen. Med hjälp av fördjupning kommer du att få ett mer spektakulärt resultat. I avsaknad av det kornade skiktet läggs färgen lättare och jämnt på håret. Viktigt! Efter att ha använt detta schampo, applicera först en balsam eller en mask. Att färga helt "nakent" hår kan skada dem.
 • Gillar du att simma? Använd djupt rengöringsschampo. Det kommer lätt att tvätta bort det överskott av klor från ditt hår.
 • Frisyren kräver en fullständig omstart. Jag är trött på allt, ingenting hjälper! Håret har gått dåligt, reflektionen är inte trevlig. Prova att shampooa ditt hår och granska dina hårvårdsprodukter: kanske är det meningsfullt att bli av med ett par produkter.
 • Djuprengöringsschampo är helt enkelt oumbärligt innan oljemaskorna går. Keratinskiktet förnyas och täcker håret, de blir mer mottagliga för näringsämnena av omsorgsmedel.

Hur man använder schampo djup rengöring

 • Deep Cleaning Shampoo är tungt artilleri. Använd det inte mer än en gång i några månader. Viktigt: Shampoo aldrig huvudet varje dag! Den består av exfolierande ingredienser, natriumklorid och sulfat, ibland även grovt havssalt. Med frekvent användning skadar ett sådant verktyg bara ditt hår.
 • Applicera ordentligt schampo på ditt hår. Det finns djupa rengöringsmedel som innehåller silikon - försök bara tvätta dem med en hårduk utan att behöva röra på hårbotten. Annars kommer åtgärden att ge motsatt effekt: huden kommer inte att kunna andas, den kommer att täckas med en film. Fläck, klåda kan förekomma.
 • I några få tillvägagångssätt - sällan men lämpligt. Det är nödvändigt att skaka håret med djupt rengörande schampo 2-3 gånger så att du får det bästa resultatet.
 • Efter djup rengöring, glöm inte att applicera en balsam eller en mask. Hur som helst har ditt hår bara upplevt lite stress.
 • Förvara inte shampoo djup rengöring längre än den angivna perioden. Detta är svårt, eftersom bekostnaden av fonderna är ganska liten. Kasta dock ut flaskan, om ett år har gått sedan inköpsdatumet - en utgått produkt av denna typ kommer definitivt att skada din frisyr!

Vill du att din hud andas också?

Med hår - förståeligt. Och vad ska man göra om hårbotten också kräver rengöring? Använd djupt rengöring schampo som en hudskalning kan inte. Om det finns ett sådant behov - använd en speciell skrubb. På hyllorna i butikerna hittar du ett stort urval av medel för att peeling hårbotten. De ger mild och hälsosam rengöring utan användning av hårda kemikalier. Djuprengöringsschampo rensar naturligtvis porerna. Men att göra det för dem är som att klippa håret med en yxa.

Till varje sin egen

Många djupa rensande schampon innehåller redan en lista med fuktgivande och mikronäringsämnen. Om ditt hår är för tunt och känsligt, välj ett mjukt djupt rengöringsschampo. Mer försiktigt bryr sig om hårschampo med tillsats av eteriska oljor, växtekstrakter, keratin och silkejoner. Du kan hitta det perfekta alternativet för dig själv, efter samråd med en specialist.

© Artikel författare: Lyudmila Alexandrova

Djuprengöringsschampo

Man kan säga att schampo är samma hygieniska medel som tvål eller tandkräm. Alla vet att du behöver tvätta håret flera gånger i veckan, och bättre - eftersom det blir smutsigt. Men hur många tvättar daglig schampo, gör det verkligen rent? Det förstår naturligtvis inte bara en del av föroreningarna och talg utan att tränga djupt in i hårbotten. Och för att "dra" smutsen därifrån behöver du ett starkare verktyg. Till exempel, djupt rengöringsschampo.

Vad är det och vad är det för?

Kanske tycker du att du inte behöver djupt rengöring av hår. Troligtvis är det inte. Om du målar lockar eller ställer dem ofta med hjälp av stylingverktyg, om du gillar att göra masker eller behandla älskare av torra schampon, är djupt rengöringsverktyg viktigt för dig.

Det är därför. Tänk på silikoner, vaxer, oljor, fuktighetsgivare eller rengöringsmedel - kort sagt, någon lösning du använder (även din vanliga balsam). Lägg till här, till exempel blekningspulver från vattnet i poolen och damm från metropolens vägar. Allt detta kvarstår på håret och hårbotten, eftersom det inte går att ta bort helt normal schampo. Således blir håret snabbare, tillväxten saktar ner, de börjar falla ut.

De flesta schampon är utformade för skonsam rengöring och innehåller ungefär lika stora proportioner av ytaktiva ämnen och ytterligare komponenter för skinn och mjukhet av hår. Som jämförelse innehåller djuprengöringsschampo mindre konditioneringsmedel och mer ytaktiva medel för att maximera rent hår. Du kan behöva det här verktyget om:

 • Du förbereder ditt hår för färgning. Detta säkerställer att färgen kommer att hålla längre, pigmentet tränger djupare in i håret, och krullarna själva kommer att bli mindre skadade, eftersom färgen inte kommer att bidra till ansamling av smuts i hårstrukturen och inte förseglar det inuti. Naturligtvis behöver du inte göra det samma dag med färgning - gå till frisören en dag eller två efter. Detsamma gäller laminering och perm hår - så resultatet blir bättre och varar längre.
 • Du använder ett stort antal masker och balm, så du behöver tidig rengöring och förebyggande av överdriven sekretion av talg. Eftersom silikoner, vaxer och andra ingredienser täcker dina strängar och ackumuleras över tid, kan de (de kommer definitivt göra det) tunna hårstrukturen, främja tvärsnittet och brittleness, liksom överdriven fetthalt.

Om du använder många produkter kan du upptäcka att du behöver göra en djup rengöring minst en gång i veckan. Annars blir det tillräckligt en gång varannan tre till tre veckor.

Vi väljer rengörande hårschampo: funktioner och applikation

Curls - inte bara riktig dekoration av en kvinna, men också ett brett fält för experiment. Styling och skärning, curling och laminering, färgning och blekning - det finns många kosmetiska procedurer som gör det möjligt att radikalt ändra utseendet på hår och inga färre vårdprodukter utformade för att eliminera effekterna av dessa förfaranden.

Shampoo för djupt rensning av hår behövs i de fall där trådarna är för trötta från experiment och vård.

Föroreningar och glut

Hår, såväl som hud, är ett slags skyddande barriär utformad för att hålla otaliga smuts, toxiner, patogena mikroflora etc. på ytan. Hårsaxelns struktur är sådan att endast mycket små molekyler kan komma in i den - t.ex. vatten och alla stora - smuts, fettliknande substanser, stora proteinkomponenter, förblir utsida.

Håret består av 3 lager:

 • kutikula - toppskiktet består av tätt packade keratinflakiga celler. Med korrekt styling tillåter nagelbandet inte något extra att komma in i håraxeln och tillåter inte för hög avdunstning av fukt. Kutiklet på toppen är täckt med fettfett - hemligheten utsöndras av talgkörtlarna. Smörjmedlet behåller fukt och förhindrar damm och smuts från att skada näsan.
 • Cortex - det andra skiktet består av långa döda celler, vilket ger hårets styrka och elasticitet. Här är melanin, som bestämmer krullets färg. Cortex är mer lös. Denna egenskap ger möjlighet till färgning: en tillräckligt aggressiv substans kan, delvis destruera nagelbandet, tränga in i cortexen, förstöra det naturliga pigmentet och implantera ett konstgjort pigment i sin plats;
 • inre lager - medulla, består av hålrum och långa celler. I detta skikt behålls fukt, i samma medium överförs näringsämnen i den blygsamma mängd håret behöver. Att penetrera in i medulla är endast möjlig vid förstöring av nagelbandet och cortexen.

Denna struktur eliminerar möjligheten att penetrera organiska ämnen och bakterier i hårfollikeln. Detta undviker inflammation eller infektioner i hårbotten. Detta gäller dock bara med ett friskt hårhår.

När det naturliga fettfettet avlägsnas börjar håret att förlora fukt. Därför blir tråden så småningom torr och skör när den används med hårtork eller krullning. Om kutiklet är skadat, är det permeat, färgat, blekt, fukt förloras mycket snabbare, och smuts, damm, stora proteinmolekyler kan komma in i cortexen, vilket signifikant minskar hållfastheten och elasticiteten hos strängarna. När hjärnan är skadad faller håret ut. Det finns risk för skada på hårsäcken.

För att minska dessa effekter, använd en mängd olika vårdprodukter: oljemask, specialschampo, balm, mousses och mycket mer. Ämnen i deras komposition, på grund av skador på nagelbandet och cortex, kan penetrera djupare i håret och stanna längre där. Men det kommer en tid då denna effekt inte ger bra, men skadar: proteinmolekyler och vitaminer, som också är stora molekyler, visar sig vara för mycket, och håret blir tungt, svagt och trögt.

Djuprengöring

Båda försummar hårets omsorg och överanvändning av masker och speciella stylingprodukter leder till samma resultat: håret blir tungt, förlorar sin elasticitet, och i stället för de glänsande välskötta locken kommer värdinnan att få livlösa, orubbliga lås. För att lösa detta problem har ett speciellt rengöringsschampo utvecklats.

Vad är detta schampo för?

 • Den vanliga kompositionen avlägsnar fett, absorberat smuts och damm, från hårskiktets övre lager. Allt som lyckades komma in i nagelbandet, och i synnerhet förblir inne i cortexen. Medel för djuprengöring ingår aggressiva alkaliska komponenter som tränger in i skiktet, reagerar med proteimolekyler och tar bort dem.
 • Samma effekt shampoo har i hårbotten. Rester av vårdprodukter, talg, mjäll etc. ackumuleras på huden, eftersom de avlägsnas med stor svårighet med vanliga sura schampon. Den alkaliska kompositionen löser upp rester och avlägsnas.
 • Det är lämpligt att genomföra rengöring före oljemaskens gång. Oljan absorberas kraftigt, så det används ofta bara för att återställa nagelbandet. För att effektivisera förfarandet är det vettigt att rengöra trådarna noga.
 • Det rekommenderas att utföra ett sådant förfarande före målning, toning och laminering. Rengöringsschampon tar helt bort naturliga smörjmedel, smuts, damm, färgrester och så vidare. Detta eliminerar helt den oväntade interaktionen av ny färg eller medel för krökning med rester av tidigare formuleringar.
 • När man arbetar i farlig smutsig produktion, blir den djupa rengöringsprocessen från en rekommendation till en nödvändighet.

Tillämpning av schampo

Ursprungligen höll rengöringsschampo till professionella produkter, och tidigare kunde denna produkt bara hittas i en skönhetssalong. På grund av fondens särskilda sammansättning.

Shampoo innehåller starka alkaliska ämnen. Det är känt att hårbotten har en sur reaktion, liksom fettet på håret. För att inte orsaka hudirritation, har vanliga schampon surhet i närheten av det. Men för att avlägsna rester av dessa många produkter med en sur reaktion är alkali nödvändigt. Den senare reagerar med dem respektive bort, men det gör både cuticle och cortex lossare och mer mottagliga för verkan av andra ämnen.

Den här funktionen orsakar två huvudkrav:

 • Använd schampo för djuprengöring kan inte vara oftare än 1 gång i 2 veckor. Med torra strängar - inte mer än 1 gång i 30-40 dagar;
 • efter tvättning är det nödvändigt att neutralisera alkalin. För att göra detta, använd mjukgörande masker och balsam eller skölj håret i surgjort vatten - med citronsaft, till exempel.

Före proceduren rekommenderas det att konsultera en frisör och vid problematisk känslig hud - hos en hudläkare.

Sättet att använda produkten skiljer sig lite från det vanliga tvättförfarandet.

 1. Kompositionen appliceras på våta strängar. Frisörer rekommenderas att fördela krullarna i zoner för att snabbt applicera schampo.
 2. Shampoo för djup rengöring behålls på håret i minst 3 minuter, men inte mer än 5. Rekommendationer i tid från tillverkare är olika, eftersom det beror på kompositionen.
 3. Shampoo tvättas av med varmt vatten. Om krullarna är kraftigt förorenade kan kompositionen appliceras en andra gång, men inte kvar på krullarna och tvättas sedan bort.
 4. Då måste du skölja håret i surgjort vatten och applicera en fuktgivande balm.

Tips som hjälper dig att göra ett djupt rent hår hemma:

Översikt över medel

Shampoo producerar ett ganska stort antal tillverkare. När du väljer, måste du vara uppmärksam på verktygets sammansättning och användaranvisningar. Som regel innehåller oljiga hårformuleringar mer aggressiva ingredienser.

 • Shiseido Tsubaki Head Spa Extra Rengöring - ger inte bara djup rengöring utan ger även mat. Kompositionen är rik på eteriska oljor, i synnerhet kamelliaolja, vilket stimulerar hårväxten. Kostnaden för schampo - 1172 sid.
 • Schwarzkopf Sun Bonacure Scalp Therapy Deep Cleansing Shampoo - designad för dem som aktivt använder en mängd olika stylingprodukter. Det kan appliceras på både normalt och torrt hår. Sammansättningen av schampo-peeling innehåller mentol och pepparmynta, vilket ger en känsla av friskhet och renhet. Produktpris - 2362 sid.
 • Goldwell DualSenses Scalp Specialist Deep Cleansing Shampoo - förutom att säkerställa maximal rengöring, normaliserar kompositionen talgkörtlarna. Den kan användas för torr hårbotten och fet hud. Det är värt att rengöra schampo från 880 till 1087 s.
 • Paul Mitchell Clarifying Shampoo Två rengöringsmedel för torrt hår. Kompositionen verkar mycket försiktigt, huden torkar inte och irriterar inte. Prisfonder - 1226 sid.
 • Natura Siberica - utformad för att rengöra fet hår och innehåller mer aggressiva alkaliska komponenter. Det innehåller dock havtornsolja och arganolja: de ger inte bara håret utan stimulerar även hårfolliklarna. Shampoo kostar 253 p.
 • CHI Clean Start - garanterar djup, men skonsam rengöring, innehåller vitamin- och proteinkomplex för att återställa strängarna. Det rekommenderas innan du utför salongprocedurer: en våg, färgning. Kostnaden för produkten - 1430-1819 s.

Det här är intressant! Listan över de bästa naturliga schamponerna - TOP 10 märken utan sulfater

recensioner

På schampon kan djupa rengörande negativa recensioner alltid hittas: användningen av kompositionen kräver stor omsorg. Dessutom, efter att ha fått det första positiva resultatet är det svårt att motstå önskan att se ditt hår så rent varje dag. Och att använda verktyget oftare än 1 gång per vecka är i alla fall omöjligt.

Veronica, 32 år:

För första gången sprang jag i en shampoo-peeling i salongen: Jag tvättade mitt hår före krökning. Senare hittade jag ett sådant schampo till salu - det var "Essex Deep Cleaning". Mitt hår är oljigt, det blir smutsigt snabbt, så botemedlet var bara en frälsning för mig.

Min dotter är engagerad i ballroom dancing. För frisyrer använder dansare en stor mängd mousse, lack och gel. Vanliga schampon kan verkligen inte hantera det. Jag rekommenderades Natura Siberica - det finns en komposition utan sulfater. Detta är ett riktigt bra verktyg: håret är rent och inte torkat.

Natalia, 32 år:

Jag byter ofta hårets färg. Jag använder sällan schampo för djuprengöring: innan färgning och markering. Du kan också använda den som tvätt: det tvättar verkligen färgen.

Jag gillar att modellera frisyrer, så jag använder en obestämd mängd lack och mousse. Tyvärr måste du tvätta håret varje dag, vilket också är ohälsosamt eller ibland effektivare användning av kompositionerna. Jag föredrar shampoo peeling från Schwarzkopf.

Yaroslav, 33 år:

Läggningsverktyg använder ofta och bryr sig oftare. Till slut står inför problemet med ofullständiga rengöringsträngar. Nu använder jag "Detox Brelil Professional". Shampoo är mycket lätt, tvättar, som de säger, innan squeak. De behöver sällan tvätta håret - en gång var 2-3 veckor, och även i det här fallet torkar de tipsen. Eftersom de fortfarande behöver skäras en gång i månaden, oroar jag mig inte.

Shampoo för djup rengöring och hår restaurering - ett kraftfullt verktyg. Att använda sådana formuleringar oftare än en gång i veckan är förbjuden. Med förbehåll för alla rekommendationer, ger schampo-peeling den djupaste rengöringen utan att skada strängarna.

Se även: Hur man använder professionella schampon för djupt hårrengöring (video)

Vi väljer djupt rengörande hårschampo

Deep cleansing shampoo idag är ett oumbärligt verktyg inom systemhårvård. Varför?

 • Rengör håret och hårbotten i håret noggrant (hårda hårbotten), rester av stylingprodukter, silikon som ackumuleras i håret och tar bort klorerat vatten.
 • efter ett sådant schampo verkar alla masker och balm på håret starkare och mer effektivt;
 • djuprengöring är nödvändig innan målning, kemi, toning, laminering och andra salongförfaranden, speciellt om du gör dessa förfaranden hemma. Det är så mycket som möjligt genom att förnya keratinskiktet, vilket gör håret mer mottagligt för näringspåverkan av efterföljande produkter.
 • oersättningsbar innan oljemaskorna går,
 • hårbotten som om andning, känner sig frisk och ren;
 • ger hårvolym, glans och silke.

Hur ansöker du djupt rengöringsschampo?

Djuprengöringsschampo ska appliceras inte mer än en gång varannan vecka, och om håret är torrt och hårbotten är utsatt för känslighet, då en gång i månaden. Med regelbunden användning av detta schampo kommer ditt hår och hårbotten alltid att vara i utmärkt skick.

Under inga omständigheter bäras av den frekventa användningen av djuprengöringsschampo och scrubs, eftersom de är mycket slipande och inte lämpliga för daglig användning!

Det bästa sättet att växa och skönhetshår läs mer.

Vi har valt för dig en bedömning av djupa rengöringsschampon, från olika tillverkare, av olika kvalitets- och prispolicyer.

Shiseido Tsubaki Head Spa Extra Rengöring - Cleansing Hair Spa Shampoo

Shampoo innehåller eteriska oljor som ger de nödvändiga näringsämnena till hårstrukturen, medan oljorna skyddar håret mot de negativa effekterna av miljön, vilket ger mjukhet, glans och jämnhet. Dessutom ingår Camellia blomolja, som ger tillväxt, förhindrar håravfall och ger en exceptionell glans till hår.
Schampo Ingredienser: vatten, kokamidopropylbetain, kokamid DEA, taurin natrium kokoilmetiltaurat, natriumklorid, lauryl- karboxylat- glykoler, mentol, hydroxietyl urea, olja mesh Camellia olja Salvia officin, natriumcitrat, natrium-EDTA, butylenglykol, alkohol, fenoxietanol, natriumbensoat, smakämne.

Lush "Ocean" - rengöring schampo skrubba

Halvdelen av schampokompositionen är havsaltkristaller, vilket ger håret en noggrann rengöring och volym. Och den andra halvan är citronolja och neroli för rengöring och glans, tång för förstärkning och vanilj för att förbättra blodcirkulationen. Shampoo rengör hår och hårbotten från olika föroreningar, tvättar bort oljemaskor.

Schampo Sammansättning: Grov havssalt (Coarse havssalt), natriumlauretsulfat (Sodium Laureth Sulfate), infusion av färska ekologiska citroner (Citrus limonum), Havsvatten (Fresh Sea Water), sågtång Tång Infusion (Fucus serratus), laurylbetain ( laurylbetain), Fresh Organic Lime juice (Citrus aurantifolia), kokosnötolja först trycka (Cocos nucifera), neroli (Citrus aurantium amara), Mandarin olja (Citrus reticulata), Absolut vanilj (vanilj~~POS=TRUNC), Absolute apelsin (Citrus aurantium amara), * limonen (* limonen), metyljonon (metyljonon), parfym (parfym)

CHI Clean Start - schampo för djup rengöring

Shampoo är utformad speciellt för djup, mild och högkvalitativ hår- och hårbottenrengöring. Efter att ha använt shampooet förvärvar håret en naturlig glans, utstrålning och silkighet, och blir också mer mottaglig för olika influenser, inklusive färgning, markering och kemisk perm.
Formeln av schampo innehåller växtextrakt, vitaminer, keratin och silkejoner. Herbal extrakt hjälper till att rengöra håret effektivt, fuktar och stärker det.

De aktiva ingredienserna i schampot: växtekstrakter, silkeproteiner, aminosyror, panthenol.

Goldwell DualSenses Scalp Specialist Deep Cleansing Shampoo - Deep Cleansing Shampoo

Shampoo hjälper till att återställa balansen i hårbotten tack vare ett fuktgivande limextrakt och ett komplex av närande medel. Shampoo rengörs intensivt och samtidigt skyddar, stärker håret och lugnar hårbotten. Deep cleaning shampoo skapar magi med hår - efter tvättproceduren blir de glänsande, välskötta, släta, fina och lyxiga.

De aktiva ingredienserna i schampot: systemet för att återställa balansen, inklusive ett fuktgivande limextrakt och ett komplex av näringsämnen.

Joico K-Pak Chelating Shampoo - schampo för djup rengöring av torrt och skadat hår

Shampoo är lämplig för effektiv rengöring av skadat hår, det torkar noggrant alla föroreningar och rester av kosmetika från skadat hår, rengör dem ordentligt utan att skada dem. Samtidigt återställer schampon hårstrukturen, stärker dem, gör dem starka och silkeslen. Dessutom foder Joico shampoo hår med fukt och positiva aktiva ingredienser, vilket bidrar till att bekämpa torrt hår.

Komplexet med att återställa ingredienser i schamponet stärker håret, eliminerar skador på strukturen och ger näring till håret med nödvändiga ämnen. Den krämiga konsistensen av verktyget gör det möjligt att omsluta varje hår, vilket påverkar det hela tiden. Aktiva ingredienser: Quadramin Complex, Hårskyddssystem.

Paul Mitchell Clarifying Shampoo Två - Deep Cleansing Shampoo

Shampoo rensar försiktigt hår från alla typer av smuts, fyller dem med friskhet och lätta. Det normaliserar huvudets hudbalans och optimerar produktionen av talg, vilket förhindrar uppkomsten av problem med överdriven eller överdriven fet hud i hårbotten och håret. Shampoo ger hårglans, extra elasticitet och flexibilitet, samtidigt som volymen inte går förlorad.

Schampo Ingredienser: Vatten / Aqua, Sodium Laureth Sulfate, Sodium Chloride, Kokamid Mea, polykvaternium-44, bisamino Peg / PPG-41/3-aminoetyl Pg-Propyl dimetikon / Hedychium Coronarium (White Ginger) Extrahera / PEG-12 dimetikon, Panthenol, bisamino Peg / PPG-41/3 aminoetyl Pg-propyl dimetikon / Alger Extrahera / Aloe Barbadensis Leaf Extract / Anthemis Nobilis Extrakt / Lawsonia inermis (Henna) Extrakt / Simmondsia Chinensis (Jojoba) Extrahera / Rosmarinum Officin (Rosemary) Extrahera / PEG- 12 Dimetikon, Triticum vulgare (vete) Germ Oil, Hydroxipropylmetylcellulosa, tetranatrium EDTA, citronsyra, Metylkloroisotiazolinon, metylisotiazolinon, magnesiumklorid, magnesiumnitrat, Parfym / Parfum, bensylbensoat, Linalool, limonen.

Schwarzkopf Sun Bonacure Scalp Therapy Deep Cleansing Shampoo - Deep Cleansing Shampoo

Shampooen innehåller Nutritive-Balance-komplexet och mentol, vilket främjar intensiv rening av hår. Shampoo eliminerar överskott av talg, tar bort rester av stylingprodukter och kalkstenssediment av vatten. För att stärka och återställa skyddsegenskaperna i hårbotten hjälper antibakteriella och näringskomponenter.

Schampo Ingredienser: Aqua, Sodium Laureth Sulfate, Cocamidopropyl aminoxid, Disodium kokoamfodiacetat, Natriumklorid, citronsyra, Parfum limonen, PEG-7-glycerylkokoat, Glycine, Panthenol, niacinamid, PEG-120 metylglukos Diolaeate, butylenglykol, guarhydroxipropyltrimoniumklorid, Chamomilla Recutita, åkerfräken, Humulus Lupulus, Melissa officin, Rosmarinus officinalis, Salvia Officin, Urtica dioica, fenoxietanol, natriumbensoat, salicylsyra.

C: EHKO Energy Free Agent Purify Shampoo - rengöringsschampo

Shampoo för djuprengöring och skötsel av alla hårtyper med extrakt av ris och omsorgspolymerer, tillverkaren anger pH-nivån (ph 5.2 - 5.7).
Rengöringsschampo uppfyller helt och hållet behoven hos alla hårtyper. Den används för djuprengöring av rester av förpackningsmaterial och andra föroreningar. Rensande schampo har ett pH på 5,2-5,7, nära den naturliga hastigheten, och är berikad med omsorgspolymerer och risextrakt, som fuktar håret väl, gör det lättare att kamma, skydda från den yttre miljön. Shampoo rengör hår och hårbotten väl, tar hand om håret, det rekommenderas att använda det före färgning eller kemisk perm och med frekvent användning av stylingprodukter.

Ingredienser: vatten, natriumlauretsulfat, kokamidopropylbetain, natriumklorid, polykvaternium-7, parfym, propylenglykol, natriumbensoat, dimetikon propyl PG-betain, en alkohol denaturerings-, natrium gidroksimetilglitsinat, citronsyra, hydrolyserat veteprotein, ris extrakt (Medaka sativa. ), fenetylalkohol, limonen, prolin, hexyl tsinnamal, alanin, natriumacetat, linalol, serin, fenoxietanol, biotin, tetranatrium-EDTA, metylparaben, etylparaben, butylparaben, propylparaben, isobutylparaben.

Alternativ åtgärd Clarifying Shampoo - Cleansing Shampoo

Shampoo innehåller citronsyra, som har en reglerande effekt på talgkörtlarna och bidrar till att hårets renhet hålls på lång sikt. De aktiva ingredienserna i schampo fyller håret med energi, ökar deras glans och jämnhet.

Ingredienser: Aqua / Vatten, Sodium Laureth Sulfate, Coco-betain, Natriumklorid, hexylenglykol, Kokamid Mea, natriumbensoat, Parfum / Parfymer, Sodium metylparaben, dinatrium EDTA, citronsyra, salicylsyra, etylparaben, Hexylcinnamal, bensylsalicylat, butylfenyl, Methylpropional, Linalool, bensylalkohol, Hydroxycitronellal, Geraniol, CI42090 / Blue1, CI19140 / Gul 5, natriumhydroxid.

Cutrin Shampoo - Deep Cleansing Shampoo

Shampoo försiktigt och samtidigt renar håret och hårbotten av alla typer av föroreningar, lämpliga för alla typer av hår.

Xylitol (björksocker) och D-panthenol stärker håret och dess struktur, ger det fluffighet, främjar trevlig förfriskning, stoppar håravfall och förhindrar mjäll. Panthenol bryr sig omsorgsfullt för håret och hårbotten, det närmar sig varje cell i huden, skyddar mot destruktion och återfuktar epidermis, blockerar de negativa effekterna av fria radikaler. Panthenol hjälper till att återställa huden från irritation och skada, främjar snabb läkning och regenerering. Xylitol har en antiseptisk effekt, minskar saliniseringen av håret, stärker dem, reducerar brittleness och brittleness. Dessa komponenter ger vitalitet, styrka och ger ett attraktivt utseende.

Davines Avgiftningshampoo - schampo - avgiftande skrubba

Shampoo är utformad för att penetrera djupt in i hårstrukturen för att effektivt rengöra dem, stimulera mikrocirkulationen och förbättra oxidativa processer och metabolisk aktivitet vid förberedelse av huden för att absorbera aktiva näringsämnen och medicinska ingredienser.

Shampoo skonsamt och försiktigt bryr sig om hår och hårbotten, efter applicering av schampo är håret fyllt med fukt, styrka, förstärkning och glans.

Tack vare de minsta exfolierande partiklarna (kisel, mikrokapslar av jojobaolja) rengörs det försiktigt och skyddar.

Estel Professional Essex Deep Cleaning Shampoo - Deep Cleansing Shampoo

schampo för djupt rengörande hår, lämplig för alla typer av hår. Det rengör perfekt håret och bäst förbereder dem för ytterligare åtgärder. I dess sammansättning finns ett keratinkomplex och provitamin B5.

Komplexet av keratiner och provitamin B5 har en positiv effekt på hårets struktur, vilket gör dem flexibla och elastiska. Hår efter användning av schampo blir felfri, elastisk och mjuk, lätt att passa och länge förblir fluffig.

Aktiva substanser i kompositionen: keratinkomplex och provitamin B5.

Natura Siberica - schampo för normalt och fet hår "djuprengöring och vård"

Shampoo rengör och uppfriskar hår, närmar och förstärker hårsäckar, samtidigt som hårväxten stimuleras. Förnyelser och antiinflammatorisk effekt, eliminerar mjäll, förbättrar blodcirkulationen. Effektiv i kampen mot håravfall. Inkluderat i schampon vitaminer och aminosyror näring och återställa hår. Altais havtornsolja och marockansk arganolja bidrar till bildandet av keratin, vilket ger skinn och hårstyrka.

Ingredienser: Aqua, Festuca altaica Extract * (extrakt vingel altayskroy), Argania Spinosa Kärnolja * (marockansk arganolja), Nepeta Sibirica Extrahera * (kattmynta extrakt av sibirisk), Sorbus Sibirica Extrahera * (sibirisk rönn extrakt), Quercus Robur Barkextrakt ( ek extrakt), hallon kärneextrakt * (Åkerbär extrakt), Crataegus Monogina Flower extrakt (hagtorn extrakt), ölandstok extrakt (Kurilerna te), Mentha Pipe (pepparmynta) olja (olja vilda peppar), havtorn frukt olja * (Altaian havtorn olja), Sodium Coco-sulfat, kokamidopropylbetain, Lauryl Glukosid, Climbaxole, guarhydroxipropyltrimoniumklorid, Panthenol, retinylpalmitat (vitamin A), Riboflavi n (vitamin B2), pyridoxin HCl (vitamin B6), askorbinsyra (vitamin C), Hippophae Rhamnoidesamidopropyl Betain, bensylalkohol, natriumklorid, bensoesyra, sorbinsyra, citronsyra, Parfum.

Planeta Organica Marockansk Shampoo - Rengöring Marockansk Shampoo

Shampoo innehåller marockansk lera (gassoul) - en naturlig produkt av vulkaniskt ursprung med högt innehåll av kisel och magnesium. Lera skördas för hand i underjordiska gruvor, tvättas sedan med vatten, städas och torkas i solen. Den har en stark absorberande egenskap, renar och tar bort gifter. Shampoo rengör hår och hårbotten från alla möjliga föroreningar.

Schampo Ingredienser: Aqua med infusioner av Ghassoul Clay (Black marockansk lera ghassoulite), Olea europaea Fruit Oil (olivgrön olja), ekologisk Cistus Ladaniferus Oil (organisk växtbärnstensfärgad olja), ekologisk Argania Spinosa Kärnolja (organisk arganolja), Eucalyptus Globulus Leaf olja (olja av eukalyptus), commiphora gileadensis Bud extrakt (balsamträdextrakt), Citrus Aurantium Dulcis blomma extrakt (extrakt av apelsin), Rosa Damascena blomma extrakt (extrakt av damask rose); Magnesium Laureth Sulfate, Cocamidopropyl Betaine, Lauryl Glukosid, decylglukosid, Glykol distearat, Xantangummi, guarhydroxipropyltrimoniumklorid, bensylalkohol, natriumklorid, bensoesyra, sorbinsyra, Parfum, Citronsyra.

Deep cleansing shampoo - ett slags renare hår och hårbotten av skadliga element.

Uppgifter och egenskaper hos djupt rengöringsschampo

Funktioner och uppgifter

Används schampo för djupt rengörande hår med flera syften:

 • avlägsnande av damm och smuts;
 • utlakning av talg
 • eliminering av stilrester
 • öppningen av porerna i dermis och deras rening;
 • avslöjande av keratinskiktskalor för att öka deras mottaglighet för efterföljande vård.

Du kan bli förvånad, men den vanliga vårdprodukten kan inte klara av dessa uppgifter. Det kan bara rengöra de övre skikten av dermis och hår, utan att tränga djupt in i strukturen, eftersom det har ett neutralt pH. Detta är viktigt för att bibehålla krillens hälsa, men hjälper inte till att eliminera allvarlig förorening.

Produkter med djupa åtgärder har en alkalisk miljö, deras pH är högre än det för schampon för daglig användning. Detta bidrar till att tvätta de minsta ansamlingarna av damm, smuts, klibbiga och viskösa ämnen, helt fri från sina lås och dermis.

Hemanvändning

Användningen av professionella verktyg i hemmet är ganska möjligt, eftersom du kan köpa dem i vilken butik som helst. Man bör emellertid komma ihåg att användningen ska vara så ansvarsfull och noggrann som möjligt.

Lämpliga produkter med funktionen av djuprengöringsflickor, som ofta använder kosmetika för styling. Det är också lämpligt att använda produkterna under behandling med oljemask, som täpper porerna på huvudet, stör sebaceous körtlar, gör håret oljigt och klibbigt. Shampoo rengör dermis från överflödig olja.

Du kan inte använda det mer än en gång varannan vecka, annars kan hårklippet kollapsa, mjäll visas, håret blir torrt och livlöst.

Salongansökan

Specialister på skönhetssalonger i en röst hävdar att det tekniska schampot, som också kallas för djuprengöring, är avsett endast för professionell användning. Du kan skada dig själv om du inte följer reglerna för att applicera kosmetika och återställa ditt hår efter det blir mycket svårt.

Medan håret tvättas före sådana procedurer:

 • färgning;
 • perm;
 • laminering;
 • uträtning;
 • behandling etc.

Djuprengöringsmedel ökar skalens skalor och hjälper dem att öppna, vilket gör att komponenterna kan tränga djupt in i håret. De tar också bort döda hudceller från hårbotten och avfettar ytan helt, vilket är nödvändigt vid preparatsteget för många salongprocedurer.

Använd schampon och som en tvätt hjälper de snabbt att trycka ut färgpigmenten från strängarna.

Hur man använder

Trots att experter är emot hemmabruk av denna typ av schampo, kan de fortfarande användas oberoende, men bara mycket noggrant och med överensstämmelse med tekniken.

Ansök medel som vanligt - på vått hår. Häll omedelbart i handflatan den önskade mängd kosmetika, blanda med vatten (lite), slå i tätt skum och först efter det gäller huden och rötterna. Massage försiktigt för att rengöra hudens porer från fett och smuts, resten fördelas längs längden.

Håll kompositionen på huvudet ska inte vara mer än 3-5 minuter, med upprepad tvålning är det inte nödvändigt att tvätta omedelbart skummet med mycket vatten. Var noga med att använda en mjukgöringsbalsam efter proceduren, så att krullarna är mättade med fukt.

Spola shampooen utförs med mycket vatten - produkten måste tas bort helt, så att alkaliska ämnen som har långvarig effekt lämnas i hår och hud.

Normalt och fet hår kan tvättas med en komposition för djup rengöring inte mer än varannan vecka, torr och spröd - inte mer än en gång i månaden.

Professionella verktyg

I skönhetssalonger och specialaffärer kan du hitta professionella schampon för djuprengöring. De innehåller i sin komposition slipmedelskomponenter, vars verkan liknar peeling. Vi har studerat i detalj produkterna från populära märken och sätter betyg på de bästa produkterna på marknaden. Vi uppmärksammar en lista över produkter som det är värt att stoppa valet när man köper kosmetika.

"Estelle"

Varumärket av professionella kosmetika erbjuder överdriven djuprengöring - en produkt som passar alla typer av hår. Det används ofta i salonger före olika förfaranden. Den innehåller ingredienser som är fördelaktiga för lockningar, såsom keratin och vitamin B5. De nivån ytan av strängarna, som blir elastiska och fjädrande.

Chic kosmetisk effekt och det minsta antalet kontraindikationer gjorde shampoo populära bland både kvalificerade proffs och vanliga konsumenter. Trots att produkten innehåller omsorgsämnen, bör de inte missbrukas.

"Kapus"

Medel för djuprengöring från "Kapus" är en annan professionell produkt som används av specialister på skönhetssalonger. Det avlägsnar noga alla organiska och oorganiska föroreningar från håret och hårbotten, skimrar kvalitativt, avslöjar nagelskala, förbereder dem för efterföljande användning av färgämnen eller läkemedel.

För att mildra den aggressiva effekten av alkali, vegetabiliska extrakt och extrakt, tillsattes kollagen och proteinkomplex till schampot. Detta system skyddar håret från skador, förhindrar torr hårbotten, accelererar blodcirkulationen i dermis.

Verktyget är ganska kraftfullt, hemma ska det användas mycket noggrant och inte ofta, för att inte skada låsen.

Shiseido

Den berömda tillverkaren erbjuder inte bara en annan produkt för djuprengöring, men ett spa-schampo som ger ett riktigt nöje från vård - Tsubaki Head Extra Cltaning. Idealisk för hemmabruk, används den också ofta i utställningslokaler. Kompositionen är berikad med naturliga oljor, bland vilka kamelolja är den mest värdefulla.

Komplexet av användbara ämnen hindrar negativ påverkan av kemikalier, närmar håret, mättar med fukt, ger dem glans och styrka, accelererar tillväxten. Det är bäst att behandla kompositionen med trådar innan du applicerar härdningsmedel eller färgämnen.

"Concept"

Djuprengöring från "Concept" ger en mjuk och mild rengöring av trådarna från smuts av olika ursprung. Det avfettar perfekt och förbereder hår för förfaranden som laminering, rätning, färgning, perm etc. Tack vare de fördelaktiga ämnena i kompositionen torkar håret och hårbotten inte ut, vilket är viktigt för att bibehålla sin hälsa.

Det rekommenderas att använda schampo inte bara före salongvård, utan även efter att ha besökt poolen, tar bad med havsalt - det tvättar perfekt salt och mineraler som kan förstöra strängar.

Luash

"Ocean" från Luash - scrub shrub, som kommer att bli en utmärkt lösning för salong och hemvård. Dess huvudsakliga komponent är finkristallint havssalt, rikt på vitaminer och mineraler, det är hon som exfolierar dermis döda celler, tar bort fett och föroreningar, stärker rötterna, hämtar blodcirkulationen och utlöser metaboliska processer.

Kompositionen är också berikad med neroli och citronoljor - de förbättrar produktens rengöringsegenskaper, ger krullarna en glansig glans. Vanilj extrakt utlöser de accelererade tillväxten av strängarna, uppdaterar dem och fyller dem med kraft.

Medel är lämplig för djuprengöring före ytterligare avgångsprocedurer eller för tvättning av oljemaskor.

CHI Clean Start skapades speciellt för att förbättra effektiviteten hos salongrutiner som färgning, markering och perm. Det ökar känsligheten hos lockar till olika influenser genom sin djupa rening.

Trots sin höga effekt skadar schampo inte hårstrukturen, eftersom det innehåller extrakt av medicinalväxter, silkeproteiner, keratin, panthenol, aminosyror. Dessa ämnen reglerar lås och dermis vattenbalans, tillåter inte fukt att avdunsta.

Natura Siberica

"Deep Cleansing and Care" från Natura Siberica är ett prisvärt schampoalternativ som kvalitativt tar bort orenheter. Det var speciellt utformat för att ta hand om fettkrullar, eftersom det klarar av att reglera talgkörtlarna. Förutom rengöring ger verktyget folliklar en rik kost, utlöser tillväxten av strängar, lindrar inflammation, bekämpar mjäll, accelererar blodcirkulationen.

Produkten gör det möjligt att eliminera alopeci i sin outnyttjade form. Den tillverkas på grundval av naturliga miljövänliga komponenter, såsom arganolja och havtorn, vilket bidrar till ökad produktion av keratin.

Hem rättsmedel

Professionella schampon kan ersättas med hemmet - de är inte mindre effektiva när det gäller att ta bort stylingsrester, död hud, damm, smuts och fett.

Förbered dem från naturliga ingredienser, som trots de höga rengöringsegenskaperna inte skadar trådarna, och vissa förbättrar även deras tillstånd. Aggressiva kemikalier ingår inte i dem, för att du inte borde oroa dig för hårets hälsa.

Vi kommer att överväga enkla och prisvärda kompositioner som kan tillverkas oberoende.

 1. Havsaltskrubba. Ta bara finmalt salt för att inte skada hårbotten. Fyll det med varmt vatten i ett förhållande 1: 1, använd lösningen på rötterna, dermis och trådar, gnid det lätt med fingertopparna i 2-3 minuter, skölj med vatten. Använd en skrubb inte mer än 1-2 gånger om månaden.
 2. Maske av Henna och nässla. Vi kommer att använda färglös henna, som har renings- och torkningsegenskaper. Vi tar 2 dospulver av pulver och späds ut med ett hett avkok av nässla för att göra en krämig massa. Applicera på hårbotten och håret, håll i 1,5-2 timmar, skölj sedan med vatten.
 3. Lermask Röd eller vit apotekslera passar bäst, eftersom det verkar mer försiktigt på dermis och krullar. I sig har verktyget utmärkta torkningsegenskaper, eftersom det inte är lämpligt för torrt och skadat hår. Fyll pulvret med varmt vatten, konsistensen av verktyget bör likna tjock kefir. Vi applicerar det på locken längs hela längden, vi uppmärksammar rötterna, och efter 15 minuter tvättar vi dem ordentligt.
 4. Ginger mix. Spicy kryddan rensar inte bara, utan också irriterande, det stimulerar blodcirkulationen i huden och utlöser hårväxten. Förbereda sammansättningen av ingefärapulver och färsk citronsaft, de kombinerade produkterna insisterar på en timme så att de väljer alla de fördelaktiga ämnena. Applicera på håret, tvätta av efter 5-7 minuter. Maskan är inte lämplig för personer som skadar dermis eller hudutslag.

Låt oss sammanfatta

Djuprengöring av hårbotten och krullarna utförs inte bara före salongprocedurerna. Det ska regelbundet göras till tjejer som ofta använder fixeringsstil, går till poolen, tar bad med havsalt, lever i en ogynnsam ekologisk miljö eller arbetar i farliga industrier.

Strängar, som läder, absorberar skadliga kemikalier och behöver tidsmässigt avlägsnande. Hemmagjorda och professionella schampon hjälper dig att avlägsna orenheter av något ursprung, lägga till glans i håret och göra det mer voluminöst, avslöja täppa porer i dermis. Det viktigaste - överdriv inte det med förberedelserna av djupt handlande för att inte skada håret.

Deep cleaning shampoo - vän eller fiende?

Skönhetsindustrin på tillverkningar är listig. Det kommer inte bara för vår skönhet med dig. Nu ett stort utbud av produkter för skönheten i vårt hår, som vanligt för vanliga användare, och exotiska serum, vätskor, pre-schampon. Många linjer skapade för hårvård hemma, utan tvekan lovande att översätta de mest hemliga drömmarna om hårtillverkning i livet.
Men du kan också ofta möta tekniska linjer skapade för användning i salongförhållanden endast av professionella. Dessa är speciella serum för färgning, surgjorda schampon och balm, samt djupt rengjorda schampon (hädanefter även benämnt "SHGO").
Idag skulle jag vilja prata om ämnet SHO. De flesta användare glömmer orättvist SHO: s betydelse. Eller inte? Låt oss räkna ut det tillsammans.

Den huvudsakliga uppgiften att rengöra schampon är att noggrant och hänsynslöst tvätta bort den ackumulerade vården, liksom damm, smuts, stylingprodukter som vi matar vårt hår. Varför undrar man om flickor knappt ackumulerar arbetande hårvård? För att sedan tvätta bort alla rengjorda?
På min egen erfarenhet identifierade jag flera skäl för att använda SHO, jag vill berätta om dem.

Disclaimer. Hela posten är en historia om författarens personliga erfarenhet, posten är inte en rekommendation för handling, och absolut inte en indikation för användning.

Orsak 1.

Vi vet alla att håret har en porös struktur. För vissa är det mer uttalat, för någon mindre. Men faktum kvarstår. Den vanliga vården för oss (schampon, balm, masker, serum) är rik på användbara komponenter. Keratin, protein och andra kosttillskott finns i överflöd i mass-smarket, för att inte tala om den professionella kosmetiken. Men förutom användbara tillsatser tillsätts silikoner också till produkterna för att täcka håret med en skyddande film och täta hårkutiklet. Alla dessa komponenter sänker sig i hårets porer, stänger luckorna i den skadade strukturen, skapar ett välskämt utseende och effekten av att återställa "inifrån".

Lägg här stilprodukter, termiskt skydd, tunga outplånliga medel. Deras kompositioner består nästan helt av silikoner, som i sin tur är dåliga eller inte alls sköljs ut med vatten.
Vid utgången, med frekvent användning, får vi trassigt hår. På grund av användningen av silikon växer samma skyddande film, men det är redan svårare att klämma igenom de användbara komponenterna från maskerna, och vi ser inte längre effekten av det.
Denna effekt fick sitt namn som "missbrukseffekt", d.v.s. vård fungerar inte på håret som tidigare. Användaren ser inte längre effekten av beprövade verktyg, klagar över förändringen i produktkompositionen ("Det brukade fungera så bra tidigare!") Eller för dåliga produkter av ett visst varumärke. Men jag skyndar mig att säga att efter att ha använt SHO kommer du i de flesta fall att se skillnaden, om det självklart är medlen som passar dig.

Orsak 2.

I tider med så snabbt byta mode passerar mode för färgning av hår inte. Nyligen är färgning i olika regnbågsfärger väldigt populärt. Emellertid de flickor som redan har stött på liknande färgning, står också inför problemet med snabb uttvättning av färg. Ensam, det är väldigt obehagligt, efter att ha spenderat nerver, pengar och tid i stugan, efter 1,5-2 veckor, eller till och med efter ett par huvudtvättar, inser att färgen har bleknat, eller till och med försvunnit helt. Nu pratar vi inte så mycket om färgning i ljusa färger, ännu mer bekanta, lugna och naturliga tenderar också att tvättas ut från håret.

Orsak 3.


Ingen i vår värld kan skryta att det verkligen lever i miljövänliga förhållanden. Miljoner fabriker och industrier arbetar dagligen, avger giftiga ämnen i atmosfären, och avfallet dumpas till floder, sjöar, hav. Oljetankfartyg kraschar ofta i haven, och allt slutar i vatten och därmed i marken. Tyvärr är detta redan ett välkänt fenomen av vår tid.
Det är värt att tänka på en kvalitativt ny rengöring av hår och hud och allt som omger oss. Men vi pratar om hår. ;)
I min stad är mycket hårt vatten. Naturligtvis, om du jämför miljoner städer och min stad, så har vi mycket mjukt vatten i jämförelse. Ändå, effekten av vatten på håret och huden, ser jag tydligt. Ingen har någonsin märkt scum på vattenkokaren? Det är en suspension av tungmetaller och föroreningar upplösta i vatten. Det är uppenbart att dricksvatten från kranet är extremt oklokt att dricka, men du kommer inte att koka vatten med vanlig tvättning av huvudet. Sålunda deponeras all den suspensionen av metallsalter, lime, i hårbotten och i håret. Och tyvärr är det inte så lätt att bli av med salterna av tungmetaller, och när det ackumuleras på håret, orsakar det ökat bräcklighet och ett tvärsnitt av spetsarna.

Orsak 4.


En radikal förändring av vården, eller en förändring av vårdkomponenterna, är en av anledningarna till att SHO ska tillämpas. För att känna effekten av masker eller hela vårdsystemet måste du använda denna vård / mask på djupt rengjort hår, då nya verktyg öppnas helt och du kan själv bestämma om dessa verktyg är lämpliga för dig eller om du ska leta efter andra.

Så vi har fyra skäl - ackumulering av vård, färg, ekologi och nyvård.
Men uppmärksamhet, detta betyder inte att SHO är ett paradis för alla sjukdomar, du måste duscha det vid varje tillfälle, eller, Gud förbjuda, varje dag, eller varje hårtvätt. NEJ! För att se resultatet behöver en kvalitativ förändring i håret till det bättre ett förnuftigt tillvägagångssätt, och förstås en balanserad vård efter.

Hur förstår du vad du behöver STEG?

Tillverkare av hårkosmetika rekommenderas att använda NIS en gång i månaden. Jag rekommenderar att du använder efter behov.
Om du färgar håret är det värt att använda SHO för en dag eller två innan du färgar. Schemat är som följer: Tvätta håret med SHO, använd ARBETEN kontrollerad mask och därmed mätta håret med användbara maskinkomponenter. Och nästa dag, för att färga håret eller att färga det på det sätt som du brukade göra - på smutsiga eller rena, torra / våta / våta. Således tillåter du att det nya pigmentets molekyler ligger jämnare på håret, eftersom färgpigmentet kommer att falla på det rengjorda håret, utan att vidhäta vård eller smuts. Resultatet är en jämn färg utan fläckar och själva färgen blir hållbar, eftersom färgen inte stoppade arbetet från början till slutet.
Jag gjorde det på min egen personliga erfarenhet när jag fortfarande färgade mitt hår rött. Auburn - en av de mest nyckfulla nyanserna, håller inte länge. Men när jag färgade mitt hår enligt ett sådant system varade skuggan en rekord lång tid, en månad utan att förlora nyans och sköljning.

Hur man förstår att håret är trött på att lämna?

Jag ser på mitt hårs reaktion på den vanliga vården. Om mitt hår börjar dölja i istappar, utan glans, börjar spetsborsten i olika riktningar och i allmänhet deras allmänna utseende skämma mig - jag väntar en vecka eller två och använder STO. Detta sker vanligtvis inom 2-4 månader, men jag använder inte starka masker och min omsorg är enkel.
Den bästa indikatorn på behovet av SSC för mig är outplånlig vård i form av krämiga texturer. Om de är väl fördelade genom håret, glida - så är SHO inte nödvändigt. Om jag, när den appliceras, känner mig grovhet av bara tvättat hår, hårkrämspinnar till de enskilda strängarna, är det dags att noggrant rengöra håret.

Hur använder man SHGO?

GO-shampoo är ett tekniskt verktyg för att skydda ditt hårs skönhet, utformad för professionell användning. Följaktligen kan felaktig användning orsaka mer skada än bra.
PH hos dessa schampon skiftas till den alkaliska sidan. Vi vet att den sura miljön stänger hårvågorna, och alkaliska öppnar. Detta görs för att öppna hårvågorna och "sopa" all smuts ut under dem. Det är också värt att komma ihåg att pH i hårbotten är ungefär 4,5-5,5. Och jag skulle inte rekommendera att använda SHO på hårbotten, om du inte vill få torkad hud. När allt kommer omkring, efter att ha använt SHO för hårets längd, stänger vi hårkutiklet med en mask som har ett pH-värde nära hårets hår och trots allt bryr sig inte alla om hårbotten.


Härifrån följer regelnummer 1
SHGO är inte för hårbotten. Detta schampo för längd!

Regel nummer 2 - behöver tid!

Torka försiktigt hårets längd och applicera STEP, massera massivt hårets duk. Personligen känner jag, som arbetar med SHO, hur den ackumulerade vården tvättas bort, några strängar är fortfarande hala från att lämna, och vissa är redan grova. Det är denna effekt som vi uppnår - renat, "nakent" hår. Masserat schampo, lämna i 3-4 minuter till schampo lyft hårflingor och städa ut smutsen. Om du känner att håret inte tvättas till slutet - upprepa proceduren.

Regelnummer 3 - noggrannhet och respekt.

Efter att ha tvättat håret med STED och innan håret appliceras är det inte bara vått, men också mycket, väldigt mycket benägna att skada. Gnid inte håret, försök inte kamma dem på det här steget - rulla försiktigt håret i en handduk, kläm ut överflödigt fukt och applicera masken generöst och försiktigt fördela den i krullar. Efter tvätt av masken, använd din vanliga vård.

Från teori till övning

Som jag skrev ovan använder jag SHO varannan i fyra månader, efter behov. Jag följer också tillverkarens rekommendationer, liksom följer de regler som beskrivs ovan, som jag har identifierat för mig själv.
Jag har ett vanligt Kapous Deep Cleaning Shampoo med en volym på 1 liter. För ögonen nog för en livstid!

SHGO har en genomskinlig färg och en svag doft. Men han gör sitt jobb väldigt bra!


Låt oss titta på effekten före och efter SHO.
Före - hår såg inte SHO från mitten av sommaren, för en minut hade vintern redan anlänt, det vill säga minst 4 månader hade gått. Spetsarna är inte uppmuntrande, bristande i alla riktningar, vart de vill, och själva håret har förlorat sin prakt och ligger platt. Jag slutade se maskernas effekt, med masker är håret ännu värre än utan dem. På ansiktet - ångeromsorg. Jag använde Dancoly Angel Argan Oil Shampoo och balsam, Angel Professional bio-energostiler och Salerm arganolja på tipsen. Hårtork hårtork. Foto på en grumlig dag utan blixt.


Efter användning av SHO. Applicerade en flaska av L'ador - fyllmedel, Angel Professional bio-energostayler, på tipsen - arganolja från Salerm. Hårtork hårtork. Foto på en grumlig dag utan blixt.


En vecka efter djuprengöring, men med den vanliga vården - Dancoly Angel Argan Oil Shampoo och balsam, Angel Professional bio-energostiler och Salerm arganolja vid tipsen. Hårtork hårtork. Foto på en grumlig dag utan blixt.


Håret är fluffigt, smuligt, väldigt mjukt. Jag är helt nöjd med förfarandet.

Slutsatser.

Det är inte så hemskt, som de säger om honom, du behöver bara veta när och hur man använder det korrekt. Jag hoppas att denna information var till hjälp för dig, du lärde dig något nytt! Tack för att du spenderade tid med mig!Nästa Artikel
Äppelvinäger för hår - ett enkelt, effektivt verktyg för skönhet och hälsa frisyrer