26 av de mest effektiva schamponerna för psoriasis på huvudet


Psoriasis är en sjukdom som är svår att eliminera symtom, och behandlingen är inte utvecklad alls idag. Särskilt obehag skapas när psoriasisplack uppträder på huvudet, särskilt på huden under hårlinjen. Denna form av sjukdomen kräver ett unikt och specifikt tillvägagångssätt, eftersom användningen av krämer är svår. Att eliminera papper i håret är lättast att använda schampon med en speciell komposition. De lindrar symptomen och lindrar smärtan, vilket leder till återhämtning. Ett stort sortiment av schampon kommer att göra de flesta patienter till en dum, vi kommer att försöka hantera listan över de bästa produkterna inom ramen för artikeln.

Så tvätta håret med psoriasis: valet av schampo

Shampoo för psoriasis på huvudet bör ha några egenskaper som skiljer det från det vanliga sättet att tvätta huvudet. Således tillsätter kompositionen komponenter för att förhindra utveckling av plack och deras torkning, normalisering av hårbotten. Användningen av konventionellt schampo är oacceptabelt, eftersom det inte har den önskade effekten på psoriasis, utan tvärtom kan komplicera den. Om obehandlad tenderar den drabbade huden att öka plackans diameter, antalet manifestationer, och detta provokar klåda och peeling, ser visuellt ut som mjäll. I slutändan kan det orsaka håravfall och sår.

Att bestämma vad du ska tvätta håret med psoriasis bör baseras på effekterna av schampon. De måste ha full effekt på att eliminera smärta och återställa omslaget. Som ett resultat av användningen av tvättmedel kan uppnå:

 1. Hastigheten och intensiteten av hudens återhämtning är mycket högre. Gradvis blir plåtarna mindre i storlek och försvinner helt och hållet;
 2. Plastens tillstånd i huden kommer i ordning, på grund av detta är det mer skyddat mot effekterna av mekanisk skada;
 3. Klåda på huden är ett frekvent tillägg till psoriasis, schampon kan förbättra situationen.
 4. Fuktighetsgivande effekt. I ett sjukdomstillstånd är huden utsatt för torkning och bildning av skalor, och under oskyddad hud kan du ge elasticitet och fukt i hårbotten.
 5. Antalet scaly plaques minskar, gradvis försvinner helt och hållet;
 6. Undertryckt smärta.

På grundval av en uppsättning åtgärder som har ett separat tagget verktyg kan du bestämma möjligheten att använda den eller ge preferens till ett mer mildt / effektivt schampo.

Allmänna rekommendationer för användning av schampon

Det finns några rekommendationer för att övervinna psoriasis i håret när grunden för behandlingen är schampo. De listade reglerna gäller för alla fonder oavsett tillverkare:

 1. Shampoo bör gnidas in i huden, samtidigt som du försiktigt undviker plackens nederlag med naglarna, annars kan problemet förvärras.
 2. Hårtorken torkar håret och med huden. Med psoriasis är det bättre att överge torken;
 3. Det är inte en hemlighet att vattnet i kranen är ganska tufft, håret känner detta och visar negativa reaktioner på det. För att minimera effekten av vatten kan en snabb lösning av ättika (60 ml) och lite varmt vatten (20 ml) beredas. Skölj håret först med en blandning, och sedan med lite kallt vatten;
 4. Du bör försiktigt kamma ditt huvud, det är bättre att använda massage kammer som inte har skarpa ändar. Detta är också en del av terapin, eftersom kammen tar bort död hud, stimulerar blodcirkulationen och eliminerar talgackumulering.
 5. Hårvård behövs, men det är bättre att överge färg och styling. På grund av de aggressiva komponenterna av hårfärger kan färgning provocera inflammatoriska reaktioner, allergier eller irritation.

Antifungal Shampoos

Det är nödvändigt att slåss inte bara mot psoriasis i håret, eftersom sjukdomen ofta går tillsammans med svampinfektioner. Speciella antimykotiska schampon kommer att förstöra svampinfektionen. Samtidigt stimulerar de hudens regenerativa funktion efter en svampinfektion. På grund av användningen av sådana schampon är det möjligt att hämma smärtsyndromet, återställa de inflammerade områdena i huden och eliminera de resulterande skalorna.

Nizoral

Nizoral är ett schampo som används för psoriasis i hårbotten och innehåller aktiv substans ketokonazol. Det verkar på dermis som en fungicid (desinfektioner) och hämmar sporerens fördelning, i framtiden uppnås en fullständig botemedel. Shampoo har en snabb effekt på svampen, desquamation, klåda, samtidigt som den stimulerar regenerering av huden.

Shampoo orange, viskös, används 2 gånger om 7 dagar. Behandlingsförloppet är 30 dagar. För en flaska på 60 ml måste betala mer än 600 rubel.

Dermazol

Shampoo liknar den tidigare versionen och anses vara analog. Det är indicerat för användning i allergier mot Nizoral. Det har också en fungistatisk effekt och saktar ner multipliceringen av sjukdomsceller. Grunden för effektiviteten av läkemedelshämmande effekten på framställning av ergosterol. Detta åstadkommer en förändring av hudens lipidkomponenter. Kostnaden är 200-250 rubel för 60 ml.

Keto Plus

Läkemedlet är baserat på zinkpyrition. Shampoo anses vara hormonellt, eftersom det innehåller ketokonazol. Verktyget eliminerar effektivt bildandet av vågar, blockerar avskiljningen av huden och den dör ut. Dödar svampar, mest kända arter och minskar irritation. På grund av hudens förvärvade elasticitet minimerar det eventuellt skador på huden på mekaniska sätt. Rengöringsmedel, appliceras jämnt 8 gånger i månaden. Pris - 550-600 rubel för 60 ml.

Tsistifan

Antisvampmedel som blockerar desquamation, lugnar irritabilitet och klåda. Det aktiva inflytandet är baserat på komponenterna i schampon - mikonazol, salicylsyra, tea tree etc. Tack vare dem lyckas de uppnå normalisering av mikroflora och metabolism i hårbotten. Läkemedlet orsakar inte allergier. Behandlingen utförs genom att använda substansen 2-3 gånger om 7 dagar i 1-1,5 månader. Pris - 800-1000 rubel per burk 125 ml.

Bioderma

Den största fördelen med bioderm är en hypoallergen effekt och en mild effekt. Används ofta för överkänslighet i huden. På grund av sin milda effekt kan den även användas dagligen. Används även som profylaktisk för att förhindra återfall.

Huvudpåverkan - lokalisering och hämning av svampens livskraft, normaliseringen av hudens mikroflora, sätter i ordning förhöjd celldelning av epidermis, vilket minskar bildningen av skalor. Dessutom stabiliseras utsöndringen av fett från körtlarna och kliar mjuknar. Dessutom har schampon en bra effekt på håret och en hälsosammare utseende.

Ämnet används vanligtvis 3-4 gånger i veckan för behandling eller 1-2 gånger för förebyggande. Kostnaden är 1400 rubel för 200 ml.

Sebozol

Antimykotiskt läkemedel baserat på hormonet ketokonazol. Vanligtvis anges för svamp eller dermatofytos av jästtyp. Shampoo återställer hudens lipidkomponenter, eliminerar skadliga effekter och påskyndar återhämtningen av systemet. Vid behandling av psoriasis används 2 gånger i veckan. Behandlingsförloppet är 30 dagar. Den kan också användas istället för tvål / schampo vid remissionstiden - en gång i veckan. Du kan märka läkemedlets effektivitet efter 2 veckor. Kostnaden är 400 rubel per 100 ml.

Vichy Derkos

Medel, visade sig vara en effektiv schampo antifungala effekter. Den är gjord på basis utan sulfatteknik. Formeln för läkemedlet är unik, har en keratolytisk effekt på huden. Det minimerar avlägsnandet av dermis, lugnar klåda, hårbotten tar på sig det bästa utseendet. Basen av schampo är termiskt vatten, vilket kompletteras med selensulfid och mjölksyra. Används flera gånger om 7 dagar i ca 1 månad. Behandlingssteget kräver ett visst avbrott mellan användningen. Med förhindrande är det tillräckligt att använda en gång i veckan. Kostnaden för en burk på 200 ml är 500 rubel.

Perhotal

Antifungala läkemedel som huvudsakligen är aktiva vid behandling av jäst och dimorfa sporer och vissa andra infektioner. Hormonet ketokonazol är en av komponenterna i schampon. Användningen bör begränsas till flera procedurer per vecka och inte mer än en månad. Pris - 380 rubel.

Kräm och salva för psoriasis

I vissa fall användes salvor och krämer för behandling av psoriasis på huvudet, men de är ineffektiva vid bildandet av plack i håret. Men det är extremt användbart i resten av ansiktet. Det finns hormonell och icke-hormonell salva.

Den första kategorin är effektivare, men leder till missbruk och har ett stort antal kontraindikationer, men effekten är inte stabil. Sådana ämnen innefattar: prednisolon, belosalik, daybovyt, lorinden.

Tvärtom kräver icke-hormonella krämer en längre användning och eftergivningsperioden är längre, med praktiskt taget inga kontraindikationer. Bland de bästa salvorna: salicylsyra, zinksalva, losterin, dayvoneks.

PsoriControl - ett innovativt botemedel mot psoriasis

Det är möjligt att köpa medel med rabatt på den officiella webbplatsen >>>

Läkarnas syn på läkemedlet Läs >>>

Kinesisk grädde "Yiganerjing"

Det har länge varit känt att människor med asiatiska rötter är mycket mindre mottagliga för psoriasis. Läkare och forskare kan fortfarande inte bestämma vad exakt är orsaken till den asiatiska genens motstånd mot psoriasis, men håller med om att orsaken är troligast i kraftsystemet. Kinesiska läkare har tillsammans med representanter för kinesisk traditionell medicin utvecklat en grädde "Yiganerjing", som består av spårämnen, som inte är närvarande i tillräckliga kvantiteter bland representanter från länder utanför Asien.

Tester har visat hög effektivitet av detta verktyg. Tiden efter vilken agenten börjar agera annorlunda för varje person, men 87% av individerna mottog signifikanta förbättringar en månad efter starten av ansökan. Av dessa var 56% under de första två veckorna.

Verktyget är helt säkert och har inga kontraindikationer, det rekommenderas även för barn. Vid framställning av grädden användes endast naturliga ingredienser.

På grund av det stora antalet förfalskningar rekommenderar vi att du bara köper på den officiella hemsidan >>>

Dyagmy schampon

I basen av vissa schampon är tjära. Det kan vara från olika träd: tall, björk, pil, enbär, etc. Varje art på egen väg påverkar kroppen och behandlingen av psoriasis. Denna komponent renar huden på döda celler (flingor), eliminerar inflammation, lugnar huden från irritation eller flaking. Mångfald även i denna nisch är tillräckligt stor, kräver en professionell och försiktig inställning till studien av de bästa sätten.

Psorilom

Shampoo består helt av naturliga ingredienser. I kompositionen är björktjära, men innehåller olika växtekstrakter. Verktyget effektiviseras genom en uttalad anti-mykotisk, antiseptisk och antimikrobiell effekt. Gör att du kan eliminera irritation och smärta på huden och påskynda regenerering av frisk vävnad. Det kan användas dagligen, eftersom produkten är säker och inte har några biverkningar. Förbättring uppnås även efter den första ansökan. Som en förebyggande åtgärd används den en gång i veckan. Kostnad - 400 rubel per 200 ml burk.

Algopiks

Består av enbär tjära, har en helande effekt. Samtidigt hämmar svampens uppdelning och normaliserar inflammerad hud. Algopix är ett effektivt verktyg som eliminerar obehagliga manifestationer och accelererar skärpningen av plack med frisk hud. Behandlingsförloppet - en månad, gäller 1 gång per vecka. I framtiden, om nödvändigt, återbehandling, en paus i 2 veckor. Pris - 1200 rubel för 200 ml.

Friderm tjära

Innehåller en tjära från kolindustrin, som är mottaglig för bearbetning. Papuler avgår snabbt, och i framtiden förhindrar deras omformning. Bekämpar alla typer av externa symptom på psoriasis. Behandlingstiden är 3 månader när den används 2 gånger i veckan. Kostnad - 650-700 rubel per flaska på 150 ml.

Shampoo Tan beredd på basis av björktjära. Som hjälpkomponenter av vitamin B5, kokosnötolja och allatoin. Det orsakar ökad viskositet i huden och motstår effektivt svampen. Vattensaltet är påfyllt, eliminerar irritationer och mjuknar, fuktar dermis. Behandlar ett antal homeopatiska läkemedel med komplext inflytande. Behandlingen är 30 dagar när den används 1-2 gånger i veckan. Pris - 150 rubel per flaska 300 ml.

911 tarry

Läkemedlet innehåller glycerin, katon, kokosnötolja. Kokad på basis av björktjära. Sjampoen är inte bara effektiv, utan också snabb, och snart normalisering av huden och iakttagandet av eftergift observeras. Verktyget är ganska lätta effekter, vilket leder till dess användning i profylaktiska syften. Det rekommenderas att använda ofta, även dagligen, med profylax - 1-2 gånger i veckan. Pris - 150 rubel för 150 ml.

Super psori

Shampoo baserat på naftalanolja och salter av magnesium-ursprung. Snart efter användning eliminerar den inflammatoriska reaktionen, lindrar svullnad, klåda och tar bort smuts. Den har en stark antiseptisk effekt och ger näring till huden för snabb regenerering. Behandlingsförloppet är 1 månad när det används 2 gånger i veckan. Pris 140 rubel per flaska 250 ml.

Medicinska schampon:

Medicinerade schampon har en stark effekt på huden vilket provar en snabb återhämtning. Vanligtvis är de beredda på grundval av redan kända och effektiva ämnen: ichthyol, urea eller salicylsyra. De har en komplicerad effekt på hela hårbotten och eliminerar skador på plack och bildning av papiller. Accelerera epidermis regenerativa funktion.

Hudlock

Läkemedlet är baserat på zink, vilket är känt för dess antibakteriella och antifungala effekt. Samtidigt tar man bort puffiness och inflammation. Effektivt eliminerar klåda, irritation, skalning och gör huden mer plast. Används mest för torr hud och utslag på dermis. Det har en snabb effekt på återkommande psoriasis och används 2-3 gånger i veckan. Behandlingstiden är 4-5 veckor. Pris - 1300 rubel för 150 ml.

Liebriderm Zinc

Utförs med användning av pyrition och allantoin. Efter flera applikationer aktiveras återställningen. Tack vare drogen är plasticitet och fukt. Används 2 gånger på 7 dagar, detta görs två gånger. Därefter reduceras dosen till 1 gång på 7 dagar och appliceras i 6-8 veckor. Pris - 450 rubel per flaska 250 ml.

Friederm Zink

Ett extremt effektivt läkemedel på grund av det höga innehållet av zinkpyrition. Bekämpar alla former av psoriasis och sekundära infektioner. Påverkar också hårsäckarna och förhindrar deras förlust. De första 2 veckorna används 2 gånger i veckan. Sedan ytterligare 6-8 veckor 1 gång. Kostnad - 600 rubel för 150 ml.

Etriveks

Läkemedelskategorin glukokortikosteroider, som påverkar hud och blodkärl i plackerna, smalnar dem. Den höga effekten av ämnet gör det till en rekommenderad behandling. Kurs - 1 månad. Den ska användas varje dag efter starten av eftergift, fortsätt sedan behandlingen med 2 gånger i veckan. Långvarig remission ges genom att använda läkemedlet i 6 månader i rad. Priset är 900 rubel för 60 ml.

SKIN RELIEF

Läkemedlet rekommenderas att använda ofta, eftersom det inte orsakar biverkningar. På grund av effektens mjukhet används den även till patienter med ökat krävande skydd, till exempel hos barn. I det israeliska bolagets sortiment finns flera effektiva schampon. Priskategori 1700-1800 rubel.

Kosmetiska schampon

Den största skillnaden i medel för en liten inverkan på psoriasis, men en hög koncentration av kosmetiska komponenter för att uppnå friskt hår. Eftersom huvudbehandlingen inte används.

Friderm balans

Läkemedlet är indicerat för skalning, mjäll, klåda, inflammation och behovet av att rengöra epidermis från fettsekretioner. Effekten är mjuk och mikroflora, syrabalansen är inte störd. Används som schampon för daglig användning. Det rekommenderas att utföra terapi i eftergift. Pris - 550 rubel för 150 ml.

Ekoderm

Det är ett schampo som inte orsakar allergier och består av ämnen med lojal effekt, därför överväger det övervägande, normaliserar huden, men har praktiskt taget ingen effekt på papper. Effektiviteten hos substansen är endast indirekt. Gör att du kan rengöra och närma hår. Används hos patienter med särskilt känslig hud. Används för att uppnå maximal längd på eftergift. Pris - 240 rubel för 150 ml.

Soultz

Den används för våt hud och torkar den lite. Det har en mild effekt på separationen av skalor. Används varannan dag, 3-4 gånger i veckan. Pris 200 rubel för en 150 ml burk. I vissa apotek hittar du "Sulsen Forte", som tillsätts med klimbazol. Detta schampo kostar 400 rubel för 250 ml.

Babyshampor

Huvudskillnaden är en sparsam effekt och frånvaron av skadliga ämnen eller allergener.

Jhonson's Baby

Fuktar huvudet och gör huden mer plast, mjukare. Papules lever lite och vågar är enklare att separera. Den används som huvudmedel för att tvätta huvudet. Pris - 120 rubel för 200 ml.

Medel för allergivänlig användning som används för behandling av spädbarn. Kompositionen är rik på olika extrakt av blommor och växter, oljor. Hipp påverkar huden som normaliserar dess vatten-sura tillstånd och ökar skyddseffekten. Används varje dag. Pris - 200 rubel för 200 ml.

Byubhen

Används av barn i alla åldrar, inklusive nyfödda. Normaliserar epidermis mikroflora, eliminerar det irriterande fenomenet, klåda. Hjälper exfolierande flingor och förhindrar torr hud. Det används dagligen under hela behandlingen och i eftergift. Kosta inom 200 gnidning för 200 ml.

Med hjälp av någon av dessa schampon är det möjligt att uppnå maximal effekt vid behandling av psoriasis i hårbotten. Samtidigt kommer påbörjandet av remission snabbt, och användningen av läkemedlet är så enkelt som möjligt. Vanligtvis är valet av schampo gjord av den behandlande läkaren, som väljer den mest framgångsrika behandlingen.

Det perfekta schampot för psoriasis på huvudet: hur borde det vara?

Psoriasis är en sjukdom vars symptom är mycket svåra att eliminera. Svårt obehag hos patienter orsakar plack och papiller, i synnerhet på hårbotten. Korrigering av sådana manifestationer kräver ett speciellt tillvägagångssätt och användningen av specialverktyg. Psoriasis schampo på huvudet - bara ett sådant verktyg. Den har en speciell komposition som lindrar symtomen på sjukdomen, minskar smärtsamma manifestationer och hjälper till att uppnå stabil remission.

Antifungala medicinska schampon för psoriasis

Medicinska terapeutiska schampon för psoriasis på huvudet måste ha vissa egenskaper som radikalt skiljer dem från konventionell kosmetika. Ofta innehåller de element som förhindrar bildandet och tillväxten av plack, och torkar även de befintliga, normaliserar hårbotten.

Dessa schampon inkluderar:

 • Nizoral;
 • Dermazol;
 • Keto Plus;
 • Tsistifan;
 • Bioderma;
 • Sebozol;
 • Vichy Derkos;
 • Perhotal.

Ett så stort utbud av medel kan dyka in i en dumma någon köpare. Därför är det värt att överväga åtminstone några av dem.

Nizoral

Många tror att detta är det mest effektiva antifungala schampot för psoriasis på huvudet. Produkten innehåller substansen ketokonazol, som verkar på dermis på ett desinfektions sätt och undertrycker också spårets fördelning och ger därmed en efterföljande fullständig härdning.

Nizoral eliminerar snabbt svampen, lindrar klåda, flakar och främjar hudreparation. Shampoo har en rosa-orange skugga och har en ganska viskös konsistens. Applicera det två gånger i veckan i en månad. När det gäller kostnaden för produkten kommer en flaska på 60 ml att kosta minst 600 rubel.

Dermazol

Verktyget kan kallas nästan fullständigt analog av ovanstående schampo. Det är vanligtvis indikerat vid en allergisk reaktion på Nizoral. Det desinficerar också huvudets hud och blockerar reproduktionen av svampar.

Läkemedlets effektivitet är baserad på den inhiberande effekten på ergosterolproduktionen. Denna funktion bidrar också till förändringar i hudens fettkomponenter. Priset för analogen "Nizoral" är något lägre - 200-250 rubel för 60 ml pengar.

Tsistifan

Shampoo innehåller mikonazol, salicylsyra och teträxtrakt. Denna kombination av komponenter bidrar till att normalisera den lokala mikrofloran och ämnesomsättningen i hårbotten, vilket leder till att irritationen, klåda och avskalning av integumentet försvinner. Dessutom är verktyget hypoallergena. Jag applicerar schampo 2-3 gånger i veckan, i en kurs på 1-1,5 månader. Kostnaden för en flaska 125 ml - 800-1000 rubel.

Vichy Derkos

Effektivt, sulfatfritt, antimykotiskt schampo. Den har en unik formel och har en keratolytisk effekt på huvudets integum. Grunden för anläggningen är termiskt vatten, kompletterat med silensulfid och mjölksyra. Tack vare användningen av schampon reduceras de manifestationer som avskalning och klåda i huden, och håret blir mer hälsosamt. Vid behandlingssteget med detta medel är det viktigt att observera intervallet mellan dess användningsområden. Shampoo används 1 gång per vecka i en månad. Priset på en 200 ml flaska är 500 rubel.

Sebozol

Det är ett antimykotiskt medel baserat på hormonet ketokonazol. Som regel används den för svampar av jäst eller för dermatofytos. Sebazol återställer lipidbalansen i huden, eliminerar svamparnas negativa effekter och främjar regenerering. Applicera schampo 2 gånger i veckan i en månad. Effekten av dess användning blir uppenbar under den andra veckan av appliceringen av produkten. När det gäller kostnaden måste du betala 400 rubel för en 100 ml flaska schampo.

Shampoo för profylax efter psoriasisbehandling

Ofta, som en profylax, kan vissa medicinska schampon som har en mild effekt och är lämpliga för frekvent användning användas. Dessa schampon inkluderar:

Bioderma

Det är en allergivänlig produkt som används vid överkänslighet i huden. På grund av läkemedlets milda effekt kan den även användas dagligen. Det används också ganska ofta som en förebyggande åtgärd för att förhindra återkommande sjukdom. Detta schampo normaliserar integralens mikroflora, överdriven celldelning av epidermis och minskar bildningen av skalor. Dessutom har schampon en positiv effekt på utsöndringen av talg och håret själv, vilket gör att de blir mer välskötta. Ändå är detta ett dyrt verktyg och för en flaska schampo i 200 ml måste betala 1400 rubel.

Psorilom

Denna tjärschampo för psoriasis på huvudet är också lämplig för användning varje dag. Kompositionen innehåller endast naturliga ingredienser: björktjära, kamillextrakt, succession, celandine och Johannesjurt. Det är en helt säker lösning, lämplig för både behandling och förebyggande av psoriasis. Vid behandling noteras effekten efter första användningen. Om shampoo används för profylaktiska ändamål är det tillräckligt att använda det en gång i veckan. Detta är ett effektivt men billigt sätt: priset för 200 ml schampo är cirka 400 rubel.

Etriveks

Shampoo för psoriasis på huvudet "Etrivex" avser glukokortikosteroidmedel. Det lindrar snabbt inflammation, smalnar blodkärlen i huvudet, eliminerar effektivt papuler och klåda. Om läkemedlet används för behandling, används det dagligen i en månad, men för att förebygga psoriasisförstörningar är det tillräckligt med två gånger i veckan. Du måste dock vara förberedd för att förebyggande sker inom 6 månader. När det gäller kostnaden för drogen kommer en flaska på 60 ml att kosta cirka 900 rubel.

De säkraste kosmetiska schamponerna efter psoriasis

Medel som tilldelas denna grupp innehåller terapeutiska element som hjälper till att bekämpa psoriatic manifestationer. Däremot är deras koncentration i media liten, så man borde inte förvänta sig en signifikant terapeutisk effekt från dem. Först och främst syftar dessa schampon till att uppnå kosmetisk effekt. Men de lindrar helt enkelt klåda och mjäll. Det är vettigt att rösta följande namn på kosmetiska schampon för psoriasis på huvudet:

Friderm Balans

Detta schampo lindrar effektivt mjäll, skalar, mjukar och rensar huvudets hud, har en lugnande effekt, kontrollerar aktiviteten hos talgkörtlarna, utan att skada hudens surhet. Detta verktyg rekommenderas för att förebygga manifestationer av psoriasis eller förlängning av uthållig remission. Kostnaden för "Friederm Balance" -schampo är ca 530 rubel per flaska på 150 ml.

Soultz

Sammansättningen av detta schampo innehåller medicinska ingredienser som har en torkningseffekt och försiktigt eliminerar psoriasisvågor. Detta verktyg är lämpligt för ganska frekvent, men inte daglig användning. Använd inte det oftare 3-4 gånger i veckan. Priset på en sådan kosmetisk produkt är mer än 200 rubel för 150 ml. Ibland kan du hitta en annan schampo "Sulsen Forte" med införandet av Climbazol (tillverkare - det ryska företaget "Mirrolla"). För ett sådant schampo måste betala mer än 400 rubel (250 ml).

Ekoderm

Detta är ett allergivänligt schampo som innehåller tvättmedelskomponenter i en neutral verkan. Verktyget avlägsnar manifestationer av klåda, svullnad, fuktar huden och ökar skyddsfunktionen. Dessutom rensar ett sådant schampo försiktigt hår från döda celler.

Det kan användas som en grundläggande hudvård för överkänslighet och dermatologisk känslig hud, samt ett tillägg till grundläggande medicinsk vård. Också experter rekommenderar denna kosmetiska produkt under remission, för förlängning. Kostnaden för produkten i detaljhandelsnätet är cirka 230 rubler per flaska på 150 ml.

Baby shampoo som ett alternativ för känslig hårbotten efter psoriasis

Många experter rekommenderar sina patienter att använda barns schampon under remission. Faktum är att sådana kosmetiska produkter inte innehåller kemiska komponenter (färgämnen, dofter, dofter och andra skadliga ingredienser). Något sådant verktyg består i regel av naturliga ingredienser, så många tror att den bästa kosmetiska shampooen för psoriasis på huvudet är den vanliga för barn.

Bland barns schampon är de mest populära bland personer som lider av psoriasis:

 • Jhonson's Baby;
 • Bubchen (Buebchen);
 • Hipp (Hipp).

Johnsons baby

Babyshampor av denna linje har underbara fuktighetsgivande egenskaper som bidrar till hudens elasticitet, minimerar risken för skador på plack och papiller, och accelererar även skalning av skalor. Detta schampo används som huvudredskap för rengöring av hårbotten. Priset på denna produkt är 120 rubel per flaska 200 ml.

Hypoallergen produkt som är lämplig för olika åldrar, inklusive för nyfödda. Kompositionen är berikad med extrakt av olika medicinska växter och eteriska oljor. De är den mest fördelaktiga effekten på epidermis: återfuktar, normaliserar sitt vatten-sura tillstånd, ökar skyddsbarriärerna och eliminerar också skenans manifestationer. Dessutom är schampo bra för användning varje dag. Kostnaden för en 200 ml flaska är 200 rubel.

Byubhen

Produkten är också lämplig för användning i alla åldrar. Shampoo normaliserar epidermis mikroflora, fuktar, eliminerar irritation och inflammation. Dessutom skyddar denna kosmetiska produkt huden från att torka ut, vilket eliminerar klåda och fläckning av huden.

Shampoo rekommenderas av experter som ett tillägg till huvudterapin under aktiv behandling, liksom vid remissionstiden. Priset på schampo varierar från 200 rubel per 200 ml av produkten. Men det finns en annan punkt att fokusera på. Du borde inte själv välja sådana verktyg eftersom endast en specialist kommer att kunna välja det optimala schampot för psoriasis på huvudet.

Psoriasis schampo

Psoriasis är en kronisk hudsjukdom som hjälper patienten under hela livet. Det finns inget sätt att helt bli av med sjukdomen just nu, men det finns ett antal medel som du kan minimera sjukdoms symptom och uppnå eftergift. En av dessa lösningar är schampo för psoriasis på huvudet.

Skaliga formationer eller plack på huvudet av en person som lider av psoriasis orsakar inte bara fysiskt obehag, uttryckt av klåda utan också psykiskt trauma. Vidare bidrar de upplysta fläckarna av röd och rosa färg på huvudet under förvärring av sjukdomen till utvecklingen av social fobi.

Artikeln ger information om orsakerna och manifestationerna av sjukdomen, liksom vilka schampon för hårbottenpsoriasis anses vara mest effektiva. Dessutom kan du lära dig hur man väljer ett botemedel och vilka egenskaper det borde ha.

De främsta orsakerna till psoriasis

Orsakerna till psoriasis kan vara både objektiva (effekter av yttre faktorer) och subjektiva (ärftlighet).

Bland de objektiva skälen ingår:

 • manifestation av sjukdomen som ett resultat av mekaniska effekter på huden;
 • förvärring av sjukdomen kan vara en konsekvens av interaktionen med kemiska medel, överdriven användning av tvättmedel och rengöringsmedel;
 • Patientens yrke, som innebär direktkontakt med syra, lacker, lösningsmedel, färger och andra kemikalier.
 • sjukdomen är mer mottaglig för patienter vars hud kännetecknas av överdriven torrhet
 • abrupt klimatförändring;
 • missbruk av alkoholhaltiga drycker och narkotiska droger;
 • Närvaron av dåliga vanor, i synnerhet, såsom överspädning och kränkningar av den dagliga regimen;
 • överdriven motion;
 • orsaken till sjukdoms manifestationen kan vara användningen av vissa typer av mediciner.

Symptom på sjukdomen

Hur man känner igen sjukdomen (symtom):

 • skalning av huvudets hud, som först kan förväxlas med seborré
 • separering av plack från huvudet;
 • skalning av huden, vilket leder till bildandet av blodsår på huvudet;
 • kontinuerlig klåda, men kamning av de drabbade områdena rekommenderas inte, det kan orsaka förvärring av sjukdomen.

Det är viktigt! Vid de första symtomen på sjukdomen ska du omedelbart kontakta vårdcentralen för kvalificerad hjälp. Självmedicinering kan leda till försämrad hälsa och förvärring av sjukdomen.

Sällan försöker patienterna hantera sjukdomen med hjälp av okonventionella behandlingsmetoder, i synnerhet traditionell medicin. Herbal infusioner och salvor kan verkligen användas för att behandla psoriasis och uppnå en positiv effekt, men bara som ett hjälpmedel. Behandlingen ska baseras på traditionella metoder och rekommendationer från professionella.

Vilka egenskaper ska huvudet psoriasis schampo ha?

Medan tabletterna behandlar sjukdomen från insidan, är det prerogativet med salvor, schampon och terapeutiska geler att utföra denna funktion utanför, i synnerhet på huvudet. Nu är den farmakologiska marknaden fylld med olika läkemedel med en lovande effekt, men innan du väljer ett schampo måste du vara uppmärksam på dess egenskaper och komposition.

Terapeutisk schampo bör ha följande egenskaper:

 1. närvaron av analgetiska komponenter;
 2. anti-svamp effekter;
 3. antiinflammatorisk effekt.

Det finns flera typer av schampo för psoriasis, som har ovanstående egenskaper:

 • tjära;
 • antisvamp, som innehåller ketokonazol;
 • terapeutisk, tillmötesgående salicylsyra;
 • barns;
 • kosmetiska.

Vad rekommenderas för att tvätta håret med psoriasis

Healing Shampoos

Med psoriasis i huvudet har terapeutiska schampon en positiv effekt på hudens tillstånd på grund av närvaron av zink, ichthyol och salicylsyra i deras komposition.

4 av de mest effektiva schamponerna för psoriasis

 1. Psorilom.

Förutom salicylsyra och zink innehåller det vitaminer och naturliga växtextrakt (burk och kamille). Psorillo ger gynnsam vård för hårbotten, det är bra att skumma och har en trevlig lukt.

Komponenterna i schamponet, i synnerhet salicylsyra, har antimikrobiella egenskaper, bidrar till mjukning och avskalning av plack. Dessutom, på grund av närvaron av pyriotinsink i kompositionen av det terapeutiska medlet, har Psoril en antimykotisk effekt på hårbotten. Panthenol och växtextrakt lindrar hårbotten, samtidigt som den matas med näringsämnen, främjar läkning av blodsår, tonar upp och förstör skadliga mikroorganismer.

Huvudsyftet med Skin Cap är att tillhandahålla fullständig vård för känslig hårbotten, som kännetecknas av frekventa utslag, irritationer och flaking. Fördelen med verktyget är dess universella natur, den har antiseptiska och antihistaminegenskaper.

Hur man använder: Tvätta håret bör inte vara mer än 2 gånger i veckan, medan du tvärtom tvingar, och skölj håret väl. Tidsfristen är från fyra till fem veckor.

Läkemedlet är baserat på zinkpyrition. Användningen av schampo minskar flakning, förhindrar mjäll. Fryderm-zink-komponenter effektivt bekämpar klåda och irritation, främja hårväxt och förbättra deras struktur, påskynda genomförandet av regenerativa processer.

 1. Libriderm zink (Librederm).

Innehåller aktiva ingredienser, särskilt allantoin, zinkpyrition. Avlastar irritation, uttryckt av klåda, reglerar talgproduktionen. Zinkfrysare främjar regenerering av huden och påskyndar förnyelsen, förhindrar hudavskallning, näring och mjukgör hårbotten, påskyndar läkning av sår.

Tjärschampo för psoriasis

Tjära-baserade lösningar mjuknar hårbotten och hämmar bildandet av psoriasis-komponenter.

Det är viktigt! Innan du köper tjärschampo bör du rådfråga en specialist så att läkemedlets komponenter inte påverkar huden på patientens huvud och hans allmänna hälsa negativt.

De 4 mest effektiva tjärbaserade psoriasisschamponerna:

 1. Tjära från mormor Agafya;
 2. Friderm-Tar (Freederm);
 3. Super psori;
 4. Tana.

Ytterligare information! Förutom de ovan nämnda huvudhudsvårdsprodukterna för psoriasis, tarryschampo som Green Pharmacy, 911 Tar Degree, Terva Tjarscampo och andra är populära hos patienterna.

Sparande schampon för psoriasis

Till skillnad från huvudtyperna av schampon mot psoriasis innehåller inte barn skadliga ämnen, särskilt färgämnen, dofter och andra kemiska beståndsdelar, vars inverkan kan påverka patientens hälsa negativt. De mest populära produkterna i serien är Johnsons Baby och Hipp shampoo.

Egenskaper hos baby shampoos:

 1. frånvaron av farliga kemikalier
 2. Förekomsten av endast naturliga ingredienser;
 3. hypoallergen karaktär.

Babyshampor närmar barnets hud med fördelaktiga ämnen, mjuknar och förhindrar flakning.

Kosmetiska schampon

Kosmetiska preparat mjuknar huden, har en helande och regenererande effekt, en positiv effekt på patientens hälsa som helhet.

De mest effektiva är följande 4 verktyg:

För att tvätta ansiktet, rekommenderas att använda en särskild tvål som är utvecklad för användning av patienter med psoriasis. Det kan vara:

 1. sulfensyra eller svavelsyra;
 2. tvål Alverde med citrus tillsatser, gjorda i Tyskland;
 3. badsåpe från mormor Agafya;
 4. Tvålstyx innehållande kalendulaxtrakt och getmjölk, produktion Österrike.

Shampoos för psoriasis med antifungal aktivitet

Svampinfektioner bidrar till utvecklingen av psoriasis och bidrar till utvecklingen av sjukdomen. Följande schampon hjälper till att bekämpa sitt utseende på huvudets hud:

Inblandar framväxt och utveckling av svampinfektioner, i synnerhet jästliknande svampar. Hur man använder: Tvätta håret med det här verktyget, som är en orange viskös substans, rekommenderas inte mer än två gånger i veckan i 30 dagar.

 1. Ch'ing;
 2. sulsena;

Sulsen är känt för sin helande egenskaper och positiv effekt i kampen mot mjäll.

Det har en lugnande effekt på hårbotten, närmar sig huden och förhindrar svamptillväxten på grund av närvaron av ketokonazol och zink.

 1. Perhotal;
 2. Sebozol.

Ytterligare information! Kostnaden för schampon rekommenderas för huvudets psoriasis (bord).

13 effektiva schampon för psoriasis på huvudet

Psoriasis (eller scaly zoster) är en sjukdom som påverkar huden (oftast på armbågar, knän och i hårbotten). Dess symtom är: Förtjockning av huden i ställen för nederlag, bildandet av ljusgråa fläckar på det, klåda och skalning.

Vissa experter anser att hormonell störning i människokroppen kan bidra till utvecklingen av sjukdomen. Andra associerar dess bildning med effekterna av immun- och nervsystemet.

Men ordentlig vård av hår och hud hjälper till att hantera sjukdomen. Medicin och kosmetologi erbjuder ett stort urval av anti-psoriasis. Det viktigaste - tid att be om hjälp från en tricholog eller en hudläkare.

Vilka schampon används för huvudets psoriasis?

Många innebär att man lovar en snabb effekt av handling, men i praktiken visar de sig att vara värdelös. Därför är valet av schampo för psoriasis på huvudet en svår uppgift, vilket är bättre att tilldela en specialist. Om du bestämmer dig själv för att välja botemedlet, för att du inte ska misstänka ditt val, läs noggrant av olika typer av läkemedel och deras egenskaper, eftersom det finns antimykotiska, tjära, kosmetiska, medicinska och barns schampo för psoriasis.

antifungal

Läkare ordinerar ofta ett antimykotiskt schampo för psoriasis. Sammansättningen av sådana fonder innehåller aktiva substanser som förstör patogener och har en antibakteriell effekt.

Nizoral

Den huvudsakliga aktiva substansen i läkemedlet är ketokonazol. Kompositionen innehåller också hjälpämnen:

 • imidurea;
 • kollagenhydrolysat;
 • makrogol-metyldextrosdiolat;
 • natriumlaurylsulfat;
 • natriumhydroxid;
 • natriumklorid;
 • natriumlaurylsulfokinat;
 • cocoyl dietanolamid;
 • saltsyra;
 • renat vatten;
 • rött färgämne (E 129).

Nizoral har fungicidala och fungistatiska effekter. Det används ofta vid behandling av dermatit, mjäll och psoriasis. Läkemedlet eliminerar klåda efter första användningen.

Det rekommenderas att använda produkten 2-3 gånger i veckan, i 1 månad. Shampoo ska appliceras på hårbotten, fördränkt med vatten, genom att använda massörrörelser (försök att gnida verktyget i rötterna så noga som möjligt). Skölj sedan med varmt vatten.

Nizoral är förbjudet att använda: vid överkänslighet mot ketokonazol under graviditet och amning, barn under 14 år.

Kostnaden för schampo i Ryssland varierar från 450 till 800 rubel per flaska.

Keto Plus

Keto plus är ett antifungalt medel vars huvudsakliga ingrediens är ketokonazol. Förutom ketokonazol innefattar kompositionen:

 • hydroxipropylmetylcellulosa;
 • imidurea;
 • koncentrerad saltsyra;
 • kolloidal kiseldioxid;
 • propylenglykol;
 • betain, monoetanolamid och kokosnötfettsyra-dietanolamid;
 • valium;
 • magnesium aluminosilikat;
 • renat vatten;
 • smak;
 • Azorubin (färgämne).

Shampoo har en trevlig lukt, som är sällsynt bland psoriasismedicin. Det bekämpar effektivt svampinfektioner, fuktar hårbotten och har en antibakteriell och regenererande effekt. Det rekommenderas ofta för dermatit och psoriasis i hårbotten.

Det är tillräckligt att använda schampo 2 gånger i veckan, i 1-2 månader, för att fullt ut återhämta sig från psoriasis. Applicera produkten ska vara på vått hår, gnugga försiktigt in i rötterna. För bästa effekt rekommenderas att sköljan tvättas inte mindre än 5 minuter efter appliceringen. Det är också tillrådligt att skölja håret med avkok av kamomill eller använd en balsam efter applicering av produkten.

Prisintervallet för schampo varierar mellan 500 och 800 rubel per flaska.

Bioderma

Bioderma är ett verktyg som syftar till att bekämpa sjukdomar i hårbotten, såsom psoriasis, seborrheisk dermatit och mjäll. Läkemedlet har 3 huvudkomponenter som har en komplicerad effekt på huden:

 • zinkpyrition;
 • Piroktonolamin;
 • undecylenat alkohol.

Förutom dem innehåller kompositionen andra hjälpämnen:

 • forskolin;
 • eterisk eterisk olja
 • salicylsyra;
 • zantalen;
 • tvålbas

Bioderma har antifungala och keratolytiska effekter, fuktar och tonar huden, eliminerar klåda och hudskalning.

 • Applicera en liten mängd schampo till vått hår;
 • sprida den över hela längden av håret;
 • utföra massrörelserna medan schampo inte bildar en stor mängd skum;
 • skölj med vatten.

Det rekommenderas att använda verktyget 2-3 gånger i veckan, i 1-2 månader.

Den genomsnittliga kostnaden är 1400 rubel.

tjära

Psoriasismedel, som innehåller björktjära, är de mest effektiva. Dess sammansättning innehåller sådana fördelaktiga ämnen som kresol, xylenol, betulin, guaiakol, fenoler, ketoner, organiska syror och aromatiska kolväten. De har antioxidant-, antiseptiska och hepatoprotektiva effekter.

En av nackdelarna med tjärschampo är en skarp obehaglig lukt.

Psorilom

Tjärschampo Psoril har antibakteriella och regenererande effekter. Det främjar utsöndring av döda hudceller och bidrar till snabb hälsning. Det används vid behandling av mjäll, seboré och psoriasis.

Shampoo från de första applikationerna har en positiv effekt på den drabbade huden: lindrar irritation och klåda, ger en fuktgivande effekt.

Preparatet innehåller många användbara komponenter för hud och hår:

 • björktjära;
 • utdrag av serien;
 • St John's wort;
 • celandine;
 • burdock extrakt;
 • kamillextrakt.

Förutom växtbaserade ingredienser innehåller beredningen andra aktiva substanser:

 • salicylsyra;
 • zinkpyrition;
 • piroktonolamin.

För psoriasis rekommenderas att du använder schampo 2-3 gånger i veckan, från 1 till 3 månader (beroende på patientens tillstånd). Applicera det på vått hår med massörrörelser. Tvätta av produkten helst med varmt vatten.

Rekommenderas inte för användning under 18 år.

Medelpriset på Psoril i apotek är 470 rubel per förpackning.

Friderm Tar

Friderm är ett läkemedel med antiproliferativa och antimykotiska egenskaper. Det hjälper till att behandla psoriasis, dermatit och mjäll på huvudet. Den huvudsakliga aktiva substansen i läkemedlet är raffinerad koltjära. Det innehåller också andra aktiva ingredienser:

 • dietanolamid och monoetanolamid-cocamid;
 • trietanolaminlaurylsulfat;
 • natriumklorid;
 • polyetylenglykol;
 • destillerat vatten.

Friderm har en lugnande effekt på huden: fuktar den och minskar klåda. Dessutom bidrar läkemedlet till smärtsam exfoliering av döda celler och återställandet av skadad hud på kort tid.

Shampoo bör appliceras på vått hår med massörrörelser, till bildning av skum. Skölj rekommenderas med varmt vatten. För bästa effekt upprepas proceduren 2 gånger.

Det rekommenderas att använda schampo 1-2 gånger i veckan, i 8-12 veckor.

Priset på Freederma varierar från 600 till 900 rubel per 150 ml flaska.

Tana är en komplex homeopatisk botemedel som har svampdödande effekter. Det hjälper till att eliminera symptomen på psoriasis, bli av med mjäll och sluta håravfall och normalisera vattensaltbalansen.

Drogen har en naturlig komposition, för vilken den är godkänd av många experter. Den innehåller:

 • björktjära;
 • glycerol;
 • tetranil;
 • citronsyra;
 • essentiell kokosnötolja.

Shampoo har en trevlig lukt och skum väl. Applicera det på hårbotten och försöka träna de områden som är utsatta för sjukdomen så mycket som möjligt. Skölj med varmt vatten.

Det optimala antalet applikationer per vecka är 2 gånger. Behandlingsförloppet varar från 2 till 3 månader beroende på patientens tillstånd.

Priset på produkten per 300 ml flaska sträcker sig från 150 till 200 rubel.

kosmetisk

Det finns många kosmetiska produkter, vars terapeutiska effekt bevisas av experter. De återfuktar och tonar upp huden, främjar snabb läkning och berikar med vitaminer och andra näringsämnen.

Kosmetika mot psoriasis är i stor efterfrågan. Trots deras antifungala och antibakteriella effekter har de, till skillnad från läkemedel, en trevlig lukt och färg.

Friderm Balans

Friderm balans är ett schampo som har en desinfektion, avfettning och regenererande effekt. Det penetrerar djupt i hårbotten och har en fuktgivande och toning effekt. Det används vid behandling av psoriasis, mjäll, överdriven fraglighet och håravfall.

Redan efter första användningen lindrar läkemedlet klåda och irritation i huden, främjar hudens sköljning och läkning av sår, vars utseende väcker psoriasis. Friderm har en positiv effekt på håret - minskar förlusten, främjar lätt kamning, ger en hälsosam glans.

Preparatet innehåller aktiva ingredienser:

 • trietanolaminlaurylsulfat (den huvudsakliga aktiva beståndsdelen);
 • polyetylenglykoldistearat;
 • cocamiddietanolamid;
 • kokoamidmonoetanolamid;
 • gummi;
 • hydroxipropylmetylcellulosa;
 • renat vatten.

Det rekommenderas att använda shampoo med varje huvudtvätt i 2-3 månader. Applicera en liten mängd schampo i håret och sprid det över hela hårbotten och gnugga det i rötterna. Skölj sedan noga med vatten. För bästa effekt, upprepa proceduren två gånger.

Kostnaden för schampo i apotek varierar från 450 till 700 rubel per förpackning.

Soultz

Sulsena är ett medel som har fungicida, cytostatiska och keratolytiska effekter. Shampoo normaliserar funktionen av sekretion av talgkörtlarna, främjar peeling av döda hudceller och startar processen med cellförnyelse, förstör svampmikroflora. Kämpar också effektivt mjäll, psoriasis, seborré, dermatit; väl rengör hår och hårbotten, har en fuktgivande och regenererande effekt.

Verktyget har en orange färg och en trevlig citruslukt, det skumar lätt.

Sulsen innehåller:

 • selendisulfid (huvudsaklig aktiv beståndsdel);
 • natriumhydroxid;
 • cetylalkohol;
 • kanelalkohol;
 • glycerylstearat;
 • salicylsyra;
 • propylenglykol;
 • citronsyra;
 • destillerat vatten;
 • parfym.

Beauticians rekommenderar att du använder schampo 3-4 gånger i veckan i 3 månader, ta sedan en paus. Användningsmetod:

 • Applicera produkten på vått hår och skum;
 • massera hårbotten i 5 minuter, arbeta noggrant på de drabbade områdena;
 • skölj med varmt vatten;
 • upprepa proceduren en gång till.

Det är kontraindicerat för gravida kvinnor vid amning.

Den genomsnittliga kostnaden för Sulsena är 250 rubel per 150 ml flaska.

Ekoderm

Ekoderm är ett schampo som är lämpligt för känslig hud som är benägen att irritera och allergiska reaktioner. Det fuktar och närmar huden, rensar effektivt håret, främjar utsöndring av döda celler och den snabba bildandet av nya.

Kompositionen Ecoderma innefattar:

 • natriumkokokampacetat;
 • natriumlauretsulfat;
 • natriumklorid;
 • glyceryl;
 • PEG-7-glycerylkokoat;
 • citronsyra;
 • metylparabener;
 • destillerat vatten.

Beauticians ordinerar ofta ett verktyg i de tidiga stadierna av psoriasis, när patienten ännu inte upplever komplikationer från sjukdomen. Applicera bara ett litet schampo på vått hår och sprid dig över hårbotten för att bilda ett tjockt skum. Skölj med varmt vatten.

Det är nog att tillämpa det 3 gånger i veckan. Behandlingsförloppet är 1-2 månader.

Pris Ecoderm varierar från 210 till 270 rubel per förpackning.

terapeutisk

Helande schampon syftar oftast till att bekämpa en eller flera sjukdomar. De är säkraste, eftersom de inte orsakar allergiska reaktioner och endast påverkar patogena mikroorganismer.

En av nackdelarna med sådana medel - att de släpps på recept. Men med en sådan sjukdom som psoriasis kommer en överklagande till en specialist att vara den mest korrekta lösningen.

Shampoo med zink Skin cap

Hudlock - ett läkemedel i form av ett schampo. Det rekommenderas för daglig användning för personer som är benägen för allergier.

Den huvudsakliga aktiva substansen i läkemedlet är zinkpyrition. Det stannar inflammation, eliminerar klåda och torr hud, har en fuktgivande effekt. Förutom zink innefattar de:

 • denna Purley C-96;
 • terosulfonat;
 • natriumlaurylsulfat;
 • sampolymerer av dimetikon, makrogol och propylenglykol;
 • kokosnötfettsyror.

Hudlocket eliminerar symptomen på psoriasis, renar effektivt och minskar hårets oljighet, ger dem glans och mjukhet. Med regelbunden användning ökar effekten av schampot, eftersom zink tenderar att ackumuleras i kroppen.

Metod för applicering skiljer sig inte från användningen av enkla schampon: Applicera på hår, skum, skölj med vatten. Om syftet med användningen är att bekämpa psoriasis är den rekommenderade behandlingssättet 3 månader.

Det är oönskade att använda Skin Kap för personer som lider av kutan tuberkulos och cancer, perioral dermatit, vattkoppor och herpes.

Det genomsnittliga priset för Skin cap i apotek är 1500 rubel.

Hudavlastning

Hudavlastning är en speciellt skapad förberedelse för behandling av psoriasis och hårdhet i hårbotten. Stärker hårsäckar, normaliserar talgkörtlarna, förhindrar mjäll.

Den innehåller bara naturliga ingredienser:

 • propylenglykol;
 • laktitol;
 • glycerol;
 • xylitol;
 • citron extrakt;
 • rosmarin eterisk olja;
 • vatten från Döda havet.

Applicera hudavlastning till vått hår före skumning. Låt på i 3 minuter, skölj sedan med vatten. Det rekommenderade antalet ansökningar per vecka - 4 gånger.

För att bli helt av med psoriasis måste du använda verktyget i minst 3 månader, även om symtomen på sjukdomen upphör att dyka upp mycket tidigare.

Den genomsnittliga kostnaden är 2000 rubel.

barn

Babyshampor har en komposition närmare naturen. Oftast är de hypoallergena och orsakar inte riva i kontakt med ögonen.

Johnsons baby

Johnsons baby, förutom effekten av lätt kamning, renar och återfuktar huden; orsakar inte allergiska reaktioner. Med psoriasis i ett barns huvud blir han det bästa behandlingsalternativet. Komponenterna i den påverkar aktivt de drabbade områdena och bidrar till att huden snabbt återställs.

Sammansättning Johnsons Baby:

 • natriumlauroamphoacetat;
 • polysorbat 20;
 • polykvaternium-10;
 • natriumbensoat;
 • PEG-80 sorbitanlaurat;
 • coco-glukosid;
 • citronsyra;
 • PEG-150-distearat;
 • natriumlauretsulfat;
 • vatten;
 • parfym.

Applicera produkten i barnets hår och gnugga det noga i rötterna. Skölj med varmt vatten. Behöver inte återansökas.

För psoriasis rekommenderas att man applicerar dagligen i 2-3 månader.

Kostnaden för den klassiska versionen av Johnsons baby i Ryssland varierar från 200 till 300 rubel.

Hipp är ett väl beprövat läkemedel som är speciellt utformat för barn med känslig, allergisk benägen hud. Det har en antibakteriell, fuktgivande och mjukgörande effekt.

Ofta tillägnad unga barn med dermatit och psoriasis, eftersom det hjälper till att exfoliera döda hudceller i epidermis, lindrar irritation och klåda. Dermatologer rekommenderar att man använder det inte bara under behandlingen, men också på ett löpande sätt.

Den innehåller många naturliga ingredienser:

 • stärkelsehydrolysat;
 • laurylglukosid;
 • coco-glukosid;
 • kocamidopropylbetain;
 • natriumklorid;
 • glyceryloleat;
 • tokoferol;
 • glycerol;
 • hydrerad palmolja;
 • p-anisinsyra;
 • mjölksyra;
 • citronsyra;
 • destillerat vatten.

Hipp bör appliceras med massörrörelser och försöker förhindra att skum kommer in i ögonen. Skölj med varmt vatten.

Behandlingstiden vid applicering 3 gånger i veckan är 2 månader.

Den genomsnittliga kostnaden är 260 rubel per flaska 200 ml.

slutsats

Apotek och kosmetiska nätverk erbjuder ett brett utbud av schampon avsedda för behandling av psoriasis.

Det bör komma ihåg: schampo rensar inte bara, utan också ett läkemedel. Därför är det nödvändigt att samråda med en hudläkare vid valet av det.

Fel val av läkemedlet kan bara förvärra patientens tillstånd, och behandlingen kommer sedan att försenas under långa månader eller till och med år.Nästa Artikel
Varför har ett barn hår att falla ut?