Kan jag lägga till burdockolja till schampo?


Jag vet att burdockolja hjälper till att stärka håret. De har nyligen blivit spröda. Kan jag bara lägga till det i schampo? Kommer att hjälpa till?

Du kan. Kockolja i många århundraden har varit assistent i förbättring av hår, behandling och aktivering av tillväxt. Fördelen med denna naturliga produkt är att den är rik på omättade fettsyror, retinol, tanniner, tokoferol, inulin. Den sista komponenten är bara den läkaren som tränger djupt in i folliklarna och stärker håren. Kockolja har länge värderats för att det hjälpte till att odla långa och starka flätor - naturlig dekoration och stolthet hos kvinnor. Det användes ständigt, gnugga in i huden, lämnar en tid och sedan avlägsnas. Idag är den bästa användningen av produkten en oljelåda. Oljan är något uppvärmd så att den tränger djupare och snabbare in i huvudets hud, var noga med att sprida den över hela håret till ändarna, linda den med polyeten, värm den med en frottéhandduk och låt den gå i minst en timme. Om agenten varar längre, kommer det inte att skada. Vissa lämnar även det på natten och tvättar det på morgonen. Mest troligt, schampo för detta måste tillämpas två gånger. Men håret efter ett sådant förfarande ser ut som ett spa. De lyser, utstrålar kraft. Du kan använda en oljeväxling för vilken kvinna som helst som helst för att förhindra och stärka håret, inte vänta på att hennes tillstånd försämras.

När det gäller tillsats av burdockolja till schampo är det nödvändigt att förblanda en enstaka dos av tvättmedel med oljan i ett förhållande 1: 3. Vi rekommenderar att du håller produkten på håret i en minut och masserar huvudet aktivt i alla riktningar. Oljan i schampot bör tillsättas med varje tvätt minst 2 månader. I rättvisa noterar vi att oljeväxling är en effektivare manipulation än att lägga till burkolja till schampo. Så med uppenbara problem med håret är det bättre att använda den första.

Observera att det idag finns mycket shampoo till salu, som redan innehåller denna naturprodukt. Bland sådana, till exempel, Aromatika, Mirrolla, Elf.

Välja bästa schackschampo

Produkter som är baserade på kardborrextrakt kan hantera alopeci och förhindrar överdriven håravfall. Verktyget stärker håret, vilket gör dem resistenta mot yttre påverkan. Burdockschampo återställer vattenbalansen i håraxeln, stimulerar den intensiva tillväxten av krullar genom att öka blodflödet till hårbotten och hårrötterna. Medel som innehåller burkolja är hypoallergena och orsakar inte huvud klåda. Passar alla typer av hår.

Fördelarna med kardborre schampo

Burk-extrakt, som huvudbeståndsdel i burdockshampo, har ett brett utbud av läkande egenskaper för hår. Den kardborre olja kompositionen innehåller vitaminer (A, B, C, E, F), tanniner, organiska syror, mineralkomponenter, proteiner, inulin och så vidare. Med denna repejnoe schampon som används som ett profylaktiskt och terapeutiskt medel.

Förutom behandlingen av skallighet har detta verktyg ett antal indikationer:

 • torrt, uttorkat hår;
 • dåligt växande, sparsamt hår;
 • ökad bräcklighet, splittrade ändar;
 • tråkig färg.

Burk extrakt är en värdefull stärkande och regenererande ingrediens, det dödar bakterier, lindrar mjäll, seborré, alltför fetthalt.

Burdock Based Media recensioner

Burk extrakt är en populär komponent som ingår i ett stort antal helande schampon från olika tillverkare. Tänk på populära produkter med burdock mot håravfall.

911 schampo Lök med kardolja

Detta är en helande schampo avsedd att ta hand om torrt, skadat hår som är benäget för håravfall. Läkemedlet är baserat på naturliga ingredienser och innehåller följande komponenter: burkolja, henna, aloe veraolja, salvia, lök, hirs och hopp. Verktyget närmar sig hårrötterna, vaknar vilande hårsäckar, vilket gör håret tjockt, silkeslen och hälsosamt. Shampoo finns i flaskor på 150 milliliter. Bland serie 911 schampon finns lök, tjära och andra medel för att återställa hår.

Mirolla med ett komplex av vitaminer

Mirrolla burdock root extrakt schampo är en effektiv hudvårdsprodukt. Produkten innehåller en rad olika näringsämnen och vitaminer som återställer skadat, torrt hår. Instruktionerna från tillverkaren sade att denna kosmetiska produkt kan användas för att ta hand om känslig hårbotten, vara hypoallergen. Verktyget ger näring och återställer hår, vilket förhindrar utveckling av alopeci.

Ett hundra recept av skönhet 2 i 1

Billigt men kvalitativt medel avsedda för kontinuerlig användning. Produkten innehåller kladdolja och ett antal extra naturliga komponenter. Rosehip infusion återställer skadade och splittrade ändar, aktiverar metaboliska processer i dermis och stärker glödlamporna. Shampoo skummar bra, men på grund av innehållet i naturliga ingredienser är den dåligt tvättad. Kosmetisk är också en schampo och balsam samtidigt, vilket gör håret efter att ha shampooing fluffigt, glänsande och mjukt.

Floresan Formel 80

Shampoo med en trevlig arom, finns i flaskor på 250 ml, lämplig för permanent användning. Innehåller extrakt av burkolja och humlekottar, som har en stark och närande effekt på håret. Shampoo Floresan syftar till intensiv återställning av skadade på grund av användning av hårtork och hårfärgning. Förhindrar skallighet, gör strängarna vackra, silkeslen. Håret blir trevligt att ta på, få en hälsosam glans.

Weis aktiv formel med vitamin E

Weiss Active Formula är en högeffektiv balsammask som tillverkats av burk extrakt och vetegroddar proteiner. Innehåller ett komplex av vitaminer som är nödvändiga för hårväxt. Verktyget finns i rör på 200 milliliter.

Lätt att applicera, har en trevlig arom. Efter att ha använt balsmen blir håret mjukt och silkeslöst, inom några månader efter appliceringsstart växer håret snabbare och dess densitet ökar.

komplimang

Naturlig burdockschampo av inhemsk produktion, tillverkad i flaskor på 200 ml. Den har en desinfektionseffekt, stärker hårets axlar, förhindrar ökad bräcklighet, stimulerar rötternas näring och ökar tillväxthastigheten.

Produkten har en trevlig arom, lätt att applicera, väl skum, orsakar inte allergiska reaktioner. Shampoo innehåller ingen alkohol, parabener och andra skadliga ingredienser.

Tänk på andra burdockschampo som finns på marknaden för kosmetiska produkter:

TOP 11 burdock schampon för hårväxt och förstärkning

Vi drömmer alla att våra lockar ökar styrka, vacker glans och växer snabbare. Men få människor förstår att vissa schampon som säljs på butikshyllor inte har någon riktningsåtgärd, men innebär bara rengöring. En annan sak är speciella medicinska och kosmetiska schampon, på förpackningarna som det anges "för tillväxt och mot håravfall". Dessa medel bidrar till korrekt utfodring av folliklar och upprättande av mikrocirkulation av huden. Det burdock shampoo är bara vad som kommer att förbättra villkoret på dina lockar.

Hur gör det?

Burdockschampo är en burdockbaserad produkt som är rik på vitaminer, antioxidanter, flavonoider, mineraler och spårämnen. På grund av den djupa penetrationen av fördelaktiga komponenter i hårsäcken, är den väldigt näring. Detta leder till att:

 • vilande hårsäckar vaknar och håret blir tjockt;
 • krullar växer snabbare (i genomsnitt ökar deras längd med 1-1,5 cm per månad);
 • en vacker glans framträder;
 • hårbotten balanseras i hårbotten
 • Fuktighet sker, så efter ett tag kommer du att börja märka hur man minskar antalet delade ändar.

Kockolja produceras från burdockrötter eller kardborre på ett annat sätt. Den unika formeln för rötternas pressning innehåller inulin, vilket påskyndar ämnesomsättningen i epitelet. Därför bidrar schampo baserad på burdockolja inte bara till hårtillväxt, men förhindrar också alopeci (överdriven förlust). Det eliminerar mjäll, förvandlar huden från fet eller torr till normal. Läs mer om hur burkolja för mjäll på huvudet hjälper på vår hemsida.

När den används

Indikationer för användning:

 • att återställa krullarna efter färgning eller krökning;
 • för hårväxt
 • i kampen mot skallighet
 • för att normalisera arbetet med talgkörtlarna;
 • mjäll;
 • med tråkig färg och krökning.

Viktigt att veta! Ditt schampo bör inte innehålla parabener, dofter och konserveringsmedel. Försök att plocka schampo baserat på burdockolja, som inte innehåller laurylsulfat. Den bör domineras av olika naturliga ingredienser, och färgen är önskvärt att vara vit eller transparent.

Kontra

Det finns praktiskt taget inga kontraindikationer för sådana schampon, de kan till och med användas av gravida kvinnor, barn och ammande mödrar. Funktioner av hårtillväxt under graviditeten, liksom reglerna för vård för dem, läs på vår hemsida.

Men det är möjligt individuell intolerans av enskilda komponenter av droger. Därför rekommenderar vi att du utför ett snabbtest: droppa några droppar schampo på insidan av armbögen.

Efter 10-15 minuters väntan kontrollera visuellt tillståndet hos huden. Om urtikaria, ödem och andra typer av irritation inte är närvarande, är produkten lämplig för din dermis.

Sjuksköterskor börjar förlora håret starkt vid 3-5 månader efter födseln. Det är därför som omedelbart efter att du blivit en mamma, är det bättre att köpa schampo baserat på burdockolja, vilket leder håret i ordning och minimerar förlusten.

Fördelar och nackdelar

Fördelarna med burdockschampo är:

 • deras komplexa effekter (aktivera hårväxt, förbättra dermis tillstånd och ha en positiv effekt på håret själv);
 • användarvänlighet (appliceras på vanligt sätt);
 • bra sköljning (till skillnad från burdockolja, schampon har redan speciella komponenter för spolning);
 • snabb effekt (om en månad ser du hur krullarna växer snabbare och förvärvar en vacker glans);
 • skydd av krullar från aggressiva miljöpåverkan (temperaturförändringar, solens skadliga effekter, vind, etc.);
 • universalitet (lämplig för olika hårtyper).

Det finns praktiskt taget inga brister i burdockschampo. Det enda - är möjligt individuell intolerans mot drogen. Många kosmetiska produkter är svagt skummade, men det indikerar snarare att de inte innehåller aggressiva tensider, i synnerhet laurylsulfat. Inte alla användare gillar lukten av naturliga örter.

Översikt över de mest populära

 • Pharma Bio Laboratories. Basen av läkemedlet, förutom burdock, står en hel uppsättning extrakt av medicinska örter: nässla, kärlek, calamus, klöver, liksom humleblomställningar. Produkten tillhör organisk kosmetika, därför har den inte laurylsulfat och andra parabener i dess sammansättning. Shampoo Pharma Bio "Burdock" förbättrar hudens mikrocirkulation och ger tillgång till hårfolliklar med läkande ämnen. Väl fuktar krullarna, så efter några veckor börjar ditt hår att skina, som efter biolaminering. Kostnaden för organisk kosmetika är låg - endast 150 rubel.
 • "Burdock" från Floresan. Om det här verktyget svarar användarna tillräckligt bra. En unik formel baserad på burdockolja och en hel uppsättning extrakt av örter, olivolja och olika estrar. Shampoo förbättrar lipidbalansen i huvudets dermis, mättade med vitaminerna A, B, C och E. Det klarar sig väl av mjäll i början. Enligt användarna, efter en månad med aktiv användning av hårets helande komposition, förlängdes märkbart, och på borsten efter kamning finns det få få hår som faller ut. Denna smink kommer att tömma din plånbok bara 110 rubel.
 • Shampoo från Mirrol med tillägg av burdock olja. Den välkända tillverkaren av kosmetika släpper ut flera droger samtidigt: med vitaminer som aktiverar tillväxt och ger vitalitet mot hår, med ceramider som ger tjockt hår och volymer till hår, med proteiner som hjälper till att återställa strukturen hos skadade hår. Redan efter en månad med regelbunden användning kommer du att märka en förbättring av hårförhållandet. Kostnaden för schampo är 90 rubel.

För dem som inte klarar av "snö" i håret rekommenderar vi att du använder Myrulla sulsen-schampo mot mjäll.

 • "Siberian shampoo nummer 3: burdock propolis." Firman "Agrimas Agafis hemligheter" uppmanar kvinnor att använda alla läckerheter av dekokningar av läkning av örter på håret. Shampoo ökar hårväxten och är naturlig eftersom den inte innehåller sulfater. En ganska effektiv lösning mot håravfall säljs på marknaden till ett överkomligt pris på 120 rubel. Dessutom erbjuder företaget en hel serie hårtillväxtprodukter för farmor Agafya.
 • Kockschampo från företaget Elf. Den ukrainska tillverkaren i sin senaste utveckling kunde hämta en unik symbios av komponenter och oljor. Enligt användarens återkoppling efter applicering av schampo för hårtillväxt blir krullarna elastiska, dynamiska och levande, som vid användning av en naturlig hemlagad mask. Även om läkemedlet är ett budgetalternativ (kostar bara 100 rubel), efter att ha tvättat huvudet med användningen, uppnås en fantastisk effekt.
 • "911". Verktyget är placerat som ett mirakelschampo mot splittrade ändar. Curative suspension motstår inte bara torrhet, men bidrar även till att stärka och öka håret. Metaboliska processer i hårbotten dermis förbättras, och vitaminerna och spårämnena i burkolja, aloejuice, humle, kamomill och henna penetrerar djupt in i hårsäcken, ger elasticitet och styrka till varje hår. Priset på läkning av kosmetika börjar från 150 rubel.
 • "Burdock" schampo "Ett hundra skönhetsrecept." Tillhör kategorin dagliga kosmetika. Skumma tillräckligt bra, men det är svårt att tvätta bort det. Efter 2 veckors användning kommer du att märka hur krullarna förvärvar en vacker glans och styrka. Kostnaden för en kosmetisk produkt varierar från 100 till 150 rubel.
 • Poliplantstimulerande schampo från tillverkaren Natural Care. Kompositionen innefattar inte bara burdockolja utan också burkock-extrakt, vilket förbättrar effekten. Shampoo är indikerad för personer som har alopeci, tråkigt och svagt växa hår.
 • Viva Oliva med burdock olja. Det hör till kategorin fytok Cosmetics. Den ukrainska tillverkaren markerar också på förpackningen: "Mot håravfall och för deras tillväxt." De aktiva ingredienserna i produkten är olivolja och burkolja. Men tyvärr är laurylsulfat en del av kosmetiken. Kostnaden för produktion är 90 rubel.
 • Shampoo-mask Alloton "Burdock". Har visat sig ganska positiv. En speciell formel baserad på extrakt av burdock och eteriska oljor stimulerar blodcirkulationen, normaliserar talgkörtlarna och återställer skadade krullar. En annan positiv sak är att produkten dödar olika mikrober och bakterier som lever på huvudets dermis, så att den kan användas vid det första skedet av mjällbildning. Närvarande ytaktivt medel. Ett rör med en kapacitet på 200 ml, töm din plånbok till 250 rubel.
 • "Super Hair Active" från "Vitex". Vitryska kosmetika, värderad till 130 rubel, har en positiv effekt på håret. Burock extrakt ökar hårväxten och förhindrar deras alltför stora förluster. Bland bristerna noterar användarna svag tvättning och fläckning av hår.

Som du kan se är många av de produkter vi överväger relativt billiga. Vissa kosmetiska schampon har en hög grad av naturlighet (mer än 50%).

Observera att om du jämför traditionella shampooingprodukter med billiga organiska produkter, uppnås samma resultat med deras tillämpning (i vissa fall förlorar dyrbara annonserade kosmetika även). Så varför betala mer, eftersom du kan förbättra hårets tillstånd på ett enkelt och överkomligt sätt.

Kockschampo kan beredas hemma. För att göra detta, använd en handfull torra bladblad, 1 liter kallt vatten och 1 kopp vinäger. Alla ingredienser kombineras och koka i brand i flera timmar. Du kan också applicera burdock bara till hårets rötter, medan det är önskvärt att värma det i ett vattenbad, eftersom den i en varm form tränger in i käftrotet bättre in i hår- och dermisstrukturen.

Funktioner i ansökan:

 1. Shampoo appliceras alltid på våta lockor och sedan aktivt korka.
 2. Det är lämpligt att massera hårbotten i 5-7 minuter så att de användbara komponenterna i burken penetrerar djupt in i dermis.
 3. Skölj av med mycket vatten. Var noga med att använda varmt, inte kallt eller varmt vatten.
 4. Det rekommenderas att applicera en härdande suspension två gånger i ett tillvägagångssätt. Första gången smuts och subkutant fett tvättas bort och nästa gång de aktiva ingredienserna i en unik formel appliceras, kan de penetrera djupare in i de övre skikten av epitelet, glödlampan och håren själva.

Det är inte nödvändigt att leta efter en specifik schackschampongserie skräddarsydd för din hårbotten. Det är nog att använda de etrar som köpts i apoteket. Om du till exempel har oljig eller kombinationshud lägger du några droppar citron, citronbalsam eller apelsinolja i en flaska schampo. Ägare av torra hud- och hårexperter rekommenderar att du lägger till eteriska oljor av ylang-ylang, myrra eller lavendel.

Kom ihåg att svag tillväxt och överdriven håravfall kan förknippas med komplexa störningar i kroppen. Därför är det nödvändigt att inte bara utföra kosmetisk behandling av dermis och krullar med kardborre schampo, men också för att undvika stressiga situationer, att dricka bort vitaminkomplexet och bli av med dåliga vanor.

Effekt av användning

Många kvinnor undrar hur snabbt schackschampo kommer att fungera? Vi kan säga en sak som vi kan förvänta oss ett positivt resultat inte tidigare än en månad från början av ansökan.

Även om näringsämnen tränger in i follikeln med varje shampooing, måste tiden gå för att glödlampan ska växa och håret för att återfå sin styrka.

Använd organisk kosmetika helst flera gånger i veckan. Hårvård är också möjligt: ​​det är först du ser resultatet, men efter ett tag försvinner det och visas inte längre.

Kosmetologer tror att i det här fallet är det dags att tillgripa ett enkelt trick - att sluta använda schackschampo i två veckor.

När du använder en produkt som inte innehåller laurylsulfat, tvätta noggrant tvålbasen från ditt hår. Faktum är att oljor kan svagt avlägsnas från krullarnas struktur, vilket ger dem glans.

Rådet. Om du inte vill spendera pengar eller leta efter en specifik skraplesschampo, lägg bara några teskedar olja till standardflaskan av din favoritprodukt. Effekten förväntas inte vara värre än en speciell schampo.

På grund av det faktum att burdockschampo är rik på vitaminer och spårämnen, uppnås ett fantastiskt resultat - hårsäckar väcker. Växtens tillväxt accelereras, och håret förvärvar också en vacker naturlig glans. Det viktigaste är att välja rätt smink som passar din derma uteslutande och vara så organisk som möjligt. Låt dig inte lura av dyra, otwisted varumärken. Ibland förlorar de betydligt schackdampen, värt 100-150 rubel.

Stärka, öka hårväxten hjälper tillväxtbefrämjare. De mest effektiva av dem erkändes:

Användbara videoklipp

Hårvård Eveline "Burdock apotek."

Burdock shampoo - en effektiv lösning på problemet med håravfall

Även i våra mormors ungdoms dagar visste nästan alla unga tjejer att om du sköljde håret med ett avkok av burdock, skulle de ha ett bra utseende, de skulle inte bryta och, viktigast av allt, skulle de sluta falla ut. Naturligtvis var våra farmöders liv väldigt annorlunda än dagens - en annan ekologi, en annan rytm av livet. Dessutom - perm, rätning med strykning, frekventa torktumlare. Inget av dessa hälsoprocedurer lägger till ett hårhår. Men moderna tjejer och kvinnor vill bara ha tjockt och lyxigt hår. Och det finns ingen tid för beredningen av några medicinska avkroppar och masker. Här räddas vi av begåvade apotekare och kosmetologer, vilket skapar en stor mängd medicinska kosmetika, gjorda på grundval av naturliga ingredienser. Ett av dessa underbara verktyg är schackschampo.

SNABB ARTIKEL NAVIGATION

Utmärkande egenskaper hos schampo

VIKTIGT ATT VET! Ett medel för att stärka och växa hår som används av stjärnor av showbranschen Läs mer >>>

Nu behöver du inte se någonstans för burdockrot att göra en terapeutisk och profylaktisk buljong ut ur den eller att smälta hårbottenolja med burdockolja. Huvuddelen för bekämpning av håravfall finns redan i en bekväm plastflaska. Bara gå till närmaste kosmetikaffär.

Sjampoen är helt hypoallergen och det saknar komponenter som kan orsaka klåda i hårbotten.

Med regelbunden användning av verktyget kan du glömma bort sådana problem som:

 • ökad håravfall
 • lösa eller tråkiga strängar;
 • långsam hårväxt.

Burdockschampo är lämplig för daglig användning. Det ger hår med inte bara mild rengöring utan också god näring av rotlökar, och stimulerar också produktionen av nya celler. Shampoo är lämpligt för alla, oavsett vilken typ av hår och deras struktur.

Redaktionskommitté

Om du vill förbättra ditt hårs tillstånd, bör du särskilt sköta skampon som du använder.

En skrämmande figur - i 97% av schampon av kända varumärken är ämnen som förgiftar kroppen. Huvudkomponenterna, på grund av vilka alla problem på etiketterna är betecknade som natriumlaurylsulfat, natriumlauretsulfat, kokosulfat. Dessa kemikalier förstör krullarnas struktur, håret blir skört, förlorar sin elasticitet och styrka, färgen bleknar. Men det värsta är att dessa saker kommer in i levern, hjärtat, lungorna, ackumuleras i organen och kan orsaka cancer.

Vi rekommenderar dig att överge användningen av medel i vilka dessa ämnen är belägna. Nyligen utförde experter från vår redaktionsteam en analys av sulfatfria schampon, där första plats togs av medel från företaget Mulsan Cosmetic. Den enda tillverkaren av naturliga kosmetika. Alla produkter tillverkas under strikta kvalitetsstyrnings- och certifieringssystem.

Vi rekommenderar att du besöker den officiella webbutiken mulsan.ru. Om du tvivlar på din kosmetiks naturlighet, kontrollera utgångsdatumet, det ska inte överstiga ett års lagringsutrymme.

Kockolja och komplexa "Bh intensiv +" - en stor duett

Hittills är ledaren bland drogerna för håravfall schampo med burdockolja från TM "Elfa".

Själva burken är lite extraherad från burdockrot. Oljan innehåller ett antal vitaminer - A, E, PP, C, B vitaminer, liksom användbara mineraler. Oljans verkan är som följer:

 • näring och hydratisering av hår och hårbotten;
 • normalisering i cellerna av metabolism;
 • återställande av hårsäckar
 • vitaminisering och förbättring av hårväxten;
 • restaurering av keratinskiktet över hela längden;
 • rida hårbotten i mjäll;
 • lindring av klåda och irritation i hårbotten.

Specialister, utvecklare av varumärket "Elf" förutom huvudkomponenten (burdock oil), till verktyget ett komplex kallat "Bh intensiv +". De aktiva beståndsdelarna som ingår i komplexet väcker hårfolliklar som befinner sig i ett "vilande tillstånd". Dessutom stimulerar de blodtillförseln i hårbotten och fyller dem med näringsämnen.

Burdock shampoo TM "Elf" med ett komplex av "Bh intensiv +" kan blockera enzymer som är ansvariga för för tidigt håravfall.

Under dess inflytande sker återställandet av redan förlorat keratin, liksom utvecklingen av en ny. Komplexet lugnar den inflammerade hårbotten och normaliserar talgkörtlarna. Detta schampo kan användas både för terapeutiska och profylaktiska ändamål.

Burdock shampoo och fet hår - kan jag använda det?

Inte bara möjligt, men nödvändigt. Oljigt hår är en speciell typ av hår som kräver särskild vård. Och om håret av en annan typ kan du försöka tvätta med något schampo, i så fall kommer ett sådant experiment bara att förvärra deras nuvarande tillstånd. Vidare, för fet hår, ger ofta tvättning inte alltid den önskade positiva effekten.

För oljigt hår är tvätten för ofta skonsam med att tvätta bort det skyddande skiktet, vilket i sin tur leder till ökat arbete i talgkörtlarna. Men samtidigt, om de tvättas för sällan, kan fettet som ackumuleras på hudytan fungera som ett trevligt medium för utveckling av patogena bakterier och mikroorganismer. Därför bör vård för den djärva hårtyngden utformas "klokt".

Shampoo med innehåll av burdockolja från Elf - en bra lösning för personer som har fet hår. Den kan användas dagligen. Det har en uppfriskande effekt på hårbotten, förnyar sina celler och ger näring till hårrötterna.

Ett av problemen med sådana krullar, förutom fett, är deras långsamma tillväxt. Detta beror på det faktum att sebaceous körtlar förbättrade arbete skapar en fet film på huvudets yta, på grund av att hårbotten andas sämre och därmed försämras näringen. Stimulerande komplex schampo TM "Elf" tillåter oljigt hår att växa något snabbare. Och eftersom kockolja normaliserar talgkörtlarna, kommer också det största problemet att lösas.

Kockschampo är lämplig för andra hårtyper. Dess huvudsyfte är att eliminera problemet med nederbörd, även om verktyget kan användas mot ett antal andra obehagliga faktorer - mjäll, torrhet, klåda.

10 bästa schampon med burdockolja

Burkhårschampo används för överdriven förlust, förlust av hälsosam glans, torrhet, greasiness eller bräcklighet hos krullarna. Anledningen till detta villkor är:

 • stressiga situationer
 • trötthet;
 • ogynnsam ekologi;
 • brist på vitaminer och mineraler;
 • dehydrering;
 • sömnlöshet;
 • svangerskapstid
 • sköldkörtel sjukdom.

Med regelbundet användning aktiverar detta verktyg hårväxt, rensar huvudets hud från mjäll, eliminerar klåda, ger naturlig utstrålning och silkighet mot locken.

Användbara egenskaper för burdock olja

Råmaterialet för produktion av burdockolja är rhizomet av Burdock, en representant för Compositae-familjen.

 • eteriska oljor;
 • sitosterol;
 • protein;
 • palmitin- och stearinsyrafettsyror;
 • vitaminer av grupp B, E, A;
 • askorbinsyra;
 • inulin;
 • kalcium, järn, krom;
 • bitterhet;
 • tanniner;
 • stigmasterol.
 • rensning av huden från döende förkornade celler;
 • återställande av blodcirkulationen, ökad syreavgivning till epidermis;
 • stimulering av vatten-lipidmetabolism;
 • ökade försvarsmekanismer
 • acceleration av regenerativa processer;
 • förstärkningsträngar;
 • återställande av hälsosam glans
 • avlägsnande av klåda;
 • normalisering av talgkörtlarna
 • öka hårväxten.

Skräpschampo används för håravfall och för följande indikationer:

 • dehydratisering, torra strängar;
 • långsam hårväxt
 • gallrande hår;
 • bräcklighet;
 • grå tråkig färg;
 • delade ändar;
 • mjäll;
 • förlust av krulelasticitet på grund av frekvent färgning;
 • överdriven greasiness.

Kockolja ger återhämtat hårskydd mot de negativa effekterna av yttre faktorer.

Regler för användning av kockschampo

När du använder schampo med olja för att stärka håret, följ enkla regler:

 1. Fuktar håret.
 2. Churn betyder i en liten mängd vatten och fördelas genom hela hårvolymen.
 3. Massera krullarna med fingertopparna i 3 minuter.
 4. Skölj sedan av skummet med en stor mängd varmt vatten.
 5. Fördela lotion på balsam.
 6. Skölj med varmt vatten, till vilket en liten mängd citronsyra eller bordsvinäger tillsätts för att neutralisera den specifika aromen från schampot.

Kontra

Sådana schampon får endast appliceras i avsaknad av individuell intolerans mot dess komponenter.

Efter 20 minuter, kontrollera hudens reaktion. I frånvaro av klåda, rodnad och hudutslag ingår preparatet i komplexet av hygieniska förfaranden.

Granskning av de bästa varumärkena

Utbudet av burdockschampon som erbjuds av tillverkare är omfattande. För att lösa ett specifikt problem kan du välja ett verktyg i ett apotek.

Alternativ för framgångsrika varumärken:

Hemlagade recept

Sådana medel är lätta att förbereda hemma.

Alternativ för hemlagad schampo:

 1. Placera finhackade bladblad (torkade eller färska) i en emaljskål. Häll dem med en liter kallt vatten och ett glas vinäger. Sätt behållaren på spisen och koka i 2 timmar med låg värme. Klar komposition att filtrera.
 2. Regelbunden schampo (200 ml) blandad med burk (50 ml).
 3. Koka 10 minuter i 150 ml vatten med en matsked ur näsblad. Kall, spänning, mäta 100 ml vätska och tillsätt 2 droppar väsentligt citronolja under omröring. Anslut avkoket med schampo (250 ml) och burk (100 ml).

Den resulterande kompositionen är lämplig för oljigt hår, förlust av vilket åtföljs av svår klåda. Hållbarhetstiden är inte längre än två månader.

 1. Blanda höfterna med en träsked (2 msk.) Och häll i 200 ml vatten. Koka upp, ta bort från värme och stå, täckt med en handduk, 30 minuter. Blanda infusionen med burk (1 msk. L) efter att ha spänts.

Koka separat bär av ett tvålträd (50 g) i 20 ml vatten i 20 minuter. Kyld och avkyld buljongdränna, kombinerad med vildrosaxtrakt, berikat med burdock.

 1. Blanda i en keramisk skål en tsk tre sorters oljor - ricin, oliv, burdock. Med grundlig blandning, sätt in den råa äggula (denna typ av schampo är beredd före användning).
 2. Grate baby tvål på en fin rivare. Koka i 5 minuter i 0,5 liter vatten 2 msk. l. torra kamilleblomställningar. Torka buljongen, tillsätt såpchips där och lämna den under terryduken tills den är helt upplöst. Häll oljan från burken till den kylda basen (6 msk. L). Dessutom ange 3 kapslar E-vitamin och 15 droppar vitamin D. Efter noggrann blandning är förstärkande schampo för försvagat hår klart för användning. Det rekommenderas att använda det varannan dag.
 3. Häll 250 ml varmt vatten i krossad barnsåpe (1 msk. L). Efter upplösningen, sätt in burken (10 msk. L), nikotinsyra (1 ampull), lavendelester (6 droppar) i den kylda basen.
 4. Ta 2 msk. l. svart te, häll kokande vatten över det (50 ml). Efter kylning, pressa te löv genom gasbindning i en keramisk skål. Tillsätt det en äggula pundad i en separat skål med senapspulver (1 ss L), babyshampo (50 ml) och en skrapa (2 ss L).
 5. Ta den Castilian tvålen (100 g) i en gnidad form, placera den i 100 ml vatten och smälta tills den är homogen på ångbadet.

Ställ omgående, häll tillbaka 20 ml burdockolja, 2 tsk. honung. Introducera 6 droppar ylang-ylang eter, ¼ tsk silkeproteiner, 1/3 hl. keratin. Häll sedan tvålen i formen. Efter härdning skär den resulterande tvålen i staplarna, sätt på en pappershandduk i tre dagar. Detta schampo används för att tvätta ljusstarka, förlorade hårglans.

När du använder det valda alternativet är det önskvärt att kontrollera tillståndet för strängarna. Om efter flera procedurer, förbättring inte observeras, måste du använda ett annat recept eller konsultera en hudläkare och köpa drogen i enlighet med dess recept.

recensioner

För att bedöma prestanda för en viss typ bör du analysera recensionerna av personer som har använt detta verktyg i praktiken i flera veckor.

Marina, 30 år, Eagle

Överraskande märkte jag att efter varje kamning förlorar jag mycket hår. De är ljusa, så jag målar ofta. Jag trodde inte att dessa förfaranden kraftigt försvagade lockarna. Jag bestämde mig för att vidta brådskande åtgärder på olika sätt. Det fanns inget positivt resultat tills hon förvärvade 911 Burdock schampo. Två månader senare noterade att håravfallet har minskat, strängarna förvärvade en naturlig glans. Jag kommer att fortsätta att tillämpa den tills en hållbar effekt uppnås.

Olga, 45 år gammal, Arkhangelsk

När mina strängar blev tråkiga och gråa sökte jag råd från en dermatolog, som rekommenderade att använda Floresan "Burdock" -schampo. Jag blev förvånad över det låga priset. Jag ställde inte speciella förhoppningar på honom, men jag började använda den två gånger i veckan. En månad senare märkte hon att trådarna började kamma bättre, förvärvade glans och elasticitet. Förlusten minskade, och mjäll försvann helt. Resultatet nöjde mig.

Natalya, 36 år, Omsk

Mirrolla shampoo stärker håret. Från serien valde jag ett prov med ett vitaminkomplex. Sammansättningen imponerade på mig, så jag använde verktyget utan rädsla. Vid första tvätten kände jag en trevlig arom av örter. Shampooen skummade lätt och tvättades lätt av. I två veckor applicerade jag den i en uppsättning med en balm för att underlätta kamning, och sedan försvann behovet av det. Strängarna blev elastiska, tipsen var jämn, och en behaglig glans uppträdde. De håller sitt hår väl, ser välskötta och prestigefyllda.

Kockschampo

Burk extrakt sedan antiken anses vara en av de bästa hårvårdsprodukterna. Därför är det inte förvånande att burkschampo är i hög efterfrågan. Men få människor vet vilka användbara egenskaper denna rengöringsmedel har och hur man använder den ordentligt.

Användbara egenskaper

Kockschampo är ett idealiskt sätt att ta hand om lock, eftersom det inte bara rensar dem, utan stimulerar också tillväxten, stärker hårsäckarna och ger näring med användbara ämnen. Den rika och rika kompositionen har gett denna produkt följande egenskaper:

 • Stärka strängarnas rötter och förhindra deras för tidiga förluster.
 • Förbättra naturlig hårväxt och uppvaknande av sovande lökar.
 • Acceleration av keratinsyntes och förbättrad förnyelse av dess celler.
 • Kraftfull stimulering av blodflödet till hårsäckarna.
 • Avlägsnande av irritation och klåda i hårbotten, samt att bli av med mjäll.
 • Med regelbunden användning normaliserar schockshampo aktiviteten hos talgkörtlarna.
 • Intensiv näring av krullar och deras rötter, mineral och vitaminkomplex.

Dessutom skyddar detta verktyg på ett tillförlitligt sätt hår från de negativa effekterna av miljön. Fördelen med hår från applicering av detta schampo är helt enkelt oersättligt. Efter flera användningsområden blir strängarna mer voluminösa, tjocka och silkeslena.

Indikationer för användning

Många tror felaktigt att använda burkschampo bara bör vara de som står inför problemet med intensiv håravfall. Det är faktiskt inte fallet. Indikationer för användning av detta verktyg är mycket mer:

 1. En kraftig ökning eller minskning av temperaturen ute: sommarvärmen och vinterns frost har inte den bästa effekten på lock. Under en sådan negativ inverkan blir tråden spröda, tråkiga och kan till och med börja falla ut. Och här kommer burdockschampo vara oumbärlig, det närmar sig håret med nödvändiga ämnen och kommer att skapa en skyddande film på sin yta som skyddar strängarna från någon skada.
 2. Frekvent färgning av lock och curling. Dessa förfaranden är de mest traumatiska för deras struktur, och burdockolja i sammansättningen av detta rengöringsmedel kan snabbt återställa strängar.
 3. Oljigt eller för tunt hår måste också rengöras med den här produkten. I det första fallet kommer det att eliminera det överflödiga fettet och normalisera körkroppens arbete, och i det andra fallet kommer det att bidra till att stärka krullarna och öka deras tjocklek och tjocklek.
 4. Önskan om intensiv hårväxt är också en indikation på användningen av denna produkt. Dess regelbundna användning kommer att påskynda hårväxten, vakna sovlökar.
 5. Intensiv håravfall kan också lösas genom att byta ut ditt vanliga schampo med burk.

Burdock oljeshampo mot håravfall

Varje kvinna tenderar att vara vacker och attraktiv. Dekorationen av allt rättvist sex är ett hälsosamt, tjockt och glänsande hår. Men tyvärr står några kvinnor inför problemet med att tunna håret. Denna process kan upphäva bördolja från håravfall.

Av vilken anledning som helst börjar håret krumma från huvudet, och schampo och masker från burk har en effekt på håret, du kommer att lära dig nedan.

De främsta orsakerna till håravfall

I genomsnitt bor håret på en persons huvud från 3 till 7 år. Nästan 90% av håren är i aktiv tillväxt. De återstående 10% överlever viloplanet, som kan ta upp till sex månader, så faller håret ut. Specialister har inte ett exakt svar på frågan om hur mycket förlorat hår per dag anses vara normen.

Enligt vissa källor, detta antal inte överstiger 50, andra trichologer hävdar att en förlust av 80 till 100 enheter per dag är normalt. Det bästa alternativet är att välja det aritmetiska medelvärdet av dessa siffror - 70. Det vill säga om du räknade mer än 70 tappade hår (samma dag) på kudden, på kammen och i badrummet, så behöver du se en läkare. En specialist skriver dig en lämplig medicin och schampo mot sjukdomen.

Skälen till förlust av strängar kan vara:

 • Hormonal obalans;
 • Stränga dieter;
 • Huvudskador
 • Stark stress (en döds död, arbetsförlust, bostad);
 • Ta potenta droger;
 • Bakteriella och svampinfektioner;
 • Nits och löss
 • Åldringsprocessen;
 • Ärftlighet (vanligast hos män).

Mot den skonsamma förlusten av krullar hjälper du hemlagade masker och schampo från burkolja. Blandningar med detta vegetabiliska fett kommer att återställa skadade, torra trådar och återuppta tillväxten av friskt, tjockt hår.

Hur burka behandlar gallring hår?

I roten av kardborre eller kardborre finns ett stort antal ämnen som är användbara för lock. Kockolja är en infusion av kullrot i vegetabilisk olja (mandel, solros). Enligt recensioner kan produkten även tas oralt för den totala förbättringen av kroppen. Sedan antiken har olja använts för att läka sår och mot inflammation. Kock elixir är rik på följande föreningar:

 • tanniner;
 • Stearin- och palmitinsyror;
 • Vitaminer A, C, E, P, grupp B;
 • Järn, zink, vanadin, tenn, strontium, mangan, bor, koppar.
 • Mineralsalter;
 • fytosteroler;
 • Protein.

Kockschampo stimulerar regenerering av epidermala celler i huvudet, har en antimikrobiell effekt, stärker hårsäckarna, stimulerar tillväxten av lockar. Dessutom kommer schampo med burdockolja att förbättra blodcirkulationen i hårbotten. Med blod till hårets rötter får de saknade näringsämnena och förlusten av trådar kommer att sluta. Kockolja används också aktivt för att öka tjockleken på ögonfransarna.

Hur man gör skäggschampo?

För att förbereda bördschampo mot att tunna håret behöver du bördolja och vanlig hårrengöring, som du använder dagligen. För en bättre effekt kan du använda två eller tre äggulor i stället för en shampoo.

För att förhindra utseende av en obehaglig lukt är det nödvändigt att ta bort filmen från äggulorna - gnugga dem genom en sil. Sedan tillsätt 5-6 droppar burdockolja till den resulterande blandningen. Använd shampoo mot håravfall omedelbart. Förvara inte blandningen i kylskåpet. Hur man gör smör från kullarrot hittar du nedan.

Burdock Root Butter Recept

Kockolja kan köpas på något apotek till ett överkomligt pris. Men för dess applicering är det bättre att ha en ny produkt till hands, tillagad med egna händer. ingredienser:

 • 150 g burdockrötter;
 • 300 ml olivolja.

Tvätta, skala och hugga burdockrötter. Fyll i kladdrot med oliv. Blandningen bör infunderas på en mörk plats vid en temperatur av 26 grader i cirka två veckor. Oljan kommer att dra alla näringsämnen från rötterna. Den färdiga lösningen ska filtreras och förvaras bort från solljus.

Varning: Du kommer att få en väldigt fet vätska, så produkten rekommenderas inte för ägare av fet hår.

Burdock oljemaskor

Inte bara burdockschampo kan minska håravfall, utan även masker med kardborreolja. För effektiviteten av förfarandena läggs olika användbara naturliga produkter till oljan: honung, ägg, senap, peppar, lökjuice. För att förbättra effekten av masken, bör du värma huvudet med en handduk eller matta.

Några användbara tips för att använda burdock-baserade masker:

 • Förfarandet bör utföras innan huvudet tvättas.
 • Håll blandningen på krullarna mer än en timme (förutom masker med rödpeppar och senap).
 • Burdock mask mot förlust bör göras minst två gånger i veckan.
 • För att förhindra att strängar faller ut, är det lämpligt att gnugga bördolja i hårbotten var sjunde dag.

Mask med honung

Med regelbunden användning kommer en sådan mask att bota förlusten av lock och öka deras tillväxt. För att förbereda blandningen behöver du:

 • 20 ml oljeinfusion av kullrot
 • 5 g honung.

Rör honung med smör. Gnugga vätskan i hårbotten. Efter 35 minuter tvättar du krullarna med varmt vatten och schampo.

Mask med kakao för tillväxt av krullar

Enligt recensioner kan effekten av denna procedur ses endast efter långvarig användning (1-2 månader). De vitaminer och kakao som ingår i receptet ger folliklarna viktiga näringsämnen. Återställda och friska hår börjar växa snabbt. Med tiden blir håret tjockare, får volymen. Masken innehåller:

 • 40 ml burdockolja;
 • 2 yolks;
 • 5 ml vitamin A;
 • 5 ml vitamin E;
 • 4 g kakaopulver.

Blanda alla ingredienserna i masken tills den är jämn. Applicera vätska i håret. Försök att fördela blandningen över hela ytan av huden. Wrap huvudet i en plastpåse och värm med en handduk. Tvätta burdock-masken på en timme. Skölj sedan locken med citronlösning (späd 20 ml citronsaft i en liter vatten).

Burdock mask med chili pepper

Hot chili pepper ökar blodflödet till hårbotten, stimulerar hårväxten, förhindrar håravfall. Grönsaksfett baserat på burdockrötter kommer att mjukna åt peppar och fuktar rötterna på strängarna. ingredienser:

 • 30 ml oljeinfusion av kullrot
 • 2 g chilipulver.

Värm oljan i ett vattenbad. Tillsätt peppar i vätskan. Gnid den resulterande blandningen i hårbotten. Tvätta håret med varmt vatten och schampo efter 15 minuter.

Mask med en båge

Lökjuice används mot reproduktion av mikrober i hårbotten. I receptet kan du också lägga till saft av vitlöksklyfta. I kombination med burdockolja hjälper dessa grönsaker till att bota eventuella hårproblem. Lök och vitlök aktiverar hårväxt, normaliserar regenerering av hudceller, lindrar inflammation och behandlar mjäll. ingredienser:

 • 30 ml burkolja;
 • Juice en lök
 • 10 g honung;
 • 2 äggulor.

Blanda alla ingredienserna i masken. Sprid vätskan genom håret. Tvätta håret om två timmar. När du tvättar masken ska du använda schampo. Om krullarna förblir lök lukt skölj krullarna med en lösning av eterisk olja i vatten (2-4 droppar per liter vatten).

Cognac blandning

Denna mask är lämplig för normalt hår, men ägarna av alltför torrt hår för att använda denna blandning rekommenderas inte. Cognac torkar noga hårbotten, och burdockolja ger hårrödor med näringsämnen. Yolks moisturize curls och rent hår från plack. ingredienser:

 • 25 ml högkvalitativ cognac;
 • 2 äggulor
 • 20 ml burdockrotolja.

Blanda alla produkter grundligt i en mixer. Applicera den resulterande krämiga pastaen på lock. Den terapeutiska effekten av masken mot håravfall kommer att ligga en timme. Tvätta av massan med ett schampo.

Hemverkstad: Matlagningskockschampo

Var och en av oss hade en mycket fascinerande barndom i byn. Vi gjorde korgar av käftkottar, gömde sig i sina gigantiska tjocktar, ansåg denna växt en ogräs, utan att veta hur mycket bra det gömmer sig i väldets häftiga "invånare". Idag har kockschampo och balsam blivit stolta över det kosmetiska displayet och hyllorna på badrummen.

Kock, eller burdock, som det kallas populärt, används inte bara i hårvård, avkok av växten hjälper till att behandla lever och mage

Hej du, kardborre!

Botaniker är överens om att Ryssland är kyrkans födelseplats. I Europa lärde de sig om växten först efter 1815, när den introducerades av den ryska kavalleriet.

Det verkar som att det kan vara användbart i denna otänkta "ogräs" som bor på skogskanter, trädgårdar, nära vägar - men överallt, var hittar en plats att sprida sina lapast löv?

Kockolja kan beredas självständigt, häll hackad skalad rot med vegetabilisk olja och lämna produkten i mörka behållare i 3 veckor.

I folkmedicin och kosmetologi har alla delar av burdock använt sig:

 1. Roten anses med rätta vara den rikaste delen av växten, den innehåller inulin, tanniner, äppel, kaffe, citronsyra, essentiell bardanolja, mineralsalter, protein, B-vitaminer och askorbinsyra.
 2. Kockfrö är ett lagerhus av feta oljor och arctin glykosid.
 3. Bladen är värdefulla eftersom de innehåller tanniner, eteriska oljor, askorbinsyra och karoten.

Kockolja

När det gäller frågan om huruvida bördolja kan tillsättas till schampo, ger stöd från naturvården ett negativt svar och hävdar att färdiga kosmetiska schampon neutraliserar verkan av oljor och extrakt

När det gäller att ta hand om hårbotten, kommer burdockoljan omedelbart ihåg, vilken i folkens kosmetologi bär den stolta titeln på en fighter med håravfall. Men kardans meriter slutar inte där.

Stärka, återställa, bli av med mjäll och oljig seborré, normalisering av talgkörtlarna... Tala om, denna lista över "förmågor" gör vanliga burkar ganska värdefulla inom hårvård.

Burdock schampon

Burdock shampoo mot håravfall "Farmor Agafi's Recept"

När man använder matlagning med schockschampolja, avkokas rötterna eller extrakten. För att förbättra funktionen av burdock i kompositionen tillsätt essentiella oljor av kummin och salvia, nässlextrakt, Althea och horsetail.

Mycket positiva recensioner fick burdockshampo, som släpptes under varumärkena:

Matlagning själv

Om du är bland de som är vana vid att skapa medel för skönhet och hälsa, erbjuder vi några enkla men effektiva recept för att göra skräpschampo. Så låt oss börja.

Recept 1

 • krossade rosenkrämar - 4 msk. skedar;
 • burdock olja - 2 msk. skedar;
 • Tvålmuttrar - 100 gram.

Tvålnötter används aktivt för shampooing och är lämpliga för alla typer av hår, så varför inte utnyttja sina egenskaper när du bereder hemlagad schampo?

Matlagningsinstruktioner:

Röda höfter häll ett glas kallt vatten, sätt på låg värme och koka. Efter infusion i 20-30 minuter, torka vätskan genom en gasväv och kombinera med burkolja.

Tvålnötter hälls över 2 koppar vatten och kokas i 20 minuter. I en bekväm kapacitetsförmåga kombineras de två filtrerade avkoken och används som hårschampo.

Recept 2

Att laga hemlagad schampo är bättre på en transparent grund som inte innehåller de minsta nacrepartiklarna

Burk i schampo kan användas som ett medel för hårväxt, för matlagning behöver du:

 • shampoo bas (flytande);
 • burdock olja;
 • ricinolja;
 • vitaminer D och E;
 • rosmarin tinktur.
 1. I den valda ampullen med en volym på minst 250 ml häll vätskebasen (150 ml).
 2. Tillsätt 70 ml rosmarin tinktur, vilket gör håret mer glänsande och ger också en trevlig arom. Rosemarytinktur efter eget gottfinnande kan ersättas med rosa eller lavendelvatten.
 3. I den resulterande basen häll ½ tsk ricinolja och 1 h. sked burdock.
 4. Den sista i medicinsk schampo är 5 droppar vitamin D och innehållet i en kapsel vitamin E.
 5. Skaka flaskan noggrant för att bilda en homogen massa.

Om du inte gillar rosmarin tinktur, byt ut den med doftande mintinfusion, stark avkok av kamomill, kalendula eller ingefärajuice

Tips!
För att stärka håret rekommenderas en skräddarsydd schampo att använda 2-3 gånger i veckan.
Om vi ​​talar om att bekämpa håravfall, använd det med varje schampo.

Recept 3 (fast schampo)

Om du föredrar sola schampon och kunde uppskatta alla fördelar med denna form, skyndar vi oss att dela med dig ett utmärkt recept baserat på burdockolja.

Foto av färdig burk solid shampoo

Välja ingredienserna

 • Castilian tvål - 100 gram;
 • vatten - 100 ml;
 • burdock olja - 20 ml;
 • honung - 2 tsk
 • EM Ylang-Ylang - 5-7 droppar;
 • keratin - 1/3 tsk;
 • silkeproteiner - ¼ tsk.
 1. Castilsåp ingår bland växten och har en helt naturlig komposition, så den kan användas som grund för organisk kosmetika för kropp och hår.

I avsaknad av Castilian tvål kan du använda en fast tvålbas, till exempel Brilliant SLS-fri

 1. Honung är en av de mest använda ingredienserna i en komplex handling. Förutom det faktum att det effektivt foder hårsäckarna, är det inom sin förmåga att ta bort irritation från hårbotten, mjukna, stärka, vitaminisera och skydda håret från de negativa effekterna av miljön.
 2. EM Ylang-Ylang är inte bara en trevlig doft som länge kommer att vara kvar på krullarna, men också en beprövad fighter med ett tvärsnitt av spetsarna, skört hår, torr och kliande hud.

Plocka upp eteriska oljor i schampo enligt dina hårs behov, citrus och tall är lämpliga för tillväxt, enbär för mjäll och lavendel för känslig hud.

 1. Om keratin och silkeproteiner har vi hört mycket av TV-skärmen. Det är tack vare dem att håret får en omedelbar magisk omvandling.

Matlagningsteknik

 1. Castilsåp gnid på ett grovt rivjärn, kombineras med vatten och smälter i ett vattenbad eller i en mikrovågsugn.

Var uppmärksam!
När den värms upp, får inte tvålmassan koka, det kan leda till delaminering av basen.

 1. Lägg till den angivna mängden burdockolja och honung.
 2. Vid slutstadiet berikas den kylda blandningen med silkeproteiner, keratin och eteriska oljor.
 3. Shampoo mögel med medicinsk alkohol och låt torka helt.
 4. Häll schampongen i torr form och låt den härda i 1-1,5 timmar.
 5. Ta försiktigt bort shampoobarna, sprid på pappersservetter och skicka till torka i 2-3 dagar.

Tips!
Om du förberedde schampo med en marginal, lägg i oanvända delar i klädesfilmen och förvara på en mörk och sval plats.

Kockschampo kan beredas på grundval av decoctions av örter, såsom kamomill eller nässla

slutsats

Otvivelaktigt är burdockolja eller extrakt värd att ta plats bland hårvårdsprodukterna. Låt det vara hemlagad eller klar burdockschampo mot håravfall, du kan vara säker på att han inte kommer att göra dig besviken. Och enligt den gamla och goda traditionen erbjuder vi dig en video i den här artikeln.Nästa Artikel
Hur man tar bort bala fläckar på pannan hos män?