Psoriasis Shampoo på huvudet: en översyn av de bästa sätten


Dermatologer rekommenderar att man använder ett speciellt schampo för psoriasis på huvudet. Medhjälpen hjälper till att eliminera psoriasisplakor på huden som är dold under håret. Det finns flera typer av schampon. De skiljer sig åt i deras syfte och handling. För att läkaren ska kunna välja det mest optimala läkemedlet för behandling av psoriasis måste han bedöma patientens tillstånd och ta reda på vilka symptom han är oroad över.

Vilka egenskaper borde det ha?

Psoriasis som påverkar hårbotten anses vara den mest problematiska. Dessa plack är mycket svåra att hantera. De kliar sig själva hela tiden. Utslag är lätt skadade vid kamning, vilket ökar sannolikheten för att utveckla en sekundär infektion.

Ett bra psoriasisschampo ska ha följande egenskaper:

 1. Låt inte sjukdomen sprida sig.
 2. Rengör hårbotten väl;
 3. Inga problem att tvätta av
 4. Fuktar huden;
 5. Ta bort rodnad och inflammation
 6. Ge antibakteriella och antifungala effekter.

Inte alla lyckas hitta det perfekta verktyget för sig själva första gången. Om det köpta schamponet inte passar, är det värt att hitta en ersättare för den. Genom försök och fel kommer en person att kunna hitta en effektiv produkt som kommer att rädda honom från psoriasis.

Ett schampo som är perfekt för en person kan inte vara effektivt för en annan.

Antifungal Shampoos

Svampsvampschampo, som är ordinerat för hårbotten i psoriasis, hjälper till med att bli av med svampen. Denna infektiösa patogen är ofta närvarande på en plats som påverkas av en kronisk sjukdom.

Shampoo hjälper till att minska inflammatorisk process och stoppa svampens tillväxt. Efter att du har använt det här verktyget kan du känna dig starkt. Detta är en normal reaktion av huden på de aktiva komponenterna i läkemedlet, så du borde inte oroa dig för det.

Nizoral

Nizoral fungerar bra med psoriasisutslag. Den innehåller aktiv substans ketokonazol. Sådana schampon från psoriasis skiljer sig från fungustaticheskim och fungicida verkan.

Ett apotek som innehåller ketokonazol, som Nizoral, är idealiskt för att hantera problemen som orsakas av psoriasis:

 • Sverbezh;
 • peeling;
 • Svamp överväxt
 • Huvudskador på grund av papuleskador.

Shampoo presenteras i form av en orange vätska, som har en ganska viskös konsistens. Läkarna rekommenderar att tvätta sina huvuden 2 gånger i veckan under en hel månad. Under denna tid kommer det att vara möjligt att uppnå en förbättring av hudförhållandena.

Kostnaden för schampo på många apotek lite drygt 600 rubel.

Sjampoen är mycket tjock, så även en liten flaska kommer att hålla länge.

Dermazol

Detta verktyg är en av de bästa analogerna i Nizoral. De liknar varandra i deras effekter på sjuka hud. Svampdödande medel klarar också effektivt den infektiösa patogenen och desinficerar drabbade vävnader.

De aktiva beståndsdelarna som ingår i kompositionen för läkemedlet förändrar lipidsammansättningen i hudcellerna på grund av inhibering av syntesen av ergosterol.

För "Dermazole" måste du betala cirka 200 rubel.

Keto Plus

Keto Plus är ett effektivt huvudpsoriasisschampo. Den innehåller hormonet ketokonazol, som har en syntetisk natur och zinkpyrition. Dessa substanser gör det bra med sådana patologiska förändringar:

 • klåda;
 • peeling;
 • Spridning av svampinfektion;
 • Bildning av torra skorster;
 • Irritation.

På grund av skampens verkan reduceras noll risken för allvarlig skada på huden på huvudet. För att uppnå en stabil terapeutisk effekt måste du använda verktyget 2 gånger i veckan. Behandlingsförloppet tar en genomsnittlig månad.

Apoteksprodukten kostar minst 550 rubel.

Keto Plus, som Nizoral, innehåller ketokonazol. Dessutom ingår zink i dess komposition.

Cistifan / Squafan

De aktiva beståndsdelarna i det antifungala schampotet, som är avsett för behandling av huvudets psoriasis, normaliserar balansen i dermisens mikroflora. De eliminerar också tecknen på irritation, sverbezh och skalning som följer med dermatologiska sjukdomar.

Shampoo innehåller många komponenter, inklusive:

 1. Salicylsyra;
 2. klimbazol;
 3. mikonazol;
 4. Tea Tree och enbär oljor;
 5. Hypoallergena Squafan.

Behandlingsförloppet med denna produkt tar i genomsnitt upp till 6 veckor. Frekvensen att applicera den på huvudet bör begränsas till 2 behandlingar var 7: e dag.

Kostnaden för antifungala medel börjar från 800 rubel.

Bioderma

Moderna medel med hypoallergena egenskaper. Det utför flera uppgifter samtidigt, i motsats till ett antal andra schampon, till exempel Ducray-produkten, som kan eliminera endast tecken på flaking.

De aktiva ingredienserna i hårbottenbehandlingsprodukten hjälper till att uppnå följande resultat:

 • Normalisering av talgkörtelns utsöndring vid skadan;
 • Justera intensiteten i uppdelningen av hudceller;
 • Eliminering av vågar;
 • Återställande av mikroflora i hårbotten;
 • Försvinnandet av svampen;
 • Eliminering av klåda och irritation.

Läkarna rekommenderar att du använder verktyget 3-4 gånger i veckan. Vid behov ökar antalet procedurer. Det är nödvändigt att begränsa 1 tvätta huvudet med denna schampo en vecka för att förebygga förvärring av sjukdomen.

"Bioderma" är bland de dyraste produkterna, eftersom kostnaden på många apotek överstiger 1400 rubel.

Inte bara schampo, utan också andra försiktighetsåtgärder Bioderma har ett högt pris.

Sebozol

Läkemedelskomponenter i schampot, bland annat ketokonazol, hjälper till att uppnå ett bra resultat vid behandling av psoriasisplakor. Den terapeutiska produkten tillåter dig att bli av med svampen på grund av förändringar i membranets lipidkomposition. På grund av detta försvinner följande symptom:

"Sebasol" bidrar till snabb läkning av sår som förekommer på pappersplatsen. För att uppnå denna åtgärd är det nödvändigt att applicera schampo 2 gånger i veckan under en hel månad. Då kan du begränsa 1 shampooing med ett medel för att upprätthålla det uppnådda resultatet.

Detta schampo på många apotek kostar mer än 400 rubel.

Vichy (Vichy) Derkos

Vichy psoriasis schampo med antimykotisk effekt skapades på basis av sulfatfri teknik. Det har en keratolytisk effekt. På grund av detta eliminerar produkten:

Dermatologer rekommenderar att du tvättar håret med den här produkten minst två gånger i veckan i en månad. Efter avslutad kurs krävs en paus. Därefter tillåts användning av schampo för profylaktiska ändamål inte mer än 1 gång per vecka.

Förpackning med antimykotisk schampo kostar 500 rubel.

Vichy Derkos behöver använda kursen

Tjära schampo

En av de mest eftertraktade lösningarna hos patienter med dermatologiska sjukdomar är tjärschampo, vilket hjälper till att bli av med psoriasis på huvudet. Det låter dig lösa problemet med outhärdlig sverbezh, brännande, smärta och inflammation. Dessutom bidrar tjära till att stärka och förbättra hårväxten. Även om många patienter fortfarande måste ge företräde åt andra schampon, eftersom de är rädda för den specifika lukten av sådana medel.

Psorilom

Medicinsk schampo med tjära, som skiljer sig från sin naturliga sammansättning. Förutom huvudkomponenten innehåller den extrakt:

Shampoo har uttalade antimikrobiella, antiseptiska och antifungala effekter. Efter applicering uppmärksammar många patienter accelererad läkning av skadad vävnad. För att uppnå detta resultat ska du tvätta huvudet med "Psoril" en gång i veckan.

Drogen har en överkomlig kostnad. Priset är i genomsnitt 400 rubel.

Algopiks

Som del av läkemedelsschampot tas tjärkomponent från enbär. Genom sin åtgärd liknar Zinovit, vilket framgångsrikt bekämpar mjäll på grund av svamphudsskador. Algopix hanterar också en sådan patogen. Men dess åtgärder är mer inriktade på att bekämpa inflammatoriska processer som bidrar till spridningen av psoriasis.

Tvätta håret med tjärschampo en gång i veckan. Behandlingstiden överstiger normalt inte 2 veckor. Efter en kort paus kan du upprepa den terapeutiska kursen.

Kostnaden för produkten börjar från 1190 rubel.

Friderm tjära

Bland de mest populära tjärschamponerna är detta verktyg. Det rekommenderas att använda med sådana problem:

 1. Ökad sebumsekretion;
 2. irritation;
 3. Oljig seborré.

Procedurer med användning bör utföras upp till 2 gånger i veckan under en tre månadersperiod.

Medelpriset på drogen är 350 rubel.

Friderm - en av de mest populära

Ett annat botemedel som bekämpar psoriasis i hårbotten. Det rekommenderas för komplex homøopatisk terapi. Sulfater finns i tvättmedlet tack vare vilket gott skum erhålls från det.

Kostnaden för drogen för att tvätta huvudet är i genomsnitt 220 rubel.

911 tarry

Shampoo 911 används aktivt vid behandling av psoriasis, liksom andra liknande medel, till exempel "Losterin". Läkemedlet undertrycker överdriven aktivitet av svamppatogener och avlägsnar döda hudpartiklar.

Shampoo har en mild effekt. Det torkar inte huden lika mycket som många av dess analoger med samma aktiva substans.

Den genomsnittliga kostnaden för apotekshampoo är 1200 rubel.

Fördelarna med schampo - mindre aggressiva

Tjära för ett bad från mormor Agafya

Läkemedelsmedicin för psoriasis i hårbotten klarar inte bara sjukdomen, det förbättrar även hårets tillstånd. Tjärmedicinen är baserad på björkkomponenten. Det gör det möjligt att uppnå följande resultat:

 • Skalningsreducering;
 • Eliminering av klåda;
 • Minskning av inflammationer;
 • Försvinnandet av tecken på torrhet;
 • Aktivering av regenerering av drabbade vävnader.

Efter en sådan behandling blir huden märkbart mer fuktig och väl preparerad. För att uppnå önskat resultat måste du använda schampo 2 gånger i veckan i en månad.

För förpackning av schampo måste betala från 300 rubel.

Super psori

Många som har varit tvungna att kämpa med psoriasisplåtar på huvudet är bekanta med egenskaperna hos Super Psori-behandlingsmedel. Med Shampoo-behandling kan du:

 • Gör huden mjukare;
 • Uppnå exfoliering av döda partiklar;
 • Lindra irritation och inflammation
 • Desinficera de drabbade områdena;
 • Återställ skadad vävnad.

Patienterna behandlas med denna produkt i en månad och använder den när man bara tvätter huvudet 1 gång per vecka.

"Super Psori" avser gruppen av tillgängliga droger i sin priskategori. Kostnaden startar från 140 rubel.

Shampoo lockar överkomligt pris

Healing Shampoos

Denna kategori av läkemedel innehåller schampo med zink. De kan också innehålla urea, salicylsyra, naftalenolja och andra komponenter.

Hudlock

"Skin Cap" används för att behandla psoriasis, vilket manifesterar sig i form av utslag i hårbotten. Den innehåller extrakt:

Recensioner av medicin för psoriasis "Skin-cap" i majoriteten förblir positiva. För att uppnå ett uttalat resultat krävs att använda drogen minst 3 gånger i veckan. Behandlingstiden tar vanligtvis inte mer än 1,5 månader.

Kostnaden för förpackning av farmaceutiska verktyg är lika med 1400 rubel.

Liebriderm Zinc

De goda kvaliteter som behövs för att bekämpa psoriasis, är detta schampo tillhandahållet av dess komponenter. Många läkare och patienter tror att denna produkt är bäst av sin egen sort.

Som en del av Librederm Zinc shampoo hittar du pyrithion zink och allantonin. Efter flera procedurer märker patienter synliga förändringar på ett positivt sätt. Huden får ett trevligt utseende, det blir ganska fuktigt och elastiskt.

De första 1,5 månaderna av behandlingsmedlen gäller 2 gånger i veckan. Efter antalet procedurer reduceras till 1.

Ett paket terapeutiskt schampo krävs för att betala cirka 420 rubel.

Detta schampo anses vara en av de bästa

Friederm Zink

Psoriasis schampo innehåller en stor del av zinkpyrition. På grund av det aktiverar agenten regenerativa förmågor i huden, eliminerar desquamation och inflammatoriska processer. Det hjälper också till att klara av stark håravfall.

"Frieder zink" ska användas inom 14 dagar, 2 gånger i veckan. Efter frekvensen av förfaranden reduceras till 1 gång.

I apotek kostar detta schampo från 600 rubel.

Etriveks

Ett hormonellt medel som har en liten lukt av alkohol. Det måste aktivt gnidas i hårbotten i 15 minuter, sköljas sedan med varmt vatten. Den aktiva substansen i läkemedlet clobetasol propionat ger honom hög effektivitet i kampen mot psoriasis.

Kostnaden för schampo är 700 rubel.

Kosmetiska schampon

Kosmetiska schampon som är utformade för att behandla psoriasis innehåller den minsta dosen av medicinska komponenter. Därför ger de inte någon speciell hälsoeffekt. Men dessa verktyg gör ett utmärkt jobb med uppgiften att behålla hårbotten och håret i gott skick.

Friderm Balans

Psoriasisschampot "Friederm Balance" utför flera funktioner:

 1. Rengör huden;
 2. Normaliserar talgkörtlarna;
 3. Lugnar epidermis;
 4. Kämpar mjäll och peeling.

Kosmetisk är lämplig för daglig användning.

För förpackningen av läkemedlet måste betala i genomsnitt 530 rubel.

Shampoo torkar inte ut huden

Ekoderm

Kosmetisk produkt har en neutral effekt. Det underlättar symtomen på sjukdomen, vilket gör det möjligt för personen att må bättre. "Ecoderm" kan användas som hjälp vid medicinsk behandling eller för att förhindra utveckling av dermatologiska störningar.

Priset på schampo kan överstiga 230 rubel.

Soultz

Sulsenschampo torkar drabbade områden avsevärt och skäller då döda hudvågor. Varje dag ska den inte användas. Det är bäst att begränsa till 3-4 behandlingar per vecka.

Detta schampo på apotek kostar ca 200 rubel.

Babyshampor

Medel som är i denna kategori är mer lämpade för profylaktiska ändamål, eftersom de ger en svagt uttryckt effekt. I deras sammansättning finns inga ämnen som kan skada huden. Därför rekommenderas de för behandling av psoriasis hos barn.

Jhonson's Baby

Det har en stark fuktgivande effekt, vilket gör barnets hud väldigt mjuk och smidig. Som ett resultat av denna behandling upphör papper att skadas, och döda vävnader avskalas snabbare.

För baby shampoo måste du betala 110 rubel.

Hipp (Hipp)

Shampoo är perfekt för nyfödda barn. Det innehåller växtextrakt som återfuktar den drabbade huden väl. Detta verktyg kan användas varje dag.

I genomsnitt är kostnaden för denna produkt 200 rubel.

Hippprodukterna är så känsliga som möjligt.

Byubhen (Buebchen)

Designad för att ta hand om huden hos småbarn. Shampoo fuktar perfekt epidermis, tar bort irritation och skyddar det mot uttorkning.

Förpackning baby shampoo kostar 200 rubel.

Jag och mamma

Ett annat botemedel mot behandling av psoriasis hos barn, som är baserad på växtbaserade ingredienser. Det har en fuktgivande effekt. Shampoo hjälper också huden att bli av med toxiner. Den är lämplig för behandling av barn från 3 år.

Priset på det här verktyget är i genomsnitt 120 rubel.

Kontra

Läkande schampon för psoriasis kan kontraindiceras hos personer som har ökad känslighet för sina komponenter. Dessutom rekommenderar läkare att avstå från att använda sådana droger för gravida och ammande kvinnor.

Shampoo innehållande färgämnen, dofter och andra skadliga ämnen är kontraindicerade för barnet.

Vad är viktigt att komma ihåg när du väljer

Det är inte så lätt att bestämma valet av terapeutiskt schampo, vilket hjälper till att klara av psoriasisutslag på huvudet. Någon föredrar inhemska produkter, andra litar på det exklusiva med utländska medel. Till exempel kan de köpa kinesiska droger som är av hög kvalitet och effektivitet.

Innan du köper är att utvärdera fördelarna och nackdelarna med alla tillgängliga alternativ för schampon. Företräde bör ges endast för de produkter som inte leder till biverkningar och komplikationer.

Det måste säkerställas att det inte finns några skadliga komponenter i det botemedel som kan förvärra patientens tillstånd.

För att inte göra ett misstag vid valet är det värt att fråga en specialist vilken schampo är bäst för att behandla psoriasis på huvudet och hur länge behandlingen ska vara.

Döma av det faktum att du nu läser dessa linjer - segern i kampen mot psoriasis är inte på din sida.

Och har du redan tänkt på kardinal behandlingar? Det är förståeligt, eftersom psoriasis kan utvecklas, vilket resulterar i ett utslag som täcker 70-80% av kroppsytan. Vad leder till kronisk form.

Röda blåsor på huden, klåda, krackade klackar, hudskalning. Alla dessa symtom är kända för dig självhäftande. Men kanske är det mer korrekt att behandla inte effekten, men orsaken? Vi rekommenderar att läsa läkarhemens hemlighet från dermatologen på det ryska Dermatologiska centrumet.

Psoriasis schampo

Psoriasis är en kronisk hudsjukdom som hjälper patienten under hela livet. Det finns inget sätt att helt bli av med sjukdomen just nu, men det finns ett antal medel som du kan minimera sjukdoms symptom och uppnå eftergift. En av dessa lösningar är schampo för psoriasis på huvudet.

Skaliga formationer eller plack på huvudet av en person som lider av psoriasis orsakar inte bara fysiskt obehag, uttryckt av klåda utan också psykiskt trauma. Vidare bidrar de upplysta fläckarna av röd och rosa färg på huvudet under förvärring av sjukdomen till utvecklingen av social fobi.

Artikeln ger information om orsakerna och manifestationerna av sjukdomen, liksom vilka schampon för hårbottenpsoriasis anses vara mest effektiva. Dessutom kan du lära dig hur man väljer ett botemedel och vilka egenskaper det borde ha.

De främsta orsakerna till psoriasis

Orsakerna till psoriasis kan vara både objektiva (effekter av yttre faktorer) och subjektiva (ärftlighet).

Bland de objektiva skälen ingår:

 • manifestation av sjukdomen som ett resultat av mekaniska effekter på huden;
 • förvärring av sjukdomen kan vara en konsekvens av interaktionen med kemiska medel, överdriven användning av tvättmedel och rengöringsmedel;
 • Patientens yrke, som innebär direktkontakt med syra, lacker, lösningsmedel, färger och andra kemikalier.
 • sjukdomen är mer mottaglig för patienter vars hud kännetecknas av överdriven torrhet
 • abrupt klimatförändring;
 • missbruk av alkoholhaltiga drycker och narkotiska droger;
 • Närvaron av dåliga vanor, i synnerhet, såsom överspädning och kränkningar av den dagliga regimen;
 • överdriven motion;
 • orsaken till sjukdoms manifestationen kan vara användningen av vissa typer av mediciner.

Symptom på sjukdomen

Hur man känner igen sjukdomen (symtom):

 • skalning av huvudets hud, som först kan förväxlas med seborré
 • separering av plack från huvudet;
 • skalning av huden, vilket leder till bildandet av blodsår på huvudet;
 • kontinuerlig klåda, men kamning av de drabbade områdena rekommenderas inte, det kan orsaka förvärring av sjukdomen.

Det är viktigt! Vid de första symtomen på sjukdomen ska du omedelbart kontakta vårdcentralen för kvalificerad hjälp. Självmedicinering kan leda till försämrad hälsa och förvärring av sjukdomen.

Sällan försöker patienterna hantera sjukdomen med hjälp av okonventionella behandlingsmetoder, i synnerhet traditionell medicin. Herbal infusioner och salvor kan verkligen användas för att behandla psoriasis och uppnå en positiv effekt, men bara som ett hjälpmedel. Behandlingen ska baseras på traditionella metoder och rekommendationer från professionella.

Vilka egenskaper ska huvudet psoriasis schampo ha?

Medan tabletterna behandlar sjukdomen från insidan, är det prerogativet med salvor, schampon och terapeutiska geler att utföra denna funktion utanför, i synnerhet på huvudet. Nu är den farmakologiska marknaden fylld med olika läkemedel med en lovande effekt, men innan du väljer ett schampo måste du vara uppmärksam på dess egenskaper och komposition.

Terapeutisk schampo bör ha följande egenskaper:

 1. närvaron av analgetiska komponenter;
 2. anti-svamp effekter;
 3. antiinflammatorisk effekt.

Det finns flera typer av schampo för psoriasis, som har ovanstående egenskaper:

 • tjära;
 • antisvamp, som innehåller ketokonazol;
 • terapeutisk, tillmötesgående salicylsyra;
 • barns;
 • kosmetiska.

Vad rekommenderas för att tvätta håret med psoriasis

Healing Shampoos

Med psoriasis i huvudet har terapeutiska schampon en positiv effekt på hudens tillstånd på grund av närvaron av zink, ichthyol och salicylsyra i deras komposition.

4 av de mest effektiva schamponerna för psoriasis

 1. Psorilom.

Förutom salicylsyra och zink innehåller det vitaminer och naturliga växtextrakt (burk och kamille). Psorillo ger gynnsam vård för hårbotten, det är bra att skumma och har en trevlig lukt.

Komponenterna i schamponet, i synnerhet salicylsyra, har antimikrobiella egenskaper, bidrar till mjukning och avskalning av plack. Dessutom, på grund av närvaron av pyriotinsink i kompositionen av det terapeutiska medlet, har Psoril en antimykotisk effekt på hårbotten. Panthenol och växtextrakt lindrar hårbotten, samtidigt som den matas med näringsämnen, främjar läkning av blodsår, tonar upp och förstör skadliga mikroorganismer.

Huvudsyftet med Skin Cap är att tillhandahålla fullständig vård för känslig hårbotten, som kännetecknas av frekventa utslag, irritationer och flaking. Fördelen med verktyget är dess universella natur, den har antiseptiska och antihistaminegenskaper.

Hur man använder: Tvätta håret bör inte vara mer än 2 gånger i veckan, medan du tvärtom tvingar, och skölj håret väl. Tidsfristen är från fyra till fem veckor.

Läkemedlet är baserat på zinkpyrition. Användningen av schampo minskar flakning, förhindrar mjäll. Fryderm-zink-komponenter effektivt bekämpar klåda och irritation, främja hårväxt och förbättra deras struktur, påskynda genomförandet av regenerativa processer.

 1. Libriderm zink (Librederm).

Innehåller aktiva ingredienser, särskilt allantoin, zinkpyrition. Avlastar irritation, uttryckt av klåda, reglerar talgproduktionen. Zinkfrysare främjar regenerering av huden och påskyndar förnyelsen, förhindrar hudavskallning, näring och mjukgör hårbotten, påskyndar läkning av sår.

Tjärschampo för psoriasis

Tjära-baserade lösningar mjuknar hårbotten och hämmar bildandet av psoriasis-komponenter.

Det är viktigt! Innan du köper tjärschampo bör du rådfråga en specialist så att läkemedlets komponenter inte påverkar huden på patientens huvud och hans allmänna hälsa negativt.

De 4 mest effektiva tjärbaserade psoriasisschamponerna:

 1. Tjära från mormor Agafya;
 2. Friderm-Tar (Freederm);
 3. Super psori;
 4. Tana.

Ytterligare information! Förutom de ovan nämnda huvudhudsvårdsprodukterna för psoriasis, tarryschampo som Green Pharmacy, 911 Tar Degree, Terva Tjarscampo och andra är populära hos patienterna.

Sparande schampon för psoriasis

Till skillnad från huvudtyperna av schampon mot psoriasis innehåller inte barn skadliga ämnen, särskilt färgämnen, dofter och andra kemiska beståndsdelar, vars inverkan kan påverka patientens hälsa negativt. De mest populära produkterna i serien är Johnsons Baby och Hipp shampoo.

Egenskaper hos baby shampoos:

 1. frånvaron av farliga kemikalier
 2. Förekomsten av endast naturliga ingredienser;
 3. hypoallergen karaktär.

Babyshampor närmar barnets hud med fördelaktiga ämnen, mjuknar och förhindrar flakning.

Kosmetiska schampon

Kosmetiska preparat mjuknar huden, har en helande och regenererande effekt, en positiv effekt på patientens hälsa som helhet.

De mest effektiva är följande 4 verktyg:

För att tvätta ansiktet, rekommenderas att använda en särskild tvål som är utvecklad för användning av patienter med psoriasis. Det kan vara:

 1. sulfensyra eller svavelsyra;
 2. tvål Alverde med citrus tillsatser, gjorda i Tyskland;
 3. badsåpe från mormor Agafya;
 4. Tvålstyx innehållande kalendulaxtrakt och getmjölk, produktion Österrike.

Shampoos för psoriasis med antifungal aktivitet

Svampinfektioner bidrar till utvecklingen av psoriasis och bidrar till utvecklingen av sjukdomen. Följande schampon hjälper till att bekämpa sitt utseende på huvudets hud:

Inblandar framväxt och utveckling av svampinfektioner, i synnerhet jästliknande svampar. Hur man använder: Tvätta håret med det här verktyget, som är en orange viskös substans, rekommenderas inte mer än två gånger i veckan i 30 dagar.

 1. Ch'ing;
 2. sulsena;

Sulsen är känt för sin helande egenskaper och positiv effekt i kampen mot mjäll.

Det har en lugnande effekt på hårbotten, närmar sig huden och förhindrar svamptillväxten på grund av närvaron av ketokonazol och zink.

 1. Perhotal;
 2. Sebozol.

Ytterligare information! Kostnaden för schampon rekommenderas för huvudets psoriasis (bord).

Shampoos för psoriasis på huvudet

När psoriasis uppträder i hårbotten krävs särskild vård. Bli av med papiller hjälper schampo för psoriasis, den innehåller komponenter som hjälper till att lindra patientens tillstånd och återhämtning. Det finns ett solidt sortiment av medicinerad schampo på marknaden, för att orientera och välja det mest effektiva sättet är det viktigt att känna till egenskaperna hos varje typ.

Så tvätta håret med psoriasis: valet av schampo

VIKTIGT ATT VET! Ett botemedel som kommer att rengöra din hud och lindra psoriasis för alltid. Läkare i hemlighet började ge råd till sina patienter! Läs mer >>>

Vid de första tecknen på hårbottenpsoriasis bör du omedelbart börja använda ett speciellt hårschampo. Du bör inte använda vanliga kosmetika, eftersom det är fylligt med allvarliga komplikationer. Psoriatic papules kommer snabbt växa i diameter, deras antal kommer att öka, peeling och klåda kommer att öka. Som ett resultat kommer håret att falla ut och stora sår kommer att bildas på huvudet.

Shampoo mot psoriasis har en komplex effekt. Dess sammansättning innehåller komponenter som bidrar till återställandet av huden som drabbats av sjukdomen. Resultatet av användningen av terapeutiska medel:

 • Hastigheten och intensiteten i hudläkning accelererar, papullen krymper och försvinner snart.
 • Huden mjuknar, blir mer elastisk, vilket minimerar risken för skador, till exempel vid kamning.
 • Pruritus minimeras eller försvinner helt.
 • Huden får en tillräcklig fuktighet, verktyget bekämpar överdriven torrhet. Som ett resultat minskar nivån av peeling.
 • Intensiteten av smärtan som ofta åtföljer sjukdomen är reducerad.

Det är viktigt att känna till särdragen hos kompositionen och verkan av olika typer av schampo, vars användning hjälper till att bli av med huvudpsoriasis, för att uppnå tillstånd av remission.

Antifungal Shampoos

Psoriasis i hårbotten åtföljs ofta av närvaron av en svampinfektion. Det kommer att bidra till att eliminera speciella schampon. I deras sammansättning innehåller komponenter, vars verkan är speciellt inriktad på behandling av huden, som påverkas av svampar av olika arter.

Denna grupp av medel innefattar:

Nizoral

Antifunguschampo innehållande ketokonazol. Det har en fungicid (desinfektionsmedel) och fungistatisk (saktar tillväxten av svamp) effekten. Verktyget hjälper snabbt till att bli av med svampar, flaking, klåda, främjar läkning av psoriasispapper.

Shampoo har utseendet av en orange vätska, kännetecknad av en viskös konsistens. Det ska användas två gånger i veckan i en månad. Detta räcker för att få en märkbar effekt. Kostnaden för drogen är från 600 rubel. för 60 ml.

Antifungal Psoriasis Shampoo - Nizoral (Nizoral)

Dermazol

Analog schampo Nizoral. Det är ett antimykotiskt medel som har fungistatiska och fungicida effekter. Det fungerar som följer: aktiva preparat av läkemedlet inhiberar processen med ergosterolsyntes, vilket leder till förändringar i hudcellsmembranets lipidsammansättning. Kostnaden för drogen är från 200 rubel. för 60 ml.

Psoriasis Shampoo - Dermazol (Dermazol)

Keto Plus

Dess aktiva ingredienser zinkpyrithion och hormonet ketokonazol av syntetiskt ursprung bekämpar effektivt peeling och klåda, hudirritation och förstör svampen. Med psoriasis hjälper det att bli av med torrskal som täcker papper. Detta minimerar risken för hudskador.

Tvätta håret med det här verktyget två gånger i veckan. Behandlingstiden är en månad. Kostnaden för drogen är 550 rubel. för 60 ml.

Keto Plus (Keto Plus)

Cistifan / Squafan

Svampmedel som hjälper till att bli av med peeling, lindra irritation, klåda. Dess aktiva komponenter reglerar epidermis mikrofloribalans. Kompositionen innehåller salicylsyra, mikonazol, klasazol, enbärolja, tea tree.

Squafan är hypoallergenisk. Behandlingsförloppet varar 4-6 veckor. Det är nödvändigt att använda medel 2-3 gånger varje vecka. Kostnad - från 800 rubel. för 125 ml.

Shampoo-keratorregulator Cistifan DS (tidigare kallad Squafan S) från företaget Biorga (Biorga Cystiphane DS)

Bioderma

Hypoallergent botemedel rekommenderas för känslig hud. På grund av sin lätta funktion kan den användas dagligen. Lämplig för förebyggande av sjukdomsutvecklingen under den interkurrenta perioden.

Shampoos aktiva medel förstör svampen, återställer mikrofloran i huvudets epidermier, reglerar celldelningsintensiteten, vilket bidrar till att effektivt avlägsna skalor och förhindrar uppkomsten av nya. I detta fall störs inte lipidmanteln i huden, sekretionen av talgkörtlarna normaliseras och klåda försvinner. Dessutom återställer Bioderma hårstrukturen. Strängar börjar se friska ut. Du behöver använda schampo i 3 veckor. Användningsfrekvensen under behandlingen - 3-4 gånger i veckan, oftare. För att förhindra ─ 1-2 gånger i veckan. Pris för 200 ml - från 1 400 gnid.

Shampoo Cream för psoriasis Bioderma Node K (Bioderma Node K)

Sebozol

Antifungal medicin innehållande ketokonazol. Bekämpar jäst, dermatofytos. Verkningsmekanismen är förändringen i membranlipidkompositionen. Som ett resultat elimineras klåda, peeling, psoriasispapplar läker.

Vid behandlingsstadiet måste agenset användas två gånger i veckan i en månad. För förebyggande ändamål - 1 gång varje vecka. Läkemedlet är säkert. Effekten är märkbar efter 3-4 användningar. Pris per 100 ml - från 400 rubel.

Sebozol (Sebozol) finns i flaskor på 100 och 200 ml, liksom i 5 ml påsar.

Vichy (Vichy) Dekros

Antimykotiskt medel framställt av sulfatfri teknik. Detta är en innovativ formel som har en keratolytisk effekt. Eliminerar flaking och klåda, förbättrar hårets utseende.

Shampoo är gjord på basis av termiskt vatten. Kompositionen innefattar selensulfid, salicylsyra och mjölksyra. Behandlingsperioden - månad tvätta håret två gånger i veckan. Efter en intensiv behandling måste du ta en paus. För profylakse är schampo värt en gång i veckan. Det kostar 500 rubel. per förpackning av 200 ml.

Decros Antifungal Shampoo Serie från Vichy (Vichy Decros)

Tjära schampo

Den aktiva komponenten av tjärschampo är björk, tall, pil, enbär eller koltjära. Dess ingredienser är effektiva vid bekämpning av psoriasis. De rengör epidermis av döda celler, lindrar inflammation, eliminerar klåda och skalning. Det finns olika typer av tjärschampo, som alla har unika egenskaper.

Populära verktyg i den här kategorin:

Psorilom

Består av naturliga ingredienser. Dessa inkluderar björktjära, extrakt av kamomill, Johannesjurs, succession, celandine. Shampoo har en antiseptisk, antisvamp och antimikrobiell effekt, eliminerar klåda, skalar, främjar snabb läkning av psoriasispapper.

Lämplig för daglig användning. Verktyget är helt säkert. Förbättrar hudens tillstånd efter första gången. För att förhindra utveckling av psoriasis ska Psoril användas en gång i veckan. Det är ett mycket effektivt, men billigt läkemedel. Pris för 200 ml - från 400 rubel.

Tjärschampo för daglig användning Psorilom - gammal och ny förpackning

Algopiks

Innehåller enbärstjära, som ger sårläkning, antisvamp och antiinflammatoriska effekter. Bekämpar manifestationer av psoriasis, minimerar obehag. Det accelererar läkning av sår.

Behandlingsförloppet varar i en månad. Det är nödvändigt att använda medel en gång i veckan. Efter en 2 veckors paus måste kursen upprepas. Pris - från 1190 gnidning. för 200 ml.

Algopix (algopix) - schampo baserad på tjära från psoriasis

Friderm tjära

Innehåller koltjära som har rengjorts noggrant. Accelererar läkning av papiller, hindrar deras utveckling och spridning. Lämnar alla symptom som är karakteristiska för psoriasis.

Behandlingsförloppet varar i 12 veckor. Det är tillräckligt att använda denna apotekshampoo två gånger i veckan. Pris - från 650 rubel. för 150 ml.

Friderm tjära (Freederm Тар) från tillverkaren Schering-Plough

Shampoo vars aktiva ingredienser är björktjära, provitamin B5, allantoin, kokosnötolja. Ger astringerande och antifungala effekter. Det hjälper till att snabbt bli av med klåda och flaking, återställer vatten-saltbalansen, fuktar epidermis. Placeras som ett homeopatiskt läkemedel som har en komplicerad effekt.

Behandlingsförloppet varar i en månad. Shampoo ska användas 1-2 gånger i veckan. Kostnad - från 140 rubel. för 300 ml.

Inhemskt schampo från TWINS Tek - Tana (Tana)

911 tarry

Medel på basis av björktjära med tillsats av kokosnötolja, Cato, glycerin. Snabbt förstör svampar, lindrar klåda, hudskalning, främjar läkning av papiller. Avviker noggrann påverkan. Lämplig för behandling såväl som förebyggande.

Rekommenderas för frekvent användning. Priset på de tillgängliga medel - från 140 rubel. för 150 ml.

Även "försummad" psoriasis kan botas hemma. Glöm inte att smita en gång om dagen.

Ett psoriasisschampo från TWINS Teck - 911 Shampoo

Tjära för ett bad från mormor Agafya

Effektiv för behandling av psoriasispapper, förbättra håret. Produkten är skapad på basis av björktjära. Efter flera tillämpningar, klåda, inflammation och torrhet försvinner, avskalning reduceras betydligt. Vävnadsregenerering aktiveras. Huden blir fuktad. Håret stärker.

Det är nödvändigt att använda medel två gånger i veckan. Minimumskursen varar i 3 veckor. Kostnaden för medel - från 300 rubel. för 300 ml.

Shampoo för badet "Tar", från serien Recept farmor Agafi. Och enklare - "Tar traditionell"

Super psori

Baserat på tjära, magnesiumsalter, samt naftalanolja. Avlastar snabbt irritation och inflammation, kliande hud, mjuknar huden och försiktigt exfolierar döda hudvågor. Det kännetecknas av kraftfulla antiseptiska och regenererande egenskaper.

Behandlingsförloppet är en månad. Det rekommenderas att använda produkten flera gånger i veckan. Pris - från 140 rubel. för 250 ml.

Psoriasis Shampoo med Naftalan Super Psoriolja från Garni Hair and Skin Problem Laboratory LLC

Healing Shampoos

Behandlingar för psoriasis som hör till kategorin av behandling innefattar starka komponenter som zink, salicylsyra, liksom ichthyol, urea. De fungerar på ett omfattande sätt, främjar läkning av papiller och återställer huden.

De mest effektiva drogerna:

Hudlock

Zinkschampo med antibakteriella, antifungala och antiinflammatoriska egenskaper. Dess aktiva ingrediens eliminerar klåda, torrhet, flaking. Utvecklat verktyg för problem och torr hud, påverkad av hudutslag.

Används för exacerbation av psoriasis per vecka 2-3 gånger. Behandlingstiden är 5 veckor. Kostnaden för läkemedlet för 150 ml - från 1 300 rubel.

En serie droger baserade på zinkpyrithion från Skin-cap: schampo, aerosol och grädde

Liebriderm Zinc

Shampoo baserat på zinkpyrition, allantoin. Effektiv för behandling av psoriasis. Efter flera tillämpningar, kliar och flaking försvinna, aktiveras de regenerativa processerna i epidermis. Huden blir mer hydratiserad och smidig. Bra antiseptisk.

Detta schampo ska användas enligt följande schema: den första halvan i månaden två gånger i veckan, de kommande 1,5-2 månaderna - en gång i veckan. Pris - från 420 rubel. för 250 ml.

Två schampon från Libriderm: Zink and Tar (Librederm Zn, Librederm Tar)

Friederm Zink

Kompositionen innehåller en hög koncentration av zinkpyrition. Detta ämne aktiverar läkning och regenerering av huden, eliminerar peeling, inflammation, klåda. Effektiv mot streptokocker, stafylokocker, psoriasis. Dessutom hjälper till att hantera problemet med håravfall.

Under de första 2 veckorna ska behandlingen användas två gånger i veckan. För nästa 1,5-2 månaders behandling sänks användningsgraden till 1 per vecka. Pris för 150 ml av läkemedlet - från 600 rubel.

Shampoo för psoriasis på basis av zink från Friderm (Freederm Zn)

Etriveks

Shampoo, som tillhör gruppen glukokortikosteroider. Snabbt eliminerar inflammation, klåda, constricts blodkärl. Visar hög effekt vid behandling av psoriasispapper.

Behandlingsförloppet varar i en månad. Shampoo appliceras dagligen på den drabbade huden. För att bibehålla en terapeutisk effekt är det tillräckligt att använda medlet två gånger i veckan. Sådan förebyggande behandling rekommenderas i sex månader. Priset på drogen - från 900 rubel. för 60 ml.

Shampoo 0,05% clobetasolpropionat Etryveks (Etrivex) företag Galderma

Kosmetiska schampon

Medel som hör till denna grupp innehåller medicinska ingredienser som hjälper till att bekämpa psoriasis. Koncentrationen är dock inte för hög, så du bör inte räkna med en signifikant hälsoeffekt. Dessa schampon syftar främst till skönhetsvård. De lindrar mjäll, klåda.

Denna kategori av medel inkluderar:

Friderm Balans

Effektivt bekämpar skalning, mjäll, mjukar hårbotten, har en lugnande effekt, reglerar talgkörtlarna, rengör epidermis, utan att störa hudhalten. På grund av sin milda verkan på epidermis är den lämplig för daglig användning. Det rekommenderas att använda för att förhindra förekomst av psoriasis, förlängning av tillståndet för remission. Pris - från 530 rubel. för 150 ml.

Shampoo för alla hårtyper Friederm pH-balans (Freederm pH-balans)

Ekoderm

Hypoallergena schampo bestående av neutrala tvättmedel. Eliminerar klåda, svullnad, fuktar huden och ökar skyddsfunktionen. Rengör försiktigt hår från döda celler. Det kan användas som en grundläggande vård för hud som är känslig och benägen för dermatologiska sjukdomar, samt ett tillägg till terapeutisk vård. Det rekommenderas att använda förlängning för att förlänga det. Kostnaden för medel - från 230 rubel. för 150 ml.

Hypoallergena medel för alla typer av hår Ecoderm (Ecoderm)

Soultz

Innehåller i sammansättningen av medicinska ingredienser som har en torkningseffekt, exfolierar försiktigt skalorna. Designad för frekvent men inte daglig användning. Den optimala användningsfrekvensen - 3-4 gånger i veckan. Prisfonder - från 200 rubel. för 150 ml.

Används också till att sälja ett annat schampo "Sulsen Forte" med klättring från det ryska företaget Mirroll. Priset på detta schampo - från 400 rubel. för 250 ml.

Ukrainska schampo från Amalgam Lux - Sulsen. Och ryska från Mirra - Sulsen Forte.

Babyshampor


Verktyg avsedda att behandla psoriasis i hårbotten innehåller inte kemiska komponenter, dofter, smaker, färgämnen och andra skadliga komponenter. De är gjorda av naturliga ingredienser som har en helande effekt, eliminerar symptomen på psoriasis. Läs mer om behandling av barndomspsoriasis.

Effektiva medel för denna grupp:

Jhonson's Baby

Ger en fuktgivande effekt. Det gör babyens hud smidig, minimerar risken för skador på papiller, vilket gör skålen snabbare. Lämplig för frekvent användning. Kostnad - från 110 rubel. för 200 ml.

Fuktgivande psoriasishudschampo för barn från Jhonsons barn

Hipp (Hipp)

Hypoallergena schampo avsedda för nyfödda. I kompositionen finns oljor, extrakt av växter som fuktar epidermis, ökar dess skyddande barriärer, eliminerar flaking. Lämplig för daglig användning. Kostnad per 200 ml - från 200 rubel.

Hipp Soft Baby Shampoo - HiPP Babysanft Line

Byubhen (Buebchen)

Lämplig för barn i alla åldrar, även nyfödda. Fuktar epidermis, lindrar irritation, eliminerar peeling, skyddar huden från att torka ut. För daglig användning. Kostnad per 200 ml - från 200 rubel.

En serie babyskampor från det tyska Bübchen-företaget Nestle.

Jag och mamma

Innehåller växtextrakt. Väl fuktar och närmar hårbotten, hjälper till att eliminera toxiner. Designad för daglig användning. Verktyget rekommenderas för barn äldre än 3 år. Pris - från 120 rubel. för 150 ml.

Inhemska bebisschampo "Jag och mamma" från företaget Svoboda

slutsats


Eventuellt terapeutiskt schampo för psoriasis används enligt följande: agenten måste appliceras på hårbotten, lämna i 5-15 minuter, skölj noggrant. Om du regelbundet och korrekt applicerar medicinerad schampo hjälper de dig snabbt att bli av med psoriasis. Välja ett bra schampo av ditt eget sinne att endast läkaren kommer att rekommendera det bästa läkemedlet. Specialisten väljer shampoo beroende på dina individuella behov.

26 av de mest effektiva schamponerna för psoriasis på huvudet

Psoriasis är en sjukdom som är svår att eliminera symtom, och behandlingen är inte utvecklad alls idag. Särskilt obehag skapas när psoriasisplack uppträder på huvudet, särskilt på huden under hårlinjen. Denna form av sjukdomen kräver ett unikt och specifikt tillvägagångssätt, eftersom användningen av krämer är svår. Att eliminera papper i håret är lättast att använda schampon med en speciell komposition. De lindrar symptomen och lindrar smärtan, vilket leder till återhämtning. Ett stort sortiment av schampon kommer att göra de flesta patienter till en dum, vi kommer att försöka hantera listan över de bästa produkterna inom ramen för artikeln.

Så tvätta håret med psoriasis: valet av schampo

Shampoo för psoriasis på huvudet bör ha några egenskaper som skiljer det från det vanliga sättet att tvätta huvudet. Således tillsätter kompositionen komponenter för att förhindra utveckling av plack och deras torkning, normalisering av hårbotten. Användningen av konventionellt schampo är oacceptabelt, eftersom det inte har den önskade effekten på psoriasis, utan tvärtom kan komplicera den. Om obehandlad tenderar den drabbade huden att öka plackans diameter, antalet manifestationer, och detta provokar klåda och peeling, ser visuellt ut som mjäll. I slutändan kan det orsaka håravfall och sår.

Att bestämma vad du ska tvätta håret med psoriasis bör baseras på effekterna av schampon. De måste ha full effekt på att eliminera smärta och återställa omslaget. Som ett resultat av användningen av tvättmedel kan uppnå:

 1. Hastigheten och intensiteten av hudens återhämtning är mycket högre. Gradvis blir plåtarna mindre i storlek och försvinner helt och hållet;
 2. Plastens tillstånd i huden kommer i ordning, på grund av detta är det mer skyddat mot effekterna av mekanisk skada;
 3. Klåda på huden är ett frekvent tillägg till psoriasis, schampon kan förbättra situationen.
 4. Fuktighetsgivande effekt. I ett sjukdomstillstånd är huden utsatt för torkning och bildning av skalor, och under oskyddad hud kan du ge elasticitet och fukt i hårbotten.
 5. Antalet scaly plaques minskar, gradvis försvinner helt och hållet;
 6. Undertryckt smärta.

På grundval av en uppsättning åtgärder som har ett separat tagget verktyg kan du bestämma möjligheten att använda den eller ge preferens till ett mer mildt / effektivt schampo.

Allmänna rekommendationer för användning av schampon

Det finns några rekommendationer för att övervinna psoriasis i håret när grunden för behandlingen är schampo. De listade reglerna gäller för alla fonder oavsett tillverkare:

 1. Shampoo bör gnidas in i huden, samtidigt som du försiktigt undviker plackens nederlag med naglarna, annars kan problemet förvärras.
 2. Hårtorken torkar håret och med huden. Med psoriasis är det bättre att överge torken;
 3. Det är inte en hemlighet att vattnet i kranen är ganska tufft, håret känner detta och visar negativa reaktioner på det. För att minimera effekten av vatten kan en snabb lösning av ättika (60 ml) och lite varmt vatten (20 ml) beredas. Skölj håret först med en blandning, och sedan med lite kallt vatten;
 4. Du bör försiktigt kamma ditt huvud, det är bättre att använda massage kammer som inte har skarpa ändar. Detta är också en del av terapin, eftersom kammen tar bort död hud, stimulerar blodcirkulationen och eliminerar talgackumulering.
 5. Hårvård behövs, men det är bättre att överge färg och styling. På grund av de aggressiva komponenterna av hårfärger kan färgning provocera inflammatoriska reaktioner, allergier eller irritation.

Antifungal Shampoos

Det är nödvändigt att slåss inte bara mot psoriasis i håret, eftersom sjukdomen ofta går tillsammans med svampinfektioner. Speciella antimykotiska schampon kommer att förstöra svampinfektionen. Samtidigt stimulerar de hudens regenerativa funktion efter en svampinfektion. På grund av användningen av sådana schampon är det möjligt att hämma smärtsyndromet, återställa de inflammerade områdena i huden och eliminera de resulterande skalorna.

Nizoral

Nizoral är ett schampo som används för psoriasis i hårbotten och innehåller aktiv substans ketokonazol. Det verkar på dermis som en fungicid (desinfektioner) och hämmar sporerens fördelning, i framtiden uppnås en fullständig botemedel. Shampoo har en snabb effekt på svampen, desquamation, klåda, samtidigt som den stimulerar regenerering av huden.

Shampoo orange, viskös, används 2 gånger om 7 dagar. Behandlingsförloppet är 30 dagar. För en flaska på 60 ml måste betala mer än 600 rubel.

Dermazol

Shampoo liknar den tidigare versionen och anses vara analog. Det är indicerat för användning i allergier mot Nizoral. Det har också en fungistatisk effekt och saktar ner multipliceringen av sjukdomsceller. Grunden för effektiviteten av läkemedelshämmande effekten på framställning av ergosterol. Detta åstadkommer en förändring av hudens lipidkomponenter. Kostnaden är 200-250 rubel för 60 ml.

Keto Plus

Läkemedlet är baserat på zinkpyrition. Shampoo anses vara hormonellt, eftersom det innehåller ketokonazol. Verktyget eliminerar effektivt bildandet av vågar, blockerar avskiljningen av huden och den dör ut. Dödar svampar, mest kända arter och minskar irritation. På grund av hudens förvärvade elasticitet minimerar det eventuellt skador på huden på mekaniska sätt. Rengöringsmedel, appliceras jämnt 8 gånger i månaden. Pris - 550-600 rubel för 60 ml.

Tsistifan

Antisvampmedel som blockerar desquamation, lugnar irritabilitet och klåda. Det aktiva inflytandet är baserat på komponenterna i schampon - mikonazol, salicylsyra, tea tree etc. Tack vare dem lyckas de uppnå normalisering av mikroflora och metabolism i hårbotten. Läkemedlet orsakar inte allergier. Behandlingen utförs genom att använda substansen 2-3 gånger om 7 dagar i 1-1,5 månader. Pris - 800-1000 rubel per burk 125 ml.

Bioderma

Den största fördelen med bioderm är en hypoallergen effekt och en mild effekt. Används ofta för överkänslighet i huden. På grund av sin milda effekt kan den även användas dagligen. Används även som profylaktisk för att förhindra återfall.

Huvudpåverkan - lokalisering och hämning av svampens livskraft, normaliseringen av hudens mikroflora, sätter i ordning förhöjd celldelning av epidermis, vilket minskar bildningen av skalor. Dessutom stabiliseras utsöndringen av fett från körtlarna och kliar mjuknar. Dessutom har schampon en bra effekt på håret och en hälsosammare utseende.

Ämnet används vanligtvis 3-4 gånger i veckan för behandling eller 1-2 gånger för förebyggande. Kostnaden är 1400 rubel för 200 ml.

Sebozol

Antimykotiskt läkemedel baserat på hormonet ketokonazol. Vanligtvis anges för svamp eller dermatofytos av jästtyp. Shampoo återställer hudens lipidkomponenter, eliminerar skadliga effekter och påskyndar återhämtningen av systemet. Vid behandling av psoriasis används 2 gånger i veckan. Behandlingsförloppet är 30 dagar. Den kan också användas istället för tvål / schampo vid remissionstiden - en gång i veckan. Du kan märka läkemedlets effektivitet efter 2 veckor. Kostnaden är 400 rubel per 100 ml.

Vichy Derkos

Medel, visade sig vara en effektiv schampo antifungala effekter. Den är gjord på basis utan sulfatteknik. Formeln för läkemedlet är unik, har en keratolytisk effekt på huden. Det minimerar avlägsnandet av dermis, lugnar klåda, hårbotten tar på sig det bästa utseendet. Basen av schampo är termiskt vatten, vilket kompletteras med selensulfid och mjölksyra. Används flera gånger om 7 dagar i ca 1 månad. Behandlingssteget kräver ett visst avbrott mellan användningen. Med förhindrande är det tillräckligt att använda en gång i veckan. Kostnaden för en burk på 200 ml är 500 rubel.

Perhotal

Antifungala läkemedel som huvudsakligen är aktiva vid behandling av jäst och dimorfa sporer och vissa andra infektioner. Hormonet ketokonazol är en av komponenterna i schampon. Användningen bör begränsas till flera procedurer per vecka och inte mer än en månad. Pris - 380 rubel.

Kräm och salva för psoriasis

I vissa fall användes salvor och krämer för behandling av psoriasis på huvudet, men de är ineffektiva vid bildandet av plack i håret. Men det är extremt användbart i resten av ansiktet. Det finns hormonell och icke-hormonell salva.

Den första kategorin är effektivare, men leder till missbruk och har ett stort antal kontraindikationer, men effekten är inte stabil. Sådana ämnen innefattar: prednisolon, belosalik, daybovyt, lorinden.

Tvärtom kräver icke-hormonella krämer en längre användning och eftergivningsperioden är längre, med praktiskt taget inga kontraindikationer. Bland de bästa salvorna: salicylsyra, zinksalva, losterin, dayvoneks.

PsoriControl - ett innovativt botemedel mot psoriasis

Det är möjligt att köpa medel med rabatt på den officiella webbplatsen >>>

Läkarnas syn på läkemedlet Läs >>>

Kinesisk grädde "Yiganerjing"

Det har länge varit känt att människor med asiatiska rötter är mycket mindre mottagliga för psoriasis. Läkare och forskare kan fortfarande inte bestämma vad exakt är orsaken till den asiatiska genens motstånd mot psoriasis, men håller med om att orsaken är troligast i kraftsystemet. Kinesiska läkare har tillsammans med representanter för kinesisk traditionell medicin utvecklat en grädde "Yiganerjing", som består av spårämnen, som inte är närvarande i tillräckliga kvantiteter bland representanter från länder utanför Asien.

Tester har visat hög effektivitet av detta verktyg. Tiden efter vilken agenten börjar agera annorlunda för varje person, men 87% av individerna mottog signifikanta förbättringar en månad efter starten av ansökan. Av dessa var 56% under de första två veckorna.

Verktyget är helt säkert och har inga kontraindikationer, det rekommenderas även för barn. Vid framställning av grädden användes endast naturliga ingredienser.

På grund av det stora antalet förfalskningar rekommenderar vi att du bara köper på den officiella hemsidan >>>

Dyagmy schampon

I basen av vissa schampon är tjära. Det kan vara från olika träd: tall, björk, pil, enbär, etc. Varje art på egen väg påverkar kroppen och behandlingen av psoriasis. Denna komponent renar huden på döda celler (flingor), eliminerar inflammation, lugnar huden från irritation eller flaking. Mångfald även i denna nisch är tillräckligt stor, kräver en professionell och försiktig inställning till studien av de bästa sätten.

Psorilom

Shampoo består helt av naturliga ingredienser. I kompositionen är björktjära, men innehåller olika växtekstrakter. Verktyget effektiviseras genom en uttalad anti-mykotisk, antiseptisk och antimikrobiell effekt. Gör att du kan eliminera irritation och smärta på huden och påskynda regenerering av frisk vävnad. Det kan användas dagligen, eftersom produkten är säker och inte har några biverkningar. Förbättring uppnås även efter den första ansökan. Som en förebyggande åtgärd används den en gång i veckan. Kostnad - 400 rubel per 200 ml burk.

Algopiks

Består av enbär tjära, har en helande effekt. Samtidigt hämmar svampens uppdelning och normaliserar inflammerad hud. Algopix är ett effektivt verktyg som eliminerar obehagliga manifestationer och accelererar skärpningen av plack med frisk hud. Behandlingsförloppet - en månad, gäller 1 gång per vecka. I framtiden, om nödvändigt, återbehandling, en paus i 2 veckor. Pris - 1200 rubel för 200 ml.

Friderm tjära

Innehåller en tjära från kolindustrin, som är mottaglig för bearbetning. Papuler avgår snabbt, och i framtiden förhindrar deras omformning. Bekämpar alla typer av externa symptom på psoriasis. Behandlingstiden är 3 månader när den används 2 gånger i veckan. Kostnad - 650-700 rubel per flaska på 150 ml.

Shampoo Tan beredd på basis av björktjära. Som hjälpkomponenter av vitamin B5, kokosnötolja och allatoin. Det orsakar ökad viskositet i huden och motstår effektivt svampen. Vattensaltet är påfyllt, eliminerar irritationer och mjuknar, fuktar dermis. Behandlar ett antal homeopatiska läkemedel med komplext inflytande. Behandlingen är 30 dagar när den används 1-2 gånger i veckan. Pris - 150 rubel per flaska 300 ml.

911 tarry

Läkemedlet innehåller glycerin, katon, kokosnötolja. Kokad på basis av björktjära. Sjampoen är inte bara effektiv, utan också snabb, och snart normalisering av huden och iakttagandet av eftergift observeras. Verktyget är ganska lätta effekter, vilket leder till dess användning i profylaktiska syften. Det rekommenderas att använda ofta, även dagligen, med profylax - 1-2 gånger i veckan. Pris - 150 rubel för 150 ml.

Super psori

Shampoo baserat på naftalanolja och salter av magnesium-ursprung. Snart efter användning eliminerar den inflammatoriska reaktionen, lindrar svullnad, klåda och tar bort smuts. Den har en stark antiseptisk effekt och ger näring till huden för snabb regenerering. Behandlingsförloppet är 1 månad när det används 2 gånger i veckan. Pris 140 rubel per flaska 250 ml.

Medicinska schampon:

Medicinerade schampon har en stark effekt på huden vilket provar en snabb återhämtning. Vanligtvis är de beredda på grundval av redan kända och effektiva ämnen: ichthyol, urea eller salicylsyra. De har en komplicerad effekt på hela hårbotten och eliminerar skador på plack och bildning av papiller. Accelerera epidermis regenerativa funktion.

Hudlock

Läkemedlet är baserat på zink, vilket är känt för dess antibakteriella och antifungala effekt. Samtidigt tar man bort puffiness och inflammation. Effektivt eliminerar klåda, irritation, skalning och gör huden mer plast. Används mest för torr hud och utslag på dermis. Det har en snabb effekt på återkommande psoriasis och används 2-3 gånger i veckan. Behandlingstiden är 4-5 veckor. Pris - 1300 rubel för 150 ml.

Liebriderm Zinc

Utförs med användning av pyrition och allantoin. Efter flera applikationer aktiveras återställningen. Tack vare drogen är plasticitet och fukt. Används 2 gånger på 7 dagar, detta görs två gånger. Därefter reduceras dosen till 1 gång på 7 dagar och appliceras i 6-8 veckor. Pris - 450 rubel per flaska 250 ml.

Friederm Zink

Ett extremt effektivt läkemedel på grund av det höga innehållet av zinkpyrition. Bekämpar alla former av psoriasis och sekundära infektioner. Påverkar också hårsäckarna och förhindrar deras förlust. De första 2 veckorna används 2 gånger i veckan. Sedan ytterligare 6-8 veckor 1 gång. Kostnad - 600 rubel för 150 ml.

Etriveks

Läkemedelskategorin glukokortikosteroider, som påverkar hud och blodkärl i plackerna, smalnar dem. Den höga effekten av ämnet gör det till en rekommenderad behandling. Kurs - 1 månad. Den ska användas varje dag efter starten av eftergift, fortsätt sedan behandlingen med 2 gånger i veckan. Långvarig remission ges genom att använda läkemedlet i 6 månader i rad. Priset är 900 rubel för 60 ml.

SKIN RELIEF

Läkemedlet rekommenderas att använda ofta, eftersom det inte orsakar biverkningar. På grund av effektens mjukhet används den även till patienter med ökat krävande skydd, till exempel hos barn. I det israeliska bolagets sortiment finns flera effektiva schampon. Priskategori 1700-1800 rubel.

Kosmetiska schampon

Den största skillnaden i medel för en liten inverkan på psoriasis, men en hög koncentration av kosmetiska komponenter för att uppnå friskt hår. Eftersom huvudbehandlingen inte används.

Friderm balans

Läkemedlet är indicerat för skalning, mjäll, klåda, inflammation och behovet av att rengöra epidermis från fettsekretioner. Effekten är mjuk och mikroflora, syrabalansen är inte störd. Används som schampon för daglig användning. Det rekommenderas att utföra terapi i eftergift. Pris - 550 rubel för 150 ml.

Ekoderm

Det är ett schampo som inte orsakar allergier och består av ämnen med lojal effekt, därför överväger det övervägande, normaliserar huden, men har praktiskt taget ingen effekt på papper. Effektiviteten hos substansen är endast indirekt. Gör att du kan rengöra och närma hår. Används hos patienter med särskilt känslig hud. Används för att uppnå maximal längd på eftergift. Pris - 240 rubel för 150 ml.

Soultz

Den används för våt hud och torkar den lite. Det har en mild effekt på separationen av skalor. Används varannan dag, 3-4 gånger i veckan. Pris 200 rubel för en 150 ml burk. I vissa apotek hittar du "Sulsen Forte", som tillsätts med klimbazol. Detta schampo kostar 400 rubel för 250 ml.

Babyshampor

Huvudskillnaden är en sparsam effekt och frånvaron av skadliga ämnen eller allergener.

Jhonson's Baby

Fuktar huvudet och gör huden mer plast, mjukare. Papules lever lite och vågar är enklare att separera. Den används som huvudmedel för att tvätta huvudet. Pris - 120 rubel för 200 ml.

Medel för allergivänlig användning som används för behandling av spädbarn. Kompositionen är rik på olika extrakt av blommor och växter, oljor. Hipp påverkar huden som normaliserar dess vatten-sura tillstånd och ökar skyddseffekten. Används varje dag. Pris - 200 rubel för 200 ml.

Byubhen

Används av barn i alla åldrar, inklusive nyfödda. Normaliserar epidermis mikroflora, eliminerar det irriterande fenomenet, klåda. Hjälper exfolierande flingor och förhindrar torr hud. Det används dagligen under hela behandlingen och i eftergift. Kosta inom 200 gnidning för 200 ml.

Med hjälp av någon av dessa schampon är det möjligt att uppnå maximal effekt vid behandling av psoriasis i hårbotten. Samtidigt kommer påbörjandet av remission snabbt, och användningen av läkemedlet är så enkelt som möjligt. Vanligtvis är valet av schampo gjord av den behandlande läkaren, som väljer den mest framgångsrika behandlingen.Nästa Artikel
Vitaminer för att behålla skönheten i hår, naglar och hud