Betygsätt de bästa schamponerna från naturliga ingredienser


Varje flicka drömmer om att ha vackert, friskt hår, men inte alla kan skryta med det. Saken är att förutom genetiska faktorer, hälsa och miljö påverkar kosmetiken vi använder håret. I strävan efter effektivitet lägger många tillverkare till kemiska element som är skadliga för hårets hälsa, och som ett resultat slöta, spröda hår. Modet för organisk kosmetika gav upphov till skapandet av linjer av naturliga schampon för hår, vad är det och hur skiljer de sig från det vanliga sättet?

Egenskaper av naturläkemedel

Organiska schampon skiljer sig huvudsakligen från kompositionen. Det saknar tillsatser som sulfater, silikoner och parabener. Det är dessa föreningar i de första tiderna ger ett synligt resultat, mjukna håret, ge det glans. Någon gång efter appliceringen orsakar dessa samma element dullhet, brittleness och torrt hår.

Produkter med naturlig komposition inkluderar:

 • Tvättbasis, och vanligtvis är det sparsamma föreningar: naturliga betainer eller monoglycerider av fettsyror.
 • Estrar av naturliga oljor.
 • Citronsyra, bensoesyra eller sorbinsyra.

Det är lätt att skilja sådana kosmetika, shampooet kommer inte ha rikligt skum eller behaglig doft, lukten kommer att vara naturlig, inga dofter. Detsamma gäller för vätskans färg, en genomskinlig eller matt vit grå färg.

certifiering

Du bör alltid vara uppmärksam på produktens utseende, men det är också nödvändigt att läsa etiketten, så du är säker på att du har köpt bra varor. Ekologiska kosmetika måste uppfylla vissa krav, etablera sina stora företag som specialiserar sig på certifiering och specialisering av varor. Om du hittar någon av följande förkortningar på etiketterna kan du vara säker på produktens kvalitet.

 • BDIH;
 • Cosmebio;
 • ECOCERT;
 • ICEA;
 • NSF;
 • Vegan Society4;
 • USDA (NOP);
 • NaTrue;
 • OASIS;
 • Naturproduktföreningen;
 • COSMOS STANDART;
 • Jordföreningar.

Tips! Om du inte kommer ihåg alla certifikat kan du helt enkelt uppmärksamma kompositionen, den ska inte innehålla SLS, DMDN Hydantion, PEG- och Ceteareth, Fragrance.

Även i studien av kompositionen är värt att uppmärksamma komponentföljden, det beror på mängden substans som tillsätts till schampot. Shampoos från naturliga ingredienser i första hand bör ha växtbaserade extrakt och eteriska oljor.

Fördelar och nackdelar med organiska

Även den bästa produkten kan ha sina styrkor och svagheter, känna till dem, du förstår vad du kan lita på att använda den. Naturhårschampon har följande fördelar:

 1. Skadlöshet, organisk komposition har inte bara en negativ effekt på håret utan är också säkert för organismen som helhet.
 2. Shampoo är lämpliga för daglig tvättning av huvudet, så det är inte nödvändigt att vara rädd för ett tillstånd av hud och hår.
 3. Användningen av naturkosmetik gör det möjligt för dig att behålla naturens ekologi, eftersom alla komponenter för den odlas i rena områden, utan användning av kemiska gödningsmedel.

Bland minuserna av ekologiska produkter kan endast identifieras - en mindre kosmetisk effekt jämfört med konventionella produkter. Det bör också komma ihåg att på grund av frånvaron av aggressiva tensider har sådana schampon högre konsumtion.

Förresten, vet du att schampo kan göras hemma! 25 populära recept i den här artikeln.

Översikt över populära märken

Den ständigt växande konkurrensen tvingar tillverkarna att lansera nya produktlinjer, göra fler och fler märken som skulle tillfredsställa alla grupper av kunder. Faktum är att du kan hitta schampo enligt din "ficka", och för att underlätta det kommer vi att presentera en bedömning av naturliga schampon.

Det är en ledande tillverkare av världsberömda naturkosmetika. Företaget producerar inte bara hårprodukter utan även produkter för kropp och ansikte. I shampoosnivån kan du hitta en normaliserande produkt, anti-mjäll, stärkande komposition. Kunder noterar att schampon av detta märke kan användas utan att använda balsam. Den genomsnittliga kostnaden för en flaska är 1000-1100 rubel för 414 ml.

Amerikanska varumärket, vars produkter är certifierade USDA och NSF. Ett särdrag hos linjen är att de skummer väl, vilket inte observeras i andra naturliga schampon. Beroende på hårtyp kan du välja en produkt med teolja, hallon, druvor, äpplen och ingefära, mango och kokosnöt. Priset är också överkomligt - 490 rubel för 237 ml. Den enda nackdelen med varumärket är att det är svårt att hitta det på hyllorna, men det är allmänt representerat på onlinemarknaderna.

Linje av kosmetika, säljs endast i butiker. Märket är känt för sina fasta schampon, med ett ganska högt pris på 1150 rubel, en burk mat håller i genomsnitt 3 månader. Här kan du välja en produkt för alla typer av hår, eftersom linjen är ganska olika. Separat värt att notera schampo "Curly" för obotligt och lockigt hår.

Om detta betyg är för dyrt eller otillgängligt för dig, så presenterar vi en lista över massmarknadsmärken.

Tips som hjälper dig att välja ett bra och harmlöst hårschampo:

Det bästa av billigt

De bästa schamponerna behöver inte vara dyra och säljs endast i specialaffärer. Örtteor och vanliga produkter används ofta i naturkosmetik, så de kan vara ganska billiga.

Natura Siberica är ett ryskt företag som tilldelades ett certifikat från den brittiska föreningen i ICEA och den tyska federala föreningen BDIH. Råvaror för företaget växer på speciella gårdar i Sibirien och Altai, på Sakhalin och Kamchatka. Företaget har flera linjer för olika grupper av kunder. Budgeten "Natura Kamchatka" kostar bara 100 rubel, medan du kan välja ett schampo för näring, förstärkning, glans eller pomp. Lite dyrare kommer att kosta produkterna från linjerna "Tuva Siberica" ​​och "Flora Siberica". Deras pris kommer att vara 350-450 rubel. Shampoo säljs i de flesta kosmetiska butiker, liksom i tillverkarens webbutik.

Detta är inte bara en tillverkare, men ett helt lag kämpar för ekologi på planeten. Företaget är stolt över att ha över 20 års erfarenhet av att samla olika länder i världen för att skapa en naturlig, unik produkt. I linjen hittar du produkter som närmar, fuktar, ger mjukhet och silkighet, gör håret tjockt eller påskyndar tillväxten. Förutom den vanliga shampooformen "Planeta Organica" produceras en tjock tvål för håret, vilket är den mest ekonomiska formen av konsumtion av medel. Priset på en flaska varierar från 100 till 300 rubel.

Märkes kosmetika, baserat på växtens fördelaktiga egenskaper. Shampoos berikas med vitaminer och mineraloljor, återställer vattenbalansen i håret och hårbotten, ger glans och glans. Dessutom erbjuder företaget torra schampon, balsam och hårmask. Den genomsnittliga kostnaden för en 300 ml flaska är 260 rubel.

Indiska kosmetika med naturlig sammansättning. Inledningsvis var företaget engagerad i produktionen av växtbaserade läkemedel, men bestämde sig snart för att tillämpa sin erfarenhet inom kosmetikområdet. Shampoos av detta märke har en annan inverkan på håret, valt utifrån deras typ. Priset på en flaska börjar från 120 rubel, du kan lägga till vård med luftkonditionering eller en mask av samma serie.

Trots beskrivningarna av de mest populära märkena är det inte alltid lätt att välja, eftersom allting alltid ser mycket bättre ut än i praktiken. Det är därför vi föreslår att du bekantar med recensionerna av kunder som redan har provat naturliga schampon.

Kundens uppfattning

Övning är ett otvetydigt sätt att välja den perfekta sminken, men hur mycket du behöver testa för att bilda en åsikt om varje tillverkare. Förenkla uppgiften kommer att hjälpa recensioner av dem som redan har provat organiska schampon.

Hallå Min bekanta med organisk kosmetika började med Planeta Organic People-schampo "Healthy Shine". Det innehåller doftande mint extrakt, kanel och vit ingefära. Jag var tydligt nöjd med komponenterna, eftersom hoppet blinkade att ingefära med kanel också skulle påskynda hårväxten. Jag kan inte svara för den här indikatorn så länge, eftersom jag använder produkten bara en månad, men det är tydligt noterat: håret har verkligen blivit mer glänsande, det finns volym, håret är mjukt och lätt att kamma, myntet lugnar lugnt hårbotten. Nästa upp är andra produkter av detta märke.

Jag måste säga att det är svårt att överraska mig med schampo, men vad jag ville skriva en recension gällde produkten "Lush" - Ocean. Jag rådde av hans konsulter i affären. Min uppgift var att bli av med fettinnehållet vid rötterna medan du inte överdriver de redan torra ändarna. Så, "Lush" klarade sin uppgift perfekt. Jag kan lugnt inte tvätta mitt hår i två dagar, medan mitt hår blir mer voluminöst och lite tätare, för mig är det viktigt eftersom de skjuter i naturen från mig. Priset, naturligtvis, biter då, med tanke på att det finns tillräckligt många burkar i tre månader, kan du gå sönder.

Min bekantskap med naturkosmetik började med varumärket "Green Mom". Efter flera fläckar började håret falla ut, då bestämde jag mig för att prova Phyto-regenereringsschampo med tang. Jag läste att det inte är värt att vänta på en stor kosmetisk effekt från naturkosmetik, men resultatet blev tillfredsställande för mig. Håret håller sig rent länge, lätt att passa, efter två veckors användning ser det ännu lite friskare ut. I familjen använder hela kvinnliga hälften detta verktyg, och alla är glada.

Som ägare av naturligt lockigt hår vet jag först och främst att det är svårt att klara dem och inte varje schampo kan klara det. Oavsiktligt snubblat på ett verktyg under det söta namnet "Curly" från företaget "Lush". Som en del av angiven kokosnöt och vanilj, som bör fuktas håret och ge elasticitetskräm. Åtgärden klarade uppgiften för 5+. Håret lyser, lockar vackert staplade, men det var en bra bonus för mig, det är en beständig arom, den är kvar på håret i 2-3 dagar. Utmärkt kosmetika, värt pengarna.

Hon är bekant med organisk kosmetika av märket "Natura Siberika". Jag blev intresserad av denna tillverkare efter att ha sett de olika sätten för deras varumärke i affären. Försökte och geler och schampo och balm. Alla är väldigt glada. För hår använde jag först den billigaste Kamchatka-linjen. "Havtornguld" var en gudstjänst för mig, håret är mjukt, väl tvättat, och det här gäller 120 rubel. Därefter köpte hon också havtornshampo som heter "Maximum Volume" och igen 5 poäng. Håret är tjockt, vackert, passar bra. Generellt är för mig det här märket i första hand.

Vet du hur man väljer rätt hårschampo? Titta på videon:

Naturliga schampon

Varje representant för det fina könet tenderar att betona hårets naturliga skönhet, och schampo är ett medel för den första vården av lockar. För närvarande är kosmetikmarknaden representerad av ett brett utbud av vårdprodukter, bland vilka naturprodukter upptar de ledande positionerna. Produkter som består av naturliga komponenter upptar en särskild plats bland konkurrenterna. Trots allt hjälper schampo från naturliga ingredienser till att bibehålla ett hälsosamt utseende på hårstrukturen, liksom att bli av med det obehagliga problemet med mjäll utan att orsaka skada.

Användbara egenskaper

De flesta schampon som säljs på hyllor av butiker, kännetecknas av närvaron av sulfater, parabener, silikoner, vilket minskar deras positiva effekt. Kvinnor som verkligen bryr sig om håret är medvetna om fördelarna med hemlagad kosmetika. Skillnaderna mellan metoderna för rengöringsaffär och hemberedningar är följande:

 • Naturliga ingredienser avlägsnar försiktigt föroreningar. Mikropartiklar lockar molekyler av talg, smuts, hudpartiklar, de bildade föreningarna tvättas bort med vatten utan att orsaka skada på strukturen.
 • Kemiska föreningar är ganska aggressiva. De förstör smutspartiklar som verkar mycket intensivt. Surfaktanter bryter ner talg, dammpartiklar, men skadar samtidigt hårets strukturella delar, vilket gör att de lätt kan tränga in i skadliga faktorer.

Schampon som är förberedda hemma är de mest ofarliga, eftersom de har sådana fördelaktiga egenskaper som:

 • näring och hydratisering
 • struktur restaurering;
 • bli av med mjäll;
 • normalisering av talgkörtlarna;
 • avlägsnande av irritation, inflammation, klåda;
 • Stärka håret från rot till spets;
 • stimulera tillväxten av nya hårsäckar;
 • obstruktion av strängfall
 • upprätthålla hudens naturliga pH-balans
 • ger glans.

Hushållsrengörare tar bort smuts, försiktigt bryr sig om epidermis och lockar, vilket hjälper till att bevara skönhet och hälsa hos håret.

Kompositionens egenskaper

Till skillnad från hemlagade schampon ger inköpsprodukter en negativ hårbottenreaktion. Nästan varje kvinna har åtminstone en gång i sitt liv mött en situation när, efter tvättning av håret, det fanns en obehaglig känsla i form av klåda eller brännande. På grund av att håret torkar bildas mjäll och det finns en känsla av täthet i huden.

Denna kroppsreaktion härrör från aggressiva effekter av sulfater som finns i de flesta ytaktiva ämnena. Surfaktant är ett ytaktivt ämne som tjänar specifikt för att spola olika typer av förorening. De ytaktiva mikropartiklarna klamrar sig samtidigt till fett- och vattenmolekylerna, så att föroreningarna tvättas bort. Tyvärr orsakar dessa ämnen, förutom användningen, oftast synlig skada på epidermisens skyddshämmare och stör dess struktur.

Alla ytaktiva ämnen är uppdelade i flera typer:

 • Anjoniska. Form riklig skum, har utmärkt löslig förmåga och kännetecknas av låg kostnad. De är de mest aggressiva för mänsklig hud.
 • Katjoniska. De har förmågan att eliminera bakterier, deras tvättmedel är ganska svag, men de kan orsaka irritation. Vanligtvis används som tillsats för att ge håret antistatiskt.
 • Amfotera. De anses vara högsta kvalitet, eftersom föroreningen tvättas så bra som möjligt utan att skada huden. Deras kostnad är mycket dyrare i förhållande till de andra ytaktiva ämnena.
 • Nonjoniskt. Skum är dåliga, så de används parallellt med anjoniska, dessutom har de låg förmåga att irritera dermis. Tillagt för att ge mjukhet och silkighet till strängarna.

Organiska sulfatfria schampon påverkar huden försiktigt. I vissa fall kommer effekten av rikliga suds att bli mindre jämfört med vanliga schampon, men de kommer att bli mycket mer fördelaktiga.

För personer med känslig hud, benägen att inflammation, irritation och allergiska reaktioner, kan användningen av naturligt schampo, som lätt tvättas bort med vatten utan någon speciell ansträngning, vara en idealisk lösning.

Den naturliga styrkan hos naturliga ingredienser ger ett friskt och välskött utseende till varje hår, vilket berikar det med användbara vitaminer och mineraler. Skyddsfunktionen i huden ökar när den utsätts för ett komplex av spårämnen, såsom kosmetika. Obehag i samband med håravfall kommer att gå vid vägen, och hårväxten blir mer intensiv.

Skador, torrt hår kommer snabbt att återhämta sig, och naturliga ämnen kommer att bidra till att bevara färgen på de färgade trådarna. Hår efter keratinlaminering kommer inte att förlora sin form, eftersom mjuka ingredienser inte reagerar med keratin. Efter byte av vanligt schampo på organiska märkbara förändringar i utseendet av hår. Håret blir lydigt, får hälsosam glans och styrka, och lyser också som efter dyra salongprocedurer.

Naturliga schampon, som är baserade på örter och eteriska oljor, innehåller inte skadliga sulfater och bryr sig om hårets hälsa. Dessutom innefattar kompositionen sådana mjuka tensider som:

 • Mononatriumglutamat I schampon är denna komponent enbart fördelaktig för hårbotten och hårstrukturen. Det ingår i de flesta naturliga kosmetiska produkter och är speciellt tillsatt för bildning av skum, liksom för att underlätta förfarandet för kamning.
 • Glykosider. Används för att skapa skum som emulgator och balsam. Det släpper perfekt håret, vilket underlättar styling och fuktar epidermis. Dessa ämnen är organiska, så de används aktivt i kosmetika för spädbarn, på grund av att de inte har några biverkningar.
 • -Taurater. Produkter av naturliga oljor. De har en konditioneringseffekt, skonsam skumning och hanterar helt föroreningar.
 • Isetionater. Organiska ämnen som skapar ett krämigt skum och har en sparsam effekt på huden.

Styrkan hos naturkomponenterna, som finns i oljor, extrakt och växtekstrakter, spelar en lika viktig roll för att ge en djup terapeutisk effekt på huden och locken.

Vad ska man leta efter när man väljer

För att köpa högkvalitativa schampo av naturligt ursprung bör du noggrant uppmärksamma följande egenskaper:

 1. Packning. Plastbehållaren bör stängas tätt. Utländsk lukt eller annan skada är inte tillåten. Det ideala förpackningsmaterialet är glas, vilket är ganska sällsynt på grund av den höga kostnaden. Färgen är bättre att välja mörk, vilket förhindrar att solljuset tränger in, vilket kan förstöra skampans kvalitet.
 2. Driftstiden. Naturliga ämnen kännetecknas av en kort hållbarhet, så perioden från tankens öppning till slutet av hållbarheten sträcker sig från 2-4 månader. Ett schampo i en sluten behållare gäller 1 år. Om tillverkaren anger hållbarheten från tillverkningsdatum och lovar en hållbarhet på 2-3 år, bör du inte köpa sådana produkter.
 3. Komposition. Komponenterna som utgör naturligt schampo är vanligtvis skrivna i små och latinska bokstäver. Försiktighet bör tas till denna punkt. Komponenterna listade i början av listan har en högre koncentration än de sista, det vill säga om de eteriska oljorna är i början, så är produkten verkligen naturlig.
 4. Skyddande membran Närvaron av en film som hindrar inandning av skadliga ämnen med luft är ett viktigt inslag i urvalsprocessen.
 5. Förmågan att skumma. Om hårprodukten är naturlig, är dess förmåga att skumma inte tydligt uttryckt. Vid bildandet av rikligt skum är det värt att tänka på sannolikheten för tillverkarens löften om den organiska kompositionen. Aggressiva ytaktiva medel erhållna genom raffinering av petroleumprodukter kan ackumuleras i människokroppen, vilket leder till irreversibla förändringar på gennivå.
 6. Konsistens. För produkter baserade på naturliga komponenter är en ljus och transparent struktur karakteristisk, medan en krämig, tvärtom karakteriserar närvaron av skadliga ytaktiva ämnen i kompositionen.
 7. Arom och färg. En obehaglig skarp lukt är det första tecknet på frånvaron av naturliga oljor och extrakt i kompositionen, och den rika färgen indikerar närvaron av skadliga färgämnen i schampot.

Efter shampooing med organiskt schampo borde varje representant för den vackra artikeln inte känna sådana obehagliga känslor som torrhet, brännande eller irritation. Huden ska vara så fuktig som möjligt och fylld med användbara element. Detta bidrar till utseendet på vacker glans på håret och de ser riktigt friska ut.

Top Marks Rating

Ett stort antal varumärken är representerade på marknaden för kosmetiska produkter som producerar produkter utan sulfater. Dessa inkluderar ryska, polska, indiska, amerikanska och andra märken som är bra för daglig användning.

Popularitetsbetyg består av följande naturliga schampon:

 • Ekologiskt kök. Har håret elastiskt, starkt och väldigt vackert. Närvaron av kelp i algerna säkerställer korrekt vård och maximal effekt från applikationen.
 • Organiskt liv. Den arganolja som finns i oljan återställer perfekt den skadade strukturen och skyddar håret från ytterligare skador av ogynnsamma faktorer.
 • Ekologisk Tai "Frangipani". Återställer snabbt skadad hårstruktur. De blir släta, mjuka och fuktade.
 • Konstant Delight. Professionellt utvalda komponenter försiktigt bryr sig om ditt hår, ge dem vitalitet och naturlig skönhet.
 • Naturalium. Rengör håret och hårbotten noggrant från föroreningar, vilket effektivt eliminerar mjäll och fyller håret med en trevlig arom.
 • "Krim Rose". Det glattar varje hår, fyller det med styrka och oförskämd skönhet, och en delikat örtdräkt ger friskhet hela dagen.
 • Aubrey Organics. Naturliga extrakt, naturliga oljor och proteiner återställer håret och märkbart förbättrar sitt tillstånd efter första användningen.
 • Caudali. Den består av användbara oljor, vete och jojoba-extrakt, som eliminerar torrhet och fyller hår med användbara ämnen.
 • Logona. Frånvaron av sulfater och silikoner i den ger hårelasticitet, silkighet och attraktivitet.

Hur man väljer ett schampo för hår kosmetologer tips

Hälsosamt och vackert hår börjar med rätt vård. Det första steget i detta är förstås rening. Först efter detta förfarande kan du börja närma krullar med vitaminer och skydda dem från de negativa effekterna av yttre faktorer. När du väljer ett schampo är det värt att komma ihåg att förutom att bli av med hår från föroreningar, påverkar det direkt deras struktur och det allmänna tillståndet och därmed utseendet. För att inte bli besviken i det erhållna resultatet är det nödvändigt att noggrant överväga köp av medel som du kommer att överlåta håret på. Låt oss se vad de enskilda egenskaperna hos håret och andra parametrar bör beaktas vid valet.

De bästa tillverkarna av schampon - vilket företag att välja

Idag levererar butiker, apotek och skönhetssalonger ett stort antal schampon från en rad globala tillverkare. Eftersom denna produkt är ett oumbärligt verktyg inom hårvård är det i stor efterfrågan.

Några konsumenter stör inte med inköpen och, till försäljningsstället, förvärvar den första tillgängliga produkten utan att gå in i studien av kompositionen och analysera om den valda instansen är lämplig speciellt för dem. Andra, tvärtom, läser noggrant etiketten och vet exakt vad som behövs, så de är redo att betala för närvaro av användbara ingredienser, som föredrar välkända varumärken.

Vi har utarbetat en lista över de mest eftertraktade varumärkena för dem som inte har möjlighet att läsa artikeln i detalj:

5. huvudet skuldror

Ovanstående tillverkare är förmodligen bekanta för de flesta. De är närvarande på hemmamarknaden i flera årtionden. Deras produkter är av god kvalitet, vilket bekräftas av oberoende laboratorietester. Många av företagen producerar medel i kategorin massmarknad och professionell. De som vill hitta en specifik produkt är inbjudna att gå till vår ranking av de bästa hårschamponerna

Operationsprincipen och enhetshampoo

Shampoo - det primära medel som behövs för att behålla hårets renhet och ta hand om dem. Shampoo fungerar helt enkelt. När talg ackumuleras i hårbotten (den feta huden som utvecklas av körtlarna) sprider den sig till håret. Svett, damm, smuts och andra partiklar som finns i luften blandas med den. För dem som använder stylingprodukter (skum, lacker, geler, etc.) läggs en annan typ av förorenande ämnen till.

Tvätta huvudet med vatten kommer inte ut, eftersom hon inte kan klara av alla dessa saker. Endast speciella rengöringsmedel innehåller ytaktiva ämnen (ytaktiva ämnen) som fungerar som broar som förbinder olja och vatten. Ena änden fäster smuts och det andra vattnet som tvättar det av ytan. Förresten är det den här dualitetseffekten som gör skum.

Shampoo består av dussintals ingredienser. Som det skrivits ovan, är det först och främst ytaktivt ämne. Alla ämnen måste spädas, så ca 70-80 procent av kompositionen är rent vatten. Detta följs av förtjockningsmedel, vilket ger agenten den önskade densiteten och konserveringsmedel som skyddar mot förekomsten av skadliga mikroorganismer. Färgämnen är ansvariga för den resulterande färgen.

Regulatoriska medel förbättrar produktens pH och fysikaliska egenskaper, medan konditioneringsmedel ger hydratisering. Det senaste i listan är parfym, vilket gör det möjligt att blockera en obehaglig kemisk lukt. Kosttillskott i form av vitaminer, extrakt och andra - ofta bara en marknadsföringskampanj. Shampoo tvättas av håret, så att lägga till där finns liknande ingredienser meningslöst, eftersom de helt enkelt inte har tid att agera.

Typer av schampon

För normal hårtyp

Sådana schampon bör inte vara mättade med näringsämnen och innehålla aggressiva ämnen som kan torka ut huden. Det är bäst om produktens sammansättning innehåller mjuka och mjuka ingredienser som rengör ytan av huden och håret väl. Dessutom kan de innehålla syntetiska tillsatser, exempelvis sorbitol eller propylenglykol. De gör ett utmärkt jobb med överföringen av vattenmolekyler till hårstrukturen.

fördelar:

 • mild rengöring
 • överdriv inte,
 • fukta.

nackdelar:

 • Ej lämplig för tunt och svagt hår.

För fet hår

För att klara den ökade produktionen av talghjälpmedel i form av tanniner eller antibakteriella komponenter. Se till att bland ingredienserna finns inga oljor, de kan bara förvärra situationen genom att överbelasta håret, vilket redan från stora mängder talgummi ofta blir till en orubblig istapp.

fördelar:

 • lämplig för frekvent användning
 • överbelasta inte
 • väga inte ner
 • innehåller antibakteriella ämnen.

nackdelar:

 • kan orsaka irritation och klåda
 • kontraindicerat för känslig hårbotten.
 • Se även: betygsätta de bästa schamponerna för fet hår

För torrt hårtyp

Torrt hår oftare än andra drabbas av brittleness och är tunna. Hårbotten här behöver ett schampo fyllt med oljor och fuktgivande ingredienser. I motsats till fetttypen är det viktigt att inte minska, men tvärtom att öka produktionen av talg. Det är bra om kompositionen kommer att vara oljor, proteiner, keratiner och lanolin. De kan klistra fast hårvågar och närma huden.

fördelar:

 • närma och återfuktas,
 • ge jämnhet och glans,
 • gör håret lydigt.

nackdelar:

 • kan inte vara lämplig för tjockt och hårt hår.
 • Se även: De bästa schamponerna för torrt hår

För skadad

Dessa schampon är utformade för speciell vård för skadat hår. De syftar till att återställa ett presenterbart utseende. Det är omöjligt att bota håret med hjälp av dessa lösningar, kom ihåg det här. Du kan bara göra krullarna mer glänsande, slät och silkeslen. Huvudingrediensen i sammansättningen av sådana produkter kommer att vara silikon.

fördelar:

 • ge borttappad glans
 • gör håret smidigt,
 • ge lätt kamning.

nackdelar:

 • oförmögen att bota hår.

För målade

Det finns samma uppgift som medel för att rensa skadat hår. Men det är viktigt att inte bara återställa det vackra och välskötta utseendet utan också för att bevara färgen så länge som möjligt. Skador på håret är oftast porösa, så färgen tvättas lätt ut ur dem, och efter en eller två veckor tappar skuggan. Shampoo för färgat hår innehåller speciella ingredienser som kan fixa färgen.

fördelar:

 • innehåller inte potenta ytaktiva ämnen,
 • återfukta,
 • ge jämnhet och glans,
 • ge lätt kamning.

nackdelar:

 • bör användas under de första tre veckorna efter färgning.

För att bekämpa mjäll

Detta är vanligtvis medicinerad schampo, som bör användas enligt anvisningarna. Den ungefärliga perioden är någonstans runt två veckor. Sammansättningen av sådana fonder bör vara ämnen som bidrar till anpassning av talgkörtorns funktion, till exempel svavel, zink, salicylsyra eller selensulfat.

fördelar:

 • rengör huden väl
 • reglera produktionen av talg,
 • kunna bli av med mjäll.

nackdelar:

 • innehåller potenta ytaktiva ämnen,
 • kan orsaka torrhet och irritation
 • Ej lämplig för permanent användning
 • Torka lätt ut färgen från håret.
 • Se även: de bästa mjällschamponerna

Val av schampo

pH

Shampooens huvudparameter är dess alkalinitet. En stor alkalisk reaktion indikerar att talg kommer att avlägsnas bättre från ytan. Samtidigt förstör och torkar sådana lösningar huden och håret. För att neutralisera detta måste du hitta rätt pH. Om det är mer än sju är det en syrereaktion och mindre alkalisk. Moderna schampon har vanligtvis ett pH på 5,5. Det är han som mer än andra närmar sig den naturliga reaktionen i hårbotten.

Tvättbas

Reningsprocessen utförs på bekostnad av ytaktiva ämnen. Vanligtvis i schampon används de i form av sulfater (Ammonium Laureth Sulfate, TEM Laureth Sulfate, Ammonium Lauryl Sulfate, TEA Layril Sulfate). Ammonium är billigare och av lägre kvalitet än TEM. Det finns fortfarande natriumkokoylglutamat, kokosglukosid, dinatriumkokoylglutamat - mer sparsamt och naturligt, men medlen är mycket dyrare.

tillsatser

I någon schampo finns olika slags tillsatser. Det är dock oftast en marknadsföringskamp som syftar till att öka försäljningen. Men det finns de komponenter som verkligen ofta kan hittas i kompositionen. Dessa är vanligen fuktgivande och anti-statiska ämnen. Eller till exempel silikon som kan skydda krullar mot de negativa effekterna av yttre faktorer (blåstorkning, styling med strykjärn, UV-strålning etc.) och gör håret smidigt, glänsande och silkeslitet vilket gör det lättare att kamma.

volym

Den klassiska volymen av ett rör med schampo - 250 ml. Det finns förstorade versioner av 500 ml. När du väljer, bör du överväga vad din längd och tjocklek på håret är, liksom hur ofta du planerar att använda verktyget. Professionell linje av schampon säljs ofta i rör på 1000 ml, eftersom det antas en stor kostnad på kunderna. Oavsett om du ska ta ett sådant paket hemma är det upp till dig. Priset på det blir ganska högt, och det är inte känt om schampot är lämpligt eller inte. Men om du är säker på att han behövs, ta den utan rädsla.

Massmarknad, professionell eller apotekslinje

Massmarknadsschampon är billigare och billigare. Kvaliteten på fonderna förlorar något dyrare professionella och apoteksprodukter. Även om det är värt att notera att effektiviteten av tvättmedel från de två sista kategorierna är mycket högre. De flesta av de stora tillverkarna av världsberömda arbeten med frisläppande av schampon för massmarknaden och professionell användning. Apoteksledare är läkande. Bland dem är det bäst att köpa schampo när det finns någon identifierad orsak, till exempel håravfall eller mjäll.

Vilket schampo ska du välja?

1. Först och främst, när du väljer ett schampo, bestämmer du om vilken typ av hår som helst. Normalt är en neutral botemedel lämplig för fett- och mjällare - med potenta ytaktiva medel och för torra som är skadade och målade - rika på silikon och fuktgivande ingredienser.

2. pH-värdet bör vara cirka 5,5, eftersom det enligt laboratorietester är det här precis som hårbotten.

3. Den optimala volymen av röret är 500 ml. Detta räcker för olika längder och tjocklekar, föremål för frekvent användning.

4. Om ditt hår behöver behandling, är det bäst att välja en produkt från apotekslinjen. För enkel vård är en produkt från massmarknaden lämplig, och för djup återhämtning och större effektivitet - professionell.

Hur mycket är schampon

1. Massmarknadshampo kostar 150-300 r. Lite dyrare kommer att vara medel med förbättrade formler och närvaron av aktiva komponenter i kompositionen.

2. Professionella produkter är mycket dyrare, priset varierar från 300 till 2 tusen rubel. Det beror helt på tillverkarens märke, komposition och volym.

3. Shampoo apotekslinjer skiljer sig också i hög kostnad. För schampo måste betala ungefär 500 till 3 tusen. P. Här spelar varumärket också en stor roll, men ingredienskomponenten är inte mindre viktig, eftersom sådana medel är riktade till behandling och inte för vanlig vård.

5 bästa naturliga schampon

Egenskaper i rankningen

Varje kvinna vet att den verkliga skönheten i hår ligger i deras naturlighet. För att upprätthålla krullarnas naturliga natur är det många olika sätt. Bland dem är naturliga schampon mycket populära.

Deras största fördel är säkerheten. Dessutom ger produkter som är baserade på naturliga ingredienser ett friskt utseende, skyddar hårfollikeln och hjälper till att klara många obehagliga problem. Kvaliteten beror på schampans kvalitet och hur väl den väljs ut. Vi erbjuder dig att bekanta dig med flera rekommendationer för att välja en produkt som passar dig.

 1. Läs noga kompositionen. Naturliga ämnen är vanligtvis angivna i små latinska teckensnitt. Det är önskvärt att i början av listan var eteriska oljor.
 2. Konsistensen av ett naturligt botemedel har en genomskinlig konsistens som inte skummer väl och har en ljus och behaglig doft.
 3. Hållbarheten efter öppnande av flaskan ska vara högst 4 månader. I sluten form - ett år.
 4. Perfekt om förpackningen är glas. Ett annat föredraget alternativ är mörkförpackning med en skyddande film.

Det finns ytterligare en viktig punkt som inte kan försummas - de verkliga köparna, som redan har försökt effekterna av naturprodukter på sig själva. Deras recensioner och ovanstående kriterier hjälpte oss att rangordna de bästa schamponerna baserade på naturliga ingredienser.

TOP - 5 bästa naturliga schampon

5 Planeta Organica

Planeta Organica - den första ryska, officiellt erkänd på världsnivå kosmetiskt företag för produktion av ekologiska produkter. De mest populära produkterna, bland hela sortimentet, är schampon. Deras fördelar är hög kvalitet, effektivitet och säkerhet. Medlen är berikade med organiska extrakt och oljor, innehåller inte kemikalier. Detta tillåter människor som är benägen att allergier att använda dem.

Linjen av naturliga schampon är utformad enligt olika typer av hår. Kundrecensioner bekräftar att sortimentet kan tillgodose behoven hos vilken hudtyp som helst. Några märkte att deras hår var mjuk och glänsande, efter att ha tvättat håret, andra noterade en tillväxt av tillväxten och andra - en ökning i densitet. I en av deras åsikter är enhälliga - Planeta Organica organiska schampon har utmärkt kvalitet och rimligt pris.

4 frodiga

En bra naturlig botemedel mot skadat och torrt hår. Skillar ovanlig komposition. Innehåller irländsk öl, brandyolja, citronsaft och jäst. Shampoo har inte bara en ovanlig doft utan också en effektiv effekt. Efter en månads användning noteras en märkbar återhämtning. Håret blir starkare, växer snabbare, faller mindre och börjar glittras.

Recensioner av Lush är varierade. Positiv förknippad med kompositionen, relativt snabbverkande och "heady" smak. De negativa är oftare förknippade med intrycket av första användningen: krullarna blir hårdare. Detta är emellertid effekten av återhämtning. Med tiden blir håret starkare och blir vitalitet. De flesta köpare rekommenderar ivrigt Lush för köp.

3 Natura Siberica

Det ryska företaget producerar effektiva naturliga schampon, råvaror som levereras från Altai, Sibirien, Sakhalin och Kamchatka. Kvaliteten på produkterna framgår av ICEA-certifieringen. Medlen är absolut säkra, inte orsaka irritation och klåda. De har en fördelaktig effekt på hårstrukturen, djupt näring och fuktar. Väg inte krullar, skydda dem från effekterna av yttre faktorer och termiska vibrationer.

Bland de många produkterna kan du hitta en produkt som motsvarar en viss typ av hår och i alla prisklasser. Således kan alla välja ett lämpligt medel för det på en naturlig basis. Konsumentrecensioner nämner ofta havtornshampoo. Det skapar extra volym och elasticitet hos krullarna, samtidigt som de inte gör dem tyngre. En hög koncentration av aminosyror och vitaminer ger skydd under varm styling. Natura Siberica är ett riktigt lagerhus med användbara ämnen som är nödvändiga för friskt hår.

2 Constant Delight

Det italienska företaget är inriktat på den ryska köparen, så konceptets huvudregler är utmärkt kvalitet, utbud och tillgänglighet. Tack vare dem är Constant Delight organiska schampon i stor utsträckning på kosmetikmarknaden. Fondens största fördel är ett unikt recept och moderna tillverkningstekniker. På grund av detta uppnås maximal effektivitet.

Recensioner av naturligt schampo positivt. Det finns en bra rengöring. Produkten tvättar noggrant alla föroreningar, inklusive olja. Den behagliga doften och hälsosam hårglans trivs. Efter den första månadens användning är ändarna mindre splittrade, krullarna blir fuktiga, effekten av "maskros" elimineras. Konstant glädje - för närvarande är det en av de bästa och oftast begärda verktygen i en sökmotor.

1 Logona

Natural Logona shampoo är utvecklad av tyska experter i enlighet med höga kvalitetsstandarder. Kompositionen är uteslutande organiska råmaterial, som noga bryr sig om hår. Nettle extrakt har en stärkande effekt och ökar tillväxten av strängarna. Hvetklid och silke bibehåller optimal prestation hos talgkörtlarna och förhindrar irritation.

Det bästa verktyget för daglig användning. Innehåller inte skadliga ämnen som sulfater och silikoner. Det har en medicinsk effekt, som är att eliminera de grundläggande orsakerna till problem som hör samman med hårbotten. För detta läkemedel har fått utbredd och många positiva recensioner. Logona ger inte bara en mild omsorg, men också en utmärkt rengöring.

Topp 10 bästa hårschampon 2018

Tjockt, strålande och välskött hår ger inte bara ett attraktivt utseende, utan också en indikator på en hälsosam kropp. Att skapa och behålla ett lyxigt och hälsosamt hår kräver självklart regelbunden vård. Trots det faktum att tillverkarna av kosmetiska produkter producerar alla slags masker, balm, tinkturer och andra hårvårdsprodukter, är huvud och huvudmedel schampo. Shampoo är kända för att rengöra inte bara håret utan också hårbotten. Korrekt utvalt högkvalitativt schampo kan göra krullningar skrymmande, släta och silkeaktig, samt ge styrka och glans till även det mest sjuka och tråkiga håret.

Hur man väljer ett bra schampo?

Så, hur man väljer rätt schampo för att fortsätta att njuta av det konkreta resultatet?

Först, när du väljer ett schampo, sluta med de där naturliga organiska växtextrakten fungerar som tvättredienser, eftersom denna komposition hjälper till att bli av med olika problem med hårbotten och kommer att ha en terapeutisk effekt på den. Tja, respektive måste shampoo väljas efter hårtypen.

Det är också nödvändigt att noggrant undersöka dess sammansättning för att undvika oönskade konsekvenser.

Med innehåll av ytaktiva ämnen (ytaktiva ämnen), torka hårbotten, och eftersom de färre av dem i schampo, desto bättre. Observera också pH-nivån, som ska vara identisk med PH i hårbotten.

För fet hår är det 6-7, för normalt 5-5,5, och för torrt hår - 4.

Och nu går vi direkt till betygsättningen. Den baseras på användarbetyg och feedback.

Topp - 10 bästa schampon 2018.

Out of Scores - Moroccanoil Moisture Repair

Den israeliska tillverkarens schampo med en effektiv formel rensar försiktigt alla typer av hår och mättar dem med användbara antioxidanter: arganolja, avokado och olivolja, fettsyror, keratin etc. Återställande schampo är lämpligt för hår som skadas av kemiska effekter och färgning.

 • Den har närande och fuktgivande egenskaper;
 • Lämplig för alla hårtyper;
 • UV-skydd;
 • Trevlig lukt;
 • Ekonomisk konsumtion;
 • Daglig ansökan.

10. Sim Sensitive Shampoo

Sim Sensitive är ett terapeutiskt, närande schampo som är utformat för färgat, skadat och torrt hår. Det bekämpar effektivt håravfall, lindrar irritation och förhindrar mjäll. Returnerar naturlig styrka och glans till skadat hår. Efter att ha applicerat shampoohåret lätt kammas och staplas.

 • Läkning egenskaper
 • Mot mjäll
 • Lämplig för alla hårtyper;
 • Näringsrik.

9. Skönheten i Professional Shampoo Expert Collection

Stunning shampoo från den inhemska tillverkaren, som är lämplig för daglig användning, rengör försiktigt håret, till mycket tips, utan att göra dem tyngre. Shampoo innehåller argan och macadamia regenererande oljor, som omedelbart absorberas i håret, lämnar ingen oljig film, skyddar håret från oönskade solexponeringar, förlänger livslängden av mättad hårfärg och provitamin B5, som är ansvarig för vävnadsregenerering och vitamin B3, vilket är nödvändigt för förbättring. blodcirkulationen involverade i bildandet av pigment i håret.

 • Stor flaska;
 • Ekonomisk konsumtion;
 • Lämplig för alla hårtyper;
 • Prisvärd pris;
 • Utmärkt komposition;
 • Innehåller inte parabener och färgämnen;
 • Det har antistatisk effekt;
 • Håret blir långsamt smutsigt;
 • Trevlig arom;
 • Förvirrar inte håret;
 • Hårets mjukhet och silkhet under tvätt.
 • Inte så bekväm dispenser.

8. Estel Professional Otium Aqua Mild

Fuktgivande universell schampo professionell linje Estel, ger en bra glans, främjar omfattande håråterställning och effektivt rengör dem över hela längden, inte väger. Estel Professional Otium Aqua Mild är lämplig för alla hårtyper.

Den unika formeln av produkten - True Aqua Balance, baserad på aminosyror och betain, balanserar vattenlipidnivån, penetrerar djupt in i huvudets hudceller, fuktar och stärker håret, vilket ger en naturlig glans och strålning, har en antistatistisk effekt.

 • Innehåller inte lauritnatriumsulfat;
 • Mångsidig, lämplig för alla hårtyper;
 • Eliminerar mjäll
 • Daglig användning;
 • fuktgivande;
 • Hälsosam sken;
 • Rimligt pris.
 • Kan vara beroendeframkallande
 • Särskild lukt;
 • Håret är snabbt smutsigt.

7. Londa Professional Synlig Reparationsschampo

Professionell hårvårdsprodukt är utmärkt för dem som har genomgått en permanent, skadad, försvagad, torr kröning som kräver särskild vård. Det är bland annat perfekt för färgat hår. Almond och jojobaoljaxtrakt återställer hårstrålstrukturen försiktigt från insidan, skyddar den från att torka ut och fuktas på ett balanserat sätt. Rik komposition bidrar också till att ge maximal lyxvolym. Fuktgivande och närande schampo skyddar mot UV-strålar och främjar lätt kamning.

 • Daglig användning;
 • Fuktar hår;
 • UV-skydd;
 • näringsrik;
 • Ger volym;
 • Trevlig, hatad doft;
 • Enkel kamning och styling;
 • Bekväm flaska;
 • Professionell vård;
 • Prisvärd kostnad.

6. Schwarzkopf Professional Schwarzkopf Bonacure Color Freeze Shampoo

Speciellt utformad för färgat hår baseras Shampoo på Krio Color Defense-teknik som balanserar färgpigment. Cryo formler - hydrolyserad silke med hjälp av extra ingredienser polerar ytan av lockar, ger dem en unik glans, och tvättar inte bort skuggan av färgat hår. Shampoo upprätthåller en stabil nivå av fukt och föremål till hårstrukturen och innehåller inte sulfater.

 • Daglig användning;
 • UV-skydd;
 • befuktning;
 • Lämplig för alla hårtyper;
 • Ljusarom;
 • Perfekt för hemvård;
 • Håller rik hårfärg.
 • kostnad;
 • Delvis överdriver huden.

5. Natura Siberica Shampoo Skydd och Glans för målade och skadade

Rhodiola rosea, mer känd som "gyllene roten" har länge varit känd för sina fördelaktiga och helande egenskaper. Det är inte förvånande. Rhodiola extrakt stimulerar naturliga regenerativa processer, ger näring till håret och ökar också deras skyddande potential. Shampoos Natura Siberika, konstruerad för svagt, skört och skadat hår, är rik på vitaminer och mineraler som är nödvändiga för det känsliga och noggranna skyddet av hårfibrer och hårbotten.

Dessutom innehåller schampoten Nature Siberik ett vitaminkomplex: C, D, A, B, E, P, och närmar sig hårbotten och håret med växtbaserat naturligt protein, Dahur sojaxtrakt. Fjärr-östra citrongräs, vit bivax, olja av sibirisk lin, etc., ger energi och vitalitet till hår.

 • Prisvärd pris;
 • Lämplig mot mjäll
 • Nourishing och moisturizing;
 • Lätt att skumma;
 • Ekonomisk konsumtion;
 • Trevlig doft.
 • Delvis överdriver huden.

4. Wella Professionals System Professional Balance Scalp Shampoo

Shampoo professionell linje för känslig hårbotten, lindrar klåda och irritation, rensar lätt och särskilt delikat håret och huden, återställer skadat hår och ger dem en elegant volym. Wella Balance Hårbotten förhindrar klåda, brinner, och kompenserar också för brist på fukt.

Omhändertagande av lås och hårbotten beror på de ingredienser som utgör produkten: lotus extrakt, förhindrar håravfall och eliminerar irritation i hårbotten, champagnextrakt, ger skina till tråkigt hår och mjukgör huden, E-vitamin, som återvänder styrka och naturlig glans hår, liksom panthenol, keratin, fytokeratin och glyoxinsyra.

 • Ta hand om känslig hårbotten;
 • Ger volym;
 • Med dispenser;
 • näringsrik;
 • fuktgivande;
 • Motståndskraftig och behaglig lukt;
 • Ekonomisk konsumtion;
 • Bekväm flaska.

3. L'Oreal Professionnel Pro Fiber Restore Shampoo

Pro Fiber reparera professionella serien för skadat hår från den franska jätten L'Oreal, anses med rätta vara en av bästa och mest kvalitativa. På grund av dess terapeutiska verkan och rika sammansättning.

Aminosilan är den aktiva komponenten som är ansvarig för att återställa och stärka hårstrukturen, den katjoniska polymeren täcker hårkutlet med en skyddande film och det revolutionerande Aptyl 100-komplexet ger en aldrig tidigare skådad effekt i tre steg: omedelbar restaurering i salongen, personlig hemvårdsprogram och effekt hemma. Lämpligare för torrt hår, och resultatet är hälsosamt och silkeslen.

 • Ekonomisk konsumtion;
 • Trevlig ihållande lukt;
 • Det närmar och fuktar håret;
 • Gör inte hår tyngre;
 • Med luftkonditionering
 • Passar känslig hårbotten;
 • Gör kamningen enklare
 • Näringsrik.

2. Matrix Totalresultat Färg Obsessad

Shampoo skyddar professionellt och pålitligt hår från ultravioletta strålar och från de skadliga effekterna av radikaler, rensar håret och påverkar hårbotten positivt, bibehåller optimal PH-balans och effektivt bekämpar håravfall och ger också en rik färg och hållbar glans av färgat hår.

Sjampoen förhindrar tvärsnittet av spetsarna, deras bräcklighet och återställer de porösa områdena av hår. Den innehåller solrosolja och E-vitamin, skyddar krullarna mot de negativa effekterna av yttre faktorer, liksom naturliga silikoner, vilket ger sken och förbättrar hårstrukturens integritet avsevärt.

 • Prisvärd pris;
 • Daglig användning;
 • Med luftkonditionering
 • Lämplig för tunt och skadat hår;
 • Lämplig för färgat hår;
 • Lätt kamning
 • näringsrik;
 • Trevlig lukt;
 • Bekväm flaska;
 • Ekonomisk konsumtion.
 • Håret blir tjockt vid rötterna.

1. Mulsan kosmetisk reparationsschampo

Ovillkorlig första plats är företaget Mulsan Cosmetic shampoo. Egenskapen hos detta schampo i sin naturliga sammansättning. Det innehåller inte sulfater (SLS, SLES), parabener, silikoner och andra kemikalier som kan skada hår.

Shampoo återställer skadat hår, minskar håravfall, ger naturlig glans och elasticitet till lock. Efter användning blir krullarna mjuka och släta, och viktigast av allt - friska. Mulsan Cosmetic är ledande inom naturlig och säker kosmetika. Produkterna njuter av otrolig framgång med kvinnor, med särskild uppmärksamhet åt deras hälsa. När det gäller dess egenskaper och sammansättning överträffar det enkelt konkurrenterna med en kostnad som är högre än 4-7 gånger. Säkert rekommendera den officiella webbutiken (mulsan.ru)

 • 100% naturlig komposition
 • Låg kostnad;
 • Extrakt av växter och oljor i kompositionen;
 • Återställer skadat hår
 • Minskar förlusten;
 • Gör krullar vackra och friska;
 • Den har ett behagligt ljust arom;
 • Bekväm att använda;
 • Låg konsumtion;
 • Snabb och fri frakt.

Några användbara videoklipp

Lyxiga lockar är varje kvinnas telefonkort. Och därför borde det vara mer noggrant relaterat till hårvård, inte sparsamt, varken styrka eller tid, inte pengar. Och om hur vårt betyg Topp 10 av de bästa schamponerna från 2018 var till nytta för dig, kan du dela i kommentarerna.Nästa Artikel
Curlers och deras sorter