TOP 15 naturliga schampon som enkelt kan göra hemma


Idén om allt naturligt och organiskt är väldigt relevant i vår tid. Denna trend har påverkat olika områden av skönhet och vård för håret är inget undantag.

Idag försöker många människor hitta säkra alternativ för att ersätta färdiga produkter. Därför kommer vi i denna artikel att diskutera hur man gör ett schampo med egna händer hemma.

De flesta butiksrenare för hår innehåller natriumlaurylsulfat. Detta billiga och effektivt skummande ämne har utmärkta rengörings- och emulgeringsegenskaper.

Men det är inte så säkert för lockar, om du använder det för ofta. Vissa industriella schampon orsakar irritation i hårbotten och överdriven håravfall. I de flesta fall skyller vi hårt vatten eller dåliga miljöförhållanden.

Men allt blir klart så snart du börjar läsa etiketten på ditt vanliga schampo, vilket du regelbundet använder. Jag tror att många av er försökte byta till naturvård, vissa tyckte om den här metoden, andra återvände till konventionella medel.

Ingredienser för organisk schampo

Om du bestämmer dig för att skapa en naturlig rengöring, är det bäst att utforska fördelarna med varje komponent som används i receptet och lära sig om fördelarna.

Huvudkomponenterna i schampot kan vara:

 1. Äggula är en bra lotion rengöringsmedel. Den innehåller lecitin, vilket är en emulgeringsmedel. Kycklingfärg tar bort fett och smuts från krullarna. Den passar till och med smalt och smutsigt hår, återupplivar hårsäckarna och lägger täthet på locken.
 2. Kefir är det bästa tvättmedlet för torra lock och hårbotten. Det mjukar och fuktar strängarna, stärker rötterna, eliminerar mjäll och splittrade ändar. Men kan torka ut färgen på färgat hår.
 3. Mjöl. De bästa resultaten ges av råg eller ris (eller till och med en kombination av båda på en gång). Rågmjölet har ett neutralt pH, så det kan inte skada krullarna. Du kan också använda rågbröd. Andra arter är bäst att inte använda, eftersom de innehåller gluten, som håller fast vid strängarna.

Du kan använda olika typer av ler beroende på det specifika syftet:

 • Grön - den mest effektiva i vården av hår. Det här är en bra lösning för en tjock typ av krullar, liksom för att bli av med mjäll. Det rengör huden av fett och smuts, och eliminerar överdriven fettproduktion.
 • Blå - det mest populära alternativet i skötseln av huden och locken. Den är lämplig för dem som vill växa friska och långa strängar. Dessutom förhindrar det skallighet och eliminerar bräcklighet.
 • Svart är ett läkemedel som är lämpligt för torrt och tråkigt hår. Det återställer strängar och pH-nivån i hårbotten, närnar krullarna. Dessutom medför regelbunden användning av svart lera snabbare tillväxt och minskar tvärsnittet.
 • Rosa - naturlig behandling av tunt och svagt hår. Hon kan göra krullarna tjockare och starkare.
 • Röd - Lämplig för känslig hud i huvudet och oljiga trådar. Det lugnar huden, reducerar eventuella allergiska reaktioner efter målningsproceduren.
 • Vit - lägger till mer volym till svagt och gallrande hår. Dessutom återställer den tunna strukturen hos lockar, fuktar och närmar dem, stoppar förlusten.
 • Gul - har antiseptiska egenskaper. Det rensar perfekt hårbotten och minskar utseendet av mjäll.

För ytterligare komponenter lämpliga:

 1. Herbal decoctions. Örter har olika fördelar för hår. Beroende på dina behov kan du välja örter som hjälper till att lösa detta eller det här problemet med krullar.
  • För ljus: kamille och kalendula. Dessa örter ger en lättare effekt.
  • För mörk: nässla och rosmarin. De stimulerar hårsäckar och minskar håravfall, om de tillämpas permanent.
  • Broth eik bark botar mjäll och orsakar sund tillväxt av hår.
 2. Basoljor. Utmärkt näring och fuktar strängarna. Här är några exempel.
  • För torr: avokado, kokosnöt, kakao, shi.
  • För fett: hasselnöt, macadamia, argan, druvfrö.
  • För normal: olivolja, mandel, jojoba.
 3. Eteriska oljor. Stärka effekten av andra komponenter, behandla lockar och hårbotten.
  • För torr: jasmin, apelsin, sandelträ, neroli, enbär, pelargon, rosmarin.
  • För fett: eukalyptus, bergamot, tea tree, grapefrukt, citron, salvia.
  • För normal: lavendel, vanilj, beat, patchouli.
 4. Honung är en organisk antibakteriell och antifungal produkt. Han kommer att hjälpa till att bli av med problem med mjäll. Dessutom ger det mjukhet och jämnhet i håret, inte prilizyvaya.
 5. Aloe juice - ett lagerhus med användbara vitaminer och enzymer som ökar tillväxten av friskt hår. Det normaliserar pH-nivån i hårbotten, vilket kommer att ha en positiv effekt på tillväxten och bibehålla fukt.

Rekommendationer före användning

 1. Till att börja med måste du bestämma din hårtyp. Enligt honom väljer du den nödvändiga organiska produkten som passar dig.
 2. Prova hela tiden med att experimentera med olika recept tills du hittar den som ditt hår tycker mest om.
 3. Naturliga schampon kan inte skumma alls, men det betyder inte att de inte fungerar.
 4. Koka inte pengar för mycket. Eftersom hemlagad schampo inte innehåller konserveringsmedel. Det betyder att det inte kommer att lagras under lång tid.
 5. Börja använda schampo med en gång per vecka. Om resultatet passar dig, gå till två gånger. I det här skedet är det bättre att undvika att använda industriellt schampo, eftersom du måste ge din hårtid för att vänja sig på det naturliga.
 6. Var beredd på den så kallade "övergångsperioden". Att döma av de många recensionerna på Internet kan först tycka att dina strängar är för fet och smutsiga. Detta händer eftersom din hårbotten används för aggressiva tvättmedel, så det fortsätter att producera mycket smörjmedel. Till dess att det används till milda tvättmedel, kommer effekten av feta krökor att bevaras. Det kan ta en hel månad att anpassa sig till naturlig tvättning.

Ekologiska Shampoo Recept

Om du är intresserad, föreslår jag att du försöker följande alternativ för hemlagad schampo som inte är svår att förbereda dig själv.

Lera och oljor för torra krullar

Castor och olivoljor är användbara för skallighet. De har fuktgivande och stimulerande egenskaper som hjälper till att fuktar hårbotten och ge de nödvändiga näringsämnena till hårsäckarna.

Vi gör och använder!

Odla lera med en varm vätska för att få en tjock pasta. Lägg till andra ingredienser och rör om. Sammansättningen fördelas huvudsakligen på hårrötterna och masseras. Då sköljs krullarna är inte hett vatten.

Mitt svarta tehår

Denna komposition bör inte användas regelbundet, eftersom det kan torka håret avsevärt, men blandningen har en bra effekt på fet hud på huvudet.

 • lerpulver (2 msk);
 • olivolja (1 ssk);
 • kycklingblomma (1 st);
 • starkt svart te (2 matskedar).

Vi gör och använder!

Torka lerapulveret med varm ren vätska tills en krämig massa erhålls. Blanda det med andra ingredienser. Vi masserar bara schampot i hårbotten och undviker hårets längd. Låt blandningen i 5 minuter, inte mer, eftersom det inte är en mask. Tvätta sedan strängarna ordentligt med vatten. I slutändan använder vi växtbaserade dekoktioner (nässla eller ekbark).

Sminkverktyg för mörka strängar

Denna organiska botemedel är lämplig för ägare av mörkt hår. Flickor med lätta lock bör undvika att använda kaffe, eftersom det kan ge en gulaktig nyans.

Vi gör och använder!

Kombinera kaffe med senapspulver. Samtidigt använder vi inte omedelbart kaffe i påsar, bara naturliga. Torka dem med ren vätska för att få en tjock pasta. Tillsätt eter och blanda väl. Sätt blandningen på rötterna och försiktigt massage. Tvätta hemlagad schampo med vatten. Låt strängarna torka naturligt.

Rening med volym effekt

Gelatinbaserat schampo recept är ett naturligt botemedel mot tunna och skadade lockar. Det hjälper till att lägga till mer volym till svagt hår, vilket skapar en tunn film på sin yta.

Vi gör och använder!

Lös upp gelatinpulveret i varmt vatten. Låt blandningen stå ett tag (30 minuter) för att skapa önskad konsistens. Tillsätt senapspulver till gelatin. Rör om de övriga ingredienserna tills du får en jämn pasta. Gnid kompositionen i rötterna. Om så önskas, lämna den också på strängarna i 30 minuter. Skölj med ljummet vatten. Förfarandet upprepas två gånger om 7 dagar.

Rengöras med lera och mjöl

Den här versionen av shampoo är universell och passar absolut alla. Lera kommer att ta bort all smuts från hårbotten och håret, medan rågmjöl kommer att närma och fukta dem.

 • lerpulver (1 msk);
 • rågmjöl (1 msk);
 • EM-citron (2-3 k.).

Vi gör och använder!

Kombinera rågmjöl och lera tillsammans. Torka blandningen med varmt vatten för att göra en mjuk pasta. Tillsätt några droppar eter för att skapa citrus arom på locken. Fördela lera i hårbotten och varsamt massera utan att gnugga. Lämna eventuellt i 10 minuter eller skölj omedelbart med varmt vatten.

Lera och ärtmjöl för torra lockar

Ärmjöl är en effektiv behandling för håravfall och är också en stimulator för snabbare tillväxt. Gör kretsar mer lydiga och skyddar dem mot yttre aggressiva faktorer.

 • lerpulver (1 msk);
 • ärtmjöl (1 tsk);
 • EM patchouli (3-4 k.).

Vi gör och använder!

Kombinera komponenterna tillsammans och fyll dem med varmt vatten. Tillsätt så mycket vätska för att göra en tjock pasta. Sätt blandningen på rötterna. Lämna hemlagad schampo i 10 minuter. Skölj med ljummet vatten. Sammanfattningsvis sköljer håret med örtavkok vid viljan.

Nässla och lera mot skallighet

Det här schampot receptet botar håravfall. Nässle har stimulerande egenskaper och hjälper till att återställa krullarna efter alltför hög skaldethet.

 • lerpulver (1 msk);
 • olivolja (1 ssk);
 • avkok av nässla (3 matskedar).

Vi gör och använder!

Utspädd lera Tillsätt olivolja och blanda väl. Applicera blandningen på rötterna utan att gnugga. Lämna shampoo på strängar i 10 minuter. Vi blir inte av med varmt vatten.

Aloe Vera Cleanser

Detta recept är bra för torra och skadade lockar. Aloe i kombination med yoghurt och honung hjälper hårbotten och håret att förbli fuktigt vilket gör dem skina och mjuka.

Vi gör och använder!

Blanda alla ingredienser. Applicera blandningen endast på rötterna, inget behov av längden. Eventuellt lämnar blandningen på trådarna i 20 minuter. Tvätta sedan av med varmt vatten.

Shampoo recept med mjöl och kefir

Denna komposition är lämplig för blont hår. Kombinationen av kefir och honung har effekten av lättnad. Dessutom gör det håret mjukt och glänsande.

Vi gör och använder!

Ta färska kefir och späd dem med mjöl. Blanda inte för flytande. Tillsätt honung och blanda noggrant. Lägg blandningen i hårbotten och massage. Skölj med ljummet vatten. Vi sköljer strängar med örtavkok.

Hemlagad Honungshampoo

Denna struktur passar det upptorkade, rättvisa håret.

 • torkad kamille (4 ss);
 • honung (1 tsk);
 • varmt vatten (1 msk.)

Vi gör och använder!

Fyll kamille med varmt vatten. Ge brygga i en halvtimme. Skölj vätskan och blanda den med honung. Applicera blandningen på håret med massörrörelser. Skölj sedan ditt huvud med rent vatten. Upprepa proceduren två gånger om 7 dagar.

Medel på örter och mjöl

Det kommer att vara användbart att absolut alla. Stärker och läker strängar.

 • rågmjöl (3-4 msk);
 • kycklingblomma (1 st);
 • calendula decoction (1 msk);
 • kamilleavkokning (1 msk.).

Vi gör och använder!

Förbered ört avkok i förväg. För att göra detta, kombinera både örter och häll kokande vatten. Väntar på 30 minuter. Låt det svalna och filtrera vätskan. Vi blandar med andra komponenter. Applicera blandningen på lock och massage. Vi blir inte av med varmt vatten.

Gelatin för fet hår

Kompositionen hjälper till att lugna talgkörtlarna och eliminera det ökade fettinnehållet.

Vi gör och använder!

Lös upp gelatin i varmt vatten. Lägg till andra ingredienser och blanda väl. Applicera blandningen på håret med massörrörelser. Tvätta av med varmt vatten.

Universal med ägg och vodka

Ägget innehåller mycket protein, vilket gör den lämplig för alla typer av krullar. Men om du använder det för ofta kan det torka strängarna, så det är bäst att använda denna schampo en gång i veckan.

Vi gör och använder!

Blanda komponenterna ihop. Applicera blandningen på håret och massage noggrant. Tvätta av utan varmt vatten.

Havregryn för känslig hårbotten

I detta recept använder vi sodavatten i små doser. Vissa använder det som en viktig ingrediens. Gör inte det här! Det rekommenderas inte att använda natron som ett naturligt schampo, eftersom det har ett för högt pH som förstör håret.

 • havregrynflingor (2 matskedar);
 • majsstärkelse (1 msk);
 • bakpulver (0,5 tsk);
 • kamille avkok (3 msk).

Vi gör och använder!

Grind havregryn i en mixer eller använd havremjöl i stället. Blanda alla ingredienser tills du får en jämn pasta. Applicera blandningen på våta strängar med massagerande rörelser. Vi blir av med lite varmt vatten. Sköljda lockar med örttekoko.

Shampoo med citron och gurka

Citron underbart rensar fet hår. Väl avlägsnar överdriven greasiness och samtidigt gör krullarna glänsande. Gurkajuice fuktar hårbotten och lämnar strängar smidiga och fräscha.

Vi gör och använder!

Ta bort huden från citron och gurka. Lägg dem i en mixer och blanda tills en smidig pasta erhålls. Sätt den beredda blandningen på hårbotten och fördela håret på håret. Massera noga och skölj med icke-hett vatten.

Hur man använder självtillverkat verktyg

Här är några regler:

 1. Till att börja med, bara våt håret med vatten.
 2. Sätt på hemlagad schampo på rötterna.
 3. Vi gör ljus massage. Upprepa samma steg som vid användning av konventionellt schampo.
 4. Ekologiskt schampo kan lämnas i 5-10 minuter. Spola omedelbart rekommenderas inte. Naturliga ingredienser kommer att närma huden och absorbera överflödigt fett.
 5. Tvätta strängarna försiktigt under vatten. Vi ser till att alla rester av tvättmedel är helt borttagna (speciellt för mjöl och bröd).
 6. Vi använder decoctions av örter för att skölja lockar. Eller odla äppelcidervinäger (1 msk per 2 liter rent vatten).

Sammanfattningsvis skulle jag säga att trots att naturen och säkerheten hos de produkter som används i hemlagad schampo kan förberedelsen i sig ta en lång tid. En mer minus är en lång beroende. Tja, resten är bara plusser. Du bestämmer dig.

Hälsosam du shag! Vi ses snart!

Den här artikeln är värt att dela med vänner:

Gilla en blogg?
Prenumerera på nya artiklar!

Hur man gör de mest naturliga mjällschamporna? Exakta recept och tips för användning

Mjölk är ett ganska vanligt fenomen och kan förekomma i något och i det mest oupphörliga ögonblicket.

Det är speciellt bra att försvara dig själv med kunskap om hur man gör det snabbt, effektivt och inte spendera betydande pengar på det.

Alla ovanstående kriterier kan uppfyllas genom att göra en mjällmedel i hemmet ensamt.

Fördelar och nackdelar

Vid varje tillfälle har kraven på säkerhet, naturlighet hos ingredienser och samtidigt effektivitet införts på någon kosmetika. Inte många kosmetika kan nu uppfylla dessa krav, oavsett hur de annonserade sig och rekommenderade.

På grundval av detta kan vi skilja de positiva aspekterna av naturliga mjällsschampon:

 • Förtroende för kvaliteten på ingredienserna i en kosmetisk produkt;
 • entydiga hälsofördelar
 • förmågan att göra en rent individuell schampo
 • förutom terapeutiska egenskaper, återställer och återhåller man sig också.

Nackdelarna med hemlagad schampo inkluderar:

 • behovet av att regelbundet förbereda verktyget, för att hitta tid för det;
 • Varje naturlig ingrediens försämras snabbt, så det behövs regelbundet förberedelse av den nya kompositionen.

Skal Sjampo Recept

Hur man gör mest mjällschampo? För att göra detta behöver du ingredienser:

 • tvålbas - 50 ml;
 • kokt vatten - 50 ml;
 • olivolja eller orefinerad solrosolja - halv teskedar;
 • slipade nötklyftor - nypa;
 • äppelcidervinäger - 1 msk.
 • äppeljuice - 3 msk.

Alla ingredienser i den angivna mängden blandas i en blandningskål med en blandare, varefter de blandas med användning av den senare. Beating bör inträffa i intensivt läge i en minut.

Kompositionen appliceras på vått hår och huvudet masseras i två minuter, tvättas sedan av med vatten. Shampoo-lagringstiden är ungefär tre dagar. Lämplig för daglig användning.

Mjölk kan försvinna efter det första förfarandet, men kursen är minst 2 veckor och denna period måste appliceras schampo, oavsett om mjäll har försvunnit eller inte.

Det här verktyget passar alla typer av hår, men vi får inte glömma att vid beredning av ett verktyg enligt ett annat recept bör du ta hänsyn till hårtyperna.

Läs tips om hur man väljer rätt shampoo för män eller kvinnor, såväl som torr eller fet mjäll.

Kosttillskott för färdiga schampon

För att eliminera mjäll och inte slösa tid på beredningen av en separat naturmedicin, kan du gå på en enklare väg.

Och lägg till nödvändiga komponenter i befintlig schampo.

För att göra detta, helst shampoo lämplig för hårtypen.

Vad man ska lägga till mjällschampo:

Applicera i normalt läge för att tvätta håret. Det är tillrådligt att tvätta håret med schampo, vilket tillsatte eterisk olja i en månad, även om resultatet kan vara efter första användningen.

Oljor som är lämpliga som tillsats till schampo:

 • cypress;
 • ceder;
 • geranium;
 • eukalyptus;
 • ylang-ylang;
 • citronbalsam;
 • rosmarin;
 • humle;
 • tea tree

Vitaminer som är klassificerade som fettlösliga (i det här fallet A och E skulle vara bäst) skulle vara ett perfekt alternativ att lägga till i regelbunden schampo. Det är säkert att droppa 10 droppar per en portion av kosmetiken för att tvätta huvudet, rör och tvätta håret i vanligt läge.

Det är tillrådligt att lämna en stund i håret.

Det är möjligt att applicera en sådan komposition inte bara medan mjäll uppträdde på huvudet, men också för att förhindra och bibehålla friskt hår och hud.

De oljor som hör till basen kan också ha en helande effekt och regenerera för håret.

Följande oljor kommer att vara effektiva vid bekämpning av seborré:

 • castor;
 • oliv;
 • lavendel;
 • kokosnöt;
 • linfrö;
 • havtorn;
 • Jojoba.

Havssalt kommer att tjäna samtidigt som tillhörigheter och som hårbottenstöd Naturligtvis kan det gnidas in i hårrötterna och i ren form, men de som har provat det vet hur obekväma och obehagliga det är.

Därför är det bäst att röra en sked salt med en del av schampot (saltet i schamponet löser inte snabbt) och applicera den resulterande blandningen till vått hår och massera din hårbotten.

Var noga med att lämna en sådan komposition på håret och vänta tills saltet för det mesta löser upp. Det rekommenderas att applicera två gånger i veckan om det finns mjäll och en gång i två veckor som ett förebyggande förfarande.

Aspirin tillsätts till schampo på samma sätt. Antingen tabletten krossas, eller pulverformen av läkemedlet späds i en vanlig schampo och håret tvättas. Applicera för att bli av med mjäll kan vara en dag, och som en förebyggande åtgärd en gång vartannat vecka.

Vad betyder att ge preferens?

Valet av flickor som är noggrann och ansvarsfull inställning till deras hälsa och utseende, för det mesta faller hemma rättsmedel. Valet av detta kan baseras på fördelarna med sådana naturliga schampon.

Plus, även om det redan finns en testad t ex en av flickvännen mjällschampo från affären, är det inte ett faktum att det passar med en hundra procent garanti för en annan.

Det är uppenbart att det är bekvämare och snabbare att köpa verktyget i affären och använda det, även om det inte alltid är fallet.

Tillverkare som syftar till att tillfredsställa så många konsumenter som möjligt har emellertid inte råd med ett individuellt tillvägagångssätt för var och en.

Och även om det köpta schampot ger en positiv effekt och eliminerar mjäll, gör det naturligt schampo på egen hand, är det möjligt att dessutom återställa håret, stärka eller odla det, vilket inte kan tillhandahållas från butikerna.

Hur man väljer att behandla mjäll, bestämmer sig för sig själva. Det är viktigt att ta hänsyn till alla nyanser och uppehålla sig på det mest lämpliga och effektiva, förse sig med ett individuellt medel för hårvård. Trots allt beror den eleganta och glänsande av varje tjej i stor utsträckning på hårets skönhet.

Effektiv naturlig mjällschampo: enkla recept, fördelar och nackdelar, bästa bästa produkter

Billiga schampon klarar inte de angivna egenskaperna och är för aggressiva, och dyra är för dyra, särskilt när det gäller ett stort hårhår, och de använder nästan samma kemiska föreningar och element, vad sägs om? Det finns ett sätt! Du kan göra ett naturligt schampo med egna händer hemma.

Hur man gör naturliga mjällschampo?

Du kan bli av med mjäll med aggressiva schampon som verkligen klarar det, men samtidigt kommer skador på håret och kroppen som helhet? Det är därför fler och fler människor byter till naturliga "hemlagade" schampon.

Innan du börjar bli av med mjäll med hemlagad schampo, måste du vara säker på att det är mjäll och inte bara torr hårbotten. Men i alla fall kommer sådana schampon att bidra till att normalisera huvudets hudvätska och närma den med användbar och viktigast - med naturliga ämnen.

För torr hårbotten och sprött hår kommer en effektiv hemlagad lösning att vara hemlagad äggula skampo. Dessutom kan detta schampo inte bara kunna tvätta håret utan också att ge dem sken och mjukhet. För att förbereda måste du ta 1 eller 2 äggulor, baserat på hårets längd, efter att ha tagit bort skalet från dem, sprida det med massagerörelser över hela huvudets och hårlängdens hud.

Fördelar och nackdelar

Bland naturliga hemlagade schampon bör följande noteras:

recept

För en naturlig mjällschampo behöver du ingredienser som oftast är hemma hos någon värdinna, men annars kan de köpas på närmaste butik.

Recept nummer 1

För att förbereda det schampo du behöver:

Alla måste blandas ihop och slå med en mixer i minst 60 sekunder. Den resulterande kompositionen ska appliceras på vått hår och skölj med rikligt med rinnande vatten efter en 5-minuters massage.

Detta schampo klarar sig perfekt med mjäll. Hållbarhetstid - högst 3 dagar. Perfekt för daglig användning. Minsta hastigheten är 14 dagar, men mjäll kan försvinna under den första veckan, men i alla händelser måste schamponet fortsätta att gälla. Lämplig för alla typer av hår.

Recept nummer 2

Ett av de mest bekväma, säkra och effektiva recepten, vilket bara kräver bakpulver. Det gör ett utmärkt jobb med att tvätta håret och bli av med mjäll, tack vare den alkaliska miljö som den skapar. Effekten uppnås genom att neutralisera syrorna som frigörs genom huden.

Att göra en schampo från läsk till medelstort hår är tillräckligt med en matsked bakpulver upplöst i ett glas varmt vatten. Lösningen appliceras på vått hår, varefter du behöver hålla det lite och tvätta det.

Kosttillskott för färdiga schampon

För att eliminera mjäll och spara tid på att skapa ett speciellt hemgjordt naturmedel, kan du helt enkelt lägga till några komponenter till färdigt schampo. För att göra detta, välj det schampo som passar din hårtyp och tillsätt mjäll:

För de eteriska oljorna, högst 4 droppar för en enda användning. Efter applicering är det viktigt att hålla blandningen på håret i 3-5 minuter, skölj sedan med rikligt med rinnande vatten. Kursen är minst 1 månad, men resultatet kan ses efter första ansökan.

Som eteriska oljor är det bäst att ansöka:

Naturliga schampon gör det själv

Naturliga schampon har nyligen blivit mycket populära, de är nästan lika konkurrenter med märken av välkända schampon. Folk började inse att de kemiska komponenterna i schampon inte alltid gagnar hår. Shampoo, kokta med egna händer, hanterar hårproblem mycket mer effektivt, till exempel ökat fett, mjäll, brist på skinn och brittleness. I den här artikeln ska jag berätta för dig hur man gör schampo hemma, vilket kommer att vara lämpligt för din hårtyp.

Shampoo matlagning hemma

Vi brukade tvätta vårt hår med schampo och skölj med balsam. Gör ett naturligt schampo hemma ger inget arbete, men fördelarna med ett sådant schampo kommer att vara flera gånger överlägset de flesta verktyg som köpts på butikshyllor. Det finns utmärkta folkmedicin för hårvård. De kan lätt förberedas hemma och håret efter dem kommer att vara vackert, starkt och glansigt med sin hälsa.

Receptar naturliga schampon för alla typer av hår

Förbereder ett liknande schampo baserat på en blandning av olika örter, senap och rågmjöl. Dess främsta fördel är att den kan lagras i torr form under mycket lång tid. Och för att tvätta håret behöver du bara en liten mängd utspädd med vatten innan du tar emot vattnet. Det påverkar helt håret, absorberar väl och tar därför bort fett och andra föroreningar.

Blondt hår rekommenderas att använda: kamille, björkblad, växtfäste, kullockor, horsetail, humle och jämn ingefära. I allmänhet ju fler örter du använder desto bättre.

Till exempel kan du göra ett hemlagat hårschampo med följande recept:

Om du vill förbättra ditt hårs tillstånd, bör du särskilt sköta skampon som du använder. En skrämmande figur - i 97% av schampon av kända varumärken är ämnen som förgiftar kroppen. Huvudkomponenterna, på grund av vilka alla problem, på etiketterna är betecknade som natriumlaurylsulfat, natriumlauretsulfat, kokosulfat. Dessa kemikalier förstör krullarnas struktur, håret blir skört, förlorar sin elasticitet och styrka, färgen bleknar. Men det värsta är att denna smuts kommer in i levern, hjärtat, lungorna, ackumuleras i organen och kan orsaka cancer. Vi rekommenderar att du använder de medel som dessa ämnen ligger i. Nyligen utförde experter från vår redaktionsteam en analys av sulfatfria schampon, där första plats togs av medel från företaget Mulsan Cosmetic. Den enda tillverkaren av naturliga kosmetika. Alla produkter tillverkas under strikta kvalitetsstyrnings- och certifieringssystem. Vi rekommenderar att du besöker den officiella webbutiken mulsan.ru. Om du tvivlar på din kosmetiks naturlighet, kontrollera utgångsdatumet, det ska inte överstiga ett års lagringsutrymme.

Blanda lika stora mängder björkpinnar, humlekottar, lakritsrot och nässlor. Mala alla ingredienser till ett pulveriserat tillstånd med en kaffekvarn. Om stora partiklar är närvarande i blandningen, sikt det genom en sikta. Fyra matskedar av de resulterande råvarorna kombineras med en halv sked torr ingefära, en sked senapspulver och tio matskedar rågmjöl.

Torka den önskade mängden av blandningen med vatten. Du kan också använda någon sur vätska, till exempel vassle, äppel eller citronsaft. Applicera sedan på håret och gnugga om två eller tre minuter, skölj sedan. Om tiden tillåter kan kompositionen lämnas på håret i ungefär tjugo minuter.

Jästschampo Mask

Detta verktyg löser sig perfekt fett och bäst återspeglar hårets tillstånd. För dess förberedelse behöver du en fjärdedel av ett pack av pressad jäst (torr oönskad att använda), ett par yolk och ett par skedar honung. Pund honung med jäst och sätta på en varm plats. Efter blandningen skumar, sätta äggulorna till den, blanda väl och applicera på torrt hår och hud och vrid sedan huvudet i polyeten. Kompositionen är önskvärd att motstå minst en kvart i timmen och företrädesvis fyrtio minuter. Detta är nödvändigt för att alla dess komponenter ska reagera med fett och smuts, vilket gör att du kan rengöra ditt hår så mycket som möjligt.

Hemlagad mjällschampo baserad på alkohol och oljor

Utnämning: eliminerar hudsköljning och klåda.

Tillagningstid: 5 minuter.

komponenter:

kycklingägggubbar - 2 st.
alkohol eller vodka - 20 ml
salviaolja - 4 droppar
rosolja - 1 droppe

preparatet:

Slå äggulor, lösa olja i alkohol och tillsätt till äggulor. Blandningen appliceras på vått hår.

Genomsnittlig kostnad per portion: 17 rubel.

Förvaringsförhållanden: högst 4 dagar på kallt ställe.

Äggschampo

Shampoo hem med kaffe och ägg absorberar och löser upp fett och smuts, och tar dessutom bort dem mekaniskt. Dess väsentliga komponenter är kaffe (helst mycket finmalt) och äggulor. Du behöver också cognac eller alkoholisk tinktur av ekbark, som enkelt kan tillverkas av dig själv.

Två skedar av brandy och samma mängd kaffe blandat med ett par äggulor. Gnugga blandningen i krullarna, för bästa effekten, linda dem i plast, håll i femton till fyrtio minuter, skölj sedan av med inte mycket varmt vatten. Tyvärr är det här verktyget inte lämpligt för blondiner, eftersom kaffe kan ge strängarna en brunaktig nyans.

Henna schampo

Förutom att Henna helt tar bort fett från håret, är det också mycket användbart för strängarna.

Det måste helt enkelt spädas till en konsistens av gruel med citronsaft, kefir, vassle, ett avkok av örter eller vanligt vatten, sätta på håret, gnugga väl och skölj. För bästa resultat kan blandningen lämnas på håret i ungefär trettio minuter. Det är dock värt att beakta att Henna, särskilt färglös, torkar hår, så det ska inte användas för ofta - högst en gång i veckan.

Shampoos i tvål

Ofta, för att göra shampoo hemma, använder älskare av naturprodukter en tvålbas. Eftersom det är lämpligt hemmagjord tvål, barntvål, naturliga glycerinsaft eller tvålbaser, sålda i specialaffärer eller apotek. Dessa produkter blandas med olika växtbaserade infusioner, essentiella och vegetabiliska oljor. Till exempel kan du göra hemlagat hårschampo av vilken typ som helst med följande recept:

Vitlera hemlagad schampo

Utnämning: mot håravfall.

Tillagningstid: 2 min.

komponenter:

vit lera - 50 g
vatten - 100 g

preparatet:

Ta torr vit lera (säljs i apotek), blanda med varmt vatten, bör inte vara flytande, men inte för tjock massa. Applicera kompositionen på håret och massera brunnen. Tvätta av med varmt vatten.

Genomsnittlig kostnad per portion: 17 rubel.

Förvaringsförhållanden: i slutna behållare, högst 2 veckor.

Soda-baserad schampo

Eftersom soda har en alkalisk miljö rensar den helt och hållet strängarna och huden från föroreningar, neutraliserande syror. För att förbereda schampon behöver du bara lösa en matsked pulver i ett glas varmt vatten. Skölj enkelt strängarna med den resulterande vätskan, massage dem lätt, fördela kompositionen över hela längden och skölj sedan. Efter applicering av detta verktyg måste håret sköljas med vatten, sura med ättika eller citronsaft.

Senapshampoo

1 msk. en sked senap utspädd i två liter varmt vatten och detta hår tvätt shampoo. Senap är bäst för fet hår. Det eliminerar obehaglig oljig glans, håret blir inte så snabbt att bli smutsigt.

Gelatin Shampoo

Blanda 1 msk. sked av något schampo, 1 äggula och 1 msk. sked av gelatinpulver. Slå långsamt, så att det inte finns några klumpar, applicera på fuktigt hår och håll i 5-10 minuter, skölj sedan håret väl med ljummet vatten. Denna förening innehåller mycket protein, håret blir vackert och tjockt. För enkelhets skyld är det möjligt att göra en koncentrerad lösning av gelatin (1 matsked gelatin för 3 matskedar vatten). Du kan lägga till 1 mer äggula istället för schampo.

Äggula schampo

Skölj äggulan i lite fuktigt hår och skölj noggrant med varmt vatten efter 3-5 minuter.

Tansy Shampoo

1 msk. En sked full av skumdryck häll två koppar kokande vatten och lämna i två timmar. Strained infusion tvätt hår. För oljigt hår, tvätta den här infusionen med hår varannan dag i en månad. Denna åtgärd hjälper också till med mjäll.

Nässelschampo

Häll 100 g färskt eller torrt nässla 1 liter vatten, tillsätt 0,5 liter ättika. Koka blandningen på låg värme i 30 minuter, sedan spänna. Tillsätt 2-3 koppar av det resulterande avkoket i en skål med vatten. Att tvätta håret med denna struktur.

Fermenterade mjölkschampo recept

1. Du kan använda för att tvätta håret surt mjölk, yoghurt eller yoghurt. De skapar en fet film som skyddar håret från de skadliga effekterna av miljön. Du måste ta till exempel yoghurt, fuktar det rikligt med huvudet och täcker håret med polyeten och på toppen med en handduk. Efter en halvtimme sköljer du håret noggrant med vanligt varmt vatten och surgörs sedan med saften av en citron- eller vinägerlösning (1 msk vinäger per 2 liter vatten).

2. Torka kefir med varmt vatten och tvätta håret med denna komposition.

Banan hemlagad schampo

Utnämning: ger mjukhet, glans och silke.

Tillagningstid: 5 min.

komponenter:

 • en halv banan
 • citronsaft - 20 ml
 • kycklingägg - 1

Förberedelse: Rengör hälften av banan, ta bort lite av det övre lagret (som det är visköst), slip resten till ett slamtillstånd. Tillsätt till denna puré citronsaft och äggula. Rör om. Att tvätta håret med sådant schampo.

Genomsnittlig kostnad per portion: 9 rubel.

Förvaringsförhållanden: på kallt ställe, ca 2 dagar.

Rågschampo

Ta en skiva med rågbröd och knåd i en liten mängd varmt vatten på ett sådant sätt att man får en flytande uppslamning. Du kan ge henne lite tid att kräva. Skaka håret och håll i 5-10 minuter. Skölj sedan noggrant med vatten. Man bör komma ihåg att brödsmulor är svåra att kamma, så det är bäst att gnugga vattnet genom en sikta. Dina ansträngningar kommer inte att vara förgäves: detta maskschampo har en mycket fördelaktig effekt på hårtillväxt och på deras tillstånd: håret blir tjockt, tjockt. Detta recept är särskilt effektivt för fet hår.

Hemlagad schampo för normalt hår

Hemlagad äggschampo med gelatin

Syfte: För volymen och mjukheten i håret.

Tillagningstid: 45 min.
komponenter:
gelatin - 1 matsked
vatten - 100 g
äggula - 1 st.

preparatet:
Häll gelatin med vatten, låt svälla i 40 minuter. Värm det i ett vattenbad, dränera. Tillsätt äggulan till gelatin, rör om. Applicera på håret, lämna i 20 minuter, skölj sedan ordentligt med vatten.

Genomsnittlig kostnad per portion: 7 rubel.

Förvaringsförhållanden: i kylskåp, högst 2 dagar.

Hemlagad schampo med jasmin och honung

Utnämning: mat, fukt och hälsosam glans.

Tillagningstid: 2 min.

komponenter:

vanlig schampo - 2 matskedar
avkok av jasminbladblad - 1 matsked
honung - 1 matsked

preparatet:

Blanda alla ingredienser, applicera på håret, massera lite och skölj med vatten.

Genomsnittlig kostnad per portion: 20 rubel.

Förvaringsförhållanden: I en mörkad, inte varm plats, högst 1 månad.

Hemmagjorda hårda schampon

Hemlagad schampo med ricinolja

Syfte: hydratisering och näring.

Tillagningstid: 2 minuter.

komponenter:

Castorolja - 2 matskedar Art.
kycklingägg - 1 st.

preparatet:
Blanda väl alla ingredienserna och tvätta håret med detta schampo och massera huvudet väl.

Genomsnittlig kostnad per portion: 7 rubel.

Förvaringsförhållanden: i kylskåp, i en tätt sluten behållare, högst 2 dagar.

Äggoljeshampoo

Blanda äggulaen med 1 tesked ricinus och olivolja och tvätta håret med den resulterande lösningen. Denna blandning är speciellt lämplig för torrt hår.

Hemlagad schampo för svagt och skadat hår

Hemlagad schampo från bröd och kefir

Tillagningstid: 2 timmar

komponenter:

svartbröd - 100 g
Kefir - 100 g

preparatet:

slipa brödet i små bitar, häll det med kefir, lägg i ett par timmar på en varm plats. Därefter bör denna massa piskas med en mixer, skölj håret.

Genomsnittlig kostnad per portion: 10 rubel.

Hemlagad schampo för fet hår

Hemlagad brandy shampoo

Syfte: torkar och eliminerar glans.

Tillagningstid: 2 minuter.

komponenter:

Cognac - 50 g
ägg - 1 st.

preparatet:
Blanda cognac med äggula för att få en krämig massa, tvätta håret, gnugga kompositionen väl i huden och håret.

Genomsnittlig kostnad per portion: 15 rubel.

Förvaringsförhållanden: på en sval plats, inte mer än 3 dagar.

Hemlagad ek Bark Shampoo

Syfte: mat, glans, återhämtning.

Tillagningstid: 2 min.

komponenter:

ekbark - 100 g
kokande vatten - 1 liter

preparatet:

brygg ekbark med kokande vatten. Denna buljong tvättar håret i 5 minuter.

Genomsnittlig kostnad per portion: 6 rubel.

Förvaringsförhållanden: i en glasbehållare, inte mer än en dag.

Matlagning "Nästan schampo"

1-2 msk. l. basilika, nässlor eller maskros glas rent vatten, 60 ml av en toalett eller bättre flytande tvål (endast inspektera den för närvaron av skadliga ämnen), 15 till 60 droppar av någon eterisk olja lämplig du, till exempel, ceder, en timme. l. lite vegetabilisk olja (solros, cederträ). Gör avkok eller infusion av örter och tillsätt alla övriga ingredienser där, blanda väl. Balsam: Vatten, surt med ättika, avkok av örter.

Detta schampo kan lagras i kylskåpet i en vecka. Om vid tillsättningstillfället tillsättes en tesked vodka, ökar hållbarheten till 3-4 veckor.

Senaps-shampoo-mask utan tvål

Ta 1 msk. sked av senapspulver, spätt till konsistens med gräddfil med kefir, tillsätt 1 äggula, 1 tsk honung, 1 tsk vegetabilisk olja. Håll blandningen medan du kan tolerera, helst 15-20 minuter. Skölj sedan med vatten. Balsam: Vatten, surt med ättika, avkok av örter. Effekt: stimulering av hårsäckar, blodflöde till hårbotten, ytterligare näring. Eller detta alternativ för fet hår: 1 matsked senap utspädd i 2 liter varmt vatten. Tvätta håret, skölj den bästa infusionen av örter: coltsfoot, nässla, johannesört, plantain. Ta 4 matskedar av blandningen, häll 2 liter kokande vatten, låt det stå i 30 minuter, dränera.

Tvätta håret med sur mjölk

Ett gammalt folkmedel för att tvätta håret är surmjölk. Sedan antiken har många folk i Centralasien använt mjölksyraprodukter för detta ändamål. Och nu tvättade de huvudet med yoghurt, kefir, vassla. Mjölksyraprodukter skapar en fet film som skyddar håret från skador av den alkaliska lösningen som bildas när tvålen är upplöst i vatten. Det är nödvändigt att säga, yoghurt, att fukta det rikligt med huvudet, att täcka det med en polyetenplast och på toppen - med en handduk. Efter 25-30 minuter skölj håret i skummet överfettad tvål, såsom "Baby", skölj noga med varmt vatten, och sedan - surgjordes (1 matsked vinäger till 2 liter vatten).

Tvätta hårdekok Mylnyanki läkemedel

Två förpackningar tvålfat (200 g) häll två liter vatten och koka i en halvtimme. I denna buljong att tvätta mitt hår utan tvål och schampo, skölja med vanligt vatten, eller ännu bättre - tinktur av kamomill, om håret är blond och avkok av ek bark - om mörkret.

Hårtvätt skräp

1 matsked av skumdryck häll 2 koppar kokande vatten, lämna i 2 timmar. Strained infusion för att tvätta håret utan tvål i en månad. Detta verktyg används för att eliminera mjäll.

Recept kan fortfarande resultera i många. Det viktigaste att komma ihåg när man använder naturliga schampon är att effekten inte omedelbart, och att det är nödvändigt att skölja håret med örtteer eller mjuka hårt kranvatten, äppelcidervinäger.

Jag skulle också vilja berätta om en naturlig hår styling produkt, inte helt Siberian, men fortfarande bättre än kommersiell hårspray med sin giftiga lukt.

Natural Hairspray Recept

Skär citronen i skivor och koka den i ett glas vatten tills hälften av vätskan förblir, filtrera sedan och tillsätt några droppar alkohol (eller vodka) för bevarande. Applicera på hårsprayen. Passar perfekt för hår och håller styling.

Hur man gör ett självhäftande schampo: populära recept

Under de senaste åren ökar populariteten hos naturkosmetik. Många började tänka på hur man gör ett flytande eller torrt schampo med egna händer. Idag kommer vi att berätta om de viktigaste aspekterna av denna fråga.

På bilden - lyxiga lockar som alla drömmer om

Naturligt schampo

Numera är hemlagad schampo hemgjord, det här är någonting som någon kan hylla med sina lockar. De gör det inte bara möjligt att rengöra håret helt från föroreningar, men samtidigt bryr de sig helt om dem - de fuktar, närnar och mjukar.

struktur

Ekologiska kosmetika har en unik komposition, som inte innehåller skadliga kemikalier och komponenter som är skadliga för hälsa och krusningar, samt petrokemiska produkter.

Dessutom innehåller inte hemlagad kosmetika:

 • aromer;
 • Pärlemorösa tillsatser och färgämnen;
 • Paraben och konserveringsmedel;
 • förtjockningsmedel;
 • silikoner;
 • Lauryl och laurethsulfater;
 • Animaliska produkter.

Sammansättningen av organisk kosmetika innehåller endast naturliga ingredienser.

Endast organiska tillsatser, decoctions av örter, extrakt och naturliga ingredienser ingår i själva preparatet. Till exempel, shampoo för hårväxt: du kan lägga den i dina egna händer med olja av ricinolja, kamomill, vik, kryddnejlika, gran, sandelträ, kanel och nässla. Dessa element förbättrar blodtillförseln till hårbotten och stimulerar hårväxten.

För framställning av en naturlig kosmetisk produkt för tvättning kommer håret också att kräva eteriska oljor. De har en positiv effekt på hud och hårrötter, liksom dessutom fuktar och närnar dem. Men deras val bör ta hänsyn till typen av hud, liksom befintliga problem.

Naturkosmetik bör finnas i alla hem.

Eteriska oljor hjälper till att lösa olika problem:

 • Torr hud Fuktgivande plantoljor som ylang-ylang, avokado, rosmarin, kamomill, patchouli, myrra, sandelträ, rökelse, palmaros och även lavendel är optimala för denna typ;
 • Oljig hud. Shampoo för fet hår - med egna händer bör skapas från oljor som reglerar arbetet med talgkörtlar. Dessa är citronbalsam, tall, vinrör, cederträ, eukalyptus, pelargon, cypress, ingefära, enbär, bergamot, tea tree;
 • Mot mjäll. Effektiva ingredienser - geranium, lavendel, citrus, citronmelé, kamomill, tea tree, eukalyptus. Fläckschampo - med egna händer hjälper till att klara av torrhet och peeling av huden efter två veckors användning;
 • Mot en nedfall. Cedar, timjan, mint, cypress, calamus, rökelse och andra hjälper till att bekämpa detta problem.
 • Från splittrade ändar. Underbara hjälpare är ylang-ylang, rosenträ, liksom sandelträ och apelsin.

Eteriska oljor - en viktig del av schampo

Baby shampoo kan också enkelt förberedas med egna händer. I det här fallet kan du som basis använda chips av naturlig tvål, samt avkok av medicinska örter - maskros, rabarber, citron, vattenlilja. Dessa komponenter påverkar försiktigt barnens känsliga hud, utan att irritera dem eller orsaka missbruk.

Tips! För beredning av naturkosmetik för att tvätta huvudet, kan du använda tvålmuttrar. Dessa är underbara naturliga ingredienser som ger ett gott skum, men påverkar inte hårbotten och locken.

Barn kommer att vara nöjda med ett fantastiskt verktyg för hår

Effektivitet och fördelar

Resultatet efter applicering av naturkosmetik är inte omedelbart synlig. Detta beror på det faktum att vanliga rengöringsmedel, som i all sin mångfald är representerade på hyllorna i butikerna, innehåller stora mängder sulfater.

Dessa är aggressiva ytaktiva ämnen som inte bara avlägsnar föroreningar från ytan av hår och hud, men också naturligt smörjmedel. Som ett resultat blir krullarna vana vid sådan vård, blir smutsigare snabbare och blir täckta med oljig blomma.

Ett organiskt rengöringsmedel kan ta ungefär en månad att vänja sig. Under denna tid kommer alla sulfater, parabener och silikoner att tvätta håret, och i sitt läge kommer ett naturligt smörjmedel att se ut som skyddar håret från negativa yttre faktorer. Som ett resultat kommer håret att få naturlig glans, styrka och elasticitet.

Effektiviteten hos naturkosmetik är obestridlig

Naturkosmetik med regelbunden användning kan uppnå bra resultat:

 • Stärka hårrötterna och stimulera deras aktiva tillväxt.
 • Rengör all smuts försiktigt
 • Hjälper till att hantera olika problem - mjäll, klåda och dermatit;
 • Normalisera aktiviteten hos talgkörtlarna på ytan av huden;
 • Aktivera och fuktar ytskikten av epidermis och hår.
 • Skydda håret från de negativa effekterna av yttre faktorer;
 • Krossa inte hårbotten i hårbotten.
 • Inte beroendeframkallande.

En nackdel med kommersiella organiska tvättmedel är det höga priset. Du kan dock spara budgeten på ett enkelt sätt - förbereda ditt eget naturliga schampo.

Förtroende för naturlighet kommer att ge en känsla av skönhet

Ansökningsmetoder

Använd shampoo för ditt eget hår ska vara detsamma som vanligt. En liten mängd av produkten appliceras på håret med massörrörelser, varefter det tvättas av med varmt vatten.

För att få ett kvalitetsresultat måste du följa enkla rekommendationer:

 • Innan du tvätter huvudet, bör du noggrant kamma krullarna för att urskilja alla knölar samt att göra en ljusmassage.
 • Shampoo ska endast appliceras på hårrötterna, eftersom när skummet tvättas bort kommer all smuts från spetsarna att avlägsnas. Detta förhindrar att de torkar över;
 • Efter varje användning av schampo är det nödvändigt att smörja krullarna med balsam och en gång i veckan applicera en närande, regenererande eller fuktgivande mask.

Innan du tvättar huvudet är det lämpligt att göra en 5-minuters självmassage

Var uppmärksam! Ekologiska kosmetika, eftersom det inte innehåller farliga silikoner, sämre skum. Detta bör dock inte frukta, eftersom en liten mängd skum inte påverkar krossens effektivitet.

Populära hemlagade recept

Så, hur man gör naturliga kosmetika hemma? Det finns inget komplicerat med det. Alla kommer att kunna klara av den här frågan, här behöver de inte ens kunskap inom tvåltillverkning.

Handgjorda schampo recept är många. Medel kan beredas för oljigt, torrt och kombinationshår, liksom för behandling av mjäll, splittrade ändar eller skallighet.

Shampoo hemma kan ske snabbt och enkelt

Följande receptschampo för hårväxt med egna händer kan förberedas med hjälp av enkla ingredienser som finns i nästan alla hem.

Och som tvättmedelskomponent kan användas:

 • Apotek tvål bas;
 • Tvålmuttrar eller rot;
 • Naturlig tvål;
 • Sulfatfritt barnschampo.

De svårare komponenterna att använda är perema och en lösning av alkali med citronsyra. För deras tillämpning krävs ytterligare kunskap och erfarenhet.

 • 1 msk. senapspulver;
 • 1 liter varmt vatten.

Detta recept är bra för fet hud.

 • 1 påse gelatin;
 • 1 äggula;
 • 1 msk. l. apotek tvål bas.

Shampoo ska appliceras på locken och låt handla i 10 minuter, skölj sedan noggrant.

 • 1 msk. l. naturlig tvål;
 • 1 äggula;
 • 1 tsk. olivolja.

Dessa hemlagade schampo recept är lämpliga för olika hårtyper hemma.

Naturliga ingredienser för hushålls rengöringsmedel

Observera nyligen, torrt schampo är särskilt populärt. Det hjälper dig snabbt och enkelt att ta bort oljig glans från locken. Detta kan användas konventionellt mjöl, stärkelse eller babypulver. De adsorberar fett bra från ytan och lockar andra föroreningar till sig själva.

För att få ett bra resultat är dock ansökan viktig:

 • Pulvret appliceras under hårrötterna, varefter det fördelas jämnt längs krullarna med en kam med sällsynta tänder;
 • Efter att fettet absorberats, mjöl, stärkelse eller pulver kammas noggrant ut från strängarna.

OBS! Dessa lösningar är bra för rättvisa. Brunetter, det är önskvärt att välja en annan naturlig produkt, eftersom det kan orsaka problem med kamning. Som ett resultat kommer det vita pulvret att se ut som mjäll på mörkt hår.

Behandlingsprocess för babypulver

sammanfattning

De senaste åren växer populariteten hos organiska kosmetika stadigt. Idag kan alla göra en naturlig frukt eller örtschampo med egna händer. Det tar inte mycket tid och ansträngning.

Vill du dyka djupare in i naturkosmetikens värld för lock? Kolla in videoklippet i den här artikeln.Nästa Artikel
Hårbalsam hemma