Shampoo för fet hår


Den oljiga glansen på håret kan förstöra utseendet hos någon person. Dessutom kan det indikera vissa sjukdomar i hårbotten. Att hjälpa till att bli av med det, förbättra hårbotten, hjälp schampo för fet hår.

Särskilda funktioner

30% av befolkningen lider av fet hårbotten. Men inte alla schampon kan lösa detta problem. Användningen av en oanvändbar hårbotten-typ kan till och med förvärra situationen. Frekvent tvättning av huvudet med produkter av låg kvalitet kan inte bara tvätta av skyddsfilmen från håret, vilket leder till deras bräcklighet, men skapar också en alkalisk miljö på dermis, och som ett resultat kommer mjäll och klåda att uppstå. Användningen av samma sätt att ta hand om locken kommer att avsevärt minska sebaceous körtlar och därigenom förlänga frisyrens estetiska utseende.

Den moderna industrin producerar ett stort utbud av schampon för fet hår och krullar som är benägna att feta. Detta hjälper till att välja en produkt som passar dig. Det hjälper till att torka hårbotten.

Kräver speciella uppmärksamhetsträngar av fett vid rötterna och torka vid tipsen.

För den här typen av hår utvecklade ett balanseringsschampo. Det reglerar talgkörtlarna, medan de inte överdriver dermis och samtidigt fuktar håret längs hela längden.

Det finns många märken av schampon för hår, och nästan alla har flera linjer för att bekämpa den oljiga glansen på rötterna. De har en del uppdelning.

 • Professional. Oftast produceras i större förpackningar med dispenser, även om den också finns i små flaskor. Designad speciellt för användning i skönhetssalonger. Men inte sällan används dessa schampon hemma. I sin sammansättning innehåller de vanligtvis de aktiva substanserna i ökade proportioner.
 • Hushåll. Shampoo, som säljs i vanliga butiker. Oftast är den tillgänglig i en volym på 250 ml eller 450 ml. Kostnaden är väsentligt lägre än föregående prov.
 • Therapy. Det säljs i ett apotek. Det ska inte användas mer än två gånger i veckan. Det är omöjligt att bryta mot instruktionerna, eftersom en överdos kan leda till försämring av problemet.

Dessutom är denna produkt uppdelad på hårtyper.

 • Moisturizing. Förutom huvudfunktionen är den utformad för att mätta hårbotten med fukt, det förbättrar blodflödet, vilket föryngrar hårbotten och ökar tillväxten av strängar.
 • För färgat hår. Dess komposition tvättar försiktigt huvudet och håret, utan att torka bort färgen, som är täckt med lockor.
 • För fint hår. Det hjälper till att skapa volym på huvudet, tjocknar håret med hjälp av näringsämnen, ger dem styrka.
 • För torra ändar (för kombinerade hår). Ett balanseringsschampo som närmar sig spetsarna och torkar rötterna.
 • För känslig hårbotten. Denna komposition har ett minimum av ytaktiva medel och extrakt av naturliga växter. Det hjälper till att lindra irritation, lugna huvudets dermis.

Också många märken i sina linjer har herrschampo för fet hår. Håret i det starkare könet, som hårbotten, skiljer sig från honan. Epidermis är inte bara tjockare, men har också en något annorlunda syra-basbalans. Och den omsorg de behöver är separat, där ovanstående fakta kommer att beaktas.

Fler schampon separeras av deras konsistens. De är:

 • Vätska. Denna typ finns överallt, och vi är vana vid att se denna vårdprodukt i exakt denna form.
 • Dry. Gjord i form av ett pulver som liknar talk eller mjöl. Oftast används för akut restaurering av hårets utseende, och under sådana förhållanden där användningen av vanligt flytande schampo inte är möjligt.
 • Solid. Deras utseende liknar tvål. På grund av den speciella kompositionen bildar de lite skum, och tillsatsgranulerna bidrar till att rengöra huvudet och håret noggrannare.

struktur

Vi kommer att förstå vad som ska ingå i ett gott schampo för fet hår, och vad ska inte vara i det eller minimeras.

Kompositionen måste innehålla alla eller flera av följande element.

 • Extrakt av naturliga örter. Naturliga ingredienser som ingår i kosmetiska produkter uppskattas alltid. Extrakt av sådana örter som kamille, aloe, rosmarin, te och apelsinträd, mint, kardborreavkok är väl lämpade för fet hår.
 • Frukt extrakt. De reglerar helt sebaceous körtlar av dermis. Dessa inkluderar naturliga extrakt av citron, apelsin, äpple.
 • Spårämnen och vitaminer. De ger näring till hårbotten och hårsäckarna. Särskilt användbart för feta krullar är zink. Det gör att du kan minska sebaceous körtlar och därigenom minska hårbotten. Också inte överflödig i kompositionen är vitaminerna A, E, C, olika av grupp B, betakaroten.
 • Astringenter är rengöringsmedel som avlägsnar nedsmutsning och talg från hudens porer. Dessutom stramar de porerna, så att strängarna blir rena längre.
 • Oil. Konstigt som det kanske låter är de också nödvändiga för djärva strängar för att minska fettighet. Men bland ingredienserna borde de inte vara mycket, annars blir huden ännu fetare.

Bra för fet hår kommer att finnas närvaron bland ingredienserna i lera. Det skäller försiktigt epitelceller, vilket ökar regenerering av dermis.

En mentolbehandling kommer också att gynna dessa lås. Det kommer att tona upp hårbotten, vilket ger en påtaglig svalka.

8 bästa schampon för fet hår

Tvätter du ditt hår varje dag, men på kvällen blir locken fortfarande till tråkiga istappar? Kanske använder du bara fel schampo. I vårt betyg kommer vi att försöka identifiera de schampon som verkligen hjälper till med ökad fet hud i hårbotten.

De bästa tillverkarna av schampon för fet hår

Shampoos för fettigt hår finns på hyllorna mycket mindre ofta än för torra eller färgade lockar. Men det finns fortfarande ett val. Bland de shoppingmöjligheter som oftast noteras är Green Mama, Le Petit Marseillais, Natura Siberica, Fructic, Luxury Kerastase och till och med budgeten Clean Line. Vi kommer dock inte att lova dem, för deras övergripande prestanda var lägre än för professionell och farmaceutisk kosmetika.

Professionell utrustning har ett gott rykte: Londa, Loreal Professionel, Wella, Estel. De är mycket effektiva när det gäller att städa håret och ge lockar med ett vackert utseende. Men det mest attraktiva för att lösa problemet med hårfett är farmaceutiska schampon. De innehåller de mest godartade, ofta sulfatfria, ytaktiva ämnena, är inriktade på långsiktiga resultat, stör inte lipidbalansen i hårbotten, och även med långvarig användning orsakar inte torr hud (vilket är det som är mest representanter för massmarknaden synden).

Samtidigt vill vi betona att shampoos kvalitet och effektivitet bestäms inte av varumärket, utan av kompositionen. Därför är transparenta och genomskinliga produkter med en mild rengöringsmedel, växtekstrakter och minst oljor och silikoner alltid föredragna för fet hår, oavsett varumärke och pris.

Topp shampoo för fettigt hår: TOP-8

Price Expert har valt några av de bästa schamponerna för fet hår för att utvärdera deras kvalitet och effektivitet.

22 effektiva sätt att ta hand om fet hår

Orsaken till fet hår är för intensivt arbete i talgkörtlarna i hårbotten. Det kan orsakas av en genetisk predisposition eller alla störningar och störningar i kroppen.

Yulia Ilyashenko
Kosmetolog, Kiev

Obalanserad näring, stress och överbelastning, hormonella problem - alla dessa är orsaker till ökat fet hår. Om du bär en hatt försvårar problemet ytterligare: Under locket blir normal ventilation störd, huvudet överhettar lätt, svettar och hudkörtlarna börjar arbeta med dubbel styrka. Därför är hårrötterna under locket mycket snabbt saltade. Ja, och hormonella stormar i framtidsmorternas kropp lägger bränsle i elden.

Och varför behöver du denna talg? I rimliga kvantiteter är det helt enkelt nödvändigt. Detta är ett naturligt smörjmedel som skyddar håret från brådhet, ger det glans och elasticitet och stöder en hälsosam hårbotten. Men när den producerar för mycket blir det ett verkligt problem. Låt oss försöka göra en lista över sätt att ordentligt ta hand om fet hår, vilket hjälper till att hantera denna obehagliga egenskap hos vår kropp.

Oljigt hår: ett speciellt tillvägagångssätt

1. "Rätt" schampo. Det är mycket viktigt att välja ett schampo som passar ditt hår. Försök med schampo för fet hår. Men det kan mycket väl vara vad du behöver och schampo för normalt hår. Saken är att under kåpan sönder hårrötterna ganska snabbt. Men de tips som slås ut från under locket, tvärtom, blir torra från förkylningen. Och här är det mycket viktigt att upprätthålla balans mellan avfettning och fuktning. För aggressiv "avfettning" schampo kan torka ut hud och hår, vilket resulterar i ännu mer fet skalp. Ge företräde till mjuka kvalitetsprodukter avsedda för daglig användning. För oljigt hår är bra schampon med extrakt av medicinska växter: häststång, nässla, calamus, coltsfoot.

2. Regelbunden vård. För fet hår är det viktigt att tvätta håret regelbundet. Du kan ofta höra uppfattningen att frekvent tvättning är oönskad, att det bara kommer att öka fet hud och hår. Faktum är att du måste utveckla ditt eget schema och tvätta håret efter behov. Frekvent tvättning av huvudet för framtida mamma är mycket mindre skadligt än ett dåligt humör från att inte tänka på henne för snygg frisyr. Dessutom är utsöndrat talg en utmärkt odlingsplats för reproduktion av bakterier. Och ur denna synvinkel är det också bättre att tvätta huvudet oftare än oftare.

En annan viktig punkt är vattnets temperatur. Tvätta inte huvudet med för varmt vatten, oavsett hur du vill bada i duschen. Varmt vatten stimulerar talgkörtlarna, som ligger i huden, och de börjar arbeta med ännu större intensitet. Använd varmt vatten, och i slutet skölj huvudet kallt. Dessutom skölj håret noggrant, ta bort schamponrester.

3. Balms? Mycket noga! Om hårbotten är benägen för fet hud, använd balm och balsam med försiktighet, och bara de som rekommenderas för fet hår. Oljigt hår har tillräckligt med egen smörjning, så att ytterligare smörjning inte är nödvändig. Om du fortfarande använder en balsam, applicera den bara på spetsarna, undvik hårbrotten. Och, självklart, tvätta noggrant de produkter som appliceras på håret. När allt kommer omkring, är deras rester - det här är en ytterligare förorening och viktning av håret.

4. Torka håret ordentligt. Det visar sig att detta också är viktigt! Om du är benägen att ha hög fetthalt, gnugga inte håret för intensivt. Denna "massage" stimulerar dessutom talgkörtlarna att utskilja ännu mer fett. Torka håret med en mild blotting rörelse med en mjuk handduk.

5. Geler - nej! Försök att inte använda geler för hår styling. De gör håret tyngre, så att det blir fetare. Och vi har nog av denna "glädje" utan gel. Det är bättre att använda en lättmixning: Slå en liten mängd skum i dina handflator och applicera det på ditt hår, lyft det något.

6. Hårtork? Bättre utan det. Blåstorkning undviks bäst om möjligt. Om du fortfarande behöver göra en styling, torka håret delvis i luften och låt det torka redan med en hårtork. Försök att använda kyla snarare än varm luftflöde under torkning och rikta inte en varm ström av luft vid hårrötterna.

7. Kammarhemmer. Oljigt hår bör inte kammas för ofta. Eftersom de börjar bli feta från rötterna, borstar håret, fördelar vi talg från hårets rot längs hela längden. Som ett resultat är håret mycket snabbare förorenat. Av samma anledning är vanan att ständigt röra håret med händerna, skrapa huvudet och hålla fingrarna längs huden skadligt.

8. Ät rätt. Talgkörtlarna påverkas inte bara av yttre påverkan utan också av det sätt vi äter. Framtida mamma är särskilt viktig för att övervaka kosten. Detta kommer positivt att påverka hårets tillstånd. Hudkörtarnas arbete påverkas negativt av feta, stekta, söta och alltför kryddiga livsmedel. Mjölprodukter i kosten bör också vara begränsade. Men äta färska grönsaker, frukter, bär, nötter. Också användbara torkade frukter: torkade aprikoser, prunes, russin, datum. Efter att ha hört en läkare kan du komplettera kosten med ett balanserat vitamin-mineralkomplex.

9. Vikten av vatten. Det är viktigt att övervaka inte bara en hälsosam kost, men också en dricksbehandling. Om det inte finns kontraindikationer, drick mer vatten. Inte juice eller komposter, men rent dricksvatten. Vatten rensar inte bara kroppen och tar bort gifter från det, men gör även hårbotten och håret friska.

10. Oljemaskor. För oljig hårvård är paradoxalt nog oljamaskar bra. För sådana masker lämpliga basoljor: druvfrö, kokosnöt, mandel, sesam. Du kan använda eteriska oljor, men var försiktig med dem: vissa är kontraindicerade vid graviditet. Av den tillåtna - oljan av citron, citronmelé, cederträ, tall, cypress. Eucalyptusolja, mint och salvia är bättre att utesluta. För masker, blanda ett par droppar eterisk olja med någon basolja. Du kan använda basoljan i sin rena form. Värm blandningen något i ett vattenbad och gnid varm olja i hårbotten. Sätt en cellofantpåse på håret och lämna masken i 40-60 minuter. Därefter tvättar du håret med schampo. Det rekommenderas att utföra sådana procedurer en gång i veckan.

11. Henna. Detta är inte bara en färgämne. Det är också en av de bästa naturliga hårstärkande produkterna. Henna torkar hår och hårbotten. Därför passar den perfekt. Blanda färglös henna (det färgar inte håret utan bara behandlar) med ett glas naturlig yoghurt. Applicera på håret innan du tvättar och lämna i 15-30 minuter. Denna mask är användbar för att göra två gånger i veckan.

12. Magisk aloe. Den aloe vera medicinska växten, som ofta odlas på fönsterbrädor, är ett utmärkt botemedel mot fet hår. Om du inte har en sådan växt hemma kan du köpa aloejuice på ett apotek. Ta 150 ml schampo som passar dig, tillsätt en matsked citronsaft och en tesked aloe juice (färskpressad eller från ett apotek). Du kan tvätta håret med detta användbara schampo dagligen. Blandningen kan förvaras i kylskåp i en vecka.

13. Herbal sköljning. Efter att ha torkat huvudet är det användbart att skölja håret med decoctions av örter. För oljigt hår lämplig rosmarin, lindfärg, ekbark, nässla. Du kan brygga örter individuellt eller göra en blandning av flera. För att förbereda buljongen, två matskedar torrt gräs, häll ett glas kokande vatten och lämna i en sluten behållare i 20 minuter. Skölj huvudet med en kyld och filtrerad lösning efter tvättning. Detta är den bästa naturliga hårbalsam!

14. Ölsköljningar. Inte bara öl, utan även andra alkoholhaltiga drycker torkar hårbotten och gör håret glans. Men öl innehåller också mycket näringsämnen, i synnerhet B-vitaminer, i sin sammansättning. Du kan skölja huvudet med öl varje gång efter tvätt. Våra mormödrar använde denna metod för att bekämpa fettigt hår. Blanda ett halvt glas öl med två glas varmt vatten och skölj håret efter tvätt. Skölj håret med vatten efter det att detta inte är nödvändigt.

15. Medicinsk vinäger. Ett annat verktyg för att bekämpa hårdhetens feta innehåll kom också till oss från farmödrar. (Det finns några verktyg som har använts i många år, men de fungerar inte värre än moderna supernovautvecklingar i kosmetikindustrin.) Det handlar om vanlig ättika. Det kan torka och läka hårbotten. Blanda två matskedar vinäger med ett glas vatten. Skölj blandningen med vått hår efter tvätt och skölj därefter med varmt vatten. Inte mindre användbart för hår och naturligt äppelcidervinäger. Blanda det med vatten i ett förhållande på 1: 4 och massage din hårbotten med denna blandning. Låt ättika på håret ligga i 5-10 minuter, skölj håret noggrant med varmt vatten. Sådana förfaranden kan utföras i kurser om 7-10 dagar.

16. En underbar citron. Genom dess torkande effekt liknar citronsaft liknar vinäger. Det luktar bara mycket trevligare och uppdaterar mycket bättre. Därför ska vi testa den mirakulösa kraften av citron på vårt hår. Du kan använda den på olika sätt. Till exempel, så. Krama saften av två citroner, blanda den med två glas destillerat vatten och förvara blandningen i kylskåpet. När du har tvättat håret och dabat det bra med en handduk, gnugga vätskan i hårbotten. Tvätta av efter 5 minuter. Du kan göra något annat. Klipp en citron i hälften och torka hälften av hårbotten innan du tvättar. Tvätta håret på vanligt sätt efter 10-15 minuter. Att göra sådana förfaranden är användbar en gång i veckan.

17. Teassistent. I tebröd innehåller tanniner med sammandragande egenskaper och torr fet hud. För proceduren behöver du svart bladte. Brew en matsked te med ett glas kokande vatten, låt teet brygga ordentligt, svalt och applicera på hårbotten innan du tvättar. Tvätta håret med schampo efter 10-15 minuter. För större fördel kan ekbark läggas till tebrewing.

18. Äggsmask. Äggula innehåller kolesterol, vilket det visar sig hjälper till att minska sebumbildning. Därför är äggmaskar mycket användbara för fet hår. Blanda en äggula ordentligt med en tesked vodka och en tesked vatten. Gnugga blandningen i hårbotten, linda huvudet med en handduk och håll i 10-15 minuter. Tvätta sedan håret med schampo. Du kan göra denna procedur 2-3 gånger i veckan.

19. Mask av havregryn. I vanliga havremjöl innehåller många näringsämnen: spårämnen, vitaminer, antioxidanter. Dessutom absorberar havregryn perfekt fett och lugnar irriterad hårbotten. Hur man gör en användbar läkningsmask från den? Mycket enkelt. För fin havregryn häll lite varm mjölk och låt dem svälla.

I "gröt" kan du lägga till några droppar vegetabilisk olja och vitaminer A och E i form av oljelösningar (säljs i apotek). Applicera masken på huvudet, täck med folie och handduk och lämna i 20 minuter. Skölj sedan håret med schampo.

20. Bagepulver. Nyligen har mycket sagt om fördelarna med natron för att alkalisera kroppen. Det visar sig att det kan hjälpa till i kampen mot hårt hår. Men du måste använda läsk noggrant - det är en ganska aggressiv substans. Två eller tre teskedar soda löst i en liter varmt vatten och skölj håret och hårbotten. Tvätta håret efter 20 minuter. Det är möjligt att använda sådana sköljningar 2-3 gånger i veckan.

21. Mask med stärkelse. Potatisstärkelse har länge varit känt som ett torkmedel. Vi kommer att använda dessa egenskaper. Lös upp 2 msk stärkelse med varmt vatten, sätt 1 tsk honung (om du inte är allergisk mot honung) för att förbereda masken. Applicera blandningen i hårbotten och sprid den sedan över hela längden av håret. Håll i 40 minuter, skölj med varmt vatten. Efter en sådan mask ser håret inte bara torkare och friskare ut. Stärkelse ger hår extra volym och gör det mer lättsamt.

22. Babypulver. Det händer så att vårt hår inte ser ut som snyggt på grund av det höga fettinnehållet och vi måste snabbt lägga dem i ordning, och vi har ingen tid att tvätta vårt hår helt. Vi använder ett enkelt, säkert och effektivt sätt. Applicera ett litet babypulver till hårrötterna, lämna i ett par minuter, och borsta sedan håret noggrant, ta bort resterande pulver. Pulver absorberar snabbt överflödigt fett, vilket ger ditt hår extra pomp och volym. I stället för pulver kan du också använda mjöl eller potatisstärkelse. Nu finns det speciella torra schampon, som fungerar enligt samma princip.

11 bästa schampon för fet hår

Enligt statistiken har varje tredje invånare på jorden fet hår, även om det på sommaren verkar som om denna figur klart underskattas. Om du är bland de "lyckliga", så försökte du förmodligen mycket olika schampon, som inte löste ditt problem. Kanske är det nog att söka efter mirakeluppställningen på egen hand och det är dags att ta reda på vad dina kamrater i olycka fann? Vi samlade recensioner och åsikter av ägare av fettigt hår om olika schampon och inkluderade de bästa produkterna i granskningen.

Shampoo för fet hår vilket företag att välja

Alla företag som producerar schampo, finns i linjen minst ett sätt att bekämpa det feta håret. Sant kan inte alla uppnå någon märkbar effekt. Men det finns riktigt bra kompositioner, även om de kanske inte är lämpliga för någon på grund av de enskilda egenskaperna hos håret eller hårbotten. Så du bör omedelbart notera flera tillverkare och prova schampon från sina linjer.

Effektiva produkter för vård av glänsande fet hår erbjuds av följande märken:

1. Schwarzkopf Henkel

4. Natura Siberica

5. Apivita Propolin

6. Desert Essence

Några av dessa tillverkare är inriktade på produktion av naturliga (eller så nära som naturliga) produkter - de är mer som kvinnor. För män är det viktigt att shampoo tvättar huvudet mot en knäcka - de är lämpliga för traditionella kompositioner från populära märken.

De bästa kvinnans schampon för fet hår

När man skapar kvinnors schampon beaktar utvecklarna de fysiologiska egenskaperna hos det svagare könet, till exempel, deras tunna och känsliga hud. Sammansättningen av sådana medel introducerar mer naturliga ingredienser som efter rengöring kommer att ge näring och fuktar håret.

Apivita Propoline med Nettle and Honey

Denna "högspecialiserade" schampo är lämplig för dem som har fet hårbotten men torra och livlösa hårändar. Den har en 85% naturlig komposition och är en av de få produkter som kunderna inte har några klagomål om. Formeln innehåller ett stort antal naturliga ingredienser: propolis och honung, nässlextrakt, aloe, samt eteriska oljor. Och i stället för vatten för grunden tas rosmarin tinktur.

fördelar:

 • Det klarar inte bara huden, utan reglerar utsöndringen av talgssekretioner.
 • Smoothes varje hår;
 • Underlättar kamning och styling;
 • Långvarig ren huvudeffekt;
 • Gör håret silkesmort till beröring;
 • Innehåller inte parabener och andra aggressiva ämnen.

nackdelar:

 • Det är inte billigt;
 • Rekommenderas inte för personer med allergier mot biprodukter.

Natura Siberica "volym och balans"

Välprövat inhemskt företag med naturlig kosmetika och vårdprodukter producerar bland annat schampo för fettigt hår. Den innehåller många växtkomponenter, vars främsta stärkande cedertälva och arktiska hallon-extrakt, vilket aktiverar hårväxten.

fördelar:

 • Innehåller inte SLS och andra parabener;
 • Det ger håret en hälsosam glans och märkbar volym;
 • Långvarig rengöringseffekt;
 • Trevlig lukt;
 • Tillräckligt ekonomiskt på grund av bra skumning;
 • Rimligt pris.

nackdelar:

 • Inte mycket bekväm flaska;
 • Liksom alla vårdprodukter - inte alla är lämpliga.

Detta schampo är en riktig troll för oljigt men tunt hår. Den maximala effekten av att öka volymen med den kan erhållas med en extra balsam från denna linje.

Desert Essence Organics Citron tea tree

Den organiska formeln från vilken potentiellt skadliga ämnen är uteslutna är inte ens en syntetisk doft. Likväl tvättar shampoo bort överflödet av sebaceous utsöndring och reglerar dess produktion. En intressant del av Desert Essence - här är de första ställena: Aloe juice, vilket förbättrar hårväxt, citron och tea tree oljor, yucca extrakt, rik på selen och zink och nässla.

fördelar:

 • Naturlig komposition med mildt ytaktivt medel;
 • Aloe juice som en bas (i stället för vanligt vatten);
 • Bekväm frigöringsform - mjuk tuba;
 • Hår med honom mindre fett och längre behåll friskhet;
 • Mycket trevlig lukt;
 • Rimligt pris.

nackdelar:

 • Ganska flytande konsistens;
 • Dåligt skum, vilket ökar bekostnaden av medel.

Kunder säger att håret blir hårdare och kammat efter att ha använt denna schampo - som om de tvättades med tvål. Problemet löses med luftkonditionering och kvinnor är beredda att förlåta detta lilla besvär för säker sammansättning och vacker glans av krullarna

Shauma 7 örter

Shampoo, vars huvuduppgift är att mjuka, rengöra och släta håret, är idealiskt för alla med hårbotten för fet. Sammansättningen innehåller naturliga extrakt: kamille, rosmarin och humle, vilket återställer och ger näring till skadat hår.

fördelar:

 • En trevlig växtbaserad arom, om än lite hård;
 • Ger volymen till tunna strängar och lyser på försvagat hår;
 • Långvarig rengöringseffekt;
 • Den skumar väl och förbrukas mycket långsamt;
 • Det tvättas lätt bort, utan att lämna en glatt känsla;
 • Tillåter dig att göra utan balsam;
 • Ingen fuzziness effekt;
 • Tillgänglighet och attraktivt pris.

nackdelar:

 • Ett litet torrt hår;
 • Kan inte vara lämplig för personer med känslig hud och orsaka klåda.

Faktum är att åsikterna delades om örtschampo: för vissa kvinnor passade det inte alls - en allergi mot växter (främst nässla) drabbades. Andra var glada, för för mycket oljigt hår visade sig det här verktyget vara en riktig frälsning.

De bästa mänens schampon för fet hår

Mäns schampo innehåller tuffare ytaktiva medel som ger maximal rengöringseffekt. Ofta innehåller de antibakteriella och antifungala kosttillskott som eliminerar mjäll, koffein och taurin. Svåra killar som känslan av absolut renhet, och tillverkare går bara för att möta dem.

Redken Män Clean Brew

Detta schampo rengör inte bara hårbotten och håret för överskott av sebumsekretion, men ger dem också omfattande vård. Den innehåller bryggerjäst och malt, rik på B-vitaminer - de gör håret tjockare och ger en hälsosam glans. Och tillsatsen av apelsin extrakt uppdaterar huden även i värme.

Ren Brew avser djuprenande ämnen som kan spola ut starka porer och ackumulerande ämnen (masker, stylingskum). Detta förklarar en ganska stel komposition: med två typer av kraftfulla tensider och salicylsyra. Säljs i flaskor på 250 och 1000 ml.

fördelar:

 • Avlägsnar smutsiga hemligheter och smuts från första gången - att pipa;
 • Med långvarig användning blir håret tjockare, minskar fett.
 • Ger uppfriskande effekt
 • Den har en trevlig citrus lukt med öl anteckningar;
 • Gör håret mjukt;
 • Det skummar bra och är mycket ekonomiskt.

nackdelar:

 • Torka efter användning
 • Innehåller SLS och SLES;
 • Dyr.

Trots vissa brister, män gillar detta schampo: det är effektivt, det luktar som en man och ser ut som en flaska öl.

Nivea Men "Extreme Freshness"

Shampoo, som inte bara löser problemet med fet hår under tvätt, men eliminerar det också i framtiden. Sammansättningen imponerar med dess effektivitet: citrusjuice nourish, cupana extrakt (guarana) hjälper till att hantera dermatologiska problem, menthol uppdateras och glycerin och hydrogenerad ricinolja behåller fukt. Samtidigt klarar sig manschampo med sin huvuduppgift - rengöring av fet hår.

fördelar:

 • Glattar håret i alla längder;
 • Ljuskylningseffekt;
 • Trevlig frisk lukt;
 • Innehåller inte SLS - lämplig för långvarig användning.
 • Eliminerar mjäll
 • Utmärkt skumning;
 • Säljs i alla butiker till ett överkomligt pris.

nackdelar:

 • Med tiden kan det börja torka huden på huvudet.

Även om tillverkaren tillåter användning av Extreme Freshness-schampo på normalt hår, är det bättre att inte göra det här - verktyget torkar dem fortfarande allvarligt.

Klar Vita ABE Män "Kontroll av fett"

Ett schampo som samtidigt tar bort håret från överskott av talg och mjäll. Sammansättningen är inte så naturlig, men "kraftfull" och tvättar huvudet mot det knäckande. Det ger emellertid inte några speciella allergiska reaktioner även vid långvarig användning.

fördelar:

 • Tvättar effektivt håret;
 • Hjälper bli av med mjäll och klåda
 • Väl uppfriskande hårbotten;
 • Håller håret rent längre
 • Tjock och ekonomisk, rik skum;
 • Finns till ett pris.

nackdelar:

 • Instabil flaska;
 • Oavslutad lockform - Shampoo fläckar dispensern hela tiden.

De bästa torra schamponerna för fettigt hår

Tork Shampoo är likadan utseende som en vanlig spray, pulver eller pressad kakel, men det rensar helt håret från fett och smuts. Det finns inget behov av att använda vatten. Sådana medel är oumbärliga på långa resor, på sjukhus - varhelst det är svårt att tvätta mitt hår på traditionellt sätt.

Självklart är detta förfarande inte en komplett ersättning för torr schampo, men det är ganska möjligt för honom att ge ett rent och snyggt utseende till hans hår under en tid. Han kommer att klara av fettigt hår, och hans rester kan lätt avlägsnas med en kam.

Osis + Refresh Dust Bodifying

Denna "högspecialiserade" schampo är en frälsning för dem som inte har tid att inte bara tvätta, utan också att laga håret ordentligt. Sold som en spray med en volym på 300 ml, det är en universell botemedel för att uppfriska frisyren och ge den en volym.

fördelar:

 • Avlägsnar glänsande hårsken;
 • Ger volymen vid rötterna, som varar fram till slutet av dagen.
 • Den kan användas för enkel styling;
 • Absorberar snabbt överflödigt fett;
 • Förblir osynlig på håret.

nackdelar:

 • Känner till beröring;
 • Mycket dyrt;
 • Starkt smaksatt.

Den enda begränsningen av användningen av detta verktyg - det är oönskade att använda det på svagt hår (till exempel efter blekning).

Syoss Anti-Fett

Shampoo finns i form av en spray med en volym av 200 ml. Dess sammansättning innehåller en betydande mängd vitaminer och användbara mikroelement, vilket inte bara lindrar hår från fett, utan också tar hand om sin hälsa. Naturligtvis var kemi inte heller gjort utan kemi här, så du borde inte använda den som någon torr schampo hela tiden.

fördelar:

 • Lätt att använda;
 • Utmärkt rensar, och effekten varar en dag eller två;
 • Ej giftigt och med rimligt bruk förstör inte håret.
 • Väl kammad ut, utan att lämna vita flingor på huvudet;
 • Efter "tvätt" frisyren passar lätt;
 • Shampoo ger hår en märkbar mängd;
 • Lämpligt pris.

nackdelar:

 • Absolut oekonomisk kostnad;
 • På känslig hud kan det orsaka klåda;
 • Inte alla tycker om lukten.

För att spara ett underbart verktyg rekommenderas kvinnor att applicera den bara vid rötterna - så shampooet räcker för en längre period.

De bästa fasta schamponerna för fet hår

Det skulle vara mer rättvist att kalla den här kategorin shamponsäp för huvudet, men vi kommer inte att argumentera med tillverkare för att inte vara förvirrad i termer. Hårda schampon är idealiska för fet hår, eftersom de renar dem bättre och har en längre bestående effekt. Och det är inte mindre lämpligt att använda än traditionella flytande produkter.

Ma Provence Green Clay

En blomformad skiva med ett runt hål i mitten ser väldigt ovanligt ut, men det är bekvämt att behålla det tack vare den lilla krokhållaren som ingår. Liksom alla fasta rengöringsmedel kommer schampon att vara bekvämare och mer användbar i en sluten låda eller tvålbox.

Trots den naturlighet som tillverkaren förklarade är de första linjerna i kompositionens beskrivning här olika sulfater, och de naturliga komponenterna (sheasmör, extrakt av vete, nässla och apelsin) ges endast en liten del av talstången vid 85 g. Men recensionerna för detta verktyg är mycket bra.

fördelar:

 • Sköljer perfekt även mycket smutsigt huvud;
 • Håret blir starkare och mindre faller ut;
 • Eliminerar delade ändar;
 • Gradvis mjäll går bort, hårbotten mjuknar;
 • Strängar efter tvätt blir ljusa, glänsande och får volymen;
 • Trevlig lukt;
 • Endast mjuka tensider ingår - även utan SLES.

nackdelar:

 • Det finns ingen långsiktig effekt av "avfettning";
 • Kan inte användas ständigt - du måste byta på andra sätt;
 • Tvätta snabbt.

Lush Jumping Juniper (Juniper)

Fasta schampon av det här varumärket på vår marknad uppträdde bland de första. Specifikt är denna typ av Lush utformad för att ta hand om fet hår. Trots namnet "Juniper", luktar det som lavendel och lime. Säljs i form av en rundad del som väger 55 g med en kvist torr lavandin, "inbäddad" i barens yta.

fördelar:

 • Rengör mycket bra;
 • Uppfriskar och toner huden skonsamt.
 • Gör inte tyngre och smälter inte håret, gör dem mjukare.
 • Det klarar sig väl med spolningsmaskor;
 • Reglerar sebumsekretion;
 • Balanserad näring och hydratisering - optimal för fet hår;
 • Kompakt och bekvämt på vägen "tvättmaskin";
 • Mycket ekonomisk kostnad.

nackdelar:

 • Det skapar en åtdragande effekt på hårbotten och torkar hårets ändar;
 • Innehåller SLS;
 • Berör håret av volymen.

Vilken schampo för fet hår att köpa

1. Om håret inte bara är fet, men också försvagat, kommer den billiga hemmafrukten Natura Siberica Volume and Balance att klara båda problemen.

2. Försöker komma undan skadlig kemi? Ditt val - ekologiskt citron-tea-schampo från det amerikanska företaget Desert Essence.

3. För de som inte har någon reaktion på växtallergens (särskilt nässla) kan du rekommendera en billig version av Shauma "7 örter".

4. Ägare är torra i ändarna, men snabbt blir fett vid kröllarnas rötter behöver ett balanserat verktyg Apivita Propoline.

5. En riktig man som föredrar att shampoo launders, även fettigt hår till en squeak, kommer att tycka om den rena rengöringskompositionen från Redken - Clean Brew. Eller billigare analog av "Kontroll av fetthalt" från Clear Vita ABE.

6. För att lösa problemet med snabba, feta hår på sommaren kommer Nivea Extreme Freshness att vara särskilt relevant för män.

7. Kvinnor som ständigt inte har tillräckligt med tid (eller vatten) för att tvätta håret, bör titta på torrschampot Syoss Anti-Grease.

8. Vill du göra styling också? Ta omedelbart Osis + spray.

9. För att lösa flera problem på en gång, som glänsande hår, splittrade ändar och mjäll, behöver du en bra, solid Ma Provence-shampoo av grön färg.

10. För mycket oljigt hår (om du inte är rädd för volymminskning), kan du använda en solid Lush Juniper shampoo.

Shampoo KeraSys Moisturizing - Review

Fuktgivande schampo för fet hår, är det lämpligt? Kerasys överraskar med sina motsättningar och kommer definitivt inte att tycka om det!

Oljigt hår vid rötterna är ett problem för många, jag är inte den enda som lider av den hårdaste typen av hår, för vilken du måste gå upp en timme tidigare varje dag!

För ett perfekt schampo är mina krav för höga:

 • Det skulle förlänga rötternas färskhet för en dag (dvs tvätta det en gång varannan dag, inte varje dag);
 • Så att inte torka och inte krossa längden;
 • Så att den basala volymen var närvarande åtminstone under den första halvan av dagen.

Om andra och tredje stycket fortfarande kan hittas i bra schampon, då med första stycket jag inte stötte på någon, men jag försökte många av dem. Det är därför jag kommer att vara nöjd med resultatet av renheten av rötterna till nästa morgon!

Jag märkte en motsägelse här, schampon med stolpen "För oljigt hår" kommer att fett mina rötter på kvällen, ingen antydan om förnyelsen av friskhet! Därför tar jag nu några andra schampon avsedda för normalt eller torrt hår och, otroligt nog, är de bäst för min feta typ.

✦✦ ™ MÄTTERA KORASYS schampo i Korea ✦✦

 • Volym - 400 ml.
 • Utgångsdatum - 3 år (från 2017). Efter öppning - Ej specificerad.
 • Produktion - Korea
 • Pris - 480 rubel
 • Var kan man köpa? Jag tog in apoteket i staden. Naturligtvis kan du beställa det i vilken webbutik som helst, varumärket är ganska känt. Wildberries pris = 470 rubel.

Rekommenderas för torrt, sprött, lockigt hår, liksom för hår som är benägna att ackumulera statisk elektricitet, brittleness och sektion.

Huvudinformationen presenteras på den ryska etiketten på flaskans baksida:

✦ INGREDIENSER:

Vatten, Sodium Laureth Sulfate, glykoldistearat, Laureth-10, kokamidopropylbetain, Sodium lauroylsarkosinat, Linoleamidopropyl PG-dimomium kloridfosfat, Cocamide MEA, Ceteardimonium klorid, Propylenglykol, Cetylalkohol, Dimethicone, guarhydroxipropyltrimoniumklorid, Carbomer, Laurdimonium hydroxipropyl hydrolyseras veteprotein, ammoniumklorid, stearylalkohol, Natriumhydroxid, Citronsyra, Metylkloroisotiazolinon, metylisotiazolinon, Methylparaben, myristoyl / Palmistoyl oxostearamide / Arachamide MEA, Kolesterol, oktyldodekanol, Stearinsyra syra~~POS=HEADCOMP, lecitin, hydrolyserad sojaprotein, glykolipider, Panthenol, Hydrolyserat veteprotein, doft.

✦ Huvudkomponenter:

Keratinkomplexet fyller skadade områden, sprickor och hålrum i hårstrukturen, limar de splittrade ändarna, stärker håret och ger den ytterligare styrka. Keratin är lämplig för alla typer av håråterställning.

Panthenol (provitamin B5) återfuktar, läker sår och sprickor, släpper ut keratinkanalerna.

Mitt hår passar inte med naturliga schampon, så för mig är kompositionen bra. Det fanns ingen irritation eller klåda i hårbotten och även allergiska reaktioner.

✦ BOTTLE, ORGANOLEPTICS ✦

Dispensern behöver lyftas och då kan den ge en del av schampot, men nu kan du inte sänka det och stänga det, dvs ett sådant schampo någonstans att ta med honom fungerar inte, men hemma, i princip, ingen skillnad, står det tyst på min hylla i badrummet.

En flaska vanlig plast, lätt komprimerad, men krossar till en riktig buk, det fungerar inte.

Det finns ingen uttalad arom, standard salong lukt känns, det passar mig.

I bilden en del av schampo är denna droppe inte tillräckligt för mig, så jag klickar på dispensern 2-3 gånger.

✦ ANVÄNDNING, RESULTAT FRÅN ANVÄNDNING, IMPRESSIONER ✦

Till att börja med kommer jag att beskriva mitt hår (annars vad är meningen med att beskriva effekten av schampo, för vi är alla olika och schamponet fungerar annorlunda på varje typ av hår):

 • Torrt hår, oljiga rötter. Det här är ganska kort, faktiskt kan jag beskriva mitt hår som oljigt vid rötterna och normalt i längden, men just nu har de blivit torra med mig (handlar det om schampo?). Ändlös skrapa och massor av icke tvättar räddar situationen lite, men längden är fortfarande torr, men inte att säga att den är för rak. Endarna häller inte, bara håret är inte slät och mest märkbart av allt är på gatan under vinden.
 • Längden är ca 70 cm. Håret är inte färgat, du kan märka rester av markering och ojämn färg.
 • Torka på naturligt sätt, tvätta dagligen.
 • Hår som tjockt, men tunt.

Rötterna är feta, ändarna är torra - vilken typ av schampo är lämplig för sådant hår?

Jag frågade mig ofta den här frågan. Det finns mycket kontrovers på internet, mycket råd, men jag har länge dragit slutsatsen att inget kan läras utan min egen personliga erfarenhet, ingen artikel kommer att hjälpa, eftersom alla individuellt behöver du bara ta och försöka.

➦ Så jag använder koreanska Kerasys schampo enligt följande:

 1. Rikligt vått hår med varmt vatten under duschen.
 2. Jag klämmer ut den nödvändiga delen av schampo på handflatan, skumar lätt och sprider sedan den över rötterna och masserar dem med mina fingertoppar.
 3. Jag rör aldrig längden, jag tvättar bara rötterna. Undantaget är oljemaskar längs hela längden, i det här fallet har jag också tvållängd.
 4. Jag tvättar bort allt skum från håret och tar igen en del av schamponet, upprepar punkt 2 och 3. Jag tvätta alltid mitt huvud 2 gånger, för att från första gången tvättar jag inte bara mina rötter.
 5. Jag tvättar allt grundligt, skölj mitt hår under kranen i minst 1 minut.
 6. Ytterligare balsam / mask + torkning på det naturliga sättet + outplånlig.

➦ Jag använder Kerasys schampo i ungefär en månad (ännu längre), jag märkte följande:

Han skum är fint, skummet blir tjockt, det är mycket! Det är lätt att tvätta det och i det ögonblicket glider vattnet genom håret, Längden är inte trassig, den är slät.

Shampoo konsumtion är ekonomisk, men volymen på flaskan är anständig. Sedan användningen började har flaskan blivit ljusare två gånger, och den här tvättas 30 gånger i månaden!

Detta schampo orsakade inte någon mjäll, klåda, allergier, irritationer och andra saker.

Mina rötter blir bara feta vid nästa morgon. Detta är ett utmärkt resultat för fet hår. Jag upprepar, oftare kom jag över schampon som gjorde mina rötter tjocka på sen kväll, och från sommaren till slutet av arbetsdagen var det inte tillräckligt med renhet mot rötterna.

Radikal volym är närvarande fram till kvällen. Här påverkar naturligtvis många faktorer, men schampo spelar en viktig roll. Radikal volym eller omedelbart där, eller om det inte är omedelbart. Jag kan förstå detta även om det fortfarande är vått hår, ibland tar du handduken från huvudet och rötterna är som om de är smutsiga (även om de är välvättade, men fortfarande våta), har torkat hår inte någon volym alls, det beror på olämpligt schampo, eftersom Balmer / masker Jag sätter aldrig på rötterna.

Med samma shampoovolym är närvarande, och i ganska lång tid.

Hårväxten påverkar inte på något sätt, detsamma gäller för att stärka rötterna, håret faller som vanligt.

Tyvärr fanns det inga brister, det här schamponet återfuktar inte alls! Det verkar inte torka upp till ett halmbo, men det fuktar inte heller, och det blir mycket märkbart med tiden.

Shampooet är tydligt inte i stånd att underlätta kamning (speciellt om du använder det solo), men det tappar inte min längd under tvättning, men när håret torkar, även med hjälp av en balsam, är det svårt att kamma dem, du kan inte utan sprutor.

Fuktgivande schampo, som inte fuktar håret, men ger volymen och förlänger lite friskhet mot feta rötter, något här sammanfaller inte klart!

➦ Mitt hår efter en månad av användning:

➦ Vem skulle passa / inte passa?

Kerasys schampo för fet hår är mycket bättre än för torrt hår. Jag mår bra, men för ägare av torrt hår är detta faktum definitivt inte till deras smak. Naturligtvis kommer det inte att vara lämpligt för skadat hår med splittrade ändar, det passar inte blekt och färgat, eftersom det bara torkar ut redan uttömt hår, kommer sannolikt inte att passa känslig hårbotten, men här är det ifrågasatt.

Men den djärva typen passar perfekt, såvida inte vi naturligtvis tar hänsyn till det faktum att längden kommer att behöva ytterligare hydrering / näring.

Jag är inte överraskad alls av de motstridiga punkterna av meriter / demerits, till exempel torkar denna schampo sin längd för vissa människor, och tvärtom, för andra, det fetter det! Detsamma gäller för rötterna.

Saken är att schamponet är verkligen kontroversiellt och förstår att det passar dig eller inte du kan inte, tills du försöker det personligen. Jag tenderar att tro att detta inte är ett fuktgivande schampo, det har till och med en konsistens som ligger långt ifrån mina vanliga fuktgivande medel. Det torkar både rötterna och längden. Visa perfekt sig bara på fettigt hår (oljemaskar tvättar bort med ett slag).

✦ RESULTAT, SLUTSATSER ✦

 • En god volym, schampo ekonomiskt konsumeras, för en så stor flaska och priset är inte högt.
 • Underbar skumning.
 • Utmärkt för feta rötter, förlänger friskheten på morgonen.
 • Ger den basala volymen, som varar länge.
 • Inte orsakad kliande hårbotten, mjäll och andra oönskade reaktioner.

nackdelar:

 • Sjampoen fuktar inte, tvärtom torkar den och längden lider av den.

Kontroversiella stunder:

 • Sammansättning med silikon (alla naturälskare omger det omedelbart).
 • Dispenser som inte kan stängas. Om du bara använder hemma så är det inte ett problem, om du tänker på resor, så letar vi efter ett annat alternativ.

När du väljer ett schampo behöver du svara på frågan: Vad är viktigare för att förlänga rötternas fräschhet till sen kväll / morgon, eller för att inte förlora slätheten i hårets längd?

Samma sak, med ett oljigt huvud för mig att gå där det är skamligt än med en torr längd, förutom förbjuder ingen att hälla ton på mig själv (vilket visuellt förbättrar hårets utseende)

Kerasys förstör längden, men den har en stor effekt på feta rötter och det är därför att detta schampo inte ska användas dagligen. Jag förstod detta först efter en månad. Nu byter jag det med andra.

Jag minskar bara en punkt för torrhet, annars passar det mig helt och jag rekommenderar endast detta schampo till ägare av FATY hår.

______________________

Framgångsrika schampon:

 • Häst med keratin Torkar inte längden och fetter inte rötterna, vad är det som behövs för lycka?
 • Kalendulaens glitter, även med fettigt hår, är inte ett hinder, ingen vikt och ett smutsigt huvud på kvällen!
 • Vichy tätning eller fuktgivande? I allmänhet rekommenderar jag torrt hår, om du inte har något emot klipparen.

Men de mest kompletta utomstående som inte är värda att köpa:

 • Oljeshampo för fet hår. Yves Rocher upphör aldrig att förvåna
 • Vishnevsky salva, åh, d.v.s. Shampoo med lukten av salva, kliande hårbotten!
 • PharmaVita är fet, fet och återigen fet!
 • Koreansk DNC En annan fet skampo inte för fettigt hår.

Jag har provat schampon mycket mer, att hitta recensioner på dem, liksom på andra hårprodukter, kan du här- >> Tyk-Tyk Allt detsamma, med ett oljigt huvud för mig att gå där det är mer skamligt än med en torr längd, förutom att ingen har förbjuder inte att hälla på sig ton (vilket visuellt förbättrar hårets utseende)
Det handlar om mig

Enligt beskrivningen kommer denna schampo passa mig perfekt!

Välja schampo för fet hår och hårbotten: recensioner, översyn av de 16 bästa schamponerna!

2018/09/02

Enligt statistiken lider varje andra bosatt i landet av alltför stort fet hår. Om du eller dina nära och kära finns i antalet personer som känner förhand om problemet, är materialet definitivt användbart för dig. Erfarenheten från många miljoner ägare av hårbenna krullar gör det möjligt att bestämma det bästa schamponet för tunt och smutsigt hår, för fet hårbotten. Sluta bekämpa problemet ensam, lösningen har redan hittats.

innehåll:

8 bästa schampon för fet hår: recensioner, recension

Speciellt för dig har vi förberett TOP-8 bästa förberedelser för vård av fet hår:

Estel

Verktyget för detta varumärke för feta trådar rensar effektivt huden och lockar sig, ger dem ytterligare volym. Ingår i produkten, har lecitin en positiv effekt på hårets struktur, nivåer och leder till det ursprungliga utseendet.

Curls är flexibla, smidiga och lydiga. Innehåller en sådan komponent som B5 - vitamin ger näring till håret och fuktar dem.

 • Väl tvättas bort.
 • Efter användning är håret lätt och luftigt.
 • Skapar inte en frodig volym.

Medelpriset på en produkt är 300 rubel.

Min favoritschampo ger mycket skum, det luktar gott. Bekväm flaska. Väl lättnar på huvudet. Håret är rent och fluffigt. Nu före mig är det ingen fråga hur man alltid använder schampo.

Jag använder verktyget i två år. Håret är rent i två - tre dagar säkert, och det här är en stor sällsynthet för mig. Effektiv, jag rekommenderar!

Natura Siberica

Det inhemska varumärket kändes länge på marknaden, specialiserat på produktion av naturlig kosmetika. Shampoo-tillverkaren innehåller ett stort antal vegetabiliska komponenter och är lika bra för män och kvinnor. Effektivt återställer hudens fuktighet, aktiverar tillväxten. Det är särskilt populärt bland köpare.

 • Innehåller inte konserveringsmedel och färgämnen, irriterar inte huden.
 • Lätt trevlig lukt.
 • Väl tvättas bort.
 • Prisvärd kostnad för god volym.
 • Brist på fluffigt skum.
 • Väl tvättas bort.
 • Efter applicering är håret svårt att tvätta.

Pris - cirka 300 rubel för 400 ml av medel. I allmänhet är ett bra schampo för svagt och fettigt hår.

Personligen för mig, efter att ha köpt ett schampo, har frisyren blivit mer lysande, mjukare. Diskret lukt och ekonomisk konsumtion. Mitt huvud håller mig rent under en lång tid.

Passar bra med fetthalt på huvudet, för älskare av naturliga produkter, rekommenderar jag att jag försöker.

Planeta Organica SAVON NOIR

Medel för benägen till fett hår från varumärket Planeta Organica rensar håret hårt. Kompositionen innehåller naturliga ingredienser som har en skyddande effekt. Förbättrar balanserad sebumsekretion, stramar inte eller torkar huden. Med denna vårdprodukt ser frisyren alltid perfekt ut.

 • Rengör direkt hårsäcken.
 • Innehåller naturliga ingredienser.
 • Agerar som ett antiseptiskt medel
 • Lugnar irritation på huden.
 • Skyddar mot de negativa effekterna av den yttre miljön.
 • Innehåller inte konserveringsmedel och sulfater.
 • Dåliga skum.

Budgettpriset är 100 rubel.

För mitt relativt korta hår, en bra schampo. Med rensning klarar man hundra procent. Jag kommer att använda den vidare.

Jag upptäckte naturligt schampo på råd av en vän, nu ändrar jag inte till en annan hemgjord. Krullarna är rena i två dagar och på den tredje jag bara samlar in i svansen. Och inga allergier.

Squanorm

Squanorm - schampo mot fettigt hår, bekämpar effektivt problemet med skalor på huvudets hud. De komponentkomponenterna ökar hastigheten på peeling, normaliserar utsöndringen av fett utan att orsaka irritation i huden.

Skonsam och ömtålig rengöring av lås och epidermier. Det kallas schampo för oljig mjäll, som snabbt kan eliminera det och förhindra återkomsten av svampar. Idealisk för användning på målade lockar, påverkar inte färgen.

 • Bra skumning.
 • Effektivt bortskaffande av seborré.
 • Högt pris

Kostnaden per flaska 200 ml - 600-800 rubel.

Shampoo är mycket, väldigt mjuk. Jag har inte träffat det här än. Enligt effektiviteten i kampen mot mjäll, det bästa botemedlet för dem som testats av mig!

"Jag klarade mig bra med seboréen som började med mig. Klåset var borta, håret började kamma lätt, det ser hälsosamt ut, glänsande.

Vichy

Speciellt utformad, med en unik uppsättning komponenter betyder reglerande greasiness. Minskar utsöndringen av hudfett, tar bort överflödigt fett, gör friskt hår och hud. Curls efter användning är lätta och lätta.

Speciellt utvalda ämnen i en speciellt uppmätt dosering noggrant vård för huden och upprätthålla det rätta balansen. Testad och godkänd av experter.

 • Tar bort fett.
 • Curls är lätta och lydiga.
 • Bra komposition.

Pris 800-900 rubel per flaska.

Slutligen hittade ett schampo som löste mig av mjäll. Tack Vichy! Jag har använt det redan ett halvt år och allt passar mig.

Jag köpte schampo för min son, han hade konstant mjäll. Läkemedelsberedningar hjälpte inte. Efter flera applikationer av schampot har klåda på huden gått och mjäll har blivit mycket mindre.

Alerana

Terapeutisk schampo är utformad speciellt för den särskilt noggranna vården av svaga, benägna att fett, krullar. Det aktiverar blodcirkulationen i skikten av epidermis, vilket stimulerar aktiv tillväxt. Balans sebum sekretion. Lättnar mot klåda, håret blir friskare och snyggt. Kompositionen innehåller naturliga ingredienser.

 • Verktyget klarar av håravfall.
 • För att uppnå en effektiv effekt är långvarig användning nödvändig.

Pris 350-400 rubel.

Mitt hår har definitivt förändrats till det bättre. Efter två månaders användning har tillväxten blivit mycket mer aktiv, mjäll har försvunnit.

Min mamma använder schampo, så när jag försökte. Efter det, och förvärvade mig själv. Resultatet av användningen är helt nöjd.

Faberlic

En bra lösning för att bekämpa fet hår för kvinnor och män. Det förbättrar talgkörtlarna, normaliserar epidermis mikroflora, lugnar och skapar en känsla av komfort. Perfekt för daglig användning.

 • Skyddar effektivt mjäll.
 • Återställ den normala balansen i huden.
 • Skarp volym.

Pris ca 250 rubel.

En trevlig känsla av komfort och renlighet från botemedlet varar hela dagen. God effekt från användning. Men det vore önskvärt att volymen på en flaska var mer.

Shampoo med en trevlig lukt, ger mycket skum. Efter användning är håret mjukt, lätt att kamma. I allmänhet är resultatet nöjt, men det är dåligt att volymen är liten.

Ren linje

Mjäll från den ryska tillverkaren. Dessutom förbättrar det elasticiteten, näring och fuktar krullarna, torkar inte huden. Efter honom är krullarna mjuka, livliga, inte belastade med mjällproblem.

 • Lågt pris
 • Ekonomiska utgifter.
 • Brottar hårets vattenbalans längs hela längden.
 • Efter tvättning är håret svårt att kamma.

Det genomsnittliga priset på 100-130 rubel.

Ekonomisk schampo, ger mycket luftskum. Totalt sett bra och billigt. Ganska nöjd med det.

Positivt överraskad av effekten av att använda schampo. Anständig effekt till ett lågt pris. Jag rekommenderar att köpa.

Jämförelsetabell med poäng: vilket schampo är bäst?

Det finns ingen universell botemedel som är perfekt för absolut alla. Om vad är det bästa shampooet för fet hår, fortsätter vi från konsumenternas åsikter och positiva recensioner.

Genomsnittspris, gnidning.

Betyg, 10-punktsskala

Välja schampo för fet hårbotten: 3-ka bäst

Konsumentrecensioner och expertråd hjälpte till att välja det bästa shampooet för fet hårbotten. Vi representerar TOP-3 anti-fettiga hårprodukter.

Låt oss dö på var och en av dem mer ingående.

Ökenens väsen

Ekologiskt schampo, innehåller teolja. Riktat för att bekämpa överflödigt fett. Den har en stärkande och skyddande effekt. Efter honom är frisyren mjuk och silkeslen. Medel med naturlig örtkomposition.

Rengör försiktigt och försiktigt fettlåsen. Den har en trevlig citron lukt. Konsumeras ekonomiskt. Väl tvättar strängar. Uppfriskar håret under lång tid.

Helen seward

Normaliserar sebumsekretion, med anti-aging effekt. Rengör delikat, ger volym och snyggt utseende. Det aktiverar blodcirkulationen, varigenom trådarna blir friska och vackra.

Regleringsmedlet fyller håret med energi, stärker dem och ger ett harmoniskt regelbundet lämnande. Det normaliserar hudens arbete. Lång känsla av friskhet.

Wella reglerar

Avslutar betyget på ett professionellt verktyg som innehåller lera. Kvalitetsreglerande schampo från företaget Vella. Den främsta fördelen med Wella Regulate är att behandlingsprocessen inte sker genom torkningskurvor, utan genom att bygga upp det korrekta och hälsosamma arbetet i epidermalcellerna.

Pålitlig eliminering av orsaken till sjukdomen. Andra liknande lösningar eliminerar effekterna. Perfekt för regelbunden användning.

Bäst torrt oljigt hårschampo

Dry shampoo har nyligen tagit sin position på kosmetikmarknaden. Medel - pulver, rensar hår och hud utan att använda vatten. Speciellt bra för hår med mycket fetthalt - pulvret absorberar fett från håret, och all smuts tas bort vid kamning. Populära märken av torra schampon enligt 2017.

 • Tork shampoo Syoss. Spray sprayed på lockar, ger friskhet och lämnar inga spår. Återstoden av drogen rengörs genom kamning eller handdukning. Rid av svamp på håret.
 • Batiste torr schampo. Högkvalitativt verktyg för att ge håret friskhet. Det ger en spektakulär volym, har en ljus, trevlig arom. Lätt att använda och bekvämt på språng. Den perfekta lösningen för människor som leder en aktiv livsstil. Produkten har redan fått många insignier. Och är särskilt populär bland konsumenterna.
 • Dry Dove Shampoo. Spray tar omedelbart bort fet film. Applicera på håret och kamma sedan försiktigt. Tillåtet att ansöka en gång var sjunde dag. Avviker till ett överkomligt pris.
 • Dry Oriflame shampoo för fet hår upprätthåller effekten av rent hår i tjugofem två timmar. Prisvärd kostnad.
 • Torr Lush Remedy. Väl visat sig vara i aktion och vann ett visst antal fans. Rengör snabbt håret och hårbotten, fyller med vitaminer och ger extra glans och glans.

Fondens verksamhet är i allmänhet densamma, men för ett flertal kvaliteter och i enlighet med undersökningsdata är ledaren Batiste-torrschampo. Högt uppskattat av proffs och vanliga användare.

Det bästa schampoet för tunt och smutsigt hår

Tunt, oljigt hår blir snabbt smutsigt och volumlöst. Shampoo för tunt och oljigt hår hjälper till att lösa problemet. I kategorin ledande professionella medel för premiumklass.

 • L'Oreal Professionnel Volumetry Salicelsyra + HydraLighht. Ledaren bland schampon för de smala lås som är föremål för fetthalt. Salicylsyra är närvarande. Medlen rengör, fuktar, stärker och ger volym. Väl skum och tvättar av, torkar inte hår och hud. Frisyren är länge ren och välskött, utan oljig glans. Detta slog försäljningen från det franska företaget.
 • Wella System Professional Volumize - från tyska utvecklare rensar håret och huden försiktigt, vitaminiserar och ger ett måttligt utseende. Ger mycket skum, tvättas snabbt, förvirrar inte håret.

Det bästa schampotet för fettigt hår vid rötterna

Vi valde två ledande schampo för fet hår vid rötterna från 2018.

 • Elegant och Shine Shampoo från varumärket Mulsan Cosmetic - det bästa shampooet för strängar som är feta vid rötterna. Medel från denna tillverkare är inte den första som upptar en ledande position. Den har en unik naturlig komposition och är säker när den används regelbundet. Detta framgår av den korta hållbarheten. Rengör huden hår och hårbotten, utan att orsaka allergier.
 • Natura Siberika, vi har redan nämnt det tidigare. Det är i stor efterfrågan, eliminerar fettinnehållet i rötterna.

Bästa fuktgivande schampo

Om ditt hår är oljigt vid rötterna och torka på spetsarna, använd ett fuktgivande schampo för fet hår. I kategorin schampo Elsev för fet hår och normalt med en tendens till fetthalt tar den första positionen. Bra för torra tips. Som en del av väsentliga citrusoljor innehåller vitaminer inte silikon. Trevlig arom, bra skumning, överdriver inte. Curls efter applicering ljus och fluffig.

Vad ska du köpa schampo med zink

Friederm Zinc - ett läkemedel som innehåller zink, syftar till att eliminera mjäll, seborré och överflödigt fett. Efter användning varar effekten av rena strängar lång tid. Lugnar huden, minskar allergiska reaktioner. Det bästa botemedlet med zink.

Vad ska man leta efter när man väljer

Liksom någon kosmetisk produkt väljs schampo individuellt. Hur man väljer det perfekta schampot för mycket fet hår. Gör ett val till förmån för naturkosmetik, utan kemiska element.

Dessa produkter rengörs försiktigt och försiktigt utan att störa den naturliga balansen i hårbotten. Naturliga ingredienser behandla och återställa. Huvudregeln - välj ett verktyg som matchar din typ av hår.

Hur man tvättar fettigt hår

Hur tvättar man ordentligt? Läkare och trichologer som behandlar hår och hårbottenproblem rekommenderas att tvätta håret regelbundet, i enlighet med graden av förorening, med specialutvalda agenter.

 • Du kan inte tvätta håret med schampo för andra typer. Annars skadas skyddsfilmen på huden och fettinnehållet ökar.
 • Tvätta huvudet med varmt vatten, använd shampoo med massagerörelser, skölj och skölj igen. Första gången är rengöring från damm och smuts, den andra - från alltför mycket fett.
 • Använd inte balsammen på krullarnas rötter, den bildar en film på huden och klämmer på porerna, provar fettproduktionen.
 • Skölj med kallt vatten, det lugnar talgkörtlarna.


Nästa Artikel
Hårmaskar med vitaminer i ampuller: 7 recept