TOP 15 naturliga schampon som enkelt kan göra hemma


Idén om allt naturligt och organiskt är väldigt relevant i vår tid. Denna trend har påverkat olika områden av skönhet och vård för håret är inget undantag.

Idag försöker många människor hitta säkra alternativ för att ersätta färdiga produkter. Därför kommer vi i denna artikel att diskutera hur man gör ett schampo med egna händer hemma.

De flesta butiksrenare för hår innehåller natriumlaurylsulfat. Detta billiga och effektivt skummande ämne har utmärkta rengörings- och emulgeringsegenskaper.

Men det är inte så säkert för lockar, om du använder det för ofta. Vissa industriella schampon orsakar irritation i hårbotten och överdriven håravfall. I de flesta fall skyller vi hårt vatten eller dåliga miljöförhållanden.

Men allt blir klart så snart du börjar läsa etiketten på ditt vanliga schampo, vilket du regelbundet använder. Jag tror att många av er försökte byta till naturvård, vissa tyckte om den här metoden, andra återvände till konventionella medel.

Ingredienser för organisk schampo

Om du bestämmer dig för att skapa en naturlig rengöring, är det bäst att utforska fördelarna med varje komponent som används i receptet och lära sig om fördelarna.

Huvudkomponenterna i schampot kan vara:

 1. Äggula är en bra lotion rengöringsmedel. Den innehåller lecitin, vilket är en emulgeringsmedel. Kycklingfärg tar bort fett och smuts från krullarna. Den passar till och med smalt och smutsigt hår, återupplivar hårsäckarna och lägger täthet på locken.
 2. Kefir är det bästa tvättmedlet för torra lock och hårbotten. Det mjukar och fuktar strängarna, stärker rötterna, eliminerar mjäll och splittrade ändar. Men kan torka ut färgen på färgat hår.
 3. Mjöl. De bästa resultaten ges av råg eller ris (eller till och med en kombination av båda på en gång). Rågmjölet har ett neutralt pH, så det kan inte skada krullarna. Du kan också använda rågbröd. Andra arter är bäst att inte använda, eftersom de innehåller gluten, som håller fast vid strängarna.

Du kan använda olika typer av ler beroende på det specifika syftet:

 • Grön - den mest effektiva i vården av hår. Det här är en bra lösning för en tjock typ av krullar, liksom för att bli av med mjäll. Det rengör huden av fett och smuts, och eliminerar överdriven fettproduktion.
 • Blå - det mest populära alternativet i skötseln av huden och locken. Den är lämplig för dem som vill växa friska och långa strängar. Dessutom förhindrar det skallighet och eliminerar bräcklighet.
 • Svart är ett läkemedel som är lämpligt för torrt och tråkigt hår. Det återställer strängar och pH-nivån i hårbotten, närnar krullarna. Dessutom medför regelbunden användning av svart lera snabbare tillväxt och minskar tvärsnittet.
 • Rosa - naturlig behandling av tunt och svagt hår. Hon kan göra krullarna tjockare och starkare.
 • Röd - Lämplig för känslig hud i huvudet och oljiga trådar. Det lugnar huden, reducerar eventuella allergiska reaktioner efter målningsproceduren.
 • Vit - lägger till mer volym till svagt och gallrande hår. Dessutom återställer den tunna strukturen hos lockar, fuktar och närmar dem, stoppar förlusten.
 • Gul - har antiseptiska egenskaper. Det rensar perfekt hårbotten och minskar utseendet av mjäll.

För ytterligare komponenter lämpliga:

 1. Herbal decoctions. Örter har olika fördelar för hår. Beroende på dina behov kan du välja örter som hjälper till att lösa detta eller det här problemet med krullar.
  • För ljus: kamille och kalendula. Dessa örter ger en lättare effekt.
  • För mörk: nässla och rosmarin. De stimulerar hårsäckar och minskar håravfall, om de tillämpas permanent.
  • Broth eik bark botar mjäll och orsakar sund tillväxt av hår.
 2. Basoljor. Utmärkt näring och fuktar strängarna. Här är några exempel.
  • För torr: avokado, kokosnöt, kakao, shi.
  • För fett: hasselnöt, macadamia, argan, druvfrö.
  • För normal: olivolja, mandel, jojoba.
 3. Eteriska oljor. Stärka effekten av andra komponenter, behandla lockar och hårbotten.
  • För torr: jasmin, apelsin, sandelträ, neroli, enbär, pelargon, rosmarin.
  • För fett: eukalyptus, bergamot, tea tree, grapefrukt, citron, salvia.
  • För normal: lavendel, vanilj, beat, patchouli.
 4. Honung är en organisk antibakteriell och antifungal produkt. Han kommer att hjälpa till att bli av med problem med mjäll. Dessutom ger det mjukhet och jämnhet i håret, inte prilizyvaya.
 5. Aloe juice - ett lagerhus med användbara vitaminer och enzymer som ökar tillväxten av friskt hår. Det normaliserar pH-nivån i hårbotten, vilket kommer att ha en positiv effekt på tillväxten och bibehålla fukt.

Rekommendationer före användning

 1. Till att börja med måste du bestämma din hårtyp. Enligt honom väljer du den nödvändiga organiska produkten som passar dig.
 2. Prova hela tiden med att experimentera med olika recept tills du hittar den som ditt hår tycker mest om.
 3. Naturliga schampon kan inte skumma alls, men det betyder inte att de inte fungerar.
 4. Koka inte pengar för mycket. Eftersom hemlagad schampo inte innehåller konserveringsmedel. Det betyder att det inte kommer att lagras under lång tid.
 5. Börja använda schampo med en gång per vecka. Om resultatet passar dig, gå till två gånger. I det här skedet är det bättre att undvika att använda industriellt schampo, eftersom du måste ge din hårtid för att vänja sig på det naturliga.
 6. Var beredd på den så kallade "övergångsperioden". Att döma av de många recensionerna på Internet kan först tycka att dina strängar är för fet och smutsiga. Detta händer eftersom din hårbotten används för aggressiva tvättmedel, så det fortsätter att producera mycket smörjmedel. Till dess att det används till milda tvättmedel, kommer effekten av feta krökor att bevaras. Det kan ta en hel månad att anpassa sig till naturlig tvättning.

Ekologiska Shampoo Recept

Om du är intresserad, föreslår jag att du försöker följande alternativ för hemlagad schampo som inte är svår att förbereda dig själv.

Lera och oljor för torra krullar

Castor och olivoljor är användbara för skallighet. De har fuktgivande och stimulerande egenskaper som hjälper till att fuktar hårbotten och ge de nödvändiga näringsämnena till hårsäckarna.

Vi gör och använder!

Odla lera med en varm vätska för att få en tjock pasta. Lägg till andra ingredienser och rör om. Sammansättningen fördelas huvudsakligen på hårrötterna och masseras. Då sköljs krullarna är inte hett vatten.

Mitt svarta tehår

Denna komposition bör inte användas regelbundet, eftersom det kan torka håret avsevärt, men blandningen har en bra effekt på fet hud på huvudet.

 • lerpulver (2 msk);
 • olivolja (1 ssk);
 • kycklingblomma (1 st);
 • starkt svart te (2 matskedar).

Vi gör och använder!

Torka lerapulveret med varm ren vätska tills en krämig massa erhålls. Blanda det med andra ingredienser. Vi masserar bara schampot i hårbotten och undviker hårets längd. Låt blandningen i 5 minuter, inte mer, eftersom det inte är en mask. Tvätta sedan strängarna ordentligt med vatten. I slutändan använder vi växtbaserade dekoktioner (nässla eller ekbark).

Sminkverktyg för mörka strängar

Denna organiska botemedel är lämplig för ägare av mörkt hår. Flickor med lätta lock bör undvika att använda kaffe, eftersom det kan ge en gulaktig nyans.

Vi gör och använder!

Kombinera kaffe med senapspulver. Samtidigt använder vi inte omedelbart kaffe i påsar, bara naturliga. Torka dem med ren vätska för att få en tjock pasta. Tillsätt eter och blanda väl. Sätt blandningen på rötterna och försiktigt massage. Tvätta hemlagad schampo med vatten. Låt strängarna torka naturligt.

Rening med volym effekt

Gelatinbaserat schampo recept är ett naturligt botemedel mot tunna och skadade lockar. Det hjälper till att lägga till mer volym till svagt hår, vilket skapar en tunn film på sin yta.

Vi gör och använder!

Lös upp gelatinpulveret i varmt vatten. Låt blandningen stå ett tag (30 minuter) för att skapa önskad konsistens. Tillsätt senapspulver till gelatin. Rör om de övriga ingredienserna tills du får en jämn pasta. Gnid kompositionen i rötterna. Om så önskas, lämna den också på strängarna i 30 minuter. Skölj med ljummet vatten. Förfarandet upprepas två gånger om 7 dagar.

Rengöras med lera och mjöl

Den här versionen av shampoo är universell och passar absolut alla. Lera kommer att ta bort all smuts från hårbotten och håret, medan rågmjöl kommer att närma och fukta dem.

 • lerpulver (1 msk);
 • rågmjöl (1 msk);
 • EM-citron (2-3 k.).

Vi gör och använder!

Kombinera rågmjöl och lera tillsammans. Torka blandningen med varmt vatten för att göra en mjuk pasta. Tillsätt några droppar eter för att skapa citrus arom på locken. Fördela lera i hårbotten och varsamt massera utan att gnugga. Lämna eventuellt i 10 minuter eller skölj omedelbart med varmt vatten.

Lera och ärtmjöl för torra lockar

Ärmjöl är en effektiv behandling för håravfall och är också en stimulator för snabbare tillväxt. Gör kretsar mer lydiga och skyddar dem mot yttre aggressiva faktorer.

 • lerpulver (1 msk);
 • ärtmjöl (1 tsk);
 • EM patchouli (3-4 k.).

Vi gör och använder!

Kombinera komponenterna tillsammans och fyll dem med varmt vatten. Tillsätt så mycket vätska för att göra en tjock pasta. Sätt blandningen på rötterna. Lämna hemlagad schampo i 10 minuter. Skölj med ljummet vatten. Sammanfattningsvis sköljer håret med örtavkok vid viljan.

Nässla och lera mot skallighet

Det här schampot receptet botar håravfall. Nässle har stimulerande egenskaper och hjälper till att återställa krullarna efter alltför hög skaldethet.

 • lerpulver (1 msk);
 • olivolja (1 ssk);
 • avkok av nässla (3 matskedar).

Vi gör och använder!

Utspädd lera Tillsätt olivolja och blanda väl. Applicera blandningen på rötterna utan att gnugga. Lämna shampoo på strängar i 10 minuter. Vi blir inte av med varmt vatten.

Aloe Vera Cleanser

Detta recept är bra för torra och skadade lockar. Aloe i kombination med yoghurt och honung hjälper hårbotten och håret att förbli fuktigt vilket gör dem skina och mjuka.

Vi gör och använder!

Blanda alla ingredienser. Applicera blandningen endast på rötterna, inget behov av längden. Eventuellt lämnar blandningen på trådarna i 20 minuter. Tvätta sedan av med varmt vatten.

Shampoo recept med mjöl och kefir

Denna komposition är lämplig för blont hår. Kombinationen av kefir och honung har effekten av lättnad. Dessutom gör det håret mjukt och glänsande.

Vi gör och använder!

Ta färska kefir och späd dem med mjöl. Blanda inte för flytande. Tillsätt honung och blanda noggrant. Lägg blandningen i hårbotten och massage. Skölj med ljummet vatten. Vi sköljer strängar med örtavkok.

Hemlagad Honungshampoo

Denna struktur passar det upptorkade, rättvisa håret.

 • torkad kamille (4 ss);
 • honung (1 tsk);
 • varmt vatten (1 msk.)

Vi gör och använder!

Fyll kamille med varmt vatten. Ge brygga i en halvtimme. Skölj vätskan och blanda den med honung. Applicera blandningen på håret med massörrörelser. Skölj sedan ditt huvud med rent vatten. Upprepa proceduren två gånger om 7 dagar.

Medel på örter och mjöl

Det kommer att vara användbart att absolut alla. Stärker och läker strängar.

 • rågmjöl (3-4 msk);
 • kycklingblomma (1 st);
 • calendula decoction (1 msk);
 • kamilleavkokning (1 msk.).

Vi gör och använder!

Förbered ört avkok i förväg. För att göra detta, kombinera både örter och häll kokande vatten. Väntar på 30 minuter. Låt det svalna och filtrera vätskan. Vi blandar med andra komponenter. Applicera blandningen på lock och massage. Vi blir inte av med varmt vatten.

Gelatin för fet hår

Kompositionen hjälper till att lugna talgkörtlarna och eliminera det ökade fettinnehållet.

Vi gör och använder!

Lös upp gelatin i varmt vatten. Lägg till andra ingredienser och blanda väl. Applicera blandningen på håret med massörrörelser. Tvätta av med varmt vatten.

Universal med ägg och vodka

Ägget innehåller mycket protein, vilket gör den lämplig för alla typer av krullar. Men om du använder det för ofta kan det torka strängarna, så det är bäst att använda denna schampo en gång i veckan.

Vi gör och använder!

Blanda komponenterna ihop. Applicera blandningen på håret och massage noggrant. Tvätta av utan varmt vatten.

Havregryn för känslig hårbotten

I detta recept använder vi sodavatten i små doser. Vissa använder det som en viktig ingrediens. Gör inte det här! Det rekommenderas inte att använda natron som ett naturligt schampo, eftersom det har ett för högt pH som förstör håret.

 • havregrynflingor (2 matskedar);
 • majsstärkelse (1 msk);
 • bakpulver (0,5 tsk);
 • kamille avkok (3 msk).

Vi gör och använder!

Grind havregryn i en mixer eller använd havremjöl i stället. Blanda alla ingredienser tills du får en jämn pasta. Applicera blandningen på våta strängar med massagerande rörelser. Vi blir av med lite varmt vatten. Sköljda lockar med örttekoko.

Shampoo med citron och gurka

Citron underbart rensar fet hår. Väl avlägsnar överdriven greasiness och samtidigt gör krullarna glänsande. Gurkajuice fuktar hårbotten och lämnar strängar smidiga och fräscha.

Vi gör och använder!

Ta bort huden från citron och gurka. Lägg dem i en mixer och blanda tills en smidig pasta erhålls. Sätt den beredda blandningen på hårbotten och fördela håret på håret. Massera noga och skölj med icke-hett vatten.

Hur man använder självtillverkat verktyg

Här är några regler:

 1. Till att börja med, bara våt håret med vatten.
 2. Sätt på hemlagad schampo på rötterna.
 3. Vi gör ljus massage. Upprepa samma steg som vid användning av konventionellt schampo.
 4. Ekologiskt schampo kan lämnas i 5-10 minuter. Spola omedelbart rekommenderas inte. Naturliga ingredienser kommer att närma huden och absorbera överflödigt fett.
 5. Tvätta strängarna försiktigt under vatten. Vi ser till att alla rester av tvättmedel är helt borttagna (speciellt för mjöl och bröd).
 6. Vi använder decoctions av örter för att skölja lockar. Eller odla äppelcidervinäger (1 msk per 2 liter rent vatten).

Sammanfattningsvis skulle jag säga att trots att naturen och säkerheten hos de produkter som används i hemlagad schampo kan förberedelsen i sig ta en lång tid. En mer minus är en lång beroende. Tja, resten är bara plusser. Du bestämmer dig.

Hälsosam du shag! Vi ses snart!

Den här artikeln är värt att dela med vänner:

Gilla en blogg?
Prenumerera på nya artiklar!

Hur man gör hemlagad schampo

De flesta av tjejerna förstod för länge sedan att naturliga hårkosmetika kan ge odds till även de mest avancerade varumärkena. Det är därför som många av de nuvarande kännetecknen för "eko" fick en skarp fråga: "Hur man gör schampo hemma?". Vi är glada att svara på det!

Naturliga schampon för torra strängar

Ägg och Vodka Shampoo

 • Vatten - 1/4 kopp;
 • Ammoniak - 1 tsk;
 • Vodka - en halv kopp
 • Yolks - 2 st.
 1. Blanda äggulor med ammoniak och vodka.
 2. Tillsätt vatten.
 3. Vi mättar vått hår med schampo och massage i minst 5 minuter.
 4. Vi tvättar bort.
 • Tansy - 1 msk. sked;
 • Vatten - 400 ml.
 1. Gräs hällde kokande vatten.
 2. Insistera ett par timmar, tsedim genom en sikta.
 3. Mitt huvud varannan dag. Kurs - 1 månad.

Citron Shampoo

 • Olja (solros eller olivolja) - 20 g;
 • Store shampoo - 1 tsk;
 • Äggula - 1 st.
 • Morotjuice - 20 gram;
 • Citronsaft - 20 gr.
 1. Vi blandar allt.
 2. Mitt huvud är denna blandning.

Äggula schampo

Detta recept är enkelt och enkelt. Ta 1-2 äggulor och gnid i våta strängar i fem minuter. Skölj med rinnande vatten.

Med tillsats av gelatin

 • Varje schampo - 1 del;
 • Gelatin - 1 del;
 • Äggula - 1 st.
 1. Blanda torrt gelatin med butikshampo och äggula.
 2. Vi bryter alla klumparna.
 3. Vi tvättar denna blandning i ca 5-10 minuter.
 • Castorolja - 1 tsk;
 • Äggula - 1 st.
 • Olivolja - 1 tsk.
 1. Vispa skinkan i en ren skål.
 2. Häll i olja.
 3. Mitt huvud är den resulterande blandningen.

Du kan berika ditt hemlagade schampo med olja (kosmetisk och väsentlig). Lämplig ros, kamille, rosmarin, jojoba, lavendel, coltsfoot, druvfröolja, jasmin, myrra, neroli.

Shampoo för strängar benägna att hög fetthalt

Granatäpple schampo

 • Vatten - 1 liter;
 • Granatäpple (krossad skal) - 3 msk. sked.
 1. Fyll på granatäpplen med vatten.
 2. Koka i 15 minuter.
 3. Mitt huvud var tredje dag. Kursen är 2 månader.

Ek bark

 • Ekbark (krossad) - 3 msk. skedar;
 • Vatten - 1 l.
 1. Fyll ekbark med vatten.
 2. Koka i ca 10 minuter.
 3. Mitt huvud Kursen är 2 månader.
 4. För profylax användning för sköljning.

Senap med vatten

 • Senapspulver - 1 msk. sked;
 • Vatten - 2 liter.
 1. Häll senapspulveret i en skål.
 2. Där häller vi varmt vatten.
 3. Mitt huvud är där.

Du kommer också att vara intresserad av den här artikeln: 8 coola senapsmaskar!

 • Vatten - 1 liter;
 • Vinäger - 0,5 liter;
 • Nettle - 100 gr.
 1. Fyll nätet med ättika och vatten.
 2. Koka i en halvtimme.
 3. Filtrera genom en sikta.
 4. Tillsätt 2-3 glas färdiga buljong i ett handfat med vatten.
 5. Mitt huvud
 • Äggula - 1 st.
 • Vatten - 2 msk. skedar;
 • Camphorolja - på toppen av en tsk.
 1. Blanda vatten med kamferolja och äggula.
 2. Mitt huvud i 7 minuter.
 3. Vi tvättar bort.

I fall av en fet och kombinerad typ kan eteriska oljor också vara användbara. Använd gärna cederträ, tall, pelargon, burdock, grapefrukt, timjan, tea tree, basilika, cypress, bergamot, calendula, apelsin, mint, ylang-ylang, citronetrar.

Se också: 4 super recept

Shampoo som är lämpliga för normal typ.

Brödschampo

 • Rågbröd - 3 stycken;
 • Vatten - om ett glas.
 1. Smula bröd i bitar.
 2. Fyll med varmt vatten.
 3. Torka av massan genom en sikt efter en kvarttimme.
 4. Mitt huvud är 10 minuter.
 5. Vi tvättar bort.

Honung och senapshampoo

 • Kefir - 1,5-2 Art. skedar;
 • Olivolja - 1 tsk;
 • Senap - 1 msk. sked;
 • Honung - 1 tsk.
 1. Vi kombinerar senap med kefir.
 2. Häll i olja och honung.
 3. Mitt huvud, vänta 10-20 minuter och tvätta av.

Baserat på vit lera

 • Vatten - 1,5-2 Art. skedar;
 • Vit lera - 2 msk. sked.
 1. Blanda leran med vatten.
 2. Mitt huvud
 3. Skölj med citronvatten.

Detta hemlagade schampo är bekant för våra mammor och mormor. Applicera någon öl till håret (ca 50 ml), massera i ungefär en kvart i timmen och skölj med vatten.

Herbal Shampoo

 • Calendula blommor - 1 del;
 • Ljus öl - 200 ml;
 • Hopkeglar - 1 del;
 • Björkblad - 1 del;
 • Kockrot (krossad) - 1 del.
 1. Blanda alla örter och burdock rot.
 2. 50 gram av kompositionen häll öl.
 3. Insistera om en timme.
 4. Filtrera genom en sikta och tvätta mitt huvud.

Torkad schampo hemlagad

För att förbereda torrt schampo hemma behöver du lite tid och en liten uppsättning ingredienser.

 • Bakpulver - 1 del;
 • Havregryn - 4 stycken.
 1. Grind havremjöl i en kaffekvarn.
 2. Blanda med bakpulver.

Ett annat effektivt recept:

 • Foderkorn - 1 del;
 • Majsstärkelse - 1 del.
 1. Vi slipar foderkorn i kaffekvarnen.
 2. Kombinera den med majsstärkelse.
 • Kosmetisk lera - 6 delar;
 • Talc - 1 del;
 • Soda - 1 del.

Och så, hur man gör:

 1. Blanda läsk med talk.
 2. Lägg till lera.
 • Kakaopulver - 2 msk. sked;
 • Mjöl (havre eller vete) - 1 msk. en sked.

1. Blanda mjöl med kakao.

 • Majsstärkelse - 2 delar;
 • Jordmandelar - 1 del;
 • Iris rot (mark) - 1 del.
 1. Mala mandlar och kola rot.
 2. Blanda alla ingredienser.

Hur man använder torr schampo?

Steg 1. Luta huvudet över badet och applicera torrt schampo på det. För bekvämligheten kan du fylla den i saltskakan med stora hål.

Steg 2. Efter 5 minuter, gnugga huvudet med en ren och torr handduk.

Steg 3. Kombinera det återstående pulvret med en tunn kammussling.

Några fler ord om naturliga schampon

Som du kan se är det ganska enkelt att göra schampo hemma. Det är bara för att få reda på några viktiga punkter.

 • Hemmagjorda schampon kan inte lagras under mycket lång tid, de försämras på bara 2-3 dagar. När det gäller bröd, ägg och gelatin shampoo är en dag tillräcklig för dem. Helst bör dessa verktyg förberedas strax innan huvudet tvättas.
 • Om du vill fylla på schampo för två eller tre procedurer framöver, var noga med att hålla den i kylskåpet och innan du applicerar på trådarna varma i ett vattenbad.
 • Naturligt schampo borde passa din hårtyp.
 • För att förstå om det här verktyget är rätt för dig måste du testa det i ca 30 dagar. Om du inte gillar effekten, använd ett annat recept.
 • Vid allergier, lämna omedelbart denna blandning.
 • Hemmagjord naturligt schampo är inte lämpligt om håret tvättas mycket dåligt och vill inte kamma.
 • Det bör också noteras att hemlagad schampo ger lite skum, eftersom de inte är relevanta ytaktiva ämnen.
 • Fuktar strängarna bra innan de appliceras.

Vi hoppas att tack vare våra recept kommer ditt hår att utstråla bara skönhet och hälsa.

Hur man gör schampo hemma

Användbara egenskaper hos hemlagad schampo

Alla självhushållsprodukter som är förberedda av sig innehåller inte farliga kemiska tillsatser per definition. På grund av deras naturliga ursprung, närmar de hårsäckarna med alla nödvändiga ämnen, stärker och förnyar dem. I naturliga växtprodukter är mycket folsyra och vitaminer B6, A och E. Under deras inflytande blir håret glänsande, lättsamt och silkeslen.

Användning av naturligt schampo hemma avlägsnas föroreningen helt och huden är inte skadad. Dessutom han:

  Lös problemet med split ends. I tvättprocessen mjukas de och mjukas. Detta underlättas av olivolja och mandel i första hand.

Fuktar dermis. Mejeriprodukter hjälper särskilt bra.

Stoppar håravfallsprocessen. Vitaminer, tränger in i rötterna, återställer dem från insidan och förstärker hårsäckarna.

Mjuka krullarna. De är trevliga att ta på, lätt att kamma, se frisk ut.

 • Eliminerar mjäll. För detta ändamål, perfekt salt, äppelcider vinäger, tjära tvål. Situationen normaliseras genom att sebaceous körtlar fungerar och att svampinfektionen avlägsnas.

 • Kontraindikationer för användning av hemschampo

  För hård torr hud är ingredienser med en skarp lukt och aktiva ingredienser oacceptabla. Dessa inkluderar senap, honung, ättika, eteriska oljor av citrusfrukter, nässla. De kan också förvärra situationen vid irritation av dermis.

  Ägare av feta epidermier rekommenderas inte att använda mejeriprodukter och fuktar det.

  Förbered försiktigt shampoo hemma från nässla - den här växten, om du inte följer de önskade proportionerna, kan brinna huden.

  Alla andra grönsakskomponenter är lämpliga även för gravida och ammande mödrar. För att verifiera detta måste du applicera den färdiga produkten på armbögen och titta på konsekvenserna. Om ingenting händer kan du tvätta huvudet. Om röda fläckar eller utslag förekommer, ska andra komponenter användas.

  Receptar naturligt schampo hemma

  Här är det nödvändigt att fortsätta från den uppgift som krävs för att lösas. Vissa recept är lämpliga för fet hud och helt annorlunda för torr hud. Om du vill hantera flera problem samtidigt, använd ingredienser med olika egenskaper. Sådana medel kan inte bara vara flytande utan också torra. Den första är beredd från 2-8 komponenter och appliceras, som vanlig schampo, 2-3 gånger i veckan. Alla produkter måste vara färska, annars fungerar verktyget inte.

  Hur man gör shampoo hemma med mejeriprodukter

  För att uppnå önskad effekt är shampoo hemma gjord av naturliga, rustika produkter. Ju djupare de är desto bättre. Bra hemlagad yoghurt, gräddfil, kefir. De skapar snabbt en film som skyddar hårbotten från skadliga miljöfaktorer. För att undvika förlust av användbara egenskaper är det omöjligt att värma dem.

  De bästa recepten baserade på mejeriprodukter:

   Med kefir. Det enklaste sättet är att helt enkelt tvätta håret och skölj det med rent vatten. Som ett resultat kan det förbli en inte mycket trevlig lukt som kan avlägsnas med någon aromatisk olja som sprutas på huvudet. Ett annat alternativ - lägg till 0,5 koppar yoghurt 2 msk. l. citron och 1 tsk. äppelcidervinäger. Tillsätt kompositionen och använd den för det avsedda ändamålet.

  Med yoghurt. Häll i det (100 ml) en stapel vodka och tillsätt 1 msk. l. senapspulver. Blanda blandningen med en bländare tills den är jämn och jämn applicerad på håret. För en ljusare effekt, bära en klar plastpåse på toppen i 10 minuter. Tvätta sedan krullarna med rent vatten och njut av mjukheten.

 • Med gräddfil. Det kommer att ta ett halvt glas till schampo hemma visade sig vara högkvalitativ. Därefter skalla och grilla en potatis, pressa saften från uppslamningen och blanda med gräddfil. I den beredda massan, slå på kycklingäggets råa äggula och rör om den. Det appliceras på ett vått huvud i 2-3 minuter och tvättas sedan av med schampo och vatten. Gräddfil kan också blandas med olivolja och avokadosaft. De proportioner som behövs här är 1: 4: 4, så länge kompositionen är flytande. Det appliceras på torrt hår, försiktigt gnuggar det i huden. Skölj omedelbart.

 • Hur man gör schampo med oljor hemma

  Det finns många typer av oljor, eteriska oljor är bäst för att tvätta huvudet. Välja några av dem, du måste överväga din hudtyp. För irritation och rodnad rekommenderas lugnande oljor av salvia, kardborre, pepparmynta och timjan. Nässla, druvfrö extrakt och tea tree kämpa bra med mjäll.

  Om det inte finns några problem kan du använda absolut valfritt alternativ. Det är mycket viktigt att alla komponenter är färska.

  Sätt att skapa schampo gör det själv på basis av oljor:

   Med oliv och ricinus. Kombinera dem i samma proportioner (50 ml per 50 ml) och häll sedan i nypressad citronsaft, högst 2 msk. l. Det resulterande schampot hemma, gnid försiktigt in i huden och smidigt sprida sig över hela hårets yta. Massage ditt huvud i 2-3 minuter och skölj av. Receptet är relevant för torra, livlösa lockar.

  Med avokado Ta denna ingrediens precis 20 ml som du vill lägga till 2 äggulor och slå. Det färdiga schamponet appliceras på håret fuktat med vatten och tvättas av efter 2 minuter. Denna komposition klarar av mjäll.

  Med ren olivolja. Det kommer att behöva cirka 0,5 koppar. Där, slå i 1 äggula, häll i 20 g citronsaft och morötter. För att få skummet, använd shampoo, men inte mer än 200 ml. Allt detta blandas och appliceras på fuktigt hår, 2-3 sköljning kan behövas för att skölja av produkten.

 • Med burdock, argan och mandel. Denna kombination är användbar för sprött hår, deras subtiliteter, när de är starkt splittrade. För att lösa alla dessa problem rekommenderas att blanda ingredienserna i lika stora proportioner. För att påskynda tillväxten av lockar, kan du lägga till en liten jordrött peppar till den färdiga produkten. Sjampoen som tillverkas av dessa komponenter hemma närmar hårsäckarna och ger livets lockar.

 • Torka schampo hemma med majsstärkelse

  Det här alternativet är väldigt bekvämt och särskilt relevant på vägen, när det inte finns möjlighet att tvätta mitt hår helt. Efter att ha valt det, kommer det inte vara nödvändigt att använda en hårtork för att torka vått hår, det är tillräckligt bra att kamma torrschampo ut ur dem.

  Ingredienserna är lämpliga mjöl, kanel, kaffe, kakao, men den mest levande visade fortfarande majsstärkelse. Mjöl och stärkelse är bättre att välja högsta betyg, annars kan de inte fungera. Sådana komponenter absorberar smuts och fett snabbt och tar bort dem snabbt från ytan.

  De mest effektiva recepten för olika hårfärger:

   Bright. Sked huvudkomponenten i calico för att klä ut allt papperskorgen. Majsstärkelse kommer att behöva 1/3 kopp, där du måste lägga 1 tsk. kanel och samma malda kaffebönor. Alla komponenter blandas väl och gnuggar i huden i en cirkelrörelse och sedan långsamt rör sig till ändarna av håret.

  Mörk. Detta schampo hemma görs nästan från samma som i det första receptet, men i stället för kaffe behöver du 2 tsk. kakaopulver.

 • Målade. I detta fall kan bakpulver och mjöl kombineras i lika stora proportioner. Den senare behöver inte vara vete, bovete eller havre kommer också att göra.

 • Du bör inte tillgripa användningen av ett sådant schampo för allergier och hudirritation, det kan förvärra situationen.

  Receptnätskampo för matlagning hemma

  Detta verktyg är viktigt när som helst på året, eftersom anläggningen kan användas både fräsch och torkad. Det stärker locken och stimulerar tillväxten, bekämpar effektivt mjäll, minskar inflammation. Nässla är lämplig för alla typer av hår - torr, oljig, kombinerad, normal. Efter det, nästan ingen lukt.

  Förbered ett avkok av örter. Häll 200 g löv med kokande vatten och låt det stå för en dag.

  Tips, från vad och hur man gör schampo baserat på nässla:

   Med honung och äggula. Oljolja (200 ml) späds med hälften med en nätnät (läs ovan hur man gör det) och tillsätt 3 msk. l. vodka och eukalyptusolja. Rör om blandningen, slå en äggula i det och sätt 2 tsk. honung.

  Med ättika. För att göra detta schampo hemma, häll 50 gram färskt näs med en liter ättika och tillsätt 0,5 liter kokt, kyldt vatten. Spänn sedan infusionen genom cheesecloth och tvätta huvudet som vanligt.

 • Med gelatin. I sitt pulver (50 g) häll två gånger så mycket vatten och vispa massan. Låt den sedan stå i en halvtimme och tillsätt den till 1/2 kopp buljong.

 • Tillåtet att använda växter utan ytterligare ingredienser i form av infusion.

  Hur man gör hårschampo med öl hemma

  Detta är ett mycket effektivt verktyg, men efter att ha använts finns det en obehaglig lukt i flera dagar. För att förhindra det måste du kombinera öl med andra komponenter.

  Ett schampo baserat på det återställer hårväxten och stärker det från insidan, rensar huden från föroreningar och närmar sig välgörande substanser. För att förbättra effekten kan du värma denna dryck till 30-50 ° C.

  Här är några försökte recept:

   Med Castilian tvål. Du måste grilla den, de färdiga chipsen ska vara ca 20 g. Den blandas med 50 ml bra, dyr öl och 15 droppar rosmarinolja. Använd shampoo och lagra resten i en tätt sluten burk.

  Med glycerin. Det måste vara friskt. Anslut den (20 ml) med torr humle (2 msk. L.). Fyll massan med ett glas varm öl och vispa i en mixer.

  Med jojobaolja. Det behöver exakt 50 ml, som ska hällas i en kopp full av varm öl. För bildning av skummet, sätt till kompositionen också 50 ml av en mild schampo.

 • Med ett ägg. Häll i en behållare 1 äggula, 3 msk. l. olivolja, en mugg varm öl och pressa saften av en citron. Blanda kompositionen noggrant för att göra den enhetlig.

 • Hemlagade hårschampo recept med medicinska örter

  Örter kan vara både torra och färska, men det senare är naturligtvis lite mer effektivt. Du kan köpa i apotekets ingredienser som redan är förpackade för preparat. De bör göras infusion eller avkok, som tvätta sina huvuden.

  De mest intressanta kombinationerna:

   Calendula blommor + björkknoppar + burdock root. Allt detta krävs så mycket som möjligt att slipa med en kniv i proportioner på 20 g / 50 g / 80 g och häll kokande vatten (0,3-0,5 l). Låt kompositionen svalna och skölja håret. Ett sådant medel stimulerar deras tillväxt, eliminerar torrhet och löser problemet med de splittrade ändarna.

  Kamille + salvia + kalamusrot. Dessa ingredienser krävs för att mala och kombinera, tar 20 g vardera. Häll blandningen med varmt vatten (0,8 liter) och lämna i en dag. Använd en färdig åtgärd 2-3 gånger i veckan, och sedan med hjälp kommer du att kunna uppdatera ditt hår och ge det glans.

 • Datura + rosmarin + mynta. Denna kombination är utmärkt för ägare av kemisk våg. För att återställa hårenergi, ta 10-20 g blommor av varje ingrediens, lägg dem i en kvartsburk och fyll den upp till toppen med vatten. Efter 2-3 dagar är shampooen klar att användas.

 • Hårschampo hemma med vitaminer

  Vitaminer läggs till färdigt schampo hemma eller kombinerat med användbara naturprodukter. Du behöver de som säljs i flaskor, de är också kända som olja. Huvudregeln är att inte blanda mer än 3 olika positioner i en komposition och ta hänsyn till syftet med deras användning. Vissa av dem passar inte ihop.

  Recept för hemlagad schampo med vitaminer:

   För att stärka håret. Tillsätt i schampot för 250 ml 10 ml D-panthenol och B6, skaka burken.

  Från splittrade ändar. Kombinera retinol med tokoferoler 10 ml vardera och sätt dem till shampoo (250 ml). Skaka burken innan du använder den.

  Mot mjäll. I propolisktinktur (200 ml) hälls 15 ml cyanokobalamin och askorbinsyra i flytande form. Tillsammans blanda kompositionen och jämnt gnida den i hårets rötter, fördela över hela längden.

 • För glanskrullar. Anslut 1 äggula, 1 tsk. honung och lika mycket brandy, här lägger du också till 2 ampuller vitamin B12.

 • DIY hemlagad schampo med honung

  Det är viktigt att honungen inte var kandad, som i dessa mycket mindre näringsämnen. Det är bra för oljigt och skadat hår, vilket gör det mjukare och starkare. Tillåt att blanda det med andra ingredienser. Blandningen rekommenderas inte att värmas upp. Komponenterna behöver fräscha, inte inaktuella.

  Här är 3 recept för att göra ett effektivt hemlagat schampo med hjälp av naturliga ingredienser:

   Med ättika. Tillsätt det (30 g) till kycklingblomman, häll olivolja (20 ml) och en halv stapel flytande honung.

  Med kamomill. Cirka 20 g blommor av denna växt häller 100 ml kokande vatten. Blötlägg kompositionen på en varm plats i 2-3 timmar. Före användning tillsätt 3-4 tsk. honung.

  Med mamma. Det kommer att behöva 10 g per 50 ml vatten. Kombinera de två ingredienserna och tillsätt dem 3 msk. l. honung. Rör massan noggrant och häll i vanligt schampo (200 ml).

 • Med jasmin. Förbered en avkok från den, de proportioner som behövs här - 20 g blommor per 0,3 liter vatten. Torka sedan på det och fyll det med 2 msk. l. honung.

 • Den färdiga produkten appliceras på huvudet längs hela längden av håret, försiktigt utjämning av trådarna. I slutet måste de sköljas flera gånger. För att bli av med klibbighet kan du använda butikskonditionering.

  Shampoo djuprengöring hemma med salt

  Denna ingrediens tar helt bort föroreningar, mjäll, fett, penetrerar djupt in i porerna. För detta är det bäst att använda havssalt, maten är inte lika effektiv. Tillåt, utan att blanda det med någonting, bara gnugga det i huden och kamma det med en kam.

  I fallet med ökad torrhet av dermis bör denna idé överges eller huvudkomponenten ska spädas ut med andra. För att undvika brännskador rekommenderas det inte att lämna det beredda schampot hemma i hårbotten i mer än 15 minuter.

  Markera de mest effektiva recepten:

   Med kefir. Det kommer att vara tillräckligt 50 ml, där du vill lägga till 3 knippar salt. Kompositionen omröres väl så att den fasta ingrediensen är fullständigt upplöst. Applicera det på håret och håll i 2 minuter och tvätta sedan håret.

  Med henna. Det ska vara färglöst, det tar 15 g. Det blandas med salt (2-3 klyftor) och 15-25 droppar olivolja läggs till. Den färdiga lösningen appliceras på krullarnas rötter, och fördelas jämnt till sina mycket tips. Kompositionen appliceras i maximalt 10 minuter. Observera att håret efter detta inte kommer att fungera för att färga 2-4 månader.

  Med vit lera. Blanda denna ingrediens och salt i lika stora proportioner. Om strängerna är mycket torra, lägg till orefinerad olja i blandningen. I avsaknad av sådana problem är det nog att hälla så mycket vatten så att massan blir som en slam. Applicera den färdiga kompositionen på håret och tvätta omedelbart det, eftersom det snabbt härdar.

 • Med locket. Koka grits på mjölk och tillsätt den (5 msk. L) till havssalt, vilket kommer att behöva hälften av mängden. Glöm inte att hälla i massan 1 msk. l. olivolja och rör om det.

 • Hushållsschampo regler

  Här är det nödvändigt att ta hänsyn till typen av schampo - torr eller flytande, liksom hårets tillstånd. I det första fallet kan huvudet inte fuktas med vatten. Det räcker att gnugga blandningen i huden, massera den med fingrarna, sprida den över hela längden på locken och kamma den försiktigt. Det rekommenderas att göra det 2-3 gånger i veckan. Hemlagad schampo i flytande form appliceras alltid på vått hår hemma och kräver tvättning med vatten.

  Hur man använder schampo hemma för fet hår

  Syftet med detta verktyg är att avlägsna överskott av fett från huden och minska utsöndringen av körtlarna som är ansvariga för sin produktion. Förbered det företrädesvis omedelbart före användning. Om det efter tvätten är kvar, får du hålla schampongen i kylskåpet under det tätt slutna locket. Börja proceduren alltid med hårrötterna.

  Kompositionen bör innehålla ingredienser som hämmar arbetet hos huvudets talgkörtlar - salt, stärkelse, kamomill, etc.

  Här är vad som ska övervägas:

   Innan du använder schamponet kan det försättas något genom att tillsätta 10 droppar citronsaft eller vinäger.

  Skölj kompositionen med hår du behöver knappt varmt vatten, det viktigaste är att inte bli sjuk. hot aktiverar talgkörtlarna.

  Sammansättningen av schampon rekommenderas inte att byta oftare än en gång i två månader, annars kan effekten gå förlorad.

 • Du bör inte använda hattar och täcka ditt huvud med plastpåsar, värmen förstärker bara situationen.

 • I slutändan kan du använda butikens luftkonditionering, men från de feta balm och maskerna är det bättre att vägra.

  Använd schampo hemma för torrt hår

  Huvudhemligheten är att noga kamma krullarna noga innan du använder shampoo hemma. Det ska inte finnas några sammanfogade trådar, ta en kam med fina tänder. Var noga med att spruta på håret av vilken olja som helst.

  Kom ihåg att det är nödvändigt att inkludera komponenter som återfuktar lockor - kefir, gräddfil, grönsaksjuicer, avkok, etc.

  Så här ser nästa steg ut:

   Applicera beredda schampon på handflatan.

  Gnid produkten i hårbotten med fingrarna och massera den i 1-2 minuter.

  Smidigt gå ner i hårets ändar, vrid händerna och omsluta skummet.

  Håll kompositionen i 1-2 minuter, beroende på receptet.

 • Skölj bort rester med vatten.

 • Du kan slutföra proceduren genom att spruta sprutbalsam på våta lock som fuktar dem väl. Använd inte en hårtork för torkning, vilket bara förvärrar situationen. Glöm inte att kamma fortfarande vått hår.

  Hur man gör shampoo hemma - se videon:

  Hur man gör shampoo gör-det-själv hemma

  Nästan varje dag står vi inför behovet av att tvätta håret med schampo. Men väldigt få människor vet hur skadligt naturligt schampo kan göra för redan försvagade lockar. En övertygande reklam och en vacker burk visar inte alltid produktens höga kvalitet, effektivitet och naturlighet.

  Därför väljer fler och fler kvinnor hemlagat hårschampo, vilket är så lätt att förbereda hemma. Det finns en stor mängd hemlagade schampon, som är baserade på naturliga och prisvärda ingredienser. Vissa av dem är lämpliga för torrt och svagt hår, och vissa löser problemet med överdriven hårfettighet. Tänk på de mest enkla, effektiva och naturliga hemlagade schampon som passar dina krokar.

  Skada vanligt schampo för hår

  Den mest skadliga komponenten, som finns i nästan alla kosmetiska schampon, är lourylnatriumsulfat. Denna komponent förstör hår- och hudstrukturen. Därför leder användningen till tömning av strängar, del av tipsen och andra negativa konsekvenser. På grund av det faktum att denna komponent är den billigaste basen för schampo, fortsätter de flesta tillverkarna att använda den.

  Dessutom kommer schampos skadliga substanser in i miljön, förorenande naturresurser. För att inte tala om det faktum att människokroppen redan ständigt påverkas av kemikalier, om vi kan använda naturliga lösningar för rengöringskurvor, varför skulle vi få oss att försvara oss med naturliga recept.

  Fördelarna med hemlagad hårschampo

  Miljövänlighet. Naturligt schampo är miljövänligt och säkert kosmetika.

  Tillgänglighet. Gör ett hemlagat schampo är ganska enkelt, och används för dessa prisvärda och billiga komponenter.

  Mångsidighet. Det finns många recept för naturliga schampon, så du kan hitta den som bäst passar din typ och krillens tillstånd.

  Lätt att laga mat. Naturliga schampon lagras inte under lång tid, men deras förberedelse tar bara några minuter, så du kan enkelt förbereda en ny sats precis innan du tvättar huvudet.

  Kontra

  Shampoo gör-det-själv hemma är helt säkert och miljövänligt. Emellertid kan individuell intolerans mot vissa komponenter förekomma. Använd därför ett litet hudområde innan du använder det.

  Produktion och användning av hemlagad schampo

  Det enklaste sättet att göra ett naturligt schampo är att använda en schampobas, som kan köpas på apotek. Det innehåller inte dofter och färgämnen som kan skada curl och orsaka allergiska reaktioner.

  Du kan lägga till basen av schampot:

  • eventuella infusioner och avkok av örter;
  • eteriska oljor;
  • honung;
  • aloe juice;
  • andra naturliga ingredienser.

  Om du inte vill använda en bas för schampo, som fortfarande innehåller kemiska komponenter, kan du använda oliv- eller glyceroltvål som en bas, såväl som roten till tvålgräs. Detta schampo blir mer naturligt, säkert och effektivt. Shampoo, beredd på grundval av dessa komponenter, kan förvaras i en vecka i kylskåp.

  Applicera hemlagad schampo bör också vara som vanligt. Efter användning av schampon rekommenderas att skölja krullarna med varmt vatten med en liten mängd nypressad citronsaft eller fruktäger. Detta beror på det faktum att schampo är alkaliskt, vilket är ett normalt medium för hårsyra. Användningen av sura sköljningar omsluter hårvågorna, vilket ger den glans, styrka och hälsosamt utseende.

  Hemlagad schampo recept

  För några århundraden sedan var det mest populära sättet att rengöra håret en blandning av vatten och rågbröd. Du kan göra detta schampo nu. För att göra detta är det tillräckligt att ånga brödet i flera timmar. Dessutom kan du lägga kli till sjampoen. För högkvalitativ rengöring av hår rekommenderas att applicera den erhållna vattnet i 10-15 minuter, massera hårbotten och skölj. Den enda nackdelen med detta recept är smulorna, som är ganska svåra att tvätta, särskilt med långt hår.

  Ett annat alternativ för naturligt schampo är att använda blandningar baserade på fermenterade mjölkprodukter. Dessa schampon skyddar locken bara uttorkning och miljöpåverkan. Efter detta schampo rekommenderas att skölja med ättika eller sura juice. Följ sedan de bästa recepten för naturliga hårschampon som kan förberedas med egna händer.

  Dry Shampoo Recept

  Nyligen används torrschampo i allt större utsträckning för att omedelbart uppdatera lockar och avlägsna oljig glans. Men få människor vet att du kan använda torrt och hemlagat schampo.

  ingredienser:

  • Havregryn - 60 gr.
  • Soda - 15 gr.

  Havregryn ska krossas i en kaffekvarn. Tillsätt en liten mängd soda och blanda noggrant. Används för normalt och smutsigt hår. Det bidrar till normalisering av fettighet, och gör också omedelbart krusorna fräscha och rena.

  Ett annat recept på torrt hårschampo

  I kosmetologi används stärkelse och grova korn ofta för att rengöra lockar. Ett sådant torrt schampo har en fördelaktig effekt på lås av vilken typ som helst.

  ingredienser:

  • Majsstärkelse - 50 gr.
  • Cornmeal - 50 gr.
  • Violett rotpulver - 10 g.

  Cornmeal bör krossas i en kaffekvarn och blandas med stärkelse. Dessutom kan du lägga till en liten mängd violett rot.

  Instruktioner för användning. Innan appliceringen ska schampan bör kamna krullarna. Applicera blandningen och låt den ligga i 5-10 minuter. Efter det ska strängarna torkas med en handduk och kamma igen.

  Hemlagad oljig hårschampo

  Hårvård, som kännetecknas av ökad smidighet, kräver användning av djupa rengöringsmedel. Därför tillåter användningen av konventionella schampon för hår som regel bara att förvärra problemet, såväl som att skada hårstrukturen. Vanliga shampoo berövar också krökorna av fukt, vilket leder till deras bräcklighet.

  Shampoo för fet hår kan framställas med egna händer, endast med naturliga och hälsosamma ingredienser.

  ingredienser:

  • Citronsaft - 40 ml.
  • Vodka - 15 ml.
  • Mandelolja - 10 ml.
  • Äggula - 1 st.

  För att börja bör du göra citronsaft. Du kan också använda färdiga naturliga citronsaft. Tillsätt vodka, mandelolja och äggula till den. Alla komponenter ska blandas noggrant och appliceras på våtkrullar. Med regelbunden användning av schampo blir håret mer friskt och frodigt, oljigt glans och behovet av daglig shampooing kommer att försvinna.

  Hemlagad schampo för torrt hår

  Varje kvinna som står inför problemet med alltför torrt och livlöst hår vet att inga kosmetiska produkter snabbt kan lösa detta problem. Dessutom förvärrar användningen av konventionella schampo problem ofta, eftersom de kemiska komponenterna berövar kretsarna av fukt och näring. Men när du använder hemlagade schampon, vars medicinska egenskaper har bevisats av tusentals användare, kan du ge curls den nödvändiga fukt och näring.

  ingredienser:

  • Castorolja - 40 ml.
  • Ett ägg
  • Eteriska oljor.

  Blanda ricinolja med ett ägg, du kan lägga till några favorit eteriska oljor. För att göra shampooet med en luftig, krämig konsistens, kan du piska in det i ett skum med en bländare. Klar schampo att applicera på lockar längs hela längden. Om nödvändigt kan rester av schampo användas vid nästa shampooing, men de måste lagras i kylskåpet.

  Handgjord tvålschampo

  Om du vill göra ett naturligt schampo med egna händer, som kan förvaras i kylskåpet i 1-2 veckor, föredra att schampo från tvål. Det passar alla typer av hår, rengör håret och hårbotten perfekt och är mycket billigare än vanligt schampo.

  ingredienser:

  • Tvål - 100 gr.
  • Vatten - 2 koppar.
  • Eteriska oljor.
  • Kosmetisk olja - 50 ml.

  Tvål bör smält i ett vattenbad, lägg till dina favoritoljor. Det resulterande schamponet är mycket säkrare och mer effektivt inköpt, förutom att den slutliga kostnaden kommer glatt överraska dig.

  Hemlagad schampo för hårväxt

  För att påskynda tillväxten av lockar och förhindra att de faller ut, rekommenderas att använda hemlagad gelatin shampoo. Indikationer för användning av ett sådant schampo är tråkiga lockar, långsam hårväxt, bräcklighet och förlust.

  ingredienser:

  • Gelatin - 15 gr.
  • Yolks - 2 st.

  Blanda gelatin med äggulor och applicera på våtkrullar. Hemlagad schampo för hårförstärkning med gelatin efter flera applikationer stärker kretsarna avsevärt, accelererar tillväxten och ger en otrolig mängd.

  Hemlagad mjällschampo

  Tansy har en rengöring, antiinflammatorisk och fuktgivande effekt. Därför kan du på grundval av denna växt göra ett underbart hemlagat hårschampo.

  ingredienser:

  • Torkad skål - 1 msk. l.
  • Vatten - 200 ml.
  • Honung - 15 ml.

  Brew skummande i ett glas vatten, låt det brygga. Lägg till honung och använd för regelbunden schamponering.

  Video: Recept för naturligt hårschampo

  Hemlagad schampo: ansökningsrecensioner

  Äggschampo hem var för mig en riktig frälsning. Det rensar inte bara helt håret utan kostar också ett öre. Jag lägger bara till gelatin och mitt huvud till ägget. Hår blev mycket mer voluminöst och slutade falla ut.

  Gilla receptet på schampo från bröd. Mycket coolt rensar håret. De slutade falla och blev lysande.

  Till efterrätt, video: Naturliga hårstädare hemma  Nästa Artikel
  Hur ofta kan du färga håret med henna och basma